Hyperledger Composer: Δημιουργήστε το Blockchain της επιχείρησής σας

Σήμερα, οι περισσότερες πλατφόρμες εταιρικών blockchain είναι περισσότερο από πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το blockchain για την αναβάθμιση του εσωτερικού τους συστήματος δικτύωσης. Και γιατί δεν θα έπρεπε; Είναι μια από τις καλύτερες τεχνολογίες εκεί έξω ως δώρο. Για να βελτιώσει την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, η Hyperledger μας έφερε το Hyperledger Composer.

Αυτό το έργο όχι μόνο θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τις επιτρεπόμενες πλατφόρμες αλλά και θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αλλά πολλοί από εσάς μπερδεύεστε για το τι είναι πραγματικά το έργο.

Έτσι, για να σας βοηθήσω, θα μιλήσω για τα διάφορα στοιχεία του συνθέτη Hyperledger.

Ας αρχίσουμε!

 

 

Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Hyperledger Composer?

Το Hyperledger Composer είναι ένα από τα έργα ανοιχτού κώδικα υπό την εταιρική εταιρεία blockchain Hyperledger. Στην πραγματικότητα, είναι ένα εργαλείο για την εφαρμογή πλαισίων blockchain. Θα μπορούσατε να το θεωρήσετε ως μια συλλογή εργαλείων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε το σύστημα στο υπάρχον χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον σύστημα δικτύωσης μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με μια νέα αποκεντρωμένη πλατφόρμα με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε περιπτώσεις χρήσης πολύ πιο γρήγορα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ελέγξετε το Hyperledger Composer έγγραφα. Σύμφωνα με τα έγγραφά τους, προσφέρουν ταχύτερη παραγωγή όπου θα έχετε μια λύση εντός εβδομάδων αντί να περιμένετε μήνες.

Νομίζω ότι γνωρίζετε ήδη ότι η εσωτερική δομή του blockchain δεν είναι τόσο απλή. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι από εσάς δυσκολεύεστε να βρείτε την κατάλληλη ομάδα ανάπτυξης για αυτό.

Έτσι, για να διευκολυνθεί το πρόβλημα, αυτή η τεχνολογία προσφέρει απλά εργαλεία που μπορούν να κατανοήσουν οι προγραμματιστές χωρίς να περιπλέξουν υπερβολικά τη διαδικασία κωδικοποίησης.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει μόνο την υποδομή Hyperledger Fabric. Έτσι, εάν το χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να επιλέξετε το Fabric ως βασικό συστατικό. Αλλά όπως φαίνεται ότι το Fabric υποστηρίζει πολλές επιλογές με δυνατότητα σύνδεσης, το ίδιο ισχύει και για το Hyperledger Composer.

Άλλες διαδικασίες επικύρωσης που είναι κατάλληλες για υφάσματα Hyperledger είναι επίσης διαθέσιμες στα εργαλεία.


 

Μοντελοποίηση του δικτύου

Είναι ένα κομμάτι εξαιρετικών ειδήσεων για επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του blockchain με έναν εύκολο τρόπο.

Επιπλέον, οι τελικοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ελεγχόμενα και απλά σημεία πρόσβασης που συνδέονται άμεσα με αυτά τα blockchain για επιχειρηματικά δίκτυα. Έτσι, είναι ένα σενάριο win-win για όλους.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Hyperledger Composer, οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί εύκολα να διαμορφώσει το επιχειρηματικό του δίκτυο μαζί με την εκχώρηση ορισμένων στοιχείων και συναλλαγών.

Προφανώς, καθώς θα το μοντελοποιείτε, ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να αλληλεπιδρά το στοιχείο με τη μετάβαση εξαρτάται από εσάς. Επίσης, ένα άλλο δροσερό μέρος είναι οι συμμετέχοντες, όπου ο καθένας θα έχει μια μοναδική ταυτότητα. Και λοιπόν, ας συνεχίσουμε με το επόμενο τμήμα του οδηγού μας?

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Hyperledger Composer?

Λοιπόν, υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά του Composer. Αυτοί είναι –

Απλή γλώσσα μοντελοποίησης

Γνωρίζω ότι πρέπει να ορίσετε μια δομή μοντελοποίησης για την ανάπτυξη οποιουδήποτε επιχειρηματικού δικτύου. Και με τα έγγραφα του Hyperledger Composer έχετε ένα απλό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το δομήσετε χρησιμοποιώντας μία από τις δημοφιλείς απλές γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο – JavaScript.

Έτσι, η εύρεση της ομάδας ανάπτυξης κατάλληλη για αυτό θα ήταν εύκολο αεράκι.

 

Επαναχρησιμοποιήσιμα γρήγορα POC

Για κάθε είδους περιπτώσεις χρήσης, προσθέτετε στην πλατφόρμα σας, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τα μοντέλα Proof of Concept για αυτό. Για να σας βοηθήσουμε από αυτή την άποψη, η πλατφόρμα προσφέρει POC έτοιμα για παραγωγή που σίγουρα θα σας εξοικονομήσουν τεράστιο χρόνο.

Ελάτε να το σκεφτείτε, όλα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και καλύπτει επίσης εκδόσεις έτοιμες για web.

 

Ενσωμάτωση δεδομένων

Θυμηθείτε πώς είπα ότι είναι πολύ εύκολο να συνδέσετε το υπάρχον σύστημά σας με το νέο που θα δημιουργήσετε; Στην πραγματικότητα, από τα έγγραφα του Hyperledger Composer, χρησιμοποιεί τη δυνατότητα Loopback για να κάνει ακριβώς αυτό. Επομένως, τα ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σχετικά με την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος ή τη διασύνδεσή του δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα.

Οποιοσδήποτε προγραμματιστής θα λατρέψει απλά τη διαδικασία ολοκλήρωσης δεδομένων αυτού του εργαλείου.

 

Πώς λειτουργεί το Hyperledger Composer σε πραγματικά σενάρια?

Λοιπόν, σύμφωνα με τα έγγραφα του συνθέτη της Hyperledger, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες όταν πρόκειται για εργασία στην πράξη. Ας το ξεκαθαρίσουμε με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας μεσίτης μοντελοποιεί ένα επιχειρηματικό δίκτυο που βασίζεται στη βιομηχανία του / της. Έτσι, για αυτό, μπορεί να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες –

 • Συμμετέχοντες: Ιδιοκτήτες σπιτιού και αγοραστές
 • Περιουσιακά στοιχεία: Καταχωρήσεις και σπίτια
 • Συναλλαγές: Δημιουργία και κλείσιμο καταχωρίσεων, μαζί με πώληση ή αγορά σπιτιών στην πλατφόρμα

Λοιπόν, βλέπετε ότι αυτό θα ήταν το τέλειο μοντέλο για οποιαδήποτε εταιρεία μεσίτης στην αγορά. Προφανώς, η επιχείρηση δεν χρειάζεται να προσθέσει συμμετέχοντες άλλων ενδιαφερόντων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα έγγραφα του Hyperledger Composer, μπορείτε να περιορίσετε τους συμμετέχοντες βάσει του ρόλου τους. Για παράδειγμα, ως πωλητής, θα έχετε πρόσβαση σε πιθανούς αγοραστές αλλά όχι σε άλλους πωλητές. Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές μπορούν να δουν τι πωλούν οι πωλητές, αλλά όχι τι αγοράζουν άλλοι αγοραστές.

Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε επίσης να ισχύει και για μεσίτες. Έτσι, ο μεσίτης μπορεί να δημιουργήσει μια απλή εφαρμογή για πωλητές και αγοραστές που μπορούν να δουν λίστες ή να κάνουν μια προσφορά σε αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσατε επίσης να το συνδέσετε με το απόθεμα όπου τα νέα σπίτια θα γίνουν πλεονεκτήματα. Από την άλλη πλευρά, οι πωλημένοι δεν θα περιλαμβάνονται στη λίστα ακινήτων. Εάν η εταιρεία σας χρειάζεται άλλα σχετικά μέρη, μπορείτε επίσης να τα εγγράψετε ως συμμετέχοντες.

