Blockchain και IoT: The Dynamic Duo

Σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογίες ωριμάζουν πολύ γρήγορα, δύο από τις τεχνολογίες – το Blockchain και το IoT κερδίζουν δημοτικότητα εκθετικά. Για να είμαι ειλικρινής, και οι δύο αυτές τεχνολογίες αλλάζουν πραγματικά τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος αυτή τη στιγμή.

Πάρτε για παράδειγμα το IoT. είναι σχεδόν ένα μέρος της καθημερινής μας ζωής τώρα. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία blockchain τυχαίνει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων. Ωστόσο, μπαίνει επίσης αργά στην καθημερινή μας ζωή μέσω όλων των dApps.

Στην πραγματικότητα, και οι δύο αυτές τεχνολογίες συμβαδίζουν και δημιουργούν ένα σταθερό τεχνολογικό δίδυμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα καλύψουμε οτιδήποτε σχετίζεται με το blockchain και το IoT σε αυτόν τον οδηγό.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

 

Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)?

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Αν το αναζητήσετε στον ιστό, πιθανότατα θα δείτε πολλές τεχνικές απαντήσεις, οι οποίες πραγματικά δεν θα σας βοηθήσουν πολύ. Ορίστε λοιπόν ένας σύντομος, αλλά μη περίπλοκος ορισμός του IoT –

“Είναι ένα σύστημα ή διασύνδεση καθημερινών υπολογιστικών συσκευών και αντικειμένων μέσω του Διαδικτύου, το οποίο τους επιτρέπει να λαμβάνουν και να στέλνουν δεδομένα.”

Τι? Ακόμα δεν είναι σαφές; Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω πιο απλά. Λοιπόν, τώρα όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν τακτικά ένα κινητό, επιτραπέζιο, φορητό υπολογιστή ή ένα tablet. Επιπλέον, είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτές οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο.

Βλέπετε, στην πραγματικότητα, το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ένα παιχνίδι αλλαγής. Απλώς φανταστείτε όλα τα οφέλη που έχετε μόνο στο Διαδίκτυο. Παλαιότερα, θα μπορούσατε να καλέσετε και να στείλετε μήνυμα μόνο με το τηλέφωνο.

Ωστόσο, τώρα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ακούσετε μουσική, να παρακολουθήσετε μια ταινία κ.λπ. όλα στο Διαδίκτυο! Έτσι, με την εισαγωγή έξυπνων συσκευών, σχεδόν όλα είναι εφικτά.

Ωστόσο, με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τώρα, όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινο μέσο. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σας μπορεί να μιλήσει στον υπολογιστή σας ή στις έξυπνες οικιακές σας συσκευές.

Επιπλέον, πολλές εταιρείες μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα βιομηχανικά τους δεδομένα αυτόματα χωρίς να τα συλλέγουν χειροκίνητα. Επιπλέον, μπορούν ακόμη και να τα ελέγξουν από το Διαδίκτυο.


Η έννοια του το διαδίκτυο των πραγμάτων είναι λίγο ευρύ και πολλά πράγματα εμπίπτουν σε αυτό. Επιπλέον, οι δυνατότητες είναι τεράστιες και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη από ποτέ.

 

Γιατί έχει σημασία το IoT?

Λοιπόν, το ζήτημα είναι, γιατί έχει σημασία το Διαδίκτυο των πραγμάτων; Εάν οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, τότε μπορεί να στείλει και να λάβει πληροφορίες από το Διαδίκτυο. Έτσι, αυτή η ικανότητα στις συσκευές το καθιστά έξυπνο.

Για παράδειγμα, τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα smartphone σας για να παίξετε παιχνίδια. Επιπλέον, αν θέλετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού για κινητά στη συσκευή σας. Αλλά δεν σημαίνει ότι το smartphone σας συνοδεύτηκε από όλα τα παιχνίδια στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, απλώς συνδέεται στο Διαδίκτυο και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Όλα τα παιχνίδια που παίζετε αποθηκεύονται κάπου αλλού. Επομένως, για να είναι έξυπνο, το smartphone σας δεν χρειάζεται να διαθέτει υπερυπολογιστή ή μαζική αποθήκευση.

Μπορεί απλώς να λάβει τις πληροφορίες από τη σύνδεση σε οποιονδήποτε υπερυπολογιστή που βρίσκεται κάπου στον κόσμο! Αρκετά τακτοποιημένο, ε;?

 

Με βάση τις συσκευές, μπορείτε να τις χωρίσετε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Αυτά είναι –

 • IoT που μπορεί να συλλέξει οποιεσδήποτε πληροφορίες και να τις στείλει σε άλλες συσκευές.
 • IoT που μπορεί να λάβει οποιεσδήποτε πληροφορίες και μπορεί να αναλύσει ή να λειτουργήσει βάσει αυτών.
 • Συσκευές που μπορούν να κάνουν και τα δύο πράγματα.

Στην πραγματικότητα, και οι τρεις τύποι μπορούν να ωφεληθούν εάν μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

 

Συλλογή πληροφοριών και αποστολή τους

Συνήθως, εδώ, οι συσκευές IoT μπορούν να παρακολουθούν ή να λαμβάνουν πληροφορίες από το περιβάλλον τους, όπως κινήσεις, θερμοκρασία, ποιότητα αέρα, υγρασία και ακόμη και φως! Μετά τη συλλογή των πληροφοριών, μπορεί να τις στείλει απευθείας για χρήση μέσω του Διαδικτύου και μπορούμε να τις αναλύσουμε περαιτέρω.

Για παράδειγμα, ένας αγρότης μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες για το πόσο υγρασία έχει το έδαφος πριν το πότισμα των καλλιεργειών. Με βάση το επίπεδο υγρασίας, μπορεί στη συνέχεια να ποτίσει τις καλλιέργειες όταν χρειαστεί. Εάν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην υγρασία του εδάφους, μπορεί να το ποτίσει λίγο ή περισσότερο.

Ως αποτέλεσμα, οι καλλιέργειες θα μπορούσαν να πεθάνουν και θα κατέληγαν σε πλήρη σπατάλη πόρων. Αλλά με τη βοήθεια των συσκευών IoT, δεν θα υπήρχε πιθανότητα να καταστρέψουν ποτέ τις καλλιέργειες.

 

Λήψη πληροφοριών και στη συνέχεια λειτουργία βάσει αυτών

Δεν είναι μια νέα στρατηγική. Βλέπουμε πολλά μηχανήματα να λαμβάνουν πληροφορίες και να λειτουργούν βάσει αυτών σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, όταν καλείτε έναν αριθμό στο τηλέφωνό σας και πατάτε το κουμπί κλήσης, ξεκινά τη διαδικασία κλήσης με βάση την εντολή σας. Ή θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας με το κλειδί και το αυτοκίνητό σας να πάρει την εντολή και να ξεκινήσετε τον κινητήρα.

Ωστόσο, οι συσκευές IoT μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από πολύ μακριά και στη συνέχεια να ενεργούν σε αυτήν. Ίσως χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πρόσβαση στη ροή κάμερας παρακολούθησης σπιτιών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τον εκτυπωτή 3D τι θέλετε να εκτυπώσει και στη συνέχεια αρχίζει να τον εκτυπώνει.

Έτσι, βλέπετε ότι αυτές οι συσκευές κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη από ποτέ.

 

Κάνουν τα πάντα μόνα τους

Με την επανάσταση των συσκευών IoT τώρα μπορεί να κάνει και τα δύο παραπάνω. Αυτές οι συσκευές μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες, να τις στέλνουν, μετά να τις αναλύουν και να ενεργούν πάνω σε αυτές. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω με ένα βασικό παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι ο αγρότης χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της εκτροφής. Εδώ, οι συσκευές IoT μπορούν πρώτα να συλλέξουν τις πληροφορίες από το έδαφος και αντί να τις στείλουν στον αγρότη, μπορούν να τις στείλουν στο σύστημα άρδευσης..

Επιπλέον, το σύστημα άρδευσης μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί αυτόματα εάν οι καλλιέργειες πρέπει να ποτιστούν. Και τότε δεν θα ενεργοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να το καταλάβετε.

Εδώ, οι συσκευές IoT μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο και να μάθουν για την πρόγνωση καιρού. Εάν πρόκειται να υπάρξει βροχή, τότε δεν θα ποτίσει τις καλλιέργειες, επειδή η βροχή θα το κάνει. Ωστόσο, εάν η συσκευή IoT δεν είχε αυτές τις πληροφορίες ποτίστηκε όταν χρειαζόταν και έβρεχε βροχή αμέσως μετά, αυτό θα προκαλούσε το θάνατο.

Έτσι, βλέπετε με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. η συσκευή μπορεί πραγματικά να το κάνει πολύ πιο εύκολο για τον αγρότη.

Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, απλά σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει στην καθημερινή μας ζωή!

 

Κεφάλαιο-2: Ποια είναι τα συστατικά του IoT?

Κάθε είδος συστήματος IoT συνοδεύεται από ορισμένα βασικά στοιχεία. Χωρίς αυτούς, το σύστημα δεν θα λειτουργούσε τόσο αποτελεσματικά. Όλα τα στοιχεία έχουν διαφορετικά είδη καθηκόντων και όλα τα στοιχεία επικοινωνούν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα λειτουργικό οικοσύστημα.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό. Ας δούμε τι είναι, εμείς?

 

1. Συσκευές ή αισθητήρες

Ας ξεκινήσουμε με συσκευές ή αισθητήρες που τυχαίνει να συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον. Επιπλέον, θα μπορούσε να είναι απλή ανάγνωση καιρού ή ακόμα και βίντεο κλιπ.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει ένας μοναδικός αισθητήρας ή μια συλλογή αισθητήρων μέσα σε μια συσκευή. Όλοι τους θα μπορούσαν να πάρουν διαφορετικές πληροφορίες από το περιβάλλον στο οποίο εκτίθενται.

Εν πάση περιπτώσει, στο αρχικό επίπεδο, θα συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις στείλει στο επόμενο επίπεδο. Κυρίως έχουν διαφορετικές εφαρμογές όπως –

 • Ανίχνευση έντασης φωτός
 • Ανιχνεύσεις θερμοκρασίας
 • Παρακολούθηση επιπέδου υγρασίας ή υγρασίας
 • Ανίχνευση εγγύτητας
 • Ανίχνευση πίεσης
 • Ανίχνευση τοποθεσίας

Υπάρχουν πολλές περισσότερες εφαρμογές από αυτές. Ωστόσο, ανέφερα μόνο μερικά από αυτά για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε καλύτερα τι κάνουν πραγματικά.

 

2. Συνδεσιμότητα

Στο επόμενο τμήμα, έχουμε συνδεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που μόλις συλλέγουν οι αισθητήρες θα αποστέλλονται στα σύννεφα. Αλλά πώς θα φτάσει εκεί; Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αισθητήρες ή οι συσκευές χρειάζονται ένα μέσο για να συνδεθούν στο cloud.

Συνήθως πολλές από τις σύγχρονες συσκευές χρησιμοποιούν πραγματικά δίκτυο χαμηλής ισχύος, Bluetooth, Wi-Fi ή δορυφόρο για να συνδεθούν στο σύννεφο.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευές, οι αισθητήρες μπορούν να μεταδίδουν απευθείας τις πληροφορίες που μόλις συλλέγουν. Περιττό να πούμε, καθεμία από αυτές τις μεθόδους έρχεται με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει πάντα μια ανταλλαγή όπως εύρος ζώνης, εύρος ή κατανάλωση ενέργειας.

