Βιβλίο μετασχηματισμού Blockchain

Το Blockchain μεταμορφώνει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε ξαναδεί. Η ιδέα έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν ήταν μέχρι την άνθηση του κρυπτονομίσματος, το Bitcoin.

Φαίνεται ότι, ο κόσμος εξακολουθεί να προσαρμόζεται στην εκπληκτική ανάπτυξη του blockchain. Περισσότεροι κανονισμοί είναι σε τάξη και το όραμα για το μέλλον φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο για το blockchain.

Σύμφωνα μεΦορμπς, μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις δεν εξερευνούν μόνο το blockchain, αλλά το εφαρμόζουν τώρα. Με απλά λόγια, οι επιχειρήσεις αναζητούν τη μετατροπή blockchain από την παραδοσιακή τεχνολογία στο blockchain.

Contents

Το μέλλον του Blockchain

Οι ειδικοί προβλέπουνλαμπρό μέλλον για τη βιομηχανία. Η παγκόσμια αγοραία αξία της βιομηχανίας blockchain ήταν μόλις 411 εκατομμύρια δολάρια, που αναμένεται να φθάσει περίπου τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια. Το 2024, η αγορά blockchain αναμένεται να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με μια έκθεση, το 10% του παγκόσμιου ΑΕγχΠ θα αποθηκευτεί σε blockchain έως το 2027. Αυτή είναι μια τεράστια πρόοδος, έχοντας κατά νου, μιλάμε για λιγότερο από μια δεκαετία. Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις που προβλέπουν ακόμη και την αγορά blockchain 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

Παρόμοια με την εποχή του dot-com, η αρχική φάση του blockchain δεν ήταν εντυπωσιακά συντριπτική. Ωστόσο, αρχίζει να βρίσκει τη θέση της σε διαφορετικές βιομηχανίες εκτός αυτής που πρωτοστάτησε.

Με απλά λόγια, το blockchain δεν περιορίζεται πλέον στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά έχει ήδη μεταμορφώσει πολλές άλλες βιομηχανίες.

Αυτό το Playbook Transformation Blockchain προορίζεται για εταιρείες που θέλουν να ενσωματώσουν το blockchain στη δομή και τη στρατηγική τους. Είναι ουσιαστικά προσαρμοσμένο για εταιρείες με ανώτατο όριο αγοράς τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα βασικά μπορούν να ακολουθηθούν από όλες σχεδόν τις εταιρείες ανεξάρτητα από το μέγεθός τους με μικρές προσαρμογές.

Οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σύσταση που περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο αναπαραγωγής για να εργαστεί σε έργα blockchain που είναι τελικά έτοιμα να μεταμορφώσουν ολόκληρα τα επιχειρηματικά μοντέλα.

Προκλήσεις υλοποίησης Blockchain?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Blockchain έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει πολλούς κλάδους που βλέπουμε σήμερα, αλλά υπάρχουν επίσης προκλήσεις για ευρύτερη υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας. Για παράδειγμα:

 • Υπάρχει ανάγκη θέσπισης προτύπων πλατφόρμας ειδικά για την εφαρμογή blockchain σε επίπεδο Επιχείρησης.
 • Οι πελάτες αναζητούν λύσεις blockchain που είναι ειδικά για τη βιομηχανία και όχι για γενικό σκοπό.
 • Για να ξεκλειδώσετε την πραγματική τιμή του blockchain, απαιτείται καλύτερη διασύνδεση μεταξύ πολλαπλών ανεξάρτητων πλατφορμών blockchain.

Γρήγορη επισκόπηση αναπαραγωγής


playbook μετασχηματισμού blockchain

Ακολουθούν πέντε βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να μεταμορφώσετε την εταιρεία χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain:

 1. Ξεκινήστε με μικρά έργα
 2. Δημιουργήστε μια ομάδα εργασίας blockchain
 3. Εκπαιδεύστε τις ομάδες
 4. Αναπτύξτε μια στρατηγική
 5. Δημιουργία εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων

Παράγοντες που οδηγούν στην επανάσταση του Blockchain

Πριν προχωρήσουμε σε κάθε βήμα του Playbook Implementation Blockchain, είναι σημαντικό να συζητήσουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη του blockchain.

