Αναλυτής Corner: Τι είναι το Hyperledger Blockchain;

Εάν παρακολουθείτε τον τομέα Blockchain, είναι πιθανότερο να έχετε συναντήσει τον όρο “Hyperledger”. Καθώς ο κόσμος σταδιακά επικεντρώνεται στην αποκέντρωση, πολλά έργα Blockchain συνέχισαν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη Blockchain. Σύμφωνα με το Blockchain, τα δύο αξιοσημείωτα ονόματα είναι Ethereum και Bitcoin, τα οποία είναι τα αγαπημένα των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, ένα από τα έργα Blockchain δεν έλαβε επαρκή προσοχή στα μέσα ενημέρωσης. Από την άλλη πλευρά, αυτό το νέο έργο ήταν επίσης κρίσιμο για την απλοποίηση του έργου των προγραμματιστών Blockchain. Ακριβώς όπως και άλλα blockchains που ξεκινούν από το μηδέν για διαφορετικούς στόχους, το Linux Foundation παρουσίασε το Hyperledger Project για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Ο βασικός στόχος του Hyperledger είναι ο εκδημοκρατισμός και η τυποποίηση του Blockchain για το επιχειρηματικό τοπίο. Το Hyperledger διασφαλίζει έναν συνδυασμό διεπαγγελματικών γνώσεων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματά τους. Το Hyperledger το επιτυγχάνει επιτρέποντας σε οργανισμούς να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εφαρμογές Blockchain, ικανές να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Φιλοδοξείτε να χτίσετε μια καριέρα στο Blockchain; Ξεκινήστε με το δωρεάν μάθημα βασικών αρχών Blockchain.


Εν μέσω της έλλειψης σαφών πληροφοριών σχετικά με το τι ακριβώς είναι το Hyperledger, δεν είναι δυνατόν να αποκτήσετε μια απλή κατανόηση του Hyperledger όπως θα βρείτε με κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το Bitcoin. Το πιο σημαντικό από όλα, οι άνθρωποι είναι πιθανό να συναντήσουν διάφορες σύγχυση στην κατανόηση του ακριβούς ορισμού του Hyperledger.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συγχέουν το Hyperledger με άλλες τεχνολογίες Blockchain που διατίθενται προς το παρόν. Έτσι, προτού καταλάβετε τι είναι το Hyperledger, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι δεν είναι. Βασικά, το Hyperledger δεν είναι κρυπτογράφηση ή εταιρεία ή Blockchain.

Τώρα, η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει προς την επίτευξη μιας εις βάθος κατανόησης του Hyperledger, της αναγκαιότητας, της λειτουργίας του και των διαφόρων έργων Hyperledger. Επιπλέον, θα χρειαστείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις αξιοσημείωτες τροποποιήσεις στο Hyperledger και τη δυνατότητά του να χρησιμεύσει ως το θεμέλιο της μη νομισματικής, βιομηχανικής τεχνολογίας Blockchain.

Ελέγξτε επίσης τη διαφορά μεταξύ QLDB και Hyperledger, δηλαδή QLDB έναντι Hyperledger

Ορισμός Hyperledger: Τι είναι?

Το Hyperledger είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα, που επικεντρώνεται στη συνεργασία για τη βελτίωση των τεχνολογιών Blockchain μεταξύ βιομηχανιών. Ξεκίνησε από το Ίδρυμα Linux, το έργο Hyperledger χρησιμοποιεί κατάλληλα τη δύναμη της παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ των ηγετών στο Διαδίκτυο των πραγμάτων, της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, της κατασκευής και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Το έργο Hyperledger στοχεύει επίσης στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ προγραμματιστών, επιχειρήσεων και επιχειρήσεων στον τομέα της Τεχνολογίας Κατανεμημένων Καθολικών (DLT). Το έργο Hyperledger περιλαμβάνει επί του παρόντος μια μεγάλη ποικιλία έργων και πλαισίων που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές στη δημιουργία εφαρμογών και δικτύων Blockchain.

