Μπορεί το Blockchain να συμπληρώσει μεγάλα δεδομένα

Τα μεγάλα δεδομένα μπορούν να σημαίνουν πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους, οπότε πριν βυθίσουμε στην ανάλυση, πίστευα ότι ήταν σκόπιμο να παρέχουμε ορισμούς για τα μεγάλα δεδομένα και το blockchain, καθώς σχετίζονται με αυτήν την αναφορά.

Σύμφωνα με Merriam Webster, ο ορισμός των μεγάλων δεδομένων είναι:

Μια συσσώρευση δεδομένων που είναι πολύ μεγάλη και περίπλοκη για επεξεργασία με παραδοσιακά εργαλεία διαχείρισης βάσεων δεδομένων

Σύμφωνα με Merriam Webster, ο ορισμός του blockchain είναι:

Μια ψηφιακή βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες (όπως αρχεία χρηματοοικονομικών συναλλαγών) που μπορούν ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθούν και να κοινοποιηθούν σε ένα μεγάλο αποκεντρωμένο, δημόσια προσβάσιμο δίκτυο

 

Πόσο μεγάλο είναι τα μεγάλα δεδομένα?

Τα Big Data εξετάζουν συνήθως τρία κριτήρια: Όγκος, Ταχύτητα και Ποικιλία κατά την εκτίμηση εάν μια ανάγκη απαιτεί μια μεγάλη προσέγγιση δεδομένων.

Ενταση ΗΧΟΥ: Πόσα δεδομένα υπάρχουν (δηλαδή συνήθως σε όρους terabyte και petabytes).

Ταχύτητα: Πόσο γρήγορα μπαίνει σε ένα κέντρο δεδομένων, φτάνει σε μια βάση δεδομένων ή / και έχει πρόσβαση

Διαφορά: Τι μορφές και τύποι δεδομένων περιλαμβάνονται

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες σχετικά με το πότε ξεκινούν τα μεγάλα δεδομένα, είναι περισσότερο μια περίπτωση αξιολόγησης των αναγκών και εξεύρεσης κατάλληλων μακροπρόθεσμων λύσεων που και οι δύο επιτρέπουν τώρα τα δεδομένα των πελατών, ενώ επιτρέπουν επίσης μελλοντική ανάπτυξη και ποικιλομορφία.

Είναι πάρα πολύ καπετάνιος, οι μηχανές δεν μπορούν να το πάρουν


Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει Star Trek, Star Wars ή διαστημική ταινία περιπέτειας οποιουδήποτε είδους θα αναγνωρίσουν τη στιγμή που ένα πλοίο δέχτηκε επίθεση και λειτουργεί με περιορισμένη χωρητικότητα. Ο επικεφαλής μηχανικός προσπαθεί με αγωνία να καλέσει αρκετή ισχύ από τους κινητήρες για να δραπετεύσει ή να κάνει υπερπήδηση.

Αλλά παλεύουν, και φαίνεται ότι όλες οι ελπίδες έχουν χαθεί. Στη συνέχεια, την τελευταία στιγμή, μέσω μιας μέχρι στιγμής άγνωστης πηγής ενέργειας ή της μεγαλοφυίας τεχνικής λύσης, βρίσκουν μια διέξοδο με δευτερόλεπτα.

Τι έχει να κάνει με τα δεδομένα που σας ακούω να σκέφτεστε, στην πραγματικότητα, περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Ακριβώς όπως ο μηχανικός χρειάζεται καλά, ακριβή δεδομένα για να βγάλει το πλοίο από τον κίνδυνο, έτσι οι εταιρείες χρειάζονται τα δεδομένα τους για να οδηγήσουν αποτελεσματικά την πορεία τους προς τα εμπρός και να τους βοηθήσουν να φτάσουν εκεί που θέλουν να πάνε.

Πόσες εταιρείες μπορούν να σχετίζονται με μια κατάσταση πανικού όπου ξαφνικά χρειάζεστε δεδομένα και δεν μπορείτε να τα βρείτε ή όπου πρέπει να ληφθεί μια βασική απόφαση, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ακρίβεια των δεδομένων. Οι συνέπειες μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά το σενάριο της ανάγκης γρήγορης απομάκρυνσης από μια κακή κατάσταση δεν είναι τόσο εκτεταμένο.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι η ψηφιακή σας ταυτότητα ασφαλής και ασφαλής?

