Blockchain για ψηφιακή ταυτότητα: Η αποκεντρωμένη και αυτόνομη ταυτότητα (SSI)

Η ταυτότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας στη ζωή μας. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλα όσα κάνουμε περιστρέφονται γύρω από την ταυτότητα. Και με εύκολη πρόσβαση σε αυτό, οι βιομηχανικές μας πτυχές μπορούν πραγματικά να λάμψουν. Στην πραγματικότητα, οι ταυτότητές μας αφήνουν αργά το παλιό σύστημα που βασίζεται σε χαρτί και κινούνται προς την ψηφιακή ταυτότητα.

Όμως, το μόνο που το ψηφιοποιεί δεν θα λύσει τα πολλά προβλήματα που συνοδεύουν. Τώρα που το blockchain υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και για την ψηφιακή ταυτότητα.

Για να είμαι ειλικρινής, το blockchain και η ψηφιακή ταυτότητα είναι ένα πραγματικά υπέροχο ζευγάρι. Με νέες καινοτομίες που έρχονται σε πολλούς τομείς, οι τομείς ταυτότητας εξακολουθούν να μην διαθέτουν ψηφιοποίηση. Έτσι, το blockchain μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων και να μας δώσει μια αποκεντρωμένη λύση ταυτότητας.

Έτσι, θα μιλήσω για όλους τους εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακή ταυτότητα σε αυτόν τον οδηγό. Ας ξεκινήσουμε!

Contents

Κεφάλαιο-1: Βασικές αρχές της ταυτότητας

Η ταυτότητα είναι σίγουρα ένα από τα βασικά δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει ταυτότητα για να εργαστεί στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Εν πάση περιπτώσει, η θεμελιώδης δομή ταυτότητας αποτελείται από –

 • Όνομα και επώνυμο.
 • Η ημερομηνία γέννησης.
 • Ιθαγένεια.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες μορφές αναγνωριστικών όπως ο αριθμός διαβατηρίου ή οι άδειες καταδύσεων ή ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ. Στην πραγματικότητα, αυτές οι φόρμες τείνουν να διαφέρουν στις χώρες.

Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να δηλώσει πόσο σημαντική είναι η ταυτότητα. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς σωστή ταυτοποίηση, δεν μπορείτε να έχετε πραγματικά ιδιοκτησία, να χρησιμοποιήσετε κυβερνητικές υπηρεσίες, να ψηφίσετε, να έχετε τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμη και να αποκτήσετε εργασία.

Έτσι, θα χρειαζόσασταν πάντα ένας τρόπος για να έχετε τον έλεγχο της ταυτότητάς σας, διαφορετικά θα ήταν δύσκολο ακόμη και να αποδείξετε ποιος λέτε ότι είστε. Παρόλο που στο παρελθόν, ο τομέας διαχείρισης ταυτότητας χρησιμοποίησε συστήματα βάσης δεδομένων που βασίζονται σε χαρτί, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στην πραγματικότητα, πολλές χώρες κινούνται προς ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας όπου μας επιτρέπει να διαχειριστούμε την ταυτότητά μας εύκολα.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η ψηφιακή ταυτότητα στην επόμενη ενότητα.


Τι είναι η ψηφιακή ταυτότητα?

Παρόλο που ο ορισμός μπορεί να φαίνεται απλή έννοια, δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαίνεται.

Ας εξετάσουμε το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, αλλά όταν πρόκειται για άλλους, θα χρειαστούν κάποια μορφή παραμέτρου για να μας αναγνωρίσουν. Θα μπορούσε να είναι το όνομά μας ή το πρόσωπό μας ή οποιοδήποτε άλλο είδος πληροφοριών. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πληροφορίες τους παρέχονται από άλλες πηγές.

Έτσι, όταν πρόκειται για την ψηφιακή ταυτότητα, οποιαδήποτε μορφή διακριτών πληροφοριών που επισυνάπτεται σε εσάς θα ήταν ένα «χαρακτηριστικό ταυτότητας». Έτσι, θα δείτε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το πόσα χαρακτηριστικά μπορούν να σας καθορίσουν.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά βιομετρικά χαρακτηριστικά ψηφιακής ταυτότητας, όπως είναι το πρόσωπό μας, το φύλο μας, τα δακτυλικά μας αποτυπώματα ή τα φωνητικά μοτίβα κ.λπ. ή η τρέχουσα διεύθυνση μπορεί επίσης να μας ορίσει κοινωνικά.

Προφανώς και άλλα κυβερνητικά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά. Έτσι, εν συντομία, μια ψηφιακή ταυτότητα είναι ένας τύπος μορφής ταυτότητας όπου η ταυτότητα ενός ατόμου αντιπροσωπεύεται με ψηφιακά μέσα.

Επιπλέον, μπορεί να είναι ατομικό ή αθροιστικό. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ψηφιακής ταυτότητας και το καθένα θα μας έδινε μια διαφορετική προοπτική.

Έτσι, όταν σκέφτεστε την ψηφιακή ταυτότητα, δεν σημαίνει μόνο μία πηγή πληροφοριών, αλλά τον συνδυασμό όλων των χαρακτηριστικών.

Γι ‘αυτό γίνεται δύσκολο να το χειριστείτε. Επιπλέον, η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας είναι τεράστια.

Προς το παρόν συστήματα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας

Κάθε είδος επιχείρησης εξαρτάται από τις εξελισσόμενες τεχνολογίες που τείνουν να εκμεταλλεύονται νέες ευκαιρίες. Ωστόσο, με κάθε νέα τεχνολογία έρχεται ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο προκλήσεων. Στην πραγματικότητα, το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας πρέπει να έχει την ταχύτητα για να διασφαλίσει ότι κάθε χρήστης θα λύσει το ερώτημά του εγκαίρως.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να έχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Ωστόσο, οι διαχειριστές πληροφορικής αγωνίζονται σκληρά για να τα διατηρήσουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι επιθέσεις και οι ελαττωματικές εφαρμογές αυξάνουν τη δυσκολία διαχείρισης της ψηφιακής ταυτότητας.

Έτσι, η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας είναι περισσότερο από ποτέ. Εν πάση περιπτώσει, λόγω της έλλειψης κατάλληλων ζητημάτων ασφαλείας, το σενάριο προς το παρόν δεν είναι το καλύτερο.

Έτσι, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν ζητήματα ταυτότητας που προκαλούν τεράστιο πρόβλημα και στην κοινωνική τους ζωή. Για να διασφαλιστεί ένα σωστό σύστημα διαχείρισης, όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν γρήγορα.

Γιατί είναι ανίσχυρη η ψηφιακή ταυτότητα?

Η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας είναι εμφανής από ποτέ για ορισμένους σημαντικούς λόγους. Αυτά είναι –

 • Χωρίς την κατάλληλη ταυτότητα, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, στις τραπεζικές υπηρεσίες ή στην υγεία είναι δύσκολη για τους ανθρώπους, και αυτό περιλαμβάνει και τους πρόσφυγες.
 • Η απαλλαγή από ένα χάρτινο ίχνος είναι πιο σημαντική, καθώς το σύστημα δεν προσφέρει στους ανθρώπους τα καλύτερα αποτελέσματα λόγω της έλλειψης ταχύτητας και διαφθοράς.
 • Δεν υπάρχει παγκόσμια συνεργασία με αναγνωριστικά, επομένως, η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να το επιτρέψει καθώς πρόκειται για ψηφιακή αναγνώριση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας είναι απολύτως τεράστια.

Επιπλέον, χρησιμοποιούμε την ψηφιακή ταυτότητα παντού τώρα. Όχι μόνο κάνει τη ζωή μας απλούστερη, αλλά επίσης αυξάνει την αποδοτικότητα. Επιπλέον, σε κάθε εφαρμογή, συσκευή ή υπηρεσία, έχουμε ξεχωριστή αναγνώριση. Και έτσι, η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας σε αυτές τις υπηρεσίες είναι τεράστια.

