2019 The Year of the Federated Blockchain – Blockchain Consortium

Το Blockchain υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Η επαναστατική τεχνολογία εξακολουθεί να είναι ισχυρή, αναλαμβάνοντας μεγάλο εύρος τομέων. Ο κύριος σκοπός αυτής της τεχνολογίας ήταν να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα ψηφιακού νομίσματος που λειτουργεί σε ένα απίστευτο περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό σύστημα που μπορεί να αναλάβει τα λεγόμενα «κεντρικά δίκτυα» με πάρα πολλά ελαττώματα.

Ωστόσο, το γενικό σύστημα καθολικών μπορεί να είναι μια ευλογία και κατάρα. Κυρίως για εταιρείες που ασχολούνται με ευαίσθητες πληροφορίες. Λοιπόν, πώς μπορούν αυτοί οι οργανισμοί σε επίπεδο επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν αυτήν την εντυπωσιακή τεχνολογία?

Με την ανακάλυψη του Federated blockchain, είναι πλέον ένα πιθανό σενάριο. Το Federated Blockchain είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή μεταξύ των νέων εφαρμογών blockchain. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά τι μπορεί να προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, έχουμε συγκεντρώσει αυτό το άρθρο αποκλειστικά για την ομοσπονδία blockchain. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


Contents

Πίνακας Περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Federated Blockchain ή το Blockchain Consortium?
Κεφάλαιο-2: Πώς λειτουργεί το Blockchain Consortia?
Κεφάλαιο-3: Πώς θα ενδυναμώσει το Federated Blockchain τον επιχειρηματικό κόσμο?
Κεφάλαιο-4: Περίπτωση χρήσης της κοινοπραξίας Blockchain
Κεφάλαιο-5: 7 Έργα κοινοπραξίας Blockchain: Πρώτο βήμα προς τον στόχο
Κεφάλαιο-6: Είναι η απόδραση στην ανάπτυξη Blockchain?
Κεφάλαιο-7: Στο τέλος

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Federated Blockchain ή το Blockchain Consortium?

Προτού προχωρήσουμε σε παραδείγματα ομοσπονδίας blockchain, ας μιλήσουμε λίγο για το ιδιωτικό blockchain. Το Private Blockchain και το Federated blockchain είναι παρόμοιο αλλά με λίγο στρίψιμο. Στο ιδιωτικό blockchain, δεν θα έχετε πρόσβαση εκτός εάν είστε εξουσιοδοτημένοι να εισέλθετε στο δίκτυο.

Τα ιδιωτικά Blockchains βασικά επιτρέπονται κατανεμημένα συστήματα καθολικών. Μόνο μία αρχή ή οργανισμός πρέπει να έχει πρόσβαση γραφής στο δίκτυο. Τα δικαιώματα ανάγνωσης θα μπορούσαν να είναι δημόσια ή ακόμη και περιορισμένα. Αυτή η μοναδική οργάνωση αποφασίζει.

Ορισμένα ιδιωτικά blockchain περιλαμβάνουν δημόσια δυνατότητα αναγνωσιμότητας, ενώ άλλα όχι. Έτσι, βλέπετε ότι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το χαρακτηριστικό ενός συγκεκριμένου ιδιωτικού blockchain και δεν σχετίζεται με τη συνολική αρχιτεκτονική του συστήματος.

Εδώ ορισμένοι κόμβοι είναι προκαθορισμένοι για να κάνουν αλλαγές στο δίκτυο και κανένας άλλος κόμβος δεν θα έχει κανένα επίπεδο πρόσβασης σε αυτό. Τα ιδιωτικά blockchain ταιριάζουν καλύτερα σε οργανισμούς που θέλουν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές εσωτερικά, μακριά από το κοινό.

Αλλά αυτό δεν διαταράσσει ολόκληρη την αποκεντρωμένη πτυχή των δημόσιων μπλοκ αλυσίδων; Λοιπόν, για να πω την αλήθεια, το κάνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ιδιωτικά blockchain δεν θεωρούνται πλήρες αποκεντρωμένο δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αντιμετωπίσει τα μειονεκτήματα του δημόσιου blockchain όπως η επεκτασιμότητα, το απόρρητο και η πιο αργή παραγωγή. Αλλά για να τα ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να θυσιάσετε την ασφάλεια. Επομένως, ταιριάζει κυρίως σε έναν οργανισμό όπου υπάρχει σημαντική εμπιστοσύνη.

