Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το DAICO; Το βελτιωμένο ICO!

Τι είναι το DAICO: Μια εισαγωγή

Είστε επενδυτής ICO; Μπορεί να έχετε παρατηρήσει με ανησυχία ότι οι απάτες ICO απέδωσαν με τα σκληρά κερδοφόρα χρήματα των επενδυτών. Αναρωτιέστε πιθανώς πώς το κρυπτοσύστημα θα επιτύχει μεγαλύτερο βαθμό λογοδοσίας και θα αποτρέψει τις απάτες. Ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται DAICO θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Θα εξηγήσω εδώ τι είναι DAICO.

Μια επισκόπηση των βασικών κινδύνων ICO:

Πρώτα θα εξετάσω ορισμένους βασικούς κινδύνους ICO. Οι ICO διεξάγονται χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο συμβόλαιο που διέπει τη χρηματοδότηση από τους επενδυτές και τη διανομή διακριτικών σε αυτούς. Ένας ICO έχει συνήθως ένα «soft cap», δηλαδή το ελάχιστο ποσό που πρέπει να συγκεντρώσει η ομάδα του έργου από την εκδήλωση, για να συνεχίσει την ανάπτυξη.

Εάν ένα έργο ICO δεν μπορεί να αυξήσει το «soft cap», το ICO είναι μια αποτυχία και η ομάδα του έργου επιστρέφει τα χρήματα στους επενδυτές. Ωστόσο, αν αυξήσει το soft cap, τότε ελέγχουν το ταμείο και το ξοδεύουν με τον τρόπο που θέλουν.

Το έξυπνο συμβόλαιο ολοκληρώνει τις λειτουργίες του μόλις συγκεντρωθούν τα χρήματα. Δεν παρέχει καμία δυνατότητα στους επενδυτές να ελέγχουν τα επόμενα γεγονότα. Μια αδίστακτη ομάδα έργου μπορεί να ξεφύγει με τα κεφάλαια, πράγμα που πράγματι συνέβη.

Τα έξυπνα αποτελέσματα εκτέλεσης συμβολαίου είναι αμετάκλητα, αφήνοντας τους επενδυτές αβοήθητους. Διαβάστε περισσότερα για το πώς λειτουργούν στον “Οδηγό για αρχάριους για το τι είναι μια έξυπνη σύμβαση;”.

Δεδομένου ότι οι ICO δεν είναι ρυθμισμένοι, οι επενδυτές δεν έχουν καμία νομική προσφυγή. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη μη ρυθμιζόμενη φύση των ICO στο “Τι είναι το ICO: Εισαγωγή στην αρχική προσφορά νομισμάτων”.

Τι είναι το DAICO: οι έννοιες

Ο Vitalik Buterin, ο ιδρυτής της Ethereum είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την ιδέα του DAICO τον Ιανουάριο του 2018. Πρότεινε να συνδυάσει χαρακτηριστικά του «Αποκεντρωμένου Αυτόνομου Οργανισμού» (DAO) και του «Initial Coin Offering» (ICO) για τη βελτίωση της λογοδοσίας στο μοντέλο ICO του έρανος. Διαβάστε την άποψή του στο «Επεξήγηση των DAICO«.

Η ιδέα DAICO διατηρεί τη συνιστώσα συγκέντρωσης χρημάτων του ICO, δηλαδή το έξυπνο συμβόλαιο θα επιτρέψει στην ομάδα έργου ICO να συγκεντρώσει κεφάλαια από επενδυτές. Ωστόσο, εισάγει επίσης μια βασική ιδέα του DAO, δηλαδή οι επενδυτές θα κρατήσουν μάρκες και μπορούν να ψηφίσουν για να αποφασίσουν το μέλλον του έργου.

