Hashgraph και Hedera Hashgraph: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εάν θέλετε να μάθετε για την τεχνολογία Hashgraph, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Θα το εξετάσουμε λεπτομερώς και θα εξετάσουμε επίσης τη δημόσια εφαρμογή του, το Hedera Hashgraph.

Αποκεντρωμένες καθολικές τεχνολογίες (DLT) – Είναι ένας από τους όρους με τις περισσότερες αναζητήσεις το 2018. Και γιατί όχι; Αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επιλύουμε τα προβλήματα γύρω μας. Οι εταιρείες και οι νεοσύστατες εταιρείες έχουν ήδη μάθει τη σημασία της και ενσωματώνουν το blockchain στο χώρο εργασίας τους. Λοιπόν, σημαίνει ότι το blockchain είναι η απόλυτη λύση για εταιρείες που θέλουν να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους; Βασικά, όχι ακριβώς.

Contents

Γνωρίστε τον Hashgraph.

Το Hashgraph είναι ένα DLT (τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού) που προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση της αποκεντρωμένης λύσης. Αναπτύσσεται από τον CTO και τον συνιδρυτή της Swirlds, Leemon Baird. Εάν είστε εντελώς νέοι στην τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών, μπορεί να βρείτε το Hashgraph ελαφρώς συγκεχυμένο ή απλά χρειάζεστε χρόνο για μια σαφή ιδέα. Ωστόσο, αν βρίσκεστε στα blockchain, μπορεί να βρείτε εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ blockchain και Hashgraph – τα δύο πιο δημοφιλή DLT είναι εκεί έξω.


Τεχνολογία Blockchain

Προτού προχωρήσουμε στην κατανόηση του Hashgraph, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο τι προσφέρει η τεχνολογία blockchain. Πρώτα πράγματα πρώτα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες κατανεμημένων καθολικών εκεί έξω. Πολλά κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν όλοι την έννοια «αλυσίδες μπλοκ».

Τα δίκτυα Blockchain είναι βασικά δίκτυα peer-to-peer τα οποία διαχειρίζονται ομότιμοι. Η κρίσιμη διαφορά εδώ είναι πώς διατηρείται το δίκτυο. Είναι εντελώς αποκεντρωμένες και καμία αρχή δεν χειρίζεται το δίκτυο. Η εμπιστοσύνη αποκτάται με τη βοήθεια του αλγόριθμου συναίνεσης και της αναπαραγωγής βάσης δεδομένων.

Η βασική ιδέα εδώ είναι τα «μπλοκ». Οι συναλλαγές (εγγραφές) αποθηκεύονται σε μπλοκ, και πραγματοποιούνται κυρίως σε αλυσίδες και δεν υπάρχει τρόπος να τροποποιηθούν τα δεδομένα με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Αυτό καθιστά την τεχνολογία blockchain ιδανική για αποθήκευση αρχείων, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, ψηφοφορία και ούτω καθεξής.

Το πρόβλημα με το blockchain

Το Blockchain έχει εξελιχθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Όλα ξεκίνησαν με το bitcoin που προσέφερε την πρώτη έκδοση του blockchain. Είναι η πρώτη γενιά blockchain που εισήγαγε την έννοια της αποκεντρωμένης τεχνολογίας καθολικών. Ήταν συναρπαστικό με τον δικό του τρόπο και πρωτοποριακό να πω τουλάχιστον.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που η σύγχρονη λύση βασίζεται σε blockchain είναι η ταχύτητα μεταφοράς που σχετίζεται με αυτά. Το Ethereum, ένα από τα νέα DLT που βασίζονται σε blockchain, προσφέρει 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Το Bitcoin, από την άλλη πλευρά, δεν είναι επίσης εντυπωσιακό. Παρέχει μόνο 5 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα όταν πρόκειται για τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τις τεχνολογίες blockchain.

Τι είναι το Hashgraph; Μια κρυφή κορυφή πίσω από την τεχνολογία Hashraph

HASHGRAPH

Το Hashgraph είναι μια ακόμη τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Πρόκειται για μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που επινοήθηκε από τον Leemon Baird και έχει άδεια από την εταιρεία Swirlds Corporation Το Hashgraph είναι μια βελτιωμένη έκδοση των DLT που προσφέρει ασφάλεια, διανομή και αποκέντρωση με τη χρήση κατακερματισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν υποφέρει από το πρόβλημα ταχύτητας.

Το Hashgraph είναι σε θέση να επεξεργάζεται χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, και αυτό το διαφοροποιεί από την τεχνολογία blockchain. Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις χρήσης Hashgraph εκεί, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σε κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, οι ταχύτητες λαμβάνονται λόγω της ιδιωτικής τους φύσης. Υπάρχει επίσης μια δημόσια έκδοση του Hashgraph που είναι το Hedera Hashgraph – άλλες περιπτώσεις χρήσης Hashgraph. Εμπίπτει επίσης στην κατηγορία εφαρμογών Hashgraph. Θα μιλήσουμε για το Hedera Hashgraph στην τελευταία ενότητα του άρθρου. Λοιπόν, μείνετε συντονισμένοι!