Στην πραγματικότητα, το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε το δίκτυο όποτε θέλετε. Έτσι, ανεξάρτητα από την εταιρεία σας, είναι σχετικά εύκολο να μοντελοποιήσετε μια κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών με το Composer.

 

Κεφάλαιο-2: Βασικές έννοιες στο Hyperledger Composer

Το Hyperledger Composer είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα μοντελοποίησης που συνοδεύεται από γλώσσες μοντελοποίησης και API για τον καθορισμό επιχειρηματικών δικτύων. Με τη βοήθεια του έξυπνου συμβολαίου Hyperledger Composer, είναι εύκολο να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες δυνατότητες ανταλλαγής στοιχείων.

Προφανώς, με τη βοήθεια της παιδικής χαράς τους, μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε το θέμα του εργαλείου. Πιο συγκεκριμένα, το απλοϊκό έξυπνο συμβόλαιο του συνθέτη Hyperledger σίγουρα θα καταστήσει λιγότερο χρονοβόρο στο μοντέλο.

Λοιπόν, το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε το έξυπνο συμβόλαιο Hyperledger Composer στον φιλοξενούμενο Playground τους. Στην πραγματικότητα, για αυτό, δεν θα χρειαστείτε εγκαταστάσεις. Αλλά αν θέλετε να το δοκιμάσετε εκτός σύνδεσης, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή επιλογή για δοκιμή ή επεξεργασία του επιχειρηματικού σας μοντέλου εκτός διαδικτύου και όχι στο διαδίκτυο.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν τα Εργαλεία προγραμματιστών που συνοδεύουν όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης. Έτσι, είναι μια τέλεια λύση για τον προγραμματιστή που του αρέσει να μπαίνει στο blockchain για επιχειρηματικό πρότυπο.

Εν πάση περιπτώσει, προτού προχωρήσουμε, πρέπει να δείτε μερικές από τις βασικές έννοιες του συνθέτη Hyperledger. Ας δούμε τι είναι!

 

Βασικές έννοιες στο Hyperledger Composer

 • Περιουσιακά στοιχεία

Κυρίως τα περιουσιακά στοιχεία είναι μια ψηφιακή μορφή οποιωνδήποτε άυλων ή απτών αγαθών, ιδιοτήτων ή υπηρεσιών στο δίκτυο. Και όλα αυτά αποθηκεύονται στα μητρώα. Στην πραγματικότητα, ένα επιχειρηματικό δίκτυο μπορεί επίσης να έχει οποιοδήποτε είδος περιουσιακού στοιχείου όπως χρειάζεται.

Για παράδειγμα, χρυσός, στέγαση, γη, έγγραφα κ.λπ. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία έχουν μοναδικά αναγνωριστικά για να τα παρακολουθείτε. Επιπλέον, είστε ελεύθεροι να τους ορίσετε όπως θέλετε.

Περιττό να πούμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ενός επιχειρησιακού δικτύου. Και με τη βοήθεια του Συνθέτη, θα ήταν πολύ απλό να δημιουργήσετε ένα.

 

 • Συμμετέχοντες

Σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο, οι συμμετέχοντες είναι απλώς τα μέλη αυτού του συστήματος. Στην πραγματικότητα, είναι ελεύθεροι να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία και επίσης συμμετέχουν στην υποβολή συναλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μοντελοποιήσετε τους συμμετέχοντες ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου σας, όπως παρόμοια στοιχεία.

Έτσι, θα χρειαζόταν επίσης ένα αναγνωριστικό και οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία απαιτείται. Έτσι, οι συμμετέχοντες έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά όταν συμμετέχουν στο έξυπνο συμβόλαιο Hyperledger Composer.

Επιπλέον, μπορείτε να αντιστοιχίσετε έναν συμμετέχοντα σε πολλές ταυτότητες για πολλά δίκτυα.

 

 • Ταυτότητες

Λοιπόν, στην πλατφόρμα, όλες οι ταυτότητες είναι ένας συνδυασμός του ιδιωτικού κλειδιού και της ψηφιακής πιστοποίησης. Στην πραγματικότητα, όλες οι ταυτότητες είναι απαραίτητες για συναλλαγές στο δίκτυο και χαρτογράφηση ενός συμμετέχοντος ομότιμου στο σύστημα.

Επιπλέον, είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της έξυπνης σύμβασης Hyperledger Composer. Εν πάση περιπτώσει, μια μοναδική ταυτότητα βρίσκεται κυρίως στην επαγγελματική κάρτα. Επιπλέον, εάν αυτή η ταυτότητα αντιστοιχιστεί σε έναν συμμετέχοντα, οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές σε αυτό το επιχειρηματικό δίκτυο ως χρήστης.

 

 • Συναλλαγές

Οι συναλλαγές είναι απολύτως απαραίτητες για το έξυπνο συμβόλαιο Hyperledger Composer. Είναι ένα μέσο αλληλεπίδρασης με το στοιχείο στην πλατφόρμα. Με τη βοήθεια των συναλλαγών, μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε πληρωμές ή να αλλάξετε την εκδήλωση ιδιοκτησίας οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να υποβάλετε προσφορά σε ένα στοιχείο δημοπρασίας. Αλλά θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο έλεγχο ταυτότητας Hyperledger Composer για να το κάνετε αυτό.

 

 • Ερωτήματα

Στην πραγματικότητα, με τη βοήθεια των ερωτημάτων, μπορείτε να επιστρέψετε οποιοδήποτε είδος δεδομένων εντός του παγκόσμιου κράτους. Στην πραγματικότητα, ένα επιχειρηματικό δίκτυο είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό των ερωτημάτων, κυρίως θα ωφελούσε τον οργανισμό σας με την απλοποίηση πολλών πραγμάτων.

Επιπλέον, χρειάζεται μόνο μια απλή αλλαγή παραμέτρων για προσαρμογή, επομένως είναι εξαιρετικά εύκολο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερωτήματα για έλεγχο ταυτότητας Hyperledger Composer. Με τη βοήθεια αυτών, μπορείτε γρήγορα να αναζητήσετε τη βάση δεδομένων σας και να λάβετε το αποτέλεσμα όπως χρειάζεστε.

Αλλά θυμηθείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το API συνθέτη για την αποστολή ερωτημάτων.

 

 • Εκδηλώσεις

Μέσα στο σύστημα ελέγχου ταυτότητας Hyperledger Composer, ορίζουν ένα συμβάν στα επιχειρηματικά τους δίκτυα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν για συμμετέχοντες και στοιχεία.

Μετά τον καθορισμό των συμβάντων, οι λειτουργίες του επεξεργαστή συναλλαγών θα εκπέμψουν πίσω στο εξωτερικό σύστημα που συνέβη κάτι μεγάλης σημασίας στο δίκτυο.

Όταν εκπέμπουν τα συμβάντα, άλλα άτομα μπορούν να εγγραφούν σε αυτά τα συμβάντα χρησιμοποιώντας το API συνθέτη-πελάτη.

 

 • Έλεγχος πρόσβασης

Λοιπόν, για να διατηρηθούν όλα τα επιχειρηματικά δίκτυα, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ελέγχου πρόσβασης. Στην πραγματικότητα, αυτό βοηθά στη διατήρηση του ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό. Επιπλέον, θα βοηθούσε στον έλεγχο της πρόσβασης σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία και συνθήκες όπου οι συνομηλίκοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Συνήθως, η γλώσσα ελέγχου πρόσβασης είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε κάθε είδους συνθήκες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να πει «μόνο ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού μπορεί να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του σπιτιού».

