Hybrid Blockchain: Το καλύτερο και των δύο κόσμων

Το υβριδικό blockchain είναι ένας επαναστατικός τύπος τεχνολογίας blockchain. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρούμε τα βασικά στοιχεία ενός υβριδικού blockchain και θα μάθουμε πώς λειτουργεί.

Το blockchain μεταμορφώνει μοναδικά τον κόσμο. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς να χειρίζονται καλύτερα τη ροή εργασίας τους και να βελτιώνουν τα συστήματά τους με καλύτερες λύσεις. Τώρα, αλλάζει ο τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων, η πρόσβαση σε αυτά και η χρήση τους για τη βελτίωση του ατελείωτου κύκλου τεχνολογικής ανάπτυξης. Επηρεάζει επίσης άλλες πτυχές της τεχνολογίας μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που ενσταλάσσουμε την εμπιστοσύνη σε ένα δίκτυο.

Το Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: ιδιωτικό, δημόσιο, κοινοπραξία και υβριδικό. Εάν έχετε διαβάσει για το blockchain στο παρελθόν, ίσως έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το ιδιωτικό και το δημόσιο blockchain. Για όσους δεν το γνωρίζουν, θα τα συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Ωστόσο, ο τρίτος τρόπος, δηλαδή ένα υβρίδιο, μπορεί να επηρεάσει τις διάφορες βιομηχανίες. Το υβριδικό blockchain είναι το μείγμα και των δύο κόσμων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου blockchain. Αυτό δίνει στους οργανισμούς καλύτερο έλεγχο σε αυτό που θέλουν να επιτύχουν παρά να αλλάξουν τα σχέδιά τους σχετικά με τον περιορισμό της τεχνολογίας.


Η χρήση της τεχνολογίας blockchain μπορεί να γίνει με οικονομικό και μη οικονομικό τρόπο. Με το blockchain, είναι αδύνατο να παραβιάσετε δεδομένα ή να εισέλθετε στο σύστημα. Το άνοιγμα του δημόσιου blockchain φέρνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μαζί, ενώ το ιδιωτικό blockchain εξασφαλίζει ότι ένα κλειστό οικοσύστημα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί με δυνατότητες blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε το υβριδικό blockchain και τι έχει να προσφέρει. Θα συζητήσουμε επίσης τον ορισμό του υβριδικού blockchain και θα τον κατανοήσουμε από μέσα προς τα έξω. Αλλά πρώτα, ας δούμε τόσο το ιδιωτικό όσο και το δημόσιο blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Public Blockchain?

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το δημόσιο blockchain είναι δημόσιο στη φύση. Όταν ήρθε η Λευκή Βίβλος του Bitcoin, ανέφερε επίσης το blockchain στη δημόσια μορφή του. Σημαίνει επίσης ότι το δημόσιο blockchain είναι ανοιχτό σε όλους, και οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι γιατί κάποιος θα συμμετείχε σε ένα δημόσιο blockchain; Εδώ έρχεται το κίνητρο που έχει να προσφέρει ένα δημόσιο blockchain. Αυτό, σε αντάλλαγμα, βελτιώνει τον αριθμό των χρηστών, βελτιώνοντας την υγεία και την ανάπτυξη blockchain. Το Bitcoin το κάνει πολύ καλά.

Για παράδειγμα, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να συμμετέχουν και να παρέχουν υπολογιστική ισχύ για την επίλυση σύνθετων αλγορίθμων. Με αυτόν τον τρόπο, μια συναλλαγή ή μπλοκ εξορύσσεται. Από την άλλη πλευρά, οι ανθρακωρύχοι έχουν κίνητρα καθώς έλαβαν bitcoin για τη δουλειά που έκαναν. Θα υπάρχουν πάντα χρήστες και εργαζόμενοι σε ένα δημόσιο περιβάλλον blockchain που θα το κάνει να λειτουργεί ομαλά. Η ρευστότητα είναι σημαντική και για αυτό το κίνητρο συνεχίζεται.

Ένα άλλο παράδειγμα δημόσιου blockchain περιλαμβάνει NEO, Ethereum και ούτω καθεξής.

Όποιος δεν έχει κανένα περιορισμό μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα δημόσιο blockchain.

