Έρευνα Blockchain για τη βιομηχανία κοινωνικών επιπτώσεων 2020

Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να υιοθετούν τεχνολογία blockchain. Οι ταχύτερες συναλλαγές, η καλύτερη ασφάλεια δεδομένων, η διαφάνεια και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος έπαιξαν καθοριστικούς ρόλους πίσω από μια τέτοια μετάβαση. Ωστόσο, ο σκεπτικισμός παραμένει.

Οι οργανισμοί και οι επιχειρηματίες είναι περίεργοι σχετικά με τον μακροπρόθεσμο κοινωνικό αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας blockchain. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα σχετικά με αυτό το ζήτημα για να κατανοήσουμε το συναίσθημα του κλάδου. Η έρευνα βασίζεται στους ερωτηθέντες που προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό, τα hotbeds των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών blockchain.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Oracle για τη συνεργασία μας.

Συνεργάτης έρευνας


μαντείο

Αντίκτυπος της τεχνολογίας Blockchain: Από διαταραχή σε βιώσιμο

Παρόλο που έχει την ετικέτα “disruptive”, η τεχνολογία blockchain προσφέρει καλύτερη βιωσιμότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές πρακτικές. Από τις τεχνολογίες τεχνολογίας έως τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης, βλέπουμε τη συνεχή ανάπτυξη της εφαρμογής blockchain. Επιπλέον, οι σκεπτικιστές που θεώρησαν ότι το blockchain είναι μια άλλη φούσκα dot-com δέχονται την αλλαγή και εγκρίνουν τη σκοπιμότητα.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να κατανοήσουμε τις απόψεις των ανθρώπων σχετικά με το ζήτημα. Ας δούμε τα βασικά ευρήματα της έρευνας και αναλύσουμε τα αποτελέσματα από τη σκοπιά του κοινωνικού αντίκτυπου και της βιωσιμότητας.

Τα χρήματα ΔΕΝ είναι το νόμισμα του μέλλοντος

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε με 17 αλληλοσυνδεόμενους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG) για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον έως το 2030. Το SDG του ΟΗΕ πρότεινε νέους τύπους νομισμάτων που θα μπορούσαν να υπερισχύσουν του παραδοσιακού χρήματος. Αυτές οι εναλλακτικές περιλαμβάνουν – δεδομένα, ιδεολογία και συναίσθημα.

Η έρευνά μας δείχνει ότι τα δεδομένα πιθανότατα θα είναι το νόμισμα του μέλλοντος. Επίσης, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η ιδεολογία ή το συναίσθημα έχουν ελάχιστες ή καθόλου πιθανότητες να προσφέρουν οικονομική αξία.

blockchain για έρευνα κοινωνικών επιπτώσεων

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα σε δεδομένα έναντι χρημάτων ενισχύουν μόνο την περίπτωση της τεχνολογίας blockchain. Πως? Εάν τα δεδομένα γίνουν το νόμισμα του μέλλοντος, τότε η ταχύτητα συναλλαγής, η ασφάλεια, η διαφάνεια θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον. Και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain.

Όλες οι πτυχές της αειφορίας έχουν ίση σημασία

Η βιωσιμότητα είναι μια ευρεία έννοια που έχει διαφορετικές σημασίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η συνολική βιωσιμότητα είναι δύσκολο να επιτευχθεί καθώς διάφορες παράμετροι συχνά αντιτίθενται μεταξύ τους.

blockchain για έρευνα κοινωνικών επιπτώσεων

Όταν ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες στην έρευνα σχετικά με τον «σημαντικότερο οδηγό» της αειφορίας, είχαν επιλέξει να τους ευνοήσουν όλους. Οι νεότερες γενιές αισθάνονται την ανάγκη να επιτύχουν περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα, καθώς και οικονομική βιωσιμότητα. Τον τελευταίο αιώνα, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων εστίασαν μόνο στην κοινωνική και οικονομική σταθερότητα.

Λοιπόν, πώς μπορεί το blockchain να επηρεάσει όλους τους οδηγούς βιωσιμότητας?

Είμαστε όλοι στη σελίδα σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο του blockchain. Οι τρέχουσες βιομηχανικές πρακτικές και περιπτώσεις εφικτής χρήσης δείχνουν ότι το blockchain προτείνει καλύτερες οικονομικές αξίες σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθοδολογίες.

Καθώς μεταβαίνουμε από το κεντρικό σύστημα στο αποκεντρωμένο περιβάλλον του blockchain, θα διασφαλίσουμε την κοινωνική σταθερότητα. Τα άτομα θα γίνουν «ισότιμα ​​και ενεργά» μέλη του συστήματος αντί να εξαρτώνται από το αυταρχικό συγκεντρωτικό σύστημα. Έτσι, μπορούμε να επιτύχουμε κοινωνική βιωσιμότητα μέσω του blockchain.

