Ασφάλεια Blockchain: Premium προστασία για επιχειρήσεις

Με τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις κάθε χρόνο, πολλοί σκέφτονται τώρα την ασφάλεια blockchain για πλήρη προστασία. Λοιπόν, η τεχνολογία blockchain ανθίζει εδώ και πολύ καιρό και είναι ήδη δημοφιλής σε πολλούς τομείς.

Ξεκινώντας από τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την υγειονομική περίθαλψη, τη χρηματοδότηση, την ενέργεια, το IoT και πολλά άλλα τώρα αρχίζει να εξαπλώνεται και στον τομέα της ασφάλειας.

Ωστόσο, πολλοί από εσάς είστε αρκετά δύσπιστοι για ολόκληρη την έννοια της ασφάλειας blockchain και εάν είναι σε θέση να χειριστεί το φορτίο.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ασφάλεια blockchain για τον οργανισμό σας, συγκεντρώνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έτσι, σήμερα, θα μιλήσω για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο blockchain.


Contents

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Τι είναι η κυβερνοασφάλεια?

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας τρόπος υπεράσπισης υπολογιστών, κινητών συσκευών, διακομιστών, δεδομένων, δικτύων και ηλεκτρονικών συστημάτων από κακόβουλες επιθέσεις. Μερικοί από εσάς μπορεί να το γνωρίζουν ως ασφάλεια ηλεκτρονικής πληροφορίας ή ασφάλεια τεχνολογίας σχηματισμού.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον όρο σε πολλές κατηγορίες, όπως οι επιχειρήσεις σε υπολογιστές κινητών συσκευών. Ωστόσο, κυρίως, χωρίζονται σε έξι τύπους κατηγοριών. Και σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η ασφάλεια.

 • Ασφάλεια δικτύου:

Είναι κυρίως η πρακτική της διασφάλισης οποιουδήποτε είδους δικτύων υπολογιστών ή διακομιστών από εισβολείς. Επιπλέον, θα μπορούσαν να είναι ευκαιριακά κακόβουλα προγράμματα ή οποιοδήποτε είδος στοχευμένου εισβολέα.

 • Ασφάλεια πληροφοριών:

Αυτό το είδος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα προστατεύσει το απόρρητο ή τα δεδομένα ή την ακεραιότητα οποιουδήποτε είδους πληροφοριών στην αποθήκευση ή οτιδήποτε μεταδίδεται.

 • Ασφάλεια εφαρμογών:

Αυτά είναι κυρίως τα πρωτόκολλα ασφαλείας που διατηρούν τις συσκευές ή οποιοδήποτε πρόγραμμα απαλλαγμένο από κακόβουλο λογισμικό. Στην πραγματικότητα, μια παραβιασμένη συσκευή ή εφαρμογή μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στις πληροφορίες που επρόκειτο να προστατεύσει.

Επιπλέον, μια επιτυχής διαδικασία ασφαλείας θα ξεκινήσει στη φάση της εφαρμογής προτού η εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις συσκευές.

 • Λειτουργική ασφάλεια:

Κυρίως αυτός ο τύπος ασφάλειας χειρίζεται όλες τις αποφάσεις ή τις διαδικασίες που απαιτούνται για την προστασία όλων των περιουσιακών στοιχείων δεδομένων. Επιπλέον, είναι ένας όρος ομπρέλα επειδή πολλές διαδικασίες εμπίπτουν στην κατηγορία. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα αδειών ή οι κανόνες περιορισμού πρόσβασης χρήστη εμπίπτουν εδώ.

Επιπλέον, ο καθορισμός του τόπου και του τρόπου αποθήκευσης των πληροφοριών είναι επίσης μεγάλο μέρος αυτού του θέματος.

 • Ασφάλεια επιχειρήσεων:

Είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια των επιχειρήσεων θα απαιτούσε συνδυασμό όλων των κατηγοριών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, μπορεί να απαιτούν σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης, μια επιχείρηση πρέπει να διατηρήσει την υπηρεσία τείχους προστασίας όταν έχει ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία ή πόρους. Έτσι, πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους αλλά προσφέρουν περισσότερες εξόδους.

 • Αποκατάστασης καταστροφών:

Είναι ένα απαραίτητο μέρος κάθε πρωτοκόλλου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οποιοσδήποτε οργανισμός ή άτομο θα πρέπει να έχει ευθύνη για οποιοδήποτε συμβάν ή απώλεια δεδομένων. Επιπλέον, μοιάζει περισσότερο με ένα εφεδρικό σχέδιο, εάν κατά κάποιο τρόπο η ασφάλεια απέτυχε να σταματήσει την επίθεση.

 • Εκπαίδευση τελικών χρηστών:

Τέλος, η εκπαίδευση των τελικών χρηστών θα βοηθούσε κάθε είδους επιχείρηση να κατανοήσει καλύτερα τον πιο απρόβλεπτο παράγοντα – τους ανθρώπους. Συνήθως, τα ανθρώπινα λάθη προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος ασφαλείας να αποτύχει επειδή συμβαίνει από μέσα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν ξέρουν πώς να κάνουν τη διαφορά μεταξύ των επηρεαζόμενων προγραμμάτων ή να πουν ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχουν ιούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκπαίδευση των τελικών χρηστών είναι πραγματικά σημαντική όταν πρόκειται για πλήρη ασφάλεια για έναν οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι ασφαλίζονται τόσο εντός όσο και εκτός.

Χρειάζεστε πραγματικά Cyber ​​Security?

Πριν κάνετε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί τεράστια απειλή το 2019 λόγω της αύξησης της χρήσης της τεχνολογίας. Όσο περισσότερο βασίζεστε σε αυτό, τόσο περισσότερο πρέπει να λάβετε υπόψη την ασφάλεια για αυτό.

Στην πραγματικότητα, πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο, ή μπορούν να συνεχίσουν τις μέρες τους χωρίς να έχουν καμία ασφάλεια.

Ωστόσο, δεν είναι η αλήθεια. Μόνο στις ΗΠΑ, το μέσο κόστος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι 13 εκατομμύρια δολάρια για οργανισμούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι ζημιές ανά έτος αναμένεται να φτάσουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2021!

Ναί! Είναι ένα τεράστιο ποσό και είναι καιρός να αρχίσουν να ενδιαφέρονται περισσότερο οι οργανώσεις για τις συνομιλίες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Αυτός είναι ο λόγος για την καταπολέμηση όλων των ζητημάτων και για την αναγνώριση του κακόβουλου κώδικα, το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας πιστεύει ότι είναι καλύτερο να έχουμε δίκτυα παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή.

Οποιοσδήποτε κυβερνοασφάλεια αντιμετωπίζει τρία είδη απειλών –

 • Έγκλημα στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας ή ενός ατόμου που στοχεύει ένα σύστημα για διακοπή ή οικονομικό κέρδος.
 • Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο λόγω πολιτικού κέρδους ή κάποιου είδους πολιτικού κινήτρου. Επιπλέον, κυρίως, περιλαμβάνουν τη συλλογή πληροφοριών τίποτα άλλο.
 • Η τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές για να προκαλέσει κάποιο είδος φόβου ή πανικού.

Φτιαγμένο για όλους

Στην πραγματικότητα, οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα επηρεάσουν κάθε είδους βιομηχανία, ανεξάρτητα από το μέγεθος. Ωστόσο, τα μεγάλα ονόματα έχουν τους περισσότερους στόχους από όλα. Επιπλέον, δεν περιορίζεται μόνο σε έναν κλάδο. Στην πραγματικότητα, πολλές βιομηχανίες όπως η κυβέρνηση, τα οικονομικά, η μεταποίηση, η υγειονομική περίθαλψη, η αλυσίδα εφοδιασμού, το IoT και πολλά άλλα έχουν παραπονεθεί για έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Μερικά από αυτά είναι προτιμότερα καθώς μπορούν να συλλέγουν οικονομικά ή να χρησιμοποιούν τα δεδομένα για εκβιασμό ατόμων. Σε άλλες περιπτώσεις, στοχεύουν ως επί το πλείστον επιχειρήσεις που τείνουν να βρίσκονται σε ένα σύστημα δικτύου για να παρουσιάζουν δεδομένα πελατών.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι, στον σημερινό κόσμο, δεν μπορείτε να είστε εκτός δικτύου ή εκτός δικτύου. Έτσι, η προστασία των δεδομένων σας θα είναι πιο δύσκολη.

Κεφάλαιο-2: Διαφορετικά είδη απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

κυβερνοασφάλεια blockchain

 • Παραβίαση δεδομένων

Μέχρι το έτος 2019, πολλοί οργανισμοί είναι περισσότερο από πρόθυμοι να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την αποθήκευση δεδομένων cloud ως χώρο αποθήκευσης πληροφοριών. Έτσι, πολλοί απορρίπτουν τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους αποθήκευσης όλων των πληροφοριών και μεταβαίνουν σε πιο ασφαλείς πλατφόρμες.

Ακόμα κι αν ακούγονται πολύ ασφαλείς, δεν είναι αρκετά ασφαλείς όπως νομίζετε. Ζητήματα όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων εκτός σύνδεσης αντιτίθενται σε περισσότερα ζητήματα. Στην πραγματικότητα, η εικονική μηχανή στο δίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας, ακόμη και αν είναι εκτός σύνδεσης.

Έτσι, μπορεί να πάρει τα κλειδιά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα διαρροές πληροφοριών. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Λοιπόν, συνήθως κάτω από το ίδιο θα μπορούσε περιβάλλον, πολλές εφαρμογές τείνουν να λειτουργούν μαζί. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του άλλου χωρίς προβλήματα.