Τι είναι το Private Blockchain?

Τώρα που έχουμε μια σαφή εικόνα για το τι έχει να προσφέρει το δημόσιο blockchain. Ας προχωρήσουμε στο ιδιωτικό blockchain. Όπως ίσως το μαντέψατε από το όνομα, το ιδιωτικό blockchain είναι ιδιωτικό.

Σε ένα ιδιωτικό blockchain, τα μέρη περιορίζουν την πρόσβαση του blockchain στους χρήστες του. Οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Επίσης, η πρόσβαση μπορεί να ληφθεί μόνο από την αρχή που διαχειρίζεται το ιδιωτικό blockchain.

Δεδομένου ότι είναι ένα ιδιωτικό blockchain, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όπως θέλουν. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής μπορεί να περιορίσει τις συναλλαγές με βάση τη φύση, την ταχύτητα ή την πρόθεσή τους. Ο έλεγχος εδώ δίνει στο ιδιωτικό blockchain μια εξαιρετική περίπτωση χρήσης για εταιρείες ή οργανισμούς που θέλουν να ωφεληθούν το blockchain αλλά σε κλειστό περιβάλλον.

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε εδώ είναι ότι το ιδιωτικό blockchain δεν είναι εντελώς κλειστό από την πρόσβαση του κοινού. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σύμφωνα με το τι έχει ορίσει ο διαχειριστής.

Για παράδειγμα, το Korum είναι ένα ιδιωτικό blockchain που χρησιμοποιεί το δίκτυο Ethereum. Χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό συναίνεσης και έχει επίσης αυστηρό απόρρητο συναλλαγών / συμβολαίων. Ο J.P.Morgan είναι ο δημιουργός της απαρτίας. Άλλα παραδείγματα που αξίζει να αναφερθούν περιλαμβάνουν το Hyperledger και το Corda.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερη διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου blockchain; Ακολουθεί ένας οδηγός για το δημόσιο και το ιδιωτικό blockchain που μπορείτε να δείτε.

Ορισμός υβριδικού Blockchain

Το υβριδικό blockchain ορίζεται καλύτερα ως το blockchain που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το καλύτερο μέρος τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων λύσεων blockchain. Σε έναν ιδανικό κόσμο, ένα υβριδικό blockchain θα σημαίνει ταυτόχρονα ελεγχόμενη πρόσβαση και ελευθερία.

Η υβριδική αρχιτεκτονική blockchain διακρίνεται από το γεγονός ότι δεν είναι ανοιχτές σε όλους, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει χαρακτηριστικά blockchain όπως ακεραιότητα, διαφάνεια και ασφάλεια.

Όπως συνήθως, η υβριδική αρχιτεκτονική blockchain είναι εντελώς προσαρμόσιμη. Τα υβριδικά μέλη blockchain μπορούν να αποφασίσουν ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο blockchain ή ποιες συναλλαγές δημοσιοποιούνται. Αυτό φέρνει το καλύτερο και στους δύο κόσμους και διασφαλίζει ότι μια εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί με τους ενδιαφερόμενους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ελπίζουμε να έχετε μια σαφή εικόνα του ορισμού του υβριδικού blockchain. Για να πάρετε μια πολύ καλύτερη εικόνα, σας προτείνουμε να δείτε μερικά έργα υβριδικών blockchain. Το XDC είναι ένα από αυτά τα έργα που εκμεταλλεύονται τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό blockchain. Δημιουργείται και διαχειρίζεται η XinFin, μια εταιρεία της Σιγκαπούρης.

Υβριδικό Blockchain

Επαληθεύσιμες συναλλαγές

Παρόλο που οι συναλλαγές δεν δημοσιοποιούνται, αλλά εξακολουθούν να είναι επαληθεύσιμες όταν χρειάζεται. Κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στην υβριδική πλατφόρμα blockchain μπορεί να παραμείνει ιδιωτική και πάντα ανοιχτή για επαλήθευση όταν απαιτείται. Καθώς χρησιμοποιείται το blockchain, η πιο κρίσιμη πτυχή του λειτουργεί εδώ. Αμετάβλητο. Διασφαλίζει ότι κάθε συναλλαγή γράφεται μία φορά και δεν μπορεί να αλλάξει σε εύθετο χρόνο.

