Hyperledger Fabric: Πρωτοπόρος του Blockchain

Το Hyperledger είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain εταιρικής ποιότητας στην αγορά τώρα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου οι εταιρείες χρησιμοποιούν το Hyperledger ως τη ραχοκοκαλιά του δικτύου τους.

Ωστόσο, το Hyperledger είναι ένα έργο ομπρέλας όπου αναπτύσσονται και άλλα πολλαπλά έργα. Επιπλέον, επί του παρόντος το Hyperledger έχει 14 έργα κάτω από τα φτερά τους. Μεταξύ αυτών, το Hyperledger Fabric είναι το πιο δημοφιλές μέχρι τώρα.

Και σήμερα, θα καλύψω ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για την πλατφόρμα blockchain για να σας βοηθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Hyperledger Fabric?

Ήταν το ίδρυμα Linux που πρωτοεμφανίστηκε με την ιδέα του Hyperledger το 2015. Στην πραγματικότητα, ήταν η ιδανική στιγμή για να βοηθήσουμε την κοινότητα blockchain να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της.

Ωστόσο, το Hyperledger δεν προωθεί μόνο ένα πρότυπο, αλλά προσφέρει ένα μάλλον συνεργατικό περιβάλλον. Υπάρχουν λοιπόν πολλές συνεργατικές προσπάθειες.

Το Hyperledger Fabric είναι ένα έργο blockchain για επιχειρήσεις ανοιχτού κώδικα στο πλαίσιο του Hyperledger. Επιπλέον, όπως και άλλα δίκτυα blockchain εκεί έξω, έρχεται με έξυπνα συμβόλαια, καθολικά και πρωτόκολλα που βοηθούν τους συμμετέχοντες να διαχειριστούν όλες τις συναλλαγές τους.

Στην πραγματικότητα, Υπερκαλλιεργητής Το ύφασμα έχει κάποιες διαφορές από τις τυπικές πλατφόρμες blockchain. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι επιτρέπεται και ένα ιδιωτικό δίκτυο. Έτσι, αντί να επιτρέπει σε άγνωστους συμμετέχοντες να εισέλθουν σε ένα σύστημα, δημιουργεί μια ιδιότητα μέλους και επιτρέπει σε αυτά που επιτρέπονται.

Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για τις επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, οι εταιρικές εταιρείες έχουν πολλά ζητήματα απορρήτου. Επομένως, πρέπει να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους και να κρατήσουν όλους τους ανταγωνιστές εκτός του συστήματος δικτύου τους.

Έτσι, έχοντας το Hyperledger Fabric έχετε την πλάτη σας πραγματικά ανοίγει νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες.

Η πλατφόρμα είναι επίσης αρκετά ευέλικτη μόλις το γνωρίσετε. Επιπλέον, προσφέρει επιλογές με δυνατότητα σύνδεσης, χρήση πολλαπλών συναινετικών, διαφορετικών μορφών καθολικών και MSP. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να το κάνετε πιο φιλικό προς τον χρήστη με βάση τις ανάγκες σας.

Από την άλλη πλευρά, έχει την επιλογή για κανάλια που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ιδιωτικές συναλλαγές. Είναι ζωτικής σημασίας για πολλές εταιρείες, επειδή μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ευαίσθητα ζητήματα. Και, όλοι οι συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο δεν είναι απόλυτα αξιόπιστοι για αυτό.

Κεφάλαιο-2: Βασικά οφέλη του Hyperledger Fabric

Υπάρχουν ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα του Hyperledger Fabric blockchain που πρέπει να δείτε πριν προχωρήσω στο επόμενο τμήμα. Σύμφωνα με τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά – ανοιχτού κώδικα, κωδικός ποιότητας, υψηλότερης απόδοσης, αρθρωτού σχεδιασμού και εφαρμογών ευρείας εμβέλειας.

Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά προσφέρουν τα δείγματα υφασμάτων Hyperledger σε αυτήν την περίπτωση.

 • Ανοιχτή πηγή

Το Hyperledger Fabric blockchain είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, οπότε όλοι είναι ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να το αγοράσετε από αυτά εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε από τα έργα σας. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κλειδαριές προμηθευτών.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι βιομηχανίες θέλουν να προσθέσουν περισσότερες λειτουργίες ή δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρήματα για τις χρεώσεις προγραμματιστή. Επειδή παρόλο που ο πηγαίος κώδικας είναι δωρεάν, θα πρέπει να έχετε αναπτυξιακές δεξιότητες για να καταλάβετε τι αντιμετωπίζετε.

Και έτσι, θα χρειαστείτε μια ομάδα προγραμματιστών που μπορούν να το καταλάβουν. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά για να κάνετε το υφασμάτινο blockchain Hyperledger πιο κατάλληλο για τη βιομηχανία σας.

 • Κατάλληλο για βιομηχανία ευρείας εμβέλειας

Η πλατφόρμα μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε είδος βιομηχανίας προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το είδος της εταιρείας που έχετε, θα ταιριάζει απόλυτα. Στην πραγματικότητα, βιομηχανίες όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, οι τραπεζικές υπηρεσίες, το Internet of Things, η υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση, τα μέσα ενημέρωσης, η κυβερνοασφάλεια και πολλοί άλλοι το επιδιώκουν.

Επιπλέον, πολλά δείγματα υφασμάτων Hyperledger στην αγορά μπορούν να σας δείξουν πώς η τεχνολογία φτάνει στη δημοτικότητα. Επίσης, καθώς επιτρέπεται στο δίκτυο, η χρήση του σε κάθε περιβάλλον γίνεται πολύ εύκολη.

 • Κωδικός ποιότητας

Προσφέρει προσεκτικές παρατηρήσεις για να βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα υπερισχύει με κάθε νέα προσθήκη. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του blockchain Hyperledger Fabric. Σύμφωνα με τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, θα δείτε ότι όλοι οι κωδικοί τους περνούν μια κρίσιμη επιθεώρηση.

Στην πραγματικότητα, θέλουν να εστιάσουν περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Έτσι, εάν προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά, περνάει από βαριές φάσεις δοκιμών για να ανακαλύψει οποιοδήποτε κρυφό σφάλμα. Επιπλέον, καθώς τα δείγματα υφασμάτων Hyperledger είναι ανοιχτού κώδικα, η κοινότητα συνέβαλε επίσης σημαντικά στην τελειοποίηση της βάσης κώδικα.

Έτσι, θα έχετε πάντα ένα εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας όταν πρόκειται για δείγματα υφασμάτων Hyperledger.

 • Υψηλότερη απόδοση

Σύμφωνα με τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, παρέχει μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες blockchain.

Στην πραγματικότητα, η εσωτερική δομή του blockchain υφασμάτων Hyperledger προάγει την αποδοτικότητα. Κάθε κόμβος στα δείγματα υφασμάτων Hyperledger έχει διαφορετική εργασία. Έτσι, μπορεί να διαχωρίσει τις συναλλαγές από άλλες δεσμεύσεις και διαδικασίες παραγγελίας.

Έτσι, οι κόμβοι μπορούν να επεξεργάζονται πολλές συναλλαγές ταυτόχρονα χωρίς να καθυστερούν το σύστημα. Επιπλέον, αυτή η νέα δομή διασφαλίζει ότι η κατανάλωση χρόνου είναι σχετικά χαμηλή και επιταχύνει τη συνολική λειτουργικότητα.

Παράλληλα, πολλοί κόμβοι δεν έχουν το βάρος της επεξεργασίας των συναλλαγών. Ωστόσο, αυτοί οι κόμβοι μπορούν να επικεντρωθούν στη συντήρηση ή τον έλεγχο ταυτότητας του καθολικού.

 • Αρθρωτή σχεδίαση

Ένα άλλο μεγάλο όφελος για το οποίο γνωρίζω από τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger είναι η αρθρωτή δομή. Ο αρθρωτός σχεδιασμός εξασφαλίζει μεγαλύτερη λειτουργικότητα του δικτύου. Και γιατί όχι; Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς αλγόριθμους για να εκτελέσετε δείγματα υφασμάτων Hyperledger για διαφορετικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν αλγόριθμο για κρυπτογράφηση, έναν άλλο για ταυτότητα και έναν άλλο για συναίνεση. Για αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το συνδέσετε στο μπλοκ Hyperledger Fabric. Έτσι, δεν έχετε κολλήσει μόνο με έναν τύπο αλγορίθμου για να εκτελέσετε το blockchain Hyperledger Fabric.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, έτσι δεν είναι?

