Blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα: Το παιχνίδι Changer

Γιατί χρειαζόμαστε blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα; Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η βιομηχανική επανάσταση ελέγχει την καθημερινή μας ζωή. Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι ένα σημαντικό μέρος της βιομηχανίας προϊόντων μας. Χωρίς τη χρήση της αλυσίδας εφοδιασμού, δεν θα υπάρξει ρυθμιζόμενη οικονομία αλλά ένα χαοτικό περιβάλλον.

Ωστόσο, λόγω των πολλών αγώνων, η βιομηχανία της αλυσίδας εφοδιασμού δεν προσφέρει όλες τις δυνατότητές της. Για να μην αναφέρουμε, πολλοί κακοί παίκτες τους βλάπτουν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αλλά πώς μια επιχείρηση αντιμετωπίζει όλες τις ανεπάρκειες της αλυσίδας εφοδιασμού της; Με το blockchain να είναι η κορυφαία τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει και εδώ. Γι ‘αυτό σήμερα, θα καλύψουμε το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού μόνο για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πώς μπορεί πραγματικά να φέρει επανάσταση στην αλυσίδα εφοδιασμού σας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

 

Contents

Πίνακας περιεχομένων

 

Κεφάλαιο-1: Τι είναι η εφοδιαστική αλυσίδα?

Μια αλυσίδα εφοδιασμού είναι μια αλυσίδα δικτύου προμηθευτών στον κατασκευαστή και διανομή οποιουδήποτε συγκεκριμένου προϊόντος μεταξύ του τελικού αγοραστή. Αυτή η συνολική αλυσίδα ενός δικτύου περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, πληροφορίες, άτομα και πόρους.

Επιπλέον, η αλυσίδα εφοδιασμού αντιπροσωπεύει επίσης όλα τα βήματα που κάνει μια εταιρεία για να προσφέρει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν στον τελικό χρήστη.

 

Ένα άλλο δροσερό γεγονός είναι ότι οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν την αλυσίδα εφοδιασμού έτσι ώστε να μπορούν να μειώσουν το κόστος τους και να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστικές.

Με την αλυσίδα εφοδιασμού έρχεται η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Και οι δύο όροι μπορεί να φαίνονται αρκετά παρόμοιοι, αλλά έχουν τις διαφορές τους.


Συνήθως, τα βήματα της αλυσίδας εφοδιασμού περιλαμβάνουν στην πραγματικότητα τον μετασχηματισμό και τη μετακίνηση πρώτων υλών για την παραγωγή τελικών προϊόντων, τη μεταφορά τους και τη διανομή τους στον πελάτη. Υπάρχουν πολλές οντότητες στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως προϊόντα, πωλητές, μεταφορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

Επιπλέον, τα στοιχεία της αλυσίδας εφοδιασμού θα περιλαμβάνουν κάθε είδους λειτουργίες, όπως η παραγγελία από τον πελάτη. Έτσι, η λειτουργικότητα επεκτείνεται μέχρι το μάρκετινγκ, την ανάπτυξη, τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες πελατών και πολλά άλλα.

Όπως είπαμε, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας. Χωρίς διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, η γραμμή παραγωγής μιας εταιρείας δεν θα λειτουργήσει σωστά και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το κόστος.

Στην πραγματικότητα, σε κάθε αλυσίδα, υπάρχει κάποιος που ενεργεί ως διαχειριστής. Αλλά αν απαλλαγούμε από έναν σύνδεσμο, τότε ολόκληρη η αλυσίδα θα καταρρεύσει. Θα φτάσουμε σε αυτό το μέρος σε λίγο. Αλλά πρώτα, ας δούμε πώς λειτουργεί πραγματικά.

 

Πώς λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα?

Όλα ξεκινούν με προμηθευτές προμήθειας. Για μια επιχείρηση να προσφέρει μια υπηρεσία που κάνει τα πάντα από το σκίτσο είναι αρκετά παράνομη. Έτσι, αυτό που κάνουν είναι να προμηθεύονται πρώτες ύλες από διαφορετικούς προμηθευτές, όπως για μια παραγωγή τροφίμων που θα χρειαστείτε πρώτες ύλες.

Μόλις προμηθευτούν τους προμηθευτές, θα υποβάλουν την παραγγελία και ο προμηθευτής θα παράσχει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα των υλικών. Μετά από αυτό, όλα τα υλικά μεταφέρονται στο εργοστάσιο και συναρμολογούνται στη γραμμή παραγωγής για να φτιάξουν το τελικό προϊόν.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις δοκιμάζουν την ποιότητα προτού τις αποθηκεύσουν στις αποθήκες. Μόλις αποθηκευτούν, μεταφέρονται σε διάφορα κέντρα διανομής. Αυτά τα κέντρα διανομής λειτουργούν ως ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ του κατασκευαστή και των καταστημάτων λιανικής.

Μετά από αυτό, τα προϊόντα μεταφέρονται για άλλη μια φορά στα αντίστοιχα λιανικά πλοία ανάλογα με τη ζήτησή τους. Στο τέλος, ο τελικός χρήστης μπορεί να το αγοράσει απευθείας από το κατάστημα ή να το παραγγείλει εκ των προτέρων. Όλα φαίνεται σαν μια ομαλή γραμμή, αλλά οποιοδήποτε στοιχείο αυτής της αλυσίδας αποτυγχάνει, τότε ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει.

 

Πέντε συμμετέχοντες σε κάθε αλυσίδα εφοδιασμού

Όλες οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι διαφορετικές και μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι για μια εταιρεία να παραδώσει για να κατασκευάσει και να παραδώσει τα προϊόντα. Ωστόσο, θα μιλήσουμε για τους πέντε συμμετέχοντες που βλέπουμε σε κάθε είδος αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτά είναι –

 

 • Προμηθευτής

Προμηθευτές είναι οι οργανισμοί που προμηθεύουν τις πρώτες ύλες ή τα εξαρτήματα που απαιτούνται για ένα προϊόν. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θέλει να παράγει κινητά τηλέφωνα. Για αυτό, θα χρειαζόταν πολλά μικρά εξαρτήματα όπως chipset, υλικά για την κατασκευή του περιβλήματος, του φακού, της μπαταρίας κ.λπ..

Σε πολλές περιπτώσεις, η εταιρεία δεν μπορεί να παράγει κάθε στοιχείο από το μηδέν. Ακόμα κι αν το έκαναν, θα χρειαζόταν πρόσβαση σε φυσικά υλικά όπως χρυσός, φυσικό αέριο, μέταλλα κ.λπ. Άλλες εταιρείες που ασχολούνται με αυτά τα στοιχεία θα προσφέρουν τότε τις υπηρεσίες τους και η κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να πάρει όλες τις πρώτες ύλες για να τα σχηματίσει.

Εδώ μπαίνουν οι προμηθευτές στο παιχνίδι.

 

 • Παραγωγοί

Στην περίπτωση της αλυσίδας εφοδιασμού, οι κατασκευαστές ή τα προϊόντα είναι οι οργανισμοί που κατασκευάζουν το προϊόν. Περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες που προσφέρουν τελικά προϊόντα. Συνήθως, παράγει συλλέγει όλες τις πρώτες ύλες από τους προμηθευτές και στη συνέχεια φτιάχνει το τελικό προϊόν.

Έτσι, θα πρέπει να διαχειριστούν όλους τους προμηθευτές και τη γραμμή παραγωγής για να μειώσουν το κόστος τους. Ορισμένοι παραγωγοί συλλέγουν ακόμη και τις πρώτες ύλες τους αντί να προέρχονται από προμηθευτές.

Ωστόσο, δεν αναπτύσσεται στο εσωτερικό κάθε συστατικό λόγω της υψηλής κοστολόγησης και χρονοβόρας διαδικασίας.

 

 • Διανομείς

Οι διανομείς είναι ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτές οι εταιρείες λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων για να σχηματίσουν τους παραγωγούς και, στη συνέχεια, παραδίδουν δέσμες σε αντίστοιχους λιανοπωλητές. Στην πραγματικότητα, μπορεί να τους γνωρίζετε ως χονδρέμποροι. Επιπλέον, πωλούν και σε άλλους οργανισμούς. Επιπλέον, θα τους βρείτε να πωλούν σε μεγαλύτερη ποσότητα από ό, τι κάθε μεμονωμένος καταναλωτής θα αγόραζε.

Επίσης, οι διανομείς λειτουργούν ως ρυθμιστικό για τους παραγωγούς καθώς τους προστατεύουν από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Αλλά πώς το κάνουν; Λοιπόν, αποθηκεύουν μια καλή ποσότητα αποθεμάτων στα αποθέματά τους, και εάν η ζήτηση αυξηθεί, αρχίζουν να ξεπουλούν από αυτό το απόθεμα.

Έτσι, ο παραγωγός δεν θα αισθανθεί την πίεση να κάνει περισσότερα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, σε περίπτωση μείωσης των απαιτήσεων, μπορούν να διατηρήσουν το απόθεμα από τους παραγωγούς. Έτσι, οι παραγωγοί δεν θα χρειαστεί να μειώσουν την παραγωγή τους. Κατά κάποιο τρόπο, οι διανομείς διατηρούν τη ροή της εφοδιαστικής ροής με σταθερό ρυθμό.

Έτσι, θα δείτε τους διανομείς να αναλύουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών και να εμπορεύονται το προϊόν. Εκτός από την προώθηση ή την πώληση, θα πρέπει επίσης να διατηρήσουν το απόθεμα, τις μεταφορές προϊόντων και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Μπορούν ή δεν έχουν πλήρη κυριότητα του προϊόντος. Έτσι, μπορούν απλώς να λειτουργήσουν ως μεσίτης μεταξύ του πελάτη και του παραγωγού. Σε περίπτωση αύξησης του εύρους των προϊόντων, ο διανομέας ταιριάζει με συγκεκριμένους πελάτες με τα αντίστοιχα προϊόντα τους.

 

 • Λιανοπωλητές

Οι λιανοπωλητές αποθηκεύουν επίσης τα προϊόντα και πωλούν μόνο μια μικρή ποσότητα στον γενικό καταναλωτή. Όχι μόνο αυτό, αλλά παρακολουθούν επίσης τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του πελάτη στον οποίο πωλούν. Επιπλέον, θα προσελκύσουν πελάτες μέσω της διαφήμισης και συχνά χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ευκολίας, υπηρεσιών, επιλογής προϊόντων και τιμής ως παράγοντα έλξης.

Επιπλέον, οι λιανοπωλητές με έκπτωση προσελκύουν πελάτες με το ευρύ φάσμα προϊόντων και το εύρος τιμών τους. Ομοίως, τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν χαμηλές τιμές και πείθουν ως κλήρωση. Το μάρκετινγκ περιλαμβάνει ανάλυση μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων ή στόχευση μόνο μιας ομάδας για καλύτερη απόδοση.

 

 • Οι πελάτες

Οι καταναλωτές ή οι πελάτες είναι μια ομάδα ατόμων που αγοράζουν ή χρησιμοποιούν οποιοδήποτε προϊόν. Εδώ οι πελάτες δεν σημαίνουν πάντα το ευρύ κοινό. Οι μεγάλοι οργανισμοί είναι επίσης πελάτες όταν πρόκειται για την αλυσίδα εφοδιασμού. Όταν οι παραγωγοί αγοράζουν πρώτες ύλες από προμηθευτές, είναι ο πελάτης. Το ίδιο ισχύει για τα κέντρα διανομής ή τους λιανοπωλητές. Έτσι, σε κάθε βήμα, υπάρχει ένας πωλητής και ένας αγοραστής.

 

Συστατικά μιας τυπικής αλυσίδας εφοδιασμού

Για να κατανοήσουμε καλύτερα ολόκληρη την έννοια της αλυσίδας εφοδιασμού, τώρα θα μιλήσουμε για τα βασικά στοιχεία της αλυσίδας εφοδιασμού. Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιήσουμε μια υποθετική αλυσίδα εφοδιασμού ως παράδειγμα. Στην πραγματικότητα, μια αλυσίδα εφοδιασμού δεν είναι μονοκατευθυντική. μπορεί να είναι αμφίδρομη.

Συνήθως, όταν ένας πελάτης δεν του αρέσει ένα προϊόν, τότε μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή να επιστρέψει το προϊόν. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, η αλυσίδα εφοδιασμού θα κινηθεί πίσω στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συνήθως, υπάρχουν οκτώ εξαρτήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτοί είναι –

 

 • Φυσικοί πόροι

Στην παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος, μπορεί να υπάρχει ανάγκη για φυσικούς πόρους όπως νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ. Για παράδειγμα, εάν το προϊόν σας χρειάζεται σημαντική ποσότητα νερού, τότε θα χρειαστείτε κάποιον που θα το πάρει για εσάς . Η παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος απαιτεί τώρα μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων.

 

 • Πρώτες ύλες

Αυτές είναι οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή ορισμένων υλικών όπως κράμα, χάλυβας, προϊόντα εκτροφής κ.λπ..

 

 • Συστατικά

Έτσι, τώρα, έχετε τους φυσικούς πόρους και τις πρώτες ύλες σας. Τώρα θα πρέπει να βρείτε τις γυμνές ανάγκες για την παραγωγή των αγαθών. Για παράδειγμα, στην περίπτωση φορητού υπολογιστή, τα εξαρτήματα του προϊόντος σας θα είναι σκληροί δίσκοι, μητρική πλακέτα, μπαταρία κ.λπ..

 

 • Τελικών προϊόντων

Τώρα ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε όλους αυτούς τους πόρους, τα υλικά και τα στοιχεία μαζί και να δημιουργήσετε τα τελικά προϊόντα. Έτσι, στην περίπτωση του παραδείγματος φορητού υπολογιστή, θα φέρετε μαζί τη μητρική πλακέτα, την μπαταρία, το περίβλημα κ.λπ. για να φτιάξετε τον φορητό υπολογιστή.

Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στις πρώτες ύλες για να τη μετατρέψετε σε συστατικό.

 

 • Ηλεκτρονικό εμπόριο και λιανική

Το προϊόν είναι έτοιμο και τώρα ήρθε η ώρα να στείλετε σε άλλα καταστήματα ή να τα καταχωρίσετε στα διαδικτυακά καταστήματα. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα καταστήματα που θα πουλήσουν τα τελικά προϊόντα.

 

 • Ανακύκλωση και επιστροφές

Στην πραγματικότητα, μια αλυσίδα εφοδιασμού καλής ποιότητας δεν ρέει προς μία κατεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει πάντα να προσφέρουν μια επιλογή στον πελάτη να επιστρέψει το προϊόν εάν δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν προϊόντα που επιστρέφονται. Μερικά από αυτά μπορεί να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης θα λάβει επιστροφή χρημάτων για αυτό το προϊόν.

 

 • Κατανομή

Η διανομή είναι μία από τις κατηγορίες που εμφανίζονται πολλές φορές σε μια αλυσίδα εφοδιασμού. Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι υπάρχουν διανομές σε διάφορα επίπεδα εντός της αλυσίδας εφοδιασμού. Για παράδειγμα, δεν είναι κάθε επιχείρηση σε άμεση επαφή με τον γενικό χρήστη.

Μια εταιρεία προμηθευτών δεν θα επικοινωνήσει απευθείας με τον γενικό χρήστη, αλλά θα επικοινωνήσει με τους παραγωγούς. Επιπλέον, αυτό καθιστά τον παραγωγό τελικό χρήστη. Έτσι, ο προμηθευτής διανέμει τα υλικά στους παραγωγούς.

Με τον ίδιο τρόπο που ο παραγωγός το διανέμει στο κέντρο διανομής και ούτω καθεξής. Έτσι, σε κάθε αλληλεπίδραση προμηθευτή-πελάτη, θα υπάρχει κάποιο είδος διανομής, είτε σε μεγάλη ποσότητα είτε σε μικρή ποσότητα.

 

 • Μεταφορά και αποθήκευση

Είναι ένα άλλο στοιχείο που εμφανίζεται σε διάφορα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού. Σε κάθε στάδιο, θα χρειαστείτε μεταφορά. Και λόγω της παγκοσμιοποίησης τώρα οι επιχειρήσεις χρειάζονται υπηρεσίες μεταφοράς περισσότερο από ποτέ.

Επιπλέον, η διαδικασία αποθήκευσης συμβαίνει και σε κάθε στάδιο. Σκεφτείτε για παράδειγμα τον προμηθευτή. Ο οργανισμός συλλέγει όλα τα υλικά και τα αποθηκεύει για μεταφορά. Εάν δεν τα αποθηκεύσετε σωστά, η ποιότητα θα καταστραφεί. Επιπλέον, το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς, τους διανομείς και τους εμπόρους λιανικής. Το μόνο στάδιο που δεν χρειάζεται τον αποθηκευτικό χώρο είναι ο γενικός καταναλωτής.

 

Έτσι, αυτό ήταν το υποθετικό στοιχείο της αλυσίδας εφοδιασμού. Τώρα που γνωρίζετε όλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο κεφάλαιο. Σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο, θα μιλήσουμε για την οντότητα που φροντίζει ολόκληρη τη διαδικασία αυτών των στοιχείων. Επομένως, είναι παρόμοια με μια κυβερνητική οντότητα.

 

Κεφάλαιο-2: Τι είναι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας?

Τώρα ήρθε η ώρα να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά μέσα στην αλυσίδα εφοδιασμού. Με την αλυσίδα εφοδιασμού έρχεται η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η διαδικασία διαχείρισης μιας ροής παραγωγής στο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εδώ, μια εταιρεία θα διαχειρίζεται τα πάντα, ξεκινώντας από τις πρώτες ύλες έως την προμήθεια του τελικού προϊόντος.

Υπάρχουν βασικά έξι μεγάλες φάσεις κάθε συστήματος διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ας δούμε τι είναι.

Φάσεις διαχείρισης παραδοσιακής εφοδιαστικής αλυσίδας

 • Σχεδίαση

Σε αυτή τη φάση, ο διαχειριστής θα σχεδιάσει τη γραμμή παραγωγής για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των πελατών και θα προσφέρει τη μέγιστη απόδοση με ελάχιστα σφάλματα. Επιπλέον, όταν δημιουργηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού, ο διαχειριστής θα καθορίσει τις μετρήσεις που είναι κατάλληλες για μια τέλεια αλυσίδα. Συνήθως, εξαρτάται από τον στόχο της εταιρείας.

 • Προμήθεια

Στη συνέχεια είναι η επιλογή των καλύτερων προμηθευτών που μπορούν να παρέχουν την ποιότητα και τον αριθμό των αγαθών που χρειάζεται η επιχείρηση. Επιπλέον, τότε ο διευθυντής θα καθιερώσει μια διαδικασία παρακολούθησης της παραλαβής αυτών των προμηθειών. Η προμήθεια αναφέρεται επίσης στη διατήρηση καλής σχέσης με τους προμηθευτές.

 • Κατασκευή

Κατασκευάζοντας τα προϊόντα, δοκιμές ποιότητας, η συσκευασία βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Έτσι, ο διευθυντής θα οργανώσει κάθε δραστηριότητα για την παραγωγή του προϊόντος και στη συνέχεια θα τα προγραμματίσει για την παράδοση.

 • Παράδοση

Η λήψη παραγγελιών πελατών, ο προγραμματισμός παραδόσεων, η τιμολόγηση και η λήψη πληρωμών βρίσκεται σε αυτήν τη φάση. Επιπλέον, όλα πρέπει να συντονιστούν προκειμένου να μειωθούν τα ανθρώπινα λάθη.

 • Επιστροφή

Διαχείριση όλων των ελαττωμάτων και ανεπιθύμητων αγαθών και διασφάλιση της επιστροφής τους στο εργοστάσιο.

 • Ενεργοποίηση

Ο διευθυντής θα διασφαλίσει ότι όλα είναι σύμφωνα με τον κανονισμό. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως σχεδιασμό προϊόντων, ανθρώπινο δυναμικό, χρηματοδότηση, πωλήσεις και διασφάλιση ποιότητας.

 

Κεφάλαιο-3: Βασικά ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού. Σίγουρα φαίνεται απλό και διατηρήσιμο. Στην πραγματικότητα, η εφοδιαστική αλυσίδα ασχολείται με πολλά ζητήματα, τα οποία κοστίζουν στις επιχειρήσεις το δίκαιο μερίδιο των εσόδων τους.

 

 

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα ζητήματα?

 

 • Παγκοσμιοποίηση

Ναι, παγκοσμιοποίηση. Παρόλο που η παγκοσμιοποίηση ένωσε την παγκόσμια οικονομία, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα απειλή τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, η παγκοσμιοποίηση οδηγεί πολλές εταιρείες να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τις δραστηριότητές τους από άλλες χώρες.

Πρώτα απ ‘όλα, για να μειωθεί το κόστος σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν το έδαφος λειτουργίας τους σε χώρες όπου το κόστος εργασίας είναι φθηνότερο. Επιπλέον, αυτές οι χώρες βοηθούν καθώς προσφέρουν χαμηλότερους φόρους και χαμηλότερο κόστος μεταφοράς. Έτσι, για πολλές χώρες, η εξωτερική ανάθεση δεν σημαίνει μόνο μία χώρα. μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλές φορές.

Ωστόσο, η εξωτερική ανάθεση δεν επεκτείνει μόνο το επίπεδο παραγωγής, αλλά επίσης αυξάνει το σύστημα προμηθειών των εταιρειών. Επιπλέον, το γεγονός ότι προμήθειες διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο περιπλέκει αυτήν τη διαδικασία.

Και έτσι, τώρα οι εταιρείες πρέπει να ασχοληθούν με συνεργασίες και συντονισμό με πολλά μέρη πέρα ​​από τα σύνορα. Αυτό αφορά κυρίως την εφοδιαστική, την αποθήκευση και την κατασκευή. Επιπλέον, πρέπει επίσης να παρέχουν στους πελάτες τα προϊόντα με γρήγορη παράδοση, παρόλο που ολόκληρο το σύστημα είναι αρκετά περίπλοκο.

Στο τέλος, οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να διατηρήσουν την ορατότητα σε κάθε στάδιο, έτσι ώστε κάθε βήμα της γραμμής παραγωγής τους να παραμένει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Δεύτερον, καθώς οι επιχειρήσεις επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στην παγκόσμια αγορά, πρέπει να εντοπίσουν τα προϊόντα τους για να προσελκύσουν τους πελάτες καλύτερα. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία απαιτεί ένα σημαντικό επίπεδο αλλαγής στο σύστημα και προσαρμογή σε διαφορετικές προτιμήσεις και κουλτούρες.

Επομένως, οι εγγενείς κίνδυνοι απώλειας της ορατότητας, του ελέγχου και της σωστής διαχείρισης είναι άμεσοι. Επιπλέον, συμβαίνει μόνο όταν οι εφαρμογές δεν είναι ενσωματωμένες. Επομένως, θα απαιτήσει διαφορετικά συστήματα διαχείρισης δεδομένων σε άλλη τοποθεσία.

 

Ενα παράδειγμα

Πολλοί κατασκευαστές στην Ασία χρησιμοποιούν email ή fax για να επικοινωνήσουν με τους εμπορικούς τους συνεργάτες. Από την άλλη πλευρά, οι προμηθευτές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιούν EDI εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία ωριμάζει, οι αγορές θα μπορούσαν να παρακάμψουν πλήρως τα EDI και να επικεντρωθούν σε περισσότερες προσεγγίσεις οδηγών API για επικοινωνία. Είναι παρόμοιο με την παράλειψη σταθερών γραμμών όταν άρχισαν να εμφανίζονται κινητά τηλέφωνα.

Έτσι, για να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι, θα πρέπει να γνωρίζετε εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις με έναν εύκολο τρόπο ή όχι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι.

 

 • Γρήγορες αλλαγές στην αγορά

Η συμπεριφορά των καταναλωτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως προσωπικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχολογικές πτυχές. Επιπλέον, αυτά τα πράγματα επηρεάζονται πάντα από την τεχνολογική επανάσταση και την παγκοσμιοποίηση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τους καταναλωτές να συμμορφώνονται με τις νέες εφευρέσεις. Από την άλλη πλευρά, ασκεί επίσης πίεση στις επιχειρήσεις να βρουν σχετικά προϊόντα και να τη διατηρήσουν ενδιαφέρον και διασκεδαστικά. Έτσι, το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται, γιατί τώρα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός από ποτέ.

Όπως η παγκοσμιοποίηση, οι ραγδαίες αλλαγές στην αγορά προκαλούν επίσης πολλά ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Πρώτα απ ‘όλα, τώρα τα προϊόντα έρχονται με μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς η ζήτηση στην αγορά συνεχώς αλλάζει. Επιπλέον, αυτό κάνει τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε ένα τουρσί όπου θα έπρεπε να σχεδιάζουν ή να αναπτύσσουν νέα προϊόντα τώρα και ξανά.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι το συνολικό κόστος κατασκευής παραμένει χαμηλό, διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο καιρό θα είναι το προϊόν σε ζήτηση.

Στην πραγματικότητα, αυτό συνήθως χρειάζεται μια ευέλικτη επιλογή αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία είναι αρκετά δύσκολη. Επιπλέον, η αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει πάντα να είναι έτοιμη για ανάπτυξη νέων προϊόντων. Και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και πόρους διαχείρισης.

 

 • Χαρακτηριστικά και πρόβλεψη

Δεύτερον, οι επιχειρήσεις όχι μόνο πρέπει να προσφέρουν νέα προϊόντα, αλλά πρέπει επίσης να προσθέσουν χαρακτηριστικά στα υπάρχοντα. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσαρμόσουν τη νεότερη γραμμή παραγωγής στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, προκαλεί περισσότερους πόρους με φιλικό προς το κόστος σχεδιασμό αλυσίδας εφοδιασμού.

Τέλος, με τις αγορές να αλλάζουν τόσο γρήγορα, τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να προβλέψουν τις απαιτήσεις των προϊόντων τους. Προφανώς, η πρόβλεψη στην μεταβαλλόμενη αγορά είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, εάν δεν είναι ακριβείς, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση των εσόδων τους.

Και έτσι, η εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να είναι ευέλικτη για να ανταποκριθεί καλά σε περίπτωση πτώσεων και αυξήσεων στη ζήτηση.

Προτού οι εταιρείες μπορούν να προβλέψουν τις απαιτήσεις, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των καταναλωτών και της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Για παράδειγμα, εάν οι πραγματικοί χρόνοι είναι μικρότεροι από τους χρόνους παράδοσης, τότε πρέπει να έχουν περισσότερο απόθεμα για τη διαχείριση του πλεονάζοντος αποθέματος. Θα αυξήσει τελικά το κόστος και θα επηρεάσει και άλλα επίπεδα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λιανοπωλητές πρέπει επίσης να εναρμονίσουν σωστά τα δεδομένα για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

 

 • Συμμόρφωση και ποιότητα

Εκτός από την αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εστιάζουν επίσης περισσότερο σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έτσι, τώρα οι καταναλωτές αναμένουν εξαιρετική ποιότητα σε χαμηλότερο εύρος τιμών. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι καταναλωτές διαβάζουν κριτικές, σχόλια και σχόλια πριν αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία. Επιπλέον, αυτό οδηγεί επίσης σε αύξηση της δραστηριότητας της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Επιπλέον, δεν αύξησε μόνο τις προσδοκίες, αλλά επίσης αυξάνει τις ζημίες ανάκλησης των επιχειρήσεων αλυσίδας εφοδιασμού. Έτσι, τώρα, όλες οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πίεση για να δημιουργήσουν συνεπή, υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Ναι, σίγουρα μπορούν να το κάνουν, αν ελέγξουν την ποιότητα σε κάθε επίπεδο της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως προμήθειες, παραγωγή, συσκευασία, μεταφορά και διαχείριση προϊόντων. Ωστόσο, όταν πρόκειται για χιλιάδες προϊόντα κάθε μέρα, το να διατηρείτε γίνεται δύσκολο έργο.