Από την άλλη πλευρά, η σημασία της ψηφιακής ταυτότητας στον τομέα των επιχειρήσεων είναι επίσης εμφανής. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πλήρη διευκρίνιση για κάθε εργαζόμενο. Γίνεται αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα σε αυτόν τον τομέα, και συνεπώς αυξάνεται επίσης η χρήση τεχνολογιών ψηφιακής ταυτότητας.

Η αποκεντρωμένη και αυτόνομη ταυτότητα (SSI)

Ψηφιακή ταυτότητα Blockchain

Κεφάλαιο-2: Θέμα συστήματος διαχείρισης τυπικής ταυτότητας

 • Κακός συνδυασμός κωδικού πρόσβασης

Ας ξεκινήσουμε με το πιο εξέχον ζήτημα της διαδικασίας διαχείρισης ταυτότητας. Το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής προσφέρει ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας σύνδεσης με κωδικό πρόσβασης για είσοδο σε αυτό. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας πλησιάζει σύντομα.

Στην πραγματικότητα, όλες οι εφαρμογές έχουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης για κωδικούς πρόσβασης. Επιπλέον, ακόμη και οι απαιτήσεις για νέους κωδικούς πρόσβασης αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, γίνεται πιο δύσκολο να παρακολουθείτε τους νέους κωδικούς πρόσβασης και να επαναφέρετε τους παλιούς για τους χρήστες.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες περνούν «κόπωση κωδικού πρόσβασης» και χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλές εφαρμογές. Σε πολλές περιπτώσεις, επαναλαμβάνουν ακόμη και αυτές που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ασφάλειας για την ταυτότητά τους.

Για να μην αναφέρουμε, η χρήση γενικών κωδικών πρόσβασης δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χάκερ να κλέψουν τις πληροφορίες τους χωρίς προβλήματα.

 • Αποτυχία λόγω διαδικασίας χειροκίνητης παροχής και αποπροσανατολισμού

Όταν ένας νέος υπάλληλος εντάσσεται σε μια εταιρεία, ο τομέας της πληροφορικής δίνει κυρίως στον υπάλληλο πρόσβαση στον κεντρικό διακομιστή, στους λογαριασμούς email, στους διακομιστές αρχείων και σε άλλα εσωτερικά συστήματα δικτύωσης. Βασικά, όλη η διαδικασία παροχής γίνεται σε επίπεδο τμήματος.

Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, ο διαχειριστής του τμήματος παρέχει κυρίως πρόσβαση στον υπάλληλο. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για μη αυτόματη διαδικασία, υπάρχουν πολλά ανθρώπινα σφάλματα που σχετίζονται με αυτήν.

Από την άλλη πλευρά, όταν συμβαίνει ο τερματισμός ενός υπαλλήλου, πρέπει να υπάρχει και περιορισμός της πρόσβασης σε αυτό. Όμως, η διαδικασία αποεπιλογής είναι επίσης χειροκίνητη, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι υπάλληλοι μπορεί να απομακρυνθούν με πρόσβαση στον κεντρικό διακομιστή.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα λόγω ανθρωπογενών σφαλμάτων. Θα ήταν εύκολο να μπείτε στο διακομιστή και να κλέψετε πολύτιμες πληροφορίες χωρίς καν να το παρατηρήσει κανείς.

 • Δεν υπάρχουν κανονισμοί για περιορισμό πρόσβασης

Είναι απολύτως απαραίτητο για το σύστημα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας να γνωρίζει ποιος έχει πρόσβαση σε αυτόν τον τύπο δεδομένων ή εφαρμογών. Επιπλέον, πρέπει επίσης να προσδιορίσουν ποιες συσκευές χρησιμοποιεί ο χρήστης για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Είναι πιο σοβαρό όταν πρόκειται για υπηρεσίες cloud. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας δεν διαθέτει κατάλληλους κανονισμούς. Έτσι, πολλοί χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν πρέπει να λαμβάνουν.

Χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο με κανονισμούς, καθίσταται πολύ δύσκολο να προσφέρουμε απόλυτη ασφάλεια. Επομένως, πολλοί χρήστες χάνουν τις πολύτιμες πληροφορίες τους και υποφέρουν πολύ. Θα πρέπει να έχετε πλήρη πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης ταυτότητάς σας έναντι άλλων μερών.

Επιπλέον, αυτό το ζήτημα είναι πιο διαδεδομένο στα κεντρικά συστήματα. Και λόγω της έλλειψης κανονισμών, αυτός ο τομέας υποφέρει πολύ.

 • Χαμηλή ασφάλεια για ταυτότητες σε συσκευές και πρόγραμμα περιήγησης

Όλοι χρησιμοποιούμε προγράμματα περιήγησης και συσκευές σε κάθε μέρος της ζωής μας τώρα. Βασικά, τώρα που όλα είναι στο Διαδίκτυο, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές σας χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές ή άλλες συσκευές. Ωστόσο, το πρόβλημα έρχεται όταν έχετε πάρα πολλά σημεία πρόσβασης σε μία εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή από το τηλέφωνο, την καρτέλα ή τον υπολογιστή. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να το κάνετε. Επομένως, ρυθμίζετε πολλαπλά σημεία κινδύνου για τον λογαριασμό σας.

Στην πραγματικότητα, οι εισβολείς μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν στο πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή σας για να πάρουν τον έλεγχο των κωδικών πρόσβασης και των προσωπικών σας στοιχείων.

Έτσι, καθίσταται απολύτως απαραίτητο να υπάρχει ένα καλό σύστημα ασφαλείας σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Έτσι, χωρίς ένα κατάλληλο σύστημα διαχείρισης ταυτότητας κανένα από τα αναγνωριστικά σας δεν είναι απολύτως ασφαλισμένο.

 • Οι εφαρμογές δεν είναι ενημερωμένες

Μπορείτε να σκεφτείτε τι έχουν να κάνουν οι εφαρμογές ενημέρωσης με τον εντοπισμό κινδύνων; Λοιπόν, σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές, οι προγραμματιστές αρχικά ρυθμίζουν ένα μέτρο ασφαλείας για την προστασία των πληροφοριών.

Ωστόσο, καμία εφαρμογή δεν είναι τέλεια, επομένως σφάλματα ή κενά είναι εμφανή όταν πολλοί χρήστες αρχίζουν να το χρησιμοποιούν. Έτσι, όταν ένας χρήστης εντοπίζει ένα σφάλμα και το αναφέρει, οι προγραμματιστές αναπτύσσουν μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας για αυτό. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι προγραμματιστές δεν ενημερώνουν την εφαρμογή αρκετά σύντομα.

Επιπλέον, οι χρήστες επίσης δεν ενημερώνουν τις εφαρμογές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση μόλις είναι διαθέσιμες. Έτσι, οι χάκερ έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα σφάλματα ή τα κενά για να μπουν στο σύστημα και να κλέψουν πληροφορίες ταυτότητας.

Στην πραγματικότητα, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Μια εταιρική εταιρεία πρέπει να ενημερώνει όλες τις εφαρμογές τους με κατάλληλες ενημερώσεις ασφαλείας. Ή αλλιώς μπορεί να είναι αργά.

 • Πολλαπλά διαχειριστικά μοντέλα για πολλαπλές εφαρμογές δημιουργούν ασυνέπεια

Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές cloud γίνονται φθηνές και περισσότερες επιχειρήσεις τις χρησιμοποιούν. Έτσι, λαμβάνουν πολλές εφαρμογές SaaS κάτω από τα φτερά τους. Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν πολλές επιχειρησιακές ομάδες που τις διατηρούν, δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς για κάθε είδος εφαρμογής.

Αυτό που εννοώ είναι ότι μια εταιρική εταιρεία μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές. Ωστόσο, εάν όλες οι εφαρμογές εκτελούνται σε διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης, γίνεται πιο δύσκολο να παρακολουθείτε τους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τη σωστή αναφορά για όλα αυτά σε διαφορετικό πλαίσιο.

