Τι είναι τα ατομικά ανταλλακτικά; Το μέλλον της τεχνολογίας Blockchain

Το Atomic swap θεωρείται συχνά ως μια επαναστατική τελευταία τεχνολογία ή ιδέα που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα χρηματοοικονομικά συστήματα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εφαρμογή του Atomic Swap σε ευρύτερη κλίμακα μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μεταφορές χρημάτων σήμερα.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταφέρουν νομίσματα ή να ανταλλάσσουν συναλλαγές μεταξύ τους σε blockchain ή off blockchain χωρίς να συμμετέχουν ανταλλαγές ή τρίτοι. Οι μεταφορές μπορούν να είναι μόνο πορτοφόλι σε πορτοφόλι για να το κάνουν απλούστερο και ταχύτερο για τους ανθρώπους.

Contents

Τι είναι οι ατομικές ανταλλαγές?

Με απλά λόγια, είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο ή μπορείτε να το ονομάσετε τεχνολογία έξυπνης σύμβασης που επιτρέπει την ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος με ένα άλλο μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων χωρίς να περιλαμβάνει κεντρική ανταλλαγή.

Αυτό σημαίνει, για ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή ανταλλαγή, δεν χρειάζεστε κεντρικούς διαμεσολαβητές. Μπορείτε να εκτελέσετε την ατομική ανταλλαγή μεταξύ δύο διαφορετικών blockchain με διαφορετικά εγγενή νομίσματα ή να το εφαρμόσετε εκτός αλυσίδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν εξαρτάστε πλέον από το blockchain. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται επίσης διασταυρούμενη εμπορία.


Το Atomic Swaps εξηγείται απλώς Infographic

Atomic Swap: Μια μικρή ιστορία

Από την ίδρυση του blockchain και του κρυπτονομίσματος, οι άνθρωποι δούλευαν στην έννοια της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων peer-to-peer ή μιας ανταλλαγής χωρίς εμπιστοσύνη. Το πρώτο σχέδιο πρωτοκόλλου ανταλλαγής χωρίς εμπιστοσύνη δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2012 από τον Sergio Demian Lerner.

Ωστόσο, η ιδέα δεν είχε μεγάλη δημοτικότητα εκείνη την εποχή. Η πραγματική ανακάλυψη ήταν τον Μάιο του 2013, όταν ο Tier Nolan παρουσίασε έναν πρώτο πλήρη λογαριασμό των ατομικών ανταλλαγών και εξήγησε πώς λειτουργεί. Γι ‘αυτό, ακόμη και όταν το πρώτο προσχέδιο ήταν από τον Lerner, είναι ο Nolan που είναι γνωστός ως δημιουργός του Atomic Swaps.

 

 • Πρώτη ατομική ανταλλαγή

 

Λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά ήταν μια θεωρία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Ήταν η στιγμή που το πρώτο Atomic Swap πραγματοποιήθηκε μεταξύ Litecoin και Decred. Σήμερα, πολλές νεοσύστατες εταιρείες και αποκεντρωμένες ανταλλαγές επιτρέπουν στους χρήστες τους να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας Atomic swaps, όπως Lighting Labs, Altcoin.io, Komodo και 0x. Ωστόσο, το Litecoin Atomic Swap θεωρείται ως η πρώτη συναλλαγή Atomic Swap που έχει αναφερθεί ποτέ.

Αρκετά με την ιστορία; Ας δούμε περισσότερα για το πώς λειτουργούν τα ατομικά swap, τι είναι το blockchain atomic swap, ποια είναι τα οφέλη των ατομικών ανταλλαγών και πώς τα atom swap μπορούν να φέρουν επανάσταση στα μελλοντικά χρηματιστήρια και ακόμη και στο εμπόριο.

Γιατί υπήρχε ανάγκη για Ατομικά Ανταλλάγματα?

Κατ ‘αρχάς, η τρέχουσα διαδικασία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων είναι συχνά περίπλοκη καθώς και χρονοβόρα. Αυτό θεωρείται συχνά ως ένα από τα κύρια εμπόδια που εμποδίζουν την κρυπτογράφηση να κυριαρχεί.  

Λοιπόν, πώς ανταλλάσσουμε κρυπτονομίσματα αυτήν τη στιγμή; Χρησιμοποιούμε διαδικτυακές ανταλλαγές, που ονομάζονται επίσης ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων (DCE). Υπάρχουν περισσότερα από 200 κεντρικά χρηματιστήρια που επιτρέπουν σε εμπόρους ή επενδυτές να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα.

Λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα? Υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτήν τη ρύθμιση, γι ‘αυτό χρειαζόμαστε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις όπως το Atomic Swaps.

