Η απόλυτη λίστα προτύπων ERC που πρέπει να γνωρίζετε

Το άρθρο καλύπτει τις βασικές αρχές των προτύπων ERC και προσφέρει μια σε βάθος ανάλυση κάθε τύπου προτύπου διακριτικών ERC.

Είστε προγραμματιστής blockchain Ethereum ή επιχειρηματίας που σχεδιάζετε να εκδώσετε μάρκες με βάση το Ethereum; Ίσως ψάχνετε γύρω για να βρείτε τι σημαίνουν τα πρότυπα ERC και πώς έχουν σημασία για εσάς.

Εδώ είναι ο τελικός κατάλογος των προτύπων ERC!

Εγγράφω τώρα: Μάθημα βασικών αρχών Enterprise Blockchains

Ποια είναι τα πρότυπα ERC?


Το «Ethereum Request for Comments» (ERC) είναι ένα έγγραφο που γράφουν οι προγραμματιστές έξυπνων συμβάσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Ethereum blockchain. Περιγράφουν κανόνες σε αυτά τα έγγραφα με τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται τα διακριτικά με βάση το Ethereum.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές αρχές του Ethereum, θα πρέπει πρώτα να δείτε τον απόλυτο οδηγό Ethereum.

Η κοινότητα Ethereum χρησιμοποιεί μια διαδικασία που ονομάζεται «Ethereum Improvement Proposal» για να εξετάσει αυτά τα έγγραφα. Το σχολιάζουν και ως αποτέλεσμα αυτού, ο προγραμματιστής που δημιούργησε το έγγραφο μπορεί να το αναθεωρήσει.

Η κοινότητα Ethereum αποδέχεται ορισμένα από αυτά τα έγγραφα αφού εργαστεί μέσω της διαδικασίας EIP, την οριστικοποιήσει και στη συνέχεια τα εφαρμόζουν οι προγραμματιστές. Έτσι το έγγραφο γίνεται ERC. Με άλλα λόγια, τα ERC προέρχονται από EIP και θα μπορούσαν να απευθύνονται σε διαφορετικές περιοχές, για παράδειγμα, διακριτικά, όνομα εγγραφής κ.λπ..

ΠΡΟΤΥΠΑ ERC – ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Ενώ υπάρχουν πολλά πρότυπα Ethereum. Αυτά τα πρότυπα ERC Ethereum είναι τα πιο γνωστά και δημοφιλή –

 1. ERC – 20
 2. ERC-165
 3. ERC-721
 4. ERC-223
 5. ERC-621
 6. ERC-777
 7. ERC-827
 8. ERC-884
 9. ERC-865
 10. ERC-1155

Πρότυπο ERC 20 – Το πιο δημοφιλές πρότυπο κουπονιού

Το ERC-20 είναι το πιο δημοφιλές πρότυπο διακριτικών και οι περισσότεροι ICO που έχουν εκδώσει τα διακριτικά τους στην πλατφόρμα Ethereum το έχουν χρησιμοποιήσει. Μάθετε περισσότερα για το τι είναι ICO εδώ!

Εάν είστε προγραμματιστής Ethereum, μπορείτε να κωδικοποιήσετε τα έξυπνα συμβόλαιά σας με τη γνώση ότι μπορεί εύκολα να αλληλεπιδράσει με τα διακριτικά ERC-20.

Ακριβώς όπως οι προγραμματιστές Ethereum δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τίποτα περισσότερο για αυτό το διακριτικό, οι προγραμματιστές πορτοφολιών μπορούν επίσης να αναπνέουν εύκολα! Δεν χρειάζεται να κάνουν προσαρμοσμένα βήματα ανάπτυξης ή ενοποίησης για να διασφαλίσουν ότι το διακριτικό λειτουργεί με την εφαρμογή πορτοφολιού.

Είναι ένα πρότυπο fungible token. Αυτό σημαίνει ότι δύο νομίσματα οποιουδήποτε διακριτικού ενσωματωμένο σε αυτό έχουν την ίδια τιμή σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Πάρτε το παράδειγμα του LockChain, της αποκεντρωμένης αγοράς ταξιδιών με 0% -επιλογή. Το διακριτικό LOC τους ακολουθεί το ERC 20 και 1 διακριτικό LOC έχει ακριβώς την ίδια τιμή με ένα άλλο διακριτικό LOC σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Υπάρχει ένα τυπικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσετε, επομένως η έκδοση νέων διακριτικών χρησιμοποιώντας το πρότυπο ERC 20 είναι εύκολη. Πρέπει να δείτε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι είναι το ERC20?