Σαφώς, εάν περάσετε από το Λευκό χαρτί Hashgraph που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016, θα παρατηρήσετε ότι ορίζεται ως «αλγόριθμος συναίνεσης» ή «σύστημα» και όχι ακριβώς μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Συμφωνούμε επίσης με τον ορισμό του ότι είναι δομή δεδομένων ή αλγόριθμος συναίνεσης και όχι πλήρες σύστημα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι μπορεί να θεωρηθεί ως δομικό στοιχείο χαμηλού επιπέδου. Ωστόσο, αργότερα στον οδηγό, θα καλύψουμε το Hedera Hashgraph που φαίνεται να είναι μια ολοκληρωμένη λύση.

Επεξήγηση Hashgraph: Επισκόπηση τεχνολογίας

Λοιπόν, τι κάνει το Hashgraph Technology να τσεκάρει; Τι το καθιστά γρηγορότερο, πιο ασφαλές και δίκαιο ανάμεσα στο τοπίο DLT; Ας εξερευνήσουμε.

Ο Hashgraph στερείται «αλυσίδας μπλοκ». Για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης, η τεχνολογία Hashgraph χρησιμοποιεί δύο αλγόριθμους. Έχουν ως εξής:

 • Κουτσομπολιό για τα κουτσομπολιά
 • Εικονική ψηφοφορία

Αυτές οι δύο μέθοδοι λειτουργούν με απλούς τρόπους.

Κουτσομπολιό για τα κουτσομπολιά

Οποιοσδήποτε κόμβος σε ένα δίκτυο πρέπει να μιλάει ο ένας στον άλλο. Αυτή είναι η υπόθεση της μεθόδου Gossip over Gossip. Για να έχουμε μια σαφή εικόνα, ας λάβουμε υπόψη πέντε κόμβους – Alpha, Beta, Gamma, Charlie και Bravo. Κάθε ένας από αυτούς τους κόμβους ξεκινά τώρα μια συναλλαγή – η οποία οδηγεί σε ένα «συμβάν» εντός του δικτύου.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, κάθε κόμβος καλεί τους άλλους δύο τυχαία καθορισμένους κόμβους. Αυτοί οι κόμβοι επιλέγονται τυχαία – στους οποίους κοινοποιούνται τα στοιχεία της συναλλαγής. Για παράδειγμα, η Beta καλεί Gamma και Brave, ενώ ο κόμβος Alpha καλεί Charlie και Bravo. Είναι εντελώς τυχαιοποιημένο, επομένως δεν γνωρίζουμε ποιος κόμβος θα καλέσει τον άλλο. Μόλις τελειώσει το συμβάν, όλοι οι κόμβοι κάλεσαν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας ένα δίκτυο όπου κάθε κόμβος έχει τον κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ. Είναι ένα σύστημα που μοιάζει με δέντρο, όπου μπορείτε να απεικονίσετε τα φύλλα που θα συνδεθούν με άλλα φύλλα. Ο τρόπος, κάθε κόμβος συνδέεται μεταξύ τους είναι αυτό που κάνει την τεχνολογία Hashgraph τόσο μοναδική και καταπληκτική ταυτόχρονα.

Εικονική ψηφοφορία

Η εικονική ψηφοφορία λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με το «κουτσομπολιό για τα κουτσομπολιά». Η εικονική ψηφοφορία χρησιμοποιείται για την επίτευξη συναίνεσης για τον καθορισμό της σειράς των συναλλαγών. Η εικονική ψηφοφορία ξεκινά μόνο όταν επεξεργάζεται ένα συγκεκριμένο ποσό συναλλαγών από κόμβους. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι πραγματοποιούνται 15 εκδηλώσεις πριν ξεκινήσει η εικονική ψηφοφορία.

Όταν ξεκινά η εικονική ψηφοφορία, κάθε συμμετέχων αναζητά τώρα το συγκεκριμένο συμβάν που ταιριάζει στο δίκτυο. Είναι γνωστό ως «διάσημος μάρτυρας». Με απλά λόγια, τα επιλεγμένα συμβάντα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα παλιά συμβάντα που καταγράφονται από τους κόμβους. Εάν το νέο συμβάν ταιριάζει με το παλιό, τότε ψηφίζεται ως ναι, διαφορετικά, ψηφίζεται όχι. Με αυτόν τον τρόπο, ένα γεγονός παίρνει τις περισσότερες ψήφους και τώρα είναι ο «διάσημος» μάρτυρας για αυτόν τον «συγκεκριμένο» γύρο. Στη συνέχεια, το συμβάν παρέχει τις εντολές συναλλαγής.

