Hyperledger Sawtooth: Blockchain για επιχειρήσεις

Εάν αναζητούσατε μια εξαιρετική πλατφόρμα blockchain εταιρικού επιπέδου, θα πρέπει να έχετε συναντήσει το όνομα Hyperledger. Στην πραγματικότητα, το Hyperledger είναι ένα επιχειρηματικό έργο blockchain και το Linux foundation βρίσκεται πίσω από αυτό.

Ωστόσο, είναι μόνο ένα έργο ομπρέλας και υπάρχουν πολλά έργα blockchain που λειτουργούν κάτω από αυτό. Μεταξύ αυτών, το Hyperledger Sawtooth τυχαίνει να είναι ένα από τα δημοφιλή. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την απίστευτη νέα πλατφόρμα.

Έτσι, για να σας βοηθήσω, σήμερα, θα μιλήσω για την πλατφόρμα Hyperledger Sawtooth.

 

 


Contents

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Hyperledger Sawtooth?

Το Hyperledger Sawtooth είναι ένα έργο blockchain ανοιχτού κώδικα υπό την εταιρική εταιρεία blockchain Hyperledger. Είναι μια τέλεια λύση για την ανάπτυξη δικτύων και κατανεμημένων εφαρμογών καθολικών.

Στην πραγματικότητα, σκόπευαν να κάνουν το σχέδιο εξαιρετικά άψογο, έτσι ώστε να είναι περισσότερο από ασφαλές για επαγγελματική χρήση.

Λοιπόν, σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth, απλοποιεί πραγματικά όλη τη διαδικασία σχεδιασμού εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, ο τομέας της εφαρμογής διαχωρίζεται πλήρως από το βασικό σύστημα. Έτσι, καθιστά απλούστερη τη δοκιμή εφαρμογών χωρίς να επηρεάζεται με κανέναν τρόπο το βασικό σύστημα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε γλώσσες προγραμματισμού για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Αλλά δεν θα χρειαστεί να γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική σχεδίαση του βασικού συστήματος.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι είναι εξαιρετικά αρθρωτό. Επιπλέον, βοηθά την επιχείρηση να λάβει τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τη συνολική πολιτική του δικτύου. Περιττό να πούμε, το μάθημα Hyperledger Sawtooth είναι κατάλληλο κυρίως για κοινοπραξίες ή παρόμοια περιβάλλοντα.

Επιπλέον, θα μπορείτε να επιλέξετε δικαιώματα, κανονισμούς συναλλαγών, πρωτόκολλα συναίνεσης και πολλά άλλα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Λάβετε λοιπόν ένα ευέλικτο περιβάλλον για κάθε είδους επιχείρηση.

Λοιπόν, τι δεν μου αρέσει, σωστά?

Εν πάση περιπτώσει, το έργο είναι πρακτικά ανοιχτού κώδικα, ώστε να μπορείτε να έχετε τα χέρια σας χωρίς προβλήματα. Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να μάθετε περισσότερα για το μάθημα Hyperledger Sawtooth.

Τεχνολογία Κατανεμημένου Καθολικού

Τα blockchains εμπίπτουν στην κατηγορία τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών. Και ομοίως, το μάθημα Hyperledger Sawtooth εμπίπτει επίσης σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κεντρική αρχή στο δίκτυο. Έτσι, διανέμεται πλήρως μεταξύ όλων των κόμβοι.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τη βάση δεδομένων και να χαράξει το δρόμο του μέσω του δικτύου. Έτσι, μόλις προστεθεί μια συναλλαγή, παραμένει εκεί.

Τα σημάδια όλων των ταυτοτήτων διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε νέα συναλλαγή είναι έγκυρη. Και έτσι το δίκτυο διατηρεί τον έλεγχο.

 

Χαρακτηριστικά του Hyperledger Sawtooth

 • Φιλική ανάπτυξη εφαρμογών

Παρέχει στην ανάπτυξη εφαρμογών ένα πιο εύκολο έδαφος διαχωρίζοντας τον τομέα εφαρμογής από το βασικό σύστημα. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth, ο μοναδικός σκοπός αυτού του διαχωρισμού είναι να διασφαλιστεί ότι κανένα βασικό χαρακτηριστικό δεν επηρεάζεται ποτέ για νέες προσθήκες στο επίπεδο εφαρμογής.

Επιπλέον, σημαίνει ότι όταν βρίσκεστε στο επίπεδο εφαρμογής που αναπτύσσει dApps, θα καταλάβει πόρους, αλλά άλλοι που χρησιμοποιούν το βασικό σύστημα δεν θα επηρεαστούν από αυτό.

Επομένως, δεν υπάρχουν προβλήματα επιβράδυνσης ή χαμηλής απόδοσης εδώ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη εφαρμογών. Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth είναι ότι μια εφαρμογή μπορεί να είναι οτιδήποτε. Επιπλέον, η εγγενής επιχειρηματική λογική μπορεί εύκολα να συνυπάρχει με ένα άλλο έξυπνο συμβόλαιο VM.

Έτσι, δημιουργεί πιο ευέλικτους λόγους για το Hyperledger Sawtooth.

 

 • Χαρακτηριστικά αδειοδότησης

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το Hyperledger Sawtooth είναι μια επιτρεπόμενη πλατφόρμα. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να πάρει απλώς μια είσοδο στο δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για το επιχειρηματικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Hyperledger Sawtooth, μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε σε ένα δημόσιο περιβάλλον.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνολογία για το εσωτερικό σύστημα δικτύωσης και για αλληλεπιδράσεις πελατών.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος ευελιξίας αν η πλατφόρμα blockchain της επιχείρησης είναι αρκετά σπάνια. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Εν πάση περιπτώσει, με τη βοήθεια ενός πρωτοκόλλου διαχείρισης ταυτότητας, μπορείτε να προεπιλέξετε τους κόμβους που μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα.

Μπορείτε να μάθετε να διαχωρίζετε τα δύο στο μάθημα Hyperledger Sawtooth.

 

 • Ιδιωτικό δίκτυο

Υπάρχει ένα μάθημα Hyperledger Sawtooth για την επίλυση όλων των ζητημάτων που έρχονται σε ιδιωτικό ή εξουσιοδοτημένο δίκτυο. Επιπλέον, σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth, ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ένα σύμπλεγμα κόμβων μέσα σε ένα ξεχωριστό κανάλι στο δίκτυο.

Και αυτή η διαδικασία θα δημιουργούσε μια ιδιωτική συνεδρία για αυτούς τους κόμβους συγκεκριμένα. Από την άλλη πλευρά, η επιχείρηση πρέπει να έχει ιδιωτικά περιβάλλοντα. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σε μια εταιρεία που δεν πρέπει να είναι ανοιχτά για τα αδιάκριτα μάτια.

Επιπλέον, καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή, κανείς δεν μπορεί απλώς να ρίξει μια ματιά στις ευαίσθητες πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει στην πλατφόρμα. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι, ακόμη και αν βρίσκεστε σε ιδιωτικό κανάλι, οι τιμές συναλλαγών θα παύσουν να υπάρχουν στο καθολικό. Αν και κανείς δεν θα μπορεί να το δει.

 

 • Εκτέλεση παράλληλης συναλλαγής

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση για τις συναλλαγές. Σε μια τυπική περίπτωση, το blockchain για εταιρικές πλατφόρμες χρησιμοποιεί μια διαδικασία σειριακής συναλλαγής. Αλλά όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα πολλών χρηστών, η επεξεργασία κάθε συναλλαγής γίνεται σχετικά δύσκολη.

Έτσι, αντί να είναι γρήγορο, επιβραδύνεται σταδιακά. Αλλά για να διασφαλιστεί ότι το Sawtooth δεν θα χάσει την αποτελεσματικότητα, εκτελούν όλες τις συναλλαγές παράλληλα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλές συναλλαγές μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, εξοικονομεί πολύ χρόνο και προωθεί μια ταχύτερη παραγωγή. Ως αποτέλεσμα, η αναβάθμιση είναι εύκολη για αυτήν την πλατφόρμα.

 

 • Αρθρωτή δομή

Η αρθρωτή δομή είναι στην πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά όλων των πλατφορμών Hyperledger και το Sawtooth δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Sawtooth, η αρθρωτή δομή δημιουργεί ένα διαφορετικό είδος ευελιξίας για τις επιχειρήσεις.

Με τη βοήθεια αυτής της δυνατότητας, οι προγραμματιστές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε τύπο αλγορίθμων συναίνεσης ή οποιοδήποτε είδος δυνατότητας που θέλουν. Είναι ένα σενάριο plug and play και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Επιπλέον, θα μάθετε πολλά για αυτό και από το μάθημα Hyperledger Sawtooth.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ταυτόχρονα, πολλαπλές συναινέσεις μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλά μέρη της ίδιας πλατφόρμας. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο συνδυασμό που ταιριάζει με τον κλάδο σας.

