Η άνοδος των ιδιωτικών τεχνολογιών Blockchain

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στα βασικά της ιδιωτικής τεχνολογίας blockchain, καθώς και στα χαρακτηριστικά της, τις διαφορές μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων τεχνολογιών blockchain, δημοφιλών πλατφορμών και των περιπτώσεων χρήσης ιδιωτικών τεχνολογιών blockchain.

Ένα ιδιωτικό blockchain είναι ένας από τους δημοφιλείς τύπους τεχνολογίας blockchain αυτή τη στιγμή. Βασικά, υπάρχουν τρεις τύποι τεχνολογίας blockchain – Δημόσιο, Ιδιωτικό και Ομοσπονδιακό. Με βάση το πώς είναι κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά τους, οι εταιρείες τα χρησιμοποιούν στις δικές τους λύσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτικές εφαρμογές blockchain σε μια λύση όπου το δημόσιο ή το ομοσπονδιακό σύστημα είναι απαραίτητο, τότε αυτή η λύση δεν θα είναι επιτυχής. Επομένως, είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain χρησιμοποιείτε.

Έτσι, για να σας βοηθήσω, θα καλύψω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ιδιωτικό blockchain. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Private Blockchain?

Προτού προχωρήσουμε στη χρήση ιδιωτικών blockchain σε διαφορετικούς τομείς, ας δούμε πρώτα τι είναι ένα ιδιωτικό blockchain. Με απλά λόγια, ένα ιδιωτικό blockchain είναι ένας τύπος δικτύου blockchain όπου μόνο μία αρχή ή οργανισμός έχει τον έλεγχο του δικτύου.

Ναι, φαίνεται ότι δεν έχει άμεση απήχηση με την κύρια ιδέα του blockchain τώρα, έτσι; Λοιπόν, παρόλο που τα ιδιωτικά παραδείγματα blockchain μπορεί να μοιάζουν με ένα κεντρικό δίκτυο, στην πραγματικότητα, μπορεί να προσφέρει μερική αποκέντρωση.

Επίσης, σε ένα δίκτυο σαν αυτό, δεν μπορείτε να λάβετε μια καταχώριση χωρίς κανένα λόγο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος δικτύου είναι πολύ κατάλληλος ως η εσωτερική τεχνολογία για μια επιχείρηση. Γιατί?

Λοιπόν, επειδή όλα εξαρτώνται από την τεχνολογία στις μέρες μας, τα προηγούμενα απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τους μεταβαλλόμενους χρόνους.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά ζητήματα όπως κλοπή δεδομένων, παραβίαση ταυτότητας και ούτω καθεξής.

Επομένως, για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων πληροφοριών μιας εταιρείας, η χρήση ιδιωτικών blockchain είναι η τέλεια επιλογή.

Έτσι, χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο ταυτότητας, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτόν τον τύπο δικτύου.


Για να βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει blockchain, υπάρχουν πολλές εταιρείες blockchain που εργάζονται για να φέρουν μια ιδιωτική έκδοση μόνο για λόγους μυστικότητας.

Για παράδειγμα, το Ethereum ήταν μια αποκλειστικά δημόσια πλατφόρμα. Αλλά τώρα η EEA φέρνει το Ethereum private blockchain με τα ίδια χαρακτηριστικά και πρόσθετο απόρρητο για αυτές τις εταιρείες υψηλού επιπέδου.

Αντίδραση στην αγορά

Λοιπόν, υπάρχουν κάποιες αντιπαραθέσεις σχετικά με τα ιδιωτικά blockchain. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τις βασικές τιμές blockchain.

Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά η πλατφόρμα διαθέτει όλες τις δυνατότητες, εκτός από ότι είναι μόνο ιδιωτική. Όμως, για εταιρικές εταιρείες, ένα δημόσιο blockchain δεν είναι κατάλληλο, καθώς υπάρχουν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν να διαρρεύσουν.

Και έτσι, τα ιδιωτικά blockchain ή τα εταιρικά blockchain είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των εταιρειών υψηλού επιπέδου.

Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε τις δυνατότητες των ιδιωτικών blockchain.

Ποια είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Private Blockchain?

