Enterprise Ethereum: Ιδιωτικό Blockchain για επιχειρήσεις

Σε έναν κόσμο όπου το blockchain ανθίζει, είναι προφανές ότι πολλές εταιρίες blockchain θα ενταχθούν στο παιχνίδι. Εάν βρίσκεστε γύρω από το blockchain για κάποιο χρονικό διάστημα, γνωρίζετε μόνο για το Ethereum. Στο παρελθόν, το δημόσιο Ethereum είχε ήδη κάνει τη δήλωσή του με ένα πρωτοποριακό περιβάλλον δικτύωσης.

Ωστόσο, οι δημόσιες ιδιοκτησίες τους τις κράτησαν μακριά από πολλές επιχειρήσεις. Αλλά τώρα με το Enterprise Ethereum, μπορούν επίσης να κατακτήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Σήμερα, θα σκάψουμε λίγο βαθύτερα στον πυρήνα του Enterprise Ethereum. Ας δούμε λοιπόν τι μας προσφέρει αυτή τη φορά!

 

Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Enterprise Ethereum?
Κεφάλαιο-2: Τι είναι η συμμαχία Enterprise Ethereum?
Κεφάλαιο-3: Οφέλη του Enterprise Ethereum
Κεφάλαιο-4: Στοίβα αρχιτεκτονικής του Block Ethereum Enterprise
Κεφάλαιο-5: Ποιες είναι οι πιθανές περιπτώσεις χρήσης Ethereum για επιχειρήσεις?
Κεφάλαιο-6: Ethereum Blockchain ως πάροχοι υπηρεσιών
Κεφάλαιο-7: Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν το Enterprise Ethereum
Κεφάλαιο-8: Τελικές λέξεις

 

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Enterprise Ethereum?

Το Enterprise Ethereum είναι η ιδιωτική ή επιτρεπόμενη έκδοση της δημόσιας βάσης κώδικα Ethereum. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν το Ethereum ως το δημόσιο δίκτυο που πραγματοποιεί συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο δίκτυο blockchain. Ωστόσο, πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε ότι το Ethereum είναι επίσης ένα άλλο δημοφιλές δίκτυο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση. Και εδώ είναι που δραστηριοποιείται η επιχείρηση Ethereum.

Παρόλο που αυτές οι ιδιωτικές αλυσίδες διαχωρίζονται από τις δημόσιες περιπτώσεις, μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από το δημόσιο δίκτυο Ethereum.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα προϊόν για την εταιρεία Ethereum. Αντ ‘αυτού, οι πάροχοι προσφέρουν στην εταιρεία Ethereum τροποποιώντας τους ήδη υπάρχοντες πελάτες Ethereum σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Έτσι, όλα τα ιδιωτικά δίκτυα θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα βάσει των απαιτήσεων.

Για παράδειγμα, ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί να θέλουν υψηλή επεκτασιμότητα στην επιχείρησή τους Ethereum, ενώ άλλες ενδέχεται να μην την χρειάζονται. Επιπλέον, αυτές οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν κυρίως – απόδοση, δικαιώματα, προστασία της ιδιωτικής ζωής, επεκτασιμότητα και διακυβέρνηση.

Πώς λειτουργεί το Enterprise Ethereum?

Το Enterprise Ethereum παραμένει πιστό στο δημόσιο δίκτυο blockchain. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετες δυνατότητες άδειας μαζί με τη διαχείριση ταυτότητας για να προσφέρουν ένα δίκτυο με άδεια. Επιπλέον, αυξάνει το επίπεδο απορρήτου με ιδιωτικές συναλλαγές P2P για να αυξήσει την επεκτασιμότητα και την απόδοση. Επιπλέον, εισάγει επίσης διαφορετικά πρωτόκολλα συναίνεσης εκτός από την απόδειξη της εργασίας.

Έτσι, το Enterprise Ethereum δεν θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με το δημόσιο Ethereum, όπως ζητήματα απορρήτου και κλιμάκωσης. Επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές ακόμη γρηγορότερα από τις τυπικές 15-20 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο ταχύτητας του δημόσιου Ethereum.


Αλλά πως?

Λοιπόν, επειδή στο Enterprise Ethereum μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του δικτύου, το μέγεθος του μπλοκ και ακόμη και το όριο αερίου. Όχι ότι πρέπει να κολλήσετε στο αέριο για να εκτελέσετε το δίκτυο blockchain, αλλά είναι ακόμα δυνατό να διατηρήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός είναι ότι το μέγεθος του δικτύου κάνει πραγματικά μια τεράστια διαφορά καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν κλειστό περιβάλλον. Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει μόνο τους ελάχιστους συμμετέχοντες στο σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκτάτε μεγαλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης και απορρήτου στην εταιρία Ethereum.

Αλλά μην ανησυχείτε ότι όλες οι συναλλαγές σας θα παραμείνουν ιδιωτικές, αρκεί η αρχιτεκτονική blockchain να έχει τη δυνατότητα.

Το Enterprise Ethereum Alliance τυχαίνει να είναι ο πρώτος δρομέας για το blockchain της εταιρείας Ethereum. Επιπλέον, σύμφωνα με αυτούς, η επιχείρηση Ethereum δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επέκταση στο κοινό Ethereum. Επομένως, σημαίνει ότι το δημόσιο Ethereum θα έχει πολλά πρόσθετα και θα έχει επεκτάσεις εταιρικών λύσεων για να κάνει και την εργασία ιδιωτικά..

Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουν έλεγχο ταυτότητας για είσοδο στο δίκτυο. Επίσης, χρησιμοποιούν δικαιώματα για την προβολή του καθολικού. Επειδή δεν θα μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να δουν τι κάνουν άλλοι χρήστες στο καθολικό.

 

Ρίξτε μια ματιά στο Ultimate Blockchain Cheat Sheet για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain με τον εύκολο τρόπο!

 

Κεφάλαιο-2: Τι είναι η συμμαχία Enterprise Ethereum?

Εταιρική συμμαχία Ethereum είναι ένας οργανισμός με γνώμονα τα μέλη που προσφέρει ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα του Enterprise Ethereum σύμφωνα με τις ανάγκες των οργανισμών. Ο ΕΟΧ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017.

Προς το παρόν ο ΕΟΠ έχει 300+ μέλος εταιρείες κάτω από τις τσάντες τους. Όλα αυτά τα μέλη συνεργάζονται για να προωθήσουν την εφαρμογή του Ethereum στους κλάδους. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν επίσης την επιρροή τους σε 45+ χώρες, μαζί με 1400+ μεμονωμένα μέλη!

Επιπλέον, για τον εξορθολογισμό του έργου Ethereum, τα μέλη της εταιρίας Ethereum Alliance έχουν 19 νομικές συμβουλές και επαγγελματικές βιομηχανικές ομάδες.

Έτσι, θα έχετε την καλύτερη δυνατή τεχνική υποστήριξη με τη νομιμοποίηση των εταιρικών σας λύσεων Ethereum. Ένας από τους κύριους στόχους των εταιρειών συμμαχίας Ethereum είναι η εναρμόνιση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων με τη διαλειτουργικότητα παγκοσμίως.

Επιπλέον, τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum αποτελούνται από επιχειρήσεις, προγραμματιστές, καινοτόμους, υιοθετημένους και ηγέτες. Έτσι, θα έχετε την τέλεια λύση για την εταιρεία σας. Προφανώς, κάθε συνεργασία μέσα στα μέλη της συμμαχίας Ethereum είναι ανοιχτή. Επομένως, μακροπρόθεσμα, θα ωφελήσει κάθε είδους εταιρείες.

Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός είναι ότι η συμμαχία Enterprise Ethereum λειτουργεί και σε κυβερνητικές εταιρείες.

 

Πρωταρχικός στόχος του Enterprise Ethereum Alliance

Η εταιρία συμμαχία Ethereum θέλει να δημιουργήσει μια ιδιωτική έκδοση δημόσιου blockchain Ethereum. Επιπλέον, τα επιλέξιμα μέλη θα καθορίζουν σωστά τις ανάγκες τους. Βασικά, έχουν τέσσερις πρωταρχικούς στόχους –

 

 • Πρότυπο ανοιχτού κώδικα αντί προϊόντος

Ο ΕΟΠ θέλει να κάνει την επιχείρηση Ethereum ένα πρότυπο ανοιχτού κώδικα, όχι μόνο ένα εμπορικό προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε βιομηχανία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πρότυπο για την ανάπτυξη τεχνολογιών. Το κτίριο, η προώθηση και η ευρεία υποστήριξη οποιασδήποτε τεχνολογίας που βασίζεται στο Ethereum τυχαίνει να εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Γιατί όμως το καθιστούν ένα πρότυπο αντί για ένα προϊόν; Υπάρχουν πιθανοί λόγοι για αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, η παραγωγή του προϊόντος περιορίζει τις δυνατότητές της. Ένα προϊόν θα έχει πάρα πολλές δυνατότητες για κάθε τομέα που καθιστά δύσκολο τον έλεγχο και ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθεί η ασφάλεια. Για να μην αναφέρουμε το υψηλότερο κόστος για περιττά χαρακτηριστικά που δεν χρειάζονται καν πολλοί τομείς.

Από την άλλη πλευρά, εάν τα μέλη της συμμαχίας Ethereum της επιχείρησης προσφέρουν μόνο πρότυπα, βέλτιστες πρακτικές και αρχιτεκτονική αναφοράς, οι καινοτόμοι μπορούν εύκολα να το χρησιμοποιήσουν για τη δομή του μοντέλου τους.

Για παράδειγμα, θα επιτρέψει στις τράπεζες να αποκτήσουν τη δική τους επιχείρηση Ethereum ως το εσωτερικό τους δίκτυο. Ομοίως, άλλοι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να εφαρμόσουν το δικό τους εταιρικό blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιπλέον, ως ανοιχτός κώδικας, κάθε εταιρεία που δημιουργεί μια βάση κώδικα που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε άλλη εταιρεία θα κοινοποιηθεί. Αυτό είναι το είδος του συντονισμού που θέλουν να αναπτύξουν και να διευκολύνουν στα μέλη της επιχείρησης Ethereum.

 

 • Διακυβέρνηση και διευκόλυνση της διακλαδικής ανάπτυξης

Ο ΕΟΧ θα διέπει κάθε τύπο ανάπτυξης Enterprise Ethereum και θα το διευκολύνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης. Επιπλέον, αυτή η βοήθεια στην ανάπτυξη θα ενθαρρύνει επίσης τους καινοτόμους να βρουν υπέροχες ιδέες.

Οι κυβερνητικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων βοηθούν σίγουρα σε αυτό το θέμα, καθώς πολλές εταιρείες δεν μπορούν να κατανοήσουν αρκετά τη φύση του blockchain. Ωστόσο, εάν τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum πάρουν την κυρίαρχη θέση, τότε πολλές εταιρείες θα λάβουν υποστήριξη υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum μπορούν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες ακολουθούν τα πρότυπα ανάλογα.

Στο τέλος, αυτό θα προσφέρει περισσότερα για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, ίσως μια τράπεζα εφάρμοσε μια πλατφόρμα KYC στο Enterprise Ethereum. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, τα μέλη της εταιρείας Ethereum θα βοηθούσαν να κάνουν το ίδιο πράγμα για μια άλλη εταιρεία. Τελικά, θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο στο κόστος ανάπτυξης.

 

 • Εξελίξτε το ένα δίπλα στο άλλο με το δημόσιο Ethereum

Το Enterprise Ethereum θα εξελιχθεί παράλληλα με το κοινό Ethereum. Θα έχει επίσης τις καλύτερες δυνατότητες από το δημόσιο blockchain του Ethereum. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι τυχόν ενημερώσεις στη δημόσια έκδοση θα είναι αυτόματα και στο ιδιωτικό blockchain.

Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσθήκη της δυνατότητας ξεχωριστά στην πλατφόρμα σας. Επιπλέον, οι επιχειρηματίες, τα μέλη της συμμαχίας Ethereum θα μεριμνούσαν πλήρως για τη διαδικασία ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι είναι μια απλή λύση. Προφανώς, θα έχετε την επιλογή να μην προσθέσετε τη δυνατότητα εάν η λειτουργία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του δικτύου σας.

Τέλος πάντων, το δημόσιο Ethereum θα αποκτήσει επίσης προσοδοφόρα χαρακτηριστικά για να σχηματίσει την ιδιωτική επιχείρηση Ethereum, εάν χρειαστεί. Ως εκ τούτου, και οι δύο εκδόσεις θα επωφεληθούν ο ένας από τον άλλο και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το dApps και στις δύο εκδόσεις.

Έτσι, το dApp δημιουργήθηκε για δημόσιο Ethereum και θα υποστηρίξει επίσης την εταιρία Ethereum. Η εταιρική συμμαχία Ethereum θα το διασφαλίσει αυτό.

 

 • Χρησιμοποιήστε τα υπάρχοντα πρότυπα

Τα μέλη του Enterprise Ethereum Alliance θα διευκολύνουν όλη την εμπειρία από παλιά πρότυπα στο νέο blockchain της εταιρείας Ethereum. Θέλει επίσης να αξιοποιήσει πρότυπα ανοιχτού κώδικα από άλλες εξελίξεις επίσης. Αλλά πώς θα βοηθούσε αυτό?

Στην πραγματικότητα, το δημόσιο blockchain κυκλοφόρησε το 2015, οπότε μέσα σε 3+ χρόνια είχε μεγάλη εμπειρία από την ιδιωτική έκδοση της εταιρικής συμμαχίας Ethereum. Γι ‘αυτό, εάν συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες και την εμπειρία από την παλιά έκδοση, σίγουρα μπορούν να κάνουν μια βελτιωμένη ιδιωτική έκδοση.

Επιπλέον, τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum δεν θέλουν να λείπουν με κανέναν τρόπο. Ξεχωρίζοντας είναι τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum κορυφαία προτεραιότητα. Γι ‘αυτό χρειάζονται όλη την εμπειρία που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Επιπλέον, ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι άλλες εταιρείες blockchain έχουν επίσης μεγάλα πρότυπα blockchain. Εάν τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum τα αξιοποιήσουν και αυτά, μπορούν να προσφέρουν την κορυφαία εμπειρία blockchain.

 

Τι χρειάζονται ακριβώς οι επιχειρήσεις?

Οι επιχειρήσεις έχουν έναν διαφορετικό τρόπο χρήσης δικτύων blockchain από ό, τι τα άτομα με ένα δίκτυο peer-to-peer. Επιπλέον, πρέπει επίσης να διατηρούν ευαίσθητες πληροφορίες σε μεγάλο όγκο. Επιπλέον, η ποιότητα παρακολούθησης και οι αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για κανονισμούς είναι επίσης μερικά πολύ απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Εκτός από αυτά τα αναγνωριστικά έκδοσης, η παρακολούθηση εμπορευματοκιβωτίων φορτίου, η εκτέλεση συναλλαγών, η επισήμανση φαρμακευτικών ειδών πρέπει να είναι ακριβής. Εάν προκύψει κάποιο σφάλμα στο σύστημα, θα ήταν στο κόστος των εσόδων. Για να μην αναφέρουμε την κακή εμπειρία των πελατών.

Σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη δημιουργήσει ένα εμπορικό σήμα, είναι πιο δύσκολο να διατηρηθούν τα πάντα χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, οποιοδήποτε μικρό σφάλμα μπορεί να οδηγήσει σε κακή προώθηση της επωνυμίας τους, κάτι που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο.