Ανεξάρτητα από το είδος της συνδεσιμότητας, θα γίνει η εργασία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Συνήθως, οι συσκευές με χαμηλή ισχύ στη βιομηχανία IoT είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας. Καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και εξοικονομεί μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικοί.

 

3. Πύλη

Συνήθως, η πύλη διαχειρίζεται κυρίως την κυκλοφορία δεδομένων μεταξύ των πρωτοκόλλων και των δικτύων. Είναι αμφίδρομο, φυσικά. Στην πραγματικότητα, διασφαλίζει επίσης την πλήρη διαλειτουργικότητα εντός των αισθητήρων και μεταφράζει όλα τα πρωτόκολλα δικτύου για τις συσκευές.

Μερικές φορές η πύλη θα μπορούσε να προεπεξεργαστεί τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από όλους τους αισθητήρες και τις συσκευές πριν από τη μετάδοση. Επιπλέον, η επεξεργασία αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι απαραίτητη λόγω του πρωτοκόλλου TCP / IP.

Έτσι, εάν η πύλη δεν ακολουθεί τα πρωτόκολλα TCP / IP, η μετάδοση απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μια άλλη εξαιρετική πτυχή αυτού του μεσαίου επιπέδου στοιχείου είναι ότι μπορεί να προσφέρει ασφάλεια για τα δεδομένα. Κυρίως οι πύλες IoT έχουν μεθόδους κρυπτογράφησης για να αποκρύπτουν τα δεδομένα από παραβίαση.

Έτσι, χωρίς καλή πύλη, το σύστημα IoT δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο cloud.

 

4. Σύννεφο

Στη συνέχεια έρχεται το σύννεφο. Είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του συστήματος IoT. Αυτό που κάνει το cloud εδώ είναι ότι προσφέρει εργαλεία για τη διαχείριση όλων των τεράστιων δεδομένων από τους αισθητήρες. Μόλις λάβει όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να τις ταξινομήσετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει μήνες χωρίς ένα κατάλληλο εργαλείο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χωρίς καλό χώρο αποθήκευσης. Και αυτό ακριβώς προσφέρει το σύννεφο. Κάθε εταιρεία με δικαίωμα να δει τα δεδομένα μπορεί εύκολα να μεταβεί στο cloud και να τα δει.

Έτσι, βοηθά στη λήψη καλύτερης απόφασης για τις ενδιαφερόμενες αρχές. Το σύννεφο IoT δεν είναι παρά μια συλλογή συσκευών υψηλής απόδοσης που μπορούν να επεξεργαστούν δισεκατομμύρια πληροφορίες και να διαχειριστούν τα traffics για να προσφέρουν μια απρόσκοπτη σύνδεση.

Συνήθως, μπορεί να υπάρχουν εκατομμύρια αισθητήρες, πύλες, εγκαταστάσεις αποθήκευσης που συνδέονται με αυτό. Έτσι, με τη βοήθεια όλων των πληροφοριών, κάθε επιχείρηση μπορεί να κάνει ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο.

 

5. Επεξεργασία δεδομένων

Είναι ένα άλλο στοιχείο του συστήματος IoT που βοηθά στην επεξεργασία των δεδομένων όπως χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα απλό έργο, όπως απλώς να ελέγξετε όλες τις ενδείξεις υγρασίας από τους αισθητήρες.

Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να εντοπίζει αντικείμενο μόνο από μια ροή παρακολούθησης. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν πολύ πιο περίπλοκο να χειριστεί και θα χρειαζόταν επεξεργασία για να το απλοποιήσει για το επόμενο στάδιο.

Θέλετε να δώσετε στον χρήστη μια εκτίμηση για το πόσο υγρασία είναι στο έδαφος ή να προειδοποιεί όταν εντοπίζεται ένα άγνωστο αντικείμενο στο υλικό παρακολούθησης.

 

5. Ανάλυση

Το αναλυτικό είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για το σύστημα IoT. Βασικά, εδώ, τα επεξεργασμένα δεδομένα αναλύονται για να συνοδεύονται από νέα δεδομένα. Συνήθως, αυτό το στοιχείο βοηθά στη διαχείριση και παρακολούθηση ενός συστήματος. Για παράδειγμα, οι αγρότες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα IoT και τα αναλυτικά στοιχεία για να γνωρίζουν εάν το έδαφος χρειάζεται νερό ή όχι.

Συνήθως, υπάρχει πάντα η επιθυμητή έξοδος δεδομένων από οποιοδήποτε είδος κλάδου. Εάν το σύστημα IoT εντοπίσει τυχόν παρατυπίες, τότε μπορεί εύκολα να τα μεταφέρει για γρήγορες ενέργειες.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα αναλυτικά χαρακτηριστικά βοηθούν τις επιχειρήσεις να σταματήσουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κατάσταση. Και καθώς το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος IoT συνοδεύεται από αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο, καθίσταται πολύ πιο αποτελεσματική η διαχείριση κάθε είδους βιομηχανίας.

Μερικές φορές τα analytics είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόβλεψη της αγοράς. Έτσι, βοηθά πολλές επιχειρήσεις να γνωρίζουν πώς να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να αποκτήσουν περισσότερα έσοδα. Οι πληροφορίες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας εδώ, και χωρίς την κατάλληλη ανάλυση της μηχανής, μπορεί να χρειαστούν μέρες για να προβλέψουμε τυχόν ασυνήθιστα δεδομένα από τον άνθρωπο.

 

6. Διεπαφή χρήστη

Η διεπαφή χρήστη είναι ουσιαστικά το ανώτατο επίπεδο του συστήματος IoT. Μετά τη συγκέντρωση κάθε πληροφορίας, την αποστολή, την επεξεργασία, την ανάλυση, το σύστημα θα επέτρεπε στον χρήστη να δει ποια είναι η έξοδος.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία πρέπει να διατηρήσει 30 ° Κελσίου στον αποθηκευτικό χώρο της. Ωστόσο, αν γίνει χαμηλότερο ή υψηλότερο από αυτό, η εταιρεία ενδέχεται να μην το παρατηρήσει. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα ενδέχεται να καταστραφούν.

Από αυτήν την άποψη, το σύστημα IoT μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες θερμοκρασίας και μετά την επεξεργασία του, θα μπορούσε να ειδοποιήσει τον χρήστη για την αυξημένη και μειωμένη θερμοκρασία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ειδοποίησης, όπως ειδοποίηση, κείμενο, email, σειρήνες κ.λπ. Επίσης, με τη διεπαφή χρήστη, μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα ανά πάσα στιγμή.

Σε πολλές περιπτώσεις, το σύστημα IoT επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί άλλες ενέργειες από τη διεπαφή χρήστη. Έτσι, εάν ο χρήστης δει ότι η θερμοκρασία αυξάνεται, τότε μπορεί να την προσαρμόσει απευθείας από το περιβάλλον χρήστη.

Σε πολλές περιπτώσεις, το IoT μπορεί επίσης να εκτελεί τις ίδιες εργασίες χωρίς ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Στο σενάριο αποθήκευσης, το σύστημα IoT μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη θερμοκρασία όταν βλέπει ότι δεν είναι βέλτιστο.

Προωθεί πολλά αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο.

 

Κεφάλαιο-3: Ποια είναι τα ζητήματα του IoT?

Στην πραγματικότητα, το IoT είναι μια υπέροχη τεχνολογία. Αλλά καθώς η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Έτσι, όπως αποδεικνύεται, η υποδομή δεν είναι απολύτως ασφαλής. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις ασφάλειας που πρέπει να ξεπεραστούν και όλα ξεκινούν με τη διαδικασία κατασκευής του συστήματος.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κινδύνων ασφάλειας IoT στις μέρες μας. Το 2016, ο κατασκευαστής του IoT δεν έκανε την υποδομή ισχυρή. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευάλωτοι.

Έτσι, οι χάκερ χρησιμοποίησαν επιθέσεις botnet για να καταργήσουν το σύστημα ασφαλείας και προκάλεσαν τεράστια προβλήματα. Οι προσωπικές πληροφορίες κλέφτηκαν και πολλοί έχασαν την πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Λοιπόν, βλέπετε παρόλο που φαίνεται ότι η αρχιτεκτονική IoT μπορεί να πάει μόνη της. Αλλά με τη σειρά του, δεν μπορεί. Τα κενά ασφαλείας και οι περιορισμοί επισημαίνουν τις απειλές με κάθε τρόπο.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στα ζητήματα ασφαλείας IoT παρακάτω –

 • Έλλειψη συμμόρφωσης στο στάδιο κατασκευής

Σε καθημερινή βάση, νέες συσκευές IoT βγαίνουν στον κόσμο. Ωστόσο, πολλά από αυτά έχουν σημαντικά ζητήματα ασφαλείας. Αλλά γιατί είναι αυτό; Λοιπόν, αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο στο επίπεδο ασφαλείας.

Για παράδειγμα, πολλοί ανιχνευτές φυσικής κατάστασης παραμένουν ορατοί ακόμα και μετά τη σύνδεση με Bluetooth. Ή κάποιος μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε λουκέτα δακτυλικών αποτυπωμάτων εάν έχουν την ίδια διεύθυνση MAC με τη συσκευή IoT.

Βλέπετε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, αντί να διορθώσουν αυτές τις συσκευές πριν από την κυκλοφορία, οι κατασκευαστές δεν κάνουν τίποτα γι ‘αυτό.

Έτσι, τα ζητήματα ασφαλείας αυτών των συσκευών συνεχίζουν να αυξάνονται. Επιπλέον, αντί να επικεντρώνονται στην ασφάλεια, εστιάζουν κυρίως στην αισθητική του σχεδιασμού.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν διαφορετικά ζητήματα με τα προσωπικά τους στοιχεία και την ιδιοκτησία τους.

 

 • Δεν υπάρχουν αρκετές ενημερώσεις ή δοκιμές πριν από την έναρξη

Υπάρχουν 23 δισεκατομμύρια συσκευές IoT στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και θα αυξηθεί στα 60 δισεκατομμύρια έως το 2025. Παρόλο που η τεράστια ποσότητα συσκευών IoT είναι συντριπτική, εξακολουθούν να μην υπάρχουν αρκετές φάσεις δοκιμής πριν από την κυκλοφορία τους.

Για να μην αναφέρουμε την έλλειψη ενημερώσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενημερώσεις στο λογισμικό μπορούν να διορθώσουν οποιοδήποτε υποκείμενο ζήτημα μετά την εκκίνηση. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις ενημερώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο για να επιδιορθώσουν προβλήματα ασφαλείας. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, ορισμένες συσκευές δεν λαμβάνουν καν καθόλου ενημερώσεις.

Έτσι, ένας πελάτης θα μπορούσε να αγοράσει μια συσκευή IoT πιστεύοντας ότι είναι ασφαλής. Αλλά με την πάροδο του χρόνου το σύστημα θα ήταν παρωχημένο. Έτσι, οι χάκερ μπορούν εύκολα να μπει στο σύστημα και να προκαλέσουν καταστροφή.

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλων δοκιμών στις πρώτες φάσεις και αργότερα στο ότι δεν είναι αρκετά γρήγοροι για να βοηθήσουν τους καταναλωτές τους να λάβουν πλήρη ασφάλεια.

 

 • Μικρή ή μηδενική ευαισθητοποίηση και γνώση των χρηστών σχετικά με τις συσκευές IoT

Αυτό το ζήτημα είναι βασικά η έλλειψη γνώσεων από την πλευρά του χρήστη. Με τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι έμαθαν πώς να εντοπίζουν ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ή spam. Επιπλέον, τώρα ξέρουν πώς να προστατεύουν τους κωδικούς πρόσβασης και να προσέχουν τους κακούς ιστότοπους.