Πλήρες απόρρητο

Στην πραγματικότητα, οι ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain εστιάζουν κυρίως στο απόρρητο και όχι σε πλήρη αποκάλυψη. Έτσι, εάν ενδιαφέρεστε για μια τεχνολογία όπου η ιδιωτική ζωή είναι το μεγαλύτερο μέλημα, τότε οι ιδιωτικές μπλοκ είναι σίγουρα για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, μια επιχείρηση χρειάζεται ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, επειδή αντιμετωπίζει πάντα κυβερνοεπιθέσεις. Επίσης, καθώς ασχολούνται με ευαίσθητες πληροφορίες όλη την ώρα, καθιστά δύσκολο να κρατήσουμε τα πάντα μακριά.

Έτσι, εάν μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ιδιωτικό blockchain για να ενισχύσει τις εγκαταστάσεις ασφαλείας της, τότε θα είναι αδύνατο για οποιονδήποτε χάκερ να εισβάλει στο σύστημα.

Υψηλής απόδοσης

Αυτός ο τύπος πλατφόρμας blockchain προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Στην πραγματικότητα, τα ιδιωτικά παραδείγματα blockchain μπορούν να σας δείξουν ότι λειτουργούν πολύ καλύτερα από τις παραδοσιακές δημόσιες πλατφόρμες blockchain. Μα γιατί?

Λοιπόν, επειδή σε ιδιωτικό, μόνο μια χούφτα προ-εξουσιοδοτημένων κόμβων λαμβάνει μια είσοδο. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβουν οι κόμβοι περισσότερους πόρους από το συνηθισμένο. Αλλά σε ένα δημόσιο blockchain, δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των κόμβων.

Ως αποτέλεσμα, το σύστημα επιβραδύνεται δραστικά όταν υπάρχουν πάρα πολλοί συμμετέχοντες. Αλλά το ιδιωτικό δίκτυο είναι απρόσβλητο σε αυτό το ζήτημα.

Επεκτασιμότητα

Στην πραγματικότητα, οι ιδιωτικές πλατφόρμες είναι πιο σταθερές και θα έχετε την καλύτερη απόδοση από αυτήν. Το ίδιο ισχύει και για την επεκτασιμότητα. Για να λειτουργεί αποτελεσματικά μια επιχείρηση, πρέπει να είναι επεκτάσιμη. Έτσι, με τον καιρό πρέπει να αυξηθεί επίσης. Αλλά σε ένα δημόσιο blockchain, όταν το δίκτυο αρχίζει να αναπτύσσεται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αρχίζει επίσης να επιβραδύνεται.

Αυτό ονομάζεται πρόβλημα επεκτασιμότητας. Ωστόσο, τα ιδιωτικά δίκτυα φαίνεται να ξεπερνούν αυτό το ζήτημα, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά δεν επιβραδύνεται σε κάθε περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες χρεώσεις, ταχύτερες συναλλαγές και ούτω καθεξής.

Ισχυρή αρχιτεκτονική

Στην πραγματικότητα, τα ιδιωτικά δίκτυα έχουν μια από τις ισχυρές δομές δικτύου αυτή τη στιγμή. Κατασκευάζονται για να είναι ανθεκτικά σε οποιαδήποτε ζητήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έρχονται με ένα καλό επίπεδο πρωτοκόλλων ασφαλείας που βοηθούν στην αποφυγή κακόβουλων δραστηριοτήτων.

Σε ορισμένες από τις πλατφόρμες, μπορεί να δείτε ακόμη και τη λειτουργία τύπου τείχους προστασίας που προστατεύει όλες τις πληροφορίες εντός του καθολικού από εξωτερική και εσωτερική παρουσία.

Υποθέτω τεχνικά, ένας οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη συναλλαγή εάν το θέλει, αλλά αυτό είναι πολύ απίθανο και δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Θέλετε να γίνετε πιστοποιημένος αρχιτέκτονας εταιρικού blockchain; Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA)!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο Blockchain?

  • Εξοικονομεί πόρους

Αν κοιτάξετε παραδείγματα ιδιωτικών blockchain, θα δείτε ότι αυτές οι πλατφόρμες εξοικονομούν πολλούς πόρους. Στην πραγματικότητα, η διατήρηση ενός ιδιωτικού συστήματος είναι αρκετά απλή και δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προσοχή.

Έτσι, καταλαμβάνουν μόνο λίγους πόρους από δημόσιες πλατφόρμες blockchain. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζονται για αυτές τις λύσεις. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα είναι εντελώς φθηνό ή κάτι τέτοιο.

Αλλά σε σύγκριση με άλλες αποδοτικές τεχνολογίες όπως αυτή, είναι η φθηνότερη!

