35+ Παραδείγματα εφαρμογών Web 3.0 [Ενημερώθηκε]

Το άρθρο θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη του Ιστού, κυρίως παραδείγματα και αρχιτεκτονική του Web 3.0, για να κατανοήσει πώς μπορεί να αναμορφώσει τον κόσμο όπως τον βλέπουμε.

Ο Ιστός υπάρχει εδώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ήταν η ραχοκοκαλιά της ύπαρξης και της ανάπτυξής μας. Αυτήν τη στιγμή, εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν καθημερινά, δημιουργώντας αξία για την οικονομία μας και αυξάνοντας την ανθρώπινη κοινωνία σε έναν νέο ορίζοντα. Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου κινούμαστε προς έναν αποκεντρωμένο ιστό γνωστό ως Web 3.0.

Μπορεί να φαίνεται σαν μια αδύνατη κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα, έχει ήδη αρχίσει να στρέφεται προς αυτήν. Λοιπόν, ας μπείτε στο κομψό του Web 3.0 και του οικοσυστήματος του χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Contents

Web 3.0 Ορισμός: Τι είναι το Web 3.0?

Το Web 3.0 αφορά ένα πιο διαφανές και πιο δίκαιο δίκτυο όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να φοβούνται την απώλεια της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Η μετάβαση από το Web 2.0 σε 3.0 είναι εμφανής με την εξέλιξη της τεχνολογίας γύρω μας.

Τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα και άλλες, θα διευκολύνουν την παροχή μιας πιο εξατομικευμένης εμπειρίας ιστού από ποτέ. Επίσης, οι εφαρμογές ιστού θα είναι πιο διαισθητικές και θα τις κάνουν πιο προσβάσιμες για χρήση από τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή. Τώρα έχουμε πολλά παραδείγματα εφαρμογών Web 3.0 που θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Η εισαγωγή του blockchain άλλαξε επίσης τον τρόπο λειτουργίας του Web 3.0. Όπως ήδη αναφέραμε, η εστίαση θα μετακινηθεί στους χρήστες και όχι στην εταιρεία. Η στοίβα τεχνολογίας blockchain Web 3.0 καλύπτει πολλά στοιχεία παρόμοια με τη στοίβα blockchain.

Web 3.0: Η αρχή μιας νέας εποχής

Τώρα που έχουμε καταλάβει τι είναι το Web 3.0 ας πάμε βαθιά σε αυτό που έχει να προσφέρει το Web 3.0.

Το Web 3.0 είναι μια εντελώς νέα εποχή – η εποχή της αποκέντρωσης όπου οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το αποκεντρωμένο δίκτυο θα κυριαρχήσουν στην κορυφή. Επίσης, κανένα παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο δεν θα επηρεαστεί από αυτήν την αλλαγή. Θα δείτε νέους τύπους επιχειρηματικών μοντέλων blockchain που θα αποκτήσουν αργά δημοτικότητα. Σχεδόν όλα μπορούν να βελτιωθούν και να οραματιστούν με νέες τεχνολογίες, ειδικά με blockchain.

Οφέλη του Web 3.0

Κινούμαστε μέσα από μια επανάσταση που μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή μας. Το Web 1.0 αφορούσε την οικοδόμηση των βασικών τεχνολογιών και τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω του Διαδικτύου. Το Web 2.0 ξεπέρασε αυτό που έχει να προσφέρει το Web 2.0. Ωστόσο, ελέγχονταν κυρίως από οργανισμούς και εταιρείες για το δικό τους όφελος.


Το Web 3.0 φέρνει πίσω την ανθρώπινη πτυχή παρέχοντας το απόρρητο και την ασφάλεια στους χρήστες αντί να κάνει τις εταιρείες πιο ισχυρές από ποτέ. Το όραμα του Web 3.0 άλλαξε τα τελευταία 7-8 χρόνια. Αρχικά, ήταν απλό, αλλά με την εισαγωγή του blockchain και του bitcoin, το όραμα και η προσέγγιση έχουν αλλάξει εντελώς. Τώρα, το Web 3 εστιάζει περισσότερο στις αποκεντρωμένες δυνατότητες που έχει το blockchain.

Λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη του Web 3.0?

 1. Αντι-μονοπώλιο και υπέρ της ιδιωτικής ζωής

Το Web 3.0 θα φέρει μια δομή υπέρ του απορρήτου και κατά του μονοπωλίου στο δίκτυο. Δεν θα ενθαρρύνει τις κεντρικές πλατφόρμες.

Εν ολίγοις, θα δούμε μια πλήρη ανάκαμψη όπου το κεντρικό θέμα θα είναι η ιδιωτικότητα και η αποκέντρωση. Ο μεσαίος δεν θα γνωρίζει καμία επιχείρηση ή ανάγκη για αυτού του είδους την πλατφόρμα. Αυτή η κίνηση θα διευκολυνθεί με τη βοήθεια μπλοκ αλυσίδων όπως Ethereum, Hyperledger, Corda και άλλα.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση θα δει επίσης την αποκέντρωση. Για το καλύτερο συμφέρον, είναι συνετό οι εταιρείες να προσαρμόζονται στα νέα πρότυπα του Web 3.0 παρέχοντας αποκεντρωμένες υπηρεσίες που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας παρά στον έλεγχο.