Ωστόσο, το IoT είναι αρκετά διαφορετική τεχνολογία. Έτσι, πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν ακόμη. Παρόλο που τα περισσότερα ελαττώματα ασφαλείας προέρχονται από τους κατασκευαστές, αλλά η έλλειψη κατάλληλης γνώσης θέτει σε κίνδυνο όλους.

Στην πραγματικότητα, η εξαπάτηση των ανθρώπων είναι ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης. Όλοι παραβλέπουν αυτήν τη μεγάλη απειλή ασφάλειας, όπου το κόμμα χειρίζεται άλλο μέρος για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα δίκτυο.

Έτσι, χωρίς σωστή εκπαίδευση σχετικά με το πώς να διατηρήσετε την ασφάλεια Τα ζητήματα ασφαλείας του IoT θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Όχι μόνο οι ιδιοκτήτες σπιτιού αλλά και οι επιχειρήσεις διατρέχουν επίσης τεράστιο κίνδυνο σε αυτό το σημείο.

 

 • Τρύπες ασφαλείας στις ενημερώσεις συσκευών

Ένα άλλο σημαντικό IoT εκδίδει τις τρύπες ασφαλείας που συνοδεύουν ενημερώσεις συσκευών. Όπως γνωρίζετε ήδη ότι το λογισμικό που προσφέρει ο κατασκευαστής δεν είναι πάντα το τέλειο. Ακόμα κι αν χρησιμοποίησαν ακόμα την τελευταία έκδοση αυτού του λογισμικού, άλλα τρωτά σημεία θα βγουν τελικά.

Στην πραγματικότητα, για να συμβαδίσει με το παιχνίδι, η ομάδα λογισμικού αποστέλλει μια ενημέρωση χωρίς να ελέγχει σωστά τα πάντα ταυτόχρονα. Ναι, η γρήγορη λήψη ενημερώσεων είναι πολύ καλή. Ωστόσο, εάν η ενημέρωση προκαλεί περισσότερο πρόβλημα λόγω μιας ασταθούς ενημέρωσης, ο γρήγορος χρόνος δεν θα βοηθήσει, θα το έκανε?

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν η ενημέρωση δεν συνοδεύεται από κενά, εξακολουθεί να μην είναι 100% ασφαλής. Όταν ενημερώνετε τη συσκευή σας, η συσκευή θα στείλει όλες τις πληροφορίες της ως αντίγραφο ασφαλείας στο σύννεφο.

Εάν το μονοπάτι δεν είναι κρυπτογραφημένο μαζί με τα αρχεία, ο εισβολέας θα μπορούσε να εισβάλει στο σύστημα και να κλέψει όλες τις πληροφορίες.

 

 • Χωρίς διαδικασίες φυσικής ασφάλειας

Εντάξει, οπότε μιλήσαμε για ζητήματα λογισμικού ή θέματα ασφάλειας δικτύου. Τι γίνεται όμως με τα θέματα φυσικής ασφάλειας; Μια συσκευή IoT μπορεί όχι μόνο να παραβιαστεί μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω φυσικής παραβίασης.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι συσκευές IoT μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα και δεν χρειάζονται πραγματικά κανέναν χρήστη για να λειτουργήσει σωστά. Ωστόσο, αυτά πρέπει να έχουν πλήρη φυσική ασφάλεια από τυχόν εξωτερικές απειλές.

Ορισμένα μπορεί να βρίσκονται σε ένα απομονωμένο μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κάποιος μπορεί να τα παραβιάσει από έξω, δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις για τις πληροφορίες που μπορεί να λάβει.

Αντί να κατασκευάζουν συσκευές IoT χαμηλού κόστους που είναι εύθραυστες, οι κατασκευαστές πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στη φυσική ευρωστία. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο με όλα τα πλαστά προϊόντα να κρύβονται.

 

 • Ευάλωτα σε επιθέσεις DDoS

Ποιος δεν ξέρει για τις επιθέσεις DDoS; Πολλές επιχειρήσεις πέφτουν θύματα αυτής της εντελώς καταχρηστικής επίθεσης που καταργεί ολόκληρο το χώρο του δικτύου τους μέσα σε λίγα λεπτά. Στην πραγματικότητα, οι εισβολείς στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο και αρχίζουν να ανεβάζουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο δίκτυο με σύντομο χρονικό διάστημα.

Και λόγω της αυξημένης αύξησης της κυκλοφορίας, το εύρος ζώνης καταλαμβάνεται γρήγορα και το σύστημα διακόπτεται. Τώρα που πολλοί άνθρωποι έχουν προσθέσει μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, οι συσκευές IoT εξακολουθούν να υστερούν.

Οι συσκευές IoT είναι πολύ πιο ευάλωτες και συχνά επιρρεπείς σε επιθέσεις DDoS. Οι χάκερ μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν ευάλωτες συσκευές IoT σε ένα δίκτυο και να τους επιτεθούν, προκαλώντας την κατάρρευση ολόκληρου του δικτύου.

Έτσι, ο τομέας IoT χρειάζεται απόλυτα μια λύση για την καταπολέμηση αυτού του είδους των επιθέσεων.

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει τη βιομηχανία ασφαλείας τώρα!

 • Προβλέψιμοι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης που συνοδεύουν τις συσκευές IoT. Συνήθως, πολλοί κατασκευαστές IoT ξεδιπλώνουν συσκευές με τον ίδιο προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν είναι πολύ επιλεκτικοί στην επιλογή αυτού του κωδικού πρόσβασης.

Ως αποτέλεσμα, γίνεται πολύ εύκολο για τους hackers να το μαντέψουν και να εισβάλουν στο σύστημα των χρηστών.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία θα πρέπει να ενημερώσει τους καταναλωτές τους να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μόλις τον αποκτήσουν. Ωστόσο, δεν το κάνουν και πολλές φορές, οι χάκερ εκμεταλλεύονται αυτήν την αμέλεια. Επιπλέον, όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο “admin” με το όνομα χρήστη για σχεδόν κάθε είδους συσκευές IoT.

Αν δεν πρόκειται να είναι επιλεκτικοί από το εργοστάσιο παραγωγής ή ακόμη και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, οι παραβιάσεις θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

 

 • Έλλειψη αντίστασης έναντι επιθέσεων Botnet

Οι συσκευές IoT είναι εξαιρετικά ευάλωτες σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Συνήθως, δεν συνοδεύονται από όλα τα μέτρα ασφαλείας που κάνουν οι υπολογιστές. Στην πραγματικότητα, μια μόνο μολυσμένη συσκευή δεν μπορεί πραγματικά να κάνει πολλά. Ωστόσο, εάν εκατοντάδες από αυτούς εμποδίζουν, τότε μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές.

Στην πραγματικότητα, ο χάκερ θα μολύνει τα bots με κακόβουλο λογισμικό και θα τα στείλει σε όλες τις ευάλωτες συσκευές. Αφού τους μολύνει, μπορεί εύκολα να τους ελέγξει για να ξεκινήσει μια συλλογική επίθεση εναντίον άλλου DNS.

Κυρίως αυτό οδηγεί σε επιθέσεις DDoS. Έτσι, ο εισβολέας δεν θα χρειάζεται να έχει επιπλέον δύναμη για να ξεκινήσει την επίθεση. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τις μολυσμένες συσκευές για να λειτουργήσει ως τραχιά.

Επιπλέον, αυτές οι συλλογικές επιθέσεις botnets αποτελούν σοβαρή απειλή για τα δίκτυα τροφοδοσίας, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, το σύστημα μεταφορών και πολλά άλλα.

 

 • Βιομηχανική υποκλοπή και κατασκοπεία

Οι χάκερ όχι μόνο χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να ζητήσουν λύτρα, αλλά μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για να λάβουν ευαίσθητες πληροφορίες. Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο, όλες οι βιομηχανίες θα ήταν πρόθυμες να πληρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να λάβουν ευαίσθητες πληροφορίες από άλλες επιχειρήσεις.

Καθώς οι συσκευές IoT είναι ευάλωτες σε αυτό, θα ήταν πολύ εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές και να κατασκοπεύσετε χωρίς κανείς να το προσέξει. Επιπλέον, ο εισβολέας θα μπορούσε να κατασκοπεύσει την επιχείρηση και να διαρρεύσει τις πληροφορίες σε άλλα μέρη.

Αυτό μπορεί να παρεμποδίσει σοβαρά την αξία και την εικόνα της μάρκας που δημιούργησαν οι επιχειρήσεις με την πάροδο των ετών. Μερικές φορές αυτές οι συσκευές IoT στοχεύονται από χώρες. Ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες απαγόρευσαν τις συσκευές IoT για να διασφαλίσουν πλήρη εθνική ασφάλεια.

Η Γερμανία απαγόρευσε μια κούκλα με βάση το IoT που έδωσε πρόσβαση σε οποιονδήποτε σε ακτίνα 30 μέτρων.

 

 • Επιρρεπές στη συσκευή με υψηλό τζακ

Το Ransomware είναι ένα από τα χειρότερα κακόβουλα προγράμματα εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, δεν κλέβει τις πληροφορίες σας, αλλά τις κρυπτογραφεί και αποκλείει την πρόσβαση. Επιπλέον, μετά από αυτό, θα πρέπει να πληρώσετε κάποια χρήματα για να επιστρέψετε το αποκλεισμένο περιεχόμενο.

Ωστόσο, καθώς το κακόβουλο λογισμικό εξελίσσεται, στοχεύει συσκευές IoT με χαμηλή ασφάλεια. Προς το παρόν, οι περιπτώσεις αυτών που επηρεάζουν συσκευές IoT είναι ακόμη σπάνιες, αλλά γίνεται αργά δημοφιλής. Μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ζητήματα. Κυρίως το υψηλό τζακ, το αυτοκίνητο ή το σπίτι είναι πολύ σημαντικό.

 

Επιδρομές στο σπίτι

Είναι το πιο τρομακτικό high jacking που θα μπορούσατε ποτέ να αντιμετωπίσετε. Τώρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έξυπνες οικιακές συσκευές για να ελέγχουν κάθε μία από τις λειτουργίες στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, ο χάκερ θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο οικιακό σας σύστημα και να σας κλειδώσει εκτός εάν πληρώσετε τα χρήματα.

Ή θα μπορούσαν ακόμη και να σας κλειδώσουν εκτός αν πληρώσετε το τέλος εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

 

Όχημα με υψηλό γρύλο

Τα έξυπνα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά δημοφιλή τώρα. Κυρίως αυτοκινούμενα αυτοκίνητα που δεν θα χρειάζονται κανένα οδηγό για να σας οδηγήσουν εκεί που θέλετε να πάτε. Ωστόσο, αυτά εξαρτώνται αποκλειστικά από συσκευές IoT. Εάν ο εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό, μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το αυτοκίνητό σας.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να σας απαγάγει ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο καθώς θα είναι ο αποκλειστικός έλεγχος του αυτοκινήτου σας. Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα θανατηφόρων εγκλημάτων που μπορούν να κάνουν οι χάκερ.

 

 • Έλλειψη ακεραιότητας δεδομένων

Όπως γνωρίζετε, οι συσκευές IoT έχουν πάντα μεταδόσεις δεδομένων. Κυρίως οι συσκευές εργάζονται πάντα στη συλλογή πληροφοριών, την επεξεργασία τους, την αποστολή τους εμπρός και πίσω. Μερικές φορές ορισμένες συσκευές IoT μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες στο cloud χωρίς να τις κρυπτογραφήσουν ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, ο χάκερ μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός τους. Για να μην αναφέρουμε, μπορεί να παραβιάσει τα δεδομένα cloud και να στείλει ψευδείς πληροφορίες στον χρήστη.

