Bitcoin απάτες προς αποφυγή το 2021

Το Bitcoin και η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν περάσει από μια μετεωρολογική άνοδο τα τελευταία χρόνια και μαζί με τους απατεώνες Bitcoin. Η αυξανόμενη τιμή του Bitcoin και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι ελκυστική για νέους επενδυτές που έχουν συγκεντρωθεί στην αγορά με την ελπίδα για ένα γρήγορο κέρδος.

Μπορεί να μην καταλαβαίνουν εντελώς την τεχνολογία, αλλά έχουν διαβάσει ιστορίες για καταλαβαίνους επενδυτές που μετέτρεψαν μερικές χιλιάδες δολάρια σε εκατομμύρια και τώρα »Εκατομμυριούχοι Bitcoin«.


Bitcoin απάτες που πρέπει να γνωρίζετε

Η προοπτική να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο σε συνδυασμό με την απληστία αναδεικνύει το κακό στην ανθρώπινη φύση. Ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων απεικονίζεται συχνά ως επικίνδυνη, δόλια και χρησιμοποιείται από εγκληματική οργάνωση. Η πραγματικότητα είναι ότι, όπου υπάρχει απληστία, θα υπάρχουν διαδικτυακές απάτες.

Εάν εντοπίσουμε τα σαφή σημάδια, οι επενδυτές μπορούν να αποφύγουν αυτές τις απάτες και να προστατεύσουν τα κρυπτογραφικά τους περιουσιακά στοιχεία. Οι ακόλουθες 5 απάτες Bitcoin είναι οι πιο συνηθισμένες που πρέπει να αποφεύγετε.

# 1 – Ψεύτικες απάτες ανταλλαγών Bitcoin

Στη διαφημιστική εκστρατεία που είναι το Bitcoin, υπάρχουν πολλοί χρήστες που είναι ανυποψίαστοι και επισκέπτονται ψεύτικες ανταλλαγές βιαστικά να αγοράσουν Bitcoin.

Παρόμοια με το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), αυτοί οι ιστότοποι απάτης μπορούν να εμφανίζονται ως αξιόπιστη ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Ωστόσο, αυτοί οι ιστότοποι είναι απλώς μια ψευδαίσθηση για να κλέψουν τις πληροφορίες προσωπικού σας.

Οι ανταλλαγές απάτης θα χρησιμοποιούν ελκυστικό διαφημιστικό υλικό που θα φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αυτές περιλαμβάνουν προσφορές για να εγγραφείτε για να διεκδικήσετε ανταμοιβή για «περιορισμένο χρόνο μόνο», ένα επιπλέον μπόνους εάν καταθέσετε μεγάλα ποσά ή την υπόσχεση πολλαπλασιασμού της αρχικής σας επένδυσης σε λίγους μήνες.

Οι πλαστές ανταλλαγές Bitcoin συνήθως χρεώνουν ασυνήθιστα υψηλές χρεώσεις για συναλλαγές, καθιστούν πολύ δύσκολη την ανάληψη χρημάτων ή απλώς κλέβουν τα χρήματά σας μαζί και ποτέ δεν θα ακουστούν ξανά.

Μελέτη περίπτωσης: Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν στη Νότια Κορέα όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν μια ψεύτικη ανταλλαγή που ονομάζεται BitKRX. Εξαπάτησαν αθώους πελάτες θέτοντας ως νόμιμη ανταλλαγή με την εμπορία τους ως υποκατάστημα της KRX, της μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής πλατφόρμας συναλλαγών στη Νότια Κορέα.

Προσέξτε επίσης τις ανταλλαγές με φανταχτερά εφαρμογές έξυπνων τηλεφώνων. Αυτά μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκα, αλλά μπορεί να είναι μια απάτη Bitcoin. Βασικά μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας στο τηλέφωνό σας, όπως στοιχεία σύνδεσης στην πραγματική ανταλλαγή σας.

Υπήρξε γνωστή παρουσία όπου αυτές οι εφαρμογές έχουν ληφθεί από νόμιμα καταστήματα εφαρμογών, όπως το Google Play.