Η μόνη λύση για αυτό το ζήτημα είναι να είστε πολύ επιλεκτικοί κατά την επιλογή του παροχέα cloud σας. Ωστόσο, ωστόσο, ενδέχεται να μην εγγυηθεί 100% ασφάλεια από παραβιάσεις δεδομένων.

 • Μη ασφαλής διεπαφή χρήστη εφαρμογής

Ίσως είστε ήδη σε πάροχο cloud. Ωστόσο, δεν θα είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τη διεπαφή, έτσι; Λοιπόν, αυτό δημιουργεί μια τρύπα ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια οποιασδήποτε συγκεκριμένης διεπαφής θα παρέμενε αποκλειστικά στον πάροχο cloud.

Λοιπόν, πώς γίνεται η παραβίαση μέσω της διεπαφής χρήστη της εφαρμογής; Συνήθως, όταν υπάρχει έλλειψη αυστηρής ασφάλειας, συνήθως προέρχεται από τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και την κρυπτογράφηση. Έτσι, η διεπαφή ελέγχου ταυτότητας δεν προστατεύεται αρκετά για να κρατήσει τους εισβολείς εκτός!

Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους οργανισμούς δεν φαίνεται να εξετάζουν βαθιά τι τους προσφέρει ο πάροχος υπηρεσιών cloud. Συμβαίνει τόσο συχνά, και πληρώνουν το τίμημα με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

 • Κατάχρηση Cloud

Τα σύννεφα χρησιμοποιούνται κατάχρηση κατά την πρώτη εγγραφή. ΑΣΕ με να εξηγήσω. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποκτήσετε μία από τις υποδομές τους ως προσφορές υπηρεσιών και για αυτό, πρέπει να τραγουδήσετε και να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Αφού εγγραφείτε, μετά από λίγες μέρες, αρχίζετε να λαμβάνετε μηνύματα spam και άλλες κακόβουλες επιθέσεις. Επιπλέον, βλέπετε ακόμη και την πιστωτική σας κάρτα να λαμβάνει λογαριασμούς για υπηρεσίες που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Αυτή είναι πρακτικά μια κοινή σκηνή.

Δεν λέω ότι κάθε πάροχος cloud είναι ο ίδιος ή ότι οι πάροχοι συμμετέχουν σε αυτόν. Ωστόσο, η έλλειψη ασφάλειας στη διαδικασία εγγραφής οδηγεί κυρίως σε αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς, οι πάροχοι υπηρεσιών δεν είναι εξοπλισμένοι με εξαιρετική εφαρμογή ασφαλείας για τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας εγγραφής.

Έτσι, ως αποτέλεσμα, πολλοί κακοποιούν το περιβάλλον cloud.

 • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού

Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού είναι μια άλλη απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο το 2019 για την οποία πρέπει να προσέχετε. Στην πραγματικότητα, η επίθεση με κακόβουλο λογισμικό αναφέρεται συνήθως σε κακόβουλες δραστηριότητες λογισμικού που κάνουν χωρίς ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει τίποτα.

Επιπλέον, υπάρχουν τόσα είδη επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από προγράμματα ή αρχεία δωρεάν λογισμικού. Επίσης, η ύπαρξη ενός παλιού συστήματος ασφαλείας στο Διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό εισέλθει με κάποιον τρόπο σε ένα δίκτυο οργανώσεων μέσω ενός από τους υπολογιστές, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

 • Κακόβουλο λογισμικό

Πρόκειται κυρίως για έναν τύπο κακόβουλου λογισμικού που δεν φαίνεται να υπάρχει ως αρχεία. Επιπλέον, το κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό είναι πιο επικίνδυνο από τα κανονικά, καθώς δεν μπορείτε να εντοπίσετε ποιο είναι το πρόγραμμα ή το αρχείο που επηρεάζεται.

Δεν μπορείτε να το βρείτε στο σύστημά σας. Στην πραγματικότητα, καταλαμβάνουν το χώρο RAM και συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο. Ωστόσο, είναι ορατοί μόλις τους ενεργοποιήσουν οι εισβολείς και αυτό αρχίζει να μεταδίδει πληροφορίες στο τρίτο μέρος.

Πολλοί χάκερ χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα για να εισάγουν κακόβουλα προγράμματα στο δίκτυο της τράπεζας χρησιμοποιώντας το ATM. Έτσι, μόλις το κακόβουλο λογισμικό μπει στο σύστημα, ενεργοποιούν το πρόγραμμα και αποκτούν απόλυτο έλεγχο σε αυτό. Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τύπο κακόβουλου λογισμικού για να ξεφορτώσουν διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού.

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι πραγματικά δύσκολο να εντοπιστούν ακόμη και με λογισμικό ασφαλείας στο Διαδίκτυο.

 • Crypto-Malware

Λοιπόν, με την άνοδο των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια, πολλοί χάκερ χρησιμοποιούν τώρα αυτήν τη νέα μέθοδο εισβολής. Επομένως, με τη βοήθεια του κακόβουλου λογισμικού crypto, τώρα ο εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην υπολογιστική δύναμη του μολυσμένου ατόμου. Επιπλέον, το χρησιμοποιούν για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Έτσι, μόλις το μολυσμένο πρόγραμμα περιήγησής σας συνδεθεί στο διαδίκτυο, ο εισβολέας θα αποκτήσει αυτόματα πρόσβαση σε αυτό και θα το χρησιμοποιήσει για να εξορύξει κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν είναι άμεσα επιβλαβές ή δεν σας βλάπτει με κανέναν τρόπο. Αλλά διακόπτει τη δύναμη επεξεργασίας του υπολογιστή σας και τον επιβραδύνει.

Θα δείτε τον υπερβολικό χρόνο φόρτωσης και την αργή απόδοση από το πουθενά. Και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ο υπολογιστής σας θα χαθεί τελικά λόγω υπερβολικής εξόρυξης.

 • Μηδενικές απειλές

Προφανώς γνωρίζετε τώρα ότι όλο το λογισμικό δεν είναι τόσο τέλειο. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προγράμματα ξεκινούν με τρύπες ασφαλείας γνωρίζει ως τρωτά σημεία. Επιπλέον, αυτά τα κενά αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από χάκερ. Έτσι, όταν οι χάκερ καταλάβουν ένα κενό και το εκμεταλλεύονται πριν οι προγραμματιστές μπορούν να διορθώσουν το ζήτημα είναι απειλή μηδενικής ημέρας.

Έτσι, ακόμη και αν το πρόγραμμά σας ήταν νόμιμο ή προερχόταν από καλούς προγραμματιστές, θα μπορούσε να υπάρχει πιθανότητα για έναν χάκερ να κάνει κατάχρηση κενών και να παραδώσει άλλο κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας αυτό. Ακριβώς, φανταστείτε ότι ένας από τους εργοδότες σας άνοιξε ένα αρχείο και ξεκίνησε το ransomware στο σύστημα.

Μπορείτε να φανταστείτε ποιες θα ήταν οι απώλειες?

 • Απώλεια δεδομένων

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί για οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, οι κυβερνοεπιθέσεις είναι στην πρώτη προτεραιότητα αυτής της λίστας. Κάθε μέρα πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν διαγραφή και αλλοίωση των δεδομένων τους χωρίς την κατάλληλη εξουσία. Επιπλέον, θα μπορούσε να είναι μια αναξιόπιστη εγκατάσταση αποθήκευσης για να είναι η αιτία της.

Ωστόσο, έχει σοβαρές συνέπειες για τους οργανισμούς. Η απώλεια των δεδομένων θα είχε τεράστια αναστάτωση και θα ήταν ενοχλητική για την επιχειρηματική γραμμή. Επιπλέον, μπορεί να χαλάσει τη φήμη της επωνυμίας σας. μπορείτε να χάσετε πελάτες και να χάσετε χρήματα.

Εδώ, από την επίθεση στον κυβερνοχώρο, εννοώ επίσης μέσα από την εγκατάσταση. Εάν δεν έχετε τη σωστή μέθοδο προστασίας ή ανίχνευσης, πιθανότατα θα σας επηρεάσει.

 • Παραβίαση

Το hacking υπήρξε εδώ και γενιές και τώρα αποτελεί τεράστια ανησυχία για τους οργανισμούς. Δεν μπορώ να πω πότε μπορεί πραγματικά να αλλάξει η τάση. Ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνει σύντομα, αυτό είναι σίγουρο.

Λόγω της αξιοπιστίας της τεχνολογίας, τώρα οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αδύνατα σημεία για να μπουν σε ένα σύστημα. Στην πραγματικότητα, το hacking συμβαίνει κυρίως λόγω της κοινοποίησης διαπιστευτηρίων ή κακών διαδικασιών προστασίας κωδικού πρόσβασης. Επιπλέον, πολλά άτομα που εργάζονται σε οργανισμούς δεν γνωρίζουν ότι δεν μοιράζονται τα διαπιστευτήριά τους με πύλες ιστού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας εισβολέας εισέρχεται στο δίκτυο του υπαλλήλου, ο εισβολέας αποκτά επίσης πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο. Έτσι, δίνοντάς του ένα τζάκποτ.

 • Κωδικοί με έναν παράγοντα

Προφανώς, οι κωδικοί πρόσβασης ενός παράγοντα δεν επαρκούν τώρα για την προστασία όλων των πληροφοριών σας. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά εύκολο να πειραματιστούν. Έτσι, δίνει στον χάκερ εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η χρήση της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

 • Μέσα στον άνθρωπο

Όλοι οι οργανισμοί δεν αντιμετωπίζουν μόνο απειλή από τρίτους αλλά και απειλές από εσωτερικούς. Κυρίως οι εργαζόμενοι σε κάθε οργανισμό είναι αδύνατα σημεία. Επιπλέον, οι πρώην υπάλληλοι μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά σε οποιονδήποτε οργανισμό.

