Το Blockchain εξηγείται στα Απλά Αγγλικά!

Αυτός ο οδηγός εξηγεί το blockchain με απλούστερους όρους για όσους είναι νέοι στην έννοια της τεχνολογίας blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain γίνεται όλο και πιο δημοφιλής με τα χρόνια. Αυτή η αναστατωτική τεχνολογία έχει αλλάξει σχεδόν κάθε βιομηχανία με καλό τρόπο. Οι τάσεις δείχνουν ότι η εξέγερση της τεχνολογίας blockchain θα κινηθεί μόνο προς τα πάνω.

Έτσι, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο, πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τις βασικές αρχές της τεχνολογίας blockchain. Ενώ οι περισσότερες άλλες διαδικτυακές πηγές χρησιμοποιούν τεχνική ορολογία, σκοπεύουμε να σας βοηθήσουμε με το blockchain που εξηγείται με απλούστερους όρους.

Εγγραφείτε τώρα:Μάθημα Δωρεάν Επιχειρήσεων Blockchains Fundamentals


Το Blockchain εξηγείται απλά!

Πρώτα, σκεφτείτε ένα συνηθισμένο καθολικό, όπου εσείς, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καταγράφει τα κέρδη της εταιρείας σας. Ωστόσο, υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο στην εταιρεία σας που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο καθολικό και κλέβει χρήματα από την εταιρεία σας!

Πρέπει να λύσετε το πρόβλημα!

Έτσι, προσλάβατε έναν επαγγελματία πληροφορικής για να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό καθολικό στον υπολογιστή σας. Αλλά τα μαύρα πρόβατα, πάλι μπήκαν στο καθολικό χάκερ και άλλαξαν τα στοιχεία!

Τώρα, είστε θυμωμένοι! Χρειάζεστε ένα σύστημα πλήρους απόδειξης, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας – έναν αδιάβροχο, αδιάβροχο τρόπο.

Το Blockchain μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας!

Σύμφωνα με τους απλούς, το blockchain είναι ένα σύστημα αποθήκευσης δεδομένων όπου είναι αδύνατο (πρακτικά) να αλλάξει, να παραβιαστεί ή να χακαριστεί τα δεδομένα, καθώς και όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του συστήματος!

Έτσι, για να εξηγήσετε το blockchain στα απλά αγγλικά, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο –

 • ΕΝΑ ψηφιακό καθολικό
 • Διανέμονται σε όλα τα μέλη του δικτύου
 • Αποκεντρωμένη καθώς καμία αρχή δεν έχει υπέρτατη εξουσία στο σύστημα
 • Κρυπτογραφημένο και ασφαλισμένη μέσω κρυπτογραφίας
 • Αμετάβλητος, που σημαίνει ότι κάθε αλλαγή είναι μόνιμη στο καθολικό
 • Κάθε κόμβος του δικτύου ακολουθεί α ομοφωνία

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain και πώς λειτουργεί?

Σε τεχνικούς όρους, η τεχνολογία blockchain αναφέρεται στο σύστημα όπου ένα peer-to-peer κατανεμημένο καθολικό αποθηκεύει δεδομένα και επιτρέπει στους συναδέλφους να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καμία κεντρική αρχή.

Όλα τα μέλη του δικτύου έχουν ένα μεμονωμένο αντίγραφο ολόκληρου του κατανεμημένου καθολικού. Επίσης, το δίκτυο ακολουθεί ένα πρωτόκολλο συναίνεσης που επιτρέπει τις συναλλαγές δεδομένων και τη δημιουργία νέων μπλοκ με χρονική σήμανση.

Σε ένα blockchain, υπάρχει μια γραμμική αλυσίδα μπλοκ και κάθε μπλοκ συνδέεται με το προηγούμενο μπλοκ. Πως? Κάθε ένα από τα μπλοκ περιέχει τέσσερα βασικά στοιχεία –

 • Δεδομένα – Οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια στα μπλοκ
 • Χασίσι – Μοναδικό αναγνωριστικό που εκχωρείται σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ
 • Κατακερματισμός του προηγούμενου μπλοκ – Περιλαμβάνει την προηγούμενη τιμή κατακερματισμού δομή της δομής των μπλοκ
 • Μεταδεδομένα – Σχετικά δεδομένα σχετικά με τα δεδομένα εντός του μπλοκ · δηλ., χρονική σήμανση ή αριθμός μπλοκ.

Αυτά τα τέσσερα συστατικά δημιουργούν ουσιαστικά τον σκελετό ολόκληρου του blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Επεξήγηση βασικών χαρακτηριστικών του Blockchain

Τώρα που καταλαβαίνετε τι είναι η τεχνολογία blockchain και πώς λειτουργεί, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά σε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain.