Εκτός από την ποιότητα του προϊόντος, υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που ονομάζεται συμμόρφωση. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να βεβαιωθούν ότι πληρούν τον διεθνή και τοπικό κανονισμό για τη συσκευασία, την κατασκευή, την αποστολή και το χειρισμό του προϊόντος.

Επιπλέον, αυτό αυξάνει το συνολικό βάρος εργασίας τους, όπου πρέπει να προετοιμάσουν υλικό συμμόρφωσης, όπως άδειες, άδειες και πιστοποίηση. Επομένως, μπορεί να γίνει αρκετά συντριπτική για πολλές εταιρείες και να περιπλέξει το σχεδιασμό της αλυσίδας εφοδιασμού.

Διαφορετικές αναδυόμενες τεχνολογίες όπως IoT, blockchain ή έξυπνη συσκευασία μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή των περίπλοκων τρόπων. Αλλά οι εταιρείες πρέπει να τη διατηρήσουν προσεκτικά ή να ξέρουν πώς να τις χειριστούν προσεκτικά. Επιπλέον, καθώς το κανάλι δικτύου των 20 ετών δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση μεγάλων δεδομένων και μικροϋπηρεσιών, θα πρέπει να το χειριστούν με προσοχή.

 

 • Έλλειψη διαφάνειας

Θυμάστε πώς δώσαμε ένα παράδειγμα κατασκευής φορητών υπολογιστών νωρίτερα; Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά προέρχονται βασικά από ασιατικές αγορές. Επειδή είστε ο καταναλωτής, δεν γνωρίζετε στην πραγματικότητα την πραγματική αξία κάθε ενός από αυτά τα συστατικά, έτσι?

Ωστόσο, η έλλειψη διαφάνειας είναι εντελώς άλλο ζήτημα της αλυσίδας εφοδιασμού. Εάν εντοπίσετε ένα ελαττωματικό μέρος στο προϊόν σας, καθίσταται εντελώς αδύνατο να εντοπίσετε πραγματικά από πού προήλθε το ελαττωματικό μέρος ή από ποια οντότητα ήταν υπεύθυνη για αυτό.

Ξέρεις τι, ας δούμε ένα παράδειγμα για να δούμε πώς μπορεί πραγματικά να είναι επικίνδυνο και πόσο έντονος είναι αυτός ο κίνδυνος.

 

Ενα παράδειγμα

Το 2006, υπήρξε ένα μεγάλο πρόβλημα στις Η.Π.Α. Ένα ξέσπασμα E-Coli άρχισε να εξαπλώνεται και ο ένοχος ήταν σπανάκι. Επιπλέον, επηρέασε 199 άτομα, και μεταξύ αυτών, υπήρχαν 22 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Επιπλέον, 31 από αυτούς ανέπτυξαν κάποιο είδος νεφρικού προβλήματος και 3 από αυτά πέθαναν.

Και όλα συνέβησαν μόνο λόγω σπανάκι. Έτσι, ως αποτέλεσμα, ολόκληρη η βιομηχανία τροφίμων μπήκε στο χάος. Επιπλέον, άρχισαν να αναζητούν την πηγή του μολυσμένου σπανάκι για να το εμποδίσουν να εξαπλωθεί περισσότερο.

Έτσι, οι άνθρωποι άρχισαν να σταματούν εντελώς το σπανάκι. Στο τέλος, χρειάστηκε το FDA για να βρει την πηγή συνολικά 2 εβδομάδες κατ ‘ευθείαν και για αυτές τις δύο εβδομάδες, ολόκληρη η βιομηχανία παρέμεινε κλειδωμένη. Μπορείτε να φανταστείτε την απώλεια ή την κακή διαχείριση που προκάλεσε?

Για να μην αναφέρουμε ότι η πηγή προήλθε από έναν μόνο προμηθευτή και μία παρτίδα. Επιπλέον, για τη συγκεκριμένη παρτίδα, ολόκληρο το σύστημα σταμάτησε. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί αγρότες έμειναν αμείωτοι λόγω του κλειδώματος.

Γι ‘αυτό το σύστημα χρειάζεται απόλυτα διαφάνεια. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβετε την πηγή του προβλήματος πριν επηρεαστούν όλα τα άλλα.

Ένας κατάλληλος μηχανισμός παρακολούθησης θα προχωρούσε πολύ στην αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Διαφθορά

Το ζήτημα της σωστής λειτουργίας μιας αλυσίδας εφοδιασμού είναι ότι θα πρέπει να εμπιστευτείτε κάθε άτομο να κάνει τη δουλειά του αναλόγως. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλοι αντιμετωπίζουν σωστά τα πρωτόκολλα της αλυσίδας εφοδιασμού και κανείς δεν παίζει άσχημα.

Ωστόσο, είναι πολύ φυσιολογικό να υποθέσουμε ότι δεν θα είναι κάθε άτομο αξιόπιστο σε μια αλυσίδα εφοδιασμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε διαφθορά, και έτσι θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίζετε και εσωτερικά προβλήματα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις διαφθοράς που μπορούν να καλύψουν το συνολικό σύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ας δούμε τι είναι –

 

Πιθανά σενάρια διαφθοράς

Κάποιος στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να προτιμά ορισμένους προμηθευτές χωρίς να βλέπει άλλες εφαρμογές. Επιπλέον, μπορούν επίσης να επιμείνουν στον προμηθευτή λέγοντας ότι μπορούν να πληρούν τις προδιαγραφές. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει καθόλου.

Φανταστείτε ότι πρέπει να επεκτείνετε τις σειρές προϊόντων σας και για αυτό, πρέπει να λάβετε μέρος συγκεκριμένων στοιχείων. Θα μπορούσε να υπάρξει μια κατάσταση όπου μόνο ένας προμηθευτής προσφέρει αυτά τα συστατικά. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ένα σκιερό άτομο, αρχικά.

Οι προσωπικές σχέσεις θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μιας αλυσίδας εφοδιασμού. Στην περίπτωση των συμβάσεων, θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκά για τα μέρη με τα οποία έχουν προσωπική σχέση.

Μερικές φορές ο προμηθευτής μπορεί να σας εξαπατήσει με βάση τις απαιτήσεις σας. Ίσως χρειάζεστε ένα στοιχείο που μόνο να μπορούν να παρέχουν σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να απαιτήσουν περισσότερο από την τρέχουσα τιμολόγηση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η δωροδοκία επηρεάζει την ποιότητα των προϊόντων σας. Επιπλέον, ένας κακός προμηθευτής θα μπορούσε να δωροδοκήσει έναν από τους υπεύθυνους προμηθειών και να πάρει μια συμφωνία μαζί του.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι έλεγχοι ποιότητας του τελικού προϊόντος θα μπορούσαν να σφυρηλατηθούν ώστε να μοιάζουν με όλα υψηλής ποιότητας, ενώ, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Επιπλέον, συμβαίνει κυρίως όταν οι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην απαιτούμενη ποιότητα με την προθεσμία.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα θα μπορούσε να είναι όταν οι υπάλληλοι ή οι αξιωματικοί αρχίζουν να κλέβουν από το απόθεμα ή να ανταλλάσσουν προϊόντα με πλαστός χωρίς κανένα τρόπο να το εντοπίσουμε πίσω. Στην πραγματικότητα, αυτό το σενάριο θα μπορούσε εύκολα να πάρει ένα κομμάτι από τη φήμη σας.

Εν ολίγοις, υπάρχουν πολλά εξαρτήματα και προσωπικά στην αλυσίδα εφοδιασμού σας και δεν μπορείτε να τα παρακολουθείτε μόνοι σας. Εδώ μπορεί να βοηθήσει το blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα. Αλλά θα το συζητήσουμε σύντομα.

 

 • Υψηλά κόστη

Εδώ έρχονται τα ζητήματα υψηλού κόστους που αντιμετωπίζει κάθε εταιρεία σε όλο τον κύκλο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Βασικά, υπάρχουν τέσσερις τύποι δαπανών στην αλυσίδα εφοδιασμού –

 • Κόστος ποιότητας
 • Κόστος αποθέματος
 • ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 • Κόστος προμηθειών

 

Κόστος ποιότητας

Κάθε προϊόν που πουλάτε θα πρέπει να είναι σε ένα ορισμένο επίπεδο ποιότητας. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στην πορεία. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα προϊόντα σας είναι σωστά, θα πρέπει να προσλάβετε ειδικούς και πούλια ελέγχου ποιότητας. Προφανώς, αυτό θα σήμαινε περισσότερους ανθρώπινους πόρους και περισσότερο κόστος.

Επιπλέον, κάθε προϊόν που είναι χαμηλότερο από το επίπεδο ποιότητας θα απορριφθεί. Λοιπόν, αυτό θα βγάλει και κάποια από τα χρήματα.

 

Κόστος αποθέματος

Τα αποθέματα είναι ένα από τα κρίσιμα μέρη μιας αλυσίδας εφοδιασμού, επειδή θα αποθηκεύετε όλα τα προϊόντα σας εκεί. Έτσι, ως επιχείρηση υψηλών προδιαγραφών, θα χρειαστείτε έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο μαζί με τη συσσώρευση του περιβάλλοντος για τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων επίσης. Επιπλέον, θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

Ωστόσο, εδώ είναι που η κατάσταση γίνεται πιο σφιχτή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες λαμβάνουν δάνεια για να πληρώσουν για το κόστος αποθέματος. Επομένως, όχι μόνο πρέπει να εξοφλήσουν το δάνειο, αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψουν και τους πρόσθετους τόκους.

Επιπλέον, η απογραφή χωρίς κατάλληλη ασφάλεια θα ήταν πρακτική. Επομένως, θα χρειαστείτε επιπλέον προσωπικά άτομα ασφαλείας για τη διαχείριση της απογραφής επίσης. Επιπλέον, πολλές εταιρείες ασχολούνται επίσης με κλεμμένα, κατεστραμμένα, ξεπερασμένα ή προϊόντα που έχουν λήξει.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Όπως γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν πολλά σημεία μεταφοράς στο σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, σε κάθε βήμα, απαιτείται κάποιο είδος μεταφοράς. Έτσι, αυτό αυξάνει το κόστος μεταφοράς. Από την άλλη πλευρά, εάν αναθέσετε σε τρίτους τα εξαρτήματά σας από άλλες χώρες, η μεταφορά από αυτές τις χώρες θα μπορούσε να πάρει ένα τεράστιο κομμάτι από την επιταγή σας.

Στην πραγματικότητα, οι φτηνές λύσεις δεν είναι αρκετές, διότι θα καταλήξουν περισσότερο χρόνο και αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Κόστος προμηθειών

Μια άλλη προφανής επιλογή κοστολόγησης είναι το κόστος προμηθειών. Εδώ, προμηθεύεστε όλα τα στοιχεία σας από άλλη εταιρεία με αντάλλαγμα χρήματα. Με βάση τις απαιτήσεις και τα εξαρτήματά σας, το κόστος μπορεί να ποικίλει.

Επιπλέον, εάν το στοιχείο σας είναι αρκετά σπάνιο ή μόνο μερικοί προμηθευτές μπορούν να τα προσφέρουν, τότε το κόστος θα αυξηθεί πολύ περισσότερο από την αγοραία αξία. Επιπλέον, εάν είστε μια μεγάλη εταιρεία, τότε δεν μπορείτε να πάτε προσωπικά στον προμηθευτή και να αγοράσετε το υλικό σας.

Στο τέλος, θα προσλάβετε αξιωματικούς που θα το φροντίσουν για εσάς. Έτσι, όχι μόνο θα ξοδεύετε χρήματα για την προμήθεια, αλλά θα πληρώνετε επίσης μισθούς και μπόνους στον αξιωματικό σας. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να τους εκπαιδεύσετε σωστά προτού μπορέσουν να χειριστούν το γήπεδο αρκετά καλά.

 

 • Σχετικά αργή

Το σύστημα διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού νομισμάτων είναι αρκετά κακό και επιρρεπές σε ζητήματα. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι υπερβολικά αργό λόγω της έλλειψης κατάλληλων δεξιοτήτων διαχείρισης. Επιπλέον, οι βαριές διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας, η ανεπαρκής διαχείριση της εφοδιαστικής, οι επιχειρήσεις σε διαφορετικές ζώνες ώρας καθιστούν ολόκληρη τη διαδικασία αρκετά οπισθοδρομική.

Επιπλέον, η χρήση τρόπων πληρωμής τρίτων χρειάζονται 3-5 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί και εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τα υλικά και τα εξαρτήματά σας παραμένουν κολλημένα και καθυστερεί η γραμμή παραγωγής.

 

 • Κακή εξυπηρέτηση πελατών

Η αλυσίδα εφοδιασμού δεν σημαίνει μόνο την παραγωγή του προϊόντος και τη διανομή του στους λιανοπωλητές. Επίσης σημαίνει σωστή διαχείριση πελατών. Στην πραγματικότητα, οι πελάτες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αλυσίδα, καθώς κάθε προϊόν είναι το αποτέλεσμα των απαιτήσεών τους.