Συνήθως, οι υπάλληλοι δεν έχουν την κατάλληλη γνώση για να δουν τα κενά ή να διορθώσουν ακόμη και αν το καταλάβουν. Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν μπορούν καν να ξεχωρίσουν από ένα κανονικό email σε ένα email που επηρεάζεται από κακόβουλο λογισμικό. Έτσι, για να το αντιμετωπίσουν, πολλοί εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους ή ακόμα και παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης κατάλληλου καναλιού παρακολούθησης, εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για κάθε οργανισμό.

 • Stegware

Κυρίως αυτά είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που επεκτείνει άλλα εφέ κακόβουλου λογισμικού. Πως? Λοιπόν, οι χάκερ τείνουν να χρησιμοποιούν στιγογραφία για να κρύψουν ένα κατεστραμμένο αρχείο σε άλλο αρχείο, όπως βίντεο, εικόνα ή μήνυμα. Έτσι, θα μπορούσε να είναι μπροστά στα μάτια σας και να μην υποθέσετε ποτέ ότι έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Συνήθως, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο με μεγάλες δεξιότητες ανάπτυξης μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν το δικό τους stegware. Ωστόσο, λόγω του σκοτεινού ιστού, πολλοί χάκερ προσφέρουν κιτ για να φτιάξουν το δικό τους stegware και έτσι τώρα ακόμη και οι ερασιτέχνες χάκερ μπορούν να το κάνουν.

Έτσι, πολλοί πέφτουν θύματα και δεν μπορούν καν να καταλάβουν ποιο είναι το αρχείο που επηρεάζεται καθώς κρύβονται πίσω από ένα νόμιμο.

 • Ελαττώματα στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)

Χρησιμοποιήσαμε το Διαδίκτυο των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια, και θα ήταν και πιο μοντέρνο στο μέλλον. Σήμερα, οι περισσότερες συσκευές συνδέονται μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί κάποια αδύνατα σημεία στο σύστημα ασφαλείας.

Όσο είναι πραγματικά χρήσιμοι, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πολύ για τη χρήση τους επίσης. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις συσκευές Διαδικτύου των πραγμάτων φέρουν τα δικά τους ζητήματα ασφαλείας. Επιπλέον, η ίδια η αρχιτεκτονική είναι ελαττωματική με εξαιρετικά αδύνατα σημεία.

Γι ‘αυτό το Διαδίκτυο των πραγμάτων χρειάζεται επίσης ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς κενά για να προσφέρει όλες τις δυνατότητες.

 • Συστήματα πληροφορικής Shadow

Αυτά τα συστήματα είναι κυρίως το λογισμικό πληροφορικής που δεν ταιριάζει πραγματικά με το εσωτερικό δίκτυο πληροφορικής των οργανισμών. Δεδομένου ότι δεν υποστηρίζονται, δημιουργεί ένα κενό συγχρονισμού ή απενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών. Επιπλέον, είναι το πιο εμφανές σε εταιρείες που δεν τείνουν να εξετάζουν κανένα νέο σύστημα πριν το εφαρμόσουν.

Έτσι, όταν μια απώλεια δεδομένων συμβαίνει σε ένα από τα λογισμικά πληροφορικής, δεν λαμβάνει τόσο μεγάλη προσοχή και οι οργανισμοί δεν τους υποστηρίζουν.

Επίσης, με τις μη υποστηριζόμενες λειτουργίες, κανείς δεν μπορεί να πει ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό και ποιος όχι. Έτσι, παρέχει μια εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε να κάνει κατάχρηση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι οργανισμοί δεν ελέγχουν το ιστορικό πριν λάβουν τους πόρους πληροφορικής από προμηθευτές. Έτσι, δημιουργώντας περισσότερα κενά.

 • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” είναι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν κάποιο είδος Δούρειου ίππου ή ransomware. Συνήθως, μοιάζουν με κανονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποιες διακρίσεις. Έτσι, όταν κάποιος από την εταιρεία ανοίγει αυτό το μήνυμα, το Δούρειο άλογο μπαίνει στο σύστημα και προκαλεί καταστροφή.

Αυτοί οι τύποι email ξεκινούν την επίθεση αμέσως μετά την είσοδο στο σύστημα. Έτσι, δεν υπάρχει ούτε χρόνος αναμονής ούτε τρόπος να το ξεφορτωθείτε.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περισσότερο από το 97% των ατόμων δεν μπορούν να πουν τη διαφορά μεταξύ ενός ηλεκτρονικού ψαρέματος και ενός κανονικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για αυτόν τον λόγο, το προληπτικό μέτρο είναι εξαιρετικά απαραίτητο.

 • Φαλαινοθηρία

Είναι μια μορφή επιχειρηματικής επίθεσης όπου ο εγκληματίας στον κυβερνοχώρο καταφέρνει να πείσει τους στόχους τους ότι είναι νόμιμοι. Τα τελευταία χρόνια, η φαλαινοθηρία συμβαίνει να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή όλων. Επιπλέον, αυτοί οι επιτιθέμενοι θεωρούν εμπιστοσύνη στο πρώτο στάδιο και αργότερα, όταν έχουν πρόσβαση, κάνουν κατάχρηση των δεδομένων.

Υπάρχει σχεδόν 136% αύξηση στις απώλειες λόγω φαλαινοθηρίας μεταξύ του 2016 και του 2018. Και καθώς πρόκειται για διαφορετικό είδος προσέγγισης εισβολής, κανένα πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

 • Φέρτε τις πολιτικές της συσκευής σας (BYOD)

Σήμερα, πολλοί από τους οργανισμούς τείνουν να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές για το εργασιακό περιβάλλον. Επιπλέον, ενισχύει επίσης την παραγωγικότητα και την ευελιξία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη πολιτική, αλλά δημιουργεί μια τεράστια απειλή για τις εταιρείες.

Για παράδειγμα, ανεξάρτητα από το πόσο ενεργά πρωτόκολλα ασφαλείας έχετε, μια επηρεαζόμενη συσκευή εργαζομένου μπορεί εύκολα να παραβιάσει την ασφάλειά σας. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν η συσκευή των εργαζομένων επηρεάζεται ή όχι ή κανένας τρόπος να προσφέρει ασφάλεια και στα σπίτια τους.

Επιπλέον, οι προσωπικές συσκευές είναι εύκολο να παραβιαστούν από τα οργανωτικά δίκτυα. Επομένως, εάν ο εισβολέας καταλάβει τη συσκευή του υπαλλήλου, μπορεί να φτάσει στο τείχος προστασίας των οργανισμών σας σε χρόνο μηδέν. Έτσι, αυξάνοντας τους συνολικούς κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

 • DDOS

Κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας ή επίθεση DDOS είναι ένας τύπος επίθεσης που πλημμυρίζει το δίκτυο του οργανισμού με κίνηση και τελικά τερματίζει. Επιπλέον, τυχαίνει να επιτεθούν από πολλές πηγές που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και χιλιάδες. Έτσι, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση της ακριβούς θέσης της επίθεσης.

Έτσι, δεν μπορείτε να σταματήσετε την επίθεση αποκλείοντας απλώς οποιαδήποτε συγκεκριμένη διεύθυνση IP. Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο τερματίζεται, καθιστώντας όλους τους πόρους μη διαθέσιμους τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον οργανισμό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι χάκερ το κάνουν κυρίως.

Ωστόσο, θα μπορούσε να οφείλεται στο να βλάψετε την επωνυμία των οργανισμών ή απλώς να λάβετε πίστωση για την κατάργηση του δικτύου ενός μεγάλου οργανισμού. Περιττό να πούμε ότι η οργάνωση υψηλού προφίλ είναι οι κύριοι στόχοι του DDOS.

Κεφάλαιο-3: Μπορεί το Blockchain να διορθώσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο?

Οι παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας δεν είναι ικανές να χειριστούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με έναν αυξανόμενο αριθμό πολύπλοκων και συνεργαζόμενων μηχανών. Ωστόσο, η ασφάλεια blockchain στο μείγμα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να είναι η ολοκληρωμένη λύση για τα ζητήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο τομέας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι γεμάτος προβλήματα. Και λίγο πολύ μια εύθραυστη λύση στον κυβερνοχώρο δεν είναι ικανή να χειριστεί όλα τα διαφορετικά είδη απειλών. Έτσι, το blockchain μπορεί να είναι η πιο πολλά υποσχόμενη λύση εκεί έξω αυτήν τη στιγμή.

Εννοώ, σκεφτείτε το. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη εισαγωγή της τεχνολογίας. Ακόμα κι αν δημιουργούσε πολλές ανεπάρκειες ακόμα και μετά τα χρόνια, τώρα ανθίζει να είναι μια εξαιρετική λύση.

Επιπλέον, εργάζεται ήδη σε πολλούς οργανισμούς σε διαφορετικούς κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση, η αλυσίδα εφοδιασμού, η ενέργεια κ.λπ..

Έτσι, ως τεχνολογία τείχους προστασίας, προσφέρει πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας. Επίσης, έχουν κερδίσει πολλούς επαίνους από όλους τους κλάδους που το χρησιμοποιούν. Έτσι, μπορεί εύκολα να αποτρέψει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που χρησιμοποιεί κόμβους για να διαμορφώσει την έννοια της αποκέντρωσης. Επιπλέον, χρησιμοποιεί επίσης μια μορφή αμοιβαίας συναίνεσης για την προστασία των δεδομένων. Για παράδειγμα, εάν κάποιος χάκερ προσπάθησε να χαράξει μερικούς από τους κόμβους στο δίκτυο, άλλοι κόμβοι μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία συναίνεσης για να εντοπίσουν ποιος είναι ο κακός παίκτης.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο για να κλειδώσουν τους συμβιβασμένους κόμβους και να σώσουν ολόκληρο το δίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ότι η ασφάλεια blockchain χρησιμοποιεί πραγματικά πολλά συστήματα ισχύος για να προσφέρει κυρίως τον πλεονασμό και την αδιάβροχη δημοσίευση.