Big Data, Μικρός Κόσμος

Κάποτε οι εταιρείες εστίασαν στα δικά τους εσωτερικά δομημένα δεδομένα για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Ωστόσο, τώρα, με την έλευση και την υιοθέτηση πλατφορμών κοινωνικών μέσων και μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο, πολλές εταιρείες αντλούν επίσης μη δομημένα δεδομένα από έξω από τον οργανισμό τους, ειδικά όταν προσπαθούν να κατανοήσουν τη μεγάλη εικόνα και να βελτιστοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Ο όγκος των πληροφοριών που παρέχονται στο δημόσιο τομέα είναι τεράστιος, αλλά μπορεί επίσης να είναι αντιφατικός, διπλότυπος και ακόμη και αναληθής, οπότε η χρήση αυτών των πληροφοριών απαιτεί βαθμό επιμέλειας και επαλήθευσης.

Blockchain ως ενεργοποιητής

Και εδώ είναι που το Blockchain μπορεί να βοηθήσει μέσω της παροχής μιας υποδομής όπου τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν με κατάλληλα χειριστήρια που εφαρμόζονται για να διασφαλιστεί ότι είναι επαληθεύσιμα, ανιχνεύσιμα και προσβάσιμα στους κατάλληλους ανθρώπους τη σωστή στιγμή. Ο πελάτης πρέπει ακόμη να προσδιορίσει πηγές δεδομένων και ποια δεδομένα χρειάζεται από αυτούς, αλλά ο μηχανισμός συναίνεσης στο Blockchain διασφαλίζει ότι υπάρχει μια διαδικασία για τη διατήρηση αυτών των δεδομένων. Επιπλέον, η δυνατότητα ελαχιστοποίησης της αλληλεπικάλυψης και η δημιουργία μίας πηγής της αλήθειας στο Blockchain μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει το “Big Data” να γίνει “Ακόμα μεγαλύτερα δεδομένα”.

Όσον αφορά τα μη δομημένα ή δομημένα δεδομένα, το Blockchain μπορεί να χειριστεί αυτό το μείγμα καλά και η ικανότητα δημιουργίας έξυπνων συμβολαίων για συγκεκριμένες ανάγκες επιτρέπει πολλές ενσωματωμένες μορφές δεδομένων και προσεγγίσεις.

Μάθετε περισσότερα για το blockchain από εδώ.

Καλό εναντίον κακού

Τα δεδομένα είναι καλά, οι περισσότεροι άνθρωποι και εταιρείες μπορούν να το αγοράσουν!

Αλλά, όπως πολλές απλές δηλώσεις, όταν σκάβετε λίγο βαθύτερα και αρχίζετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις, οι τρύπες αρχίζουν να εμφανίζονται και αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι μέσα στον κόσμο των δεδομένων, όπως και στη ζωή, υπάρχει καλό και κακό.

Για να διευκρινιστεί γιατί συμβαίνει αυτό, ο ακόλουθος πίνακας ξεφλουδίζει λίγο τα επίπεδα δεδομένων, αξιολογώντας ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά δεδομένων.