Επομένως, εάν μια εταιρεία δεν ικανοποιήσει τον πελάτη της, τότε η φήμη της εταιρείας μπορεί να βρίσκεται στο προσκήνιο. Για παράδειγμα, ένας πελάτης έλαβε ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας από μια αξιόπιστη μάρκα. Έτσι, ο πελάτης επικοινώνησε με την υποστήριξη πελατών του για να πάρει καλύτερη τιμή για την τιμή. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η υποστήριξη πελατών δεν μπορεί να προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες ανάλογα, σίγουρα η εταιρεία θα χάσει τον πελάτη.

Ναι, μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι κάτι για έναν μόνο πελάτη, αλλά φανταστείτε όταν υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς. Με τη βοήθεια των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έλλειψη επαγγελματισμού αυτής της εταιρείας δεν θα έπαιρνε χρόνο. Επιπλέον, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων πελατών μακροπρόθεσμα.

Έτσι, για να κάνουμε τα πράγματα πιο αποτελεσματικά, είναι ανάγκη για καλύτερη υποστήριξη πελατών. Ωστόσο, η παρούσα αλυσίδα εφοδιασμού δεν είναι σε θέση να προσφέρει αυτήν την απαραίτητη λειτουργία σωστά.

 

Blockchain στη διάσωση

Μέχρι στιγμής, μάθαμε ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι ένα από τα κρίσιμα μέρη της επιχείρησής σας. Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, η σημερινή αλυσίδα εφοδιασμού είναι επιρρεπής σε σφάλματα και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Λοιπόν, πώς παίρνετε περισσότερη αποδοτικότητα σε αυτό?

Λοιπόν, αυτό είναι όπου το blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα μπαίνει στο παιχνίδι.

Η αλυσίδα εφοδιασμού και το blockchain συμβαδίζουν και θα σας πούμε ακριβώς πώς. Αλλά πρώτα, αν έχετε μια αόριστη ιδέα για την τεχνολογία blockchain, τότε απλώς διαβάστε για να μάθετε περισσότερα για αυτήν.

Το blockchain είναι ένα κατανεμημένο και αποκεντρωμένο αμετάβλητο σύστημα καθολικών. Εδώ, το καθολικό παίρνει τη μορφή ενός μπλοκ αλυσίδας που κάθε ένα συνδέεται με το προηγούμενο και το επόμενο μπλοκ για να εντοπίσει την ακριβή θέση που προστέθηκε.

Για να μην αναφέρουμε όλες τις πληροφορίες σε αυτά τα μπλοκ κρυπτογραφούνται κρυπτογραφικά και επίσης σφραγίζονται με το χρόνο. Επιπλέον, εδώ καμία κεντρική αρχή δεν συμμετέχει στη διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας, αλλά στην ομάδα χρηστών που τη χρησιμοποιεί.

Λοιπόν, βλέπετε ότι το τμήμα της αλυσίδας εφοδιασμού έχει ήδη καταστραφεί στο μπλοκ αλυσίδων για το σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ωστόσο, τρεις κύριες ιδιότητες του blockchain το καθιστούν τόσο ακαταμάχητο για την αλυσίδα εφοδιασμού και τη συνεργασία blockchain. Ας δούμε τι είναι –

 • Διαφάνεια
 • Αμετάβλητος
 • Αποκέντρωση

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, αλλά αυτά τα τρία βασικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά συμπαγή για την αλυσίδα εφοδιασμού και το συνδυασμό blockchain. Επομένως, τώρα θα δείτε πώς το blockchain για το σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 • Αποκέντρωση

Ας ξεκινήσουμε με την αποκέντρωση. Είναι η βασική ιδέα της τεχνολογίας blockchain. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι κάθε είδους πληροφορία σχετικά με το καθολικό δεν θα έχει την αποκλειστική ιδιοκτησία, αλλά όλοι στο δίκτυο θα είναι μέρος αυτού.

Το πρόβλημα με την αλυσίδα εφοδιασμού νομισμάτων είναι η παραποίηση δεδομένων. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι προμηθειών και οι προμηθευτές δεν είναι πάντα 100% αξιόπιστοι και ειλικρινείς. Επιπλέον, παραποιούν τα δεδομένα και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι τα δεδομένα δεν είναι αυθεντικά.

Ωστόσο, με το blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού, αυτή η έννοια της παραποίησης θα έχει παρέλθει πολύ.

Όταν όλα στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι ορατά σε όλους, κανείς δεν θα μπορεί να κατέχει δεδομένα. Ωστόσο, πρέπει να αναρωτιέστε ότι ακόμη και αν δεν κατέχουν τα δεδομένα, τι μπορεί να τους εμποδίσει να τα αλλάξουν?

Λοιπόν, υπάρχει μια άλλη δυνατότητα για αλυσίδα εφοδιασμού για αυτό. Ας δούμε τι είναι.

 

 • Αμετάβλητο

Λοιπόν, το αμετάβλητο στην αλυσίδα εφοδιασμού συνήθως σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το παραβιάσει. Επιπλέον, τυχόν πληροφορίες που προσθέτετε στο καθολικό δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Απλώς φανταστείτε πόση αξία θα προσθέσει στην αλυσίδα εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού λειτουργεί έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να αλλάξει κανένα από τα δεδομένα μόλις τα τοποθετήσει. Ωστόσο, σε περίπτωση σφαλμάτων, το ιδιωτικό blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να προσφέρει αλλοίωση.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η συναλλαγή πρέπει να επαληθευτεί και οι χρήστες του δικτύου θα έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτού. Ακόμα κι αν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα μέσω hacking, θα προκαλούσε χιονοστιβάδα, το οποίο θα ειδοποιούσε τις αρχές αμέσως. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος εσωτερικής ή εξωτερικής δύναμης να εισβάλει στο σύστημα.

Ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο τελευταίο αλλά πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Διαφάνεια

Με τη βοήθεια της διαφάνειας, η αλυσίδα εφοδιασμού και το σύστημα blockchain μπορούν να υπερέχουν στα καλύτερά της. Ναι, τα ιδιωτικά blockchain σας δίνουν το απόρρητο που χρειάζεστε. Ωστόσο, προσφέρει επίσης διαφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι στο δίκτυο θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους.

Ό, τι συμβαίνει στο δίκτυο είναι ορατό σε όλους ή επιλεκτικά ορατό. Έτσι, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουν τι κάνει ένα άλλο άτομο. Ωστόσο, στην περίπτωση μιας επιχείρησης, το σύστημα είναι λίγο διαφορετικό καθώς δίνει περισσότερη δύναμη στα ανώτερα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Λόγω της φύσης των εταιρικών εταιρειών, η δημιουργία ενός δημόσιου καναλιού θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Λοιπόν, θα λειτουργούσε ως εσωτερικό σύστημα δικτύωσης με διαφάνεια στους υπαλλήλους της εταιρείας. Και έτσι δημιουργείτε μια σταθερή αλυσίδα εφοδιασμού και ένα ντουέτο blockchain.

 

Διαβάστε περισσότερα για την Ιστορία της Τεχνολογίας Blockchain.

 

Κεφάλαιο-4: Τα οφέλη της αποκέντρωσης της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας

Εάν αναπτύξετε blockchain για διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική αποτελεσματικότητα με πολλούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας απαιτεί πολύ συντονισμό στο σύστημα δεδομένων. Όταν το σύστημα είναι αργό, καμία διαχείριση σε διαφορετικές τοποθεσίες και τα έσοδα μειώνονται, τότε το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένας φάρος ελπίδας.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τα παλαιά πλαίσια με παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain και να απολαύσετε εύκολη και γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών. Επιπλέον, θα μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τα πλαστά και να αυξήσετε τη συνολική ικανοποίηση των πελατών.

Επιπλέον, υπάρχει blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα για να απαλλαγούμε από την περιττή γραφειοκρατία και βοηθάει στην άριστη περικοπή των περιττών πόρων. Επομένως, είναι εύκολο να επανασχεδιάσετε τη νέα αλυσίδα εφοδιασμού και το blockchain χωρίς προβλήματα.

Τέλος πάντων, τώρα θα βρούμε τα οφέλη του blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και θα δούμε ποια οφέλη προσφέρει.

 

 • Διαφανές σύστημα καθολικών

Το Blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού βοηθά να προσφέρει πιο διαφανή πρόσβαση σε κάθε λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, κάθε φορά που οποιοδήποτε προϊόν πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β, θα συνδέεται στο καθολικό. Έτσι, με λίγα λόγια, θα δημιουργούσε ένα ίχνος από το οποίο προήλθε ο εισαγγελέας από το σημείο Α στο σημείο Β. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ανάκλησης.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση αυτών των πελατών θα γνωρίζει ακριβώς πού ήρθε το προϊόν και τελικά θα είναι μια διαφανής πλατφόρμα. Θα βοηθήσει επίσης να κρατήσει τους άλλους υπεύθυνους για τυχόν λάθη που ενδέχεται να έχουν κάνει στο καθολικό.

 

 • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Με διαφάνεια έρχεται η επιλογή παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Ναι, με το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορείτε να παρακολουθείτε τα προϊόντα σας σε πραγματικό χρόνο! Επιπλέον, μπορείτε επίσης να γνωρίζετε σε ποια κατάσταση βρίσκονται, και να προσδιορίσετε ακριβώς την τοποθεσία τους καθώς βρίσκονται εν κινήσει.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι παραγγείλατε υλικά από τον προμηθευτή όταν ο προμηθευτής συνδέει τα τσιπ RFID στα προϊόντα που θα γνωρίζετε ακριβώς ποια κατάσταση ή τοποθεσία είναι.

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί στη συνέχεια να την παρακολουθήσει από τον υπολογιστή τους χρησιμοποιώντας παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain. Επιπλέον, με αυτό, μπορούν να εκτιμήσουν πόσο χρόνο χρειάζονται τα υλικά για να φτάσουν στο εργοστάσιο.

Μόλις είναι εδώ, μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία παραγωγής και να ελέγχουν το περιβάλλον του αποθέματος όποτε το επιθυμούν. Έτσι, δεν θα χρειαστεί καν να μπουν εκεί αυτοπροσώπως για να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στη γραμμή παραγωγής χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού blockchain.

 

 • Ταχύτερες συναλλαγές

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πολλή αναμονή για να λάβετε την πληρωμή σε διαφορετικά επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού. Αλλά με το σχέδιο blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, θα ήταν ένα κομμάτι κέικ.

Τα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού Blockchain έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το ρεκόρ συναλλαγών της Visa κάθε δευτερόλεπτο, δηλαδή 10.547. Η ταχύτητα είναι ένα από τα προσοδοφόρα χαρακτηριστικά κάθε συστήματος πληρωμών και με παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain παίρνετε τα πάντα σε ένα μέρος.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο γρήγορα είναι η blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας, τόσο καλύτερη μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις συναλλαγές. Έτσι, εν συντομία, το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού έχει τις περισσότερες δυνατότητες κλιμάκωσης από το τυπικό σύστημα Web 2.0.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός για το blockchain είναι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι οι επιλογές μικροπληρωμής. Επομένως, δεν στέλνετε μόνο μεγάλα ποσά αλλά και μικρότερα ποσά σε λίγα δευτερόλεπτα! Πόσο δροσερό είναι αυτό?

 

 • Απίστευτη αλυσίδα

Στη συνέχεια έρχεται το απίστευτο όφελος του blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να εμπιστεύεται ότι το προϊόν θα είναι αυθεντικό και θα παραδίδεται εντός ορισμένου χρόνου. Ωστόσο, με το blockchain στο σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού, μπορείτε να το γνωρίζετε σίγουρα.

Επομένως, δεν χρειάζεται να εμπιστευτείτε καθόλου τα κόμματα. Επίσης, σε περίπτωση πληρωμής, πολλές εταιρείες παραμένουν σε απόλυτη αβεβαιότητα ότι ενδέχεται να λάβουν την πληρωμή. Ωστόσο, το blockchain στο σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας έρχεται με έξυπνη ολοκλήρωση συμβολαίων Η έξυπνη σύμβαση θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία πληρωμής μόλις πραγματοποιηθεί η παράδοση.

Επομένως, οι εταιρείες μπορούν να πάρουν μια ανάσα από όλη την αβεβαιότητα μια για πάντα.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να ενσωματωθεί σε διαφορετικά επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού. Για παράδειγμα, οι προμηθευτές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν τους κατασκευαστές και οι καταναλωτές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν τον προμηθευτή.

 

 • Πιστοποίηση προϊόντος

Η πιστοποίηση προϊόντων είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την αλυσίδα εφοδιασμού. Πώς αλλιώς μπορούν οι κατασκευαστές να αποδείξουν ότι το προϊόν είναι αυθεντικό και δεν είναι πλαστό; Εδώ μπαίνει το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού blockchain για πιστοποίηση όλων των προϊόντων σε κάθε κλάδο. Επιπλέον, μπορεί να μάθει αν το προϊόν αντικαταστάθηκε με πλαστό ή όχι. Επιπλέον, ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να ελέγξει το blockchain στην πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας και να γνωρίζει με βεβαιότητα ότι το προϊόν είναι αυθεντικό.

Κάθε χρόνο σπαταλούνται εκατομμύρια χρήματα λόγω δόλιων δραστηριοτήτων και παραποιημένων προϊόντων. Ωστόσο, με το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα τελειώσει τελικά.

 

 • Μεγαλύτερη ασφάλεια

Η αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να είναι το απόλυτο ασφαλές μέρος. Με τη βοήθεια του blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τώρα μπορεί πραγματικά να είναι εξαιρετικά ασφαλές. Καθώς το καθολικό είναι αμετάβλητο, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δεδομένα. Επιπλέον, τα πρωτόκολλα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων στην αλυσίδα εφοδιασμού και το blockchain κρατούν τον χάκερ μακριά από το σύστημα.

Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένα σημείο εισόδου. Εάν ένας χάκερ θέλει να επιτεθεί στο blockchain στο σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού, θα πρέπει να επιτεθεί στο δίκτυο με πολλές συσκευές ταυτόχρονα, κάτι που είναι πολύ αδύνατο. Στην πραγματικότητα, αυτό καταλαμβάνει περισσότερους πόρους από ό, τι πραγματικά θα κερδίσει, δεν αξίζει πραγματικά.

 

 • Χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

Με τα κατασκευαστικά προϊόντα έρχονται οι πρόσθετες εκπομπές άνθρακα. Ωστόσο, με τη βοήθεια του blockchain στο σύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ανάγκη για επιστροφή θα εξαφανιζόταν. Πως? Λοιπόν, επειδή με παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μπορείτε να ελέγχετε την ποιότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Έτσι, σε κάθε στάδιο, μπορείτε να παράγετε υψηλής ποιότητας παραγωγή με συνέπεια. Έτσι, η διαδικασία επιστροφής ή ανακύκλωσης της αλυσίδας εφοδιασμού θα μειωθεί δραστικά. Και όχι μόνο θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά θα απαλλαγεί επίσης από την επιπλέον διαδικασία παραγωγής προϊόντων. Επομένως, λιγότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Έτσι, το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού δεν διασφαλίζει μόνο περισσότερα έσοδα, αλλά επίσης εξασφαλίζει μια πιο πράσινη γραμμή παραγωγής.

 

 • Μειωμένο κόστος

Τέλος, η μειωμένη κοστολόγηση προσφέρει περισσότερα οφέλη από ποτέ. Στην πραγματικότητα, ο κύριος στόχος κάθε διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι να σχεδιάσει μια φιλική προς το κόστος γραμμή παραγωγής, ανεξάρτητα από το πώς αλλάζει η αγορά.

Αλλά με το blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα ήταν τελικά δυνατό. Επιπλέον, όχι μόνο θα μειώσει το κόστος σε κάθε επίπεδο, αλλά θα μειώσει επίσης τα λάθη και θα αυξήσει τα έσοδα. Με τη βοήθεια του προγράμματος blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα, η ανάγκη για πολλούς μεσάζοντες έχει εξαφανιστεί.

Έτσι, ο επιπλέον μισθός, οι απώλειες κακοδιαχείρισης θα χάνονταν για πάντα. Επίσης, η διαδικασία αναπαραγωγής φαίνεται να καταλαμβάνει και το επιπλέον κόστος. Με παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain, υπάρχει μειωμένη επανάληψη.

Με λιγότερους λαούς και γρηγορότερο σύστημα, θα μειώσει δραστικά πολλά κόστη αποτελεσματικά.

 

Κεφάλαιο-5: Θήκες χρήσης αλυσίδας εφοδιασμού Blockchain

 • Διακανονισμός συναλλαγών Peer-to-Peer

Η συναλλαγή peer-to-peer είναι μία από τις εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού. Κάθε εταιρεία σήμερα είναι πρόθυμη να επενδύσει σε μια ταχύτερη διαδικασία συναλλαγών που είναι σημαντική και συνεχής. Επιπλέον, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι εταιρείες παρουσίασαν μείωση του κόστους όταν χρησιμοποίησαν μια ταχύτερη διαδικασία διακανονισμού.

Από την άλλη πλευρά, οι διασυνοριακές πληρωμές στην αλυσίδα εφοδιασμού εξαντλούν περισσότερο από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Επομένως, δεν πρόκειται μόνο για μια συναλλαγή peer-to-peer αλλά και για τη βελτίωση των εσόδων. Με το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού στο σύστημα, οι επιχειρήσεις μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν το όφελος.

Επιπλέον, δεν εμπλέκεται τρίτο μέρος, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο ασφαλές. Επιπλέον, οι πληρωμές αυτοματοποιούνται με έξυπνη ενοποίηση επαφών, επομένως δεν υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι. Τι περισσότερο μπορείς να θέλεις, σωστά?

 

 • Διαφάνεια ελέγχου

Η διαφάνεια ελέγχου είναι μια άλλη από τις εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού. Υπήρξαν μερικές μεγάλες παγίδες στην ιστορία λόγω κακών υπηρεσιών ελέγχου. Επιπλέον, η επωνυμία σας ενδέχεται να διακυβεύεται εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τα πρότυπα του νόμου. Άρα, οποιοδήποτε λάθος στην αλυσίδα έρχεται με συνέπειες στο δρόμο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποφευχθεί εντελώς εάν η επιχείρηση αρχίσει να χρησιμοποιεί blockchain για περιπτώσεις χρήσης αλυσίδας εφοδιασμού. Όχι μόνο θα λάβουν μια ασφαλή πλατφόρμα για διαδικασίες ελέγχου, αλλά θα απαλλάξουν επίσης τα λάθη. Επιπλέον, η πλατφόρμα μπορεί να σας δώσει μια πλήρως διαφανή εικόνα για τυχόν ανεπάρκειες που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε.

Τελικά αυτό θα βοηθούσε τους ελεγκτές να κάνουν σοφότερες και ασφαλέστερες επιλογές σε όλη την αλυσίδα.

 

 • Παρακολούθηση των σχολίων των καταναλωτών

Σήμερα, με τα κοινωνικά μέσα παντού, οι καταναλωτές μπορούν να αλληλεπιδρούν πιο ελεύθερα με τις αγαπημένες τους μάρκες. Έτσι, πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι οι εταιρείες θήτα πρέπει να προσφέρουν προϊόντα με τρόπο που δεν τους αφήνει να αισθάνονται ένοχοι με οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης, θέλουν οι εταιρείες να είναι πιο επικοινωνιακές και κοινωνικές με τους πελάτες τους. Επιπλέον, η πλειοψηφία αυτών των καταναλωτών ενδιαφέρεται περισσότερο να ξοδέψει χρήματα σε μια πιο πράσινη μάρκα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά θα πρέπει να παρακολουθείτε ανάλογα τα σχόλια των πελατών και να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλουν.

Εάν δεν χρησιμοποιήσετε συμβουλές πελατών, τελικά ο πελάτης θα χάσει το ενδιαφέρον ή θα αισθανθεί ανεπιθύμητο και θα σταματήσει να αγοράζει όλα τα αγαθά.

Με το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν όλα τα σχόλια των πελατών και να εργάζονται σε αυτό. Το πιο σημαντικό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

 

 • Ακριβείς πληροφορίες κόστους

Οι αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλή κακοδιαχείριση όσον αφορά το κόστος ή τον προϋπολογισμό. Έτσι, ένα μόνο λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εκατομμυρίων εσόδων. Σύμφωνα με μια μελέτη, περισσότερο από το 88% των επιχειρήσεων έχουν στόχο μείωση του κόστους, αλλά μόνο το 17% μπορεί πραγματικά να το κάνει αυτό.

Επομένως, βλέπετε ότι η αποσυνδεδεμένη διαχείριση δεδομένων δεν βοηθά με κανέναν τρόπο τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Γι ‘αυτό το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για να επιλέξετε εδώ.

Με το blockchain, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μια μοναδική πηγή πληροφοριών για να συλλέξουν όλα τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαχείριση των λογιστικών τους πληροφοριών. Γι ‘αυτό είναι μία από τις εφαρμογές blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 • Καλύτερα δεδομένα αποστολής

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αντίκτυπος ενός ακριβούς συστήματος παράδοσης έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξία της επωνυμίας. Επιπλέον, μια μελέτη έδειξε ότι περισσότερο από το 89% των καταναλωτών ανησυχούν για τη διαδικασία παράδοσης και 83% ανησυχούν για το προϊόν που θα υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της παράδοσης.

Για να μην αναφέρουμε ότι οι καταναλωτές δεν θα επιστρέψουν σε έναν λιανοπωλητή μόλις λάβουν μια κακή παράδοση από αυτούς. Έτσι, όχι μόνο βλάπτει την αξία της επωνυμίας, αλλά και άλλους συμμετέχοντες, όπως διανομές και λιανοπωλητές. Ωστόσο, πολλές μάρκες εξακολουθούν να μην προσφέρουν ένα σύστημα παράδοσης υψηλής ποιότητας, καθώς δεν υπάρχει καλύτερη επικοινωνία κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Στην πραγματικότητα, για τη μείωση του προβλήματος, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Με τις δυνατότητες προβολής σε πραγματικό χρόνο και το κατάλληλο σύστημα παρακολούθησης, μπορεί να προσφέρει καλύτερα δεδομένα αποστολής. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν πολύ καλύτερα και αποτελεσματικά και να αυξάνουν την ικανοποίηση των καταναλωτών.

 

 • Αποφυγή παραβίασης συμμόρφωσης

Το κόστος συμμόρφωσης σε κάθε αλυσίδα εφοδιασμού είναι υψηλό και, επιπλέον, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί. Ωστόσο, εάν οι επιχειρήσεις αγνοήσουν αυτά τα κόστη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβιάσεις τελών που μπορούν να μειώσουν πολλά έσοδα.

Λόγω της παγκοσμιοποίησης τώρα, οι εταιρείες εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές. Και κάθε περιοχή έρχεται με το δικό της σύνολο συμμορφώσεων. Στην πραγματικότητα, όταν διατηρείτε όλες τις τοποθεσίες σε μια τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού, θα μπορούσαν να υπάρχουν κανόνες που πολλοί αγνοούν.

Ως εκ τούτου, έχουν κολλήσει με ένα τεράστιο πρόστιμο και ποινική κατηγορία. Η μείωση αυτής της εφαρμογής blockchain στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση. Όχι το μόνο blockchain μπορεί να παρακολουθεί όλες τις συμμορφώσεις. καθιστά επίσης τη διαχείριση αρκετά εύκολη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παραβίασης της συμμόρφωσης, καθώς και στην αποφυγή τυχόν φυλάκισης.

 

 • Προέλευση

Το Provenance είναι μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού. Πολλές εταιρείες δεν παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αυθεντικότητα του προϊόντος. Επιπλέον, πολλοί δεν χρησιμοποιούν πραγματικά πολλούς πόρους για να ελέγξουν αν οι πρώτες ύλες είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας ή όχι.

Σε έναν κόσμο όπου το πλαστό αναλαμβάνει την οικονομία, το να γνωρίζεις τι έχεις είναι αυθεντικό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Επιπλέον, είναι κυρίως για τους καταναλωτές, καθώς αξίζουν το προϊόν για το οποίο πληρώνουν. Ωστόσο, καθώς κάθε μέρα υπάρχει η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που παράγονται και πωλούνται ακόμη, γίνεται δυσκολότερο να αποδειχθεί ότι δεν είναι πλαστά.

Για να απλοποιηθούν τα πράγματα, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα του blockchain για δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, μπορούν επίσης να προσθέσουν τις πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία στον κωδικό QR κάθε προϊόντος που κάνουν.

Με αυτόν τον τρόπο, και τα δύο μέρη παίρνουν το Provenance χωρίς καμία ταλαιπωρία.

 

Θέλετε να μάθετε πώς να αποκτήσετε την τέλεια απόδειξη Blockchain της ιδέας; Δείτε τον οδηγό μας!

 • Χωρίς ανθρώπινο σφάλμα

Υπάρχουν δεκάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι σε μια μεγάλη βιομηχανία αλυσίδας εφοδιασμού. Η πλήρης χρήση της ρομποτικής εξακολουθεί να μην αποτελεί μέρος της γραμμής παραγωγής, για να μην αναφέρουμε στη διαχείριση ότι χρειάζεστε άτομα με δεξιότητες. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε λάθη. Έτσι, τελείωσε 50.000 $ – 150.000 $ χάνεται λόγω απλού ανθρώπινου λάθους.

Βασικά οφείλεται στη μη αυτόματη επεξεργασία. Όχι μόνο χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αλλά είναι επίσης γεμάτος ερωτογενή δεδομένα. Για να βοηθήσουμε σε αυτήν την περίπτωση, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν να βελτιώσουν την επεξεργασία δεδομένων στο διαδίκτυο.

Οι αυτόματες συναλλαγές, η εισαγωγή δεδομένων, η τήρηση αρχείων, η παρακολούθηση της διαδικασίας καθιστούν το blockchain για το σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού μια προσοδοφόρα τεχνολογία. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν τώρα να εξοικονομήσουν εκατομμύρια αν επενδύσουν σε blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Ασφάλεια τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων, μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες οποιασδήποτε βιομηχανίας τροφίμων στην αγορά. Στην πραγματικότητα, οι βιομηχανίες τροφίμων πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσουν κάθε υλικό από τυχόν μολύνσεις. Λόγω της ευαίσθητης φύσης κάθε υλικού, οι εταιρείες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε ήδη πώς η μόλυνση από το E.coli έσπασε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων και άφησε πολλούς ανθρώπους άνεργους. Γι ‘αυτό οι βιομηχανίες τροφίμων χρειάζονται επιπλέον προφυλάξεις για να μην αντιμετωπίσουν παρόμοια κατάσταση.

Ωστόσο, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν να βοηθήσουν από αυτή την άποψη. Μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη παρακολούθηση και ποιοτικούς ελέγχους για την αποφυγή τυχόν μόλυνσης. Έτσι, οι άνθρωποι, γενικά, μπορούν να πάρουν την ασφάλεια των τροφίμων στα βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούν blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Αυτοματοποίηση

Οι διαδικασίες αυτοματισμού προσφέρουν πάντα καλύτερη ταμειακή ροή και μειώνουν την ανάγκη λήψης μεγάλων δανείων από την τράπεζα. Ναι, υπάρχουν πολλά εργαλεία ψηφιοποίησης σε αυτόν τον τομέα, αλλά πάνω από το 33% των κατασκευαστών είναι απογοητευμένοι με αυτό.