Στην πραγματικότητα, ένα κοινό σενάριο θα ήταν η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Εάν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να τα παραποιήσει και να δημιουργήσει ψευδείς πληροφορίες που μπορούν να κοστίσουν ζωές.

Επιπλέον, τι γίνεται αν ο χάκερ έχει πρόσβαση σε βηματοδότη ή σε άλλο μηχάνημα που βοηθά τους ασθενείς να ζήσουν; Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να θέσουν τη ζωή του ασθενούς στη γραμμή για να κερδίσουν χρήματα.

 

 • Συσκευές Rogue IoT

Τι σημαίνει μια αδίστακτη συσκευή IoT; Λοιπόν, λόγω της αύξησης των πλαστών προϊόντων, υπάρχει επίσης ένας τεράστιος αριθμός πλαστών συσκευών IoT. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συσκευές αντικαθιστούν τις αρχικές και εγκαθίστανται σε αξιωματικούς ή σε σπίτια.

Μόλις αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο, μπορούν εύκολα να καταστρέψουν κάθε συνδεδεμένη συσκευή σε αυτό το δίκτυο. Γιατί αυξάνονται?

Λοιπόν, κυρίως επειδή δεν υπάρχει κατάλληλο κανάλι προέλευσης. Έτσι, οι παραποιημένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα σύστημα και να την καταστρέψουν για πάντα.

Ή το χειρότερο υψηλό τζακ για χρήματα. Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει σε οποιονδήποτε κλάδο, εάν μια πλαστή συσκευή εισέλθει στο σύστημα.

 

 • Crypto-Mining με IoT Bots

Ναι, τώρα οι χάκερ στοχεύουν συσκευές IoT για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα. Οι συσκευές IoT συνοδεύονται από πόρους GPU και CPU και η παραβίαση τους θα σήμαινε να αποκτήσετε όλη την υπολογιστική ισχύ.

Ως αποτέλεσμα, οι συσκευές IoT δεν θα λειτουργούν σωστά και αργά θα καταρρεύσουν. Στην πραγματικότητα, η εξόρυξη κρυπτογράφησης έχει τεράστια διόδια σε οποιαδήποτε συσκευή.

Επομένως, εάν κατά κάποιο τρόπο η συσκευή σας μολυνθεί με crypto bots, θα αρχίσει να παίρνει την υπολογιστική ισχύ και να την καταστρέφει αργά. Παρόλο που αυτά τα bots δεν θα κλέψουν πληροφορίες από τη συσκευή σας, αλλά θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

 

 • Ζητήματα απορρήτου δεδομένων

Οι συσκευές IoT ασχολούνται καθημερινά με πολλές από τις πληροφορίες μας. Έτσι, στο τέλος, αυτές είναι μια τεράστια πηγή πληροφοριών οποιουδήποτε χρήστη. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες αγοράζουν πληροφορίες χρηστών και αποφεύγουν το απόρρητό μας για να προβλέψουν συμπεριφορές.

Η πώληση αυτών των πληροφοριών σε άλλες εταιρείες αποτελεί άμεσο πλήγμα στα δικαιώματα απορρήτου μας. Για να μην αναφέρουμε, οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις πληροφορίες μας για να αποκτήσουν περισσότερες επιχειρήσεις είναι πραγματικά φρικτές.

Ωστόσο, καθώς πολλές συσκευές IoT δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες μας σχετικά με το απόρρητο, αυτές οι πληροφορίες κυκλοφορούν καθημερινά.

 

 • Δεν είναι δυνατή η ανίχνευση μικρών αγκυλών

Δεν ξεκινούν όλες οι παραβιάσεις δεδομένων με αισθητές αλλαγές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους χάκερ χαράζουν μικρά πράγματα στο παρασκήνιο που είναι απαρατήρητο. Συνήθως, αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι ακόμη πολύ επιβλαβείς και μπορούν να σταματήσουν εάν παρατηρηθούν στο αρχικό στάδιο.

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις μικρο παραβιάσεις στο σύστημα IoT γίνονται απαρατήρητες. Επιπλέον, το σύστημα δεν είναι ικανό να εντοπίσει αυτές τις μικρές αλλαγές ή κακόβουλο λογισμικό.

Ως αποτέλεσμα, σιγά-σιγά συσσωρεύεται και τελικά πυροδοτεί μια μαζική επίθεση.

 

 • Επικίνδυνη διαδικασία αυτοματισμού

Λοιπόν, οι διαδικασίες αυτοματισμού είναι πραγματικά υπέροχες. Κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, η χρήση του αυτοματισμού συνοδεύεται από το δίκαιο μερίδιο των κινδύνων. Αλλά η χρήση μόνο ενός αυτόνομου συστήματος για τη διαχείριση χιλιάδων δεδομένων δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μια μόνο αλλαγή στον κώδικα θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρη τη βιομηχανία. Ή εάν ένας εισβολέας εισέλθει στο σύστημα και αλλάξει μόνο έναν απλό αριθμό, μπορεί να επηρεάσει τα χιλιάδες δεδομένα που διατηρεί το σύστημα.

Επομένως, μπορεί να φαίνεται μια εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν είναι.

 

 • Αξιόπιστη πύλη επικοινωνίας

Η πύλη επικοινωνίας είναι ένα από τα ζωτικά συστατικά οποιουδήποτε συστήματος IoT. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η πύλη παραμένει ανοιχτή και πολλοί χάκερ έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Εάν η πύλη δεν συνοδεύεται από πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, μπορεί εύκολα να διαρρεύσει πληροφορίες σε άλλους.

Χωρίς ένα ιδιωτικό κανάλι επικοινωνίας, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί ένα δίκτυο IoT 100%.

 

Πώς το Blockchain μπορεί να βοηθήσει το IoT

Λοιπόν, οι κεντρικοί διακομιστές τροφοδοτούν τη βιομηχανία IoT προς το παρόν. Αλλά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμη λύση, τα κεντρικά συστήματα δεν θα είναι αρκετά. Στην πραγματικότητα, κάθε είδους κεντρικοί διακομιστές δεν είναι αρκετά καλός για μελλοντικές συσκευές IoT, δεδομένης της ευπάθειας ασφαλείας.

Έτσι, εάν οι συσκευές IoT θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τους κεντρικούς διακομιστές μια για πάντα.

Το Blockchain στο IoT θα βοηθήσει στη δημιουργία της εμπιστοσύνης και της συνδεσιμότητας που όλοι θέλουν χωρίς προβλήματα. Καθώς όλοι οι κόμβοι στο blockchain και στο διαδίκτυο των πραγμάτων θα λειτουργούν χωρίς κεντρικούς διακομιστές, έτσι είναι πιο αποτελεσματικό.

Με τη βοήθεια του blockchain στο IoT, πολλοί κατασκευαστές μπορούν τελικά να αποκτήσουν μια ασφαλή και προσιτή επένδυση. Αλλά πριν δούμε πώς το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να αλλάξει τους τομείς IoT, ας δούμε ποια χαρακτηριστικά μπορεί να χρησιμοποιήσει στη διαδικασία.

 

 • Απίστευτος

Με το blockchain στο IoT, οποιοδήποτε μέρος μπορεί να αποκτήσει την πραγματική μορφή της εμπιστοσύνης σύνδεσης. Συνήθως, με το blockchain στο IoT, οι συσκευές θα χρησιμοποιούν απευθείας το δίκτυο για την επαλήθευση τυχόν δεδομένων. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιήσει τυχόν διαδικασίες εντός της πλατφόρμας blockchain και internet of things.

Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, δεν θα υπάρχει κεντρικός διακομιστής ή τρίτος πάροχος που να ελέγχει τα δεδομένα σας εντός του blockchain στο σύστημα IoT.

 

 • Αυτονομία

Το Blockchain στο IoT βοηθά πραγματικά τις έξυπνες συσκευές να παρακολουθούν και να λειτουργούν ανεξάρτητα. Επιπλέον, με τη βοήθεια της αυτο-εκτελεστικής λογικής του blockchain, μπορούν να χειριστούν κάθε είδους εργασίες στο σύστημα blockchain και στο διαδίκτυο των πραγμάτων.

Ωστόσο, ο κατασκευαστής πρέπει να καθορίσει τη λογική πριν κυκλοφορήσει το προϊόν για οποιαδήποτε συγκεκριμένη εργασία. Εν τω μεταξύ, μπορούν επίσης να προσφέρουν μια διεπαφή χρήστη για τους χρήστες να αλλάζουν τις παραμέτρους της λογικής με εύκολο τρόπο.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί εύκολα να εξορθολογίσει πολλή δουλειά και θα απαλλαγεί άμεσα από τον μεσάζοντα χωρίς προβλήματα blockchain στο IoT.

 

 • Φιλικό προς το κόστος

Λοιπόν, ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του blockchain στο IoT θα είναι φιλικό προς το κόστος περιβάλλον που παρουσιάζει. Συνήθως, η ασφάλεια που μετράται για το IoT καθιστά αυτή την τεχνολογία πιο δαπανηρή από άλλες συσκευές. Αλλά με το blockchain στο IoT, δεν θα χρειαζόταν ένα επιπλέον δίχτυ ασφαλείας.

Το Blockchain και το Διαδίκτυο των πραγμάτων μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα από μόνα τους χωρίς προβλήματα. Στην πραγματικότητα, οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν το μονοπώλιο στη βιομηχανία IoT, μαζί με συσκευές υποστήριξης.

Αλλά με το blockchain στο IoT, η τεχνολογία θα ήταν πιο προσιτή στους κανονικούς καταναλωτές. Επίσης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα κόστους ζημιάς στο σύστημα blockchain και internet of things.

Έτσι, εξοικονομεί πολλά χρήματα στο τέλος.

 

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει την εμπορική χρηματοδότηση τώρα!

 

Κεφάλαιο-4: Blockchain και IoT: Πιθανές περιπτώσεις χρήσης

 • Υψηλή ασφάλεια δεδομένων

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, πάνω από το 81% των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης, οι εταιρείες πιστεύουν ότι μια καταστροφή IoT θα τους επηρεάσει τα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο, μόνο το 28% από αυτούς κάνει κάτι για αυτό. Εδώ, εννοώ προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εταιρείες προκειμένου να μετριάσουν τους κινδύνους IoT.

Αλλά όπως μπορείτε να πείτε, ούτε καν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναζητούν υπηρεσίες μετριασμού των κινδύνων IoT. Το αποτέλεσμα?

Λοιπόν, δεν είναι οριστικό, αλλά τελικά δεν θα έχουμε κανένα μέσο να προστατευθούμε από τις εξωτερικές απειλές.

Έτσι, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain και IoT μπορούν πραγματικά να είναι χρήσιμες εδώ. Με τις περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT, η επιχείρηση θα αποκτήσει ένα ασφαλές ασφαλές δίκτυο που μπορεί να προσφέρει τις εγκαταστάσεις που δεν μπορεί να προσφέρει τρίτος πάροχος. Οι περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT μπορούν να προσφέρουν τη διαδικασία επαλήθευσης βάσει αλγορίθμων συναίνεσης για να κάνουν την καταχώριση δεδομένων πιο δίκαιη.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός θα ήταν το αμετάβλητο του blockchain και του συστήματος IoT. Όταν ένα άτομο προσπαθεί να χειριστεί το δίκτυο IoT blockchain, θα εντοπίσει αμέσως το πρόβλημα.

