Κορυφαίες 10 συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον φόρο Crypto στην Αυστραλία (αυτό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα)

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε στις 10 πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε σχετικά με τον φόρο κρυπτογράφησης στην Αυστραλία. Θα παραθέσουμε επίσης μερικά από τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό φορολογίας κρυπτογράφησης για να βοηθήσουμε στον υπολογισμό των κερδών σας από κρυπτογράφηση στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η Αυστραλιανή Υπηρεσία Φορολογίας (ATO) καταργεί τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων. Έτσι, εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις φορολογικές σας υποχρεώσεις, θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Δημοφιλείς ανταλλαγές κρυπτογράφησης στην Αυστραλία

10 κοινές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Crypto Tax στην Αυστραλία

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ορίζει το Australian Tax Office (ATO) φορολογική μεταχείριση του κρυπτονομίσματος στην Αυστραλία.

Ουσιαστικά, ταξινομείται από την κυβέρνηση ως "ψηφιακό στοιχείο στο οποίο χρησιμοποιούνται τεχνικές κρυπτογράφησης για τη ρύθμιση της δημιουργίας επιπλέον μονάδων και την επαλήθευση συναλλαγών σε ένα blockchain. Το Cryptocurrency λειτουργεί γενικά ανεξάρτητα από κεντρική τράπεζα, κεντρική αρχή ή κυβέρνηση."

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε αναφορά στο «κρυπτογράφηση» περιλαμβάνει επομένως το Bitcoin και άλλα altcoins που μπορεί να κρατάτε στο πορτοφόλι του υλικού σας ή στην πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin.

Σχετιζομαι με: 10 καλύτερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία

Χωρίς άλλη παραλλαγή, εδώ είναι οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον φόρο κρυπτογράφησης:

Πώς λειτουργεί ο φόρος Cryptocurrency?

Το Cryptocurrency φορολογείται όπως και κάθε άλλο παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο, όπως ακίνητα και πολύτιμα μέταλλα. Όταν πουλάτε ή ανταλλάσσετε ένα περιουσιακό στοιχείο, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε φόρο για τη διαφορά μεταξύ της τιμής πώλησης και της τιμής που το αγοράσατε (εξαιρουμένων των αμοιβών συναλλάγματος και των προμηθειών κ.λπ.).

Αυτή η διαφορά στην αξία μετράται σε νόμισμα fiat και συχνά αναφέρεται ως Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς κ.λπ..

Ο φόρος υπεραξίας ισχύει επίσης για την κρυπτογράφηση κατά τη διάθεσή της. Όπως, όταν το πουλάτε, ανταλλάξτε το με άλλο κρυπτογράφηση ή χρησιμοποιήστε το για αγορά όπως εξηγείται παρακάτω.

Ποιες από τις κρυπτογραφικές σας δραστηριότητες φορολογούνται?

Όποιος εμπλέκεται στην απόκτηση ή διάθεση κρυπτονομισμάτων υπόκειται σε φορολογικές επιπτώσεις. Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη φύση των περιστάσεών σας και της δικής σας οριακός φορολογικός συντελεστής.

Για την πλειονότητα των Αυστραλών, οι ακόλουθες δραστηριότητες κρυπτογράφησης θεωρούνται φορολογητέα γεγονότα:


 • Συναλλαγή κρυπτονομισμάτων (η διαδικασία πώλησης ενός κρυπτονομίσματος για άλλο)
 • Πώληση Bitcoin σε νόμισμα fiat (π.χ. Δολάρια Αυστραλίας)
 • Όταν δίνετε κρυπτογράφηση ως δώρο σε έναν φίλο ή μια οικογένεια
 • Λάβετε κρυπτογράφηση ως κέρδη (π.χ. εξόρυξη κρυπτογράφησης)
 • Αγορά αγαθών και υπηρεσιών με κρυπτογράφηση

Αυτό σημαίνει, κάθε φορά που αγοράζετε, πουλάτε, δώρο, ανταλλάσσετε, ορυχείο ή ξοδεύετε κρυπτογράφηση, εκτελείτε μια εκδήλωση φόρου κεφαλαιουχικών κερδών και ορισμένα ή όλα τα κέρδη ενδέχεται να φορολογούνται.

