Blockchain για επιχειρήσεις: Δωρεάν εκπαιδευτικός οδηγός

Το Blockchain για επιχειρήσεις πρόκειται να ανοίξει το δρόμο για το μέλλον. Πολλοί οργανισμοί προσπαθούν τώρα να επενδύσουν στην πλατφόρμα εταιρικών blockchain και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για πάντα. Οι εταιρικές μπλοκ επικεντρώνονται κυρίως στα χαρακτηριστικά εταιρειών εταιρικού επιπέδου και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η βιομηχανία.

Δεδομένης της τεράστιας αξίας blockchain για εταιρικά δίκτυα που μας προσφέρουν, πρέπει να βρείτε λίγο χρόνο για να επενδύσετε στην εκπαίδευση blockchain για επιχειρήσεις. Για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αντιμετωπίζετε, θα καλύψουμε κάθε πτυχή του blockchain για επιχειρήσεις που θα σας διαφωτίσουν στο θέμα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

 

Contents

Κεφάλαιο-1: Βασικές αρχές της τεχνολογίας Blockchain
Κεφάλαιο-2: Μπορεί να χρησιμοποιήσει περιπτώσεις που υπερβαίνουν τις προκλήσεις εφαρμογής?
Κεφάλαιο-3: Επιχειρησιακά έργα σε μη χρηματοοικονομικά και ομοσπονδιακά δίκτυα
Κεφάλαιο-4: Επιχείρηση Blockchains: Προμηθευτές BAAS και δημοφιλείς πλατφόρμες
Κεφάλαιο-5: Οικοσύστημα Hyperledger
Κεφάλαιο-6: Blockchain στην υγειονομική περίθαλψη και την κυβέρνηση
Κεφάλαιο-7: Αποκεντρωμένο Διαδίκτυο και Ιστός 3.0
Κεφάλαιο-8: Κορυφαίες προκλήσεις υιοθέτησης Blockchain
Κεφάλαιο-9: Το βιβλίο μετασχηματισμού
Κεφάλαιο-10: Τελικές λέξεις


 

Κεφάλαιο-1: Βασικές αρχές της τεχνολογίας Blockchain

Δημόσιο έναντι ιδιωτικού: Η μάχη των δύο δημοφιλών τεχνολογιών Blockchain

Ας επιστρέψουμε αμέσως από την αρχή. Η τεχνολογία Blockchain αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά όταν η Satoshi Nakamoto παρουσίασε το Bitcoin που λειτουργεί με αυτήν τη νέα αποκεντρωμένη τεχνολογία. Πιστεύουμε ότι ήδη γνωρίζετε ήδη ότι το Bitcoin είναι ένα δημόσιο blockchain. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο και να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

Λίγο μετά το δημόσιο blockchain έγινε δημοφιλές νέο δημόσιο blockchain όπως το Ethereum άρχισε να ευδοκιμεί στην αγορά και η δημοτικότητα συνεχίζει να αυξάνεται. Αλλά τώρα η σκηνή αλλάζει δραστικά. Οι επιχειρήσεις ή οι μεγάλες εταιρείες είναι πιο πρόθυμες να συνεργαστούν με την τεχνολογία blockchain ιδιωτικών επιχειρήσεων και όχι με το δημόσιο blockchain.

Μα γιατί?

Public VS Private Blockchain Network Infographic

Μετάβαση σε τεχνολογία Blockchain Private Enterprise 

Τα δημόσια blockchain έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά το ανοιχτό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για κάθε είδους εταιρεία. Πολλές εταιρείες πρέπει να ασχοληθούν με ευαίσθητες πληροφορίες και χρειάζονται ένα ασφαλές κανάλι όπου μπορούν να αποθηκεύσουν ή να ασχοληθούν με την τεκμηρίωση.

Από αυτήν την άποψη, τέθηκε σε εφαρμογή η λύση blockchain ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αυτή η λύση blockchain ιδιωτικής επιχείρησης θα μπορούσε να τους δώσει το απόρρητο που χρειάζονται μαζί με δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, αυτός ο τύπος λύσης blockchain είναι κυρίως κατάλληλος για τράπεζες ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αλλά τώρα πολλές επιχειρήσεις είναι περισσότερο από πρόθυμες να συνεργαστούν και με τα δύο είδη blockchain.

Έτσι, το οικοσύστημα της λύσης blockchain για επιχειρήσεις αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει δραστικά τις επόμενες ημέρες. Αλλά ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain που κάνει κάθε βιομηχανία να την εφαρμόσει; Ας το δούμε τώρα!

 

Βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Blockchain

Έτσι, έχουμε ήδη μιλήσει λίγο για το blockchain των επιχειρήσεων. Αλλά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το νέο είδος συστήματος δικτύου, ας επιτρέψουμε να ξεκαθαρίσουμε την ιδέα πριν προχωρήσουμε στα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain.

 

Λοιπόν, τι είναι το Enterprise Blockchain?

Όλο το blockchain της επιχείρησης στην αγορά είναι ειδικά εξοπλισμένο για να ικανοποιεί όλες τις οργανωτικές απαιτήσεις. Με απλά λόγια, αυτά τα δίκτυα είναι κατασκευασμένα για εταιρικές λύσεις blockchain. Επομένως, εάν μια επιχείρηση θέλει να ενσωματώσει μια τεχνολογία blockchain που μπορεί να προσφέρει ειδικές λειτουργίες μόνο για αυτά, τότε αυτά τα δίκτυα ονομάζονται εταιρική blockchain.

Για περισσότερες πληροφορίες, δοκιμάστε το blockchain για εταιρικά pdf και για εταιρικά blockchains ppt.

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι το blockchain της επιχείρησης, ήρθε η ώρα να δούμε ποια χαρακτηριστικά καθιστούν το blockchain τόσο τέλειο για τις επιχειρήσεις. Ας αρχίσουμε!

Βασικές αρχές του Enterprise Blockchain Infographic

Βασικά χαρακτηριστικά του Blockchain για επιχειρήσεις

 • Αποκεντρωμένη φύση

Ο τυπικός διακομιστής-πελάτης έρχεται με μερικά σημαντικά ζητήματα. Συχνά ο διακομιστής είναι ευάλωτος και οι υπηρεσίες τείχους προστασίας δεν είναι αρκετά ισχυρές για να συγκρατούν τους χάκερ. Αυτή είναι η συνήθης δομή δικτύου πολλών επιχειρήσεων και μάλιστα ξοδεύουν χρήματα σε πρωτόκολλα ασφαλείας. δεν είναι σε θέση να σταματήσουν αυτούς τους κακούς παίκτες.

Αυτό είναι όπου η φύση της αποκέντρωσης του blockchain παίζει. Το Blockchain για επιχειρήσεις προσφέρει ένα σύστημα δικτύου peer-to-peer, οπότε δεν υπάρχει καμία κεντρική αρχή για να σαμποτάρει το σύστημα καθολικών. Επιπλέον, ο έλεγχος θα είναι στα χέρια του χρήστη τώρα!

 

 • Αμετάβλητη δομή

Είναι ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό για το οποίο το blockchain για επιχειρηματικά έργα είναι οπαδός. Το αμετάβλητο καθιστά το σύστημα καθολικού σε τείχος προστασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ένα μπλοκ προστεθεί στο καθολικό μία φορά, κανείς δεν θα μπορεί ποτέ να το αλλάξει ή να το αλλάξει. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν άλλες απαιτήσεις.

Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, κανένα διεφθαρμένο άτομο δεν μπορεί να αλλάξει το καθολικό και να πάρει περισσότερα προνόμια.

 

 • Μεγαλύτερη διαφάνεια

Το Blockchain προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο διαφάνειας. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με το σύστημα καθολικών είναι ανοιχτές για να δουν οι χρήστες του δικτύου. Αλλά το blockchain μπορεί επίσης να προσφέρει διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και πρόσβαση σε επίπεδο για την προστασία ορισμένων ευαίσθητων πληροφοριών και για τις επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, το επίπεδο διαφάνειας είναι τεράστιο, έτσι οι χρήστες μπορούν να δουν τι κάνουν άλλοι χρήστες, αν και η ταυτότητά τους μπορεί να παραμείνει κρυμμένη. Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε μόνο τη δημόσια διεύθυνση ενός ατόμου.

 

 • Φθηνότερο κόστος

Μπορεί να φαίνεται λίγο δαπανηρό να αναπτύξετε το δικό σας blockchain, αλλά έχουμε μια λύση για αυτό. Πολλοί πάροχοι BAAS προσφέρουν αυτές τις λύσεις σε πολύ φθηνότερη τιμή, τότε θα χρειαζόταν να αναπτυχθούν.

Έτσι, μπορείτε να μειώσετε το κόστος των προγραμματιστών ή ακόμη και των διαχειριστών δικτύων και η λύση blockchain για επιχειρήσεις συνοδεύεται επίσης από τη διαχείριση δικτύων. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αναβάθμιση του εσωτερικού τους δικτύου.

 

 • Γρήγορη έξοδος

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια γρήγορη παραγωγή, έτσι δεν είναι; Πολλές επιχειρήσεις ασχολούνται καθημερινά με πολλές πληρωμές, για να τις εξορθολογίσουν, μπορούν να αξιοποιήσουν τη λειτουργία γρήγορης παραγωγής της τεχνολογίας blockchain. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει τη δημιουργία blockchain για επιχειρηματικά έργα.

Πολλές πλατφόρμες είναι σε θέση να ανταγωνίζονται για μια συναλλαγή εντός 20 δευτερολέπτων ή και λιγότερο! Πρόκειται για μια εξαιρετικά γρήγορη παραγωγή σε σύγκριση με τις τράπεζες που χρειάζονται τρεις ή και έξι ημέρες!

Ακολουθεί ένα άλλο υπέροχο infographic για τα παιδιά σας να καταλάβουν τις βασικές δυνατότητες blockchain –

Βασικά χαρακτηριστικά του Blockchain Technology Infographic

 

Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain: Πόσο εξελίχθηκε το Blockchain?

Πολλοί από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπερβολικά υψηλή τεχνολογία blockchain. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να ισχύει. Ωστόσο, αν το κοιτάξουμε, ιστορία της τεχνολογίας blockchain θα γνωρίζαμε πόσο εξελίχθηκε η τεχνολογία. Ας ρίξουμε μια ματιά!

Η Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain Infographic

1991-2008: Όταν το Blockchain ήταν ακόμα βλαστάρι

Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί το έτος 1991; Λοιπόν, δεν το γνωρίζουν πολλοί από εμάς, αλλά η τεχνολογία blockchain προήλθε από το 1991. Ο W. Scott Stornetta και ο Stuart Haber οραματίστηκαν για πρώτη φορά την ιδέα του blockchain. Έτσι, δούλεψαν σε ένα κρυπτογραφικό σύστημα όπου θα υπήρχε μια αλυσίδα μπλοκ που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει. Το 1992, αναβάθμισαν το σύστημα για να το κάνουν πιο αποτελεσματικό. 

Αλλά η τεχνολογία κέρδισε περισσότερο φως το 2008 όταν ο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε μια πλατφόρμα τεχνολογίας blockchain που λειτουργεί για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει. Μετά από ένα χρόνο, κυκλοφόρησε το whitepaper του bitcoin.

 

2008-2013: Blockchain 1.0 – όπου το Bitcoin αρχίζει να ανθίζει

Μην συγχέετε με το Bitcoin και το Blockchain. δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το Bitcoin είναι ένα κρυπτογράφηση όπου το Blockchain είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα.

Μετά από αυτό το bitcoin άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα και οι δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας αυξήθηκαν. Πολλοί άρχισαν να αξιοποιούν τη βασική ιδέα και να αναπτύσσουν νεότερες εφαρμογές.

 

2013-2015: Blockchain 2.0 – Η πλατφόρμα Ethereum ήταν ζωντανή

Η πλατφόρμα blockchain των Bitcoin ήταν εξαιρετική, αλλά ήταν περιορισμένη κατά κάποιον τρόπο. Έτσι, οι προγραμματιστές άρχισαν να βρίσκουν τρόπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας blockchain για επιχειρήσεις. Επιτέλους το 2013, η πλατφόρμα Ethereum δημιουργήθηκε και η λειτουργική μετατόπισε σε μια νέα άκρη. 

Οι νέες λειτουργίες δεν περιόριζαν την πλατφόρμα μόνο για χρήση σε κρυπτογράφηση, αλλά βοήθησε και άλλους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια εφαρμογή σε αυτό. 

Αλλά κυκλοφόρησε επίσημα το 2015 και έγινε μια από τις μεγαλύτερες κορυφαίες βιομηχανίες μέχρι τώρα.