Λοιπόν, θα είναι ασφαλές σε σύγκριση με δημόσιο ή ιδιωτικό blockchain; Η απάντηση είναι ναι. Παρόλο που ένα σύνολο ατόμων το ελέγχει, δεν μπορούν να αλλάξουν το αμετάβλητο και την ασφάλεια των συναλλαγών. Μπορούν μόνο να ελέγχουν ποιες συναλλαγές δημοσιοποιούνται και ποιες όχι.

Πώς λειτουργούν οι χρήστες στο The Hybrid Blockchain?

Μόλις ένας χρήστης λάβει την επιχορήγηση για πρόσβαση στην υβριδική πλατφόρμα blockchain, μπορεί να συμμετάσχει πλήρως στις δραστηριότητες του blockchain. Μοιράζεται ίσα δικαιώματα για να κάνει συναλλαγές, να τις δει ή ακόμα και να προσαρτήσει ή να τροποποιήσει συναλλαγές. Ωστόσο, ένα πράγμα που διατηρείται μυστικό είναι η ταυτότητα των χρηστών από άλλους συμμετέχοντες. Αυτό γίνεται για την προστασία του απορρήτου του χρήστη.

Όταν ένας χρήστης συναλλάσσεται με τον άλλο χρήστη, τότε μόνο η ταυτότητά του αποκαλύπτεται από το μέρος με το οποίο ασχολείται. Για να διασφαλιστεί ότι η παραπάνω διαδικασία αναγνώρισης γίνεται σωστά, οι εταιρείες και οι οργανισμοί πραγματοποιούν το KYC (Γνωρίστε τον πελάτη σας) για να το κάνετε να λειτουργήσει. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ειδικά πρέπει να το χειριστούν σωστά, καθώς δεν μπορούν να επιτρέψουν την πραγματοποίηση της συναλλαγής από έναν χρήστη που δεν είναι απολύτως γνωστός στο blockchain.

Η ανωνυμία του δημόσιου κράτους

Ακόμα και όταν το υβριδικό blockchain έχει περιορισμένη ανωνυμία για τους χρήστες που συμμετέχουν στο δίκτυο, η δημόσια ανωνυμία εξακολουθεί να διατηρείται. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς εκτός του δικτύου δεν μπορεί να γνωρίζει τους χρήστες. Αυτό μας οδηγεί σε μια συναρπαστική τομή τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού συστήματος.

Το υβριδικό δίκτυο προσφέρει όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά ενός δημόσιου blockchain, όπως ασφαλές, διαφανές, αμετάβλητο και αποκεντρωμένο, αλλά περιορίζει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε συναλλαγές, προβολή ή αλλαγή συναλλαγών με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο, το οποίο διασφαλίζει ότι οι εμπιστευτικές πληροφορίες δεν βγαίνουν από το δίκτυο. Έτσι, το υβριδικό blockchain προωθεί περισσότερη ασφάλεια καθώς χρησιμοποιεί και τα δύο χαρακτηριστικά.

Ας δούμε τα οφέλη του υβριδικού blockchain.

Οφέλη του Hybrid Blockchain

Τώρα ξέρουμε τι είναι το υβριδικό blockchain. Έχουμε επίσης σαφή κατανόηση άλλων τύπων blockchain: δηλ. Ιδιωτικών και δημόσιων. Τώρα, ήρθε η ώρα να απαριθμήσετε τα οφέλη του υβριδικού blockchain και τι έχει να προσφέρει.