Federated Blockchain: The Missing Piece of the Puzzle

Πρέπει να αναρωτιέστε πού εμπίπτει η ομοσπονδία blockchain σε αυτήν την κατάσταση. Λοιπόν, τα ομοσπονδιακά παραδείγματα blockchain ή κοινοπραξίας blockchain λειτουργούν με τους καλύτερους και των δύο κόσμων. Είναι πολύ παρόμοιο με το ιδιωτικό blockchain, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Τα ενοποιημένα παραδείγματα blockchain θα καταργήσουν τη μοναδική οργανωτική επιρροή στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι πολλές οντότητες θα χρησιμοποιούν το δίκτυο και θα αποκαταστήσουν ένα αποκεντρωμένο σύστημα τύπου.

Έτσι, αντί για έναν μόνο οργανισμό είναι υπεύθυνος, θα έχετε πολλούς οργανισμούς χρησιμοποιώντας το δίκτυο προς όφελός τους. Σκεφτείτε το ως ένα κέντρο όπου πολλοί οργανισμοί μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να εργάζονται ταυτόχρονα.

Με αυτόν τον τρόπο οποιοσδήποτε καταναλωτής θα είναι σε θέση να προωθήσει κάθε είδους εργασία που απαιτεί πολλές εταιρείες.

Αυτές οι ομάδες θα συναντηθούν σε αυτό το ενοποιημένο σύστημα blockchain και θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να διατηρήσουν και να κάνουν το δίκτυο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αυτές οι ομάδες είναι πιο γνωστές ως ομοσπονδία ή κοινοπραξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ονομασία αυτού του τύπου blockchain είναι κοινοπραξία blockchain ή ομοσπονδία blockchain.

Federated Blockchain Infographic – Η κοινοπραξία Blockchain απλά εξηγείταιΑπλώς εξηγείται η ομοσπονδία Blockchain

Κεφάλαιο-2: Πώς λειτουργεί το Blockchain Consortia?

Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα. Φανταστείτε ότι μια κοινοπραξία blockchain έχει δέκα τράπεζες που συνεργάζονται στο δίκτυο. Από αυτούς τους δέκα οργανισμούς, ένας κόμβος θα προεπιλεγεί για να κάνει αλλαγές στο δίκτυο.

Αυτοί οι κόμβοι έχουν την εξουσία να διαβάζουν ή να γράφουν συναλλαγές. Μπορούν επίσης να επιτρέπουν ή να περιορίζουν τους συμμετέχοντες στο δίκτυο. Αλλά μπορεί κάποιος από τον κόμβο να προσθέσει ένα μπλοκ στη βάση δεδομένων?

Λοιπόν όχι. για να προσθέσετε ένα μπλοκ, κάθε κόμβος πρέπει να αποσυνδεθεί από το μπλοκ. Εάν ακόμη και ένας από αυτούς διαφωνεί, τότε το μπλοκ δεν θα προστεθεί στο καθολικό. Με αυτόν τον τρόπο, το δίκτυο βοηθά να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την ανώτερη πρόσβασή τους.

Αυτή η λειτουργία είναι κάτι που δεν θα δείτε σε ιδιωτικά blockchain.

Ο μηχανισμός λήψης απόφασης βασίζεται στο σύστημα ψηφοφορίας. Επομένως, οι κοινοπραξίες blockchain πρέπει να εργαστούν στον μηχανισμό απόδειξης ψήφου για να λάβουν αυτήν την απόφαση. Έτσι, τώρα θα μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί αυτός ο νέος τύπος συναίνεσης.

Απόδειξη ψήφου

Το Bitcoin παρουσίασε για πρώτη φορά τον αποκεντρωμένο μηχανισμό συναίνεσης Proof of Work. Μετά από αυτό, πολλές άλλες εφαρμογές blockchain προσάρμοσαν αυτόν τον νέο τύπο μηχανισμού συναίνεσης. Ωστόσο, αυτός ο τύπος μηχανισμών είναι ο πλέον κατάλληλος για ένα δημόσιο blockchain παρά για μια κοινοπραξία Blockchain.

Η απόδειξη της εργασίας ή η απόδειξη πονταρίσματος ή οποιοσδήποτε άλλος τύπος μηχανισμού κοινής συναίνεσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κοινοπραξιών blockchain.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήχθη απόδειξη ψήφου ή μάλλον συναίνεση ψήφου. Ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της νέας τεχνολογίας είναι η παρακολούθηση των επιλεγμένων κόμβων. Εδώ κάθε κόμβος θα πρέπει να ψηφίσει για να επικυρώσει ένα μπλοκ.

Ο αριθμός των απαιτούμενων ψήφων θα καθοριστεί εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι για δέκα επιλεγμένους κόμβους μπορεί να χρειαστούν επτά κόμβοι ή ακόμη και δέκα κόμβοι να ψηφίσουν για την επικύρωση ενός μπλοκ. Οι προγραμματιστές του δικτύου θα καθορίσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον διαφορετικό μηχανισμό, οι οργανισμοί διασφαλίζουν ότι κάθε μπλοκ είναι στο σημείο και δεν κάνει κατάχρηση της εξουσίας του.