Έτσι, το blockchain και το IoT μπορούν να είναι μια εξαιρετική λύση σε όλα τα προβλήματα ασφαλείας.

 

 • Ισχυρότερη διαδικασία επικύρωσης δεδομένων

Η δημοτικότητα και η ζήτηση για τα Big Data αυξάνονται τρομερά στις αγορές. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά προφανές ότι έως το 2023, θα γίνει βιομηχανία 100 + δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά γιατί είναι αυτό; Λοιπόν, τα δεδομένα γίνονται ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας και είναι το πιο επιθυμητό προϊόν όλων των εποχών.

Επιπλέον, λαμβάνουμε τόσα πολλά δεδομένα από όλες τις συσκευές IoT, υπολογιστές κ.λπ..

Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο δίλημμα στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Ωστόσο, με το blockchain και το σύστημα IoT να αυξάνεται, θα ήταν τελικά δυνατό. Έτσι, μπορείτε να βασιστείτε στο blockchain και το IoT χρησιμοποιεί θήκες για να επαληθεύσει όλες τις πληροφορίες προτού τις προσθέσετε στο καθολικό.

Όπως γνωρίζετε ήδη, η επαλήθευση δεδομένων αποτελεί μέρος του blockchain IoT. Και όλοι οι κόμβοι χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να επικυρώσουν όλες τις πληροφορίες για να αποκλείσουν τυχόν ψευδείς πληροφορίες που παίρνουν θέση στο καθολικό.

Με αυτόν τον τρόπο, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT μπορούν απλά να τερματίσουν ζητήματα επαλήθευσης δεδομένων και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας Big Data επίσης.

 

 • Ανωνυμία δεδομένων για επιπλέον απόρρητο

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων δεν είναι μόνο για επιχειρηματικούς χρήστες αλλά και για την καθημερινή μας ζωή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα έξυπνα σπίτια είναι εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία. Ωστόσο, με αυτήν την πολύ οικεία έκθεση σε αυτές τις συσκευές, τα προνόμια μας διακυβεύονται.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι συσκευές μπορούν να μεταβιβάζουν τις προσωπικές μας πληροφορίες στον έξω κόσμο. Έτσι, δεν έχουμε πλέον τον πλήρη έλεγχο των δικών μας ευαίσθητων πληροφοριών. Θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικό ζήτημα και οι χρήστες σύντομα θα χάσουν την πίστη τους σε οποιαδήποτε μεγάλη επωνυμία.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain και IoT μπορούν να βοηθήσουν και εδώ. Όπως γνωρίζετε ήδη, η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι πλήρως ικανή να χειριστεί αυτό το χάος. Επιπλέον, το blockchain IoT προσφέρει πλήρη ανωνυμία.

Θα βοηθούσε τους χρήστες να πάρουν πίσω ό, τι είναι δικό τους και να μην αφήσουν ούτε ένα αδιάκριτο μάτι στη ζωή τους. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT. Με το blockchain και το IoT, μπορούν να αποκτήσουν περισσότερη δημοτικότητα και έκθεση.

 

 • Τείχος προστασίας ενάντια σε επιθέσεις DDoS

Θυμάστε πώς η επίθεση DDoS μπορεί να παραλύσει ένα εταιρικό δίκτυο; Πολλές επιχειρήσεις πέφτουν θύματα αυτής της εντελώς καταχρηστικής επίθεσης που καταργεί ολόκληρο το χώρο του δικτύου τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι συσκευές IoT είναι πολύ πιο ευάλωτες και συχνά επιρρεπείς σε επιθέσεις DDoS. Οι χάκερ μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν ευάλωτες συσκευές IoT σε ένα δίκτυο και να τους επιτεθούν, προκαλώντας την κατάρρευση ολόκληρου του δικτύου.

Αλλά με τη βοήθεια από περιπτώσεις χρήσης blockchain και IoT, όλες οι επιθέσεις DDoS μπορούν να επιλυθούν. Στην πραγματικότητα, το blockchain IoT λειτουργεί σαν τείχος προστασίας για κάθε είδους επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Αλλά με το DDoS, θα έπρεπε να το καταλάβει.

Οποιοδήποτε σύστημα blockchain και IoT μπορεί να ανιχνεύσει ανεπιθύμητη κίνηση όταν όλα ξεκινούν. Ωστόσο, καθώς το εύρος ζώνης μειώθηκε, ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάρει περισσότερο εύρος ζώνης για να αντισταθμίσει την απώλεια. Εδώ, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT μπορούν να προσδώσουν εύρος ζώνης από τους κατανεμημένους κόμβους στο δίκτυο για να αποτρέψουν την επίθεση.

 

 • Ορατότητα από άκρο σε άκρο

Ένα πλήρες διαφανές δίκτυο είναι ένα αξιόπιστο δίκτυο. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα με τους τυπικούς κεντρικούς διακομιστές μας είναι η έλλειψη πλήρους διαφάνειας. Έτσι, πολλοί είναι δύσπιστοι για το αν μπορούν να εμπιστευτούν το σύστημα ή όχι. Επιπλέον, είναι πιο συνηθισμένο και στις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, με τη βοήθεια περιπτώσεων χρήσης blockchain και IoT, τώρα κανείς δεν θα αντιμετώπιζε αυτό το δίλημμα. Το blockchain IoT είναι ικανό να προσφέρει ορατότητα από άκρο σε άκρο πλήρους απασχόλησης.

Καθώς ως επί το πλείστον οι επιχειρήσεις χρειάζονται επίσης ένα ιδιωτικό κανάλι, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT μπορούν να προσφέρουν ιδιωτικά κανάλια μεταξύ δύο μόνο μερών.

Επιπλέον, οι συσκευές IoT μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το κανάλι για να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς προβλήματα. Έτσι, το blockchain και το σύστημα IoT αλλάζει τους κινδύνους των hacks δεδομένων με αυτήν τη μέθοδο.

 

 • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ένα σημαντικό συστατικό του IoT είναι οι αισθητήρες και οι ετικέτες RFID. Με αυτά, ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί αντικείμενα για να διασφαλίσει την πλήρη αυθεντικότητά τους. Στην πραγματικότητα, λόγω της έλλειψης κατάλληλου συστήματος παρακολούθησης, πολλοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εμπόριο.

Όχι μόνο το εμπόριο αλλά και η αλυσίδα εφοδιασμού χρειάζονται απόλυτα παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές IoT είναι σε θέση να χειρίζονται όλη την παρακολούθηση, αλλά χρειάζονται επίσης διαχείριση κινδύνου.

Έτσι, με τη βοήθεια περιπτώσεων χρήσης blockchain IoT, οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί πλέον να παρακολουθεί τα προϊόντα της χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, μπορούν να το κάνουν σε πραγματικό χρόνο! Οι πλατφόρμες Blockchain IoT μπορούν να προσφέρουν τη σωστή θέση οποιωνδήποτε αγαθών χωρίς καμία παρέμβαση.

Έτσι, οι συσκευές blockchain και IoT παραμένουν ασφαλείς και δεν υπάρχει περίπτωση παραποίησης προϊόντων. Όπως μπορείτε να δείτε, όλα οφείλονται σε περιπτώσεις χρήσης blockchain και IoT.

 

 • Ταυτότητα για συσκευές IoT

Λοιπόν, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα στη βιομηχανία IoT και είναι η έλλειψη ταυτότητας για τις συσκευές IoT. Συνήθως δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε την αυθεντικότητα της συσκευής. Επιπλέον, η απλή κατάσταση της εταιρείας ή όταν δημιουργήθηκε δεν είναι καν διαθέσιμη για επαλήθευση.

Επιπλέον, όταν η συσκευή IoT ενημερώνει το λογισμικό ή έχει υπογραφή εκδότη ή όχι, είναι κάτι που οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν.

Αλλά με τη βοήθεια των περιπτώσεων χρήσης blockchain και IoT τώρα μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα. Στην πραγματικότητα, το blockchain και το σύστημα IoT θα αποθηκεύουν κρυπτογραφικά τις πληροφορίες ταυτότητας για κάθε συσκευή IoT. Για να μην αναφέρουμε, το επίπεδο ασφαλείας θα προσφέρει πλήρη προστασία στο σύστημα IoT blockchain. Τώρα οι συσκευές θα ήταν πιο αυθεντικές, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για απατεώνες.

Έτσι, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT μπορούν σίγουρα να αλλάξουν τους τυπικούς τρόπους προς το καλό.

 

 • Περισσότερος έλεγχος πρόσβασης

Όλες οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από το blockchain και το σύστημα IoT. Επιπλέον, οι θήκες χρήσης blockchain IoT μπορούν να προσφέρουν πλήρως έλεγχο πρόσβασης τόσο για εικονικούς όσο και για φυσικούς πόρους. Επιπλέον, το σύστημα είναι επίσης ικανό να αποθηκεύει το αρχείο του ποιος έχει πρόσβαση σε τι είδους πόρους όλη την ώρα.

Για παράδειγμα, το blockchain και το έξυπνο κλείδωμα με δυνατότητα IoT μπορούν να αποθηκεύσουν τις πληροφορίες για το ποιος μπήκε στο κτίριο εκείνη τη στιγμή. Θα αποθηκεύσει επίσης κάθε είδους απόπειρες εισόδου. Επιπλέον, εάν το κλειδί δεν ταιριάζει, θα σταματήσει κάθε προσπάθεια πρόσβασης σε αυτό.

Το ίδιο ισχύει και για την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών IoT. Συνήθως, δεν θα επιτρέψει σε άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, εάν δεν είναι εξουσιοδοτημένα να το κάνουν. Με τη βοήθεια περιπτώσεων χρήσης blockchain και IoT, μπορείτε ακόμη να καθορίσετε άτομα και το επίπεδο πρόσβασής τους.

 

 • Καλύτερες Συμμορφώσεις

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσα πολλά σενάρια που περιλαμβάνουν διαδικασίες όπου πρέπει να γνωρίζετε εάν τηρούνται σωστά. Επιπλέον, αυτό ισχύει κυρίως για διαδικασίες που περιλαμβάνουν πολλά μέρη.

Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλύτερη εμπειρία συμμόρφωσης με τη βοήθεια έξυπνων συμβάσεων στο blockchain και το σύστημα IoT.

Ας πούμε; ένας ασθενής πρέπει να μοιραστεί το ιατρικό ιστορικό με σχετικούς γιατρούς για να εξετάσει καλύτερα το ζήτημα. Ωστόσο, ο ασθενής θέλει επίσης να διατηρήσει το απόρρητο και δεν επιτρέπει πρόσθετες πληροφορίες για ένα επιλεγμένο χρονικό διάστημα.

Με περιπτώσεις χρήσης blockchain IoT, είναι απολύτως δυνατό. Επιπλέον, οι περιπτώσεις χρήσης blockchain και IoT μπορούν να προβλέψουν εάν ικανοποιείται συγκεκριμένη συμμόρφωση ή όχι. Επιπλέον, το blockchain και το σύστημα IoT μπορούν επίσης να σταματήσουν τυχόν περαιτέρω συμμορφώσεις εάν οι προηγούμενες συμμορφώσεις δεν ικανοποιηθούν σωστά.

 

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει την υγειονομική περίθαλψη τώρα!

 

 • Καλύτερος ποιοτικός έλεγχος στην κατασκευή IoT

Το στάδιο κατασκευής είναι πολύ σημαντικό για συσκευές IoT. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος ή απολύτως. Βλέπετε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, αντί να διορθώσουν αυτές τις συσκευές πριν από την κυκλοφορία, οι κατασκευαστές δεν κάνουν τίποτα γι ‘αυτό.