Έτσι, η εκτέλεση όλων των εφαρμογών με το ίδιο μοντέλο διαχείρισης μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αλλά λόγω της έλλειψης συστήματος διαχείρισης ταυτότητας, οι εργαζόμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Έτσι, η μετάβαση σε κανάλια διανομής μπορεί πραγματικά να λύσει το πρόβλημα εδώ.

 • Δεν χρησιμοποιούν σωστά τα μέτρα ασφαλείας

Χωρίς τη χρήση κατάλληλων καναλιών ασφαλείας, θα ήταν δύσκολο να παρακολουθείτε όλους τους χρήστες. Σε οποιοδήποτε ζήτημα, πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα άμεσης ειδοποίησης. Ωστόσο, το σημερινό σύστημα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας φαίνεται να το λείπει.

Από την άλλη πλευρά, το σύστημά τους επίσης δεν προσφέρει κατάλληλα μέτρα αναφοράς ή προληπτικά μέτρα. Επιπλέον, το σύστημα αποθήκευσης δεν είναι αμετάβλητο. Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτό, μπορεί εύκολα να κάνει κατάχρηση της ταυτότητας των άλλων.

Και έτσι συμβαίνουν οι κλοπές ταυτότητας. Επιπλέον, το αυξημένο επίπεδο απειλών στον κυβερνοχώρο τείνει να συμβεί και για αυτόν τον λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πλατφόρμες είναι τόσο εύκολο να χειριστούν, που κανένας χρήστης δεν είναι ποτέ ασφαλής από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Έτσι, το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας χρειάζεται κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

 • Έλλειψη διαχείρισης συσκευών με ταυτότητα στο BYOD

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα του συστήματος διαχείρισης ταυτότητας είναι η έλλειψη διαχείρισης συσκευών σε ορισμένα BYOD. Στην πραγματικότητα, το BYOD σημαίνει Φέρτε τη δική σας συσκευή. Πολλές επιχειρήσεις αφήνουν τώρα τους υπαλλήλους τους να φέρουν τη δική τους συσκευή στο χώρο εργασίας και να τη χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, τείνουν να ξεχνούν την απειλή που συνοδεύει επίσης. Συνήθως, η επιχείρηση διαθέτει τείχη προστασίας ή άλλες υπηρεσίες ασφαλείας σε κάθε συσκευή που παρέχει στους υπαλλήλους. Αλλά όταν πρόκειται για προσωπικές συσκευές, προφανώς δεν διαθέτει τα μέτρα ασφαλείας όπως χρειάζεται.

Έτσι, όταν ένας υπάλληλος συνδέεται στο δίκτυο της εταιρείας, διακινδυνεύει να εκθέσει την ταυτότητά του για χάκερ.

Επομένως, εάν παραβιαστεί μια μόνο συσκευή, τότε διακυβεύεται και ολόκληρο το δίκτυο. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σύστημα που θα επιτρέπει μόνο τη σύνδεση εγγεγραμμένων προσωπικών συσκευών στον διακομιστή.

 • Ίδια επαναλαμβανόμενη διαδικασία KYC ή εγγραφής

Οι επαναλαμβανόμενες διαδικασίες KYC είναι επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας. Λόγω του ότι οι πολλαπλές πλατφόρμες χωρίζονται μεταξύ τους, πρέπει να εγγραφούμε πολλές φορές για κάθε υπηρεσία που λαμβάνουμε.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να εγγραφούμε. Από την άλλη πλευρά, κάνουμε το ίδιο πράγμα για τις ασφάλειες, το εξωτερικό, τη λήψη δανείων κ.λπ. Αυτές οι επαναλήψεις των ίδιων πρωτοκόλλων KYC ανοίγουν πολλά σημεία πρόσβασης στις πληροφορίες μας.

Και έτσι, οι ψηφιακές ταυτότητες είναι ευάλωτες με αυξημένες παραβιάσεις απορρήτου. Από την άλλη πλευρά, είναι και πιο προβληματικό για τους χρήστες. Πρέπει να περάσουν από την ίδια διαδικασία εγγραφής ξανά και ξανά, πράγμα που σπαταλά χρόνο.

 • Κίνδυνος ταυτότητας από διαδικτυακές πλατφόρμες

Πολλοί από εμάς τείνουν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με εμάς στο διαδίκτυο σε διάφορες πλατφόρμες, όπως όταν ψωνίζουμε στο διαδίκτυο ή εγγραφείτε για μια υπηρεσία. Προφανώς, χωρίς εγγραφή, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες.

Ωστόσο, το πρόβλημα αυξάνεται όταν αυτές οι πλατφόρμες δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία διαχείρισης για τη διαχείριση των πληροφοριών μας.

Επιπλέον, πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουν ότι θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά μας μαζί με παραβιάσεις δεδομένων. Επιπλέον, πολλές κοινωνικές πλατφόρμες ή ηλεκτρονικό εμπόριο τείνουν να έχουν περισσότερο έλεγχο στις πληροφορίες μας. Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες είναι συγκεντρωτικές και η ασφάλεια δεν είναι μέχρι το σημείο.

Επιπλέον, χωρίς σωστή διαχείριση, είναι προφανές ότι κάποιος θα καταχραζόταν τελικά τις πληροφορίες μας.

 • Αδύναμα πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας

Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας αποτελεί το κύριο μέλημα του συστήματος διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας σήμερα. Αλλά με μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας ενός παράγοντα, κανείς δεν μπορεί να έχει πλήρη ασφάλεια για την ταυτότητά του.

Στην πραγματικότητα, μόνο η προσφορά κωδικών πρόσβασης δεν αρκεί πια επειδή δεν έχει αρκετά επίπεδα για να σταματήσει τους χάκερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πλέον διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Στην πραγματικότητα, αυτά προσφέρουν κυρίως αριθμούς pin email ή SMS ή ακόμα και βιομετρικά στοιχεία.

Ωστόσο, οι χάκερ καινοτομούν επίσης, και πολλοί από τους ελέγχους δύο παραγόντων δεν τους σταματούν πια. Μπορούν επίσης να παραβιάσουν τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι οι εισβολείς δεν μπορούν να μπει στο σύστημα, η επιχείρηση πρέπει να χρησιμοποιήσει μια ισχυρή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων. Εκτός από αυτό, προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε τους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλευτούν τις πληροφορίες μας.

 • Μόνο κεντρικοί διακομιστές που δίνουν ταυτότητες

Ακολουθώντας την παραδοσιακή μέθοδο, μόνο οι κεντρικοί διακομιστές μπορούν να εκδίδουν ταυτότητες. Αυτές οι ταυτότητες είναι βασικά για κάθε χώρα. Ωστόσο, καθώς αυτοί οι κεντρικοί διακομιστές έχουν τον πλήρη έλεγχο του ποιος εκδίδει την ταυτότητα, πολλοί πολίτες μένουν χωρίς ταυτότητα.

Λοιπόν, σύμφωνα με μια αναφορά, περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν κανένα χαρακτηριστικό αναγνώρισης. Έτσι, χωρίς κανένα έγκυρο αναγνωριστικό, δεν μπορούν να έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Μακροπρόθεσμα, ο αριθμός αυτών των ανθρώπων θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν αφήσουμε το παραδοσιακό μονοπάτι.

Επιπλέον, αυτά τα κεντρικά ινστιτούτα δεν κάνουν καν προσπάθεια να δώσουν τα κατάλληλα δικαιώματα των πολιτών σε όλους αυτούς τους ανθρώπους επίσης.

 • Οι εταιρείες μπορούν εύκολα να χειριστούν τα προσωπικά στοιχεία

Απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου κάθε εταιρεία θα εκμεταλλευόταν τις πληροφορίες σας για τους εγωιστικούς λόγους. Επιπλέον, τώρα κάθε εταιρεία χρειάζεται εγγραφή για να έχετε πρόσβαση.

Αλλά αυτό που δεν σας λένε είναι πώς κάνουν κακή χρήση των δεδομένων σας και σας χειρίζονται στην καθημερινή ζωή.