ο Διευθυντής του Hyperledger, Brian Behlendorf, παρέχει τον πιο απλό και αυτονόητο ορισμό του Hyperledger για να προσφέρει μια αξιόπιστη εντύπωση για την ακριβή φύση της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, το Hyperledger είναι μια κοινότητα ανοιχτού κώδικα που περιλαμβάνει άλλες κοινότητες για την παροχή πλεονεκτημάτων σε ένα οικοσύστημα παρόχων λύσεων που βασίζονται σε Hyperledger και χρήστες που εστιάζουν σε περιπτώσεις χρήσης με βάση το Blockchain που ισχύουν σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς.

Προς το παρόν, περισσότεροι από 250 οργανισμοί υποστηρίζουν το Hyperledger και περισσότεροι οργανισμοί συμμετέχουν επίσης καθώς περνάει ο καιρός. Η λίστα των οργανισμών που υποστηρίζουν το Hyperledger περιλαμβάνει επί του παρόντος αξιοσημείωτους τεχνολογικούς γίγαντες όπως οι εταιρείες IBM, Samsung, Daimler, SAP, Nokia, JP Morgan, Huawei, American Express, Fujitsu και Blockchain, όπως Consensys και Blockstream.

Ο διευθυντής του Hyperledger δηλώνει επίσης ότι χωρίς την ανάγκη προώθησης ενός ψηφιακού νομίσματος, το Hyperledger μπορεί να παρακάμψει πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με τη διατήρηση ενός παγκόσμιου συνεπούς νομίσματος. Ως αποτέλεσμα, το Hyperledger Project έχει αναπτυχθεί ισχυρά με την πάροδο των ετών και έχει προσαρμόσει τους στόχους της ανάπτυξης βιομηχανικών εφαρμογών Blockchain.

Επιπλέον, το Hyperledger θα μπορούσε επίσης να μείνει μίλια μακριά από τα προσοδοφόρα σχέδια που γενικά εξελίσσονται από τα blockchain που βασίζονται στο νόμισμα. Το έργο Hyperledger παρέχει πολλές ευκαιρίες και περιλαμβάνει περισσότερους από 28.000 συμμετέχοντες, με περίπου 3,6 εκατομμύρια γραμμές κώδικα.

Προς το παρόν (από τον Ιούλιο του 2020), το Hyperledger περιλαμβάνει 10 έργα μαζί με 6 εργαλεία και 6 πλαίσια.

Μπορείτε να ταξινομήσετε το Hyperledger Project σε δύο συγκεκριμένες ενότητες, όπως αρθρωτά εργαλεία και αρθρωτά πλαίσια. Τώρα που γνωρίζετε για τον ορισμό του Hyperledger, θα ήταν λογικό να επικεντρωθείτε στην αναγκαιότητα του σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Tutorial Quick Hyperledger Blockchain

Γνωρίστε τη σημασία του Hyperledger

Ένα από τα αξιοσημείωτα γεγονότα κατά τη διάρκεια αυστηρών δοκιμών είναι η ανάγκη για όλους τους συνομηλίκους να διασφαλίσουν την επικύρωση κάθε μεμονωμένης συναλλαγής ενώ ταυτόχρονα εκτελούν συναίνεση. Ως αποτέλεσμα, οι προγραμματιστές αντιμετωπίζουν αξιοσημείωτες αποτυχίες σχετικά με την επεκτασιμότητα σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, τα δημόσια blockchain δεν είναι επίσης κατάλληλα για την εκτέλεση συναλλαγών που απαιτούν συγκεκριμένα επίπεδα εμπιστευτικότητας και απορρήτου.

Δημόσιο μπλοκ απαιτούν εξαντλητικά μέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας μιας συναλλαγής και ενδέχεται να διακινδυνεύσουν την εμπιστευτικότητα μιας συναλλαγής. Για παράδειγμα, ο John που ζει στις Η.Π.Α. θέλει να αγοράσει ορισμένα προϊόντα από τη Serena στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Serena συμφωνεί να πουλήσει τα προϊόντα της στον John με μειωμένη τιμή, επειδή ήταν παλιοί φίλοι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί σε αυτήν την περίπτωση ότι η Serena θέλει να κρατήσει το μυστικό αυτής της έκπτωσης καθώς πωλεί επίσης τα προϊόντα της σε άλλες αγορές και απαιτεί από τις αγορές να αγοράσουν από αυτήν σε κανονικές τιμές.