Hashgraph Whitepaper – Ας γίνουμε πιο τεχνικοί

Τώρα, που έχουμε μια οπτική ματιά για το πώς λειτουργεί μια τεχνολογία Hashgraph, είναι καιρός να προχωρήσουμε στις πιο τεχνικές πτυχές του. Θα εξετάσουμε τη Λευκή Βίβλο και θα κατανοήσουμε τις βασικές πτυχές παρακάτω. Μπορείτε να ελέγξετε τη Λευκή Βίβλο απευθείας από εδώ.

Ο σκοπός της διερεύνησης της Λευκής Βίβλου είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τι έχει να προσφέρει ο Hashgraph.

Στη Λευκή Βίβλο, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι πώς ο Hashgraph ορίζεται. Δεν αποκαλείται πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα και αυτό ισχύει. Είναι βασικά ένας αλγόριθμος συναίνεσης ή μια δομή δεδομένων που προσφέρει ένα δομικό στοιχείο χαμηλού επιπέδου αντί να λειτουργεί ως ένα πλήρες σύστημα. Ωστόσο, αναφέρεται, “Hashgraph SDK” σε μια εφαρμογή συστήματος κρυπτογράφησης.

Ο Hashgraph ανοίγει νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να λύσουμε πολύπλοκα προβλήματα. Ωστόσο, αποτελεί ιδιοκτησία της Swirls, Inc. και επομένως δεν θα είναι ποτέ ανοιχτή στο κοινό. Λοιπόν, πώς πρόκειται να εφαρμοστεί σε άλλα έργα – μέσω εταιρικής σχέσης. Έχουν ήδη ξεκινήσει την επέκτασή τους και μία από αυτές τις επεκτάσεις περιλαμβάνει μια συνεργασία με CULedger. Η CULedger θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Hyperledger για να δημιουργήσει την κατανεμημένη λύση επεξεργασίας συναλλαγών της Credit Union. Σαφώς, μπορούμε να δούμε πώς ο παράγοντας ταχύτητας του Hyperledger το βοηθά στη βελτίωση των χρηματοοικονομικών συστημάτων.

Όμως, δεν είναι εντελώς κλειστό οικοσύστημα. Το Hashgraph προσφέρει ένα Βιβλιοθήκη SDK που διευκολύνει τον καθένα να πειραματιστεί με τη βιβλιοθήκη συναίνεσης.

Γλώσσα προγραμματισμού

Η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από το Hashgraph περιλαμβάνει LISP και Java. Ο πυρήνας είναι γραμμένος σε αυτές τις δύο γλώσσες προγραμματισμού. Ωστόσο, τείνει προς τη γλώσσα JVM όπως Scala, Java κ.λπ. με τη χρήση του SDK που προσφέρει το Hashgraph.

Η κοινότητα ανοιχτού κώδικα βρίσκεται στο δρόμο για τη βελτίωση της προσφοράς Hashgraph, και ως εκ τούτου έχουν τη δική τους εφαρμογή σε διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού. Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε την αντίστοιχη εφαρμογή παρακάτω.

 • Μεταβείτε στη διεύθυνση https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Η τεχνολογία Hashgraph είναι μια εξαιρετική ιδέα και γι ‘αυτό θα την δείτε να υιοθετείται εξίσου στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Είναι γρήγορο, ασφαλές και δίκαιο σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο – ή το κάνει; Ας δούμε τεχνικά το Hashgraph.

Πώς λειτουργεί; – Μια τεχνική επισκόπηση

Η συναίνεση Hashgraph είναι ένας μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συναίνεσης. Χρησιμοποιεί βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων για την αναπαραγωγή μηχανών κατάστασης. Μπορούμε επίσης να το δούμε ως αλγόριθμος «ατομικής μετάδοσης». Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ των συναλλαγών χωρίς παραγγελία και τις παραγγέλνει ανάλογα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι κόμβοι μπορούν να υποβάλουν τις συναλλαγές. Μόλις ολοκληρωθεί, κάθε κόμβος λαμβάνει στη συνέχεια μια παραγόμενη έξοδο συναλλαγής – που περιέχει όλη την υποβληθείσα συναλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι κόμβοι είναι συνδεδεμένοι και ο καθένας έχει ένα αντίγραφο της «συνολικής σειράς», λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε κόμβος έχει παραγγελθεί αντίστοιχα με τους άλλους κόμβους της αλυσίδας. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την παραγγελία συναλλαγών και τη σύνδεσή τους. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την εφαρμογή διαφορετικών κρυπτονομισμάτων, συστημάτων και λύσεων.