 1. Ασφαλές δίκτυο

Οι δυνατότητες του Web 3.0 θα είναι πιο ασφαλείς από τους προκατόχους τους. Αυτό γίνεται εφικτό από δύο παράγοντες, όπως η κατανεμημένη φύση και η αποκέντρωση. Οι χάκερ ή οι εκμεταλλευτές θα δυσκολευτούν να διεισδύσουν στο δίκτυο. Επίσης, εάν είναι σε θέση να το κάνουν, κάθε μία από τις λειτουργίες τους μπορεί να παρακολουθείται και να αποσύρεται μέσα στο δίκτυο.

Χωρίς συγκέντρωση, θα είναι επίσης δύσκολο για τους χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο ενός οργανισμού. Ωστόσο, οι πλατφόρμες blockchain υποφέρουν από κάποια μορφή εκμεταλλεύσεων όπως η επίθεση 51%, αλλά οι περισσότερες από τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες blockchain μπορούν γρήγορα να διορθωθούν για να προστατεύσουν αυτούς τους τύπους απειλών.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

 1. Ιδιοκτησία δεδομένων

Οι χρήστες θα είναι εύκολο να εμπιστευθούν το Web 3.0. Μέχρι τώρα, τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από τους χρήστες αποθηκεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από μεγάλες εταιρείες. Με τις δυνατότητες Web 3.0, οι τελικοί χρήστες θα έχουν πλήρη ιδιοκτησία δεδομένων. Τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω του δικτύου θα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα.

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να αποφασίσουν ποιες πληροφορίες θέλουν να μοιραστούν με εταιρείες ή διαφημιστικές πλατφόρμες τρίτων. Ωστόσο, η τρέχουσα τάση είναι εντελώς διαφορετική.

Με τις δυνατότητες Web 3.0, οι χρήστες μπορούν πλέον να πουλήσουν τα δεδομένα τους σε εταιρείες και να κερδίσουν από αυτά.

 1. Διαλειτουργικότητα

Η διαλειτουργικότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Web 3.0. Με ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, θα είναι εύκολο για εφαρμογές να λειτουργούν σε διαφορετικές συσκευές και πλατφόρμες, όπως T.V.s, smartphone, έξυπνους δρόμους κ.ο.κ..

Οι προγραμματιστές θα είναι επίσης εύκολο να αναπτύξουν εφαρμογές Web 3.0.

 1. Χωρίς διακοπή στην υπηρεσία

Τα κατανεμημένα συστήματα είναι λιγότερο επιρρεπή σε διακοπές υπηρεσίας. Επειδή δεν υπάρχει κεντρική οντότητα για λειτουργία, καθίσταται δύσκολο για μια κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS) ή άλλες μορφές δυσλειτουργίας των προσπαθειών να έχουν αντίκτυπο. Αυτό καθιστά το Web 3 ένα εξαιρετικό μέρος για κοινή χρήση δεδομένων και κρίσιμων υπηρεσιών χωρίς να ανησυχείτε για διακοπή της υπηρεσίας.

 1. Μπλοκ χωρίς άδεια

Η ιδέα πίσω από το Web 3.0 είναι η τροφοδοσία blockchain που δεν χρειάζονται κεντρική αρχή. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο blockchain και να συμμετάσχει δημιουργώντας μια διεύθυνση. Οι μπλοκ χωρίς άδεια ανοίγουν ένα νέο φάσμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε άτομα που γίνονται πρώιμες διακρίσεις λόγω φύλου, εισοδήματος, γεωγραφίας και ούτω καθεξής. Παρόλο που υπάρχουν επίσης επιτρεπόμενα blockchain.

Λοιπόν, τι ακριβώς σημαίνει στους απλούς ανθρώπους; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στο Web 3.0.

 1. Σημασιολογικό Ιστό

Το Web 3.0 θα φιλοξενήσει επίσης τις ιδιότητες ενός σημασιολογικού ιστού. Ο σημασιολογικός Ιστός είναι μια βελτίωση σε σχέση με το τελευταίο σύνολο τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για το Web 2.0. Επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων σε πολλά συστήματα, πλατφόρμες και όρια κοινότητας. Θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ διαφορετικών μορφών δεδομένων και πλατφορμών.

Με τη χρήση του σημασιολογικού Ιστού, θα είμαστε σε θέση να συνδεθούμε καλύτερα, να μοιραστούμε και να απολαύσουμε το Διαδίκτυο όπως ποτέ άλλοτε.

 1. Πανταχού παρουσία

Το Ubiquity είναι το αποτέλεσμα της διαλειτουργικότητας. Με το Web 3.0, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες σε πολλές εφαρμογές χωρίς την ανάγκη για μια συγκεκριμένη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λήψη μιας συγκεκριμένης συσκευής για πρόσβαση στο Web 3.0. Εάν μια συσκευή διαθέτει βασικές λειτουργίες και συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον Ιστό.

Συνολικά, οι ζωές μας θα αλλάξουν εντελώς καθώς θα συνδεθούμε μέσω ενός καλύτερου συνόλου τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και πολλά άλλα!

Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι τώρα, έχετε μια ιδέα για το τι είναι το Web 3.0 και τα οφέλη του.

dApps – Η πόρτα στον Ιστό 3.0

Τώρα που έχουμε καταλάβει τι έχει να προσφέρει το Web 3.0, πρέπει επίσης να μάθουμε πώς θα λειτουργήσει. Λαμβάνουμε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ή μια νέα διεπαφή; Βασικά, όχι ακριβώς.

Θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης και το Διαδίκτυο. Ωστόσο, εσωτερικά, θα αλλάξει δραστικά. Οι νέες τεχνολογίες στην εργασία θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να ωριμάσουν, αλλά μόλις γίνει, θα υπάρξουν πολλά νέα πράγματα για εξερεύνηση (τουλάχιστον τεχνικά). Για έναν κανονικό χρήστη, θα υπάρχει λιγότερη καμπύλη εκμάθησης.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις πρέπει να μετατρέψουν πλήρως τη στοίβα τεχνολογίας τους και πρέπει να υιοθετήσουν blockchain και συναφείς τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλα δεδομένα κ.λπ., για να είναι έτοιμες για το μέλλον.

Εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε κυρίως αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps).

Κάθε συναλλαγή στο Διαδίκτυο (Web 3) θα υπογράφεται και θα επαληθεύεται πριν από τη δέσμευσή σας. Αυτό θα κάνει το Διαδίκτυο ασφαλές μέρος. Οι χρήστες θα γίνουν επίσης ασφαλείς όταν πρόκειται για τον νέο Ιστό. Θα χρησιμοποιούμε πολλές άλλες εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες.

Ιστός 3.0 dApps

Η μετάβαση έχει ήδη ξεκινήσει με το Web 3.0 dApps. Για να κατανοήσουμε καλύτερα, θα χωριστούμε σε διαφορετικές κατηγορίες και θα συζητήσουμε τα dApps που θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Χρησιμοποιώντας το dApps, μπορεί κανείς να δημιουργήσει εύκολα επιχειρηματικά μοντέλα αποκεντρωμένων οργανισμών. Η μετάβαση είναι αναπόφευκτη και είναι μόνο η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί μαζική υιοθέτηση αυτών των εφαρμογών. Για να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα για το τι είναι το Web 3.0, πρέπει να κατανοήσετε σε βάθος τα dApps.

Για να σας διευκολύνουμε να ακολουθήσετε, θα παραθέσουμε τις διάφορες κατηγορίες. Έχουν ως εξής.

 1. Κοινωνικά δίκτυα
 2. Υπηρεσίες ανταλλαγής
 3. Μηνύματα
 4. Αποθήκευση
 5. Ασφάλειες και τραπεζικές εργασίες
 6. Ροή (βίντεο και μουσική)
 7. Απομακρυσμένη εργασία
 8. Πρόγραμμα περιήγησης
 1. Κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας και μεταμορφώνουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε και διαμορφώνουμε κοινότητες. Ωστόσο, η τρέχουσα γενιά κοινωνικών δικτύων δεν είναι απαλλαγμένη από προβλήματα. Είναι περιοριστικά, λογοκρίνονται και εργάζονται για μια εσωτερική ατζέντα. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από μεγάλες εταιρείες ή κυβέρνηση για να ελέγχουν την άποψη του χρήστη και να προσπαθούν να τα διαμορφώσουν ανάλογα.

Το Web 3.0 θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου. Με τη χρήση του blockchain, δεν θα είναι δυνατόν να περιοριστούν οι κοινωνικές πλατφόρμες με οποιονδήποτε τρόπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει ανεξάρτητα από τους γεωγραφικούς περιορισμούς του.

Για να μην αναφέρουμε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πλήρη εξουσία για τα δεδομένα που κοινοποιούνται και αποθηκεύονται στην πλατφόρμα. Το Facebook, για παράδειγμα, πρόσφατα κολλήθηκε στο σκάνδαλο Cambridge Analytica. Το Facebook διέρρευσε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, σπάζοντας το απόρρητό τους σε μεγάλο βαθμό. Η Google, από την άλλη πλευρά, δεν είναι επίσης απαλλαγμένη από κατάχρηση δεδομένων χρήστη. Συνολικά, εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα τρέχοντα κοινωνικά δίκτυα, βασικά ανταλλάσσετε τα δεδομένα σας ως αμοιβή για να τα χρησιμοποιήσετε.

Με τα κοινωνικά δίκτυα Web 3.0, το πλήρες τοπίο θα αλλάξει – πλατφόρμες όπως Sapien, Steemit, Sola, Indorse, onG.Social, PROPS Project, Yours κ.λπ., φαίνεται ελπιδοφόρα. Όλοι χρησιμοποιούν τεχνολογίες blockchain και επόμενης γενιάς όπως τεχνητή νοημοσύνη. Ας απαριθμήσουμε μερικά από αυτά παρακάτω.

Παραδείγματα κοινωνικού δικτύου Web 3.0

Σαπίεν: Το Sapien είναι ένα από τα μοναδικά παραδείγματα Web 3.0. Πρόκειται για μια εκδημοκρατισμένη κοινωνική πλατφόρμα ειδήσεων που εκμεταλλεύεται το blockchain Ethereum. Επίσης, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Google ή το Facebook όταν το δούμε από την οπτική γωνία των κοινωνικών ειδήσεων.