Τελικά, κάθε μικρή ανάγκη των επιχειρήσεων εμπίπτει σε τέσσερις κύριες κατηγορίες –

 

 • Άδεια:

Πολλές περιπτώσεις εταιρικής χρήσης απαιτούν μόνο επιτρεπόμενα άτομα για να δουν το δίκτυο. Άλλα μέρη που εμπλέκονται θα σήμαινε εμπιστευτική παραβίαση στο δίκτυο. Στην πραγματικότητα, ένα εξουσιοδοτημένο άτομο πρέπει να έχει πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες. Επιπλέον, θα χρειαζόταν επίσης διαφορετικές προσβάσεις εγγραφής, ανάγνωσης με βάση την κατάσταση των υπαλλήλων τους.

 

 • Μυστικότητα:

Οι επιχειρήσεις ασχολούνται με όλα τα είδη δεδομένων συναλλαγών, όπως τιμή, ποσότητα, όνομα προϊόντος, διεύθυνση, χρηματοοικονομικές πληροφορίες κ.λπ. Επιπλέον, αυτά πρέπει να έχουν ειδικά δικαιώματα πρόσβασης με βάση τους ρόλους των συμμετεχόντων.

Για παράδειγμα, ένας μεταφορέας δεν χρειάζεται να δει τι έχει το εμπορευματοκιβώτιο αποστολής, αλλά χρειάζεται μόνο να γνωρίζει ότι το εμπορευματοκιβώτιο έφτασε καλά.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες δεν θα επέτρεπαν σε όλους να βλέπουν ο ένας τις πληροφορίες συναλλαγών της άλλης, επειδή πρόκειται για μαζική παραβίαση της ασφάλειας. Προφανώς δεν θέλετε άλλα τυχαία άτομα να δουν σε ποιον στέλνετε τα χρήματά σας, σωστά; Γι ‘αυτό το απόρρητο είναι ένα μεγάλο ζήτημα όταν πρόκειται για επιχειρηματικές ανάγκες.

 

 • Εκτέλεση:

Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται χιλιάδες συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο. Επιπλέον, πρέπει επίσης να έχουν ικανότητες να ανέχονται περιοδικές αυξήσεις στο δίκτυο.

Ακόμη και μία καθυστέρηση θα δημιουργήσει μια γραμμή καθυστέρησης συναλλαγής, η οποία θα προκαλέσει έναν καταρράκτη γεγονότων. Επιπλέον, στις μέρες μας, με όλες τις δικτυωμένες οικονομίες, καθίσταται δύσκολο να διατηρηθεί κάθε είδους επικύρωση, συλλογές, διαφορετικού τύπου συναλλαγών.

Καθώς περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το δίκτυο, το δίκτυο πρέπει να έχει δυνατότητες να διατηρεί τη συναλλαγή ανά δευτερόλεπτο αναλόγως. Σε πολλές περιπτώσεις, πάρα πολλοί συμμετέχοντες τείνουν να επιβραδύνουν τα πράγματα, αλλά οι επιχειρήσεις πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα.

 

 • Οριστικότητα:

Τα ιδρύματα πραγματοποιούν μεγάλα ποσά πληρωμών σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, χωρίς τη βεβαιότητα της συναλλαγής, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλήρως η μία την άλλη για να συνεργαστεί. Και έτσι πρέπει να γνωρίζουν το αποτέλεσμα των συναλλαγών τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα χρήματα πρέπει να είναι καλά και όλες οι πληρωμές για αυτό θα πρέπει να είναι οριστικές. Με αυτόν τον τρόπο, και τα δύο μέρη θα μπορούσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους με εναρμονιστικό τρόπο.

 

Κεφάλαιο-3: Οφέλη του Enterprise Ethereum

Το blockchain Enterprise Ethereum είναι ένα χαμηλού κόστους, ευέλικτο, ανοιχτό και κατάλληλο για επιχειρήσεις μεταξύ πολλών επιχειρήσεων. Επιπλέον, όσον αφορά το συντονισμό δεδομένων, το blockchain της εταιρείας Ethereum λειτουργεί σαν ένα τυπικά κατανεμημένο επίπεδο.

Αλλά συμβαίνει να έρχεται με μια μοναδική αρχιτεκτονική που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να την ενσωματώσουν στο σύστημά τους. Επιπλέον, αυτό το επίπεδο δημιουργεί νέες δυνατότητες και ενισχύει το σύστημα για αποκλειστικές επιχειρήσεις.

Αλλά τα μέλη της εταιρίας Ethereum θα έχουν περισσότερες δυνατότητες από αυτές. Ας δούμε τι θα πάρουν πραγματικά από το blockchain της εταιρείας Ethereum –

 

 • Ανοιχτή πηγή

Όλες οι εφαρμογές του Enterprise Ethereum είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα. Έτσι, οποιαδήποτε εταιρεία ή επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως την επιχείρηση Ethereum blockchain ελεύθερα. Καθώς οι προγραμματιστές ανοικτού κώδικα μπορούν να κάνουν αλλαγές στον κώδικα ή να προσθέσουν ανάλογα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα επιλύουν ταχύτερα προβλήματα σφαλμάτων.

 

 • Συντονισμός δεδομένων

Η αρχιτεκτονική του Enterprise Ethereum διατηρεί τον συντονισμό δεδομένων μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Επιπλέον, τα μέλη της εταιρίας Ethereum θα έχουν καλύτερη κατανομή δεδομένων και εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Στην πραγματικότητα, θα τους επιτρέψει να μην εξαρτώνται από μια κεντρική αρχή. Επιπλέον, θα επιτρέπει επίσης στα μέλη της εταιρίας Ethereum να διαχειρίζονται το σύστημα αναλόγως χωρίς παρέμβαση.

 

 • Ταχεία ανάπτυξη

Υποστηριζόμενο από το Blockchain ως πάροχος υπηρεσιών, το Enterprise Ethereum προσφέρει εύκολη και ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain. Επιπλέον, το blockchain ως πάροχος υπηρεσιών όπως το Kaleido ή το Azure το καθιστά πιο βολικό για την εύκολη ανάπτυξη εταιρικών δικτύων blockchain Ethereum.

Επιπλέον, αυτές οι λύσεις το καθιστούν πολύ απλό, καθώς δεν θα χρειαστεί να κωδικοποιήσετε τα πάντα από το μηδέν. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και ενέργεια, μαζί με πόρους.

 

 • Επιτρεπόμενα δίκτυα

Με το blockchain Enterprise Ethereum θα έχετε δίκτυα ειδικής άδειας και ακόμη και περιβάλλοντα κοινοπραξίας με δημόσιες λειτουργίες Ethereum. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια από τις σημαντικές διαφορές με τη δημόσια έκδοση του Ethereum.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αρχιτεκτονική του δικτύου επιτρέπει στα προνομιούχα μέλη της Ethereum να εργάζονται ως φύλακας. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να σταματήσει τις εκτελέσεις και ακόμη και να ελέγξει ποιος θα έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του δικτύου.

Επιπλέον, αυτές οι παρουσίες blockchain ιδιωτικής επιχείρησης Ethereum είναι απόλυτα κατάλληλες για κάθε περίπτωση χρήσης.

 

 • Μέγεθος δικτύου

Το MainNet είναι σε θέση να χειριστεί μεγάλα μεγέθη δικτύου, αν και οι περισσότερες εταιρικές αναπτύξεις δεν χρησιμοποιούν πολλούς κόμβους για την εκτέλεση του συστήματος. Ωστόσο, είναι πλήρως ικανό να χειρίζεται εκατοντάδες κόμβους ταυτόχρονα χωρίς επιβράδυνση. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να βρείτε εκατομμύρια χρήστες σε ένα περιβάλλον δικτύου.

Υπάρχει όμως ανησυχία για το αν είναι μόνο θεωρητικό ή πρακτικό. Όπως είπαμε ήδη ότι πολλοί εργάζονται μόνο με λίγους κόμβους όπως δέκα κόμβους. Έτσι, τεχνικά δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ένα βιώσιμο και τεράστιο σύστημα δικτύου.

Προφανώς, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, δεδομένου ότι οι εταιρικές κοινοπραξίες είναι συνήθως ένα μεγαλύτερο δίκτυο. Επομένως, χρειάζονται περισσότερη συντήρηση.

 

 • Ιδιωτικές συναλλαγές

Το Enterprise Ethereum blockchain μπορεί να επιτύχει διαφορετικά επίπεδα απορρήτου χρησιμοποιώντας ιδιωτικές κοινοπραξίες και πρωτόκολλο επιπέδων ιδιωτικών συναλλαγών.

Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα θα διασφαλίσει ότι όλα τα εταιρικά μέλη Ethereum μπορούν να λειτουργούν με απόλυτο απόρρητο χωρίς να αποκαλύπτουν πληροφορίες συναλλαγής. Επιπλέον, αποτελεί επίσης επέκταση στο προηγούμενο δημόσιο Ethereum.

Πολλές εφαρμογές με βάση το Ethereum προσφέρουν επίσης αυτήν την επιλογή τώρα. Έτσι, εάν είστε μπερδεμένοι με το αν η εταιρία Ethereum είναι σε θέση να χειριστεί τις ιδιωτικές σας συναλλαγές, τότε να είστε σίγουροι γιατί μπορεί.

 

 • Επεκτασιμότητα και απόδοση

Με προσαρμοσμένη συναίνεση, το block block και το όριο φυσικού αερίου, το Ethereum blockchain μπορεί να ξεπεράσει το δημόσιο Ethereum. Για να μην αναφέρουμε, μπορεί να κλιμακώσει εκατοντάδες συναλλαγές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Εισάγει έναν νέο μηχανισμό συναίνεσης όπως απόδειξη εξουσίας, απόδειξη του παρελθόντος χρόνου κ.λπ..

Στην πραγματικότητα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το δημόσιο Ethereum λειτουργεί ως απόδειξη της εργασίας, η οποία είναι μάλλον αργή και πεινασμένη με δύναμη. Αλλά οι επιχειρήσεις έχουν πιο σημαντικές ανάγκες. Και η απόδειξη της εργασίας δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες αυτές τις ανάγκες είναι μια λανθασμένη συναίνεση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήγαγαν προσαρμοσμένη συναίνεση για τα μέλη της εταιρείας Ethereum. Άλλα πρωτόκολλα, όπως υπολογισμός θραύσης ή εκτός αλυσίδας, αυξάνουν επίσης τη συνολική απόδοση.

 

 • Οριστικότητα

Το blockchain Enterprise Ethereum συνοδεύεται από παρουσίες δικτύου για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συναλλαγές είναι αμέσως τελικές χωρίς καμία παραβίαση. Επιπλέον, είναι μια από τις πιο επιθυμητές επιχειρηματικές ανάγκες όλων. Το τελικό δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων.

Με έναν βελτιωμένο μηχανισμό συναίνεσης, δεν είναι απολύτως αδύνατο πλέον να έχουμε άμεσο οριστικό. Έτσι, τώρα όλα τα μέλη της εταιρίας Ethereum μπορούν να απολαύσουν το άμεσο τερματισμό των συναλλαγών χωρίς καμία ανησυχία.

 

 • Επίπεδο κινήτρων

Το επίπεδο κινήτρων τιμωρεί τη δραστηριότητα απάτης και προωθεί την καλή συμπεριφορά των χρηστών. Στην πραγματικότητα, αυτό το επίπεδο είναι απαραίτητο επειδή το δίκτυο πρέπει να είναι πλήρως ασφαλές από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Εάν οι εσωτερικοί υπάλληλοι ή τα μέλη της εταιρείας Ethereum ενεργούν με δόλο, τότε πρέπει να έχει συνέπειες. Επιπλέον, αυτή η μύηση κάνει τους συμμετέχοντες να ακολουθούν σωστά τους κανόνες και επίσης να λαμβάνουν καλές ανταμοιβές όσον αφορά τις ενέργειές τους.

 

 • Tokenization

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αναδείξουν οποιοδήποτε στοιχείο στην αρχιτεκτονική της εταιρείας Ethereum για να εξορθολογίσουν την επιχείρησή τους. Λοιπόν, τι σημαίνει για την εταιρεία σας; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δεσμευτείτε μόνο να χρησιμοποιείτε μάρκες Ethereum για να τροφοδοτήσετε το δίκτυό σας.

Αναφέρεται κυρίως σε οικονομικές διαισθήσεις καθώς πρέπει να εργάζονται ανεξάρτητα χωρίς τα δεσμά ενός μόνο συμβόλου. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση ακινήτων μπορεί να συμβολίσει τα περιουσιακά στοιχεία των ακινήτων και να τα χρησιμοποιήσει στο δίκτυο. Είναι κάπως μια ψηφιακή μορφή κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου.

 

 • Πρότυπα

Το Enterprise Ethereum ορίζει τα δομικά στοιχεία ως πρότυπα για τη γρήγορη ανάπτυξη. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρότυπο βοηθά τα μέλη της εταιρείας Ethereum να διατηρήσουν το δίκτυο φρέσκο ​​και σταθερό.

Πρωτόκολλα όπως ο σχεδιασμός διακριτικών (ERC20), η αποκεντρωμένη αποθήκευση (Swarm), τα ονόματα αναγνώσιμα από τον άνθρωπο (ENS) και η αποκεντρωμένη ανταλλαγή μηνυμάτων (Whisper) βοηθούν το οικοσύστημα.

Επιπλέον, με την εταιρική ιδιωτική blockchain Ethereum, θα έχετε περισσότερα νέα πρότυπα για χρήση στη νέα σας εφαρμογή.

 

 • Διαλειτουργικότητα

Δεν θα υπήρχε κλείδωμα προμηθευτή. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να λειτουργούν ιδιωτικά δίκτυα σε οποιοδήποτε περιβάλλον cloud. Συνήθως, σε περίπτωση πωλητών που ασχολούνται με το λογισμικό, έχουν την τάση να έχουν κλειδώματα.

Δεν είναι μια καλή στρατηγική και δεν προωθεί τη διαφάνεια ή τις συνεργασίες. Ωστόσο, δεν ισχύει για την εταιρία Ethereum. Για παράδειγμα, τα εταιρικά μέλη Ethereum μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες ιστού της Amazon στο επιχειρηματικό νέφος της Kaleido.

 

 • Χαμηλό κόστος

Όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης blockchain με χαμηλότερο κόστος. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας οργανισμός δεν θα αισθάνεται φορτωμένος με περιττές τιμές. Είναι μια σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Παρόλο που οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν πολλά χρήματα, ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να γίνει και ένα βάρος.

Ωστόσο, καθώς η εταιρία Ethereum δεν έχει υψηλό εύρος τιμών, είναι ευκολότερο για εσάς να αναπτύξετε το blockchain χρησιμοποιώντας το.

 

Κεφάλαιο-4: Στοίβα αρχιτεκτονικής του Block Ethereum Enterprise

1. Επίπεδο εφαρμογής

Το επίπεδο εφαρμογής είναι το πρώτο επίπεδο της εταιρικής στοίβας Ethereum. Επιπλέον, κάθεται πάνω του. Το επίπεδο περιέχει όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο πάνω μέρος του βασικού στρώματος στη στοίβα εταιρειών Ethereum.

Περιέχει τρία υποστρώματα –

 • ÐΥπολογιστής εφαρμογών
 • Υποβάθμιση συμβάσεων και προτύπων υποδομής
 • Έξυπνα εργαλεία σύμβασης

Θα συζητήσουμε κάθε επίπεδο της εταιρικής στοίβας Ethereum για να σας δώσουμε καλύτερη κατανόηση του ιδιωτικού δικτύου.

 

 • ÐΥπολογιστής εφαρμογών

Ας ξεκινήσουμε με το δευτερεύον επίπεδο DApps. Αυτό αργότερα περιέχει όλη την αποκεντρωμένη εφαρμογή που εκτελείται πάνω από το ιδιωτικό blockchain της εταιρείας Ethereum. Επιπλέον, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές ενδέχεται να χρησιμοποιούν την επέκταση Ethereum για επιχειρήσεις JSON-RPC API.

