Τι είναι το DeFi – Οδηγός για αρχάριους για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) έχει γίνει λέξη-κλειδί που εισήγαγε μια τρομερή αλλαγή στην προσέγγιση σχετικά με τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Εάν είστε αρχάριος, διαβάστε αυτόν τον οριστικό οδηγό για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και κατανοήστε τι είναι το DeFi.

Τα χρήματα ήταν αναπόφευκτη πτυχή της προόδου του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχαιότητα. Εκτός από την παροχή ενός βιώσιμου μέσου για την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, το χρήμα ήταν ένα σημαντικό σύμβολο της εμπιστοσύνης μεταξύ δύο μερών που συμμετέχουν σε μια συγκεκριμένη συναλλαγή. Η διασφάλιση ενός απτού εμπορεύματος για διαφορετικές συναλλαγές με χρήματα είναι ένας τρομερός λόγος για τον οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτούμε έναν κόσμο χωρίς χρήματα.

Εγγραφή τώρα: Εκπαιδευτικό μάθημα DeFi

Τα κρυπτονομίσματα κατακλύζουν τον κόσμο με προσδοκίες που υποδηλώνουν ότι τα χρήματα, όπως το γνωρίζουμε, ενδέχεται να πλησιάζουν στο τέλος του. Αυτή τη στιγμή, ένα ερώτημα – «τι είναι το DeFi» έχει αποκτήσει ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα. Το DeFi, ή η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, αποκτά σταδιακά δυναμική ως ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης. Η τρομερή ζήτηση για προγραμματιστές DeFi είναι επίσης ένας από τους λόγους για την προσοχή στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.


Ας αναλογιστούμε λοιπόν το νόημα του DeFi και τις πληροφορίες για την κατανόηση του DeFi Ecosystem με έναν απλό και καλύτερο τρόπο. Η ακόλουθη συζήτηση δεν επικεντρώνεται μόνο στο νόημα του DeFi αλλά και στους παράγοντες που οδήγησαν στην προέλευση του DeFi. Οι αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη συζήτηση για να αποκτήσουν γνώσεις σε επίπεδο ιδρύματος σχετικά με την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, πέρα ​​από το πεδίο μιας απλής επισκόπησης DeFi.

Ορισμός του DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση)

Σχεδόν κάθε αρχάριος θα αναρωτιόταν για το «τι είναι το DeFi» και είναι λογικό. Το DeFi είναι η συντομογραφία για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, η οποία συνεπάγεται μια ποικιλία χρηματοοικονομικών εφαρμογών που αξιοποιούν δίκτυα και τεχνολογίες blockchain. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση DeFi έχει εισαγάγει μια τρομερή αλλαγή στην προβολή χρηματοοικονομικών συναλλαγών πέρα ​​από τις υπάρχουσες παραδοχές της επικρατούσας, κλειστής χρηματοοικονομικής αγοράς.

Το δυναμικό του DeFi είναι προσαρμοσμένο για να στρέφει την προσοχή προς μια χρηματοοικονομική οικονομία με καλύτερη διαφάνεια. Στην υποτιθέμενη νέα, ανοιχτή χρηματοοικονομική οικονομία, τα χρηματοοικονομικά πρωτόκολλα θα βασίζονταν σε τρία κυρίαρχα στοιχεία: διαλειτουργικότητα, προγραμματισμός και ευκολία σύνθεσης. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι ο αρχιτέκτονας και ηγέτης του κινήματος Open Finance.

Με το Open Finance Movement, οι χρήστες μπορούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως αποταμίευση, ασφάλιση, δάνεια, συναλλαγές και πολλές άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες. Οι προοπτικές με εφαρμογές DeFi αναμένεται να ξεπεράσουν τις συμβατικές, κλειστές χρηματοοικονομικές εφαρμογές όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής και την εμβέλεια. Πρώτα απ ‘όλα, το DeFi παρουσιάζει καλύτερες πιθανότητες πρόσβασης σε κάθε άτομο με εξάρτηση δύο πυρήνων.