Ένα άλλο πράγμα συνέβη μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο που μας έδωσε μια νέα προοπτική της τεχνολογίας blockchain των επιχειρήσεων. Το R3 δημιουργήθηκε από το 2014 όπου δημιούργησαν μια κοινοπραξία 40 οργανισμών. Μετά από αυτό, η τεχνολογία του R3 Corda άρχισε να έχει ισχυρή παρουσία στους περισσότερους χρηματοοικονομικούς τομείς.

Τον τελευταίο χρόνο αυτού του χρονοδιαγράμματος, το Ίδρυμα Linux άρχισε να κερδίζει ενδιαφέρον για την τεχνολογία και ήθελε να προσφέρει λύσεις blockchain για επιχειρήσεις. Έτσι, δημιούργησαν ένα έργο ομπρέλας blockchain ανοιχτού κώδικα Hyperledger.

Το Hyperledger έχει πλέον πολλά έργα κάτω από τα φτερά του. Επιπλέον, με το Hyperledger το blockchain για επιχειρήσεις άρχισε τελικά να παίρνει τη διαφημιστική εκστρατεία που χρειαζόταν. Η Hyperledger προκάλεσε μια νέα δομή blockchain και εξακολουθούν να εισάγουν πολλές λύσεις για περιβάλλοντα μεταξύ βιομηχανιών.

 

2017: EOS.IO

Το 2017, δημιουργήθηκε ένα νέο είδος τεχνολογίας EOS. Το μπλοκ της εταιρείας. κάποιος δημοσίευσε τη λευκή βίβλο σε αυτήν την πλατφόρμα εταιρικών blockchain που μιμείται τους πραγματικούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των GPU και CPU.

Για αυτό, η EOS μπορεί να προσφέρει διπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας έξυπνων συμβάσεων σε οποιοδήποτε αποκεντρωμένο περιβάλλον.

 

2018 – Σήμερα: Blockchain 3.0 – Περιμένει μια νέα καινοτομία

Όπως μπορείτε να δείτε, το blockchain εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών και συνεχίζει να αυξάνεται. Με την εισαγωγή των Corda και Hyperledger τώρα το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να επικεντρωθεί σε μπλοκ τύπου που επιτρέπεται. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς θα γίνουν τα πράγματα, αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δεν είναι το τέλος του blockchain για επιχειρήσεις αλλά μόνο η αρχή.

Ήρθε η ώρα να βυθίσουμε βαθύτερα τις ρίζες διαφορετικών ειδών δικτύων blockchains. Με την εξέλιξη, το blockchain δεν είναι πλέον μόνο ιδιωτικό ή δημόσιο, αλλά πολύ περισσότερο. Ας δούμε λοιπόν τι είναι στις επόμενες ενότητες. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο blockchain για εταιρικά pdf και για εταιρικά blockchains ppt για περισσότερες πληροφορίες.

 

Διαφορετικοί τύποι Blockchain για επιχειρήσεις

Με την εξέλιξη του blockchain τώρα βλέπουμε περισσότερα από δύο είδη blockchain για επιχειρηματικά έργα. Όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες εταιρικών blockchain δημιουργούν πλέον περισσότερες εταιρικές λύσεις blockchain για τους πελάτες.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά οι τύποι blockchain έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για αυτά.

Διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain για επιχειρήσεις Infographic

Γενική ταξινόμηση –

 

1. Ιδιωτικός

Σε ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδων, θα δείτε έναν μεμονωμένο οργανισμό που θα εξουσιοδοτεί την πρόσβαση για το ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο. Μοιάζει περισσότερο με ένα κεντρικό-αποκεντρωμένο blockchain για επιχειρήσεις.

Μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα κατάλληλο αποκεντρωμένο δίκτυο, αλλά οι βασικές τιμές εξακολουθούν να υπάρχουν. Εάν έχετε την κατάλληλη εξουσιοδότηση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα. Αλλά θα υπάρχει μια κυβερνητική αρχή που θα φροντίζει την τεχνολογία blockchain της επιχείρησης.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά

 • Η πρόσβαση ανάγνωσης ή εγγραφής ποικίλλει από κόμβο σε κόμβο
 • Ταχύτερη παραγωγή
 • Μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε τύπο στοιχείου στο δίκτυο
 • Δεν προσφέρει ανωνυμία
 • Φθηνότερο σε σύγκριση με το δημόσιο blockchain

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

 • Διατηρεί το απόρρητο
 • Εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με το δημόσιο blockchain
 • Λιγότερο ασταθές δίκτυο
 • Οργανωτική ενδυνάμωση

 

2. Δημόσιο

Σε ένα δημόσιο blockchain, οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο και να συμμετέχει σε συναίνεση. Επιπλέον, όλοι οι χρήστες μπορούν να δουν το καθολικό έτσι ώστε να έχετε πλήρη διαφάνεια.

Έτσι, αυτό το είδος blockchain για εταιρικά δίκτυα είναι πιο αποκεντρωμένο, καθώς κυριολεκτικά δεν έχετε κανέναν κεντρικό συγγραφέα να σας παρακολουθεί.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά

 • Όλοι έχουν πρόσβαση στο δίκτυο
 • Δυνατότητα λήψης και προσθήκης κόμβων
 • Πλήρως αποκεντρωμένο στη φύση
 • Αργότερη απόδοση
 • Προσφέρει ανωνυμία

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

 • Μεγαλύτερη διαφάνεια
 • Αληθινή αποκεντρωμένη δομή
 • Ενδυνάμωση χρήστη
 • Αμετάβλητο

 

3. Ομοσπονδία

Στο ομοσπονδιακό blockchain, πολλοί οργανισμοί επηρεάζουν το δίκτυο blockchain. Είναι παρόμοιο με έναν κόμβο για ένα μεγάλο αριθμό οργανισμών να μοιράζονται και να εργάζονται ταυτόχρονα.

Αυτός ο τύπος επιχειρηματικής λύσης blockchain είναι πιο κοντά σε ιδιωτικά blockchain. Αλλά η πολλαπλή οργάνωση που κυβερνά την τεχνολογία επαναφέρει στην πραγματικότητα το μέρος της αποκέντρωσης.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά

 • Εξαιρετικά ταχύτερη παραγωγή
 • Ιδιαίτερα επεκτάσιμη
 • Ενεργειακής απόδοσης
 • Κατανεμημένη αρχή

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

 • Εξοικονομεί κόστος
 • Χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγής
 • Κανονισμοί δικτύου
 • Χωρίς εγκληματική πρόσβαση

 

Ταξινόμηση επιπέδου άδειας –

 

1. Επιτρέπεται

Σε αυτόν τον τύπο δικτύου blockchain, κάθε κόμβος στο δίκτυο δεν μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία συναίνεσης. Μόνο προκαθορισμένοι κόμβοι μπορούν να συμμετέχουν.

Λοιπόν, είναι περισσότερο ένα κλειστό είδος περιβάλλοντος. Εδώ, εάν έχετε το κατάλληλο επίπεδο εξουσίας μόνο τότε μπορείτε να δείτε το καθολικό. Ο κεντρικός οργανισμός θα πρέπει να προτιμά αυτήν την τεχνολογία blockchain για επιχειρήσεις.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά

 • Η αποκέντρωση ποικίλλει από δίκτυο σε δίκτυο
 • Ορισμένοι κόμβοι έχουν περισσότερη εξουσία
 • Σχετικά πιο γρήγορα
 • Αξιόπιστο περιβάλλον

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

 • Κατάλληλο για εταιρείες
 • Τα τέλη συναλλαγής είναι χαμηλά
 • Δεν χρειάζεται εγγενές στοιχείο

 

2. Χωρίς άδεια

Σε αυτόν τον τύπο δικτύου blockchain, κάθε κόμβος στο δίκτυο μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει στη διαδικασία συναίνεσης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή.

Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό. Το blockchain χωρίς άδεια για εταιρικό δίκτυο μπορεί να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό. Ωστόσο, υπάρχει ένα ιδιωτικό blockchain χωρίς άδεια που θα επιτρέψει μόνο κόμβους από έναν οργανισμό να εισέλθουν στο πλαίσιο. Μετά από αυτό, είναι ελεύθεροι να περιφέρονται. Αλλά περιορίζει την είσοδο εξωτερικών κόμβων. 

 

Ειδικά χαρακτηριστικά

 • Συνήθως αποκεντρωμένη
 • Περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη
 • Σχετικά πιο αργή

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

 • Περισσότερος έλεγχος
 • Ανοίξτε το απόρρητο για όλους
 • Δεν υπάρχει περιορισμός στη συμμετοχή στην ψηφοφορία ή τη συναίνεση

Μπορείτε επίσης να δείτε το blockchain για εταιρικά pdf και εταιρικά blockchains ppt για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

 

Κεφάλαιο-2: Μπορεί να χρησιμοποιήσει περιπτώσεις που υπερβαίνουν τις προκλήσεις εφαρμογής?

Τώρα ξέρετε τι είδους blockchain για επιχειρήσεις είναι. Αλλά πώς εκτιμάτε την αξία που θα φέρει για εμάς; Είναι φυσιολογικό να είμαστε σκεπτικοί και να πιστεύουμε ότι αν οι προκλήσεις μπορεί να είναι πολύ βαρύς για εμάς όσον αφορά τη χρήση που χρησιμοποιούμε.

Μπορούμε όμως να σας εξασφαλίσουμε ότι οι πιθανές περιπτώσεις χρήσης και η εφαρμογή θα κερδίζουν πάντα τις προκλήσεις εφαρμογής. Ας δούμε λοιπόν το εταιρικές περιπτώσεις blockchain σε όρους blockchain για επιχειρήσεις. Και θα περάσουμε περαιτέρω από τις προκλήσεις εφαρμογής για να συγκρίνουμε την αξία που αξίζει τον κόπο.

Ας βουτήξουμε! 

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις και προκλήσεις υλοποίησης του Enterprise Blockchain Infographic

 • Παγκόσμιες συναλλαγές

Ας ξεκινήσουμε με παγκόσμιες συναλλαγές, καθώς είναι μία από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις. Οι τραπεζικοί τομείς ή οι χρηματοοικονομικοί τομείς είναι οι πρώτοι που εξετάζουν το blockchain για επιχειρήσεις. Αυτοί οι τομείς αντιμετωπίζουν ένα τυπικό ελάττωμα – την κεντρική αρχιτεκτονική.

Αλλά το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να παρέχει άμεσες συναλλαγές ακόμη και σε περιβάλλοντα διασυνοριακών πληρωμών, καθώς και να απαλλαγούμε από κατεστραμμένα άτομα. Έτσι, είναι μια τεράστια νίκη για τους χρηματοπιστωτικούς τομείς.  

 

 • Εμπορία

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης blockchain για επιχειρήσεις είναι οι εφαρμογές στη χρηματοδότηση του εμπορίου. Κάθε χρόνο αποστέλλονται περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια αγαθών. Αλλά αυτές οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερο έλεγχο για να καταπολεμήσουν τα πλαστά προϊόντα στην αγορά.

Και το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα υψηλότερη απόδοση, παρακολούθηση, μειωμένο κόστος και γραφειοκρατία.

 

 • Ασφάλεια τροφίμων

Προφανώς, εσείς και όλοι οι άλλοι ενδιαφέρεστε για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Επιπλέον, οι εταιρείες μεταποιημένων τροφίμων δεν σκέφτονται πάντα για τα θέματα υγείας των χημικών που χρησιμοποιούν για τη συντήρηση. Και έτσι, το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί πραγματικά να λάμψει σε αυτήν τη θέση.

Πως?

Λοιπόν, το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να εντοπίσει τις πρώτες ύλες και να διασφαλίσει ότι κάθε φαγητό ακολουθεί τους κανονισμούς υγείας. Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτές τις εταιρικές περιπτώσεις blockchain, η βιομηχανία τροφίμων σας θα μπορούσε να ανθίσει εύκολα.

 

 • Εφοδιαστική αλυσίδα

Μία από τις εξέχουσες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις είναι η αλυσίδα εφοδιασμού. Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένα τεράστιο μέρος του βιομηχανικού μας οικοσυστήματος και το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει και εδώ –

 • Προσφέροντας ένα σύστημα καθολικού που μπορεί να παρακολουθεί τα προϊόντα.
 • Επικύρωση δεδομένων και ασφαλής πληρωμή μέσω έξυπνων συμβάσεων.
 • Ακριβείς πληροφορίες για την καταπολέμηση κακών παικτών.
 • Αύξηση εσόδων.
 • Μείωση κοστολόγησης.