Εδώ είναι οι παράγοντες:

 • Διαφάνεια

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τη βιομηχανία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η έλλειψη διαφάνειας δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στους παγκόσμιους προμηθευτές της αλυσίδας εφοδιασμού που περιλαμβάνουν θέματα ασφάλειας και υγείας, καθώς και παραποίησης.

Για παράδειγμα, η παραχάραξη από μόνη της κοστίζει πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κάθε χρόνο για τους ημιαγωγούς με έδρα τις ΗΠΑ. Το Blockchain προσφέρει σίγουρα ένα επίπεδο διαφάνειας στη βιομηχανία blockchain για να μειώσει τις απώλειές τους λόγω έλλειψης διαφάνειας.

 • Περίπλοκο

Μπορείτε να βρείτε αρκετούς διαμεσολαβητές, όπως μεσίτες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διάφορα ιδρύματα τρίτων που καθιστούν το παγκόσμιο εμπόριο πολύπλοκο καθώς και αργό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι προμηθευτές και οι επιχειρήσεις, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές, καταβάλλουν έως και 30% των τόκων για εισπρακτέες χρηματοδοτήσεις. Αυτό προσθέτει πολλά στο κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 • Ασφάλεια

Ένα από τα βασικά ζητήματα με μια κεντρική αρχιτεκτονική πληροφοριών στον κόσμο της τεχνολογίας είναι η παραβίαση της ασφάλειας. Τέτοιες κεντρικές αρχιτεκτονικές είναι ευάλωτες σε απόπειρες πειρατείας που τις καθιστούν ανασφαλείς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα υπάρχουν 20 δισεκατομμύρια συσκευές IoT στον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια, όλες ευάλωτες σε hacks. Το Blockchain προσφέρει καλύτερη ασφάλεια στη βιομηχανία πληροφορικής.

Το Blockchain προσφέρει μια τέλεια λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα, επομένως αυτοί οι παράγοντες οδηγούν την ανάπτυξή του. Χτίζει την εμπιστοσύνη σε επίπεδο επιχείρησης με την ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών, την κωδικοποίηση σύνθετων συμβάσεων και την κωδικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Με την εφαρμογή αυτών των διαδικασιών, οι επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες ασφαλείς, απλές και πιο αποτελεσματικές.

1. Ξεκινήστε με μικρά έργα

Όπως με κάθε νέα επιχείρηση, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε μικρά. Για τα αρχικά σας έργα, εάν εστιάζετε σε μικρότερα πιλοτικά έργα και όχι σε έναν πλήρη μετασχηματισμό, τότε οι κίνδυνοι είναι λιγότεροι. Τέτοια έργα θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και θα σχεδιάσουν έναν εφικτό χάρτη πορείας για την εταιρεία. Η επιτυχία θα πείσει τους ενδιαφερόμενους να δείξουν περισσότερη πρωτοβουλία και συμμετοχή.

Ωστόσο, τα έργα θα πρέπει να είναι αρκετά σημαντικά ώστε να έχουν αντίκτυπο. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό επιχειρηματικό πνεύμα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων στη στρατηγική ή τις λειτουργίες της εταιρείας.

Το blockchain είναι μια κορυφαία τεχνολογία ψηφιακού μετασχηματισμού που σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο, να επιτύχετε περισσότερη διαφάνεια και να αναπτύξετε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία.

Οδηγίες μετασχηματισμού Blockchain

Ακολουθούν μερικές οδηγίες σχετικά με τα μικρά έργα blockchain με τα οποία θέλετε να ξεκινήσετε:

 • Οι στόχοι του έργου πρέπει να είναι σαφείς και μετρήσιμοι.
 • Η μελέτη σκοπιμότητας του έργου πρέπει να διεξαχθεί εκ των προτέρων για να εξασφαλιστεί ότι οι δυνατότητες επιτυχίας είναι υψηλότερες για το έργο.
 • Οι υπάρχουσες ομάδες ανάπτυξης και ασφάλειας δικτύου θα πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται με εξωτερικές ομάδες που έχουν εμπειρία με την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain.
 • Το έργο πρέπει να δείξει ποσοτική πρόοδο εντός των πρώτων έξι μηνών.

Ξεκινώντας με μερικά πιλοτικά έργα θα βοηθούσε στην ενορχήστρωση ενός μεγαλύτερου κινήματος. Αυτό είναι ουσιαστικά ποιος θα ήταν ο μετασχηματισμός. Όταν η επιτυχία του πρώτου ή του δεύτερου έργου ξεκινά μια δυναμική, ουσιαστικά θα μετακινήσει ολόκληρη την εταιρεία προς μία κατεύθυνση.