Επιπλέον, πολλά άλλα τρίτα μέρη εμπλέκονται στη λήψη του προϊόντος από τη Serena στον John και στην ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα τρίτα μέρη θα μπορούσαν να δώσουν έμφαση στην επαλήθευση πολλών πτυχών του προϊόντος, όπως διασφάλιση ποιότητας, επαλήθευση πληρωμών, επαλήθευση εφοδιαστικής και πολλά άλλα. Ωστόσο, οι τρίτοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν την ειδική συμφωνία μεταξύ της Serena και του John.

Στην περίπτωση ενός δημόσιου δικτύου Blockchain, όλα τα καθολικά του δικτύου θα ενημερώνονται σχετικά με τη συμφωνία, επειδή οι ανθρακωρύχοι επαληθεύουν και προσθέτουν συναλλαγές σε μπλοκ στην αλυσίδα. Μια πιο προσεκτική σκέψη για τη λειτουργία του Hyperledger μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε τέτοιες περιπτώσεις, αποδεικνύοντας έτσι τη σημασία του. Σε ένα δίκτυο που βασίζεται στο Hyperledger, οι συνεργάτες που σχετίζονται με μια συμφωνία συνδέονται με μόνο τα καθολικά που ενημερώνονται σχετικά με τη συμφωνία.

Μόνο τα τρίτα μέρη που συμμετέχουν στην εκτέλεση των συναλλαγών πρέπει να γνωρίζουν τις ακριβείς πληροφορίες που απαιτούνται μέσω των αδειών και των κανονισμών που επιβάλλονται στο δίκτυο. Ας πάρουμε ξανά το παράδειγμα της συμφωνίας John και Serena για να δούμε πώς η Hyperledger μπορεί να υποστηρίξει τη συναλλαγή μεταξύ τους. Σε ένα δίκτυο Hyperledger, οι John και Serena μπορούν να εκτελέσουν την ειδική τους συναλλαγή αναζητώντας τον John μέσω μιας εφαρμογής που ζητά μια υπηρεσία μέλους.

Μετά την επικύρωση της ιδιότητας μέλους, οι δύο συνομηλίκοι μπορούν να συνδεθούν, ακολουθούμενο από τη δημιουργία αποτελεσμάτων και σε αυτήν τη συναλλαγή, και τα δύο αποτελέσματα πρέπει να είναι τα ίδια για επικύρωση. Σε περίπτωση συμμετοχής πολλών μερών, μπορούν να εφαρμοστούν πολλαπλοί κανόνες για τη συναλλαγή στο δίκτυο Hyperledger. Οι συναλλαγές που δημιουργούνται ταξινομούνται και στη συνέχεια αποστέλλονται σε ένα συναίνεση cloud, μετά το οποίο οι συναλλαγές δεσμεύονται στα αντίστοιχα καθολικά.

Μετά την επαλήθευση της συναλλαγής στο σύννεφο συναίνεσης, ο John μπορεί να λάβει τα προϊόντα του και οι συναλλαγές δεσμεύονται στο καθολικό. Με τη σαφήνεια σχετικά με τον ορισμό του Hyperledger και τη σημασία του και τη λειτουργία του, μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε προς τους διάφορους τύπους έργων και εργαλείων Hyperledger που υποστηρίζουν την ανάπτυξη Blockchain για καλύτερη κατανόηση του τοπίου Hyperledger.

Μια διορατικότητα ο Έργα Hyperledger

Το Hyperledger συμμορφώνεται με μια στρατηγική ομπρέλας που παρέχει υποστήριξη και επώαση για μια μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών Blockchain για επιχειρήσεις. Ορισμένες από τις αξιοσημείωτες τεχνολογίες, σε αυτήν την περίπτωση, περιλαμβάνουν αναφορές σε γραφικές διεπαφές, εφαρμογές και βιβλιοθήκες, έξυπνες μηχανές συμβάσεων και κατανεμημένα πλαίσια καθολικών. Ένα από τα αξιοσημείωτα κυριότερα σημεία του Hyperledger είναι η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης δομικών μονάδων και η προώθηση της καινοτομίας για κατανεμημένα στοιχεία τεχνολογίας καθολικών.