  1. Λειτουργεί σε ένα κλειστό οικοσύστημα: Το νούμερο ένα πλεονέκτημα του υβριδικού blockchain είναι η ικανότητά του να λειτουργεί σε κλειστό οικοσύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες ή οργανισμοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη διαρροή των πληροφοριών τους όταν επωφελούνται από την τεχνολογία blockchain.
  2. Αλλάζει τους κανόνες όταν χρειάζεται: Οι εταιρείες ευδοκιμούν με την αλλαγή. Τα καλά νέα για το υβριδικό blockchain καθώς πρέπει να αλλάξουν κανόνες. Ωστόσο, η φύση της αλλαγής εξαρτάται από το τι προσπαθεί να κάνει το υβριδικό blockchain. Ωστόσο, μην περιμένετε να αλλάξετε δεδομένα ή να τροποποιήσετε συναλλαγές σε ένα υβριδικό σύστημα που χειρίζεται το μητρώο ζώνης ή την ταυτότητα χρήστη για λόγους επαλήθευσης.
  3. Προστασία από 51% επίθεση: Το υβριδικό blockchain είναι απρόσβλητο από μια επίθεση 51% καθώς οι hackers δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο για να πραγματοποιήσουν την επίθεση.
  4. Προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ εξακολουθείτε να επικοινωνείτε με τον εξωτερικό κόσμο: Παρόλο που το ιδιωτικό blockchain είναι καλύτερο για ζητήματα που σχετίζονται με το απόρρητο. Ωστόσο, είναι περιορισμένοι όσον αφορά την επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο. Πολλές εταιρείες μπορεί να θέλουν να διατηρήσουν το απόρρητο, αλλά πρέπει επίσης να διαμορφώσουν το blockchain τους έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με όλους τους μετόχους τους, συμπεριλαμβανομένου του κοινού.
  5. Χαμηλό κόστος συναλλαγής: Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης υβριδικού blockchain είναι να έχει χαμηλό κόστος συναλλαγής. Οι συναλλαγές αναμένεται να είναι φθηνές καθώς απαιτεί λίγους κόμβους για την επαλήθευσή τους. Οι πιο ισχυροί κόμβοι στο δίκτυο διευκολύνουν την επαλήθευση της συναλλαγής, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει χιλιάδες κόμβους στο δημόσιο blockchain. Τα τέλη συναλλαγής μπορούν να μειωθούν ακόμη και σε 0,01 $ ανά συναλλαγή.

Υβριδικές θήκες χρήσης Blockchain

Ας δούμε τώρα μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης του υβριδικού blockchain για καλύτερη κατανόηση.

Υβριδικό IoT

Η πρώτη περίπτωση χρήσης που θέλουμε να συζητήσουμε είναι το Hybrid IoT. Το Διαδίκτυο των πραγμάτων μπορεί να είναι ένα δύσκολο πράγμα να διαχειριστεί με μια πλήρη δημόσια λύση blockchain, καθώς θα δώσει στους χάκερ δωρεάν δεδομένα για να χαρτογραφήσουν κόμβους ή ακόμα και να τους χαράξουν. Με το υβριδικό blockchain, οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν σε ιδιωτικό δίκτυο με πρόσβαση σε αυτές που τις χρειάζονται μόνο. Ορισμένες πτυχές του δικτύου μπορούν να δημοσιοποιηθούν ανάλογα με τα δεδομένα που θα κοινοποιηθούν. Μια υβριδική προσέγγιση μπορεί να λύσει πολλά ζητήματα ασφαλείας.

Παγκόσμια χρηματοδότηση και εμπόριο

Ακόμη και η χρηματοδότηση μπορεί να εκμεταλλευτεί το υβριδικό blockchain. Το XinFin χρησιμοποιεί ένα υβριδικό blockchain χρησιμοποιώντας Ethereum για το δημόσιο συστατικό, ενώ το Korum είναι για το ιδιωτικό συστατικό της λύσης τους. Ο στόχος τους είναι να παρέχουν μια παγκόσμια πλατφόρμα χρηματοδότησης και εμπορίου χρησιμοποιώντας υβριδική τεχνολογία. Χρησιμοποιούν DPOS (κατ ‘εξουσιοδότηση Proof-of-Stake).

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ένα υβριδικό blockchain μπορεί να είναι η ιδανική λύση για τραπεζικές συναλλαγές. Καθώς οι τράπεζες πρέπει να επιλύσουν προβλήματα εσωτερικά και επίσης να εξασφαλίσουν πληροφορίες χρηστών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την προσέγγιση. Ακόμη και το Ripple, ένα πιο συγκεντρωτικό συγκεντρωτικό κρυπτογράφηση, μπορεί να μετακινηθεί σε ένα υβριδικό δίκτυο blockchain, εάν απαιτείται αλλαγή.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορούν επίσης να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από το υβριδικό blockchain. Δεδομένου ότι η αλυσίδα εφοδιασμού είναι τεράστια, είναι απαραίτητο να πάνε υβριδικά. Δεν μπορούν να πάνε ιδιωτικά ή δημόσια blockchain. Πολλές εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας εφοδιασμού έχουν ήδη αρχίσει να την εφαρμόζουν.