Πώς να αποφύγετε την πλαστή ανταλλαγή Bitcoin Απάτες

 • Παραμείνετε σε δημοφιλείς, γνωστές, νόμιμες ανταλλαγές Bitcoin, όπως το Coinbase, το Binance και το Bitit.
 • Σημειώστε σελιδοδείκτη την ανταλλαγή στο πρόγραμμα περιήγησής σας και χρησιμοποιήστε την πάντα
 • Εξετάστε διεξοδικά την ανταλλαγή πριν εγγραφείτε σε λογαριασμό
 • Να είστε επιμελής με διαφημιστικό υλικό που ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό
 • Μην πιέζεστε να εγγραφείτε σε ανταλλαγή για να λαμβάνετε ειδικές προσφορές

# 2 – κακόβουλο λογισμικό στα Πορτοφόλια λογισμικού

Το κακόβουλο λογισμικό υπήρξε από καιρό αγαπημένο στους διαδικτυακούς απατεώνες. Οι χρήστες που κάνουν λήψη λογισμικού όπως πορτοφόλια λογισμικού Bitcoin μπορούν να περιέχουν επιβλαβές κακόβουλο λογισμικό. Αυτά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τον υπολογιστή σας, θα έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι του λογισμικού σας και θα εξαντλήσει τον λογαριασμό σας, θα παρακολουθεί το «πρόχειρο» για διευθύνσεις κρυπτογράφησης και κωδικό πρόσβασης ή θα κλέψει απλά τα προσωπικά σας κλειδιά.

Το Walware είναι μια κοινή διαδικτυακή μέθοδο απάτης

Πώς να αποφύγετε κακόβουλο λογισμικό στα Πορτοφόλια λογισμικού

 • Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο και αξιόπιστο πορτοφόλι υλικού για να αποθηκεύσετε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία κρυπτογράφησης
 • ΜΗΝ αγοράζετε ένα πορτοφόλι υλικού από μη εξουσιοδοτημένους πωλητές
 • ΜΗΝ κατεβάζετε απλώς οποιοδήποτε πορτοφόλι Bitcoin στο App Store
 • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος έχει λουκέτο και κάντε κλικ για να βεβαιωθείτε ότι οι λεπτομέρειες του ονόματος του οργανισμού ταιριάζουν με την περιγραφή του ιστότοπου
 • Χρησιμοποιήστε το ExpressVPN ή NordVPN για να κρυπτογραφήσετε όλη την επισκεψιμότητά σας, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL που αναζητάτε και προστατεύετε την ταυτότητά σας
 • Βεβαιωθείτε ότι ο σαρωτής ιών σας είναι ενημερωμένος

NordVPN.com

# 3 – Εταιρείες απάτης που υπόσχονται υψηλότερες αποδόσεις

Ίσως έχετε ακούσει για αυτές τις εταιρείες στο παρελθόν, καθώς έχει δημοσιευτεί καλά. Αυτές οι εταιρείες απάτης θα «ανταλλάξουν» τα χρήματά σας στην αγορά κρυπτογράφησης και υπόσχονται ένα σταθερό ποσοστό

απόδοση ηλικίας που είναι πολύ πάνω από μια μέση επένδυση.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ελκυστικό στην αρχή, αυτοί οι πλούσιοι γρήγοροι ιστότοποι κρυπτογράφησης (ή νομίσματα) πρέπει να αποφεύγονται και είναι συνήθως ένα σχέδιο ponzi ή πυραμίδας.

Οι νεοεισερχόμενοι προσελκύονται με την προοπτική πολλαπλασιασμού της αρχικής τους επένδυσης εντός καθορισμένης χρονικής περιόδου, όπως 12 ή 18 μηνών.

Μελέτη περίπτωσης: Το πλέον διάσημο παράδειγμα ήταν Bitconnect η οποία απέρριψε τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία εγγυάται να κερδίζει επενδυτές έως και 40% συνολική απόδοση ανά μήνα – όσο περισσότερα μετρητά καταθέσατε, τόσο μεγαλύτερα και ταχύτερα κέρδη θα μπορούσατε.