Το καλύτερο παράδειγμα αυτού θα ήταν η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Σήμερα, ανοίγει το δρόμο σε σχεδόν κάθε κλάδο, από την κατασκευή έως την εφοδιαστική έως τη διαφήμιση. Πώς ξεκίνησαν όλα; Σε πολύ μικρό επίπεδο.

Οι εταιρείες ξεκίνησαν μικρά έργα AI που τους βοήθησαν να λύσουν προβλήματα στην υπάρχουσα τεχνολογία τους. Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν εκατομμύρια σήμερα στο AI κάποτε χρηματοδότησαν μικρότερα έργα στους οργανισμούς τους. Αυτό βοήθησε στη δημιουργία ενός κινήματος και δημιούργησε ένα μονοπάτι για την τεχνολογία να βυθιστεί σε άλλες βιομηχανίες.

Η επιτυχία ενός έργου ξεκίνησε ένα άλλο ακόμη μεγαλύτερο έργο. Οι μηχανικοί έγιναν πιο έμπειροι. Οι επενδυτές έγιναν πιο ενδιαφερόμενοι. Τέλος, η τεχνολογία άνθισε και μεταμόρφωσε πολλές υπάρχουσες βιομηχανίες. Αναμένεται ότι έως το 2030, η AI θα συνεισφέρει 13 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του ΑΕΠ.

Το ίδιο ισχύει με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain, μερικέςμεγάλα ονόματα που ξεκίνησε μικρό και τώρα χρησιμοποιούσε blockchain σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται η Industrial Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), η JPMorgan Chase & Co. (JPM), Berkshire Heathaway Inc., Bank of America, Wells Fargo & Εταιρεία, και πολλά παρόμοια ονόματα.

Θήκες χρήσης Blockchain

Ακολουθούν μερικές ακόμη εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain ως παράδειγμα ή περιπτώσεις χρήσης blockchain.

 • Κινεζική Κατασκευαστική Τράπεζα: Το CCB ξεκίνησε με ορισμένα από τα χρηματοοικονομικά προϊόντα του και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα IBM blockchain για να κάνει τη διαδικασία απλούστερη και απλή, κυρίως για υπηρεσίες που πωλούν σε συνδυασμό με ασφαλιστικές εταιρείες.
 • Αγροτική Τράπεζα της Κίνας: Ξεκινώντας από μικρή, η τράπεζα ξεκίνησε ένα έργο για να προσφέρει γεωργικά δάνεια σε κυρίως εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου σε αποκεντρωμένο δίκτυο.
 • Apple Inc .: Ο παγκόσμιος τεχνολογικός γίγαντας ξεκινά με τη χρήση blockchain για τη χρονική σήμανση δεδομένων.
 • Toyota Motor Corp: Η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει επί του παρόντος τρόπους για να επιτρέψει πληρωμές blockchain για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα.
 • Samsung: Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα blockchain για να παρακολουθεί τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Αυτά είναι μερικά υπέροχα παραδείγματα που μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ξεκινούν αργά με blockchain και εργάζονται για μικρότερα έργα προς το παρόν.

Συνολικά, ορισμένοι από τους σημαντικότερους κλάδους που αντιμετωπίζουν διαταραχές blockchain περιλαμβάνουν χρηματοπιστωτική βιομηχανία, υγειονομική περίθαλψη, ακίνητα, νομική βιομηχανία, ασφάλεια, κυβέρνηση και εκπαίδευση.

2. Δημιουργήστε μια ομάδα εργασίας Blockchain

Όταν επενδύετε σε μια τεχνολογία όπως ένα blockchain, χρειάζεστε τους κατάλληλους ανθρώπους για να κάνετε τα πράγματα να συμβούν και αυτό επίσης με ταχύτερο ρυθμό. Προφανώς, θα χρειαστείτε εξειδίκευση στον τομέα.

Ωστόσο, το blockchain είναι μια μάλλον εκκολαπτόμενη τεχνολογία. Αυτό θα δυσκολευτεί να προσλάβει άτομα από το εξωτερικό. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θέλετε τα μακροπρόθεσμα οφέλη της τεχνολογίας, χρειάζεστε μια ειδική ομάδα με άτομα από τον οργανισμό.