 

 • Εργασία σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς

 

Αυτές οι ανταλλαγές είναι καταχωρημένες σε διαφορετικές χώρες και πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς από τη χώρα στην οποία είναι εγγεγραμμένες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι όροι και οι προϋποθέσεις, καθώς και τα χαρακτηριστικά, και ο αριθμός των νομισμάτων ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Μια συγκεκριμένη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική μπορεί να αναγκάσει αυτές τις ανταλλαγές να αλλάξουν τους όρους τους ή ακόμη και να καταλάβουν τις δραστηριότητές τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Κίνα, όπου υπήρξε κυβερνητική καταστολή των ανταλλαγών κρυπτογράφησης το 2017. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές ανταλλαγές να καταλάβουν τις δραστηριότητές τους εν μία νυκτί ή άλλες να μεταφερθούν σε ξένες χώρες.

 

 • Ευάλωτο σε αλλαγές στη ζήτηση

 

Όταν υπάρχει ξαφνική αύξηση της ζήτησης, πολλά χρηματιστήρια δεν έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότερες διακοπές λειτουργίας και κατά τη διαδικασία συμβάλλουν στη διακύμανση των τιμών.

 

 • Απάτες και κακοδιαχείριση

 

Η ξαφνική άνοδος των ανταλλαγών κρυπτογράφησης και το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων στις συναλλαγές κρυπτογράφησης καθιστούν επίσης τον κλάδο παράδεισο για απατεώνες. Πολλά ψεύτικα χρηματιστήρια εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, έκαναν χρήματα και εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διοίκηση μόλις μπέρδεψε και προκάλεσε οικονομική ζημία στους επενδυτές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, οι κεντρικές ανταλλαγές παραβιάστηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση του Coincheck, παραβιάστηκε κρυπτογράφηση αξίας άνω των 550 $.

Λόγω αυτών των ζητημάτων, οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερες επιλογές που δεν βασίζονται σε κεντρικές ανταλλαγές. Οι ατομικές ανταλλαγές είναι ακριβώς αυτό που αναζητούν πολλοί επενδυτές.

Επεξήγηση ατομικών ανταλλαγών

Αρχικά, οι ατομικές ανταλλαγές δεν βασίζονται ή δεν εξαρτώνται από κανένα συγκεκριμένο blockchain ατομικών ανταλλαγών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ blockchain με διαφορετικά κρυπτονομίσματα ή εκτός αλυσίδας, δηλαδή χωρίς τη χρήση blockchain.

Εδώ είναι ο βασικός ορισμός:

«Είναι η διαδικασία ανταλλαγής δύο κρυπτονομισμάτων μεταξύ δύο μερών, χωρίς τη χρήση υπηρεσίας τρίτου μέρους όπως η ανταλλαγή κρυπτογράφησης.

Λοιπόν, πώς οι χρήστες ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα χωρίς να χρησιμοποιούν μια κεντρική ανταλλαγή; Χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά κλειδιά που μπορούν να ελέγξουν κατά τη διαδικασία για να πραγματοποιήσουν μια ανταλλαγή.

Πώς λειτουργούν τα Atomic Swaps?

Ας διερευνήσουμε λεπτομερώς πώς λειτουργεί αυτό. Πολλοί από εσάς μπορεί να αναρωτηθείτε χωρίς μια κεντρική ανταλλαγή, πώς λειτουργούν οι ατομικές ανταλλαγές και πώς τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν να το διατηρήσουν ασφαλές. Εδώ είναι η λεπτομερής απάντηση.

Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή και η διαδικασία ασφαλής, και τα δύο μέρη μοιράζονται ένα μυστικό που πρέπει να παρέχουν όποτε απαιτείται καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Καθώς μόνο τα εμπλεκόμενα μέρη γνωρίζουν το μυστικό, κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κρυπτογράφηση ή να γίνει μέρος της ανταλλαγής.

Τα μέρη μοιράζονται ή ανταλλάσσουν τα κρυπτογράφηση μόνο εάν τα μυστικά που τους παρέχονται είναι τα ίδια. Βλέπετε, η ιδέα πίσω από το Atomic Swaps είναι πολύ απλή. Ωστόσο, πώς λειτουργούν οι ατομικές ανταλλαγές σε αυτήν την ιδέα?

Για να γίνει αυτή η μοναδική ιδέα πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται HTLC, που είναι επίσης γνωστά ως Hashed Timelock Συμβάσεις. Αυτά είναι επίσης γνωστά ως τα ειδικά κανάλια τρόπων πληρωμής που χρησιμοποιούνται ως κανάλια κατάστασης εκτός αλυσίδας για Atomic Swaps ή άλλες πληρωμές.

Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιώντας HTLC, τα δύο μέρη μπορούν να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας το κανάλι εκτός αλυσίδας αντί να χρησιμοποιούν το blockchain.  

Το Hashed Timelock Contracts (HTLC) είναι ένας τύπος έξυπνων συμβολαίων που βασικά χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη του κινδύνου αντισυμβαλλομένου. Αυτό επιτρέπει χρονικά δεσμευμένες συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών, όπως στην περίπτωση των Atomic Swaps που είναι επίσης χρονικά δεσμευμένες.