Steemit: Το Steemit είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα ιστότοπων του Web 3.0. Τρέχει εξ ολοκλήρου στο μπλοκ Steem. Και πάλι, περιγράφεται καλύτερα ως μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανταμοιβών που βοηθά τους συνεργάτες να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους. Είναι μια εναλλακτική λύση για το Reddit.

Σόλα: Η Sola χρησιμοποιεί το blockchain A.I. για να δημιουργήσετε ένα υβρίδιο κοινωνικών δικτύων και μέσων. Διαδίδει χρήσιμες πληροφορίες στους αναγνώστες ανάλογα με την προτίμησή τους, όλα με τη βοήθεια του A.I. αλγόριθμοι. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες λαμβάνουν αυτό που θέλουν και αυτό το πολύ υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Αυτά ολοκληρώνουν την καταχώριση των ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύων Web 3.0. Όλα αυτά τα παραδείγματα εφαρμογών Web 3.0 ταιριάζουν απευθείας στον ορισμό του Web 3.0.

Οφέλη των αποκεντρωμένων κοινωνικών δικτύων

 1. Καμία κεντρική αρχή που συλλαμβάνει δεδομένα και τα χρησιμοποιεί.
 2. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τους ανταμείβουν με κάποια μορφή περιουσιακού στοιχείου.
 3. Βελτιώνεται στα κοινωνικά δίκτυα Web 2.0 σχεδόν με κάθε τρόπο.
 4. Προστατεύει το απόρρητο των χρηστών. Οι χρήστες αποφασίζουν τι θέλουν να μοιραστούν και πότε.
 5. Μεγάλες εταιρείες και οργανισμοί χάνουν την εξουσία να επηρεάζουν μεγάλες εταιρείες.

Τα αποκεντρωμένα κοινωνικά δίκτυα είναι μια εξαιρετική ιδέα και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, μοιραζόμαστε και επικοινωνούμε. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αμφισβητούν την πραγματική εφαρμογή του και αναρωτιούνται αν θα λειτουργήσει ή όχι. Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να δούμε τι κατέχουν και να προσφέρουν στο εγγύς μέλλον.

 1. Υπηρεσίες ανταλλαγής

Όσον αφορά τις υπηρεσίες ανταλλαγής, η συγκέντρωση δεν είναι καθόλου αποτελεσματική. Η μεγαλύτερη αποτυχία που μπορούμε να δούμε είναι όταν η ανταλλαγή Mt. Ο Gox παραβιάστηκε. Το hack τους κόστισε 460 εκατομμύρια δολάρια bitcoin το 2014. Η αξία του θα ήταν τουλάχιστον 1000 φορές περισσότερο τώρα.

Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές αυξάνονται αργά στη δημοτικότητά τους, καθώς παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπορική εμπειρία χρηστών χωρίς να ανησυχούν για τυχόν παραβιάσεις ή διαφάνεια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή και σύγκρουση συμφερόντων από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιούν κυρίως πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών τους. Όπως ήδη γνωρίζουμε ότι το Web 3.0 εξαρτάται από την εμπιστοσύνη, έχει να κάνει με την αποκεντρωμένη ανταλλαγή. Ας απαριθμήσουμε μερικές από τις λίγες αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανταλλαγής εκεί έξω.

Αποκεντρωμένες ανταλλαγές Web 3.0 Παραδείγματα

IDEX: Το IDEX είναι ένα δημοφιλές αποκεντρωμένο χρηματιστήριο για συναλλαγές με μάρκες ERC-20. Παρέχει μια καλή διεπαφή για τους χρήστες και όποιος διαθέτει πορτοφόλι Ethereum μπορεί να ξεκινήσει τις συναλλαγές στην πλατφόρμα. Για να αξιοποιήσετε καλύτερα το IDEX ή οποιαδήποτε αποκεντρωμένη ανταλλαγή με βάση το Ethereum, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το MetaMask.

EOSFinex: Το EOSFinex είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή που λειτουργεί πάνω από το λογισμικό EOS.IO. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Bitfinex, ένα από τα μεγαλύτερα συγκεντρωτικά χρηματιστήρια εκεί έξω. Υπάρχουν πολλά περισσότερα dApps στο τοπίο EOS.

Αυτό καταλήγει σε αποκεντρωμένους ιστότοπους κρυπτογράφησης Web 3.0. Τα παραδείγματα που αναφέραμε ταιριάζουν στα παραδείγματα του Web 3.0.

Οφέλη από αποκεντρωμένες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων

 1. Φθηνότερες συναλλαγές
 2. Ταχύτερες συναλλαγές
 3. Δύσκολο να χακαριστεί λόγω της αποκεντρωμένης φύσης
 4. Λειτουργεί καλά με πορτοφόλια υλικού
 5. Οι χρήστες ελέγχουν τα δικά τους χρήματα
 1. Μηνύματα

Τα μηνύματα ήταν μέρος της ζωής μας από την ημέρα που ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο. Λοιπόν, για τους περισσότερους από εμάς, χρησιμοποιεί το WhatsApp ή το Facebook messenger. Άλλοι τύποι αγγελιοφόρων περιλαμβάνουν το Telegram, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και άλλες μορφές επαγγελματικής εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση τείνει επίσης να διαχειρίζεται το δίκτυο πληροφοριών της για να εντοπίζει μηνύματα, και αυτό είναι δυνατό μόνο λόγω κεντρικών λύσεων.

