Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Hashgraph; Εναλλακτική λύση για το Blockchain Killer

Υπάρχει ένα αστείο πράγμα για τον κόσμο της τεχνολογίας – πάντα επικρατεί καλύτερη τεχνολογία! Ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματική ή μεγάλη τεχνολογία είναι η τεχνολογία νέας γενιάς θα την αντικαταστήσει αργά ή γρήγορα. Τα blockchain και τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι σχετικά νέα τεχνολογία, αλλά και πάλι, είναι δέκα ετών. Λαμβάνοντας υπόψη τα ελαττώματα του blockchain, ήταν απολύτως βέβαιο ότι η νέα τεχνολογία θα το συντρίψει σύντομα. Έτσι ήρθε η ιστορία του Hashgraph – ο υποψήφιος που προκαλεί τον βασιλιά! Το σημερινό θέμα – τι είναι το Hashgraph?

Η ιστορία του Hashgraph: Η αρχή

Το 2008, ο κόσμος πολεμούσε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας. Οι άνθρωποι χρεοκόπησαν, οι αυτοκρατορίες των επιχειρήσεων κατέρρευσαν και οι θέσεις εργασίας γινόταν όλο και λιγότερο. Ο κόσμος αγωνιζόταν. Οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται το σύστημα – το πολύ οικονομικό σύστημα. Το Bitcoin έλαβε θέση εναντίον των τραπεζικών ηγεμόνων και πρότεινε έναν κόσμο χωρίς τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Το Bitcoin έγινε σύντομα το νέο όνειρο. Η τεχνολογία blockchain στην οποία λειτουργεί αυτό το σύστημα έθεσε τα φρύδια στην αρχή. Αλλά η ιδέα βγήκε σταθερή κάθε φορά. Στη συνέχεια ήρθε το Ethereum με το κρυπτο-οικοσύστημα δεύτερης γενιάς. Ο κόσμος εξακολουθεί να προσπαθεί να αφομοιώσει Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) και DAO.


Όμως βαθιά όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν κάποια σοβαρά ελαττώματα στο σύστημα. Απλώς δεν το παραδέχτηκαν καθώς η γοητεία της τεχνολογίας blockchain έκανε την κρίση τους μεροληπτική.

τι είναι το Hashgraph; Μια εναλλακτική λύση Blockchain

Συντελεστές εικόνας: Swirlds

Κάτι έπρεπε να γίνει! Πιθανώς ο CTO και συνιδρυτής της Swirlds, Ο Λεμόν Μπέριντ σκέφτηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η Swirlds κατέχει την τιμή να είναι ο ιδρυτής της Hashgraph. Το Hashgraph είναι ό, τι είναι ένα blockchain, αλλά καλύτερο, πολύ καλύτερο!

Τι είναι το Hashgraph?

Σε μία μόνο φράση, το Hashgraph είναι ένα κατευθυνόμενο ακρυλικό γράφημα. Ακούγεται πολύ ασυναρτησία; Θα μπορούσατε να το ονομάσετε μια τεχνολογία ψηφιακού καθολικού που υιοθετεί την έννοια του κουτσομπολιού σχετικά με τα κουτσομπολιά και την εικονική ψηφοφορία.

Το Hashgraph λύνει πολλά προβλήματα που έχει ένα blockchain. Σε σύγκριση με το blockchain, το Hashgraph είναι

  • Γρηγορότερα
  • Πιο ασφαλή
  • Δίκαιο

Θα μπορούσατε να καλέσετε Hashgraph το blockchain νέας γενιάς. Το Hashgraph μπορεί να αποδείξει την αξία και την αυθεντικότητά του στο κοινό, μπορεί να ξεπεράσει την τεχνολογία blockchain εντελώς!

Όμως, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει μια ευπάθεια χρονικής συναίνεσης στις 2 Ιουνίου 2018. Επομένως, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν πώς συνεχίζεται το Ταξίδι του Hashgraph.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Hashgraph?