ERC 165 – Ο πυλώνας στήριξης του ERC 721

Αυτό είναι πραγματικά ένα πρότυπο για μια μέθοδο, αντί για μάρκες. Ωστόσο, είναι σημαντικό για ένα άλλο πρότυπο διακριτικού, το ERC721, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αυτό.

Περισσότερα για το ERC721 αργότερα!

Ένα έξυπνο συμβόλαιο πρέπει να αλληλεπιδρά με κρυπτογραφημένα κουπόνια. Ενώ όλα τα συμβόλαια μπορούν να αλληλεπιδράσουν με διακριτικά ERC 20, είναι διαφορετικό από άλλα πρότυπα ERC για μάρκες, όπως το ERC 721. Τα έξυπνα συμβόλαια πρέπει να εφαρμόζουν συγκεκριμένες διεπαφές για να αλληλεπιδρούν με μάρκες σύμφωνα με άλλα πρότυπα.

Τώρα, η κοινότητα ανάπτυξης Ethereum πρέπει να γνωρίζει ποιες διεπαφές υλοποιεί μια έξυπνη σύμβαση και υπάρχει ανάγκη δημοσίευσης αυτών των πληροφοριών. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να γνωρίζουν με ποιους τρόπους μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτό το συμβόλαιο.

Δεν υπήρχε μια τυπική μέθοδος για τον εντοπισμό διεπαφών που χρησιμοποιεί μια έξυπνη σύμβαση και τη δημοσίευσή της. Το ERC 165 τυποποιεί μια μέθοδο για αυτό, εκτός από την τυποποίηση της αναγνώρισης των διεπαφών.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό στο Έγγραφο πρότασης EIP 165.

ERC 721 – Το πρότυπο για μη ευέλικτα κουπόνια

Θέλετε να αναπτύξετε ένα παιχνίδι Ethereum DApp όπως το CryptoKitties; Η εταιρεία Axiom Zen, μια εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, τον Καναδά, το ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2017 και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, έγινε viral. Οι παίκτες ξόδεψαν εκατομμύρια Ether αξίας $ σε αυτό μέσα σε μια εβδομάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να αναπαράγουν χαριτωμένα ψηφιακά γατάκια. Με τη διαφάνεια που προσφέρει η πλατφόρμα Ethereum blockchain, όλοι μπορούν να δουν τους κανόνες του παιχνιδιού, επομένως ο ανταγωνισμός είναι δίκαιος. Εάν μπορείτε να αναπαράγετε μια σπάνια φυλή ψηφιακών γατακιών, μπορείτε να λάβετε υψηλότερη τιμή για αυτά.

Κάθε ένα έχει διαφορετική τιμή. επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο ERC 20 για τα γατάκια. Χρειάζεστε ένα μη εύχρηστο πρότυπο διακριτικών και αυτό είναι το ERC 721.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις χρήσης για μη εύφλεκτα κουπόνια, π.χ. ο τομέας διανομής ενέργειας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ένα έξυπνο συμβόλαιο που θα αλληλεπιδρά με τα διακριτικά ERC 721 πρέπει να εφαρμόζει μια ξεχωριστή διεπαφή και ως εκ τούτου πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο ERC 165. Διαβάστε περισσότερα για το ERC 721 στο Έγγραφο πρότασης EIP 721.

ERC 223 – Επιλύει τα ζητήματα «Token Loss» του ERC20

Εάν στείλετε διακριτικά ERC 20 σε έξυπνα συμβόλαια που δεν μπορούν να διαχειριστούν διακριτικά, αυτή η ενέργεια καίει τα διακριτικά και δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε. Το ERC 223 προτείνει να αποφευχθεί αυτό.

Οι προγραμματιστές μπορούν είτε να αποδεχτούν είτε να απορρίψουν τα διακριτικά που φτάνουν στις έξυπνες διευθύνσεις τους. Προσδιορίζει τις λειτουργίες που μπορεί να κωδικοποιήσει μια σύμβαση, οπότε αν δεν μπορεί να δεχτεί διακριτικά, η μεταφορά θα αποτύχει.

