Οδηγός για αρχάριους: Πώς να ελέγξετε τη λευκή βίβλο ICO

Πώς να ελέγξετε τη βιβλιογραφία ICO: ένας οδηγός για πιθανούς επενδυτές

Οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) είναι πλέον καυτές, με πολλά έργα blockchain-cryptocurrency να ξεκινούν κάθε μήνα. Εάν είστε δυνητικός επενδυτής, πρέπει να αναλύσετε σε ποιον ICO πρέπει να επενδύσετε και σε ποιον πρέπει να μείνετε μακριά. Οι ICO δεν είναι ρυθμισμένοι, ως εκ τούτου ως επενδυτής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το έργο προτού επενδύσετε και το whitepaper του έργου είναι μια σημαντική πηγή πληροφοριών. Ένας νέος επενδυτής στον κρυπτο-κόσμο συνήθως βρίσκει ένα whitepaper που προκαλεί σύγχυση, επομένως, εδώ εξηγώ πώς να ελέγξετε το ICO whitepaper. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια της ομάδας ICO:

Ομάδα ελέγχου λευκών βιβλίων ICO

Η ενότητα σχετικά με την ομάδα βρίσκεται συνήθως στο τέλος του λευκού βιβλίου, ωστόσο, είναι η πιο σημαντική.

Μια καλή ομάδα μπορεί να κάνει το καλύτερο από μια μέση ιδέα, επομένως πρώτα ελέγξτε αν η ομάδα του ICO είναι αξιόπιστη. Ενώ το whitepaper μπορεί να παρέχει κάποιες πληροφορίες, πρέπει επίσης να εξετάσετε ξεχωριστά κοινωνικές πλατφόρμες όπως το LinkedIn. Στην ιδανική περίπτωση, η ομάδα θα πρέπει να έχει εντυπωσιακή εμπειρία στην τεχνολογία blockchain και στον κλάδο και θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει επιτυχημένα έργα blockchain πριν, κατά προτίμηση στον ίδιο κλάδο.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν βρείτε καμία ή ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα του έργου, μην επενδύετε στο έργο!

Ελέγξτε την ποιότητα της γραφής του βιβλίου ICO:

Η ομάδα του έργου θα χρησιμοποιήσει τη λευκή βίβλο ως κύριο όχημα για τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με το έργο τους στους πιθανούς επενδυτές. Πρέπει τουλάχιστον να είναι γραμμένο επαγγελματικά. Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη στη λευκή βίβλο, ή μια μη επαγγελματική παρουσίαση του περιεχομένου υποδεικνύει ότι η ομάδα του έργου μπορεί να στερείται τον απαραίτητο επαγγελματισμό. Σε τελική ανάλυση, όταν θέλετε να συγκεντρώσετε εκατομμύρια δολάρια από την αγορά, αναμένεται να διαβάσετε προσεκτικά το κύριο έγγραφο μάρκετινγκ.

Αντίθετα, μια επαγγελματικά γραπτή βιβλιογραφία ICO με σωστή ορθογραφία και γραμματική δεν επαρκεί για να επενδύσετε στο έργο. Χρειάζεστε πολύ περισσότερα από αυτό στη Λευκή Βίβλο. Συνέχισε να διαβάζεις.

Επικυρώστε την ιδέα προϊόντος ICO στη Λευκή Βίβλο:

Υπάρχουν πολλοί ICO που δεν έχουν σαφές προϊόν ή υπηρεσία, αλλά θα μπορούσαν να είναι ένα σχέδιο Ponzi. Όταν μελετάτε τη λευκή βίβλο, εστιάστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Υπάρχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το έργο; Ή, υπάρχει μια νέα ευκαιρία αγοράς στην οποία εξυπηρετεί το έργο?
 • Πόσο μεγάλο είναι το επιχειρηματικό πρόβλημα ή η ευκαιρία της αγοράς; Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο.
 • Ποιοι είναι οι τρέχοντες παίκτες στην αγορά και είναι η ομάδα έργου του ICO που προσφέρει οτιδήποτε διαφορετικό που θα κάνει μια απτή διαφορά στους πελάτες?
 • Υπάρχει άλλος ανταγωνιστής που βασίζεται σε blockchain που αντιμετωπίζει το ίδιο επιχειρηματικό πρόβλημα ή την ευκαιρία αγοράς; Εάν υπάρχει, ποια είναι η ομάδα του έργου ICO που ξεχωρίζει?
 • Το προτεινόμενο προϊόν ή η υπηρεσία αντιμετωπίζει συγκεκριμένα το επιχειρηματικό πρόβλημα ή την ευκαιρία της αγοράς, ή η λευκή βίβλος είναι πολύ ασαφής σε αυτήν την πτυχή?
 • Εάν η ομάδα του έργου έχει χρησιμοποιήσει γραφήματα και στατιστικά στοιχεία για να περιγράψει το τρέχον επιχειρηματικό πρόβλημα ή μια νέα ευκαιρία αγοράς, είναι αξιόπιστοι οι αριθμοί εκεί; Είναι πραγματική η πηγή των στατιστικών?

Εάν η λευκή βίβλος αποδεικνύει μια καλή ομάδα και μια καλή επιχειρηματική ιδέα, το έργο θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να επενδύσετε. Ωστόσο, πρέπει να αναλύσετε περισσότερα, επομένως, διαβάστε παρακάτω.