Επιπλέον, θα βρείτε επίσης πολλά εργαλεία για την παρακολούθηση των blockchain, των εξερευνητών blockchain και των εργαλείων επιχειρησιακής νοημοσύνης εντός του δευτερεύοντος επιπέδου.

Επομένως, το ανώτατο επίπεδο περιέχει κυρίως όλα τα είδη αποκεντρωμένης εφαρμογής που χρησιμοποιεί βασικές επεκτάσεις Ethereum για επιχειρήσεις.

 

 • Υποβάθμιση συμβάσεων και προτύπων υποδομής

Το υποτμήμα Infrastructure Contracts and Standards περιέχει όλα τα αναδυόμενα πρότυπα για τη βασική στοίβα Ethereum. Επιπλέον, αυτό το επίπεδο προσφέρει επίσης δυνατότητες για μια διαφορετική εφαρμογή που βασίζεται στην ιδιωτική blockchain της εταιρείας Ethereum.

Περιέχει μερικά στοιχεία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά?

 

 1. Αποκεντρωμένα πρότυπα ταυτότητας: Το αποκεντρωμένο ίδρυμα ταυτότητας (DIF) αναπτύσσει διαφορετικά πρότυπα αποκεντρωμένης ταυτότητας. Χρησιμοποιώντας αυτά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ψηφιακές ταυτότητες των συμμετεχόντων στη στοίβα της εταιρείας Ethereum.
 2. Έλεγχος πρόσβασης βάσει ρόλου (RBAC): Αυτό το σύστημα ελέγχου προορίζεται κυρίως για έλεγχο ταυτότητας. Επιπλέον, βοηθά επίσης το δίκτυο να περιορίσει τυχόν ανεπιθύμητους χρήστες. Έτσι, το μόνο εξουσιοδοτημένο άτομο μπορεί να εισέλθει στο σύστημα που οδηγεί σε μια εταιρική ιδιωτική blockchain Ethereum.
 3. Διακυβέρνηση δικτύου: Το μοντέλο διακυβέρνησης δικτύου στην πραγματικότητα διασφαλίζει ποιος μπαίνει στο δίκτυο και ποιος δεν μπορεί. Επιπλέον, μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένους κόμβους σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου. Στην πραγματικότητα, διασφαλίζει επίσης την προστασία των ανταλλαγών.
 4. Πρότυπα κουπονιών: Υπάρχουν πολλά πρότυπα διακριτικών διαθέσιμα στις διεπαφές. Συνήθως, θα χρησιμοποιούσατε το οικονομικό δείκτη χρησιμοποιώντας αυτά τα πρότυπα. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] και [ERC-223].
 5. Υπηρεσία ονόματος Ethereum: Το ENS προσφέρει μια ασφαλή διαδικασία χαρτογράφησης για αναγνώσιμα από τον άνθρωπο και απλά ονόματα των χρηστών. Έτσι, αντί να έχετε μόνο διευθύνσεις Ethereum, μπορείτε να έχετε ονόματα για λειτουργίες εκτός και εκτός αλυσίδας.

 

 • Έξυπνα εργαλεία σύμβασης

Το ιδιωτικό blockchain του Enterprise Ethereum λαμβάνει τα έξυπνα εργαλεία σύμβασης από το δημόσιο Ethereum. Επιπλέον, αυτό περιλαμβάνει όλα τα είδη έξυπνων εργαλείων συμβολαίων όπως προγράμματα εντοπισμού σφαλμάτων, μεταγλωττιστές, σχετικούς αναλυτές, γλώσσες και ακόμη και μεθόδους για επίσημη επαλήθευση.

Ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν περισσότερα από τα οποία προέρχονται! Οποιοδήποτε είδος υλοποίησης της εταιρικής στοίβας Ethereum πρέπει να προσφέρει εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων και ανάπτυξης για τα μέλη της εταιρείας Ethereum.

Για παράδειγμα, συνήθως, το δημόσιο Ethereum διαθέτει Truffle and Remix, εντοπισμό σφαλμάτων έξυπνων επαφών και εργαλεία ανάπτυξης. Επίσης, κάθε εφαρμογή υποχρεούται να επεκτείνει την επίσημη μέθοδο επαλήθευσης για το ιδιωτικό blockchain της εταιρείας Ethereum.

Αλλά πώς χρησιμοποιεί η εταιρική στοίβα Ethereum αυτά τα εργαλεία; Λοιπόν, για αυτό υπάρχουν πολλά στοιχεία στην εκτέλεση Sublayer. Επιπλέον, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού λειτουργούν τα εργαλεία έξυπνων συμβάσεων. Θα μιλήσουμε για το δευτερεύον επίπεδο εκτέλεσης αργότερα στο άρθρο.

 

2. Επίπεδο εργαλείων

Έρχεται με τα API για επικοινωνία με πελάτες. Το κύριο API JSON-RPC απαιτείται για την υποβολή συναλλαγών και την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων. Επιπλέον, άλλα API καλούν εξωτερικές υπηρεσίες και διατηρούν λειτουργίες μεταξύ blockchain. Εν ολίγοις, έρχεται με τρία υποστρώματα. Ας δούμε τι είναι –

 • Δικαιώματα και δευτερεύοντα στρώματα διαπιστευτηρίων
 • Sublayer Εργαλεία Ολοκλήρωσης και Ανάπτυξης
 • Υπολογιστής διεπαφών πελάτη

Τώρα ας δούμε τι περιλαμβάνει.

 • Δικαιώματα και δευτερεύοντα στρώματα διαπιστευτηρίων

Εδώ, η άδεια επιτρέπει τη δυνατότητα οποιουδήποτε κόμβου να ενταχθεί στο δίκτυο blockchain. Επιπλέον, απεικονίζει επίσης σε άτομα για την εκτέλεση συγκεκριμένων ρόλων στη στοίβα Ethereum της επιχείρησης. Για παράδειγμα, μόνο ορισμένοι επιλεγμένοι κόμβοι θα μπορούν να λειτουργούν ως επικυρωτές. Από την άλλη πλευρά, άλλοι συμμετέχοντες ενδέχεται να είναι σε θέση να δημιουργήσουν έξυπνα συμβόλαια.

Το Enterprise Ethereum stack προσφέρει επίσης ιδιωτικό Ethereum blockchain με ιδιωτικές συναλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα απορρήτου στη στοίβα. Συνήθως αυτά περιλαμβάνουν άδεια σύνδεσης κόμβου, αποθήκευση ιδιωτικών συναλλαγών, μηνύματα αναμετάδοσης, έλεγχο αυτού που βλέπουν οι άλλοι, άδεια συμμετοχής κ.λπ..

Περιλαμβάνει επίσης κρυπτογραφικά κρυπτογράφηση για την προστασία δεδομένων συναλλαγών.

 

Κόμβοι

Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα ή κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την εφαρμογή μιας εταιρικής στοίβας Ethereum. Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένους από αυτούς τους κανόνες για το ιδιωτικό blockchain της εταιρείας Ethereum.

Οι εφαρμογές στοίβα Enterprise Ethereum πρέπει να καθορίσουν από την αρχή τη λίστα των συνομηλίκων που θα ενεργούσαν ως κόμβοι.

Όλη η επιχείρηση Ethereum blockchain πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης συνδέσεων peer to peer.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να καθορίσει ποιοι κόμβοι μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο στη λίστα επιτρεπόμενων. Ομοίως, πρέπει να έχουν μια μαύρη λίστα των κόμβων που δεν μπορούν να εισέλθουν στην εταιρική στοίβα Ethereum.

Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε συγκεκριμένους κόμβους στη λίστα επιτρεπόμενων χρησιμοποιώντας μια διεπαφή. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη συναλλαγή συμβολαίου ή χρησιμοποιώντας ένα API. Επιπλέον, ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τη μαύρη λίστα. Έτσι, θα μπορείτε να καθορίσετε τους κόμβους στη λίστα επιτρεπόμενων και τη μαύρη λίστα χρησιμοποιώντας μια διεπαφή.

Ωστόσο, κάθε εταιρική στοίβα Ethereum πρέπει πάντα να προσφέρει έναν τρόπο πιστοποίησης όλων των κόμβων στο δίκτυο. Βασικά για λόγους ασφάλειας και απορρήτου.

 

Πιστοποίηση ταυτότητας κόμβου

Πώς πιστοποιείτε έναν κόμβο; Μπορείτε να διατηρήσετε ένα ειδικό έξυπνο συμβόλαιο για κόμβους στη λίστα επιτρεπόμενων. Το ίδιο ισχύει και για κόμβους μαύρης λίστας. Επιπλέον, μπορείτε να διατηρήσετε ένα άλλο έξυπνο συμβόλαιο για αυτά τα μαύρα.

Επίσης, ως χρέωση εισόδου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα συγκεκριμένο κόστος όπως το ποσό του φυσικού αερίου για την είσοδο στην εταιρία Ethereum private blockchain. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό. Η λίστα επιτρεπόμενων και η μαύρη λίστα πρέπει να κάνουν το κόλπο.

Η εταιρία Ethereum private blockchain προσφέρει επίσης έναν συγκεκριμένο μηχανισμό για τον καθορισμό ενός συμπλέγματος κόμβων που κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία.

 

Συμμετέχοντες

Οι υλοποιήσεις στοίβα Enterprise Ethereum πρέπει να καθορίσουν από την αρχή τη λίστα με ομότιμους που μπορούν να υποβάλουν συναλλαγές. Διότι όταν πρόκειται για επιχειρήσεις, δεν θα μπορούν όλοι να πραγματοποιούν συναλλαγές στο δίκτυο.

Ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για τους κόμβους όπου περιοριζόταν μόνο η πρόσβαση. Αλλά όταν οι κόμβοι βρίσκονται στο σύστημα δικτύου, θα υπήρχαν κάποια άτομα με μεγαλύτερη πρόσβαση στις συναλλαγές.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να καθορίσει ποιοι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συναλλαγές στη λίστα επιτρεπόμενων. Ομοίως, πρέπει να έχουν μια μαύρη λίστα των κόμβων που δεν έχουν πρόσβαση σε συναλλαγές.

Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε συγκεκριμένους κόμβους στη λίστα επιτρεπόμενων χρησιμοποιώντας μια διεπαφή. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη συναλλαγή συμβολαίου ή χρησιμοποιώντας ένα API. Επιπλέον, ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τη μαύρη λίστα. Έτσι, θα μπορείτε να καθορίσετε τους κόμβους στη λίστα επιτρεπόμενων και τη μαύρη λίστα χρησιμοποιώντας μια διεπαφή.

Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Εάν ένας συμμετέχων θέλει να παραμείνει ανώνυμος εντός του δικτύου, τα μέλη της εταιρίας Ethereum θα το υποστηρίξουν. Ωστόσο, το επίπεδο άδειας των συναλλαγών συνοδεύεται επίσης από το δικό του σύνολο κανόνων. Έτσι, ένας συμμετέχων μπορεί να πραγματοποιήσει τρία είδη μεταβάσεων –

 • Χρησιμοποιήστε ένα έξυπνο συμβόλαιο.
 • Καλέστε μια συνάρτηση για να αλλάξετε τη φύση του έξυπνου συμβολαίου.
 • Απλά έχετε απλές μεταβάσεις αξίας.

 

Λογαριασμοί Ethereum

Υπάρχουν ορισμένοι λογαριασμοί Ethereum που πρέπει επίσης να διατηρήσετε! Έτσι, για αυτό, το ιδιωτικό blockchain του Enterprise Ethereum δίνει μια λίστα επιτρεπόμενων για τη διατήρησή τους. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το αν χρειάζεστε ή όχι λογαριασμούς Ethereum για τις περιπτώσεις χρήσης της επιχείρησής σας.

Εάν θέλετε να το εφαρμόσετε, τότε πρέπει να το κάνετε μέσω μιας διεπαφής, όπως η χρήση ενός API ή μιας έξυπνης σύμβασης.

 

 • Sublayer Εργαλεία Ολοκλήρωσης και Ανάπτυξης

Βιβλιοθήκες ενοποίησης

Το ιδιωτικό blockchain Enterprise Ethereum θα προσφέρει βιβλιοθήκες ενοποίησης. Αυτό γίνεται για μεγαλύτερη ευκολία για αλληλεπίδραση χρησιμοποιώντας διαφορετικές γλώσσες.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες βιβλιοθήκες ενοποίησης για αυτό όπως το REST API, [πρωτόκολλα-buffer], [Nethereum], [web3.js] και [web3j].

 

Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρήσεων

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ενσωματώσετε πλήρως το σύστημα διαχείρισης επιχείρησης, υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες έτοιμες για επιχειρήσεις. Επιπλέον, αυτές είναι μερικές κοινές τεχνικές, βιβλιοθήκες, API κ.λπ..

Αυτή δεν είναι η μόνη λύση για επιχειρήσεις στην εταιρία Ethereum private blockchain. Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα –

 • Ανάπτυξη χρησιμοποιώντας το εταιρικό σύστημα διαμόρφωσης και συστήματα απομακρυσμένου λογισμικού.
 • Βοήθεια για την αλλαγή των ρυθμίσεων σε ένα αναπτυγμένο δίκτυο.
 • Ελέγξτε τις διαμορφώσεις στο αναπτυγμένο δίκτυο Ethereum.

Το σύστημα διαχείρισης προσθέτει περαιτέρω ένα εταιρικό σύστημα αναφοράς σφαλμάτων λογισμικού για γρήγορη αντιμετώπιση τυχόν βλαβών στο σύστημα. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως:

 • Κρατήστε αρχεία για τις συνθήκες σφάλματος λογισμικού.
 • Δημιουργήστε συμβάντα για να διαχειριστείτε όλα τα σφάλματα λογισμικού.
 • Αποδεχτείτε όλες τις εντολές διάγνωσης από το σύστημα διαχείρισης και εκτελέστε μια ανάλυση.

 

Διαφορετικά συστήματα διαχείρισης

Εάν θέλετε, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα σύστημα διαχείρισης επιδόσεων που είναι έτοιμο για επιχειρήσεις. Επιπλέον, αποκτήστε όλες τις σχετικές μετρήσεις διαχείρισης απόδοσης, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε το σύστημά σας με το πρότυπο και να δείτε πώς λειτουργεί πραγματικά.

Αυτό είναι το καλύτερο μέρος του συστήματος διαχείρισης απόδοσης. Επομένως, εάν δείτε ότι το σύστημά σας δεν λειτουργεί όπως θα χρειαστείτε, τότε τα εταιρικά μέλη Ethereum θα σας βοηθήσουν να το λύσετε.

Ένα άλλο υπέροχο εργαλείο είναι το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας. Επιπλέον, το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας καταγράφει κάθε συμβάν και κίνηση δικτύου, ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας αμέσως.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε επίσης ιστορικές δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων για να παρακολουθείτε όλες τις ιστορικές πληροφορίες του δικτύου. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα, μπορείτε απλώς να αναλύσετε το ιστορικό δικτύου και να δείτε τι προκάλεσε το πρόβλημα. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει επίσης να βελτιώσετε το δίκτυό σας στο μέλλον.

Ωστόσο, θα μπορούσατε να λάβετε υποστήριξη για άλλα συστήματα διαχείρισης, όπως Διαχείριση Υπηρεσιών Εφαρμογών (ASM), Διαχείριση Επιχειρήσεων Βασισμένο στο Web (WBEM) και Κοινό Πρωτόκολλο Πληροφοριών Διαχείρισης (CMIP).