Αυτό δεν καίει κανένα διακριτικό!

Ενώ το ERC 223 σκοπεύει να σώσει τον πλούτο που χάθηκε κατά λάθος, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί. Κανένα διακριτικό δεν το χρησιμοποιεί και οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης ενδέχεται να μην είναι προετοιμασμένες για αυτό το πρότυπο.

Δείτε τη λεπτομερή σύγκριση μεταξύ ERC20 έναντι ERC 223 έναντι ERC777.

Επίσης, η κίνηση της Ethereum να εφαρμόσει το “Ethereum Name Service” (ENS) θα κάνει τέτοιες συναλλαγές πολύ σπάνιες. Ως εκ τούτου, πρέπει να δούμε εάν η κοινότητα Ethereum θα εφαρμόσει αυτήν την πρόταση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρότυπο στο Τεκμηρίωση ERC 223 GitHub.

ERC 621 – Μπορεί να τροποποιήσει τη συνολική προσφορά διακριτικών

Μια επέκταση στο ERC 20, αυτό το πρότυπο είναι να αυξήσει ή να μειώσει τη συνολική προσφορά διακριτικών χρησιμοποιώντας δύο λειτουργίες, δηλαδή «αύξησηSupply» και «μείωσηSupply». Η πρόταση συνιστά μόνο τους ιδιοκτήτες συμβολαίων ή έμπιστους χρήστες να τις χρησιμοποιούν.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μαθηματικά χρήματα, σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat όπου οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την προσφορά. Η συνολική προσφορά διακριτικών είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που καθορίζουν την εκτίμηση των διακριτικών και επηρεάζει τα οικονομικά ενός διακριτικού.

Αυτή η πρόταση είναι προσχέδιο, και πρέπει να δούμε αν η κοινότητα Ethereum θα την εφαρμόσει, δεδομένου του ευρέος αντίκτυπου. Διαβάστε περισσότερα για την πρόταση στο Τεκμηρίωση EIP 621 GitHub.

ERC 777 – Μειώνει την τριβή στις συναλλαγές Crypto

Κατά την επίκληση ενός έξυπνου συμβολαίου, μετά την πρώτη συναλλαγή, το πρότυπο ERC 20 απαιτεί μια άλλη συναλλαγή για να επαληθεύσει εάν πληρούνται τα κριτήρια. Η έξυπνη σύμβαση επικαλείται μόνο μετά από αυτό. Αυτό αυξάνει τον αριθμό των συναλλαγών, προκαλώντας αποτελεσματικά τριβή.

Το ERC 777 είναι ένα προτεινόμενο πρότυπο που περιλαμβάνει μια λειτουργία για τον εντοπισμό της παραλαβής των διακριτικών και την έναρξη έξυπνης σύμβασης αμέσως μετά την πρώτη συναλλαγή. Ενώ μειώνει τα γενικά έξοδα της συναλλαγής, επιτρέπει επίσης στον χρήστη να απορρίπτει εισερχόμενα διακριτικά από μια μαύρη λίστα. Η μαύρη λίστα μιας διεύθυνσης μπορεί να είναι για διάφορους λόγους, όπως πειρατεία ή παράνομες δραστηριότητες. Η δυνατότητα απόρριψης πληρωμής από μια τέτοια διεύθυνση βελτιώνει τη θέση ασφαλείας ενός Ethereum DApp.

Το ERC 777 υποστηρίζει όλες τις δυνάμεις του ERC 20. OpenZeppelin έχει ήδη εφαρμόσει το ERC777 για τη δημιουργία, αυτοματοποίηση και λειτουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση στο Έγγραφο EIP 777 GitHub.

Μην ξεχάσετε να δείτε τη σύγκριση μεταξύ ERC 20 έναντι ERC 223 ERC 777!

ERC 827 – Επιτρέπει τη μεταφορά διακριτικών για ένα τρίτο μέρος για να το ξοδέψει

Είναι μια άλλη επέκταση του ERC 20, ωστόσο, σκοπεύει να επιλύσει το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει το ERC 223, με βελτιωμένο τρόπο. Εάν εφαρμοστεί αυτό το πρότυπο, ένας κάτοχος διακριτικού μπορεί να μεταφέρει κουπόνια ενώ ταυτόχρονα εγκρίνει τρίτο μέρος να το ξοδέψει.

