Αλγόριθμοι συναίνεσης: Η ρίζα της τεχνολογίας Blockchain

Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι νέο στην τεχνολογία blockchain να εμφανίζεται στη μέση. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούμε να κατανοήσουμε την τελευταία τεχνολογία, έχουν πάντα κάτι νέο να προσφέρουν στο τραπέζι. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η ρίζα όλων αυτών των τεχνολογιών blockchain; Λοιπόν, οι αλγόριθμοι συναίνεσης είναι η κύρια ρίζα αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας.

Οι αλγόριθμοι συναίνεσης στο blockchain είναι αυτό που κάνει όλες τις αλληλουχίες συναίνεσης blockchain διαφορετικές μεταξύ τους. Το δίκτυο Blockchain παρέχει εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους στον ίδιο χώρο. Λοιπόν, πώς δεν παρεμβαίνουν ποτέ μεταξύ τους ή υπάρχουν αμοιβαία?

Η απάντηση είναι στην αρχιτεκτονική του δικτύου blockchain. Η αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί έξυπνα και οι αλγόριθμοι συναίνεσης βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της αρχιτεκτονικής.

Εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς λειτουργεί η ακολουθία συναίνεσης blockchain, τότε πρέπει να βουτήξετε σε πολύ πιο βάθος από ό, τι νομίζετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους αλγόριθμους συναίνεσης. Ας συνεχίσουμε λοιπόν!

Contents

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Τι είναι οι αλγόριθμοι συναίνεσης?
Κεφάλαιο-2: Το πρόβλημα με την ανοχή των βυζαντινών βλαβών
Κεφάλαιο-3: Γιατί χρειαζόμαστε Αλγόριθμους συναίνεσης?
Κεφάλαιο-4: Blockchain: Ο σκελετός της οργάνωσης δεδομένων του αποκεντρωμένου δικτύου
Κεφάλαιο-5: Αλγόριθμος συναίνεσης: Η ψυχή του δικτύου
Κεφάλαιο-6: Διαφορετικοί τύποι συναίνεσης Αλγόριθμος
Κεφάλαιο-7: Άλλοι τύποι συναίνεσης Αλγόριθμος
Κεφάλαιο-8: Συμπερασματικές σημειώσεις


 

Κεφάλαιο-1: Τι είναι οι αλγόριθμοι συναίνεσης?

Ο τεχνικός ορισμός θα ήταν:

Οι αλγόριθμοι συναίνεσης είναι μια διαδικασία λήψης αποφάσεων για μια ομάδα, όπου άτομα της ομάδας κατασκευάζουν και υποστηρίζουν την απόφαση που λειτουργεί καλύτερα για τους υπόλοιπους. Είναι μια μορφή επίλυσης όπου τα άτομα πρέπει να υποστηρίξουν την απόφαση της πλειοψηφίας, είτε τους άρεσε είτε όχι.

Με απλά λόγια, είναι απλώς μια μέθοδος για να αποφασίσετε μέσα σε μια ομάδα. Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα. Φανταστείτε μια ομάδα δέκα ατόμων που θέλουν να πάρουν μια απόφαση για ένα έργο που τους ωφελεί όλους. Κάθε ένας από αυτούς μπορεί να προτείνει μια ιδέα, αλλά η πλειοψηφία θα είναι υπέρ αυτής που τους βοηθά περισσότερο. Άλλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την απόφαση είτε τους άρεσε είτε όχι.

Τώρα φανταστείτε το ίδιο πράγμα με χιλιάδες ανθρώπους. Δεν θα το έκανε δραστικά πιο δύσκολο?

Οι αλγόριθμοι συναίνεσης δεν συμφωνούν απλώς με τις ψήφους πλειοψηφίας, αλλά επίσης συμφωνεί με έναν που ωφελεί όλους τους. Έτσι, είναι πάντα μια νίκη για το δίκτυο.

Τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain είναι μέθοδοι για τη δημιουργία ισότητας και δικαιοσύνης στον διαδικτυακό κόσμο. Τα συστήματα συναίνεσης που χρησιμοποιούνται για αυτήν τη συμφωνία ονομάζονται θεώρημα συναίνεσης.

Αυτά τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain αποτελούνται από ορισμένους συγκεκριμένους στόχους, όπως:

 • Συμφωνία: Ο μηχανισμός συγκεντρώνει όλες τις συμφωνίες από την ομάδα όσο μπορεί.
 • Συνεργασία: Κάθε μία από τις ομάδες στοχεύει σε μια καλύτερη συμφωνία που οδηγεί στα συμφέροντα των ομάδων στο σύνολό της.
 • Συνεργασία: Κάθε άτομο θα εργαστεί ομαδικά και θα αφήσει τα συμφέροντά του στην άκρη.
 • Ισα δικαιώματα: Κάθε συμμετέχων έχει την ίδια αξία στην ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι η ψήφος κάθε ατόμου είναι σημαντική.
 • Συμμετοχή: Όλοι μέσα στο δίκτυο πρέπει να συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Κανείς δεν θα μείνει έξω ή δεν μπορεί να μείνει έξω χωρίς ψήφο.
 • Δραστηριότητα: κάθε μέλος της ομάδας είναι εξίσου ενεργό. Δεν υπάρχει κανένας με μεγαλύτερη ευθύνη στην ομάδα.

Διαφορετικοί τύποι Infographic Αλγόριθμοι συναίνεσης

Κεφάλαιο-2: Το πρόβλημα με την ανοχή των βυζαντινών βλαβών

Το Byzantine Fault Tolerance είναι ένα σύστημα με ένα συγκεκριμένο γεγονός αποτυχίας. Ονομάζεται πρόβλημα των Βυζαντινών στρατηγών. Μπορείτε να βιώσετε καλύτερα την κατάσταση με ένα κατανεμημένο σύστημα υπολογιστή. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν δυσλειτουργικά συστήματα συναίνεσης.

Αυτά τα στοιχεία είναι υπεύθυνα για περαιτέρω αντικρουόμενες πληροφορίες. Τα συστήματα συναίνεσης μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία μόνο εάν όλα τα στοιχεία λειτουργούν αρμονικά. Ωστόσο, εάν ακόμη και ένα από τα στοιχεία αυτού του συστήματος δυσλειτουργεί ολόκληρο το σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Τα δυσλειτουργικά στοιχεία προκαλούν πάντα ασυνέπεια στο σύστημα βυζαντινής βλάβης και γι ‘αυτό δεν είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα συστήματα συναίνεσης για ένα αποκεντρωμένο δίκτυο.

Οι ειδικοί το αποκαλούν «Το πρόβλημα των βυζαντινών στρατηγών». Ακόμα μπερδεμένος?

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα συναίνεσης.

Φανταστείτε ότι υπάρχει μια ομάδα στρατηγών, όπου ο καθένας έχει τον βυζαντινό στρατό. Θα επιτεθούν σε μια πόλη και θα πάρουν τον έλεγχο, αλλά για αυτό, θα πρέπει να αποφασίσουν πώς να επιτεθούν.

Ίσως νομίζετε ότι είναι αβίαστο. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή δυσκολία. Οι στρατηγοί μπορούν να επικοινωνούν μόνο μέσω ενός αγγελιοφόρου, και ορισμένοι προδοτικοί στρατηγοί θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν ολόκληρη την επίθεση.

Μπορούν να στείλουν αναξιόπιστες πληροφορίες μέσω του messenger, ή ο messenger μπορεί ακόμη και να γίνει εχθρός εδώ.

Ο αγγελιοφόρος θα μπορούσε επίσης να σαμποτάρει σκόπιμα παρέχοντας λανθασμένες πληροφορίες.

Γι ‘αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά. Πρώτα απ ‘όλα, κατά κάποιο τρόπο πρέπει να κάνουμε κάθε γενικό να αποφασίζει αμοιβαία και, δεύτερον, να βεβαιωθείτε ότι ακόμη και ο παραμικρός αριθμός προδοτών δεν μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία ολόκληρης της αποστολής.

Μπορεί να σας φαίνεται αρκετά απλό. ωστόσο, δεν είναι. Σύμφωνα με την έρευνα, θα χρειαστούν 3n + 1 στρατηγοί για να αντιμετωπίσουν τους προδότες. Θα χρειαστούν τέσσερις στρατηγοί για να αντιμετωπίσουν έναν μόνο προδότη, γεγονός που το καθιστά κάπως δύσκολο.

 

Κεφάλαιο-3: Γιατί χρειαζόμαστε αλγόριθμους συναίνεσης?

Το κύριο πρόβλημα με το Βυζαντινό είναι η επίτευξη συμφωνίας. Εάν εμφανιστεί ακόμη και ένα σφάλμα, οι κόμβοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ή να έχουν υψηλότερη τιμή δυσκολίας.

Από την άλλη πλευρά, οι αλγόριθμοι συναίνεσης δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά αυτό το είδος προβλήματος. Ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να επιτύχουν έναν συγκεκριμένο στόχο με οποιονδήποτε τρόπο. Τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain είναι πολύ πιο αξιόπιστα και ανεκτικά από τα βυζαντινά.

Γι ‘αυτό όταν θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιφατικά αποτελέσματα σε ένα κατανεμημένο σύστημα. είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συναίνεσους αλγόριθμους για καλύτερη απόδοση.

 

Κεφάλαιο-4: Blockchain: Ο σκελετός της οργάνωσης δεδομένων του αποκεντρωμένου δικτύου

Ας ρίξουμε μια ματιά στην τεχνολογία blockchain για καλύτερη εικόνα ολόκληρου του δικτύου.

 • Είναι ένας νέος τρόπος οργάνωσης της βάσης δεδομένων.
 • Μπορεί να αποθηκεύσει ό, τι αλλάζει ανάλογα με το δίκτυο.
 • Όλα τα δεδομένα τακτοποιούνται σε ένα μπλοκ σαν ύλη.

Ωστόσο, δεν θα δείτε αποκέντρωση στο ίδιο το blockchain. Αυτό συμβαίνει επειδή το blockchain δεν παρέχει αποκεντρωμένο περιβάλλον. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε συναίνεση αλγόριθμους για να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα είναι πλήρως αποκεντρωμένο.

Έτσι, η τεχνολογία blockchain σας επιτρέπει μόνο να δημιουργήσετε μια διαφορετική δομημένη βάση δεδομένων, αλλά δεν θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία αποκέντρωσης. Γι ‘αυτό το blockchain θεωρείται ο σκελετός ολόκληρου του αποκεντρωμένου δικτύου.

 

Κεφάλαιο-5: Αλγόριθμοι συναίνεσης: Η ψυχή του δικτύου

Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή. Αυτά τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain είναι ακριβώς ο τρόπος επίτευξης συμφωνίας. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει αποκεντρωμένο σύστημα χωρίς κοινούς αλγόριθμους συναίνεσης.

Δεν θα έχει σημασία αν οι κόμβοι εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον ή όχι. Θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένες αρχές και να καταλήξουν σε συλλογική σύμβαση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε όλους τους αλγόριθμους συναίνεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει συγκεκριμένους αλγόριθμους Blockchain που λειτουργούν για κάθε Τεχνολογία blockchain. Ας ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης για να έχουμε καλύτερη εικόνα ολόκληρης της εικόνας.