Επίσης, για να εξωτερικεύσετε τον έλεγχο πρόσβασης, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε λογικές και θα ήταν εύκολο να διατηρήσετε, να αναπτύξετε, να εντοπίσετε σφάλματα και να ελέγξετε.

 

 • Αποθήκευση κατάστασης Blockchain

Όλες οι συναλλαγές του συστήματος θα υπάρχουν στο καθολικό blockchain. Επιπλέον, μια εκδήλωση η τρέχουσα κατάσταση των συμμετεχόντων και τα στοιχεία διατηρούνται στη βάση δεδομένων κατάστασης blockchain. Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως απαραίτητο να τα αποθηκεύσετε προκειμένου να διατηρηθεί η συναίνεση σωστά.

Έτσι, το blockchain θα διανείμει το καθολικό μεταξύ των κόμβων μαζί με τη βάση δεδομένων της κατάστασης. Επομένως, θα ενημερώσει επίσης το καθολικό και άλλες βάσεις δεδομένων κατάστασης στο δίκτυο. Επιπλέον, κάθε ομότιμος που χρησιμοποιεί ενεργά το πρωτόκολλο συναίνεσης θα είναι κυρίως υπεύθυνος για την ενημέρωσή του.

 

 • Επαγγελματικές κάρτες δικτύου

Οι επαγγελματικές κάρτες δικτύου είναι απολύτως απαραίτητες για τον έλεγχο ταυτότητας Hyperledger Composer. Γιατί; Λοιπόν, γιατί βασικά, αυτοί είναι ο συνδυασμός μεταδεδομένων, ταυτότητας και προφίλ σύνδεσης. Στην πραγματικότητα, με τη βοήθεια αυτών των επαγγελματικών καρτών, μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε στα επιχειρηματικά δίκτυα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τη δυνατότητα ταυτότητας εκτός του δικτύου σε ορισμένα πορτοφόλια ταυτοτήτων. Επιπλέον, εδώ, κάθε ταυτότητα θα συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο προφίλ σύνδεσης και επιχειρηματικό δίκτυο.

 

 • Προφίλ σύνδεσης

Στον έλεγχο ταυτότητας Hyperledger Composer, χρησιμοποιεί κυρίως προφίλ σύνδεσης για να καθορίσει σε ποιο σύστημα πρέπει να συνδεθεί. Στην πραγματικότητα, το προφίλ σύνδεσης είναι στην πραγματικότητα ένα έγγραφο JSON και αποτελεί μέρος της επαγγελματικής κάρτας δικτύου.

Επιπλέον, όλα τα προφίλ προέρχονται από τους προγραμματιστές του συστήματος στο οποίο συνδέονται. Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε μόνο για τη δημιουργία επαγγελματικών καρτών δικτύου και για να εξηγήσετε πώς να επικοινωνείτε μαζί τους.

 

 • Μητρώο Ιστορικών

Αναρωτηθήκατε ποτέ πού αποθηκεύονται τα επιτυχημένα αρχεία συναλλαγών; Λοιπόν, με τη βοήθεια του ιστορικού μητρώου όλες οι εγγραφές μιας επιτυχημένης συναλλαγής καταγράφονται στο καθολικό. Στην πραγματικότητα, σκεφτείτε το ως ένα εξειδικευμένο σύστημα μητρώου.

Επιπλέον, θα είχε ταυτότητες και συμμετέχοντες που την υπέβαλαν, συνδεδεμένες με τη συναλλαγή. Προφανώς, κανείς χωρίς έλεγχο ταυτότητας Hyperledger Composer δεν μπορεί να υποβάλει συναλλαγές ή να επιτρέψει τη συμμετοχή σε αυτό. Εν πάση περιπτώσει, το σύστημα αποθηκεύει τις συναλλαγές ως στοιχεία ιστορικούRecord.

Στην πραγματικότητα, ο χώρος ονομάτων του συστήματος θα καθορίσει αυτήν τη μορφή στοιχείου.

 

Κεφάλαιο-3: Αρχιτεκτονική συνθέτη Hyperledger

Με τη βοήθεια του δείγματος εφαρμογής Hyperledger Composer, οποιοσδήποτε προγραμματιστής ή αρχιτέκτονας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο blockchain.

Για παράδειγμα, REST API για σύνδεση κινητών ή διαδικτυακών εφαρμογών σε οποιαδήποτε επιχειρηματική λογική blockchain, κάθε λογική επιχειρηματικής λογικής που τρέχει στο blockchain, ενσωμάτωση υπάρχουσας εταιρικής βάσης δεδομένων με τη νέα αποκεντρωμένη λύση κλπ.

Στην αρχιτεκτονική του Hyperledger Composer, υπάρχουν συνολικά οκτώ εξαρτήματα υψηλού επιπέδου για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε. Ας δούμε τι είναι –

 • Χρόνοι εκτέλεσης
 • Διακομιστής REST
 • Διεπαφή γραμμής εντολών
 • SDK JavaScript
 • Πρόσθετα επεξεργαστή VSCode και Atom
 • Γεννήτρια κώδικα Yeoman
 • Διεπαφή χρήστη Ιστού Playground
 • Συνδετήρας LoopBack

 

Χρόνοι εκτέλεσης

Στην εφαρμογή δείγματος Hyperledger Composer, προσφέρει διαφορετικούς χρόνους εκτέλεσης με δυνατότητα σύνδεσης. Επιπλέον, τώρα έχει κυρίως τρεις υλοποιήσεις του χρόνου εκτέλεσης –

Υφάσματα Hyperledger v1.2. Εδώ, ο κρατικός χώρος αποθήκευσης βρίσκεται στο κατανεμημένο καθολικό.

Ενσωματωμένη εκτέλεση χρόνου εκτέλεσης. Εδώ, ο χρόνος εκτέλεσης εκτελείται σε μια διαδικασία Node.js. Ωστόσο, αυτό ταιριάζει κυρίως για τον έλεγχο μονάδας της επιχειρηματικής λογικής. Επιπλέον, το κράτος βρίσκεται στο χώρο αποθήκευσης κλειδιών-τιμών στη μνήμη.

Εφαρμογή χρόνου εκτέλεσης Ιστού. Εδώ, εκτελείται σε μια ιστοσελίδα και λειτουργεί κυρίως στο Playground. Επιπλέον, εδώ, το κράτος βρίσκεται στο ιστορικό του τοπικού προγράμματος περιήγησης.

 

Προφίλ σύνδεσης

Στην πραγματικότητα, τα προφίλ σύνδεσης συμβάλλουν κυρίως στον προσδιορισμό του τρόπου σύνδεσης με τον χρόνο εκτέλεσης. Επιπλέον, υπάρχει αρκετή διαμόρφωση για κάθε τύπο εκτέλεσης εκτέλεσης.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Hyperledger Fabric έναντι 1.2 runtimes, τότε θα έχει θύρες TCP / IP και διευθύνσεις των ομότιμων Fabric. Επιπλέον, θα είχε επίσης κρυπτογραφικά πιστοποιητικά και πολλά άλλα.

Όπως γνωρίζετε ήδη ότι τα προφίλ Σύνδεσης αποτελούν μέρος της δειγματοληπτικής εφαρμογής επαγγελματικής κάρτας δικτύου και Hyperledger Composer.

 

SDK JavaScript

Στο δείγμα της εφαρμογής Hyperledger Composer, υπάρχει JavaScript SDK. Στην πραγματικότητα, το SDK JavaScript είναι ένα σύνολο διαφορετικών API Node.js. Αυτά τα API βοηθούν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές που μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να διαχειριστούν το δημιουργημένο επιχειρηματικό δίκτυο.