  • Χαμηλές χρεώσεις

Σε αυτό το δίκτυο, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με τις ελάχιστες χρεώσεις. Τις περισσότερες φορές, μπορεί να μην χρειαστεί καν ένα τέλος, για να ξεκινήσετε. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι εντελώς ένας εξαιρετικός λόγος για να ξεκινήσετε με ιδιωτικά blockchain. Επίσης, αυτά τα blockchain, σε πολλές περιπτώσεις, δεν διαθέτουν εγγενή διακριτικό για το δίκτυο.

Έτσι, κάθε είδους αρνητική επίδραση που ενδέχεται να έχει τα κρυπτονομίσματα δεν θα είναι εδώ.

  • Κανονισμοί

Ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση αυτού του δικτύου είναι οι κανονισμοί. Όλα τα ιδιωτικά παραδείγματα blockchain στον πραγματικό κόσμο περιστρέφονται γύρω από κανονισμούς. Στην πραγματικότητα, οι εταιρικές εταιρείες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ρυθμιστικό σύστημα.

Και έτσι, πρέπει να υπάρχει ένας σωστός τρόπος για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών, και η μη τήρηση των κανόνων θα έχει επιπτώσεις. Έτσι, εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες.

  • Χωρίς παράνομα μέρη

Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ιδιωτικών blockchain, καθώς δεν προσφέρει κανένα περιθώριο για άγνωστο τρίτο μέρος να εισέλθει στο δίκτυο. Έτσι, διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κανάλι για τις παράνομες δραστηριότητές του. Σε αντίθεση με το δημόσιο blockchain, το ιδιωτικό blockchain λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτά τα θέματα καθώς μπορεί να παρακωλύσει τη φήμη της εταιρείας.

  • Ενδυνάμωση εταιρικών οργανισμών

Σε αντίθεση με το δημόσιο blockchain, οι ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain εστιάζουν περισσότερο σε εταιρείες ή οργανισμούς. Αυτά δεν θέλουν να ενδυναμώσουν τους χρήστες αλλά μάλλον την εταιρεία στο σύνολό της.

Public Vs Private Blockchain

Θα εξηγήσω εν συντομία τη βασική διαφορά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού blockchain. Πολλοί από εσάς συχνά μπερδεύεστε για τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων, επομένως είναι καλύτερα να το ξεκαθαρίσετε.

Σε ένα δημόσιο blockchain, όλοι και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο, από την άλλη πλευρά, μόνο επιλεγμένοι κόμβοι μπορούν να εισέλθουν σε ιδιωτικές blockchain.

Επίσης, οι ιδιωτικές blockchain είναι εν μέρει αποκεντρωμένες και οι δημόσιες αποκεντρωμένες. Όμως, όσον αφορά την ταχύτητα, το κόστος ή την αποτελεσματικότητα της συναλλαγής, το δημόσιο blockchain υστερεί σημαντικά.

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές στο δημόσιο έναντι ιδιωτικού blockchain.

Καθώς είμαστε στο θέμα, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τη σύγκριση μεταξύ ιδιωτικών τεχνολογιών blockchain εναντίον κοινοπραξιών.

Αλλά το ιδιωτικό blockchain δεν διαθέτει επίσης αμετάβλητο, πρόσβαση και ούτω καθεξής. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζουμε ότι ο παρακάτω πίνακας θα ρίξει περισσότερο φως σε αυτό το θέμα. Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά!

 Δημόσιο BlockchainPrivate Blockchain
Πρόσβαση Ο καθενας Ενιαίος οργανισμός
Κόστος μεταφοράς Υψηλός Χαμηλός
Ταχύτητα συναλλαγής Αργός Γρήγορα
Εξουσία Αποκεντρωμένη Μερικώς αποκεντρωμένη
Αμετάβλητο Γεμάτος Μερικός
Διαχείριση δεδομένων Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για όλους Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για έναν μόνο οργανισμό
Ομοφωνία Χωρίς άδεια Επιτρέπεται
Αποδοτικότητα Χαμηλός Υψηλός

Ιδιωτικές πλατφόρμες Blockchain

Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain που είναι ιδανικές για περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης. Λοιπόν, θα τους παρουσιάσω εν συντομία ένα προς ένα.