Για παράδειγμα, ας πάρουμε την υπόθεση Facebook. Η εφαρμογή “This Is Your Digital Life”, ερεύνησε πολλά άτομα και τους απάτη, λέγοντας ότι ήταν καθαρά ακαδημαϊκή. Περισσότεροι από 300.000 χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή και τη χρησιμοποίησαν.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήξεραν ότι η εφαρμογή θα συλλέγει επίσης πληροφορίες από άλλα άτομα στις επαφές τους. Ακόμα κι αν η εφαρμογή το τοποθέτησε σε όρους υπηρεσιών, ακόμα ποιος πραγματικά ενοχλεί να τα διαβάσει, σωστά?

Εν πάση περιπτώσει, περισσότερα από 87 εκατομμύρια άτομα έχασαν τα προσωπικά τους στοιχεία από την εφαρμογή.

Επομένως, πρέπει να υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας για να περιοριστεί σε άλλες εταιρείες η εκμετάλλευση πληροφοριών ταυτότητας.

 • Επίμονη παραβίαση ταυτότητας ή κλοπή

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τα επίμονα ζητήματα χακαρίσματος ταυτότητας στοιχειώνουν τον χώρο ψηφιακής ταυτότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμβεί αυτό. Το 1997, μια γυναίκα με την ονομασία Bari Nessel θα παραπλανούσε τους ανθρώπους λέγοντας ότι τους προσλαμβάνει για δουλειά.

Συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία μαζί με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να κάνει κακή χρήση των πιστωτικών καρτών πολλών ατόμων.

Ωστόσο, σχεδόν πρόσφατα το 2017, μια εταιρεία αναφοράς πιστωτικών στοιχείων παραβιάστηκε και έκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του χρήστη, τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πολλά άλλα.

Λοιπόν, πώς συνέβητε αυτές οι επιθέσεις; Λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται πολλά τρίτα μέρη για να χειριστούν τις πληροφορίες τους, και αυτό δημιουργεί ακόμη περισσότερες εισβολές δεδομένων.

Κεφάλαιο-3: Blockchain και αποκεντρωμένη ταυτότητα

Τι είναι η αποκεντρωμένη ταυτότητα?

Λοιπόν, η σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα ήταν ότι, δεν θα υπήρχε κεντρικό ίδρυμα που θα εκδίδει ή θα έχει αξίωση για οποιοδήποτε είδος ταυτότητας. Η ταυτότητά σας θα είναι αποκλειστικά δική σας. Επιπλέον, το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που συνοδεύει αποκεντρωμένα θα σας καταπλήξει πραγματικά.

Εν πάση περιπτώσει, κανένα τρίτο μέρος ή οποιοδήποτε άλλο ινστιτούτο δεν μπορεί πλέον να κάνει κατάχρηση της ψηφιακής σας ταυτότητας. Έτσι, θα πρέπει να το διατηρήσετε.

Ψηφιακή ταυτότητα Blockchain: Πώς μπορεί να βοηθήσει το Blockchain?

Το Blockchain μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για αποκεντρωμένη ταυτότητα. Στην πραγματικότητα, το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί εύκολα να τροφοδοτήσει το πλαίσιο της αποκεντρωμένης ταυτότητας. Όχι μόνο προσφέρει μια έτοιμη υποδομή, αλλά προσφέρει επίσης ασφάλεια για αυτό.

Έτσι, εάν η επιχείρηση αρχίσει να τη χρησιμοποιεί, θα λύσει σίγουρα το ζήτημα που έρχεται με τρίτες εταιρείες που κάνουν κατάχρηση πληροφοριών.

Ας δούμε πώς μπορεί το blockchain να βοηθήσει πραγματικά σε αυτόν τον τομέα?

 • Δημιουργία DID

Νομίζω ότι γνωρίζετε ήδη ότι οι διευθύνσεις blockchain είναι εξαιρετικά μοναδικές. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις διευθύνσεις για τη δημιουργία DID. Επιπλέον, όλα αυτά είναι κρυπτογραφικά ασφαλή και ο ιδιοκτήτης το δημιουργεί οι ίδιοι.

 • Μητρώο για όλα τα DID

Μια άλλη μεγάλη χρησιμότητα πλατφόρμας ψηφιακής ταυτότητας blockchain θα το χρησιμοποιούσε ως μητρώο DID. Βασικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις πληροφορίες των αναγνωριστικών στον αμετάβλητο χώρο αποθήκευσης καθολικών. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην ταυτότητά σας ανά πάσα στιγμή και ακόμη και να κλέψει τις πληροφορίες.

 • Συμβολαιογραφική πιστοποίηση

Είναι παρόμοιο με την τοποθέτηση σφραγίδων στην ταυτότητά σας. Εδώ, η πλατφόρμα μπορεί να προσφέρει μια διεύθυνση κατακερματισμού σε αυτές τις πληροφορίες στην πλατφόρμα blockchain ψηφιακής ταυτότητας. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα αποθηκεύσει τα διαπιστευτήρια μόνο στο καθολικό.

Αυτό θα σήμαινε ότι θα λειτουργούσε ως χρονική σήμανση και, επιπλέον, θα προσφέρει ηλεκτρονική σφραγίδα. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένα πανεπιστήμιο θα παρέχει το κατακερματισμό για ένα δίπλωμα στην πλατφόρμα μετά την αποφοίτηση του φοιτητή. Θα βοηθήσει τον μαθητή να μάθει πότε εκδόθηκε το δίπλωμα μαζί με την απόδειξη των πιστοποιητικών του.

Έτσι, όταν χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό για εργασία ή άλλο σκοπό, μπορεί να δείξει ότι αυτό είναι το πιστοποιητικό που είχε τη λειτουργία κατακερματισμού από το πανεπιστήμιο.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χειρίζονται την πιστοποίηση από οποιοδήποτε σεβαστό πανεπιστήμιο. Επιπλέον, απαλλάσσεται από τα παραποιημένα ζητήματα πιστοποιητικών που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες κατά την πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου.

 • Δικαιώματα συναίνεσης και πρόσβασης

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα blockchain ψηφιακής ταυτότητας για να ελέγξετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα διαπιστευτήριά σας και ποιος δεν μπορεί. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε μερικές από τις πληροφορίες σας σε διάφορες πλατφόρμες, αλλά ίσως για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσατε επίσης να δώσετε πρόσβαση σε εταιρείες με τις οποίες θέλετε να συνεργαστείτε για να ελέγξετε εάν έχετε τα συμβολαιογραφικά διαπιστευτήρια ή όχι. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να το κάνετε με τη μορφή συναλλαγής με ημερομηνία λήξης. Έτσι, όταν λήξει, θα επανέλθει στον τρόπο που ήταν.

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία στην οποία παραχωρείτε πρόσβαση θα πρέπει στη συνέχεια να διαγράψει τις πληροφορίες και να τις αποδείξει στην πλατφόρμα που το έπραξαν.

 • Χρήση λειτουργιών έξυπνης σύμβασης

Υπάρχει άφθονη χρήση έξυπνων συμβολαίων. Επιπλέον, θα χρειαστείτε την ταυτότητά σας κάθε φορά για επίσημα συμβόλαια κάθε είδους. Για παράδειγμα, στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη ή οποιαδήποτε μορφή υπηρεσιών. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας ως απόδειξη σε έξυπνες συμβάσεις που ενεργοποιούν ένα σύστημα πληρωμών στην πορεία.

Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη ταυτότητα?

Λοιπόν, γνωρίζετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποκεντρωμένη ταυτότητα χρησιμοποιώντας το blockchain, αλλά πώς λειτουργεί πραγματικά το σύστημα; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές υποσχέσεις που πρέπει να εκπληρώσετε και να βεβαιωθείτε ότι ένας χρήστης λαμβάνει αυτό που διαφημίζεται.