Τα API συνήθως χωρίζονται σε δύο ενότητες npm –

 • Συνθέτης-διαχειριστής: Εδώ, διαχειρίζεται το επιχειρηματικό δίκτυο, όπως αναβάθμιση, εκκίνηση ή εγκατάσταση.
 • Συνθέτης-πελάτης: Αυτό εκτελεί κυρίως εργασίες ανάγνωσης, διαγραφής, δημιουργίας και ενημέρωσης σε συμμετέχοντες και στοιχεία. Επιπλέον, υποβάλλει συναλλαγές στο επιχειρηματικό δίκτυο.

 

Ας δούμε τις λεπτομέρειες αυτών των στοιχείων του δείγματος εφαρμογής Hyperledger Composer.

Συνθέτης-πελάτης

Στην πραγματικότητα, αυτή η ενότητα είναι βασικά εγκατεστημένη στην τοπική εξάρτηση οποιασδήποτε εφαρμογής. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να συνδεθείτε με συμμετέχοντες, στοιχεία ή να υποβάλετε συναλλαγή ενός επιχειρηματικού δικτύου. Έτσι, αυτή η ενότητα είναι εξαιρετικά απαραίτητη.

Όταν το δίκτυό σας βρίσκεται σε παραγωγή, θα χρειαστείτε αυτήν τη λειτουργική μονάδα για να προσθέσετε μια άμεση εξάρτηση αυτής της εφαρμογής.

 

Συνθέτης-διαχειριστής

Εν πάση περιπτώσει, η ενότητα διαχειριστή θα ακολουθούσε τα ίδια βήματα με την εφαρμογή πελάτη, αλλά εδώ θα εγκατασταθεί στη διαχειριστική εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας αυτήν την ενότητα, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ή να αναπτύξει επιχειρηματικά δίκτυα ή να αλλάξει τον ορισμό του.

 

Διεπαφή γραμμής εντολών

Το εργαλείο γραμμής εντολών θα βοηθήσει τους διαχειριστές ή τους προγραμματιστές να διαχειρίζονται ή να αναπτύσσουν ορισμούς επιχειρηματικού δικτύου. Έτσι, είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της δειγματοληπτικής εφαρμογής Hyperledger Composer.

 

Διακομιστής REST

Λοιπόν, ο διακομιστής REST δημιουργεί βασικά ένα Open API ή Swagger REST API για το επιχειρηματικό δίκτυο. Η όλη διαδικασία δημιουργίας γίνεται αυτόματα. Επιπλέον, ο διακομιστής REST θα μετατρέψει το μοντέλο συνθέτη για το επιχειρηματικό δίκτυο χρησιμοποιώντας έναν ορισμό Open API.

Εν πάση περιπτώσει, ο χρόνος εκτέλεσης διαβάζει κυρίως, διαγράφει, ενημερώνει και δημιουργεί συμμετέχοντες και στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν την επεξεργασία ή την υποβολή συναλλαγών.

 

Συνδετήρας LoopBack

Βασικά, ο διακομιστής REST χρησιμοποιεί το LoopBack Connector. Ωστόσο, πολλά εργαλεία ενσωμάτωσης μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε αυτόνομο είναι αυτά που υποστηρίζουν το LoopBack εγγενώς. Επιπλέον, τα εργαλεία LoopBack μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για ένα πιο προηγμένο επίπεδο προσαρμογής των REST APIs.

 

Διεπαφή χρήστη Ιστού Playground

Αυτό είναι σχετικά σημαντικό στην αρχιτεκτονική. Στην πραγματικότητα, είναι μια διεπαφή χρήστη ιστού για τη δοκιμή και τον καθορισμό επιχειρηματικών δικτύων. Επιπλέον, διασφαλίζει ότι ένας αναλυτής επιχείρησης θα έκανε πρωτότυπο ή δείγμα επιχειρηματικής λογικής που εκτελείται στο χρόνο εκτέλεσης του Fabric ή στον ιστό.

 

Yeoman Code Generators

Η γεννήτρια κώδικα Yeoman είναι ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα που δημιουργεί τον σκελετό οποιουδήποτε έργου όπως –

 • εφαρμογή js
 • Γωνιακή εφαρμογή Ιστού
 • Επιχειρηματικό δίκτυο σκελετού

 

Επεκτάσεις VSCode και Atom Editor

Οι επεκτάσεις του επεξεργαστή του VSCode και του Atom είναι στην πραγματικότητα η συμβολή της τεράστιας κοινότητας του Composer. Εν πάση περιπτώσει, ο VSCode είναι μια εξαιρετικά ισχυρή επέκταση που μπορεί να επικυρώσει αρχεία ACL ή μοντέλα Composer. Μπορεί επίσης να προσφέρει επισήμανση σύνταξης, υποστήριξη αποσπάσματος και εντοπισμό σφαλμάτων.

Από την άλλη πλευρά, το πρόσθετο Atom είναι περισσότερο βασικό επίπεδο και μπορεί να επισημάνει μόνο τη σύνταξη.

 

Κεφάλαιο-4: Διαδικασία εγκατάστασης του Hyperledger Composer

Λοιπόν, για να εκτελέσετε το εργαλείο θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Composer στο δίκτυο. Εν πάση περιπτώσει, το Hyperledger Εγκατάσταση συνθέτη διαιρείται κυρίως σε δύο μέρη. Αυτά είναι –

 • Προαπαιτούμενα
 • Το περιβάλλον ανάπτυξης

Για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τις προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, το περιβάλλον ανάπτυξης. Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε πώς γίνεται!

 

Εγκατάσταση προ-απαιτήσεων

Λοιπόν, για την εγκατάσταση του Hyperledger Composer, θα πρέπει να έχετε macOS ή Ubuntu στον υπολογιστή σας. Επομένως, προτού προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάποιο από αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα. Θα σας πω πώς να εγκαταστήσετε καθένα από αυτά.

 

Ubuntu

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 4 GB μνήμης RAM για να εκτελέσετε το Fabric and Composer στον υπολογιστή σας.

Αυτά είναι τα ακόλουθα στοιχεία που χρειάζεστε για τα εργαλεία ανάπτυξης –

 • Λειτουργικά συστήματα: Ubuntu 16.04 LTS ή Linux 14.04. Εδώ, και τα δύο πρέπει να είναι 64-bit. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mac OS 10.12.
 • Docker-Compose: Έκδοση 1.8 ή περισσότερο
 • Docker-Engine: Έκδοση 17.03 ή παραπάνω
 • npm: v5.x
 • Python: 2.7.x
 • Κόμβος: 8,9 ή περισσότερο (η έκδοση σημειώσεων 9 και άνω δεν υποστηρίζεται)
 • git: 2.9.x ή υψηλότερη

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα ανάλογα με την επιλογή σας, αλλά οι προγραμματιστές προτείνουν τον VSCode.

Εάν θέλετε να τα εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας Linux, φροντίστε να τα ακολουθήσετε –

 • Μην χρησιμοποιείτε root, αλλά συνδεθείτε ως κανονικός χρήστης.
 • Μην χρησιμοποιείτε npm με sudo.
 • Όταν εγκαθιστάτε τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, χρησιμοποιήστε πρώτα μπούκλα και, στη συνέχεια, αποσυμπιέστε με το sudo.
 • Κατά την εκτέλεση του prereqs-ubuntu.sh, εκτελέστε το ως κανονικός χρήστης. Ωστόσο, μπορεί να ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης ρίζας, επειδή ορισμένες από τις διαδικασίες εγκατάστασης πρέπει να χρησιμοποιούν root.
 • Μην κάνετε ρίζα.
 • Μην εγκαταστήσετε κόμβους παγκοσμίως ως ρίζα.

 

Μπορείτε να δείτε τους αρχεία doc για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λήψης των προαπαιτούμενων για την εγκατάσταση του Hyperledger Composer.