Η ζήτηση για δεξιότητες blockchain αυξήθηκε κατά300% σε μόλις ένα χρόνο, με αυξημένη ζήτηση από επιχειρήσεις που αναζητούν μετασχηματισμό blockchain. Αυτό αυξάνει επίσης τον μέσο μισθό (84.884 $) που είναι τώρα πάνω από τον μέσο μισθό των ΗΠΑ (52.461 $).

Ανάπτυξη μιας εσωτερικής ομάδας ή εξωτερικής ανάθεσης: Ένα μάθημα για μάθηση

Πρέπει να κοιτάξετε πίσω σε άλλες τεχνολογίες και πώς οι εταιρείες χρησιμοποίησαν τους πόρους τους για να επωφεληθούν από αυτές. Υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που πρέπει να αντληθούν. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πολλών βιομηχανιών που ξεκινούν τη δεκαετία του ’90 σήμαινε την πρόσληψη ενός εμπειρογνώμονα, δηλαδή ενός CTO.

Σε εκείνη την εποχή, μια εταιρεία που προσλαμβάνει CTO ήταν μεγάλη υπόθεση. Αντιθέτως, όσοι χρησιμοποιούσαν ανεξάρτητα έργα που χρησιμοποιούν εξωτερική βοήθεια δεν αξιοποίησαν πλήρως το όφελος του Διαδικτύου.

Για εφαρμογές blockchain για την επιχείρησή σας, χρειάζεστε ισχυρή ηγεσία, εξειδίκευση και πρωτοβουλία. Η ομάδα εργασίας σας θα πρέπει να είναι πολύ πιο συγκεντρωτική, κάτι που είναι λίγο ειρωνικό, δεδομένου ότι το blockchain αφορά την αποκέντρωση.

Θα χρειαστείτε ένα CTO ή CDO για να ηγηθείτε της ομάδας που εργάζεται σε αυτά τα έργα.

Οι βασικοί στόχοι αυτής της νέας ομάδας εργασίας θα είναι οι εξής:

 • Δημιουργήστε περιπτώσεις χρήσης blockchain
 • Δημιουργήστε δυνατότητες blockchain από την αρχή
 • Δημιουργήστε διαδικασίες για την επιτυχή παράδοση διαφορετικών φάσεων του έργου
 • Μόλις δοκιμαστούν, αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να επαναληφθούν για να διασφαλιστεί η έγκαιρη εφαρμογή
 • Ψάξτε για εξειδίκευση και ταλέντο όπου υπάρχει ανάγκη στην ομάδα
 • Αναπτύξτε πρότυπα για επίτευξη με τις διάφορες διαδικασίες
 • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας για να εμπλουτίσετε τη διαδικασία και να παρουσιάσετε περισσότερες απόψεις στο τραπέζι

Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, η πολλαπλή λειτουργία θα ήταν το κλειδί για την επιτυχία. Πολλές εταιρείες λειτουργούν κάτω από διαφορετικά τμήματα που τελικά αναφέρουν στον CEO. Το νέο τμήμα blockchain θα ανέφερε παρόμοια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο υπό την ηγεσία του CTO ή του CDO.

 • Προετοιμασία για νέες δημιουργίες θέσεων εργασίας

Θα υπάρξουν νέες δημιουργίες θέσεων εργασίας με συγκεκριμένες περιγραφές και καθήκοντα της νέας ομάδας blockchain σας. Η οργάνωση αυτών των ρόλων και αυτό που συμβάλλουν στο έργο θα είναι η πιο σημαντική πτυχή της ομάδας.

Ο λόγος είναι ότι θα είναι καινούργιος για την ειδική ομάδα. Εάν οι στόχοι και τα καθήκοντά τους είναι σαφώς καθορισμένοι, θα έχουν μια σαφή κατεύθυνση ως προς τη συμβολή και τους στόχους τους.

Θα χρειαστείτε όλα τα χέρια, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριστών έργων, των διαχειριστών προϊόντων, των επιστημόνων δεδομένων, των αναλυτών ασφαλείας και των στελεχών υλοποίησης. Όλα αυτά τα μέλη της ειδικής ομάδας θα αναφέρουν στον αρχηγό ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρει στον διευθύνοντα σύμβουλο. Εάν χρειαστεί, η ειδική ομάδα μπορεί να χωριστεί περαιτέρω σε μικρές ομάδες.

 • Υπάρχει κάποιο πλαίσιο Blockchain για παρακολούθηση?

Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν υπάρχοντα πλαίσια για την ανάπτυξη blockchain. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain θα κληθούν να επινοήσουν πλαίσια και διαδικασίες που λειτουργούν καλύτερα για τα έργα τους. Ο αρχηγός πρέπει να είναι σε θέση να επινοήσει τις σωστές διαδικασίες που χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και τις ιδιότητες της ειδικής ομάδας.

Δεν θα είχε κάθε εταιρεία άφθονο διαθέσιμο άτομο για ανεξάρτητη εργασία στο έργο blockchain. Επίσης, μπορεί να υπάρχει έλλειψη ανθρώπων με ακόμη και τις βασικές γνώσεις αυτής της τεχνολογίας. Αυτό αυξάνει την ανάγκη για αναζήτηση εκτός της εταιρείας. Ακόμα κι αν έχετε άτομα από τον οργανισμό για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη του έργου, θα ήταν ευκαιριακό να προσλάβετε ταλέντα.

Μόλις η τεχνολογία blockchain γίνει ακόμη πιο διαδεδομένη όπως προβλέπουν οι ειδικοί, η ζήτηση για εμπειρία και ταλέντο blockchain θα ανεβαίνει στα ύψη. Αυτή θα ήταν η πρώτη στιγμή για την πρόσληψη ατόμων που έχουν εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Μπορούν πραγματικά να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό στο εγγύς μέλλον, εκτός από την υλοποίηση των τρεχόντων έργων.

Μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη πρόσληψης για να κάνετε αυτήν τη δουλειά για εσάς. Ακόμα και όταν αποκτάτε τέτοιο ταλέντο, θα πρέπει να τους παρέχετε τη σωστή εκπαίδευση για να εξομοιωθείτε με τα τρέχοντα μέλη της ομάδας. Θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ισορροπημένης ομάδας εργασίας που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του έργου και λειτουργεί συνοχή.

Μια γρήγορη λίστα ελέγχου για πρόσληψη προγραμματιστών Blockchain: Δεξιότητες για αναζήτηση

 • Σε βάθος κατανόηση του δικτύου blockchain και της αρχιτεκτονικής του.
 • Ικανότητα ανάπτυξης ανεξάρτητων συμβάσεων.
 • Σε βάθος κατανόηση της δομής δεδομένων και της σύνδεσής τους με εφαρμογές front-end.
 • Έμπειρος στην κρυπτογραφία και τις τελευταίες τεχνικές
 • Εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών
 • Εξαιρετική κατανόηση και γνώση των πλατφορμών blockchain
 • Δυνατότητα ενσωμάτωσης της επάρκειας blockchain ως υπηρεσίας

3. Εκπαιδεύστε τις ομάδες

Η διαμόρφωση της ειδικής ομάδας είναι μόνο η αρχή. Η πραγματική πρόκληση θα ήταν η εκπαίδευση αυτών των ατόμων που υπάρχουν καθώς και εκείνων των νέων προσλήψεων. Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία στερείται σοβαρά άτομα που έχουν εμπειρία με το blockchain και το cryptocurrency, εμποδίζοντας έτσι τον μετασχηματισμό blockchain σε πολλές βιομηχανίες.

Η ίδια η φύση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να αποδοθεί ως λόγος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκίνησαν ICO είναι ανεξάρτητοι που έχουν εργαστεί με αυτήν την τεχνολογία για χρόνια χωρίς την υποστήριξη ή τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι προωθούν την αφήγηση του blockchain στο Διαδίκτυο. Υπάρχει πολύ διαδικτυακό υλικό με τη μορφή δημοσιεύσεων, μελετών, λευκών βίβλων, ακόμη και συνεντεύξεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση της ομάδας σας. Το πιο σημαντικό, υπάρχει πολλή συζήτηση για μελλοντικές εφαρμογές blockchain.

 • Ηλεκτρονικοί πόροι εκπαίδευσης

Έχετε διαδικτυακά μαθήματα, βίντεο YouTube και podcast που εξηγούν τι είναι το blockchain, πώς λειτουργεί το blockchain και πώς το blockchain διαφέρει από την τρέχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αυτό είναι προφανώς οικονομικό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι δωρεάν. Θα ήταν δουλειά των ηγετών και των εμπειρογνωμόνων της ομάδας να χτενίσουν τα υλικά και να βρουν τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκπαιδεύσουν την ομάδα τους. Το να περάσετε από περιπτώσεις χρήσης blockchain είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε την ομάδα σας.