Είναι πραγματικά μια εξαιρετική μέθοδος και η κοινοπραξία Blockchain θα μπορούσε να είναι η νέα τεχνολογία για τις εταιρείες σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Κεφάλαιο-3: Πώς θα ενδυναμώσει το Federated Blockchain τον επιχειρηματικό κόσμο?

Το δημόσιο blockchain έχει καλό επίπεδο ασφάλειας, αλλά στερείται ταχύτητας και αποτελεσματικότητας όταν πολλοί χρήστες συμμετέχουν στο δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, τα Private blockchains προσφέρουν μια πολύ επεκτάσιμη και ταχύτερη λύση, αλλά δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένη.

Έχει ένα παρόμοιο ελάττωμα ασφαλείας όπως ένα κεντρικό σύστημα. Λοιπόν, βλέπετε, κάθε εφαρμογή blockchain πρέπει να περάσει από κάποιες αλλαγές για να την εκδηλώσει ως συνολική τεχνολογία.

Αλλά τι γίνεται με το ομοσπονδιακό blockchain; Πώς ξεπερνούν όλες τις αδυναμίες και των δύο αυτών blockchain; Ας δούμε ποια οφέλη θα έχετε με αυτόν τον νέο τύπο κοινοπραξιών blockchain.

Ταχύτερη ταχύτητα

Το μόνο πράγμα που μεταφέρει τις δημόσιες εφαρμογές blockchain είναι η αργή ταχύτητα συναλλαγής. Όποτε υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες στο σύστημα, το δίκτυο επιβραδύνεται σκόπιμα.

Αυτός ο τύπος κατάστασης καθιστά όλη τη διαδικασία συναλλαγής εξαιρετικά αργή και μερικές φορές αδύνατο να ολοκληρωθεί. Αλλά σε παραδείγματα κοινοπραξίας Blockchain θα μπορούσατε να έχετε πολύ πιο γρήγορη ταχύτητα συναλλαγής.

Εδώ δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν συναλλαγές ή να επικυρώσουν ένα μπλοκ. Έτσι, όταν μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων το κάνει, οι συναλλαγές γίνονται πολύ γρήγορες. Θα χρειαζόταν 100x msec. για να εξουσιοδοτήσετε μια συναλλαγή. Αυτή είναι μια τρελή ταχύτητα.

Επεκτασιμότητα

Δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα ζήτημα επεκτασιμότητας στο ομοσπονδιακό blockchain. Γιατί; Επειδή ο αριθμός των κόμβων που απαιτούνται για επικύρωση ελέγχεται πάντα. Το δίκτυο δεν επιτρέπει μόνο σε κάποιο μέλος να συνδεθεί στο δίκτυο και να αρχίσει την επικύρωση συναλλαγών.

Περνούν από μια ασφαλή διαδικασία και εξουσιοδότηση για πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο. Έτσι, τα πάντα στο δίκτυο ελέγχονται πάντα και διατηρούνται διαφορετικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα είδος ζητημάτων επεκτασιμότητας.

Χαμηλό κόστος συναλλαγής

Παρόλο που οι δημόσιοι blockchain ισχυρίζονται ότι παρέχουν χαμηλότερο κόστος για συναλλαγές, αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Όπως είπαμε νωρίτερα, όσο περισσότερα άτομα συμμετέχουν στο δίκτυο, τόσο πιο αργή γίνεται η συναλλαγή. Αυτό δημιουργεί μια πιο περίπλοκη κατάσταση και τελικά αυξάνει το συνολικό κόστος μιας συναλλαγής.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τις ενοποιημένες μπλοκ αλυσίδες (κοινοπραξίες blockchain). Εδώ, οι συναλλαγές είναι πολύ πιο γρήγορες και λιγότερο περίπλοκες. Έτσι, όσον αφορά το κόστος, η συνολική τιμή μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Έτσι, με τη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας, θα μπορείτε να πάρετε ένα φθηνότερο κόστος συναλλαγής.

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες βασίζονται σε αλγόριθμους συναίνεσης που καταναλώνουν ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, η εξόρυξη απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ. Αυτή η υπολογιστική ισχύς απαιτεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τη μέση υπολογιστική. Μακροπρόθεσμα, η ανάγκη για ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται και να αυξάνεται.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο κόσμος δεν θα είναι σε θέση να παρέχει την ελάχιστη ανάγκη ενέργειας για εξόρυξη.

Η ενοποιημένη blockchain από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί μόνο μια επιλεγμένη ομάδα κόμβων για επικύρωση. Έτσι, το ζήτημα της πολυπλοκότητας είναι πολύ χαμηλότερο σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης, δεν χρησιμοποιεί τους τυπικούς αλγόριθμους συναίνεσης, αλλά χρησιμοποιεί ένα σύστημα ψηφοφορίας για την επικύρωση των κόμβων.