Τι σημαίνει μια χρονικά δεσμευμένη συναλλαγή; Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας παραλήπτης στο άλλο άκρο της συναλλαγής απαιτείται να αναγνωρίσει τη συναλλαγή, πρέπει να παρέχει μια κρυπτογραφική απόδειξη (η έννοια του μυστικού που συζητήσαμε παραπάνω). Το άτομο πρέπει επίσης να παράσχει αυτήν την κρυπτογραφική απόδειξη εντός ενός χρονικού πλαισίου. Εάν δεν το κάνετε, η συναλλαγή θα ακυρωθεί.

Τα HTLCs χρησιμοποιούνται στα Atomic Swaps καθώς και στο Bitcoin Lightning Network.

Επεξήγηση Atomic Swaps: Πώς λειτουργούν οι συμβάσεις Hashed Timelock?

Οι συμβάσεις Hashed Timelock είναι επίσης ένας τύπος συναλλαγής σε ένα δίκτυο blockchain αλλά με αρκετές διαφορές. Μία τέτοια διαφορά είναι η χρήση πολλαπλών υπογραφών, που είναι συνήθως ένα ιδιωτικό κλειδί, που χρησιμοποιείται για την επικύρωση της συναλλαγής.

Ωστόσο, αυτό που το καθιστά μοναδικό από άλλες συναλλαγές είναι η χρήση κατακερματισμού. Λοιπόν, τι είναι το κατακερματισμό?

Όταν ο δημιουργός της συναλλαγής ορίζει ένα κρυπτογραφικό κλειδί, το κατακερματισμό είναι μια αναμεμιγμένη έκδοση του ίδιου κλειδιού που χρησιμοποιείται από τον παραλήπτη για να ξεκλειδώσει το κατακερματισμό. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο δημιουργός του atomic swap ξεκινά ένα κλειδί – το άτομο το κατακλύζει. Στη συνέχεια αποθηκεύεται ως προ-εικόνα και αποκαλύπτεται μόνο κατά τη στιγμή της τελικής συναλλαγής.

Εκτός από το hashlock, χρησιμοποιεί επίσης timelock. Οι συμβάσεις Hashed Timelock χρησιμοποιούν δύο διαφορετικούς τύπους timelocks κατά τη διάρκεια ενός Atomic Swap.

 • CheckLockTimeVerify (CLTV):

  Πρόκειται για χρονική βάση ή χρονικό περιορισμό που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα και την απελευθέρωση bitcoin ή οποιουδήποτε άλλου κρυπτογράφησης Atomic Swap. Τι σημαίνει αυτό? Αυτό σημαίνει ότι τα κέρματα απελευθερώνονται μόνο σε μια συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής ή το κανάλι του κράτους θα κλείσει μετά από μια συγκεκριμένη ώρα.

Για παράδειγμα, οι δύο συμμετέχοντες μπορούν να αποφασίσουν να κλείσουν τη συναλλαγή μετά από δύο ώρες.

 • CheckSequenceVerify (CSV):

  Δεν εξαρτάται από το χρόνο, αλλά χρησιμοποιεί τον αριθμό των μπλοκ που δημιουργούνται για να παρακολουθείτε και να αποφασίζετε πότε θα κυκλοφορήσετε κέρματα ή θα ολοκληρώσετε τη συναλλαγή.

Για παράδειγμα, οι δύο συμμετέχοντες μπορούν να αποφασίσουν να κλείσουν τη συναλλαγή μετά την πραγματοποίηση συναλλαγών αξίας $ 500.

Το HTLC επιτρέπει επίσης στον παραλήπτη να χάσει την πληρωμή που λαμβάνει και να το επιστρέψει στον πληρωτή. Συνολικά, είναι ένα σύστημα συναλλαγών πολλαπλών υπογραφών που διασφαλίζει ότι και τα δύο μέρη παραμένουν υπόλογα για τη συναλλαγή, ώστε να είναι ασφαλής και ασφαλής.

Πώς δημιουργείται το Hashlock?

Το Hashlock μπορεί να δημιουργηθεί ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

 • Μπορείτε να επιλέξετε έναν τυχαίο αλλά μεγάλο αριθμό που ονομάζεται Preimage. Για εσάς, αυτός είναι ο μυστικός κωδικός πρόσβασης.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το προ-εικόνα για να υπολογίσετε το κατακερματισμό, που είναι άλλος αριθμός.
 • Στη συνέχεια, δημιουργείτε ένα έξυπνο συμβόλαιο και το στέλνετε στο άλλο μέρος. Το συμβόλαιο που στέλνετε είναι κλειδωμένο με τον κατακερματισμό που δημιουργήσατε χρησιμοποιώντας την προ-εικόνα.
 • Το άλλο μέρος μπορεί να αποδεσμεύσει τα νομίσματα Atomic Swap μόνο εάν μπορεί να δείξει το αρχικό μήνυμα που χρησιμοποιείτε για να χαρτογραφήσετε το hash.