Κεφάλαιο-3: Αρχιτεκτονικό μοντέλο υφάσματος Hyperledger

Περιουσιακά στοιχεία

Ας ξεκινήσουμε με στοιχεία. Στο διάγραμμα αρχιτεκτονικής Hyperledger Fabric, τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να είναι οτιδήποτε έχει χρηματική αξία στο σύστημα. Επιπλέον, το εύρος μπορεί να ποικίλλει από υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία επίσης. Στην πραγματικότητα, θα έχετε την ευκαιρία να τροποποιήσετε οποιοδήποτε στοιχείο χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αλυσίδας κώδικα στο δίκτυο.

Όλες οι συγκαταθέσεις στο διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφάσματος Hyperledger παρουσιάζονται ως ζεύγος κλειδιού-τιμής. Από την άλλη πλευρά, οι συναλλαγές είναι οι άλλες αλλαγές κατάστασης στο καθολικό. Επιπλέον, μπορείτε να αντιπροσωπεύσετε τα στοιχεία σε JSON ή σε δυαδική μορφή.

Κωδικός αλυσίδας

Στη συνέχεια έρχεται ο κωδικός αλυσίδας για το διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφάσματος Hyperledger. Λοιπόν, ο κωδικός αλυσίδας είναι στην πραγματικότητα μια επιχειρηματική λογική που μπορεί να καθορίσει ένα στοιχείο και άλλη τροποποίηση συναλλαγών αυτού του στοιχείου. Στην πραγματικότητα, ο κωδικός αλυσίδας εκτελείται ξεχωριστά από τις παραγγελίες συναλλαγών, οι οποίες βελτιστοποιούν το δίκτυο για περισσότερη ασφάλεια.

Επιπλέον, επιβάλλει κανόνες για την αλλαγή των ζεύγη κλειδιού-τιμής ή οποιουδήποτε είδους άλλης κατάστασης στη βάση δεδομένων. Μπορείτε να εκτελέσετε έναν κωδικό αλυσίδας χρησιμοποιώντας μια μεταβατική πρόταση. Αργότερα η εκτέλεση θα αλλάξει την κατάσταση του περιουσιακού στοιχείου.

Θα μπορούσατε να το θεωρήσετε ως έξυπνο συμβόλαιο. Στα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, χρησιμοποίησαν και τους δύο όρους εναλλακτικά. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς το ίδιο πράγμα.

Καθολικό

Στο διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφάσματος Hyperledger, ένα άλλο μέρος είναι το καθολικό. Κωδικοποιεί όλο το ιστορικό συναλλαγών σε ένα αμετάβλητο καθολικό. Επίσης, έρχεται με SQL ερώτημα όπως χωρητικότητα. Στην πραγματικότητα, το καθολικό ακολουθεί την αλληλουχία και δεν μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μιας συναλλαγής μόλις φτάσει στο καθολικό.

Αυτό καθιστά το καθολικό αρκετά ανθεκτικό.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν ερωτήματα μόνο για ανάγνωση, ιστορικά μόνο για ανάγνωση, υπογραφές του συνεργάτη συναλλαγών και πολλά άλλα. Αλλά θα τους μιλήσω λίγο για το διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφασμάτων Hyperledger.

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα για το καθολικό είναι ότι συνοδεύεται από λίστες ελέγχου πρόσβασης, έτσι ώστε μόνο το άτομο που έχει πρόσβαση σε αυτό να μπορεί να το δει. Στην πραγματικότητα, εάν ένα άτομο δεν έχει το δικαίωμα να δει τις πληροφορίες, τότε δεν μπορεί να διεισδύσει στα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Εκτός από αυτά, καλύπτει επίσης τη διαμόρφωση των μπλοκ ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε μπλοκ ακολουθεί την ίδια δομή.

Ταυτότητα

Λοιπόν, το διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφάσματος Hyperledger δείχνει ότι επιτρέπεται στο σύστημα. Έτσι, εάν δεν έχουν διαχείριση ταυτότητας, πώς θα λειτουργήσει, σωστά; Στην πραγματικότητα, το έξυπνο συμβόλαιο Hyperledger Fabric προσφέρει μια υπηρεσία ταυτότητας μέλους που βοηθά στη διαχείριση όλων των ταυτοτήτων στο επιτρεπόμενο δίκτυο.

Με τη βοήθεια αυτού του στοιχείου, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να εισέλθει στο δίκτυο και ποιος δεν μπορεί. Και έτσι, θα περιορίσετε τελικά το εσωτερικό δίκτυό σας από το εξωτερικό.

Είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική λύση για το Enterprise Company, επειδή υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν πρέπει να πέσουν στα δημόσια χέρια. Στην πραγματικότητα, όλοι πρέπει να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στην αγορά και έτσι χρειάζεστε την υπηρεσία μέλους.

Εμπιστευτικότητα και απόρρητο

Με την είσοδο με άδεια, αποκτάτε εμπιστευτικότητα και απόρρητο στο διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφασμάτων Hyperledger.

Επιπλέον, συνοδεύεται από περιορισμούς δεδομένων και ιδιωτικές διευκολύνσεις συναλλαγών. Εν πάση περιπτώσει μπορείτε να μοιραστείτε το καθολικό με ολόκληρο το δίκτυο κόμβων, αλλά μπορείτε επίσης να ορίσετε προνόμια και για άλλα μέρη.

Αυτά περιλαμβάνουν βασικά σε ιδιωτικές συναλλαγές. Έτσι, όταν ξεκινάτε μια ιδιωτική συναλλαγή, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε αυτό το αρχείο στον εαυτό σας το συμμετέχον μέρος. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι θα είναι και στο καθολικό. Ακόμα κι αν άλλοι άνθρωποι δεν το βλέπουν, αλλά θα ήταν ακόμα εκεί.

Πρωτόκολλα ασφαλείας

Θα λάβετε υψηλότερο βαθμό πρωτοκόλλων ασφαλείας για την προστασία του δικτύου από τυχόν επιθέσεις. Στο διάγραμμα αρχιτεκτονικής υφάσματος Hyperledger, θα λάβετε έναν μηχανισμό κρυπτογράφησης για την προστασία όλων των πληροφοριών σχετικά με το καθολικό.

Έτσι, όλοι θα βλέπουν κρυπτογραφημένες πληροφορίες αντί για το πραγματικό.

Επιπλέον, έχουν επίσης άλλες μετρήσεις ασφάλειας που κάνουν το δίκτυο πλήρως ικανό να αποτρέψει τυχόν επιθέσεις.

Αυτό καθιστά αυτήν την πλατφόρμα μια εξαιρετική επιλογή όταν πρόκειται για εταιρικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες υψηλού επιπέδου αντιμετωπίζουν πάντα μια επικείμενη απειλή κυβερνοεπιθέσεων. Αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain, μπορούν εύκολα να είναι ασφαλείς.

Ομοφωνία

Τώρα για το πιο σημαντικό μέρος της αρχιτεκτονικής. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση για την επίτευξη συναίνεσης, το καθιστά ιδανικό για λύση σε επίπεδο επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, οι αλγόριθμοι συναίνεσης Hyperledger Fabric λειτουργούν στο μοντέλο Kafka.

Αλλά είναι μόνο για σκοπούς αναφοράς. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους μηχανισμούς συναίνεσης για σκοπούς παραγγελίας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αλγορίθμου συναίνεσης υφασμάτων Hyperledger.

Στην πραγματικότητα επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει το πρωτόκολλο συναίνεσης για το περιβάλλον χωρίς να περιορίζει τη δημιουργικότητά του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλά πρωτόκολλα συναίνεσης για πολλές διαδικασίες.

Εν πάση περιπτώσει, προς το παρόν, προχωρούν πολλοί αλγόριθμοι συναίνεσης υφασμάτων Hyperledger. Επίσης, οι υπηρεσίες παραγγελίας επιτρέπουν αλγόριθμους που βασίζονται σε BFT.

Επιπλέον, η νέα έκδοση της τεχνολογίας φέρνει μια νέα προσθήκη στη συναίνεση, που είναι η Raft. Ωστόσο, δεν είναι βυζαντινό ανθεκτικό σε σφάλματα, αλλά μόνο ανθεκτικό σε σφάλματα. Και έτσι, δεν μπορείτε να το πιείτε επίσης.

Εν πάση περιπτώσει, το μοντέλο Kafka είναι επίσης CFT και όχι BFT. Αλλά καθώς το σύστημα επιτρέπεται και μπορούν να εισέλθουν μόνο αξιόπιστοι άνθρωποι, το μοντέλο Kafka λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του συστήματος, ο αλγόριθμος συναίνεσης υφασμάτων Hyperledger είναι απαραίτητος. Τώρα ας δούμε ποιες είναι οι ιδιότητες της συναίνεσης.