Αυτό δεν απαιτεί πολύ υπολογιστική ισχύ και έτσι εξοικονομεί πολύ ενέργεια.

Χωρίς κίνδυνο επίθεσης 51%

Η επίθεση 51% μπορεί εύκολα να διαταράξει τη συνήθη φύση του δικτύου. Σε δημόσιους αποκλεισμούς, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο και να επικυρώσουν ένα μπλοκ. Αλλά αυτό έρχεται με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εάν μια ομάδα ανθρακωρύχων ενωθεί μαζί και αυξήσει τον αριθμό κατακερματισμού στο σύστημα, μπορεί εύκολα να αναλάβει δραστηριότητες άλλων συμμετεχόντων.

Αυτή η κατάσταση συμβαίνει εάν το 51% των χρηστών αναλάβει τη συνολική εξορυκτική ισχύ στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να εκμεταλλευτούν και ακόμη και να αλλάξουν ή να αντιστρέψουν μια συναλλαγή για να τους ωφελήσουν.

Η ομοσπονδιακή blockchain, από την άλλη πλευρά, δεν θα επιτρέπει τυχαίους ξένους στο δίκτυο. Έχουν πάντα περιορισμένο αριθμό κόμβων που επικυρώνουν τα μπλοκ. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούν την ακεραιότητα του δικτύου. Έτσι, αφαιρώντας πιθανές 51% πιθανότητες επίθεσης.

Δεν υπάρχει κίνδυνος εγκληματικής δραστηριότητας

Οι ανώνυμες εφαρμογές blockchain αύξησαν τη γραμμή πολύ χαμηλά για εγκληματίες. Τώρα οι εγκληματίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο και να το χρησιμοποιούν ελεύθερα προς όφελός τους. Αλλά στο ομοσπονδιακό blockchain, θα πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα.

Έτσι, η ανώνυμη φύση αφαιρείται και όλοι θα γνωρίζουν πόσα και ακριβώς με ποιον έχουν να κάνουν εδώ. Αυτό αποθαρρύνει τους εγκληματίες για τη χρήση αυτού του τύπου τεχνολογίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ομοσπονδιακές blockchain είναι πραγματικά ασφαλείς μακροπρόθεσμα και οι κοινοπραξίες blockchain κερδίζουν δημοτικότητα.

Κανονισμοί

Η δημόσια τεχνολογία blockchain δεν διαθέτει τους ανώτερους κανονισμούς που απαιτούνται στο δίκτυο. Κανένα δίκτυο δεν μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς κάποιους κανονισμούς. Ωστόσο, δεν θα βρείτε κανένα στο δημόσιο σύστημα καθολικών.

Αλλά σε κοινοπραξίες blockchain, κάθε κόμβος λειτουργεί σε ρυθμιζόμενο περιβάλλον. Όλοι οι οργανισμοί που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ακολουθούν ορισμένους αυστηρούς κανόνες και διατηρούν μια καλή σχέση μεταξύ τους.

Έτσι, όταν εργάζεστε σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για συνεργασία με κοινοπραξίες blockchain.

Κεφάλαιο-4: Περίπτωση χρήσης της κοινοπραξίας Blockchain

Υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις χρήσης της κοινοπραξίας blockchain. Ξεκινώντας από την αλυσίδα εφοδιασμού μέχρι τη διαχείριση οργανωτικών δεδομένων, όλα υπάγονται στην επικράτειά τους. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά, θα πρέπει?

  • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Θα ξεκινήσουμε με την πιο γνωστή εφαρμογή blockchain – το χρηματοοικονομικό σύστημα. Για να λειτουργήσει ένα οικονομικό σύστημα πρέπει να ακολουθήσουμε αυστηρά δύο κανόνες –

  • Χωρίς διπλή δαπάνη.
  • Μηδενικές πλαστογραφίες.

Εάν ένα σύστημα δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους δύο κανόνες, τότε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να εμπιστευτεί και θα εκμεταλλευτεί τα χρήματα των κοινών ανθρώπων. Αυτό είναι ένα σενάριο που βλέπουμε με τα τυπικά κεντρικά τραπεζικά συστήματα. Οι χάκερ ή οι σκληροί εργαζόμενοι μπορούν να εισβάλουν στο σύστημα και, στη συνέχεια, να κάνουν αντίστοιχες τροποποιήσεις.

Για την καταπολέμηση αυτού του σεναρίου, εισήχθη ένα αποκεντρωμένο σύστημα καθολικών. Αλλά αυτό έρχεται επίσης με λίγο ελάττωμα. Το σύστημα καθολικού είναι δημόσιος τομέας και αυτό καθιστά τυχόν πληροφορίες που προστίθενται στο δίκτυο δημόσια ιδιοκτησία.