Αυτό σημαίνει, για να ξεκλειδώσετε το πορτοφόλι σε περίπτωση ατομικών ανταλλαγών, το άλλο μέρος πρέπει να χρειαστεί μια προ-εικόνα, ότι μόνο το μέρος που δημιουργεί το πορτοφόλι μπορεί να του το δώσει.

Atomic Swap και χρησιμοποιήστε εάν το Hashed Timelock συμβάλλει: Ένα παράδειγμα

Ας υποθέσουμε ότι ο κ. Α και ο κ. Β θέλουν να ανταλλάξουν κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το Atomic Swap αντί για μια κεντρική ανταλλαγή. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουν?

Ο κ. Α κατέχει bitcoin που θέλει να ανταλλάξει με το litecoin του κ. B. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν:

Βήμα 1: Ο κ. Α δημιουργεί έναν κατακερματισμό χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό του κλειδί και το στέλνει στον κ. Β χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό κανάλι μεταξύ των δύο μερών. Ο κ. Α δημιουργεί επίσης μια προ-εικόνα του κατακερματισμού. Αυτό μπορεί να γίνει δημιουργώντας μια ονομαστική συναλλαγή. Αυτή η προ-εικόνα χρησιμοποιείται αργότερα για την οριστικοποίηση ή την επικύρωση της συναλλαγής.

Βήμα 2: Ο κ. Β σε απάντηση δημιουργεί το δικό του κατακερματισμό χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό του κλειδί και το στέλνει στον κ. Α. Παράγει επίσης μια προ-εικόνα του κατακερματισμού, όπως έκανε ο κ. Α στο πρώτο βήμα.

Βήμα 3: Μόλις ο κ. Α λάβει τη συναλλαγή litecoin του κ. Β, ο κ. Α το υπογράφει τώρα χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτότυπο κλειδί που έχει με τη μορφή προ-εικόνας. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνει ο κ. Β με τη συναλλαγή bitcoin του κ. Α.

Αυτό είναι! Η συναλλαγή γίνεται και στα δύο άκρα.

Επεξήγηση Atomic Swaps: Ένα πραγματικό παράδειγμα

Για καλύτερη κατανόηση, ας εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη παραπάνω με ένα πραγματικό παράδειγμα.

Για παράδειγμα, ο κ. Α θέλει να ανταλλάξει τα χρυσά νομίσματά του με τον κ. Β δολάρια. Πώς γίνεται λοιπόν εάν χρησιμοποιούμε την ίδια τεχνική Atomic Swap?

Ας εξετάσουμε τη διεύθυνση που κατέθεσαν τα νομίσματά τους στο παραπάνω παράδειγμα είναι χρηματοκιβώτια. Όταν κατέθεσαν τις διευθύνσεις τους στα νομίσματα κρυπτογράφησης, έβαλαν στην πραγματικότητα τα χρηματοκιβώτια στην αγορά, όπως στο δρόμο, αλλά κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο ασφαλές περιεχόμενο, καθώς μόνο έχουν το κλειδί για να το ανοίξουν.

Λοιπόν, MR. Ο Α και ο κύριος Β μοιράζονται τις τοποθεσίες των ασφαλών τους – και οι δύο βλέπουν το περιεχόμενο του άλλου εάν περιέχουν ό, τι πραγματικά έχει υποσχεθεί.

Τώρα, και οι δύο πρέπει να πατήσουν τα κουμπιά, δηλαδή το ιδιωτικό τους κλειδί ταυτόχρονα για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Οι θυρίδες ασφαλείας ανοίγουν μόνο όταν πατούν και οι δύο το κουμπί. Εάν μόνο ένα μέρος πατήσει το κουμπί, το χρηματοκιβώτιο δεν θα ανοίξει.

Τα χρηματοκιβώτια ανοίγουν επίσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και και τα δύο μέρη πρέπει να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή εντός του επιτρεπόμενου χρόνου μετά την οποία η πόρτα θα κλείσει ξανά. Γι ‘αυτό είναι μια ασφαλής συναλλαγή, όπως συμβαίνει όταν και τα δύο μέρη συμφωνούν ή δεν συμβαίνουν καθόλου. Δεν υπάρχει τίποτα μερικό στη συναλλαγή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Off-Chain και On-Chain Atomic Swaps?

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι τα Atomic Swaps μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε blockchain είτε έξω από το blockchain. Τα Atomic Swaps που πραγματοποιούνται στο blockchain ονομάζονται on-chain και εκείνα που συμβαίνουν έξω από το blockchain ονομάζονται off-chain.

Όταν πραγματοποιείται το Atomic Swap στην αλυσίδα, τα blockchain πρέπει να υποστηρίζουν HTLC και τα νομίσματα πρέπει να έχουν τον ίδιο αλγόριθμο κατακερματισμού.