Μια εικόνα που χρησιμοποιείται από το BitConnect για να εξηγήσει πώς λειτουργεί το σχήμα του

Όλα ίσως φαίνονται καλά στην αρχή. Το υπόλοιπο αρχίζει να αυξάνεται και να τραβάει ενθουσιασμό. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι μπορεί να είναι απάτη αν σου πληρώνουν σωστά?

Αλλά όταν προσπαθείτε να αποσύρετε κάποια κέρδη, υπάρχει πάντα μια επιπλοκή.

Οι απατεώνες θα επικοινωνήσουν και θα σας πείσουν να καταθέσετε περισσότερα χρήματα για να αυξήσετε τις αποδόσεις. Μέχρι τη λήξη του μήνα 12 ή 18, είναι πολύ αργά και το κρυπτογραφημένο κρυπτογράφημά σας έχει φύγει.

Πώς να αποφύγετε εταιρείες που υπόσχονται υψηλότερες αποδόσεις

 • Μην ενοχλείτε να αναζητάτε πράγματα όπως «πώς να κάνετε το Bitcoin δωρεάν» ή παρόμοια έργα
 • Εμπιστευτείτε το έντερο σας. Αν ακούγεται καλό να είναι αλήθεια, συνήθως δεν είναι
 • Ποτέ μην σας δώσετε Bitcoin ή ιδιωτικά κλειδιά σε μια ανταλλαγή που θα το «ανταλλάξει» για εσάς

# 4 – Ηλεκτρονικό ψάρεμα

Ίσως γνωρίζετε ήδη για την πρώτη απάτη στη λίστα από το χώρο εργασίας σας. Ένας κοινός τρόπος στόχευσης χρηστών που χρησιμοποιούν κοινωνική μηχανική είναι η χρήση ενός ανεπιθύμητου email που φαίνεται νόμιμο.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνεται να προέρχεται από έναν αξιόπιστο οργανισμό, όπως μια τράπεζα ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένα πορτοφόλι ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων ή λογισμικού.

Το email θα περιέχει συχνά έναν σύνδεσμο προς έναν άλλο ιστότοπο που μοιάζει σχεδόν με τη σελίδα ανταλλαγής ή πορτοφολιού λογισμικού που συνήθως επισκέπτεστε.

Δυστυχώς, όλα αυτά είναι μια μεταμφίεση για τη λήψη των στοιχείων σύνδεσής σας.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος

 • Μην ανοίγετε ποτέ ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται ύποπτο ότι λαμβάνετε από μια αξιόπιστη οντότητα, όπως η τράπεζά σας ή η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα διπλό έλεγχο της διεύθυνσης URL για να σας κάνει να επισκέπτεστε τον πραγματικό ιστότοπο
 • Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που σας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαίνονται ύποπτοι
 • Ποτέ μην παραδίδετε το ιδιωτικό σας κλειδί σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών
 • Προσθήκη σελιδοδείκτη για την πραγματική ανταλλαγή διεύθυνσης πορτοφολιού λογισμικού και να το χρησιμοποιείτε πάντα για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο
 • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος έχει λουκέτο και κάντε κλικ για να βεβαιωθείτε ότι οι λεπτομέρειες του ονόματος του οργανισμού ταιριάζουν με την περιγραφή του ιστότοπου
 • Χρησιμοποιήστε το ExpressVPN ή NordVPN για να κρυπτογραφήσετε όλη την επισκεψιμότητά σας, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL που αναζητάτε και προστατεύετε την ταυτότητά σας
 • Βεβαιωθείτε ότι ο σαρωτής ιών σας είναι ενημερωμένος
 • Αγοράστε ένα πορτοφόλι υλικού και αφήστε το Bitcoin σας “εκτός σύνδεσης”

Ακολουθούν μερικά σχετικά άρθρα που πρέπει να διαβάσετε στη συνέχεια:

 • Kraken vs Gemini: Σύγκριση ανταλλαγής Crypto 2021
 • Επανεξέταση Coinmama: Bitcoin, Trading & Αμοιβές
 • Επανεξέταση StealthEX: Crypto, Instant Swaps & Αμοιβές
 • Tokenize Review: Ανταλλαγή χαρακτηριστικών, χρεώσεις & Περισσότερο
 • Εξέταση Exocrow: Είναι ασφαλές & Νομίζω?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me