 

Κεφάλαιο-6: Διαφορετικοί τύποι αλγόριθμων συναίνεσης

Λίστα όλων των συναίνεσης αλγορίθμων

 • Απόδειξη εργασίας
 • Απόδειξη του πονταρίσματος
 • Κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη του πονταρίσματος
 • Μισθωμένο Proof-Of-Stake
 • Απόδειξη του παρελθόντος χρόνου
 • Πρακτική ανοχή βυζαντινών βλαβών
 • Απλοποιημένη ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων
 • Κατ ‘εξουσιοδότηση βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων
 • Κατευθυνόμενα ακυκλικά γραφήματα
 • Απόδειξη δραστηριότητας
 • Απόδειξη σημασίας
 • Απόδειξη χωρητικότητας
 • Απόδειξη του εγκαύματος
 • Απόδειξη βάρους

Απόδειξη εργασίας

Η απόδειξη της εργασίας είναι ο πρώτος αλγόριθμος Blockchain που εισήχθη στο δίκτυο blockchain. Πολλές τεχνολογίες blockchain χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο συναίνεσης Blockchain για να επιβεβαιώσουν όλες τις συναλλαγές τους και να παράγουν σχετικά μπλοκ στην αλυσίδα δικτύου.

Το σύστημα καθολικής αποκέντρωσης συλλέγει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα μπλοκ. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε όλα τα μπλοκ συναλλαγών.

Αυτή η ευθύνη βαρύνει όλους τους κόμβους που ονομάζονται ανθρακωρύχοι και η διαδικασία που χρησιμοποιούν για τη διατήρησή τους ονομάζεται εξόρυξη. Η κεντρική αρχή πίσω από αυτήν την τεχνολογία είναι η επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων και η εύκολη παροχή λύσεων.

Ίσως σκέφτεστε τι είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα?

Αυτά τα μαθηματικά προβλήματα απαιτούν πολύ υπολογιστική ισχύ, για να ξεκινήσουμε. Για παράδειγμα, Hash Function ή γνωρίζοντας πώς να μάθετε την έξοδο χωρίς την είσοδο. Ένα άλλο είναι ότι η ακέραια παραγοντοποίηση, και καλύπτει επίσης παζλ περιήγησης.

Αυτό συμβαίνει όταν ο διακομιστής αισθάνεται ότι έχει μια επίθεση DDoS και για να το ανακαλύψει ότι τα συστήματα συναίνεσης απαιτούν πολύ υπολογισμό. Είναι εκεί που οι ανθρακωρύχοι έρχονται βολικοί. Η απάντηση σε όλο το πρόβλημα με τη μαθηματική εξίσωση ονομάζεται κατακερματισμός.

Ωστόσο, η απόδειξη της εργασίας έχει ορισμένους περιορισμούς. Το δίκτυο φαίνεται να μεγαλώνει πολύ, και με αυτό, χρειάζεται πολλή υπολογιστική ισχύ. Αυτή η διαδικασία αυξάνει τη συνολική ευαισθησία του συστήματος.

Γιατί το σύστημα έγινε τόσο ευαίσθητο?

Η ακολουθία συναίνεσης blockchain βασίζεται κυρίως σε ακριβή δεδομένα και πληροφορίες. Ωστόσο, η ταχύτητα του συστήματος στερείται εξαιρετικά. Εάν ένα πρόβλημα γίνει πολύ περίπλοκο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί ένα μπλοκ.

Η συναλλαγή καθυστερεί και η συνολική ροή εργασίας διακόπτεται. Εάν το πρόβλημα δημιουργίας μπλοκ δεν μπορεί να λυθεί εντός συγκεκριμένου χρόνου, τότε η δημιουργία μπλοκ θα γίνει θαύμα.

Ωστόσο, εάν το πρόβλημα γίνει πολύ εύκολο για το σύστημα, τότε θα είναι επιρρεπές σε επιθέσεις DDoS. Επίσης, η λύση πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω με ακρίβεια επειδή δεν μπορούν όλοι οι κόμβοι να ελέγξουν για πιθανά σφάλματα.

Εάν μπορούσαν, τότε το δίκτυο δεν θα είχε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό – τη διαφάνεια.

Πώς εφαρμόζεται η απόδειξη εργασίας σε ένα δίκτυο Blockchain?

Πρώτα απ ‘όλα, οι ανθρακωρύχοι θα λύσουν όλους τους γρίφους και μετά από αυτό θα δημιουργηθούν νέα μπλοκ και θα επιβεβαιώσουν συναλλαγές μετά από αυτό. Είναι αδύνατο να πούμε πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι ένα παζλ.

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον μέγιστο αριθμό χρηστών, την ελάχιστη τρέχουσα ισχύ και το συνολικό φορτίο του δικτύου.

Τα νέα μπλοκ έρχονται με μια συνάρτηση Hash και καθένα από αυτά περιέχει τη συνάρτηση κατακερματισμού του προηγούμενου μπλοκ. Με αυτόν τον τρόπο, το δίκτυο προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας και αποτρέπει κάθε είδους παραβιάσεις. Μόλις ο ανθρακωρύχος λύσει το παζλ, δημιουργείται ένα νέο μπλοκ και η συναλλαγή επιβεβαιώνεται.

Όπου χρησιμοποιείται ακριβώς το Αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης εργασίας?

Το πιο δημοφιλές είναι το bitcoin. Το Bitcoin παρουσίασε αυτόν τον τύπο αλγόριθμου συναίνεσης blockchain πριν από οποιαδήποτε άλλη κρυπτογράφηση. Τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain επέτρεψαν κάθε είδους αλλαγή στην πολυπλοκότητα του παζλ, με βάση τη συνολική ισχύ του δικτύου.

Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να δημιουργήσετε ένα νέο μπλοκ. Άλλο παράδειγμα συναίνεσης κρυπτονομισμάτων όπως το Litecoin προσφέρει επίσης το ίδιο σύστημα.

Ένας άλλος χρήστης αλγορίθμων blockchain, Ethereum, χρησιμοποίησε την απόδειξη εργασίας σε σχεδόν 3-4 μεγάλα έργα στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η Ethereum προχώρησε στην απόδειξη του στοιχήματος.

Γιατί η τεχνολογία Blockchain χρησιμοποιεί την απόδειξη της εργασίας στην πρώτη θέση?

Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί διαφορετική τεχνολογία blockchain χρησιμοποιεί την απόδειξη της εργασίας για να ξεκινήσετε.

Επειδή το PoW προσφέρει προστασία DDoS και μειώνει τη συνολική εξόρυξη μεριδίων. Αυτοί οι αλγόριθμοι blockchain προσφέρουν αρκετές δυσκολίες στους χάκερ. Το σύστημα απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ και προσπάθεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χάκερ μπορούν να χαράξουν τα μοντέλα συναίνεσης Blockchain, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολυπλοκότητα που θα κάνουν το κόστος πολύ υψηλό.

Από την άλλη πλευρά, κανένας ανθρακωρύχος δεν μπορεί να αποφασίσει για το συνολικό δίκτυο, επειδή η λήψη αποφάσεων δεν εξαρτάται από το χρηματικό ποσό. Εξαρτάται από την υπολογιστική ισχύ που έχετε για να δημιουργήσετε νέα μπλοκ.

Ποια είναι τα κύρια ζητήματα με τον αλγόριθμο απόδειξης εργασίας?

Δεν είναι τέλειοι όλοι οι αλγόριθμοι συναίνεσης. Η απόδειξη της εργασίας δεν είναι τόσο διαφορετική. Έχει πολλά προνόμια, αλλά έρχεται επίσης με πολλά ελαττώματα. Ας δούμε ποια είναι τα κύρια ελαττώματα του συστήματος.

 • Μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας

Το δίκτυο Blockchain περιέχει εκατομμύρια και εκατομμύρια σχεδιασμένου μικροτσίπ που κατακλύζει συνεχώς. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολύ χυμό.

Το Bitcoin προσφέρει 20 δισεκατομμύρια κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο. Οι ανθρακωρύχοι στο δίκτυο χρησιμοποιούν κάποιο ειδικά σχεδιασμένο μικροτσίπ για κατακερματισμό. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο δίκτυο να προσθέσει ένα επίπεδο προστασίας από την επίθεση botnet.

Το επίπεδο ασφάλειας του δικτύου blockchain που βασίζεται στην απόδειξη της εργασίας απαιτεί πολλή ενέργεια και είναι εντατικό. Η μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται πρόβλημα σε έναν κόσμο όπου εξαντλείται η ενέργεια – οι ανθρακωρύχοι στο σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο ποσό κόστους λόγω της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα θα ήταν μια φθηνή πηγή ενέργειας.

 • Συγκέντρωση των ανθρακωρύχων

Με το ενεργειακό πρόβλημα, η απόδειξη της εργασίας θα κινηθεί προς φθηνότερες λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα θα ήταν αν αυξηθεί ένας κατασκευαστής ανθρακωρύχων bitcoin. Μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ο κατασκευαστής μπορεί να γίνει πιο πεινασμένος για ενέργεια και να προσπαθήσει να δημιουργήσει νέους κανόνες στο σύστημα εξόρυξης.

Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε συγκέντρωση στο αποκεντρωμένο δίκτυο. Γι ‘αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι αλγόριθμοι Blockchain.

Τι γίνεται με την επίθεση 51% τοις εκατό?

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω τι πραγματικά σημαίνει η επίθεση 51%. Αυτή η επίθεση θα σήμαινε πιθανό έλεγχο των πλειοψηφικών χρηστών και θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της εξορυκτικής δύναμης. Σε αυτό το σενάριο, οι εισβολείς θα έχουν αρκετή ισχύ για να ελέγχουν τα πάντα στο δίκτυο.

Μπορούν να εμποδίσουν άλλους ανθρώπους να δημιουργήσουν νέα μπλοκ. Οι επιτιθέμενοι μπορούν επίσης να λάβουν ανταμοιβές με βάση την τακτική τους.

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα συναίνεσης.

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου η Αλίκη στέλνει στον Μπομπ κάποια κρυπτογράφηση μέσω του δικτύου blockchain. Ωστόσο, η Άλις εμπλέκεται στην επίθεση και ο Μπομπ δεν είναι. Η συναλλαγή πραγματοποιείται, αλλά οι εισβολείς δεν αφήνουν να μεταφερθούν χρηματικά ποσά ξεκινώντας ένα πιρούνι στην αλυσίδα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι ανθρακωρύχοι θα ενωθούν σε ένα από τα καταστήματα. Θα έχουν την πιο υπολογιστική ισχύ σε αυτά τα μπλοκ. Γι ‘αυτό και άλλα μπλοκ με μικρότερη ζωή απορρίπτονται. Ως αποτέλεσμα, ο Μπομπ δεν θα λάβει τα χρήματα.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια κερδοφόρα λύση. Θα καταλάβει πολλή εξορυκτική δύναμη και μετά την έκθεση του συμβάντος, οι χρήστες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το δίκτυο και τελικά το κόστος συναλλαγής θα μειωθεί.