Από την άλλη πλευρά, τα Atomic Swaps εκτός αλυσίδας πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το στρώμα 2, το οποίο είναι ένα όνομα για ένα ανοιχτό κανάλι εκτός αλυσίδας μεταξύ δύο μερών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το πρώτο ατομικό swap που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Litecoin και Bitcoin και χρησιμοποίησε το Bitcoin Lightning Network αντί για το blockchain.  

Τι είναι το Atomic Swap Lightning Network και πώς λειτουργεί?

Το Lightning Network είναι το πρωταρχικό παράδειγμα λύσης δεύτερου επιπέδου για ατομικά ανταλλακτικά εκτός αλυσίδας.

Το Atomic Swap Lighting Network είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο καναλιών πληρωμής εκτός αλυσίδας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το Atomic Swap.

Τα κανάλια χρησιμοποιούν μηχανισμό MultiSig (multi-signature) για τη δημιουργία μιας συναλλαγής. Για παράδειγμα, μια συναλλαγή χρειάζεται περισσότερα από ένα ιδιωτικά κλειδιά και από τα δύο μέρη για επικύρωση και πραγματοποίηση.

Τι σημαίνει αυτό? Αυτό το δίκτυο αστραπής ακολουθεί έναν μηχανισμό που απαιτεί και τα δύο μέρη

Ποια είναι τα οφέλη των ατομικών ανταλλαγών?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα Atomic Swaps είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά κρυπτογραφικά χρηματιστήρια και σας παρέχουν μια καλύτερη λύση σε ορισμένους από τους περιορισμούς που αντιμετωπίζετε κατά τη χρήση αυτών των ανταλλαγών.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για τα Atomic Swaps. Εδώ είναι μερικά από τα πιο γνωστά οφέλη του Atomic Swaps.

 • Το Atomic Swap προσφέρει μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων και ψηφιακών στοιχείων. Το Atomic Swap είναι το πρώτο βήμα για τη σύνδεση διαφορετικών νομισμάτων και κρυπτονομισμάτων και για να τους επιτρέψει να διαπραγματεύονται ανεξάρτητα.
 • Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα. Πως? Αποφεύγοντας τις χρεώσεις και άλλες χρεώσεις, πρέπει να πληρώσετε όταν χρησιμοποιείτε ανταλλαγή. Μερικές φορές, όταν αποσύρετε τα κέρματα στο πορτοφόλι σας, σας χρεώνουν ακόμη και κρυφές χρεώσεις, καθώς πολλές από αυτές τις ανταλλαγές έχουν αμφισβητήσιμη δομή τελών. Επιπλέον, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο ανταλλαγής ψευδών και απάτων, κάτι που δεν συμβαίνει με τα Atomic Swaps.
 • Στις περισσότερες συναλλαγές κρυπτογράφησης, ειδικά εάν η συναλλαγή είναι μεταξύ λιγότερο γνωστών κρυπτονομισμάτων, πρέπει πρώτα να αγοράσετε το Bitcoin ως ενδιάμεσο διακριτικό, το οποίο είναι πόνο. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε Litecoin για να αγοράσετε το Tezos, πρέπει πρώτα να αγοράσετε Bitcoin. Μόλις αποκτήσετε Bitcoin, μπορείτε τώρα να τα πουλήσετε για να αγοράσετε το Tezos. Ερεθιστικό, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, με τα Atomic Swaps, μπορείτε απλώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας με τα κρυπτονομίσματα που έχετε.

Περισσότερα οφέλη:

 • Το Atomic Swaps κάνει το άμεσο εμπόριο από πορτοφόλι σε πορτοφόλι μια δυνατότητα που καθιστά την ανταλλαγή γρηγορότερη, ασφαλή και φθηνότερη. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να παρακάμψετε κανονισμούς στους οποίους υπόκεινται οι ανταλλαγές.  
 • Το Atomic Swaps κάνει συναλλαγές και ανταλλαγές πολύ πιο γρήγορα καθώς παρακάμπτει όλα τα βήματα, τη διαδικασία εγγραφής, τις επιβεβαιώσεις και τις επικυρώσεις που απαιτούνται στα παραδοσιακά χρηματιστήρια. Μπορείτε να κάνετε την ανταλλαγή αμέσως.
 • Οι παραδοσιακές συγκεντρωτικές ανταλλαγές διατρέχουν συχνά κίνδυνο διαδικτυακής επίθεσης ή εισβολής. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρίτο μέρος στο Atomic Swap και το κανάλι μεταξύ των δύο μερών είναι ασφαλές, η διαδικασία είναι ασφαλής.
 • Το Atomic Swaps σάς προσφέρει την ευκαιρία να ανταλλάξετε κρυπτονομίσματα και νομίσματα σε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον χωρίς χρέωση και χωρίς εμπιστοσύνη.
 • Με ευκολότερο, ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν τώρα σε ένα ή δύο κρυπτονομίσματα και αποφεύγουν την ανταλλαγή τους με άλλους λόγω των χρεώσεων και του κινδύνου. Με τα Atomic Swaps, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων είναι σχεδόν δωρεάν και χωρίς κινδύνους.
 • Δεν χρειάζεται να παράσχετε τα προσωπικά σας στοιχεία ή να περάσετε από μια διαδικασία επαλήθευσης, όπως σε κρυπτογραφικές ανταλλαγές, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την ταυτότητά σας ιδιωτική.

