6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε τώρα

Αναρωτιέστε γιατί το Blockchain έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Εδώ παρουσιάζουμε τις κορυφαίες δυνατότητες Blockchain που το καθιστούν δημοφιλές!

Η τεχνολογία Blockchain υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, ακόμα ενεργά στο προσκήνιο. Παρόλο που υπάρχουν κάποια ανάμικτα συναισθήματα προς αυτήν την τεχνολογία, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει εντελώς τον ρόλο του στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

Η τεχνολογία πρωτοεμφανίστηκε μέσω του bitcoin, ενός πολύ δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Δυστυχώς, τώρα γίνεται υπερβολικά υπερβολικό και ασταθές σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα. Αλλά αυτό που το Bitcoin έφερε στην προσοχή μας είναι η ίδια η τεχνολογία blockchain.

Εγγραφή τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain


Λίστα κορυφαίων χαρακτηριστικών Blockchain

Η τεχνολογία Blockchain δεν είναι απλώς ένα εφεδρικό δίκτυο για κρυπτονομίσματα, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα. Λοιπόν, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain που το καθιστούν τόσο ακαταμάχητο; Γιατί κερδίζει τόση δημοτικότητα; Ας δούμε λίγο πιο βαθιά τα χαρακτηριστικά του blockchain σε αυτόν τον οδηγό για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις. Ας ξεκινήσουμε με το γρήγορο γράφημα Blockchain!

Χαρακτηριστικά τεχνολογίας Blockchain

1. Αμετάβλητο

Υπάρχουν μερικές συναρπαστικές δυνατότητες blockchain, αλλά μεταξύ αυτών το “Immutability” είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain. Γιατί όμως αυτή η τεχνολογία δεν έχει αλλοιωθεί; Ας ξεκινήσουμε με ένα blockchain που συνδέεται με αμετάβλητο.

Αμετάβλητο σημαίνει κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει ή να αλλάξει. Αυτή είναι μια από τις κορυφαίες δυνατότητες blockchain που βοηθούν να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία θα παραμείνει ως έχει – ένα μόνιμο, αμετάβλητο δίκτυο. Αλλά πώς διατηρείται έτσι?

Η τεχνολογία Blockchain λειτουργεί ελαφρώς διαφορετική από το τυπικό τραπεζικό σύστημα. Αντί να βασίζεται στις κεντρικές αρχές, διασφαλίζει τις δυνατότητες του blockchain μέσω μιας συλλογής κόμβων.

Κάθε κόμβος στο σύστημα διαθέτει αντίγραφο του ψηφιακού καθολικού. Για να προσθέσετε μια συναλλαγή, κάθε κόμβος πρέπει να ελέγξει την εγκυρότητά του. Εάν η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι έγκυρη, τότε προστίθεται στο καθολικό. Αυτό προάγει τη διαφάνεια και το καθιστά ανθεκτικό στη διαφθορά.

Έτσι, χωρίς τη συναίνεση από την πλειονότητα των κόμβων, κανείς δεν μπορεί να προσθέσει μπλοκ συναλλαγών στο καθολικό.

Ένα άλλο γεγονός, που υποστηρίζει τη λίστα των βασικών χαρακτηριστικών blockchain είναι ότι, μόλις προστεθούν τα μπλοκ συναλλαγών στο καθολικό, κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει και να το αλλάξει. Έτσι, οποιοσδήποτε χρήστης στο δίκτυο δεν θα μπορεί να το επεξεργαστεί, να το διαγράψει ή να το ενημερώσει.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση βασικών στοιχείων Blockchain

Πώς καταπολεμά τη διαφθορά?

Γνωρίζουμε πώς κάθε χρόνο υπάρχει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που παραβιάζεται μέσω των κανονικών καναλιών μας. Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν τρισεκατομμύρια χρήματα για να προστατεύσουν την επιχείρησή τους από τυχόν εξωτερικές παραβιάσεις. Ωστόσο, ξεχνάμε πάντα να μετράμε το εσωτερικό κίνδυνοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από διεφθαρμένους ανθρώπους και αρχές.

Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει πάντα ένας εσωτερικός σύνδεσμος για να γνωρίζουν αυτές οι παραβιάσεις για όλα τα μέτρα ασφαλείας, οπότε στο τέλος πληρώνουμε το τίμημα για την εμπιστοσύνη μας. Όπως γνωρίζετε όλοι οι τράπεζες δεν είναι πλέον αξιόπιστες τώρα και η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται ένα αβέβαιο περιβάλλον για να ξεπεράσει πλήρως αυτό το ζήτημα.

Έτσι, όταν πρόκειται για περιβάλλον χωρίς διαφθορά, μπορείτε εύκολα να υποθέσετε ότι το blockchain μπορεί σίγουρα να αλλάξει πολλά από αυτά τα σενάρια.

Εάν οι επιχειρήσεις αρχίσουν να ενσωματώνουν την τεχνολογία blockchain για τη διατήρηση του εσωτερικού τους συστήματος δικτύωσης, κανείς δεν θα μπορούσε να εισβάλει σε αυτήν ή να αλλάξει ή ακόμα και να κλέψει πληροφορίες.

Τα δημόσια blockchain είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού. Όλοι στο δημόσιο blockchain μπορούν να δουν τις συναλλαγές, επομένως είναι εξαιρετικά διαφανείς. Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό ή το ομοσπονδιακό blockchain θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν διαφανείς μεταξύ του προσωπικού και να προστατεύσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους στο δρόμο από τη δημόσια άποψη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία του Blockchain; Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το Blockchain.

2. Αποκεντρωμένη

Το δίκτυο είναι αποκεντρωμένο που σημαίνει ότι δεν έχει καμία κυβερνητική αρχή ή ένα άτομο που φροντίζει το πλαίσιο. Μάλλον μια ομάδα κόμβων διατηρεί το δίκτυο καθιστώντας το αποκεντρωμένο.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain που λειτουργεί τέλεια. Επιτρέψτε μου να το κάνω απλούστερο. Το Blockchain μας φέρνει τους χρήστες σε απλή θέση. Καθώς το σύστημα δεν απαιτεί καμία κυβερνητική αρχή, μπορούμε να το αποκτήσουμε απευθείας πρόσβαση από τον ιστό και να αποθηκεύσουμε τα περιουσιακά στοιχεία μας εκεί.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε ξεκινά από κρυπτονομίσματα, σημαντικά έγγραφα, συμβόλαια ή άλλα πολύτιμα ψηφιακά στοιχεία. Και με τη βοήθεια του blockchain, θα έχετε άμεσο έλεγχο σε αυτά χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί. Έτσι, βλέπετε ότι η αποκεντρωμένη δομή δίνει στους πολίτες τη δύναμη και τα δικαιώματά τους πίσω στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογία Blockchain: Αποκεντρωμένο Οικοσύστημα

Γιατί είναι τόσο χρήσιμο?

Τώρα ας δούμε πώς αυτή η λειτουργία blockchain κάνει πραγματικά αλλαγές –

 • Λιγότερη αποτυχία: Τα πάντα στο blockchain είναι πλήρως οργανωμένα και καθώς δεν εξαρτάται από ανθρώπινους υπολογισμούς, είναι πολύ ανεκτικό σε σφάλματα. Έτσι, οι τυχαίες αστοχίες αυτού του συστήματος δεν είναι μια συνηθισμένη έξοδος.
 • Έλεγχος χρήστη: Με την αποκέντρωση, οι χρήστες έχουν πλέον τον έλεγχο των ιδιοτήτων τους. Δεν χρειάζεται να βασίζονται σε τρίτους για να διατηρήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Όλοι τους μπορούν να το κάνουν ταυτόχρονα.
 • Λιγότερο επιρρεπές σε βλάβη: Καθώς η αποκεντρωμένη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain, μπορεί να επιβιώσει από οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή η επίθεση στο σύστημα είναι πιο ακριβή για τους χάκερ και όχι μια εύκολη λύση. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφεί.
 • Χωρίς τρίτο μέρος: Η αποκεντρωμένη φύση της τεχνολογίας το καθιστά ένα σύστημα που δεν βασίζεται σε εταιρείες τρίτων. Χωρίς τρίτους, χωρίς πρόσθετο κίνδυνο.
 • Μηδενικές απάτες: Καθώς το σύστημα λειτουργεί με αλγόριθμους, δεν υπάρχει πιθανότητα οι άνθρωποι να σας εξαπατούν από οτιδήποτε. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το blockchain για τα προσωπικά του κέρδη.
 • Διαφάνεια: Η αποκεντρωμένη φύση της τεχνολογίας δημιουργεί ένα διαφανές προφίλ κάθε συμμετέχοντα. Κάθε αλλαγή στο blockchain είναι ορατή και το κάνει πιο συγκεκριμένο.
 • Αυθεντική φύση: Αυτή η φύση του συστήματος το καθιστά ένα μοναδικό είδος συστήματος για κάθε είδος ατόμου. Και οι χάκερ θα δυσκολευτούν να το σπάσουν.

