ICO Vs DAICO: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Η ιδέα της αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO) έχει γίνει γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές crowdfunding, ειδικά καθώς το blockchain και το cryptocurrency γίνονται πιο mainstream. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένα νέο μοντέλο crowdfunding που ονομάζεται DAICO που μπορεί να προκαλέσει το μοντέλο ICO. Είναι σημαντικό να αξιολογηθεί το ICO Vs Daico προκειμένου να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο.

ICO εναντίον DAICO: κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των δύο

Ένα ICO λαμβάνει χώρα όταν μια εταιρεία ή ένας οργανισμός δημιουργεί ένα ψηφιακό διακριτικό ή κρυπτογράφηση που στη συνέχεια προσφέρει στο κοινό για να συγκεντρώσει κεφάλαια το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των έργων του. Πολλές εταιρείες έχουν συγκεντρώσει με επιτυχία πολλά κεφάλαια μέσω ICO και αυτός ο τύπος crowdfunding έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικός.

Δυστυχώς, είχε επίσης το δίκαιο μερίδιο των μειονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής από τις αρχές για έλλειψη κατάλληλης ρύθμισης. Οι απατεώνες κλέβουν επίσης χρήματα από επενδυτές με αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για ένα καλύτερο μοντέλο ICO και το DAICO θα μπορούσε να είναι.

Ο ιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin δημοσίευσε μια λευκή βίβλο για το DAICO νωρίτερα αυτό το έτος, στην οποία το περιέγραψε ως συνδυασμό του παλαιού μοντέλου ICO και του Αποκεντρωμένου Αυτόνομου Οργανισμού (DAO). Το κίνητρο πίσω από την ιδέα του DAICO είναι η ανάγκη για ένα μοντέλο που θα εστιάζει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που υπάρχουν στο μοντέλο ICO και ως εκ τούτου η σύγκριση ICO έναντι DAICO

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του DAICO

Ένα DAICO θα επιτρέψει στους επενδυτές ή τους κατόχους διακριτικών να συνεισφέρουν το ποσό με την πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με τους ICO όπου το ποσό επένδυσης αυξάνεται κατά την έναρξη του έργου. Η προσέγγιση DAICO δίνει στους επενδυτές μεγαλύτερο έλεγχο και τους επιτρέπει ακόμη και να καθορίσουν το ποσοστό με τον οποίο θα διατεθούν τα κεφάλαια στην ομάδα ανάπτυξης. Οι κάτοχοι των κουπονιών αποφασίζουν την τιμή μέσω ψηφοφορίας και αυτό περιλαμβάνει εάν θα συνεχίσει να παρέχει τα χρήματα ή να αφήσει τη βρύση να στεγνώσει.

Η ιδέα πίσω από την προσέγγιση DAICO είναι μια λύση που θα παρέχει κίνητρο στους προγραμματιστές να είναι ειλικρινείς και να παραμένουν επικεντρωμένοι στο έργο και περιορίζει την πιθανότητα απάτης. Αυτή η ιδέα αναμένεται να λειτουργήσει καλά ειδικά για προγραμματιστές που είναι σοβαροί με το έργο τους. Διασφαλίζει ότι οι προγραμματιστές ανταμείβονται ανά διαστήματα με βάση το ποσό της εργασίας που έχει γίνει ή την πρόοδο που έχει καταγραφεί. Στο τέλος της ημέρας, στοχεύει να προσφέρει μια κατάσταση win-win για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τα DAICO ενθαρρύνουν επίσης τη συμμετοχή των επενδυτών, ιδίως μέσω της ψηφοφορίας και τους επιτρέπει επίσης να παρακολουθούν το έργο. Αυτό δεν συμβαίνει με τους ICO όπου οι επενδυτές δεν έχουν κανένα έλεγχο όταν επενδύσουν τα χρήματά τους και συχνά δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Οι προκλήσεις του DAICO

Παρόλο που η Vitalik ανέπτυξε την έννοια DAICO για να ξεπεράσει τις προκλήσεις των ICO όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι DAICOs έχουν επίσης τις προκλήσεις τους. Για παράδειγμα, οι επενδυτές πρέπει να εκπαιδευτούν σε διάφορες πτυχές, όπως η λήψη ενημερωμένων αποφάσεων στην αγορά και οι διακυμάνσεις των τιμών. Υπάρχουν επίσης εξωτερικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οι προκλήσεις που εμπλέκονται στην τεχνολογία blockchain και ένα καλό παράδειγμα είναι η επεκτασιμότητα. Το Ethereum είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ICO, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα μπορούσε να ξεπεραστεί από άλλα blockchain στο μέλλον.

Μια άλλη πρόκληση που σχετίζεται με την προσέγγιση DAICO είναι αν μπορεί να εμπιστευτεί τους επενδυτές να λάβουν τη σωστή απόφαση όσον αφορά την κατεύθυνση του έργου, δεδομένου ότι έχουν την εξουσία. Η ιδέα του DAICO είναι αρκετά νέα και η Abyss θα είναι το πρώτο έργο που θα δοκιμάσει- οδηγήστε το. Υπάρχουν πολλά που δεν είναι ακόμη σαφή, ειδικά τα κριτήρια που θα υιοθετηθούν για αυτό το είδος crowdfunding. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μόλις αποδειχθεί επιτυχής η πρώτη εκτέλεση. Ωστόσο, με βάση μια αξιολόγηση ICO έναντι DAICO, είναι ασφαλές να πούμε ότι το DAICO κάνει ένα πιο ελκυστικό επιχείρημα.

Περίληψη


Και οι δύο προσεγγίσεις crowdfunding φαίνεται να έχουν τα μειονεκτήματά τους, αλλά από τη φωτεινή πλευρά, το DAICO κάνει ένα πιο συναρπαστικό επιχείρημα υπέρ των επενδυτών και στοχεύει στην προστασία του ενδιαφέροντός τους. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να είναι το μέλλον του crowdfunding στην κοινότητα blockchain.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εδώ είναι ένα άλλο μόνο για εσάς, STO Vs ICO: Η διαφορά μεταξύ των δύο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map