Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το ERC20;

Εάν ακολουθείτε το Ethereum, ίσως έχετε ακούσει για το “ERC20”. Συνδέεται στενά με τους ICO που συμβαίνουν όλο το χρόνο. Στο σημερινό άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην απάντηση σε μία από τις διάσημες ερωτήσεις, “Τι είναι το ERC20”

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται ειδικά το διακριτικό ERC20. Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι επίσης πετυχημένες να συγκεντρώσουν εκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης διακριτικών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το επίκεντρο του άρθρου μας. Είμαστε εδώ για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το ERC20 και τον ρόλο του στο blockchain Ethereum.

Ποιος είναι ο ορισμός του ERC20?

Το ERC20 ορίζεται ως το τυπικό πρωτόκολλο για την έκδοση διακριτικών στο δίκτυο Ethereum. Η πλήρης μορφή του ERC20 είναι “Αιτήματα για σχόλια Ethereum”. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, το πρωτόκολλο διέπει τα διακριτικά στο blockchain Ethereum. Το επίθημα “20” χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την αναπαράσταση του μοναδικού αναγνωριστικού πρότασης.


Εάν δεν έχετε ακούσει για το Ethereum, σας συνιστούμε να διαβάσετε το “The History of Ethereum”.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το ERC20 έγινε τόσο δημοφιλές είναι το γεγονός ότι μετέτρεψε τον τρόπο λειτουργίας και λειτουργίας του blockchain. Γύρω από το ERC20, βλέπουμε και παραιτούμε από μια αγορά που έχει αυξηθεί πέρυσι το τελευταίο έτος. Μέχρι την κυκλοφορία του, δεν υπήρχε τυποποίηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των DApps. Με την κυκλοφορία του, η αγορά γνωρίζει πώς να κυκλοφορήσει, να συντηρήσει και να εφαρμόσει μάρκες που λειτουργούν στην πλατφόρμα χωρίς περιορισμούς.

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το διακριτικό ERC20 για να αναπτύξουν το έργο τους. Είναι ένας τρόπος να συμβολίσουν το έργο τους και ταυτόχρονα να τους δώσουν έναν τρόπο να συγκεντρώσουν κεφάλαια για το έργο τους. Οι ICO είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του έργου σας στο κοινό εν αναμονή ότι οι άνθρωποι θα το χρηματοδοτήσουν και θα αγοράσουν το διακριτικό του έργου.

Όλα είναι δυνατά λόγω του ERC20. Ξεκινώντας από την τυποποίηση έως την εφαρμογή, παίζει σημαντικό ρόλο. Έχει ξεπεράσει αναμφίβολα τα μειονεκτήματα του δικτύου Bitcoin.

Η συν-σχέση με το πρωτόκολλο HTTP

Το ERC20 δεν είναι ούτε λογισμικό, λύση ή κωδικός. Είναι ένα τυπικό πρωτόκολλο όπως το HTTP. Ρυθμίζει την κωδικοποίηση και διασφαλίζει ότι πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές των διακριτικών. Εάν ένα διακριτικό δεν πληροί την τυποποίηση, δεν θα ονομάζεται διακριτικό ERC20. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χαρακτηριστεί ως “διακριτικό ERC20”.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί όπως προορίζεται, περιέχει βασικές λειτουργίες. Εάν τα βασικά χαρακτηριστικά δεν εφαρμόζονται, δεν θα περάσει το τεστ τυποποίησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση ή εισαγωγή σε χρηματιστήρια επίσης. Ας δούμε τις παρακάτω λειτουργίες.

Χαρακτηριστικά του ERC20

Πρότυπο ERC Token

Όλα τα διακριτικά που δημιουργούνται δεν χρειάζεται να έχουν το blockchain τους. Μπορούν να ευδοκιμήσουν στο blockchain Ethereum, και αυτό είναι που κάνει το ERC20 τόσο ελπιδοφόρο και χρήσιμο.

6 Βασικά χαρακτηριστικά του ERC20

Έξι σημαντικές λειτουργίες τροφοδοτούν το ERC20. Καθορίζουν τη συνολική προσφορά, αποστολέα, αποζημίωση, μεταφορά, έγκριση και παραλήπτη. Όλες αυτές οι συναρτήσεις είναι σημαντικές και κάνουν οποιοδήποτε διακριτικό να επωφεληθεί από τις έξι σημαντικές λειτουργίες. Επί του παρόντος, το ERC20 είναι σε πρόχειρη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στο μέλλον.

Οφέλη των προτύπων ERC20

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα πρότυπα ERC20. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύξουν DApps στο blockchain Ethereum. Βοηθά επίσης στον εξορθολογισμό ολόκληρης της τυποποιημένης διαδικασίας. Για καλύτερη προβολή, ας παραθέσουμε τα παρακάτω οφέλη.

  1. Η εφαρμογή κουπονιού γίνεται εύκολη για τους προγραμματιστές.
  2. Υπάρχει ένα τυπικό πρωτόκολλο για διατήρηση και παρακολούθηση.
  3. Τα διακριτικά ERC20 προσφέρουν υψηλή ρευστότητα.
  4. Τα έξυπνα συμβόλαια διασφαλίζουν ότι οι συναλλαγές είναι χωρίς κίνδυνο.

Κατά τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 80.000 μάρκες ERC20. Όλα τρέχουν στο blockchain του Ethereum. Μερικά από τα δημοφιλή διακριτικά περιλαμβάνουν EOS, TRX, VeChain κ.λπ..

Διαβάστε περισσότερα,

  • Τα 10 πιο δημοφιλή DApps που θα ακολουθήσουν το 2018
  • Τι είναι το Airdrop; Οδηγός 5 βημάτων για τη λήψη δωρεάν κουπονιών

Τελικές σκέψεις

Το ERC20 είναι ένα από τα καλύτερα πρωτόκολλα blockchain. Διαχειρίζεται χιλιάδες μάρκες στο blockchain Ethereum. Επίσης, είναι φιλικό προς τους προγραμματιστές. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα διακριτικό ERC20 και να το κυκλοφορήσουν στο blockchain. Η συχνότερη χρήση των διακριτικών ERC20 είναι από τις νεοσύστατες εταιρείες. Το χρησιμοποιούν για να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω ICO. Ωστόσο, μην συγχέετε τα διακριτικά με το κρυπτογράφηση. Είναι διαφορετικοί. Το Cryptocurrency, γενικά, έχει το blockchain τους. Για παράδειγμα, Litecoin, Bitcoin κ.λπ..

Το ERC20 μπορεί επίσης να οριστεί ως ένας τρόπος ανάπτυξης διακριτικών βοηθητικών προγραμμάτων για ένα DApp. Όλες αυτές οι δυναμικές οδηγούν σε προβλήματα εάν είστε επενδυτής και θέλετε να κρατάτε μάρκες για τον εαυτό σας. Σας προτείνουμε λοιπόν να είστε προσεκτικοί όταν επενδύετε σε οποιαδήποτε μάρκα. Η σωστή έρευνα μπορεί να σας σώσει έναν καρδιακό πόνο αργότερα!

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το ERC20; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me