Έτσι, τα ζητήματα ασφαλείας αυτών των συσκευών συνεχίζουν να αυξάνονται. Επιπλέον, αντί να επικεντρώνονται στην ασφάλεια, εστιάζουν κυρίως στην αισθητική του σχεδιασμού.

Αλλά με τη βοήθεια περιπτώσεων χρήσης blockchain και IoT, το σενάριο θα αλλάξει εντελώς. Με το σύστημα blockchain και IoT, οι εταιρείες μπορούν να διαχειριστούν την ποιότητα κάθε συσκευής που παράγουν. Όχι μόνο για τη φυσική ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια του λογισμικού.

Στην πραγματικότητα, η τεράστια ποσότητα συσκευών μπορεί να γίνει αρκετά συντριπτική για να τελειοποιηθεί. Αλλά με τη βοήθεια των συστημάτων blockchain και IoT, μπορούν εύκολα να το τραβήξουν.

 

 • Ισχυρότερη διαχείριση cloud

Το Cloud είναι ένα τεράστιο μέρος της αρχιτεκτονικής IoT. Κυρίως οι συσκευές εργάζονται πάντα στη συλλογή πληροφοριών, την επεξεργασία τους, την αποστολή τους εμπρός και πίσω. Μερικές φορές ορισμένες συσκευές IoT μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες στο cloud χωρίς να τις κρυπτογραφήσουν ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, ο χάκερ μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός τους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το cloud δεν είναι πλήρως ικανό να χειριστεί όλα τα θέματα ασφαλείας. Καθώς υπάρχουν πολλά δίκτυα στο ίδιο σύννεφο, μερικές φορές παρουσιάζονται διαρροές δεδομένων.

Αλλά με τη λύση blockchain και IoT, μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε το cloud πιο αποτελεσματικά. Το πιο σημαντικό, προτού κάποια από τις συσκευές IoT στείλει τα δεδομένα στο σύννεφο, όλες θα κρυπτογραφούνται κρυπτογραφικά στο blockchain και στο δίκτυο IoT.

Έτσι, με το blockchain στο IoT, το σύννεφο θα ήταν ασφαλέστερο από ποτέ. Δεν θα υπήρχαν διαρροές και κανείς δεν θα μπορούσε να εισβάλει στο δίκτυο.

Έτσι, είναι τελικά μια εξαιρετική λύση με τη βοήθεια blockchain και διαδικτύου πραγμάτων.

 

 • Ασφαλής πύλη επικοινωνίας

Σε πολλές περιπτώσεις, η πύλη παραμένει ανοιχτή και πολλοί χάκερ έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Εάν η πύλη δεν συνοδεύεται από πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, μπορεί εύκολα να διαρρεύσει πληροφορίες σε άλλους. Επομένως, είναι απολύτως σημαντικό για μια ασφαλή πύλη και για τις συσκευές IoT.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο θερμοστάτης σας ανεβάζει την ακριβή θερμοκρασία του σπιτιού σας στο σύννεφο. Εάν ο εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό, μπορεί να αλλάξει την τιμή θερμοκρασίας του σπιτιού σας χωρίς προβλήματα.

Αλλά πώς μπορεί να ασφαλιστεί η πύλη; Λοιπόν, το blockchain και το σύστημα IoT είναι πλήρως ικανό να προσφέρει μια ιδιωτική πύλη καναλιού επικοινωνίας για τη βιομηχανία. Επιπλέον, το blockchain και το διαδικτυακό κανάλι πραγμάτων είναι πλήρως από τα χέρια κάθε είδους παρέμβασης.

Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει στη μέση ενός καναλιού επικοινωνίας στο δίκτυο blockchain και IoT.

 

 • Καλύτερη διαδικασία αυτοματισμού

Η χρήση του αυτοματισμού συνοδεύεται από το δίκαιο μερίδιο των κινδύνων. Αλλά η χρήση μόνο ενός αυτόνομου συστήματος για τη διαχείριση χιλιάδων δεδομένων δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μια μόνο αλλαγή στον κώδικα θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρη τη βιομηχανία. Ή εάν ένας εισβολέας εισέλθει στο σύστημα και αλλάξει μόνο έναν απλό αριθμό, μπορεί να επηρεάσει τα χιλιάδες δεδομένα που διατηρεί το σύστημα.

Έτσι, θα χρειαστείτε το blockchain και το IoT για να διαχειριστείτε τη διαδικασία αυτοματοποίησης έτσι ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε αυτό. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία συνδέεται συνήθως με μια αλυσίδα άλλων έργων που τρέφονται μεταξύ τους. Επιπλέον, για να γίνει η τέλεια ανάλυση και η ανάλογη ανάληψη δράσης είναι απαραίτητη για τις διαδικασίες αυτοματισμού.

Αλλά αν κάποιος κάνει υψηλά αποτελέσματα, η διαδικασία θα σταματήσει. Δεδομένου ότι η πλατφόρμα blockchain και internet of things είναι αμετάβλητη, θα αποτρέψει οποιονδήποτε να αλλάξει τα αποτελέσματα.

Έτσι, το blockchain και το IoT θα αποτρέψουν τις επικίνδυνες διαδικασίες αυτοματοποίησης για πάντα.

 

 • Κρυπτογράφηση για εξουσιοδότηση πολλών παραγόντων

Ξέρετε πώς οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι αρκετοί για να προσφέρουν πλέον πλήρη ασφάλεια; Με τις προεπιλεγμένες επιλογές κωδικού πρόσβασης από τον κατασκευαστή, έγινε σχετικά εύκολο για κάθε χάκερ να το μαντέψει και να αποκτήσει πρόσβαση.

Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης πολλών παραγόντων ή μεθόδους εξουσιοδότησης. Έτσι, γίνεται πολύ πιο επιρρεπές σε hacks. Ωστόσο, με το blockchain και το δίκτυο IoT, θα λάβετε εξουσιοδοτήσεις πολλαπλών παραγόντων που μπορεί να περιλαμβάνουν βιομετρικές ταυτότητες.

Ωστόσο, δεν είναι αρκετό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα κλειδιά εξουσιοδότησης πολλαπλών παραγόντων θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται στο σύστημα blockchain και στο διαδίκτυο των πραγμάτων.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα blockchain και IoT για πλήρη ασφάλεια.

 • Συνεργατικό Περιβάλλον για Κοινή Οικονομία

Η κατανομή της οικονομίας είναι μια από τις ανερχόμενες βιομηχανίες προς το παρόν. Επιπλέον, είναι μια οικονομία όπου πραγματοποιείται ομότιμη κοινή χρήση υπηρεσιών, αγαθών ή οποιουδήποτε άλλου είδους πόρων. Περιττό να πούμε, σχεδόν όλη η βιομηχανία κοινής οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοπιστία των συσκευών IoT.

Σε αυτήν την περίπτωση, το blockchain και το σύστημα IoT είναι το τέλειο catch. Η σύνδεση και του δύο συστήματος θα δώσει στις συσκευές IoT την ώθηση που χρειάζεται. Επίσης, με τη βοήθεια του blockchain και του διαδικτύου των πραγμάτων, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα συνεργατικό περιβάλλον.

Απλώς φανταστείτε ένα σενάριο όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλους τους κλάδους κοινής χρήσης από μια πλατφόρμα. Όχι μόνο θα ήταν πολύ ασφαλές, αλλά θα αυξήσει επίσης τα έσοδα.

Οπότε, πρέπει να πω ότι το blockchain και το IoT κάνουν το τέλειο ζευγάρι και για αυτόν τον κλάδο.

 

Κεφάλαιο-5: Κατάλληλο Enterprise Blockchain για IoT

Αυτές οι τρεις κορυφαίες πλατφόρμες εταιρικών blockchain είναι οι πιο κατάλληλες για όλες τις εταιρείες IoT blockchain.

 

 • Ethereum Enterprise

Η Ethereum Enterprise θα ήταν οι πιο ώριμες πλατφόρμες blockchain για επιχειρήσεις εκεί έξω. Συνήθως είναι μια δημόσια πλατφόρμα, αλλά για τις επιχειρήσεις, η πλατφόρμα περιλαμβάνει ειδικά ιδιωτικά κανάλια.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ethereum σε σχεδόν κάθε είδους βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του IoT. Έτσι, για την πλατφόρμα IoT και blockchain, η Ethereum Enterprise θα ήταν ο τέλειος υποψήφιος.

Επιχείρηση Ethereum είναι στην πραγματικότητα μια ανοιχτή πλατφόρμα και όχι ένα προϊόν για τις εταιρείες IoT blockchain. Όλες οι εταιρείες IoT blockchain θα ήθελαν σωστό έλεγχο ταυτότητας και πιο ελεγχόμενη πρόσβαση. Και η εταιρία Ethereum προσφέρει ακριβώς αυτό.

Συνήθως, σε τυπικές εταιρείες blockchain IoT, θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν κυβερνητικά ζητήματα, αλλά η ΕΕ είναι πλήρως ικανή να υποστηρίζει με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, οι συνεχείς ενημερώσεις είναι ιδανικές για λύσεις IoT και blockchain.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι παρόλο που το Enterprise Ethereum είναι πολύ δημοφιλές, είναι λίγο χαμηλό στην κλιμάκωση. Αλλά το τεράστιο ποσό υποστήριξης και dApps πρέπει να αντισταθμίσει τα χαμηλά ποσοστά συναλλαγών.

 

 • Υπερκαλλιεργητής

Το Hyperledger είναι στην πραγματικότητα μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές πλατφόρμες blockchain στην αγορά αυτή τη στιγμή. Καθώς η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, είναι ιδανική για IoT και blockchain. Στο παρόν Υπερκαλλιεργητής έρχεται με δέκα διαφορετικά έργα με το καθένα να είναι κατάλληλο για διαφορετικούς σκοπούς.

Οποιαδήποτε εταιρεία IoT blockchain μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία τους καθώς είναι ανοιχτού κώδικα και προωθεί ένα συνεργατικό περιβάλλον. Επιπλέον, για εταιρείες blockchain IoT, μπορούν να προσφέρουν ένα επιτρεπόμενο σύστημα blockchain που θα επιτρέπει μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα και κανέναν άλλο.

Για να μην αναφέρουμε ότι η υψηλή επεκτασιμότητα είναι ιδανική για όλες τις εταιρείες IoT blockchain στην αγορά. Το πιο σημαντικό, η ανάγκη να γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητα δεδομένων θα είναι μια τεράστια ώθηση για την πλατφόρμα IoT και blockchain.

Για να βοηθήσουν τις εταιρείες blockchain IoT, προσφέρουν επίσης πλούσιες γλώσσες ερωτημάτων που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του καθολικού. Εν πάση περιπτώσει, η αρθρωτή δομή είναι η καλύτερη επιλογή για IoT και blockchain επειδή προσφέρει υπηρεσίες plug and play.

Εκτός από όλα αυτά, η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά ασφαλής.

 

Δείτε τον Οδηγό Hyperledger Vs Ethereum τώρα!

 

 • Απαρτία

Το Korum είναι ένα άλλο μεγάλο blockchain για επιχειρήσεις που ταιριάζει καλύτερα στις εταιρείες blockchain και IoT. Θα χαρείτε να μάθετε ότι η πλατφόρμα αναπτύχθηκε για συναλλαγές υψηλής ταχύτητας και υψηλή απόδοση. Έτσι, εάν οι εταιρείες blockchain και IoT θέλουν να αποκτήσουν μια ταχύτερη πλατφόρμα, θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην Απαρτία.