Αλλά μπορεί η πλατφόρμα να το κάνει αυτό; Συνήθως, το σύστημα θα έχει πολλά επίπεδα όπου το καθένα θα παίζει το ρόλο του στη διατήρηση του DID. Ας δούμε τι είναι αυτά.

 • Αποκεντρωμένα αναγνωριστικά W3C

Χρησιμοποιώντας αυτό, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους αποκεντρωμένες ταυτότητες και να τις ελέγχουν χωρίς κεντρικούς ή τρίτους περιορισμούς. Εδώ, αυτά τα DID θα συνδέονται με τα μεταδεδομένα Αποκεντρωμένης Υποδομής Δημόσιου Κλειδιού.

Συνήθως, τα έγγραφα JSON με πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας, υλικό δημόσιου κλειδιού και τελικά σημεία συνθέτουν τα μεταδεδομένα.

 • Αποκεντρωμένα συστήματα

Στην πραγματικότητα, κάθε αποκεντρωμένη ταυτότητα θα βασίζεται στην πλατφόρμα blockchain ψηφιακής ταυτότητας. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα προσφέρει το μηχανισμό και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το DPKI. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα συγκεκριμένο DID θα μπορούσε να υποστηρίξει πολλούς τύπους πλατφορμών.

Θα δώσει στους χρήστες λίγο περισσότερη ευελιξία εάν θέλουν να στραφούν σε άλλη μορφή συστήματος καθολικού.

 • Χρήστες-Πράκτορες

Κυρίως αυτές είναι εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητα. Οι πράκτορες χρηστών θα διασφαλίσουν ότι μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε τον έλεγχο με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Επιπλέον, θα σας βοηθούσε επίσης να επικυρώσετε ή να υπογράψετε τυχόν αξιώσεις συνδεδεμένες με DID.

Στην πραγματικότητα, αυτή η εφαρμογή μπορεί επίσης να προσφέρει μια δυνατότητα πορτοφολιού που θα σας βοηθούσε να πληρώσετε στις πλατφόρμες ψηφιακής ταυτότητας blockchain.

 • Universal Resolver

Είναι κυρίως ένας διακομιστής που θα χρησιμοποιεί ένα σύνολο προγραμμάτων οδήγησης DID για να προσφέρει μια ανάλυση και δυνατότητα αναζήτησης στα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας blockchain. Επιπλέον, θα επιστρέψει το αντικείμενο εγγράφου DID που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το DPKI.

 • Κόμβοι ταυτότητας

Αυτό είναι απλώς μια κερδοσκοπία, αλλά θα πρέπει επίσης να προσφέρει κόμβους ταυτότητας φτιαγμένοι από παρουσίες αιχμής και αποθήκευση cloud. Βασικά, αυτά θα λειτουργούσαν ως αποθήκευση για έξυπνες συσκευές όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και έξυπνα ηχεία.

Ένα σενάριο δείγματος

Ας δούμε ένα δείγμα που θα σας βοηθήσει να δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτή η νέα μορφή ταυτότητας στην πραγματική ζωή. Φανταστείτε ότι αποφοιτήσατε πρόσφατα από οποιοδήποτε κολέγιο. Με τη βοήθεια της αποκεντρωμένης ταυτότητας, μπορείτε να ζητήσετε ψηφιακό αντίγραφο του πιστοποιητικού σας από το πανεπιστήμιο.

Στην πραγματικότητα, το πανεπιστήμιο θα εκδώσει αυτό το ψηφιακό αντίγραφο ενάντια στο DID σας. Τώρα, χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε να το παρουσιάσετε σε οποιονδήποτε, για παράδειγμα, σε έναν εργοδότη. Ο εργοδότης μπορεί στη συνέχεια να επαληθεύσει εάν το ψηφιακό αντίγραφο είναι πραγματικό ή όχι χρησιμοποιώντας την ώρα έκδοσης και την κατάστασή του.

Έτσι, βασικά, υπάρχουν μερικά βήματα για να λειτουργήσει.

Βήμα 1: Το Πανεπιστήμιο υπογράφει το ψηφιακό αντίγραφο του πιστοποιητικού και χρησιμοποιεί το User-Agent για να το συνδέσει στην αντίστοιχη ταυτότητα του μαθητή.

Βήμα 2: Ο User-Agent θα αποθηκεύσει τα δεδομένα στη θυρίδα προσωπικών δεδομένων του μαθητή. Επιπλέον, ο μαθητής μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες, τους κόμβους ταυτότητας και το Universal resolver χρησιμοποιώντας επίσης τον πράκτορα.

Βήμα-3: Σε περίπτωση που ο μαθητής θα χρειαστεί να παρουσιάσει το πιστοποιητικό, μπορεί να το παρουσιάσει σε άλλα μέρη μέσω του Πράκτορα.

Βήμα-4: Άλλα μέρη μπορούν να επαληθεύσουν την αξιοπιστία του πιστοποιητικού από την ίδια την πλατφόρμα.

Κεφάλαιο-4: Τι είναι η Αυτοδύναμη Ταυτότητα (SSI)?

Λοιπόν, το να το εξηγήσεις είναι λίγο δύσκολο. Στην πραγματικότητα, αυτό θα σήμαινε ότι ένα άτομο θα έχει την αποκλειστική ιδιοκτησία της ψηφιακής και αναλογικής έκδοσης των ταυτοτήτων του. Από την άλλη πλευρά, οι οργανισμοί μπορούν επίσης να έχουν τόσο μεγάλο προνόμιο.

Έτσι, εάν ένας χρήστης έχει Αυτοδύναμη Ταυτότητα, αυτός / αυτή μπορεί να ελέγξει ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του, να διατηρήσει οι ίδιοι τις ταυτότητές του, να το χρησιμοποιήσει για να επαληθεύσει την ταυτότητά του στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Λόγω της φύσης αυτής της ταυτότητας, η καλύτερη τεχνολογία για αυτό θα ήταν το blockchain. Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι αποκεντρωμένο και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει τρίτος στο μείγμα.

Ωστόσο, για να είναι πλήρως λειτουργικό και επιτυχημένο αυτό το σύστημα, πρέπει να έχει κάποιες αρχές. Έτσι, χρησιμοποιώντας τις αρχές οι πλατφόρμες Self-Sovereign Identity που βασίζονται σε blockchain μπορούν να λειτουργήσουν δίπλα-δίπλα στον νόμο GDPR.

Ποιες είναι οι κατευθυντήριες αρχές της αυτο-κυριαρχικής ταυτότητας?

Υπάρχουν μερικές μοναδικές κατευθυντήριες αρχές όσον αφορά την Αυτοδύναμη Ταυτότητα. Βασικά, υπάρχουν δέκα αρχές του SSI που πρέπει να προσφέρει κάθε πλατφόρμα ανεξάρτητα από το τι. Ας δούμε τι είναι –

Υπαρξη

Όλοι οι χρήστες πρέπει να έχουν μια ανεξάρτητη ύπαρξη στην πλατφόρμα. Βασικά, αυτό προήλθε από την έννοια του «Ι.» Εδώ, σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να έχουν ανεξάρτητη ύπαρξη ακόμη και σε ψηφιακή μορφή.

Ελεγχος

Εδώ, οι χρήστες θα χρειαζόταν πλήρη έλεγχο των ταυτοτήτων τους. Ωστόσο, υπάρχει και διαφορετικό νόημα σε αυτό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά σενάρια όπου η πλήρης κυριότητα της Αυτοδύναμης Ταυτότητας δεν είναι καθόλου δυνατή. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χρήστης μπορεί να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο τα άλλα μέρη χειρίζονται την ταυτότητά τους.