 • Ζωντάνια: Εδώ, όλοι οι μη ελαττωματικοί κόμβοι θα λάβουν την υποβληθείσα συναλλαγή.
 • Ασφάλεια: Όλοι οι κόμβοι στο σύστημα θα έχουν την ίδια ακολουθία εξόδου για την ίδια ακολουθία εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι, όταν οι κόμβοι έχουν την ίδια σειρά συναλλαγών, όλες οι αλλαγές κατάστασης θα είναι ίδιες.

Ο Αλγόριθμος συναίνεσης Hyperledger Fabric στο παρόν –

 • Μονοφωνία

Στην πραγματικότητα, ο αλγόριθμος συναίνεσης υφάσματος Hyperledger Solo είναι ως επί το πλείστον ο αγαπημένος αλγόριθμος ενός προγραμματιστή για πειραματισμούς. Επιπλέον, περιλαμβάνει μόνο έναν κόμβο και σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για σενάρια παραγωγής.

 • Κάφκα

Το Kafka δεν είναι Βυζαντινό Σφάλμα Ανοχής, αλλά ένας συναίνετος αλγόριθμος ανοχής σφαλμάτων. Εδώ, ο κόμβος ηγέτης θα κάνει όλες τις παραγγελίες. Από την άλλη πλευρά, τα αντίγραφα συγχρονισμού είναι αυτά που είναι ηγέτες. Ωστόσο, μετά από ορισμένες ψήφους, μπορείτε να επιλέξετε έναν ηγέτη στο δίκτυο.

 • Σχεδία

Στο ύφασμα, ο αλγόριθμος συναίνεσης υφάσματος Raft Hyperledger ακολουθεί ένα μοντέλο τύπου leader και follower. Στην πραγματικότητα, όλοι οι ηγέτες επιλέγονται δυναμικά από μια ομάδα κόμβων παραγγελίας εντός του δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, ο ηγέτης αναπαράγει κυρίως μηνύματα σε όλους τους παρακάτω κόμβους.

Ωστόσο, το σύστημα μπορεί να αντέξει την απώλεια κόμβων και ακόμη και τους κόμβους οδηγού. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι κόμβοι παραγγελίας στο δίκτυο. Έτσι, είναι CFT και όχι BFT.

Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν 7 κόμβοι στο δίκτυο, μπορεί να αντέξει την απώλεια τριών κόμβων αφήνοντας τους άλλους τέσσερις κόμβους.

Ποια είναι η διαδικασία?

Συνήθως, η όλη διαδικασία χωρίζεται σε τρία μέρη –

 • Οπισθογράφηση
 • Παραγγελία
 • Επικύρωση

Βασικά, ακολουθεί αυτά τα βήματα –

 • Ένας πελάτης θα ζητήσει μια συναλλαγή.
 • Στη συνέχεια, η εφαρμογή SDK θα δημιουργήσει μια πρόταση συναλλαγής και θα την στείλει στους αντίστοιχους κόμβους.
 • Μετά από αυτό, οι ομότιμοι θα επαληθεύσουν εάν η προτεινόμενη συναλλαγή ακολουθεί την τυπική φόρμα, περιέχει την υπογραφή του πελάτη και το έγκυρο ή όχι, και εάν ο πελάτης έχει άδεια για αυτό.
 • Στη συνέχεια, οι προτάσεις συναλλαγών εισάγουν το όρισμα και μετά μεταβιβάζονται στο έξυπνο συμβόλαιο ή στον αλυσίδα κώδικα ή σε άλλες εφαρμογές SDK.
 • Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα επαληθεύσει τις υπογραφές και θα συγκρίνει τις απαντήσεις της πρότασης.
 • Αργότερα, θα μεταδώσει τη συναλλαγή με σύνολα εγγραφής / ανάγνωσης και υπογραφές στους κόμβους παραγγελίας.
 • Οι κόμβοι παραγγελίας στη συνέχεια προετοιμάζουν το μπλοκ, και μετά από αυτό, το μεταδίδουν σε όλους τους συνομηλίκους.
 • Όλοι οι συνομηλίκοι λαμβάνουν το ενημερωμένο μπλοκ που προστίθεται στην αλυσίδα και το μπλοκ προστίθεται επίσης στη βάση δεδομένων.

Κεφάλαιο-4: Ταυτότητα, ιδιότητα μέλους και διαχείριση από ομοτίμους

Ταυτότητα

Στο δίκτυο blockchain, υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί, όπως διαχειριστές, παραγγελίες, peer, εφαρμογές πελατών και πολλά άλλα. Όλοι οι ηθοποιοί πρέπει να λάβουν πιστοποίηση για να μπουν στο δίκτυο Hyperledger.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι ηθοποιοί λαμβάνουν πιστοποιημένες ταυτότητες για να διασφαλίσουν ότι έχουν άδεια πρόσβασης σε πληροφορίες στο δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, η ταυτότητα θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα του ατόμου, τον ρόλο που παίζει ή άλλα χαρακτηριστικά. Βασικά, είναι μια ψηφιακή μορφή πιστοποίησης εργαζομένων.

Ιδιότητα μέλους

Τα δείγματα υφασμάτων Hyperledger προσφέρουν μια λειτουργία παροχής υπηρεσιών ιδιότητας μέλους που βοηθά στον εντοπισμό της ταυτότητας που εμπιστεύεται και ποια όχι..

Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα απαριθμεί τις ταυτότητες ενός οργανισμού που πρέπει να εμπιστευτεί. Ή αναφέρει επίσης ποιες ΑΠ είναι έγκυρες για την εξουσιοδότηση ταυτότητας των νέων μελών.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν αυτές οι ΑΠ επιτρέπουν σε άλλα μέλη να εισέλθουν στην πλατφόρμα, αυτομάτως εμπιστεύονται.

Μερικές φορές το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον συνδυασμό και από τα δύο μοντέλα. Εκτός από αυτό, εκχωρεί επίσης συγκεκριμένους ρόλους ελέγχου ταυτότητας σε πολλές ταυτότητες. Έτσι, ορισμένοι μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες, ενώ άλλοι δεν έχουν.

Ομότιμη διαχείριση

Τι είναι οι συνομηλίκοι?

Δεν υπάρχει δίκτυο blockchain χωρίς συνομηλίκους. Στην πραγματικότητα, οι συνομηλίκοι φιλοξενούν έξυπνα συμβόλαια και καθολικά. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν πραγματικά ολόκληρο το δίκτυο blockchain. Χωρίς ομότιμους κόμβους, στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει κανένα τρέχον σύστημα.

Στα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που αλληλεπιδρούν με τους συνομηλίκους. Όχι μόνο τα καθολικά, αλλά και η έξυπνη σύμβαση υφασμάτων Hyperledger βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα στοιχεία.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι από ομότιμους κόμβους στα δείγματα υφασμάτων Hyperledger. Στην πραγματικότητα, όλοι οι κόμβοι του συστήματος δεν παίζουν την ίδια θέση. Επιπλέον, όλες οι εργασίες, οι συναρτήσεις χωρίζονται μεταξύ των συνομηλίκων. Και μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα μέσο έδαφος δικαιοσύνης.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι τώρα!

Ομότιμοι ρόλοι στο δίκτυο

 • Άγκυρες

Όλοι οι συνεργάτες αγκύρωσης τυχαίνει να θεωρούνται εκτός του οργανισμού δικτύου στο σύστημα. Αρχικά, όταν κάποιος εγκαταστήσει το δίκτυο στην αρχή, το πρόγραμμα αγκύρωσης συμπεριλαμβάνεται.

Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος του Anchor peer είναι η χρήση κουτσομπολιού για την επικοινωνία και την ανακάλυψη άλλων αγκύρων από διαφορετικούς οργανισμούς.

Καθώς πολλοί οργανισμοί μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα δίκτυο, άλλα μέρη πρέπει να γνωρίζουν ποιοι οργανισμοί είναι στο σύστημα. Έτσι, έρχονται οι συνομηλίκοι αγκύρωσης. Ωστόσο, μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με άλλους συνομηλίκους του Άγκυρα, αλλά όχι με άλλους συνομηλίκους.