Σήμερα, οι πρακτικές κατάρτισης στις εταιρείες έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Και πάλι, χάρη στην τεχνολογία και στο Διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν βαρετές διαλέξεις ή παρουσιάσεις, αλλά διαδραστικά βίντεο και πρακτικές πρακτικές.

Αυτή η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κατανοήσει τα βασικά καθώς και πώς να σκεφτεί το μέλλον. Θα είναι έτοιμοι να γίνουν μελλοντικοί καινοτόμοι του blockchain στον κλάδο των υπηρεσιών, των τραπεζών, των συναλλαγών κ.λπ..

Ωστόσο, θα χρειαστείτε επίσης προσωπική εκπαίδευση. Μπορείτε να προσλάβετε λάτρεις του blockchain και συμβούλους για να παραδώσετε εκπαιδευτικές συνεδρίες στην ομάδα σας. Και αυτό δεν θα είναι μόνο για τα μέλη της ομάδας, οι ηγέτες θα πρέπει επίσης να λάβουν μέρος.

Εδώ είναι τι πρέπει να καλύψετε με το εκπαιδευτικό υλικό:

 • Βασική κατανόηση του τι είναι το blockchain, οι τρέχουσες εφαρμογές και τα οφέλη του
 • Ο αντίκτυπος του blockchain στα τρέχοντα χρηματοπιστωτικά συστήματα και οικονομίες
 • Περιπτωσιολογικές μελέτες των πιο διακεκριμένων κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum και LiteCoin)
 • Τεχνική κατανόηση της τεχνολογίας πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι προκλήσεις
 • Κατανόηση των διαθέσιμων εργαλείων αυτήν τη στιγμή

Ακολουθεί ο προτεινόμενος αριθμός ωρών για διαφορετικά μέλη της ομάδας:

 • Στελέχη: 4-6 ώρες
 • Μεμονωμένοι αρχηγοί ομάδων: 12-16 ώρες
 • Μηχανικοί: 100-120 ώρες

4. Ανάπτυξη στρατηγικής

Κανένα έργο δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς μια σταθερή στρατηγική. Η δημιουργία της καλύτερης στρατηγικής για ένα έργο blockchain θα είναι τόσο απλή όσο και πρόκληση. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που εργάζονται στην τεχνολογία, θα είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τους δικούς σας ξεχωριστούς στόχους. Ωστόσο, η δημιουργία ενός εφικτού μονοπατιού θα ήταν δύσκολη. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν να εντοπιστεί πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι blockchain χρήσεις.

Εάν αναρωτιέστε γιατί η στρατηγική δεν είναι το πρώτο βήμα όπως είναι παραδοσιακά, είναι επειδή πρέπει να υπάρχει κάποια εξοικείωση με την τεχνολογία πρώτα που θα παρέχει η εκπαίδευση. Όταν οι ομάδες έχουν αποκτήσει βασική εμπειρία με το blockchain, η διαμόρφωση μιας στρατηγικής θα γίνει ευκολότερη.

Πριν αναπτύξετε μια λεπτομερή στρατηγική, πρέπει επίσης να προσδιορίσετε πρώτα τους τομείς όπου μπορείτε να εφαρμόσετε μετασχηματισμό blockchain. Για να το θέσουμε απλά, πρέπει πρώτα να κάνετε μια λεπτομερή ανάλυση της καινοτομίας blockchain και του αντίκτυπου της στις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Για παράδειγμα, το blockchain στον κλάδο των υπηρεσιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας συναλλαγής ψηφιοποιώντας στοιχεία και προσφέροντας πρόσβαση σε χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εδώ μπορείτε να σχεδιάσετε και τους στόχους που μπορείτε να ορίσετε για την επιχείρηση:

 • Παρέχοντας στους τελικούς πελάτες καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μέσω της εφαρμογής blockchain.
 • Μπορεί να βελτιώσει τη διαδικασία τήρησης βιβλίων σας.
 • Καλύτερη και ευέλικτη διαχείριση αποθεματικών.
 • Βελτιώσεις σε κοινές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Μόλις προσδιορίσετε τη σωστή διαδικασία για την υλοποίηση του μετασχηματισμού blockchain, δείτε πώς μπορείτε να αναπτύξετε μια σωστή στρατηγική.