Η εξάρτηση δύο πυρήνων συνεπάγεται συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και συσκευές για πρόσβαση σε μια υπηρεσία, όπως υπολογιστή, smartphone ή tablet. Ο πιο κρίσιμος παράγοντας για μια εισαγωγή στο DeFi θα αναφέρεται στη δυνατότητα αξιοποίησης του Ethereum για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της κρυπτογράφησης, των χρηματοοικονομικών συστημάτων και της τεχνολογίας blockchain. Επομένως, είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε ότι η DeFi αξιοποιεί την υπάρχουσα χρηματοπιστωτική αγορά για να εξασφαλίσει καλύτερη διαφάνεια και σκοπιμότητα επεξεργασίας για διαφορετικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης: Γρήγορος οδηγός για το DeFi

Σκοπός του DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση)

Η επόμενη κρίσιμη ανησυχία για κάθε άτομο αφού μάθει τι είναι η Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση είναι ο σκοπός που εξυπηρετεί. Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε γιατί το DeFi δημιουργήθηκε και αυτό το ερώτημα καθίσταται αναπόφευκτο σε περιόδους που η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση χαρακτηρίζεται ως ασταμάτητο φαινόμενο. Επομένως, μια πιο προσεκτική σκέψη σχετικά με την προέλευση του DeFi μπορεί να ρίξει φως στο τι είναι το DeFi και γιατί το χρειαζόμαστε.

Ο παράγοντας συγκέντρωσης στην παραδοσιακή αγορά είναι μια εμφανής λεπτομέρεια με την επιρροή των κυβερνήσεων, επίσης συγκεντρωτική από άποψη δομής. Επομένως, το νομισματικό σύστημα υποτίθεται επίσης ότι λειτουργεί μέσω κεντρικών οντοτήτων όπως οι τράπεζες. Ο παράγοντας συγκέντρωσης συνεπάγεται τη διαχείριση και ρύθμιση των κεντρικών οντοτήτων, με απόλυτο έλεγχο που ανήκει στις οντότητες.

Επιπλέον, μια κεντρική προσέγγιση συνεπάγεται επίσης υψηλότερο κίνδυνο λόγω του μοναδικού σημείου αποτυχίας. Πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες των κεντρικών οντοτήτων δημιουργούν επίσης την ανάγκη εστίασης σε εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, ο χρόνος των αποφάσεων από τις αρχές για την εκτύπωση περισσότερων νομισμάτων και ο αντίκτυπος παραγόντων όπως η οικονομική ανάγκη ή η ανάγκη συνέχειας σε τέτοιες αποφάσεις είναι μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με το μακροπρόθεσμο δυναμικό των κεντρικών χρηματοοικονομικών συστημάτων.

Για να κατανοήσετε λεπτομερώς το DeFi, πρέπει να ξεκινήσετε με τα βασικά του blockchain. Ξεκινήστε με το δωρεάν μάθημα Blockchain και δείτε τη διαφορά.

Πώς προέκυψε η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση – Προέλευση του DeFi

Η κατανόηση της προέλευσης του DeFi σας οδηγεί πέρα ​​από τις απλές απαντήσεις σε αυτό που είναι το DeFi. Ας πάρουμε το παράδειγμα των δολαρίων για να κατανοήσουμε τις παγίδες σε κεντρικές οντότητες. Η συνεχώς φθίνουσα αξία των δολαρίων τα τελευταία 50 χρόνια δείχνει ότι είχε συγκριτικά μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από εκείνη του 2020. Ο πληθωρισμός στην αξία του νομίσματος απαιτεί από εσάς να έχετε περισσότερο νόμισμα για να αγοράσετε το ίδιο προϊόν που θα μπορούσατε να αγοράσετε στο παρελθόν.