 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το θεμέλιο του Hyperledger Fabric είναι μια αρθρωτή αρχιτεκτονική και είναι μια κατανεμημένη πλατφόρμα καθισμάτων ικανή να προσφέρει ανθεκτικότητα, εμπιστευτικότητα, ευελιξία και επεκτασιμότητα. Το Hyperledger Fabric είναι ειδικά ιδανικό για να προσφέρει ενσωματωμένη εφαρμογή για διάφορα εξαρτήματα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές πολυπλοκότητες που υπάρχουν σε ολόκληρο το οικονομικό οικοσύστημα.

Αντί για ένα ανοιχτό σύστημα χωρίς άδεια που επιτρέπει στους άγνωστους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, το Hyperledger Fabric επιτρέπει την πρόσβαση στα μέλη μέσω ενός αξιόπιστου φορέα παροχής υπηρεσιών. Το υποσύστημα καθολικών του Hyperledger Fabric περιλαμβάνει δύο στοιχεία, όπως η παγκόσμια κατάσταση και το αρχείο καταγραφής συναλλαγών. Η παγκόσμια κατάσταση είναι το στοιχείο που παρέχει μια περιγραφή της κατάστασης του καθολικού σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, το αρχείο καταγραφής συναλλαγών μπορεί να παρέχει μια καταγραφή όλων των συναλλαγών που έχουν δημιουργήσει την υπάρχουσα αξία της παγκόσμιας κατάστασης. Επομένως, στην περίπτωση του Hyperledger Fabric, μπορείτε να αντιληφθείτε ένα καθολικό ως το συνδυασμό της παγκόσμιας βάσης δεδομένων και του ιστορικού καταγραφής συναλλαγών. Τα έξυπνα συμβόλαια στο Hyperledger Fabric γραμμένα σε αλυσίδα μπορούν να επικαλεσθούν την ανάγκη αλληλεπίδρασης μεταξύ της εφαρμογής και του καθολικού.

Προς το παρόν, οι κωδικοί αλυσίδας μπορούν να γραφτούν σε γλώσσες προγραμματισμού Node και Go. Το Hyperledger Fabric είναι ιδανικό για την υποστήριξη συστημάτων που παρουσιάζουν το απόρρητο ως αξιοσημείωτη απαίτηση και επιτρέπει στους εκκινητές δικτύου να επιλέξουν έναν αλγόριθμο συναίνεσης. Ο αλγόριθμος συναίνεσης παρέχει μια αναπαράσταση της καλύτερης σχέσης μεταξύ των συμμετεχόντων στο δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

 • Hyperledger Fabric: Πρωτοπόρος του Blockchain
 • Hyperledger Fabric Vs Ethereum: Head-to-Head Battle
 • Θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger
 • Hyperledger Burrow

Φιλοξενείται από το Ίδρυμα Linux, αυτό είναι ένα από τα έργα Hyperledger που παρείχαν έναν αρθρωτό πελάτη Blockchain για την ανάπτυξη ενός επιτρεπόμενου μηχανήματος έξυπνης σύμβασης που συνοδεύεται από προδιαγραφές με μια Εικονική Μηχανή Ethereum (EVM).

Οι αξιοσημείωτες δυνατότητες του Hyperledger Burrow αναφέρονται στην καλύτερη τελικότητα της συναλλαγής και στην υψηλότερη απόδοση συναλλαγών με βάση μια μηχανή συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής. Η αποτελεσματικότητα του Hyperledger Burrow βασίζεται κυρίως στην αποτελεσματικότητα των συστατικών του. Το πρώτο συστατικό του Burrow είναι ο μηχανισμός συναίνεσης που διευκολύνει τις εντολές συναλλαγών και την εκτέλεση μέσω του πρωτοκόλλου Byzantine Fault-Tolerant Tendermint Protocol.