Επιπλέον, περισσότερο από το 94% των κατασκευαστών πιστεύουν ότι τα εργαλεία αυτοματισμού μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το σενάριο της γραμμής εφοδιαστικής αλυσίδας. Λοιπόν, ο σύνδεσμος υπάρχει ήδη, η μεγάλη ορατότητα και ο αυτοματισμός θα βοηθήσουν τον διαχειριστή να επιτύχει μεγαλύτερη ταχύτητα δεδομένων.

Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι οι πιο προηγμένες και αξιόπιστες διαδικασίες αυτοματισμού όλων. Η χρήση της δυνατότητας έξυπνης σύμβασης και η παρακολούθηση μπορεί να αυτοματοποιήσει την πληρωμή όταν τηρούνται ορισμένοι κανόνες.

Έτσι, είναι εύκολη η ταμειακή ροή για όλους στο blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 • Μείωση των πλαστών προϊόντων

Τα 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια πειρατικών αγαθών και παραποιημένων προϊόντων θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομία. Και να το κάνω χειρότερο εξαιτίας αυτού 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν έως το έτος 2022.

Ενώ τα τελωνεία και ο έλεγχος των συνόρων προσπαθούν το καλύτερό τους για να αποτρέψουν την είσοδο πλαστών αγαθών, ωστόσο, καμία ανθρώπινη δύναμη δεν είναι ικανή να χειριστεί τη φύση των πλαστών εμπορευμάτων.

Για να χειριστείτε πλαστά προϊόντα, ποιος καλύτερος τρόπος από το να εκδίδετε περισσότερα QR, τσιπ RFID ή κωδικούς NFC για την παρακολούθηση των προϊόντων. Επιπλέον, οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι περισσότερο από ικανές να χειριστούν το βάρος.

Με το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τις παραδόσεις τους και να παρακολουθούν αυστηρά για να δουν αν τα προϊόντα τους αντικαθίστανται ή όχι.

Έτσι, η σύνδεση από άκρο σε άκρο μπορεί σχετικά να μειώσει τα πλαστά προϊόντα για πάντα.

 

 • Επιβολή εμπορικών πολιτικών και δασμών

Η επιβολή εμπορικών πολιτικών προκαλεί μεγάλη ανησυχία όταν ένας κατασκευαστής αποστέλλει από άλλη χώρα. Υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί ειδικά για τις συναλλαγές, και πολλοί φαίνεται να το αγνοούν. Επίσης, περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια επιχειρηματικά μυστικά κλέβονται κάθε χρόνο από διάφορα μέρη. Η απλή εφαρμογή τιμολογίων δεν θα το εμποδίσει να συνεχιστεί.

Ακόμα κι αν οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν τιμολόγια, πολλές μπορούν απλώς να διοχετεύσουν αγαθά και να χτυπήσουν ένα αυτοκόλλητο “Made in” για να αποφύγουν υψηλότερο κόστος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι εφαρμογές blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού θα βοηθήσουν στην επιβολή εμπορικών πολιτικών.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να σταματήσει τα κλεμμένα αγαθά από τη διοχέτευση χαμηλότερου κόστους. Ως αποτέλεσμα, το blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα παίρνει ξανά τη νίκη για τη βελτίωση.

 

 • Επαλήθευση ταυτότητας

Η αλυσίδα εφοδιασμού χρειάζεται σωστή επαλήθευση ταυτότητας σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάρα πολλοί υπάλληλοι στον κλάδο, και η παρακολούθηση τους με το χέρι είναι σχεδόν αδύνατη. Επίσης, πολλές επιχειρήσεις έχουν ευαίσθητες πληροφορίες που θέλουν να προστατεύσουν από την εξωτερική δύναμη. Επομένως, μόνο η παροχή πρόσβασης στους υπαλλήλους που έχουν σωστή επαλήθευση είναι απαραίτητη.

Σε αυτήν την περίπτωση, το blockchain για την ολοκλήρωση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα βοηθούσε πολύ. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει μια σταθερή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας που δεν θα μπορούσε να παραβιάσει ο εισβολέας. Έτσι, μόνο τα άτομα που έχουν την κατάλληλη αναγνώριση μπορούν να εισέλθουν στην αλυσίδα. Επιπλέον, μόνο τα άτομα που έχουν υψηλότερη εξουσία μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία.

 

 • Διαχείριση αποθεμάτων

Πολλές επιχειρήσεις χάνουν συχνά τα αποθέματά τους. Προφανώς, η διαχείριση του αποθέματος είναι απαραίτητη καθώς βοηθά να μάθουμε πόσος αποθηκευτικός χώρος έχουν απομείνει και ποιες είναι οι συνθήκες των προϊόντων τους. Εάν δεν διαθέτουν σωστή διαχείριση, ανοίγει πόρτες σε πιο δόλιες δραστηριότητες και κακή ανάλυση δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα, η διαχείριση καταρρέει. Επομένως, το blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να αλλάξει το σενάριο για πάντα. Καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα αγαθά και να διαχειρίζεται το απόθεμα χωρίς βασικές εργασίες, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα αποθέματα ξανά.

Επιπλέον, θα βοηθούσε επίσης στη διαχείριση της διάρκειας ζωής του προϊόντος.

 

Ρίξτε μια ματιά στο Ultimate Blockchain Cheat Sheet για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain με τον εύκολο τρόπο!

 

Κεφάλαιο-6: Πώς μπορεί να λειτουργήσει το Blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα

Πολλοί από εσάς ίσως αναρωτιέστε πώς μια αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα blockchain. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να το κατανοήσετε καλύτερα εδώ είναι μια υποθετική πλατφόρμα εφοδιασμού και blockchain. Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Βήμα 1:

Σε αυτό το βήμα, θα ξεκινήσουμε πρώτα να συναντούμε τους τέλειους επιχειρηματικούς εταίρους στην πλατφόρμα blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα. Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain στην πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας, και τα δύο μέρη μπορούν να αναζητήσουν τους πιστοποιημένους προμηθευτές ή κατασκευαστές τους.

Καθώς κάθε άτομο στην αγορά θα πρέπει να δείξει την κατάλληλη ταυτοποίηση πριν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο, δεν θα υπήρχαν πλαστά ζητήματα εταιρείας αφού δύο μέρη βρουν το ένα το άλλο στην πλατφόρμα για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια, ο κατασκευαστής μπορεί να υποβάλει την παραγγελία στο blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Βήμα 2:

Στη συνέχεια, ο προμηθευτής συλλέγει όλες τις πρώτες ύλες της παραγγελίας και ανεβάζει τα έγγραφα ποιοτικής δοκιμής στο blockchain στην πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, ο κατασκευαστής ελέγχει την αυθεντικότητα των εγγράφων και εκκαθαρίζει την παραγγελία για μεταφορά.

Μόλις ο προμηθευτής λάβει την επιβεβαίωση, επισημαίνει όλο το υλικό με τσιπ RFID για σωστή παρακολούθηση και ενημερώνει τους παραγωγούς. Μετά από αυτό, θα στείλουν τα υλικά και θα ενημερώσουν τους παραγωγούς.

Επομένως, και τα δύο μέρη θα παρακολουθούν την αποστολή σε πραγματικό χρόνο και θα διασφαλίζουν ότι το προϊόν φτάνει στον προορισμό σε ένα καλό περιβάλλον.

 

Βήμα-3:

Μόλις ο κατασκευαστής λάβει το προϊόν, η έξυπνη σύμβαση θα ξεκινήσει αυτόματα και θα αποδεσμεύσει την πληρωμή στον προμηθευτή. Τώρα ήρθε η ώρα να παρακολουθείτε τη γραμμή παραγωγής σε κάθε στάδιο με τη βοήθεια του σχεδίου blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την αλυσίδα εφοδιασμού και την πλατφόρμα blockchain, μπορούν επίσης να δουν την κατάσταση των προϊόντων σε κάθε στάδιο. Αυτό θα τους επιτρέψει να προβλέψουν πόσο καιρό θα χρειαστεί ένα προϊόν για να οριστικοποιηθεί.

Αφού το τελικό προϊόν είναι έτοιμο, ο διαχειριστής ποιοτικού ελέγχου θα δοκιμάσει τα προϊόντα και θα ανεβάσει τα δοκιμαστικά έγγραφα για σωστή επικύρωση. Επιπλέον, κάθε προϊόν θα λάβει τον σχετικό κωδικό QR και το τσιπ RFID προτού τα μεταφέρει στην αποθήκη.

Στη συνέχεια, η αρχή θα παρακολουθεί τη διαδικασία αποθήκευσης της αποθήκης χρησιμοποιώντας το blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας. Και μόλις τελειώσουν, θα ξεκινήσουν ένα άλλο έξυπνο συμβόλαιο με τον διανομέα και θα στείλουν τα προϊόντα. Επομένως, όλα θα συνεχιστούν στα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού blockchain.

 

Βήμα-4:

Σε αυτό το στάδιο, οι αλυσίδες εφοδιασμού μετατοπίζονται στους διανομείς. Μετά την παρακολούθηση της αποστολής από τους παραγωγούς κατά την παραλαβή, η έξυπνη σύμβαση θα αποδεσμεύσει αυτόματα την πληρωμή. Ωστόσο, ενδέχεται να επιλέξουν να το αποθηκεύσουν στην αποθήκη τους ή να το στείλουν απευθείας στους λιανοπωλητές.

Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο σενάρια θα χρειαστούν blockchain για πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας για παρακολούθηση.

 

Βήμα-5:

Οι έμποροι λιανικής παίζουν σε αυτό. Η ίδια διαδικασία παρακολούθησης ισχύει και εδώ. Επομένως, όταν τα προϊόντα φτάσουν σε ορισμένα σημεία λιανικής, η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει αυτόματα. Ωστόσο, το blockchain σε πλατφόρμες εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους.

Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς των καταναλωτών με βάση την ανάλυση της αγοράς. Έτσι, χρησιμοποιώντας την αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο πλατφόρμας blockchain μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι θέλει ο καταναλωτής.

Οι έμποροι λιανικής μπορούν επίσης να προσφέρουν εφαρμογή που υποστηρίζεται από blockchain για τον τελικό χρήστη. Θα βοηθούσε τον τελικό χρήστη να κάνει την παραγγελία ομαλά χωρίς καμία ταλαιπωρία.

 

Βήμα-6:

Είναι το τελευταίο βήμα του blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού και ο τελικός χρήστης θα έχει την αποκλειστική δύναμη σε αυτό. Αρχικά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορούν να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους από τα καταστήματα λιανικής. Δεύτερον, μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό QR για να γνωρίζουν αν είναι αυθεντικό ή όχι.

Τέλος, εάν αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορούν να παραπονεθούν άμεσα στην εξυπηρέτηση πελατών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και να λάβουν την επιστροφή χρημάτων ή να ανταλλάξουν το προϊόν. Έτσι, βλέπετε τα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της τυπικής αλυσίδας εφοδιασμού.

 

Δείτε πώς το Blockchain φέρνει επανάσταση στην εμπορική χρηματοδότηση!

 

Κεφάλαιο-7: Δημοφιλείς επιχειρήσεις Blockchains κατάλληλες για αλυσίδα εφοδιασμού

 

Εντάξει, οπότε υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην αγορά. Ωστόσο, δεν είναι όλα αυτά κατάλληλα για την αλυσίδα εφοδιασμού. Επίσης, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το blockchain. Διαλέξαμε χειροκίνητα δημοφιλή εταιρικά blockchain μόνο για εσάς. Ας δούμε τι είναι –

 • Υπερκαλλιεργητής

Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά. Το Hyperledger είναι περισσότερο από ικανό να χειριστεί κάθε είδους περιπτώσεις χρήσης. Έτσι, όταν πρόκειται για αλυσίδα εφοδιασμού, μπορεί να προσφέρει προσοδοφόρα χαρακτηριστικά. Οι εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας Blockchain μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν το Hyperledger με τα υπάρχοντα παλαιά δίκτυα τους.

Υπερκαλλιεργητής είναι το προϊόν του Linux και έγινε το 2016. Επιπλέον, το Hyperledger φαίνεται να έχει πολλές συνεργασίες κάτω από τα φτερά του – το 185 είναι ακριβές. Επιπλέον, το καλύτερο μέρος για αυτήν την πλατφόρμα blockchain είναι ότι προσφέρει δέκα διαφορετικά έργα που προσφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Έτσι, οι εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μπορούν να πάρουν ό, τι χρειάζονται. Τώρα αρκετά για το Hyperledger. Ας δούμε τι προσφέρει στο blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Τι προσφέρει?

Επιτρεπόμενο δίκτυο Blockchain

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, οι εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν την άδεια πλατφόρμα τους. Στην πραγματικότητα, η επιτρεπόμενη πλατφόρμα διασφαλίζει ότι κάθε χρήστης στο δίκτυο θα έχει ταυτότητα ταυτότητας.

Επιπλέον, το καλύτερο είναι ότι κάθε άτομο στο δίκτυο θα ήταν τότε αξιόπιστο για τυχόν παραβάσεις που κάνει. Και έτσι, μπορείτε εύκολα να τα εντοπίσετε αν κάτι φαίνεται ψαρό στο blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Υψηλή επεκτασιμότητα και απόδοση

Η Hyperledger προσφέρει σε όλες τις εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μια αρθρωτή αρχιτεκτονική. Επιπλέον, αυτή η αρθρωτή αρχιτεκτονική βοηθά στην κλιμάκωση σε μεγάλα ποσά και διαιρεί τη διαδικασία συναλλαγής.