 

Κεφάλαιο-2: Στοιχεία της αρχιτεκτονικής Hyperledger Sawtooth

Σύστημα εκδηλώσεων

Με το σύστημα εκδηλώσεων, το Hyperledger Sawtooth υποστηρίζει τη μετάδοση και τη δημιουργία εκδηλώσεων. Έτσι, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει –

 • Κόμβοι για να εγγραφείτε σε όλα τα συμβάντα που συμβαίνουν στο blockchain. Για παράδειγμα, όταν προστίθεται ένα νέο μπλοκ ή εάν το δίκτυο αλλάζει σε διαφορετικό πιρούνι.
 • Για να εγγραφείτε σε άλλα συμβάντα εφαρμογής που προέρχονται από τις οικογένειες συναλλαγών.
 • Μετάδοση των πληροφοριών σε όλους τους άλλους κόμβους του καναλιού χωρίς αποθήκευση της τελικής κατάστασης στην κατάσταση αποθήκευσης.

 

Εκδηλώσεις

Πώς εξάγονται τα συμβάντα; Στην πραγματικότητα, εξάγονται από άλλες μορφές δομής δεδομένων, όπως αποδείξεις συναλλαγών ή μπλοκ. Σε μια περίπτωση όπου πρέπει να φροντίσουν να την αντιμετωπίσουν ανάλογα, η διεπαφή EventExtractor σημειώνει κάθε πηγή εξαερισμού στην πλατφόρμα.

Ένα άλλο πράγμα που κάνει αυτή η διεπαφή είναι να απαριθμήσει όλες τις συνδρομές EventSub και μετά θα καλύψει μόνο τα συμβάντα που έχουν τους περισσότερους συνδρομητές.

Λοιπόν, για να μετρηθούν οι συνδρομές, η διεπαφή πρέπει να δει αν το event_type event ταιριάζει με το event_type του συνδρομητή.

 

Παραλαβές συναλλαγών

Ένα άλλο σημείο της έξυπνης σύμβασης Hyperledger Sawtooth είναι η απόδειξη συναλλαγής. Με τη βοήθεια αυτού του στοιχείου, οι πελάτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή τους, αλλά δεν αποθηκεύονται στο στάδιο της πολιτείας.

Για παράδειγμα –

 • Πληροφορίες σχετικά με το εάν η συναλλαγή είναι έγκυρη ή όχι.
 • Τι γεγονότα συνέβησαν κατά την εκτέλεση της συναλλαγής?
 • Πώς η εκτέλεση της συναλλαγής άλλαξε την κατάσταση?
 • Οποιαδήποτε πληροφορία εκτέλεσης για συγκεκριμένη οικογένεια συναλλαγής.

Ωστόσο, οι αποδείξεις συναλλαγής μπορούν επίσης να προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή στους επικυρωτές για σωστή επαλήθευση. Και θα τους σταματήσει από την εκ νέου εκτέλεση της συναλλαγής.

 

Συμβατότητα με σύμβαση Ethereum με Seth

Λοιπόν, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Sawtooth είναι η συμβατότητα Ethereum Contracts χρησιμοποιώντας το Seth. Επιπλέον, δημιουργεί ένα νέο ορόσημο για τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger Sawtooth. Το έργο Seth ή Sawtooth-Ethereum Integration θα δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των δύο πλατφορμών.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το EVM, μπορείτε να αναπτύξετε έξυπνα συμβόλαια στο περιβάλλον Hyperledger Sawtooth.

Αλλά πώς κατάφεραν να το βγάλουν?

Στην πραγματικότητα, για να διασφαλιστεί ότι συνεργάστηκαν με το Hyperledger Burrow και πήραν την εφαρμογή EVM. Έτσι, χρησιμοποιώντας το Burrow EVM, το Sawtooth ενσωμάτωσε το περιβάλλον και στο Sawtooth.

Ένας άλλος κύριος στόχος αυτής της δυνατότητας είναι να βοηθήσει το DApps και άλλα έξυπνα συμβόλαια EVM να είναι αρκετά εύκολα για μεταφορά στο δίκτυο. Έτσι, για αυτό, αναπαράγουν το Ethereum JSON RPC API.

 

Συστατικά του Seth

Εν πάση περιπτώσει, το Seth έρχεται κυρίως με τρία διαφορετικά είδη συστατικών –

 • Seth Πελάτης
 • Διακομιστής Seth-RPC
 • Επεξεργαστής συναλλαγών Seth-tp

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Seth δεν είναι πλήρης εφαρμογή του Ethereum. Προφανώς, η πλατφόρμα έκανε κάποιες αλλαγές που ταιριάζουν καλύτερα με την πλατφόρμα. Έτσι, για αυτές τις τροποποιήσεις, το σύστημα είναι λίγο διαφορετικό από το αρχικό Ethereum. Ενώ τα περισσότερα έξυπνα συμβόλαια EVM μπορούν να εκτελεστούν στην πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές διαφορές –

 • Αντί για κατακερματισμό μπλοκ 32 byte ως αναγνωριστικό, τα μπλοκ Sawtooth χρησιμοποιούν υπογραφή κεφαλίδας 64 byte. Σε περίπτωση εκτέλεσης οποιασδήποτε εντολής BLOCKHASH, χρησιμοποιείται μόνο η πρώτη υπογραφή κατακερματισμού 32 byte.
 • Το Ethereum εξαρτάται κυρίως από οικονομικά κίνητρα για τον περιορισμό της συνολικής χρήσης πόρων. Ωστόσο, το Seth λειτουργεί μόνο με μοντέλο με άδεια. Έτσι, η χρήση του «φυσικού αερίου» είναι περιορισμένη και η χρήση των αδειών είναι για κάθε είδος κόμβου.
 • Σε περίπτωση εκτέλεσης συναλλαγής, το Seth διαμορφώνεται έτσι ώστε καμία συναλλαγή δεν μπορεί να γνωρίζει την εκτέλεση στο δίκτυο. Αλλά στο Ethereum, οι συναλλαγές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις χρονικές σημάνσεις, κατακερματισμούς και αριθμούς.

Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές κάνουν πραγματικά τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger Sawtooth πιο επικερδή από ποτέ.

 

Αλγόριθμοι με δυνατότητα συναίνεσης Pluggable

Με το Sawtooth, θα έχετε ένα διαφορετικό πρωτόκολλο συναίνεσης συνολικά. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της αρχιτεκτονικής Hyperledger Sawtooth είναι η χρήση διαφορετικών μεθόδων σύνδεσης. Ένα άλλο μεγάλο μέρος είναι το γεγονός ότι θα σας επιτρέψει να εκτελείτε πολλαπλές συνομιλίες ταυτόχρονα στην πλατφόρμα.

Κατά τη ρύθμιση του δικτύου, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα και ακόμη και κατά τη συναλλαγή.

Εν πάση περιπτώσει, συνοδεύεται από 5 διαφορετικές συνομιλίες για να επιλέξετε. Αυτοί είναι –

 • Devmode

Αυτή η συναίνεση ταιριάζει κυρίως για αναπτυξιακούς σκοπούς. Θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε την κίνηση της πλατφόρμας με έναν κόμβο επικυρωτή. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για παραγωγικούς σκοπούς.

 

 • PBFT

Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας αλγόριθμος συναίνεσης βασισμένος σε ηγέτες. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να παρακάμψετε το PBFT. Όμως στην θετική πλευρά, λαμβάνετε έναν αλγόριθμο βυζαντινής ανοχής σφαλμάτων. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πιο κατάλληλο για μικρότερα περιβάλλοντα και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για οποιοδήποτε περιβάλλον τύπου κοινοπραξίας.

 

 • PoET CFT

Ένα άλλο όνομα για αυτό είναι ο προσομοιωτής PoET. Σε αυτό, υπάρχει ένα είδος εξομοιωτή SGX που επιτρέπει σε αυτούς τους αλγόριθμους να λειτουργούν ελεύθερα. Ωστόσο, θα προσφέρει ανοχή σφαλμάτων σφάλματος όπως έξοδο παρόμοια με άλλες πλατφόρμες.

Αλλά πρέπει να έχετε TP ποιητή-επικυρωτή-μητρώου. Επιπλέον, μπορείτε να το εκτελέσετε σε οποιοδήποτε είδος επεξεργαστή. Ωστόσο, δεν είναι η βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων και αυτό σημαίνει ότι είναι μόνο CFT.

 

 • PoET SGX

Σε αυτήν την έκδοση του PoET, θα χρησιμοποιεί το SGX. Και με τη βοήθεια του SGX, μπορεί να προσφέρει βυζαντινή βλάβη ανοχή παρόμοια με το PoW. Ωστόσο, χρειάζεται μόνο σχετικά χαμηλή ποσότητα ισχύος CPU.

Εν πάση περιπτώσει, αυτός είναι ένας από τους αλγόριθμους που πρέπει να έχουν συγκεκριμένο υλικό για να λειτουργούν σωστά. Αυτό το πρωτόκολλο συναίνεσης είναι απολύτως απαραίτητο για έξυπνα συμβόλαια Hyperledger Sawtooth.