Στην πραγματικότητα, η έλλειψη βαρέων συναίνεσης αλγορίθμων στο δίκτυο διασφαλίζει τη γρήγορη απόδοση αυτής της πλατφόρμας. Επιπλέον, για εταιρείες blockchain IoT, Απαρτία προσφέρει διαχειριστική αρχή κόμβου.

Θα βοηθήσει την αρχή να εγκρίνει κόμβους και να διασφαλίσει ότι το δίκτυο παραμένει ιδιωτικό. Επιπλέον, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Korum που θα λατρέψουν οι εταιρείες blockchain IoT είναι η ιδιωτική συναλλαγή.

Εδώ, μόνο οι συναλλασσόμενοι μπορούν να δουν τις βάσεις δεδομένων τους και κανένας άλλος. Λοιπόν, κάθε εταιρία blockchain IoT θα χρειαζόταν απόδοση υψηλού επιπέδου, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, γι ‘αυτό το Korum φέρνει την απόλυτη τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι που κερδίζει όλους τους άλλους στην αγορά.

 

Κεφάλαιο-6: Παραδείγματα Blockchain IoT στο Work

 • Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών

Ας ξεκινήσουμε με το εξαιρετικό παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Χρησιμοποιούν blockchain και IoT για να αποδείξουν ότι οι πληροφορίες από τις ευρύτερες επιτηρήσεις είναι νόμιμες. Στην πραγματικότητα, το DHS πιστεύει ότι οι τυπικές συσκευές IoT στα σύνορα δεν είναι αρκετές για να προσφέρουν πλήρη αποκάλυψη σχετικά με το τι συμβαίνει.

Πολλοί αντίπαλοι θα μπορούσαν εύκολα να παραβιάσουν τα δεδομένα και δεν θα υπήρχε τρόπος να το γνωρίζουν. Επιπλέον, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας να διασφαλίσουμε ότι όλα όσα πιάνονται από τις συσκευές IoT είναι 100% νόμιμα.

Γι ‘αυτό χρησιμοποιούν έργα blockchain IoT για προέλευση. Επιπλέον, συνεργάζονται με την Factom και έχουν ήδη επενδύσει 199.000 $ για την ανάπτυξη του έργου.

Αυτό που κάνει η Factom σε αυτό το παράδειγμα blockchain IoT είναι να δημιουργήσει μια αναγνώριση συσκευής για κάθε IoT για την αποτροπή πλαστογράφησης. Και λόγω της φύσης της τεχνολογίας blockchain, είναι πολύ εύκολο να επιτύχετε αυτήν την υπέροχη λύση blockchain και IoT.

 

 • Μάερσκ

Η Maersk συνεργάζεται με την IBM για να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Για αυτό, χρησιμοποιούν blockchain και IoT, σε συνδυασμό για να έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια στον κλάδο. Στην πραγματικότητα, αυτή η λύση θα προωθήσει το ασφαλές και αποτελεσματικό εμπόριο στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιπλέον, θα προσφέρει επίσης περισσότερη υποστήριξη για διαφάνεια και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπορικών μερών.

Αλλά πώς θα το κάνουν; Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, η πλατφόρμα θα βασίζεται σε blockchain και θα χρησιμοποιούν τις συσκευές IoT για τη σύνδεση κάθε διαδικασίας σε αυτήν. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το κάνετε μόνο με συσκευές IoT, αλλά οι περιορισμοί και οι κίνδυνοι ασφαλείας θα ήταν τεράστιοι.

Έτσι, η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί blockchain για να εξορθολογίσει και να απαλλαγεί από τους περιορισμούς των τυπικών διαδικασιών αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, αυτό είναι ένα από τα καλά έργα blockchain IoT στην αλυσίδα εφοδιασμού αυτή τη στιγμή.

Αυτό είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT καθώς χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα τόσο των blockchain όσο και των συσκευών IoT.

 

 • Pfizer, McKesson και AmerisourceBergen

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT είναι η λύση του MediLedger για υγειονομική περίθαλψη. Στα έργα blockchain IoT, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και χονδρέμποροι, συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό.

Ανάμεσά τους, οι Pfizer, McKesson και AmerisourceBergen έχουν το προβάδισμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες στο παιχνίδι. Ωστόσο, στην αρχική ανακοίνωση, έγιναν μόνο τα ονόματα αυτών των εταιρειών.

Η λύση θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα blockchain και IoT για να παρακολουθεί και να ασφαλίζει κάθε φάρμακο που παράγεται. Στον κόσμο των πλαστών, είναι πλέον απαραίτητο να δούμε αν τα φάρμακα προέρχονται πραγματικά από αυθεντικές πηγές ή όχι.

Μια άλλη χρήση αυτού του έργου είναι η λύση αντιστροφής χρέωσης για εκπτώσεις. Συνήθως, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν διαφορετικά σημεία τιμολόγησης με οργανισμούς αγορών ομίλου (GPO) και χονδρεμπόρους.

Μερικές φορές, λόγω της μεγάλης ζήτησης, τα φαρμακευτικά προϊόντα ενδέχεται να προσφέρουν εκπτώσεις σε GPO. Ωστόσο, καθώς ο χονδρέμπορος φροντίζει τη διανομή, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν για τις εκπτώσεις.

Έτσι, μπορούν να το χρεώσουν πίσω από τα φαρμακευτικά προϊόντα για να λάβουν έσοδα. Με τη βοήθεια αυτής της λύσης blockchain και IoT, μπορούν εύκολα να το κάνουν με πλήρη διαφάνεια.

 

 • Τράπεζα της Κοινοπολιτείας

Ένα άλλο σπουδαίο παράδειγμα blockchain IoT είναι η λύση IoT blockchain των τραπεζών της Κοινοπολιτείας. Στην πραγματικότητα, η τράπεζα της Κοινοπολιτείας χρησιμοποιεί έργα blockchain IoT για να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά ζητήματα – την κοινή χρήση περιουσιακών στοιχείων και το παγκόσμιο εμπόριο.

1. Κοινή χρήση περιουσιακών στοιχείων

Με τη λύση blockchain και IoT, η τράπεζα της Κοινοπολιτείας δίνει σε έναν πελάτη να μοιράζεται στοιχεία και να τα παρακολουθεί στο δίκτυο. Επιπλέον, το δοκίμασαν πρόσφατα σε ένα τεστ γεωργίας όπου τρεις αγρότες μοιράστηκαν έναν ψεκαστήρα και με τη βοήθεια του συστήματος, μπορούσαν να αποφασίσουν πώς θα έπρεπε να λειτουργεί.

Δεδομένου ότι όλα ήταν στο αμετάβλητο δίκτυο, κανείς δεν μπορεί να λάβει πληροφορίες σχετικά με τα κοινόχρηστα στοιχεία και να τις αλλάξει. Έτσι, μπορεί να είναι μια θαυμάσια λύση για τις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες κοινής οικονομίας.

2. Εμπόριο

Η Commonwealth Bank συνεργάζεται επίσης με πέντε διαφορετικές αυστραλιανές εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού για την προώθηση διαφανών και ασφαλών εμπορικών εγκαταστάσεων. Για αυτό, χρησιμοποιούν blockchain και IoT μαζί για να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία αποστολής.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα προϊόντα κατασκευής και ποιες συνθήκες βρίσκονται πριν από την πραγματοποίηση του εμπορίου.

Περιττό να πούμε ότι η λύση blockchain και IoT διευκολύνει το παγκόσμιο εμπόριο. Ωστόσο, είχαν ήδη ανταλλάξει 17 μετρικούς τόνους αμυγδάλου από τη Βικτώρια στην Αυστραλία. Στην πραγματικότητα, το τεστ είναι τεράστια επιτυχία και η συνεργασία μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών θα συνεχιστεί περαιτέρω.

 

 • Βαν Ντόρπ

Ένα άλλο σπουδαίο παράδειγμα blockchain IoT θα ήταν η συνεργασία Van Dorp και Timeseries. Εδώ, χρησιμοποιούν έργα blockchain IoT για τη συντήρηση έξυπνων οικιακών συσκευών. Στην πραγματικότητα, ο Van Dorp είναι ένας τεχνικός πάροχος FM που διαχειρίζεται περισσότερα από 17.000 κτίρια.

Σε κάθε ένα από αυτά τα σπίτια, υπάρχουν χιλιάδες περιουσιακά στοιχεία, όπως συστήματα AC, συστήματα φωτισμού ή συστήματα θέρμανσης. Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα χρειάζεται σωστή συντήρηση και χωρίς ένα διαφανές δίκτυο, καθίσταται αδύνατο να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Επιπλέον, χρειάζεται τεράστιο χρονικό διάστημα και, ως αποτέλεσμα, οι κατοικίες είναι άβολες.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της λύσης blockchain και IoT, μπορούν πλέον να παρακολουθούν κάθε στοιχείο του κτιρίου που συντηρούν. Δεν αυξάνει μόνο την αποδοτικότητά τους, αλλά βοηθά επίσης τις κατοικίες.

Επιπλέον, με πρόσθετο αυτοματισμό στο δίκτυο, γνωρίζουν ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα και ποιοι επαγγελματίες μπορούν να το διορθώσουν.

 

 • Η εμπιστοσύνη του γλυκού νερού

Το Freshwater Trust συνεργάζεται με την IBM για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ξηρασίας στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder είναι επίσης μέλος του έργου. Στην πραγματικότητα, θέλουν να διαχειριστούν τους υδροφορείς καθώς διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο.

Ο υδροφορέας είναι στην πραγματικότητα ένα στρώμα υπόγειων βράχων που φέρουν νερό. Επιπλέον, μπορείτε να εξαγάγετε το υπόγειο νερό από αυτούς τους βράχους και να το χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πηγή νερού.

Ωστόσο, λόγω κακής διαχείρισης, βρίσκονται σε σοβαρά σημεία κινδύνου. Αλλά με τη βοήθεια των έργων blockchain IoT, μπορούν εύκολα να παρακολουθούν τους καιρικούς συσχετισμούς και τις βροχοπτώσεις. Και θα ήξεραν ακριβώς πότε και από πού μπορούν να εξάγουν υπόγεια ύδατα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι αισθητήρες IoT θα αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα στο blockchain και το σύστημα IoT, και οι κοινοί χρήστες μπορούν να παρακολουθούν πόσα χρησιμοποίησαν. Επιπλέον, μπορούν επίσης να αγοράσουν τα υπόγεια ύδατα και να το ανταλλάξουν ως μερίδιο.

Έτσι, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT στην εργασία.

 

 • Telstra

Η Telstra είναι μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιεί έργα blockchain IoT για την ασφάλεια όλων των έξυπνων οικιακών συσκευών IoT. Στην πραγματικότητα, δοκιμάζουν τη λύση blockchain και IoT για να δουν αν μπορεί πραγματικά να ανιχνεύσει τυχόν παραβιάσεις ή παραβιάσεις ασφαλείας.

Για αυτό, δημιούργησαν ένα περιβάλλον πειρατείας και προσπάθησαν να χαράξουν τα δίκτυα που συνδέονται με τις συσκευές IoT. Ήταν μια τεράστια επιτυχία καθώς το δίκτυο μπορούσε να εντοπίσει τυχόν προβλήματα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Στην πραγματικότητα, για το περιβάλλον, χρησιμοποιούν ιδιωτικά δίκτυα καθώς προωθούν την ταχύτερη παραγωγή.

Έτσι, με τη βοήθεια αυτού του παραδείγματος blockchain IoT, μπορούν να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια για έξυπνες οικιακές συσκευές. Ωστόσο, βρίσκονται ακόμη στη δοκιμαστική φάση και δεν έχουν ακόμη αναπτύξει δημόσιες λύσεις. Έτσι, μετά από πιο εμπεριστατωμένο πειραματισμό με τις συσκευές IoT, θα τις κυκλοφορήσει για τους πελάτες τους.