3. Βελτιωμένη ασφάλεια

Καθώς απαλλάσσει την ανάγκη για μια κεντρική αρχή, κανείς δεν μπορεί απλά να αλλάξει οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του δικτύου προς όφελός τους. Η χρήση κρυπτογράφησης διασφαλίζει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας για το σύστημα.

Αλλά πώς προσφέρει τόσο μεγάλη ασφάλεια σε σύγκριση με τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες?

Λοιπόν, είναι εξαιρετικά ασφαλές γιατί προσφέρει μια ειδική μεταμφίεση – Κρυπτογραφία.

Προστέθηκε με την αποκέντρωση, η κρυπτογραφία θέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας για τους χρήστες. Η κρυπτογραφία είναι ένας μάλλον περίπλοκος μαθηματικός αλγόριθμος που λειτουργεί ως τείχος προστασίας για επιθέσεις.

Κάθε πληροφορία στο blockchain κατακερματιστεί κρυπτογραφικά. Με απλά λόγια, οι πληροφορίες στο δίκτυο κρύβουν την πραγματική φύση των δεδομένων. Για αυτήν τη διαδικασία, οποιαδήποτε δεδομένα εισόδου γίνεται μέσω ενός μαθηματικού αλγορίθμου που παράγει διαφορετικό είδος τιμής, αλλά το μήκος είναι πάντα σταθερό.

Θα μπορούσατε να το θεωρήσετε ως μια μοναδική αναγνώριση για κάθε δεδομένα. Όλα τα μπλοκ στο καθολικό έρχονται με ένα μοναδικό κατακερματισμό και περιέχουν το κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ. Έτσι, η αλλαγή ή η προσπάθεια παραβίασης των δεδομένων σημαίνει αλλαγή όλων των αναγνωριστικών κατακερματισμού. Και αυτό είναι αδύνατο.

Θα έχετε ένα ιδιωτικό κλειδί για πρόσβαση στα δεδομένα, αλλά θα έχετε ένα δημόσιο κλειδί για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Το Blockchain Security παρέχει εξαιρετική προστασία για τις επιχειρήσεις. Μάθετε περισσότερα για το Blockchain Security.

Το κατακερματισμό είναι μη αναστρέψιμο!

Το κατακερματισμό είναι αρκετά περίπλοκο και είναι αδύνατο να το αλλάξετε ή να το αντιστρέψετε. Κανείς δεν μπορεί να πάρει ένα δημόσιο κλειδί και να βρει ένα ιδιωτικό κλειδί. Επίσης, μια μόνο αλλαγή στην είσοδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό αναγνωριστικό, οπότε οι μικρές αλλαγές δεν είναι πολυτέλεια στο σύστημα.

Εάν κάποιος θέλει να καταστρέψει το δίκτυο, θα πρέπει να αλλάξει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε κάθε κόμβο του δικτύου. Θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι, όπου όλοι έχουν το ίδιο αντίγραφο του καθολικού. Η πρόσβαση και η παραβίαση εκατομμυρίων υπολογιστών είναι αδύνατη και δαπανηρή.

Γι ‘αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά blockchain. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να παρακάμψετε, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τους χάκερ να λαμβάνουν όλα τα ψηφιακά σας στοιχεία από εσάς.