 

 • Σχεδία

Σε αυτό, οι αλγόριθμοι πρέπει να έχουν ηγέτη για ένα επιλεγμένο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, όταν τελειώσει ο χρονοδιακόπτης, ο οδηγός θα αντικατασταθεί αυτόματα. Στην πραγματικότητα, το Raft είναι πολύ πιο γρήγορο από το PoET. Ωστόσο, προσφέρει μόνο CFT και δεν είναι βυζαντινό.

 

Τι γίνεται με άλλους αλγόριθμους συναίνεσης?

Λοιπόν, υποστηρίζει pluggable αλγόριθμους συναίνεσης, και για έξυπνες συμβάσεις Hyperledger Sawtooth θα ήταν απολύτως απαραίτητο να προσθέσετε περισσότερα. Προς το παρόν, η πρωταρχική ιδέα είναι να προσθέσουμε όλο το σύνολο της συναίνεσης που μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικότητα.

Εκτός από αυτά τα άλλα SDK συναίνεσης είναι στο δρόμο τους. Έτσι, θα ήταν ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger Sawtooth.

 

Unpluggable συναίνεση

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό του Sawtooth είναι η υποστήριξη για μη συναρμολογημένη συναίνεση. Τώρα σκέφτεστε, τι είναι αυτό; Λοιπόν, συνήθως, το unpluggable σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το πρωτόκολλο συναίνεσης εν κινήσει ανά πάσα στιγμή.

Επομένως, για να αλλάξετε μια συναίνεση, δεν θα χρειαστεί να σταματήσετε τους επικυρωτές, τους χρήστες ή άλλους κόμβους στο δίκτυο. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να λαμβάνετε ένα νέο μπλοκ γένεσης κάθε φορά που το αλλάζετε. Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος διαδικασίας ονομάζεται δυναμική συναίνεση.

Έτσι, το νέο χαρακτηριστικό κάνει τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger Sawtooth ακόμη πιο επικερδή.

 

Δείγμα οικογενειών συναλλαγών

Λοιπόν, με απλούς όρους, μια οικογένεια συναλλαγών είναι μια ομάδα μοντέλων συναλλαγών ή λειτουργιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο καθολικό. Στην πραγματικότητα, σκεφτείτε τα ως μια διαφορετική προσέγγιση στα API. Σε πολλές περιπτώσεις, το δίκτυο μπορεί να χρειαστεί μια προγραμματιζόμενη έξυπνη δομή συμβολαίου.

Έτσι, για αυτό, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την οικογένεια συναλλαγών EVM χρησιμοποιώντας το SETH. Θα μιλήσουμε για λίγο.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις στην πραγματικότητα αναζητούν μια σταθερή διαδικασία για τη συναλλαγή, διότι αυτό περιορίζει τον κίνδυνο σε μεγάλο βαθμό.

Έτσι, για αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε αυτές που προσφέρουμε ή ακόμα και να διαμορφώσετε μια μόνη σας. Έτσι, αυτό καθιστά την οικογένεια συναλλαγών αναπόσπαστο μέρος της αρχιτεκτονικής Hyperledger Sawtooth.

Για παράδειγμα, μία από τις οικογένειες που ονομάζεται Integer Key προσφέρει στην πραγματικότητα μόνο 3 είδη λειτουργιών όπως το σύνολο, η μείωση και η αύξηση. Έτσι, με μόνο αυτές τις 3 παραμέτρους, είναι σχετικά δύσκολο να κάνετε λάθη ή να εισέλθετε στο σύστημα.

Γιατί όμως η Hyperledger Sawtooth τους παρουσίασε στην πρώτη θέση?

Λοιπόν, στην αρχιτεκτονική Hyperledger Sawtooth, οι προγραμματιστές ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν απλώς την ευελιξία που ήθελαν. Έτσι, εν συντομία, συμβάλλουν στην επέκταση της ευελιξίας του δικτύου.

Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τις οικογένειες συναλλαγών –

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλώσσα για να γράψετε μια νέα.
 • Υπάρχουν διαθέσιμα SDK για C ++, Java, JavaScript, Go, Python, Rust και πολλά άλλα.
 • Όλα λειτουργούν χωριστά το ένα από το άλλο σε παράλληλο χώρο, δίνοντας έτσι στο δίκτυο τη δυνατότητα αναβάθμισης.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν μερικές κοινές οικογένειες συναλλαγών στην αρχιτεκτονική Hyperledger Sawtooth. Ας δούμε τι είναι –

 • Οικογένεια συναλλαγών BlockInfo

Ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά αυτής της οικογένειας είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αναφοράς άλλων πληροφοριών ενώ οι κόμβοι βρίσκονται σε διέλευση. Λοιπόν, για παράδειγμα, στην EVM η πλατφόρμα ορίζει πραγματικά ένα BLOCKHASH, το οποίο εν συντομία βοηθά τον επεξεργαστή να αποκτήσει πρόσβαση στη λειτουργία κατακερματισμού των προηγούμενων μπλοκ.

Έτσι, αυτό βοηθά τον επεξεργαστή να κατακερματίσει το νέο αναλόγως.

Στην πραγματικότητα, το Blockinfo προσφέρει πραγματικά έναν τρόπο αποθήκευσης οποιωνδήποτε πληροφοριών σχετικά με διαμορφώσιμα ιστορικά μπλοκ.

 

 • Οικογένεια συναλλαγών ταυτότητας

Αυτή η οικογένεια συναλλαγών βοηθά στη διαχείριση όλων των ταυτοτήτων μέσα στο σύστημα. Σε περίπτωση οποιασδήποτε άδειας στην αλυσίδα, είναι απαραίτητο ένα κλειδί επικύρωσης και ένα κλειδί συναλλαγής. Επιπλέον, και τα δύο μέρη πρέπει να έχουν την κατάλληλη άδεια ελέγχου ταυτότητας για να το κάνουν αυτό.

Αλλά όλες αυτές οι πολύπλοκες πληροφορίες γίνονται εμπόδιο στη διαχείριση. Ωστόσο, με τη βοήθεια μιας οικογένειας συναλλαγών ταυτότητας, είναι εξαιρετικά εύκολο να τα διαχειριστείτε.

 

 • Οικογένεια συναλλαγών IntegerKey

Μια άλλη οικογένεια στην αρχιτεκτονική Hyperledger Sawtooth επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν, να αυξάνουν ή να μειώνουν την αξία των καταχωρήσεων του κρατικού λεξικού.

Όλες οι επιλογές έχουν οριστεί με τρόπο που εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση και δεν ανέχεται κανένα είδος κακής στάσης κόμβου.

 

 • Οικογένεια συναλλαγών μητρώου επικύρωσης

Λοιπόν, με τον μοναδικό επικυρωτή, το σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει όταν υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες στο δίκτυο. Έτσι, για να βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, η οικογένεια συναλλαγών Validator προσφέρει έναν τρόπο για την προσθήκη νέων επικυρωτών στο δίκτυο.

Αυτή η διαδικασία βοηθά πραγματικά και διασφαλίζει μια σωστή κατάσταση κλιμάκωσης.

 

 • Ρυθμίσεις οικογένεια συναλλαγών

Oaky, υπάρχουν πολλά πράγματα που πηγαίνουν στο κανάλι και εάν είναι σωστά αποθηκευμένα ολόκληρο το περιβάλλον που δεν μπορεί να πειραματιστεί αν το blockchain καταρρέει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια συναλλαγών ρυθμίσεων συμβάλλει στη διατήρηση μιας μεθόδου που διασφαλίζει την αποθήκευση διαμορφώσεων εντός της αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, οι διαμορφώσεις εντός αλυσίδας και εκτός αλυσίδας μπορούν να διαφέρουν χωρίς να επηρεάζονται το ένα το άλλο.

 

 • Οικογένεια συναλλαγών Smallbank

Λοιπόν, δημιουργήσατε ένα νέο πλαίσιο. Αλλά τώρα πρέπει να δείτε πώς λειτουργεί πραγματικά. Τώρα πώς θα το κάνετε αυτό; Στην πραγματικότητα, η οικογένεια συναλλαγών Smallbank επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν το πλαίσιο και να δουν πώς αποδίδουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα προσφέρει μια σειρά δοκιμών και θα έχει ένα πρότυπο για σύγκριση.

 • Οικογένεια συναλλαγών XO

Πρέπει να δω ότι αυτή η οικογένεια συναλλαγών είναι μια από τις πιο ελαφριές στην αρχιτεκτονική Hyperledger Sawtooth. Μα γιατί? Λοιπόν, αυτό θα σας επιτρέψει να παίξετε ένα παιχνίδι tic-tac-toe με έναν άλλο χρήστη.

Το σύστημα κωδικοποίησης σε αυτήν την οικογένεια βοηθά τους προγραμματιστές να δουν τη δομή αναφοράς για την οικογένεια συναλλαγών.

