Οδηγός για αρχάριους: Πώς να εντοπίζετε απάτες ICO

Εάν επενδύετε σε προσφορές αρχικών νομισμάτων (ICOs), πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ICO δεν είναι ρυθμισμένοι και έχουν υπάρξει ήδη πολλές απάτες ICO. Πρέπει να διατηρήσετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει ασφαλή και να επενδύσετε με σύνεση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω πώς να εντοπίζετε απάτες ICO.

Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια των μελών της ομάδας ICO:

Ένας διαφανής ICO με ειλικρινείς στόχους θα εμφανίζει πάντα τα στοιχεία των μελών της ομάδας του έργου του στον ιστότοπό του. Επιπλέον, θα παρέχουν αναφορές σε αυτά στη Λευκή Βίβλο. Οι ICO που σημαίνει ότι η πραγματική επιχείρηση δεν έχει τίποτα να κρύψει από εσάς όσον αφορά την ομάδα του έργου τους.

Εάν δεν βλέπετε ονόματα, προφίλ LinkedIn, προφίλ Crunchbase, μπορεί να έχετε εντοπίσει μια απάτη ICO. Εάν τα βλέπετε αυτά, διαβάστε λεπτομερώς τα προφίλ τους. Μάθετε αν έχουν εφαρμόσει καθόλου αξιόλογο έργο blockchain-crypto. Ελέγξτε εάν τα προηγούμενα έργα τους υλοποιήθηκαν με επιτυχία.

Ένα έργο στοχεύει μια βιομηχανία. Το να γνωρίζεις καλά το blockchain είναι ωραίο, αλλά δεν εγγυάται ότι τα μέλη της ομάδας γνωρίζουν τον κλάδο. Ελέγξτε τη σχετική εμπειρία τους στον κλάδο.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε συναντήσει περιπτώσεις ψεύτικων προφίλ κοινωνικών μέσων με υψηλό αριθμό οπαδών. Δυστυχώς, για αδίστακτες επιχειρήσεις, είναι εύκολο να δημιουργήσετε πλαστά προφίλ κοινωνικών μέσων των μελών της ομάδας τους αγοράζοντας οπαδούς ή χρησιμοποιώντας bots. Εάν διαπιστώσετε ότι τα μέλη της ομάδας του ICO ισχυρίζονται ότι διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία blockchain σε κοινωνικές πλατφόρμες, με μεγάλο αριθμό οπαδών, ελέγξτε αν δημοσιεύουν τακτικά περιεκτικό περιεχόμενο. Εάν τα μέλη της ομάδας του ICO σπάνια αλληλεπιδρούν με τους χιλιάδες οπαδούς τους δημοσιεύοντας χρήσιμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, τότε αυτός ο αριθμός των οπαδών είναι ύποπτος!

Ελέγξτε εάν δημοσιεύουν ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με το blockchain στο Twitter, το Medium και σε τέτοιες πλατφόρμες. Δεν μπορώ να το τονίσω περισσότερο: μην με παρασύρουν τα περιποιημένα προφίλ κοινωνικών μέσων, σκάβω βαθιά και μάθετε αν η φήμη είναι γνήσια!

Διαβάστε προσεκτικά τη λευκή βίβλο ICO:

Ένας γνήσιος ICO θα δημοσιεύσει ένα πρωτότυπο whitepaper που περιγράφει με σαφήνεια το επιχειρηματικό πρόβλημα που θα λύσουν ή την ευκαιρία αγοράς που θα αντιμετωπίσουν. Θα περιγράψουν με σαφήνεια τη λύση τους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, χωρίς τη χρήση περιττού μάρκετινγκ και τεχνικής ορολογίας. Η ομάδα θα εξηγήσει γιατί χρησιμοποιούν το blockchain και γιατί σχεδιάζουν πρώτα ένα διακριτικό.

Εάν δεν βλέπετε λευκή βίβλο ή κάποιο περιεχόμενο με αντιγραφή από άλλο έργο, γνωρίζετε αμέσως ότι πρόκειται για απάτη. Χωρίς ένα πραγματικό επιχειρηματικό πρόβλημα για επίλυση ή την ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η αγορά, το έργο είναι πιθανότατα ένα σχέδιο για να συγκεντρώσει γρήγορα χρήματα.