Παρόλο που οι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν τις πληροφορίες, αλλά εξακολουθούν να βλέπουν ποια συναλλαγή πραγματοποιήθηκε και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Εάν οι τράπεζες θέλουν να εργαστούν σε αυτό το περιβάλλον, θα έχουν προβλήματα απορρήτου.

Από αυτήν την άποψη, οι κοινοπραξίες blockchain θα λειτουργούσαν καλύτερα. Αυτό το δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο βασικούς κανόνες και επίσης να παρέχει το επίπεδο απορρήτου που απαιτείται για ευαίσθητες πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα ζητήματα εμπιστοσύνης της κεντρικής αρχής και να απολαμβάνει ακόμη την αποκεντρωμένη φύση.

  • Ασφαλιστικές απαιτήσεις

Ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών απαιτήσεων μπορεί να είναι μια άλλη περίπτωση χρήσης της κοινοπραξίας blockchain. Βασικά, οι άνθρωποι πρέπει να ασχοληθούν με πολλά χαρτιά όταν πρόκειται για διεκδίκηση ασφάλισης. Επίσης, σε συγκεκριμένα σενάρια, η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Για παράδειγμα, σε νοσοκομεία όταν ένας συγκεκριμένος ασθενής έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης, ισχυριζόμενος ότι η ασφάλιση για αυτό θα μπορούσε να τον θέσει σε κίνδυνο ζωής. Εάν το νοσοκομείο και οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να ενωθούν σε ένα δίκτυο όπου μπορούν να ανταλλάξουν τις πληροφορίες χωρίς καμία ταλαιπωρία, τότε θα ήταν ευκολότερο να χειριστούμε.

Αυτός ο τύπος σεναρίου απαιτεί επίσης ένα ασφαλέστερο δίκτυο καθώς ασχολούνται με ευαίσθητα, εμπιστευτικά αρχεία του ασθενούς. Η ομοσπονδία blockchain, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να ενώσει αυτούς τους δύο τύπους ιδρυμάτων και να τους δώσει την ασφάλεια που χρειάζονται.

Όχι μόνο η υγειονομική περίθαλψη, αλλά και οι ισχυρισμοί ασφαλίσεων θα ήταν πιο απλοποιημένοι σε αυτήν την πτυχή, διατηρώντας τα προβλήματα απορρήτου. Λοιπόν, βλέπετε, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πολύ πιο γρήγορη και ασφαλέστερη έξοδο εάν χρησιμοποιείτε ομόσπονδο blockchain.

  • Πολλαπλή επιθετικότητα

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης της κοινοπραξίας blockchain. Η εφαρμογή Blockchain αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα αποθήκευσης όταν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες στη βάση δεδομένων.

Εάν οι οργανισμοί σε επίπεδο επιχειρήσεων θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συμβατική τεχνολογία blockchain, θα απαιτούσαν μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, το ομοσπονδιακό blockchain προσφέρει επιθετικότητα πολλαπλών μερών.

Τι κάνει όμως; Λοιπόν, μέσω αυτής της μεθόδου ο οργανισμός υπό κοινοπραξίες blockchain θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες με βάση τους πελάτες του.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Φανταστείτε ότι δύο τράπεζες Α και Β έχουν τον ίδιο πελάτη κάτω από αυτές. Και οι δύο απαιτούν πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας για να παρέχουν πρόσβαση στον χρήστη. Ωστόσο, η αποθήκευση αυτών των πληροφοριών χωριστά θα απαιτούσε και θα σπαταλήσει πολύ χώρο. Έτσι, αυτό που μπορούν να κάνουν εδώ είναι να συνδυάσουν τα περιττά δεδομένα και να τα ανταλλάξουν όποτε είναι απαραίτητο.

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούν πολύ χώρο αποθήκευσης και αξιοποιούν πλήρως τον αποθηκευτικό χώρο.

Μπορεί να σκεφτείτε πόσος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να εξοικονομήσει; Λοιπόν, όταν πρόκειται για έναν ή δύο πελάτες, δεν θα κάνει τη διαφορά. Αλλά φανταστείτε το για 1000 πελάτες. Το ποσό των περιττών δεδομένων θα ήταν τεράστιο. Χρησιμοποιώντας την επιθετικότητα πολλών μερών, αυτό το σενάριο θα εξοικονομήσει πολύ χώρο και χρόνο.

  • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η διαχείριση μιας αλυσίδας εφοδιασμού είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις κάθε οργανισμού που ασχολείται με αγαθά. Το να βλέπεις ότι κάθε διαδικασία είναι επιτόπου και η παρακολούθηση των εμπορευμάτων μέχρι να φτάσει στον πελάτη είναι μια τεράστια ευλογία.