Ως αποτέλεσμα, το Burrow μπορεί να επιτύχει υψηλότερη απόδοση για ένα συγκεκριμένο σύνολο καλά αναγνωρισμένων επικυρωτών και προστατεύοντας το Blockchain από τη διαμόρφωση. Το επόμενο στοιχείο στο Hyperledger Burrow είναι μια έξυπνη εφαρμογή συμβολαίου. Η εφαρμογή έξυπνης σύμβασης διασφαλίζει την επικύρωση των συναλλαγών στην κατάσταση της εφαρμογής στην προτεραιότητα που έχει οριστεί από τη μηχανή συναίνεσης. Η κατάσταση της εφαρμογής περιλαμβάνει ένα σύνολο επικυρωτών, μητρώο ονομάτων και όλους τους σχετικούς λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί στο Hyperledger Burrow μπορούν να συσχετιστούν με το ζεύγος κλειδιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μαζί με τον έξυπνο κωδικό συμβολαίου. Οι συναλλαγές που αλληλεπιδρούν με τον έξυπνο κώδικα σύμβασης μπορούν να εκτελέσουν τον κώδικα ενός λογαριασμού σε μια εικονική μηχανή με τα απαιτούμενα δικαιώματα. Το Application Blockchain Interface (ABI) είναι επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο στο Hyperledger Burrow, καθώς επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ της μηχανής συναίνεσης και της έξυπνης εφαρμογής συμβολαίου.

Το ABI επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωση συναλλαγών σε δυαδική μορφή για ευκολία επεξεργασίας από τους κόμβους Blockchain. Τα εργαλεία για το Hyperledger Burrow μπορούν να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητα για την ανάπτυξη, τη συλλογή και τη σύνδεση έξυπνων συμβάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο Solidity.

Επιπλέον, τα εργαλεία στο Hyperledger Burrow μπορούν να βοηθήσουν στην εκτέλεση συναλλαγών για την κλήση έξυπνων συμβολαίων στην αλυσίδα. Το τελευταίο συστατικό του Hyperledger Burrow είναι το API Gateway μέσω των τελικών σημείων JSON-RPC και REST για επικοινωνία με την κατάσταση εφαρμογής και το δίκτυο Blockchain μέσω ερωτήματος σχετικά με την τελευταία κατάσταση της εφαρμογής ή τις συναλλαγές μετάδοσης.

 • Hyperledger Indy

Ο πρωταρχικός στόχος της κατασκευής του έργου Hyperledger Indy ήταν η παροχή αποκεντρωμένης ταυτότητας. Το Indy χρησιμεύει ως κατανεμημένο καθολικό που παρέχει βιβλιοθήκες και επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία, καθώς και εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων στο Blockchain. Το Hyperledger Indy παρέχει ένα οικοσύστημα για τη διασφάλιση μιας ισχυρής, ιδιωτικής και ασφαλούς ταυτότητας.

Επιπλέον, η Indy επικεντρώνεται επίσης στο να επιτρέπει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και να διασφαλίζουν διασφαλίσεις για τις αναγνωρίσιμες πληροφορίες τους από παραβιάσεις και παραβιάσεις απορρήτου. Χωρίς αποθήκευση ιδιωτικών δεδομένων χρηστών στο Hyperledger Indy, περιλαμβάνει τη χρήση του Blockchain για την παροχή προνομίων σε τρίτα μέρη για την επικύρωση ότι αξιόπιστοι οργανισμοί έχουν εκδώσει τα ιδιωτικά διαπιστευτήρια. Η Hyperledger Indy χρησιμοποιεί την πλεονάζουσα ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων για παραγγελία και επικύρωση.

 • Hyperledger Iroha

Το Hyperledger Iroha είναι ένα ιδανικό έργο Hyperledger για την κατασκευή ασφαλών, στιβαρών και αξιόπιστων εφαρμογών Blockchain μέσω του αλγόριθμου Consensus-Faol-Tolerant (BFT) Consensus. Η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει τη διαχείριση ταυτότητας, ψηφιακών στοιχείων και σειριακών δεδομένων. Επομένως, το Hyperledger Iroha είναι ιδανικά εφαρμόσιμο για εφαρμογές όπως εφοδιαστική, εθνικές ταυτότητες, διατραπεζικές διευθετήσεις και ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας.