 • Συνεργάτες χωρίς άγκυρα

Πολλοί οργανισμοί δημιουργούν άλλους συναδέλφους εκτός από αγκυροβόλους για πολλούς λόγους. Βασικά, αυτοί οι συνομηλίκοι μπορούν να βοηθήσουν στο δίκτυο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε καταστροφή. Εν πάση περιπτώσει, οι μη αγκυρωμένοι ομότιμοι είναι βασικά μέρος του καναλιού και μπορούν να επικοινωνούν με άλλους μη αγκυρωμένους ομότιμους στο κανάλι.

 • Συνεργάτες Bootnode

Σύμφωνα με τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, τα bootnode peers είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος. Βοηθούν άλλους συνομηλίκους του οργανισμού να ανακαλύψουν περισσότερους συναδέλφους και να ξεκινήσουν κουτσομπολιό πρωτόκολλο. Επιπλέον, το πρωτόκολλο κουτσομπολιού τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα.

 • Ηγέτης

Μέσα σε έναν οργανισμό, μπορεί να υπάρχουν πολλαπλοί συνομηλίκοι. Ωστόσο, μόνο ένας από αυτούς μπορεί στην πραγματικότητα να λάβει νέα σειρά και να τις διανέμει μεταξύ άλλων. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος peer ονομάζεται Leader peer.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του ομότιμου ηγέτη αφαιρεί πραγματικά το βάρος από τον παραγγέλλοντα.

 • Υποστηρίζοντας τους συνομηλίκους

Στην πραγματικότητα, όλοι οι συνομηλίκοι με εγκατεστημένο το έξυπνο συμβόλαιο υφασμάτων Hyperledger μπορούν να λάβουν μέρος στις διαδικασίες έγκρισης. Κυρίως εδώ, ο συμμετέχων υπογράφει τη συναλλαγή με βάση το αν είναι έγκυρη ή όχι. Σκεφτείτε το ως μια διαδικασία συναίνεσης, και εδώ, οι υποστηρικτές των ομοτίμων μπορούν να λάβουν μέρος μόνο.

Κεφάλαιο-5: Στοιχεία του οικοσυστήματος

θήκες και εταιρείες χρήσης υφασμάτων υπερτρήσεων

Τώρα θα μιλήσουμε για τα διάφορα άλλα στοιχεία του οικοσυστήματος Fabric. Ας δούμε τι είναι –

 • Καθολικό

Το καθολικό στο σύστημα περιέχει όλα τα στοιχεία ή την κατάσταση του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, σκεφτείτε το ως μια μορφή βάσης δεδομένων όπου όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται με ομαλό τρόπο. Εν πάση περιπτώσει, τα χαρακτηριστικά ενός καθολικού στο σύστημα είναι αυτό που καθιστά αυτή τη νέα τεχνολογία τόσο προσοδοφόρα.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το καθολικό μόλις λάβουν μια καταχώριση δεδομένων συναλλαγών. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει τις τιμές, δεν λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα, καθώς όλα είναι τακτικά, ο καθένας μπορεί να ζητήσει αναζήτηση για να ανακαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συναλλαγές.

 • Κατάσταση λέξεων

Εδώ, η κατάσταση λέξης αναφέρεται στη βάση δεδομένων που τυχαίνει να συλλέγει όλα τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης για να ανακαλύψει τις τρέχουσες τιμές του καθολικού. Έτσι, καθιστά σχετικά εύκολη την άμεση πρόσβαση στις τιμές παρά τον υπολογισμό από το αρχείο καταγραφής.

Λοιπόν, μπορείτε να δημιουργήσετε, να αλλάξετε ή να ενημερώσετε την κατάσταση λέξεων στο σύστημα. Έτσι, η τιμή θα αλλάζει συχνά.

Επιπλέον, καθώς έχει μια δομή βάσης δεδομένων, θα λάβετε πολλά άλλα χαρακτηριστικά για να αλληλεπιδράσετε με τις καταστάσεις επίσης. Στην πραγματικότητα, πολλές εφαρμογές που προσθέτουν μεταβάσεις στο καθολικό θα αλλάξουν την τιμή της κατάστασης.

Οι εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων υφασμάτων υπερκαλλιέργειας το αλλάζουν επίσης.

 • Δομή μπλοκ

Σύμφωνα με τα έγγραφα υφάσματος Hyperledger, η δομή μπλοκ του δικτύου χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες –

Κεφαλίδα μπλοκ: Η κεφαλίδα του μπλοκ περιέχει έναν αριθμό μπλοκ που ξεκινά από τον αριθμό μηδέν ή το μπλοκ γένεσης. Μόλις φτάσουν νέα μπλοκ, αυξάνεται κατά ένα. Από την άλλη πλευρά, περιέχει επίσης μια τρέχουσα διεύθυνση κατακερματισμού μπλοκ και επίσης τη διεύθυνση κατακερματισμού του προηγούμενου μπλοκ.

Αποκλεισμός δεδομένων: Σε αυτήν την ενότητα, όλες οι συναλλαγές οργανώνονται με τη σειρά. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία παραγγελίας δημιουργεί πραγματικά αυτήν την ενότητα. Παρόλο που οι συναλλαγές είναι πλούσιες, αλλά περιέχουν μια απλή δομή.

Αποκλεισμός μεταδεδομένων: Λοιπόν, σε αυτό, θα λάβετε το χρόνο, την πιστοποίηση, την υπογραφή του μπλοκ συγγραφέα, το κλειδί παμπ και πολλά άλλα. Εν πάση περιπτώσει, θα υπάρχει ένας δείκτης που θα έλεγε εάν αυτός είναι έγκυρος ή όχι. Ακόμα κι αν δεν θα το βλέπετε στις πληροφορίες κατακερματισμού.

 • Δομή συναλλαγών

Περιέχει πέντε στοιχεία. Ας δούμε τι είναι –

Επί κεφαλής: Εδώ, περιλαμβάνονται τα βασικά στοιχεία της συναλλαγής, όπως μεταδεδομένα της σχετικής έκδοσης κωδικού αλυσίδας.

Υπογραφή: Εδώ, αποθηκεύεται η υπογραφή του πελάτη. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό να το συμπεριλάβετε για να δείτε εάν η συναλλαγή είναι έγκυρη ή όχι.

Πρόταση: Η πρόταση περιέχει όλες τις παραμέτρους εισαγωγής για τη συναλλαγή. Σε συνδυασμό με το παγκόσμιο κράτος, δημιουργεί ένα νέο παγκόσμιο κράτος.

Απάντηση: Σε αυτό, σημειώνεται η κατάσταση πριν και μετά την κατάσταση του παγκόσμιου κράτους. Εάν η συναλλαγή είναι έγκυρη, τότε το σύστημα θα τη χρησιμοποιούσε.

Οπισθογράφηση: Εδώ, περιλαμβάνονται όλα τα σημάδια από τον συνοδευτικό. Εξαρτάται κυρίως από την πολιτική έγκρισης.

 • Η υπηρεσία παραγγελίας

Στο ύφασμα Hyperledger υπάρχει ένας κόμβος που ονομάζεται κόμβος παραγγελίας που διαχειρίζεται την παραγγελία συναλλαγών. Επιπλέον, μαζί με άλλους κόμβους στα πρωτόκολλα, αποτελεί την υπηρεσία παραγγελίας.

Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι μπλοκ δεν έχουν κατάλληλο σύστημα παραγγελιών και γι ‘αυτό πολλοί συνεργάτες έχουν διαφορετική αποδοχή της παραγγελίας συναλλαγής.

Ωστόσο, για να λύσει αυτό το ζήτημα, η Hyperledger εισήγαγε αυτόν τον νέο μηχανισμό. Εδώ, τα καθολικά δεν διασκεδάζουν όπως άλλες τυπικές πλατφόρμες. Έτσι, ό, τι θεωρούν έγκυρο θα είναι οριστικό. Αλλά πρέπει πρώτα να περάσει από την υπηρεσία παραγγελίας.

 • Ιδιωτικά δεδομένα

Σε περίπτωση που κάποιες από τις πληροφορίες είναι ιδιωτικές από άλλα μέρη, ένας οργανισμός αποκτά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ιδιωτικού καναλιού. Εδώ, μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο τα μέλη που μπορούν να δουν τις πληροφορίες και να κρατήσουν άλλα μέλη εκτός.

Ωστόσο, σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να υπάρχει επικεφαλής διαχείρισης για τη διατήρηση όλων των έξυπνων συμβολαίων Hyperledger και άλλων πολιτικών. Επιπλέον, δεν επιτρέπει περιπτώσεις χρήσης που μπορούν να περιλαμβάνουν άλλους συμμετέχοντες εκτός του καναλιού.