Η λύση είναι εφαρμογές που υποστηρίζονται από το Web 3.0, όπως e-Chat, ySign, Obsidian, Riot και ούτω καθεξής. Όλα αυτά εκμεταλλεύονται το blockchain και διασφαλίζουν ότι διατηρείται το απόρρητο των χρηστών.

Παραδείγματα Messenger Web 3.0

Ηλεκτρονική συνομιλία: Το e-Chat είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή Web 3.0 με τεχνολογία blockchain που προσφέρει ασφαλές messenger. Είναι επίσης ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κοινωνικά δίκτυα. Χρησιμοποιώντας αυτό το messenger, οι χρήστες αποκτούν πραγματική ελευθερία και μπορούν επίσης να στείλουν κρυπτογράφηση μέσω αυτού. Η εφαρμογή e-Chat είναι ήδη διαθέσιμη στο App Store και στο Play Market. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ιστότοπων του Web 3.0.

Οψιάνος: Το Obsidian είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο Web 3.0. Βασίζεται στο STRAT και τροφοδοτείται από το νόμισμα Stratis. Είναι ένας αγγελιοφόρος της επόμενης γενιάς χρηστών. Επίσης, παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν ή ακόμη και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο.

yΕγγραφή: Το ySign είναι ένα ακόμη messenger επικοινωνίας που είναι ένα τέλειο παράδειγμα του Web 3.0. Είναι έτοιμο να αλλάξει τον κόσμο των αγγελιοφόρων με τη λύση του.

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της λίστας ιστότοπων του Messenger Web 3.0. Αυτά τα παραδείγματα εντάσσονται στον ορισμό του Web 3.0.

Οφέλη του αποκεντρωμένου messenger

 1. Μυστικότητα
 2. Στείλτε στοιχεία γρήγορα και με ασφαλή τρόπο.
 3. Τα δεδομένα σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφήμιση
 4. Γρήγορες συναλλαγές

Παρόλο που υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τους αγγελιοφόρους του Web 3.0, εξακολουθεί να έχει μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιούν αποκεντρωμένες πλατφόρμες για την αποστολή δεδομένων και πληροφοριών που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παράνομες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων.

 1. Αποθήκευση

Υπάρχει πολλή καινοτομία στην αποθήκευση δεδομένων. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση αποθήκευσης δεδομένων μπορεί να αλλάξει με τεχνολογίες Web 3.0 όπως blockchain και μεγάλα δεδομένα. Ως κανονικός χρήστης, αποθηκεύουμε δεδομένα στο Google Drive και άλλες λύσεις αποθήκευσης cloud στο διαδίκτυο. Είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία για τις εταιρείες, καθώς προτιμούν μια πιο ισχυρή και κεντρική λύση για την αποθήκευση των πολύτιμων δεδομένων τους.

Η παραβίαση δεδομένων στο Linkedin ήταν η χειρότερη καθώς αποκάλυψε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για 117 εκατομμύρια χρήστες Linkedin. Η Uber συναντά επίσης μια παρόμοια μοίρα όταν κλοπήθηκαν δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών Uber. Οι παραβιάσεις οφείλονταν εν μέρει στο χώρο αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιούσαν.

Τα τρέχοντα συστήματα αποθήκευσης είναι επίσης συγκεντρωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να χειραγωγηθούν ή να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση άλλων μορφών δραστηριοτήτων, όπως η πώληση των δεδομένων σε τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς..

Βασικά στοιχεία αποκεντρωμένης αποθήκευσης

Η βασική ιδέα πίσω από τον αποκεντρωμένο χώρο αποθήκευσης είναι η κοινή χρήση αρχείων και δεδομένων μέσω μιας σύνδεσης peer-to-peer. Η ασφάλεια στον αποκεντρωμένο χώρο αποθήκευσης είναι επίσης κορυφαία καθώς ο αποστολέας μπορεί απλά να κρυπτογραφήσει τα αρχεία και στη συνέχεια να τα στείλει στον παραλήπτη. Μπορεί επίσης να σπάσει τα αρχεία σε κομμάτια και στη συνέχεια να τα στείλει.

Η φιλοξενία θα είναι επίσης απολύτως δυνατή με μια αποκεντρωμένη λύση. Η φιλοξενία θα κρατήσει απλά ένα θραύσμα αρχείου που περιέχει το περιεχόμενο του αρχείου σε κρυπτογραφημένη μορφή. Ένα φιλοξενούμενο αρχείο μπορεί επίσης να ανακληθεί χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό κλειδί. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιούν το blockchain Hyperledger για να διευκολύνουν τις δυνατότητές τους.

Παραδείγματα Αποκεντρωμένης αποθήκευσης Web 3.0

Στόρτζ:  Η Storj είναι μια από τις κορυφαίες αποκεντρωμένες λύσεις αποθήκευσης. Είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα. Με το Storj, ο καθένας μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα. Είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και εύχρηστο. Όλοι μπορούν να ξεκινήσουν με αυτό μόνο με 1-κλικ Έναρξη. Το μοντέλο πληρωμής δημιουργείται γύρω από τους χρήστες, καθώς μπορούν να πληρώσουν καθώς χρησιμοποιούν. Το διακριτικό Storj χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της πλατφόρμας Storj.