Απόδειξη πονταρίσματος

Τι είναι η απόδειξη του πονταρίσματος?

Η απόδειξη του στοιχήματος είναι ένα blockchain αλγόριθμου συναίνεσης που ασχολείται με τα κύρια μειονεκτήματα του αλγόριθμου απόδειξης εργασίας. Σε αυτό, κάθε μπλοκ επικυρώνεται προτού το δίκτυο προσθέσει ένα άλλο μπλοκ στο μπλοκ μπλοκ αλυσίδας. Υπάρχει λίγο Twist σε αυτό. Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξόρυξης χρησιμοποιώντας τα νομίσματά τους στο ποντάρισμα.

Η απόδειξη του στοιχήματος είναι ένας νέος τύπος έννοιας όπου κάθε άτομο μπορεί να εξορύξει ή ακόμα και να επικυρώσει νέα μπλοκ μόνο με βάση την κατοχή νομισμάτων. Έτσι, σε αυτό το σενάριο όσο περισσότερα νομίσματα έχετε, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας.

Πώς λειτουργεί?

Σε αυτόν τον αλγόριθμο συναίνεσης, οι ανήλικοι επιλέγονται προηγουμένως.

Παρόλο που η διαδικασία είναι εντελώς τυχαία, εξακολουθεί να μην μπορεί να συμμετέχει κάθε ανήλικος στο στοίχημα. Όλοι οι ανθρακωρύχοι του δικτύου επιλέγονται τυχαία. Εάν έχετε αποθηκεύσει στο παρελθόν ένα συγκεκριμένο ποσό νομισμάτων στο πορτοφόλι σας, τότε θα πληροίτε τα κριτήρια για να είστε κόμβος στο δίκτυο.

Αφού είστε κόμβος, εάν θέλετε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να είστε ανθρακωρύχος, θα πρέπει να καταθέσετε ένα ορισμένο ποσό νομίσματος, μετά από αυτό θα υπάρχει ένα σύστημα ψηφοφορίας για την επιλογή των επικυρωτών. Όταν όλα γίνουν, οι ανθρακωρύχοι θα ποντάρουν το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για το ειδικό στοίχημα πορτοφολιού.

Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή. Τα νέα μπλοκ θα δημιουργηθούν ανάλογα με τον αριθμό των κερμάτων που βασίζονται στο πορτοφόλι. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε το 10% όλων των νομισμάτων, τότε μπορείτε να εξορύξετε 10% νέα μπλοκ.

Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες blockchain που χρησιμοποιούν μια ποικιλία απόδειξης συναίνεσης αλγορίθμου συμμετοχής. Ωστόσο, όλοι οι αλγόριθμοι λειτουργούν το ίδιο για την εξόρυξη νέων μπλοκ κάθε ανθρακωρύχος θα λάβει μια ανταμοιβή μπλοκ καθώς και ένα μερίδιο των τελών συναλλαγής.

Τι συμβαίνει στην απόδειξη της συγκέντρωσης πασσάλων?

Υπάρχουν άλλοι τρόποι συμμετοχής στη στοίβαξη. Εάν το ποσό στοιχήματος είναι πολύ υψηλό, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα και να κερδίσετε κέρδη μέσω αυτού. Μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους.

Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να δανείσετε το νόμισμά σας σε έναν άλλο χρήστη που θα συμμετάσχει στην ομάδα και στη συνέχεια να μοιραστεί το κέρδος μαζί σας. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε ένα αξιόπιστο άτομο για να παίξετε.

Μια άλλη μέθοδος θα ήταν να μπείτε στην πισίνα. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό το συγκεκριμένο σύνολο θα διαιρέσουν το κέρδος με βάση το ποσό πονταρίσματος.

Απόδειξη πονταρίσματος: Ποια είναι τα οφέλη?

Πρώτα απ ‘όλα, αυτός ο τύπος συναίνεσης αλγορίθμων δεν απαιτεί κανένα μεγάλο αντίγραφο ασφαλείας υλικού. Χρειάζεστε μόνο ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή και μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Κάθε άτομο που έχει αρκετά νομίσματα στο δίκτυο θα μπορεί επίσης να επικυρώνει τις συναλλαγές.

Εάν ένα άτομο επενδύει στο δίκτυο, δεν θα υποτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου όπως άλλες επενδύσεις. Το μόνο πράγμα που θα επηρεάσει το κέρδος είναι οι διακυμάνσεις των τιμών. Η απόδειξη συναίνεσης με αλγόριθμο συναίνεσης blockchain είναι πολύ πιο ενεργειακή από την απόδειξη της εργασίας Δεν χρειάζεται καν υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.

Μειώνει επίσης την απειλή επίθεσης 51%.

Παρόλο που η απόδειξη πονταρίσματος φαίνεται αρκετά επικερδής από την Απόδειξη εργασίας, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι η πλήρης αποκέντρωση δεν είναι δυνατή ποτέ.

Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο λίγοι κόμβοι συμμετέχουν στο στοίχημα στο δίκτυο. Τα άτομα με τα περισσότερα νομίσματα θα ελέγχουν τελικά το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος.

Δημοφιλή κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν το Proof of Stake ως βάση της τεχνολογίας Blockchain

PIVX

Είναι ένα άλλο νόμισμα απορρήτου που έχει σχεδόν μηδενικές χρεώσεις συναλλαγής. Το PIVX ήταν προηγουμένως διχασμένο από το Dash. Ωστόσο, μεταφέρθηκε σε απόδειξη διακυβεύσεων από την απόδειξη της εργασίας. Εξασφαλίζουν επίσης καλύτερο στοίχημα χρησιμοποιώντας έναν κύριο κόμβο για τη διανομή μπλοκ.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη λήψη του PIVX, τότε πρέπει να κατεβάσετε το επίσημο πορτοφόλι και, στη συνέχεια, να το συγχρονίσετε με το blockchain. Μετά από αυτό, πρέπει να μεταφέρετε μέρος του νομίσματος στο πορτοφόλι και στη συνέχεια να το αφήσετε συνδεδεμένο έτσι.

NavCoin

Πολλά κρυπτονομίσματα διαμόρφωσαν την αρχική ακολουθία συναίνεσης blockchain του Bitcoin. Το NavCoin είναι ένα από αυτά. Το έργο είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα. Μετεγκαθίστανται επίσης σε απόδειξη νίκης νωρίτερα από τα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Για να έχετε το μέγιστο όφελος, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επειδή η απόδειξη του στοιχήματος είναι εξαιρετικά ελαφριά, μπορείτε να την αφήσετε να τρέχει για μια πιο εκτεταμένη περίοδο χωρίς καμία ανησυχία.

Στράτης

Είναι μια άλλη ακολουθία συναίνεσης blockchain που βασίζεται σε μια απόδειξη πονταρίσματος. Οι υπηρεσίες παρέχονται κυρίως για επιχειρήσεις. Οι εταιρείες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους dApps χωρίς το δικό τους δίκτυο blockchain.

Η πλατφόρμα προσφέρει ανάπτυξη εφαρμογών στις πλευρικές αλυσίδες που εμποδίζουν κάθε είδους καθυστέρηση δικτύου. Ξεκίνησαν ως απόδειξη ενός έργου. Ωστόσο, τελικά προχώρησαν στην απόδειξη του στοιχήματος.

 

Αλγόριθμοι Blockchain: Εκχωρημένη συναίνεση Proof-of-Stake

Το Delegated Proof of Stake είναι μια παραλλαγή της τυπικής απόδειξης πονταρίσματος. Το σύστημα είναι αρκετά ανθεκτικό και προσθέτει μια διαφορετική μορφή ευελιξίας σε ολόκληρη την εξίσωση.

Εάν θέλετε γρήγορους, αποτελεσματικούς, αποκεντρωμένους αλγόριθμους συναίνεσης, τότε το Delegated Proof of Stake θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Το ζήτημα των ενδιαφερόμενων μερών επιλύεται πλήρως με δημοκρατικό τρόπο. Κάθε στοιχείο στο δίκτυο μπορεί να γίνει αντιπρόσωπος.

Εδώ, αντί των ανθρακωρύχων ή επικυρωτών, οι κόμβοι καλούνται πληρεξούσιοι. Με τον καθορισμό της παραγωγής μπλοκ, αυτό το σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Επιπλέον, αυτό το σύστημα σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει όλα τα επίπεδα προστασίας από κανονιστικά προβλήματα.

Μάρτυρες που επικυρώνουν όλες τις υπογραφές

Συνήθως, οι μάρτυρες είναι απαλλαγμένοι από κανονισμούς και άλλες ουδέτερες λέξεις. Ο τυπικός μάρτυρας στις παραδοσιακές συμβάσεις έχει μια ειδική θέση για την επικύρωση των μαρτύρων. Απλώς διασφαλίζουν ότι τα άτομα πρέπει να έρχονται σε επαφή σε μια καθορισμένη ώρα.

Στο DPOS, οι μάρτυρες μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες πληροφοριών. Υπάρχει επίσης μια έννοια της ψηφοφορίας για την εκλογή των κορυφαίων μαρτύρων. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται μόνο όταν το σύστημα πιστεύει ότι είναι πλήρως αποκεντρωμένο.

Όλοι οι μάρτυρες πληρώνονται αμέσως μετά τη δημιουργία ενός μπλοκ. Η τιμή επιλέγεται προηγουμένως μέσω ενός συστήματος ψηφοφορίας.

Ειδική αλλαγή παραμέτρου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους

Όπως και οι μάρτυρες, οι εκπρόσωποι επιλέγονται επίσης. Οι εκπρόσωποι χρησιμοποιούνται για την αλλαγή των συνολικών παραμέτρων δικτύου. Με τους πληρεξούσιους, θα έχετε πρόσβαση σε τέλη συναλλαγής, διαστήματα αποκλεισμού, μεγέθη αποκλεισμού και πληρωμή μάρτυρα.

Για να αλλάξετε μια παράμετρο στο δίκτυο, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων πρέπει να ψηφίσει για το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, οι πληρεξούσιοι δεν πληρώνονται σαν μάρτυρες.

Αλλαγή του τυπικού κανόνα

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητο να προσθέσετε διαφορετικές λειτουργίες τώρα και ξανά. Ωστόσο, η διαδικασία προσθήκης αυτής της δυνατότητας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς πιθανό ενδιαφερόμενο μέρος. Οι μάρτυρες μπορούν να ενώσουν και να αλλάξουν τις πολιτικές, αλλά δεν έχουν προγραμματιστεί να το πράξουν.

Πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι και μόνο οι εργαζόμενοι των ενδιαφερομένων. Έτσι, αρχικά, όλα εξαρτώνται από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Κίνδυνος επίθεσης διπλών δαπανών

Στο DPOS, ο κίνδυνος διπλής δαπάνης μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ένα δίκτυο blockchain αποτυγχάνει να συμπεριλάβει μια συναλλαγή που έχει δαπανηθεί προηγουμένως στη βάση δεδομένων.