Ένα έξυπνο συμβόλαιο DAICO θα έχει δύο μέρη, ως εξής:

  1. Το πρώτο μέρος θα επιτρέψει στους επενδυτές να στείλουν τους αιθέρες τους στην ομάδα του έργου. Παίρνουν μάρκες σε αντάλλαγμα και όταν τελειώσει το πλήθος, αυτό το μέρος της σύμβασης απαγορεύει κάθε άλλη επένδυση.
  2. Το δεύτερο μέρος παρέχει έναν μηχανισμό όπου τα κεφάλαια αποδεσμεύονται στην ομάδα του έργου σε φάσεις. Ένα δημοκρατικό σύστημα στο οποίο οι επενδυτές ψηφίζουν θα καθορίσουν το ποσό των κεφαλαίων για αποδέσμευση.

DAICO έξυπνη σύμβαση – το 1ο μέρος είναι σαν το έξυπνο συμβόλαιο ICO:


Το 1ο μέρος ενός έξυπνου συμβολαίου DAICO θα είναι παρόμοιο με ένα έξυπνο συμβόλαιο ICO. Οι επενδυτές στέλνουν τα χρήματά τους στην ομάδα του έργου και λαμβάνουν μάρκες ανάλογα με τη χρηματοδότησή τους. Ονομάζεται επίσης “Λειτουργία συνεισφοράς”. Η κύρια διαφορά από τους ICO είναι ότι τα χρήματα είναι κλειδωμένα από την ομάδα του έργου ICO σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Έξυπνη σύμβαση DAICO – το 2ο μέρος μοιάζει με το μοντέλο DAO:

DAICO εναντίον ICO

Στο μοντέλο DAO, οι κάτοχοι διακριτικών ψηφίζουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης ανάπτυξης έργου. Η ομάδα του έργου μπορεί να εφαρμόσει μόνο προτάσεις που λαμβάνουν επαρκείς ψήφους υπέρ τους. Η DAICO εφαρμόζει αυτήν την ιδέα στο 2ο μέρος του έξυπνου συμβολαίου.

Η σύμβαση θα έχει μια μεταβλητή που ονομάζεται «Πατήστε». Αρχικά ορίζεται στο μηδέν, επομένως η ομάδα του έργου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα. Αυτό το μέρος της σύμβασης ονομάζεται “Λειτουργία Tap” και ενεργοποιείται μόλις λήξει η “Λειτουργία συνεισφοράς”, δηλαδή το 1ο μέρος.

Η ομάδα του έργου πρέπει να υποβάλει ψηφίσματα που περιέχουν φάσεις ανάπτυξης του έργου, ενώ οι επενδυτές πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αυξήσουν την τιμή «Tap». Εάν αποφασίσει να αυξήσει, η ομάδα του έργου λαμβάνει τα χρήματα για αυτήν τη φάση του έργου, διαφορετικά, δεν το κάνουν.

Αυτό το μέρος της σύμβασης έχει επίσης «Λειτουργία ανάληψης». Εξετάστε ένα υποθετικό σενάριο όπου είτε οι επενδυτές είτε η ομάδα του έργου είναι δυσαρεστημένοι με το πώς έχει προχωρήσει το έργο. Μπορούν να ψηφίσουν για αυτοκαταστροφή του συμβολαίου, το οποίο επιστρέφει τους υπόλοιπους Ether στους επενδυτές. Η επιστροφή χρημάτων είναι ανάλογη με την επένδυσή τους.

Τα πλεονεκτήματα ενός DAICO:

Υπάρχουν δύο κύρια πλεονεκτήματα ενός DAICO, ως εξής:

  1. Η ομάδα του έργου μπορεί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια μόνο στο βαθμό που οι επενδυτές εγκρίνουν, σε αντίθεση με τον κίνδυνο να φύγουν από τα κεφάλαια μετά από ICO. Αυτό το ζήτημα με τους ICOs είναι τόσο σοβαρό που ζητάμε από τους επενδυτές του ICO να ελέγξουν προσεκτικά τα διαπιστευτήρια της ομάδας έργου ICO για να εντοπίσουν εάν πρόκειται για απάτη. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πρότασή μας στον “Οδηγό για αρχάριους: Πώς να εντοπίζετε απάτες ICO”. Ένα DAICO εξαλείφει τα έργα απάτης περιορίζοντας τη ροή κεφαλαίων.
  2. Υποθέτοντας ότι μια ομάδα χάκερ επιτίθεται σε 51% επίθεση, σε αντίθεση με έναν ιστότοπο ICO όπου όλα τα κεφάλαια είναι διαθέσιμα για δαπάνες, οι χάκερ θα συναντήσουν ένα περιορισμένο «Tap» σε ένα DAICO. Αυτό μειώνει σημαντικά το μέγεθος της απώλειας ακόμη και αν επιτυγχάνουν την επίθεση. Διαβάστε περισσότερα για το 51% επίθεση στο “PoW Vs. PoS: Μια σύγκριση μεταξύ δύο αλγόριθμων συναίνεσης Blockchain “.