Σία: Η Sia είναι επίσης μια πολλά υποσχόμενη αποκεντρωμένη λύση αποθήκευσης και θεωρείται επίσης ο μεγαλύτερος διαγωνισμός της Storj. Η Sia χωρίζει το αρχείο σε τριάντα τμήματα και μετά το διανέμει ανάλογα. Κρυπτογραφεί επίσης το αρχείο κατά τη μεταφορά.

Filecoin: Το τελευταίο έργο που τράβηξε την προσοχή μου είναι το Filecoin. Πρόκειται για ένα έργο της Protocol Labs και λειτουργεί σε μια διπλή προσέγγιση και χρησιμοποιεί δύο τύπους κόμβων δικτύου.

Αυτό τερματίζει την καταχώριση των ιστότοπων του Storage Web 3.0. Όλα τα παραδείγματα ταιριάζουν ακριβώς στους ορισμούς του ιστότοπου 3.0.

Οφέλη των αποκεντρωμένων λύσεων αποθήκευσης

 1. Λειτουργεί καλά σε διαφορετικές πλατφόρμες ή ακόμα και λύση blockchain.
 2. Προστατεύει τα δεδομένα που μεταφέρονται με ισχυρή κρυπτογράφηση.
 3. Καμία κεντρική οντότητα δεν σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.
 4. Είναι φθηνό και λειτουργεί καλά με τεχνολογίες επόμενης γενιάς όπως το IoT.
 1. Ασφάλειες και τραπεζικές εργασίες

Η ασφάλιση και η τραπεζική είναι ένα από τα πιο κατεστραμμένα τμήματα της κοινωνίας μας. Για παράδειγμα, τρέχει με μια φιλοσοφία για την πραγματοποίηση κερδών. Το Banking, από την άλλη πλευρά, επίσης δεν είναι απαλλαγμένο από όλα τα δεσμά της αρνητικότητας. Συνολικά, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το τρέχον σύστημα είναι κατεστραμμένο και πρέπει να είναι πιο διαφανές και ασφαλές για να ευδοκιμήσουν οι χρήστες σε αυτό.

Τόσο ο ασφαλιστικός όσο και ο τραπεζικός τομέας μπορούν να δουν μια επανάσταση με την τεχνολογία blockchain. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης αυτής της τεχνολογίας και ο αντίκτυπος μπορεί να φανεί νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται. Ο μετασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρήσης χαρακτηριστικών blockchain, όπως διαφάνεια, ασφάλεια, δυνατότητα ανάσυρσης. Αυτό σημαίνει ότι η απάτη δεν θα είναι δυνατή σε τραπεζικές ή ασφαλιστικές.

Τα αρχεία μπορούν πλέον να διατηρηθούν στο blockchain. Επίσης, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση των περισσότερων εργασιών που δεν απαιτούν ανθρώπινη αφή. Η εφαρμογή του blockchain σημαίνει ότι οι χρήστες θα ωφεληθούν περισσότερο. Οι ασφαλιστικές αξιώσεις θα είναι εύκολες και η όλη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελάχιστη ή καθόλου γραφειοκρατία. Οι ψευδείς ισχυρισμοί θα αποτρέψουν επίσης. Ψηφιακά κατανοητοί χρήστες θα βρουν επίσης την αλλαγή χρήσιμη.

Παραδείγματα ασφαλιστικών και τραπεζικών ιστών 3.0

AiGang: Το Aigang είναι ένα πρωτόκολλο ασφάλισης DAO που προσφέρει ανακάλυψη πιστών ασφάλισης πλήθους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες που μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές βάσει προβλέψεων που υποστηρίζονται από έξυπνα συμβόλαια DAO.

Έβερλντγκερ: Είναι ένα κατανεμημένο ψηφιακό παγκόσμιο μητρώο που στοχεύει στην παροχή μοναδικών εγγραφών σε κάθε χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν ψηφιακά δεδομένα και να έχουν πρόσβαση σε αυτά όποτε θέλουν. Προστατεύει

οι χρήστες και οι τράπεζες, η ανοιχτή αγορά και οι ασφαλιστές από απάτες.

Cashaa: Το Cashaa είναι η τραπεζική πλατφόρμα επόμενης γενιάς που παρέχει ρύθμιση, συμμόρφωση και ασφάλεια. Παρέχει άμεσα τραπεζικά δάνεια κρυπτογράφησης και προσφέρει επίσης συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Ασφαλής κοινή χρήση: Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος ασφαλιστικά προϊόντα που εκμεταλλεύονται το κοινόχρηστο δίκτυο, όπως το blockchain. Φέρνει εμπιστοσύνη στην επιχείρηση και τη βοηθά να εξελιχθεί σε νέα ύψη.

Αυτό καταλήγει στην καταχώριση των ιστοσελίδων ασφαλιστικών και τραπεζικών Web 3.0. Όλα αυτά τα παραδείγματα ταιριάζουν απευθείας στους ορισμούς του Web 3.0.