 

 • Λιανεμποριο

Οι έμποροι λιανικής εξετάζουν τώρα το blockchain για επιχειρήσεις αρκετά συχνά. Επειδή οι περιπτώσεις χρήσης εταιρικών blockchain σε αυτό το τμήμα μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους. Η παρακολούθηση και η ασφάλεια προϊόντων λιανικής, η καταπολέμηση της παραποίησης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του blockchain για επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι λιανοπωλητές μικρής διάρκειας μπορούν να λάμψουν καθώς το καθολικό θα προσφέρει ένα δίκαιο παιχνίδι για όλους. Έτσι, οι μεγάλοι γίγαντες που καταλαμβάνουν όλους τους πελάτες δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα εδώ.

 

 • Κυβερνητικές υπηρεσίες

Η κυβερνητική υπηρεσία είναι ένας τεράστιος τομέας, αρχικά. Αυτοί οι τομείς υστερούν όταν η τεχνολογία ανθίζει εκθετικά. Για να το παρακολουθήσουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για επιχειρήσεις. Οι περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις είναι αρκετά διαφορετικές και είναι κατάλληλες και για κυβερνήσεις.

Ένα ασφαλές καθολικό μπορεί να διατηρήσει όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες για να απαλλαγεί από χάρτινα ίχνη, να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προσφέρει ψηφιακά αναγνωριστικά. Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό λίγο αργότερα. 

 

 • Πνευματική ιδιοκτησία

Η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ένας τεράστιος τομέας επειδή πρέπει να κατορθώσουν να κατοχυρώσουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μαζί με το εμπορικό σήμα. Χωρίς αυτούς τους τομείς, οποιαδήποτε κοινότητα όπως μουσικοί, σχεδιαστές, καλλιτέχνες ή εφευρέτες δεν θα λάβει πίστωση για αυτό που πέτυχαν.

Το Blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τη σωστή αξία που τους αξίζει, καθώς και να διατηρήσουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους από διαρροή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο στη λίστα περιπτώσεων χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

 

 • Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη και ακόμη και τα φαρμακευτικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να ξεπεράσουν τις επιχειρήσεις σε αυτόν τον τομέα. Πολλές χώρες ήδη επενδύουν έναν τόνο χρημάτων, αλλά με λίγα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλης ασφάλειας και διαφάνειας. Μια άλλη σημαντική ανησυχία είναι τα πλαστά φάρμακα και αυτά έχουν επεκτείνει τα προβλήματα υγείας.

Για να καταπολεμήσουν όλα τα προβλήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιπτώσεις χρήσης εταιρικών blockchain εδώ. Με μια ασφαλή πλατφόρμα και διαφάνεια τώρα μπορούν να παρακολουθούν τα φάρμακά τους και επίσης να δίνουν στους ασθενείς το δικαίωμα στο ιατρικό τους αρχείο.

Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτόν τον τομέα εν συντομία.

 

 • Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το blockchain για την αρχιτεκτονική των επιχειρήσεων. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα υπολογίζοντας όλες τις πιθανές διαδρομές αποστολής. Έτσι, η λήψη της καλύτερης διαδρομής θα μειώσει το κόστος.

Επιπλέον, το τυπικό μοντέλο δεν είναι τόσο ακριβές, αλλά αξιοποιώντας τις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις, μπορούν να αυξήσουν τα 5% περισσότερα έσοδα.

 

 • Ακίνητα

Η παρούσα αγορά ακινήτων δεν τα πάει καλά. Υποφέρει από κάποιο τεράστιο ζήτημα, όπως η προσβασιμότητα, το μεγαλύτερο κόστος και η κακή ρευστότητα. Γίνεται περισσότερο προϊόν πολυτελείας μόνο για πλούσιους ανθρώπους. Εάν η βιομηχανία θέλει να την εξισορροπήσει, πρέπει να εξετάσουν το blockchain για επιχειρήσεις.

Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ρευστότητα και να προσφέρει κλασματική ιδιοκτησία που θα είναι επίσης προσιτή και από τις μεσαίες τάξεις.

 

 • Ανθρωπισμός

Το Blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες αυτού του τομέα χωρίς κόπο. Συνήθως, ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα ασχολείται με κακούς παίκτες.

Για να καταπολεμήσουν το κατεστραμμένο περιβάλλον, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιπτώσεις χρήσης εταιρικών blockchain για να παρακολουθούν τις δωρεές. Επομένως, μπορούν να προσφέρουν 100% αποδοτικότητα στους δωρητές για να δουν αν τα χρήματα πηγαίνουν σε ένα ανίσχυρο άτομο ή όχι.

 

 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η ασφάλιση είναι ένας άλλος δημοφιλής τομέας στην περίπτωση blockchain για επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας το blockchain για επιχειρήσεις, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ωφελήσει τόσο τους πελάτες όσο και τους ίδιους. Ένας ασφαλιστής και ένας πελάτης πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουν ένα σωρό χαρτιά.

Αλλά αν χρησιμοποιούν ένα έξυπνο συμβόλαιο για να επισημάνουν τους κανόνες, τότε η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο απλή. Μπορούν να βελτιώσουν αυτόματα κάθε ασφαλιστική απαίτηση.

 

 • ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Τώρα τα μέσα και η ψυχαγωγία δεν κατοικούν όλοι στην τηλεόραση. Οι τομείς εξελίχθηκαν και τώρα χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες για την προώθηση της δουλειάς τους. Ωστόσο, αυτές οι πλατφόρμες δεν παίζουν πάντα δίκαια παιχνίδια. Έτσι, πολλοί καλλιτέχνες δεν λαμβάνουν την αποζημίωση που τους αξίζει.

Αλλά με το blockchain για επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν μια αποκεντρωμένη δομή και να αποκτήσουν το δίκαιο μερίδιο της αξίας τους.

 

 • Ταξίδι

Πολλά αεροδρόμια εξετάζουν τώρα την πλατφόρμα εταιρικών blockchain, καθώς μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για ένα εσωτερικό μοντέλο δικτύωσης. Η επεξεργασία των επιβατών καταλαμβάνει πολύ χρόνο στα αεροδρόμια και αν μπορούν να το εξορθολογίσουν, η συνολική απόδοση θα ανεβαίνει στα ύψη.

Εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν λιγότερα έγγραφα και περισσότερες βιομετρικές πιστοποιήσεις, τότε ακόμη και οι φυγάδες δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στον αέρα.

 

Προκλήσεις υλοποίησης

Οι προκλήσεις εφαρμογής είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για την αξιοποίηση όλων των παραπάνω περιπτώσεων χρήσης. Όλες οι περιπτώσεις χρήσης φαίνονται αρκετά επικερδείς, έτσι δεν είναι; Αλλά μπορούν οι προκλήσεις να ξεπεράσουν αυτές τις περιπτώσεις χρήσης; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

 

 • Διαλειτουργικότητα

Το πρώτο ζήτημα είναι η διαλειτουργικότητα. Είναι μία από τις απόλυτες ανάγκες όσον αφορά το blockchain για τις επιχειρήσεις. Τώρα όλα που χρησιμοποιούμε είναι συνδεδεμένα και βελτιστοποιεί όλες τις εργασίες μας αρκετά αποτελεσματικά. Αλλά αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν εντελώς νέο τύπο τεχνολογίας blockchain για επιχειρήσεις, τότε πρέπει να έχουμε διαλειτουργικότητα.

Εάν οι εταιρικές λύσεις blockchain μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό οικοσύστημα δικτύωσης. Δυστυχώς, όμως, η τεχνολογία blockchain για επιχειρήσεις δεν έχει αρκετά καλή διαλειτουργικότητα.

 

 • Δίκτυα παλαιού τύπου

Μια άλλη πρόκληση για την υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις είναι το υπάρχον δίκτυο παλαιού τύπου. Όλες οι επιχειρήσεις μας διαθέτουν ήδη ένα σύστημα δικτύου στο οποίο εξαρτάται. Παρόλο που αυτά τα μοντέλα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται πολλές οργανώσεις, κυρίως τράπεζες.

Γι ‘αυτό η εφαρμογή ή η αλλαγή αυτών των παλαιών δικτύων θα χρειαζόταν χρόνο και επενδύσεις που πολλοί δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν.

 

 • Σύνολο ικανοτήτων

Η εφαρμογή εταιρικών λύσεων blockchain δεν είναι εύκολη δουλειά. Χρειάζεται χρόνος και επιπλέον, χρειάζεται εξειδικευμένα άτομα που μπορούν να αναπτύξουν την τεχνολογία blockchain της επιχείρησης αποτελεσματικά. Αλλά στην αγορά, αυτό το επίπεδο δεξιοτήτων είναι σπάνιο.

Δεν μπορούν πολλοί προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα πολύπλοκο μοντέλο blockchain. Επιπλέον, ακόμη και αν προσπαθήσουν να τελειοποιήσουν, χρειάζεται πολύς χρόνος. Επομένως, θα πρέπει πάντα να έχετε εξειδικευμένους κωδικοποιητές που μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των έργων σας.

 

 • Μεθοδολογία

Η έλλειψη μεθοδολογίας είναι ένα μεγάλο εμπόδιο όσον αφορά το blockchain για επιχειρήσεις. Πολλοί θέλουν να αναπτύξουν νέα έργα που μπορεί να φαίνονται σαν μια υπέροχη ιδέα. Αλλά χωρίς μια σωστή μεθοδολογία, δεν μπορούν να την εκτελέσουν αποτελεσματικά, γεγονός που οδηγεί σε κενά.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, όπου τα κενά στον κώδικα δημιουργούν ένα ελάττωμα ασφαλείας στο δίκτυο. Και αυτές οι περιπτώσεις καθιστούν πιο δύσκολη την παγκόσμια αναγνώριση της τεχνολογίας blockchain για επιχειρήσεις.

 

 • Μαζική υιοθέτηση

Συνδέεται με δυνατότητα κλιμάκωσης. Εάν όλοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα, αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο πρέπει να είναι σε θέση να χειριστεί τη φάση μαζικής υιοθέτησης. Αλλά παρόλο που φαίνεται θεωρητικά δυνατό, πολλοί δεν μπορούν να προσφέρουν γρήγορη απόδοση όταν συμβαίνει μαζική υιοθέτηση.

Τώρα πολλά νέα έργα προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτό το σενάριο, και ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποια πιθανά αποτελέσματα σύντομα.

 

 • Προκλήσεις κόστους

Όπως είπαμε νωρίτερα σε περίπτωση κατάργησης ή αντικατάστασης όλων των παλαιών δικτύων χρειάζεται χρόνος και επένδυση. Οι επενδύσεις σε αυτό το θέμα θα μπορούσαν να πάρουν πολλά χρήματα. Η κοστολόγηση του blockchain για τις επιχειρήσεις εξαρτάται κυρίως από τις απαιτήσεις σας.

Έτσι, λίγα χαρακτηριστικά και κοινά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος. Αλλά η εφαρμογή νέων δυνατοτήτων ή εξωτικών χαρακτηριστικών μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερα χρήματα.

 

Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικές προκλήσεις του blockchain για τις επιχειρήσεις μέχρι στιγμής. Θα μιλήσουμε πιο σύντομα για τον άλλο τύπο προκλήσεων.

 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα?

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε ήδη ότι οι περιπτώσεις χρήσης ξεπερνούν τις προκλήσεις σε μεγάλο βαθμό. Ναι, η τεχνολογία blockchain των επιχειρήσεων συνοδεύεται από ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο, η δυνατότητα χρήσης περιπτώσεων μπορεί να είναι απεριόριστη. Με την καινοτομία, είναι μόνο θέμα χρόνου που μπορούμε να ξεπεράσουμε πλήρως όλα τα ελαττώματα.

Επιπλέον, πολλές μεγάλες εταιρείες εξετάζουν ήδη λύσεις blockchain για επιχειρήσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες ενότητες.

 

Κεφάλαιο-3: Επιχειρησιακά έργα σε μη χρηματοοικονομικά και ομοσπονδιακά δίκτυα

Μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν Blockchain

Πολλά οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις εφαρμόζουν τεχνολογία blockchain επιχειρήσεων. Δείτε αυτά τα κορυφαία 20 παραδείγματα αυτών των επιχειρήσεων. 

Επιχειρήσεις που υλοποιούν τεχνολογία Infographic Blockchain

1. Walmart: Παρακολούθηση προϊόντων

Ο γίγαντας λιανικής Walmart συνεργάζεται με την IBM για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υιοθέτηση εταιρικών blockchain. Επιπλέον, η Walmart χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του blockchain για εταιρικά δίκτυα για την παρακολούθηση προϊόντων και τη διαχείρισή τους από καθημερινές λειτουργίες.