  • Επιχείρηση Ethereum

Στην πραγματικότητα, το Enterprise Ethereum είναι στην πραγματικότητα μία από τις νέες προσθήκες από σήμερα. Το Ethereum είναι στην πραγματικότητα ένα δημόσιο blockchain που έχει έλξη με βάση τα χαρακτηριστικά που εισήγαγε. Αλλά ήταν δύσκολο για τις εταιρικές εταιρείες να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αυτές τις δυνατότητες, καθώς είναι πλήρως δημόσιο δίκτυο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EEA ή η Enterprise Ethereum Alliance ξεκίνησαν να κυκλοφορούν μια ιδιωτική έκδοση blockchain Ethereum μόνο για λόγους εμπορικής χρήσης. Έτσι, αυτό το ιδιωτικό blockchain Ethereum προσφέρει έναν νέο τύπο ιδιωτικού δικτύου που χρησιμοποιεί επίσης οφέλη δημόσιου δικτύου.

Επιπλέον, το ιδιωτικό blockchain Ethereum ενημερώνεται επίσης με βάση το δημόσιο δίκτυο. Έτσι, θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε ένα τεράστιο δίκτυο.

  • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Αυτή είναι μια από τις δημοφιλείς ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain στη λίστα μέχρι στιγμής. Στην πραγματικότητα, το Hyperledger Fabric είναι γεμάτο από χαρακτηριστικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας σε οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας. Επίσης, παρέχεται με άδεια πρόσβασης, οπότε κάθε μέλος πρέπει να εξουσιοδοτήσει τις ταυτότητές του πριν μπορέσει να μπει σε αυτό. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το blockchain που επιτρέπεται εδώ.

Επιπλέον, έρχεται με μια αρθρωτή δομή, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε και να παίξετε οποιοδήποτε είδος αντικειμένου σε αυτό. Επιπλέον, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε σε μεγάλο μήκος. Η ταχύτητα συναλλαγής είναι γρήγορη και, στην πραγματικότητα, υπερέχει σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στην αγορά.

  • Κόρντα

Το Corda είναι μια άλλη εξαιρετική πλατφόρμα στην οποία πρέπει να εξετάσετε. Στην πραγματικότητα, το Corda έχει δύο τύπους εκδόσεων, μία είναι ανοιχτού κώδικα και μια άλλη για εμπορική χρήση. Αλλά το Corda blockchain είναι πιο κατάλληλο για χρηματοπιστωτικούς κλάδους όπως τραπεζικούς τομείς, ασφάλειες, ακίνητα και ούτω καθεξής.

Αλλά εξελίσσεται, οπότε οποιαδήποτε εταιρεία που ψάχνει τρόπους για να ενημερώσει το χρηματοδοτικό τους δίκτυο δικτύωσης μπορεί να δει το Corda.

Επίσης, το Corda τυχαίνει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό τείχος προστασίας από τυχόν διαδικτυακές επιθέσεις. Επομένως, είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση ως σύστημα ασφαλείας.

  • Κυματισμός

Το Ripple είναι μια άλλη ιδιωτική πλατφόρμα blockchain, που αφορά αποκλειστικά τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα, συνοδεύεται από ένα αυτόνομο διακριτικό και χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εν πάση περιπτώσει, στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι το Ripple είναι κατάλληλο μόνο για χρηματοοικονομικές βιομηχανίες.

Αλλά αργά ακόμη και οι κυβερνήσεις αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τα δικά τους οφέλη. Το κόστος συναλλαγής για αυτήν την πλατφόρμα είναι σχετικά χαμηλό και προσφέρει ένα ασφαλές πρωτόκολλο συναίνεσης. Εν πάση περιπτώσει, για τη χρήση αυτής της πλατφόρμας, πρέπει να κατεβάσετε το RippleNet.

Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε το επόμενο τώρα!

  • Απαρτία

Η απαρτία είναι η τελευταία στη λίστα μας. JP. Ο Μόργκαν είναι αυτός πίσω από την επιτυχία της Απαρτίας. Στην πραγματικότητα, το Korum είναι στην πραγματικότητα μια ιδιωτική έκδοση του Ethereum. Όμως, οι προγραμματιστές τροποποίησαν την πλατφόρμα Ethereum για να κάνουν ορισμένους μετριασμούς και να την κάνουν φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Εν πάση περιπτώσει, το Enterprise Ethereum και η απαρτία δεν είναι τα ίδια πράγματα. Λοιπόν, φροντίστε να μην τα συγχέετε. Και οι δύο χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους και διαφορετικά πρωτόκολλα για να επιτύχουν συναίνεση.