Οφέλη του blockchain για Ασφάλιση και Τραπεζική

 1. Όχι ή λιγότερες απάτες.
 2. Οι ψευδείς ισχυρισμοί μπορούν να αποκλειστούν και να καταργηθούν
 3. Βελτιωμένη εμπειρία πελατών.
 4. Ενίσχυση της ψηφιακής γνώσης
 5. Οι εσωτερικοί έλεγχοι για τις τράπεζες μπορούν να γίνουν εύκολα.
 6. Η διεθνής και η πολλαπλή πληρωμή είναι πλέον μια δυνατότητα με το blockchain.
 1. Ροή (βίντεο και μουσική)

Η ροή είναι μια μεγάλη βιομηχανία. Επίσης, αναφέρεται ότι θα αναπτυχθεί πιο εύκολα την επόμενη περίοδο. Ως χρήστης, γνωρίζετε ήδη τους μεγάλους παίκτες που μας περιβάλλουν.

Παρόλο που παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, ολόκληρη η έννοια του μονοπωλίου δεν είναι καλή για τη βιομηχανία μακροπρόθεσμα. Πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων ασαφών πολιτικών, μαστίζουν επίσης τις τρέχουσες πλατφόρμες ροής. Χρησιμοποιούν επίσης τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς, κάτι που σπάει το απόρρητο που θέλουν οι χρήστες όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Όλες οι πλατφόρμες ροής είναι σχεδόν δωρεάν σχετικά με το κόστος. Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεστε το προϊόν για αυτούς.

Επίσης, όταν πρόκειται για δημιουργούς περιεχομένου, το Twitch και το YouTube δεν δικαιολογούν χαμηλές πληρωμές. Οι νέες ταινίες δυσκολεύονται να ξεκινήσουν σε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες και καμία από τις πλατφόρμες δεν έχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Εν ολίγοις, ο κεντρικός έλεγχος της πλατφόρμας ροής δεν παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους γύρω μας.

Γνωρίστε τις εφαρμογές Web 3.0 και τις λειτουργίες τους για βίντεο και μουσική. Στα παραδείγματα βίντεο του Web 3.0, έχουμε τους οπαδούς Livepeer, Viuly, Flixxo, Videocoin, LBRY κ.ο.κ.

Όλες οι παραπάνω πλατφόρμες είναι πολλά υποσχόμενες και λύνουν το πρόβλημα της ροής βίντεο και μουσικής με τον δικό τους τρόπο.

Εγγραφείτε τώρα: Πιστοποιημένο Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Παραδείγματα ιστοσελίδων Web 3.0 βίντεο και μουσικής

Για να κατανοήσετε καλύτερα, ας παραθέσουμε ιστότοπους Web 3.0 βίντεο και μουσικής.

LivePeer: Το Livepeer είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα που λειτουργεί στο blockchain. Παρέχει μια υπηρεσία ροής ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στη δημιουργία μιας στοίβας ροής για το Web 3.0.

LBRY: Το LBRY είναι μια αποκεντρωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη που φιλοξενεί μια διαφορετική μορφή περιεχομένου. Ως χρήστης, μπορείτε να διαβάσετε, να παρακολουθήσετε και να παίξετε στην πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει βιβλία, μουσική και βίντεο και φαίνεται να είναι ένα από τα παλαιότερα έργα Web 3.0.

Ujo Μουσική: Το UjoMusic είναι μια πλατφόρμα μουσικής όπου οι δημιουργοί μουσικής μπορούν να ανεβάζουν τη μουσική τους και να τη διανέμουν χωρίς ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων. Το Cryptocurrency και οι έξυπνες συμβάσεις το τροφοδοτούν.

Μουσικοδιδάσκαλος: Το Maestro είναι μια πλατφόρμα ροής μουσικής για ακροατές και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το blockchain.

Οφέλη του blockchain στη ροή

 1. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να εργαστούν σε ένα διαφανές περιβάλλον
 2. Όλοι έχουν την ίδια ευκαιρία να προωθήσουν τη δουλειά τους.
 3. Τα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων θα είναι αμελητέα χάρη στις έξυπνες συμβάσεις
 4. Καμία κεντρική αρχή δεν σημαίνει παράλογη πολιτική για streamers και δημιουργούς περιεχομένου.
 1. Απομακρυσμένη εργασία

Ο κόσμος κινείται προς απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Μόνο στις Η.Π.Α., οι ελεύθερες θέσεις εργασίας και οι απομακρυσμένες θέσεις εργασίας αποτελούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού εργατικού δυναμικού. Είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπουμε πού κατευθυνόμαστε καθώς προτιμούμε να δουλεύουμε από το σπίτι παρά στο γραφείο. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, οι κεντρικές απομακρυσμένες πλατφόρμες εργασίας δεν είναι μέχρι το σημείο.

Οι αποκεντρωμένες απομακρυσμένες πλατφόρμες εργασίας / freelance μπορούν εύκολα να λύσουν αυτά τα προβλήματα. Μερικά από τα παραδείγματα περιλαμβάνουν EthLance, Atlas.Work, CryptoTask, Blocklancer και ούτω καθεξής.

Παραδείγματα απομακρυσμένων εργασιών Web 3.0

Για να κατανοήσετε καλύτερα, ας παραθέσουμε ιστότοπους Jobs Web 3.0.