 

Κεφάλαιο-3: Ανάπτυξη Hyperledger Sawtooth – Αρχιτεκτονική Περιγραφή

 • Παγκόσμιο κράτος

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της ανάπτυξης Hyperledger Sawtooth είναι η χρήση ενός παγκόσμιου κράτους. Και για αυτό, πρέπει να υπάρχει ένα κατανεμημένο καθολικό μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Στην πραγματικότητα, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντίγραφα του καθολικού μεταξύ των κόμβων της βυζαντινής συναίνεσης είναι μια ισχυρή ποιότητα του ίδιου του blockchain.

Έτσι, για να το υποστηρίξουμε αυτό, το Sawtooth παίρνει όλες τις οικογένειες συναλλαγών μέσα σε μία μόνο παρουσία που ονομάζεται Radix Merkle Tree. Επιπλέον, η επικύρωση των μπλοκ σε κάθε επικυρωτή της ίδιας συναλλαγής παράγει την ίδια κατάσταση και τα ίδια αποτελέσματα.

Επίσης, η κατάσταση χωρίζεται σε άλλους χώρους ονομάτων για να βεβαιωθείτε ότι όλη η οικογένεια συναλλαγών θα μοιραστεί, θα ορίσει και θα επαναχρησιμοποιήσει τα δεδομένα καθολικής κατάστασης των συναλλαγών.

 

Radix Merkle Tree

Η ανάπτυξη Hyperledger Sawtooth περιλαμβάνει ένα διευθυνσιοδοτούμενο Radix Merkle Tree για την αποθήκευση όλων των οικογενειών συναλλαγών. Για παράδειγμα, το δέντρο είναι στην πραγματικότητα ένα δέντρο Merkle που μπορεί να αποθηκεύσει το αντίγραφο σε δεδομένα εγγραφής από φύλλο σε ρίζα.

Έτσι, για έναν αριθμό μεταβάσεων που συνδέονται με ένα μπλοκ μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κατακερματισμού ρίζας για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Αυτό που κάνει η πλατφόρμα εδώ είναι να τοποθετήσει αυτόν τον κατακερματισμό ρίζας στην κεφαλίδα του μπλοκ αυτού του μπλοκ συναλλαγών.

Έτσι, όταν η συναλλαγή ενός επικυρωτή καταλήγει σε διαφορετική διεύθυνση από αυτήν της Merkle, τότε αυτό το μπλοκ δεν θα είναι έγκυρο.

Και έτσι τείνουν να επιτυγχάνουν συναίνεση χωρίς να βασίζονται σε μοναδικούς μάρτυρες. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική προσέγγιση.

 

 • Συναλλαγές και προγραμματισμός

Μπορείτε να τροποποιήσετε μια κατάσταση μόνο εάν δημιουργείτε και υποβάλλετε αίτηση για μια συναλλαγή. Επιπλέον, για συναλλαγές, ο πελάτης πρέπει να δημιουργήσει μια συναλλαγή και, στη συνέχεια, μπορεί να την υποβάλει στους επικυρωτές. Μετά από αυτό, ο επικυρωτής θα εφαρμόσει συναλλαγή και αυτό θα προκαλούσε μαζική αλλαγή στην κατάσταση.

Μια άλλη ποιότητα ανάπτυξης του Hyperledger Sawtooth είναι ότι οι συναλλαγές θα ανήκουν σε παρτίδα. Κάθε συναλλαγή μίας παρτίδας θα αναφέρεται από κοινού. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, κανένα κράτος. Και έτσι, οι παρτίδες είναι μία από τις πρώτες αλλαγές μονάδας για την κατάσταση.

Συνήθως, η δομή μιας παρτίδας περιλαμβάνει συναλλαγές, TransactionHeader, BatchHeader και Batch.

 

Δημόσια κλειδιά, υπογραφή και κεφαλίδα

Συνήθως, το TransactionHeader θα έχει μια κεφαλίδα συναλλαγής γεμάτη που θα καθορίζει την σειριοποίηση αυτών. Επιπλέον, η κεφαλίδα θα πρέπει να περιέχει το ιδιωτικό κλειδί του υπογράφοντος. Προφανώς, το header_signature θα αποθηκεύσει την υπογραφή που προκύπτει.

Στην πραγματικότητα, θα δείτε ότι η κεφαλίδα θα έχει επίσης ένα σειριακό και θα εξαρτάται από τα ακριβή byte της υπογραφής της συναλλαγής.

Αλλά πώς δημιουργούν το header_signature; Λοιπόν, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης, το κλειδί στο signer_public_key δημιουργεί τα byte.

 

Οικογένεια συναλλαγών

Γνωρίζετε ήδη για τις οικογένειες συναλλαγών. Αλλά μια άλλη καλή ιδέα για την ανάπτυξη του Hyperledger Sawtooth είναι η χρήση οικογενειών συναλλαγών για τον προσδιορισμό οποιασδήποτε μορφής συναλλαγών. Έτσι, κατά τη ρύθμιση, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη συναλλαγή που θέλετε.

Επιπλέον, πολλά μαθήματα θα σας ενημερώσουν ακριβώς πώς μπορείτε να τα γράψετε σε συγκεκριμένες γλώσσες.

 

Προγραμματισμός συναλλαγών

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της πλατφόρμας είναι η υποστήριξη παράλληλου και σειριακού προγραμματισμού. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να καθορίσετε τον προγραμματιστή χρησιμοποιώντας το όρισμα της γραμμής εντολών. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να το αφήσετε στη διαμόρφωση επικύρωσης κατά την έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ό, τι σας αρέσει.

Στην πραγματικότητα, η παράλληλη επεξεργασία των συναλλαγών θα βοηθούσε τις επιδόσεις σας. Επειδή σε αυτό μπορείτε να επεξεργαστείτε ταυτόχρονα συναλλαγές ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια, εξοικονομεί τεράστιο χρόνο.

Επίσης, η επεξεργασία συναλλαγών του καθενός ποικίλλει σημαντικά. Έτσι, ο συνολικός συνδυασμός ταχύτερων και πιο αργών συναλλαγών θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση του δικτύου σας.

 

 • Εφημερίδα

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της ανάπτυξης του Hyperledger Sawtooth είναι το περιοδικό. Αλλά ποια είναι η χρήση του; Στην πραγματικότητα, ένα περιοδικό βοηθά πραγματικά να επεκτείνει και να διατηρήσει το Blockchain για τους επικυρωτές.

Έτσι, το στοιχείο θα χειριζόταν την αξιολόγηση έγκυρων μπλοκ, την επικύρωση υποψήφιων μπλοκ, βεβαιωθείτε ότι έχουν την κατάλληλη κεφαλή αλυσίδας και επίσης δημιουργούν νέα μπλοκ για την αλυσίδα.

Επίσης, το περιοδικό θα καταναλώσει παρτίδες και μπλοκ που έρχονται στους επικυρωτές. Επιπλέον, όλες οι παρτίδες ή μπλοκ φθάνουν χρησιμοποιώντας το REST API ή το πρωτόκολλο κουτσομπολιού. Έτσι, όταν το περιοδικό λαμβάνει τα μπλοκ ή τις παρτίδες, τα δρομολογεί σε όλους τους επικυρωτές.

Επίσης, υπάρχουν πολλά μέρη που χρειάζονται ειδική επεξεργασία. Έτσι, για αυτό, το περιοδικό διαιρεί τις εργασίες για κάθε συναλλαγή και τις τοποθετεί σε διαφορετικούς αγωγούς.

Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία μπλοκ, θα μετακινηθεί στον ελεγκτή αλυσίδας για περαιτέρω επικύρωση. Μετά από αυτό, μεταβαίνουν στο BlockPublisher για τελευταία επικύρωση και μετά μπαίνουν σε ένα μπλοκ. Το Hyperledger Sawtooth σχεδίασε όλα τα περιοδικά να είναι ασύγχρονα έτσι ώστε να μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία παράλληλα, αν χρειαστεί.

Έτσι, ακόμη και όταν το εισερχόμενο ποσοστό είναι πολύ υψηλό, το BlockPublisher μπορεί εύκολα να αξιώσει αποκλεισμούς. Επιπλέον, είναι ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους αλγόριθμους συναίνεσης για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας.

 

 • Δίκτυο επικύρωσης

Το Validator Network είναι ένα άλλο στοιχείο για την ανάπτυξη του Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, το επίπεδο δικτύου είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της επικοινωνίας εντός των επικυρωτών. Περιλαμβάνει επίσης ανακάλυψη από ομοτίμους, συνδεσιμότητα και διαχείριση μηνυμάτων.

Κατά την εκκίνηση, οι επικυρωτές αρχίζουν να ακούνε μια καθορισμένη διεπαφή και άλλες θύρες για κάθε είδους εισερχόμενες συνδέσεις. Επιπλέον, μόλις συμβεί η σύνδεση, οι επικυρωτές μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα σύμφωνα με τον κανόνα του πρωτοκόλλου κουτσομπολιού.