Εάν βρείτε πάρα πολλές ορολογίες, τότε στην καλύτερη περίπτωση η ομάδα του έργου δυσκολεύεται να εξηγήσει τη δική της επιχειρηματική υπόθεση ή δεν έχει στη χειρότερη περίπτωση. Η έλλειψη κατάλληλης επιχειρηματικής υπόθεσης μπορεί να υποδηλώνει ότι το έργο είναι ένα σχέδιο πυραμίδας όπου οι πρώτοι επενδυτές ανταμείβονται με τα χρήματα που αργότερα εισέρχονται οι επενδυτές. Θυμηθείτε ότι τέτοια προγράμματα είναι παράνομα σε πολλές χώρες!

Εάν η λευκή βίβλος δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χρειάζονται blockchain ή token, είναι πιθανό να οδηγούν το συγκρότημα ICO. Μια υπόσχεση για σταθερή εκτίμηση του διακριτικού είναι ένα σαφές σημάδι μιας απάτης. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια των χρόνων δημιουργίας τους και καμία από αυτές δεν μπορεί να εξασφαλίσει σταθερά αυξανόμενο κέρδος.

Μην γίνετε απατηλός επενδυτής για να πέσετε για τέτοιες υποσχέσεις. Μάθετε να μελετάτε καλά τα βιβλία ICO, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό “Οδηγός για αρχάριους: Πώς να ελέγξετε τη λευκή βίβλο ICO”.

Υπάρχει ένα σημαντικό σχέδιο έργου ICO?


Οι πιο υποσχόμενοι ICO έχουν λειτουργικό προϊόν ή λειτουργικό πρωτότυπο, που σημαίνει ότι η ομάδα του έργου έχει ήδη κάνει σημαντική ανάπτυξη και χρειάζεται πραγματικά χρήματα για να το ολοκληρώσει. Εάν μια ομάδα έργου δεν έχει ακόμη ένα πρωτότυπο, αλλά έχει έναν λεπτομερή χάρτη ανάπτυξης και κώδικα ανοιχτού κώδικα στο GitHub για έλεγχο, αυτό είναι επίσης καλό σημάδι.

Ένα έργο χωρίς χάρτη πορείας ανάπτυξης, ή ένα σχηματικό σχέδιο, πιθανότατα δεν έχει κάνει κάποια δουλειά ακόμη. Οι ICO δεν είναι ρυθμισμένοι και αν η ομάδα του έργου εξαφανιστεί με τα χρήματά σας χωρίς να αναπτύξετε τίποτα, δεν μπορείτε να προσφύγετε νομικά. Εάν δεν υπάρχει αποθετήριο GitHub, ή εάν είναι κενό, ή η ομάδα του έργου ισχυρίζεται ότι έχουν κλειστό κώδικα, αποφύγετε!

Πώς να εντοπίσετε απάτες ICO ελέγχοντας τους τρόπους διανομής και πώλησης διακριτικών:

Η ομάδα του ICO δεσμεύει πάρα πολλά κουπόνια, π.χ. 50% των διακριτικών, για την ομάδα ανάπτυξης; Καμία ομάδα έργου ICO δεν πρέπει να απαιτεί αυτό το ποσό του διακριτικού. Κάτι δεν είναι σωστό!

Ενώ πολλοί ICO έχουν ιδιωτική πώληση tokens πριν από το crowdsale, όπου μερικοί επενδυτές αγοράζουν πολλά tokens σε χαμηλότερη τιμή, θα πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο. Εάν η διανομή διακριτικών εμφανίζει πολύ μεγάλο αριθμό διακριτικών για ιδιωτική πώληση, το ICO είναι πιθανότατα μια απάτη.

Πώς είναι η περίοδος κλειδώματος για τα διακριτικά; Είναι πολύ μακρόχρονο και πολύ μέλλον; Μπορεί το σχέδιο ανάπτυξης του έργου να δικαιολογήσει μια τόσο μεγάλη περίοδο κλειδώματος; Θυμηθείτε ότι με ένα πολύ μακρύ σχέδιο ανάπτυξης το έργο θα μπορούσε να είναι πολύ περίπλοκο και δεν πρέπει να επενδύετε σε τέτοια έργα ακόμη και αν είναι γνήσια. Στη χειρότερη περίπτωση, μια μακρά περίοδος κλειδώματος χωρίς χάρτη πορείας για την ανάπτυξη που να δικαιολογεί ότι αποτελεί ένδειξη απάτης.