Εν πάση περιπτώσει, αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ευαίσθητες πληροφορίες σε οποιαδήποτε εταιρική εταιρεία.

Κεφάλαιο-6: Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης?

 • ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Banking μπορεί να είναι μία από τις πιο σχετικές περιπτώσεις χρήσης Hyperledger Fabric στη λίστα. Στην πραγματικότητα, το δίκτυο των τραπεζών δεν είναι εξοπλισμένο για να αντέχει επαρκώς κάθε είδους επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, αυτά τα δίκτυα στοχεύουν τακτικά από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Έτσι, οι τράπεζες πρέπει να έχουν ένα υψηλότερο σύστημα ασφάλειας που θα αντισταθμίσει όλες τις επιθέσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι τράπεζες υποφέρουν επίσης από κακούς υπαλλήλους που τείνουν να βοηθούν αυτούς τους εγκληματίες να μπουν στα δίκτυα. Ωστόσο, με τη βοήθεια του υφάσματος Hyperledger, η εύρεση αυτών των ενόχων είναι ένα εύκολο αεράκι.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία προσφέρει πρόσβαση σε μέλη και όλα όσα πηγαίνουν στο δίκτυο είναι στο καθολικό. Επιπλέον, με την κορυφαία ασφάλεια, κανείς από το εξωτερικό ή το εσωτερικό δεν μπορεί να καταστρέψει το σύστημα.

 • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Υπάρχουν άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εκτός από τις τράπεζες, όπως η ασφάλιση που μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το Fabric. Συνήθως, οι κύριες ανάγκες αυτής της ενότητας είναι η υπευθυνότητα, η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο. Περιττό να πούμε, αυτή η τεχνολογία είναι περισσότερο από ικανή να χειριστεί οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια.

Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι ο λόγος για τον οποίο τα επιτρεπόμενα blockchain είναι τόσο δημοφιλή. Εδώ, το δίκτυο μπορεί να διαχωρίσει κόμβους και να τους δώσει το δικό τους απόρρητο. Επιπλέον, η αναπαραγωγή των ίδιων δεδομένων δεν είναι δυνατή λόγω των ισχυρών αλγόριθμων συναίνεσης.

Εν πάση περιπτώσει, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger για έξυπνα συμβόλαια. Εδώ, μπορούν να ξεκινήσουν ένα έξυπνο συμβόλαιο χωρίς φασαρία, και αυτό θα απαλλαγεί από όλες τις επιπλοκές της γραφικής εργασίας.

 • Εμπορικές συναλλαγές

Η εμπορική βιομηχανία είναι μια από τις κορυφαίες στην εξειδικευμένη αγορά της επιχείρησης προς το παρόν. Επιπλέον, μπορεί να είναι η καλύτερη πλατφόρμα θήκης υφασμάτων Hyperledger στη λίστα. Οι συναλλαγές ασχολούνται με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Στην πραγματικότητα, το διεθνές εμπορικό σύστημα δεν εξαρτάται από την αγορά, καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με μια εταιρεία που βρίσκεται στη μέση του κόσμου, δεν θα γνωρίζετε πραγματικά αν το πάρτι είναι αξιόπιστο ή όχι.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς υποφέρουν από απάτη, όπως δεν παραδίδουν τα αγαθά ή δεν πληρώνουν ακόμη και μετά την παραλαβή των προϊόντων.

Ωστόσο, με το Hyperledger, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το περιεχόμενο από την πλατφόρμα και να χρησιμοποιήσετε έξυπνο συμβόλαιο για να αυτοματοποιήσετε την πληρωμή όταν φτάσει το αγαθό. Έτσι, είναι μια win-win κατάσταση και για τα δύο μέρη.

 • Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη είναι μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger στην αγορά. Στην πραγματικότητα, το πεδίο πάσχει από τεράστια πλαστά ζητήματα, ψευδείς διαπιστευτήρια και παραβιάσεις απορρήτου. Δεδομένου ότι το σύστημα δεν είναι καλά ενημερωμένο, αποτυγχάνει να επαληθεύσει τα διαπιστευτήρια ενός γιατρού προτού τα προσλάβει.

Επιπλέον, πολλά πλαστά φάρμακα εισέρχονται στο σύστημα, καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς υποφέρουν άσχημα. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς δεν θέλουν τα προσωπικά τους ιατρικά αρχεία να αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία.

Αλλά το σύστημα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής και οι απλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτό. Ωστόσο, με τη νέα τεχνολογία, μπορείτε να κάνετε όλες τις δυνατότητες σε ένα δίκτυο. Η επαλήθευση διαπιστευτηρίων, η παρακολούθηση των ναρκωτικών και η διατήρηση της ιδιωτικής ζωής θα ήταν πολύ πιο εύκολη από ποτέ.

 • Ασφάλεια τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι μια άλλη μεγάλη ευκαιρία για θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger. Λόγω της τελευταίας μαζικής παραγωγής τροφίμων, η ποιότητα φαίνεται να μειώνεται με ταχύ ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, πολλές εταιρείες δεν ακολουθούν σωστά τους κωδικούς ασφαλείας.

Ως αποτέλεσμα, οι απλοί άνθρωποι πάσχουν από τροφικές ασθένειες. Για να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια των μαζικών παραγόμενων τροφίμων, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δίκτυο για να παρακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες.

Σε κάθε στάδιο, μπορούν να διασφαλίσουν ότι όλα τα τρόφιμα πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις. Επιπλέον, επαληθεύουν επίσης τις ποιοτικές επιθεωρήσεις ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

 • το διαδίκτυο των πραγμάτων

Το Internet of Things είναι μια υπέροχη θήκη υφασμάτων Hyperledger. Καθώς όλα συνδέονται μεταξύ τους, το εσωτερικό σύστημα πρέπει να έχει ένα πολύ ισχυρό πρωτόκολλο ασφαλείας. Εάν κάποιος εγκληματίας στον κυβερνοχώρο έχει πρόσβαση σε μία από τις συσκευές, μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο όλες τις άλλες συσκευές.

Στην πραγματικότητα, είναι μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια. Αλλά με το ύφασμα Hyperledger, μπορούν να λάβουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας υψηλού επιπέδου που χρειάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε ένα ασφαλές κανάλι χωρίς να τους παρακολουθεί κανείς. Επιπλέον, οι συσκευές θα μοιράζονταν πληροφορίες όταν χρειάζεται και όχι όλη την ώρα.

 • Ενέργεια

Λοιπόν, στην πραγματικότητα, η αγορά ενέργειας είναι για τους μεγάλους παίκτες τώρα. Ωστόσο, η πλειονότητα του ενεργειακού τομέα ασχολείται με μη ισορροπημένες κατανομές. Χωρίς σωστή διαχείριση του συστήματος, όλοι οι πόροι θα εξαντληθούν σύντομα.

Με τη βοήθεια του υφάσματος Hyperledger, καθίσταται σχετικά εύκολο για αυτόν τον τομέα να το διαχειρίζεται και να το οργανώνει σωστά. Επιπλέον, είναι σε θέση να προσφέρει ένα νέο είδος αγοράς όπου οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να εκμισθώνουν την ενέργειά τους όταν χρειάζεται.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η σωστή παρακολούθηση της χρήσης ενέργειας. Επιπλέον, θα υπήρχαν περιορισμένες διακοπές. Και έτσι η βιομηχανία θα άλλαζε το τοπίο του συστήματος.

 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Υποθέτω ότι ο τομέας της πληροφορικής είναι οι πιο εμφανείς περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τομέας είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση του συστήματος σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο και τη διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων.

Ωστόσο, λόγω της χρήσης παλαιών συστημάτων δικτύου, ο τομέας αυτός είναι σχετικά πίσω. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που χειρίζονται τα δεδομένα για το προσωπικό τους κέρδος είναι πιο εμφανείς από ποτέ. Ωστόσο, με τη βοήθεια αυτής της νέας τεχνολογίας, οι εταιρείες μπορούν πλέον να αποκτήσουν την πλήρη ασφάλεια που χρειάζονται.

Επιπλέον, το Hyperledger Fabric είναι πλήρως εξοπλισμένο για να υποστηρίζει κάθε είδους δυνατότητα. Έτσι, η προσθήκη νέων επιπέδων λειτουργιών ασφαλείας δεν θα έθετε σε κίνδυνο το δίκτυο.

 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι πραγματικά μια μεγάλη βιομηχανία όπου οι θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger μπορούν να λάμψουν. Ωστόσο, αυτή η βιομηχανία είναι μια από τις πιο δύσκολες μέχρι στιγμής να διαχειριστεί. Στην πραγματικότητα, κάθε βήμα αυτής της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι εντελώς περίπλοκο.