Πρόσβαση

Μια Αυτοδύναμη Ταυτότητα πρέπει να προσφέρει πλήρη πρόσβαση στον χρήστη της. Έτσι, οποιοσδήποτε χρήστης πρέπει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του και σε κάθε είδους άλλες αξιώσεις χωρίς να βασίζεται σε μεσάζοντες. Αλλά, σε καμία περίπτωση, μπορούν να τροποποιήσουν όλα τα δεδομένα, καθώς τα δεδομένα θα είχαν ήδη υπογράψει επαλήθευση που δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Διαφάνεια

Όλα τα συστήματα ή οι αλγόριθμοι που χειρίζονται τις ταυτότητες πρέπει να είναι διαφανείς. Χωρίς ανοιχτό σύστημα, ο χρήστης δεν μπορεί να παρακολουθεί εάν η πλατφόρμα Self-Sovereign Identity διαχειρίζεται σωστά τις ταυτότητές του.

επιμονή

Για μια πλατφόρμα Self-Sovereign Identity, όλες οι ταυτότητες πρέπει να είναι μακροχρόνιες. Σημαίνει ακόμη και αν το σύστημα πέρασε μια αναβάθμιση συστήματος, ο χρήστης θα μπορούσε να διατηρήσει όλα τα προηγούμενα δεδομένα του όπως ήταν.

Φορητότητα

Όλος ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει την ταυτότητα όταν τη χρειάζεται. Στην πραγματικότητα, αυτή η δυνατότητα θα διασφαλίσει ότι μπορούν να εξάγουν τις ταυτότητές τους και να τις χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται σε συγκεκριμένα σενάρια.

Διαλειτουργικότητα

Στην πραγματικότητα, η Αυτοδύναμη Ταυτότητα θα πρέπει να είναι αποδεκτή οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Έτσι, χωρίς σωστή διαλειτουργικότητα, οι ταυτότητες θα χάσουν την ευελιξία.

Συγκατάθεση

Εάν για οποιονδήποτε λόγο, ένα τρίτο μέρος πρέπει να έχει πρόσβαση στην ταυτότητα, τότε ο χρήστης θα πρέπει να έχει πλήρη συγκατάθεση. Χωρίς άδεια, κανένα συμβαλλόμενο μέρος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις ταυτότητές του σε οποιοδήποτε θέμα.

Σμικροποίηση

Δεν υπάρχει ανάγκη υπερεκτίμησης της ταυτότητας κανενός. Ίσως κάποιος ήθελε να μάθει για την ηλικία ενός χρήστη. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θα πρέπει να αποκαλύπτει μόνο την ηλικία και όχι την ακριβή ημερομηνία γέννησης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, κάθε χρήστης πρέπει να έχει πλήρη δικαιώματα στην ταυτότητά του. Έτσι, η πλατφόρμα πρέπει να τη διατηρήσει ανεξάρτητα από το τι.

Κεφάλαιο-5: Περιπτώσεις χρήσης αποκεντρωμένων ψηφιακών ταυτοτήτων

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Λοιπόν, η τραπεζική είναι η πρώτη αποκεντρωμένη περίπτωση χρήσης ψηφιακής ταυτότητας που μπορείτε να βρείτε. Στην πραγματικότητα, ο τραπεζικός τομέας ασχολείται με πολλά ζητήματα που βασίζονται στην ταυτότητα, όπως ψευδείς ταυτοποιήσεις, κλοπές ταυτότητας, επαναλαμβανόμενα πρωτόκολλα KYC και πολλά άλλα.

Από την άλλη πλευρά, εάν αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα, τότε σχεδόν όλα τα προβλήματά τους έχουν εύκολη λύση. Έτσι, όταν θέλετε να ανοίξετε έναν λογαριασμό, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολλά ζητήματα. Αντ ‘αυτού, μπορείτε απλώς να παραχωρήσετε στην τράπεζα πρόσβαση στην ταυτότητά σας και μπορεί να επαληθεύσει όλα τα διαπιστευτήριά σας από αυτό.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη ταυτοποίηση για να αποτρέψετε τις απάτες. Στην πραγματικότητα, το τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου ασχολείται με πολλά θέματα πώλησης προϊόντων απάτης. Πολλοί χρήστες πληρώνουν χρήματα για να αγοράσουν αυθεντικά προϊόντα. Αντίθετα, παίρνουν ψεύτικο ή εντελώς διαφορετικό από αυτό που διαφημίστηκε.

Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης κατάλληλων πρωτοκόλλων κατά την εγγραφή σε αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι, η αποκεντρωμένη βάση αναγνώρισης μπορεί να διασφαλίσει την κατάλληλη επαλήθευση που απαιτείται για την προστασία αυτού του τομέα.

Παιχνίδια

Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι τεράστια. Αλλά νομίζω ότι ίσως το γνωρίζετε ήδη. Εν πάση περιπτώσει, αυτή η βιομηχανία ασχολείται με πολλές ταυτότητες των παικτών. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η βιομηχανία δεν προσφέρει ασφάλεια στους παίκτες.

Επιπλέον, πολλές εφαρμογές διαθέτουν δυνατότητες αγοράς εντός εφαρμογής, οι οποίες χρειάζονται ασφάλεια επειδή ζητούν αριθμούς πιστωτικών καρτών. Έτσι, η αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να τη διαμορφώσει χρησιμοποιώντας κανονισμούς από το ίδρυμα αποκεντρωμένης ταυτότητας.

Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι ένας τεράστιος τομέας για αποκεντρωμένες εταιρείες ίδρυσης ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση εκδίδει πολλά επίσημα έγγραφα αναγνώρισης για τους πολίτες. Ωστόσο, η διαδικασία χειρισμού που χρειάζεται πρέπει να ακολουθήσει πολύ.

Η διαδικασία έκδοσης είναι αργή και γεμάτη λάθη. Επιπλέον, οι πολίτες έχουν πολύ μικρή πρόσβαση ιδιοκτησίας στην ίδια τους την ταυτότητα. Έτσι, οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα για να μειώσουν τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και να προσφέρουν ασφάλεια.

Φροντίδα υγείας

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης δεν έχουν ασφάλεια για την ενημέρωση του ασθενούς. Ως αποτέλεσμα, πολλοί τα χρησιμοποιούν για την ιδιωτική τους έρευνα ή αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς συγκατάθεση.

Από την άλλη πλευρά, το αποκεντρωμένο ίδρυμα ταυτότητας μπορεί να βοηθήσει την υγειονομική περίθαλψη να προστατεύσει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία. Επιπλέον, οι ασθενείς θα έχουν πλήρη έλεγχο και ιδιωτικότητα που τους αξίζουν επίσης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η υπερβολική γραφειοκρατία και ο ψευδής ασφαλιστικός ισχυρισμός είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει η ασφαλιστική εταιρεία. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία υποβολής ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι πολλή δουλειά τόσο για τον ασφαλιστή όσο και για τον ασφαλισμένο πελάτη.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι δόλιοι για τις ασφαλιστικές απαιτήσεις. Επίσης, η διαδικασία επαλήθευσης όλων των διαπιστευτηρίων είναι χρονοβόρα επίσης. Αλλά με τη βοήθεια του αποκεντρωμένου ιδρύματος ταυτότητας, κάθε πρόβλημα θα επιλυόταν.

Δάνειο

Πρέπει να έχετε την κατάλληλη ταυτότητα μαζί με τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να λάβετε δάνειο από οποιαδήποτε εταιρεία. Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, απλά δεν θα λάβετε το δάνειο. Ωστόσο, για να λάβετε δάνειο, πολλοί άνθρωποι δείχνουν ψευδή διαπιστευτήρια. Και λόγω αυτού, η εταιρεία χάνει τα χρήματα καθώς δεν μπορεί να κάνει τον χρήστη να πληρώσει το χρέος.

Ωστόσο, με τη βοήθεια αποκεντρωμένου ιδρύματος ταυτότητας, μπορούν να το αποτρέψουν και ακόμη και να προσφέρουν άμεσα δάνεια στον σωστό υποψήφιο.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τα μέσα μαζεύουν άσκοπα περιεχόμενα στις μέρες μας. Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπετε πολλούς δόλιους λογαριασμούς να θολώνουν τον χώρο των μέσων. Ωστόσο, με την αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα, οι νόμιμοι καλλιτέχνες θα λάβουν την πληρωμή που τους αξίζει.