Επίσης, οι πολιτικές απορρήτου τους είναι διαφορετικές. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον τύπο blockchain σε αυτό το σεμινάριο blockchain της απαρτίας.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης ενός ιδιωτικού Blockchain?

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Λοιπόν, οι ιδιωτικές εταιρείες blockchain διασφαλίζουν ότι κάθε δίκτυο είναι κατάλληλο για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Και για να είμαι ειλικρινής, το δίκτυο blockchain είναι απόλυτα κατάλληλο για αυτό. Συνήθως, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν πολλά ζητήματα, όπως ευάλωτα συστήματα δικτύωσης, αργή ταχύτητα συναλλαγών και ούτω καθεξής.

Αλλά με τη βοήθεια των ιδιωτικών blockchain, οι χρηματοοικονομικοί τομείς μπορούν να πάρουν τεράστια ώθηση. Επίσης, το κόστος ολοκλήρωσης των διεθνών πληρωμών θα μειωθεί επίσης. Πιο συγκεκριμένα, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, θα προσφέρει διαφάνεια και ούτω καθεξής.

Αλλά πρέπει να διασφαλίσετε ότι η λύση blockchain σας μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα εισβολής.

Εμπορία

Οι εμπορικές βιομηχανίες είναι επίσης ένας άλλος σημαντικός στόχος για τις εμπορικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια εμπορεύονται μέσω εμπορικών διαδικασιών κάθε χρόνο. Αλλά για να λειτουργούν ομαλά τα πράγματα, οι εταιρείες χρειάζονται καλύτερο έλεγχο σε ολόκληρο το σύστημα.

Χρησιμοποιώντας αυτό, ο τομέας συναλλαγών μπορεί να παρακολουθεί τα προϊόντα τους ακόμη και κατά τη διαδρομή. Επίσης, η εταιρεία μπορεί να γνωρίζει πότε θα πάρει τα προϊόντα μέσω της διαδικασίας παρακολούθησης επίσης. Εν πάση περιπτώσει, η εξασφάλιση της πληρωμής για μια παρτίδα παραγγελίας είναι επίσης σημαντική εδώ. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το blockchain των χρηματοοικονομικών συναλλαγών έχει ακμάσει τα τελευταία χρόνια.

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μία από τις δημοφιλείς ιδιωτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain. Στην πραγματικότητα, οι ιδιωτικές εταιρείες blockchain τείνουν να δημιουργούν πλατφόρμες αποκλειστικά για βιομηχανίες αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς είναι μια τεράστια ευκαιρία.

Και στην πραγματική ζωή, τα αποτελέσματα του blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού είναι τόσο θετικά. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη ιδιωτικό blockchain για αυτόν τον τομέα και βλέπουν αυξημένα έσοδα.

Επιπλέον, ακόμη και οι πελάτες έχουν ένα διαφανές αποτέλεσμα, όπου ξέρουν ακριβώς πώς ή πού πήραν τα προϊόντα τους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε την αυθεντικότητα του προϊόντος και να μειώσετε τα πλαστά ζητήματα μια για πάντα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες ιδιωτικής εφαρμογής blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας του οργανισμού σας; Εγγραφείτε στο μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management τώρα!

Λιανεμποριο

Το Retail είναι ένας υπέροχος τομέας όπου οι ιδιωτικές εφαρμογές blockchain μπορούν να ανθίσουν στο έπακρο. Παρόλο που αυτός ο τομέας δεν ήταν τόσο φιλόξενος σε αυτήν την τεχνολογία από την αρχή, αλλά τώρα την ενσωματώνει αργά επίσης.

Εν πάση περιπτώσει, τα πλαστά προϊόντα λιανικής φαίνεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτού του τομέα. Και με τη βοήθεια του blockchain στο λιανικό εμπόριο, μπορούν να παρακολουθούν τα προϊόντα τους από τους κατασκευαστές έως τα καταστήματα λιανικής. Έτσι, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να προστατευτείτε από τυχόν κακόβουλα προβλήματα που προκύπτουν κατά την παράδοση των προϊόντων.

Η Walmart και η Alibaba φαίνεται να είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα σε αυτόν τον τομέα.

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να μοιάζουν με μια πολύ μεγάλη επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας από τους τομείς που υστερούν γρήγορα. Από σήμερα, ο τομέας είναι γεμάτος διαφθορά, και κανένας άλλος τομέας δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλη διαφθορά στον κόσμο.