Το παράδειγμα των κακών νομισματικών πολιτικών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και ο αντίκτυπός τους στο υψηλό πληθωρισμό όλων των εποχών εφιστά την προσοχή στις αποτυχίες των κεντρικών οντοτήτων. Η κυβέρνηση επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση με απόφαση να εκτυπώσει περισσότερο νόμισμα σε περίπτωση πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό πληθωρισμού 1.000.000% δημιούργησε μια δραστική ανισορροπία στην οικονομία της Βενεζουέλας. Οι τράπεζες είναι επίσης ένας από τους κρίσιμους παράγοντες που έχουν ρόλο στην προώθηση της ιδέας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Σχεδόν όλες οι τράπεζες παρέχουν ενδιαφέρον για την αποταμίευση ενός πελάτη με τη μορφή επαναλαμβανόμενων ή σταθερών ποσών. Ωστόσο, οι τράπεζες χρησιμοποιούν τα χρήματα των πελατών για επενδύσεις σε διαφορετικές αγορές μέσω δανείων προς επιχειρήσεις με υψηλότερα επιτόκια. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες κερδίζουν μεγαλύτερα κέρδη από τα χρήματα των πελατών, επιστρέφοντας ένα μικρό μέρος του κέρδους στον πελάτη.

Τα ετήσια επιτόκια σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται στο 2-3%, υποδηλώνοντας έτσι ότι οι πελάτες δεν λαμβάνουν τα οφέλη που θέλουν καταθέτοντας τα χρήματά τους σε τράπεζες. Επομένως, οι πελάτες θα πρέπει να βρουν τρόπους για να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους στην αγορά μετοχών, τα συστήματα, τα αμοιβαία κεφάλαια και πολλά άλλα χρηματοοικονομικά μέσα. Σε αυτό το σημείο, η σημασία αυτού που είναι το DeFi γίνεται εμφανής καθώς οι τράπεζες δεν επιτρέπουν στον έλεγχο των πελατών να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους.

τι είναι το defi infographic

Κοινές περιπτώσεις χρήσης της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση προέκυψε ως μια ευνοϊκή λύση για τις αποτυχίες που αναφέρονται παραπάνω στα συμβατικά κεντρικά χρηματοοικονομικά συστήματα. Δεν αφαιρεί μόνο την ανάγκη των κεντρικών αρχών στα χρηματοπιστωτικά συστήματα, αλλά και την επανεφεύρεση του τραπεζικού συστήματος για την παροχή ευκαιριών σε σχεδόν κάθε άτομο. Ένας σε βάθος προβληματισμός σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης και τα οφέλη του DeFi μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε τους λόγους για να εστιάσετε σε αυτό που είναι το DeFi. Ακολουθεί μια περίληψη των διαφόρων κοινών περιπτώσεων χρήσης του DeFi.

 • Ανοίξτε τις πλατφόρμες δανεισμού

Η φύση ανοιχτού κώδικα του DeFi διευκολύνει εξαιρετικές ευκαιρίες για πρωτόκολλα ανοιχτού δανεισμού. Τα πρωτόκολλα ανοιχτού δανεισμού βελτιώνουν την ευκολία των δανειοδοτικών δραστηριοτήτων στην Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση. Τα ανοικτά πρωτόκολλα δανεισμού διασφαλίζουν την εξασφάλιση ψηφιακών στοιχείων, την τυποποίηση, τους μηδενικούς πιστωτικούς ελέγχους και τον άμεσο διακανονισμό συναλλαγών.

Επιπλέον, η φιλοξενία υπηρεσιών δανεισμού σε δημόσιους αποκλεισμούς εξασφαλίζει επαρκή εμπιστοσύνη στη λειτουργικότητα αυτών των συστημάτων. Επιπλέον, η υποστήριξη μεθόδων κρυπτογραφικής επαλήθευσης, περιορισμένου κινδύνου αντισυμβαλλομένου και οικονομικά αποδοτικής διαδικασίας καθιστούν τις υπηρεσίες δανεισμού αποκεντρωμένης χρηματοδότησης καλύτερες από τα συμβατικά πιστωτικά συστήματα.