Τι σημαίνει όμως αυτό?

Από πολλές απόψεις, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι χάκερ μπορεί να καταστρέψουν μερικά από τα στρατεύματα, αλλά δεν μπορούν να καταργήσουν το συνολικό στρατό ασφαλείας Blockchain. Όπως μπορείτε να δείτε από τα στρατεύματα, εννοώ λίγους κόμβους και από το στρατό, εννοώ όλους τους κόμβους στο δίκτυο.

Έτσι, με την ασφάλεια blockchain στο μείγμα, καμία βιομηχανική λειτουργία ή αποθήκευση πληροφοριών δεν αφήνεται να εξαρτάται αποκλειστικά από το μόνο ευάλωτο σύστημα. Στην πραγματικότητα, το blockchain και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο το βοηθούν να γίνει πιο επεκτάσιμο και ενοχλητικό.

Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πολιτικές ασφαλείας, όπως έλεγχοι ροής ή περιστρεφόμενοι κωδικοί πρόσβασης, θα ελέγχονταν πιο διαφορετικά. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ελέγχους. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αναπαραγάγετε κεντρικά και στη συνέχεια να το αναπτύξετε αργά σε άλλα πεδία.

Επιπλέον, αυτά τα χειριστήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με προστασία από παραβίαση και από όλους τους κόμβους στο δίκτυο blockchain και cybersecurity.

Επομένως, όπως μπορείτε να δείτε, σχηματίζει ένα αυτοπροστατευτικό τείχος προστασίας. Έτσι, δεν έχει κανένα σημείο αποτυχίας. Επιπλέον, δεν θα υπήρχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο ή τυχαίες αλλαγές στο δίκτυο ασφαλείας blockchain.

Έτσι, εάν έχετε μπερδευτεί εάν η ασφάλεια blockchain μπορεί να είναι η λύση, σίγουρα μπορώ να πω ότι σίγουρα μπορεί. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είδους λύση ασφαλείας blockchain χρειάζονται καθώς η ίδια η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει διαφορετικούς τύπους.

Έτσι, πριν επιλέξουν τη λύση, οι οργανισμοί πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι είδους περιπτώσεις έχουν η ασφάλεια blockchain.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain; Δείτε την παρουσίαση Blockchain αυτή τη στιγμή!

Κεφάλαιο-4: Ασφάλεια Blockchain: Πιθανές περιπτώσεις χρήσης

ασφάλεια blockchain

Όταν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία των κυβερνοεπιθέσεων, θα συνειδητοποιήσετε πώς εξελίσσονται πραγματικά τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσετε επίσης πώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να χειριστούν τα συστήματα επίθεσης στον κυβερνοχώρο για τα τυπικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Από τις αρχές του 2016, κάθε μέρα, οι εγκληματίες ξεκίνησαν 4000 επιθέσεις. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το τι έκαναν οι άνθρωποι, έγινε πολύ σαφές ότι η κλιμακούμενη φύση ξεπέρασε τις επιθέσεις του 2015 κατά 300%. Ακόμα και το 2015, οι επιθέσεις ήταν κοντά στις 1000 την ημέρα. Ωστόσο, τριπλασιάστηκε το 2016.

Μερικές από τις σημαντικές παραβιάσεις συνέβησαν επίσης το 2016, όπου 57 εκατομμύρια λογαριασμοί προγραμμάτων οδήγησης και χρηστών παραβιάστηκαν στο Uber. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, 412 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών Friend Finder παραβιάστηκαν επίσης.

Έτσι, βλέπετε ότι το μερίδιο είναι υψηλό τώρα και καμία βιομηχανία δεν είναι καν ασφαλής από τις επιθέσεις. Στην πραγματικότητα, οι χάκερ αναζητούν συνεχώς νεότερους στόχους για διαφθορά. Έτσι, ακόμη και αν είστε ασφαλείς τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι βέβαιο εάν η εταιρεία σας θα είναι ασφαλής και στο μέλλον.

Ωστόσο, ενδέχεται να μην υπάρχει μέθοδος που να προσφέρει εγγύηση 100%. Ωστόσο, η ασφάλεια blockchain είναι πολύ καλύτερη από τις παραδοσιακές. Όπως είπα νωρίτερα, αυτή η ασφάλεια blockchain μπορεί πραγματικά να το μειώσει για εσάς.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας μπορούν να εμποδίσουν τους χάκερ να βγάλουν ευαίσθητες πληροφορίες, θα πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι τεχνολογίας για να δοκιμάσουν.

Ωστόσο, μπορεί να μην είστε τόσο εξοικειωμένοι με τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης blockchain cybersecurity που μπορεί να φέρει στο τραπέζι. Λοιπόν, τώρα θα σκάψω λίγο βαθύτερα σε αυτό το φάσμα.

Δείτε τον Οδηγό Blockchain For Trade Finance τώρα!

 • Επαλήθευση ενημερώσεων λογισμικού ή λήψεων

Οποιοδήποτε είδος Δούρειος ίππος, σκουλήκια και ιοί μπορεί εύκολα να μπει στους υπολογιστές σε διάφορες μορφές. Και τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να εντοπιστούν. Στις αρχές του 2016, δημιουργήθηκαν πάνω από 127 εκατομμύρια διαφορετικοί τύποι κακόβουλου λογισμικού. Για να είμαι ειλικρινής, όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν χωρίς εκπαιδευμένο μάτι.

Στην πραγματικότητα, πολλές φορές έρχεται με τη μορφή ενημέρωσης λογισμικού ή ψευδούς επιλογής λήψης λογισμικού. Θέλετε τι είναι πιο τρομακτικό; Κάθε μέρα το ινστιτούτο AV-TEST τυχαίνει να εγγράφει 350.000 νέους τύπους προγραμμάτων ως κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, το Mac OS που φάνηκε τόσο άθικτο είναι τώρα στόχος κακόβουλου λογισμικού.

Στην πραγματικότητα, μόνο για τη μόλυνση του Mac, υπάρχουν 49.000 κακόβουλα προγράμματα και όλα δημιουργήθηκαν το 2018. Επιπλέον, όλες αυτές οι απάτες είναι τόσο ειδικοί στην απόκρυψη της εφαρμογής και του λογισμικού τους σε καθαρή θέα που τα τυπικά πρωτόκολλα κατά των ιών δεν φαίνονται για να τα ανακαλύψετε με οποιονδήποτε τρόπο.

Και αντί για εσάς, παίρνουν σπίτι όλα τα έσοδα που κερδίσατε μέσω σκληρής εργασίας. Δεν φαίνεται δίκαιο, το κάνει?

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πλέον ανάγκη να ακολουθήσετε περιπτώσεις χρήσης blockchain στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, οι λύσεις ασφαλείας blockchain δεν μπορούν μόνο να καταλάβουν ποιο λογισμικό είναι νόμιμο και ποιο όχι. Ωστόσο, η ασφάλεια blockchain μπορεί επίσης να σας ενημερώσει εάν υπάρχει κακόβουλη ενημέρωση.

Πώς το κάνουν; Λοιπόν, στην τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μπορείτε να συγκρίνετε τις λειτουργίες κατακερματισμού τόσο των προγραμματιστών όσο και εκείνων που πρόκειται να κατεβάσετε. Αφού συγκρίνετε αυτά τα δύο, μπορείτε πραγματικά να επαληθεύσετε εάν είναι νόμιμο ή όχι στην πλατφόρμα blockchain και την ασφάλεια.

Έτσι, απαλλάσσει δραστικά τον πονοκέφαλο από τη λίστα σας.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Blockchain τώρα!

 • Διακοπή κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (DDoS)

Κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας ή επίθεση DDOS είναι ένας τύπος επίθεσης που πλημμυρίζει το δίκτυο του οργανισμού με κίνηση και τελικά τερματίζει. Επιπλέον, τυχαίνει να επιτεθούν από πολλές πηγές που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και χιλιάδες. Έτσι, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση της ακριβούς θέσης της επίθεσης.

Συνήθως, αυτές οι επιθέσεις δεν κερδίζουν τίποτα όπως να κρατούν το σύστημα για χρήματα ή να λαμβάνουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Μοιάζει περισσότερο με αξίωση πίστωσης, ενώ καταστρέφετε την επιχείρησή σας για κυριολεκτικά χωρίς λόγο.

Επιπλέον, ένας νέος τύπος λογισμικού DDoS καθιστά επίσης πιο δύσκολο τον χειρισμό. Στην πραγματικότητα, αυτά κρύβονται και παίζουν νεκρά μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος. Επιπλέον, μπορεί να ξεκινήσει την επίθεση ξανά και ξανά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μάθετε πού βρίσκεται η πηγή.

Έτσι, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαχειρίζεστε όλα τα ζητήματα ή να διατηρείτε τις επιχειρήσεις με συνέπεια.

Η χρήση του για τη διακοπή επιθέσεων DDoS είναι μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αλλά πώς θα το κάνουν πραγματικά οι λύσεις ασφαλείας blockchain; Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να υπάρχει μια εφεδρική ομάδα για την αποθήκευση του δικτύου όταν βρίσκεται υπό πυρκαγιά.

Συνήθως, λόγω του αυξημένου επιπέδου κίνησης, πολλά από τα δίκτυα του οργανισμού κλείνουν. Αλλά όταν το δίκτυο της εταιρείας δέχεται επίθεση, το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας και ενεργοποιεί τους επιπλέον κατανεμημένους κόμβους για να φιλοξενήσει περισσότερο εύρος ζώνης.