Επομένως, έχετε μια τεράστια ώθηση. Έτσι, η συνολική απόδοση του blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού αυξάνεται πολύ.

 

Διαθεσιμότητα προσωπικών δεδομένων

Υπάρχουν ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες που οι εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain θέλουν να διατηρήσουν ιδιωτικές. Ωστόσο, με το Hyperledger blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορείτε να το κάνετε ακριβώς αυτό!

Τα εμπιστευτικά αρχεία με παραμένουν κρυμμένα για όλους και μόνο ο επικυρωμένος χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Έτσι, όλοι θα δουν τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν.

 

Πλούσια ερωτήματα

Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain θα δυσκολευόταν να κατανοήσουν τη γλώσσα κωδικοποίησης. Λοιπόν, δεν είναι κάθε επαγγελματίας κωδικοποιητής, σωστά; Για να τους βοηθήσει, το Hyperledger προσφέρει πλούσιες γλώσσες ερωτημάτων για να τους βοηθήσει να αναζητήσουν οτιδήποτε εύκολα στο καθολικό. Έτσι βοηθά η πλατφόρμα blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού!

 

Pluggable Αρχιτεκτονική

Μπορείτε να συνδέσετε και να συνδέσετε οποιαδήποτε λειτουργία στο blockchain για δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, συμβάλλει στην αύξηση της ευελιξίας των εταιρειών εφοδιαστικής αλυσίδας blockchain.

 

 Δείτε τον οδηγό μας για τη διαλειτουργικότητα Blockchain τώρα!

 

 • Επιχείρηση Ethereum

Είναι ένα άλλο από το blockchain της επιχείρησης κατάλληλο για την αλυσίδα εφοδιασμού. Οι εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας Blockchain πρέπει να έχουν ένα αντίγραφο ασφαλείας καθώς είναι καινούργιες στην τεχνολογία. Έτσι, η εταιρία Ethereum θα τους βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Επιπλέον, εάν αναπτύξετε ένα νέο είδος blockchain για πλατφόρμα διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού που βασίζεται στο Ethereum, θα σας πιστοποιήσουν επίσημα. Ακριβώς όπως το Hyperledger, είναι μια μεγάλη επιχείρηση με 250+ μέλη.

Βασικά, έχουν δύο είδη πλατφόρμας, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Στο ιδιωτικό, μπορείτε να ξεκινήσετε συναλλαγές εντός ιδιωτικής αλυσίδας.

 

Ποιο είναι το όραμά τους?

Ανοίξτε την πλατφόρμα

Το πρωταρχικό τους όραμα είναι να προσφέρουν μια ανοιχτή πλατφόρμα για κάθε εταιρεία αλυσίδας εφοδιασμού blockchain. Επιπλέον, θέλουν επίσης να αποδείξουν ότι δεν προσφέρουν ένα προϊόν αλλά ένα πρότυπο για την ανάπτυξη blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

Το Enterprise Ethereum θα βοηθήσει όλες τις εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain με αναπτυξιακές και επιχειρησιακές οδηγίες για οποιαδήποτε έργα Ethereum. Έτσι, εάν ξεκινήσετε μια blockchain για τη διαδικασία διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη. Επομένως, θα έχετε το καλύτερο από την καλύτερη τεχνική υποστήριξη από την αρχή.

 

Παρέχετε κυβερνητική υποστήριξη

Τα έργα Blockchain αντιμετωπίζουν κυρίως ζητήματα με κυβερνήσεις. Ωστόσο, με Επιχείρηση Ethereum blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού από την πλευρά σας, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι. Επιπλέον, η ΕΕ θα φροντίσει όλα τα τεχνικά ζητήματα αποκλειστικά για εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain.

 

Λάβετε προσοδοφόρες δυνατότητες από τον δημόσιο τομέα

Υπάρχει επίσης ένα δημόσιο blockchain Ethereum. Επομένως, τυχόν αλλαγές στον δημόσιο τομέα θα επηρεάσουν και τους ιδιωτικούς. Επιπλέον, το blockchain για εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να λάβει κυρίως τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται. Έτσι, κανένα επιπλέον χαρακτηριστικό δεν θα επιβραδύνει το blockchain για την πλατφόρμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Ανάπτυξη προτύπων

Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα πρότυπα από την προηγούμενη δημόσια πλατφόρμα blockchain, η οποία είναι ζωντανή από το 2015. Επιπλέον, οι εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού blockchain μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν την καλύτερη έκδοση της εταιρείας Ethereum.

 

 • Κόρντα

Corda του R3 είναι στην πραγματικότητα η εμπορική έκδοση του λογισμικού Corda. Επιπλέον, αποτελεί ανοιχτό κώδικα κυρίως για εταιρικούς χρήστες blockchain. Εν ολίγοις, εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού που περιστρέφεται γύρω από την ποιότητα των υπηρεσιών ή την υποδομή δικτύου, τότε το Corda είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Ξεκίνησε το ταξίδι το 2015 και τώρα έχει πάνω από 200 μέλη. Ωστόσο, το Corda προορίζεται κυρίως για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Αλλά αρχίζουν να επεκτείνονται σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού.

 

Τι προσφέρει η Corda Enterprise?

Τείχος προστασίας εφαρμογής

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του blockchain Corda είναι το τείχος προστασίας της εφαρμογής. Επιπλέον, αυτό το τείχος προστασίας εφαρμογών θα προσφέρει υποστήριξη για το πρόγραμμα πλατφόρμας blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, το τείχος προστασίας της εφαρμογής υποστηρίζει κατάλληλες εξουσιοδοτήσεις.

Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, όταν οποιοδήποτε τρίτο μέρος προσπαθεί να μπει στην πλατφόρμα blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, θα το απορρίψει αμέσως. Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα ελέγχουν τη διαχείριση της πρόσβασης. Έτσι, κάθε χρήστης μπορεί να φροντίσει το ίδιο το δίκτυο.

Πρέπει να αναρωτιέστε ότι είναι υπέροχο, αλλά πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον έξω κόσμο; Λοιπόν, είναι απλό, το δίκτυο διατηρεί τους εισβολείς εκτός, αλλά δεν περιορίζει την πρόσβαση των χρηστών σε εξωτερικά δεδομένα. Για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το κανάλι, προσφέρουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Έτσι, βλέπετε το Corda μπορεί να είναι μια τέλεια πλατφόρμα για blockchain για διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού.

 

Υπάρχουν οποιεσδήποτε δυνατότητες?

Όχι μόνο ένα τείχος προστασίας, αλλά υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για κάθε σχέδιο blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού. Έτσι, η Corda θα σας δώσει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για βελτιστοποίηση με το περιβάλλον πληροφορικής. Επομένως, με αυτό, θα λάβετε επιλογές παρακολούθησης, διακυβέρνηση, διαδικασίες ανάκτησης και υψηλή διαθεσιμότητα. Επιπλέον, θα λάβετε επίσης κόμβους προηγμένης τεχνολογίας, υποστήριξη πελατών και προγράμματα κυκλοφορίας.

Παρόλα αυτά, το blockchain Corda για αλυσίδα εφοδιασμού υποστηρίζει επίσης βάσεις δεδομένων Oracle και SQL. Έτσι, θα ήταν ευκολότερο για τους προγραμματιστές σας να το ενσωματώσουν.

 

 • Απαρτία

Η απαρτία είναι η δημιουργία του J.P. Morgan, ο οποίος χρησιμοποίησε το Ethereum ως τη βασική τεχνολογία. Παρόλο που χρησιμοποίησε το Ethereum, υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο μερών. Επιπλέον, το περιβάλλον έχει σχεδιαστεί ρητά για να αντιμετωπίσει όλες τις πιέσεις των επιχειρήσεων, όπως η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επομένως, η χρήση του Korum ως τεχνολογίας στο blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας θα ήταν εξαιρετική.

 

Χαρακτηριστικά της απαρτίας

Διαχειριστικός κόμβος

Το blockchain της εταιρείας απαρτίας καθορίζει μια καθορισμένη αρχή και αυτό το άτομο βοηθά να εγκρίνει ποιοι κόμβοι μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα. Επομένως, η πλατφόρμα δεν θα είναι δημόσιος τομέας, αλλά θα παραμείνει ιδιωτική. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο. Κυρίως αυτά τα άτομα θα ήταν επιχειρηματικοί εταίροι και εσωτερικοί υπάλληλοι.

 

Ιδιωτικές συναλλαγές

Η καλύτερη δυνατότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο blockchain σας για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας είναι οι ιδιωτικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να εξοφλήσετε την πληρωμή ιδιωτικά μόνο με τον επιχειρηματικό σας συνεργάτη που έχει πρόσβαση.

Επιπλέον, κανένας χρήστης δεν μπορεί να δει ή να αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό ιδιωτικών συναλλαγών. Θα ήταν ορατό μόνο στα συναλλασσόμενα μέρη στο blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Συμφωνία μέσω ψηφοφορίας

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό της απαρτίας είναι ότι δεν διαθέτει αλγόριθμους συναίνεσης που καταναλώνουν ενέργεια. Επιπλέον, θα τρέξει το blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας στοorum. Είναι ένας μηχανισμός ψηφοφορίας που επιτρέπει την ταχύτερη συναλλαγή.

Επιπλέον, ο αλγόριθμος εκχωρεί δικαιώματα ψήφου σε ειδικούς χρήστες και μόνο αυτοί μπορούν να συμμετάσχουν στη συμφωνία. Έτσι, θα καταλήξετε σε μια επεκτάσιμη blockchain για πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Υψηλή απόδοση

Η απόδοση των δικτύων εφοδιαστικής αλυσίδας με βάση την απαρτία είναι εξαιρετική. Εάν το συγκρίνετε με άλλους παίκτες στην αγορά, θα το δείτε πολύ ανώτερο. Επιπλέον, θα λάβετε υψηλό ποσοστό συναλλαγών στο blockchain σας για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Θέλετε σε ποια εταιρία προσφέρετε υπηρεσίες BAAS; Δείτε τώρα το Blockchain ως οδηγό σέρβις!

 

Κεφάλαιο-8: Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν Blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού

 • Ντε Μπύρες

Η De Beers ’χρησιμοποιεί έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού για τον εντοπισμό διαμαντιών από ανθρακωρύχους έως τον λιανοπωλητή. Προς το παρόν, έχουν ήδη εντοπίσει 100 διαμάντια υψηλής αξίας χρησιμοποιώντας το blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, η De Beers είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στην αγορά. Επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα των διαμαντιών.

Και για να βεβαιωθείτε ότι τα διαμάντια δεν προέρχονται από μια ζώνη όπου χρησιμοποιούνται για βία. Στην πραγματικότητα, άλλοι πέντε κατασκευαστές διαμαντιών επένδυσαν στο πιλοτικό έργο που ονομάζεται “Tracr”.

Το “Tracr” είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη λίστα έργων blockchain της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τέλος πάντων, οι πέντε κατασκευαστές περιλαμβάνουν –

Venus Jewel, Rosy Blue NV, KGK Group, Diarough και Diacore. Πρόσφατα η Alrosa συμμετείχε επίσης στο έργο.

 

 • BHP Μπιλίτον

Πρέπει να ακούσετε για το BHP Billiton. Είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες στον κόσμο. Επιπλέον, ήταν ενθουσιώδεις για το blockchain από την αρχή και είναι μέρος δύο μεγάλων εταιρειών – Hyperledger και Enterprise Ethereum Alliance.

Προς το παρόν, χρησιμοποιούν έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού για να καταγράψουν την κίνηση των βράχων πηγαδιών και επίσης για τη συλλογή δειγμάτων υγρών στο καθολικό. Επιπλέον, χρησιμοποιούν blockchain για σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας για να εξασφαλίσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διαδικασία παράδοσης.

Υπάρχουν επίσης εφαρμογές web που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για προμηθευτές. Επομένως, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και να γνωρίζουν την ακριβή κατάσταση του blockchain για την πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 • Βοήθημα ανεργίας

Η Dole χρησιμοποιεί blockchain για πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας για την αποφυγή μόλυνσης των τροφίμων. Στην πραγματικότητα, η Dole είναι μια εταιρεία τροφίμων που προσέφερε έναν απογοητευτικό λογαριασμό για το πόσο τοξική έχει γίνει η βιομηχανία τροφίμων, ενώ ακολουθούν παλαιές μεθόδους.

Σύμφωνα με τον Dole, πιστεύουν ότι το blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα είναι η απόλυτη λύση για τη μείωση του εύρους των εστιών. Επιπλέον, πιστεύουν επίσης ότι τα έργα blockchain της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορούν πραγματικά να προσφέρουν ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια.

Γι ‘αυτό συνεργάζονται με την IBMs Food Trust προκειμένου να εξαλείψουν τα τρόφιμα που μολύνουν τα τρόφιμα. Ωστόσο, όλα συνεχίζονται σε δοκιμαστικές φάσεις.

 

 • Μετρό και Tyson

Οι Tyson και Subway προσχώρησαν σε μια λύση ιχνηλασιμότητας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων. Επιπλέον, ο πάροχος είναι το FoodLogiQ (πάροχος SAAS). Προς το παρόν, έχουν ένα πιλοτικό έργο όπου αρκετές εταιρείες ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν.