Εδώ είναι τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain –

Διανέμονται

Σε αντίθεση με τα τρέχοντα κεντρικά συστήματα, η τεχνολογία blockchain διανέμει ένα αντίγραφο του καθολικού σε όλα τα μέλη και σε όλους τους κόμβους του δικτύου. Έτσι, σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος στον υπολογιστή σας διακόπτεται με όλα τα δεδομένα που έχουν εξαφανιστεί, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Κάθε μέλος του δικτύου έχει ένα αντίγραφο αυτού.

Επίσης, για να καταργήσει το δίκτυο, ένας χάκερ θα πρέπει να εξαλείψει κάθε κόμβο του δικτύου. Με άλλα λόγια, η υπολογιστική ισχύς του υπολογιστή του χάκερ πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την υπολογιστική ισχύ όλων των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο.

Απίστευτος

Εμπιστεύεστε έναν ξένο στο διαδίκτυο με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει ποτέ; Φυσικά και όχι! Πώς μπορείτε λοιπόν να εμπιστεύεστε άλλα μέλη στο δίκτυο επαληθεύοντας τις συναλλαγές?

Δεν το κάνεις!

Έτσι, αντί να εμπιστεύεστε άλλους ανθρώπους, απλώς εμπιστεύεστε ολόκληρο το σύστημα που ακολουθεί έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο συναίνεσης. Ο αλγόριθμος συναίνεσης επαληθεύει κάθε συναλλαγή.

Εάν οποιαδήποτε συναλλαγή παραβιάζει αυτόν τον συναίνετο αλγόριθμο, η ίδια η συναλλαγή παραβιάζεται. Έτσι, ακόμη και αν τα μέρη δεν εμπιστεύονται το ένα το άλλο, δεν έχει σημασία. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφάλεια και την κοινή εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών.

Αμετάβλητος

Κάθε συναλλαγή και δημιουργία νέων δεδομένων είναι μόνιμη στο blockchain. Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε κανένα μπλοκ. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά αμετάβλητο το blockchain.

Τώρα, το αμετάβλητο είναι σαν ένα δίκοπο σπαθί. Καθώς το αμετάβλητο εξασφαλίζει αντοχή και βιωσιμότητα, καθιστά τις μπλοκ αλυσίδες ένα καλό πράγμα. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα αναιρεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ακόμα κι αν στέλνετε χρήματα σε κάποιον κατά λάθος, δεν μπορείτε να τα πάρετε πίσω.

Αποκεντρωμένη

Ίσως αναρωτιέστε τι εάν το άτομο ή ο οργανισμός που ελέγχει το δίκτυο blockchain αποφασίσει να διαρρεύσει τις προσωπικές σας πληροφορίες?

Δεν είναι δυνατό! Γιατί; Επειδή ΔΕΝ υπάρχει άτομο ή οργανισμός που ελέγχει το δίκτυο. Το σύστημα είναι αυτόνομο και αποκεντρωμένο. Επομένως, δεν υπάρχει τρίτος που ασχολείται με τα προσωπικά σας στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε τώρα

Θήκες χρήσης τεχνολογίας Blockchain

Παρά την αρχική εφαρμογή ως κρυπτογράφηση, το blockchain απομακρύνθηκε περισσότερο και προσέφερε λύσεις σε κάθε βιομηχανικό τομέα. Επομένως, σταματήστε να συνδέετε μπλοκ μόνο με κρυπτονομίσματα.

Εάν ρίξετε μια ματιά στις κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain, θα παρατηρήσετε ότι καμία από αυτές δεν αξιοποιεί τα κρυπτονομίσματα. Μάλλον τα χρησιμοποιούν ως σύγχρονα εργαλεία βελτίωσης.

Εδώ είναι τα αξιοσημείωτα –

 • Ακίνητα
 • Εμπορική χρηματοδότηση
 • Διακυβέρνηση
 • Φροντίδα υγείας
 • Logistics και μεταφορά
 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τελικές σκέψεις

Σήμερα, το blockchain δεν είναι μόνο ένα δημόσιο καθολικό. Μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, όπως έξυπνα περιουσιακά στοιχεία – διατήρηση της κυριότητας των πραγματικών συμμετοχών στο blockchain, έξυπνα συμβόλαια – τα οποία είναι προγράμματα αυτοεκτέλεσης που έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν δικηγόρους και δικαστήρια και πολλά διαφορετικά πράγματα.

Για να μάθετε περισσότερα για τα βασικά της τεχνολογίας blockchain, εγγραφείτε τώρα σε αυτό το δωρεάν βασικό μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me