Σύνοψη παροχών

Ακολουθεί η σύντομη περίληψη των πλεονεκτημάτων του Atomic Swaps:

 • Άμεσες συναλλαγές
 • Χαμηλότερο κόστος
 • Ασφαλής
 • Ανταλλαγή Peer to Peer χωρίς μεσάζοντα
 • Διαφανής

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Atomic Swap και του Exchange?

Έχουμε ήδη συζητήσει πολλά για τις διαφορές μεταξύ των δύο. Ωστόσο, σε αυτήν την ενότητα, θα περάσουμε από μια γρήγορη σύγκριση Atomic Swap vs. Exchange για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα και τις δύο έννοιες.

Ατομική ανταλλαγή

Ανταλλαγή Crypto

Κόστος

Χαμηλή χρέωση συναλλαγής Συνήθως, απαιτούνται υψηλές χρεώσεις και κρυφές χρεώσεις.

Οροι

Άμεσες συναλλαγές Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να επικυρώσετε ή να επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή σας, να καταθέσετε κέρματα, να πραγματοποιήσετε ανάληψη και άλλα βήματα.

Διαμεσολαβητικό κουπόνι

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ενδιάμεσο διακριτικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράσετε ένα ενδιάμεσο διακριτικό όπως το Bitcoin για συναλλαγές μεταξύ λιγότερο γνωστών κρυπτονομισμάτων.

Τύπος

Αποκεντρωμένη Κεντρική

Ασφαλής

Ασφαλής συναλλαγή μεταξύ δύο μερών. Οι ανταλλαγές είναι ανοιχτές σε κανονισμούς, καθώς και σε ηλεκτρονικές εισβολές και επιθέσεις.

 

Υπάρχουν περιορισμοί ατομικής ανταλλαγής?

Το Atomic Swap είναι μια ιδέα που βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και συνεχίζει να εξελίσσεται. Λοιπόν, ναι, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στους οποίους εξακολουθούν να εργάζονται οι ειδικοί. Ακολουθούν ορισμένα βασικά ζητήματα με τα Atomic Swaps.

 • Ικανότητα προσαρμογής.

Λόγω των συνθηκών που χρειάζεται κάθε κρυπτογράφηση για το Atomic Swap, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Atomic Swap για κάθε κρυπτογράφηση.

Για παράδειγμα, υπάρχουν συνολικά τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάθε κρυπτογράφηση.

 1. Και τα δύο κρυπτονομίσματα που θέλετε να ανταλλάξετε και να ανταλλάξετε πρέπει να έχουν αλγόριθμο κατακερματισμού. Ο αλγόριθμος κατακερματισμού πρέπει επίσης να είναι εγγενής και στα δύο κρυπτονομίσματα.
 2. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο κρυπτονομίσματα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν κατακερματισμένα συμβόλαια χρονικού κλειδώματος (HTLC).
 3. Τα κρυπτονομίσματα πρέπει επίσης να διαθέτουν εξειδικευμένες λειτουργίες προγραμματισμού.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα που να πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αυτό, δυστυχώς, περιορίζει τον αριθμό των κρυπτονομισμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το Atomic Swaps.

Φαίνεται ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσει αυτή η τεχνολογία να γίνει mainstream.

 • Αδυναμία χειρισμού μεγάλου όγκου δεδομένων

Η ταχύτητα είναι ένα πλεονέκτημα των Atomic Swaps, αλλά όχι πολύ όταν θέλετε να μεταφέρετε πολλά νομίσματα. Υπάρχουν ακόμη πολλές βελτιώσεις που απαιτούνται για να είναι αρκετά γρήγορες και για μεγαλύτερα δεδομένα.

 

 • Δεν είναι αρκετά συμβατό

 

Δεν υποστηρίζει κάθε πορτοφόλι Atomic Swaps. Ωστόσο, ο αριθμός των πορτοφολιών αυξάνεται που μπορούν πλέον να λειτουργήσουν με τα Atomic Swaps, ενώ άλλοι σχεδιάζουν να υιοθετήσουν την τεχνολογία atomic swap, αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε κάποια στιγμή για να μπορέσει η τεχνολογία να γίνει mainstream.

Προς το παρόν, ο αριθμός των πορτοφολιών που μπορούν να υποστηρίξουν τα Atomic Swaps είναι πολύ χαμηλός.

Συνολικά, η τεχνολογία όπως φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί ως ο κύριος ανταγωνιστής των ανταλλαγών κρυπτογράφησης ή για να πάει στο mainstream. Μέχρι τότε, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο χρόνο.  