Ενώ είμαστε θέμα των διακριτικών, ελέγξτε αν ο ICO έχει απεριόριστο όριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει «σκληρό καπάκι» και το έργο μπορεί να συγκεντρώσει απεριόριστο χρηματικό ποσό! Κανένας χάρτης πορείας ορθολογικής ανάπτυξης δεν μπορεί να δικαιολογήσει ότι και εσείς, ο επενδυτής, πρέπει να μείνετε μακριά από αυτόν τον ICO!

Πώς να εντοπίσετε απάτες ICO με τη βοήθεια της κοινότητας κρυπτογράφησης:

 

Εάν είστε νέος επενδυτής κρυπτογράφησης, θα πρέπει να ευχαριστήσετε τη ζωντανή και απίστευτα γνωστή κοινότητα κρυπτογράφησης! Είναι σε Telegram, Slack, Reddit, Facebook, Twitter, LinkedIn και σε πολλά διαδικτυακά φόρουμ όπως BitcoinTalk.

Μια γνήσια ομάδα έργων ICO δεσμεύει αυτήν την κοινότητα σθεναρά, στην πραγματικότητα, προσλαμβάνει συνήθως διευθυντές κοινότητας πλήρους απασχόλησης για να αλληλεπιδρούν τακτικά με την κοινότητα. Αυτό το κάνουν κυρίως για να χτίσουν την εμπιστοσύνη της κοινότητας κρυπτογράφησης στο έργο τους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς οι διαχειριστές κοινότητας χτίζουν εμπιστοσύνη για το έργο ICO σε αυτό το άρθρο “Διαχειριστής κοινότητας ICO: η σημασία του ρόλου στο ICO σας”.

Η κοινότητα κρυπτογράφησης μπορεί να εντοπίσει μια απάτη ICO πολύ γρήγορα. Πολλοί από αυτούς είναι επενδυτές και είναι παθιασμένοι με το blockchain. Ενεργούν πολύ χρήσιμα μόλις εντοπίσουν μια απάτη και διαδώσουν γρήγορα τη λέξη! Ακολουθήστε αυτές τις κοινότητες και θα γνωρίσετε μια απάτη ICO γρήγορα.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχουν γράψει κάτι θετικό για ένα έργο, τότε δεν το εμπιστεύονται ακόμη. Δεν πρέπει, ούτε!

Έχω ένα αίτημα για σένα εδώ. Εάν έχετε διαβάσει αυτό το άρθρο μέχρι τώρα, έχετε πάθος για το blockchain και το crypto και θέλετε ο χώρος να παραμείνει καθαρός. Κάντε μια χάρη: εάν εντοπίσετε μια απάτη ICO, ενημερώστε αμέσως τις κοινότητες κρυπτογράφησης. Οι πληροφορίες θα βοηθήσουν άλλους επενδυτές να προστατεύσουν τα σκληρά κέρδη τους!

Πώς να εντοπίσετε απάτες ICO συμβουλευτείτε χρήσιμους πόρους:

Οι παραδοσιακές νεοσύστατες εταιρείες συγκεντρώνουν χρήματα από κεφάλαια Venture Capital (VC). Πρόκειται για μια εμπλεκόμενη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλές συναντήσεις και μεγάλο αριθμό τεκμηρίωσης. Οι VC είναι έμπειροι και φιλτράρουν ανάρμοστα έργα και απάτες. Διαβάστε αυτήν τη σύγκριση “ICO vs VC: The Experience Matters” για να μάθετε πώς οι VC διατηρούν τα σχήματα Ponzi, αλλά οι ICO δεν το κατάφεραν να το κάνουν.

Προετοιμαστείτε προτού επενδύσετε σε ICO, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε απάτες. Προτείνω τους ακόλουθους χρήσιμους πόρους:

  1. Για να μάθετε τους κινδύνους από μη ρυθμιζόμενους ICO, διαβάστε αυτό το άρθρο «Τι είναι το ICO: Εισαγωγή στην αρχική προσφορά νομισμάτων».
  2. Για να μάθετε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για έναν ICO, διαβάστε αυτόν τον “Οδηγό για αρχάριους: Πώς να συμμετάσχετε σε έναν ICO;”.

Επενδύστε με ασφάλεια, αποφύγετε απάτες ICO!

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map