4. Κατανεμημένα καθολικά

Συνήθως, ένα δημόσιο βιβλίο θα παρέχει κάθε πληροφορία σχετικά με μια συναλλαγή και τον συμμετέχοντα. Είναι όλα ανοιχτά, πουθενά δεν κρύβονται. Αν και η περίπτωση για ιδιωτικό ή ομοσπονδιακό blockchain είναι λίγο διαφορετική. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλοί άνθρωποι μπορούν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στο καθολικό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το καθολικό στο δίκτυο διατηρείται από όλους τους άλλους χρήστες του συστήματος. Αυτό διανέμει υπολογιστική ισχύ σε όλους τους υπολογιστές για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain. Το αποτέλεσμα θα είναι πάντα ένα υψηλότερο αποδοτικό σύστημα καθολικών που μπορεί να πάρει τα παραδοσιακά.

Διαβάστε επίσης: Διαφορά μεταξύ Blockchain και Κατανεμημένου καθολικού

Γιατί είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Blockchain?

 • Καμία κακόβουλη αλλαγή: Το κατανεμημένο καθολικό ανταποκρίνεται πολύ καλά σε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή παραβίαση. Καθώς κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το καθολικό και όλα ενημερώνονται πολύ γρήγορα, η παρακολούθηση του τι συμβαίνει στο καθολικό είναι αρκετά εύκολη με όλους αυτούς τους κόμβους.
 • Κυριότητα επαλήθευσης: Εδώ, οι κόμβοι λειτουργούν ως επαληθευτές του καθολικού. Εάν ένας χρήστης θέλει να προσθέσει ένα νέο μπλοκ, άλλοι θα πρέπει να επαληθεύσουν τη συναλλαγή και στη συνέχεια να δώσουν το πράσινο σήμα. Αυτό παρέχει στο χρήστη δίκαιη συμμετοχή.
 • Χωρίς επιπλέον εύνοια: Κανείς στο δίκτυο δεν μπορεί να λάβει ειδικές εύνοιες από το δίκτυο. Ο καθένας πρέπει να περάσει από τα συνηθισμένα κανάλια και μετά να προσθέσει τα μπλοκ τους. Δεν είναι σαν να έχετε περισσότερη δύναμη, ώστε να έχετε περισσότερα προνόμια.
 • Διοίκηση: Για να λειτουργήσει η λειτουργία blockchain, κάθε ενεργός κόμβος πρέπει να διατηρεί το καθολικό και να συμμετέχει για επικύρωση.
 • Γρήγορη απάντηση: Όπως είπα νωρίτερα, η αφαίρεση των ενδιάμεσων επιταχύνει την απόκριση του συστήματος. Οποιαδήποτε αλλαγή στο καθολικό ενημερώνεται σε λεπτά ή και δευτερόλεπτα!

5. Συμφωνία

Κάθε blockchain ευδοκιμεί λόγω των συναίνεσης αλγορίθμων. Η αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί έξυπνα και οι αλγόριθμοι συναίνεσης βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της αρχιτεκτονικής. Κάθε blockchain έχει συναίνεση για να βοηθήσει το δίκτυο να λάβει αποφάσεις.

Με απλά λόγια, η συναίνεση είναι μια διαδικασία λήψης αποφάσεων για την ομάδα κόμβων που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο. Εδώ, οι κόμβοι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία γρήγορα και σχετικά γρηγορότερα. Όταν εκατομμύρια κόμβοι επικυρώνουν μια συναλλαγή, είναι απαραίτητη μια συναίνεση για να λειτουργεί ομαλά ένα σύστημα. Θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως ένα είδος συστήματος ψηφοφορίας, όπου κερδίζει η πλειοψηφία, και η μειονότητα πρέπει να το υποστηρίξει.