Έτσι, όταν εξαντληθεί το εύρος ζώνης, εισάγεται περισσότερη κατανομή εύρους ζώνης. Έτσι, τελικά, κερδίζει η τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτήν τη μέθοδο αύξησης του δικτύου χρησιμοποιώντας την ασφάλεια blockchain και τίποτα άλλο.

Ως αποτέλεσμα, οι εισβολείς δεν θα μπορούν να καταργήσουν τον οργανισμό σας σύντομα.

 • Προσφέρετε ψηφιακές ταυτότητες ή βιομετρικές ταυτότητες

Οι περισσότεροι από τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο θα λάβουν μια «αδύναμη» ετικέτα και απλώς περιμένουν να παραβιαστούν.

Προφανώς, οι κωδικοί μεμονωμένου παράγοντα δεν επαρκούν τώρα για την προστασία όλων των πληροφοριών σας. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά εύκολο να πειραματιστούν. Έτσι, δίνει στον χάκερ εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η χρήση της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με το Facebook, περισσότεροι από 600.000 λογαριασμοί χρηστών παραβιάζονται κάθε μέρα μόνο λόγω προβλέψιμων κωδικών πρόσβασης; Αυτοί είναι πολλοί αριθμοί! Αποτελεί επίσης κίνδυνο για εσάς, εάν ο έλεγχος ταυτότητας δικτύου του οργανισμού σας βασίζεται και σε κωδικούς πρόσβασης.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να συνεχίζετε να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασής σας για να ανταγωνίζεστε με ασφάλεια. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που δεν μπορούμε να παρακολουθούμε. Επιπλέον, τα περισσότερα άτομα δεν αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασης λόγω της υπερβολικής ταλαιπωρίας. Ωστόσο, εάν διατηρείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται προβλέψιμο.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, υπάρχουν περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο blockchain. Όχι μόνο η ασφάλεια blockchain είναι ικανή να προστατεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπαίνουν σε οποιοδήποτε σύστημα.

Με την τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα λάβετε ψηφιακές ταυτότητες ή βιομετρικές ταυτότητες ως αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης.

Στην πραγματικότητα, οι ψηφιακές ταυτότητες ή οι βιομετρικές ταυτότητες είναι πολύ πιο ασφαλείς από τους κωδικούς πρόσβασης. Έτσι, χωρίς το βιομετρικό κλειδί σας, κανένα άλλο άτομο δεν μπορεί πραγματικά να μπει στα προσωπικά σας έγγραφα στο blockchain και στο δίκτυο ασφαλείας.

Επιπλέον, οι λύσεις ασφαλείας blockchain δεν είναι μόνο πιο ασφαλείς, αλλά είναι επίσης πιο εύκολο να τις χρησιμοποιήσετε. Σήμερα, πολλές εταιρείες προσφέρουν αυτή τη λύση και για επιχειρήσεις.

Ρίξτε μια ματιά στη βασική παρουσίαση του Blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Blockchain!

 • Διακοπή παραβιάσεων ασφαλείας σε αυτοματοποιημένα συστήματα

Η άνοδος των αυτόνομων τεχνολογιών ανοίγει νέα ύψη για ανθρώπους και οργανισμούς. Ωστόσο, άνοιξε επίσης περισσότερα κενά για να εισέλθουν οι χάκερ. Στην πραγματικότητα, η χαλαρή φύση των οργανισμών ή η έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας καθιστά τα αυτόνομα συστήματα πιο εύθραυστα από ποτέ.

Το hacking υπάρχει εδώ και γενιές, και τώρα αποτελεί τεράστια ανησυχία για τους οργανισμούς. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν η τάση θα αλλάξει ποτέ ή όχι. Αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν θα είναι σύντομα.

Λόγω της αξιοπιστίας του αυτοματοποιημένου συστήματος, τώρα οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αδύνατα σημεία για να μπουν σε ένα σύστημα. Στην πραγματικότητα, το hacking συμβαίνει κυρίως λόγω κοινής χρήσης διαπιστευτηρίων ή κακών διαδικασιών προστασίας κωδικού πρόσβασης.

Επιπλέον, πολλά άτομα που εργάζονται σε οργανισμούς δεν έχουν τη γνώση να μην μοιράζονται τα διαπιστευτήριά τους με διαδικτυακές πύλες.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν ένας εισβολέας εισέρχεται στο δίκτυο του υπαλλήλου, ο εισβολέας αποκτά επίσης πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο. Έτσι, δίνοντάς του ένα τζάκποτ.

Επομένως, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε περιπτώσεις χρήσης blockchain στον κυβερνοασφάλεια. Στην πραγματικότητα, οι λύσεις ασφαλείας blockchain είναι σε θέση να εντοπίσουν κατεστραμμένες και άκυρες εισόδους και εντολές. Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας μπορούν να καθορίσουν πότε μια διεφθαρμένη εντολή προσπαθεί να εισέλθει στο δίκτυο.

Επιπλέον, η τεχνολογία blockchain για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι τόσο προηγμένη που μπορεί εύκολα να τα σταματήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Και χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ποιο από το αυτοματοποιημένο σύστημα έχει παραβιαστεί και να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης επίσης.

Έτσι, βλέπετε έτσι πώς μπορεί να βοηθήσει η ασφάλεια blockchain στα αυτοματοποιημένα συστήματα.

 • Περισσότερο ασφαλές DNS

Το Domain Name System ή το DNS είναι παρόμοιο με τα τηλεφωνικά βιβλία που βοηθούν στον προσδιορισμό ενός ιστότοπου με βάση τη διεύθυνση IP. Κυρίως αυτά είναι απαραίτητα για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον σωστό ιστότοπο όταν το αναζητάτε.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι ότι το DNS είναι μόνο εν μέρει αποκεντρωμένο. Έτσι, οποιοσδήποτε χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στη σύνδεση του ιστότοπου και της διεύθυνσης IP και να το χρησιμοποιήσει για διακοπή λειτουργίας ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, οδηγεί σε μια σημαντική πτώση για την επιχείρηση καθώς χάνουν την επιχείρησή τους και έχουν κακή εντύπωση στους πελάτες. Έτσι, τελικά, αρχίζει επίσης να υποβαθμίζει την αξία της επωνυμίας τους.

Μερικές από τις κοινές μεθόδους είναι να μολύνουν το DNS για να ανακατευθύνουν τον πελάτη σε πολλούς ιστότοπους απάτης. Για να μην αναφέρουμε, κάθε στοιχείο του ιστότοπου είναι γεμάτο κακόβουλο λογισμικό. Έτσι, μπορεί να ανοίξετε έναν νόμιμο ιστότοπο και να ανακατευθυνθείτε σε έναν μολυσμένο, μόνο για να φορτώσετε κάποιο κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τις επιχειρήσεις και απαιτεί περισσότερη ασφάλεια σε αυτήν τη θέση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περιπτώσεις χρήσης του blockchain στον κυβερνοχώρο μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Λοιπόν, η λύση είναι να κάνουμε το DNS ένα πλήρως αποκεντρωμένο σύστημα. Έτσι, με την τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, κανένας χάκερ δεν θα έχει πρόσβαση στους συνδέσμους IP.

Επίσης, οι λύσεις ασφαλείας blockchain όχι μόνο θα φιλοξενήσουν το σύστημα DNS, αλλά θα προσφέρουν επίσης περισσότερα επίπεδα ασφαλείας για αυτό.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας σε κάθε επίπεδο που καθιστούν το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας ένα πλήρες σύστημα απόδειξης.

Και έτσι μπορεί η ασφάλεια του blockchain να φροντίσει για τις ευπάθειες του συστήματος DNS.

 • Παροχή Αποκεντρωμένης Αποθήκευσης Δεδομένων

Εάν χρησιμοποιείτε κεντρικό χώρο αποθήκευσης για τη διατήρηση όλων των πληροφοριών σας, τότε είστε απλώς μια πάπια καθισμένος, περιμένετε να χακαριστούν. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής αποθήκευσης είναι επιρρεπές σε απώλεια δεδομένων.

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί για οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα σε αυτήν τη λίστα. Κάθε μέρα πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν διαγραφή και αλλοίωση των δεδομένων τους χωρίς την κατάλληλη εξουσία. Επιπλέον, θα μπορούσε να είναι μια αναξιόπιστη εγκατάσταση αποθήκευσης για να είναι η αιτία της.

Ωστόσο, έρχεται με σοβαρές συνέπειες για τους οργανισμούς. Η απώλεια των δεδομένων θα είχε τεράστια αναστάτωση και θα ήταν ενοχλητική για την επιχειρηματική γραμμή. Επιπλέον, μπορεί να χαλάσει τη φήμη της επωνυμίας σας. μπορείτε να χάσετε πελάτες και να χάσετε χρήματα.

Σε κάνει να σκεφτείς πώς αυτές οι επιχειρήσεις δεν δοκίμασαν ποτέ κάτι άλλο. Και κάθε μέρα, ο αριθμός των παραβιάσεων αποθήκευσης αυξάνεται συνεχώς. Επομένως, είναι εμφανές ότι η κεντρική βάση δεδομένων δεν μπορεί να προσφέρει την προστασία με κανέναν τρόπο.

Ωστόσο, με τις περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο blockchain, μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων. Η αρχιτεκτονική του δικτύου των λύσεων ασφαλείας blockchain είναι αποκεντρωμένη από τη φύση της. Έτσι, με αυτήν τη νέα μέθοδο, δεν θα αφήσετε κανένα σημείο εισόδου στο δίκτυο ασφαλείας blockchain.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ, αντί για ένα μόνο σημείο εισόδου που προστατεύει τις πληροφορίες, υπάρχουν χιλιάδες ισχυρά εμπόδια που προστατεύουν τα δεδομένα σας. Και έτσι λειτουργεί το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας.