Αποποίηση ευθυνών: Πριν αρχίσετε όλοι να αναρωτιέστε αυτόν τον πίνακα ή να συζητήσετε τι είναι λάθος κατηγορία ή να λείπει, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι όλα αυτά είναι πολύ υποκειμενικά και εξαρτώνται από την εταιρεία, τα δεδομένα και την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό δεδομένων Καλές Ερωτήσεις
Ποσό Πάρα πολύ Οχι αρκετά Ούτε είναι ιδανικό, αλλά τουλάχιστον με πάρα πολλά έχετε τα δεδομένα κάπου αν μπορείτε να τα βελτιστοποιήσετε
Πρόσβαση Ρυθμιζόμενη Ανοιχτό σε όλους Τα περισσότερα συστήματα επιτρέπουν και για τις δύο και οι περισσότερες εταιρείες λειτουργούν ένα υβριδικό μοντέλο, αλλά η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ
Ακεραιότητα Επαληθεύτηκε Χωρίς επιταγές Τα δεδομένα πρέπει να είναι ακριβή και αξιόπιστα, αλλά αυτό δεν πρέπει να επιβραδύνει τη ροή δεδομένων άσκοπα
Σύνταξη Δομημένος Μη δομημένο Τα μη δομημένα δεδομένα είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν, αλλά μπορεί να προσφέρει πλουσιότερη παραγωγή και να ανοίξει νέα κανάλια επικοινωνίας και μάρκετινγκ
Τοποθεσία Σύννεφο Στο σπίτι Οι περισσότερες εταιρείες μετακινούνται στο cloud, καθώς είναι πιο επεκτάσιμη και μειώνουν το κόστος εσωτερικού, την εξάρτηση από την τεχνολογία και την ευθύνη
Ποικιλία Διαφορετικές γνώσεις Μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθεί Η διαθεσιμότητα δεδομένων από πολλές πηγές μέσω πολλών μέσων επιτρέπει πλουσιότερη ανάλυση και εστίαση
Ρυθμός ανανέωσης Πραγματικός χρόνος Προγραμματισμένος Ο ρυθμός αλλαγής υπαγορεύει τις ανάγκες ανανέωσης, αλλά γενικά όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο

Από κεντρική άποψη Blockchain εξαρτάται από το ποια από τα χαρακτηριστικά δεδομένων που εμφανίζονται στον πίνακα είναι βασικά. Εάν το επίκεντρο είναι η ακεραιότητα των δεδομένων μέσω της ιχνηλασιμότητας, της συναίνεσης, της επαλήθευσης, της διαφάνειας ή της μοναδικής πηγής της αλήθειας, το Blockchain έχει πραγματικά το προβάδισμα έναντι άλλων τεχνολογιών βάσεων δεδομένων.

Αλλά αν η εστίαση είναι στην ποσότητα δεδομένων και την ταχύτητα φόρτωσης και πρόσβασης, τότε η επιλογή είναι λιγότερο σαφής. Επειδή το Blockchain είναι ακόμα σχετικά νηπιακό, μαθαίνει να βελτιστοποιείται από την άποψη της κλίμακας και της ταχύτητας.

Το πραγματικό μοντέλο βάσης δεδομένων μπαίνει επίσης στο παιχνίδι, θυμηθείτε ότι το Blockchain λειτουργεί συνήθως καλύτερα σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο βάσης δεδομένων, ενώ πολλά συστήματα και εργαλεία SAAS έχουν σχεδιαστεί για μια κεντρική προσέγγιση.

Πολλοί προβλέπουν ότι το Blockchain θα ωριμάσει στον μεγάλο χώρο δεδομένων καθώς ωριμάζει.

Περισσότερα από τη γωνία αναλυτών μας: Γιατί το Blockchain μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για τη Pharma?

Ο κόσμος αλλάζει και τα δεδομένα αυξάνονται, το Blockchain μπορεί να βοηθήσει

Καθώς η παγκόσμια οικονομία γίνεται όλο και πιο προσιτή και περισσότερες εταιρείες συνεργάζονται και αποκτούν άλλες για να επεκτείνουν τη βάση των πελατών τους, η ανάγκη για συμβατά δεδομένα που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν αυξάνει.

Η εξέλιξη της εικονικής εργασίας και η συνεχώς βελτίωση των εργαλείων επικοινωνίας σημαίνει ότι η τοποθεσία γίνεται λιγότερο θέμα για πολλές εταιρείες. Ωστόσο, από την άποψη των δεδομένων, αυτό μπορεί να αυξήσει τις προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα σε παγκόσμια βάση. Επιπλέον, καθώς οι κανονισμοί αναπτύσσονται και ωριμάζουν, οι εταιρείες πρέπει να προσαρμόσουν ανάλογα τις στρατηγικές δεδομένων τους για να διασφαλίσουν ότι παραμένουν συμμορφωμένες.

Τα μεγάλα δεδομένα συνεχίζουν να μεγαλώνουν, αλλά καθώς το Blockchain συνεχίζει να γίνεται πιο έξυπνο, το σημείο παρακολούθησης μεταξύ των δύο περιορίζεται και η ευκαιρία να συνεργαστεί για αμοιβαίο όφελος γίνεται σαφέστερη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map