Ο κύριος στόχος του δικτύου είναι να διατηρήσει το επίπεδο δικτύου όσο το δυνατόν πιο αυτοσυντηρούμενο. Στην πραγματικότητα, το επίπεδο δικτύου δεν λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα μηνύματα επιπέδου εφαρμογής ή δεδομένα στο επίπεδο εφαρμογής. Έτσι, το ωφέλιμο φορτίο είναι σχετικά μειωμένο στο επίπεδο του δικτύου και η ομότιμη συνδεσιμότητα είναι πραγματικά γρήγορη.

 

Κράτη

Σύμφωνα με τα έγγραφα, έχουν τρία είδη καταστάσεων μεταξύ των επικυρωτών. Αυτά είναι –

 • Συνδεδεμένο: Εδώ, απαιτείται οποιαδήποτε προϋπόθεση σύνδεσης για ανταλλαγή δεδομένων.
 • Ασχετος
 • Peered: Εδώ, συμβαίνει μια αμφίδρομη μορφή σύνδεσης και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για τη μετάδοση μηνυμάτων.

 

Ανακαλύπτοντας συνομηλίκους

Στην πραγματικότητα, η αμφίδρομη ανταλλαγή από γείτονα σε γείτονα ομότιμη οδηγεί σε κατάλληλη συνδεσιμότητα μεταξύ των κόμβων. Και στο 99% του χρόνου, είναι επιτυχημένοι. Εν πάση περιπτώσει, ένας κόμβος είναι ελεύθερος να επιλέξει οποιονδήποτε κόμβο peering για να δημιουργήσει την πρώτη σύνδεση. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι γείτονες.

 

 • Απαιτήσεις αδειοδότησης

Οι απαιτήσεις αδειοδότησης είναι η εκτεταμένη λίστα δυνατοτήτων, απαιτήσεων και άλλων ιστοριών που σχετίζονται με έναν χρήστη που βοηθά στη διαμόρφωση των λιστών αδειοδότησης.

Είναι το τελευταίο στοιχείο της ανάπτυξης Hyperledger Sawtooth. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν ορισμένες ομάδες αδειών στα έγγραφά τους, και αυτές είναι –

Έγκριση κλειδιού επικύρωσης: Σε αυτό, ελέγχει ποιοι κόμβοι θα έχουν πρόσβαση για σύνδεση σε κόμβους επικύρωσης.

Άδεια κλειδιού transactor: Σε αυτό, οι κόμβοι θα αποκτήσουν προνόμια ανάλογα με το ποιος ελέγχει τις παρτίδες και τη συναλλαγή των κλειδιών υπογραφής.

 

Αμφότερα τα δύο χωρίζονται σε συγκεκριμένες δυνατότητες. Και για καθένα υπάρχει μια σύντομη περιγραφή του τι χρειάζεται και ποιοι κόμβοι μπορούν να το κάνουν αυτό. Αλλά θα σκεφτόσασταν γιατί υπάρχει ανάγκη για ιστορίες χρηστών?

Λοιπόν, σε μια εταιρική εταιρεία, κάθε εργαζόμενος έχει διαφορετικά καθήκοντα εργασίας. Και χωρίς ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, κανείς δεν ξέρει ποιος υπάλληλος κάνει τι. Είναι παρόμοιο και στο δίκτυο.

Κάθε κόμβος στο σύστημα έχει συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν και γι ‘αυτό χρειάζονται επίσης ειδικές άδειες.

 

Σενάρια δικτύου επικύρωσης

Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα σεναρίων που σας βοηθούν να επιλέξετε την τέλεια απαίτηση δικτύου. Ας δούμε τι είναι –

Δημόσιο δίκτυο

Για ένα δημόσιο δίκτυο, επιτρέπονται όλες οι μορφές συνδέσεων στο κανάλι. Και κάθε άτομο μπορεί να υπογράψει συναλλαγές και παρτίδες.

Για να διασφαλίσετε ότι ένα δημόσιο Sawtooth μπορεί να απογειωθεί, θα χρειαστείτε ένα σύστημα κινήτρων εκ των προτέρων. Θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του δημόσιου δικτύου.

 

Ιδιωτικό δίκτυο

Για ένα ιδιωτικό δίκτυο, μόνο οι προκαθορισμένοι επικυρωτές μπορούν να εισέλθουν στο κανάλι δικτύου επικυρωτή. Επιπλέον, κανένας άλλος από τους επικυρωτές δεν μπορεί να συμμετάσχει σε συναίνεση.

Και πάλι, εάν ένας πελάτης έχει άδεια να ζητήσει συναλλαγές μόνο, τότε ο επικυρωτής θα αποδεχτεί το αίτημα. Διαφορετικά, ο επικυρωτής θα απορρίψει το αίτημα του πελάτη και η συναλλαγή θα ήταν άκυρη.

 

Δίκτυο κοινοπραξιών

Με τον τύπο περιβάλλοντος της κοινοπραξίας, υπάρχουν μόνο ορισμένοι επικυρωτές που μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο και να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία συναλλαγής. Ωστόσο, οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να υποβάλει μια συναλλαγή και οι επικυρωτές θα πρέπει να τους αποδεχτούν εάν είναι έγκυροι.

 

Κεφάλαιο-4: Hyperledger Sawtooth που προσφέρει ζωντανές εφαρμογές επίδειξης

Προς το παρόν, υπάρχουν μερικές ζωντανές εφαρμογές επίδειξης από τους προγραμματιστές του Sawtooth για να τις δοκιμάσετε. Θα μιλήσω περισσότερα γι ‘αυτά εδώ. Ας δούμε τι μπορείτε να λάβετε σε αυτές τις εφαρμογές.

 

Εφοδιαστική αλυσίδα

Με τη βάση δεδομένων Hyperledger Sawtooth, θα δοκιμάσετε την εφαρμογή ζωντανής επίδειξης της αλυσίδας εφοδιασμού. Όχι μόνο εκπνέει στην επανάσταση της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά και εξοικονομεί πολύ χρόνο. Εν πάση περιπτώσει, ως μοντέλο προσφέρουν ιχνηλασιμότητα θαλασσινών.

Στην πραγματικότητα, για αυτό, φέρνουν λογοδοσία και ιχνηλασιμότητα με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων Hyperledger Sawtooth.

 

Ποια είναι η σύγχρονη προσέγγιση στην εφοδιαστική αλυσίδα?

Η πλατφόρμα ακολουθεί μια σύγχρονη προσέγγιση για τη συγχώνευση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου στο ίδιο δίκτυο. Επιπλέον, θα έχετε το συνολικό ταξίδι των θαλασσινών από τη στιγμή που θα πιάσετε στο τραπέζι.

Για αυτήν τη ζωντανή επίδειξη, θα συνδέσουν αισθητήρες IoT για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση όλων των τροφίμων μετά τη σύλληψή τους. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια αισθητήρων IoT, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την κίνηση, την υγρασία, τη θερμοκρασία, την κλίση και το σοκ σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε συμφωνίας ιδιοκτησίας και κατοχής μαζί με τη γεωγραφική τους θέση ανά πάσα στιγμή. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να δείτε τα πάντα από την ίδια την πλατφόρμα.

Στην πραγματικότητα, καθώς όλα θα συνδεθούν στο αμετάβλητο σύστημα καθολικών, ο αγοραστής μπορεί να εμπιστευτεί εύκολα τα δεδομένα. Έτσι, ο τελικός αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων Hyperledger Sawtooth ως απόδειξη που χρειάζεται πριν αγοράσει το προϊόν.

 

Γιατί να παρουσιάσετε αυτήν τη ζωντανή επίδειξη?

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα είναι τεράστιο. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα εφοδιασμού αυτήν τη στιγμή. Αυτά είναι –

 • Η μη αυτόματη τήρηση αρχείων αυξάνει τα σφάλματα, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι είναι λάθος.
 • Με την έρευνα σε πραγματικό χρόνο, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμα αποθηκεύονται σε τέλεια θερμοκρασία. Και στη διαχείριση της μεγάλης αλυσίδας εφοδιασμού, γίνεται δύσκολη η διαχείριση.
 • Λόγω της απώλειας των κανονισμών και του σωστού συστήματος παρακολούθησης, υπάρχουν πολλά παράνομα προϊόντα στην αλυσίδα εφοδιασμού.
 • Υπάρχει επίσης το περιθώριο για δόλιες δραστηριότητες μεταξύ των εργαζομένων.
 • Τα περισσότερα από τα προϊόντα στερούνται ποιότητας και ασφάλειας όσον αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού.
 • Το σύστημα δεν προάγει τη βιωσιμότητα αλλά μάλλον σπαταλά πολλούς πόρους.
 • Επίσης, η έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών και η δράση των πωλητών βλάπτει την αξία της μάρκας πολλών επιχειρήσεων.