Θέλετε να μάθετε πώς τα δημόσια blockchain είναι διαφορετικά από τα ιδιωτικά blockchain; Δείτε τη διαφορά μεταξύ των δύο – Δημόσιο έναντι ιδιωτικού Blockchain

 • Αποκεντρωμένες συναλλαγές

Οι περιπτώσεις χρήσης του DeFi σε μια αποκεντρωμένη αγορά προσφέρουν επίσης προοπτικές για έμφαση στο τι είναι το DeFi. Οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες αγοράς ή DEX καταργούν την ανάγκη κεντρικών αρχών για την κατοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για διαπραγμάτευση. Ωστόσο, οι κεντρικές αγορές κατέχουν τον απόλυτο έλεγχο των ψηφιακών στοιχείων με κεντρικό σημείο αποτυχίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εκμετάλλευσης από τους χάκερ. Σε μια πλατφόρμα DEX, η χρήση έξυπνων συμβολαίων για αυτοματοποίηση συναλλαγών και άλλων εργασιών συναλλαγών μειώνει το κόστος και βελτιώνει την εμπιστοσύνη.

 • Σταθεροί, Ασφάλειες και Υποθήκες

Η χρήση του DeFi για ασφάλιση, υποθήκες και σταθερά νομίσματα είναι επίσης ένα άλλο πολλά υποσχόμενο παράδειγμα των αναδυόμενων κοινών περιπτώσεων χρήσης του DeFi. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση παρέχει την ιδανική βάση για την προώθηση της χρήσης σταθερών νομισμάτων με αξία ως προς τα χρήματα fiat. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση υποστηρίζει ασφαλιστικές δραστηριότητες αφαιρώντας μεσάζοντες και επιταχύνοντας τη διαδικασία αποτελεσματικά. Στη συνέχεια, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση θα μπορούσε επίσης να προωθήσει την ταχύτητα και τη μείωση του κόστους στις λύσεις ενυπόθηκων δανείων, αξιοποιώντας έξυπνες συμβάσεις.

Πλεονεκτήματα του DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση)

Τώρα, η επόμενη σημαντική ανησυχία για την κατανόηση του Decentralized Finance DeFi αναφέρεται στα οφέλη της. Παρόλο που υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του DeFi, ας επικεντρωθούμε στις σημαντικές αναφορές που ενισχύουν τη δημοτικότητα του Αποκεντρωμένου Οικονομικού.

 • Δεν απαιτούνται δικαιώματα

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση παρουσιάζει κρίσιμα πλεονεκτήματα με τη φύση της χωρίς άδεια. Η άδεια χωρίς χρηματοδότηση βελτιώνει την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα για άτομα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κεντρική χρηματοδότηση. Προς το παρόν, το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τραπεζικές λύσεις λόγω διαφόρων παραγόντων. Η έλλειψη κατάλληλης τεκμηρίωσης, η έλλειψη τραπεζικών λύσεων στη γεωγραφική τοποθεσία ή το κακό πιστωτικό αποτέλεσμα είναι λόγοι που περιορίζουν την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Το DeFi αφαιρεί αυτά τα ζητήματα και η αποκεντρωμένη εφαρμογή DeFi, MakerDAO, είναι το τέλειο παράδειγμα. Το MakerDAO βοηθά στη μόχλευση του Ethereum (ETH) για τη λήψη δανείων. Μπορείτε να καταθέσετε ETH στην πλατφόρμα MakerDAO που βασίζεται σε μια αυτοματοποιημένη λύση έξυπνης σύμβασης για τη διαχείριση της πλήρους διαδικασίας. Το έξυπνο συμβόλαιο καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας εξασφαλισμένης θέσης χρέους (CDP), η οποία βοηθά στην απόκτηση κρυπτονομισμάτων DAI.

 • Ευέλικτες ευκαιρίες κέρδους

Το επόμενο σημαντικό όφελος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης που εφιστά την προσοχή σε αυτό που είναι το DeFi είναι η ικανότητα να κερδίζετε χρήματα. Πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές όπως το Compound και το Dharma επιτρέπουν την αύξηση της αξίας των επενδύσεων σε ψηφιακά στοιχεία. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στη χρήση ψηφιακών στοιχείων όπως το DAI ή το USDC που, με τη σειρά τους, επιτρέπεται σε άλλους χρήστες να δανειστούν. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν καλύτερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τα συμβατικά τραπεζικά συστήματα.