 

2. Metlife: Αυτοματοποιημένη ασφαλιστική λύση

Η αυτοματοποιημένη ασφάλιση σε συνδυασμό με την υγειονομική περίθαλψη θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για το πιο ενοχλητικό ζήτημα. Επίσης, η Metlife εφαρμόζει μια εταιρική υιοθέτηση blockchain για να παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε γυναίκες που αγωνίζονται με την οικονομική προστασία του διαβήτη κύησης.

 

3. UPS: Σύστημα Logistics

Η United Parcel Services είναι πολύ μεγάλη για ένα σύστημα εφοδιαστικής με τεχνολογία blockchain. Γι ‘αυτό εντάχθηκαν στη Συμμαχία Φορτηγών και μαζί με αυτές εφαρμόζουν τη λύση.

 

4. Toyota: Βελτίωση της Αυτόνομης Τεχνολογίας Οδήγησης

Συνεργαζόμενος με το MIT Media Lab, ο αυτόματος γίγαντας Toyota εφαρμόζει εταιρική υιοθέτηση blockchain για να βελτιώσει την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται πληροφορίες για κοινή χρήση μαζί με τις συναλλαγές αυτοκινήτων.

 

5. AIA Group: Bancassurance

Ο ασφαλιστικός γίγαντας AIA Group εφαρμόζει το blockchain για επιχειρηματική λύση όπου θα λανσάρει την Bancassurance. Επιπλέον, θα μειώσει το χρόνο επεξεργασίας και θα αυξήσει τη διαφάνεια.

 

6. BHP Billiton: Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο εξορυκτικός γίγαντας BHP Billiton θέλει να διαχειριστεί τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και, συνεπώς, να εφαρμόσει blockchain για επιχειρηματικές λύσεις. Θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για τον εντοπισμό και την καταγραφή δειγμάτων υγρού και βράχου φρεατίων.

 

7. Alibaba: Παρακολούθηση προϊόντων πολυτελείας

Η Alibaba παρακολουθεί τα πολυτελή προϊόντα της χρησιμοποιώντας την υιοθέτηση της εταιρείας blockchain. Εδώ, θα χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να προσφέρουν 100% ικανοποίηση στους πελάτες. 

 

8. Tencent: Νομική χρέωση και φορολογία

Η Tencent εργάζεται για την υιοθέτηση εταιρικών blockchain για να διασφαλίσει ότι η φορολογία και η νόμιμη χρέωση στην κινεζική πόλη Shenzhen. Είναι πιο αποτελεσματικό. Μπορούν να μειώσουν το κόστος και να καταπολεμήσουν τα πλαστά τιμολόγια. 

 

9. Baidu: Διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων

Ο γίγαντας αναζήτησης Baidu θέλει να προσφέρει μια εξαιρετική λύση για τους φωτογράφους. Επιπλέον, εφαρμόζουν ένα blockchain για επιχειρηματικό έργο που θα διατηρήσει τα δικαιώματα εικόνας των φωτογράφων.

 

10. Ford: Υποστήριξη τεχνολογιών κινητικότητας

Η Ford είναι η πρόσφατη προσθήκη σε εταιρείες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν λύση blockchain για επιχειρήσεις. Η εταιρεία θέλει να εφαρμόσει αυτήν την πλατφόρμα για να υποστηρίξει την τεχνολογία κινητικότητάς τους, επειδή έχουν έξυπνες λύσεις κινητικότητας.

 

11. British Airways: Σύστημα παρακολούθησης

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία επαλήθευσης της VChain, η British Airways πειραματίζεται με την υιοθέτηση εταιρικών blockchain για τη δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης blockchain. Κυρίως θέλουν να παρακολουθούν τις πληροφορίες πτήσεων στη Γενεύη, το Μαϊάμι και το Λονδίνο. 

 

12. Facebook: Διαχείριση δεδομένων και προστασία

Ποιος καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί καλύτερη προστασία των δεδομένων των χρηστών από τη χρήση blockchain; Το Facebook εξετάζει την τεχνολογία blockchain για να αλλάξει την εσωτερική δομή του δικτύου και να το κάνει πιο ασφαλές για τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους αντί να κλέβουν τα δεδομένα τους.

 

13. Walt Disney: Παρακολούθηση αποθεμάτων

Η υιοθέτηση Enterprise Blockchain στην Walt Disney είναι επίσης σε καλό δρόμο. Επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να παρακολουθούν τα αποθέματα αποστολών και πωλήσεών τους στο πάρκο.

 

14. Maersk: Πλατφόρμα αποστολής

Πρέπει να γνωρίζετε τη Maersk, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Συνεργάστηκαν με την IBM για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα αποστολής που θα παρακολουθεί τις αποστολές φορτίου. Το TradeLens είναι ο κύριος εκτελεστής της εφαρμογής της πλατφόρμας για την παρακολούθηση των αποστολών.

 

15. Προληπτική: Πλατφόρμα συναλλαγών

Οι πλατφόρμες συναλλαγών σε blockchain δεν είναι νέο θέμα. Ωστόσο, η Prudential συνεργάζεται με τη Starhub για τη δημιουργία πλατφόρμας συναλλαγών για μεσαίες έως μικρές επιχειρήσεις. Έτσι, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, μπορούν να συνδέσουν περισσότερες επιχειρήσεις και να τους δώσουν την επιλογή να κάνουν πληρωμές επίσης.

 

16. Apple: Δεδομένα χρονικής σήμανσης

Η Apple δεν ήταν τόσο ανυπόμονη για το blockchain για επιχειρήσεις από την αρχή, αλλά και δεν είπαν καν τίποτα σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ίσως το ψάχνουν για πιθανές λύσεις δεδομένων χρονικής σήμανσης.

 

17. Nestle: Διαχείριση εφοδιασμού

Η Nestle προσπαθεί να προσφέρει καλύτερη αξία με την υιοθέτηση εταιρικών blockchain. Επιπλέον, θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να παρακολουθούν προϊόντα διατροφής που ξεκινούν από τα αγροκτήματα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να λαμβάνουν τα καλύτερα τρόφιμα ποιότητας.

 

18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Βελτίωση των καταλόγων γιατρών

Οι UnitedHealthcare, Quest Diagnostics, Optum και Humana εφαρμόζουν τεχνολογία blockchain για αύξηση της αποτελεσματικότητας στους καταλόγους γιατρών. Συνήθως, οι τομείς υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν ανακριβή ζητήματα καταλόγου γιατρών. Αλλά με τη λύση τους, μπορούν τελικά να το διορθώσουν.

 

19. Samsung: Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Samsung εφάρμοσε επιτέλους την υιοθέτηση blockchain για την παρακολούθηση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναζητήσουν λύσεις για τη διαχείριση της τεράστιας διαδικασίας αλυσίδας εφοδιασμού.

 

20. FedEx: Επίλυση διαφορών

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να εξορθολογίσει τη διαδικασία επίλυσης διαφορών πελατών στο FedEx, οπότε εξετάζουν το blockchain για την ενσωμάτωση του συστήματος από επιχειρήσεις.

 

 

Ομόσπονδα δίκτυα

Τα τελευταία τρία χρόνια μετά από τεράστιες προσπάθειες, Τα ομοσπονδιακά δίκτυα άρχισαν τελικά να ανθίζουν. Υπάρχουν τόσα πολλά έργα που χρησιμοποιούν το Hyperledger ή το R3 Corda ως βασική πλατφόρμα blockchain για τη δημιουργία ομοσπονδιακών δικτύων.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα δίκτυα και να δούμε ποιοι είναι σε αυτά τα ομοσπονδιακά δίκτυα.

Federated Blockchains Ecosystem Infographic

 • Voltron

Αυτό είναι ένα υπέροχο blockchain για επιχειρηματικό έργο που υποστηρίζεται από – CryptoBLK και R3. Για τεχνική υποστήριξη, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα cloud της Microsoft που ονομάζεται Azure. Η Voltron είναι ένα προϊόν δώδεκα τραπεζών που σχηματίζουν το ομοσπονδιακό blockchain για επιχειρήσεις.

Αυτά είναι –

ING, Mizuho, ​​Intesa Sanpaolo, Scotiabank, BNP Paribas, BBVA, Natwest, CTBC bank, Bangkok Bank, U.S Bank, HSBC και SEB.

Σε αυτό το blockchain για επιχειρηματικό έργο, η Voltron θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Corda για να ψηφιοποιήσει όλα τα έγγραφα των τραπεζών. Οι τραπεζικοί τομείς είναι πλέον περισσότερο από πρόθυμοι να συνεργαστούν με την τεχνολογία blockchain επιχειρήσεων. Με τη Voltron τώρα οι τράπεζες μπορούν να μειώσουν τη χειρωνακτική εργασία επεξεργασίας χαρτιού και μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως όλα τα χαρακτηριστικά.

 

 • Μάρκο Πόλο

Μια άλλη φοβερή συνεργασία του R3 είναι το ομοσπονδιακό δίκτυο Marco Polo. Στο Marco, το Polo R3 συνεργάζεται με το TradeIX και εδώ δέκα δημοφιλείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί συγκεντρώνονται σε μια πλατφόρμα.

 

Αυτά είναι –

OP Financial, SMBC, Standard Chartered, Commerzbank, Natixis, DNB, ING, NatWest, Bangkok Bank και BNP Paribas.

Επιπλέον, η Marco Polo θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Core TIX του TradeIX και την πλατφόρμα C3 της R3 για αυτό το blockchain για επιχειρηματικό έργο. Το TIX Core είναι ένας άλλος τύπος DLT όπως το Corda. Επιπλέον, ο κύριος στόχος αυτής της εταιρικής πλατφόρμας blockchain είναι να παρακολουθεί τη διαδικασία των πληρωμών και να προσφέρει υψηλότερη ασφάλεια για τις εισπρακτέες εκπτώσεις.

 

 • Μπατάβια

Παρόλο που η Batavia είναι ένα μικρό blockchain για επιχειρηματικό έργο, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά να προσφέρει. Η Batavia θέλει να χρησιμοποιήσει το blockchain για επιχειρήσεις για να εφαρμόσει έξυπνα συμβόλαια σε όλα τα πιθανά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Η εταιρική λύση blockchain θα μπορεί επίσης να προσφέρει διασυνοριακές συναλλαγές. 

Οι τράπεζες κάτω από αυτό το ομοσπονδιακό blockchain είναι –

CaixaBank, Commerzbank, Bank of Montreal, UBS και Erste Group.

 

 • Εμπορικές συναλλαγές

Αυτή η πλατφόρμα θέλει να στοχεύσει την Ευρώπη και θέλει να παράσχει ένα τιμολόγιο. Επιπλέον, χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια που τους επιτρέπουν να παραγοντοποιηθούν αρκετά εύκολα. Αυτή τη στιγμή έχουν οκτώ τράπεζες κάτω από το blockchain για πλατφόρμα επιχειρήσεων. Ωστόσο, θέλουν επίσης να προσθέσουν το Societé Generale στο ομοσπονδιακό δίκτυο.

 

Αυτά είναι –

Deutsche Bank, Natixis, Nordea, Santander, KBC, Rabobank, UniCredit και HSBC.

 

 • Πλατφόρμα χρηματοδότησης εμπορίου Χονγκ Κονγκ (HKTFP)

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ αναλαμβάνει το προβάδισμα σε αυτήν την ομοσπονδιακή πλατφόρμα blockchain επιχειρήσεων. Για τη ρίζα της πλατφόρμας, χρησιμοποιούν τεχνολογία από το Ping An Group. Επιπλέον, έχουν 21 τράπεζες σε αυτήν την εταιρική λύση blockchain, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε λίγα μόνο ονόματα.

 

Αυτά είναι –

Bank of China, Standard Chartered, ANZ, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, DBS και HSBC.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα HKTFP κάθε εταιρεία θέλει να ψηφιοποιήσει τη διαδικασία διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες στο blockchain για πλατφόρμα επιχειρήσεων για να τις προστατεύσει.

 

 • Κοινοπραξία λιανικής

Προς το παρόν, δεν έχουν επίσημο όνομα για αυτό το ομοσπονδιακό έργο δικτύου, αλλά γνωρίζουμε ότι η IBM συνεργάζεται με παγκόσμιους εμπόρους λιανικής για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας. Επιπλέον, οι λιανοπωλητές θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Hyperledger Fabric της IBM για χρήση ως βάση του blockchain τους για εταιρικό δίκτυο.

Ο κύριος στόχος του δικτύου είναι να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες. Κάθε χρόνο πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μόλυνση στα προϊόντα λιανικής πώλησης. Έτσι, για να μειωθούν αυτά, δέκα εταιρείες ενώνονται.