Η ανίχνευση όλων των προμηθειών και της γραμμής παραγωγής και η εξασφάλιση ότι φτάνει στους πελάτες χωρίς να κλαπεί είναι δύσκολη.

Αλλά με τη νέα τεχνολογία, αυτές οι βιομηχανίες μπορούν να βελτιώσουν τα πάντα σε πραγματικό χρόνο. Θα ήταν μια εύκολη κλήση για να δείτε εάν τα αναλώσιμα έχουν ποιότητα ή ελέγχουν τη γραμμή παραγωγής ή ακόμα και να τα αποθηκεύσετε σωστά.

Επίσης, η τεχνολογία διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να κλέψει τα προϊόντα και να τα αντικαταστήσει με πλαστά προϊόντα.

 • Κυβέρνηση

Λοιπόν, οι κυβερνητικές υπηρεσίες χρειάζονται σοβαρή αλλαγή. Με όλη τη διαφθορά σε αυτόν τον κλάδο, οι πολίτες χάνουν σιγά σιγά την πίστη τους στο σύστημα. Και γιατί δεν πρέπει; Όλα στην κυβέρνηση είναι κακοδιαχειριζόμενο και προσφέρει αργές εκροές.

Ως αποτέλεσμα, όλοι οι πολίτες υπό κυβέρνηση υποφέρουν πολύ. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει επίσης μια ασταθή ποσότητα χαρτιού που είναι επιρρεπείς σε κατάχρηση.

Ωστόσο, με τη βοήθεια του εξουσιοδοτημένου καναλιού, μπορούν να αποθηκεύουν όλα τα ευαίσθητα δεδομένα τους στην πλατφόρμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τα αρχεία στο δίκτυο. Έτσι, η διαφθορά θα τελειώσει τελικά, και οι άνθρωποι θα έχουν τη σαφήνεια που χρειάζονται.

 • Αυτοκίνητο

Στην πραγματικότητα, ο τομέας των μεταφορών αλλάζει ταχύτατα. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος περιλαμβάνει πλέον έξυπνες συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι μεταφορές είναι πολύ πιο έξυπνες από τις παραδοσιακές. Αλλά για τη συντήρηση των συσκευών, η βιομηχανία χρειάζεται ένα αλεξίσφαιρο δίκτυο.

Και το ύφασμα Hyperledger τυχαίνει να το προσφέρει. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφαλείας. Επιπλέον, μπορεί να παρακολουθεί ένα όχημα και να προσφέρει λύσεις μικροπληρωμής σε εφαρμογές κοινής χρήσης.

Η παρακολούθηση εξαρτημάτων είναι επίσης ένα άλλο εξαιρετικό πλεονέκτημα αυτής της θήκης χρήσης. Επιπλέον, η εξασφάλιση ασφαλούς σημείου πτώσης για κάθε είδους πληρωμές σε σχέση με τη θέση είναι σχετικά εξαιρετική.

 • ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας χρησιμοποιεί περισσότερα τεχνολογικά συστήματα από άλλους κλάδους. Ωστόσο, ένα άλλο ζήτημα μαστίζει αυτό το σύστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι καλλιτέχνες δεν λαμβάνουν κατάλληλη αποζημίωση για το έργο τους.

Επιπλέον, πολλά άτομα χρησιμοποιούν τη δουλειά άλλων ατόμων ως δικά τους, γεγονός που αυξάνει το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αλλά ακόμη και με την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα μέσα ενημέρωσης και η βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν μπορεί να σταματήσει όλα τα προβλήματα. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, η θήκη χρήσης υφασμάτων Hyperledger μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μπορεί να εκδώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή να αδειοδοτήσει το έργο ενός καλλιτέχνη.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να εντοπίσει οποιαδήποτε παράνομη χρήση αυτής της μορφής τέχνης αρκετά εύκολα.

Κεφάλαιο-7: Εταιρείες που χρησιμοποιούν Hyperledger Fabric

 • Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)

Λοιπόν, ήδη γνωρίζετε ήδη ότι τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονται υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το ύφασμα Hyperledger μπορεί να το προσφέρει με ευκολία.

Στην πραγματικότητα, το FDA χρησιμοποιεί αυτήν τη νέα τεχνολογία για να προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει τεράστια οφέλη για τους ασθενείς. Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, οι ασθενείς μπορούν να διαχειρίζονται τα ιατρικά τους δεδομένα πιο ανεξάρτητα. Επίσης, με τη σωστή χρήση, η πλατφόρμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις.

Ωστόσο, προς το παρόν, αποθηκεύει ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία (EMR), γονιδιωματικές πληροφορίες και κλινικές δοκιμές.

Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

 • Όμιλος Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Το London Stock Exchange Group χρησιμοποιεί υφάσματα Hyperledger για να τροφοδοτήσει ένα διαφορετικό είδος εμπορικού δικτύου επιχειρήσεων. Αλλά χρησιμοποιούν μόνο αυτήν την τεχνολογία ως μέσο για να αποκτήσουν διαλειτουργικότητα στο ήδη υπάρχον σύστημά τους.

Και με αυτόν τον τρόπο, προωθούν την αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, το έργο στοχεύει στον διαχωρισμό, μαζί με την εμπιστευτικότητα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Επομένως, το Fabric είναι ιδανικό για το έργο. Επιπλέον, είναι πλήρως εξοπλισμένο για να προσφέρει εμπιστευτικότητα με τη δυνατότητα συμμετοχής του. Και η πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει κρυπτογραφία για να υποστηρίξει και τις πλήρεις απαιτήσεις απορρήτου.

Ωστόσο, πολλές άλλες εταιρείες συνεργάζονται με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου για να αποκτήσουν τη διαλειτουργικότητα.

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι επίσης άλλοι τομείς υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν πολλά θέματα. Αλλά για να λύσει όλα τα προβλήματα αυτού του τομέα, ο Sichuan Hejia προχωρά με μια πλατφόρμα υφασμάτων Hyperledger.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν συνεργάζεται, άλλοι φαρμακευτικοί λιανοπωλητές, τράπεζες και νοσοκομεία εργάζονται επίσης για το έργο. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν το σύστημα εφαρμογών Blockchain Yijian. Αυτό το σύστημα λειτουργεί στο Fabric και λειτουργεί αποτελεσματικά.

Στην πραγματικότητα, ο κύριος στόχος της Heija είναι να προσφέρει μια διαφανή λύση διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού για φαρμακευτικές εταιρείες. Επιπλέον, προσφέρει επίσης μια απλοποίηση όλων των διαδικασιών πληρωμής μόνο από το δίκτυο.

 • ANZ και Westpac

Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών τραπεζικής εγγύησης είναι ένα ακόμη από τα τρέχοντα έργα Fabric. Εδώ, οι εταιρείες ANZ, Scentre Group και Westpac συνεργάζονται για την επιτυχία του έργου.

Προς το παρόν, λαμβάνουν τεχνολογική υποστήριξη από την IBM. Συνήθως, οι τραπεζικές εγγυήσεις έχουν πολλά ζητήματα, όπως παραβίαση και παράνομη τεκμηρίωση. Αλλά οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Με την αυξανόμενη ανάγκη, γίνεται δύσκολο να επαληθευτεί σωστά κάθε τεκμηρίωση.

Έτσι, για να γίνει πιο αποτελεσματικό, όλα τα έγγραφα θα χρησιμοποιηθούν στο καθολικό και θα ακολουθήσουν μια αυστηρή μέθοδο ψηφιακής επαλήθευσης.

Με αυτόν τον τρόπο, η διαφθορά σε αυτήν τη θέση θα τελειώσει τελικά.

 • CLS

Μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν Hyperledger Fabric είναι η CLS. Στην πραγματικότητα, η CLS χρησιμοποιεί το Hyperledger Fabric για τη λύση συμψηφισμού πληρωμών. Προς το παρόν, το αποκαλούν «CLSNet». Ο λόγος για την εισαγωγή αυτού του νέου έργου είναι η μείωση των κινδύνων, η βελτιστοποίηση της καθημερινής ρευστότητας και η προώθηση της ευαισθητοποίησης για οποιοδήποτε νόμισμα σε πραγματικό χρόνο.

Εν πάση περιπτώσει, το CLS τυχαίνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πάροχους διακανονισμού και μετριασμού των κινδύνων για την αγορά συναλλάγματος.