Επιπλέον, ο πρωταρχικός στόχος των έργων blockchain αλυσίδας εφοδιασμού είναι να αναζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο blockchain για λύση αλυσίδας εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τις εταιρείες τροφίμων, η ζήτηση των πελατών για πλήρη διαφάνεια είναι ο κύριος λόγος για την έναρξη του έργου. Στην πραγματικότητα, ο στόχος είναι να δοθεί στον πελάτη μια ματιά μέσα στη γραμμή παραγωγής και να τους ενημερώσει ότι δεν προστίθενται χημικά στην αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Nestlé και Carrefour

Η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο, η Nestle και ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, η Carrefour λανσάρει blockchain για το έργο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, το έργο θα προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στη βιομηχανία τροφίμων.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, συνεργάστηκαν με την IBM για το έργο και χρειάστηκαν μόνο έξι μήνες για να ολοκληρωθεί πλήρως.

Στην πραγματικότητα, το προσφέρουν μόνο για ένα προϊόν που ονομάζεται Mousseline Puree. Με τη βοήθεια της εφαρμογής, οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό QR και να γνωρίζουν ακριβώς από πού προέρχονται οι πατάτες μαζί με πρόσθετες πληροφορίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά παραδείγματα αλυσίδας εφοδιασμού blockchain στη βιομηχανία τροφίμων.

 

 • Unilever

Η Unilever είναι επίσης σε εξέλιξη για έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού για τη διαχείριση της διαδικασίας αλυσίδας εφοδιασμού τσαγιού. Σύμφωνα με αυτούς, προς το παρόν ξεκίνησαν ένα έργο blockchain που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη διαχείριση συναλλαγών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται με τράπεζες και πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις για να παρακολουθεί τους παραγωγούς τσαγιού στο Μαλάουι, καθώς είναι ο κύριος προμηθευτής. Επιπλέον, τα έργα blockchain της αλυσίδας εφοδιασμού θα μπορούσαν επίσης να φτάσουν πάνω από 10.000 αγρότες.

Ένα άλλο έργο της Unilever είναι η δημιουργία διαφάνειας στην ψηφιακή αλυσίδα εφοδιασμού διαφημίσεων. Για αυτό, λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από την IBM.

 

 • Walmart

Η Walmart χρησιμοποιεί τη λύση της αλυσίδας εφοδιασμού της IBM για να τροφοδοτήσει το blockchain της για έργο ιχνηλασιμότητας τροφίμων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τα τρόφιμα από το αγρόκτημα στο κατάστημά τους σε πραγματικό χρόνο στο πλαίσιο των έργων blockchain της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Walmart συνεργάζεται με την IBM εδώ και πολύ καιρό, ειδικά από το 2016. Επιπλέον, χρησιμοποιούν ήδη άλλα έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού για να διατηρήσουν την παραγωγή. Ωστόσο, τώρα θα ζητήσουν από τους προμηθευτές να προσφέρουν πλήρη διαφάνεια στην παραγωγή φυλλώδους πράσινου.

Αλλά γιατί το κάνουν αυτό; Κυρίως επειδή η Walmart θέλει να προσφέρει στον πελάτη της το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και να μειώνει κάθε είδους μόλυνση στα τρόφιμα. Λοιπόν, ποια καλύτερη λύση από το blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, σωστά?

 

 • Tomcar Αυστραλία

Η Tomcar Australia είναι εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων της Μελβούρνης και χρησιμοποιούν bitcoin για να πουλήσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Δεν είναι ακριβώς ένα blockchain για έργο αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά απλώς ένας τρόπος για να διευθετήσετε την πληρωμή εντός του επιπέδου παραγωγής με ψηφιακό χρήμα.

Σύμφωνα με αυτούς, το 40% των υλικών τους είναι σημαντικά σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, η χρήση μιας λύσης με βάση το blockchain είναι πολύ πιο κατάλληλη για αυτούς. Επιπλέον, όχι μόνο πληρώνουν με bitcoin, αλλά δέχονται επίσης το bitcoin ως μέθοδο πληρωμής από τους πελάτες τους.

Έτσι, τώρα οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν απλώς την πλατφόρμα blockchain και να αγοράζουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν όποτε το επιθυμούν.

 

 • Εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι

Η Abu Dhabi National Oil Company συνεργάζεται με την IBM για να εξασφαλίσει ένα blockchain για έργο αλυσίδας εφοδιασμού που παρακολουθεί την παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου. Επιπλέον, η ADNOC είναι μια κρατική εταιρεία και ασχολείται με περισσότερα από 10,5 κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου καθημερινά.

Έτσι, όσον αφορά τα παραδείγματα της αλυσίδας εφοδιασμού blockchain, αυτό είναι τεράστιο. Το πιλοτικό έργο παρακολουθεί ήδη τις οικονομικές αξίες και τις ποσότητες των διαρκών διμερών συναλλαγών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο μπορεί να είναι μοναδικό, καθώς είναι το πρώτο για την αλυσίδα εφοδιασμού με φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Επιπλέον, το έργο είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και μπορεί να χειριστεί εύκολα τον υψηλό φόρτο εργασίας τους.

 

 • Martine Jarlgaard Λονδίνο

Ο σχεδιαστής μόδας Martine Jarlgaard χρησιμοποιεί τη μελλοντική τεχνολογία αρκετά γρήγορα, όπως μπορούμε να δούμε. Θα χρησιμοποιεί έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού για να παρακολουθεί τη βιομηχανία ενδυμάτων για να δει αν όλα είναι σωστά ή όχι.

Έτσι, η βιομηχανία της μόδας φέρνει επίσης επανάσταση με την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Προς το παρόν, το πιλοτικό έργο blockchain της αλυσίδας εφοδιασμού θα περιστρέφεται γύρω από τις συλλογές της. Επιπλέον, θα συνεργαστεί με την Provenance και μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται A Transparent. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο σχεδιαστής μόδας θα παρακολουθεί τις πρώτες ύλες στο τελικό ένδυμα.

 

 • Φλάντζα

Η Plantaze είναι παραγωγός κρασιού που θα παρακολουθεί την παραγωγή κρασιού και θα εξαλείψει τα πλαστά κρασιά για πάντα. Γι ‘αυτό, χρησιμοποιούν το πιλοτικό blockchain του OriginTrail για το έργο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προς το παρόν, η πρώτη φάση του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Βασικά, τα πλαστά κρασιά σκουπίζουν την αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάνω από το 50% από αυτά είναι ψεύτικα. Όχι μόνο αυξάνει τα προβλήματα υγείας, αλλά επίσης μειώνει την αξία της επωνυμίας.

Επομένως, χρησιμοποιώντας τα έργα blockchain της έξυπνης αλυσίδας εφοδιασμού αισθητήρων, η εταιρεία μπορεί εύκολα να παρακολουθεί όλες τις παραδόσεις τους και να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν το πραγματικό προϊόν.

 

 • Κάχαβα 1893

Το Kahawa 1893 είναι μία από τις μάρκες καφέ που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού καφέ. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Bext360, θα χρησιμοποιούν blockchain για πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας για να παρακολουθούν την προέλευση του καφέ.

Δεδομένου ότι έχουν μια πολύ επιλεκτική προσέγγιση στην επιλογή κόκκων καφέ, είναι εξαιρετικά απαραίτητο οι προμηθευτές να παραμείνουν πιστοί στη συμφωνία τους. Επιπλέον, δεν θα παρακολουθούν μόνο την προέλευση, αλλά θα παρακολουθούν επίσης την επεξεργασία των κόκκων καφέ και τη διαχείριση αποθεμάτων.

Επιπλέον, καθώς δωρίζουν το 25% των εσόδων τους για να στηρίξουν τη γυναίκα στη γραμμή παραγωγής, το σύστημα πληρωμών θα ακολουθήσει επίσης την τεχνολογία blockchain.

 

 • Νοβάρτις

Η Novartis είναι ένα σουηδικό φαρμακευτικό προϊόν που παρακολουθεί τη θερμοκρασία του φαρμάκου χρησιμοποιώντας έργα blockchain αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, θα φροντίσουν να τα παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι το φάρμακο δεν έχει λήξει.

Από την άλλη πλευρά, η αναγνώριση του πλαστού προϊόντος είναι επίσης μια πιθανότητα λόγω του σχήματος blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην πραγματικότητα, η Novartis προσπαθεί να δημιουργήσει μια κοινοπραξία που θα συνδέει και άλλες φαρμακευτικές βιομηχανίες στην Ευρώπη. Επιπλέον, θα συνδέσει επίσης άλλα νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ. Έτσι, βασικά, κάθε οντότητα εντός της κοινότητας υγειονομικής περίθαλψης θα χρησιμοποιήσει blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 • Anheuser-Busch InBev

Μαζί με την BanQu, η εταιρεία εγκαινιάζει μια πλατφόρμα διαφάνειας εφοδιαστικής αλυσίδας για τη Ζάμπια. Επιπλέον, θα επικεντρωθεί στην ανιχνευσιμότητα και τη διαφάνεια της αλυσίδας αξίας των καλλιεργειών μανιόκας. Επιπλέον, θα ενισχύσει επίσης περισσότερους από 2000 αγρότες μικρής κλίμακας στην περιοχή.

Το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας του BanQu θα βοηθήσει τους αγρότες να αποκτήσουν μεγαλύτερες ευκαιρίες. Επειδή οι μεγάλες επωνυμίες αναζητούν βελτίωση της διαχείρισης και βελτίωση της προσέγγισης των προμηθευτών τους. Επίσης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, η εταιρεία ζυθοποιίας μπορεί να παράγει άμυλα υψηλής ποιότητας για την παραγωγή μπύρας.

Στο τέλος, το έργο εφοδιαστικής αλυσίδας και blockchain ξεκλειδώνει μια τεράστια πλατφόρμα για τις εταιρείες ζυθοποιίας να αποκτήσουν εύκολα πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.

 

 • ΧΥΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ

Η SAP λανσάρει ένα tracker αλυσίδας εφοδιασμού βασισμένο σε blockchain που θα βοηθήσει οποιαδήποτε εταιρεία να παρακολουθεί τα προϊόντα της από την αρχή έως το τέλος. Προς το παρόν, συνεργάζονται με δύο δεκάδες τεχνολογικές, φαρμακευτικές και ναυτιλιακές εταιρείες για να δοκιμάσουν την εφεύρεσή τους. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε εάν περισσότερες μάρκες χρησιμοποιούν τη λύση της SAP.

Κυρίως στόχος τους είναι να επικεντρωθούν στη βιομηχανία ναρκωτικών και τροφίμων και να προσθέσουν περισσότερη αξία στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πολλές εταιρείες όπως η Tate & Η Lyle and Natura, η Naturipe Farms, η Johnsonville, η Maple Leaf Foods κ.λπ. συμμετέχουν επί του παρόντος στη διαδικασία.

 

 • Rolls Royce και Airbus

Ναι, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών αεροσκαφών και προμηθευτές αεροδιαστημικής διερευνούν τώρα λύσεις αλυσίδας εφοδιασμού και blockchain. Αυτές οι εταιρείες είναι οι Roll-Royce, Airbus, Saber και S& Ομάδα. Επιπλέον, αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούν μια λύση που τροφοδοτείται από blockchain για να παρακολουθούν τα μέρη και τη διαδικασία της αλυσίδας εφοδιασμού.

Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα ανταλλακτικά καθώς τις περισσότερες φορές κλέβονται ή παραποιούνται. Επομένως, έχουν απόλυτη ανάγκη να παρακολουθούν όλα τα αναλώσιμα για να βεβαιωθούν ότι όλα τα μέρη είναι αυθεντικά, επειδή είναι θέμα ασφάλειας των καταναλωτών.

 

 • Πέρασμα

Η Ford συνεργάζεται με την IBM για την παρακολούθηση του κοβαλτίου πρώτων υλών από τους προμηθευτές. Επιπλέον, θέλουν να βεβαιωθούν ότι το κοβάλτιο που λαμβάνουν είναι υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, συνεργάστηκαν με άλλες εταιρείες για να υποστηρίξουν τη διαδικασία εξόρυξης και τη διαδικασία παρακολούθησης.

Μια άλλη μεγάλη πτυχή του έργου blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα είναι η επικύρωση των ορυκτών που χρησιμοποιούν οι εταιρείες σε καταναλωτικά προϊόντα. Εν πάση περιπτώσει, θα προσθέσουν τα δεδομένα στο καθολικό όταν το κοβάλτιο έχει σωστή ετικέτα και συσκευασία. Και με αυτόν τον τρόπο μπορούν πραγματικά να εξασφαλίσουν καλύτερο έλεγχο ποιότητας χρησιμοποιώντας την αποκεντρωμένη πλατφόρμα.

 

Ανατρέξτε στον Οδηγό εκπαίδευσης Blockchain για επιχειρήσεις δωρεάν τώρα!

 

Κεφάλαιο-9: Στο τέλος

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για το τι είναι η αλυσίδα εφοδιασμού και πώς λειτουργεί η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το πιο σημαντικό, έχουμε επισημάνει τα οφέλη και τη χρησιμότητα του blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να κάνετε τα πράγματα πιο αληθινά τώρα, γνωρίζετε ότι υπάρχουν ήδη πολλές βιομηχανίες που δοκιμάζουν αυτήν τη νέα τεχνολογία. Προφανώς, καθώς το blockchain είναι μια αρκετά νέα τεχνολογία, θα έρθει με ορισμένα ζητήματα.

Ωστόσο, τα οφέλη ξεπερνούν εύκολα τα ζητήματα, καθώς παίρνει τη βιομηχανία της αλυσίδας εφοδιασμού σε μια πιο ψηφιοποιημένη έκδοση. Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα, ήρθε η ώρα να ενισχύσετε το παιχνίδι σας. Με το blockchain στο πλάι σας, δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε αλυσίδες εφοδιασμού παλαιού τύπου.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain Transformation; Δείτε το βιβλίο αναπαραγωγής Blockchain Transformation!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map