Ας δούμε τις δύο λειτουργίες.

subm_transaction (συναλλαγή)

get_transaction (ευρετήριο) -> συναλλαγή ή μηδενική

Αυτές οι δύο λειτουργίες βρίσκονται στον πυρήνα του τρόπου λειτουργίας του Hashgraph. Η απόδοση συναλλαγής στη συνάρτηση subm_transaction είναι ένα αντικείμενο που περιέχει πληροφορίες όπως χρέωση, αποστολέας, παραλήπτης, ποσό, αναγνωριστικό και ούτω καθεξής. Οι πληροφορίες στο αντικείμενο συναλλαγής χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της θέσης τους στο δίκτυο. Η συνάρτηση subm_transaction καλείται από τον ίδιο τον κόμβο όταν χρειάζεται.

Λοιπόν, πώς διασφαλίζει η Hashgraph ότι η συναλλαγή λειτουργεί όπως προορίζεται; Το εγγυάται ακολουθώντας τον αλγόριθμο ατομικής μετάδοσης.

 • Εάν μια συναλλαγή T1 καλεί επιτυχώς subm_transaction (T1), τότε το ευρετήριο στις κλήσεις του get_transaction (index) θα πρέπει να επιστρέψει τελικά το T1.
 • Εάν η κλήση get_transaction (ευρετήριο) (οποιαδήποτε) επιστρέφει συναλλαγή T2 (όχι null), τότε θα πρέπει να επιστρέψει T2 ή null για κάθε κλήση get_transaction (ευρετήριο). Θα επιστρέψει τελικά το T2 για όλες τις κλήσεις.

Η εγγύηση είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι κάθε πελάτης στο Hashgraph βλέπει τη λίστα παραγγελιών εξόδου χρησιμοποιώντας τον ίδιο δείκτη (μόλις η συναλλαγή γίνει αποδεκτή από το Hashgraph.) Η δεύτερη εγγύηση, από την άλλη πλευρά, επιλύει το πρόβλημα της διπλής δαπάνης, το οποίο είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι κανένας κακόβουλος φορέας τρίτου μέρους δεν μπορεί να βλάψει την κανονική λειτουργία του δικτύου.

Δημιουργία κρυπτονομίσματος χρησιμοποιώντας το Hashraph

Τώρα που έχουμε καταλάβει πώς λειτουργούν οι δύο λειτουργίες και διασφαλίζουμε εγγύηση σε ένα Hashgraph, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση για να δημιουργήσουμε ένα «βασικό κρυπτογράφηση». Προς το παρόν, θα μοιραστούμε μόνο τον ψευδοκώδικα που θα καλύπτει τη λογική πίσω από αυτό.

Hedera Hashgraph Technology Cryptocurrency

Επεξήγηση ψευδοκώδικα

Πρέπει να δηλώσουμε έναν παγκόσμιο πίνακα όπου αποθηκεύονται η διεύθυνση και οι αριθμοί παρακολούθησης. Τώρα, ορίζεται η μέθοδος send_money που καλείται κάθε φορά που ένας κόμβος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Hashgraph. Παίρνει τρία χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης του παραλήπτη, του αποστολέα και του αριθμού. Στη συνέχεια, το ποσό αποθηκεύεται στον πίνακα συναλλαγών.

Στη συνάρτηση sync_forever (), διασφαλίζουμε ότι οι συναλλαγές βρίσκονται σε βρόχο. Φροντίζει επίσης τους κόμβους που εξαντλούν το υπόλοιπό τους και παραλείπεται καθώς το υπόλοιπο επιστρέφει αρνητική τιμή. Κάθε κόμβος μπορεί να δει το ίδιο σύνολο συναλλαγών σε μια συγκεκριμένη σειρά. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ενημερωθεί μια συναλλαγή, παραλείπεται από άλλους κόμβους.

Ο παραπάνω κώδικας είναι ένα παράδειγμα του πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε ένα κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το Hashgraph. Είναι ένα βασικό μοντέλο κρυπτογράφησης και μπορείτε πάντα να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τέλη, να προσθέσετε λειτουργίες έξυπνης σύμβασης και ούτω καθεξής. Εν ολίγοις, ο Hashgraph μπορεί εύκολα να παρέχει σε οποιοδήποτε κρυπτονομίσμα την απαιτούμενη συναίνεση για να επιβιώσει. Εκτός από αυτό, ο προγραμματιστής πρέπει να δημιουργήσει άλλες απαιτούμενες λειτουργίες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Hashgraph προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες λύσεις.

Ο ρόλος των πελατών

Σε ένα δίκτυο, οι πελάτες πρέπει να καλύπτουν πολλά πράγματα. Κάθε πελάτης είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του αλγορίθμου Hashgraph. Αυτό είναι παρόμοιο με ένα πλήρως αποκεντρωμένο blockchain όπου έχουν ένα αντίγραφο του καθολικού. Οι πελάτες στο Hashgraph κατεβάζουν επίσης ολόκληρη τη δομή δεδομένων Hashgraph και επαληθεύουν τους χρησιμοποιώντας τη διαδικασία επαλήθευσης. Η διαδικασία επαλήθευσης γίνεται για να ελέγξετε εάν η συναλλαγή έχει διαπραχθεί ή όχι.