Επιπλέον, αυτή η λύση θα περιλαμβάνει σίγουρα παίκτες όπως hedge funds, χρηματιστές, χρηματιστές, τράπεζες και εταιρείες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν απευθείας τις οδηγίες FX χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα CLSNet.

 • UBS

Η UBS συνεργάζεται με άλλες εταιρείες όπως η Τράπεζα του Μόντρεαλ (BMO), η Commerzbank, η CaixaBank και η Erste Group για μια παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών. Το έξυπνο συμβόλαιο υφάσματος υπερκατασκευής θα τροφοδοτήσει την πλατφόρμα αποκλειστικά.

Εν πάση περιπτώσει, λαμβάνουν τεχνολογική βοήθεια από την IBM για να συμβεί αυτό. Επιπλέον, αποκαλούν την πλατφόρμα «Batavia». Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, κάθε είδους οργανισμός, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, μπαίνει στο παιχνίδι συναλλαγών.

Επίσης, δεν έχει σημασία ποια διαδρομή χρησιμοποιείτε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές. Έτσι, η πλατφόρμα προσφέρει ένα πιο αποτελεσματικό, φιλικό προς το κόστος και κλιμακούμενο περιβάλλον για συναλλαγές με διαφάνεια.

Επομένως, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο των παγκόσμιων εμπορικών βιομηχανιών.

 • Ενεργειακή Κοινότητα TenneT

Σήμερα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται σταδιακά. Και γιατί όχι; Στην πραγματικότητα, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται όλο και πιο περιορισμένη. Έτσι, εάν συνεχιστεί, στο μέλλον η προμήθεια δεν θα ήταν αρκετή. «

Γι ‘αυτό η TenneT Energy Community εισάγει μια νέα λύση. Επιπλέον, αυτή η λύση χρησιμοποιεί το έξυπνο συμβόλαιο Hyperledger Fabric για την τροφοδοσία του συστήματος. Αυτό που θα κάνει αυτή η τεχνολογία είναι να χρησιμοποιήσει αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια από σπίτια για να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε ανεπάρκεια τροφοδοσίας.

Έτσι, η πλατφόρμα θα λάβει υπόψη του ποια νοικοκυριά ή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι διαθέσιμη για δανεισμό και τη χρησιμοποιεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Προφανώς, οι άνθρωποι που θα δανείσουν τη δύναμή τους θα αποζημιωθούν για αυτό.

 • Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης

Η αλλαγή της υγειονομικής περίθαλψης είναι μια άλλη από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία το χρησιμοποιεί για μια θέση υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, αναπτύσσουν μια πλατφόρμα που ονομάζεται Intelligent Healthcare Network ™.

Η πλατφόρμα θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τέλεια τις αξιώσεις τους. Επιπλέον, θα βοηθήσει τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να δουν την εμπιστοσύνη των αξιώσεων και πώς τα εμβάσματα είναι καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα για τον έλεγχο, την ανάπτυξη και τον εντοπισμό.

Από την άλλη πλευρά, καθώς είναι μια λύση που εστιάζει στον ασθενή, προσφέρει πολλές καινοτόμες προσεγγίσεις.

 • Maple Leaf Foods

Η Maple Leaf Foods περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Fabric για να υποστηρίξουν τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Προς το παρόν, λαμβάνουν τεχνολογική υποστήριξη από τη SAP καθώς προσφέρουν υπηρεσίες BAAS. Επιπλέον, θέλουν να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τους ώστε να αντιμετωπίζουν πολλές απώλειες.

Στην πραγματικότητα, η χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας όχι μόνο θα βελτιστοποιήσει την παραγωγή τους, αλλά θα τους έδινε ένα νέο επίπεδο διαφάνειας.

Σύμφωνα με αυτούς, η ψηφιοποίηση θα οδηγούσε πάντα σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θέλουν επίσης να ενσωματώσουν την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

Επιπλέον, οι ποιοτικοί έλεγχοι των προμηθειών τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουν στους πελάτες τους.

 • Φάρμας Naturipe

Η εταιρεία μούρων Naturipe Farms εργάζεται επίσης σε μια πλατφόρμα διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού. Εδώ, χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Προς το παρόν, λαμβάνουν υποστήριξη από τη SAP.

Εν πάση περιπτώσει, το έργο θα παρακολουθήσει τα βατόμουρα τους από την περίοδο συγκομιδής. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εκεί θα προσθέσουν κωδικούς QR για να πουν την ιστορία για το πώς προέρχονται τα βατόμουρα από τα ψητά στα χέρια των πελατών τους.

Επίσης, καθώς μπορούν να δουν και να παρακολουθούν την ποιότητα των βατόμουρων απευθείας από το δίκτυο που εξασφαλίζει πολλά έσοδα.

 • Φωλιάζω

Μαζί με τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας Carrefour, η Nestlé εργάζεται σε μια πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας τροφίμων. Για αυτό, χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric ως βασική τεχνολογία για το έργο τους. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται την τεχνολογική βοήθεια της IBM.

Εν πάση περιπτώσει, το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στη δοκιμαστική περίοδο και θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες για να δει πώς λειτουργεί. Προς το παρόν, παρακολουθούν μόνο Mousseline purée και θα βοηθήσει τους πελάτες τους να γνωρίζουν πώς παρήχθη.

Έτσι, για να γίνει αυτό, οι πελάτες μπορούν να πάνε στο κατάστημα και να σαρώσουν τον κωδικό QR για να δουν το ταξίδι από το αγρόκτημα στο σούπερ μάρκετ των πατατών. Το πρωταρχικό είναι να προσφέρουμε περισσότερη διαφάνεια με κάθε δυνατό τρόπο.

 • Walmart

Η Walmart είναι μια άλλη ενθουσιώδης κορυφαία εταιρεία για τη θέση blockchain. Στην πραγματικότητα, πιστεύουν ότι το blockchain είναι ιδανικό για την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Έτσι, για να το δοκιμάσουν, χρησιμοποιούν το Hyperledger Fabric ως βασική τεχνολογία.

Επιπλέον, ξεκίνησαν με εντοπισμό μάνγκο και χοιρινό στα καταστήματα ΗΠΑ και Κίνας. Ωστόσο, το επέκτειναν σε 25 είδη προς το παρόν. Το έργο δείχνει μεγάλη υπόσχεση καθώς μας επιτρέπει να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητα της πιστοποίησης των προϊόντων.

Επομένως, χρειάζεται μόνο 2,2 δευτερόλεπτα για την ανίχνευση των πηγών προϊόντων τους! Αυτή είναι μια υπέροχη αναβάθμιση από 7 ημέρες!

Εν πάση περιπτώσει, σκοπεύουν να επεκτείνουν τη λίστα προϊόντων και να συμπεριλάβουν περισσότερα όσο περνάει ο χρόνος.

 • Unilever

Η αλυσίδα εφοδιασμού ψηφιακών διαφημίσεων είναι σχετικά τοξική. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται για τον περίπλοκο αλγοριθμικό βασανισμό των προτιμώμενων διαφημίσεών τους. Αλλά ενδιαφέρονται όταν βλέπουν την ίδια διαφήμιση πάνω από 100 φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με την Unilever, η κατάσταση είναι σχετικά ενοχλητική. Έτσι συνεργάζονται με την IBM για να διασφαλίσουν ότι αλλάζει το σενάριο της αλυσίδας εφοδιασμού ψηφιακών διαφημίσεων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θέλουν να διασφαλίσουν μια ισορροπημένη ροή διαφημίσεων στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, θέλουν επίσης να μειώσουν τον αριθμό των ψευδών διαφημίσεων για να δημιουργήσουν μια πιο άψογη εμπειρία για τους πελάτες.

 • Κεντρικό Αποθετήριο της Ρωσίας

Η Sberbank είναι μία από τις ρωσικές κρατικές τραπεζικές υπηρεσίες που εκδίδουν συναλλαγές ομολόγων με τη βοήθεια του blockchain. Στην πραγματικότητα, η τράπεζα πραγματοποίησε τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα δικτύου blockchain. Ωστόσο, το σύστημα δικτύου λειτουργεί από το National Settlement Depository (NSD).

Προς το παρόν, το δίκτυο λειτουργεί με Hyperledger Fabric έκδοση 1.1. Επιπλέον, προσφέρει ταυτόχρονη μεταφορά ομολόγων χωρίς καμία έκδοση. Σύμφωνα με αυτούς, ήταν μια τεράστια επιτυχία και σκοπεύουν να επεκτείνουν το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία.