 

Mac OS

Για την εγκατάσταση του MacOS Hyperledger Composer, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μερικά από αυτά τα εργαλεία πριν πάτε για το Composer. Αυτά είναι –

 • Apple Xcode και nvm.
 • έκδοση macOS 10.12.

Λοιπόν, πρώτα θα πρέπει να εγκαταστήσετε το nvm επειδή θα σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε, να αλλάξετε και να ενημερώσετε σε διαφορετικές εκδόσεις του Node.js.

Επιπλέον, θα πρέπει να εγκαταστήσετε Node, Docker και VSCode. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να δείτε τους έγγρ για να κατανοήσετε πλήρως τους κωδικούς που θα εκτελεστούν για εγκατάσταση του Hyperledger Composer.

 

Εγκατάσταση του περιβάλλοντος ανάπτυξης

Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μερικές από αυτές τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε τα εργαλεία ανάπτυξης στο Hyperledger Composer. Ας δούμε λοιπόν τι είναι.

 

Στοιχεία που πρέπει να εγκαταστήσετε

Πρώτα απ ‘όλα, ξεκινήστε με τα εργαλεία CLI. Βασικά, υπάρχουν μερικά εργαλεία CLI που είναι χρήσιμα, αλλά ο συνθέτης-cli θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Στη συνέχεια, πάρτε το Yeoman, τον συνθέτη-υπόλοιπο-διακομιστή και το γεννήτρια-υπερπληρωτή-συνθέτη. Παρόλο που αυτά τα τρία δεν αποτελούν το βασικό μέρος του συστήματος, εξακολουθούν να είναι χρήσιμα.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την παιδική χαρά. Για αυτό, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή προγράμματος περιήγησης και να την εγκαταστήσετε για δοκιμές και επεξεργασία στον τοπικό υπολογιστή σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να ρυθμίσετε το IDE σας. Παρόλο που έχετε παιδική χαρά για να εργαστείτε στον προγραμματισμό του επιχειρηματικού σας δικτύου, πολλοί από εσάς θα θέλατε να εργαστείτε σε ένα IDE.

Τέλος, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Hyperledger Fabric, θα σας έδινε τη βάση του επιχειρηματικού σας δικτύου. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, θα πρέπει σίγουρα να τα ελέγξετε έγγραφα.

 

Κεφάλαιο-5: Πώς να χρησιμοποιήσετε την παιδική χαρά

Το Hyperledger Composer Playground είναι μια ισχυρή διεπαφή χρήστη, όπου μπορείτε να αναπτύξετε, να διαμορφώσετε ή ακόμα και να δοκιμάσετε το επιχειρηματικό σας δίκτυο. Επιπλέον, με τη βοήθεια προηγμένων λειτουργιών, μπορείτε εύκολα να προσκαλέσετε άλλους συμμετέχοντες στο δίκτυό σας.

Επιπλέον, θα μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο ασφάλειας του δικτύου σας και να συνδεθείτε με άλλα επιχειρηματικά δίκτυα εκεί έξω.

Εάν είστε σχετικά νέοι στο Hyperledger Composer Playground, θα συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στα μαθήματα του Playground. Είναι επειδή το σεμινάριο σίγουρα θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να αναπτύξετε, να διαμορφώσετε ή ακόμα και να δοκιμάσετε το δίκτυο της επιχείρησής σας. Και πρέπει να το γνωρίζετε πριν αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με τις Business Network Cards.

Υποσημείωση: Εάν εσείς και ένας άλλος χρήστης χρησιμοποιείτε το Hyperledger Composer Playground για να συνδεθείτε στην ίδια παρουσία του Fabric, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανανεώσει το πρόγραμμα περιήγησης μετά την επεξεργασία. Εάν δεν το κάνετε, υπάρχει πιθανότητα η αποθήκευσή σας να μην αποθηκεύτηκε. Όταν ανανεώνετε το πρόγραμμα περιήγησης, θα αποδεχτεί τις αλλαγές που κάνατε στο δίκτυο. Στην πραγματικότητα, εάν αλλάξετε το επιχειρηματικό δίκτυο χωρίς να αποδεχτείτε άλλες αλλαγές χρήστη, οι αλλαγές θα χαθούν για πάντα.

 

Πώς να πλοηγηθείτε στην παιδική χαρά του Hyperledger Composer

Σελίδα επιχειρηματικού δικτύου

Όταν ξεκινάτε το Playground, θα δείτε προφανώς αυτήν τη σελίδα στην αρχή. Είναι η προεπιλεγμένη σελίδα προορισμού αυτού του εργαλείου. Επιπλέον, συμπληρώστε εδώ, μπορείτε να δείτε ποιες επαγγελματικές κάρτες δικτύου έχετε για χρήση. Στην πραγματικότητα, κάθε μία από τις επαγγελματικές κάρτες δικτύου θα σας έδινε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη σύνδεση σε ένα έγκυρο δίκτυο.

Αφού επιλέξετε ένα επιχειρηματικό δίκτυο, θα μεταβείτε στη σελίδα Ορισμός.

Με λίγα λόγια, από αυτήν τη σελίδα, θα πρέπει να κάνετε πολλά πράγματα. Αυτά είναι –

 • Σύνδεση σε υπάρχον επιχειρηματικό δίκτυο:

Ίσως έχετε ήδη αναπτύξει ένα επιχειρηματικό δίκτυο και έχετε μια κάρτα για αυτό. Έτσι, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στην κάρτα και να συνδεθείτε σε αυτό το επιχειρηματικό δίκτυο.

 • Ανάπτυξη νέου επιχειρηματικού δικτύου:

Ίσως είναι η πρώτη σας φορά στο Hyperledger Composer Playground και θέλετε να αναπτύξετε ένα ολοκαίνουργιο επιχειρηματικό δίκτυο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει κάποιο δείγμα επιχειρηματικού δικτύου που μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το δικό σας σύστημα ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από το μηδέν.

 • Αλληλεπίδραση με επαγγελματικές κάρτες δικτύου:

Λοιπόν, γνωρίζετε ήδη ότι οι επαγγελματικές κάρτες είναι το μέσο σύνδεσης σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο. Συνήθως, είναι ένας συνδυασμός ταυτότητας και προφίλ. Συνήθως, η κάρτα θα σας δώσει τη δυνατότητα να τη διαγράψετε ή να την εξαγάγετε για να συνδεθείτε ακόμη και σε άλλο επιχειρηματικό σύστημα στο Hyperledger Composer Playground.

 • Εισαγωγή BNC:

Ίσως εξήγαγε μια επαγγελματική κάρτα από το Playground και τώρα θέλω να την εισαγάγω σε άλλη. Έτσι, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το αρχείο .card από τον προηγούμενο υπολογιστή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την επιλογή “προσθήκη κάρτας επαγγελματικού δικτύου” για εισαγωγή.

 • Σύνδεση με χρήση μυστικού χρήστη και αναγνωριστικού χρήστη:

Στην πραγματικότητα, αυτό λειτουργεί όταν έχετε ήδη μυστικό χρήστη ή αναγνωριστικό χρήστη από τον διαχειριστή του δικτύου σας. Έτσι, για αυτό, απλώς χρησιμοποιήστε την επιλογή “Σύνδεση χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια” για να μπείτε στην καρτέλα και να δημιουργήσετε την απαραίτητη κάρτα όπως χρειάζεστε.

 • Δείτε τον οδηγό παιδικής χαράς:

Εάν είστε νέοι στην πλατφόρμα, τότε θα πρέπει να δείτε τα σεμινάρια για να το αποκτήσετε. Επιπλέον, το σεμινάριο θα σας ενημερώσει σίγουρα πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό δίκτυο από το μηδέν και πώς μπορείτε να εκτελέσετε άλλες βασικές λειτουργίες.