Λοιπόν, πώς διαφέρει από τους κόμβους σε ένα δίκτυο bitcoin; Η σημαντική διαφορά είναι η ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται από τους πελάτες για την επαλήθευση των συναλλαγών. Σε ένα δίκτυο bitcoin, κάθε κόμβος πρέπει να κατεβάσει τις κεφαλίδες μπλοκ και την απόδειξη για την επικύρωση μιας συναλλαγής. Το Hashgraph, από την άλλη πλευρά, απαιτεί μόνο μια δομή δεδομένων γραφήματος. Είναι μια μοναδική προσέγγιση για να διασφαλιστεί ότι δεν χρειάζεται ολόκληρα δεδομένα ή μεγάλο αριθμό δεδομένων για την επαλήθευση της συναλλαγής. Συνολικά, ένας πελάτης θα απαιτούσε υπογραφή και συμβάντα – τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται σε 128 byte δεδομένων.

Κατανόηση του αλγόριθμου Hashgraph σε βάθος

Το Hashgraph προσφέρει μια ιδανική λύση για ένα σύστημα που επιδιώκει να παρέχει μια πρακτική προσέγγιση για την επίλυση συναίνεσης. Ο αλγόριθμος κρατά το κλειδί και γι ‘αυτό θα εξετάσουμε τώρα τον αλγόριθμο και θα καταλάβουμε πώς λειτουργεί.

Ας πάρουμε ένα δίκτυο με αριθμό N κόμβων. Για να είναι επιτυχής η συναίνεση, πρέπει να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί ακόμα και όταν υπάρχουν κακόβουλοι κόμβοι στο δίκτυο. Οι κόμβοι μπορούν να συνεργαστούν για ψεύτικη συναλλαγή ή καθυστέρηση πακέτων εν γνώσει τους. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχει κατάλληλη προστασία από τέτοιου είδους επιθέσεις ή συνεργασία μεταξύ κόμβων.

Η βυζαντινή ρύθμιση διασφαλίζει ότι εάν πληρούται κάποια από τις απαιτήσεις, δύο κόμβοι μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να διασφαλίζουν ότι ο αλγόριθμος δεν καταρρέει.

Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω, ας καταλάβουμε κάποια ορολογία που απαιτείται για την κατανόηση του αλγορίθμου.

 • Κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφημα (DAG): Το DAG είναι μια δομή δεδομένων που χρησιμοποιείται στο Hashgraph όπου κάθε κόμβος συνδέεται με άλλους κόμβους με κατευθυνόμενο τρόπο, χωρίς κύκλους.
 • Εκδηλώσεις: Τα συμβάντα περιέχουν ένα σύνολο συναλλαγών που αντιπροσωπεύονται από τις κορυφές σε ένα Hashgraph. Κάθε συναλλαγή αποτελείται από πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των γονέων του συμβάντος, της υπογραφής κόμβου από το σημείο δημιουργίας του και μιας χρονικής σήμανσης.
 • Χρονική σήμανση: Η χρονική σήμανση είναι ο πραγματικός χρόνος κατά τον οποίο έλαβε χώρα η εκδήλωση. Οι χρονικές σημάνσεις θεωρούν ότι επηρεάζουν την τελική σειρά των κόμβων.
 • Λειτουργία κατακερματισμού ανθεκτικού σε σύγκρουση: Μια συνάρτηση κατακερματισμού ανθεκτική σε σύγκρουση χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες ενός συμβάντος κωδικοποιούνται σωστά. Διασφαλίζει επίσης ότι το ιστορικό κουτσομπολιού έως το συμβάν είναι πιστοποιημένο και δεν τροποποιείται με κανέναν τρόπο.

Έτσι, εάν πραγματοποιηθεί ένα συμβάν, θα σταλεί στους άλλους κόμβους. Ο κόμβος που παρακολουθεί το νέο συμβάν θα γνωρίζει επίσης για το παλιό συμβάν καθώς επαληθεύεται χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης. Είναι όλα σχετικά με την τοπική ανάλυση και τη σωστή χρήση των γεγονότων κουτσομπολιού.

Hashgraph

Πηγή: Λευκό χαρτί Hashgraph

Στην παραπάνω εικόνα, υπάρχουν πέντε κόμβοι ή πελάτες, δηλαδή, Alice, Bob, Carol, Dave και Ed. Κάθε ένας από αυτούς τους κόμβους συνδέεται τακτικά (κουτσομπολιά) με το οποίο δημιουργεί τα γεγονότα. Όταν ένα κουτσομπολιό κόμβου, ένα νέο συμβάν με έγκυρη υπογραφή και αντιστοιχία κατακερματισμού προστίθεται στο γράφημα. Μόνο τα συμβάντα που δεν έχουν δει πριν προστίθενται στο γράφημα, το οποίο διασφαλίζει ότι δεν παραμένουν περιττές πληροφορίες στο γράφημα.