Επίσης, με την τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα χρειαστείτε διαλειτουργικότητα για να αποκτήσετε την πλήρη εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία καταφέρνει να την τραβήξει, είτε το αμφιβάλλετε είτε όχι.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό Corda Blockchain τώρα!

 • Έλεγχος ταυτότητας ταυτότητας για συσκευές Edge

Χρησιμοποιούμε συσκευές αιχμής κάθε μέρα της ζωής μας, και θα ήταν και πιο μοντέρνο στο μέλλον. Σήμερα, οι περισσότερες συσκευές συνδέονται μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί κάποια αδύνατα σημεία στο σύστημα ασφαλείας.

Όσο είναι πραγματικά χρήσιμοι, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πολύ για τη χρήση τους επίσης. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις συσκευές αιχμής φέρουν τα δικά τους προβλήματα ασφαλείας. Επιπλέον, η ίδια η αρχιτεκτονική είναι ελαττωματική με εξαιρετικά αδύνατα σημεία.

Γνωρίζατε ότι το 41% ​​όλων των συσκευών Android είναι ευάλωτο σε ακραίες επιθέσεις Wi-Fi; Όχι μόνο θα καταστρέψει το τηλέφωνο, αλλά εάν είναι συνδεδεμένο σε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου, θα καταστρέψει και αυτά.

Στην πραγματικότητα, πολλοί υπάλληλοι τείνουν να συνδέονται στο δίκτυο της εταιρείας τους με το μη ασφαλές τηλέφωνο και αυτό οδηγεί σε εύκολη πρόσβαση για χάκερ.

Γι ‘αυτό οι συσκευές αιχμής χρειάζονται επίσης ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς κενά για να προσφέρουν όλες τις δυνατότητες.

Έτσι, βλέπετε ότι οι περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο blockchain, σε αυτήν την περίπτωση, είναι εξαιρετικά κατάλληλες. Μπορεί να προσφέρει την ταυτότητα ταυτότητας που απαιτείται για αυτές τις εξαιρετικά ευπαθείς συσκευές αιχμής. Αλλά πώς θα λύσει η ασφάλεια το blockchain αυτό το ζήτημα?

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, το blockchain και το δίκτυο ασφαλείας θα απομονώσουν το κεντρικό δίκτυο με μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών βημάτων. Εδώ, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βιομετρικό κλειδί ή υπογραφή που θα εξασφάλιζε τη σωστή σύνδεση.

Επομένως, οι λύσεις ασφαλείας blockchain μπορούν να διασφαλίσουν ότι μόνο το εξουσιοδοτημένο άτομο εισέρχεται στο σύστημα. Με τη βοήθεια του αποκεντρωμένου χώρου αποθήκευσης, η τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί επίσης να αποθηκεύσει τα κλειδιά σε ασφαλές μέρος.

Επιπλέον, το ίδιο το δίκτυο μπορεί να προσφέρει ψηφιακές ταυτότητες όταν μια εταιρεία το δημιουργεί για πρώτη φορά.

 • Παροχή διανομής του δημόσιου κλειδιού

Ακόμα κι αν βασίζεστε σε κωδικούς πρόσβασης ή πρέπει να το κάνετε έως ότου όλα τα συστήματα στον κόσμο αποκεντρωθούν πλήρως, πώς μπορεί να βοηθήσει η ασφάλεια blockchain σε αυτήν την περίπτωση; Προς το παρόν, οι περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης και ονόματα χρήστη αποθηκεύονται σε κεντρικές βάσεις δεδομένων.

Λοιπόν, γνωρίζετε τώρα ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να εισπράξετε. Εάν κατά κάποιο τρόπο η ίδια η βάση δεδομένων παραβιαστεί, τότε ο χάκερ απλώς χτύπησε το τζάκποτ. Ίσως σκέφτεστε ποια είναι η μεγάλη υπόθεση εάν λάβει τον κωδικό πρόσβασης για οποιοδήποτε λογαριασμό κοινωνικών μέσων ή κάποιον ιστότοπο που μόλις χρησιμοποιείτε?

Λοιπόν, το ζήτημα θα ήταν όταν χρησιμοποιείτε τον ίδιο ή παρόμοιο κωδικό πρόσβασης για τις συνδέσεις τραπεζικού λογαριασμού ή τις συνδέσεις αρχείων υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να καταλάβετε ένα μοτίβο από την εμφάνιση ενός κωδικού πρόσβασης. Έτσι, ακόμα κι αν νομίζετε ότι μια απλή κωδικοποίηση κωδικού πρόσβασης δεν θα κάνει καμία διαφορά, στην πραγματικότητα, μπορεί.

Και με αυτόν τον τρόπο οι χάκερ παίρνουν ταιριάζει. Για να το σταματήσετε, θα διανεμηθούν δημόσια κλειδιά όπως κωδικοί πρόσβασης ή ονόματα χρήστη, ώστε κανένας εισβολέας να μην έχει πρόσβαση σε αυτά.

Οι περιπτώσεις χρήσης blockchain στον κυβερνοασφάλεια θα προσφέρουν ένα δίκτυο ασφαλείας blockchain που είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Εάν αρχίσετε να αποθηκεύετε το δημόσιο κλειδί σας σε πολλούς κόμβους με πλήρη κρυπτογράφηση, καθίσταται δύσκολο για τους εισβολείς να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Φανταστείτε, διαιρέσατε τον κωδικό πρόσβασης και τον κρυπτογραφήσατε και μοιράσατε όλα τα κομμάτια μεταξύ πολλών κόμβων στο blockchain και στο δίκτυο ασφαλείας.

Έτσι, ακόμη και αν ο χάκερ προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δεν μπορεί να ξέρει πού είναι πραγματικά τα κομμάτια.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές λύσεις ασφαλείας blockchain για αυτό που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μάθετε για διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα Blockchain για να αξιοποιήσετε την τεχνολογία τώρα!

 • Προσφορά συσκευής υλικού

Αυτό είναι το αυτί του πολέμου στον κυβερνοχώρο, όπου οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν ό, τι είναι δυνατόν για να μας πληγώσουν. Στην πραγματικότητα, κάθε κλάδος αντιμετωπίζει ζητήματα κλοπής και δεν έχει την κατάλληλη ασφάλεια για να τα διατηρήσει.

Επιπλέον, πολλές εταιρείες χιονιού έχουν πλαστά προϊόντα επίσης. Αυτά τα προϊόντα μπαίνουν στο σύστημά τους χωρίς να αφήνουν ίχνη και οι άνθρωποι τα αγοράζουν ως νόμιμα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, το υλικό είναι μια από τις υψηλότερες παραποιημένες θέσεις όλων των εποχών.

Ωστόσο, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αξιοποιούν αυτό το παραποιημένο υλικό προς όφελός τους. Το πλαστό υλικό έχει κρύψει κακόβουλους ιούς. Ναι, ακούσατε σωστά, εισάγουν τους ιούς στο υλικό πριν το προμηθεύσουν σε νόμιμους κλάδους.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει προέλευση υλικού, πολλοί οργανισμοί δεν γνωρίζουν εάν ασχολούνται με καλά προϊόντα ή κακά. Ως αποτέλεσμα, όταν ένας οργανισμός παίρνει τις συσκευές και τις συνδέει στο δίκτυό τους, όλη η κόλαση χάνεται.

Ακόμα κι αν μπορεί να έχετε ένα πρωτόκολλο ασφαλείας σε λειτουργία, οι ιοί από το υλικό είναι πραγματικά δύσκολο να απαλλαγείτε.

Επομένως, πρέπει να υπάρχει προέλευση υλικού και οι περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο blockchain μπορούν σίγουρα να το κάνουν αυτό. Με την προέλευση του υλικού της συσκευής, κανένας κακόβουλος ιός δεν μπορεί πλέον να παραβιάσει το δίκτυο. Τώρα κατά την κατασκευή, ο κλάδος μπορεί να δει εάν ο προμηθευτής είναι νόμιμος ή όχι στο δίκτυο ασφαλείας blockchain.

Με τη βοήθεια του blockchain και της πλατφόρμας ασφαλείας, μπορεί εύκολα να καταλάβει την προέλευση του υλικού. Είναι ένα από τα πολλά προνόμια της τεχνολογίας blockchain για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η αμετάβλητη βάση δεδομένων βοηθά στη διατήρηση των πληροφοριών.

Υπάρχουν ήδη αρκετές λύσεις ασφαλείας blockchain εκεί έξω για αυτήν την εξειδικευμένη θέση.

 • Φιλτράρισμα των ειδοποιήσεων ασφαλείας

Λοιπόν, η χρήση τυπικών πρωτοκόλλων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι μεγάλη. Ωστόσο, με αυτό έρχεται και σε μεγάλο κόστος. Το ζήτημα είναι όταν μπορούν να εντοπίσουν κακόβουλο λογισμικό ή κακά δεδομένα. Ωστόσο, φαίνεται επίσης να επισημαίνουν νόμιμα δεδομένα ως κατεστραμμένα.

Στην πραγματικότητα, η λανθασμένη επισήμανση είναι τόσο μεγάλη σε αριθμό που χρειάζεται περισσότερα πρόσθετα διοικητικά κόστη για να καταλάβει ποια όχι και ποια. Έτσι, συνεχίζει να προσθέτει περισσότερα χρήματα αντί να τα μειώνει.

Αυτά τα ψευδώς θετικά δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την ίδια την εταιρεία. Ακριβώς με ψευδώς θετικά δεδομένα, κοστίζει επιχειρήσεις πάνω από 1,3 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Επιπλέον, ο χρόνος που χάνεται είναι 21.000 ώρες.

Έτσι, δεν σπαταλά μόνο το τεράστιο χρηματικό ποσό, αλλά σπαταλά επίσης χρόνο.