 

 • Υπολογιστής διεπαφών πελάτη

JSON-RPC

Είναι ένα ελαφρύ πρωτόκολλο κλήσεων όπου χρησιμοποιεί το JSON ως μορφή δεδομένων. Επιπλέον, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή για διάφορες δομές δεδομένων μαζί με τον τρόπο επεξεργασίας τους. Εδώ, JSON σημαίνει JavaScript Object Notation, η οποία είναι μια ελαφριά μορφή ανταλλαγής δεδομένων.

Επιπλέον, η γλώσσα του είναι ανεξάρτητη, που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να διαβάσετε και να γράψετε χρησιμοποιώντας αυτήν τη μορφή ανταλλαγής δεδομένων.

Ωστόσο, το JSON-RPC API χρησιμοποιείται κυρίως για τη σύνδεση της αποκεντρωμένης εφαρμογής με τους πελάτες Ethereum στην εταιρεία Ethereum private blockchain.

 

Δια-αλυσίδα

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά είδη ανάπτυξης blockchain χρησιμοποιώντας διαφορετικά καθολικά και πρωτόκολλα, οι διαμεσολαβητές μεταξύ αλυσίδων είναι απαραίτητοι εάν θέλετε να επιτρέψετε την αλληλεπίδραση εντός των δικτύων blockchain. Επιπλέον, όταν άλλες εταιρικές λύσεις προσφέρουν επεκτασιμότητα και προστασία της ιδιωτικής ζωής, η αλυσίδα μπορεί να βρίσκεται στο επίπεδο 2, όπου μπορεί να επικοινωνεί με το κοινό Ethereum και να απολαμβάνει όλα τα οφέλη.

Έτσι, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια εφαρμογή μεταξύ αλυσίδων, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε εύκολα τις δυνατότητες του δημόσιου blockchain.

 

Οράκλες

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι έξυπνες συμβάσεις θα πρέπει να λάβουν πληροφορίες πραγματικού κόσμου για να τις εκτελέσουν. Αλλά πώς θα το πάρει; Λοιπόν, εδώ έρχονται οι χρησμοί για να σώσει την ημέρα. Στην πραγματικότητα, η Oracle γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του εξωτερικού κόσμου.

Έτσι, χρησιμοποιώντας oracle, τα έξυπνα συμβόλαια επικοινωνούν κυρίως με τον πραγματικό κόσμο για τη συλλογή πληροφοριών.

 

3. Επίπεδο απορρήτου και κλιμάκωσης

Αυτό είναι το τρίτο κύριο στρώμα της αρχιτεκτονικής της εταιρείας Ethereum. Έρχεται επίσης με δύο υποστρώματα. Αυτοί είναι –

 • Υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων
 • Κλίμακα Sublayer

Ας δούμε πώς λειτουργούν πραγματικά αυτά τα υποστρώματα!

 

 • Υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων

Το απόρρητο, ως προς αυτό, σημαίνει την ικανότητα να διατηρεί εμπιστευτικές τις πληροφορίες ενώ πραγματοποιεί συναλλαγές με άλλα ή περισσότερα άτομα. Επιπλέον, θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε ποια δεδομένα θα αποκαλύψετε ενώ πραγματοποιείτε συναλλαγές με άλλο άτομο.

Οι λύσεις Enterprise Ethereum θα προσφέρουν μια επιλογή ιδιωτικής συναλλαγής όπως άλλες λύσεις blockchain για επιχειρήσεις. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε απόρρητο σε διάφορα επίπεδα, όπως δικαιώματα σύνδεσης ή δικαιώματα σε επίπεδο χρήστη. Έτσι, εν συντομία, θα μπορείτε να ελέγχετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις ιδιωτικές συναλλαγές, ακόμη και αν δεν συμμετείχε στην ίδια τη συναλλαγή.

 

Σε αλυσίδα

Υπάρχουν πολλές on-chain τεχνικές για το απόρρητο και την ασφάλεια εντός των εταιρικών λύσεων Ethereum. Επιπλέον, αυτές περιλαμβάνουν τεχνικές ασφαλείας, όπως αποδείξεις εμβέλειας, υπογραφή δακτυλίου ή ZK-SNARKS. Συνήθως, όλα αυτά κάνουν την ιδιωτική συναλλαγή πιο απρόσκοπτη χωρίς προβλήματα.

 

Εκτός αλυσίδας

Off-chain Trusted Computing ενσωματωμένο στην εταιρική λύση Ethereum λειτουργεί ως μονάδα επεξεργασίας εκτός αλυσίδας. Επιπλέον, βοηθά στην αποτελεσματική, ασφαλή επεξεργασία όλων των έξυπνων συμβάσεων και συναλλαγών διατηρώντας την απαιτούμενη επεκτασιμότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει πιθανότητα παραβίασης της ασφάλειας.

Έτσι, χρησιμοποιώντας εταιρικές λύσεις Ethereum, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές εκτός αλυσίδας με μεγαλύτερα ζητήματα απορρήτου και μηδενικής εμπιστοσύνης.

 

Ιδιωτικές συναλλαγές

Πολλοί από τους χρήστες της εταιρείας Ethereum λύσεις πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις νομικές πτυχές του απορρήτου. Έτσι, οτιδήποτε παράνομο συμβαίνει στο δίκτυο θα είναι υπό το ραντάρ του νόμου. Επομένως, δεν υπάρχουν νομικά ζητήματα όταν χρησιμοποιείτε το δίκτυο.

Εάν κάποιος έκανε κάτι επιβλαβές ή κατά των κανόνων, τότε μπορείτε να πάτε στο νόμο για να ζητήσετε βοήθεια. Για παράδειγμα, όλες οι τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμμορφωθούν με την αναθεωρημένη οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες πληρωμών χρησιμοποιώντας το δίκτυο.

Επιπλέον, εάν θέλουν να προσφέρουν αποθήκευση για προσωπικές πληροφορίες, τότε πρέπει να συμμορφώνονται με τους Γενικούς Κανονισμούς Προστασίας Δεδομένων. Οποιοσδήποτε εταιρικός χρήστης Ethereum θα πρέπει να αναμεταδώσει την πρόθεσή του όταν στέλνει τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας το JSON-RPC API για να καλέσει τη συνάρτηση.

Επιπλέον, η παράμετρος δείχνει κυρίως τι είδους συναλλαγή είναι κατά τη διάρκεια του χρόνου εκτέλεσης. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κυρίως δύο τύποι συναλλαγών στο ιδιωτικό κανάλι:

 • Απεριόριστες ιδιωτικές συναλλαγές
 • Περιορισμένες ιδιωτικές συναλλαγές

Συνήθως, τα δεδομένα συναλλαγών συνοδεύονται κυρίως από δύο μέρη – δεδομένα ωφέλιμου φορτίου και μεταδεδομένα. Τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου είναι στην πραγματικότητα το περιεχόμενο συναλλαγών. Από την άλλη πλευρά, τα Μεταδεδομένα είναι οι πληροφορίες που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση οποιασδήποτε συναλλαγής.

Ωστόσο, σε όλες τις εταιρικές λύσεις Ethereum, όλες οι ιδιωτικές συναλλαγές πρέπει να υποστηρίζουν αυτές τις ακόλουθες μεθόδους –

Μια συναλλαγή όπου τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου θα μεταδίδονται στους συμμετέχοντες. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να διαβάσουν το περιεχόμενο απευθείας. Επομένως, αυτό το καθιστά περιοριστική ιδιωτική συναλλαγή.

Στη δεύτερη, τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου θα μεταδίδονται σε όλους στο συμμετέχον δίκτυο. Ωστόσο, μόνο οι άμεσοι συμμετέχοντες μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες. Επομένως, αυτός ο τύπος συναλλαγών είναι ιδιωτικές συναλλαγές χωρίς περιορισμούς.

 

Χαρακτηριστικά των περιορισμένων ιδιωτικών συναλλαγών

Όλες οι εταιρικές λύσεις Ethereum θα προσφέρουν μια τεχνική σήμανσης για να διατηρούνται τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου ασφαλή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κρυπτογραφική κρυπτογράφηση, διότι κανείς άλλος από τους συμμετέχοντες δεν θα μπορούσε να δει τις παραμέτρους.

Υποστηρίζει επίσης μια επιλογή απόκρυψης για τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Πολλές φορές υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διέλευσης. Πολλές επιχειρήσεις ξεχνούν να προσθέσουν επιπλέον ασφάλεια για αυτές τις στιγμές. Ωστόσο, οι εταιρικές λύσεις Ethereum υποστηρίζουν αυτό.

Όλα τα μεταδεδομένα της συναλλαγής θα έχουν επίσης δυνατότητες κάλυψης, κυρίως χρησιμοποιώντας την ίδια κρυπτογραφική μέθοδο όπως τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου. Ομοίως, έρχεται επίσης με τίτλους κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Όλοι οι κόμβοι που θα αναμεταδώσουν τη συναλλαγή, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμμετέχουν σε αυτήν δεν μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου συναλλαγής μαζί με τα μεταδεδομένα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, όλοι οι κακοί παίκτες θα αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα.

Για την περιορισμένη συναλλαγή, θα πρέπει να ορίσετε την παράμετρο του JSON-RPC σε περιορισμένη.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση, όπως μπορείτε να δείτε, κανένα άλλο μέρος εκτός από τους χρήστες συναλλαγών δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό. Κατά συνέπεια, άλλοι χρήστες δεν θα μπορούσαν να δουν τη λίστα της συμμετοχής διεύθυνσης, του αποστολέα ή του ποσού της συναλλαγής.

Οι δημόσιες έξυπνες συμβάσεις έχουν ένα περιοριστικό υποσύνολο των μερών εάν εμπλέκονται πολλά μέρη. Ωστόσο, καθώς ο κατάλογος είναι συγχρονισμένος και συμβολαιογραφικός αναλόγως, μπορεί επίσης να αναφέρεται σε δεδομένα σε δημόσιες έξυπνες συμβάσεις.

 

Χαρακτηριστικά των Απεριόριστων Ιδιωτικών Συναλλαγών

Λειτουργεί παρόμοια με την περιορισμένη συναλλαγή. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, όλο το έργο πηγαίνει στη φύλαξη του ωφέλιμου φορτίου και των μεταδεδομένων για την απεριόριστη συναλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζει επίσης κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης.

Υποστηρίζει επίσης μια επιλογή απόκρυψης για τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Πολλές φορές υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διέλευσης. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις ξεχνούν να προσθέσουν επιπλέον ασφάλεια για αυτές τις στιγμές. Ωστόσο, οι εταιρικές λύσεις Ethereum υποστηρίζουν αυτό.

Όλα τα μεταδεδομένα της συναλλαγής θα έχουν επίσης δυνατότητες κάλυψης, κυρίως χρησιμοποιώντας την ίδια κρυπτογραφική μέθοδο όπως τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου. Παρομοίως, έρχεται επίσης με τίτλους κατά τη διάρκεια της απεριόριστης συναλλαγής.

Όλοι οι κόμβοι που θα αναμεταδώσουν τη συναλλαγή, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμμετέχουν σε αυτήν δεν μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου συναλλαγής μαζί με τα μεταδεδομένα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, όλοι οι κακοί παίκτες θα αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα.

Για την περιορισμένη συναλλαγή, θα πρέπει να ορίσετε την παράμετρο του JSON-RPC σε απεριόριστη.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή αλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα ωφέλιμου φορτίου πηγαίνουν σε όλους τους κόμβους σε μορφή κρυπτογράφησης. Έτσι, εάν χρειαστεί, το δίκτυο μπορεί να ανακατασκευάσει τις πληροφορίες που λαμβάνουν μέρη από όλους τους άλλους κόμβους του δικτύου.

Επιπλέον, κάθε μαθηματική συναλλαγή θα χρειαζόταν επικύρωση χρησιμοποιώντας μηδενικές γνώσεις. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ απεριόριστων και περιορισμένων συναλλαγών. Επιπλέον, κάθε επικύρωση κόμβου θα πρέπει να συμμετέχει στην προσέγγιση μηδενικής γνώσης.

Βασικά, μια μηδενική γνώση θα απαιτούσε μια μυστική διεύθυνση, σωστή υπογραφή και μίξη για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση καθιστά αδύνατη τη διείσδυση στο σύστημα. Έτσι, προσφέρει ακόμα ασφάλεια.

 

Αλλα χαρακτηριστικά

Όλες οι εταιρικές λύσεις Ethereum θα συνοδεύονταν από την επιλογή καθορισμού των παραμέτρων στην ιδιωτική συναλλαγή χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, διασφαλίζει επίσης ότι οι συμμετέχοντες επιτυγχάνουν τη συναίνεση για τις ιδιωτικές συναλλαγές τους.

Εκτός από αυτό, επιτρέπει επίσης να προσφέρει ξεχωριστή άδεια σε περίπτωση –

 • Ανάπτυξη έξυπνης σύμβασης.
 • Αλλαγή της κατάστασης του έξυπνου συμβολαίου.
 • Εκτελέστε μια συναλλαγή απλής αξίας.

 

 • Κλίμακα Sublayer

Κάθε επιχείρηση θα έχει ζήτηση για χειρισμό υψηλότερου αριθμού συναλλαγματικών ισοτιμιών και θα εκτελεί βαριές υπολογιστικές εργασίες. Ωστόσο, απαιτεί πολύ κλιμάκωση, έτσι δεν είναι; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την αύξηση του ποσοστού συναλλαγών χωρίς να επηρεάζεται άσχημα το δίκτυο.

Υπάρχουν κυρίως δύο είδη κλιμάκωσης on-chain και off-chain. Ας δούμε τι είναι –

 

Σε αλυσίδα

Η κλιμάκωση της αλυσίδας εμφανίζεται κυρίως στο επίπεδο 1 της αρχιτεκτονικής επιχείρησης Ethereum. Αυτό που κάνει είναι ότι αλλάζει το πρωτόκολλο Ethereum για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες συναλλαγών.

 

Εκτός αλυσίδας

Η κλιμάκωση εκτός αλυσίδας συμβαίνει στο επίπεδο 2 της στοίβας αρχιτεκτονικής των εταιρικών λύσεων Ethereum. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, δεν αλλάζει το πρωτόκολλο Ethereum για το χειρισμό περισσότερων συναλλαγών.

Το κόλπο εδώ είναι να βελτιώσουμε την κλιμάκωση της αλυσίδας χρησιμοποιώντας τόσο τα πρωτόκολλα στρώματος 1 όσο και στρώματος 2 για να φτάσουμε στο βέλτιστο ποσοστό συναλλαγής.

 

Υπολογισμός εκτός αλυσίδας

Η κλιμάκωση εκτός αλυσίδας παίρνει πραγματικά μερικά από τα υπολογιστικά βάρη της κλιμάκωσης της αλυσίδας. Επιπλέον, με πάρα πολλά αιτήματα στο on-chain, δυσκολεύεται να χειριστεί τόσο μεγάλο μέρος της υπολογιστικής πίεσης. Ωστόσο, ο υπολογιστής εκτός αλυσίδας εξοικονομεί κυρίως την ημέρα.

Επομένως, όλες οι εταιρικές λύσεις Ethereum πρέπει να υποστηρίζουν την επεξεργασία έξυπνων συμβολαίων και συναλλαγών εκτός αλυσίδας.

 

Εκτέλεση

Η απόδοση εδώ αναφέρεται κυρίως στη συνολική απόδοση του δικτύου blockchain. Σε ιδανική περίπτωση, ακόμα και αν η χρήση του δικτύου αυξάνεται, δεν υπάρχει υποβάθμιση της απόδοσης. Ωστόσο, πολλές εταιρικές λύσεις blockchain δεν μπορούν να κάνουν αυτήν την υπόσχεση.

Ωστόσο, τα μέλη της εταιρικής συμμαχίας Ethereum υπόσχονται πάντα ότι μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν την ίδια απόδοση ακόμη και αν το βάρος αυξάνεται.