Το πρόβλημα με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάζεται στη διαδικασία μεταφοράς. Ακόμα κι αν ένα πολυτελές αγαθό κατασκευάζεται από την αυθεντική εταιρεία, υπάρχουν πολλά σημεία που τέμνονται όπου μπορεί να αλλάξει.

Οι εταιρείες αγωνίζονται επί του παρόντος με αυτού του είδους τη διακοπή της υπηρεσίας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να λαμβάνουν αυτό που πληρώνουν εδώ. Όχι μόνο αυτό, αλλά και η διατήρηση της συνολικής δημιουργίας ενός πολυτελούς αγαθού είναι επίσης απαραίτητη.

Λοιπόν, γιατί να μην χρησιμοποιείτε απλώς μια τυπική πλατφόρμα blockchain; Λοιπόν, το πρόβλημα είναι με εμπιστευτικότητα. Πολλοί καταναλωτές δεν επιθυμούν να τεθούν τα έγγραφα τεκμηρίωσης στο κοινό.

Είναι μια προφανής απαίτηση και κάτι που οι επιχειρήσεις πρέπει να τιμήσουν. Έτσι, το τυπικό δημόσιο blockchain δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το θέμα.

Τι γίνεται όμως με το ιδιωτικό blockchain; Λοιπόν, οι ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδες δεν είναι ασφαλείς από τα παραδείγματα ομοσπονδιακών blockchain. Από την άλλη πλευρά, εάν μια εταιρεία αγοράζει αγαθά από μια άλλη, η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ πιο άνετη εάν λειτουργεί σε ένα μόνο δίκτυο.

Έτσι μπορούν όλοι να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται την αλυσίδα εφοδιασμού χωρίς καμία εισβολή τρίτων. Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης της blockchain κοινοπραξιών μέχρι στιγμής.

  • Ασφάλεια οργανωτικών αρχείων

Χρησιμοποιούνται περιπτώσεις όπως αυτές που έχουν μεγάλη ανάγκη για μεγάλες επιχειρήσεις. Οι παραβιάσεις ασφαλείας δεν είναι πλέον σπάνιο συμβάν. Σχεδόν κάθε πολυεθνική εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το χάος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Επίσης, το κόστος διατήρησης του απαιτούμενου επιπέδου ασφάλειας είναι εξαιρετικά υψηλό. Ωστόσο, πολλές εταιρείες δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το Blockchain παρέχει μια εξαιρετική λύση για την αντιμετώπισή του, καθώς το δίκτυο διαθέτει μεγάλο φορτίο ασφάλειας.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του απορρήτου. Αυτοί οι οργανισμοί απαιτούν απόρρητο στην καλύτερη περίπτωση, αλλά η δημόσια εφαρμογή blockchain δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Έτσι, οι εταιρείες σε επίπεδο επιχειρήσεων δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ αυτήν τη νέα τεχνολογία?

Λοιπόν, εάν δουλεύουν με ομοσπονδιακό blockchain, μπορούν σίγουρα να επιτύχουν το επίπεδο ασφάλειας χωρίς καμία ταλαιπωρία. Τα ομοσπονδιακά παραδείγματα blockchain είναι πολύ ασφαλή από τα ιδιωτικά blockchain και παρέχουν απόρρητο μαζί με αυτό.

Γι ‘αυτό οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν το σύστημα κατανεμημένων καθολικών εδώ και να διατηρήσουν τα αρχεία τους ασφαλή. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το κόστος για τη διατήρηση όλων των δεδομένων τους εδώ θα τους κόστιζε πολύ λιγότερο από μια ξεχωριστή βάση δεδομένων.

Επίσης, καθώς μόνο μια χούφτα κόμβων θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να εκμεταλλευτεί τα έγγραφα χωρίς να ειδοποιήσει άλλους. Έτσι αποκτάτε ταυτόχρονα ασφάλεια και αποκεντρωμένο σύστημα.

Κεφάλαιο-5: 7 Έργα κοινοπραξίας Blockchain: Πρώτο βήμα προς τον στόχο

Οι εμπορικοί πόλεμοι γίνονται πραγματικά έντονοι με τη μέρα. Οι τράπεζες αναζητούν τώρα μια λύση που μπορεί να απλοποιήσει τις συναλλαγές ακόμα πιο εύκολα από ό, τι στο παρελθόν.

Η έντυπη τεκμηρίωση και οι παραβιάσεις τους καθιστούν μια μη δημοφιλή επιλογή. Για να ξεπεράσουν τις τράπεζες τους έρχονται μαζί να κάνουν η εμπορική χρηματοδότηση και πάλι μεγάλη. Ωστόσο, η χρήση κοινοπραξιών blockchain δεν περιορίζεται στη χρηματοδότηση του εμπορίου, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στους ασφαλιστικούς και τους λιανοπωλητές.

