Ανάλυση δημοσκόπησης – Επιχειρηματική αξία του Blockchain

Ο αριθμός των επιχειρηματικών έργων που βασίζονται σε blockchain αυξήθηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Οι τάσεις δείχνουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί μόνο τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, πρέπει να έχετε ένα σύνολο προτεραιοτήτων για τις επερχόμενες επιχειρηματικές σας προσπάθειες που βασίζονται σε blockchain. Η έλλειψη προβλέψιμων δεδομένων σημαίνει ότι οι τρέχουσες βιομηχανικές πρακτικές και πληροφορίες είναι κάπως οι καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Για να σας βοηθήσουμε, πραγματοποιήσαμε μια έρευνα στον κλάδο σχετικά με τις προτεραιότητες για τους επαγγελματίες στο σενάριο blockchain της επιχείρησης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέγιστα την Telefónica που ήταν ο ερευνητικός συνεργάτης σε αυτήν την έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται στις απαντήσεις της δημοσκόπησης από τους ερωτηθέντες που ζουν στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία. Όπως γνωρίζετε, αυτές οι περιοχές έχουν το υψηλότερο επίπεδο αφοσίωσης στα έργα blockchain της επιχείρησης.


Η ασφάλεια και η σταθερότητα εξακολουθούν να είναι τα πολύτιμα χαρακτηριστικά

Σε οποιαδήποτε σύγχρονη ή παραδοσιακή επιχείρηση, η ασφάλεια και η σταθερότητα θεωρούνται ως επιτομή της επιτυχίας. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιδιώξουν ένα υψηλό ανώτατο όριο που αυξάνεται με βιώσιμο ρυθμό. Και τα επιχειρηματικά έργα που βασίζονται σε blockchain δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό.

Τώρα που υπάρχουν μερικά μεγάλα δίκτυα και οικοσυστήματα blockchain, οι επιχειρήσεις μπορούν τελικά να αναζητήσουν διαφορετικά μονοπάτια εντός αυτού του ορίου ασφάλειας και σταθερότητας.

Τα επιχειρηματικά έργα θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ελέγχου και εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά τους δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας.

Λοιπόν, τι πιστεύουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για ένα έργο blockchains για επιχειρήσεις?

Επιτρέπεται Πάνω χωρίς άδεια

Τα δίκτυα Blockchain ακολουθούν είτε μια άδεια είτε χωρίς άδεια. Ενώ τα δίκτυα blockchain χωρίς άδεια λειτουργούν θαύματα σε «δημόσιες» περιπτώσεις χρήσης όπως ψηφοφορία ή συγκέντρωση χρημάτων, σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Για παράδειγμα, η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού ή οι τραπεζικές / πληρωμές ευδοκιμούν σε ένα εγκεκριμένο και ελεγχόμενο οικοσύστημα, το οποίο διέπεται ειδικά από ρυθμιστικά καθεστώτα. Με καλύτερη επεκτασιμότητα και ταχύτερο ρυθμό εξόδου, το blockchain που επιτρέπεται είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για ένα επιχειρηματικό έργο.

Τώρα, ας προχωρήσουμε στην ψηφοφορία –

ανάλυση ψηφοφορίας telefonica

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αντικατοπτρίζουν επίσης αυτήν την ιδέα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά το ιδιωτικό δίκτυο Hyperledger Fabric ή οποιοδήποτε δίκτυο με άδεια από κοινοπραξίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Public Ethereum είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Ο λόγος για αυτήν την επιλογή είναι ο σχετικός ρόλος που διαδραματίζει η Ethereum στη δημιουργία και διαχείριση έξυπνων συμβάσεων που αντιπροσωπεύουν τον σημαντικότερο πυλώνα εφαρμογών blockchain για υιοθέτηση επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι εγκεκριμένες μπλοκ αλυσίδες προτιμώνται για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Γιατί έτσι?

Όπως επιβεβαιώνει η έρευνά μας, ο καλύτερος έλεγχος και η εμπιστοσύνη μεταξύ των οντοτήτων είναι πολύ σημαντικοί στο επιχειρηματικό σενάριο. Ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο μπορεί να τους βοηθήσει να το επιτύχουν.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια τυπική αλυσίδα εφοδιασμού. Τα στοιχεία μιας αλυσίδας εφοδιασμού λειτουργούν φυσικά σε κλειστό και ελεγχόμενο περιβάλλον, ως επιχειρηματικοί εταίροι. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποδώσουν πιο αποτελεσματικά και γρήγορα καθώς έχουν υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης, κοινόχρηστους κανόνες και κοινές αποδεκτές επιχειρησιακές οδηγίες.

Η επεκτασιμότητα, η ιχνηλασιμότητα και η διαφάνεια είναι τα πιο ανησυχητικά ζητήματα

Η επιχείρηση έχει να κάνει με την κλιμάκωση. Μια επιχείρηση που κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε σχέδια για την αύξηση αυτών των εσόδων ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια. Η ανάπτυξη είναι η φύση κάθε επιχείρησης.

Ωστόσο, μια εταιρεία μπορεί να θυσιάσει την απόδοση κατά την κλιμάκωση. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουμε την επεκτασιμότητα και την απόδοση ταυτόχρονα.

Παρομοίως, για οποιοδήποτε δίκτυο blockchain, ανεξάρτητα από το εάν έχει άδεια ή χωρίς άδεια, η επεκτασιμότητα και η απόδοση γίνονται βασικές πτυχές.

Τα επιχειρησιακά επιχειρησιακά περιβάλλοντα απαιτούν χαρακτηριστικά ανιχνευσιμότητας και διαφάνειας. Ίσως πιστεύετε ότι οι επιτρεπόμενες μπλοκ αλυσίδες είναι η επιλογή «μετάβασης» για επιχειρήσεις. Ωστόσο, τέτοια δίκτυα blockchain δεν διαθέτουν πλήρη διαφάνεια του κοινού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι τομείς της βιομηχανίας (ειδικά στον δημόσιο τομέα) επιλέγουν δίκτυα χωρίς άδεια όπως το Public Ethereum.

Τέλος, η τελευταία σημαντική ανησυχία για τις επιχειρήσεις σχετίζεται με την ίδια την τεχνολογία. Παρά τον ενοχλητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο, το blockchain εξακολουθεί να είναι μια νεογέννητη ιδέα, πολύ μακριά από την ωρίμανση. Έτσι, η τεχνολογική ωριμότητα γίνεται καθοριστικός παράγοντας.

Λοιπόν, τι νιώθουν οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης?

Έχουμε ισοπαλία εδώ. Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες πιστεύουν ότι η επεκτασιμότητα και η απόδοση των δικτύων blockchain αφορούν ζητήματα. Μια παρόμοια πληθυσμιακή ομάδα προσπαθεί να βρει τρόπους για καλύτερη ανιχνευσιμότητα και διαφάνεια στα ιδιωτικά οικοσυστήματα.

Τέλος, περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ανησυχεί για το επίπεδο ωριμότητας της τεχνολογίας.

Φαίνεται ότι τα επιχειρηματικά έργα αναζητούν ένα συνδυασμό δύο κόσμων. Ψάχνουν για επεκτασιμότητα αλλά δεν θέλουν να θυσιάσουν την ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια.

Ωστόσο, με περισσότερες λειτουργίες προσανατολισμένες στην επιχείρηση, τα επιτρεπόμενα δίκτυα blockchain έχουν ελαφρύ προβάδισμα έναντι της αντίθετης επιλογής.

Πραγματοποιήστε λήψη της πλήρους επιχειρηματικής αξίας της Ανάλυσης Blockchain Poll

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me