Το δίκτυο μπορεί να ελέγξει την υγεία του χωρίς τη βοήθεια κανενός και να εντοπίσει οποιαδήποτε απώλεια. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει 100% διαφάνεια στη βάση δεδομένων.

Οι συναλλαγές γίνονται ως απόδειξη του στοιχήματος

Αν και το σύστημα είναι μια παραλλαγή της απόδειξης πονταρίσματος, το βασικό σύστημα συναλλαγών λειτουργεί εξ ολοκλήρου με τον αλγόριθμο απόδειξης πονταρίσματος. Η διαδικασία συναλλαγής του Proof of Stake εξασφαλίζει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας έναντι ελαττωματικών συστημάτων συναίνεσης.

Ποιος χρησιμοποιεί κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος?

Το Lisk είναι ένα από τα δημοφιλή ονόματα στην αγορά τώρα. Η πλατφόρμα blockchain προσφέρει μια πλατφόρμα για τους προγραμματιστές να αρχίσουν να κάνουν αποκεντρωμένες εφαρμογές που βασίζονται σε JavaScript χωρίς ταλαιπωρία.

Έχει πολλά κοινά στοιχεία για το Ethereum. Ωστόσο, το σύστημα χρησιμοποιεί εκπροσώπηση απόδειξης πονταρίσματος αντί απόδειξης πονταρίσματος.

Το στοίχημα λειτουργεί διαφορετικά με αυτό.

Μισθωμένο Proof-Of-Stake (LPoS)

Μια άλλη συστροφή στο κλασικό Proof of Stake είναι η μισθωμένη απόδειξη πονταρίσματος. Το νέο blockchain αλγόριθμου συναίνεσης μας παρουσιάστηκε από την πλατφόρμα Waves. Ακριβώς όπως και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα τεχνολογίας blockchain, το Waves διασφαλίζει επίσης να προσφέρει καλύτερα αλιεύματα με περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η αρχική απόδειξη πονταρίσματος είχε ορισμένους περιορισμούς στο στοίχημα. Άτομα με περιορισμένη ποσότητα νομισμάτων δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμμετάσχουν ποτέ στο στοίχημα. Για να διατηρηθεί επιτυχώς το δίκτυο, μένει μόνο μια χούφτα ενός ατόμου με περισσότερα νομίσματα.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο σύστημα να δημιουργήσει μια συγκεντρωτική κοινότητα μέσα σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα, η οποία προφανώς δεν είναι η επιθυμητή.

Σε μίσθωση απόδειξης συμμετοχής, οι μικροκαλλιεργητές μπορούν τελικά να πάρουν την πιθανότητα να στοιχηματίσουν. Μπορούν να μισθώσουν τα νομίσματά τους στο δίκτυο και να επωφεληθούν από εκεί.

Μετά την εισαγωγή στο νέο Leased Proof of Stake, η κατάσταση άλλαξε εντελώς. Οι περιορισμοί του προηγούμενου συστήματος μπορούν πλέον να επιλυθούν χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ο κύριος σκοπός της πλατφόρμας Waves ήταν να βοηθήσει τους μικρούς επενδυτές.

Άτομα με μικρό αριθμό νομισμάτων στα πορτοφόλια τους δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να λάβουν οφέλη όπως τα μεγάλα ψάρια. Με αυτόν τον τρόπο καθιερώνει πλήρως το βασικό θέμα των αλγορίθμων συναίνεσης – διαφάνεια.

Απόδειξη του παρελθόντος χρόνου (PoET)

Το PoET είναι ένας από τους καλύτερους αλγόριθμους συναίνεσης. Αυτός ο συγκεκριμένος αλγόριθμος χρησιμοποιείται κυρίως σε δίκτυο blockchain με άδεια, όπου θα πρέπει να λάβετε άδεια πρόσβασης στο δίκτυο. Αυτά τα δίκτυα δικαιωμάτων πρέπει να αποφασίζουν σχετικά με τα δικαιώματα εξόρυξης ή τις αρχές ψήφου.

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά, οι αλγόριθμοι PoET χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη τακτική για την κάλυψη της διαφάνειας σε ολόκληρο το δίκτυο. Οι αλγόριθμοι συναίνεσης διασφαλίζουν επίσης μια ασφαλή σύνδεση στο σύστημα, καθώς το δίκτυο απαιτεί αναγνώριση πριν από την ένταξη στους ανθρακωρύχους.

Περιττό να πούμε ότι αυτός ο αλγόριθμος συναίνεσης δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν τους νικητές μόνο με δίκαια μέσα.

Ας δούμε ποια είναι η κύρια στρατηγική αυτής της καταπληκτικής συναίνεσης ακολουθίας.

 • Κάθε άτομο στο δίκτυο πρέπει να περιμένει ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το χρονικό όριο είναι εντελώς τυχαίο.
 • Ο συμμετέχων που έχει ολοκληρώσει το δίκαιο μερίδιο του χρόνου αναμονής του θα βρεθεί στο καθολικό για να δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ.

Για να δικαιολογήσει αυτά τα σενάρια, ο αλγόριθμος πρέπει να εξετάσει δύο γεγονότα.

 • Αν ο νικητής επέλεξε στην πραγματικότητα τον τυχαίο αριθμό; Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να επιλέξει έναν τυχαίο σύντομο χρόνο και να πάρει τη νίκη πρώτα.
 • Περίμενε πραγματικά το άτομο τη συγκεκριμένη ώρα που του είχε ανατεθεί?

Το PoET εξαρτάται από μια ειδική απαίτηση CPU. Ονομάζεται επέκταση Intel Software Guard Extension. Αυτή η επέκταση Software Guard βοηθά στην εκτέλεση μοναδικών κωδικών εντός του δικτύου. Το PoET χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα και διασφαλίζει ότι η νίκη είναι καθαρά δίκαιη.

Το σύστημα Intel SGX

Όπως χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοι συναίνεσης Σύστημα SGX για να επαληθεύσουμε την ορθότητα της επιλογής, ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο σύστημα.

Πρώτα απ ‘όλα, ένα ειδικό σύστημα υλικού δημιουργεί μια βεβαίωση για τη χρήση ενός συγκεκριμένου αξιόπιστου κώδικα. Ο κωδικός έχει ρυθμιστεί σε ασφαλές περιβάλλον. Οποιοδήποτε εξωτερικό μέρος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν τη βεβαίωση για να επαληθεύσει εάν δεν παραβιάζει ή όχι.

Δεύτερον, ο κώδικας εκτελείται σε μια απομονωμένη περιοχή στο δίκτυο όπου κανείς δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτόν.

Το πρώτο βήμα είναι απαραίτητο για να αποδειχθεί ότι χρησιμοποιείτε πραγματικά τον αξιόπιστο κώδικα στο δίκτυο και όχι κάποιο άλλο τυχαίο κόλπο. Το κύριο δίκτυο δεν μπορεί ποτέ να μάθει αν το πρώτο βήμα δεν εκτελείται σωστά.

Το δεύτερο βήμα εμποδίζει οποιονδήποτε χρήστη να χειριστεί το σύστημα ώστε να πιστεύει ότι εκτελεί τον κώδικα. Το δεύτερο βήμα διασφαλίζει την ασφάλεια του αλγορίθμου.

Ο αξιόπιστος κώδικας

Επιτρέψτε μου να απλοποιήσω τα περιγράμματα του κώδικα.

Εγγραφή στο Blockchain Network                        

 • Ένας νέος χρήστης θα κατεβάσει πρώτα τον αξιόπιστο κώδικα στο blockchain.
 • Αφού ξεκινήσει τη διαδικασία, θα πάρουν ένα ειδικό ζεύγος κλειδιών.
 • Χρησιμοποιώντας αυτό το ζεύγος κλειδιών, ο χρήστης μπορεί να στείλει τη βεβαίωση SGX στο δίκτυο και να ζητήσει πρόσβαση.

Συμμετοχή στα Λαχεία

Τα άτομα θα λάβουν ένα υπογεγραμμένο χρονόμετρο από την αξιόπιστη πηγή κώδικα.

Μετά από αυτό, αυτό το άτομο θα πρέπει να περιμένει έως ότου παρέλθει ο χρόνος που του δόθηκε.

Τέλος, το άτομο θα λάβει πιστοποίηση για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης εργασίας.

Το πρωτόκολλο διασφαλίζει επίσης ένα διαφορετικό επίπεδο προστασίας βάσει του SGX. Αυτό το σύστημα μετρά πόσες φορές ένας χρήστης κερδίζει τη λαχειοφόρο αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήξεραν αν το SGX του κάθε χρήστη έχει παραβιαστεί ή όχι.

 

Αλγόριθμοι Blockchain: Πρακτική ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων (PBFT)

Το PBFT επικεντρώνεται κυρίως στο μηχάνημα κατάστασης. Αναπαράγει το σύστημα αλλά απαλλάσσεται από το κύριο βυζαντινό γενικό πρόβλημα. Τώρα, πώς το κάνει αυτό?

Λοιπόν, ο αλγόριθμος υποθέτει από την αρχή ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πιθανές αστοχίες στο δίκτυο και ορισμένοι ανεξάρτητοι κόμβοι μπορεί να δυσλειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες.

Ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για ασύγχρονα συστήματα συναίνεσης και βελτιστοποιείται περαιτέρω με αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι μέσα στο σύστημα τακτοποιούνται με συγκεκριμένη σειρά. Ένας κόμβος επιλέγεται ως ο κύριος και άλλοι λειτουργούν ως σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, όλοι οι κόμβοι μέσα στο σύστημα λειτουργούν αρμονικά και επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το επίπεδο επικοινωνίας είναι αρκετά υψηλό επειδή θέλουν να επαληθεύσουν κάθε πληροφορία που βρίσκεται στο δίκτυο. Αυτό απαλλάσσει το αναξιόπιστο πρόβλημα πληροφοριών.

Ωστόσο, με αυτήν τη νέα διαδικασία, είναι σε θέση να μάθουν αν ακόμη και ένας από τους κόμβους παραβιάζεται. Όλοι οι κόμβοι καταλήγουν σε συμφωνία μέσω πλειοψηφίας.

Τα οφέλη του συναφούς αλγόριθμου PBFT

Οι αλγόριθμοι πρακτικής βυζαντινής ανεκτικότητας σφαλμάτων μοιράζονται μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα μαζί μας. Το μοντέλο σχεδιάστηκε πρωτίστως για πρακτικές περιπτώσεις χρήσης και είναι εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστούν. Έτσι, το PBFT διαθέτει ένα ορισμένο πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων αλγορίθμων συναίνεσης.

 • Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση:

Οι συναλλαγές σε αυτό το δίκτυο λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Μπορεί να ολοκληρώσει μια συναλλαγή χωρίς κανένα είδος επιβεβαίωσης όπως βλέπουμε στο σύστημα PoW.

Εάν οι κόμβοι συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ, τότε θα οριστικοποιηθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι αυθεντικοί κόμβοι επικοινωνούν μεταξύ τους ταυτόχρονα και κατανοούν το συγκεκριμένο μπλοκ.