Λοιπόν, τώρα ξέρετε τι είναι το Hashgraph. Αλλά πώς η τεχνολογία είναι καλύτερη; Η τεχνολογία Hashgraph εξαρτάται από το πρωτόκολλο κουτσομπολιού. Λοιπόν, για να αποκτήσετε την τεχνολογία, πρέπει να νιώσετε τον πραγματικό αντίκτυπο ενός κουτσομπολιού στην πραγματική ζωή.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου ο φίλος σας σας είπε μια φήμη για κάποιον; Είναι ένα πολύ κοινό σενάριο. Υπάρχει ένα αστείο πράγμα για αυτά τα σενάρια, αυτές οι φήμες διαδίδονται ακόμη πιο γρήγορα από οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας. Είναι μια φύση της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Ομοίως, στο δίκτυο Hashgraph, οι κόμβοι λαμβάνουν μηνύματα από άλλους κόμβους. Στη συνέχεια, οι κόμβοι δημιουργούν ένα συμβάν και καταγράφουν το κατακερματισμό του συμβάντος. Ενώ ένα μπλοκ σε ένα blockchain έχει 2 αναγνωριστικά – τον αριθμό κατακερματισμού του μπλοκ και τον αριθμό κατακερματισμού του προηγούμενου μπλοκ. Στους κόμβους Hashgraph, υπάρχουν 4 αναγνωριστικά – ο αριθμός κατακερματισμού του κόμβου και οι προηγούμενοι κόμβοι, ο αριθμός κατακερματισμού του τελευταίου συμβάντος που δημιουργήθηκε ο κόμβος και ο αριθμός κατακερματισμού του τελευταίου συμβάντος που έλαβε.

Έτσι, με αυτούς τους δύο επιπλέον αριθμούς κατακερματισμού, μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί από τις πληροφορίες σε όλο το δίκτυο, όπως τα κουτσομπολιά. Λόγω του ότι έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, Το Hashgraph μπορεί να χειριστεί 250.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Ακόμη και οι ταχύτερα blockchains μπορούν να εκτελέσουν 10.000 συναλλαγές το πολύ.

Γιατί είναι το Hashgraph μια καλύτερη τεχνολογία Blockchain?

Έχω πει πολλές φορές ότι το Hashgraph είναι καλύτερη τεχνολογία από τα blockchain. Μα γιατί? Λοιπόν, υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι

1. Επεκτασιμότητα

Το νούμερο ένα πρόβλημα με τις μπλοκ αλυσίδες είναι ότι είναι εξαιρετικά πτητικές και δεν μπορείτε να τις κλιμακώσετε. Έτσι, χάνει την έκκληση. Το Hashgraph, από την άλλη πλευρά, είναι επεκτάσιμο και μειώνει τον κίνδυνο διχασμού.

2. Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα

Η Ασύγχρονη Βυζαντινή Ανοχή Σφαλμάτων (ABFT) είναι η ισχυρότερη από τις ανοχές σφαλμάτων. Η συναίνεση Hashgraph βασίζεται σε αυτήν την τεχνολογία. Κάνει το σύστημα πιο ανθεκτικό έναντι των κυβερνοεπιθέσεων.

3. Εξοικονόμηση ενέργειας

Δεν χρειάζεται να χάνετε τη δύναμή σας για να κερδίσετε ένα μικρό ποσό bitcoin εδώ. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συναίνεση αλγόριθμος για εξόρυξη, δεν χρειάζεται πλέον να χάνετε εξουσίες.

συμπέρασμα

Λοιπόν, ελπίζω να έχετε την απάντησή σας – τι είναι το Hashgraph; Τι νομίζετε; Θα είναι ο Hashgraph ο επόμενος μεγάλος θόρυβος; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η τεχνολογία ακούγεται πραγματικά υπέροχη. Ήρθε η ώρα να δούμε αν είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζεται ότι είναι!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me