Το Hyperledger Iroha δεν υποστηρίζει εγγενή κρυπτογράφηση και θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με το σύστημα μόνο μέσω αδειών. Επιπλέον, το Iroha περιλαμβάνει επίσης την παροχή αδειών για ερωτήματα, παρέχοντας έτσι υποστήριξη για έλεγχο πρόσβασης δεδομένων. Επιπλέον, το Hyperledger Iroha περιέχει επίσης προκαθορισμένες εντολές που επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν εργασίες όπως η δημιουργία και μεταφορά ψηφιακών στοιχείων.

Ο αλγόριθμος BFT χρησιμεύει ως ο αλγόριθμος συναίνεσης στο Hyperledger Iroha, παρέχοντας έτσι υψηλότερη απόδοση παράλληλα επιτρέποντας συναλλαγές με περιορισμένο λανθάνοντα χρόνο. Το Iroha μπορεί να περιορίσει τον φορέα επίθεσης και να βελτιώσει τη συνολική ασφάλεια του συστήματος, γεγονός που βελτιώνει τη δημοτικότητά του. Οι συνομηλίκοι στο Hyperledger Iroha χρησιμεύουν ως κόμβοι επικύρωσης που μπορούν να διανέμουν συναλλαγές μερικώς υπογεγραμμένες στο πρωτόκολλο κουτσομπολιού, σύμφωνα με τις συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών.

 • Hyperledger Sawtooth

Το Hyperledger Sawtooth είναι ένα από τα δημοφιλή έργα Hyperledger που χρησιμεύουν ως εταιρική πλατφόρμα Blockchain για την κατασκευή εφαρμογών και δικτύων κατανεμημένων καθολικών. Το έργο Hyperledger Sawtooth έχει ένα σχέδιο που διατηρεί τη διανομή των καθολικών παράλληλα διασφαλίζοντας την ασφάλεια των έξυπνων συμβάσεων. Το Hyperledger Sawtooth παρέχει υποστήριξη για ανάπτυξη Blockchain μέσω της απομόνωσης του βασικού συστήματος από τον τομέα της εφαρμογής.

Οι προγραμματιστές έχουν επίσης τη δυνατότητα να καθορίσουν επιχειρηματικούς κανόνες στη γλώσσα της προτίμησής τους. Το πιο σημαντικό, το modularity του Sawtooth επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιλέγουν άδειες, συναίνεση αλγορίθμους και κανόνες συναλλαγών σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας το Hyperledger Sawtooth περιλαμβάνουν τον ορισμό των προσαρμοσμένων επεξεργαστών συναλλαγών σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Τα SDK για επεξεργαστές συναλλαγών με Sawtooth είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές γλώσσες ικανές να απλοποιήσουν τη δημιουργία νέων γλωσσών συμβολαίου όπως Java, Python, Go, JavaScript, Rust και C ++. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν προηγμένο παράλληλο προγραμματιστή που επιτρέπει τη διαίρεση των συναλλαγών σε παράλληλες ροές, επιτρέποντας έτσι την παράλληλη εκτέλεση συναλλαγών. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν τις διπλές δαπάνες με διαφορετικές τροποποιήσεις στην ίδια κατάσταση.

Τα αποτελέσματα της εκτέλεσης παράλληλης συναλλαγής παρέχουν καλύτερη απόδοση από τη σειριακή εκτέλεση. Το Hyperledger Sawtooth υποστηρίζει επίσης τη συμβατότητα της Ethereum με το έργο ολοκλήρωσης Sawtooth-Ethereum, Seth. Η οικογένεια συναλλαγών Seth επιτρέπει την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων με δυνατότητα εκτέλεσης σε Ethereum Virtual Machine στην πλατφόρμα Hyperledger Sawtooth.

Το Sawtooth χρησιμοποιεί διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης σε ένα συγκεκριμένο Blockchain που επιλέχθηκε αρχικά κατά τη ρύθμιση του δικτύου, το οποίο μπορεί να υπόκειται σε αλλαγές σε ένα τρέχον Blockchain που περιέχει μια συναλλαγή. Το Hyperledger Sawtooth υποστηρίζει επί του παρόντος εφαρμογές συναίνεσης όπως Dev Mode, Proof of Elapsed Time και PoET Simulator. Επιπλέον, η εφαρμογή μιας γλώσσας συναλλαγών και ενός μοντέλου δεδομένων γίνεται μέσω μιας οικογένειας συναλλαγών. Η οικογένεια συναλλαγών περιλαμβάνει IntegerKey, Settings και Identity.