 

Επιλογές επιχειρηματικού δικτύου

Αφού συνδεθείτε στο δίκτυο, θα λάβετε δύο επιλογές – Καρτέλα Ορισμός και καρτέλα Δοκιμή.

Σε αυτά τα δύο, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές λειτουργίες. Εάν δεν αλλάξετε το όνομα του δικτύου επιχείρησης, θα είναι βασικό δείγμα-δίκτυο.

Ας δούμε τι έχουν αυτές οι δύο καρτέλες για εσάς.

 

Η καρτέλα Ορισμός

Με τη βοήθεια από την καρτέλα καθορισμός, μπορείτε να αναβαθμίσετε, να επεξεργαστείτε ή ακόμα και να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σας δίκτυο. Στην πραγματικότητα, στη σελίδα, στην αριστερή γωνία, θα δείτε ότι υπάρχει μια λίστα αρχείων που ορίζουν το επιχειρηματικό σας δίκτυο.

Για να δείτε τα περιεχόμενα αυτών των αρχείων, πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτά και, στη συνέχεια, θα ανοίξει την προβολή ενός συντάκτη για να το επεξεργαστείτε και να το δείτε. Επιπλέον, εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα αρχεία, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στο κουμπί προσθήκης αρχείου. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσθέσετε αρχεία σεναρίων, αρχεία μοντέλου, αρχεία ερωτημάτων και αρχεία ελέγχου πρόσβασης στο δίκτυό σας.

Αφού αλλάξετε και προσθέσετε αρχεία, μπορείτε να αναπτύξετε τις αλλαγές με τη βοήθεια από το κουμπί Ανάπτυξη αλλαγών στο Hyperledger Composer Playground.

Μετά την ανάπτυξη των αλλαγών, μπορείτε να τις δοκιμάσετε με την καρτέλα Δοκιμή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εξαγάγετε το δίκτυο της επιχείρησής σας ως αρχείο a.bna.

Αλλά θυμηθείτε τι είπα νωρίτερα, μην ξεχάσετε να ανανεώσετε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

 

Η καρτέλα δοκιμής

Λοιπόν, με τη βοήθεια της καρτέλας Δοκιμή, μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε το αναπτυσσόμενο δίκτυο, όπως πώς λειτουργούν οι τύποι των συμμετεχόντων ή πώς λειτουργούν τα στοιχεία ή ακόμη και οι διαδικασίες συναλλαγών. Στην αριστερή πλευρά της καρτέλας, θα δείτε ότι όλα τα στοιχεία και οι συμμετέχοντες βρίσκονται σε μια λίστα.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε οποιοδήποτε από αυτά, θα ανοίξει ένα μητρώο από το οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις ενεργές παρουσίες. Εάν δεν έχετε ακόμη συμμετέχοντες ή στοιχεία στην πλατφόρμα, τα μητρώα θα είναι κενά.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τυχόν αντίστοιχες συναλλαγές, στοιχεία ή συμμετέχοντες από το μητρώο.

Επίσης, από το μητρώο όλων των συναλλαγών μπορείτε να δείτε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο. Επιπλέον, θα δείτε ακόμη συναλλαγές που συνέβησαν κατά τη δημιουργία νέων στοιχείων ή συμμετεχόντων.

Επιπλέον, για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά ή όχι, μπορείτε απλά να υποβάλετε μια συναλλαγή και να δείτε τι συνέβη από τα αρχεία. Είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για τον εντοπισμό τυχόν ελαττωματικών συναλλαγών ή τυχόν σφάλματα κώδικα.

 

Κεφάλαιο-6: Ανάπτυξη επιχειρηματικού δικτύου Blockchain

Ορισμός επιχειρηματικού δικτύου

Το Business Network Definition είναι μια από τις κύριες έννοιες του προγράμματος προγραμματισμού πολλαπλών οργανισμών Hyperledger Composer. Στην πραγματικότητα, θα τα γνωρίζετε από την κλάση BusinessNetworkDefinition. Επιπλέον, συνήθως ορίζονται στη συνθετική-κοινή ενότητα και τόσο ο διαχειριστής όσο και ο πελάτης μπορούν να το εξαγάγουν.

Βασικά, έχει τρεις τύπους αρχείων –

 • Αρχεία μοντέλου
 • Αρχεία JavaScript
 • Αρχεία ελέγχου πρόσβασης

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα αρχείων θα σας επιτρέψουν να ορίσετε τον τομέα για το δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία JavaScript περιέχουν κυρίως λειτουργίες επεξεργαστή για συναλλαγές. Επιπλέον, οι λειτουργίες του επεξεργαστή συναλλαγών εκτελούνται στο Fabric και θα έχουν πρόσβαση σε μητρώα στοιχείων.

Οποιοδήποτε είδος αναλυτή Hyperledger Composer πολλαπλών οργανισμών μπορεί να δημιουργήσει τα μοντέλα αρχείων επειδή θα καθορίζουν την ίδια τη δομή της εταιρείας τους.

Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία JavaScript θα ήταν η κορυφαία προτεραιότητα των προγραμματιστών, διότι αυτά θα μετέφεραν τις απαιτήσεις από τους επιχειρηματικούς αναλυτές.

Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία ελέγχου πρόσβασης θα ελέγχουν τη σωστή πρόσβαση του συμμετέχοντα σε διαφορετικά αρχεία και λειτουργίες του δικτύου.

 

Ανάπτυξη επιχειρηματικών δικτύων

Η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού δικτύου είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων. Δείτε τι είναι από κάτω.

 • Μοντέλο

Οι προγραμματιστές των πολλαπλών οργανισμών Hyperledger Composer θα συνεργαστούν με τους επιχειρηματικούς αναλυτές για να μοντελοποιήσουν τον τομέα τους. Επιπλέον, θα έχει τη Γλώσσα Μοντελοποίησης Συνθετών και θα παρέχει τη βασική δομή των περιουσιακών στοιχείων και άλλων πόρων.

 

 • Έλεγχος πρόσβασης

Παράλληλα με το μοντέλο, οι τεχνικοί αναλυτές ή προγραμματιστές του Hyperledger Composer, πολλοί οργανισμοί θα εργαζόταν για τους κανόνες ελέγχου πρόσβασης. Στην πραγματικότητα, θα υπήρχαν πολλαπλές συνθήκες και σημεία εισόδου μορφής πολλαπλού επιπέδου για τους κόμβους.

 

 • Παρατάσσω

Μετά το σενάριο, τη συσκευασία και τον έλεγχο πρόσβασης, οι προγραμματιστές αναπτύσσουν το δίκτυο και χρησιμοποιούν εργαλεία γραμμής εντολών για να το δοκιμάσουν.

 

 • Δοκιμή

Λοιπόν, για δοκιμές, πρέπει να υπάρχει ένα ιδανικό μοντέλο. Έτσι, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλαίσια Chai ή Mocha για σύγκριση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Fabric για αυτό το λόγο.

 

 • Ενσωματώνουν

Μετά από όλες τις δοκιμές, η εφαρμογή front-end μπαίνει στο παιχνίδι. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή REST για να δημιουργήσετε REST API για την εφαρμογή front-end.

 

Ανάπτυξη εφαρμογών

Πολλοί οργανισμοί Hyperledger Composer θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κινητά, στον ιστό ή στο Node.js ανάπτυξη εφαρμογών. Γι ‘αυτό το εργαλείο υποστηρίζει τη δημιουργία αυτών στο πλαίσιο.

 

 • Γράψτε μια εφαρμογή Node.js

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αναπτύξετε εφαρμογές Node.js για εργασία με την πλατφόρμα πολλαπλών οργανισμών Hyperledger Composer. Επιπλέον, σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυο, να το ενημερώσετε, να διαγράψετε στοιχεία, να διαβάσετε μητρώα και πολλά άλλα.

