Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Hyperledger;

Στην εποχή του blockchain, είναι σύνηθες να βλέπουμε νέους παίκτες. Και, δεν θα ήταν δύσκολο να αφομοιώσετε ότι ακόμη και το Linux Foundation ενδιαφέρεται για το blockchain. Λοιπόν, τι είναι το HyperLedger?

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν το Hyperledger τους.

Όμως, μην κάνετε λάθος. Δεν είναι ούτε blockchain ούτε εταιρεία ή κρυπτογράφηση. Το HyperLedger είναι μια συνεργατική προσπάθεια ανοιχτού κώδικα για την προώθηση των τεχνολογιών blockchain. Έχει επίσης μια διεπαγγελματική προσέγγιση και δεν έχει δεσμευτεί για έναν μόνο κλάδο ή κάθετο.


Ίδρυμα Linux ιδρύθηκε το 2016 και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 100 μέλη. Οι νεοσύστατες τεχνολογικές, οικονομικές και blockchain είναι μέρος ολόκληρου του οικοσυστήματος Hyperledger. Μερικά από τα αξιοσημείωτα ονόματα από κάθε κατακόρυφο παρατίθενται παρακάτω:

  • Τεχνοί γίγαντες: IBM, SAP, Intel, Nokia και άλλα.
  • Χρηματοοικονομικά ιδρύματα: American Express, BNP Paribas, Deutsche Börse και άλλοι
  • Εκκινήσεις Blockchain: Νετκί, bloq, Lykke και άλλοι.

Όλα αυτά είναι καινοτόμες εταιρείες ή νεοσύστατες εταιρείες και βοηθούν το Hyperledger να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το Hyperledger?

Τι είναι το HyperLedger?

Όπως ήδη συζητήσαμε, το Hyperledger είναι μια ανοιχτή συνεργατική προσπάθεια για τη βελτίωση του blockchain. Λειτουργεί ως κόμβος για τα έργα blockchain που οδηγούν σε έναν κοινό στόχο. Για να κατανοήσουμε καλύτερα ας δούμε την επίσημη εξήγηση του Hyperledger. Μπορείτε να το βρείτε στον επίσημο δικτυακός τόπος.

Το HyperLedger θα έχει το δικό του νόμισμα?

Ένα από τα συνηθισμένα ερωτήματα των μελών της κοινότητας κρυπτονομισμάτων είναι ότι ο καιρός το HyperLedger θα έχει το δικό του νόμισμα; Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει πρόθεση να συνδεθεί μια κρυπτογράφηση με ψηφιακό νόμισμα με το HyperLedger. Στα πρώτα στάδια, Μπράιαν Μπεχλέντορφ, ο εκτελεστικός διευθυντής του έργου απέρριψε την πιθανότητα του νομίσματος.

Ήταν πολύ εκ των προτέρων για το ότι δεν είχε κέρμα για το HyperLedger. Ο λόγος είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία ή στον στόχο τους. Πρόσθεσε, “Δεν θα δείτε ποτέ ένα νόμισμα Hyperledger.” Επίσης, το να μην έχεις κέρμα σημαίνει πραγματικά να επικεντρώνεσαι στην τεχνολογία blockchain και να μην ξοδεύεις πόρους ή ταλέντα στη διατήρηση αξιοπρεπούς αξίας του νομίσματος.

Η HperLedger επικεντρώνεται στο Enterprise-grade Framework

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις. Το πλαίσιο προορίζεται για κατανεμημένα δίκτυα και θα συνδέεται με μια βάση κώδικα. Επίσης, το πλαίσιο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση, τη δημιουργία και την προώθηση ανοικτών υποδομών. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στο δικό τους απελευθερωμένη ναύλωση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην αρχιτεκτονική αναφοράς Hyperledger.

ΕΙΚΟΝΑ -2

Ποια έργα εκτελούνται στο HyperLedger?

Υπάρχουν πολλά έργα που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο Hyperledger. Η Google ξεκίνησε την ομπρέλα της εταιρείας, «Αλφάβητο». Όμως, το HyperLedger ακολουθεί την ιδέα της διαχείρισης έργων από την αρχή. Ας δούμε τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρυπώνω: Το έργο χρησιμοποιεί εγκεκριμένα έξυπνα συμβόλαια μέσω ενός αρθρωτού πελάτη blockchain. Χρησιμοποιεί στυλ Ethereum Virtual Machine (EVM).

Πριόνι: Μια πλατφόρμα μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει επεκτάσιμα κατανεμημένα καθολικά. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανάπτυξη και εκτέλεση τους.

Indy: Ένα άλλο έργο κατανεμημένου καθολικού προοριζόταν να παρέχει βιβλιοθήκες, εργαλεία και άλλα επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία. Η αποστολή του έργου είναι να παρέχει μέσα για τη δημιουργία και χρήση ψηφιακών ταυτοτήτων που είναι ανεξάρτητες και αποκεντρωμένες.

Υφασμα: Το έργο Fabric στοχεύει στην παροχή εργαλείων που απαιτούνται για την ανάπτυξη λύσεων ή εφαρμογών blockchain. Διευθύνεται από την IBM και προσφέρει εφαρμογή plug and play για blockchain.

Και πολλά άλλα.

Τι έπεται? Τεχνολογία Blockchain για επιχειρήσεις

Αυτό είναι μόνο μια αρχή για το Hyperledger. Είναι ένα είδος συνεργασίας blockchain που στοχεύει στο να κάνει το blockchain πιο προσβάσιμο σε όλα. Εργάζονται σε πολλαπλά πλαίσια που καθοδηγούνται από τις καλύτερες εταιρείες και νεοσύστατες εταιρείες στον κόσμο. Όχι μόνο αυτό, αναπτύσσουν επίσης διάφορα εργαλεία που θα κάνουν την πρόσβαση και τη διαχείριση του blockchain πολύ πιο εύκολη. Για παράδειγμα, χτίζουν Τσέλο και Συνθέτης.

Διαβάστε επίσης,

  • Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε εάν το Blockchain είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας?
  • Πώς η τεχνολογία Blockchain θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε?

Το καλύτερο μέρος για το Hyperledger είναι πώς χτίζουν τα καλύτερα εργαλεία και πλαίσιο χωρίς καμία νομισματική δέσμευση. Είναι ανοιχτού κώδικα και παρέχουν τα καλύτερα εργαλεία που μπορεί να έχει ποτέ το blockchain. Επίσης, αυτό θα κάνει το blockchain πιο προσβάσιμο. Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me