 • Μείωση ενέργειας:

Το νέο μοντέλο προσφέρει καλή μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από το PoW. Στο PoW, κάθε μπλοκ χρειαζόταν μεμονωμένο γύρο PoW. Ωστόσο, σε αυτό το μοντέλο, δεν επιλύει κάθε ορυχείο τον τυπικό αλγόριθμο κατακερματισμού.

Γι ‘αυτό το σύστημα δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

Μειονεκτήματα του συστήματος

Αν και το PBFT παρείχε πολλά πλεονεκτήματα και πολλά υποσχόμενα γεγονότα, εξακολουθεί να έχει πολλά μειονεκτήματα. Ας δούμε τι είναι.

 • Κενό επικοινωνίας:

Ο πιο σημαντικός παράγοντας αυτού του αλγορίθμου είναι η επικοινωνία μεταξύ των κόμβων. Κάθε κόμβος στο δίκτυο πρέπει να διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες που συλλέγουν είναι σταθερές. Ωστόσο, οι αλγόριθμοι συναίνεσης λειτουργούν μόνο αποτελεσματικά για μια μικρότερη ομάδα κόμβων.

Εάν η ομάδα των κόμβων αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, το σύστημα μπορεί να δυσκολευτεί να παρακολουθεί όλους τους κόμβους και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε έναν από αυτούς.

Το χαρτί υποστηρίζει αυτό το μοντέλο σε καταστάσεις για χρήση MAC και άλλων ψηφιακών υπογραφών για να αποδείξει την αυθεντικότητα των πληροφοριών. Τούτου λεχθέντος, οι MAC δεν είναι σε θέση να χειριστούν το σύστημα δικτύου τύπου blockchain, οπότε η χρήση του θα ήταν σημαντική απώλεια στο τέλος.

Η ψηφιακή υπογραφή μπορεί να είναι ένα καλό σημείο, αλλά η διατήρηση της ασφάλειας με όλους αυτούς τους κόμβους επικοινωνίας θα γινόταν όλο και πιο δύσκολη καθώς ο αριθμός του κόμβου θα αυξηθεί.

 • Επίθεση Sybil:

Το PBFT είναι αρκετά ευάλωτο σε επιθέσεις του Sybil. Σε αυτές τις επιθέσεις, μπορούν να χειριστούν μια ομάδα κόμβων μαζί, και με αυτόν τον τρόπο, θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το δίκτυο. Αυτό επιδεινώνεται επίσης πολύ με τα μεγαλύτερα δίκτυα και η επεκτασιμότητα του συστήματος μειώνεται.

Εάν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το μοντέλο με άλλους συναίνεσους αλγόριθμους, τότε πιθανότατα θα πάρει ένα σταθερό ασφαλές σύνθετο.

Απλοποιημένη ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων (SBFT)

Στο SBFT, το σύστημα λειτουργεί λίγο διαφορετικά.

Πρώτον, μια γεννήτρια μπλοκ θα συλλέξει όλες τις συναλλαγές ταυτόχρονα και θα τις επικυρώσει αφού τις συγκεντρώσει σε έναν νέο τύπο μπλοκ.

Με απλά λόγια, ένα μπλοκ θα συγκεντρώσει όλες τις συναλλαγές, θα τις ομαδοποιήσει ανάλογα σε ένα άλλο μπλοκ και, στη συνέχεια, θα επικυρώσει όλες μαζί.

Η γεννήτρια εφαρμόζει ορισμένους κανόνες που ακολουθούν όλοι οι κόμβοι για την επικύρωση όλων των συναλλαγών. Μετά από αυτό, ένας υπογράφων μπλοκ θα τους επικυρώσει και θα προσθέσει τη δική του υπογραφή. Γι ‘αυτό αν κάποιο από τα μπλοκ χάσει ακόμη και ένα από τα κλειδιά, τότε θα απορριφθεί.

Διαφορετικά στάδια απλοποιημένης βυζαντινής ανοχής σφαλμάτων

 • Το στάδιο ξεκινά με τη φάση δημιουργίας, όπου ο χρήστης των στοιχείων θα παράγει μεγαλύτερο αριθμό μοναδικών αναγνωριστικών στοιχείων.
 • Μετά από αυτό, στη φάση υποβολής, ο χρήστης υποβάλλει όλα τα αναγνωριστικά στην πλατφόρμα.
 • Στη συνέχεια ξεκινά η φάση επικύρωσης, όπου τα αναγνωριστικά λαμβάνουν καθορισμένους όρους χρήσης.
 • Μόλις εγγραφούν όλοι, θα αποθηκευτούν και θα μεταφερθούν σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Οι συναλλαγές θα μπορούσαν να συμβούν με τη βοήθεια έξυπνων συμβάσεων.
 • Τέλος, οι συναλλαγές γίνονται ζωντανές.

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό αυτού του καταπληκτικού συστήματος είναι ο Διαχειριστής λογαριασμού, ο οποίος βοηθά σε πολλά στάδια. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η αποθήκευση όλων των στοιχείων με ασφάλεια. Ο διαχειριστής λογαριασμού αποθηκεύει επίσης όλα τα δεδομένα συναλλαγών. Ο διαχειριστής μπορεί να περιέχει όλα τα είδη συνδυαστικών στοιχείων για διαφορετικούς τύπους χρηστών.

Μπορείτε να τα θεωρήσετε ως ψηφιακά πορτοφόλια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα ψηφιακά πορτοφόλια, θα μπορείτε να μεταφέρετε τα περιουσιακά σας στοιχεία από το πορτοφόλι και να λαμβάνετε ακόμη και κάποια από αυτά ως αντάλλαγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διαχειριστή λογαριασμού για να σχηματίσετε τις έξυπνες επαφές και όταν πληρούται η συγκεκριμένη απαίτηση, αποδεσμεύει τα χρήματα.

Αλλά πώς ρέει η κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων?

Λοιπόν, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν ένα μοντέλο ώθησης που περιέχει διευθύνσεις και αναγνωριστικό στοιχείων για να τους στείλουν το κέρδος τους.

Ασφάλεια και απόρρητο

Το SBFT προορίζεται για ένα ιδιωτικό δίκτυο όπου η εμπιστευτικότητα είναι η προτεραιότητα του δικτύου. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να εκθέτει ευαίσθητες πληροφορίες αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα χρησιμοποιεί τρεις τύπους τεχνικών, όπως αποδείξεις μηδενικής γνώσης, διευθύνσεις μίας χρήσης και κρυπτογραφημένα μεταδεδομένα.

 • Διευθύνσεις μίας χρήσης:

Κάθε φορά που ένας χρήστης θέλει να λαμβάνει κάποια στοιχεία στο πορτοφόλι του, θα του εκχωρούνται διευθύνσεις μίας χρήσης. Κάθε διεύθυνση διαφέρει μεταξύ τους και, επομένως, εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο χρήστη να παρακολουθεί τη συναλλαγή.

 • Απόδειξη μηδενικής γνώσης:

Η απόδειξη μηδενικής γνώσης χρησιμοποιείται για την απόκρυψη όλων των στοιχείων μιας συναλλαγής. Ωστόσο, ολόκληρο το δίκτυο θα μπορούσε ακόμα να επικυρώσει την ακεραιότητα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μηδενικών γνώσεων, όπου ένα μέρος θα αποδείξει την αυθεντικότητά του σε ένα άλλο μέρος.

Με αυτόν τον τρόπο, μόνο ο παραλήπτης και ο αποστολέας θα μπορούν να δουν τα στοιχεία της συναλλαγής.

 • Κρυπτογράφηση μεταδεδομένων:

Τα μεταδεδομένα των μεταβάσεων κρυπτογραφούνται επίσης για να διασφαλιστεί περαιτέρω ασφάλεια. Το δίκτυο θα επιτρέπει τη χρήση κλειδιών για την επικύρωση της αυθεντικότητας. Ωστόσο, για καλύτερη προστασία, τα κλειδιά αλλάζουν κάθε 2-3 ημέρες.

Επίσης, όλα διατηρούνται χωριστά και σε διαφορετικά μέρη του δικτύου δεδομένων. Έτσι, εάν κάποιος από αυτούς χακαριστεί, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει άλλα κλειδιά για να δημιουργήσει πιο μοναδικά κλειδιά. Η διαχείριση αυτών των κλειδιών και η περιστροφή τους κάθε λίγες μέρες είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ακεραιότητας αυτών των συναίνεσης αλγορίθμων.

Το Chain, μια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain χρησιμοποιεί το SBFT για την επικύρωση όλων των συναλλαγών του στο δίκτυο. Εκτός από αυτό, χρησιμοποιούν επίσης HSM (Hardware Security Module) για ασφάλεια σε βιομηχανικό επίπεδο. Χρησιμοποιώντας HSMs, εξασφαλίζουν επιπλέον ασφάλεια χωρίς την ανάγκη αποτυχίας ενός σημείου.

 

Κατ ‘εξουσιοδότηση βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων (dBFT)

Δεν υπάρχει συζήτηση για το γεγονός ότι το Proof-of-Work και το Proof-of-Stake είναι οι πιο γνωστοί αλγόριθμοι συναίνεσης. Ενώ μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος blockchain ακολουθεί αυτούς τους δύο κοινούς αλγόριθμους, ορισμένοι προσπαθούν να επιβάλουν νεότερα και πιο προηγμένα συστήματα συναίνεσης. Μεταξύ αυτών των πρωτοπόρων εμπορικών σημάτων blockchain, το όνομα της NEO είναι σίγουρο ότι θα έρθει.

Με την ακμάζουσα ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες, η NEO είναι πλέον το hotcake στον κλάδο. Η κινεζική μάρκα έχει δείξει τις δυνατότητες. Και γιατί όχι; Είναι ο εφευρέτης του προχωρημένου θεώρηματος συναίνεσης – Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT).

 

Μια δημοφιλής τεχνολογία Blockchain: NEO

Αυτό είναι ένα από τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα στην αγορά τώρα. Μερικές φορές αναφέρεται ως Ethereum της Κίνας. Ο πρωταρχικός στόχος του δικτύου είναι να δημιουργήσετε μια έξυπνη οικονομία όπου μπορείτε να μοιραστείτε τα ψηφιακά σας στοιχεία σε χαμηλή τιμή.

Η ΝΕΟ χρησιμοποιεί το Delegated Byzantine Fault Tolerance για την επικύρωση όλων των συναλλαγών. Εάν ποντάρετε το NEO σας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε GAS. Το GAS είναι το κύριο κυκλοφορούν νόμισμα των πλατφορμών. Θα πρέπει να πληρώσετε έως και ένα ορισμένο ποσό χρέωσης GAS για κάθε συναλλαγή. Γι ‘αυτό όσο περισσότερο ΝΕΟ θα ποντάρετε, τόσο περισσότερο ΑΕΡΙΟ θα έχετε.

Ωστόσο, αυτό το στοίχημα είναι λίγο διαφορετικό από το PoS.

Πολλές ανταλλαγές προσφέρουν ένα σύστημα συγκέντρωσης. Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το επίσημο πορτοφόλι NEO αντί για άλλο πορτοφόλι αποθήκευσης.

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας στο dBFT, πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα σφάλματα του πατέρα αυτού του αλγορίθμου – Ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων αλγόριθμος συναίνεσης.