 

 • Δημιουργία εφαρμογών ιστού

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή ιστού που θέλετε να συνδεθείτε στο δίκτυο μπορεί να πραγματοποιήσει κλήση REST API. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος να πάτε είναι να χρησιμοποιήσετε τον διακομιστή REST για τη δημιουργία ενός API για τις εφαρμογές.

 

 • Εγγραφείτε σε εκδηλώσεις

Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές Node.js μπορούν να εγγραφούν σε συμβάντα στο σύστημα. Όπως γνωρίζετε ήδη, θα ορίσετε τα γεγονότα στο παρελθόν και θα εκπέμπονταν όταν πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες συναλλαγές στην πλατφόρμα.

 

Ενσωμάτωση υφιστάμενων συστημάτων

Μπορείτε να ενσωματώσετε οποιαδήποτε υπάρχοντα συστήματα χρησιμοποιώντας το Loopback API από τα παραδείγματα του Hyperledger Composer. Ας δούμε πώς γίνεται για παραδείγματα Hyperledger Composer.

 • Δημιουργήστε ένα REST API χρησιμοποιώντας τον διακομιστή REST.
 • Φροντίστε να δημοσιεύσετε συμβάντα από τον διακομιστή REST.
 • Προσθήκη διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας για τον διακομιστή REST.
 • Ενεργοποιήστε τον διακομιστή REST για λειτουργία πολλαπλού χρήστη.
 • Τα HTTPS και TLS θα διασφαλίζουν την ασφάλεια του διακομιστή REST. Επομένως, φροντίστε να τα προσθέσετε ή να τα διαμορφώσετε σωστά.
 • Επίσης, μπορείτε να αναπτύξετε τον διακομιστή REST έτσι ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε οποιαδήποτε υπάρχουσα λύση δικτύου με το νέο σύστημα.
 • Μπορείτε να προσαρμόσετε τον διακομιστή RST από το επιχειρηματικό δίκτυο για να εφαρμόσετε προσαρμοσμένο REST API για τις εφαρμογές σας.
 • Το Node-RED σας επιτρέπει να υποβάλετε, να διαβάσετε συναλλαγές, να ενημερώσετε ή να διαγράψετε στοιχεία και να εγγραφείτε σε συμβάντα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επεξεργαστές συναλλαγών για να καλέσετε εξωτερικές υπηρεσίες HTTP ή REST για την κατάργηση πολύπλοκων υπολογισμών από το blockchain.

 

Κεφάλαιο-7: Διαχείριση και διάγνωση ζητημάτων

Διαχείριση της Λύσης

Η διαχείριση των παραδειγμάτων του Hyperledger Composer αναφέρεται κυρίως στις ταυτότητες και τη διαχείριση των συμμετεχόντων. Επιπλέον, αυτά τα δύο στοιχεία είναι η βασική ιδέα οποιουδήποτε συστήματος blockchain για επιχειρήσεις.

 

 • Προσθήκη Συμμετεχόντων

Θα πρέπει να προσθέσετε τους συμμετέχοντες στο δίκτυο για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στα παραδείγματα του Hyperledger Composer. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν στοιχεία και θα τα ανταλλάξουν ακόμη και με άλλους συμμετέχοντες στο σύστημα.

 

 • Εισαγωγή, εξαγωγή και δημιουργία BNC

Με τη βοήθεια των εργαλείων Hyperledger Composer, η δημιουργία μιας επαγγελματικής κάρτας δικτύου είναι απλώς εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας συνδυασμός ταυτοτήτων, πιστοποιητικών και προφίλ σύνδεσης για να το κάνετε. Επιπλέον, τα εργαλεία βοηθούν επίσης στην εξαγωγή, την εισαγωγή άλλων BNC.

 

 • Έκδοση ταυτότητας για συμμετέχοντα

Μπορείτε να εκδώσετε μια ταυτότητα για έναν συμμετέχοντα με τη βοήθεια της γραμμής εντολών ή του API από τα εργαλεία Hyperledger Composer. Επομένως, όταν εκδίδετε μια νέα ταυτότητα, ο συμμετέχων θα έχει άδεια να αλληλεπιδράσει με το σύστημα.

 

 • Δέσμευση ενός συμμετέχοντα σε μια υπάρχουσα ταυτότητα

Ίσως έχετε ήδη κάνει μια ταυτότητα με τη βοήθεια των εργαλείων Hyperledger Composer. Έτσι, τώρα πρέπει μόνο να συνδέσετε έναν συμμετέχοντα με αυτό. Λοιπόν, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών ή το API, τις ίδιες οδηγίες για τη δημιουργία της ταυτότητας.

 

 • Λίστα όλων των ταυτοτήτων

Για να διατηρήσετε ένα σωστό σύστημα διαχείρισης ταυτότητας, θα πρέπει να χαρτογραφήσετε όλους τους συμμετέχοντες μαζί με ταυτότητες. Λάβετε λοιπόν μια λίστα και ελέγξτε τις βάσει των ταυτοτήτων για να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό.

 

 • Ανάκληση συμμετέχοντος από ταυτότητα

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, μπορείτε να ακυρώσετε μια ταυτότητα από έναν συμμετέχοντα. Επομένως, ο συμμετέχων δεν μπορεί πλέον να εισέλθει στο επιχειρηματικό δίκτυο ούτε να αλληλεπιδράσει με αυτό.

 

Διάγνωση προβλημάτων

Τα εργαλεία Hyperledger Composer χρησιμοποιούν τη μονάδα καταγραφής Winston και επιπλέον, θα υποβάλουν μήνυση στη μονάδα Config για να ελέγξουν και τις πληροφορίες διαμόρφωσης. Στην πραγματικότητα, εάν δεν βρει τίποτα, θα χρησιμοποιήσει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν δεν εντοπίσει ένα αρχείο διαμόρφωσης, θα δώσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Βασικά, θα πει ότι δεν μπορούσε να βρει καμία διαμόρφωση στον κατάλογο. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε ικανοποιημένοι με τις προεπιλογές, τότε μπορείτε να αποκρύψετε το μήνυμα με μεταβλητές περιβάλλοντος.

 

Διάγνωση ενός ζητήματος

Με τη βοήθεια των εργαλείων Hyperledger Composer, μπορείτε εύκολα να διαγνώσετε τυχόν σφάλματα στο σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μια εφαρμογή, μπορείτε να λάβετε διαγνωστικό έλεγχο για αυτήν. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε ένα πλαίσιο καταγραφής για να λάβετε τα διαγνωστικά.

 

Βασικά, υπάρχουν 2 είδη κοντέινερ για καταγραφή –

 • Το κοντέινερ όπου εκτελείται η εφαρμογή
 • Το κοντέινερ κώδικα αλυσίδας όπου εκτελούνται οι συναλλαγές

 

Προεπιλεγμένη διαμόρφωση

Στο πλαίσιο, θα δείτε καταγεγραμμένες πληροφορίες σε όλα αυτά τα ακόλουθα επίπεδα –

 • Προειδοποιώ
 • Λάθος
 • Πολύλογος
 • Πληροφορίες
 • Εντοπισμός σφαλμάτων

Εν πάση περιπτώσει, τα αρχεία καταγραφής εξόδου ή εισόδου παράγονται κυρίως στο τέλος ή στην αρχή μιας λειτουργίας. Έτσι, θα τα λάβετε στο επίπεδο εντοπισμού σφαλμάτων.

 

Πώς να ελέγξετε τι παράγεται?

Εάν θέλετε να ελέγξετε τη θέση ή τον τύπο των πληροφοριών που παράγονται μετά τη διάγνωση με τα εργαλεία Hyperledger Composer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή διαμόρφωση JSON. Έτσι, με τη βοήθεια της μονάδας Config, μπορείτε εύκολα να δομήσετε το αρχείο JSON.