Εν πάση περιπτώσει, το έργο προσφέρει επίσης μεγάλη διαφάνεια και πρωτόκολλα ασφαλείας για αυτούς. Αυτό τους βοηθά να πραγματοποιούν μεγάλες συναλλαγές χωρίς να ανησυχούν για θέματα στον κυβερνοχώρο.

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και Bank Danamon Indonesia

Για να καταστήσει τη διαδικασία πληρωμής πιο διαφανή, η IBM εργάζεται σε ένα έργο με βάση το Hyperledger με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει –

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank Danamon Indonesia, Wizdraw (HK) της WorldCom Finance, TD Bank, Sumitomo Mitsui Financial Group, (RCBC) the Philippines, Rizal Commercial Banking Corp. National Australia Bank, Mizuho Financial Group, Kasikornbank Thailand, Bank Permata, και πολλά άλλα.

Με τη βοήθεια αυτών των μερών, θέλουν να βελτιώσουν τη ροή νομίσματος και άλλες διαδικασίες πληρωμής. Στην πραγματικότητα, το σύστημα προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και ασφάλεια σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα. Έτσι, μέχρι το έτος 2020, όλα θα πρέπει να είναι πιο ομαλά στον οικονομικό κόσμο.

 • Πρόγραμμα Rwanda Tantalum

Η Ρουάντα είναι μια αφρικανική χώρα που είναι πιο δημοφιλής για την προμήθεια τανταλίου. Αυτό είναι ένα σπάνιο ορυκτό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την κατασκευή πυκνωτών για ηλεκτρονικές συσκευές. Ωστόσο, υπάρχει πολύ πρόβλημα με τις ακαθαρσίες.

Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ορυκτά είναι 100% καθαρά και προέρχονται από την αυθεντική πηγή, χρησιμοποιούν το Fabric για να τροφοδοτήσουν το σύστημά τους. Προς το παρόν, το Πρόγραμμα Rwanda Tantalum λειτουργεί πολύ χαριτωμένα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν έναν τόνο νέων προσεγγίσεων για τον εξορθολογισμό της επαλήθευσης των προμηθειών.

Επιπλέον, μειώνει επίσης το κόστος τους για να διατηρήσει τη ροή και να αποφέρει περισσότερα έσοδα επίσης.

Κεφάλαιο-8: Υφάσματα Hyperledger: Εκπαίδευση και μαθήματα

Εκπαίδευση υφασμάτων Hyperledger

Λοιπόν, για ύφασμα Hyperledger εκπαίδευση, μπορείτε να δοκιμάσετε τον αρχικό ιστότοπό τους. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως ικανοί να χειριστείτε τη δική σας λύση δικτύου, η εταιρεία είναι πρόθυμη να προσφέρει μαθήματα κατάρτισης υφασμάτων Hyperledger.

Μαζί με τα εκπαιδευτικά μαθήματα, μπορείτε επίσης να λάβετε επαγγελματική πιστοποίηση από την ίδια την εταιρεία. Έτσι, θα αυξήσει επίσης τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε δουλειές blockchain στην αγορά.

Εν πάση περιπτώσει, τα υλικά ανοιχτού κώδικα θα σας βοηθήσουν πραγματικά. Προς το παρόν έχουν δύο τύπους μαθημάτων κατάρτισης υφασμάτων Hyperledger στο Linux Foundation.

Ένα μάθημα είναι για την κατανόηση των πιθανών περιπτώσεων χρήσης και των επιπτώσεων αυτών των περιπτώσεων χρήσης στον τομέα. Θα καλύψει ποια είναι η τεχνολογία και πώς θα επηρεάσει τον πραγματικό κόσμο. Επιπλέον, θα λάβετε επίσης πολλά παραδείγματα περιπτώσεων χρήσεων σε επιχειρήσεις, ιδρύματα και εταιρικά προϊόντα.

Το άλλο προσφέρει περισσότερες επιχειρηματικές προοπτικές του δικτύου. Εδώ, θα μάθετε πώς να αναπτύξετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Είναι αντίστοιχα μια εξαιρετική επιλογή για όσους γνωρίζουν τι είναι το blockchain αλλά θέλουν να μάθουν για τις φάσεις εφαρμογής.

Περιττό να πούμε ότι και τα δύο μαθήματα κατάρτισης υφασμάτων Hyperledger είναι εντελώς δωρεάν.

Για πιστοποίηση, θα είστε πιστοποιημένος διαχειριστής υφασμάτων Hyperledger (CHFA) ​​μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του.

Η εκπαίδευση υφασμάτων Hyperledger θα καλύψει αυτές τις παρακάτω θέσεις –

 • Εγκατάσταση και διαμόρφωση του δικτύου
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων και διάγνωση διαδικασιών
 • Πάροχος υπηρεσιών μέλους
 • Λειτουργίες και συντήρηση δικτύου
 • Διαχείριση κύκλου ζωής εφαρμογών
 • Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια από άλλους ιστότοπους που βασίζονται σε blockchain. Προσφέρουμε επίσης μια βαθιά κατανόηση των εταιρικών τάξεων blockchain και της εκπαίδευσης για να σας βοηθήσουμε.

Εκμάθηση υφασμάτων Hyperledger

Μαζί με την εκπαίδευσή τους, προσφέρουν επίσης ύφασμα Hyperledger φροντιστήριο για να σας βοηθήσω. Ξεκινώντας από το πρώτο σεμινάριο υφασμάτων Hyperledger, θα μάθετε για την ανάπτυξη εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, θα σας οδηγήσει στη διαδικασία της βήμα προς βήμα μεθόδου για τη σύνταξη των πρώτων εφαρμογών. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, θα γνωρίζετε ακριβώς πώς να το κάνετε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

Επιπλέον, εδώ, θα γνωρίζετε επίσης για το Hyperledger Fabric Node SDK. Επιπλέον, αυτό το φροντιστήριο υφασμάτων Hyperledger θα διασφαλίσει ότι καταλαβαίνετε τι κάνετε.

Στη συνέχεια, έχουν επίσης φροντιστήριο υφασμάτων Hyperledger για τους χειριστές. Εδώ, θα σας διδάξουν πώς να δημιουργήσετε το πρώτο σας δίκτυο. Εν πάση περιπτώσει, θα διασφαλίσει επίσης ότι θα περάσετε σε κάθε βήμα και στη συνέχεια μπορείτε να δοκιμάσετε ένα δείγμα εφαρμογής για να το δοκιμάσετε.

Εκτός από αυτά, πολλαπλά σεμινάρια θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε Org στο κανάλι, να το ενημερώσετε, να προσθέσετε περισσότερες λειτουργίες, να εισαγάγετε νέα στοιχεία κ.λπ..

Λοιπόν, είναι σαν μια συμπαγής λύση για εσάς. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βίντεο και μια μεγάλη κοινότητα για να λάβετε φόρμα βοήθειας.

Στα δώρα, το φροντιστήριο υφασμάτων Hyperledger που διατίθεται από το τέλος του είναι –

 • Πολλαπλά βίντεο
 • Σύνταξη της πρώτης αίτησης
 • Δημιουργία του πρώτου συστήματος δικτύου
 • Σεμινάριο για εμπορικό χαρτί
 • Πώς να προσθέσετε οργανισμό σε ένα κανάλι
 • Τρόπος χρήσης ιδιωτικών δεδομένων
 • Αναβάθμιση των συστατικών
 • Σεμινάρια για αλυσίδα κώδικα
 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης για αλυσίδα κώδικα
 • Εγχειρίδιο χειριστή για τον κωδικό αλυσίδας
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το CouchDB
 • Πρόσθετα κωδικού αλυσίδας συστήματος

Κεφάλαιο-9: Στο τέλος

Λοιπόν, στο τέλος, πρέπει να πω ότι το blockchain Hyperledger Fabric φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρο. Προσπάθησα να καλύψω όλα όσα έχουν να προσφέρουν. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να έχετε μια καλή εικόνα για το πώς λειτουργεί πραγματικά η πλατφόρμα.

Δεδομένου ότι έχουν πολλές πλατφόρμες στην εταιρεία τους, είναι καλύτερο να γνωρίζετε για καθεμία από αυτές και να αποφασίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Στην πραγματικότητα, αυτή η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι κυρίως δημοφιλής λόγω του μεγάλου εύρους των περιπτώσεων χρήσης.

Και υπάρχουν τόσα πολλά άλλα παραδείγματα που κάνουν αυτή την τεχνολογία ακόμη πιο επικερδής. Επομένως, πρέπει επίσης να το δοκιμάσετε και να δείτε μόνοι σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me