Μελετήστε τις πτυχές τεχνολογίας ICO του λευκού βιβλίου:

Τεχνολογία ελέγχου λευκής βίβλου ICO

Το whitepaper δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τεχνικές ορολογίες, αλλά θα πρέπει να εξηγεί με σαφήνεια την τεχνική λύση. Να θυμάστε ότι εάν η ομάδα του έργου δεν μπορεί να εξηγήσει τη λύση απλώς σε έναν απλό, τότε είτε η λύση είναι πολύ περίπλοκη είτε η ομάδα δεν είναι ξεκάθαρη για την.

Το blockchain εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία και μπορεί οι ιδέες καινοτομίας να είναι υπέροχες σε χαρτί αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί στην πραγματικότητα. Αν βρείτε πάρα πολλές τεχνολογίες πρώτης ποιότητας (FOAK) στη λύση, τότε το έργο είναι πολύ επικίνδυνο.

Επίσης, εάν μια ομάδα έργου έχει ήδη ένα πρωτότυπο που λειτουργεί, ακόμη και αν βρίσκεται στο στάδιο Alpha, τότε μπορείτε να έχετε καλύτερη εμπιστοσύνη στο έργο. Ελλείψει αυτού, εάν το whitepaper παρέχει επαρκείς πληροφορίες για να ελέγξετε τον κώδικα ανοιχτού κώδικα, τότε επίσης γνωρίζετε ότι έχουν κάνει κάποια πραγματική δουλειά. Ελέγξτε τον χάρτη πορείας ανάπτυξης και αναλύστε τη βιωσιμότητα του.

Μόνο μια λευκή βίβλος με σύνθετα τεχνολογικά στοιχεία που περιγράφονται με πολλές ορολογίες δηλώνει ότι η πραγματική εκτέλεση του έργου θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι σας λέει το γυαλιστερό λευκό βιβλίο.

Αναλύστε τις πτυχές του ICO tokenization:

Είναι πιθανό για μια ομάδα έργου να αναπτύξει μια λύση σε ένα επιχειρηματικό πρόβλημα και να δημιουργήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που να απευθύνεται σε μια νέα ευκαιρία αγοράς χωρίς τη χρήση blockchain και χωρίς τη δημιουργία ενός token κρυπτογράφησης. Η τεχνολογία blockchain μπορεί να είναι ισχυρή, ωστόσο, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μπορεί να απαιτεί μόνο μια εφαρμογή ιστού με ένα σύνολο στοχευμένων λειτουργιών και όχι ένα αποκεντρωμένο token blockchain και crypto. Θυμηθείτε ότι οι ICO είναι τρέλα τώρα, και πολλές εταιρείες προσπαθούν να συγκεντρώσουν ένα προσοδοφόρο ποσό από την αγορά χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, αναλύστε τα ακόλουθα όταν διαβάζετε τη λευκή βίβλο:

 • Γιατί το έργο χρειάζεται καθόλου τεχνολογία blockchain?
 • Ακόμα και αν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση blockchain, ποια είναι η δικαιολογία για το διακριτικό crypto?
 • Είναι το προγραμματισμένο διακριτικό ένα νόμισμα κρυπτογράφησης ή απλώς ένα διακριτικό βοηθητικό με το οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρεται από το έργο?
 • Πώς θα εκτιμήσει το διακριτικό, το επιχειρηματικό μοντέλο παρέχει έναν δρόμο για την εκτίμηση?

Πώς είναι δομημένη η πώληση διακριτικών ICO?

Η λευκή βίβλος πρέπει να αναφέρει σαφώς τα ακόλουθα:

 • Ποια είναι τα διάφορα στάδια της πώλησης διακριτικών, δηλ. Ιδιωτική, προπώληση, πλήθος κλπ?
 • Πώς είναι η διανομή διακριτικών για την ομάδα του έργου, την ιδιωτική πώληση και το πλήθος πωλήσεων?
 • Είναι λογική η απαίτηση «soft cap» και συνδέεται με τον χάρτη πορείας ανάπτυξης?

Πρέπει να αναλύσετε εάν το ποσό του διακριτικού που προορίζεται για την ομάδα του έργου είναι πολύ υψηλό. Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχει αρκετή ρευστότητα στο πρόγραμμα και εάν η περίοδος κλειδώματος, εάν υπάρχει, είναι πολύ μεγάλη.

Τέλος, ελέγξτε το μηχανισμό πώλησης διακριτικών, πώς μπορείτε να συμμετάσχετε εάν έχετε αποφασίσει πράγματι να επενδύσετε στο έργο και εάν υπάρχουν περιορισμοί για συγκεκριμένες χώρες.

Κοιτάξτε τις νομικές πτυχές κατά τον έλεγχο των λευκών εγγράφων ICO:

Ελέγξτε εάν η λευκή βίβλος περιγράφει τη νομική ετοιμότητα της ομάδας έργου ενόψει της δικαιοδοσίας στην οποία θα λειτουργήσει. Διαθέτει η χώρα τις απαιτήσεις «Γνωρίζετε τον πελάτη σας» (KYC) και «Anti-Money Laundering» (AML) και εάν ναι, έχει προγραμματίσει η ομάδα του έργου να τις καλύψει?

Εάν το έργο εκδίδει ένα διακριτικό κρυπτογράφησης και ισχυρίζεται ότι είναι “συμβατό με SEC”, τότε προσέξτε. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δεν έχει εγκρίνει ρητά κανένα διακριτικό ICO!

Σημείωση: Εάν είστε νέοι στον κόσμο των ICO, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό για το ICO και αυτόν τον οδηγό για το πώς να συμμετάσχετε σε ένα.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map