Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το EOS Blockchain;

Η EOS είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που στοχεύει στην ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών βιομηχανικής κλίμακας. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από τον Dan Larrimer και μοιάζει πολύ με το Ethereum. Αφού καθιερωθεί στα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με ανώτατο όριο αγοράς, είναι διαθέσιμο για συναλλαγές και επενδύσεις πλατφόρμα eToro.Η βασική λειτουργία του EOS είναι να παρέχει εύχρηστα εργαλεία για την ανάπτυξη dApps και να επιτρέπει τις στιγμιαίες συναλλαγές και να προσφέρει κλιμάκωση. Η EOS έχει φέρει επανάσταση στην αγορά για δύο σημαντικούς λόγους όπως:

 • Στοχεύει στην πλήρη κατάργηση του τέλους συναλλαγής.
 • Χτίζουν την ικανότητα να πραγματοποιούν εκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Η EOS εργάζεται για την ενσωμάτωση όλων των δυνατοτήτων διαφόρων τεχνολογιών σε μία πλατφόρμα που θα είναι εύκολο στη χρήση για τον χρήστη και θα ενισχύσει την οικονομία blockchain.

Χαρακτηριστικά του EOS Blockchain

 • Παράλληλη επεξεργασία – Παράλληλες, ταχύτερες ταχύτητες συναλλαγών και μεγαλύτερη επεκτασιμότητα κατά τη χρήση της πλατφόρμας.
 • Αποκεντρωμένο λειτουργικό σύστημα – Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους σε blockchain EOS χρησιμοποιώντας κέρματα EOS. Τα νομίσματα δεν χρησιμοποιούνται, μόνο η απόδειξη της κατοχής τους είναι απαραίτητη για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόρους EOS. Βοηθά επίσης τους προγραμματιστές εφαρμογών να επικοινωνούν μεταξύ τους.
 • Ένα Σύνταγμα – Κάθε μπλοκ που εξορύσσεται έχει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι κάνουν την πλατφόρμα εντελώς αποκεντρωμένη.
 • Αυτοδυναμία και Εξέλιξη – Το τρέχον μοντέλο παρέχει πληθωρισμό 5% για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου.
 • Χαμηλή καθυστέρηση – Λιγότερο πιθανός λανθάνων χρόνος με ομαλή λειτουργία των DApps.

Πώς λειτουργεί το Blockchain της EOS

Το EOS μοιάζει πολύ με το Ethereum στην ικανότητα φιλοξενίας dApps και βελτίωση του αριθμού των συναλλαγών που το δίκτυο μπορεί να επεξεργαστεί σε μια δεδομένη στιγμή. Βελτιώνει τη θέση του στην ανάλυση blockchain καθώς αυξάνει την επεκτασιμότητα. Το blockchain της EOS χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο συναίνεσης που ονομάζεται Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) για να βελτιώσει τη βιωσιμότητά του.


Λειτουργεί σε ένα μοντέλο ιδιοκτησίας όπου οι χρήστες μπορούν να κατέχουν και να χρησιμοποιούν πόρους ανάλογους με το μερίδιό τους αντί να πληρώνουν για κάθε συναλλαγή που βοηθά στην εξάλειψη των τελών συναλλαγής. Βοηθά το χρήστη να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό πονταρίσματος και να δημιουργήσει εφαρμογές freemium. Το EOS επιτρέπει επίσης στους χρήστες του να ενοικιάζουν ή να μεταβιβάζουν το μερίδιό τους σε άλλους προγραμματιστές.

 