 

Hyperledger Sawtooth Παράδειγμα: Πώς λειτουργεί?

 • Πρώτον, ο ψαράς πιάνει τα θαλασσινά και στη συνέχεια τα επισημαίνει με αισθητήρες IoT.
 • Στη συνέχεια, όλοι οι αισθητήρες αρχίζουν να μεταδίδουν πληροφορίες στο δίκτυο με τη θέση των θαλασσινών.
 • Περνάει από πολλά κανάλια διανομής και η πλατφόρμα παρακολουθεί κάθε έναν από τους ιστότοπους.
 • Πριν ο αγοραστής αγοράσει τα θαλασσινά, μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να ελέγξει την προέλευση των ψαριών.

 

Υπάρχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα?

 • Η ακραία διαφάνεια πραγματοποιείται σε όλη τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Η αυτοματοποιημένη διαδικασία εξοικονομεί πολύ κόστος και χρόνο
 • Απαλλαγεί από τεχνητά λάθη και δημιουργεί μια σειρά από σωστές πληροφορίες
 • Συνδέεται με καλύτερους προμηθευτές και προωθεί την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

 

Άλλες περιπτώσεις χρήσης εκτός από την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Λοιπόν, η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων είναι απλώς μια επίδειξη. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τη λύση για να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη θέση της αλυσίδας εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από την προσαρμογή που κάνετε, θα προσφέρει τα ίδια οφέλη.

 

Διακανονισμός περιουσιακών στοιχείων

Το επόμενο είναι η εφαρμογή βάσης δεδομένων Asset Settlement live demo Hyperledger Sawtooth. Με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων Hyperledger Sawtooth, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον αποτελεσματικό και ασφαλή διακανονισμό των ομολόγων. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Επίσης, επιτρέπει στον έλεγχο χρήστη που δεν είχε ποτέ. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία μεταφοράς ομολόγων είναι απλουστευμένη, η πλατφόρμα προσφέρει μια διεπαφή χρήστη. Με τη βοήθεια της διεπαφής χρήστη και της ειδικά δημιουργημένης οικογένειας συναλλαγών, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε και να παρακολουθείτε ομόλογα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να πουλήσετε, να αγοράσετε, να δημιουργήσετε ή ακόμη και να εξοφλήσετε οποιοδήποτε είδος ομολόγου μόνο στο δίκτυο. Παρόλο που έχουν προσαρμόσει μόνο μια οικογένεια συναλλαγών για την έκδοση ομολόγων και την τακτοποίησή τους, μπορείτε να τα προσαρμόσετε για πολλές θέσεις. Έτσι, η χρηματοοικονομική επένδυση θα είναι για πάντα αποκεντρωμένη.

 

Γιατί να παρουσιάσετε αυτήν τη ζωντανή επίδειξη?

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα σχετικά με τον διακανονισμό περιουσιακών στοιχείων είναι τεράστιο. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο διακανονισμός περιουσιακών στοιχείων αυτήν τη στιγμή. Αυτά είναι –

 • Κάθε ίδρυμα έχει διαφορετικές μεθόδους τήρησης αρχείων. Γι ‘αυτό γίνεται δύσκολο να διευθετηθούν τα ομόλογα σε δύο ιδρύματα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία είναι πιο ακριβή και σπατάλη πόρων.
 • Ο τυπικός τρόπος μπορεί εύκολα να σπάσει τα ιστορικά δεδομένα ιδιοκτησίας ομολόγων και μερικές φορές είναι ελλιπή.
 • Λόγω της κεντρικής λύσης διαχείρισης δεδομένων, οι περισσότερες από τις προσφορές είναι μονοπωλιακές.
 • Στην πραγματικότητα, έχει πιο μοναδικό σημείο αποτυχίας.
 • Ο καθένας μπορεί να αλλάξει δεδομένα καθώς δεν υπάρχει δύναμη ασφαλείας στην εργασία.

 

 Hyperledger Sawtooth Παράδειγμα: Πώς λειτουργεί?

 • Πρώτα απ ‘όλα, η πλατφόρμα δημιουργεί έναν συμμετέχοντα.
 • Δεύτερον, δημιουργούν έναν δεσμό.
 • Μετά από αυτό, μπορούν να εκδώσουν εισαγωγικά.
 • Στη συνέχεια, είναι ελεύθεροι να διευθετήσουν και να δημιουργήσουν παραγγελίες ανάλογα με την ανάγκη.
 • Τέλος, μπορούν να δουν το χαρτοφυλάκιο πριν αγοράσουν ή πουλήσουν.

 

Υπάρχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα?

 • Εξασφαλίζει συνοχή δεδομένων μεταξύ όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
 • Προσφέρει ακριβείς, παραγγελίες, αμετάβλητες και αναλυτικές πληροφορίες ιστορικής ιδιοκτησίας
 • Παρέχει διαμόρφωση υλικού και προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα
 • Απαλλάσσει τα μονοπώλια και διασφαλίζει την εμπιστοσύνη

 

Εκτός από τη χρήση αυτής της επίδειξης για διακανονισμό περιουσιακών στοιχείων, είστε ελεύθεροι να προσαρμόσετε και να χρησιμοποιήσετε και άλλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

 

Ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων

Μια άλλη μεγάλη εφαρμογή ζωντανής επίδειξης βάσης δεδομένων Hyperledger Sawtooth είναι το Digital Asset Exchange. Τώρα με τη δημοτικότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, πρέπει να υπάρχει τρόπος για την έκδοση ασφαλών ψηφιακών στοιχείων.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων Hyperledger Sawtooth, μπορείτε εύκολα να το κάνετε. Η διαχείριση του δικού σας ψηφιακού στοιχείου δεν μπορεί να γίνει ευκολότερη από αυτήν. Στην πραγματικότητα, θα βοηθούσε επίσης στην πλοήγηση σε διαφορετικές αγορές και στη δημιουργία περισσότερων πόρων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

 

Γιατί να παρουσιάσετε αυτήν τη ζωντανή επίδειξη?

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα σχετικά με την ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων είναι τεράστιο. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι –

 • Το οικοσύστημα είναι αρκετά κατακερματισμένο, γι ‘αυτό η διαχείριση και η διανομή τους είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος.
 • Δεν υπάρχουν πράγματα όπως ο δευτερεύων έλεγχος της αγοράς. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί αν είναι πλαστά ή γνήσια.
 • Στην πραγματικότητα, η διαδικασία τήρησης αρχείων των πωλητών είναι εξαιρετικά ασυνεπής σε διαφορετικούς πωλητές.
 • Η κεντρική διαχείριση του συστήματος είναι πολύ προκατειλημμένη και προκαλεί σύγκρουση.

 

Hyperledger Sawtooth Παράδειγμα: Πώς λειτουργεί?

 • Πρώτα απ ‘όλα, ο χρήστης θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα για τη δημιουργία ψηφιακών στοιχείων.
 • Δεύτερον, θα δημιουργούσε μια προσφορά για ψηφιακά στοιχεία.
 • Οποιοσδήποτε αγοραστής μπορεί στη συνέχεια να αποδεχτεί την προσφορά σύμφωνα με το στοιχείο.
 • Μετά από αμοιβαία συμφωνία, ο αγοραστής μπορεί στη συνέχεια να πουλήσει το περιουσιακό στοιχείο και να το μεταφέρει στο λογαριασμό.

 

Υπάρχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα?

 • Προσφέρει σταθερά δεδομένα σε όλους τους πωλητές
 • Παρέχει αμετάβλητο χώρο αποθήκευσης που επιτρέπει εμπιστοσύνη και ασφάλεια
 • Άλλα έξυπνα συμβόλαια διασφαλίζουν την εύκολη μεταφορά ψηφιακών στοιχείων χωρίς προβλήματα

 

Εν πάση περιπτώσει, εκτός από τη χρήση αυτής της ζωντανής επίδειξης για ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων, μπορείτε να βρείτε άλλα σενάρια πραγματικού κόσμου.

 

Κεφάλαιο-5: Hyperledger Sawtooth At Work

Τ κινητό

Ας ξεκινήσουμε με το παράδειγμα Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, η T-Mobile χρησιμοποιεί τη Hyperledger Sawtooth Lake για τη λύση τους. Προς το παρόν, τείνουν να το χρησιμοποιούν για την πρόσβαση και τη λύση διαχείρισης ταυτότητας που ονομάζεται Sawtooth Hyper Directory.

Επιπλέον, θα λειτουργούσε με το Proof of Concept και λαμβάνουν τεχνικό αντίγραφο ασφαλείας από την Intel. Με τη βοήθεια του Hyper Directory, μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ζήτημα διαχείρισης ταυτότητας. Όπως γνωρίζετε, η βιομηχανία διαχείρισης ταυτότητας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η κλοπή ταυτότητας είναι αρκετά εμφανής.