Ένα μεγάλο παράδειγμα που χρησιμοποιεί υβριδικό blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι το IBM Food Trust. Στόχος τους είναι να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Είναι ένα δίκτυο όπου συμμετέχουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών, των χονδρεμπόρων, των διανομέων και άλλων. Η Walmart είναι επίσης ενεργός παίκτης σε αυτό το έργο.

Κυβερνήσεις

Το Blockchain μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των κυβερνήσεων. Ακόμη και οι κυβερνήσεις το γνωρίζουν και έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία χρήσης του blockchain στη διακυβέρνησή τους. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το blockchain για να κάνει την ψηφοφορία, να δημιουργήσει δημόσια βάση δεδομένων ταυτοποίησης, να καταγράψει πολύπλοκα δεδομένα, να αυτοματοποιήσει τις εξαγορές, να παρέχει κοινωνική / ανθρωπιστική βοήθεια κ.ο.κ..

Για να γίνουν όλα αυτά δυνατά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν υβριδικές αλυσίδες. Παρέχει στην κυβέρνηση τον έλεγχο που χρειάζονται και επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Το εντελώς ιδιωτικό ή δημόσιο blockchain δεν θα λειτουργεί καθώς εμποδίζουν την πρόσβαση του χρήστη ή αποκαλύπτουν πάρα πολλά δεδομένα. Ο σωστός έλεγχος του blockchain μπορεί να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση παραμένει υπό τον έλεγχο, εκμεταλλευόμενη το blockchain.

Επιχειρηματικές υπηρεσίες

Τέλος, θα δούμε επίσης μια μεγάλη αλλαγή στις εταιρικές υπηρεσίες χάρη στο υβριδικό blockchain. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη δημιουργία τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα αλλά και για λύσεις εταιρικού επιπέδου. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν υβριδικό blockchain για να αυτοματοποιήσουν τις υπηρεσίες τους και να βελτιώσουν την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια τους τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους τελικούς χρήστες – βιομηχανίες όπως Aviation, Supply-Chain κ.ο.κ..

Ιδιωτικό έναντι δημόσιου εναντίον υβριδικού

Ας δούμε πώς αποδίδουν οι διαφορετικοί τύποι blockchain όταν τα συγκρίνουμε μεταξύ τους.

PublicPrivateHybrid
Ορισμός Το δημόσιο blockchain είναι ανοιχτό σε όλους όπου μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Το ιδιωτικό blockchain ελέγχεται από κατόχους και η πρόσβαση περιορίζεται σε συγκεκριμένους χρήστες. Το υβριδικό blockchain είναι ένας συνδυασμός του δημόσιου και του ιδιωτικού blockchain. Αυτό σημαίνει ότι κάποια διαδικασία διατηρείται ιδιωτική και άλλες δημόσιες.
Διαφάνεια Το δημόσιο blockchain είναι εντελώς διαφανές. το ιδιωτικό blockchain είναι διαφανές μόνο στους χρήστες στους οποίους έχει πρόσβαση. Η υβριδική διαφάνεια blockchain εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες θέτουν τους κανόνες.
Κίνητρο Το δημόσιο blockchain παρακινεί τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν το δίκτυο. Το ιδιωτικό blockchain είναι περιορισμένο και ως εκ τούτου δεν έχει παρόμοιο κίνητρο με αυτό ενός δημόσιου blockchain. Το υβριδικό blockchain μπορεί να επιλέξει να δώσει κίνητρα στους χρήστες, αν το θέλουν.
Θήκη χρήσης Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν κάθε κλάδο. Καλό για δημόσια έργα. Είναι επίσης καλό για τη δημιουργία κρυπτογράφησης για εμπορική χρήση. Το ιδιωτικό blockchain είναι ιδανικό για την εφαρμογή blockchain του οργανισμού, καθώς απαιτούν πλήρη έλεγχο της ροής εργασίας τους. Το Hybrid ταιριάζει καλύτερα σε έργα που δεν μπορούν να γίνουν ιδιωτικά ή δημόσια και να μην έχουν εμπιστοσύνη. Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είναι επίσης αποτελεσματικό στις τραπεζικές, χρηματοοικονομικές, IoT και άλλα.
Απαιτείται KYC Οχι Ναί Ναί
Κόστος συναλλαγής Δαπανηρός Όχι τόσο ακριβό Όχι τόσο ακριβό
Μεταφέρει βασική ιδιότητα του blockchain Ναί Ναί Ναί