Επιπλέον, τα μέλη της εταιρίας συμμαχίας Ethereum διαθέτουν πρόγραμμα πιστοποίησης και σημειώνουν πόσο πραγματικά χρειάζεται η επιχείρηση.

 

4. Core Blockchain Layer

Στη συνέχεια έρχεται το βασικό στρώμα blockchain, το οποίο έρχεται με τρία υποστρώματα. Επιπλέον, όλα αυτά τα επίπεδα είναι υπεύθυνα για την αποθήκευση, τη συναίνεση και την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών στο δίκτυο. Αυτά είναι –

 • Υποκατάστημα αποθήκευσης και καθολικών
 • Υπεύθυνος εκτέλεσης εκτέλεσης
 • Υπερπληρωτής συναίνεσης

Ας δούμε πώς αυτά λειτουργούν πραγματικά μαζί και συνθέτουν την αρχιτεκτονική της εταιρείας Ethereum.

 

 • Υποκατάστημα αποθήκευσης και καθολικών

Όλες οι εταιρικές λύσεις Ethereum προσφέρουν υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων για τη λειτουργία του δημόσιου πελάτη Ethereum. Ωστόσο, μπορεί να έχετε την επιλογή για επιπλέον χώρο αποθήκευσης κυρίως για υπολογισμούς εκτός αλυσίδας.

Για παράδειγμα, πολλές εταιρικές λύσεις Ethereum αποθηκεύουν τοπικά cache που έχουν ληφθεί από ένα Oracle ή αποθηκεύουν άλλες πληροφορίες σχετικές με τα πρωτόκολλα συστήματος. Σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να είναι πέρα ​​από αυτές τις προδιαγραφές.

Εάν οποιαδήποτε λύση Ethereum υποστηρίζει πολλά δίκτυα, προσφέρει αποθήκευση δεδομένων για ιδιωτικές συναλλαγές εντός των πολλαπλών δικτύων. Επιπλέον, κάθε έξυπνη σύμβαση που λειτουργεί στο ιδιωτικό δίκτυο πρέπει να έχει πρόσβαση σε άλλες συμβάσεις ιδιωτικού κράτους. Ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να συμμετέχετε σε αυτό το συμβόλαιο.

Έτσι, οποιοσδήποτε λειτουργεί στο ιδιωτικό δίκτυο δεν θα έχει πρόσβαση σε άλλα έξυπνα συμβόλαια που εκτελούνται σε αυτό το δίκτυο εάν δεν είναι μέρος αυτού. Επιπλέον, όλες οι εταιρικές λύσεις Ethereum προσφέρουν διαφανή και απρόσκοπτη αποθήκευση για έξυπνα ιδιωτικά συμβόλαια που πρέπει να αποθηκεύουν έγγραφα. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία απαλλάσσει τα πρόσθετα αποθήκευσης αρχείων εκτός αλυσίδας.

Στην πραγματικότητα, όλες οι επιλογές αποθήκευσης έχουν υψηλότερο επίπεδο κρυπτογραφίας συνδεδεμένο με αυτήν. Έτσι, όποιος αποθηκεύει οποιοδήποτε είδος πληροφοριών χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια θα έχει Αυθεντική Κρυπτογράφηση με αλγόριθμο Πρόσθετων Δεδομένων που θα τα προστατεύει.

Πρέπει να πούμε ότι δεν θα έχει παρόμοια αρχιτεκτονική κάθε εφαρμογή Ethereum. Επομένως, θα μπορούσε να υπάρχει η επιλογή για οποιονδήποτε πάροχο να προσφέρει περισσότερα API για εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Θα εξαρτηθεί κυρίως από τις οργανωτικές σας ανάγκες.

 

Οριστικότητα

Γνωρίζετε ήδη ότι το τελικό είναι ένα από τα κύρια ελκυστικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης Ethereum. Για να φτάσει στο τελικό, μερικές φορές η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί ένα ντετερμινιστικό πρωτόκολλο συναίνεσης.

Επιπλέον, εδώ, οι συναλλαγές οριστικοποιούνται μετά από ένα συγκεκριμένο συμβάν ή διάστημα. Για παράδειγμα, ένας συγκεκριμένος αριθμός μπλοκ που δημιουργήθηκαν μετά τη συμπερίληψη της συναλλαγής στο μπλοκ ή μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο.

 

 • Υπεύθυνος εκτέλεσης εκτέλεσης

Σε αυτό το δευτερεύον επίπεδο, το Ethereum προσφέρει ένα έξυπνο περιβάλλον εκτέλεσης συμβάσεων. Επιπλέον, είναι παρόμοιο με το δημόσιο EVM (Ethereum Virtual Machine). Ωστόσο, εισάγουν επίσης επεκτάσεις πέρα ​​από το δημόσιο περιβάλλον EVM. Καθώς τώρα το περιβάλλον διαθέτει ιδιωτικό κανάλι, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι το EVM είναι πλήρως ικανό να το χειριστεί.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας είναι η δυνατότητα συγχρονισμού δημόσιων καταστάσεων με βάση τους δημόσιους κόμβους Ethereum. Ανοίγει πραγματικά νέες ευκαιρίες για την ιδιωτική επιχείρηση Ethereum να συνεργαστεί και με το κοινό.

Επίσης, υποστηρίζει μια σειρά εγκαταστάσεων αποθήκευσης μαζί με τη συλλογή και την εκτέλεση των προσυμπλεγμένων συμβάσεων. Στην πραγματικότητα, ο αξιόπιστος υπολογιστής θα διασφαλίσει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έξυπνο συμβόλαιο εντός του περιβάλλοντος εκτέλεσης ενός συγκεκριμένου δικτύου κοινοπραξίας.

Έτσι, πολλές εταιρικές εφαρμογές Ethereum θα προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα επίσης. Για να γίνει πιο ασφαλές, θα χρησιμοποιούνται πολλαπλές διαδικασίες κρυπτογράφησης για την προστασία όλων των αξιόπιστων δεδομένων υπολογισμού. Ωστόσο, θα μπορείτε να διαμορφώσετε πολλές συνδέσεις εντός του δικτύου κοινοπραξίας.

 

Τι είναι η εικονική μηχανή Ethereum?

Λοιπόν, μιλήστε λίγο για το τι είναι πραγματικά το Ethereum Virtual machine. Εάν δεν ξέρετε τι είναι τώρα, τότε είναι καλύτερο να προχωρήσετε από εδώ.

Πρακτικά, το Ethereum είναι ένα είδος προγραμματιζόμενου δικτύου blockchain. Ωστόσο, αντί να παρέχει στους χρήστες ορισμένες προκαθορισμένες λειτουργίες, προσφέρει την ελευθερία να δημιουργήσουν τις δικές τους πολύπλοκες λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, λειτουργεί ως βασική πλατφόρμα blockchain για πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές. Επιπλέον, αυτό δεν περιορίζεται συνήθως σε κρυπτονομίσματα.

Στην πραγματικότητα, το Ethereum έχει μια στενή αίσθηση ορισμένων στολών πρωτοκόλλου που αποτελούν ολόκληρο το περιβάλλον του δικτύου. Στο κέντρο όλων αυτών βρίσκεται η εικονική μηχανή Ethereum. Αυτό το μηχάνημα μπορεί να εκτελέσει κωδικούς αυθαίρετης αλγοριθμικής πολυπλοκότητας.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το EVM, οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να εκτελεί εφαρμογές χρησιμοποιώντας φιλικές γλώσσες προγραμματισμού όπως Python ή JavaScript.

Καθώς το Ethereum είναι ένα πρωτόκολλο peer-to-peer network, πολλοί κόμβοι ενημερώνουν τη βάση δεδομένων στο δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι κόμβοι χρησιμοποιούν την ίδια οδηγία στο EVM για την εκτέλεση αυτών των στόχων.

 

Ένα βασικό στοιχείο

Το Ethereum Virtual Machine είναι πραγματικά ένα σημαντικό μέρος της αρχιτεκτονικής Ethereum. Επειδή χειρίζεται όλη την εσωτερική κατάσταση και τον υπολογισμό στο δίκτυο. Επιπλέον, το μηχάνημα χειρίζεται επίσης πολλές πληροφορίες λογαριασμού, όπως υπόλοιπα, διευθύνσεις, πληροφορίες αποκλεισμού και τιμές φυσικού αερίου.

Επιπλέον, πρέπει πάντα να παρακολουθεί όλη την κατάσταση πολλών στοιχείων προκειμένου να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη συναλλαγή. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό επειδή η κατάσταση αυτών των στοιχείων αποφασίζει κυρίως πώς θα λειτουργεί το blockchain υπό πίεση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δημόσιο Ethereum καλείται μερικές φορές η κρατική μηχανή. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, η χρήση του EVM είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία Ethereum, καθώς είναι η καρδιά και η ψυχή των συναλλαγών του δικτύου.

Καθώς είναι σε θέση να παρακολουθεί τις καταστάσεις των στοιχείων του δικτύου, είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί και στην εταιρική αρχιτεκτονική Ethereum. Ωστόσο, καθώς η φύση της επιχείρησης Ethereum αρχιτεκτονική είναι ελαφρώς διαφορετική από τη δημόσια, πρέπει να είναι πιο λειτουργική.

Επιπλέον, οι επιπλέον λειτουργίες θα βοηθήσουν την EVM να παραμείνει πιστή στο απόρρητο των συναλλαγών. Εν ολίγοις, το EVM είναι απαραίτητο στο στρώμα Core blockchain για να συνεχίσει τα πάντα χωρίς προβλήματα.

 

 • Υπερπληρωτής συναίνεσης

Είναι το τελευταίο υπόστρωμα του βασικού επιπέδου blockchain και ασχολείται με τα πρωτόκολλα συναίνεσης του δικτύου. Η πρώτη αλλαγή που θα δείτε εδώ είναι η χρήση πολλαπλών αλγόριθμων συναίνεσης. Στην πραγματικότητα, το δημόσιο Ethereum χρησιμοποιεί μόνο τον αλγόριθμο Proof of Work. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις. Γι ‘αυτό, εισήγαγαν άλλους αλγόριθμους.

Στην πραγματικότητα, οι πλευρικές αλυσίδες υποστηρίζουν επίσης τη χρήση πολλαπλών συνομιλιών. Για να διατηρήσετε τα πράγματα πιο απλά, κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης διαμόρφωσης, μπορείτε να καθορίσετε ποιοι αλγόριθμοι συναίνεσης θα εκτελούνται στο ιδιωτικό blockchain, το δημόσιο blockchain και το sidechain.

Ωστόσο, όλα είναι ακόμη σε διαδικασία, οπότε τίποτα δεν έχει καθοριστεί προς το παρόν. Επιπλέον, σταδιακά θα καταργήσει την Απόδειξη της Εργασίας και θα την αντικαταστήσει με άλλες μεθόδους, όπως η Απόδειξη του Στοιχήματος, η Βυζαντινή Σφάλμα-Ανοχή κ.λπ..

 

5. Επίπεδο δικτύου

Είναι το τελευταίο στρώμα της αρχιτεκτονικής της εταιρείας Ethereum. Αυτό το επίπεδο περιέχει μόνο ένα δευτερεύον στρώμα που ονομάζεται Υποδομή πρωτοκόλλου δικτύου. Βασικά, στο επίπεδο δικτύου, θα υπάρχει πρωτόκολλο δικτύωσης peer to peer, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους. Προς το παρόν, έχουν πρωτόκολλο DEVp2p, αλλά στο μέλλον, θα προσθέσουν επιπλέον πρωτόκολλα P2P για να προσφέρουν υψηλότερα μέτρα ασφαλείας.

 

Υπεύθυνος πρωτοκόλλου δικτύου

Αυτά τα πρωτόκολλα καθορίζουν πώς οι κόμβοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους στα νέα ιδιωτικά κανάλια. Κάθε κόμβος στο δίκτυο θα πρέπει να έχει ταυτοποίηση και θα χρησιμοποιεί τη μορφή URL κωδικοποίησης Ethereum για να διαφημίζεται στην αρχιτεκτονική επιχείρησης Ethereum.

Επιπλέον, για ανταλλαγή μηνυμάτων χρησιμοποιεί DEVp2p Wire Protocol, το οποίο δημιουργεί ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ κόμβων. Χρησιμοποιεί επιπλέον ένα πρωτόκολλο υψηλού επιπέδου για να καλύψει το κανάλι από οποιονδήποτε παρεμβαίνει. Αυτά τα πρωτόκολλα υψηλού επιπέδου ονομάζονται πρωτόκολλα ικανότητας.

Για παράδειγμα, το Πρωτόκολλο Ethreum Wire θα βοηθήσει στην ανταλλαγή συναλλαγών και θα αποκλείσει πληροφορίες εντός δύο ομότιμων χρηστών που πραγματοποιούν συναλλαγές. Ωστόσο, ενδέχεται να προσθέσουν περισσότερα πρωτόκολλα στην εταιρική αρχιτεκτονική Ethereum για την επέκταση της δυνατότητας ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους οργανισμούς.

Στην περίπτωση πολλών σημείων προς σημείο επικοινωνιών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο, οποιοσδήποτε ιδιωτικός κόμβος θα μπορούσε να στείλει τις πληροφορίες συναλλαγών τους σε πολλούς ιδιωτικούς κόμβους ταυτόχρονα.

 

Μεταβίβαση δεδομένων ιδιωτικής συναλλαγής

Στην πραγματικότητα, όταν υπάρχουν πολλά άτομα σε ένα ιδιωτικό έξυπνο συμβόλαιο, δεν απαιτείται να επικοινωνείτε με όλα αυτά ξεχωριστά και άμεσα. Είναι αρκετά ανέφικτο στην περίπτωση των επιχειρήσεων. Ειδικά όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός κόμβων στο δίκτυο.

Μερικοί κοινοί κόμβοι από την άποψη αυτή θα είναι σε θέση να συγχρονίσουν τις ιδιωτικές συναλλαγές με διαφάνεια εντός της αρχιτεκτονικής της εταιρείας Ethereum. Έτσι, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, όλα τα ιδιωτικά έξυπνα συμβόλαια μπορούν να συγχρονιστούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Κεφάλαιο-5: Ποιες είναι οι πιθανές περιπτώσεις χρήσης Ethereum για επιχειρήσεις?

 • Τραπεζικά και οικονομικά

Είναι λίγο τεντωμένο όταν πρόκειται για τραπεζικές βιομηχανίες. Στην πραγματικότητα, το κόστος προσφοράς διαθεσιμότητας, αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας είναι αρκετά υψηλό, διότι πρέπει να καταπολεμήσει τις αποτυχίες και τις επιθέσεις του εξοπλισμού. Απλώς φανταστείτε ένα σενάριο όπου ο διακομιστής μιας κεντρικής τράπεζας χωρών έπεσε κάτω. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό σύστημα εκκαθάρισης πληρωμών της χώρας θα αποτύχει μαζικά.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης μεγάλες εταιρείες που ξοδεύουν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πληρωμές συμφιλίωσης (εξισορρόπηση μεταξύ διαφορετικών συνόλων λογαριασμών) που είναι επίσης αναποτελεσματικές και βυζαντινές.

Έτσι, δεν λειτουργούν όλα ομαλά όπως περιμέναμε. Ακόμη και μία μόνο συναλλαγή θα μπορούσε να κάνει πολλές κινήσεις συναλλαγών πριν από την ολοκλήρωση της πληρωμής. Στην πραγματικότητα, όλο το βάρος της διατήρησης όλων των εποχών βαρύνει πλήρως τις τράπεζες.