 

Τα ελαττώματα των βυζαντινών στρατηγών!

Ένα μεγάλο ελάττωμα του συστήματος εμφανίζεται όταν παρατηρούμε οποιοδήποτε είδος ψηφοφορίας και το αποτέλεσμα αυτού. Αλλά πως? Για να κατανοήσετε καλύτερα το σφάλμα, πρέπει να κατανοήσετε αυτό το ακόλουθο παράδειγμα συναίνεσης.

Γνωρίζετε ήδη ότι οι κόμβοι που ακολουθούν τους αλγόριθμους συναίνεσης dBFT είναι γνωστοί ως στρατός. Ένας στρατός κόμβων έχει έναν μόνο στρατηγό και ακολουθεί πάντα την εντολή του στρατηγού του.

Τώρα φανταστείτε, ο βυζαντινός στρατός σχεδιάζει να επιτεθεί στη Ρώμη και να την αναλάβει. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν εννέα στρατηγοί του βυζαντινού στρατού και οι στρατηγοί έχουν περιβάλει την πόλη και ετοιμάζονται να επιτεθούν! Μπορούν να αναλάβουν τη Ρώμη μόνο εάν οι στρατηγοί σκοπεύουν να επιτεθούν ή να υποχωρήσουν μετά από μια ενιαία, ενιαία στρατηγική.

Εδώ είναι το catch! Οι στρατηγοί έχουν μοναδικό χαρακτήρα – θα ακολουθήσουν την απόφαση που έχει πλειοψηφία 51% σχετικά με την ψηφοφορία. Υπάρχει μια άλλη συστροφή εδώ. οι στρατηγοί δεν λαμβάνουν αποφάσεις καθισμένοι σε τραπέζι. Αντ ‘αυτού, τοποθετούνται σε διαφορετικές τοποθεσίες και χρησιμοποιούν αγγελιαφόρους για τη μεταφορά μηνυμάτων.

 

Οι τέσσερις απειλές!

Τέσσερις πιθανοί τρόποι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Ρωμαίους να διατηρήσουν το θρόνο τους –

Πρώτον, οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν τους στρατηγούς και να κερδίσουν την εύνοιά τους. Ο στρατηγός που θα έπαιρνε τη δωροδοκία θα θεωρηθεί ως «προδότης στρατηγός».

Δεύτερον, κάθε στρατηγός θα μπορούσε να λάβει λανθασμένη απόφαση που είναι αντίθετη με τη συλλογική βούληση. Αυτοί οι στρατηγοί είναι πιο γνωστοί ως “Λανθασμένος Λειτουργός Γενικά”.

Τρίτον, ο αγγελιοφόρος ή ο αγγελιαφόρος θα μπορούσε να πάρει δωροδοκίες από τους Ρωμαίους και να παραδώσει παραπλανητικές αποφάσεις στους άλλους στρατηγούς.

Και τέλος, τέταρτο, οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον αγγελιαφόρο ή τον αγγελιοφόρο για να σαμποτάρουν το δίκτυο επικοινωνίας των στρατηγών.

Έτσι, η ανοχή του βυζαντινού σφάλματος έχει τέσσερα σημαντικά σφάλματα που καθιστούν τους αλγόριθμους συναίνεσης ατελείς.

 

Πώς το Delegated Fault Tolerance (dBFT) αλλάζει τη σκηνή?

Μην πάρετε ιδρώτα. Η ΝΕΟ μας έδειξε έναν καλύτερο τρόπο για την επίλυση των βλαβών των βυζαντινών στρατηγών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν την Αντιπροσωπευτική Βυζαντινή Βλάβη Ανοχή για την οποία η NEO είναι τόσο περήφανη! Το dBFT εστιάζει κυρίως στην επίλυση του υπάρχοντος μοντέλου με δύο τρόπους – καλύτερη επεκτασιμότητα και βελτιωμένη απόδοση.

 

Οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι!

Θα χρησιμοποιήσουμε ξανά ένα άλλο παράδειγμα για να διευκρινίσουμε το μοντέλο του dBFT. Ας υποθέσουμε ότι ο βυζαντινός στρατός έχει έναν εκλεγμένο ηγέτη και όχι έναν γραφειοκρατικό στρατηγό. Αυτός ο επιλεγμένος ηγέτης θα ενεργήσει ως εκπρόσωπος του συγκροτήματος του στρατού.

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε τους στρατηγούς να αντικατασταθούν από αυτούς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους δημοκρατικά. Ακόμη και ο στρατός μπορεί να διαφωνήσει με αυτούς τους εκπροσώπους και να επιλέξει έναν άλλο αντιπρόσωπο για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο.

Αυτό περιορίζει τη γραφειοκρατική δύναμη των στρατηγών, και κανένας στρατηγός δεν θα μπορούσε να προδώσει τον συνολικό στρατό. Έτσι, οι Ρωμαίοι δεν μπορούν τώρα μόνο να δωροδοκήσουν και να αγοράσουν τους στρατηγούς για να δουλέψουν για αυτούς.

Στο dBFT, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι πρέπει να παρακολουθούν τις αποφάσεις των μεμονωμένων κόμβων. Ένα αποκεντρωμένο καθολικό σημειώνει όλες τις αποφάσεις των κόμβων.

Ο στρατός των κόμβων εκλέγει επίσης έναν Πρόεδρο για να μοιραστεί την κοινή και ενοποιημένη σκέψη τους στον εκπρόσωπο. Για να ψηφίσουν έναν νέο νόμο, οι ομιλητές μοιράζονται την ιδέα του στρατού των κόμβων στους εκπροσώπους και τουλάχιστον το 66% των αντιπροσώπων πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με την πρόταση. Διαφορετικά, ο προτεινόμενος νόμος δεν θα εγκριθεί.

Εάν μια πρόταση δεν λάβει την έγκριση του 66% των αντιπροσώπων, η πρόταση απορρίπτεται και προτείνεται μια νέα πρόταση έως ότου επιτευχθεί συναίνεση. Αυτή η διαδικασία προστατεύει ολόκληρο τον στρατό από προδοτικούς ή προδοτικούς στρατηγούς.

 

Οι ανέντιμοι ομιλητές

Υπάρχουν ακόμη δύο πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να παρακωλύσουν την ακεραιότητα του πρωτοκόλλου συναίνεσης dBFT blockchain – ένας ανέντιμος ομιλητής και ένας ανέντιμος εκπρόσωπος.

Το πρωτόκολλο συναίνεσης dBFT blockchain μας δίνει επίσης τη λύση σε αυτά τα σενάρια. Όπως είπαμε, ένα καθολικό κρατά τις αποφάσεις των κόμβων σε ένα μόνο μέρος. Οι εκπρόσωποι μπορούν να επαληθεύσουν εάν ο ομιλητής μιλά πραγματικά για τον στρατό. Εάν η πρόταση του ομιλητή και το καθολικό δεν ενωθούν, το 66% των αντιπροσώπων θα απορρίψει την πρόταση του ομιλητή και θα απαγορεύσει εντελώς τον ομιλητή.

 

Οι ανέντιμοι εκπρόσωποι

Το δεύτερο σενάριο έχει έναν έντιμο ομιλητή και πιθανώς προδίδει εκπρόσωπο. Εδώ, οι έντιμοι εκπρόσωποι και ο ειλικρινής ομιλητής θα προσπαθήσουν να επιτύχουν πλειοψηφία 66% και θα μειώσουν τις προσπάθειες του ανέντιμου εκπροσώπου.

Έτσι, θα μπορούσατε να δείτε πώς το Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT) ξεπερνά τα ελαττώματα των βυζαντινών στρατηγών και της συναίνεσης BFT συνολικά. Σίγουρα, ο NEO αξίζει επαίνους από όλο τον κόσμο για την προσπάθειά του να δημιουργήσει έναν καλύτερο αλγόριθμο συναίνεσης.

 

Κατευθυνόμενα ακυκλικά γραφήματα (DAG)

Πολλοί ειδικοί σε κρυπτογράφηση αναγνωρίζουν το Bitcoin ως το blockchain 1.0 και το Ethereum ως το blockchain 2.0. Αλλά σήμερα, βλέπουμε έναν νέο παίκτη στην αγορά με ακόμα πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Μερικοί λένε επίσης ότι είναι το blockchain 3.0. Ενώ πολλοί διεκδικητές αγωνίζονται για να πάρουν τον τίτλο του blockchain 3.0, το NXT θα είναι μπροστά από το παιχνίδι με την εφαρμογή Directed Acyclic Graphs, επίσης γνωστή ως DAG. Εκτός από το NXT, η IOTA και η IoT Chain υιοθετούν επίσης DAG στο σύστημά τους.

 

Πώς λειτουργεί το Directed Acyclic Graphs (DAG)?

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε το DAG ως έναν αλγόριθμο συναίνεσης. Αλλά το DAG είναι βασικά μια μορφή δομής δεδομένων. Ενώ τα περισσότερα blockchain είναι μια «αλυσίδα» «block» που περιέχουν δεδομένα, το DAG είναι ένα απρόσκοπτο γράφημα όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπολογικά. Το DAG θα μπορούσε να έρθει βολικά στο χειρισμό συγκεκριμένων προβλημάτων όπως – επεξεργασία δεδομένων, δρομολόγηση, συμπίεση.

Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να δημιουργήσετε ένα μπλοκ χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Work. Ναι, το PoW είναι αργό! Αντί να δουλεύει σε μία μόνο αλυσίδα, η DAG εφαρμόζει τις «πλευρικές αλυσίδες». Μια πλευρική αλυσίδα επιτρέπει σε διαφορετικές συναλλαγές να εκτελούνται ανεξάρτητα σε πολλές αλυσίδες.

Αυτό θα μειώσει το χρόνο δημιουργίας και επικύρωσης ενός μπλοκ. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, διαλύει την αναγκαιότητα των μπλοκ εντελώς. Επιπλέον, η εξόρυξη φαίνεται να είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας!

Εδώ, όλες οι συναλλαγές κατευθύνονται και διατηρούν μια συγκεκριμένη ακολουθία. Επιπλέον, το σύστημα είναι ακυκλικό, που σημαίνει ότι η πιθανότητα εύρεσης του γονικού κόμβου είναι μηδενική, καθώς είναι δέντρο δέντρων, όχι βρόχος κόμβων. Η DAG δείχνει στον κόσμο μια δυνατότητα μπλοκ αλυσίδων χωρίς τα μπλοκ!

 

Βασικές έννοιες κατευθυνόμενων ακυκλικών γραφημάτων DAG

 • Όχι άλλες διπλές δαπάνες

Το παραδοσιακό blockchain επιτρέπει την εξόρυξη ενός μόνο μπλοκ κάθε φορά. Υπάρχει πιθανότητα περισσότεροι από ένας ανθρακωρύχοι να προσπαθήσουν να επικυρώσουν ένα μπλοκ. Αυτό δημιουργεί την πιθανότητα διπλών δαπανών.

Επιπλέον, η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μαλακά ακόμη και σκληρά πιρούνια. Η DAG επικυρώνει μια συγκεκριμένη συναλλαγή με βάση τον προηγούμενο αριθμό συναλλαγών. Αυτό καθιστά το σύστημα blockchain ασφαλέστερο και πιο στιβαρό.