Είναι υβριδικό και ομοσπονδιακό (κοινοπραξία) διαφορετικό?

Στην επιφάνεια, μπορεί να ακούγονται πανομοιότυπα, αλλά δεν είναι η πραγματικότητα. Τόσο η ομοσπονδιακή όσο και η υβριδική χρησιμοποιούν μια διαφορετική προσέγγιση και έχουν το μοναδικό χαρακτηριστικό τους. Γνωρίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είστε σε θέση να εξοικειωθείτε με τη γνώση σχετικά με το ποια να επιλέξετε για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας. Ας δούμε πώς το υβριδικό blockchain εναντίον της κοινοπραξίας blockchain εξαφανίζεται.

Κοινοπραξία Blockchain

Μια ομάδα διαχειρίζεται το blockchain της κοινοπραξίας. Η ομάδα αποφασίζει πώς θα λειτουργήσει το blockchain. Επίσης, υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση και η ομάδα αποφασίζει ποιος θα έχει την πρόσβαση στην πρώτη θέση. Τα οφέλη της αυστηρής πρόσβασης είναι προφανή. Για παράδειγμα, η περιορισμένη πρόσβαση σημαίνει ταχύτερες συναλλαγές, υψηλή επεκτασιμότητα και καλύτερο απόρρητο συναλλαγών.

Υβριδικό Blockchain

Το υβριδικό blockchain είναι ένας συνδυασμός δημόσιων και ιδιωτικών οντοτήτων. Ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο blockchain όπου φιλοξενείται ένα ιδιωτικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη συμμετοχή που ελέγχεται μέσω του ίδιου του ιδιωτικού blockchain.

Τεχνικά, λειτουργεί δημιουργώντας τα κατακερματισμένα μπλοκ δεδομένων χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό δίκτυο και, στη συνέχεια, αποθηκεύοντας αυτά τα δεδομένα στο κοινό χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητο των δεδομένων.

Σε αντίθεση με το ομοσπονδιακό blockchain, το υβριδικό blockchain παρέχει ευέλικτο έλεγχο του blockchain. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος των κοινόχρηστων δεδομένων δεν είναι ιδανικός και δεν είναι καλύτερος από αυτόν ενός ομόσπονδου. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης του υβριδικού blockchain είναι η επεκτασιμότητα και η αποκέντρωση.

Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το υβριδικό blockchain έναντι της blockchain κοινοπραξίας.

Υβριδική Blockchain Κοινοπραξία Blockchain
Πρόσβαση Ορισμένες περιπτώσεις είναι δημόσιες και ορισμένες είναι περιορισμένες Μόνο οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες έχουν πλήρη πρόσβαση
Ταχύτητα συναλλαγής Γρήγορα Γρήγορα
Εξουσία Μερικώς αποκεντρωμένη Αποκεντρωμένη
Μυστικότητα Μερικός Μερικός

Συμπερασματικές σκέψεις: Είναι το υβριδικό Blockchain το μέλλον?

Ένα δημόσιο ή ιδιωτικό blockchain δεν μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα εκεί έξω. Για οργανισμούς και εταιρείες που θέλουν να επωφεληθούν από το blockchain αλλά δεν θέλουν να εκθέσουν τα κρίσιμα επιχειρηματικά τους δεδομένα και τη διαδικασία σε ολόκληρο τον κόσμο!

Περάσαμε από ιδιωτικό, δημόσιο και τελικά υβριδικό blockchain για να το καταλάβουμε. Εάν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι με αυτές τις διαφορετικές παραλλαγές του blockchain και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτές, ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me