Μόλις ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, οποιοσδήποτε κόμβος λαμβάνει το συμβάν λαμβάνει συναλλαγές από τον κόμβο αποστολής και αποσυνδέεται για να δημιουργήσει ένα νέο συμβάν. Η διαδικασία διασφαλίζει ότι κάθε νέο συμβάν έχει κάτι νέο για τον κόμβο λήψης ως το μοναδικό πράγμα για το γράφημα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Hashgraph επεκτείνεται με συνέπεια με τη βοήθεια της ανθεκτικής σε σύγκρουση ιδιότητας. Κάθε κόμβος που προσθέτει το συμβάν συμφωνεί με τις πληροφορίες του παρελθόντος, γεγονός που καθιστά τη Hashgraph τη σημασία της.

Δύο βασικές ιδιότητες: Στρογγυλός αριθμός και δυαδική αξία

Σε ολόκληρη τη διαδικασία, δύο βασικές πληροφορίες είναι αυτό που καθιστά εφικτό το Hashgraph. Ο πρώτος είναι ο στρογγυλός αριθμός, ο οποίος χρησιμοποιείται σε αυξανόμενη σειρά. Οι άλλες βασικές πληροφορίες είναι η δυαδική τιμή που καθορίζει εάν ένας πελάτης έχει παρακολουθήσει ένα συμβάν ή όχι. Η τιμή ισχύει για έναν συγκεκριμένο γύρο μόνο.

Οι τιμές δημιουργούνται αμέσως όταν πραγματοποιείται ένα συμβάν. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Για παράδειγμα, η δυαδική τιμή μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα τρία: «αναποφάσιστοι», «σίγουρα ναι» και «σίγουρα όχι». Αυτές οι τρεις τιμές είναι εκεί λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να αποφασιστεί η τιμή να είναι “σίγουρα ναι” ή “σίγουρα όχι”. Όταν υπάρχει αναποφασιστικότητα, η τιμή ορίζεται σε “αναποφάσιστη”.

Τρία βασικά χαρακτηριστικά του Hashraph

Το Hashgraph έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για διαφορετικά έργα. Στη Λευκή Βίβλο, περιγράφεται ως ασφαλής, δίκαιη και γρήγορη. Για να κατανοήσετε καθεμία από αυτές τις λειτουργίες, ας τα συζητήσουμε παρακάτω.

Ασφαλής: Ο αλγόριθμος συναίνεσης προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο χειρισμού συναλλαγών και διασφαλίζει ότι ένα συμβάν καλύπτεται σωστά. Η σειρά είναι αυτό που έχει σημασία στο Hashgraph και το Hashgraph βεβαιώνεται ότι κανένας κακόβουλος ηθοποιός δεν μπορεί να παίξει με την ακρίβεια των δεδομένων ή τη σειρά με την οποία τα συμβάντα συνδέονται μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύει το δίκτυο τόσο από το πρόβλημα των διπλών δαπανών όσο και από μια επίθεση 51%. Χρησιμοποιεί επίσης αποτελεσματικά την ανθεκτική λειτουργία κατακερματισμού και τις ψηφιακές υπογραφές. Μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, δεν μπορεί να αντιστραφεί ή να αλλάξει. Σε τελική ανάλυση, χρησιμοποιεί ABFT (Ασύγχρονο Βυζαντινό Σφάλμα Ανοχής).

Εκθεση: Η έννοια της δικαιοσύνης περιβάλλει την ιδέα να είμαστε δίκαιοι σε όλους τους κόμβους του δικτύου. Προσδιορίζει τη δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι ένας εισβολέας δεν θα είναι σε θέση να μάθει ποιες δύο νέες συναλλαγές θα κάνουν με τη σειρά συναίνεσης. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς μπορεί να παρέχει δικαιοσύνη στον Hashgraph. Εκτός από τον ορισμό της Λευκής Βίβλου, η ομάδα Hashgraph διευκρίνισε επίσης μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί καλά εάν η πλειονότητα των κόμβων γνωρίζουν για τη συναλλαγή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα εάν ένας εισβολέας καταλάβει τα 2/3 των συμμετεχόντων. Μπορεί εύκολα να αναδιατάξει τα γεγονότα χωρίς να επηρεάσει την ισότητα του δικτύου. Δεν υπάρχει επίσης απαίτηση εξόρυξης Hashgraph για τους κόμβους.

Γρήγορα: Μέθοδοι κουτσομπολιού θεωρούνται αρκετά γρήγορα. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του πρωτοκόλλου κουτσομπολιού του Hashgraph. Τα γεγονότα εξαπλώθηκαν γρήγορα στο δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για «κουτσομπολιό-περίπου-κουτσομπολιό». Αυτό σημαίνει επίσης ότι απαιτούνται λιγότερες πληροφορίες για τη διάδοση του χρόνου. Το Hashgraph χρησιμοποιεί επίσης εικονική ψηφοφορία, γεγονός που το καθιστά πιο αποτελεσματικό. Αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι κάθε κόμβος απαιτεί ολόκληρο Hashgraph, το μέγεθος του εισερχόμενου θα πρέπει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πώς θα επηρεάσει την απόδοση του δικτύου. Θεωρητικά, το Hashgraph TPS μπορεί να φτάσει τα 5.00.000.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain VS Hashgraph; Δείτε το Hashgraph VS Blockchain ανάλυση τώρα!