 

Αυτά είναι –

Driscoll’s, Unilever, McLane Company, Nestlé, Kroger, Dole, McCormick and Company, Walmart, Golden State Foods και Tyson Foods.

Εάν συμβεί αυτό, ο νέος σχηματισμός θα άλλαζε το οικοσύστημα των τροφίμων για πάντα.

 

 • Β3ι

Το R3 επιτελεί ξανά μια άλλη συνεργασία. Το B3i υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Corda της R3. Εδώ, όλα τα έγγραφα ασφάλισης θα ψηφιοποιηθούν χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα DLT. Ο κύριος λόγος είναι ότι όλη η ασφαλιστική εταιρεία θέλει να εξορθολογίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να προσφέρει καλύτερη απόδοση στους πελάτες.

Δεκατρείς τράπεζες ενώνονται για να κάνουν αυτό το blockchain για επιχειρηματικό έργο επιτυχημένο.

Αυτοί είναι –

Tokio Marine, SCOR, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Allianz, Achmea, Generali, Munich Re, XL Catlin, Hanover Re, Ageas, Swiss Re και Aegon.

 

Κεφάλαιο-4: Επιχείρηση Blockchains: Προμηθευτές BAAS και δημοφιλείς πλατφόρμες

Πρέπει να είστε ήδη εξοικειωμένοι με τους μεγάλους γίγαντες λογισμικού στην αγορά. Μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα συμμετέχουν σε αυτό το νέο μεγάλο οικοσύστημα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τι είναι –

Πάροχοι BAAS

1. Oracle

Ένας από τους πιο δημοφιλείς πωλητές στην αγορά είναι η Oracle. Η Oracle παρέχει ένα ολοκληρωμένο DLT για όλους τους εταιρικούς χρήστες. Στις λύσεις τους, θα μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή blockchain και επίσης να την ενημερώνετε κατά καιρούς.

Επιπλέον, η Oracle θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε πληροφορίες με πολλά άτομα, όπως ο προμηθευτής, ο συνεργάτης ή οι πελάτες σας σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον. Αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί μοντέλο αρχιτεκτονικής με δυνατότητα σύνθεσης. Το μοντέλο θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε οποιοδήποτε ειδικό είδος χαρακτηριστικού που προορίζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες σας.

 

2. IBM

Η IBM είναι ένας άλλος δημοφιλής πάροχος BAAS για επιχειρήσεις. Η υποδομή IBM Cloud προσφέρει μια ολοκληρωμένη, λειτουργική και επιχειρηματική λύση BAAS. Προς το παρόν προσφέρουν λύσεις Hyperledger Fabric μόνο καθώς συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο.

Με την πλατφόρμα, θα το βρείτε πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείτε, να το αναπτύξετε ή ακόμα και να το χειριστείτε. Όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις σας, η IBM θα επεξεργαστεί τις υπηρεσίες για εσάς. Η ενσωμάτωση με το υπάρχον σύστημα δικτύου είναι εξαιρετικά γρήγορη που προάγει την απόδοση, το απόρρητο και την ασφάλεια.

Παραδείγματα Baas Vendors και Enterprise Blockchain Platforms Infographic

3. Amazon

Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής λύση blockchain για επιχειρήσεις, καθώς το AWS θα σας έδινε την απλότητα που θέλετε. Με το Amazon Web Services, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εταιρικές λύσεις blockchain και να αναπτύξετε την εταιρεία σας.

Το καλύτερο μέρος για αυτήν την εταιρική λύση blockchain είναι ότι προσφέρουν πλήρως διαχειριζόμενα δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε το χρόνο ή το εργατικό δυναμικό για να προβλέψετε το δίκτυό σας, τότε η Amazon θα το κάνει για εσάς. Όλες οι λύσεις τους είναι εύκολο να ρυθμιστούν και, επιπλέον, δεν είναι δαπανηρές.

 

4. Microsoft

Γνωρίζετε ήδη τον τεχνολογικό γίγαντα της Microsoft και είναι εδώ με το δίκαιο μερίδιο των λύσεων BAAS. Το Microsoft Azure γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως μια λύση blockchain για επιχειρήσεις, καθώς με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε νέες πλατφόρμες και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε μέσα σε μια μέρα!

Το πιο σημαντικό, αν θέλετε να αναπτύξετε ένα νέο έργο σας, τότε το Azure μπορεί να σας δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεστε. Είναι πιο κατάλληλο ως Workbench αντί για σύστημα καθολικών. Έτσι, εάν ανησυχείτε για τον προϋπολογισμό σας, τότε θα πρέπει να τα ελέγξετε καθώς προσφέρουν μία από τις χαμηλότερες τιμές στην αγορά.

 

5. Alibaba

Το Alibaba Cloud μπορεί να είναι απλώς η επόμενη καλύτερη εταιρική λύση blockchain στην αγορά. Όποια και αν είναι η λύση blockchain που θέλετε μπορείτε να τη λάβετε από αυτές. Ίσως σας αρέσουν όλες οι λαμπερές δημοφιλείς πλατφόρμες επιχειρήσεων στην αγορά. Μην ανησυχείτε. Η Alibaba έχει την πλάτη σου.

Ίσως είστε απασχολημένος και πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στην επιχείρησή σας και όχι σε μια πλατφόρμα blockchain. Αλλά πώς θα το κάνετε; Απλό, αφήστε το Alibaba Cloud να αναπτύξει, να λειτουργήσει και να συντηρήσει την πλατφόρμα και εστιάζετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

 

6. Μπάιντου

Ίσως θέλετε διαφορετικό είδος λύσης, κάτι πιο γρήγορο, πιο επεκτάσιμο. Λοιπόν, το Baidu θα μπορούσε να είναι αυτή η εταιρική λύση blockchain. Προσφέρουν ένα νέο είδος πλατφόρμας που μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως IoT, ασφάλεια τροφίμων, αλυσίδα εφοδιασμού, χρηματοδότηση, υγειονομική περίθαλψη και πολλά άλλα.

Επιπλέον, εάν έχετε μια επιχείρηση όπου πρέπει να ασχοληθείτε με πολλές συναλλαγές, τότε το Xuper Chain της Baidu μπορεί να σας προσφέρει περισσότερες από 10.000 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο.

 

7. Huawei

Η εταιρεία Huawei έγινε μέλος της λύσης εταιρικών blockchain μόλις πρόσφατα. Στην αρχή της ανάπτυξης, άνοιξαν τις υπηρεσίες τους μόνο για την κοινότητα της Κίνας. Αλλά αργότερα το άνοιξαν παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα τους Huawei Cloud προσφέρει Hyperledger Fabric και με αυτήν την πλατφόρμα, θα έχετε όλα τα εργαλεία που προσφέρει το Hyperledger. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη διαδικασία, χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά για να αναπτύξετε τη λύση. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές 5000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο.

 

8. Accenture

Ένας από τους πρώτους δρομείς της οικονομίας blockchain είναι η Accenture. Η Accenture έδειχνε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για το blockchain αμέσως μόλις οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τη νέα τεχνολογία. Τώρα προσφέρουν επίσης υπηρεσίες BAAS για την παροχή εταιρικών λύσεων blockchain.

Επιπλέον, εάν έχετε μπερδευτεί με την πλατφόρμα ή χρειάζεστε συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain στην εταιρεία σας, θα σας δώσουν συμβουλές. Μπορούν να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για την προώθηση των καλύτερων δυνατοτήτων που θα χρειαστείτε ποτέ στην πλατφόρμα.

 

Επιχειρησιακές πλατφόρμες

Αυτά τα οι εταιρικές πλατφόρμες έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην αγορά blockchain. Δείτε αυτά τα δημοφιλή παραδείγματα.

 • Υπερκαλλιεργητής

Ας ξεκινήσουμε με το Hyperledger καθώς ευδοκιμούν ως εταιρεία. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους μόνο το 2015 και έγιναν αργά η ανοιχτή πηγή παραδείσου για τις εταιρείες. Όλες οι λύσεις τους έχουν ενσωματώσεις βιομηχανίας πολλαπλών χρήσεων. Ωστόσο, θα χαρείτε να μάθετε ότι υπερηφανεύεται για την πλατφόρμα blockchain για τις επιχειρήσεις.

Έτσι, μπορείτε απλώς να συνδέσετε τη λειτουργία που θέλετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα. Επιπλέον, έχουν πολλές συνεργασίες και παρακολουθούν πάντα όλα τα έργα τους.

 

 • Ethereum Enterprise Alliance

Αν ψάχνετε για μια ώριμη πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις, τότε πρέπει να δείτε το Ethereum Enterprise Alliance. Αυτό το blockchain για εταιρική πλατφόρμα προσφέρει μερικές από τις πιο ισχυρές πλατφόρμες εκεί έξω. Η πλατφόρμα διαθέτει προηγμένη χρηστικότητα και λειτουργικότητα.

Έτσι, ό, τι κι αν αντιμετωπίζει η εταιρεία σας, ο ΕΟΠ μπορεί πάντα να σας βοηθήσει. Αυτό το εταιρικό blockchain είχε πάνω από 250+ μέλη κάτω από τις τσάντες τους με 500 ακόμη νεοσύστατες εταιρείες να συνδέονται μαζί τους. Είναι επίσης μια πλατφόρμα χωρίς άδεια.

 

 • Κόρντα

Η εταιρική πλατφόρμα blockchain της R3 Corda είναι μια εμπορική έκδοση αυτής της πλατφόρμας. Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα είναι κατάλληλη για περιπτώσεις οικονομικής χρήσης. Ωστόσο, η R3 ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλαπλούς σκοπούς.

Ίσως ψάχνετε για μια ποιότητα και μια καλή υποδομή δικτύου, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε σίγουρα το Corda. Το Corda μπορεί να λειτουργήσει ως το ανώτατο τείχος προστασίας και ταυτόχρονα παρέχει επεκτάσιμες λύσεις.

 

 • Κυματισμός

Τα ζητήματα ασφάλειας και τα πρωτόκολλα ασφάλειας είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες αυτής της εταιρικής πλατφόρμας blockchain – Ripple. Ο Ripple ξεκίνησε το ταξίδι του λίγο νωρίς με διαφορετικό όνομα, το 2012. Αλλά μετά από λίγα χρόνια το 2015, το μετονόμασαν.

Με την πλατφόρμα RippleNet, θα μπορούσατε να αποκτήσετε μια σχεδόν δωρεάν πλατφόρμα καθολικών πληρωμών. Εάν είστε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, τότε το Ripple μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας, καθώς μπορούν να διευθετήσουν τις συναλλαγές σας εντός 4 δευτερολέπτων!

 

 • Απαρτία

Η απαρτία της πλατφόρμας είναι το πνευματικό τέκνο του J.P. Morgan. Ωστόσο, χρησιμοποίησε το Ethereum ως το ριζικό μοντέλο, με λίγο τσίμπημα για να το καταστήσει πιο κατάλληλο μόνο για εταιρικές περιπτώσεις χρήσης. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μεγαλύτερο φορτίο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ακόμη και αν η εταιρεία σας πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές ώρες εργασίας, η Απαρτία μπορεί να σας βοηθήσει. Αλλά γιατί είναι τόσο γρήγορο; Λοιπόν, η απαρτία δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς τρόπους του blockchain όπου χρησιμοποιούν συναίνεση αλγόριθμους. Χρησιμοποιεί όμως την ψηφοφορία ή κάποια μορφή ελαφρύτερων αλγορίθμων για την επίτευξη των συμφωνιών. Γι ‘αυτό είναι τόσο γρήγορο. 

 

Κεφάλαιο-5: Οικοσύστημα Hyperledger

BAAS Προμηθευτές Hyperledger

Το Hyperledger είναι πραγματικά πρωταθλητής όσον αφορά το blockchain για επιχειρήσεις. Έχουν ήδη πολλές λύσεις ειδικά για κάθε είδος ιδρύματος. Έχουν τη συνεργασία πολλών προμηθευτών. Επιπλέον, όλοι οι προμηθευτές προσφέρουν λύση πλατφόρμας Hyperledger σε φτηνές τιμές, αλλά έχουν πολλά πράγματα να συνεχίσουν. Αυτά είναι μερικά από τα δημοφιλή –

 • Accenture
 • IBM
 • Σύννεφο Alibaba
 • Μαντείο
 • Microsoft Azure
 • Samsung SDS
 • AWS

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους προμηθευτές, ρίξτε μια ματιά στο blockchain για εταιρικά pdf και για εταιρικά blockchains ppt.