 • Λιγότερο πλάτος

Σε άλλους αλγόριθμους συναίνεσης, οι κόμβοι συναλλαγών προστίθενται σε ολόκληρο το δίκτυο. Αυτό καθιστά το πλάτος του συστήματος πιο ογκώδες. Ενώ η DAG συνδέει τις νέες συναλλαγές με το παλαιότερο γράφημα συναλλαγών. Αυτό καθιστά ολόκληρο το δίκτυο άπαχο και πιο εύκολο να επικυρώσει μια συγκεκριμένη συναλλαγή.

 • Ταχύτερη και εξυπνότερη

Δεδομένου ότι η DAG έχει φύση χωρίς αποκλεισμούς, μπορεί να χειριστεί τις συναλλαγές πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, κάνει το PoW και το PoS να μοιάζουν με παππούδες σε έναν αγώνα.

 • Ευνοϊκό για τις μικρότερες συναλλαγές

Δεν πραγματοποιούν συναλλαγές εκατομμυρίων σε μια μόνο συναλλαγή. Στην πραγματικότητα, παρατηρούνται πιο συχνά μικρότερες πληρωμές. Ωστόσο, τα σημαντικά τέλη πληρωμής Bitcoin και Ethereum δεν φαίνονται τόσο φιλικά προς τα μικρότερα ποσά. Από την άλλη πλευρά, το DAG είναι απόλυτα κατάλληλο για τα μικρότερα λόγω των αμελητέων χρεώσεων συναλλαγής.

 

Κεφάλαιο-7: Άλλοι τύποι συναίνεσης αλγόριθμοι

Απόδειξη δραστηριότητας

Ενώ οι άνθρωποι συζητούσαν το θέμα – Proof-of-Work εναντίον Proof-of-Stake, ο δημιουργός του Litecoin και τρεις άλλοι συγγραφείς σκέφτηκαν κάτι εξαιρετικό. Ρώτησαν στον κόσμο μια απλή ερώτηση – γιατί δεν μπορούν να συνδυάσουν το PoW και το PoS αντί να τους κάνουν να πολεμούν μεταξύ τους?

Έτσι, η ιδέα ενός συναρπαστικού υβριδίου ήρθε στον κόσμο – Proof-of-Activity. Συνδυάζει τις καλύτερες δύο δυνατότητες – πιο ασφαλείς έναντι οποιασδήποτε επίθεσης και όχι συστήματος που δεν πεινάει δύναμη.

 

Πώς λειτουργεί η απόδειξη δραστηριότητας?

Στο πρωτόκολλο συναίνεσης Proof-of-Activity blockchain, η διαδικασία εξόρυξης ξεκινά ακριβώς όπως ο αλγόριθμος PoW. Οι ανθρακωρύχοι λύνουν ένα κρίσιμο παζλ για να λάβουν ανταμοιβή. Λοιπόν, πού είναι η κρίσιμη διαφορά με το PoW; Στο PoW, οι ανθρακωρύχοι εξουδετερώνουν μπλοκ που έχουν πλήρη συναλλαγή.

Στο Proof-of-Activity, οι ανθρακωρύχοι εξορύσσουν μόνο το πρότυπο των μπλοκ. Ένα τέτοιο πρότυπο έχει δύο πράγματα: τις πληροφορίες κεφαλίδας και τη διεύθυνση ανταμοιβής για τους ανθρακωρύχους.

Κάποτε, οι ανθρακωρύχοι εξορύσσουν αυτά τα πρότυπα μπλοκ. το σύστημα μετατρέπεται σε Proof-of-Stakes. Οι πληροφορίες κεφαλίδας μέσα σε ένα μπλοκ δείχνουν έναν τυχαίο ενδιαφερόμενο. Αυτοί οι ενδιαφερόμενοι επικυρώνουν έπειτα τα προρυθμισμένα μπλοκ.

Όσο περισσότερη στοίβα διατηρεί ένας επικυρωτής, αυξάνονται οι πιθανότητες να εγκρίνουν ένα μπλοκ. Μόνο μετά την επικύρωση, το συγκεκριμένο μπλοκ μπαίνει στο blockchain.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Proof-of-Activity χρησιμοποιεί τα καλύτερα από τους δύο αλγόριθμους συναίνεσης για να επικυρώσει και να προσθέσει ένα μπλοκ στο blockchain. Επιπλέον, το δίκτυο πληρώνει τόσο στους ανθρακωρύχους όσο και στους επικυρωτές το δίκαιο μερίδιο των τελών συναλλαγής. Έτσι, το σύστημα δρα εναντίον της «τραγωδίας των κοινών» και δημιουργεί μια καλύτερη λύση για την επικύρωση του μπλοκ.

 

Οι επιπτώσεις της απόδειξης της δραστηριότητας

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει ένα blockchain είναι η επίθεση 51%. Το θεώρημα συναίνεσης μειώνει την πιθανότητα επίθεσης 51% στο μηδέν. Συμβαίνει καθώς ούτε οι ανθρακωρύχοι ούτε οι επικυρωτές μπορούν να είναι η πλειοψηφία καθώς η διαδικασία θα απαιτούσε ίση συνεισφορά προσθέτοντας ένα μπλοκ στο δίκτυο.

Παρόλο που, ορισμένοι επικριτές λένε ότι το πρωτόκολλο συναίνεσης Proof-of-Activity έχει κάποια σοβαρά ελαττώματα. Το πρώτο θα είναι μια τεράστια ποσότητα κατανάλωσης ενέργειας λόγω του χαρακτηριστικού εξόρυξης. Δεύτερον, το Proof-of-Activity δεν έχει καμία λύση για να σταματήσει η διπλή υπογραφή των επικυρωτών. Αυτά τα δύο σημαντικά ελαττώματα κάνουν το θεώρημα της συναίνεσης λίγο πίσω.

Δύο δημοφιλείς blockchain υιοθετούν το Proof-of-Activity – Decred και Espers. Ωστόσο, έχουν κάποιες παραλλαγές. Στην πραγματικότητα, το Decred θεωρείται το πιο δημοφιλές από το συναίνεο θεώρημα Espers.

 

Απόδειξη σημασίας

Έπειτα στη λίστα μας έρχεται το πρωτόκολλο συναίνεσης Blockchain Proof-of-Importance. Αυτό το παράδειγμα συναίνεσης δημιουργήθηκε λόγω του διάσημου ονόματος του NEM. Η ιδέα είναι η ανάπτυξη του Proof-of-Stake. Παρόλο που η NEM εισήγαγε μια νέα ιδέα – συγκομιδή ή κατοχύρωση.

Ο μηχανισμός συλλογής καθορίζει εάν ένας κόμβος είναι κατάλληλος για προσθήκη στο blockchain ή όχι. Όσο περισσότερο συγκομίζετε σε έναν κόμβο, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα προστεθούν στην αλυσίδα. Σε αντάλλαγμα για τη συγκομιδή, ο κόμβος λαμβάνει τα τέλη συναλλαγής που συλλέγει ο επικυρωτής ως ανταμοιβή. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για συγκομιδή, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 10.000 XEM στον λογαριασμό σας.

Επιλύει το μεγάλο πρόβλημα του Proof-of-Stake. Στο PoS, ο πλουσιότερος παίρνει περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους επικυρωτές που έχουν λιγότερα χρήματα. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε το 20% του κρυπτονομίσματος, μπορείτε να εξορύξετε το 20% όλων των μπλοκ στο δίκτυο blockchain. Αυτό καθιστά τους αλγόριθμους συναίνεσης ευνοϊκούς για τους πλούσιους.

 

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της απόδειξης σπουδαιότητας

 • Κατοχύρωση

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του θεώρηματος συναίνεσης είναι η παραχώρηση ή η συγκομιδή. Όπως είπαμε, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 10.000 νομίσματα για να είστε επιλέξιμοι για συγκομιδή. Η βαθμολογία απόδειξης σπουδαιότητας εξαρτάται από το ποσό της συγκομιδής που έχετε. Παρόλα αυτά, οι αλγόριθμοι συναίνεσης λαμβάνουν υπόψη τη χρονική περίοδο που έχετε τα κέρματα στην τσέπη σας.

 • Συνεργασία συναλλαγών

Ο αλγόριθμος Proof-of-Importance θα σας ανταμείψει εάν κάνετε συναλλαγές με άλλους κατόχους λογαριασμών NEM. Το δίκτυο θα θεωρήσει τους δύο ως συνεργάτες. Παρόλα αυτά, το σύστημα θα σας πιάσει εάν σκοπεύετε να κάνετε μια ψευδή συνεργασία.

 • Το σύστημα βαθμολογίας

Οι συναλλαγές έχουν αντίκτυπο στη βαθμολογία απόδειξης σπουδαιότητας. Το σκορ βασίζεται στις συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει σε περίοδο τριάντα ημερών. Το πιο συχνό και πιο σημαντικό ποσό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας στο δίκτυο NEM.

 

Απόδειξη χωρητικότητας

Το παράδειγμα συναίνεσης απόδειξης της χωρητικότητας είναι μια αναβάθμιση του διάσημου πρωτοκόλλου συναίνεσης Blockchain Proof-of-Work. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού είναι το χαρακτηριστικό «σχεδίαση». Θα πρέπει να αφιερώσετε την υπολογιστική σας δύναμη και τον σκληρό δίσκο σας ακόμη και πριν ξεκινήσετε να ορυχείο.

Αυτή η φύση κάνει το σύστημα πιο γρήγορο το PoW. Το Proof-of-Capacity μπορεί να δημιουργήσει ένα μπλοκ σε μόλις τέσσερα λεπτά, ενώ το Proof-of-Work διαρκεί δέκα λεπτά για να κάνει το ίδιο. Επιπλέον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατακερματισμού του συστήματος PoW. Όσο περισσότερες λύσεις ή πλοκές έχετε στον υπολογιστή σας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να κερδίσετε τη μάχη εξόρυξης.

 

Πώς λειτουργεί το Proof-of-Capacity?

Για να κατανοήσετε την ίδια τη φύση του θεώρηματος συναίνεσης, πρέπει να κατανοήσετε δύο έννοιες – τη συνωμοσία και την εξόρυξη.

Σχεδιάζοντας το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, δημιουργείτε βασικά ένα “nonce”. Οι nonces στον αλγόριθμο Proof-of-Capacity είναι λίγο διαφορετικοί από τους Bitcoin. Εδώ, θα πρέπει να κατακερματίσετε το αναγνωριστικό και τα δεδομένα σας έως ότου επιλύσετε τα μη.

Κάθε ένα από τα nonces έχει συνολικά 8.192 κατακερματισμούς. Ο αριθμός πακέτου είναι και πάλι γνωστός ως «κουτάλα». Κάθε αναγνωριστικό μπορεί να λάβει συνολικά 4.095 μεζούρες.

Η επόμενη ιδέα είναι η «εξόρυξη» στον σκληρό δίσκο. Όπως είπαμε, μπορείτε να λαμβάνετε 0 έως 4.095 μεζούρες κάθε φορά και να τις αποθηκεύετε στον σκληρό σας δίσκο. Θα σας δοθεί μια ελάχιστη προθεσμία για την επίλυση των μη. Αυτή η προθεσμία υποδεικνύει επίσης την ώρα δημιουργίας ενός μπλοκ.