Hedera Hashgraph

Μέχρι τώρα, έχουμε συζητήσει το κλειστό οικοσύστημα του Hashgraph, τις τεχνικές του λειτουργίες και το πώς ισχυρίζεται ότι είναι γρήγορο, ασφαλές και δίκαιο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο στο Hashgraph είναι η ιδιωτική του φύση. Είναι έτοιμο για επιχειρήσεις.

Γνωρίστε το Hedera Hashgraph, ένα δίκτυο Hashgraph που είναι δημόσιο και εκμεταλλεύεται τον αλγόριθμο συναίνεσης Hashgraph. Απαιτείται πλήρης αξιοποίηση του ασύγχρονου βυζαντινού αλγόριθμου σφαλμάτων ανεκτικότητας (aBFT). Προσφέρει εγγυημένη βυζαντινή ανοχή σε σφάλματα για επαναλαμβανόμενα μηχανήματα κατάστασης.

Η Hedera Hashgraph καθιερώνει την ιδέα της στην κορυφή της συναίνεσης του Βυζαντινού-Σφάλματος (BFT) (aBFT). Το βελτιωμένο μοντέλο θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερη αξία χρησιμοποιώντας το Hedera Hashgraph. Διευθύνεται επίσης από το Συμβούλιο Hedera Hashgraph. Ο απώτερος στόχος είναι να παρέχει πρόσβαση στο κοινό στις δυνατότητες Hashgraph και να κάνει το κοινό να χρησιμοποιεί ένα ασφαλές και γρήγορο σύστημα για σκοπούς κατανεμημένου καθολικού.

Κάτω από την κουκούλα, τόσο το Hashgraph όσο και το Hedera Hashgraph είναι παρόμοια. Και οι δύο χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο «κουτσομπολιά για κουτσομπολιά», το οποίο χρησιμοποιεί συμφωνία aBFT για να επιτύχει συναίνεση. Χρησιμοποιεί επίσης εικονική ψηφοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κεντρική αρχή. Είναι εντελώς αποκεντρωμένο και προσφέρει ένα απίστευτο περιβάλλον για τις χρήσεις του.

Η χρήση του aBFT διασφαλίζει τη δικαιοσύνη σε όλες τις συνθήκες – ακόμη και όταν το δίκτυο περιέχει κακόβουλους παράγοντες. Όλες οι ιδιότητες του Hashgraph χρησιμοποιούνται στο Hedera Hashgraph. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι το Hedera Hashgraph προστατεύεται από επιθέσεις DDoS, ο αλγόριθμος συναίνεσης δεν χρησιμοποιεί τη μορφή ηγέτη.

Με το Hedera Hashgraph, μπορείτε να βασιστείτε στην εμπιστοσύνη. Ορισμένες από τις βασικές εφαρμογές του Hedera Hashgraph περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση, έξυπνα συμβόλαια και υπηρεσίες αρχείων.

Υπηρεσίες που προσφέρονται από την πλατφόρμα Hedera

Με την πλατφόρμα Hedera, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ορισμένες βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Cryptocurrency: Επιτρέπει στους ενδιάμεσους χρήστες να χρησιμοποιούν το δίκτυο για πληρωμές σε κρυπτογράφηση και να τους επιτρέπουν να επωφεληθούν από χαμηλότερο κόστος και απλό σχεδιασμό.
 • Έξυπνες συμβάσεις: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έξυπνα συμβόλαια στην κορυφή της πλατφόρμας Hedera. Για να αναπτύξετε έξυπνα συμβόλαια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Solidity. Ως προγραμματιστής, μπορείτε να κάνετε ατομικές ανταλλαγές, να δημιουργήσετε στοιχεία και να αναπτύξετε εντελώς νέες εφαρμογές.
 • Υπηρεσίες αρχείων: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Hedera για να κάνετε υπηρεσίες αρχείων, δηλαδή να επαληθεύσετε αρχεία. Είναι επίσης καταγγελία του GDPR.

Διακυβέρνηση

Η διακυβέρνηση στο Hedera Hashgraph λειτουργεί διαφορετικά. Μπορεί να χωριστεί σε δύο επίπεδα – Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ανοικτή Συμφωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου που δεν αποτελεί ιδανική λύση για οποιοδήποτε δίκτυο που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το κατανεμημένο καθολικό. Η κοινότητα επίσης δεν είναι ικανοποιημένη με την προσέγγισή της και εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές κριτικές για το Hedera Hashgraph.