Τα μειονεκτήματα ενός DAICO:

Ενώ το μοντέλο DAICO έχει πλεονεκτήματα, η κοινότητα κρυπτογράφησης πρέπει να αντιμετωπίσει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

  1. Αυτό το μοντέλο θα υποβάλει κάθε φάση ανάπτυξης έργου ή πρόταση σε μια διαδικασία δημοκρατικής ψηφοφορίας. Τα πλεονεκτήματα των νεοσύστατων επιχειρήσεων σε σύγκριση με τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η ευελιξία τους, αλλά μια δυνητικά αργή διαδικασία ψηφοφορίας DAO θα επιβραδύνει την ανάπτυξη του έργου και θα αναιρέσει αυτό το πλεονέκτημα.
  2. Οι επενδυτές συχνά εισέρχονται στην αγορά κρυπτογράφησης για γρήγορο κέρδος, ενώ το μοντέλο DAICO απαιτεί τη μακροχρόνια συμμετοχή τους στο έργο. Ένα τμήμα επενδυτών που δεν ενδιαφέρονται για το μακροπρόθεσμο μέλλον του έργου ενδέχεται να μην ψηφίσουν, μειώνοντας έτσι το ίδιο το πλεονέκτημα ενός DAO.
  3. Πολλοί επενδυτές κρυπτογράφησης είναι νέοι στην τεχνολογία και μπορεί να μην καταλαβαίνουν καλά κάποιες προτάσεις έργου. Εάν πολλοί τέτοιοι επενδυτές καταψηφίσουν καλές προτάσεις, τότε το έργο δεν θα πραγματοποιήσει τις δυνατότητές του.
  4. Εάν η πλειοψηφία των επενδυτών γίνει δυσαρεστημένη με το έργο λόγω έλλειψης εκτίμησης του διακριτικού παρά το μακροπρόθεσμο δυναμικό του έργου, μπορούν να ψηφίσουν για απόσυρση. Ένα πολλά υποσχόμενο έργο μπορεί να κλείσει λόγω αρνητικών συναισθημάτων των επενδυτών.
  5. Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια σχετικά με το τι συμβαίνει όταν οι επενδυτές πωλούν τα κουπόνια τους σε κρυπτογραφικές ανταλλαγές. Πρέπει οι έμποροι που αγοράζουν μάρκες να έχουν το ίδιο δικαίωμα ψήφου; Στη συνέχεια, η κερδοσκοπία που σχετίζεται με την αγορά κρυπτογράφησης μπορεί να παρεμποδίσει το έργο. Από την άλλη πλευρά, εάν οι έμποροι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, τότε οι εναπομείναντες αρχικοί επενδυτές θα ελέγχουν ολόκληρη την ψηφοφορία αφήνοντας εμπόρους που αγόρασαν μάρκες αργότερα.

Το μοντέλο DAICO είναι πολύ νέο. «Η πλατφόρμα Abyss«, Δηλαδή μια πλατφόρμα ψηφιακής διανομής που βασίζεται σε blockchain είναι η πρώτη εκκίνηση που υιοθέτησε αυτό το μοντέλο για την πώληση των διακριτικών τους. Πρέπει να προσέξουμε πόσο αποτελεσματικό είναι το μοντέλο DAICO μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ, αν θέλετε να το συγκρίνετε με ICO, μπορείτε να διαβάσετε “ICO Vs DAICO: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;”.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι αξιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιες. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map