Ωστόσο, οι εταιρικές περιπτώσεις χρήσης Ethereum μπορούν να σώσουν το τραπεζικό σύστημα ως τον λαμπρό ιππότη όπως είναι. Εάν ένα τραπεζικό σύστημα θα λειτουργούσε σε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον όπως η εταιρεία Ethereum, τότε δεν θα υπήρχε σημείο αποτυχίας. Επιπλέον, δεν θα έχει σημασία ακόμη και αν υπάρχει μία από τις περισσότερες διακοπές διακομιστή. μια τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιεί πληρωμές χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες μπορούν να μεταφέρουν εύκολα απευθείας, γεγονός που μειώνει την τριβή και δεν υπάρχει πιθανότητα διπλών δαπανών. Χρησιμοποιώντας το καθολικό, μπορούν επίσης να λάβουν ρυθμιστικές αναφορές. Έτσι, σε περίπτωση δόλιων δραστηριοτήτων, μπορούν να βρουν γρήγορα την αλήθεια.

 

 • Εφοδιαστική αλυσίδα

Σήμερα, οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να υποστηρίζουν τα πάντα, από τρόφιμα και ποτά έως καταναλωτικά αγαθά. Ωστόσο, η υποδομή τους για τη συντήρηση όλων χρειάζεται πολλή στίλβωση. Επιπλέον, αυτά τα κανάλια είναι περισσότερο ή λιγότερο αναποτελεσματικά, εκμεταλλευτικά και ακόμη και κακώς παρακολουθούνται.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές, αφήστε τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν απόλυτη δυσκολία να αντιπροσωπεύσουν σχεδόν το ήμισυ του κόστους που απαιτείται για αυτό. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, πάνω από το 20% όλων των θαλασσινών έχουν επισημανθεί στις ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα λανθασμένες.

Πολλά άλλα καταναλωτικά προϊόντα αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίες στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας τους λόγω της εκμετάλλευσης του παράνομου ατόμου. Ένα άλλο ζήτημα είναι τα πλαστά προϊόντα, τα οποία όχι μόνο βλάπτουν τους καταναλωτές αλλά και μειώνουν την αξία της μάρκας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνιμο καθολικό μιας επιχείρησης Ethereum μιας συναλλαγής σίγουρα θα βοηθούσε την αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, καθώς οι σχετικοί χρήστες θα μπορούσαν να δουν κάθε μικρή κίνηση σε διαφορετικά στάδια, θα ήταν έκρηξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρικές περιπτώσεις Ethereum υπερέχουν στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εκτός από αυτά τα προϊόντα παρακολούθησης από την πηγή στον πελάτη, καθώς και ο εξορθολογισμός των διανομέων, των προμηθευτών και των λιανοπωλητών είναι λίγα από τα προνόμια.

 

 • Ενέργεια

Τα αιολικά πάρκα και τα ηλιακά πάνελ αποδεικνύονται ότι αποτελούν καλή πηγή ενέργειας. Ωστόσο, η αποθήκευση αυτής της ενέργειας δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα για το ενεργειακό δίκτυο. Συνήθως το ενεργειακό δίκτυο δεν είναι τόσο ικανό να χειριστεί όλη την κατανομή αυτών των ενεργειών. Αφήστε μαζί να αποφευχθούν ζημιές ή υπέρταση. Γι ‘αυτό χρειάζεται απόλυτα μια ευκαιρία.

Τα τελευταία χρόνια, η ευρεία χρήση των ανεμογεννητριών και των ηλιακών συλλεκτών παρέχει μια τέλεια ευκαιρία για την κατασκευή ενός ανθεκτικού και διαλογικού και βιώσιμου συστήματος ηλεκτρικού δικτύου. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα παροχής ενέργειας με βάση το Enterprise Ethereum θα δημιουργούσε μια μακροπρόθεσμη λύση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την επιχείρηση.

Επιπλέον, εάν μπορούν να εισαγάγουν την αποθήκευση ενέργειας τοπικά και να διαπραγματεύονται, θα μειώσει πολύ το κόστος από τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος αυτοματοποίησης μεθόδων χρέωσης και διακανονισμού. Ωστόσο, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η συνεχής ροή ενέργειας που είναι απόλυτη ανάγκη και οι περιπτώσεις χρήσης Ethereum για επιχειρήσεις είναι μια τέλεια λύση για αυτό.

 

 • Ταυτότητα

Η ταυτότητα είναι μια από τις κρίσιμες πτυχές της ζωής μας. Κάθε χώρα και κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα για να απολαμβάνει ορισμένες εγκαταστάσεις. Όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά είναι επίσης συνδεδεμένη με τον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, καθώς πολλές επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές ταυτότητες ταυτόχρονα, καθίσταται δύσκολο για αυτούς να προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν παραβιάσεις, παραβιάσεις δεδομένων και κλοπές ταυτότητας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, αυτές είναι εξαιρετικά κακές καταστάσεις όπου ο δράστης θα μπορούσε να κάνει παράνομη εργασία με την ταυτότητα ενός άλλου ατόμου. Όχι μόνο αυτό το πρόσωπο θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.

Για να το αντιμετωπίσουμε, οι περιπτώσεις χρήσης εταιρικών Ethereum μπορούν να σωθούν. Στην πραγματικότητα, το σύστημα είναι πλήρως ικανό να διαχειρίζεται τη διαχείριση και αποθήκευση της ψηφιακής ταυτότητας. Όχι μόνο προσφέρει ένα ασφαλές σύστημα καθολικών για αποθήκευση, αλλά και επανασχεδιάζει την κυβερνητική δομή με ταυτοποίηση χωρίς χαρτί.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να τα κάνετε φορητά και να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε μέρος απαιτείται. Κάνει τον τρόπο πιο βολικό από τις ταυτότητες που βασίζονται σε χαρτί.

 

 • Ακίνητα

Επί του παρόντος, οι αγορές ακινήτων αντιμετωπίζουν τρία βασικά ζητήματα – κατώτερη ρευστότητα, κόστος συναλλαγής και απρόσιτη. Λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών, οι πλούσιοι απολαμβάνουν οφέλη από ακίνητα, ενώ οι άλλες κατηγορίες ανθρώπων δυσκολεύονται να επενδύσουν ακόμη και σε αυτά.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να επενδύσει σε ακίνητα, χρειάζεται πολλοί μεσάζοντες για να γίνουν τα πράγματα. Επιπλέον, όλα αυτά τα έγγραφα που βασίζονται σε χαρτί δημιουργούν ένα μόνο σημείο αποτυχίας. Ως εκ τούτου, πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια αργή διαδικασία με κακούς παίκτες να προσπαθούν να τους εξαφανίσουν.

Γι ‘αυτό το ακίνητο χρειάζεται μια εταιρική λύση Ethereum για να το βοηθήσει. Οι θήκες χρήσης Enterprise Ethereum είναι καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν όλο το βάρος αυτού του τομέα. Όχι μόνο θα απαλλαγεί από τον μεσάζοντα, αλλά θα αυξήσει επίσης τη ρευστότητα. Επιπλέον, με το σωστό σύστημα καθολικών, το κόστος θα μειωθεί, δίνοντας μια ευκαιρία στις μεσαίες τάξεις.

Το Ethereum υποστηρίζει επίσης το tokenization, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να αγοράζουν και να πωλούν τις ιδιότητές τους στο καθολικό χρησιμοποιώντας μάρκες.

 

 • Κυβέρνηση

Οι κυβερνήσεις λογοδοτούν για διαφορετικά οικονομικά πρότυπα, καθώς και για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των πολιτών. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι κυβερνήσεις πρέπει να διατηρήσουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς, τις υποδομές και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, καθώς λειτουργούν σε παλαιά δίκτυα, τα πράγματα είναι ακόμη αρκετά ξεπερασμένα. Υπάρχουν πολλοί κακοί παίκτες μεταξύ της κυβέρνησης που εκμεταλλεύονται αυτά τα παλιά συστήματα και παίρνουν τον δρόμο τους. Στην πραγματικότητα, οι πολίτες χάνουν την πίστη τους στην κυβέρνησή τους και δεν πληρούν όλα τα δικαιώματά τους ανάλογα.

Η άμεση λύση για όλα αυτά τα ζητήματα θα ήταν η εξάλειψη χωρίς χαρτί. Μια κυβέρνηση χωρίς χαρτί έχει λιγότερες πιθανότητες εκμετάλλευσης. Επιπλέον, οι περιπτώσεις χρήσης Ethereum για επιχειρήσεις μπορούν σίγουρα να τις βοηθήσουν.

Πιο αποτελεσματικό μπορεί να βοηθήσει –

 • Επεξεργασία αιτήσεων θεώρησης
 • Ανανεώσεις άδειας
 • Πληρωμές λογαριασμών
 • Μείωση του φορτίου χαρτιού
 • Απαλλαγή από τα διπλά σφάλματα
 • Λιγότερος χρόνος επεξεργασίας εγγράφων

Επιπλέον, μια ταυτότητα βασισμένη σε blockchain για τον πολίτη μπορεί να βοηθήσει όλους να διαχειρίζονται φορητές ταυτότητες παντού πολύ εύκολα.

 

 • Διεθνές εμπόριο και εμπορεύματα

Μέσω της ταχείας παγκοσμιοποίησης, η τυπική χρηματοδότηση του εμπορίου δεν είναι σε θέση να ψηφιοποιεί και να τυποποιεί όλα τα συστήματα παρακολούθησης αρχείων. Επιπλέον, κάθε ανταλλαγή συνοδεύεται από το δικό του σύνολο μοναδικών κανονισμών, απαιτήσεων πιστοποίησης και προδιαγραφών αποστολής.

Επιπλέον, όλοι πρέπει να έχουν ένα κατάλληλο σύστημα διαχείρισης. Εκτός από αυτό, πολλές συνοριακές δικαιοδοσίες βασίζονται σε χαρτί και υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση πλαστών εγγράφων για συναλλαγές.

Έτσι, στο τέλος, ένα από τα μέρη δεν λαμβάνει την πληρωμή ή άλλο δεν λαμβάνει το προϊόν που περιμένουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι περιπτώσεις χρήσης Ethereum μπορούν να βοηθήσουν στην προσφορά μιας απλοποιημένης, ασφαλούς και χωρίς χαρτιά πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση του εμπορίου. Επιπλέον, μπορεί να φέρει όλους τους παίκτες σε μία πλατφόρμα και να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν μέσα σε μια ασφαλή γραμμή. Η πραγματοποίηση πληρωμών και η παρακολούθηση του συστήματος παράδοσης αποστολών είναι δύο από τις καλύτερες δυνατότητες.

 

 • Φροντίδα υγείας

Πολλά θέματα μαστίζουν δραστικά τον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης. Θέματα όπως σιλό δεδομένων, παραπληροφόρηση, έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του παρόχου, των ασθενών, των γιατρών και των νοσοκομείων. Επιπλέον, η χρήση πλαστών ναρκωτικών και ψευδούς βαθμού συχνά προκαλεί σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Επομένως, πρέπει να έχει τη σωστή ιδιωτικότητα και επικοινωνία σε ολόκληρη την αρχιτεκτονική της υγειονομικής περίθαλψης. Και αυτό είναι όπου οι εταιρικές περιπτώσεις χρήσης Ethereum μπαίνουν στο παιχνίδι. Το Enterprise Ethereum μπορεί να προσφέρει μια άδεια ανταλλαγής, όπου οι ασθενείς μπορούν να αποκαλύψουν το ζήτημά τους χωρίς να χάσουν το απόρρητο.

Επιπλέον, με την κυριαρχία των δεδομένων, η υγειονομική περίθαλψη θα ήταν μια ταχύτερη, καλύτερη και οικονομικά αποδοτική επιλογή για όλους. Επίσης, μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές καθολικό για την αποθήκευση ιατρικών δεδομένων με ούτε παράβαση.

 

 • ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Η αναπαραγωγή ψηφιακών αντικειμένων και η ψηφιακή ιδιωτικότητα πλήττουν εντελώς τον κόσμο της ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης. Ακόμα κι αν ένα άτομο αντιγράφει τη δουλειά ενός άλλου, δεν υπάρχει κατάλληλο κανάλι για να δώσει στον δημιουργό-καλλιτέχνη την πίστωση που του αξίζει.

Επιπλέον, πολλοί καλλιτέχνες δεν λαμβάνουν την πληρωμή που εργάζονται για νύχτα και μέρα. Ως αποτέλεσμα, πειραματισμοί, απάτες και πνευματικές ιδιοκτησίες στούντιο πειρατικά συνεχώς.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι περιπτώσεις χρήσης εταιρικής Ethereum μπορούν να προσφέρουν προστασία έναντι της ιδιωτικής ζωής. Χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια, μπορεί να αποδεσμεύσει την πνευματική ιδιοκτησία αμέσως όταν υποτίθεται ότι πρέπει και να αποφύγει διαρροές από πριν. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία θα είχε αυξημένα έσοδα και οι καλλιτέχνες θα έπαιρναν αυτό που τους αξίζει.

 

 • Αθλητισμός

Είναι περιττό να πούμε ότι τα αθλήματα είναι ένα από τα ελκυστικά πρωταρχικά ψυχαγωγία για όλο τον κόσμο. Όχι μόνο η ψυχαγωγία του, αλλά είναι μια τεράστια βιομηχανία με επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, παραδοσιακά, άλλες βιομηχανίες έχουν αρχίσει να ψηφιοποιούνται. Ωστόσο, αυτός ο τομέας φαίνεται να έχει μείνει πίσω.

Με σκληρούς αγώνες, η κακή χορηγία που απέτυχε προγύμναση θα μπορούσε να βλάψει πιθανές καριέρες ομάδων ή παικτών. Ωστόσο, η επιχείρηση Ethereum είναι απόλυτα ικανή να αναλάβει αυτόν τον υπέροχο κλάδο με πολλά προσοδοφόρα χαρακτηριστικά.

Συνήθως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης εταιρικών Ethereum για ομάδες, οργανισμούς και θαυμαστές. Για παράδειγμα, ένας οργανισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum για να κάνει τη συμφωνία χορηγίας πιο αυτοματοποιημένη και φθηνότερη.

Όπως γνωρίζετε ήδη, η αρχιτεκτονική εταιρικού Ethereum επιτρέπει τη διαμόρφωση. είναι τέλεια μια επιλογή εξοικονόμησης χρόνου. Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει κλασματικές δυνατότητες ιδιοκτησίας ομάδας. Επίσης, μπορεί να αυξήσει τα έσοδα και να ενισχύσει τα προγράμματα αφοσίωσης.

 

 • Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Παρόλο που ο κόσμος επικεντρώνεται στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο παραμένουν το καύσιμο για τη μεγάλη γκάμα προϊόντων πετρελαίου. Παρόλο που το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι ένα από τα εμπορεύματα με τις περισσότερες συναλλαγές παγκοσμίως, το δίκτυο που το συγκρατεί δεν διαθέτει διαφάνεια και κατάλληλη υποδομή.

Δεν υπάρχει σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία μειώνει τη διαδικασία εσόδων. Επιπλέον, δημιουργεί σπατάλη αυτών των περιορισμένων πόρων.

Οι περιπτώσεις χρήσης του Enterprise Ethereum από αυτή την άποψη μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Εάν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Ethereum για να φτιάξουν την αγορά φυσικού αερίου και πετρελαίου, θα μειωθεί το συνολικό κόστος συντήρησης, εξασφάλισης και ενημέρωσης του συστήματος συναλλαγών..