Σχετιζομαι με: 4 Καλύτερο Cashback Bitcoin & Εφαρμογή ανταμοιβών (ΔΩΡΕΑΝ χρήματα)

φόρος κρυπτογράφησης

Πόσος φόρος Crypto θα πρέπει να πληρώσω?

Το να γνωρίζετε πώς να πληρώνετε φόρους για την κρυπτογράφηση μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση εάν μόλις ξεκινήσατε με την κρυπτογράφηση.

Εάν αγοράζετε και κρατάτε ένα στοιχείο κρυπτογράφησης και μετά το πουλάτε σε μελλοντική ημερομηνία, αυτό θα επιφέρει φόρο υπεραξίας. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε φόρο. Ωστόσο, το ποσό του φόρου κρυπτογράφησης που θα πληρώσετε εξαρτάται από μερικούς παράγοντες:

 • Είστε κάτοικος Αυστραλίας για φορολογικούς σκοπούς
 • Πόσο εισόδημα κερδίζετε

Εάν είστε λάτρης της κρυπτογράφησης και έχετε επενδύσει ή διαπραγματευτεί σε ψηφιακά νομίσματα, τότε θα φορολογηθείτε για τυχόν κέρδη κεφαλαίου που προκύπτουν από τις συναλλαγές κρυπτογράφησης.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε το Ethereum ως επένδυση και το πουλήσετε αργότερα με AUD, ή το ανταλλάξατε με άλλο νόμισμα κρυπτογράφησης σε υψηλότερη τιμή που είχε ως αποτέλεσμα αύξηση κεφαλαίου, θα πρέπει να πληρώσετε φόρο.

Ωστόσο, εάν διατηρήσετε το περιουσιακό σας στοιχείο κρυπτογράφησης για περισσότερο από 12 μήνες, ενδέχεται να δικαιούστε έκπτωση φόρου κεφαλαιουχικών κερδών 50%. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η αγοραία αξία (σε AUD) του κρυπτογραφικού χαρτοφυλακίου σας αλλάξει, δεν κάνετε κέρδος ή ζημία κεφαλαίου έως ότου διαθέσετε τα ψηφιακά σας στοιχεία.

Μόλις υπολογίσετε το ποσό της υπεραξίας, μπορείτε να υπολογίσετε τον οφειλόμενο φόρο αναφέροντας το δικό σας οριακός συντελεστής φόρου εισοδήματος. Τα κέρδη κεφαλαίου στην Αυστραλία φορολογούνται με τον ίδιο συντελεστή με τον οριακό συντελεστή φόρου εισοδήματος.

Πώς να υπολογίσετε το ποσό του οφειλόμενου φόρου από τα κέρδη Crypto?

υπολογίστε τον φόρο κρυπτογράφησης

Το ποσό του φόρου που πληρώνετε για τα κέρδη σας από κρυπτογράφηση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνετε. Στην Αυστραλία, τα κέρδη και οι ζημίες ως αποτέλεσμα δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης πρέπει να υπολογίζονται σε Δολάρια Αυστραλίας.

Επομένως, θα πρέπει να μετατρέψετε την τιμή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης κατά τη στιγμή της αγοράς και της πώλησης σε AUD. Η διαφορά στην τιμή fiat μεταξύ αυτών των ημερομηνιών θα υπόκειται σε φόρο υπεραξίας.

Αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με αντάλλαγμα AUD, τη μετατροπή σε άλλο νόμισμα ή την αγορά αγαθών και υπηρεσιών με κρυπτογράφηση.

Πρέπει να υποβάλω φόρους για τις απώλειές μου στο Cryptocurrency?

