Ο απόλυτος οδηγός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Ethereum

Με περισσότερα από 1300 κρυπτονομίσματα εκεί έξω στον κόσμο της κρυπτογράφησης, το Ethereum είναι ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα που παραμένει στο σωρό με Bitcoin.

Παρόμοιο με το Bitcoin, είναι ένα κατανεμημένο δίκτυο blockchain, το οποίο μπορεί να ανταλλαχθεί μεταξύ των χρηστών, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο.

Το Bitcoin χρησιμοποιεί το blockchain και στοχεύει να γίνει ένα αποτελεσματικό ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών peer to peer. Ενώ το Ethereum εστιάζει μόνο στην εκτέλεση του κώδικα προγραμματισμού της εφαρμογής. Επιπλέον, στο σύστημα blockchain Ethereum, οι ανθρακωρύχοι εργάζονται για να κερδίσουν τον Ether που χρησιμοποιείται από τους διάφορους προγραμματιστές εφαρμογών για την πληρωμή των υπηρεσιών στο δίκτυο Ethereum.

Τα άλλα οφέλη του Ethereum ως αποκεντρωμένης πλατφόρμας περιλαμβάνουν – είναι αμετάβλητο καθώς το τρίτο μέρος δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στα δεδομένα. Χωρίς κεντρικό σημείο αποτυχίας, προστατεύεται επίσης καλά από παραβιάσεις και άλλες δόλιες δραστηριότητες. Επιπλέον, οι ρυθμιστικοί οργανισμοί του Διαδικτύου ή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να καταγράψουν δεδομένα καθώς είναι διασκορπισμένα σε όλο το δίκτυο.


Έτσι το Ethereum είναι μια εφαρμογή blockchain, αλλά για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό.

Contents

Αλλά τι είναι το Ethereum?

Τι είναι το Ethereum;

Συντελεστές εικόνας: Ethereum

Αιθέριο είναι ένα δημόσιο, λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα που λειτουργεί λειτουργικότητα έξυπνης σύμβασης. Είναι επίσης ένα δίκτυο υπολογιστών που λειτουργούν στο blockchain Ethereum και επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν κέρματα.

Στην απλούστερη, είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να αναπτύσσουν τις αποκεντρωμένες εφαρμογές (Dapps).

Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο?

Η πλατφόρμα Ethereum έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη δημιουργία έξυπνων συμβάσεων μέσω ενός δικτύου peer to peer.

Το έξυπνο συμβόλαιο είναι μια φράση που περιγράφει έναν κωδικό υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές για τον προγραμματισμό των δικών τους λειτουργιών. Είναι γνωστά ως σενάρια προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που μπορούν να γραφτούν σε Serpent, LLL ή Solidity.

Κατά τη λειτουργία σε Blockchain, ένα έξυπνο συμβόλαιο μοιάζει με έναν αυτο-λειτουργούμενο υπολογιστή που έχει αυτόματη εκτέλεση όταν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ERC20– Αίτημα Ethereum για σχόλια

Αποκεντρωμένες Εφαρμογές Ethereum

Πιστωτική εικόνα: Ethereum

Το ERC20 είναι ένα τυπικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τις έξυπνες συμβάσεις στο blockchain του Ethereum για την εφαρμογή των διακριτικών. Ιδρύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2015, ορίζει μια λίστα κανόνων για τα διακριτικά Ethereum που επιτρέπει στους προγραμματιστές να προβλέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των διακριτικών. Περιλαμβάνει επίσης ότι ο τρόπος μεταφοράς των διακριτικών μεταξύ της διεύθυνσης και του τρόπου πρόσβασης εντός.

Είναι επίσης αρκετά δημοφιλές στις εταιρείες crowdfunding που εργάζονται στο ICO λόγω της απλής διαδικασίας ανάπτυξης και του υψηλού δυναμικού για διαλειτουργικότητα με άλλα διακριτικά ETH.

Από τον Μάιο του 2018, υπάρχουν περισσότερα από 83.400 συμβόλαια συμβόλων ERC20, και τα επιτυχημένα περιλαμβάνουν τα Bancor, Bankex, Qash που συγκεντρώνουν πάνω από 70 εκατομμύρια.

Τι είναι ο Αιθέρας?

Ο Ether είναι ένα κρυπτογράφηση του οποίου το blockchain δημιουργείται από την πλατφόρμα Ethereum. Είναι γνωστό ως ψηφιακό ανώνυμο περιουσιακό στοιχείο και δεν απαιτεί επεξεργασία από τρίτους για την πληρωμή. Ωστόσο, δεν λειτουργεί μόνο ως κρυπτογράφηση. Αντ ‘αυτού, ενεργεί επίσης για τις αποκεντρωμένες εφαρμογές εντός του δικτύου.