Άλλες σχετικές προσπάθειες και καθυστερήσεις λόγω ανθρώπινων σφαλμάτων δεν θα είναι επίσης εκεί. Επιπλέον, τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ιδιωτικές συμφωνίες. Έτσι, η ανταλλαγή ευαίσθητων εγγράφων και ο έλεγχός τους εντός του δικτύου θα αποτελούσαν ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

 

 • Νόμος

Από τότε που οι γραπτές συμφωνίες άρχισαν να ανθίζουν, η κοινωνία μας ακολουθεί αυστηρές προϋποθέσεις που συμβαδίζουν με νομικές πτυχές και συμβατικές συμφωνίες. Παρόλο που αυτός ο τομέας προχώρησε σε μεγαλύτερο βαθμό, εξακολουθεί να υιοθετεί την κατάλληλη μέθοδο για να κάνει τις συμβάσεις λιγότερο χρονοβόρες.

Η δημιουργία ενός συμβολαίου απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, πόσο μάλλον αφήνει ορισμένα κενά που μπορεί να εκμεταλλευτεί το κακό κόμμα. Επίσης, το ανθρώπινο λάθος καθιστά πιο δύσκολη την επιδίωξη και συνεχίζει να περιστρέφεται μπρος-πίσω.

Σχεδόν, κάθε νομική υπηρεσία πρέπει να ασχοληθεί με μια υπογραφή, αλλά δεν διαθέτει κατάλληλο δίκτυο αποθήκευσης.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις χρήσης Ethereum για επιχειρήσεις είναι απόλυτα κατάλληλες για αυτά τα ζητήματα. Τώρα που προσφέρει ιδιωτικά κανάλια, μπορείτε να αποθηκεύσετε υπογραφή και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στο δίκτυο χωρίς παραβιάσεις ασφάλειας.

Θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία συμβάσεων πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, μπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία, η οποία εξοικονομεί πολύ χρόνο.

 

 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο ασφαλιστικός κλάδος αντιμετωπίζει και άλλα ζητήματα. Αυτή η ενότητα επηρεάζει αρκετά την οικονομία μας, καθώς πολλές επιχειρήσεις συνδέονται με αυτήν τη θέση. Ωστόσο, αυτή η βιομηχανία αντιμετωπίζει δόλιο πρόβλημα καθώς και χρονοβόρο πρόβλημα γραφειοκρατίας.

Οποιοσδήποτε παίρνει ασφάλιση πρέπει να υποβάλει πολλές φόρμες και να περιμένει πολλές ώρες πριν καν λάβει. Από την άλλη πλευρά, σε περιόδους ανάγκης, χρειάζεται πολύς χρόνος και για ασφαλιστικές απαιτήσεις. Επιπλέον, η διαδικασία ελέγχου είναι επίσης πολύ κρίσιμη, και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο.

Οι περιπτώσεις χρήσης Enterprise Ethereum μπορούν πραγματικά να λάμψουν εδώ. Με το αποτελεσματικό σύστημα ιδιωτικών καθολικών, μπορεί να απαλλαγεί από την περιττή γραφειοκρατία. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει τη διαδικασία σύνταξης, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία διεκδίκησης ασφάλισης.

Για παράδειγμα, η εταιρεία θα μπορούσε να έχει έξυπνη ενσωμάτωση συμβολαίου ως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όταν κάθε έγγραφο αποδειχθεί αυθεντικό, τα χρήματα θα κυκλοφορήσουν αυτόματα. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον εκμετάλλευση των καταναλωτών με κανέναν τρόπο.

 

Κεφάλαιο-6: Ethereum Blockchain ως πάροχοι υπηρεσιών

1. Amazon

Υπηρεσίες Web Amazon είναι ένα άλλο blockchain ως πάροχος υπηρεσιών για την εταιρία Ethereum. Ωστόσο, στη λύση τους, προσφέρουν πρότυπα blockchain AWS.

Αυτός ο τύπος προτύπου θα σας βοηθήσει αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας Ethereum. Έτσι, με τη βοήθεια του Amazon Web Services, μπορείτε να εστιάσετε στις εφαρμογές και όχι στην εσωτερική δομή του δικτύου.

 

Χαρακτηριστικά των προτύπων Blockchain AWS

 • Ταχύτερη ανάπτυξη

Με τα πρότυπα AWS, μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας Ethereum μέσα σε ένα λεπτό περίπου. Επιπλέον, αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε τεράστιο χρόνο και πόρους.

 

 • Επιλογές υψηλής ποιότητας

Για τη λύση Ethereum, θα λάβετε πολλά πρότυπα με διαφορετικά σύνολα δυνατοτήτων για να διαλέξετε. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά και θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τον κλάδο σας.

 

 • Εργαλεία διαχείρισης

Κάθε πρότυπο θα συνοδεύεται από τα εργαλεία διαχείρισης. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αυτά, θα μπορείτε να παρακολουθείτε το δίκτυό σας για πιθανά προβλήματα. Εάν υπάρχει κάποιο κακό συμβάν στο δίκτυο, θα σας ειδοποιήσει αμέσως. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τι κάνουν άλλοι κόμβοι για να τους κρατήσετε σε έλεγχο.

 

 • Χωρίς επιπλέον κόστος

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η εταιρία Ethereum προσφέρει τις δυνατότητες που χρειάζεστε αντί να προσφέρει μια κοινή πλατφόρμα. Έτσι, θα πληρώνετε μόνο για τις δυνατότητες που ζητάτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθείτε με το επιπλέον κόστος.

 

2. Microsoft

Η Microsoft είναι επίσης αρκετά δημοφιλής ως blockchain ως πάροχος υπηρεσιών. Επιπλέον, με τη λύση Microsoft Ethereum στις Γαλανός, μπορείτε να ξεκινήσετε την ενοποίηση blockchain ανά πάσα στιγμή.

Εκτός από την απλή προσφορά λύσης Enterprise Ethereum, σας δίνει επίσης ένα σταθερό σημείο αναφοράς για να εργαστείτε. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε να κάνετε κάθε είδους τροποποιήσεις στη λύση Microsoft Ethereum. Επομένως, η προσαρμογή δεν θα ήταν ποτέ πρόβλημα εδώ.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά?

 • Διεπαφή φωνής και SMS: Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού ή στην παρακολούθηση προϊόντων. Με πρόσθετη διασύνδεση SMS και φωνής, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε όλα τα παραγόμενα προϊόντα.
 • Το διαδίκτυο των πραγμάτων: Το Microsoft Ethereum on Azure προσφέρει επίσης ενοποίηση του Διαδικτύου των πραγμάτων. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα όλες τις αποστολές σας, ακόμη και τα έγγραφα στο δίκτυο.
 • Συστήματα ERP: Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Microsoft Ethereum on Azure που ονομάζεται σύστημα ERP θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε όλες τις βασικές διαδικασίες. Επιπλέον, θα βοηθήσει επίσης στην αλληλεπίδραση με τους βασικούς συμμετέχοντες.
 • Ταχεία ανάπτυξη: Προσφέρει επίσης ταχεία ανάπτυξη, ώστε να ρυθμίσετε το δίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Μειωμένο κόστος: Το Microsoft Ethereum on Azure προσφέρει χαμηλό κόστος για την ανάπτυξη. Επιπλέον, αυτό επιτρέπει σε πολλές επιχειρήσεις να λάβουν λύση blockchain χωρίς να αλλάξουν εύκολα το προηγούμενο σύστημα δικτύου.

 

3. Accenture

Accenture είναι ένας μεγάλος ενθουσιώδης blockchain και τώρα προσφέρει το blockchain ως λύση υπηρεσιών. Ωστόσο, έχουν διαφορετική προσέγγιση σε αυτές τις λύσεις. Επικεντρώνονται κυρίως στη συμβουλευτική. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν λύσεις υλοποίησης blockchain για εσάς. Ας δούμε ποια οφέλη έχουν στο κατάστημα.

 

Τι προσφέρουν?

 • Αναλύοντας τακτικές: Η Accenture προσφέρει τη μεγάλη γκάμα ειδικευμένων επαγγελματιών που μπορούν να αναλύσουν τον τομέα σας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την τέλεια τακτική blockchain. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις σας, μπορούν να παρουσιάσουν έναν πλήρη χάρτη πορείας για να ξεκινήσετε.
 • Εφαρμογή της πλατφόρμας Blockchain: Κάθε εταιρεία είναι μοναδική και πρέπει να έχει διαφορετικούς στοχευμένους καταναλωτές. Επιπλέον, το Accenture θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα πεδία εφαρμογής των πλατφορμών blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στον στόχο που θα σας έκανε περισσότερη επιχείρηση.
 • Προχωρημένη εκπαίδευση: Ίσως είστε νέοι ή η ομάδα του προγραμματιστή σας δεν είναι εξοικειωμένη με την έννοια του blockchain. Μην ανησυχείτε με την προχωρημένη εκπαίδευση της Accenture, εσείς ή τα μέλη της ομάδας σας θα είστε επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν.
 • Περιβάλλοντα ανάπτυξης: Υπάρχει επίσης ένα περιβάλλον ανάπτυξης διαθέσιμο για εσάς. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον και τα εργαλεία για την ανάπτυξη νέων έργων.
 • Σχεδιασμός και εκτέλεση λύσεων Blockchain: Η Accenture θα σχεδιάσει τη λύση Blockchain Enterprise Ethereum για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

 

4. Kaleido

Καλέιντο Προς το παρόν ηγείται του blockchain Enterprise Ethereum ως αγώνα παροχής υπηρεσιών. Σε συνεργασία με την ConsenSys, προσφέρουν τις καλύτερες από τις καλύτερες λειτουργίες SAAS για το blockchain. Σύμφωνα με τον πάροχο, από αυτούς, θα λάβετε μια κλιμακωτή πλατφόρμα με πρόσθετα χαρακτηριστικά και αποτελεσματικότητα μαζί με τις μορφές προτύπων.

Αυτά τα εταιρικά πρότυπα Ethereum θα βοηθήσουν στην εκκίνηση του έργου blockchain σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ποια είναι τα οφέλη του Kaleido Blockchain Cloud?

 • Στιγμιαία δίκτυα

Θέλετε να ξεκινήσετε ή να ξεκινήσετε το εταιρικό σας έργο Ethereum τώρα; Λοιπόν, με το Kaleido, μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό. Επιπλέον, διαρκεί μόνο ένα λεπτό για να ρυθμιστεί και να αναπτυχθεί το δίκτυό σας. Για να μην αναφέρουμε, εξοικονομεί πολλά χρήματα και χρόνο στην πορεία.

 • Επιλογή

Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε πολλές δυνατότητες στην πλατφόρμα Enterprise Ethereum. Έτσι, δεν θα περιοριστείτε με ορισμένες επιλεγμένες λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, ο Kaleido πιστεύει ότι κάθε εταιρεία είναι μοναδική και έτσι πρέπει να επιδείξουν τις διαφορές τους με έναν ελκυστικό τρόπο.

Γι ‘αυτό θα προσφέρουν προσαρμοσμένη πλατφόρμα δικτύων με βάση τις ανάγκες της εταιρείας σας. Έτσι, όλη η ανάπτυξη του Ethereum θα ήταν διαφορετική. δεν υπάρχει τεχνολογία μαζικής παραγωγής εδώ!

 • Μεγαλύτερη σταθερότητα

Φυσικά, η επιχείρηση πρέπει να έχει μεγαλύτερους παράγοντες σταθερότητας σε σύγκριση με άλλους. Είναι επειδή πρέπει να αντιμετωπίζουν τόσους τόμους κάθε μέρα. Έτσι, το Kaleido υπόσχεται να προσφέρει δωρεάν επιλογές κλιμάκωσης. Σημαίνει ότι δεν έχει σημασία πόσους χρήστες είναι σε αυτό. δεν θα επιβραδύνει την απόδοσή του.

 • Πλούσια αγορά

Εκτός από την προσφορά υψηλής ποιότητας blockchain λύσης, διαθέτει επίσης μια πλούσια αγορά. Στην αγορά, θα λάβετε τις λύσεις plug and play που μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain Transformation; Δείτε το βιβλίο αναπαραγωγής Blockchain Transformation!

 

Κεφάλαιο-7: Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν το Enterprise Ethereum

 • Αμάλτο

Η Amalto είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης δεδομένων πεδίου που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το blockchain των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα προσφέρει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγγελίας σε μετρητά (βάσει εισιτηρίων) στη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Προς το παρόν, παίρνουν την τεχνολογική τους υποστήριξη από το Kaleido της ConsenSys για αυτό και θα χρησιμοποιούν την εταιρία Ethereum για αυτόν τον σκοπό. Επιπλέον, η επιχείρηση ονομάζεται Ondiflo και θα εδρεύει στο Τέξας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Ondiflo θα χρησιμοποιεί διαφορετικά προϊόντα που έχουν ήδη κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια άλλων επιχειρήσεων, όπως το Σύστημα Διαχείρισης Μεταφορών της ConsenSys και η πλατφόρμα 6. της Amalto. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση ειδικά για αυτόν τον κλάδο.

Έτσι, εν συντομία, η εταιρία Ethereum θα αυτοματοποιήσει τις υπηρεσίες πεδίου στα κατάντη, στα μέσα και στα ανάντη.

 

 • Ανοιχτό ορυκτό

Το Open Mineral είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα ανταλλαγής κυρίως για προϊόντα δευτερογενούς εμπορίου και πρώτες ύλες βασικών μετάλλων. Ωστόσο, τώρα το Open Mineral χρησιμοποιεί την εταιρία Ethereum για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα Minerac. Το Minerac είναι μια κοινοπραξία blockchain που θέλει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού και τον τρόπο με τον οποίο εμπορεύονται τα ορυκτά προϊόντα.

Μαζί με το Open Mineral, υπάρχουν και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες εξόρυξης. Αλλά γιατί πηγαίνουν για blockchain; Λοιπόν, επειδή οι βιομηχανίες ορυκτών πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές ανεπάρκειες και ένα αμετάβλητο καθολικό μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο.

Με το Minerac, θα μπορείτε να ανταλλάξετε εμπορικά έγγραφα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως πιστωτικές επιστολές, φορτωτικές και πολλά άλλα.

 

 • Ακτινοβόλη Γη

Το Radiant Earth είναι ένας από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με γεωχωρικά δεδομένα και εικόνες της Γης για να βοηθήσουν τους παγκόσμιους οργανισμούς βοήθειας να αντιμετωπίσουν κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις. Ωστόσο, τώρα, χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τη σωστή άδεια χρήσης αυτών των δεδομένων. Για αυτό, χρησιμοποιούν την εταιρία Ethereum.

Επιπλέον, με τη βοήθεια της πλατφόρμας blockchain, τώρα πολλοί οργανισμοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό πιο εύκολα.

Σε περίπτωση καταστροφών, υπάρχουν πολλές ΜΚΟ που χρειάζονται πρόσβαση σε ενημερώσεις εικόνων, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν γρήγορα βοήθεια και να βελτιώσουν τη διαδικασία εκκαθάρισης. Στην εταιρική λύση Ethereum, χρησιμοποιούν αποδεικτικά στοιχεία για να παρακολουθούν τη διαδικασία πληρωμής και αδειοδότησης αυτών των γεωγραφικών δεδομένων.

 

 • Anheuser-Busch InBev

Το Anheuser-Busch InBev είναι ένας από τους κορυφαίους γίγαντες ζυθοποιίας στον κόσμο. Προς το παρόν, αναζητούν μια λύση blockchain για τον εξορθολογισμό των αλυσίδων εφοδιασμού ψηφιακών διαφημίσεων. Επιπλέον, αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούν την εφαρμογή μάρκετινγκ για κινητά Kiip για να ξεκινήσουν την πρώτη διαφημιστική τους καμπάνια. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το blockchain του Ethreuem για τη διαχείριση και την παρακολούθηση δεδομένων.