Επιπλέον, τα Atomic Swaps δεν μπορούν επίσης να λειτουργήσουν με κρυπτονομίσματα που δεν υποστηρίζουν έξυπνα συμβόλαια.

Ποια είναι μερικά δημοφιλή Blockchain Atomic Swap?

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μερικά blockchain Atomic Swap γίνονται επιτυχημένα. Επίσης, πώς ορισμένες ανταλλαγές επιτρέπουν στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Atomic Swap στις πλατφόρμες τους.

 

 • Ατομική ανταλλαγή Komodo

 

Κομόντο είναι πιθανώς το πρώτο ανταλλακτικό ατομικής ανταλλαγής που επιτρέπει στους χρήστες του να επωφεληθούν από τη δυνατότητα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ανταλλαγές, είναι επίσης μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή.

Στην πραγματικότητα, είναι η ομάδα πίσω από τον Komodo που καταβάλλει τις προσπάθειές τους και επενδύει το χρόνο τους πίσω από την ιδέα του Atomic Swaps. Αφού ο Nolan παρουσίασε την ιδέα στη θεωρία, ήταν η ομάδα ανάπτυξης του Komodo, όπως ο κύριος προγραμματιστής jl777 που έγραψε τον κώδικα για το πρώτο ατομικό swap.

Παρόλο που ο κωδικός ήταν διαθέσιμος μόνο για τα Atomic Swaps μεταξύ των στοιχείων NXT αρχικά, αλλά αργότερα ο κώδικας βελτιώθηκε για την ανταλλαγή στοιχείων NXT χρησιμοποιώντας τα Atomic Swaps με νομίσματα Bitcoin-πρωτοκόλλων.

Ήταν επίσης ο Komodo που έκανε τα πρώτα σοβαρά βήματα για να φέρει το Atomic Swaps στη γενική χρήση. Το 2017, ανέπτυξαν το πρώτο GUI για μια πλήρως αγορά συναλλαγών κρυπτογράφησης Atomic Swap, που ονομάζεται BarterDEX.

Η Komodo έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες Atomic Swaps μεταξύ πολλών κρυπτονομισμάτων και έχει ενσωματώσει δεκάδες νομίσματα Atomic Swap. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν έναν μεγάλο αριθμό νομισμάτων Atomic Swap χωρίς να χρησιμοποιούν παραδοσιακές ανταλλαγές.

Επιπλέον, η Komodo ανέπτυξε επίσης μια τεχνολογία για τη χρήση του Atomic Swap με διακομιστές Ethereum. Τον Φεβρουάριο του 2018, όταν η Komodo συνέδεσε νομίσματα πρωτοκόλλου Bitcoin με το Ethereum, επιτρέποντας το Atomic Swap μεταξύ δύο διαφορετικών blockchain. Το πρώτο τέτοιο Atomic Swap ήταν μεταξύ DOGE και ETH.

Τα καλά νέα είναι, η Komodo υποστηρίζει πλέον σχεδόν το 95% όλων των διαθέσιμων νομισμάτων και μαρκών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Komodo για σχεδόν οποιαδήποτε νομίσματα Atomic Swap. Μέχρι τώρα, το Komodo BarterDEX έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες Atomic Swaps στην πλατφόρμα του.

Πώς λειτουργεί το Komodo Atomic Swap?

Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς λειτουργεί το atomic swap komodo, ας δούμε ένα παράδειγμα.  

Εάν ο κ. Α θέλει να ανταλλάξει μερικά bitcoin με το KMD, το οποίο είναι μάρκες Komodo, που κατέχει ο MR B, οπότε τι MR. Α πρέπει να κάνει?

Εδώ είναι απλά βήματα:

Βήμα 1

Ο κ. Α θέτει μια εντολή συναλλαγών με πληροφορίες για το τι κατέχει, τι θέλει σε αντάλλαγμα, την ποσότητα και παρόμοιες πληροφορίες.

Βήμα 2 

Ο κ. Β θεωρεί την εμπορική ευκαιρία ελκυστική και αποδέχεται την παραγγελία.

Βήμα 3:

Λάβετε υπόψη ότι η BarterDex χρεώνει 0,15% τέλη επί του συνολικού ποσού συναλλαγής, με το οποίο ο κ. B πρέπει να συμφωνήσει όταν αποδέχεται την παραγγελία.

Βήμα 4:

Πρώτον, ο κ. Β πρέπει να πληρώσει τα τέλη, μετά από αυτό, πραγματοποιείται η ατομική ανταλλαγή.

Ο κ. Α στέλνει έπειτα την κατάθεση που πρέπει να αξίζει το 112% του πραγματικού ποσού της παραγγελίας που δημοσιεύτηκε για να εξασφαλίσει τη διεύθυνση. Τα χρήματα είναι ασφαλή καθώς κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα, εκτός εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή ή τελειώσει η χρονική περίοδος που ορίζεται για την ανταλλαγή.