Πλεονεκτήματα του EOS

 • Το EOS συνοδεύεται από λογαριασμούς χρηστών συστήματος ελέγχου ταυτότητας πλήρους δυνατότητας, διάφορα επίπεδα αδειών και δεδομένα χρηστών τοπικά ασφαλούς. Η ανάκτηση για κλεμμένους λογαριασμούς και η επαναφορά πρόσβασης έχει εγκατασταθεί στο σύστημα.
 • Η EOS έχει μια πρόσθετη δυνατότητα φιλοξενίας διακομιστών και αποθήκευσης cloud που βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές και να κατεβάσουν εύρος ζώνης που παρέχεται από το σύστημα EOS. Η πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία απευθείας από το EOS και ο καθορισμός ορίων για συγκεκριμένες εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την τοποθέτηση διακριτικών EOS.
 • Το EOS μπορεί να κλιμακώσει έως ένα εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας συναίνεση για συμβάντα που επικεντρώνονται στις συναλλαγές. Οι κόμβοι επαληθεύουν τη σειρά των συμβάντων που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής μέσω αυτού.
 • Η εφαρμογή EOS δεν απαιτεί μικροπληρωμές από τους χρήστες για την αποστολή μηνυμάτων και την εκτέλεση εργασιών σε blockchain. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να αποφασίσουν μεμονωμένα τη στρατηγική δημιουργίας εσόδων και τις χρεώσεις συναλλαγών.
 • Η κοινότητα μπορεί ενεργά να αναβαθμίσει και να διορθώσει σφάλματα σε εφαρμογές με ασφαλή τρόπο λόγω του μοντέλου διακυβέρνησης. Αυτό το μοντέλο βασίζεται σε παραγωγούς μπλοκ που μπορούν να ελέγξουν ποιες συναλλαγές επιβεβαιώνονται.
 • Το EOS μεγιστοποιεί την απόδοση δομώντας κάθε μπλοκ που βοηθά στην αποστολή και την απόκριση σε μηνύματα και συναλλαγές εντός μεμονωμένων μπλοκ και μεταξύ μπλοκ.
 • Η πώληση διακριτικών EOS πραγματοποιείται για ένα ολόκληρο έτος, όπου τα διακριτικά για αυτήν την περίοδο διανέμονται στους συνεισφέροντες με βάση το ποσό του Ether που συνεισέφεραν.

Ιστορία της EOS

Η EOS λευκό χαρτί δημοσιοποιήθηκε το 2017. Μετά από αυτό, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η βιτρίνα της εφαρμογής EOSIO μονής σπείρας Testnet που έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2017. Είναι επίσης γνωστή ως «EOS STAT». Είναι ένα περιβάλλον δοκιμών που διατέθηκε στο κοινό.

Ας δούμε τα κύρια γεγονότα του ένα προς ένα παρακάτω.

 1. 17 Μαΐου 2017: Α υποθετική εφαρμογή νομίσματος εφαρμοστεί στο EOS.
 2. 30 Μαΐου 2017: Το Block.one πηγαίνει ανοιχτή πηγή
 3. 10 Ιουνίου 2017: Πώληση διακριτικών EOS Δημιουργήθηκε σχέδιο έξυπνου συμβολαίου.
 4. 22 Ιουνίου 2017: Παρουσιάζεται η πώληση διακριτικών για διακριτικά EOS. Επίσης, ανακοίνωσαν για ένα χρόνο ICO.
 5. 25 Ιουνίου 2017: Ξεκίνησε η EOS διαπραγμάτευση στο Bitfinex.
 6. Η EOS συγκέντρωσε 185 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη του ICO τους.
 7. 14 Σεπτεμβρίου 2017: Το Αυγή του EOS.IO ξεκινά https://github.com/eosio
 8. 29 Οκτωβρίου 2017: Το Block.one ανακοινώνει ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έργα που βασίζονται σε EOS
 9. 4 Δεκεμβρίου 2017: Κυκλοφόρησε το Dawn 2.0
 10. 7 Μαρτίου 2018: Παρουσιάζεται η πρόταση ανταλλαγής στοίβας EOSIO.
 11. 21 Μαρτίου 2018: Κοινοπραξία 100 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Block.one και Finlab AG
 12. 6 Απριλίου 2018: EOSIO Αυγή 3.0 ξεκινά
 13. EOS αυξάνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
 14. 2 Ιουνίου 2018: EOSIO 1.0 επιτέλους κυκλοφορεί στο κοινό
 15. 14 Ιουνίου EOS είναι επίσημα ζωντανή μετά επίτευξη 15% ψήφου.

Ποιο είναι το άτομο πίσω από το EOS?

Ο Daniel Larimer είναι το άτομο πίσω από το EOS. Είναι πρωτοπόρος κρυπτογράφησης με εμπειρία στην κατασκευή έργων με βάση το blockchain. Μέχρι τώρα, έχει αναπτύξει τρία επιτυχημένα έργα. Είναι οι ίδιοι οι Bitshares, Steem και EOS. Το ταξίδι του ξεκίνησε το 2014 όταν άρχισε να κατασκευάζει την πρώτη του αποκεντρωμένη πλατφόρμα γνωστή ως BitShares. Το BitShares είναι μια αυτοσυντηρούμενη, αυτοχρηματοδοτούμενη και αυτορυθμιζόμενη πλατφόρμα που παρέχει μια αποκεντρωμένη προσέγγιση στο σύστημα χρηματοδότησης.

Το επόμενο μεγάλο έργο στο οποίο εργάστηκε είναι ο Steem. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2016. Πρόκειται για μια πλατφόρμα blockchain που παρέχει στους χρήστες έναν τρόπο δημιουργίας εσόδων από το διαδικτυακό τους περιεχόμενο. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στην τρέχουσα αγορά και εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή για να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενό τους.