Από τον Ιανουάριο του 2018, η συνολική προσφορά της Ether ήταν 98 εκατομμύρια και τουλάχιστον 150 καταστήματα έχουν αρχίσει να το δέχονται.

Πώς λειτουργεί το Ethereum?

Το Ethereum βασίζεται στο πρωτόκολλο του Bitcoin και στον σχεδιασμό του blockchain. Το Ethereum blockchain μπορεί να θεωρηθεί ως μηχάνημα κατάστασης βάσει συναλλαγών. Καθώς ξεκινά η εκτέλεση της συναλλαγής, το μηχάνημα απλά μεταβαίνει σε άλλη κατάσταση.

Τώρα κάθε πολιτεία του Ethereum αποτελείται από εκατομμύρια συναλλαγές. Αυτές οι συναλλαγές ομαδοποιούνται με τη μορφή μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους με άλλα μπλοκ. Αλλά προτού προστεθεί η συναλλαγή στο καθολικό, πρέπει να επικυρωθεί μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως εξόρυξη. Πολλοί ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μπλοκ. Μόλις ο ανθρακωρύχος δημιουργήσει ένα μπλοκ, δημιουργούνται μάρκες Ether και δίνονται στον ανθρακωρύχο. Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε την κριτική μας, Λειτουργεί το Ethereum?

EVM – Εικονική μηχανή Ethereum

Πριν από τη δημιουργία του Ethereum, οι εφαρμογές blockchain είχαν σχεδιαστεί για να εκτελούν ένα περιορισμένο σύνολο λειτουργιών.

Στη συνέχεια, ήρθε η καινοτομία του Ethereum-EVM!

Το Ethereum Virtual Machine είναι ένα πλήρες λογισμικό Turing που λειτουργεί ως περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης έξυπνων συμβάσεων.

Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκτελεί το πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τη μνήμη και ο χρόνος παρέχεται από μια συγκεκριμένη γλώσσα προγράμματος. Έτσι, αντί να δημιουργήσετε ένα νέο δίκτυο blockchain για εφαρμογές, το ETH σας επιτρέπει να αναπτύξετε χιλιάδες διαφορετικές εφαρμογές σε μία πλατφόρμα. Και δεδομένου ότι κάθε κόμβος Ethereum εκτελείται σε αυτήν την εικονική μηχανή, οι εφαρμογές μπορούν απλώς να λειτουργούν ως αποκεντρωμένες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν το δικό τους blockchain.

Επιπλέον, το Ethereum Virtual Machine έχει επίσης εφαρμοστεί για Java, Go, Python, Ruby, JavaScript, C ++, WebAss Assembly και Rust.

Εφαρμογές Ethereum Blockchain- DApps (Αποκεντρωμένες Εφαρμογές)

Λοιπόν, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με αυτόν των εφαρμογών, αλλά καθώς είναι αποκεντρωμένες – τρέχουν σε ένα δίκτυο κόμβων και όχι σε ένα κεντρικό σημείο. Τα DApps είναι αυτόνομα, ασφαλή, ευκολότερα στην εφαρμογή, ανοιχτού κώδικα και έχουν 100% χρόνο λειτουργίας. Από τον Ιανουάριο του 2018, υπάρχουν περισσότερα από 250 ζωντανά DApps με περισσότερα από εκατό υπό ανάπτυξη.

Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή (DApp)?

Τρόπος κλιμάκωσης Ethereum dApps

Ακολουθούν μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες εφαρμογές Ethereum που θέλετε να ρίξετε μια ματιά:

  • Γκόλεμ: Το Golem είναι ένας ανοικτός κώδικας, παγκόσμιος και αποκεντρωμένος υπερυπολογιστής στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε. Χρησιμοποιεί το σύστημα συναλλαγών με βάση το Ethereum που διευθετεί τις πληρωμές μεταξύ παρόχων, αιτούντων και προγραμματιστών. Κάθε υπολογισμός πραγματοποιείται σε περιβάλλον άμμου και απομονώνεται από τα συστήματα κεντρικού υπολογιστή.
  • OmiseGO: Το OmiseGO είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή που στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό το δίκτυο είναι λύση κλιμάκωσης για χρηματοδότηση στο Ethereum και επιτρέπει στο peer to peer και τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Με το δίκτυο OMG, μπορείτε απλά να αποκτήσετε πρόσβαση και να διαχειριστείτε τα ψηφιακά σας στοιχεία που διατηρούνται στην αλυσίδα.
  • Μαντεύω: Το Augur είναι απλώς το μέλλον των προβλέψεων. Πρόκειται για μια αποκεντρωμένη, ανοιχτή πηγή και μια πλατφόρμα πρόβλεψης peer to peer που βασίζεται στο Blockchain. Αν και φαίνεται σαν μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα στην επιφάνεια, ο Augur διαθέτει μια πολλά υποσχόμενη δυνατότητα πρόβλεψης των δεδομένων ουσιαστικά για οποιαδήποτε βιομηχανία.
  • Αστικός:Το Civic στοχεύει στο να δώσει τόσο στα άτομα όσο και στις επιχειρήσεις τα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία των ταυτοτήτων τους με αποτελεσματικό τρόπο. Με την αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική του, παρέχει έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων χωρίς διαπιστευτήρια ή οποιοδήποτε είδος τρίτου μέρους ελέγχου ταυτότητας.

Το Ethereum μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των «Αποκεντρωμένων Αυτόνομων Οργανισμών». Το DAO είναι ένας αυτόνομος και αποκεντρωμένος οργανισμός που λειτουργεί με κώδικα γραμμένο στο blockchain Ethereum.

Τα άτομα που αγοράζουν μάρκες διαθέτουν DAO. Αλλά αντί να ενεργούν ως διακριτικό, ενεργούν ως συνεισφορές που δίνουν στους ανθρώπους δικαιώματα ψήφου.

Ιστορία του Ethereum

Για να κατανοήσουμε την ιστορία του αιθέριου, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

2013 – Λευκή Βίβλος Ethereum

Το 2013, κατασκευάστηκε η υποδομή για το νέο νόμισμα. Ο Vitalik Buterin που τότε εργαζόταν ως προγραμματιστής για το Bitcoin περιέγραψε την ιδέα του ethereum. Ο Vitalik έγραψε το πρώτο λευκό χαρτί το περιγράφω. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, πρότεινε ένα πρωτότυπο με μια γενική γλώσσα προγραμματισμού.

2014 – Ανακοίνωση Ethereum

Τον Ιανουάριο του 2014, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Bitcoin της Βόρειας Αμερικής, ο κ. Vitalik ανακοίνωσε την ιδέα. Ονόμασε επίσης τους συν-προγραμματιστές του ethereum, δηλαδή τους Jeffrey Wilckle και Dr Γκάβιν Γουντ.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, δημοσίευσε τις επίσημες προδιαγραφές του ethereum στο κίτρινο χαρτί. Ο Vitalik κωδικοποίησε επίσης την πρώτη πλήρως λειτουργική γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως το πρωτότυπο για το αιθέριο.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2014, η πρώτη πώληση του Αιθέρας έγινε. Το κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε χρησιμοποιήθηκε για την εκκαθάριση των νομικών ελλειμμάτων. Μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους, 14 εκατομμύρια δολάρια είχαν συγκεντρωθεί από την πώληση Ether.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, οι αγοραστές Ethereum ICO ανταμείφθηκαν με 60 εκατομμύρια Ether. Το υπόλοιπο ETH στάλθηκε στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα του αιθέρα στην Ελβετία.

Τον Νοέμβριο του 2014, διοργανώθηκε μια συνάντηση DEVCON-0 στο Βερολίνο. Αυτή η εκδήλωση συγκέντρωσε τους προγραμματιστές του ethereum από όλα τα μέρη του κόσμου. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διάφορες πτυχές της τεχνολογίας ethereum. Από την εκδήλωση, οι διάφορες παρουσιάσεις έκαναν το ethereum πιο επεκτάσιμο, ασφαλές και αξιόπιστο.

2015 – Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν το Ethereum

Τον Απρίλιο του 2015, ξεκίνησε το πρόγραμμα DEVgrant. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ανταμείψει τόσο τους προγραμματιστές όσο και τους υποστηρικτές του ethereum. Το πρόγραμμα βοήθησε στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων και της πλατφόρμας ethereum.

Στα τέλη Ιουλίου 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο ορόσημο ethereum. Το Frontier, ένα έξυπνο συμβόλαιο, βελτίωσε σημαντικά το οικοσύστημα ethereum.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η εκδήλωση DEVCON-1 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η εκδήλωση διήρκεσε πέντε ημέρες. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 παρουσιάσεις. Η εκδήλωση ήταν πιο επιτυχημένη από εκείνη του 2014, επειδή παρευρέθηκαν εταιρείες όπως η Microsoft, η IBM και η USB.