Βρείτε ευκαιρίες:

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ξεκινήστε εντοπίζοντας ευκαιρίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια λίστα με μικρά έργα με τα οποία θέλετε να ξεκινήσετε και στη συνέχεια να τα περιορίσετε σε δύο ή τρία ως πιλοτικά έργα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέτοια λίστα για να εντοπίσετε σημεία πόνου στην τρέχουσα επιχειρηματική σας διαδικασία. Για παράδειγμα, οι διαδικασίες με τις οποίες δεν είστε πραγματικά ικανοποιημένοι. Αυτές θα μπορούσαν να είναι διαδικασίες που προκαλούν καθυστερήσεις, λύσεις back-office και οποιεσδήποτε περιοχές που προκαλούν τη δυσαρέσκεια του πελάτη. Μια έρευνα σχετικά με τα σχόλια των πελατών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα βασικά σημεία της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσδιορίσετε διαδικασίες που θέλετε να απλοποιήσετε, όπως συνδυασμός δεδομένων ή επεξεργασία συναλλαγών. Το blockchain είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την εξάλειψη των πλεονασμάτων στα αποθετήρια δεδομένων, καθώς και ζητήματα ταυτότητας. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και παραβίασης δεδομένων.

 • Εξερεύνηση ετοιμότητας και σκοπιμότητας

Καθώς επιλέγετε τα πιλοτικά σας έργα, πρέπει επίσης να αναπτύξετε μια υπόθεση για το πώς το blockchain μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια υπόθεση όπως:

“Η εφαρμογή του blockchain θα μειώσει το χρόνο που απαιτείται για προσαρμογές ή διακανονισμούς ή θα μειώσει την ανάγκη κατά πρώτο λόγο και θα βελτιώσει τη διαφάνεια.”

Μόλις αναπτύξετε μια υπόθεση, σταθεροποιήστε την με τη συμβουλή εμπειρογνωμόνων, μαθαίνοντας για περιπτώσεις χρήσης blockchain σε παρόμοιες καταστάσεις ή συλλέγοντας πιο πειστικά δεδομένα που μπορούν να υποστηρίξουν την υπόθεσή σας.

 • Αναπτύξτε πρωτότυπα και δοκιμάστε τα

Πριν εφαρμόσετε το blockchain σε μεγαλύτερη κλίμακα, είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσετε πρώτα με πρωτότυπα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την τεχνολογία blockchain στην οποία έχετε εργαστεί μέχρι τώρα και να την ευθυγραμμίσετε με τις τρέχουσες πρακτικές πριν τη χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε την παλαιότερη τεχνολογία.

Η διαδικασία δοκιμών και αξιολόγησης είναι σημαντική, τόσο για την ομάδα σας όσο και για τους υπαλλήλους σας για να εξοικειωθείτε με τη νέα τεχνολογία και για τη διαδικασία ευθυγράμμισης με την τελευταία τεχνολογία. Θα βοηθήσει επίσης εσάς και την ομάδα σας να επεκτείνετε την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την τεχνολογία blockchain και τα αποτελέσματά της.

Ταιριάξτε τα αποτελέσματα με την αρχική σας υπόθεση. Δείτε αν αποδεικνύει την υπόθεσή σας. Εάν όχι, ποιες είναι οι προσαρμογές που πρέπει να κάνετε; Προχωρήστε προς τα εμπρός λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του πρωτοτύπου.

 • Ανάλογα κλίμακα

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του πρωτοτύπου, το επόμενο είναι να κλιμακώσετε τις προσπάθειές σας. Αναπτύξτε ένα σχέδιο που έχει σχεδιαστεί για μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό και υλοποίηση blockchain. Δημιουργήστε έναν λεπτομερή χάρτη πορείας για τον τρόπο κλιμάκωσης της τεχνολογίας blockchain και του πρωτοτύπου σας, αλλά με έναν εφικτό και μετρήσιμο τρόπο.

5. Ανάπτυξη εξωτερικών και εσωτερικών επικοινωνιών

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να φροντίσετε τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές επικοινωνίες, καθώς το blockchain θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρηματικές σας διαδικασίες καθώς και στην παραγωγή. Πρέπει να ευθυγραμμίσετε τις εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες σας ανάλογα.

Ο μετασχηματισμός blockchain καθώς κλιμακώνετε θα επηρεάσει τα ενδιαφερόμενα μέρη σας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε καλύτερη επικοινωνία για να εφαρμόσετε την ευθυγράμμιση. Εδώ είναι πώς να επικοινωνείτε με κάθε ενδιαφερόμενο.