 

 • Smart Electric Power Alliance (SEPA)

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT είναι η λύση που χρησιμοποιεί το SEPA για την ασφάλεια δικτύων ισχύος. Ο SEPA είναι ένας οργανισμός που επικεντρώνεται στην προώθηση της καθαρής ενέργειας χρησιμοποιώντας έρευνα, εκπαίδευση, συνεργασίες και πρότυπα.

Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η ανάγκη για παραγωγή ενέργειας, το ίδιο κάνει και οι επιπλοκές. Αλλά για τη διαχείριση αυτών των πολύπλοκων λειτουργιών, χρησιμοποιούνται πολλοί αισθητήρες, δίκτυα και τεχνολογίες IoT. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συσκευές IoT είναι πολύ ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο SEPA χρησιμοποιεί έργα blockchain IoT για να εξασφαλίσει το οικοσύστημα για τη ζωή. Επιπλέον, η λύση blockchain και IoT διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα αυτών των αισθητήρων είναι έγκυρα. Λειτουργεί επίσης ως τείχος προστασίας σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Έτσι, καθιστώντας την αρχιτεκτονική του ενεργειακού δικτύου όσο το δυνατόν πιο σταθερή. Σύμφωνα με τον SEPA, η επίτευξη αυτού του επιπέδου ασφάλειας και αποτελεσματικότητας δεν είναι δυνατή με τα τυπικά κεντρικά συστήματα.

 

 • Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν

Συνήθως, στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, οι κινητές συσκευές σας είναι αρκετά ευάλωτες. Πολλά παράνομα άτομα μπορούν εύκολα να εισέλθουν σε κινητές συσκευές και να καταλάβουν τα τηλέφωνά τους. Για να σταματήσει αυτό, η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν εργάζεται πάνω σε ένα εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT.

Στην πραγματικότητα, προσφέρουν έναν εξαιρετικό σταθμό φόρτισης έξυπνου κινητού τηλεφώνου που υποστηρίζεται από έργα blockchain IoT. Αυτό που θα κάνει αυτή η τεχνολογία είναι να προσφέρει πλήρη ασφάλεια και ευκολία στους χρήστες χωρίς να ανησυχεί για την παραβίαση της συσκευής σας.

Ωστόσο, αυτοί οι χρήστες θα είχαν άμεση σύνδεση με τις κάρτες βιβλιοθήκης τους και θα το χρησιμοποιούσαν για να πάρουν ένα πάσο στη βιβλιοθήκη.

Ωστόσο, καθώς η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν, ίσως χρειαστεί να δείτε ένα βίντεο 15-30 δευτερολέπτων ή ακόμη και να ολοκληρώσετε μια γενική έρευνα της Βιβλιοθήκης του Μπρούκλιν.

Αυτό θα βοηθήσει τη βιβλιοθήκη να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και να εξετάσει τις χρεώσεις που θα θέλατε να κάνετε.

 

 • Η παρθένα διαμάντι

Λοιπόν, ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα blockchain IoT θα ήταν η εταιρεία που ονομάζεται Virgin Diamond. Εδώ, η εταιρεία προσφέρει μια συνολική προέλευση των διαμαντιών που προέρχονται απευθείας από το ορυχείο. Έτσι, κατά μία έννοια, θα αποκτήσετε ένα κομμάτι από τέλεια αχρησιμοποίητα κοσμήματα με διαμάντια.

Σύμφωνα με την εταιρεία στη βιομηχανία διαμαντιών, ο αγοραστής πιστεύει ότι κάθε διαμάντι που αγοράζει είναι πραγματικά καινούργιο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Πολλά διαμάντια ανακυκλώνονται και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν κάποιος φορούσε το διαμάντι στο παρελθόν ή όχι.

Αλλά με τη βοήθεια των έργων blockchain IoT, μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους πλήρη αποκάλυψη της αυθεντικότητάς τους και των προηγούμενων κατόχων τους.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι υπέροχα νέα για τους πελάτες που θέλουν να δώσουν ή να πάρουν τα χέρια τους σε νέα διαμάντια.

 

 • Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, Ρίνο

Το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, Reno συνεργάζεται με το Filament για τη δημιουργία μιας τεχνολογίας blockchain και IoT. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία οδικών υποδομών και νέων προτύπων για αυτόνομα οχήματα.

Από τώρα, η διαφημιστική εκστρατεία για αυτόνομα οχήματα αυξάνεται εκθετικά. Ωστόσο, η προετοιμασία της έννοιας δεν είναι εύκολη δουλειά. Επιπλέον, δεν πρόκειται μόνο για την κάρτα, αλλά για το αν το σύστημα μέσα σε αυτό μπορεί να είναι αξιόπιστο.

Λοιπόν, πρέπει να είναι πλήρως ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα στο δρόμο και να ενεργεί ανάλογα. Για να μην αναφέρουμε, πρέπει να έχει κατάλληλες επιλογές ασφάλειας και απορρήτου. Σίγουρα δεν θέλετε το έξυπνο αυτοκίνητό σας να εισβάλλεται.

Έτσι, το πανεπιστήμιο συνεργάζεται για τη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος στο blockchain και το IoT για να βεβαιωθεί ότι το δίκτυο είναι απόλυτο.

Στην πραγματικότητα, το IoT θα αισθανθεί και θα αναμεταδώσει τις πληροφορίες και το blockchain θα τα αποθηκεύσει στο αμετάβλητο καθολικό. Ωστόσο, θα χρειαζόμασταν επίσης AIs στο μείγμα, για να λάβουμε σαφώς τις προσαρμοστικές αποφάσεις.

 

 • Kouvola Καινοτομία

Η Kouvola Innovation χρησιμοποιεί λύση blockchain και IoT για να τροφοδοτήσει τη βιομηχανία logistics. Λοιπόν, η βιομηχανία logistics χρειάζεται απόλυτα μια αλλαγή. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης σωστής διαχείρισης και ανίχνευσης, πολλή επιχείρηση logistics πληρώνει το τίμημα με έσοδα.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain και IoT, μπορούν να αποκτήσουν μια ασφαλή πλατφόρμα για τη διαχείριση της κίνησης δεδομένων.

Στην πραγματικότητα, η λύση δεν περιορίζεται μόνο στην εταιρεία, αλλά όλοι είναι ανοιχτοί για να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τα οφέλη.

Προς το παρόν, το έργο φαίνεται να έχει το Kouvola Innovation και πέντε ακόμη πάρτι. Αυτοί είναι –

 • Περιοχή Örebro County, Σουηδία
 • Οργανισμός Ανάπτυξης Νομού Valga, Εσθονία
 • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ταλίν, Εσθονία
 • Sensei LCC, Εσθονία
 • Ινστιτούτο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Λετονία

Όλες αυτές οι εταιρείες έχουν υψηλές προσδοκίες από καινοτομίες blockchain και IoT και δοκιμάζουν το έργο για να το τελειοποιήσουν ακόμη περισσότερο.

 

 • Κορυφής

Μπορείτε ποτέ να φανταστείτε ένα παράδειγμα blockchain IoT για τη βιομηχανία φοινικέλαιου; Λοιπόν, η βιομηχανία φοινικέλαιου ασχολείται πολύ με θέματα βιωσιμότητας και ιχνηλασιμότητας. Έτσι, καθιστά πολύ δύσκολο να αποδειχθεί εάν το φοινικέλαιο είναι αυθεντικό ή όχι.

Ωστόσο, με τη νέα συνεργασία της Apical και άλλων μεγάλων ονομάτων στη βιομηχανία φοινικέλαιου, τα θέματα ενδέχεται να τερματιστούν. Με τη νεοσυσταθείσα συμμαχία διασφάλισης βιωσιμότητας και καινοτομίας, ο κλάδος μπορεί σίγουρα να αλλάξει.

Προς το παρόν, λαμβάνουν τεχνολογική υποστήριξη από τη SAP. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα Blockchain και IoT θα μπορούσε να παρακολουθεί την παραγωγή φοινικέλαιου και να προσφέρει ασφάλεια στα αποθηκευμένα δεδομένα.

Ως αποτέλεσμα, τα παραποιημένα προϊόντα που βασίζονται σε φοινικέλαια θα μειωθούν δραστικά. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε άλλες δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας, αλλά βρίσκεται ακόμα στις πρώτες φάσεις.

Θα χρειαστεί πιθανώς λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνει μια πιο ώριμη τεχνολογία.

 

 • Ακουάι

Η Aquai συνεργάζεται με την NetObjex για να προσφέρει έξυπνο σύστημα νερού στους καταναλωτές της. Προς το παρόν, εργάζονται σε έργα blockchain IoT που μπορούν να τους βοηθήσουν στην κατασκευή, ανάπτυξη και ακόμη και διανομή συστημάτων νερού.

Επιπλέον, θα τους βοηθήσει επίσης να εντοπίσουν κάθε είδους καταστροφικές ζημιές και διαρροές υδάτινων πόρων. Στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο με πολλές βιομηχανίες που παράγουν τοξικά απόβλητα, το καθαρό νερό γίνεται αργά αρκετά σπάνιο.

Επιπλέον, η αποτροπή αυτών των ζητημάτων θα ήταν μια εξαιρετική λύση τόσο για τις εμπορικές όσο και για τις κατοικίες.

Αυτό που θα κάνουν η λύση Blockchain και IoT είναι να χρησιμοποιούν τους αισθητήρες τους για να ανιχνεύουν κάθε είδους μόλυνση ή διαρροή στο σύστημα καθαρισμού. Αλλά με τη βοήθεια του blockchain, μπορούν να προστατεύσουν αυτές τις πληροφορίες και ακόμη και να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία της μόλυνσης.

Μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό?

Είναι μια καινοτομία και ελπίζουμε να δούμε περισσότερες λύσεις καθαρού νερού όπως αυτή.

 

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει τον ασφαλιστικό κλάδο τώρα!

 

Κεφάλαιο-7: EndNote – Ποιο είναι το μέλλον του IoT και του Blockchain?

Το Blockchain και το IoT αλλάζουν τον κόσμο καθώς μιλάμε. Δεν κυριαρχούν μόνο στο βιομηχανικό τοπίο αλλά και στις καθημερινές μας ζωές όπως το γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα, το IoT και το blockchain εξαρτώνται αποκλειστικά από τη συνδεσιμότητα του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, τόσο το IoT όσο και το blockchain φαίνεται να έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο τεχνολογίες είναι υπερβολικά υποθετικές με πολύ λίγες γνώσεις για το τι κάνουν.

Για να μην αναφέρουμε τον τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να αντιμετωπίσει και η τεχνολογία. Έτσι, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να εξερευνούν το IoT και το blockchain για τη βελτίωση του μέλλοντος.

Παρόλο που το IoT είχε κάποιες σημαντικές αποτυχίες, αλλά με το δίκτυο IoT και blockchain, αυτές οι αποτυχίες θα παρέλθουν πολύ.

Μέσω του οδηγού μας, μιλήσαμε για το πώς το blockchain είναι εξαιρετικό για το IoT. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, το IoT είναι επίσης μια εξαιρετική εφαρμογή για το blockchain. Για να αποκτήσετε όλες τις πραγματικές πληροφορίες blockchain και να χρησιμοποιήσετε εύκολα συσκευές IoT.

Στο τέλος, μπορούμε να υποθέσουμε μόνο το καλύτερο τόσο από το blockchain όσο και από το IoT. Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε αν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες ή όχι.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map