Επίσης, στη συνάντηση DEVCON-1 η τεχνολογία blockchain έφτασε στο προσκήνιο. Το Ethereum πρωτοστάτησε στην τεχνολογία και ήταν μια σημαντική ώθηση.

2016 – Δημόσια πώληση Ethereum & Σπλιτ

Τον Μάρτιο του 2016, πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις στο δίκτυο ethereum. Η αναβάθμιση έγινε από το Homestead που είναι ένα πρωτόκολλο βελτίωσης.

Τον Μάιο του ίδιου έτους, το Ethereum πήρε μεγάλη ώθηση μέσω της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης. Η αυξημένη κάλυψη οδήγησε στην αύξηση 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γενική δημόσια πώληση.

Τον Ιούνιο του 2016, το ethereum ήταν παραβιάστηκε για πρώτη φορά. Οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι έχουν κλέψει αιθέρα αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οδήγησε σε πολλές διαφορές τον ίδιο μήνα.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, λόγω των διαφορών που παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο, το δίκτυο ethereum χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Τα δύο τμήματα ήταν: Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Το Ethereum κατέφυγε σε αποκεντρωμένη λήψη αποφάσεων, επιπλέον πρωτόκολλα και στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων. Το Ethereum classic, από την άλλη πλευρά, κατέφυγε στον κώδικα νόμου, το αμετάβλητο blockchain και την ουσιαστική εξέγερση.

Ο διαχωρισμός οδήγησε περαιτέρω στην αποσύνδεση προγραμματιστών, ιδρυτών ethereum, επιχειρηματικών εταίρων, χρηστών και ανθρακωρύχων από το ethereum classic.

2017 – Enterprise Ethereum Alliance

Τον Φεβρουάριο του 2017, το ΕΟΧ (εταιρική συμμαχία ethereum) σχηματίστηκε. Σε αυτήν τη συμμαχία, η Microsoft σε συνεργασία με καθιερωμένες τράπεζες και τεχνολογικούς geeks προχώρησε στην αποδοχή της τεχνολογίας blockchain ethereum.

Τον Μάιο του ίδιου έτους, δημιουργήθηκαν δύο ακόμη ΕΟΧ. Με την αύξηση των συμμαχιών, προστέθηκαν όλο και περισσότεροι οργανισμοί και εταιρείες υψηλού προφίλ.

Αυτή η συμμαχία έχει οδηγήσει να πιστεύει ότι το bitcoin είναι πιθανό να αντικατασταθεί από το ethereum φέτος – 2018.

Το Hack DAO

Τι είναι το hack DAO;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το DAO είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός! Τρέχει σε κώδικα ανοιχτού κώδικα και δεν συνδέεται με καμία διαχείριση, κυβέρνηση ή διαχειριστική κοινότητα.

Το 2016, αυτό το σύνολο έξυπνων συμβάσεων συγκέντρωσε συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πλήθος πωλήσεων για τη χρηματοδότηση του έργου. Αλλά κατά κάποιο τρόπο εκμεταλλεύτηκε τον Ιούνιο όταν αξιώθηκε 50 εκατομμύρια δολάρια σε Ether από μια ανώνυμη οντότητα.

Αλλά γιατί συνέβη το hack?

Αυτό συνέβη λόγω της λειτουργίας split του DAO. Στις 17 Ιουνίου 2016, ένα άγνωστο άτομο επωφελήθηκε από ένα σφάλμα στη λειτουργία split. Επέτρεψε στους χάκερ να επαναλάβουν το αίτημά τους για ανάκληση διακριτικών προτού το σύστημα το καταχωρίσει ως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από αυτό το hack, η κοινότητα χρειάστηκε 28 ημέρες για να βρει τη λύση που κατέληξε να είναι “πιρούνι”.

Αυτό το hack έφερε απλώς μια διάσπαση στην κοινότητα Etherum και χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές blockchain – Ethereum (ETH) και το πρωτότυπο συνεχίστηκε ως Ethereum Classic (ETC).

Δείτε τις συγκρίσεις μας:

  • Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?
  • Ethereum vs Litecoin: Γιατί το LTC είναι για συναλλαγές και ETH για έξυπνα συμβόλαια?
  • EOS εναντίον Ethereum: A Potential Ethereum Killer!
  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?
  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?
  • Ethereum vs Ripple: Σύγκριση σε βάθος

Τελικές σκέψεις

Λοιπόν, παρά το hack του DAO, το Ethereum προχωρά και δείχνει επίσης ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Χρησιμοποιεί πλήρως την τεχνολογία blockchain και διασφαλίζει επίσης την αποκέντρωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me