Ethlance: Το Ethlance είναι μια αποκεντρωμένη, απομακρυσμένη πλατφόρμα εργασίας που λειτουργεί πάνω από το blockchain Ethereum. Ο καθένας μπορεί να προσλάβει και να εργαστεί σε αντάλλαγμα για το Ether cryptocurrency. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της πλατφόρμας είναι το 0% των τελών υπηρεσιών, χωρίς περιορισμούς στη συμμετοχή και ούτω καθεξής.

Άτλας. Εργασία: Το Atlast.Work είναι μια πλατφόρμα freelancing που λειτουργεί με blockchain και είναι επεκτάσιμη και χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια και μηχανική μάθηση για να ενδυναμώσει ένα ελεύθερο οικοσύστημα όπου τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργοδότες μπορούν να απολαμβάνουν το μέγιστο όφελος. Έχει σταθερό ποσοστό χρέωσης 2 $ ανά εργασία.

CryptoTask: Το CryptoTask είναι ένα ακόμη έργο που υποστηρίζεται από το Web 3.0 και δεν έχει καμία χρέωση και λογοκρισία για τους χρήστες. Χρησιμοποιεί επίσης έναν προηγμένο αλγόριθμο για την αντιστοίχιση ελεύθερων επαγγελματιών με συναυλίες.

Οφέλη της αποκεντρωμένης, απομακρυσμένης πλατφόρμας εργασίας

 1. Καμία ή ελάχιστη χρέωση.
 2. Η μη κεντρική αρχή σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει.
 3. Κανένας περιορισμός για συμμετοχή στην πλατφόρμα.
 4. Πληρωθείτε σε κρυπτονομίσματα
 1. Πρόγραμμα περιήγησης

Τα προγράμματα περιήγησης είναι η πόρτα του Διαδικτύου. Τα δύο μεγάλα προγράμματα περιήγησης εκεί έξω είναι το Google Chrome και ο Firefox. Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Η κυριαρχία της Google σε καμία περίπτωση δεν αγνοείται.

Εξερευνούμε τον Ιστό μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Για την περιήγηση στον Ιστό 3.0, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα περιήγησης που να ταιριάζει στη φιλοσοφική πτυχή του αποκεντρωμένου Ιστού. Επίσης, τα τρέχοντα προγράμματα περιήγησης δεν είναι απολύτως ασφαλή όσον αφορά την προστασία των χρηστών.

Όταν οι χρήστες μεταβαίνουν σε μολυσμένους ιστότοπους, οι υπολογιστές τους μπορούν να μολυνθούν. Τα προγράμματα περιήγησης διαρρέουν επίσης πληροφορίες εάν δεν είναι καλά ανεπτυγμένες σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησής σας αποθηκεύει την τοποθεσία σας, τις πληροφορίες υλικού και λογισμικού, πληροφορίες σύνδεσης, πληροφορίες κοινωνικών μέσων και ούτω καθεξής.

Οι χρήστες είναι επίσης ευάλωτοι μέσω των πρόσθετων που προσφέρουν αυτά τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αποκεντρωμένο πρόγραμμα περιήγησης που παρέχει ένα καλύτερο οικοσύστημα χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

Μερικά από τα παραδείγματα του προγράμματος περιήγησης Web 3.0 περιλαμβάνουν προγράμματα περιήγησης Brave και Breaker. Όλα αυτά τα παραδείγματα ταιριάζουν απευθείας στους ορισμούς του Web 3.0.

Παραδείγματα προγράμματος περιήγησης Web 3.0

Γενναίος: Το Brave αφορά το απόρρητο όπου οι χρήστες δεν είναι το προϊόν. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι προεγκατεστημένο με το Ad-blocker. Θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να πωλούν τα δεδομένα τους σε αντάλλαγμα για κρυπτογράφηση.

Πρόγραμμα περιήγησης Breaker: Πρόκειται για πρόγραμμα περιήγησης επόμενης γενιάς που βασίζεται σε ομότιμους. Είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να συμμετάσχουν, να μοιράζονται και να υπερφορτώνουν τις εφαρμογές τους. Επίσης, είναι ένα δημιουργικό εργαλείο που μπορεί να εξερευνηθεί από οποιονδήποτε. Πρόκειται για πρόγραμμα περιήγησης Web 3.0.

Οφέλη του αποκεντρωμένου προγράμματος περιήγησης

 1. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν ιδιωτικά στο Διαδίκτυο.
 2. Όχι ή λιγότερα κενά ασφαλείας.
 3. Οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν τα δεδομένα τους σε έναν οργανισμό και να πληρωθούν.
 4. Γρήγορη και ασφαλής.

συμπέρασμα

Το Web 3.0 είναι εδώ για να μείνετε. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια όπου οι εφαρμογές Web 3.0 και οι λειτουργίες τους βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Επίσης, υπάρχει ανάγκη μαζικής υιοθέτησης για το Web 3.0. Μπορεί να χρειαστούν δέκα χρόνια για να αλλάξετε εντελώς το τοπίο ιστού. Ακόμα κι έτσι, αξίζει να περιμένετε και είναι απαραίτητο για τώρα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Web 3.0 και το οικοσύστημά του, μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map