Εν πάση περιπτώσει, εξασφάλισαν ότι η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά εύκολη στην πλοήγηση και είναι φιλική προς τον ιστό. Εκτός από αυτό, εισάγουν επίσης μια έξυπνη δυνατότητα σύμβασης για τα ελεγκτικά ζητήματα.

 

Κρατική Τράπεζα της Ινδίας

Ένα άλλο παράδειγμα Hyperledger Sawtooth είναι η State Bank of India. Ναι, διαβάσατε σωστά, το blockchain έφτασε και στην Ινδία. Προφανώς, χρησιμοποιούν τη λίμνη Hyperledger Sawtooth για την πλατφόρμα κοινοπραξίας BankChain.

Στην πραγματικότητα, η κρατική τράπεζα της Ινδίας ίδρυσε την πλατφόρμα. Για το τεχνολογικό τους αντίγραφο ασφαλείας, συνεργάζονται με την Primechain επειδή είναι εξειδικευμένες για πλατφόρμες κοινοπραξίας. Ωστόσο, επί του παρόντος έχουν πάνω από 27 μέλη στην πλατφόρμα τους. Εκτός από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ινδίας, υπάρχουν και άλλες εταιρείες της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τη δυνατότητα “Γνωρίστε τον πελάτη σας” που περιλαμβάνει επίσης την αντιτρομοκρατική χρηματοδότηση. Και η πλατφόρμα Sawtooth είναι πλήρως ικανή να υποστηρίζει τη λειτουργία τους.

 

Pokitdok

Ένα άλλο δροσερό παράδειγμα Hyperledger Sawtooth είναι η εταιρεία PokitDok. Με τη βοήθεια της Hyperledger Sawtooth Lake, κερδίζουν συναλλαγές με γρήγορο ρυθμό. Για το τεχνολογικό τους αντίγραφο ασφαλείας, χρησιμοποιούν την Intel. Εν πάση περιπτώσει, η πλατφόρμα έλξης υγειονομικής περίθαλψης ονομάζεται DokChain.

Επιπλέον, προσφέρουν πολύ μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νοσοκομεία χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με αυτούς, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, μπορούν να λάβουν μεγαλύτερο αριθμό ασφάλειας, ταχύτητας και ισχύος. Επιπλέον, μπορεί να ανοίξει νέες διαστάσεις για το έργο τους.

Δυστυχώς, η Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης απέκτησε πρόσφατα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του έργου του PokiDok και τώρα αναζητούν τη λύση.

 

Dot Blockchain Media

Λοιπόν, μια άλλη μεγάλη χρήση της Hyperledger Sawtooth Lake είναι η εταιρεία Dot Blockchain Media. Για το έργο τους, ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, η μουσική βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και αθέμιτα δικαιώματα.

Έτσι, για αυτό, η εταιρεία θα χρησιμοποιούσε το Sawtooth και θα καταγράψει όλα τα περιεχόμενα μαζί με τα δικαιώματά τους να παρακολουθούν σωστά κάθε δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας, μπορούν εύκολα να ανοίξουν μεγαλύτερη διαφάνεια και σαφήνεια σε αυτόν τον κλάδο.

Έτσι, όλοι οι εκδότες, οι καλλιτέχνες μπορούν να εγγράψουν το περιεχόμενό τους στο έργο τους και να λάβουν τη δίκαιη μεταχείριση που τους αξίζει.

Επιπλέον, η συναίνεση PoET της πλατφόρμας θα ήταν τέλεια για αυτήν.

 

ScanTrust

Η ScanTrust είναι στην πραγματικότητα μια εταιρεία SaaS που χρησιμοποιεί τη λίμνη Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν διαφορετικά προϊόντα που βοηθούν τους καταναλωτές τους να συνδεθούν στο Διαδίκτυο με τη βοήθεια της μοναδικής ταυτοποίησης.

Επιπλέον, προσφέρουν επίσης κωδικούς QR απόδειξης αντιγραφής που φέρνουν περισσότερη διαφάνεια, εμπιστοσύνη και ιχνηλασιμότητα για οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού.

Και τι μπορεί να είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για αυτό εκτός από το Sawtooth, σωστά?

Εν πάση περιπτώσει, με τη χρήση της πλατφόρμας, θα λειτουργούν ένα χαρακτηριστικό ιχνηλασιμότητας των υπαρχουσών εφαρμογών τους. Θα διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κακή χρήση της τεχνολογίας του με οποιονδήποτε τρόπο. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη τη λύση τους και οι καταναλωτές μπορούν ακόμη και να ενημερώσουν τους προμηθευτές με βάση την προέλευση.

 

Wind River

Το Wind River τροφοδοτεί το έργο SParts με τη βοήθεια της πλατφόρμας Hyperledger Sawtooth Lake. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για την πλατφόρμα λογισμικού ανταλλακτικών που μπορεί να παρακολουθεί οποιοδήποτε στοιχείο λογισμικού από τη στιγμή που ο κατασκευαστής αναπτύσσει συσκευές και προϊόντα.

Θα λάβετε πολλά οφέλη για να μάθετε από πού προέρχεται όλο το στοιχείο ανοιχτού κώδικα, όπως –

 • Διασφαλίζει ότι όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να διασφαλίσουν και να αναγνωρίσουν όλες τις άδειες χρήσης λογισμικού από την πηγή.
 • Εξασφαλίστε περισσότερη ασφάλεια για ευπάθειες ανοιχτού κώδικα.
 • Παρέχετε ταυτοποίηση για τεχνολογίες κρυπτογραφίας.
 • Προσφέρετε υψηλότερο επίπεδο αναφορών ανοιχτού κώδικα με ακριβείς πληροφορίες για καλύτερη κρίση.

 

Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, Ρίνο

Το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, Reno χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα Hyperledger Sawtooth Lake για την αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων και οδικών υποδομών. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, τα αυτόνομα οχήματα είναι απλώς μια δοκιμασμένη ιδέα, αλλά το Πανεπιστήμιο κάνει ό, τι μπορεί για να το κάνει να συμβεί.

Με τη βοήθεια της λύσης Blockchain IoT της Filament που χρησιμοποιεί το Sawtooth για την αλληλεπίδραση του μηχανήματος με την υποδομή και την ανταλλαγή δεδομένων, είναι δυνατόν.

Εκτός από αυτό, η τεχνολογία Blocklet της Filament θα μεταβεί στο όχημα για να υποστηρίξει το έργο. Επιπλέον, με το αμετάβλητο καθολικό, τα οχήματα μπορούν να συνδέσουν τις σωστές πληροφορίες χωρίς καμία παραβίαση.

 

Φορτηγά Daimler

Τα φορτηγά Daimler διέρχονται πραγματικά από ένα μεγάλο μετασχηματισμό και προσθέτουν ένα νέο σύστημα κινητικότητας. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας Sawtooth, δημιουργούν ένα οικοσύστημα διαφανών, αξιόπιστων και δημιουργημένων δεδομένων.

Το έργο θα καλύψει περισσότερες εξορθολογισμούς και λύσεις χωρίς οδηγό. Το οικοσύστημα είναι τεράστιο και θα περιλαμβάνει επίσης πολλούς κατασκευαστές, προμηθευτές, ενεργειακές επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες.

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, το blockchain θα ήταν τέλειο για να τροφοδοτήσει όλες αυτές τις διαφορετικές βιομηχανίες σε ένα μέρος.

Εν πάση περιπτώσει, για την τεχνική τους υποστήριξη χρησιμοποιούν το κιτ Blocklet του Filament. Με αυτό το κιτ, μπορούν να συνδέσουν άνετα το όχημα στο σύστημα.

 

Έργο AMCHART

ο έργο είναι στην πραγματικότητα ένα Ηλεκτρονικό Αρχείο Υγείας παγκοσμίως και εξαιρετικά ασφαλές. Στην πραγματικότητα, θα αλλάξει σίγουρα τον τρόπο με τον οποίο η υγειονομική περίθαλψη ασχολείται με τα αρχεία των παρόχων και τις πληροφορίες των ασθενών. Έτσι, προφανώς θα αυξήσει την ασφάλεια και τη φορητότητα.

Εν πάση περιπτώσει, το έργο θα χρησιμοποιήσει το Hyperledger Sawtooth για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της πλατφόρμας του. Επιπλέον, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, θα έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης.

Αλλά μαζί με το Sawtooth, θα χρησιμοποιούσαν επίσης τις συμβάσεις Ethereum Smart για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας πληρωμής της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης Sawtooth.

 

IntraEdge

Ένα άλλο ωραίο παράδειγμα Sawtooth είναι η εταιρεία IntraEdge. Με τη βοήθεια του Hyperledger Sawtooth Lake, αποκτούν ανάγκες συμμόρφωσης GDPR με ταχύ ρυθμό. Για το τεχνολογικό τους αντίγραφο ασφαλείας, χρησιμοποιούν την Intel. Εν πάση περιπτώσει, η λιανική τους λύση σίγουρα θα βοηθήσει στην αλλαγή των τυπικών τρόπων της αγοράς.