Αλλά το ερώτημα είναι, γιατί τώρα?

Λοιπόν, με καινοτομίες στην τεχνολογία, αυτοί οι οργανισμοί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα κενά ασφαλείας. Όχι μόνο αυτό αλλά και η ζήτηση για ταχύτερη και καλύτερη παραγωγή από τους καταναλωτές αρχίζει να συσσωρεύεται.

Σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο, η τήρηση των παλαιών παραδοσιακών κανόνων δεν θα βοηθήσει. Έτσι, χωρίς να διακινδυνεύονται πια τα περιουσιακά στοιχεία, συνεργάζονται για να βελτιώσουν τη διαδικασία.

Αυτή είναι μόνο η αρχή των πολλών έργων κοινοπραξίας. Τώρα έχουμε στη διάθεσή μας επτά κορυφαία παραδείγματα κοινοπραξίας blockchain. Ας τα ρίξουμε λοιπόν!

Federated Blockchains (Blockchain Consortia) Οικοσύστημα Infographic

Ομόσπονδο οικοσύστημα Blockchains

Voltron

Λοιπόν, αυτό το έργο τροφοδοτείται από R3 και CryptoBLK. Λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από το Microsoft Azure, το οποίο είναι μια πλατφόρμα cloud. Σε αυτό το έργο Voltron, δώδεκα τράπεζες ενώνονται στο ίδιο δίκτυο.

Αυτοί είναι –

HSBC, BBVA, BNP Paribas, U.S Bank, SEB, Scotiabank, Natwest, Mizuho, ​​Intesa Sanpaolo, ING, Bangkok Bank και CTBC bank.

Σε αυτό το έργο, η Voltron θα χρησιμοποιεί Η τεχνολογία blockchain του R3 για ψηφιοποίηση όλων των επίσημων εγγράφων. Οι τράπεζες είναι πολύ πρόθυμες να κάνουν την αλλαγή. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν είναι η Corda και χρησιμοποιεί την αποκεντρωμένη φύση για να δημιουργήσει την ομοσπονδιακή πλατφόρμα τους.

Η Voltron μπορεί να μειώσει τη χειροκίνητη διαδικασία χαρτιού σε μία μόνο ημέρα. Κάτι που αξίζει να ψάξετε.

Μάρκο Πόλο

Αυτή είναι μια ακόμη συνεργασία του R3. Αυτή τη φορά συνεργάζονται με το TradeIX και έχουν επί του παρόντος δέκα χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Αυτοί είναι –

Natixis, Standard Chartered, SMBC, Bangkok Bank, OP Financial, DNB, ING, Commerzbank, BNP Paribas και NatWest.

Αυτή η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει το Corda R3 και το TIX Core του TradeIX. Ο πυρήνας TIX είναι μια άλλη ανοιχτή τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Ο κύριος λόγος για αυτήν την κοινοπραξία είναι ο εξορθολογισμός της διαδικασίας παρακολούθησης οποιουδήποτε είδους πληρωμών και η διασφάλιση της ασφάλειας της εισπρακτέας έκπτωσης.

Χρησιμοποιώντας και τις δύο, όλες οι χρηματοοικονομικές εταιρείες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο πιστώσεων.

Μπατάβια

Είναι μια μικρή ομάδα κοινοπραξιών blockchain με μόνο πέντε τράπεζες. Η Batavia τροφοδοτείται μέσω IBM. Η IBM εξουσιοδοτεί την Batavia.

Οι τράπεζες είναι –

UBS, Erste Group, Commerzbank, CaixaBank και Bank of Montreal.

Η Batavia θέλει να κάνει ευρύτερες εφαρμογές blockchain όπως η χρήση έξυπνων συμβολαίων σε κάθε οικονομική πτυχή. Αυτά τα παραδείγματα κοινοπραξίας blockchain θα διασφαλίσουν τις διασυνοριακές συναλλαγές και θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις συναλλαγές.

Εμείς. Εμπόριο

Η We.Trade χρησιμοποιεί την πλατφόρμα IBM και χρησιμοποιεί το Hyperledger Fabric. Αποτελούνται από συνολικά οκτώ τράπεζες.

Αυτοί είναι –

Santander, Nordea, UniCredit, Natixis, KBC, HSBC, Deutsche Bank και Rabobank.

Στοχεύουν κυρίως στην Ευρώπη και προσφέρουν ένα τιμολόγιο. Χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια, μπορούν να παραγοντοποιήσουν πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο. Ωστόσο, προς το παρόν, σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν περισσότερες εταιρείες όπως η Societé Generale στον όμιλο και να αυξήσουν τον αριθμό.