Από την άλλη πλευρά, οποιοδήποτε είδος ψευδούς περιεχομένου ή δόλιων λογαριασμών δεν μπορεί ποτέ να θολώσει τη βιομηχανία μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να κερδίσει χρήματα με αντιγραμμένο περιεχόμενο από άλλους καλλιτέχνες. Έτσι, το σύστημα θα ήταν πιο δίκαιο.

Πληρωμές

Η ενασχόληση με χρήματα συνοδεύεται πάντα από τον κίνδυνο του άγνωστου. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων, πρέπει να ελέγξουν αν το άλλο μέρος είναι αυτό που λένε ότι είναι. Ωστόσο, η τυπική διαδικασία επαλήθευσης δεν είναι καθόλου χρήσιμη.

Έτσι, αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν βοήθεια από το αποκεντρωμένο ίδρυμα ταυτότητας. Με τη χρήση της σωστής διαδικασίας αναγνώρισης και επαλήθευσης, είναι πολύ απλό να συνεργαστείτε με τον κατάλληλο πελάτη. Επίσης, η αποστολή πληρωμών στα σωστά άτομα θα ήταν πολύ ευκολότερη επίσης.

Ταξίδι

Το νέο μοντέλο ταυτότητας μπορεί να βοηθήσει και τις ταξιδιωτικές βιομηχανίες. Βασικά, αυτό θα αντιμετώπιζε το κλεμμένο ζήτημα πόντων επιβράβευσης μαζί με δόλιες κρατήσεις. Εάν ο ταξιδιωτικός κλάδος αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτήν τη νέα μορφή αναγνώρισης, μπορεί επίσης να απλοποιήσει το σύστημα επεξεργασίας επιβατών.

Μπορείτε να μεταφέρετε την ταυτότητά σας και μπορούν να την ταιριάζουν ακριβώς επί τόπου. Θα μειώσει το χρόνο επεξεργασίας και θα αυξήσει την αποδοτικότητα.

Κεφάλαιο-6: Κατάλληλες επιχειρηματικές πλατφόρμες για αποκεντρωμένη ταυτότητα

Υπάρχουν ορισμένες εταιρικές πλατφόρμες blockchain στην αγορά που είναι κατάλληλες για την αποκεντρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εταιρικές πλατφόρμες προσφέρουν τις καλύτερες από τις καλύτερες υπηρεσίες για οποιοδήποτε ζήτημα ταυτότητας. Ας δούμε τι είναι –

Corda R3

Το R3 έρχεται με δύο εκδόσεις του Corda – μία για επιχειρήσεις και άλλη μια κανονική έκδοση. Βασικά, η επιχείρηση Corda θα ήταν πιο κατάλληλη για το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης ταυτότητάς σας. Παρόλο που το Corda enterprise είναι μια εμπορική έκδοση, αλλά εξακολουθεί να είναι πλήρως συμβατό με το Corda.

Στην πραγματικότητα, η Corda προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και στιβαρή υποδομή για κάθε είδους πλατφόρμα. Καθώς είναι επίσης μια πλατφόρμα με άδεια, θα ήταν η τέλεια επιλογή για το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης ταυτότητάς σας.

Παρόλο που πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι το Corda είναι κατάλληλο μόνο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, μπορεί να προσφέρει ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο blockchain για άλλους τομείς επίσης.

Ας δούμε τι διαθέτει η πλατφόρμα Corda για εσάς –

 • Το τείχος προστασίας blockchain της εφαρμογής Corda θα προστατεύσει όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες σας από τυχόν εξωτερικές επιρροές.
 • Έρχεται επίσης με χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας και διακυβέρνησης που θα σας βοηθήσουν.
 • Εάν συμβεί οποιαδήποτε καταστροφή, θα λάβετε αναφορές σε πραγματικό χρόνο και θα έχετε επιλογές να τις διορθώσετε γρήγορα.

Υπερκαλλιεργητής

Υπερκαλλιεργητής είναι ένα επιχειρηματικό έργο blockchain που έχει πολλά έργα κάτω από τα φτερά του. Ξεκίνησε το ταξίδι το 2016 και τώρα είναι ένα από τα δημοφιλή ονόματα στην εξειδικευμένη θέση. Στην πραγματικότητα, το Hyperledger προσφέρει ορισμένα έργα που είναι πιο κατάλληλα για αποκεντρωμένη διαχείριση ταυτότητας.

Για παράδειγμα, τους Hyperledger Indy είναι ένα κατανεμημένο καθολικό που λειτουργεί αποκλειστικά με ψηφιακή ταυτότητα. Επιπλέον, με αυτό, θα λάβετε στοιχεία, βιβλιοθήκες και εργαλεία για να αναπτύξετε το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης ταυτότητάς σας.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας και σε άλλες πλατφόρμες.

Μόλις πρόσφατα η Hyperledger αποκάλυψε επίσης ένα άλλο έργο που ονομάζεται Κριός. Παρόλο που βρίσκεται στη φάση επώασης, εξακολουθεί να λειτουργεί ως εργαλειοθήκη. Αυτό είναι παρόμοιο με την ανάπτυξη της δικής σας πλατφόρμας με ένα σύνολο χαρακτηριστικών στην ενότητα.

Βασικά, προσφέρουν –

 • Επιτρεπόμενες πλατφόρμες blockchain και σετ εργαλείων ανοιχτού κώδικα.
 • Υψηλό επίπεδο απόδοσης με πρόσθετη επεκτασιμότητα.
 • Διαθεσιμότητα δεδομένων μόνο που πρέπει να γνωρίζετε.
 • Γλώσσες ερωτήματος για αναζήτηση στο καθολικό.
 • Συνδέστε και παίξτε αρθρωτή δομή.
 • Υψηλότερες μετρήσεις ασφάλειας για ευαίσθητες πληροφορίες.

Αιθέριο

Το Ethereum υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Η Vitalik Buterin ίδρυσε την πλατφόρμα για χρήση σε εταιρικό επίπεδο. Ωστόσο, το blockchain για επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα για το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης ταυτότητας επειδή κάθε χρήστης πρέπει να έχει ιδιωτικό απόρρητο.

Από την άλλη πλευρά, για να προσφέρει απόρρητο για εταιρικές εταιρείες, η Ethereum προσφέρει μια ιδιωτική έκδοση της πλατφόρμας της μέσω Enterprise Ethereum Alliance. Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτήν την έκδοση, μπορείτε σίγουρα να αναπτύξετε ένα πλήρως αποδεικτικό αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης ταυτότητας.

Τώρα ας δούμε ποιες δυνατότητες θα λάβετε από αυτήν την πλατφόρμα –

 • Προσφέρουν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.
 • Θα λάβετε έγκυρη υποστήριξη από τον ΕΟΧ για οποιοδήποτε είδος έργου με βάση το Ethereum. Θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση των κατευθυντήριων γραμμών και των προτύπων.
 • Ο ΕΟΧ παρέχει κυβερνητική υποστήριξη για έργα που υπάγονται σε αυτά. Έτσι, εάν ένας άλλος οργανισμός ανέπτυξε τις δυνατότητες που χρειάζεστε, τότε ο ΕΟΠ θα σας υποστηρίξει και για να το αποκτήσετε.
 • Έρχεται επίσης με συνεχείς ενημερώσεις από τη δημόσια έκδοση.
 • Προσφέρουν επίσης μια σειρά προτύπων που σας διευκολύνουν στην ανάπτυξη κάθε είδους πλατφόρμας.

Κεφάλαιο-7: Δημοφιλή έργα που ασχολούνται με την ψηφιακή ταυτότητα

Υπάρχουν πολλές λύσεις ψηφιακής ταυτότητας σε πραγματικό χρόνο τώρα. Τώρα, θα δείτε ποιες εταιρείες ψηφιακής ταυτότητας εργάζονται σε αυτό το νέο μοντέλο μοντέλου ταυτότητας.