Διαβάστε επίσης: Hyperledger Sawtooth εναντίον Fabric

 • Πλέγμα Hyperledger

Η τελική προσθήκη μεταξύ Hyperledger Projects είναι το Hyperledger Grid, το οποίο είναι ιδανικό για αλυσίδες εφοδιασμού. Είναι σαφές ότι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας χρησιμεύει ως μία από τις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις χρήσης του κατανεμημένου καθολικού. Ως εκ τούτου, η κοινότητα Hyperledger έχει ξεκινήσει την αποστολή να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω κοινών και επαναχρησιμοποιήσιμων εργαλείων. Το Hyperledger Grid διαθέτει επίσης κοινές δυνατότητες για τη βελτίωση της ταχύτητας ανάπτυξης κατανεμημένων καθολικών, κατάλληλων για διακλαδικές λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το Hyperledger Grid μπορεί να παρέχει υλοποιήσεις αναφοράς έξυπνης επιχειρηματικής λογικής βάσει συμβάσεων, μοντέλων δεδομένων με βάση τις υπάρχουσες βέλτιστες πρακτικές του κλάδου και ανοιχτά πρότυπα, καθώς και τύπους δεδομένων που εστιάζουν στην αλυσίδα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Grid δεν είναι Blockchain ή εφαρμογή. Αντίθετα, χρησιμεύει ως τοπίο πλαισίων, τεχνολογιών και βιβλιοθηκών που λειτουργούν από κοινού για να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να επιλέγουν ιδανικά στοιχεία για το μοντέλο της αγοράς τους.

Λίστα κορυφαίων εργαλείων Hyperledger

Το οικοσύστημα Hyperledger Project περιλαμβάνει επίσης διάφορα εργαλεία που έχουν μοναδικές λειτουργίες. Τα εργαλεία Hyperledger όχι μόνο ενισχύουν την κατανόηση του τοπίου Hyperledger αλλά παρέχουν επίσης τη βάση για την κατανόηση των εφαρμογών του Hyperledger σε διάφορες βιομηχανίες. Εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα εργαλεία Hyperledger που μπορείτε να βρείτε προς το παρόν.

 • Δαγκάνα Hyperledger είναι ένα εργαλείο αναφοράς Blockchain που φιλοξενείται από το Linux Foundation για να επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίζουν την απόδοση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής Blockchain με βάση ορισμένες προκαθορισμένες περιπτώσεις χρήσης.
 • Τσέλο Hyperledger είναι το κιτ εργαλείων λειτουργικής μονάδας Blockchain που καλλιεργεί το μοντέλο ανάπτυξης “κατ ‘υπηρεσία” κατ’ απαίτηση για το οικοσύστημα Blockchain.
 • Συνθέτης Hyperledger χρησιμεύει ως ανοιχτό πλαίσιο ανάπτυξης και σύνολο εργαλείων για ευκολότερη ανάπτυξη εφαρμογών Blockchain και έξυπνων συμβάσεων.
 • Hyperledger Ursa είναι η κοινόχρηστη κρυπτογραφική βιβλιοθήκη που επιτρέπει στους χρήστες να αποτρέψουν την αναπαραγωγή άλλων κρυπτογραφικών εργασιών.
 • Hyperledger Explorer χρησιμεύει ως η ενότητα Blockchain προσαρμοσμένη ειδικά για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού με γνώμονα τον χρήστη.
 • Πάπλωμα Hyperledger είναι το επιχειρηματικό εργαλείο Blockchain που διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συστημάτων καθολικών μέσω της εφαρμογής του πρωτοκόλλου Inter Ledger.

Διαβάστε επίσης: Περίπτωση χρήσης υπερπλήρωσης και μελέτες περιπτώσεων

Πραγματική υλοποίηση έργων Hyperledger

Η τελική πτυχή για την πλήρη κατανόηση του οικοσυστήματος Hyperledger είναι ένας προβληματισμός σχετικά με τα πραγματικά παραδείγματα των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν μέσω Hyperledger Projects.