Έτσι, οι άνθρωποι χάνουν σύντομα την πίστη τους σε αυτόν τον τύπο βιομηχανίας. Επίσης, η διαδικασία ανάληψης κυβερνητικών υπηρεσιών είναι μάλλον αργή. Αλλά με τη βοήθεια ιδιωτικών εφαρμογών blockchain, μπορεί τελικά να απαλλαγεί από τυχόν διαφθορά.

Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες που είναι γρήγορες και αξιόπιστες για τους ανθρώπους.

Υπάρχουν ήδη πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, λόγω της πληθώρας περιπτώσεων χρήσης blockchain για την κυβέρνηση.

Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη είναι πραγματικά ένας θαυμάσιος τομέας που χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν αλλαγή. Γιατί; Λοιπόν, αυτός ο τομέας δεν προσφέρει εμπιστευτικότητα των ασθενών και, ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά δεδομένα που διαρρέουν στο σύστημα.

Έτσι, οι ιδιωτικές εταιρείες blockchain μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη όλων αυτών των ζητημάτων. Μπορούν να προσφέρουν εμπιστευτικότητα στους ασθενείς και να προσφέρουν πρόσβαση σε γιατρούς με την άδεια των ασθενών. Επιπλέον, απαλλάσσεται επίσης από πλαστά φάρμακα και άλλα προβλήματα διαχείρισης.

Αλλά το πιο σημαντικό, το blockchain για υγειονομική περίθαλψη μπορεί να εξαλείψει την αλλαγή ψευδούς πιστοποίησης μεταξύ των γιατρών. Με τη σειρά του, διασφαλίζει καλύτερες πολιτικές θεραπείας.

Ακίνητα

Ιδιωτικές εταιρείες blockchain είναι κατασκευασμένες και για κτηματομεσίτες. Στην πραγματικότητα, η αγορά ασχολείται με υψηλό κόστος, κακή ρευστότητα, απρόσιτη. Συμβαίνει να είναι η μόνη ανώτερη τάξη που έχει τώρα πρόσβαση σε ακίνητα.

Αλλά φαίνεται να ξεφεύγει από τα άτομα χαμηλότερης ή μεσαίας τάξης. Αλλά θα μπορέσει να ανθίσει η βοήθεια ιδιωτικών δικτύων. Μπορεί τελικά να προσφέρει στους ανθρώπους κλασματική ιδιοκτησία και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να τους ωφελήσουν επίσης.

Το Blockchain για ακίνητα διασφαλίζει επίσης τη διαδικασία πληρωμής και απαλλάσσει από τυχόν υποκείμενα εγκληματικά προβλήματα.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι ιδιωτικές εφαρμογές blockchain μπορούν να λάμψουν στις ασφαλιστικές βιομηχανίες. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τομέας είναι επιρρεπής σε προβλήματα, όπως η λογοδοσία και τα χαρτιά. Συλλογές όπως υπερβολική γραφειοκρατία και ασφαλιστικές απαιτήσεις επιβραδύνουν πραγματικά ολόκληρη τη διαδικασία. Επομένως, είναι απαραίτητο ένα ιδιωτικό δίκτυο να προσφέρει τα οφέλη του σε αυτόν τον τομέα για πάντα.

Εν πάση περιπτώσει, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία ασφάλισης και επομένως να εξοικονομήσετε το βάρος της αναμονής στη σειρά.

Η όλη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και ομαλή σε blockchain για ασφάλιση. Έτσι, δεν υπάρχουν καθυστερημένα προβλήματα.

Η MetLife τυχαίνει να είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτής της θέσης.

Στο τέλος

Οι ιδιωτικές μπλοκ είναι μια μοναδική τεχνολογία, ειδικά κατάλληλη για επιχειρήσεις. Υπάρχουν ήδη τόσες πολλές λύσεις που βασίζονται σε ιδιωτικά blockchain.

Επίσης, παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά blockchains είναι απλά δοξασμένα κεντρικά συστήματα βάσης δεδομένων, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν τώρα. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες υψηλού επιπέδου χρησιμοποιούν το Fabric ως βάση των λύσεων blockchain. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι λύσεις λειτουργούν με υψηλό επίπεδο απόδοσης.

Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρχίσει να ελέγχετε και αυτόν τον τύπο blockchain. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain για να ξεκινήσετε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map