Η συναίνεση είναι υπεύθυνη για το ότι το δίκτυο είναι αβέβαιο. Οι κόμβοι μπορεί να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, αλλά μπορούν να εμπιστεύονται τους αλγόριθμους που λειτουργούν στον πυρήνα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε απόφαση στο δίκτυο είναι ένα κερδοφόρο σενάριο για το blockchain. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των χαρακτηριστικών blockchain.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αλγόριθμοι συναίνεσης για blockchain σε όλο τον κόσμο. Ο καθένας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο λήψης αποφάσεων και η τελειοποίηση εισάγει προηγουμένως λάθη. Η αρχιτεκτονική δημιουργεί έναν χώρο δικαιοσύνης στον Ιστό.

Ωστόσο, για να συνεχίσει η αποκέντρωση, κάθε blockchain πρέπει να έχει έναν αλγόριθμο συναίνεσης, αλλιώς η βασική τιμή του χάνεται.

Διαβάστε τώρα: Τι είναι ο αλγόριθμος συναίνεσης?

6. Ταχύτερη διευθέτηση

Τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα είναι αρκετά αργά. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ημέρες για την επεξεργασία μιας συναλλαγής μετά την ολοκλήρωση όλων των διακανονισμών. Μπορεί επίσης να καταστραφεί αρκετά εύκολα. Το Blockchain προσφέρει ταχύτερη διευθέτηση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα. Με αυτόν τον τρόπο ένας χρήστης μπορεί να μεταφέρει χρήματα σχετικά πιο γρήγορα, πράγμα που εξοικονομεί πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα.

Αυτές οι λειτουργίες blockchain διευκολύνουν τη ζωή των ξένων εργαζομένων και βοηθούν στην κατανόηση του γιατί το Blockchain είναι σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν σε άλλη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και δουλειά και αφήνουν πίσω τις οικογένειες. Ωστόσο, η αποστολή χρημάτων στις οικογένειές τους στο εξωτερικό απαιτεί πολύ χρόνο και θα μπορούσε να αποβεί μοιραία σε περιόδους ανάγκης.

Τώρα, τα blockchains είναι πάρα πολύ γρήγορα και μπορούν εύκολα να τα χρησιμοποιήσουν για να στείλουν χρήματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός είναι το έξυπνο σύστημα συμβάσεων. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την ταχύτερη διευθέτηση για κάθε είδους σύμβαση. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη των χαρακτηριστικών blockchain μέχρι σήμερα. Και με το τρίτο μέρος, οι άνθρωποι μπορούν να στείλουν χρήματα με ελάχιστη χρέωση. Φαίνεται ενδιαφέρον, σωστά?

Με αυτόν τον τρόπο το blockchain θα επηρεάσει το διεθνείς συναλλαγές πολύ!

Λοιπόν, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τεχνολογία blockchain; Παρόλο που υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το δίκτυο δυσκολεύεται να υποστηρίξει πάρα πολλούς χρήστες και δεν είναι δυνατή η ταχύτερη διευθέτηση. Παρόλα αυτά, πολλοί βελτιώνουν αυτό το σενάριο και σύντομα θα δούμε μια καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Χαρακτηριστικά Blockchain: Συμπερασματικές παρατηρήσεις

Η τεχνολογία Blockchain δεν είναι απλώς μια άλλη διαφημιστική εκστρατεία που οι άνθρωποι ξεχνούν μετά από μερικές ημέρες. Με όλες τις δυνατότητες και τις εφαρμογές blockchain, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι είναι εδώ για να μείνουμε. Όλες οι σημαντικές δυνατότητες του blockchain επηρεάζουν εντελώς ένα άλλο επίπεδο επιρροής στον ιστό.

Και γιατί όχι; Είναι εφοδιασμένο με κάθε είδους νέες τεχνολογίες. Παρόλο που το blockchain δημιουργεί πολλές αντιπαραθέσεις, ακόμα και αν οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδεολογία πίσω από όλα τα οφέλη του blockchain, μπορούν να κάνουν ένα λαμπρότερο και λαμπρότερο μέλλον για όλους. Για να μην αναφέρουμε, το Blockchain μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Φιλοδοξία να χτίσει μια καριέρα στο Blockchain. Ξεκινήστε τώρα με το Δωρεάν Μάθημα Βασικών Αρχών Blockchain και προχωρήστε για μια επιτυχημένη καριέρα Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me