Με αυτόν τον έλεγχο, μπορείτε να λάβετε –

 • Σε ποιο επίπεδο θα παράγουν τα μηνύματα?
 • Πού θα πήγαιναν τα μηνύματα?

 

Κεφάλαιο-8: Μαθήματα συνθέτη Hyperledger

Εκμάθηση παιδικής χαράς

Για να σας βοηθήσουν προσφέρουν ένα πλήρες σεμινάριο Playground Hyperledger Composer. Χρησιμοποιώντας τη διαδικασία, μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα. Θα το περιγράψω εν συντομία εδώ.

 

 • Βήμα πρώτο: Ξεκινήστε το Composer Playground

Λοιπόν, πρώτα στο φροντιστήριο Hyperledger Composer, θα πρέπει να ξεκινήσετε το Playground. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη του επιχειρηματικού δικτύου μόλις ανοίξει.

 • Βήμα δεύτερο: Δημιουργήστε ένα επιχειρηματικό δίκτυο

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό δίκτυο. Έτσι, για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο ή μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το δικό σας πρότυπο.

 • Βήμα τρίτο: Σύνδεση στο επιχειρηματικό δίκτυο

Μετά τη δημιουργία, θα δείτε μια επαγγελματική κάρτα δικτύου. Επομένως, πρέπει να κάνετε κλικ στο κιτ για να συνδεθείτε στο δίκτυο. Υπάρχει επίσης ένα άλλο φροντιστήριο Hyperledger Composer εδώ για πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές σύνδεσης πορτοφολιού.

 • Βήμα τέταρτο: Προσθήκη μοντέλων αρχείων

Μόλις μπείτε, μεταβείτε στην καρτέλα καθορισμός και δημιουργήστε μοντέλα αρχείων ή ακόμα και επεξεργαστείτε το όπως θέλετε. Επίσης, υπάρχει ένα πρότυπο για να δείτε.

 • Βήμα πέμπτο: Προσθήκη αρχείων δέσμης ενεργειών επεξεργαστή συναλλαγών

Αφού ορίσετε τα μοντέλα αρχείων, μπορείτε να προχωρήσετε σε αρχεία λογικής συναλλαγών για το δίκτυο. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί κυρίως λειτουργίες JavaScript. Όλες οι συναρτήσεις θα εκτελούσαν κατά την επεξεργασία μιας συναλλαγής.

 • Βήμα έκτο: Έλεγχος πρόσβασης

Με τη βοήθεια αρχείων ελέγχου πρόσβασης, μπορείτε να ορίσετε τους κανόνες και να περιορίσετε την πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα του δικτύου.

 • Βήμα επτά: Ανάπτυξη του επιχειρηματικού δικτύου

Μόλις έχετε όλα τα αρχεία ελέγχου πρόσβασης, τα αρχεία μοντέλου και το σενάριο έτοιμα, μπορείτε να αναπτύξετε το δίκτυο για να το δοκιμάσετε.

 • Βήμα Οκτώ: Δοκιμάστε τον ορισμό δικτύου

Πρώτα δοκιμάστε τον ορισμό του δικτύου δημιουργώντας συμμετέχοντες, στοιχεία και πραγματοποιήστε συναλλαγή μέσω διαδικτύου.

 • Βήμα Εννέα: Δημιουργήστε συμμετέχοντες

Στην πραγματικότητα, προσθέστε γρήγορα δύο συμμετέχοντες στο δίκτυο, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε στοιχεία μεταξύ αυτών και να δείτε τα αποτελέσματα.

 • Βήμα δέκα: Δημιουργία στοιχείων

Μετά από αυτό, δημιουργήστε στοιχεία και ορίστε έναν από τους συμμετέχοντες τον κάτοχο αυτού του στοιχείου, έτσι ώστε ο κόμβος να μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές του στοιχείου.

 • Βήμα έντεκα: Μεταφορά στοιχείων

Επιπλέον, μεταφέρετε μερικά από τα στοιχεία στον άλλο συμμετέχοντα και ελέγξτε το αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να το επαναλάβετε το αντίστροφο.

Μετά από αυτό, θα γνωρίζετε τελικά εάν η πλατφόρμα σας λειτουργεί καλύτερα ή όχι.

 

Άλλα μαθήματα για να κοιτάξετε

Υπάρχει επίσης φροντιστήριο Hyperledger Composer για προγραμματιστές που πρέπει να γνωρίζουν την τεχνική πτυχή των λύσεων. Με τη βοήθεια αυτών μαθήματα, οι προγραμματιστές μπορούν ακόμη και να το τροποποιήσουν και να το κάνουν όπως θέλουν.

Εκτός από αυτό υπάρχει επίσης ερωτήματα Εκπαιδευτικό Hyperledger Composer. Σε αυτό, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το REST API ή τη γλώσσα ερωτήματος συνθέτη.

Στην πραγματικότητα, η γλώσσα ερωτήματος μπορεί να φιλτράρει το αποτέλεσμα οποιωνδήποτε κριτηρίων και ακόμη και να επικαλεστεί ορισμένες μεταβάσεις. Για παράδειγμα, θα επικαλέστηκε οποιαδήποτε ενέργεια αφαίρεσης στοιχείων ή ενημέρωσης των συνόλων αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να βρείτε τα αρχεία ερωτήματος στον γονικό κατάλογο, θα έχουν μια επέκταση αρχείου που ονομάζεται.qry στο επιχειρηματικό δίκτυο. Έτσι, για να σας κάνει να χειρίζεστε τις λειτουργίες του ερωτήματος τέλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό Hyperledger Composer ως οδηγό σας.

 

Κεφάλαιο-9: Τελική σημείωση

Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο τελικό σημείο του οδηγού Hyperledger Composer. Στην πραγματικότητα, τα παραδείγματα του Hyperledger Composer μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς εάν θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα ένα δίκτυο blockchain.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εκκίνηση ενός δικτύου blockchain είναι σχετικά εύκολη με τη βοήθεια του Playground τους. Έτσι, η δοκιμή νέων παραδειγμάτων Hyperledger Composer είναι μια εξαιρετική επιλογή εδώ. Όχι μόνο μπορείτε να διαμορφώσετε το όλο θέμα, αλλά θα λάβετε επίσης υποστήριξη συντήρησης.

Για να σας βοηθήσω, έχω ήδη δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε την τελευταία κλήση. Επίσης, με τη βοήθεια από το φροντιστήριο Hyperledger Composer, η εκμάθηση της χρήσης τους θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Δυστυχώς, πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν μια παύση στην ανάπτυξη σύνθεσης. Μα γιατί? Λοιπόν, το Hyperledger Composer είναι ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά για να συνεχίσετε να προσθέτετε περισσότερες δυνατότητες σε αυτό το καθιστά πιο περίπλοκο.

Η όλη ιδέα της χρήσης αυτού του εργαλείου ήταν η απλοποίηση της διαδικασίας ανάπτυξης ενός επιχειρηματικού δικτύου. Αλλά αν η προσθήκη περισσότερων χαρακτηριστικών έρχεται σε αντίθεση με αυτό, δεν θα είναι το καλύτερο εργαλείο, θα το έκανε?

Έτσι, για να βεβαιωθείτε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνεχίσετε την ανάπτυξη του δικτύου, θα προσθέσουν τις δυνατότητες στο Hyperledger Fabric. Καθώς ο Συνθέτης χρειάζεται το Fabric για να λειτουργήσει οποιαδήποτε δυνατότητα που θα σας έδινε πρόσβαση σε αυτό και από την Composer. Ωστόσο, δεν θα λάβετε στοιχεία που αποσπά την προσοχή στο ίδιο το εργαλείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάρτησή τους, εάν κάποιος θέλει να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό, μπορεί να υποβάλει την αναπτυγμένη του έκδοση στην κοινότητά του.

Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω ότι ο οδηγός σας βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο και τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί πραγματικά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map