Hyperledger Οικοσύστημα Infographic

Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν έργα Hyperledger

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πλέον έργα Hyperledger για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Είναι επίσης μέρος του οικοσυστήματος Hyperledger. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι εταιρείες –

 

 •  CLS

Το CLSNet αποκτά ισχύ από το Hyperledger Fabric. Είναι μια λύση συμψηφισμού πληρωμών για τη μείωση του κινδύνου.

 • Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)

Η FDA διασφαλίζει δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης που εναλλάσσουν το blockchain. Προς το παρόν βασίζονται στο πλαίσιο Hyperledger Fabric. Αυτά τα αρχεία υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να καλύπτουν γονιδιωματικά δεδομένα, EMR, κλινικές δοκιμές κ.λπ..

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Το έργο Yijian Blockchain της Hejia συνοδεύεται από τράπεζα, φαρμακείο λιανικής και νοσοκομείο. Συνεργάζονται για να σταματήσουν τις οικονομικές προκλήσεις χρησιμοποιώντας το Hyperledger Fabric.

 • Όμιλος Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Το London Stock Exchange Group χρησιμοποιεί το Fabric για τη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού επιχειρηματικού δικτύου. Η διαλειτουργικότητα στα συστήματά τους είναι η κορυφαία προτεραιότητα του έργου. 

 • TenneT

Η TenneT θέλει να χρησιμοποιήσει το Hyperledger Fabric για να παρέχει σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώντας αδρανή μπαταρίες αυτοκινήτων και γεννήτριες των κοινών ανθρώπων. 

 • ΧΥΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ

Μια άλλη υπέροχη θήκη χρήσης Hyperledger Fabric είναι η πλατφόρμα cloud του SAP. Θέλουν να προσφέρουν αυτήν την πλατφόρμα για την ανάπτυξη εφαρμογών blockchain.

 • ANZ, Westpac και Scentre Group

Οι ANZ, Westpac και Scentre Group συνεργάστηκαν σε ένα έργο blockchain. Εδώ, χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric για να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες τραπεζικής εγγύησης για τη μίσθωση ακινήτων. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί το τραπεζικό σύστημα που βασίζεται σε χαρτί για τη μείωση της απάτης. 

 • UBS

Η UBS μαζί με άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric για να τροφοδοτήσουν την εμπορική τους πλατφόρμα κοινοπραξίας Batavia.

 • Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης

Το Change Healthcare χρησιμοποιεί το Fabric για να τροφοδοτήσει το Ευφυές Δίκτυο Υγείας ™. Αυτό το δίκτυο προσφέρει διαφάνεια διαχείρισης αξιώσεων. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση υποβολής αξιώσεων και εμβασμάτων. 

 • Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης

Το Bakong είναι ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί στο Hyperledger Iroha. Η Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης θέλει να προσφέρει ένα χρηματοοικονομικό σύστημα για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για όλες τις τράπεζες στην Καμπότζη.  

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Η Sompo Japan χρησιμοποιεί το Hyperledger Iroha για τη διαχείριση συμβάσεων παραγώγων καιρού.

 • Σοραμίτσου

Η Soramitsu χρησιμοποιεί το Hyperledger Iroha για να προσφέρει λύσεις στις επιχειρήσεις για τη διαχείριση των ψηφιακών τους στοιχείων. Ωστόσο, είναι ο αρχικός προγραμματιστής αυτού του έργου Hyperledger.

 • Τ κινητό

Η T-Mobile δημιούργησε το Sawtooth Hyper Directory χρησιμοποιώντας το Hyperledger Sawtooth για να παρέχει λύσεις διαχείρισης πρόσβασης και ταυτότητας.

 • Κρατική Τράπεζα της Ινδίας

Η State Bank of India χρησιμοποιεί το Hyperledger Sawtooth σε μια κοινοπραξία τραπεζών που ονομάζεται BankChain για την εφαρμογή πρωτοκόλλων KYC / AML.

 

Κεφάλαιο-6: Blockchain στην υγειονομική περίθαλψη και την κυβέρνηση

 

Blockchain για υγειονομική περίθαλψη

Η τρέχουσα τάση blockchain εξυπηρετεί το βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης με πολλούς τρόπους – καλύτερη αλυσίδα εφοδιασμού, επίλυση πλαστών φαρμάκων, βελτιωμένη αποθήκευση δεδομένων και ασφάλεια. Το Blockchain για επιχειρήσεις μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές. Αλλά πως? Ας δούμε πώς η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης είναι πραγματικά λαμπρή λόγω του blockchain για επιχειρήσεις.

Blockchain για υγειονομική περίθαλψη Infographic

Προκλήσεις του τρέχοντος συστήματος υγειονομικής περίθαλψης

 • Παραποιημένα ναρκωτικά

Η αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες προκλήσεις όλων. Το Drug Counterfeit επηρεάζει τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Χωρίς την έλλειψη κατάλληλης εποπτείας, πολλά φάρμακα παραποιούνται κάθε χρόνο.

Περίπου 10% -30% των ναρκωτικών παραποιούνται και πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν καθημερινά. Αυτή τη στιγμή, η αγορά πλαστών ναρκωτικών είναι κάτι παραπάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το 1/3 των παρεχόμενων ναρκωτικών είναι ψεύτικα.

 

 • Τμηματοποίηση δεδομένων

Μια άλλη πρόκληση σε αυτόν τον κλάδο είναι το ζήτημα τμηματοποίησης δεδομένων. Συνήθως, πολλές κρίσιμες πληροφορίες όπως τα δεδομένα των ασθενών διασκορπίζονται σε όλο το δίκτυο. Και έτσι, όταν χρειάζεται κανείς δεν μπορεί να βρει τις σωστές πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι, όταν οι γιατροί πρέπει να μάθουν για το ιστορικό του ασθενούς, δεν μπορεί να πάρει όλες τις πληροφορίες ταυτόχρονα. Έτσι, οι γιατροί δεν παρέχουν στον ασθενή τις απαραίτητες θεραπείες.

 

 • Κακή διαχείριση

Το σύστημα διαχείρισης του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι το σωστό. Αποτυγχάνουν να προσφέρουν ένα αποτελεσματικό σύστημα όπου τα πάντα θα βελτιωθούν.

 

 • Ασφάλεια υγείας και αποθήκευση δεδομένων

Υπάρχει πολύς χρόνος όταν κάποιος κάνει κακή χρήση των πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τα δεδομένα της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η πώληση αυτών των πληροφοριών σε τρίτες εταιρείες θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο των ασθενών. Επιπλέον, πολλές παραπλανούν αναφορές κλινικών δοκιμών με σφάλματα.

 

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Blockchain 

 • Προσφέροντας διαλειτουργικότητα μεταξύ συστημάτων
 • Παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια
 • Χρειάζεται χαμηλό κόστος συντήρησης
 • Παρέχει ακεραιότητα δεδομένων
 • Προσφέρει καθολική πρόσβαση

 

 

Blockchain για εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης

Κλινικές δοκιμές

Το Blockchain μπορεί να βελτιώσει την παρακολούθηση της κλινικής δοκιμής, αφαιρώντας απάτες και χειρισμό δεδομένων. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, μπορούν να αποθηκεύσουν όλες τις πληροφορίες στο καθολικό και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την έξοδο. Επιπλέον, αυτό θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την υγειονομική περίθαλψη.

 

Αξίωση και χρέωση

Η διαδικασία χρέωσης είναι αρκετά περίπλοκη και χρειάζεται πολύτιμος χρόνος. Με την κατάργηση των ενδιαμέσων, το blockchain μπορεί να βελτιώσει τόσο τις αξιώσεις όσο και τις πτυχές χρέωσης του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης. Μερικές φορές οι κακοί ενδιάμεσοι τείνουν να χρεώνουν περισσότερα από τα αρχικά των ασθενών. Έτσι, το blockchain για την επιχείρηση θα απαλλαγεί από αυτούς τους κακούς παίκτες.

 

Ιχνηλασιμότητα ναρκωτικών

Όπως γνωρίζετε ήδη η παραποίηση ναρκωτικών είναι τεράστια προσφορά. Ωστόσο, το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να προσφέρει χρονική σήμανση των φαρμάκων και των συναλλαγών για την αντιμετώπισή του. Μπορεί να επιλύσει τα πλαστά, παρέχοντας αμετάβλητες συναλλαγές με χρονική σήμανση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

Διαχείριση δεδομένων ασθενούς

Το Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση δεδομένων με ασφάλεια. Αυτό βελτιώνει την εξατομίκευση και τις επί τόπου θεραπείες για τη διαχείριση δεδομένων ασθενών.

 

Blockchain σε κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain σε πολλούς τομείς. Ας δούμε ποιοι τομείς αυτοί είναι –

Blockchain για κυβερνητικές υπηρεσίες Infographic

 • Νομική επιβολή

Εάν οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δημόσιο blockchain, μπορούν να καταπολεμήσουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το δημόσιο blockchain θα παρακολουθεί τη διαδικασία των νομικών συναλλαγών και θα λειτουργεί κάθε φορά που βλέπει έναν κακό παίκτη.

 

 • Φορολογία

Η φορολογική διαδικασία κάθε χρόνο είναι υπερβολικά περίπλοκη και πολλοί δεν δίνουν καν φόρους όπως έπρεπε. Έτσι, οι κυβερνήσεις χάνουν πολύτιμα φορολογικά χρήματα κάθε χρόνο. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκεντρωμένο blockchain για επιχειρηματικά έργα που μπορούν να προσφέρουν καλύτερη διαφάνεια.

 

 • Αρχεία νομοθεσίας

Τα αρχεία νομοθεσίας είναι ένα από τα κρίσιμα στοιχεία της κυβέρνησης. Εάν μπορούν να το κάνουν πλήρως ψηφιοποιημένο, τότε μπορούν να τηρούν τα αρχεία τους με καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, το blockchain για εταιρικά δίκτυα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει εδώ.

 

 • Διανομή ευημερίας

Τα έργα κοινωνικής πρόνοιας από την κυβέρνηση υποφέρουν από απώλειες και διαχείριση συστήματος. Η υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να μειώσει τις απώλειες του συστήματος και να προσφέρει καλύτερη διαχείριση ευημερίας.

 

 • Υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης

Όπως γνωρίζετε ήδη, η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να λάμψει με το blockchain και οι κυβερνήσεις μπορούν να είναι αυτές που εισάγουν αυτήν την τεχνολογία στον κλάδο.

 

 • Ψηφιοποιημένα αναγνωριστικά

Ποιος καλύτερος τρόπος για να έχετε blockchain για εταιρικά δίκτυα εντός κυβερνήσεων για τη διατήρηση των δημόσιων δικαιωμάτων; Εάν οι κυβερνήσεις μπορούν να προσφέρουν ψηφιακή αναγνώριση, τότε τα ζητήματα κλοπής ταυτότητας θα μειωθούν δραστικά.

 

 • Προστασία στον κυβερνοχώρο

Οι κυβερνητικές υποδομές έχουν πολύ παλιό σύστημα δικτύωσης που το καθιστά επιρρεπές σε παραβιάσεις. Αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υιοθέτηση blockchain για την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

 

 • Προστασία και ασφάλεια

Η κοινωνική ασφάλιση είναι απαραίτητη, αλλά τώρα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικοποίησης γίνεται online. Έτσι, η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει εταιρική υιοθέτηση blockchain για να προσφέρει ασφάλεια και έναντι διαδικτυακών απάτων.

 

 • Λογαριασμοί και πληρωμές

Η παραδοσιακή μέθοδος χρέωσης δεν διαθέτει πολλά πράγματα, όπως αργό χρονισμό, δόλια δραστηριότητα, έλλειψη διαφάνειας και πολλά άλλα. Αλλά το blockchain μπορεί πραγματικά να λύσει όλο το πρόβλημα.

 

Παράδειγμα προσαρμογής κυβέρνησης Blockchain

Ήδη υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών που έχουν ήδη αρχίσει να υιοθετούν τεχνολογία blockchain. Λίγα από αυτά είναι –

 

 • Ελβετία: Η πόλη Zug δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται ZugID. Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες του Zug, να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με ασφαλή τρόπο.
 • Βραζιλία: Η κυβέρνηση συνεργάστηκε με το uPort για ψηφιακές ταυτότητες και τεκμηρίωση.
 • Εσθονία: Η Εσθονική Κυβέρνηση ήδη υποβάλλει μήνυση στην τεχνολογία blockchain για τη φόρμα του συστήματος κτηματολογίου 2014.
 • Ντουμπάι: Η χώρα θέλει να την κάνει πλήρως ψηφιακή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain έως το 2020.
 • Ινδία: Η κυβέρνηση θέλει να ερευνήσει πώς το blockchain για εταιρικά δίκτυα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τους να αναπτυχθούν. Εκτός από εκεί, ήδη πολλοί τραπεζικοί τομείς χρησιμοποιούν blockchain.
 • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η Αγγλία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για blockchain για επιχειρηματικά έργα σε δημόσιους τομείς.
 • ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τεχνολογία blockchain για επιχειρήσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στο blockchain για επιχειρήσεις pdf και για εταιρικά blockchains ppt για καλύτερη ενημέρωση του κυβερνητικού συστήματος.