Το τρίτο του έργο ήταν το EOS. Η EOS μετά την αρχική της κυκλοφορία κέρδισε μεγάλη προσοχή. Δημιουργήθηκε από τον block.one που ανέπτυξε τη λύση πίσω από αυτό. Επίσης, έλαβαν καλή χρηματοδότηση στην αρχή και συνέχισαν την ανάπτυξή τους. Η επιτυχία της πλατφόρμας EOS οφείλεται στην εμπειρία της ομάδας Block.one. Έχουν εμπειρία όταν δημιουργούν εφαρμογές blockchain. Έχουν επίσης έναν από τους καλύτερους συμβούλους, επενδυτές και προγραμματιστές.

Block.one – ο παίκτης πίσω από το EOS

Όλα όσα βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι δυνατή από το Block.one. Είναι η εταιρεία που δημιούργησε το EOS από την αρχή. Κυκλοφόρησαν επίσης το διακριτικό EOS στο κοινό τον Ιούνιο του 2017. Επίσης, ο ΚΟΤ της εταιρείας είναι ο Daniel Larimer, ο νους πίσω από αυτό το έργο. Όπως ήδη συζητήσαμε, ανέπτυξε επίσης Bitshares και Steemit. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η πλατφόρμα λειτουργεί από τους παραγωγούς 21 Block και όχι από το Block.one.

Πολλές εφαρμογές EOS χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή δίκτυο EOS. Ένα τέτοιο έργο που έκανε ειδήσεις είναι η Everipedia. Είναι μια πλατφόρμα τύπου wiki που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα blockchain EOS. Είναι αποκεντρωμένη, αλλά κερδοσκοπική. Άρχισαν να προγραμματίζουν την ενοποίηση τον Δεκέμβριο του 2017. Χρησιμοποιώντας το blockchain, θα μπορούν να εμποδίζουν τις εταιρείες να αποκλείουν πληροφορίες από το κοινό.

Πώς να αγοράσετε κρυπτογράφηση EOS

Το EOS θα μπορούσε να αγοραστεί και να πωληθεί μέσω ανταλλαγής Bitfinix και Κράκεν. Το διακριτικό EOS δεν έχει καμία αξία, ωστόσο η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει ξεπεράσει πολλά άλλα κρυπτονομίσματα. Θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε πορτοφόλια όπως το Metamask και το MyEtherWallet.

Εκσυγχρονίζω: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τώρα που το mainnet κυκλοφόρησε τα erc20 ethreum tokens ανταλλάχθηκαν για eos mainnet tokens και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με erc20 πορτοφόλια όπως το mew ή το metamask.

Τι ισχύει το μέλλον για την EOS

Το λειτουργικό σύστημα δεν εξαρτάται από τους ανθρακωρύχους αλλά συνδέεται άμεσα με τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Βελτιώνει την πρακτική του χρήση ως νόμισμα και διατηρεί λαμπρό μέλλον. Πολλοί παράγοντες της αγοράς εξετάζουν μια πιθανή μελλοντική τιμή των 150 $ έως το 2020 και έχουν λιγότερους κινδύνους σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα. Η EOS σημείωσε ημερήσια αιχμή 20% και ρυθμό ανάπτυξης 336,42%. Αναμένεται να εμφανιστεί ως μια φοβερή αρχική προσφορά νομισμάτων καθώς η επεκτασιμότητα το καθιστά πιο ελκυστικό.

Διαβάστε περισσότερα,

 • EOS VS Ethereum: Ένας πιθανός δολοφόνος Ethereum!

Τελικές λέξεις

Τη στιγμή της γραφής, το EOS μεταβαίνει στο Main Net. Η τιμή κάθε διακριτικού EOS είναι 11,04 $. Αυξήθηκε τρομερά τους τελευταίους μήνες. Η ανάπτυξη οφείλεται στην προσδοκία του Main Net. Η τιμή έφτασε τα 20 $ ανά διακριτικό πριν σταθεροποιηθεί περίπου στα 11-12 $.

Το EOS είναι ένα από τα πιο επαναστατικά έργα στο σενάριο dApp με δυνατότητες αλλαγής παιχνιδιού. Η ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του EOS, Το BlockOne έχει υπέροχο όραμα και καλή εμπειρία και πιστεύει στην τεχνολογία. Η ανάπτυξη μπορεί να είναι απλώς ο λόγος της επιτυχίας της κρυπτογράφησης και να αφαιρέσετε τις παγίδες του Ethereum και να την αντικαταστήσετε στο μέλλον με δωρεάν και επεκτάσιμες συναλλαγές. Λοιπόν, τι πιστεύετε για την ιστορία της; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me