Ναι, ακόμα κι αν κάνατε μια συναλλαγή κρυπτονομισμάτων με απώλεια μετά την πώλησή της για λιγότερο από αυτό που το αγοράσατε, αυτό θεωρείται απώλεια κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, είναι προς το συμφέρον σας να καταγράψετε τυχόν απώλεια κεφαλαίου, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των μελλοντικών κερδών κεφαλαίου. Αυτό μπορεί να αντισταθμίσει το φορολογητέο εισόδημά σας, όπως οι φόροι κρυπτογράφησης στο μέλλον.

Επομένως, είναι σημαντικό να καταγράφετε όλες τις δραστηριότητες συναλλαγών κρυπτογράφησης καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα.

Εάν αγοράσατε 1 Bitcoin όταν η τιμή ήταν 5.000 $ και πουλήσατε ξανά 1 Bitcoin για 20.000 $, θα δημιουργούσατε ένα συμβάν φόρου κεφαλαιουχικών κερδών (CGT). Επομένως, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε φόρο επί της τιμής κέρδους των 15.000 δολαρίων που μετράται σε Δολάρια Αυστραλίας, τη στιγμή που το πουλήσατε.

Μπορώ να αποφύγω την καταβολή φόρων Crypto?

Όχι, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφύγετε την καταβολή φόρου στις κρυπτογραφικές σας εκμεταλλεύσεις. Κάθε φορά που αγοράζετε κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας fiat ή μετατρέπετε ένα νόμισμα κρυπτογράφησης σε άλλο, ένα ψηφιακό ίχνος μένει πίσω.

Λόγω της πίεσης από τις τοπικές αρχές, ζητούνται ανταλλαγές κρυπτογράφησης για να παραδώσουν τα δεδομένα τους στους χρήστες τους στις φορολογικές αρχές.

Σε μια αναφορά από το Globe Newswire, το ATO αναμένει να συλλέξει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα φόρου μόνο από εμπόρους κρυπτογράφησης και επενδυτές μόνο αυτό το οικονομικό έτος. Επιπλέον, η αυστραλιανή κυβέρνηση διαθέτει επίσης ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να εντοπίσει όποιον δεν έχει δηλώσει την εμπορική του δραστηριότητα και υπέβαλε τους φόρους του.

Χρειάζεται να εγγράψω κάθε στοιχείο Crypto?

Ναί. Κάθε κρυπτογράφηση θεωρείται ως περιουσιακό στοιχείο υπεραξίας.

Έτσι, εάν κρατάτε πολλά altcoins στο πορτοφόλι του υλικού σας, πρέπει να διατηρείτε αρχεία κάθε νομίσματος κατά την προετοιμασία της φορολογικής δήλωσης κρυπτογράφησης.

Πρέπει να πληρώσω φόρο στις συναλλαγές Crypto-To-Crypto?

Ναί. Η ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος με ένα άλλο θεωρείται γεγονός φόρου κεφαλαιουχικών κερδών. Ως εκ τούτου, η φορολογική υπηρεσία θα αντιμετωπίζει την πώληση του νομίσματος στην τιμή αγοράς σε νόμισμα fiat κάθε περιουσιακού στοιχείου κατά τη στιγμή της συναλλαγής.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε Bitcoin για Ethereum, οι φορολογικές εταιρείες θα το αντιμετωπίζουν ως πώληση Bitcoin στην τιμή αγοράς του Ethereum που λάβατε στο πορτοφόλι ανταλλαγής.

Τι πληροφορίες χρειάζομαι για εγγραφή?

Πρέπει να διατηρήσετε και να διατηρήσετε αρχεία για την ημερομηνία της συναλλαγής (αγορά και πώληση), τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και με ποιον πραγματοποιήσατε συναλλαγές.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο φόρος κρυπτογράφησης υπολογίζεται σε δολάρια Αυστραλίας. Έτσι θα πρέπει να μετατρέψετε το crypto σε Aussie δολάρια κατά τη στιγμή της συναλλαγής (για εκδηλώσεις αγοράς, πώλησης και συναλλαγών).

Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να περιλαμβάνονται σε μια απόδειξη πληρωμής, εξαγωγή αρχείου μορφής .csv από τα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης και το ιστορικό συναλλαγών από το ψηφιακό πορτοφόλι σας.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους τεκμηρίωσης θα γίνει αποδεκτή από τον ATO.

Υπάρχουν αριθμομηχανές, λογισμικό ή εργαλεία Crypto Tax?

Ναι, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εφαρμογές λογισμικού φόρου κρυπτογράφησης για να παρακολουθείτε τις συναλλαγές σας και να δημιουργείτε μια αναφορά κερδών κεφαλαίου. Κάθε λογισμικό μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα κέρδη και τις ζημίες σας για να εκπληρώσετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις.

Μερικά από τα καλύτερα εργαλεία λογισμικού crypto tax είναι:

 • TokenTax
 • Κόινλι
 • Συναρμολόγηση
 • Zenledger
 • Cryptotrader
 • Φόροι Bitcoin
 • Υψηλή IP

συνένωση

Εάν είστε ενεργός έμπορος, η χρήση αυτών των εφαρμογών λογισμικού κρυπτογράφησης θα είναι πολύτιμα εργαλεία που θα εξαλείψουν τον πονοκέφαλο στο τέλος του οικονομικού έτους.

Παρόλο που, αν προτιμάτε να υπολογίζετε μόνοι σας τους φόρους σας, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να το κάνετε με τον παλιομοδίτικο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα λογιστικό φύλλο κρυπτογράφησης για την καταγραφή κάθε συναλλαγής σας.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σάς παρέχει μια καλύτερη εικόνα για τον φόρο κρυπτογράφησης στην Αυστραλία και μερικά εύχρηστα φορολογικά λογισμικά και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν με τη φορολογική σας δήλωση.

Υπάρχουν επίσης ανταλλαγές κρυπτογράφησης στην Αυστραλία που παρέχουν μια δωρεάν αριθμομηχανή φόρου όπως το Swyftx και το Independent Reserve που μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη. Αυτοί οι ψηφιακοί πάροχοι έχουν μια δυνατότητα αναφοράς φόρου για την εξαγωγή των συναλλαγών σας.

Καθώς οι κανονισμοί αλλάζουν συνεχώς, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το Οδηγός ATO για κρυπτονομίσματα Για περισσότερες πληροφορίες.

Αποποίηση ευθυνών: Μην βασίζεστε στις πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν ως γεγονός, δεν είμαστε ειδικοί σε θέματα φορολογίας. Πρέπει πάντα να ζητάτε τη δική σας οικονομική και φορολογική συμβουλή από έναν επαγγελματία.

Θα σας αφήσουμε μερικές ερωτήσεις:

 • Θα υποβάλετε μια φορολογική δήλωση κρυπτογράφησης φέτος?
 • Πώς υπολογίζετε τον φόρο κρυπτογράφησης?
 • Τι λογισμικό κρυπτογράφησης χρησιμοποιείτε?
 • Χρησιμοποιείτε ένα βασικό υπολογιστικό φύλλο φόρου κρυπτογράφησης?

Εάν πιστεύετε ότι αυτές οι 10 συχνές ερωτήσεις θα είναι πολύτιμες για έναν επενδυτή κρυπτογράφησης που γνωρίζετε, μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτόν τον οδηγό και χρήσιμα εργαλεία φορολογικής κρυπτογράφησης μαζί τους.

Επίσης, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτά τα επιλεγμένα άρθρα:

 • Οι καλύτεροι ιστότοποι για την πώληση Bitcoin για μετρητά στην Αυστραλία [άμεσα]
 • 7 τρόποι αγοράς Bitcoin με μετρητά στην Αυστραλία
 • Γρηγορότερα & Ευκολότερος τρόπος για να αγοράσετε NEO στην Αυστραλία
 • 5 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Coinspot για αγορά & Πώληση Bitcoin
 • 4 καλύτερες τοποθεσίες χαρτογράφησης κρυπτογράφησης για εμπόρους Altcoin
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map