Η ανοιχτή συναίνεση, από την άλλη πλευρά, είναι ο μηχανισμός συναίνεσης που έχουμε ήδη συζητήσει παραπάνω. Ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι κόμβοι μπορούν να ενταχθούν και να γίνουν μέρος του δικτύου, αλλά και να τον αποκεντρωθούν. Για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα σωστό σταθμισμένο μοντέλο ψηφοφορίας, χρησιμοποιεί το Proof-of-Stake. Διασφαλίζει ότι η σύγκρουση μετριάζεται επαρκώς και υπάρχει επίσης κατάλληλο κίνητρο για τους χρήστες να τρέχουν κόμβους.

Αρχιτεκτονική Hedra Hashgraph

Η αρχιτεκτονική Hedra Hashgraph είναι μια αρχιτεκτονική τριών επιπέδων. Αποτελείται από το Διαδίκτυο Layer (Κάτω), το Hashgraph Consensus Layer (Middle) και το Layer Services (Top). Ας συζητήσουμε για κάθε στρώμα εν συντομία.

 • Επίπεδο Διαδικτύου: Το στρώμα φροντίζει για την επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιεί συνδέσεις TCP / IP με κρυπτογράφηση TLS.
 • Hashgraph Consensus Layer (Middle): Το μεσαίο επίπεδο περιέχει τους κόμβους που συμμετέχουν στο δίκτυο. Αυτοί οι κόμβοι συμμετέχουν στη μέθοδο συναίνεσης χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης Hashgraph και το πρωτόκολλο κουτσομπολιού.
 • Επίπεδο υπηρεσιών: Το ανώτατο επίπεδο έχει τις δικές του υποομάδες – Αποθήκευση αρχείων, Cryptocurrency και Hashgraph Smart Contracts.

Οι κόμβοι κερδίζουν την κρυπτογράφηση για συμμετοχή στο δίκτυο. Είναι εγγενές νόμισμα και διασφαλίζει ότι οι χρήστες παίρνουν τα κίνητρα τους για συμμετοχή.

Η αποθήκευση αρχείων, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στο Merkle. Επιπλέον, εάν είστε προγραμματιστής, τότε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Solidity καθώς υποστηρίζεται από το Hedra. Τέλος, προσφέρει έξυπνη υποστήριξη συμβολαίων στην κορυφή του δικτύου – δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργείτε επεκτάσιμα dApps.

Hedera Hashgraph dApps

Υπάρχουν λίγα κορυφαία hedera Hashgraph dApps. Περιλαμβάνουν Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask και Arbit.

Εργαλεία Hedera Hashgraph

Υπάρχουν πολλά φοβερά εργαλεία Hashgraph εκεί έξω. Λίγα από τα αξιοσημείωτα εργαλεία Hashgraph έχουν ως εξής:

 • SDK Hedera Java – SDK σε Java για Hedera Hashgraph. Συντηρείται από την Hedera LLC.
 • Hedera Rust SDK – SDK στο Rust, συντηρούμενο από την κοινότητα
 • Hedera Go SDK – SDK στο Go, συντηρούμενο από την κοινότητα
 • Δοκιμή Hedera – Δοκιμάστε το Hedera σε δράση
 • Εργαλείο Hedera Java Keygen – Ένα εργαλείο keygen που χρησιμοποιείται στο Hedera Hashgraph για τη διαχείριση ζευγών κλειδιών ED25519. Είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών.

Κοινότητες Hashgraph

Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε με τις κοινότητες Hashgraph και να γίνετε μέρος της προσφοράς τους. Για να ξεκινήσετε, δείτε τις κοινότητες Hedera Τηλεγράφημα, Μεσαίο και Twitter. Εάν επιθυμείτε να μιλήσετε με το Hedera Developer Chat, μπορείτε να ελέγξετε τον σύνδεσμο εδώ.

συμπέρασμα

Το Hashgraph είναι μια συναρπαστική ιδέα που αλλάζει εντελώς τους αγώνες. Είναι συγκριτικά πιο γρήγορο από αυτό της παραδοσιακής τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, συμπεριλαμβανομένου του blockchain. Είναι σαφώς μια εξαιρετική εφαρμογή, αλλά κοντά στη φύση μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή της. Το Hedra Hashgraph, από την άλλη πλευρά, είναι ένα δημόσιο δίκτυο Hashgraph που χρησιμοποιεί σωστά το Hashgraph. Επίσης, δεν υπάρχει εξόρυξη Hashgraph που καθιστά το δίκτυο πιο δίκαιο για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό.

Όμως, δεν είναι απαλλαγμένο από κριτική – καθώς χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κεντρικής διακυβέρνησης. Λοιπόν, τι πιστεύετε για τον Hashgraph γενικά; Θα αυξηθούν οι εφαρμογές Hashgraph στο μέλλον; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me