Βήμα 5:

Ο κ. Β επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία, στέλνοντας την κατάθεση KMD που κατέχει σε ασφαλή διεύθυνση.

Βήμα 6:

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε από τα μέρη αλλάξει γνώμη, ο χρόνος θα τελειώσει και η συναλλαγή θα ακυρωθεί ακόμη και μετά την κατάθεση των κερμάτων στη διεύθυνση. Σε μια τέτοια περίπτωση, και τα δύο μέρη επιστρέφουν τα κέρματά τους.

Βήμα 7:

Ο κ. Α στέλνει την κατάθεση του Bitcoin στον κ. Β και αποκτήστε πρόσβαση στην κατάθεση του KMD από τον MR. σι.

Βήμα 8:

Και τα δύο μέρη λαμβάνουν τα κουπόνια τους και το εμπόριο έχει ολοκληρωθεί.    

Η δυνατότητα που έχετε στην πλατφόρμα Komodo να ανταλλάσσετε κέρματα μεταξύ δύο διαφορετικών blockchain είναι επίσης το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη διαλειτουργικότητα blockchain. Στο παρελθόν, δεν ήταν δυνατή η ανταλλαγή κερμάτων μεταξύ δύο διαφορετικών αλυσίδων.

Με τα Atomic Swaps, είναι πλέον δυνατή η ανταλλαγή κερμάτων πρωτοκόλλου BTC με μάρκες ERC-20 με βάση το Ethereum. Επιπλέον, το Komodo διαθέτει επίσης νέα Έξυπνη σύμβαση Cross-Chain τεχνολογία που προσφέρει απόδειξη αλυσίδας και απόδειξη συναλλαγής.

 

 • Bitcoin Atom

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή μπλοκ Atomic Swap είναι το Bitcoin Swap, επίσης γνωστό ως BCA. Είναι ένα δίκρανο Bitcoin με δυνατότητα SegWit που διαθέτει υβριδική συναίνεση και επιλογή ατομικής ανταλλαγής on-chain. Χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία που συζητήσαμε στο πώς λειτουργούν το τμήμα των ατομικών ανταλλαγών.

Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα μετά από μια αποκεντρωμένη διαδικασία. Η διαδικασία χρησιμοποιεί Hash Time-Locked Contracts (HTLC) καθώς και το δικό του API HTLC. Η ομάδα πίσω από το έργο εργάζεται επίσης επί του παρόντος στο ενσωματωμένο κιτ εργαλείων τόσο για ατομικά ανταλλακτικά εκτός αλυσίδας όσο και για ατομικά on-chain.

Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το blockchain Atomic Swap στο επίσημο τους δικτυακός τόπος.

 • Αξιοσημείωτος προμηθευτής: ΑΤΟΜΙΚΟΣ

ΑΤΟΜΙΚΟΣ είναι ένα νέο επίπεδο υποδομής πάνω από όλα τα υπάρχοντα blockchains που επιτρέπει μια εντελώς νέα γκάμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ATOMIC, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν συναλλαγές peer-to-peer σε ένα εξαιρετικά γρήγορο και εγγυημένο περιβάλλον χωρίς τον κίνδυνο φύλαξης που σχετίζεται με τις ανταλλαγές.

Ποιο είναι το μέλλον των ατομικών ανταλλαγών?

Προς το παρόν, τα ατομικά ανταλλακτικά είναι μια εξαιρετική λύση για όσους θέλουν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα. Είναι μια αναδυόμενη αποκεντρωμένη τεχνολογία ανταλλαγής που γίνεται καλύτερη και δημοφιλής.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι η βιομηχανία blockchain και crypto μετατοπίζεται προς τον αποκεντρωμένο κόσμο και το Atomic Swap θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο για το εμπόριο όταν συμβεί αυτό.   

Οι τελικές λέξεις

Το Atomic Swap είναι μια ανερχόμενη τεχνολογία που προσφέρει πολλά οφέλη για τους επενδυτές κρυπτογράφησης που θέλουν να διαφοροποιήσουν τα κέρματά τους. Η τεχνολογία έχει σαφή οφέλη έναντι των ανταλλαγών ως χαμηλού κόστους, ταχύτερη και ασφαλή εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι περιορισμοί, και ίσως χρειαστεί να περιμένουμε κάποια στιγμή πριν η τεχνολογία ενσωματωθεί. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η επεκτασιμότητά του καθώς και η διαλειτουργικότητά του, καθώς δεν απαιτούνται πολλά πορτοφόλια και κρυπτονομίσματα.

Τούτου λεχθέντος, το Atomic Swap προσφέρει επίσης μια πραγματική δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε συναλλαγές στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια και μπορεί να φέρει επανάσταση στις συναλλαγές κρυπτογράφησης στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μερικές ιστορίες επιτυχίας όπως η πλατφόρμα Komodo BarterDex που είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή που επιτρέπει το Atomic Swap μεταξύ σχεδόν όλων των διαθέσιμων κουπονιών και κερμάτων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me