Ένα από τα κύρια παραδείγματα είναι εμφανές στην περίπτωση της IBM. IBM αναπτύσσει επί του παρόντος μια εφαρμογή για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Κίνας, αξιοποιώντας το Hyperledger Fabric και το Node.js για SDK και δημιουργία επιπέδων εφαρμογών. Επιπλέον, η IBM αξιοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Golang για την ανάπτυξη κωδικών αλυσίδας και το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο παραγωγής, από την ημερομηνία, το έτος.

Ένα άλλο σημαντικό παράδειγμα εφαρμογών στην παραγωγή, που βασίζεται στο HyperledgerFabric, είναι HealthVerity, μια εφαρμογή SaaS που βασίζεται σε σύννεφο και παρέχει την ευκαιρία σε οργανισμούς να διαχειρίζονται και να διέπουν τα δικαιώματα συναίνεσης σε όλα τα εσωτερικά συστήματα και τους εξωτερικούς προμηθευτές.

Οι εταιρείες αξιοποιούν τις απαιτήσεις της εφαρμογής HealthVerity για τη διατήρηση των ατομικών δικαιωμάτων συναίνεσης που διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τους νόμους περί απορρήτου όπως οι HIPAA, CCPA, GDPR και TCPA.

Η χρήση των έργων Hyperledger είναι επίσης εμφανής στο παράδειγμα του ΤΕ-φαγητό, ένα οικοσύστημα ιχνηλασιμότητας τροφίμων στο Blockchain. Η TE-Food στοχεύει στην επίτευξη ολοκληρωμένου ελέγχου της παρακολούθησης της ποιότητας των τροφίμων και των δραστηριοτήτων υλικοτεχνικής υποστήριξης στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επί του παρόντος υπό παραγωγή, η εφαρμογή TE-Food στοχεύει στην επίτευξη ιχνηλασιμότητας των τροφίμων από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φέρει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, όπως βελτιωμένη εμπιστοσύνη των πελατών, μείωση της εμπιστοσύνης στα τρόφιμα και καλύτερη διασφάλιση σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Ορισμένες από τις άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε έργα Hyperledger που βρίσκονται επί του παρόντος στο πιλοτικό στάδιο είναι τα TechAID και DigiPharm. TechAID στοχεύει στην παροχή διαφάνειας και καλύτερης ιχνηλασιμότητας σε όλη τη φιλανθρωπία και τα εμβάσματα, ενώ DigiPharm επιδιώκει την εισαγωγή πληρωμών με βάση την αξία στην υγειονομική περίθαλψη με Blockchain και έξυπνα συμβόλαια.

Προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη Hyperledger; Δείτε αυτές τις κορυφαίες ερωτήσεις συνέντευξης Hyperledger και ετοιμαστείτε για τη συνέντευξη.

Μάθετε περισσότερα για το Hyperledger Blockchain

Τι έπεται?

Τα πρωτόκολλα Hyperledger στοχεύουν στη δημιουργία μιας βάσης για μη νομισματικές βιομηχανικές εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνολογία Blockchain. Έτσι, ο πιθανός αντίκτυπος του Hyperledger στην υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain, μακροπρόθεσμα, παρουσιάζει αξιοσημείωτες υποσχέσεις για το οικοσύστημα Hyperledger.

Η διεξοδική κατανόηση των έργων, εργαλείων και πλαισίων στο οικοσύστημα Hyperledger επιτρέπει μια νέα προοπτική διαχωρισμού του Blockchain από τη συμβατική σχέση με την κρυπτογράφηση. Είναι καιρός να εξετάσετε τις εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain πέρα ​​από τους νομισματικούς σκοπούς και να εξαγάγετε το μέγιστο δυναμικό από αυτήν. Με πολλά εμπορικά σήματα που υποστηρίζουν έργα Hyperledger και μερικά παραδείγματα εφαρμογών που βασίζονται στο Hyperledger, ο δρόμος μπροστά υπόσχεται να μην είναι πολύ αβέβαιος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me