Στην πραγματικότητα, πρωταρχικός στόχος είναι η παρακολούθηση και, στη συνέχεια, η επέκταση της εμβέλειας αυτών των συγκεκριμένων διαφημίσεων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης άλλες δημοφιλείς μάρκες όπως τα Michelob Ultra, Bud light, Estrellas και πολλά άλλα. Επιπλέον, το έργο με την εταιρική λύση Ethereum της Kiip έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να αυξήσει τη διαφάνεια και να αντιμετωπίσει τις διαφημιστικές απάτες.

Ως εκ τούτου, μειώνει πολύ χρόνο για το AB InBev, καθώς μπορούν πλέον να παρακολουθούν εύκολα τις διαφημιστικές τους δραστηριότητες.

 

 • BBVA

Το Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ή BBVA είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ισπανία. Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν ένα κοινοπρακτικό δάνειο βασισμένο σε blockchain χρησιμοποιώντας την εταιρία Ethereum. Επιπλέον, είναι η πρώτη πραγματική συμφωνία που συμβαίνει στο δίκτυο. Ωστόσο, συνέβη στο testnet και όχι στο mainnet.

Ο στόχος αυτού του έργου είναι να δούμε αν το blockchain μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια στις συναλλαγές.

Σε αυτήν την περίπτωση, αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενώθηκαν και συγκέντρωσαν τα χρήματα για το φορτίο και τα δανείζουν στον δανειολήπτη χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

Ως εκ τούτου, η BBVA ηγείται του έργου και δανείστηκε συλλογικά 150 εκατομμύρια ευρώ στην Red Electrica Corporation. Επιπλέον, άλλοι νομικοί σύμβουλοι ήταν επίσης παρόντες στο δίκτυο για να το δουν.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς συνέβη πραγματικά η διαδικασία του δανείου, αλλά γνωρίζουμε ότι ήταν τεράστια επιτυχία.

 

 • ING, Citigroup και Shell

Η ING, η Citigroup και η Shell ηγούνται ενός εταιρικού έργου Ethereum Κόμο. Το Komgo είναι το προϊόν της κοινοπραξίας και είναι μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain. Προς το παρόν, λαμβάνουν τεχνολογική υποστήριξη από το Kaleido.

Πρωταρχικός στόχος της Komgo είναι η ψηφιοποίηση ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος συναλλαγών χρησιμοποιώντας την εταιρική αρχιτεκτονική Ethereum. Επιπλέον, η κύρια έδρα τους βρίσκεται στην Ελβετία. Υπάρχουν 15 συνολικές εταιρείες σε αυτήν την κοινοπραξία –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Trading, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas και ABN AMRO.

 

 • Σανταντέρ

Η Santander χρησιμοποιεί το Enterprise Ethereum για να αναπτύξει ένα ψηφιακό σύστημα μετρητών. Επιπλέον, η Santander θα ήταν η πρώτη τράπεζα που θα εκδώσει ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιώντας την εταιρική λύση blockchain. Επιπλέον, επιθυμούν να εκδώσουν χαρτονομίσματα στην κοινότητα blockchain για ενθάρρυνση της χρήσης διακριτικών και ανάπτυξης blockchain.

Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψηφιακά μετρητά στα διάφορα καταστήματα της τράπεζας όταν το κυκλοφορούν επίσημα. Προς το παρόν, το όνομα των διακριτικών είναι Cash ETH και αυτό το διακριτικό υποστηρίζεται πλήρως από τα χρήματα fiat στο Santander.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματα χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό Santander και να χρησιμοποιήσετε πορτοφόλια Ethereum για τη συναλλαγή του διακριτικού.

 

 • Πρόγραμμα Khokha

Η Τράπεζα της Νότιας Αφρικής ή η SARB ηγείται μιας κοινοπραξίας επτά άλλων τραπεζών για τη δημιουργία ενός διατραπεζικού συστήματος που βασίζεται σε blockchain στη Νότια Αφρική. Επιπλέον, στοχεύουν στην προσφορά τυπικού ημερήσιου τραπεζικού όγκου, αλλά με επιπλέον ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα.

Στο παρόν, έργο Khokha χρησιμοποιώντας το Ethereum για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της λύσης τους. Οι κεντρικές τράπεζες χρειάζονται συνήθως έναν διαφορετικό τρόπο για να αυξήσουν την ανθεκτικότητα τους στη διατραπεζική μέθοδο πληρωμής. Επιπλέον, πρέπει να μειώσουν το κόστος συντήρησης αυτού του συστήματος επίσης.

Έτσι, ως αποτέλεσμα, χτίζουν μια εταιρική αρχιτεκτονική Ethereum για να ανταποκριθεί στη ζήτηση εμπιστευτικότητας.

 

 • Έργο i2i

Η UnionBank των Φιλιππίνων είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και χρησιμοποιεί την εταιρεία Ethereum για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα διατραπεζικών πληρωμών της. Ωστόσο, η UnionBank των Φιλιππίνων δεν είναι μόνη σε αυτό το έργο. Παίρνει τεχνολογική υποστήριξη από τις Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure και επτά ακόμη τράπεζες στις Φιλιππίνες.

Εν συντομία, Έργο i2i δημιουργεί μια παραγωγή σε πραγματικό χρόνο σε μια αποκεντρωμένη και οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα που μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς καμία ταλαιπωρία. Επιπλέον, το Project i2i εργάζεται για τη σύνδεση όλων των αγροτικών τραπεζών και των εθνικών εμπορικών τραπεζών με την κεντρική τράπεζα. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει τις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά προσφέρει επίσης μεγαλύτερο επίπεδο ικανοποίησης των πολιτών.

 

 • Webjet

Το Webjet χρησιμοποιεί blockchain για να απλοποιήσει τη διαδικασία των διαφορών συναλλαγών στον ταξιδιωτικό κλάδο. Οι διαφωνίες κράτησης είναι ένας καθολικός εφιάλτης για κάθε ταξιδιωτική βιομηχανία Επιπλέον, είναι ακόμη πιο προβληματικό για τους ταξιδιώτες. Η περίπλοκη φύση του μεγάλου όγκου συναλλαγών ανά ημέρα γεμίζει με αποτυχίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Webjet θέλει να χρησιμοποιήσει την εταιρία Ethereum για να τροφοδοτήσει το έργο τους Rezchain, το οποίο θα προσφέρει συμφωνία δεδομένων για αυτόν τον κλάδο. Επιπλέον, με τη βοήθεια του Rezchain, θα δείτε μείωση κατά 90% των διαφορών συναλλαγών μεταξύ των εσωτερικών τους εμπορικών σημάτων. Όσον αφορά τις εξωτερικές μάρκες, μπορούν επίσης να απολαύσουν την αποτελεσματικότητα αυτής της πλατφόρμας.

Προς το παρόν, το Webjet εναλλάσσει τη λύση Microsoft Ethereum ή Ethereum από την πλατφόρμα Azure.

 

 • LumenLab

Το Lumenlab είναι το παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας της Metlife στην Ασία. Επί του παρόντος, η εταιρεία εργάζεται τώρα σε ένα έργο για τη χρήση blockchain για ιατρικές ασφαλιστικές λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, παρέχουν ασφαλιστική υποστήριξη σε άτομα με διαβήτη.

Επιπλέον, το όνομα του έργου τους Vitana διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ασφάλισης για διαβήτη κύησης. Ο διαβήτης της κύησης επηρεάζει μία στις πέντε έγκυες γυναίκες στην περιοχή της Σιγκαπούρης και η Lumenlab θέλει να προσφέρει την υποστήριξη.

Προς το παρόν, χρησιμοποιούν την εταιρία Ethereum για να τροφοδοτήσουν το blockchain τους και επί του παρόντος αναπτύσσουν τη λύση στο πλαίσιο της νομισματικής αρχής της Σιγκαπούρης.

Επιπλέον, το έργο blockchain ενσωματώνει με ασφάλεια δεδομένα EMR για ενεργοποίηση μιας αυτόματης πληρωμής στον ασθενή εάν έχει διαβήτη.

 

 • Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα εργάζονται σε μια συνεργασία όπου εγκαινιάζουν ένα ιδιωτικό δίκτυο blockchain. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν το Enterprise Ethereum για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των πειραμάτων και των εξερευνήσεών τους στο σύστημα DLT (Distolved Ledger Technology).

Επιπλέον, και τα δύο μέρη δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό στοιχείο που ονομάζεται Learning Coin. Όχι, δεν είναι απλώς ένα σύμβολο, αλλά απλώς ένα εργαλείο για να βοηθήσουμε διάφορα ιδρύματα να μάθουν για το blockchain. Επιπλέον, θα τους βοηθούσε να καταλάβουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για ένα πιο βιώσιμο ψηφιακό στοιχείο.

Μια άλλη σημαντική διαφορά αυτού του εργαλείου με την τυπική κρυπτογράφηση είναι ότι δεν έχει χρηματική αξία ή δεν συνδέεται με χρήματα fiat. Το Kaleido τους υποστηρίζει ως πάροχο τεχνολογίας.

 

 • Τράπεζα υπογραφής

Μια εμπορική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη με την ονομασία Signature εγκαινιάζει την πλατφόρμα blockchain της εταιρείας Ethereum με άδεια. Επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για να προσφέρουν μια διαδικασία πληρωμής για τους θεσμικούς πελάτες της.

Η πλατφόρμα ονομάζεται Signet και θα σας προσφέρει να μεταφέρετε τα χρήματά σας εντός 30 δευτερολέπτων από το αίτημα. Αλλά τα χρήματά σας θα μετατραπούν πρώτα σε Ethereum ERC-20 και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε USD για τον λογαριασμό του παραλήπτη.

Με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσονται ενδιάμεσα και μειώνουν το συνολικό κόστος. Επιπλέον, εξοικονομεί επίσης πολύ χρόνο, καθώς συνήθως χρειάζονται περίπου τρεις ημέρες για την επεξεργασία μιας διατραπεζικής συναλλαγής.

 

 • Ρόμβος

Η Rhombus συνεργάζεται με την Kaleido για να προσφέρει ροές δεδομένων εκτός αλυσίδας σε εταιρικά δίκτυα blockchain Ethereum. Δεν είναι σαν τυπικά εταιρικά blockchain έργα, αλλά περισσότερο μια βελτίωση σε υπάρχοντα όλα τα εταιρικά Ethereum έργα.

Όλες οι βιομηχανίες που λαμβάνουν λύση blockchain από την Kaleido θα επωφεληθούν από αυτό καθώς συνδέονται άμεσα με το επιχειρηματικό cloud blockchain του Kaleido. Η Rhombus είναι ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών της Oracle και μαζί με το Kaleido τώρα θα προσφέρουν περισσότερες σειρές δεδομένων.

Επιπλέον, αυτά τα δεδομένα είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν πρόκειται για έξυπνες συμβάσεις που χρειάζονται πραγματικές πληροφορίες για να λειτουργήσουν.

 

 • UBS

Η UBS εργάζεται σε πολλά έργα που βασίζονται στο Enterprise Ethereum κυρίως ως μέλος της κοινοπραξίας. Ωστόσο, τελικά κυκλοφορούν τη δική τους ζωντανή πλατφόρμα συμμόρφωσης Ethereum. Το αρχικό όνομα είναι Πλατφόρμα Massive Autonomous Distributed Reconciliation ή το Madrec καθοδηγείται από το UBS. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εταιρείες, όπως Credit Suisse, SIX, Barclays και πολλές άλλες συνεργάζονται σε αυτό.

Χρησιμοποιούν το Microsoft Ethereum on Azure για να προσφέρουν μια διαδικασία συμφιλίωσης δεδομένων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Επιπλέον, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, πολλές εταιρείες δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσουν πόρους και χρόνο για συμφιλίωση.

Επιπλέον, θα βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρήματα και δεν θα είναι εις βάρος του διαγωνισμού.

 

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα του Enterprise Ethereum?

 • Παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών

Το Enterprise Ethereum θέλει να προσφέρει μια παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών για τον εξορθολογισμό της ανάπτυξης blockchain σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς καμία ταλαιπωρία. Αυτή η λύση όχι μόνο θα απλοποιήσει τη διαδικασία υλοποίησης blockchain του blockchain, αλλά πολλές χώρες χωρίς την υψηλότερη τεχνολογική εμβέλεια μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Με τη βοήθεια παγκόσμιων προγραμματιστών, οποιαδήποτε χώρα ή περιοχή μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως το αποκεντρωμένο περιβάλλον δικτύωσης. Επιπλέον, θα βοηθήσει επίσης τον κόσμο να εισέλθει σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

 

 • Διαλειτουργικότητα

Η διαλειτουργικότητα μεταξύ εταιρικών δικτύων είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο εφαρμογής για το Enterprise Ethereum. Εάν όλα τα εταιρικά δίκτυα blockchain είναι διαλειτουργικά, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το καθένα και να σφραγίσουν τη συμφωνία.

Επιπλέον, η χρήση αυτής της δυνατότητας θα βοηθήσει τα μέλη του Enterprise Ethereum Alliance να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να προωθήσουν ένα παγκόσμιο περιβάλλον δικτύωσης. Εάν πολλά συστήματα blockchain μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να διατηρούν την ακεραιότητα του προσωπικού τους δικτύου, θα είναι μια μαζική αντιμετώπιση των hackers.

 

 • Πολλοί προμηθευτές

Η προσφορά λίγων μόνο επιλογών προμηθευτή καθιστά την υλοποίηση του Enterprise Ethereum λίγο σκληρή. Προς το παρόν, έχουν μόνο λίγους προμηθευτές BAAS που παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Θέλουν να επεκτείνουν αυτήν τη λίστα και να προσφέρουν περισσότερους παρόχους BAAS για τον καταναλωτή.

Όσο περισσότεροι προμηθευτές BAAS, τόσο καλύτερη μπορεί να επιτευχθεί η καινοτομία του blockchain. Επίσης, κάθε προμηθευτής προσφέρει μερικά από τα ειδικά χαρακτηριστικά τους μαζί με το αρχικό blockchain.

Η ικανοποίηση κάθε εταιρείας με μια μικρή λίστα δεν θα είναι αρκετή. Έτσι, τα μέλη της εταιρίας Ethereum Alliance επεκτείνουν την προσέγγισή τους σε περισσότερους παρόχους που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας στην αγορά.

 

 • Δοκιμές και πιστοποίηση

Το Enterprise Ethereum θέλει να συνεχίσει να δοκιμάζει νέες εξελίξεις σε οργανισμούς και να προσφέρει πιστοποίηση για νέα επιτεύγματα. Έτσι, προσφέροντας επίσημη πιστοποίηση, ενθαρρύνουν περισσότερες εταιρείες να καινοτομήσουν.

Όχι μόνο αυξάνει την τεχνολογική εμβέλεια, αλλά επίσης κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε πράγμα θα βασίζεται σε blockchain και θα προστατεύεται από κακούς παίκτες.

Ποιος δεν θα το ήθελε, σωστά?

 

Κεφάλαιο-8: Τελικές λέξεις

Φτάσαμε στο τέλος του οδηγού Enterprise Ethereum. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα πώς το Enterprise Ethereum μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τα πραγματικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα δεν φαίνεται να έχει όρια όσον αφορά την καινοτομία.

Το δημόσιο Ethereum έχει ήδη καθιερώσει την αξία του στον κόσμο και τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει και την ιδιωτική πλατφόρμα.

Ωστόσο, το Enterprise Ethereum δεν θέλει να είναι ο μοναδικός κυβερνήτης της τεχνολογίας blockchain. Να γιατί συνεργασία με μια άλλη επιχείρηση, το blockchain Hyperledger βρίσκεται σε εξέλιξη. Μαζί αλλάζουν τους τυπικούς τρόπους του κόσμου.

Ας δούμε τι έχει να προσφέρει το Enterprise Ethereum στο προσεχές μέλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map