 

Κεφάλαιο-7: Αποκεντρωμένο Διαδίκτυο και Ιστός 3.0

Κεντρική μετάβαση στο Διαδίκτυο σε αποκεντρωμένο Διαδίκτυο

Ήρθε η ώρα να αφιερώσετε μια στιγμή και να επιστρέψετε στο γιατί το blockchain για επιχειρήσεις έγινε μια θεμελιώδης τεχνολογία. Ο κύριος λόγος θα μπορούσε να είναι αβέβαιος. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να είναι τόσο επικερδής.

Η τεχνολογία αλλάζει το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας δομής των δικτύων μας και είναι προς το καλύτερο. Αλλά πώς το αλλάζει?

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πιο προφανές παράδειγμα κεντρικού και αποκεντρωμένου διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε λίγο περισσότερα για τις αλλαγές που πραγματοποιεί η υιοθέτηση blockchain. Αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα με το blockchain για επιχειρήσεις pdf.

Κεντρικό έναντι Αποκεντρωμένου Διαδικτύου Infographic

Κεντρικό δίκτυο

Λοιπόν, ποιο σύστημα δικτύου καλείτε κεντρικό δίκτυο; Συνήθως σε ένα κεντρικό σύστημα δικτύου, υπάρχει ένα κεντρικό σημείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το σημείο είναι ένας διακομιστής στον οποίο πρέπει να περάσουν τα δεδομένα οποιουδήποτε δικτύου.

Αφού περάσει από το διακομιστή, διανέμεται σε διάφορα είδη συσκευών ή υπολογιστών. Διαφορετικοί διακομιστές σε διάφορα μέρη δημιούργησαν το δίκτυο που χρησιμοποιούμε ως Διαδίκτυο. Ίσως γνωρίζετε αυτήν τη δομή ως μοντέλο πελάτη-διακομιστή ως το εξαιρετικά δημοφιλές και τη ραχοκοκαλιά του σημερινού διαδικτύου.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε μικρότερο δίκτυο σε ένα μεγάλο δίκτυο. Αλλά αυτή η δομή την καθιστά ευάλωτη σε επιθέσεις. Για παράδειγμα, τυχόν δεδομένα που εισέρχονται ή εξέρχονται από τις ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιούν διακομιστές. Έτσι, αν κάποιος προσπαθήσει, μπορεί να σαρώσει τον διακομιστή για πιθανή εξόρυξη δεδομένων.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ενός κεντρικού δικτύου. Επιπλέον, αυτή η δομή δεν παρέχει στους χρήστες δικαιώματα απορρήτου. Έτσι, οι χάκερ μπορούν εύκολα να αλλάξουν και να αποκτήσουν όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Εδώ μπαίνουν αποκεντρωμένο Διαδίκτυο ή δίκτυα.

 

Αποκεντρωμένο δίκτυο

Σε αυτόν τον νέο τύπο αποκεντρωμένου συστήματος δικτύου, η σύνδεση βασίζεται σε peer-to-peer. Έτσι, σε μια κοινότητα ανθρώπων δεν θα υπάρχει κανένα σημείο εισόδου, αλλά πολλές οντότητες έχουν τον έλεγχο. Έτσι, αντί ενός διακομιστή που λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής, διάφορες άλλες συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν και ως κεντρικοί υπολογιστές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν εκκινήσετε έναν ιστότοπο, τα δεδομένα θα εξαπλωθούν σε εκατοντάδες και χιλιάδες συσκευές αντί να βρίσκονται υπό την επιφύλαξη ενός μόνο διακομιστή.

Έτσι, σταματά το παιχνίδι του μονοπωλίου ενός μόνο σημείου εισόδου και κάθε άτομο που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο θα μπορεί να ελέγχει τα δεδομένα τους πιο αποτελεσματικά.

Είναι ένας νέος τύπος επιχειρηματικού μοντέλου που μπορεί να αναμορφώσει το Διαδίκτυο για πάντα με διαφορετική ροή δεδομένων.

 

Αλλά για να το κατανοήσουμε καλύτερα ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του ιστού και πώς εξελίσσεται μέχρι στιγμής.

 

Ιστορία του Ιστού: Πώς έγινε το Web 3.0

Η Ιστορία του Διαδικτύου Infographic

Web 1.0: Από πού ξεκίνησαν όλα

Εσείς όλοι πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με ένα δημοφιλές αστείο, όπου προηγουμένως οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν συνδέσεις διαδικτύου μέσω τηλεφώνου και πώς χρειάστηκαν 100 χρόνια για να κατεβάσετε ή να ανεβάσετε ένα αρχείο 5mb, σωστά?

Ναι, το web 1.0 αφορούσε όλα αυτά. Ήταν το πρωταρχικό στάδιο του πώς λειτούργησε σήμερα το διαδίκτυο. Οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μόνο για βασικές επικοινωνίες, όπως η αποστολή email. Ως εκ τούτου, θα βλέπετε μόνο το Διαδίκτυο σε εταιρικά γραφεία και το να το χρησιμοποιείτε για προσωπική ψυχαγωγία θα ήταν αδιανόητο.

Το Web 1.0 δεν ήταν καθόλου ενδιαφέρον. Οι μεγάλες εταιρείες θα δημιουργούσαν μόνο περιεχόμενο για να το διαβάσουν. Επιπλέον, το περιεχόμενο δεν συνδέει άτομα. δεν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι οι ιστότοποι είχαν δομή μονολόγων.

Και μετά από λίγο ήρθε η ώρα της λογοκλοπής. Όλοι άρχισαν να αντιγράφουν το περιεχόμενο του άλλου και σπάνια βρήκε ένα μοναδικό και χωρίς αλγόριθμο για παρακολούθηση ή δημιουργία πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, τότε άρχισε να εξελίσσεται, και ήρθε το Web 2.0.

 

Web 2.0: Μια εποχή της κοινωνικής επανάστασης

Το νέο Web 2.0 παρείχε οφέλη στους χρήστες πολύ περισσότερο από ό, τι θα μπορούσε ποτέ η σύνδεση μέσω τηλεφώνου. Τώρα σε αυτήν την έκδοση, μπορείτε να γράψετε τα δεδομένα μαζί με την ανάγνωσή τους. Επιπλέον, το Web 2.0 θα μπορούσε να χειριστεί δισεκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα. Έρχεται με πλαίσια JavaScript και Ajax. Το ιστολόγιο άρχισε να αντικαθιστά τα βαρετά περιεχόμενα του Web 1.0.

Με αυτό έχουμε επίσης διαδικτυακά παιχνίδια, ροή βίντεο, ακρόαση μουσικής και όλα άρχισαν να μετακινούνται σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Ο ιστός έγινε ένα μέρος για τους ανθρώπους να αναζητούν γνώση και ψυχαγωγία, να συνδέονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τι γίνεται όμως με το μέλλον; Πώς θα είναι ο ιστός του μέλλοντος?

 

Web 3.0: Προσθήκη περισσότερης αξίας για τους ανθρώπους

Το Web 3.0 μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα για εμάς. Προφανώς, θα είναι αποκεντρωμένο, αντί να γράφετε και να διαβάζετε τώρα τώρα οι εφαρμογές θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα. Θα προσφέρει μια σημασιολογική δυνατότητα αναζήτησης που θα δώσει μεγαλύτερη ακρίβεια όταν αναζητάτε κάτι στο Διαδίκτυο.

Καθώς εστιάζει στις συνδέσεις peer-to-peer, θα μπορείτε επιτέλους να χρησιμοποιείτε ελεύθερα το περιεχόμενό σας χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν κλοπή τρίτων. Οι πληροφορίες μας θα είναι πιο ιδιωτικές και ασφαλείς. Επιπλέον, δεν θα υπήρχε μεσαίος ή διακομιστής για να εξαρτάται ή να εμπιστεύεται.

Έτσι, το Web 3.0 προσπαθεί να τερματίσει το χάσμα μεταξύ γνώσης και τεχνολογίας και να το καταστήσει πιο προσιτό σε όλους μας σε ένα συνδεδεμένο δίκτυο.

 

Λοιπόν, ναι, μέχρι τώρα ακούγεται πολύ καλό, έτσι δεν είναι; Πρέπει όμως να ξεπεράσουμε ορισμένες σημαντικές προκλήσεις. Έτσι, θα επιστρέψουμε στις προκλήσεις ξανά και θα μιλήσουμε για νέες που πρέπει να ξεπεράσουμε προκειμένου να μπλοκάρει για μαζική υιοθέτηση επιχειρήσεων.

Θα λάβετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα, αν δείτε το blockchain για εταιρικά pdf και εταιρικά blockchains ppt.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν με την επόμενη ενότητα.

 

Κεφάλαιο-8: Κορυφαίες προκλήσεις υιοθέτησης Blockchain

Έχουμε ήδη συζητήσει μερικές από τις προκλήσεις για την υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις. Τώρα θα ρίξουμε φως σε μερικά ακόμη. Μπορούμε να χωρίσουμε το blockchain για προκλήσεις υιοθέτησης επιχειρήσεων σε δύο βασικούς παράγοντες – τον άνθρωπο και την τεχνολογία. Και τα δύο έχουν πολλές προκλήσεις μπροστά.

Ας δούμε τι είναι –

Ανθρώπινοι παράγοντες:

 • Κανονισμοί
 • Ποινική σύνδεση
 • Δημόσια αντίληψη
 • Σύνολο ικανοτήτων
 • Τεχνολογικός Σχεδιασμός

Τεχνολογικοί παράγοντες:

 • Επεκτασιμότητα
 • Εκτέλεση
 • Κατανάλωση ενέργειας
 • Μυστικότητα
 • Ασφάλεια

Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις υιοθεσίας Blockchain Infographic

Θα παραλείψουμε αυτά που συζητήσαμε προηγουμένως σε αυτόν τον οδηγό. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι νέες προκλήσεις υιοθεσίας –

Ανθρώπινοι παράγοντες –

 • Κανονισμοί

Η τεχνολογία Blockchain δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανονισμούς. Αλλά έχει τα λάθη του. Παρόλο που προσφέρει οφέλη, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ασφάλεια σχετικά με αυτό. Έτσι, είναι μία από τις εξέχουσες προκλήσεις για την υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις.

 

 • Ποινική σύνδεση

Από την αρχή λόγω της ανώνυμης φύσης του bitcoin, χρησιμοποιήθηκε στον σκοτεινό ιστό για να πληρώσει για προϊόντα μαύρης αγοράς. Έτσι, αυτή η εγκληματική σύνδεση άφησε μια κακή εντύπωση σε πολλούς οργανισμούς. Επιπλέον, για να αντιμετωπίσετε αυτό, πρέπει να ξεπεράσετε τους φόβους σας για εγκληματική σύνδεση.

 

 • Δημόσια αντίληψη

Πολλοί εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το blockchain για επιχειρηματικά έργα, καθώς γνωρίζουν πολύ λίγα για την τεχνολογία. Επιπλέον, η τεχνολογία πρέπει να προσεγγίσει περισσότερο κοινό προκειμένου να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση.

 

Τεχνολογικοί παράγοντες –

 • Επεκτασιμότητα

Το Blockchain για επιχειρήσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα επεκτασιμότητας. Έτσι, όταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων αρχίζει να χρησιμοποιεί το δίκτυο, το σύστημα επιβραδύνεται δραστικά. Αλλά με ένα κλειστό περιβάλλον όπως οι επιχειρήσεις, δεν πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

 

 • Κατανάλωση ενέργειας

Πολλά blockchain για εταιρικά δίκτυα χρησιμοποιούν ενεργειακά πεινασμένο αλγόριθμο συναίνεσης στο δίκτυο. Έτσι, η μαζική υιοθέτηση αυτών των συστημάτων θα σήμαινε μεγαλύτερη απώλεια ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου καλές επιχειρήσεις blockchain χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικές πλατφόρμες.