Γι ‘αυτό με τις περιπτώσεις χρήσης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο blockchain, μπορείτε να λάβετε τα φιλτραρισμένα δεδομένα. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις ασφαλείας blockchain θα ήταν πιο ακριβείς χωρίς ψευδώς θετικά. Οι κόμβοι εντός του πλαισίου λύσεων ασφαλείας blockchain μπορούν να λειτουργήσουν ως επαληθευτές εάν τα δεδομένα είναι σωστά ή όχι.

Έτσι, θα απαλλαγείτε από το επιπλέον κόστος και σπαταλάτε χρόνο για καλό στην τεχνολογία blockchain ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο όφελος εδώ. Οι πλατφόρμες Blockchain και ασφάλειας είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές από τις μέσες λύσεις. Λοιπόν, είναι ένα win-win για όλους.

Κεφάλαιο-5: Παραδείγματα Blockchain Cybersecurity at Work

 • Σανταντέρ

Η Santander χρησιμοποιεί την ασφάλεια blockchain για να βελτιώσει τις διεθνείς υπηρεσίες πληρωμών. Προφανώς, είναι η πρώτη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που υιοθέτησε το blockchain για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον, με τη βοήθεια του blockchain και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, βοηθούν τους πελάτες τους να πληρώσουν στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό τους στο Santander.

Επίσης, με τη βοήθεια του Ripple, τώρα η υπηρεσία One Pay Fix είναι ζωντανή στην Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την Ισπανία. Όλοι γνωρίζουμε πώς το εσωτερικό δίκτυο των τραπεζών βρίσκεται πάντα υπό συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις. Και για να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες δεν πάσχουν από το Santander χρησιμοποιεί ασφάλεια blockchain για την προστασία όλων των εσωτερικών δικτύων τους.

 • Εθνική Τράπεζα του Καναδά

Η Εθνική Τράπεζα του Καναδά χρησιμοποιεί το δίκτυο blockchain και cybersecurity για την έκδοση του χρέους τους. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν το Coreenterprise-Ethereum του J.P. Morgan ως το βασικό δίκτυο. Το Korum είναι μια εταιρική έκδοση του Ethereum με πρόσθετα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία κάθε οργανισμού από κυβερνοεπιθέσεις.

Και η Εθνική Τράπεζα του Καναδά χρησιμοποιεί την πτυχή της ασφάλειας blockchain για να εξασφαλίσει 100% ασφάλεια στις συναλλαγές. Επιπλέον, εργάζεται επίσης σε άλλα έργα, όπως προσφέρει ένα ασφαλές κανάλι για βιομηχανίες αλυσίδας εφοδιασμού.

Εν πάση περιπτώσει, πέρασαν πρόσφατα μια δοκιμαστική φάση έκδοσης χρέους, όπου εξέδωσαν χρέος ενός έτους 150 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

 • Μπαρκλέι

Η Barclays χρησιμοποιεί blockchain και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να προσφέρει ασφάλεια στις μεταφορές χρημάτων. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν επίσης δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη χρήση τεχνολογίας ασφαλείας blockchain. Στην πραγματικότητα, το πρωταρχικό αντικείμενο αυτής της εταιρείας είναι να το χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τη σταθερότητα και τη δημοτικότητα των μεταφορών νομισμάτων.

Το χρησιμοποιούν επίσης για να διατηρούν όλες τις εσωτερικές βάσεις δεδομένων τους μακριά από τους χάκερ. Επιπλέον, έχουν επίσης ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασφάλεια blockchain στις διαδικασίες KYC. Έτσι, με τη βοήθεια αυτής, οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματοοικονομική εταιρεία μπορεί να αποθηκεύσει την προσωπική τους ταυτότητα στο δίκτυο blockchain.

 • Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης

Το Change Healthcare χρησιμοποιεί το blockchain και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να προσφέρει λύσεις υγειονομικής περίθαλψης σε όλα τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ. Όχι μόνο αυτό, αλλά το χρησιμοποιούν επίσης για τη δική τους διαχείριση ασφάλειας. Επιπλέον, η εταιρεία γνωρίζει πώς καταρρέει η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης λόγω των παραβιάσεων και της κακοποίησης των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Στην πραγματικότητα, είναι ένας καθημερινός παράγοντας που πολλές ευαίσθητες πληροφορίες ασθενών διαρρέουν ή παραβιάζονται από τη βάση δεδομένων του νοσοκομείου.

Για να μην αναφέρουμε, η αλλαγή των δεδομένων για προσωπικό κέρδος είναι εμφανής. Και όλα αυτά επειδή η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης δεν διαθέτει κατάλληλη ασφάλεια. Γι ‘αυτό το Change Healthcare δεν προσφέρει μόνο λύσεις ασφαλείας blockchain, αλλά το χρησιμοποιεί και για να παρακολουθεί το δίκτυό τους.

 • Υγειονομικοί δεσμοί

Η Health Linkages χρησιμοποιεί ασφάλεια blockchain για να διασφαλίσει μια διαφανή μεταφορά δεδομένων και διαδικασίες ελέγχου για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Όχι μόνο αυτό, αλλά το χρησιμοποιεί επίσης για να ενισχύσει τη συμμόρφωση στη βιομηχανία. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τους, μπορείτε να κοινοποιείτε δεδομένα ασθενών μόνο εάν έχετε τα κατάλληλα διαπιστευτήρια.

Επίσης, απαριθμεί όλα τα συμβάντα υγειονομικής περίθαλψης και το οποίο καθιστά τη λήψη αποφάσεων σαφέστερη για τους γιατρούς. Ωστόσο, η εξασφάλιση ότι κανένας χάκερ ή τρίτος δεν έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι η προτεραιότητα.

Προς το παρόν, εργάζονται επί του παρόντος σε μια διαφορετική δοκιμή έργου blockchain και κυβερνοασφάλειας, όπου οι επαγγελματίες μπορούν να δουν τις πληροφορίες των ασθενών σε ένα ασφαλές κανάλι.

 • Η πολιτεία του Κολοράντο

Η πολιτεία του Κολοράντο χρησιμοποιεί ασφάλεια blockchain και πιστεύει ότι για κυβερνητικές περιπτώσεις, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για προστασία δεδομένων. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Γερουσία του Κολοράντο ψήφισε νομοσχέδιο σχετικά με το ζήτημα της χρήσης ασφάλειας blockchain για να εξασφαλίσει την αποθήκευση των αρχείων τους.

Συνήθως, το Κολοράντο αντιμετωπίζει καθημερινά 6-8 εκατομμύρια προσπάθειες πειρατείας. Και πολλές φορές οι χάκερ ήταν νικηφόροι, βλάπτουν την κυβερνητική δομή. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, το Κολοράντο χρησιμοποιεί την κρυπτογράφηση του blockchain για να τους κρατήσει μακριά από τυχόν απόπειρες παραβίασης. Και με αυτόν τον τρόπο η ασφάλεια του blockchain επηρεάζει επίσης τις κυβερνήσεις.

 • Αυστραλία

Λοιπόν, η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν είναι πολύ πίσω όταν πρόκειται για τη χρήση blockchain και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την αποθήκευση των κυβερνητικών εγγράφων τους. Στην πραγματικότητα, η χώρα έδωσε προτεραιότητα στη χρήση του δικτύου ασφαλείας blockchain για την κυβέρνηση.

Παρόλο που το δίκτυο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια, αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα γίνει σύντομα ένα πολύτιμο πλεονέκτημα.

Προς το παρόν, λαμβάνουν τεχνολογική υποστήριξη από την IBM για να κάνουν το κυβερνητικό οικοσύστημα. Επίσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα είναι μια θαυμάσια προσθήκη και για τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

 • Μάλτα

Επί του παρόντος, η Μάλτα χρησιμοποιεί την ασφάλεια blockchain για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των χρηματοοικονομικών τους τομέων. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης την πτυχή ασφάλειας του blockchain. Γιατί; Λοιπόν, θέλουν κυρίως να προστατεύσουν όλα τα κυβερνητικά τους έγγραφα. Επιπλέον, θέλουν επίσης να κρατήσουν όλες τις πληροφορίες των πολιτών μακριά από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Στην πραγματικότητα, η Μάλτα είναι περισσότερο από πρόθυμη να καλωσορίσει το blockchain σε κάθε τομέα. Στην πραγματικότητα, θέλουν να γίνουν το νησί Blockchain. Επίσης, με την αυξανόμενη τρέλα κρυπτονομισμάτων στη Μάλτα, βρίσκονται κάτω από το στόχο του χάκερ για πολύ καιρό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει το blockchain ως επίπεδο ασφαλείας και για τις βάσεις δεδομένων τους.

 • Οργανισμός Προχωρημένων Έργων Άμυνας (DARPA)

Ο οργανισμός Defense Advanced Research Projects Agency ή το DARPA είναι πραγματικά ο οργανισμός Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών που εργάζεται σε τεχνολογίες για τον στρατό. Στην πραγματικότητα, αναπτύσσουν κυρίως διαφορετικές αναδυόμενες τεχνολογίες για τον στρατό των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τώρα που η τεχνολογία blockchain είναι μία από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, η DARPA εξετάζει πώς μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των μεταφορών δεδομένων. Γι ‘αυτό εργάζονται σε ένα σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων βασισμένο στην ασφάλεια που μπορεί να βοηθήσει τον στρατό να μοιραστεί τις πληροφορίες σε οποιαδήποτε τοποθεσία άμεσα.

Και επίσης για να βεβαιωθείτε ότι κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να τέμνει το μήνυμά τους στο δίκτυο blockchain και cybersecurity.

Δείτε τις διαφορές μεταξύ του Blockchain και της βάσης δεδομένων.