Τέλος έρχεται το ζήτημα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, και αυτό είναι επίσης δυνατό με την τεχνολογία blockchain. Το Blockchain προτείνει τη δυνατότητα μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά και χωρίς χαρτί για όλη την ανθρωπότητα. Επιπλέον, τα συστήματα ιχνηλασιμότητας βάσει blockchain θα ανιχνεύσουν την προέλευση των προϊόντων και την ποιότητα των διαδικασιών. Όταν συμβεί αυτό, θα παρατηρήσουμε μια δραστική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Τα έργα Blockchain για φυσικά αγαθά βρίσκονται σε άνοδο

Οι άνθρωποι ήταν περίεργοι μόνο για να δουν τον αντίκτυπο διαφόρων έργων blockchain για φυσικά αγαθά. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει με ταχύ ρυθμό. Ειδικά, διαφορετικά έργα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) προτείνουν δημιουργικές λύσεις.

Για παράδειγμα, το πρωτόκολλο Boson, ένα έργο DeFi εργάζεται για να παρέχει μια λύση για την εξαργύρωση token blockchain για τους φυσικούς ομολόγους τους στον πραγματικό κόσμο. Στόχος τους είναι να επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν φυσικά αγαθά / υπηρεσίες απευθείας μέσω έξυπνων συμβολαίων με εντελώς άδειο τρόπο.

blockchain για έρευνα κοινωνικών επιπτώσεων

Όταν ρωτήθηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι εργάζονται σε τέτοια έργα αυτήν τη στιγμή. Η πλειονότητα των υπόλοιπων μαθαίνει, εξερευνά ή σκέφτεται να ξεκινήσει ένα έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τώρα, σε τι μεταφράζονται αυτοί οι αριθμοί?

Κοινωνικός αντίκτυπος και βιωσιμότητα.

Ο αυξανόμενος αριθμός έργων blockchain για φυσικά αγαθά υποδηλώνει ότι τα άτομα είναι πλέον πιο σίγουρα για την τεχνολογία. Αυτά τα έργα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν τεχνολογία σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Αυτή η τάση δείχνει μόνο ότι το blockchain θα έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια.

Η εκπαίδευση και η ρύθμιση των χρηστών εξακολουθούν να είναι οι βασικοί παράγοντες

Το Blockchain προτείνει εναλλακτικές λύσεις στις έννοιες που συνεχίζονται εδώ και γενιές. Παρά την πληθώρα των ιστοριών επιτυχίας και της εφαρμογής, η ψυχική ακαμψία μας αντιτίθεται στην υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain σε μαζική κλίμακα.

Τέσσερις βασικοί παράγοντες, όπως η εκπαίδευση χρηστών, η ρύθμιση, η τεχνολογική υποδομή και η εμπειρία χρήστη / περιβάλλον εργασίας χρήστη (UX / UI) μπορούν να επιτρέψουν στο blockchain να δημιουργήσει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Ωστόσο, αυτοί αποτελούν επίσης εμπόδια για το blockchain.

blockchain για έρευνα κοινωνικών επιπτώσεων

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι η εκπαίδευση και η ρύθμιση των χρηστών είναι βασικές, ενώ η πρώτη παρουσιάζει ελαφρώς μεγαλύτερη σημασία.

Νιώθουμε επίσης με τον ίδιο τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι είναι δύο διαφορετικές οντότητες, οι μαζικοί άνθρωποι εξακολουθούν να συγχέουν την τεχνολογία blockchain με την κρυπτογράφηση (κυρίως Bitcoin). Οι άνθρωποι αναφέρονται ακόμη και σε αυτήν την τεχνολογία ως «χρήματα στο Διαδίκτυο».

Έτσι, η εκπαίδευση χρηστών είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για το blockchain να δημιουργήσει κοινωνικό αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή κανονιστικών οδηγιών με σαφή πρότυπα, πρακτικές και πρωτόκολλα της βιομηχανίας. Θα βοηθούσε τους πολίτες να έχουν καλύτερη κατανόηση, οδηγώντας έτσι σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Σχετικά με το Oracle Blockchain

Η Oracle κάνει την υιοθέτηση blockchain εύκολη και γρήγορη για τις επιχειρήσεις, παρέχοντας κορυφαία στην αγορά πλατφόρμα Oracle Blockchain στο cloud και εσωτερικά τόσο για πελάτες όσο και για προγραμματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: oracle.com/blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me