 • Δεν χρειάζεται να εξαρτάται από τις τράπεζες

Η δυνατότητα βελτιωμένης προσβασιμότητας στο DeFi, σε σύγκριση με το κεφάλαιο και τις υπηρεσίες, είναι επίσης ένα τεράστιο όφελος. Το DeFi αφαιρεί την ανάγκη εξάρτησης από τα τραπεζικά συστήματα της κυβέρνησης, εφιστώντας έτσι την προσοχή στο τι είναι το DeFi και γιατί το χρειαζόμαστε.

 • Περισσότερες ευκαιρίες για καινοτομία

Το οικοσύστημα DeFi παρέχει αξιόπιστες προοπτικές για καινοτομία και δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων DeFi. Το DeFi είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο και μπορεί να αποτελέσει τρομερή υποστήριξη για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς οικονομικών λύσεων. Το νόημα DeFi αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς μπορεί να αξιοποιήσει το Ethereum και επιτρέπει στους καινοτόμους να δημιουργήσουν νέες αποκεντρωμένες εφαρμογές για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 • Βελτιωμένη ανοιχτή πρόσβαση με εμπιστοσύνη

Η διαφάνεια είναι επίσης ένα από τα κρίσιμα σημεία της εισαγωγής στο DeFi, συνεπώς συνεπάγεται προοπτικές για δοκιμή και δοκιμή λύσεων εφαρμογών DeFi με ευκολία. Η διαφάνεια επιτρέπει επίσης τη διασφάλιση ενός συστήματος χωρίς εμπιστοσύνη με ευκολία χρήσης.

 • Οι πελάτες είναι σε έλεγχο με DeFi

Το πιο κρίσιμο όφελος του DeFi που υποδηλώνει την ανάγκη εστίασης σε αυτό που είναι το DeFi είναι ο απόλυτος έλεγχος για τους πελάτες. Οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο των οικονομικών τους με την DeFi, με την ευελιξία να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις τους. Επομένως, το DeFi επιτρέπει στις προοπτικές να επιτύχουν καλύτερα επιτόκια ανάλογα με τον τόπο επένδυσης.

Το DeFi είναι η επόμενη εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά το CeFi είναι επίσης δημοφιλές. Ας κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο: DeFi εναντίον CeFi.

Συστατικά του οικοσυστήματος DeFi

Με την κατανόηση του τι είναι το DeFi και τη σημασία του με βάση τις διάφορες περιπτώσεις χρήσης και τα οφέλη του, είναι λογικό να σκεφτούμε το συνολικό οικοσύστημα DeFi. Τα καλύτερα έργα DeFi και η λεπτομερής εντύπωση των οικοσυστημάτων DeFi μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αποτελεσματικά την κατανόησή σας για τις βασικές αρχές του DeFi.

Το τεράστιο οικοσύστημα DeFi περιέχει κρίσιμα στοιχεία, όπως πρωτόκολλα ανοιχτών καθισμάτων, σταθερά νομίσματα, ανταλλαγές και ανοιχτές αγορές, καθώς και πλατφόρμες διαχείρισης ασφαλίσεων και επενδύσεων, τα οποία έχουμε αντανακλά εν συντομία στα προηγούμενα μέρη αυτής της συζήτησης. Μιλώντας για το καλύτερο έργο DeFi σε κοινή εφαρμογή, το MakerDAO έρχεται στο προσκήνιο. Ας βρούμε αναλυτικές πληροφορίες για τα στοιχεία στα οικοσυστήματα DeFi για να κατανοήσουμε πώς έχει δημιουργήσει πολλές χρήσιμες εφαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούσαμε για να δούμε τα χρηματοοικονομικά συστήματα.

 • Ανοίξτε πρωτόκολλα καθολικών

Τα πρωτόκολλα ανοιχτού καθολικού αποκτούν εξέχουσα θέση στο τοπίο DeFi λόγω της φύσης ανοιχτού κώδικα. Η δημοτικότητα των έργων DeFi όπως Compound Finance, DAI ή Dharma συνεπάγεται την αποτελεσματικότητα σε πρωτόκολλα ανοιχτού καθολικού. Οι πλατφόρμες αντικατοπτρίζουν τις λειτουργίες των πραγματικών τραπεζών, επιτρέποντας στους χρήστες να καταθέτουν περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιεί το σύστημα για δανεισμό και δανεισμό.