 

 • Μυστικότητα

Το απόρρητο είναι μια μεγάλη πρόκληση υιοθέτησης blockchain για επιχειρήσεις, επειδή πολλοί οργανισμοί θέλουν το απόρρητο και οι δημόσιοι blockchain δεν το κάνουν. Αλλά για να το ξεπεράσουν, πρέπει να περιορίσουν την πρόσβαση ορισμένων χρηστών προκειμένου να προστατεύσουν πολύτιμες πληροφορίες.

 

 • Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική πρόκληση υιοθέτησης blockchain για επιχειρήσεις. Παρόλο που υπάρχει αρκετή ασφάλεια, αλλά υπάρχουν μερικοί βρόχοι που μπορούν να το κάνουν επιρρεπές σε επιθέσεις. Ωστόσο, η επίθεση 51% είναι πολύ απίθανη.

 

 • Αργή απόδοση

Ναι, γνωρίζουμε ότι η εταιρία blockchain μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι είναι γρήγορη. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά αργές. Συνδέεται ως επί το πλείστον με την πρόκληση υιοθέτησης των επιχειρήσεων με δυνατότητα κλιμάκωσης. Επιπλέον, περισσότεροι συμμετέχοντες μπορούν να επιβραδύνουν δραστικά την απόδοση.

 

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις υιοθέτησης από το blockchain για επιχειρήσεις pdf και για εταιρικά blockchains ppt.

 

Κεφάλαιο-9: Το βιβλίο μετασχηματισμού

Ο μετασχηματισμός μιας εταιρείας έρχεται με το δικό του σύνολο εμποδίων. Αλλά καταλάβαμε αυτά τα πέντε βασικά βήματα που είναι απαραίτητα για κάθε εταιρεία να εφαρμόσει το blockchain για επιχειρήσεις. Δείτε το βήμα από το δικό μας παρακάτω βιβλίο αναπαραγωγής:

 • Ξεκινήστε το Small
 • Δημιουργήστε μια ομάδα εργασίας
 • Τρένο & Εκπαιδεύσει
 • Ανάπτυξη στρατηγικής
 • Διαβιβάσεις

Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να κάνετε.

Blockchain Transformation Playbook Infographic

 • Ξεκινήστε με μικρότερα έργα

Πρόκειται να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση, οπότε ξεκινώντας με μικρά έργα θα ήταν η πιο σοφή επιλογή στην αρχή. Γιατί; Επειδή η εστίαση σε έργα μικρής διάρκειας έχει λιγότερους κινδύνους από ό, τι πρόκειται για πλήρη μεταμόρφωση. Επιπλέον, εάν μπορείτε να τελειοποιήσετε τα μικρά έργα σας, τότε μπορείτε να αποκτήσετε ένα σετ έναν εφικτό χάρτη πορείας για την εταιρεία σας εύκολα.

Επίσης, αυτό θα προσελκύσει τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα δείξουν μεγαλύτερη συμμετοχή και θα αναλάβουν καλές πρωτοβουλίες.

Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μικρό έργο που κάνετε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Πηγαίνετε με το πνεύμα του επιχειρηματία σας και χρησιμοποιήστε την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο που μπορεί να ωφελήσει τους πελάτες και την εταιρεία σας.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε αυτές τις βασικές οδηγίες για αυτό –

 • Εκκαθάριση του στόχου
 • Μελετήστε τη σκοπιμότητα του έργου για να εξασφαλίσετε την επιτυχία
 • Συνεργαστείτε μεταξύ της υπάρχουσας ομάδας ανάπτυξης και της εξωτερικής ομάδας για να εστιάσετε πλήρως στο έργο
 • Λάβετε κάποια πρόοδο εντός των πρώτων έξι μηνών

 

Αλλά προτού να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις προτιμώμενες θέσεις για την έναρξη του έργου σας –

 • Χρηματοοικονομική βιομηχανία
 • Κυβέρνηση
 • Εφοδιαστική αλυσίδα
 • Βιομηχανοποίηση
 • Ακίνητα
 • Εκπαίδευση
 • Φροντίδα υγείας
 • Νομική βιομηχανία
 • ΙΩΤ
 • Μεταφορά

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε. Μπορείτε πάντα να πάτε σε άλλους τομείς. όλα θα εξαρτηθούν από την εταιρεία σας και τις απαιτήσεις σας. Αλλά επιλέξτε το έργο με σύνεση σε αυτό θα είναι το πρώτο σας σημείο πώλησης.

 

 • Δημιουργήστε ένα Blockchain για Επιχειρησιακή Ομάδα Εργασίας

Προφανώς, εάν πρόκειται να επενδύσετε σε blockchain για επιχειρήσεις, τότε θα χρειαστείτε τα κατάλληλα άτομα για να σας υποστηρίξουν. Επιπλέον, πρέπει επίσης να έχουν ταχύτερη παραγωγή. Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να συνεργάζεστε με ειδικούς σε αυτήν τη θέση.

Αλλά η πρόσληψη ή η αναζήτηση εμπειρογνωμόνων σε αυτόν τον τομέα μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Έτσι, η πρόσληψη από έξω μπορεί να μην είναι η συνηθισμένη περίπτωση εδώ.

 

Ανάπτυξη της ομάδας

Προσπαθήστε να δείτε τι κάνουν άλλες εταιρείες σε αυτό το θέμα ή από πού προσλαμβάνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο κρίσιμους παράγοντες στην περίπτωση του blockchain για επιχειρήσεις. Επιπλέον, για την επιχείρησή σας, θα χρειαστείτε μια ομάδα ανθρώπων που έχουν την εμπειρία, την ηγεσία και την αδράνεια. Ωστόσο, η ομάδα εργασίας σας πρέπει επίσης να συγκεντρωθεί, εστιάζοντας μόνο στο έργο της εταιρείας.

Ο στόχος της ομάδας σας πρέπει να είναι –

 • Δημιουργήστε χρήσιμες εταιρικές περιπτώσεις χρήσης blockchain
 • Αναπτύξτε το blockchain για επιχειρηματικές δυνατότητες από το μηδέν
 • Δημιουργήστε διαδικασίες για διαφορετικές φάσεις του μικρού έργου
 • Δοκιμάστε τις διαδικασίες για να εξασφαλίσετε την τελειότητα
 • Αναζητήστε περισσότερους ειδικούς όποτε χρειάζεται
 • Ακολουθήστε ένα ειδικό πρότυπο για το blockchain για επιχειρηματικό έργο

 

Λίστα ελέγχου για τις δεξιότητες που χρειάζεται η ομάδα εργασίας σας –

 • Βαθιά κατανόηση ολόκληρης της έννοιας της τεχνολογίας blockchain και του μοντέλου.
 • Να είστε σε θέση να αναπτύξετε έξυπνο συμβόλαιο από το μηδέν.
 • Βαθιά κατανόηση της τυπικής δομής δεδομένων και πώς μπορούν να τη συνδέσουν με εφαρμογές.
 • Ειδικός στην κρυπτογραφία.
 • Ενημερωμένες δεξιότητες κωδικοποίησης.
 • Δυνατότητα εφαρμογής blockchain ως υπηρεσία.

 

 • Εκπαιδεύστε τις ομάδες σας

Τώρα ήρθε η ώρα να εκπαιδεύσετε την ομάδα της ειδικής ομάδας σας. Η εκπαίδευση είναι πάντα υποχρεωτική, παρόλο που είναι ειδικοί που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των εταιρειών σας μπορεί να είναι λίγο καινούργια για κανέναν. Λοιπόν, φροντίστε να εκπαιδεύσετε τους υπάρχοντες προγραμματιστές μαζί με τους νεότερους πρόσθετους.

Δοκιμάστε τους διαδικτυακούς πόρους, υπάρχουν πολλές πύλες για εκπαίδευση, όπως βίντεο YouTube ή podcasts για να εμβαθύνετε περισσότερο στον πυρήνα της τεχνολογίας. Θα είναι οικονομικά αποδοτικό, επειδή τα περισσότερα από αυτά τα περιεχόμενα είναι πραγματικά δωρεάν.

Επίσης, είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται να συνεργάζονται και να εργάζονται σε φιλικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μαθήματα ομαδικής δημιουργίας για να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικό δεσμό μεταξύ των μελών της ομάδας εργασίας σας και εσάς. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τους κάνετε πιο ενθουσιώδεις για το έργο.

Ρίξτε μια ματιά σε τι πρέπει να περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό –

 • Τι είναι το blockchain και η εφαρμογή μαζί με τα οφέλη.
 • Αντίκτυπος του blockchain στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 • Μελέτες περιπτώσεων δημοφιλούς blockchain για επιχειρηματικές υλοποιήσεις.
 • Τεχνική ενημέρωση για το πώς λειτουργεί το μοντέλο και ποιες μπορεί να είναι οι προκλήσεις.
 • Ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα στην αγορά.

 

 • Αναπτύξτε τη στρατηγική

Τώρα ήρθε η ώρα να αναπτύξετε τη στρατηγική με την ομάδα σας. Χωρίς μια σταθερή στρατηγική, μπορεί να είναι δύσκολο να υλοποιηθεί το έργο και να το εμπορευτεί με σύνεση. Δεδομένου ότι βρίσκετε τόσα πολλά μπλοκ για την εφαρμογή των επιχειρήσεων στην αγορά, θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύνολο στόχων. Αλλά η διαδικασία θα μπορούσε να είναι δύσκολη και η υπέρβαση των προκλήσεων μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική.

Αλλά μην ανησυχείτε, πολλοί δουλεύουν αργά σε αυτό και έτσι μπορείτε και εσείς. Πρέπει να σκεφτείτε γιατί η στρατηγική είναι το πρώτο βήμα στον μετασχηματισμό; Αλλά το γεγονός είναι ότι χωρίς μια ειδική ομάδα ή μια κατάλληλη εκπαίδευση δεν θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα στρατηγικής. 

Έτσι, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τη γροθιά προπόνησης, ώστε να μπορούν να βρουν καλές στρατηγικές. 

Βρείτε περισσότερες ευκαιρίες για χρήση από την εταιρεία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απαιτήσεις των πελατών για να βρείτε πιθανές νέες δυνατότητες. Επομένως, ελέγξτε τι θέλει ο καταναλωτής και πώς το θέλει. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε τη στρατηγική εκτέλεσης γύρω από αυτό.

Επίσης, παραθέστε τις προκλήσεις του παραδοσιακού ζητήματος που θα λύσει το έργο σας σε περίπτωση εμπορίας του έργου. Εάν μπορείτε να διαθέσετε στην αγορά το blockchain σας για επιχειρηματικό έργο αποτελεσματικά, τότε θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά.

 

 • Ανάπτυξη εσωτερικών και εξωτερικών επικοινωνιών

Αυτό είναι το τελευταίο αλλά ένα από τα πιο σημαντικά βήματα όλων. Θα πρέπει να διατηρήσετε τις εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες σας αναλόγως, καθώς θα καθορίσει το πιθανό αποτέλεσμα του έργου σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια καλή σχέση με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Επανεκτιμήστε τον αντίκτυπο του έργου σας μπροστά σε όλους τους επενδυτές σας. Εάν μπορείτε να μεταδώσετε το μήνυμα με επιτυχία, τότε θα μπορείτε να το εντυπωσιάσετε και ελπίζουμε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο έργο.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το έργο σας εμπίπτει στη νομοθεσία. Οτιδήποτε εκτός νόμου μπορεί να προκαλέσει κακή αντίδραση για τους καταναλωτές. Έτσι, προσπαθήστε να καλύψετε όλους τους κανονισμούς. Επιπλέον, επικοινωνία με τους πελάτες. Ίσως ανακοινώσατε την κυκλοφορία των προϊόντων σας και ο πελάτης σας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Προσπαθήστε να τους δώσετε κατάλληλη τροφή για το blockchain σας για επιχειρηματικό έργο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια θετική αντίδραση από αυτούς.

 

Κεφάλαιο-10: Τελικές λέξεις

Η τεχνολογία Blockchain εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με την Gartner Trend Insights, μια μοναδική επιχείρηση που θα χτίσει το blockchain θα αποτιμάται περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022. Αλλά αυτό δεν μας σοκάρει. Σύμφωνα με αυτούς, αναμένουν ότι όλες οι επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο θα είναι 176 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 και 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2030.

Λοιπόν, πρόκειται να είναι μια τεράστια βιομηχανία. Εάν δεν διορθώσετε τη φόρμα spot τώρα, μπορεί να μείνετε πίσω. Σας έχουμε ήδη πει λίγα κόλπα για να εξασφαλίσετε τη θέση σας σε αυτό το ποσό των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε την εξερεύνηση του blockchain τώρα!

 

Είσαι ΠΟΡΟΣ; Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me