Με αυτό το πρότυπο ERC, τα πορτοφόλια και οι ανταλλαγές μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν τα κουπόνια, επειδή και τα δύο μέρη συμφωνούν σε συγκεκριμένα κριτήρια για ένα τρίτο μέρος να ξοδέψει ένα δυναμικό ποσό. Η κοινότητα Ethereum δεν την έχει εφαρμόσει ακόμη, ωστόσο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την πρόταση στο Τεκμηρίωση EIP 827 GitHub.

ERC 884 – Αποθέματα Tokenizes

Η πρόσφατη νομοθεσία στην πολιτεία του Ντελαγουέρ των ΗΠΑ επιτρέπει τώρα στις εταιρείες να χρησιμοποιούν blockchain για να διατηρούν μητρώα μετοχών. Μεταξύ των προτεινόμενων προτύπων ERC, το ERC 884 σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί. Θα ορίσει κάθε διακριτικό ως μερίδιο μιας εταιρείας που έχει συσταθεί στην πολιτεία του Ντελαγουέρ.

Για συμμόρφωση με τους κανονισμούς, το ERC 884 περιλαμβάνει επίσης τα ακόλουθα:

 • Επαλήθευση ταυτότητας και υποχρεωτική λίστα επιτρεπόμενων των κατόχων διακριτικών.
 • Η εταιρεία μπορεί να προετοιμάσει μια λίστα μετόχων σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις.
 • Καταγραφή της εντολής των ρυθμιστικών πληροφοριών ·
 • Καταγράψτε τη μεταφορά μετοχών σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις.
 • Μόνο ολόκληρη η τιμή των διακριτικών, δηλαδή καμία μερική τιμή.
 • Οι μέτοχοι που έχασαν τα προσωπικά τους κλειδιά ή μάρκες πρέπει να τους επιστρέψουν σε μια νέα διεύθυνση.

Η εφαρμογή του ERC 884 απαιτεί μια βάση δεδομένων εκτός αλυσίδας για διάφορες απαιτήσεις «Γνωρίστε τον πελάτη σας» (KYC). Είναι ακόμα ένα σχέδιο πρότασης και μπορείτε να το διαβάσετε στο Έγγραφο EIP 884 GitHub.

ERC 865 – Βοηθά τους αρχάριους στον κόσμο των Crypto

Ως χρήστης νέος στο crypto, όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε μάρκες με βάση το Ethereum, ξαφνικά διαπιστώνετε ότι πρέπει να πληρώσετε αμοιβές ανθρακωρύχων στο Ether. Αυξάνει την τριβή για εσάς.

Μεταξύ των προτύπων ERC που έχουν προτείνει οι προγραμματιστές στην κοινότητα Ethereum, το ERC 865 σκοπεύει να το διευκολύνει για νέους χρήστες κρυπτογράφησης. Προτείνει τη χρήση του διακριτικού για την πληρωμή των αμοιβών των ανθρακωρύχων. Πρόκειται για ένα σχέδιο πρότασης και μπορείτε να το διαβάσετε στο Έγγραφο EIP 865 GitHub.

ERC 1155 – Το πιο εξελιγμένο μη εύχρηστο κουπόνι

Το ERC 1155 επιλύει όλα τα σημαντικά ζητήματα των ERC 20 και ERC 721 – των πρώτων καλύτερων προτύπων διακριτικών για μη εύφλεκτα διακριτικά. Για το ERC 1155, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλά διακριτικά σε ένα συμβόλαιο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ERC-1155 για τις μύκητες και τις μη εύφλεκτες περιπτώσεις χρήσης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το ERC1155 καλύτερο στη διαχείριση αποθήκευσης, αποδοτικό και οικονομικό.

Μάθετε περισσότερα εδώ σε αυτό Τεκμηρίωση EIP-1155.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλά άλλα πρότυπα διακριτικών – εκτός από τα πρότυπα ERC. Για παράδειγμα, το διακριτικό NEP5 από το NEO είναι πολύ παρόμοιο με το ERC20 και το ERC223. Επίσης, καθένα από αυτά τα πρότυπα διακριτικών εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις βασικές αρχές, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτό το ΔΩΡΕΑΝ μάθημα για τις βασικές αρχές του Enterprise Blockchains.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me