Εκτός από αυτό, εισάγουν επίσης μια έξυπνη δυνατότητα σύμβασης για τα ελεγκτικά ζητήματα. Συνδέοντας τους καταναλωτές με τους εμπόρους λιανικής πώλησης, μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία λιανικής χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με αυτούς, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, μπορούν να λάβουν μεγαλύτερο αριθμό ασφάλειας, ταχύτητας και ισχύος. Επιπλέον, μπορεί να ανοίξει νέες διαστάσεις για το έργο τους.

Έτσι, θα ήταν μόνο η αρχή μιας πιο διαφορετικής αλλαγής.

 

Η λύση Vanig

ο Λύση Vanig τροφοδοτεί το έργο τους με τη βοήθεια της πλατφόρμας Hyperledger Sawtooth Lake. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για την αλυσίδα εφοδιασμού και τη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να παρακολουθούν οποιοδήποτε στοιχείο απευθείας από τον κατασκευαστή που αναπτύσσει συσκευές και προϊόντα.

Το έργο ηλεκτρονικού εμπορίου θα περιλαμβάνει επίσης δυνατότητα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι όλο το προϊόν είναι αυθεντικό.

Θα λάβετε πολλά οφέλη για να μάθετε από πού προέρχονται όλα τα προϊόντα όπως –

 • Διασφαλίζει ότι όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να ασφαλίσουν και να ταυτοποιήσουν όλα τα προϊόντα από την πηγή.
 • Εξασφαλίστε περισσότερη ασφάλεια για ευπάθειες.
 • Παρέχετε ταυτοποίηση για κάθε αντικείμενο.
 • Απαλλαγείτε από πλαστά ζητήματα.

 

Φάρμα

Η Farmobile είναι στην πραγματικότητα ένα διαφορετικό είδος εταιρείας που χρησιμοποιεί το παράδειγμα Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν τη δημιουργία ROI για τους αγρότες. Με τη μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων για τη γεωργία, είναι προφανές ότι θα προσφέρουν μια πιο ασφαλή θέση.

Επιπλέον, προσφέρουν επίσης το FARMOBILE DataStore℠ που προσφέρει περισσότερη διαφάνεια, εμπιστοσύνη και ιχνηλασιμότητα. Με τη βοήθεια της διαδραστικής πύλης αγοραστών τους, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε οποιαδήποτε γη θέλετε να αγοράσετε για καλλιέργεια.

Προς το παρόν, υπάρχουν πάνω από 1.000.000+ στρέμματα διαθέσιμα για να αποκτήσετε τα χέρια σας. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε να παραμείνετε ανώνυμοι ενώ πουλάτε τη γη σας.

 

Κεφάλαιο-6: Μάθημα Hyperledger Sawtooth: Εκπαίδευση και φροντιστήριο

Εκπαίδευση Hyperledger Sawtooth

Λοιπόν, για το Hyperledger Sawtooth εκπαίδευση λαμβάνετε πολλή υποστήριξη από την εταιρεία. Σύμφωνα με αυτούς, θέλουν να προσφέρουν προηγμένη ικανότητα για προγραμματιστές blockchain παγκοσμίως. Έτσι, με την προπόνηση Hyperledger Sawtooth, έχετε τις πλήρεις πρακτικές δυνατότητες εκπαίδευσης.

Εκτός από αυτό θα λάβετε επίσης ένα επαγγελματικό πιστοποιητικό στην εκπαίδευση Hyperledger Sawtooth. Και αν εργάζεστε σε ένα έργο blockchain που βασίζεται στο Sawtooth, θα προωθούσαν επίσης την εκπαίδευση και τους πόρους ανοιχτού κώδικα.

Εν πάση περιπτώσει, για την προπόνηση Hyperledger Sawtooth προσφέρουν πραγματικά επαγγελματική βοήθεια από το Ίδρυμα Linux. Έτσι, για τους προγραμματιστές που θέλουν να πάρουν το καλύτερο από την καλύτερη εκπαίδευση, μπορούν σίγουρα να το πάρουν από εδώ.

Ένα άλλο μεγάλο πράγμα είναι ότι στην αρχή, προσφέρουν μόνο δύο διαφορετικά μαθήματα για να ξεκινήσετε. Αυτά είναι –

Blockchain: Κατανόηση των χρήσεων και των επιπτώσεών του

Σε αυτό, θα μάθετε για το τι είναι πραγματικά το blockchain και πώς μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τους τυπικούς τρόπους του κόσμου. Στην πραγματικότητα, θα αξιολογείτε πώς η διαφορετική περίπτωση χρήσης επηρεάζει την πλατφόρμα και πώς μια επιχείρηση ή άλλη επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το μάθημα είναι δωρεάν για εγγραφή.

 

Εισαγωγή στις Hyperledger Blockchain Technologies

Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για κάθε έργο Hyperledger. Έτσι, με αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς λειτουργεί συγκεκριμένα το blockchain Hyperledger και πώς μπορείτε να το αναπτύξετε ή να το προσαρμόσετε.

 

Πιστοποιήσεις

Με τη συνεργασία με το ίδρυμα Linux, προσφέρουν επαγγελματική πιστοποίηση μόλις ολοκληρώσετε την εκπαίδευσή τους στο Hyperledger Sawtooth. Προς το παρόν, θα είστε πιστοποιημένος διαχειριστής Hyperledger Sawtooth (CHSA).

Στην προπόνηση Hyperledger Sawtooth, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε την πλατφόρμα αποτελεσματικά. Θα λάβετε επίσης πολλαπλή εκπαίδευση Hyperledger Sawtooth σχετικά με την εμπορική ανάπτυξη. Αυτό θα περιλαμβάνει διαμόρφωση, εγκατάσταση, διαχείριση και άλλες συνεδρίες αντιμετώπισης προβλημάτων.

 

Εκπαιδευτικό Hyperledger Sawtooth

Λοιπόν, μια άλλη μεγάλη είδηση ​​για εσάς είναι το Hyperledger Sawtooth φροντιστήριο. Η εταιρική πλατφόρμα blockchain Hyperledger σίγουρα θα σας διασκεδάζει για αυτό. Στα έγγραφά τους, προσφέρουν διαφορετικά είδη ρύθμισης σεμιναρίων.

Βασικά, θα προσφέρουν το φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth για τη δημιουργία σεναρίων εικονικής ανάπτυξης για τα κατανεμημένα καθολικά VirtualBox και Vagrant. Έτσι, στο τέλος του φροντιστηρίου Hyperledger Sawtooth, θα εκτελείτε ένα δίκτυο επικύρωσης και θα γνωρίζετε ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος σας.

Επιπλέον, μπορείτε να εκτελέσετε κάθε είδους εντολή στο μάθημα Hyperledger Sawtooth χρησιμοποιώντας ένα Git Bash σε Windows, Terminal.app σε macOS κ.λπ..

 

Εργαλεία εκμάθησης Hyperledger Sawtooth

Αλλά θα χρειαστείτε μερικά εργαλεία για τα σεμινάρια. Αυτά είναι –

 • VirtualBox (5.0.10 r104061 ή μεταγενέστερη έκδοση)
 • Vagrant (1.9.0 ή μεταγενέστερη έκδοση)

Για Windows, θα χρειαστείτε –

 • Git για Windows

 

Εκτός από αυτά, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε τόνους υλικού όπως διαδικτυακά σεμινάρια, παρουσιάσεις στο φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να λάβετε αυτά τα υλικά από την ομάδα εργασίας τους για την ανάπτυξη υλικού εκμάθησης.

Προφανώς, όλο το υλικό ενημερώνεται συχνά.

Επιπλέον, θα έχετε πρόσβαση σε τόνους βίντεο και σε πολλά άλλα υλικά που θα σας βοηθήσουν στην καμπύλη εκμάθησης. Αυτά τα βίντεο είναι πραγματικά χρήσιμα και σας δείχνουν βήμα προς βήμα κάθε πράγμα.

Έτσι, με τη βοήθεια αυτών των βίντεο, μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς λειτουργεί το σύστημα.

 

Κεφάλαιο-7: Συμπερασματικές σκέψεις

Το Hyperledger Sawtooth ανοίγει σίγουρα πολλές νέες ευκαιρίες για τις βιομηχανίες blockchain. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτής της πλατφόρμας, κάθε επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα την πλατφόρμα blockchain.

Με τόσες πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την πλατφόρμα, είναι σίγουρα ένα καρποφόρο έργο. Με γρήγορη ρύθμιση και προσαρμογή φωτισμού, είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Επίσης, μεταξύ όλων των ενεργών έργων Hyperledger, αυτό προσφέρει το PoET, που είναι ένας ισχυρός αλγόριθμος συναίνεσης.

Λοιπόν, είναι πολύ πιο γρήγορο από άλλες πλατφόρμες εκεί έξω. Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω ότι τώρα, γνωρίζετε τα πάντα για το Hyperledger Sawtooth. Καθώς είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στην αγορά τώρα, πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me