Η ευελιξία των πλατφορμών προσγείωσης DeFi είναι μια τεράστια υποστήριξη για την επίτευξη καλύτερων αποδόσεων στις επενδύσεις μαζί με τη διασφάλιση βελτιωμένου ελέγχου στις επενδύσεις και τις αποδόσεις σας. Η υποστήριξη έξυπνων συμβολαίων για την αυτοματοποίηση δανειοδοτικών και δανειοδοτικών δραστηριοτήτων σε έργα DeFi είναι επίσης μια ευνοϊκή πτυχή. Για παράδειγμα, τα έξυπνα συμβόλαια βοηθούν στη σύνδεση δανειστών και δανειστών, στη διαχείριση τόκων και στην τεκμηρίωση των όρων δανείου.

Επιπλέον, απολαμβάνετε επίσης το όφελος της διαφάνειας και της απομάκρυνσης των κεντρικών αρχών για να εξασφαλίσετε υψηλότερες αποδόσεις με καλύτερη κατανόηση των επενδυτικών κινδύνων. Τα πρωτόκολλα ανοιχτού καθολικού είναι μια σημαντική πτυχή της κατανόησης του DeFi και του τρόπου με τον οποίο τα δημόσια blockchain όπως το Ethereum μπορούν να βοηθήσουν στην τυποποίηση και την παγκόσμια αναγνώριση των πρωτοκόλλων. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε πολλά άλλα οφέλη από ένα δημόσιο blockchain όπως το Ethereum με πρωτόκολλα ανοιχτού καθολικού.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα οφέλη περιλαμβάνουν την εξασφάλιση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και την ενοποίηση του δανεισμού και του δανεισμού ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Τα οφέλη της τυποποίησης και της διαλειτουργικότητας και του αυτοματισμού είναι επίσης εμφανή. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε τα οφέλη της ταχύτερης και στιγμιαίας διευθέτησης συναλλαγών μέσω μεθόδων ασφαλούς δανεισμού. Η περιορισμένη απαίτηση του KYC ή των πιστωτικών ελέγχων για πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με ανοιχτά πρωτόκολλα καθολικών παρουσιάζουν επίσης αξιόπιστα πλεονεκτήματα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους κινδύνους στο DeFi για να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές του από ουδέτερη προοπτική. Ακολουθεί ένας οδηγός για τους κινδύνους στο DeFi και πώς να τους διαχειριστείτε.

 • Σταθεροί

Τα σταθερά νομίσματα είναι τρομερά συστατικά για την κατανόηση του οικοσυστήματος DeFi, καθώς συγκρίνονται ως προς την αξία των πραγματικών νομισμάτων. Γενικά, όλα τα σταθερά νομίσματα στο υπάρχον οικοσύστημα DeFi είναι καρφιτσωμένα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί καλύτερη απόδοση, εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

Ο σχεδιασμός του stablecoins για τη διατήρηση της σταθερότητας σε σύγκριση με τα κρυπτονομίσματα είναι επίσης ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα για το οικοσύστημα DeFi. Τα σταθερά νομίσματα ταξινομούνται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, όπως fiat-collateralized, non-collateralized και crypto-collateralized stablecoins με διακριτά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Τα σταθερά νομίσματα με ασφάλεια Fiat συνδέονται με ένα πραγματικό νόμισμα όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ, παρέχοντας έτσι καλύτερη διασφάλιση της σταθερότητας.

Η ίδια σύγκριση αναλογίας με το νόμισμα fiat εξασφαλίζει καλύτερη σταθερότητα και μη μεταβλητότητα με stablecoin. Τα κοινά αποδεκτά σταθερά νομίσματα fiat που αναφέρονται σε Δολάρια Gemini, Tether, USDC και πολλά άλλα. Τα νομίσματα με ασφάλεια Fiat έρχονται επίσης με ορισμένους κινδύνους, ειδικά με την απαίτηση μιας κεντρικής αρχής.