Εάν μπορείτε να επιλύσετε τα nonces νωρίτερα από τους άλλους ανθρακωρύχους, θα λάβετε ένα μπλοκ ως ανταμοιβή. Ένα διάσημο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο Burst που έχει υιοθετήσει τον αλγόριθμο Proof-of-Capacity.

 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Απόδειξη χωρητικότητας

Η εξόρυξη στο σκληρό δίσκο είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτική από την κανονική Proof-of-Work. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε περιουσία για να αποκτήσετε ακριβές εξέδρες εξόρυξης που έχουμε δει στο πρωτόκολλο Bitcoin. Ο σκληρός δίσκος του οικιακού υπολογιστή σας είναι αρκετός για να ξεκινήσει η εξόρυξη σε αυτόν τον συναίνετο αλγόριθμο.

Για να πούμε την αλήθεια, αυτός ο συναίνεσης αλγόριθμος blockchain έχει επίσης μερικά σοβαρά μειονεκτήματα. Πρώτον, η διαδικασία δημιουργεί τεράστιο αριθμό περιττών χώρων δίσκου. Το σύστημα θα ευνοήσει τους ανθρακωρύχους με μεγαλύτερες μονάδες αποθήκευσης που αποτελούν απειλή για την αποκεντρωμένη ιδέα. Ακόμη και οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το σύστημα και να εισάγουν εξόρυξη κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα.

 

Απόδειξη του εγκαύματος

Αυτή η συναίνεση είναι αρκετά εντυπωσιακή. Για την προστασία του κρυπτονομίσματος PoW, ένα μέρος των κερμάτων θα καεί! Η διαδικασία συμβαίνει καθώς οι ανθρακωρύχοι στέλνουν μερικά νομίσματα σε μια “Διεύθυνση φαγητού”. Οι διευθύνσεις Eater δεν μπορούν να ξοδέψουν αυτά τα νομίσματα για κανένα σκοπό. Ένα καθολικό παρακολουθεί τα καμένα νομίσματα, καθιστώντας τα πραγματικά αχρησιμοποίητα. Ο χρήστης που έκαψε τα κέρματα θα λάβει επίσης ανταμοιβή.

Ναι, η καύση είναι μια απώλεια. Αλλά η ζημιά είναι προσωρινή καθώς η διαδικασία θα προστατεύσει τα νομίσματα μακροπρόθεσμα από τους χάκερ και τις κυβερνοεπιθέσεις τους. Επιπλέον, η διαδικασία καύσης αυξάνει τα μερίδια των εναλλακτικών νομισμάτων.

Ένα τέτοιο σενάριο αυξάνει την πιθανότητα ενός χρήστη να εξορύξει το επόμενο μπλοκ καθώς επίσης και να αυξήσει τις ανταμοιβές του στο μέλλον. Έτσι, η καύση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προνόμιο εξόρυξης. Ο αντισυμβαλλόμενος είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συναίνεσης ενός κρυπτονομίσματος που χρησιμοποιεί αυτό το πρωτόκολλο συναίνεσης blockchain.

 

Η διεύθυνση Eater

Για να κάψουν κέρματα, οι χρήστες τα στέλνουν στις διευθύνσεις του Eater. Η διεύθυνση Eater δεν έχει κανένα ιδιωτικό κλειδί. Έτσι, κανένας χρήστης δεν μπορεί ποτέ να έχει πρόσβαση σε αυτές τις διευθύνσεις για να ξοδέψει τα κέρματα που διατηρούνται. Επιπλέον, αυτές οι διευθύνσεις δημιουργούνται με τυχαίο τρόπο.

Παρόλο που αυτά τα νομίσματα δεν είναι προσβάσιμα ή «έχουν χαθεί για πάντα (!)», Θεωρούνται ως υπολογιζόμενη προσφορά και επισημαίνονται ως καμένα.

 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αλγόριθμου Proof-of-Burn

Ο πρωταρχικός λόγος για την καύση των κερμάτων είναι η δημιουργία περισσότερης σταθερότητας. Γνωρίζουμε ότι οι μακροπρόθεσμοι παίκτες τείνουν να κρατούν κέρματα για μεγάλο χρονικό διάστημα για κέρδη.

Το σύστημα ευνοεί αυτούς τους μακροπρόθεσμους επενδυτές δίνοντας πιο σταθερό νόμισμα και μακροπρόθεσμη δέσμευση. Επιπλέον, αυτό ενισχύει την αποκέντρωση και δημιουργεί ένα καλύτερα κατανεμημένο δίκτυο.

Αλλά από όποια γωνία και αν κοιτάξετε το σενάριο, το κάψιμο των νομισμάτων σημαίνει να το σπαταλάτε! Ακόμη και ορισμένες διευθύνσεις τρώγων έχουν Bitcoin αξίας άνω των 100.000 $. Δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης των χρημάτων – καίγονται!

 

Απόδειξη βάρους

Εντάξει, το πρωτόκολλο συναίνεσης Proof-of-weight-blockchain βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας συναίνεσης αλγορίθμων. Αυτή είναι μια μεγάλη αναβάθμιση του αλγορίθμου Proof-of-Stake. Στο Proof-of-Stake, όσο περισσότερα κουπόνια έχετε, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητές σας να ανακαλύψετε περισσότερα! Αυτή η ιδέα κάνει το σύστημα λίγο προκατειλημμένο.

Λοιπόν, το Proof-of-Weight προσπαθεί να λύσει μια τέτοια προκατειλημμένη φύση του PoS. Τα κρυπτονομίσματα όπως το Algorand, το Filecoin και το Chia εφαρμόζουν το PoWeight. Το Proof-of-Weight λαμβάνει υπόψη κάποιους άλλους παράγοντες εκτός από την κατοχή περισσότερων μαρκών όπως στο PoS.

Αυτοί οι παράγοντες αναγνωρίζονται ως “Σταθμισμένοι Παράγοντες”. Για παράδειγμα, το Filecoin λαμβάνει υπόψη την ποσότητα των δεδομένων IPFS που έχετε και σταθμίζει αυτόν τον παράγοντα. Μερικοί από τους άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αλλά δεν περιορίζονται σε Proof-of-Spacetime και Proof-of-Reputation.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος περιλαμβάνουν προσαρμογή και επεκτασιμότητα. Αν και η παροχή κινήτρων θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πρόκληση για αυτόν τον αλγόριθμο συναίνεσης.

 

Σύγκριση μεταξύ των αλγορίθμων Consesns

Αλγόριθμοι συναίνεσης Πλατφόρμα Blockchain Ξεκίνησε από Γλώσσες προγραμματισμού Έξυπνες συμβάσεις Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
PoW Bitcoin 2009 ντο++ Οχι Λιγότερες ευκαιρίες για 51% επίθεση

Καλύτερη ασφάλεια

Μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας

Συγκέντρωση των ανθρακωρύχων

PoS ΝΧΤ 2013 Ιάβα Ναί Ενεργειακής απόδοσης

Πιο αποκεντρωμένη

Τίποτα δεν διακυβεύεται
DPoS Lisk 2016 JavaScript Οχι Ενεργειακής απόδοσης

Κλιμακούμενος

Αυξημένη ασφάλεια

Εν μέρει συγκεντρωτικό

Διπλή επίθεση

LPoS Κυματιστά 2016 Σκάλα Ναί Δίκαιη χρήση

Μίσθωση νομισμάτων

Θέμα αποκέντρωσης
Ποιητής Hyperledger Sawtooth 2018 Python, JavaScript, Go, C ++, Java και Rust Ναί Φτηνή συμμετοχή Χρειάζεστε εξειδικευμένο υλικό

Δεν είναι καλό για το Public Blockchain

PBFT Υφάσματα υπερκαλλιέργειας 2015 JavaScript, Python, Java REST και Go Ναί Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση

Μείωση της Ενέργειας

Κενό επικοινωνίας

Sybil Attack

SBFT Αλυσίδα 2014 Java, Node και Ruby Οχι Καλή ασφάλεια

Επικύρωση υπογραφής

Όχι για δημόσια Blockchain
DBFT ΝΕΟ 2016 Python, .NET, Java, C ++, C, Go, Kotlin, JavaScript Ναί Κλιμακούμενος

Γρήγορα

Διαμάχες στην αλυσίδα
DAG ΙΩΤΑ 2015 Javascript, Rust, Java Go και C++ Σε εξέλιξη Δίκτυο χαμηλού κόστους

Επεκτασιμότητα

Κενά εφαρμογής

Δεν είναι κατάλληλο για έξυπνες συμβάσεις

POA Αποκλεισμένο 2016 Πηγαίνω Ναί Μειώνει την πιθανότητα επίθεσης 51%

Ίση συνεισφορά

Μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας

Διπλή υπογραφή

PoI ΝΕΜ 2015 Java, C ++ XEM Ναί Κατοχύρωση

Συνεργασία συναλλαγών

Θέμα αποκέντρωσης
PoC Burstcoin 2014 Ιάβα Ναί Φτηνός

Αποτελεσματικός

Διανέμονται

Ευνοώντας μεγαλύτερα ψάρια

Θέμα αποκέντρωσης

PoB Slimcoin 2014 Python, C ++, Shell, JavaScript Οχι Διατήρηση του δικτύου Όχι για βραχυπρόθεσμους επενδυτές

Σπατάλη νομισμάτων

PoWeight Filecoin 2017 SNARK / STARK Ναί Κλιμακούμενος

Προσαρμόσιμο

Πρόβλημα με το κίνητρο

Κεφάλαιο-8: Συμπερασματικές σημειώσεις

Είναι οι αλγόριθμοι συναίνεσης που κάνουν τη φύση των δικτύων blockchain τόσο ευέλικτη. Ναι, δεν υπάρχει ούτε ένα αλγόριθμο συναίνεσης blockchain που μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι τέλειο. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά της τεχνολογίας που υποθέτουμε – η συνεχής αλλαγή για βελτίωση.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αλγόριθμοι συναίνεσης, θα πρέπει να εξαρτηθούμε από το Proof-of-Work. Είτε σας αρέσει είτε όχι, το είδος PoW απειλεί την αποκέντρωση και την κατανεμημένη φύση των blockchain.

Η όλη ιδέα της τεχνολογίας blockchain είναι η αποκέντρωση και η καταπολέμηση της μοναρχίας. Είναι καιρός οι απλοί άνθρωποι να σταματήσουν το κατεστραμμένο και ελαττωματικό σύστημα.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τους καλύτερους και καλύτερους αλγόριθμους συναίνεσης που θα αλλάξουν τη ζωή μας για ένα καλύτερο αύριο!

Φιλοδοξείτε να χτίσετε μια καριέρα στο Blockchain και να κατανοήσετε τα βασικά της τεχνολογίας Blockchain; Σας προτείνουμε να ενταχθείτε στο Δωρεάν Μάθημα Βασικών Αρχών Blockchain και να θέσετε τα θεμέλια μιας λαμπρής καριέρας Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me