 • Επενδυτές

Με τη βελτίωση που προσφέρει ο μετασχηματισμός blockchain στην επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να επανεκτιμήσετε την επιχείρησή σας μπροστά από επενδυτές. Μια καλή στρατηγική και επικοινωνία σας βοηθούν να κάνετε τους επενδυτές να συνειδητοποιήσουν την πραγματική αξία της εταιρείας σας μετά την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain.

 • Σχέσεις με την κυβέρνηση

Εάν εργάζεστε σε βιομηχανίες υψηλής ρύθμισης όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα οικονομικά, είναι σημαντικό να παραμείνετε συμμορφωμένοι με όλους τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Λάβετε υπόψη ότι οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται επίσης με την αυξημένη διείσδυση της τεχνολογίας blockchain σε κυριότερες βιομηχανίες και την ευρεία χρήση κρυπτονομισμάτων.

Πρέπει να γνωρίζετε καλά όλους τους κανονισμούς που σχετίζονται με την τεχνολογία blockchain αλλά επίσης να επικοινωνείτε καλά με τα αντίστοιχα κυβερνητικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, πρέπει να εξετάσετε την Επιτροπή Ασφαλείας και Ανταλλαγής (SEC) στις Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποιεί μερικές σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς τους που σχετίζονται με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

 • Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας

Οι αλλαγές που μεταφέρει ο μετασχηματισμός blockchain στις διαδικασίες σας είναι επίσης νέες για τους πελάτες σας. Πρέπει επίσης να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας σχετικά με τα οφέλη που τους προσφέρει το blockchain.

 • Εύρεση και πρόσληψη Εκπαιδεύστε το ανθρώπινο δυναμικό

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η εύρεση του σωστού ανθρώπινου δυναμικού και δεξιοτήτων δεν είναι εύκολη λόγω της έλλειψης ταλέντων. Για να προσελκύσετε καλύτερες δεξιότητες, πρέπει να έχετε καλύτερη επωνυμία εργοδότη. Πρέπει να δείξετε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είστε εταιρεία που θέλουν να εργαστούν.

Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές blockchain θέλουν να συνεργαστούν με εταιρείες που τους επιτρέπουν δημιουργικό χώρο και ανεξαρτησία, καθώς δεν υπάρχει ακόμη πλαίσιο που να σχετίζεται με το blockchain. Ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη μάθηση ως τεχνολογία blockchain εξακολουθεί να περιλαμβάνει. Πρέπει να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένα άτομα που η εταιρεία σας προσφέρει ακριβώς το ίδιο.

 • Εσωτερική επικοινωνία

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι πολύ σημαντικό να κοινοποιήσετε όλες τις αλλαγές και τις υλοποιήσεις στους υπαλλήλους σας, οι οποίοι μπορεί να συγχέονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φοβούνται τη νέα τεχνολογία που δεν είναι ακόμη γνωστή. Πρέπει να διασφαλίσετε στους υπαλλήλους σας ότι οι αλλαγές είναι για τη βελτίωση της επιχείρησης και επίσης πρέπει να τους εκπαιδεύσετε για το μέλλον που μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν μαζί με τον μετασχηματισμό blockchain.

Τελικές λέξεις

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός πόρος για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε αλλαγές και να ολοκληρώσετε τον μετασχηματισμό blockchain. Το blockchain είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος των τελευταίων ψηφιακών μετασχηματισμών που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις.

Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσετε το μικρό εάν είστε νέοι στο blockchain. Βρείτε μικρά πιλοτικά έργα που σχετίζονται κυρίως με τα βασικά σημεία της επιχείρησής σας και τις διαδικασίες που θέλετε να βελτιώσετε. Προσλάβετε ταλαντούχο εργατικό δυναμικό ή εκπαιδεύστε το τρέχον ανθρώπινο δυναμικό σας. Φέρτε δομή και φιλοξενήστε νέα ομάδα blockchain στη δομή της επιχείρησής σας.

Αναπτύξτε μια στρατηγική για περαιτέρω κλιμάκωση όταν τα αρχικά πιλοτικά έργα καταλήξουν σε επιτυχία. Και στο τέλος, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται εγκαίρως για τις αλλαγές που επιφέρει η επιχείρησή σας όσον αφορά τον μετασχηματισμό blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map