Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Cryptocurrency Fork;

Η λέξη «Fork» από μόνη της είναι πολύ φανταχτερή, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ενημέρωση λογισμικού ή οποιαδήποτε ενημέρωση πρωτοκόλλου. Δεν είναι απλώς ένα φανταχτερό όνομα για αναβαθμίσεις λογισμικού, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων στην περίπτωση που η τιμή οποιουδήποτε συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος φτάσει στην κορυφή του τραπεζιού ή ας υποθέσουμε ότι γίνεται άγρια ​​στην αγορά.

Μιλώντας για αυτές τις κορυφές, εξαρτάται από την τιμή για το αν είναι στο δρόμο να κερδίσουν θετικά κάποια αξία ή να χάσουν κάποια αξία, και οι δύο περιπτώσεις έχουν ίσες πιθανότητες. Έχουν υπάρξει πολλά γεγονότα πιρουνιών μέχρι τώρα που σχετίζονται με το Bitcoin, καθώς η τιμή του σημείωσε άνοδο. Ακόμα κι αν υπάρξει αρνητική στροφή, μπορείτε ακόμα να κερδίσετε χρήματα αν ακολουθήσετε το μονοπάτι της έξυπνης. Τα πιρούνια κρυπτονομισμάτων έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν δύο μπλοκ ταυτόχρονα σε ένα διαφορετικό δίκτυο από δημιουργία μια εναλλακτική έκδοση του blockchain.

Τα πιρούνια είναι λίγο περίπλοκο πράγμα, όπως και η μοίρα. Μπορείτε να ικανοποιηθείτε λέγοντας ότι τα πιρούνια είναι η μοίρα στο έργο κρυπτογράφησης, για το καλό και το κακό, εξαρτάται από αυτά. Είναι είτε προγραμματισμένα είτε μπορούν να ξεκινήσουν από μια ομάδα ανάπτυξης όταν φαίνεται να έχει δυσαρέσκεια στο τρέχον έργο. Τα πιρούνια είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά στον χώρο κρυπτογράφησης καθώς είναι ανοιχτού κώδικα στη φύση. Το Fork επιτρέπει την αξιολόγηση από την κοινότητα για να συζητήσει τις ιδέες τους και τον τρόπο εφαρμογής της.

Η ιδέα του fork cryptocurrency να είναι ανοιχτού κώδικα δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να απολαμβάνει τη δύναμη σε οποιοδήποτε είδος έργου.

Τύποι Fork Cryptocurrency

Μιλώντας στο χώρο των κρυπτονομισμάτων ή του blockchain, υπάρχουν δύο μεγάλες τύποι πιρούνων Αυτό εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ενημερώσεις, δηλαδή συμβατές προς τα πίσω ή συμβατές προς τα πίσω.

Το συμβατό προς τα πίσω ονομάζεται Μαλακό πιρούνι ενώ καλείται το μη συμβατό προς τα πίσω συμβατό Σκληρό πιρούνι. Επίσης, τα μη συμβατά προς τα πίσω πιρούνια είναι υποχρεωτικά όσον αφορά το δίκτυο blockchain, ενώ τα πίσω πιρούνια είναι προαιρετικά.

Τι είναι το Hard Fork;

Τι είναι τα σκληρά πιρούνια?

Ένας σκληρός λαός αντιπροσωπεύει γενικά μια εισαγωγή στο νέο λογισμικό με την προσθήκη στο δίκτυο. Εμφανίζει τους δύο κόμβους blockchain νέους και οι παλιοί είναι εντελώς διαφορετικοί, δεν αλληλεπιδρούν ούτε αναγνωρίζουν καθόλου με τον κόμβο άλλου. Αυτό σημαίνει ότι η νέα έκδοση δεν θα μπορεί να έχει συμβατότητα με την παλιά. Το σύνολο των δικτύων πρέπει να αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, καθώς το λογισμικό στην παλιά έκδοση θα κάνει τη συναλλαγή άκυρη. Μπορεί επίσης να συμβεί ότι ορισμένοι ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να τείνουν να ακολουθούν τους παλιούς κανόνες ή την αρχική έκδοση. ακόμη και τότε θα γίνει άσχετο.

Τι είναι το μαλακό πιρούνι?

Σε αντίθεση με τα σκληρά πιρούνια, τα μαλακά πιρούνια λέγεται ότι είναι συμβατά προς τα πίσω. Σε αυτόν τον τύπο πιρούνι κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, οι παλιοί κόμβοι αναγνωρίζουν εύκολα το νέο και, συνεπώς, δεν χρειάζεται να έχετε ένα καθολικό σύνολο ενημερώσεων. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στη σκληρή δουλειά, τώρα οι συναλλαγές θα εμφανιστούν ως έγκυρες. Υπάρχει ανάγκη να υπάρχει πλειοψηφία ισχύος κατακερματισμού στο σύστημα δικτύου για να επιτύχουν τα μαλακά πιρούνια. Διαχωρίζεται όταν υποστηρίζεται μόνο από την ελάχιστη ισχύ κατακερματισμού στον κύκλο ενός δικτύου.

Πρόσφατα Fork Cryptocurrency


  • Bitcoin Cash Fork

Αναβαθμίστηκε στις 15 Μαΐου 2018 και αντιμετώπισε την αύξηση του μεγέθους του μπλοκ σε 32 MB. Πολλοί κώδικες op (κωδικοί λειτουργίας) χειρίστηκαν επίσης.

  • Bitcoin χρυσό πιρούνι

Αναβαθμίστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2017 και ασχολήθηκε με την εκκίνηση ενός αλγορίθμου που είναι ανθεκτικός σε ASIC.

  • Bitcoin Diamond Fork

Ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου, αυτό το σκληρό πιρούνι δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τις αργές επιβεβαιώσεις συναλλαγών της παλιάς BTC και την έλλειψη απορρήτου.

  • Super Bitcoin πιρούνι

«Κάνε ξανά το Bitcoin υπέροχο», είναι το σύνθημα αυτού του πιρουνιού που ήρθε αρχικά για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με το BTC. (Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bitcoin_forks)

  • Μητρόπολη Ethereum

Το Ethereum παρατήρησε επίσης σκληρό πιρούνι λόγω του υψηλού φορτίου στο δίκτυό του. Για να συμβαδίσει με το ρυθμό και την κλίμακα που απαιτούν οι χρήστες, το ίδρυμα αποφάσισε να εφαρμόσει ενημερωμένες, οι οποίες ονομαζόταν ως Metropolis. Η αναβάθμιση αργότερα χωρίστηκε σε δύο μέρη που ονομάστηκαν Κωνσταντινούπολη (16 Οκτωβρίου 2017) και Βυζάντιο (αναμένεται το 2018). Το πρώτο επικεντρώνεται στην επίλυση προβλημάτων κλιμάκωσης, ενώ το δεύτερο επικεντρώνεται στη βελτίωση της ταχύτητας καθώς και σε ζητήματα βαθύτατου πυρήνα.

  • Σκληρό πιρούνι του Monero

Στο σκληρό πιρούνι του Monero, το RingCT παρουσιάστηκε ως μέσο ιδιωτικοποίησης συναλλαγών.

Τελικές λέξεις

Τα δίκρανα κρυπτονομισμάτων είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική μέθοδος εφαρμογής και πειραματισμού στο χώρο του blockchain. Πολλοί άνθρωποι θα συμβούν στο μέλλον, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αντιμετώπιση της αναβάθμισης λογισμικού και πρωτοκόλλου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map