Επίσης, χρειάζεστε κατάλληλους κανονισμούς για τη συντήρηση και την υιοθέτηση σταθερών νομισμάτων στο ευρύ κοινό. Τα κρυπτο-εξασφαλισμένα σταθερά νομίσματα είναι παρόμοια με τα σταθερά νομίσματα με ασφάλεια με κρυπτονομίσματα που αντικαθιστούν το νόμισμα fiat. Οι πρωταρχικοί παράγοντες που οδηγούν στη σταθερότητα των κρυπτο-εξασφαλισμένων stablecoins περιλαμβάνουν κίνητρα χρησιμότητας και ασφαλή ασφάλιση. Ένα από τα εξέχοντα παραδείγματα κρυπτο-εξασφαλισμένου stablecoin αναφέρεται στο DAI.

Τα κρυπτο-εξασφαλισμένα σταθερά νομίσματα εξαρτώνται από την εξασφάλιση, μόνο όταν το stablecoin γλιστρά στο χρέος. Τα ζητήματα μεταβλητότητας με κρυπτο-εξασφαλισμένα stablecoins βρίσκουν μια αξιόπιστη απάντηση ενεργοποιώντας το πρωτόκολλο με δυνατότητες δανειστή. Ο τελευταίος τύπος stablecoins είναι μη εξασφαλισμένοι stablecoins. Το εντυπωσιακό πλεονέκτημα των μη εξασφαλισμένων σταθερών νομισμάτων είναι ο υποκείμενος αλγόριθμος που οδηγεί την ανάπτυξη επιπλέον tokens. Λειτουργεί σε περίπτωση ανάγκης για εξασφάλιση της μείωσης της αξίας των συμβόλων και διατήρησης της σταθερότητας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Σταθερά Νομίσματα; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για σταθερά νομίσματα.

 • Αποκεντρωμένες πλατφόρμες ανταλλαγής

Οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες ανταλλαγής ή DEX αποτελούν κρίσιμες προσθήκες στις απαντήσεις σε αυτό που είναι το Αποκεντρωμένο Χρηματοοικονομικό και το οικοσύστημα DeFi. Το IDEX είναι ένα εξέχον παράδειγμα αποκεντρωμένης ανταλλαγής. Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν καλύτερη πρόσβαση στους χρήστες μέσω μερικής αποκάλυψης ταυτότητας.

Επίσης, οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές αφαιρούν την ανάγκη αποθήκευσης ψηφιακών στοιχείων. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν τα πορτοφόλια τους στο χρηματιστήριο και να περιμένουν την εκτέλεση. Μετά την εκκίνηση του εμπορίου, οι έξυπνες συμβάσεις διασφαλίζουν τη σωστή διαχείριση της μεταφοράς χρημάτων.

 • Πλατφόρμες για τη διαχείριση ασφαλιστικών επενδύσεων

Το οικοσύστημα DeFi παρουσιάζει επίσης πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για καλύτερες επενδυτικές και ασφαλιστικές πλατφόρμες. Η αγορά διακριτικών ασφαλείας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων. Το Polymath είναι το τέλειο παράδειγμα ενός από τα καλύτερα έργα DeFi σε αυτήν την περίπτωση.

Παρέχει καλύτερα εργαλεία, πλαίσια και πόρους για τη δημιουργία, διαχείριση και δημοσίευση διακριτικών ασφαλείας. Πολλές άλλες πλατφόρμες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση συναλλαγών και διαχείρισης κινδύνων.

Ελέγξτε επίσης: Κορυφαία έργα DeFi

Τελικές λέξεις

Σε μια τελευταία σημείωση, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στην επανάσταση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν μια σειρά πληροφοριών που δείχνουν τη σημασία της στο υπάρχον οικονομικό τοπίο. Το DeFi παρουσιάζει επίσης αξιόπιστες προοπτικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοοικονομικά μέσα με ευκολία.

Η αυξανόμενη ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά συστήματα θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη του οικοσυστήματος DeFi. Επομένως, είναι λογικό να προβλέψουμε ευκαιρίες σταδιοδρομίας με δεξιότητες DeFi και να επιλέξουμε αξιόπιστες πλατφόρμες μάθησης για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας. Εγγραφείτε στο μάθημα DeFi και κάντε το πρώτο βήμα για να μάθετε για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me