Σοβρίν

Το Sovrin είναι ένα από τα δημοφιλή έργα που προσφέρουν μια αυτόνομη ταυτότητα για τους χρήστες. Στην πραγματικότητα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί αποκλειστικά με αποκεντρωμένες λύσεις ψηφιακής ταυτότητας. Με αυτό, μπορείτε να αποκτήσετε επιτέλους προσωπικό έλεγχο, εμπιστοσύνη και εύχρηστες ψηφιακές ταυτότητες.

Σύμφωνα με το, προσφέρουν ένα νέο πρότυπο για ψηφιακές ταυτότητες. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να λάβετε ένα ψηφιακό αντίγραφο των αδειών οδήγησης ή των προσωπικών σας αναγνωριστικών.

Βασικά, είναι ένα μετασύστημα που επιτρέπει στους οργανισμούς, στους ανθρώπους την ελευθερία να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς να ανησυχούν για την ταυτότητά τους. Επιπλέον, το Sovrin έχει επίσης επιλογές επαληθεύσιμων διαπιστευτηρίων.

Αστικός

Στην πραγματικότητα, το Civic είναι μια διαδικασία επαλήθευσης προσωπικής ταυτότητας που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να προσφέρει ψηφιακές ταυτότητες. Εν πάση περιπτώσει, εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εικονική ταυτότητα μαζί με την αποθήκευση επιπλέον πληροφοριών.

Ωστόσο, θα πρέπει να επαληθεύσετε όλα τα διαπιστευτήριά σας για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας. Προς το παρόν, θα λάβετε τέσσερα είδη λύσεων για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας σε αυτές τις εταιρείες ψηφιακής ταυτότητας.

 • Ασφαλής πλατφόρμα ταυτότητας θα επέτρεπε στους χρήστες σας να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσω μιας ασφαλούς ταυτότητας.
 • Επαναχρησιμοποιήσιμο KYC παρέχει ικανοποίηση σε κάθε είδους απαιτήσεις KYC.
 • Αυτόματο λιανικό εμπόριο μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε έξυπνα μηχανήματα αυτόματης πώλησης.
 • Όλα τα είδη των επενδυτικών, συμβουλευτικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα γίνονταν ατομικά Κωδικοί ταυτότητας.
 • Προσφέρει επίσης Σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης

uPort

Με το uPort, μπορείτε να ζήσετε την πλήρη ελευθερία ελέγχου της ταυτότητάς σας. Είναι χτισμένο στο Ethereum και όλοι οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις ψηφιακής ταυτότητας σε αυτό. Επιπλέον, μπορούν επίσης να ζητήσουν και να στείλουν διαπιστευτήρια, να διαχειριστούν τα δικά τους δεδομένα και κλειδιά, να υπογράψουν συναλλαγές και πολλά άλλα.

Τι θα λάβετε –

 • Διαπιστευτήρια: Βασικά, δημιουργεί ένα οικοσύστημα διαπιστευτηρίων ταυτότητας. Με την εφαρμογή σας, μπορείτε να ζητήσετε διαπιστευτήρια άλλων χρηστών, αλλά εξαρτάται από αυτούς αν θα τη μοιραστούν ή όχι.
 • Πρωτόκολλα: Με αυτόν τον τύπο εταιρειών ψηφιακής ταυτότητας, θα έχετε πρόσβαση σε πολλά πρωτόκολλα και επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων από την εφαρμογή.
 • Εργαλεία: Έχουν μια αρθρωτή δομή με το εργαλείο του προγραμματιστή, οπότε είναι πολύ απλό στη χρήση.

ανθίζω

Το Bloom προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, το BloomID είναι η ασφαλής ταυτότητα που πρέπει να εργαστείτε στην επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα, θα έχετε πολλές δυνατότητες που συνοδεύουν το BloomID. Αυτά είναι –

 • Μπορείτε να διαφυλάξετε τα προσωπικά σας στοιχεία με το blockchain και να αποδείξετε την αξιοπιστία τους χωρίς να υπερεκφράσετε οποιαδήποτε από τις πληροφορίες σας.
 • Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τι θα συμπεριλάβετε στην ταυτότητά σας και πώς θα το χρησιμοποιήσετε.
 • Ενώ δημιουργείτε την αποκεντρωμένη ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας αυτές τις εταιρείες ψηφιακής ταυτότητας, μπορείτε να κερδίσετε αστέρια που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη φήμη σας.
 • Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Άλλα Έργα προς Αναχώρηση

Αλυσίδα KYC

Το KYC Chain είναι μία από τις εταιρείες ψηφιακής ταυτότητας που χρησιμοποιούν blockchain για να τροφοδοτήσουν την πλατφόρμα τους. Κυρίως ο στόχος τους είναι να προσφέρουν επαληθεύσιμα έγγραφα, δεδομένα ή αξιώσεις ταυτότητας που απαιτούνται για οποιαδήποτε επεξεργασία KYC.

Από την άλλη πλευρά, για το απόρρητο των δεδομένων, προσφέρουν στους χρήστες την αποκλειστική ιδιοκτησία των ιδιωτικών τους κλειδιών. Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος μπορεί να δει τα δεδομένα σας και ποιος δεν μπορεί.

SelfKey

Το SelfKey προσφέρει αυτοδύναμες λύσεις ψηφιακής ταυτότητας, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε, να αποκτήσετε και να ελέγξετε την πρόσβαση στην ταυτότητά σας. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα χρειαστεί ένα KEY για να λειτουργήσει. Είναι ένα βοηθητικό διακριτικό ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο σύστημα.

Το καλύτερο μέρος αυτής της πλατφόρμας είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας και να συμβολαιοποιήσετε τυχόν έγγραφα ταυτότητας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε υπηκοότητα με βάση την επένδυσή σας και άλλους παράγοντες.

Ψήγματα

Η Nuggets είναι μία από τις εταιρείες ψηφιακής ταυτότητας που προσφέρουν βιομετρικές ταυτότητες μαζί με πληρωμές. Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή τους, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε επαληθεύσεις ταυτότητας, πληρωμές και συνδέσεις χρησιμοποιώντας μία μόνο βιομετρική πηγή.

Σύμφωνα με αυτούς, δεν έχουν καν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε σεβαστό χρήστη εάν θέλετε. Θα μπορούσατε να θεωρήσετε αυτήν την πλατφόρμα ως λύσεις ψηφιακής ταυτότητας που προορίζονται κυρίως για πληρωμές.

Jolocom

Η Jolocom είναι μια άλλη εταιρεία ψηφιακής ταυτότητας που προσφέρει αυτοδύναμες ταυτότητες σε άτομα και οργανισμούς. Προφανώς, τα αναγνωριστικά τους είναι διαλειτουργικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Εν πάση περιπτώσει, έχετε τον αποκλειστικό έλεγχο των κρυπτογραφημένων προσωπικών σας δεδομένων και πώς θα τα χρησιμοποιήσετε. Επομένως, δεν υπάρχει επιλογή για παρέμβαση τρίτων.

Κεφάλαιο-8: Συμπερασματικές σκέψεις: Μια ματιά στο μέλλον

Ίσως να το έχετε ήδη βιώσει κάθε μέρα που ο κόσμος περνά από έναν τεράστιο ψηφιακό μετασχηματισμό. Και τώρα, ο φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος συγχωνεύονται σε μια ενιαία πραγματικότητα. Έτσι, είναι προφανές ότι ο κόσμος χρειάζεται έναν νέο τρόπο για να διατηρήσει όλες τις ψηφιακές ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο πρέπει να έχει ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής σε κάθε πτυχή. Γι ‘αυτό η αποκεντρωμένη ψηφιακή ταυτότητα είναι η τέλεια λύση για αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν προσφέρει μόνο τον πλήρη έλεγχο των ατομικών σας δικαιωμάτων ταυτότητας, αλλά διευκολύνει επίσης τη διαχείριση.

Έτσι, στο μέλλον, είναι καλύτερο να υποθέσουμε ότι θα δούμε περισσότερες αποκεντρωμένες ταυτότητες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map