Πλατφόρμα χρηματοδότησης εμπορίου Χονγκ Κονγκ (HKTFP)

Η HKMA ή η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ ηγείται ενός άλλου έργου κοινοπραξιών blockchain. Χρησιμοποιούν τεχνολογία από το Ping a Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν 21 τράπεζες στο πλευρό τους, αλλά γνωρίζουμε μόνο μερικά ονόματα σε αυτό το σημείο.

Αυτοί είναι –

DBS, Hang Seng Bank, Standard Chartered, HSBC, ANZ, Bank of East Asia και Bank of China.

Μαζί θέλουν να ψηφιοποιήσουν τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και να διατηρήσουν όλα τα αρχεία συναλλαγών με ασφάλεια στην πλατφόρμα.

Κοινοπραξία λιανικής

Προς το παρόν, δεν έχουν επίσημο όνομα για το έργο, αλλά η IBM ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία μεταξύ παγκόσμιων εμπόρων λιανικής. Θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της IBM για να αναπτύξουν το νέο τους ενοποιημένο δίκτυο.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των καταναλωτών παγκοσμίως. Τα μολυσμένα τρόφιμα κάθε χρόνο επιβαρύνουν τον κόσμο με ασθένειες, απόβλητα και οικονομικά κρούσματα. Για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, δέκα οργανισμοί ενώνονται.

Αυτοί είναι –

Walmart, Unilever, Tyson Foods, Nestlé, McLane Company, McCormick and Company, Kroger, Golden State Foods, Driscoll’s και Dole.

Αυτή η νέα υποδομή μπορεί να ωφελήσει το οικοσύστημα τροφίμων με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Β3ι

Λοιπόν, αυτό το έργο τροφοδοτείται από το R3. Παίρνουν τεχνική υποστήριξη από το Corda του R3, το οποίο είναι μια πλατφόρμα blockchain. Σε αυτό το έργο B3i, δεκατρείς τράπεζες ενώνονται στο ίδιο δίκτυο.

Αυτοί είναι –

Zurich Insurance Group, XL Catlin, Tokio Marine, Swiss Re, SCOR, Munich Re, Liberty Mutual, Hanover Re, Generali, Allianz, Ageas, Aegon και Achmea.

Σε αυτό το έργο, το B3i θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain της R3 για ψηφιοποίηση όλων των επίσημων ασφαλιστικών εγγράφων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να εξασφαλίσουν καλύτερη ικανοποίηση από τους καταναλωτές τους.

Κεφάλαιο-6: Είναι η απόδραση στην ανάπτυξη Blockchain?

Το ενοποιημένο blockchain μπορεί να αλλάξει τους τρόπους των εφαρμογών blockchain με καλό τρόπο. Αυτή η νέα τεχνολογία έχει στοιχήματα και των δύο κόσμων. Με το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και ευελιξίας, αυτή η τεχνολογία μπορεί να αναπτύξει ένα πιο υγιές περιβάλλον για τις εταιρείες.

Δεν θα υπάρξει κεντρική κατάχρηση εξουσίας σε αυτόν τον τύπο blockchain. Ακόμα κι αν τρέχουν κάτω από μια προκαθορισμένη ομάδα, κανείς δεν έχει πρόσβαση για να τροποποιήσει τα μπλοκ μόλις κάποιος τα προσθέσει στο σύστημα καθολικών.

Έτσι, το σχέδιο αλλαγής δεδομένων προς όφελός σας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εδώ. Επίσης, η διαδικασία εξορθολογισμού οποιασδήποτε διαδικασίας του οργανισμού θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη απόδοση. Οι οργανισμοί θα μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν πληροφορίες ομαλά χωρίς παραβιάσεις ασφάλειας. Και οι καταναλωτές θα ωφεληθούν σημαντικά μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εργασίας και χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη. Οι άνθρωποι πρέπει να προχωρήσουν για να απαλλαγούν από όλα τα ελαττώματα για να πάρουν έναν πολύ ασφαλέστερο κόμβο δικτύου που όλοι χρειάζονται.

Κεφάλαιο-7: Στο τέλος,

Λοιπόν, για να πούμε ότι η αλήθεια βασίζεται μόνο σε έναν τύπο blockchain δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσει τα τυπικά συστήματα. Κάθε τεχνολογία blockchain έχει το μερίδιο των πλεονεκτημάτων και των ελαττωμάτων τους. Επομένως, η εμπιστοσύνη σε έναν μόνο τύπο θα ήταν παράλογη κίνηση.

Ωστόσο, όταν ασχολείστε με το απόρρητο, την ασφάλεια και τον έλεγχο, η επιλογή του ομόσπονδου blockchain θα αποφέρει την καλύτερη απόδοση.

Μπορούν λοιπόν οι κοινοπραξίες blockchain να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων μας; Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me