 • Κινεζικός Στρατιωτικός

Ο Κινεζικός Στρατιωτικός ενδιαφέρεται τώρα για την ασφάλεια blockchain για να ενισχύσει τα πρωτόκολλά ασφαλείας τους στο στρατιωτικό και κυβερνητικό τους δίκτυο. Επιπλέον, πιστεύουν ότι η ασφάλεια blockchain έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τους ξένους αντιπάλους να αλλάξουν ή να αλλάξουν ζωτικές στρατιωτικές ή κυβερνητικές πληροφορίες.

Συνήθως, πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές διαρροές πληροφοριών και αλλαγές. Και σίγουρα, οι στρατιωτικές πληροφορίες μιας χώρας δεν πρέπει να βρίσκονται στο χέρι του τρίτου μέρους. Μπορεί να βλάψει σοβαρά τη χώρα.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποια έργα εργάζονται για λόγους εμπιστευτικότητας. Γνωρίζουμε όμως ότι προσπαθούν να καλύψουν τις πληροφορίες και την επικοινωνία μεταξύ των αξιωματικών για τη λειτουργία πληροφοριών.

Έτσι, μπορείτε να δείτε πώς η ασφάλεια blockchain επηρεάζει πραγματικά τον μεγαλύτερο τομέα στον κόσμο.

 • Λόκχεντ Μάρτιν

Ο Lockheed Martin είναι ο πρώτος εργολάβος άμυνας των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί blockchain και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να βελτιώσει τα πρωτόκολλα. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιεί επίσης ασφάλεια blockchain στη διαχείριση κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας, μηχανικά συστήματα και ανάπτυξη λογισμικού.

Θέλει να διασφαλίσει ότι κάθε ένα από αυτά τα πεδία έχει εξαιρετικά αυστηρή ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία λαμβάνει τεχνολογική υποστήριξη από το Guardtime.

Ένας άλλος πιθανός λόγος για να επιλέξει το δίκτυο ασφαλείας blockchain είναι να διασφαλίσει ότι όλη η ανάπτυξη των όπλων παραμένει ασφαλής και δεν πέφτει σε λάθος χέρια, επειδή η ανάπτυξη όπλων είναι επίσης ζωτικό μέρος σε μια χώρα και κυβέρνηση.

 • Αυτοματισμός Flex και Rockwell

Η Flex είναι η εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για διάφορους λόγους και μία από αυτές είναι η ασφάλεια. Όχι μόνο η Flex αλλά και μια άλλη εταιρεία υλικού Rockwell Automation χρησιμοποιεί επίσης την ασφάλεια blockchain για να προσφέρει πιο ασφαλή υποδομή στη διαδικασία κατασκευής και αποστολής τους.

Προς το παρόν, και οι δύο έλαβαν τεχνολογική υποστήριξη από Cisco. Στην πραγματικότητα, ως μέρος της αξιόπιστης IoT Alliance, η Cisco είναι περισσότερο από πρόθυμη να ενσωματώσει το blockchain με συσκευές IoT.

Κι έτσι πιστεύουν, το IoT και το blockchain συνδυάζονται πραγματικά πολύ καλά.

 • Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ συνεργάζεται με το Guardtime για να εξασφαλίσει ένα πλήρως ασφαλές δίκτυο για τους κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους στην άκρη των ηλεκτρικών δικτύων. Εδώ, από την άκρη των ηλεκτρικών δικτύων, σημαίνουν τη διασταύρωση όπου το ηλεκτρικό δίκτυο χωρίζεται σε άλλους πελάτες και κατανεμημένα δίκτυα.

Επιπλέον, θέλουν να σταματήσουν οποιαδήποτε κακή χρήση της ενέργειας προτού διαχωριστεί σε άλλα δίκτυα. Προφανώς, το έργο ονομάζεται Cybersecurity for Energy Delivery Systems υπό τον κόσμο του Ομπάμα.

Επιπλέον, η χρήση του blockchain για την υποστήριξη του συστήματος όχι μόνο θα τους βοηθούσε να καταπολεμήσουν επιθέσεις τρίτων αλλά και να διασφαλίσουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στην υποδομή.

 • Ηθικά

Η Ethical χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή ασφάλεια blockchain για την προστασία του ίχνους ελέγχου. Επιπλέον, συνεργάζονται με το Guardtime για να διασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια των διαδρομών ελέγχου. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που γίνεται μια λειτουργία, προστίθεται στη βάση δεδομένων. Επιπλέον, για κάθε εγγραφή, εισάγεται μια νέα υπογραφή KSI.

Τι ηθικό κάνει εδώ είναι να αποθηκεύσετε την υπογραφή ως απόδειξη; ΕΑΝ η υπογραφή υπάρχει στη βάση δεδομένων, τότε είναι απόδειξη ότι η συγγραφή, ο χρόνος ή η ακεραιότητα του ελέγχου παραμένει ανέπαφη. Εν πάση περιπτώσει, τα αποδεικτικά στοιχεία εγγράφονται στο δίκτυο blockchain Guardtime για μελλοντική χρήση.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν αγγίχθηκε τίποτα, η εταιρεία μπορεί να επικυρώσει χρησιμοποιώντας την υπογραφή με τα αποδεικτικά στοιχεία στη βάση δεδομένων.

Γιατί δεν ρίξετε μια ματιά στον Οδηγό Blockchain Hyperledger?

 • Ενεργειακός τομέας του ΗΒ

Ο Τομέας Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει την ασφάλεια blockchain και γι ‘αυτό εξετάζουν επί του παρόντος την τεχνολογία της Guardtime. Γι ‘αυτό να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια της ασφάλειας blockchain. Ο τομέας λαμβάνει επί του παρόντος ασκήσεις κυβερνοχώρου.

Όλες οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται στο ενεργειακό περιβάλλον έχουν διαφορετικά περιβάλλοντα, σενάριο και προσομοίωση πραγματικής ζωής για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το όλο πράγμα. Ωστόσο, προς το παρόν, ο πρωταρχικός στόχος ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν την επίθεση, να την σταματήσουν να εξαπλωθεί και να ανακάμψουν από αυτήν.

Λοιπόν, περιττό να πούμε, οι ασκήσεις ήταν επιτυχείς και ο ενεργειακός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου πήρε μια γεύση από δύναμη blockchain. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα εφαρμόσουν την τεχνολογία ή όχι.

 • Πολιτικός πυρηνικός τομέας του ΗΒ

Ένας άλλος τεράστιος τομέας που εξετάζει την ασφάλεια blockchain είναι ο Πολιτικός Πυρηνικός Τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην πραγματικότητα, ο πυρηνικός τομέας πρέπει να έχει πλήρη αποδεικτικά μέτρα ασφαλείας εάν θέλει να αντιμετωπίσει όλες τις επιθέσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Γι ‘αυτό συνεργάζονται με το Guardtime για να κατανοήσουν καλύτερα τις συνέπειες της χρήσης της τεχνολογίας. Προς το παρόν, η Guardtime τους έδειξε μια πραγματική επίθεση στον κυβερνοχώρο σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο και πώς μπορούν να την υπερασπιστούν.

Φαίνεται ότι ήταν μια τεράστια επιτυχία. Παρόλο που ο πυρηνικός τομέας είναι περισσότερο από πρόθυμος να συνεργαστεί με το blockchain, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε αν έχουν ενεργό έργο ή όχι.

 • Ντανιέλι

Η Danieli λαμβάνει τη λύση ασφαλείας blockchain από τον Naoris. Εάν δεν έχετε ακούσει για τη Danieli, επιτρέψτε μου να σας πω λίγο. Η Danieli είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χάλυβα στη βιομηχανία. Καθώς η Danilei είναι μία από τις εταιρείες blue-chip, είναι απολύτως απαραίτητο να έχει προστασία για όλους τους πελάτες και ευαίσθητες πληροφορίες.

Στην τρέχουσα κατάστασή τους, κάθε μία από τις συσκευές των υπαλλήλων της μπορεί να λειτουργήσει ως διάβαση στο δίκτυό τους. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες στον κυβερνοχώρο, ζήτησαν από τη Naoris την ασφάλεια blockchain μόνο για τους διακομιστές δεδομένων τους σε όλο τον κόσμο.

Το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε αυτό το στάδιο.

 • Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας

Το Εσθονικό Υπουργείο Άμυνας παραχώρησε σύμβαση για την Guardtime για την ασφάλεια blockchain. Στην πραγματικότητα, θέλουν να αναπτύξουν την επόμενη γενιά του κυβερνοχώρου του ΝΑΤΟ για την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, ο νέος σχεδιασμός θα ξεκλειδώσει πολλές δυνατότητες όπως ηλεκτρονικός πόλεμος, ευφυΐα, δυνατότητες βελτίωσης αποστολών, κυβερνοασφάλεια και πολλά άλλα.

Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι επιτόπου, πρέπει να διαθέτει ένα πλήρες απόθεμα αντιγράφου ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Γι ‘αυτό χρησιμοποιούν την ασφάλεια blockchain για αυτό.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις υιοθέτησης blockchain, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με αυτό.

Κεφάλαιο-6: Τελική σημείωση

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει χάσει εδώ και αρκετό καιρό. Κυρίως αμέσως μετά την ανάπτυξη του κακόβουλου λογισμικού το 2016, πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν τεράστιες απώλειες κάθε χρόνο μόνο λόγω εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, η ασφάλεια blockchain είναι κάτι περισσότερο από ικανή να χειριστεί μόνη της όλη την απειλή ασφαλείας. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μια τεχνολογία πλήρους απόδειξης. Ωστόσο, κρίνοντας πώς λειτουργούν άλλα πρωτόκολλα ασφαλείας, το blockchain είναι πολύ καλή αρχή. Αξίζει σίγουρα να το εξετάσουμε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me