Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Lisk (LSK); Το Εργαλείο προγραμματιστών!

Μια τεχνολογία blockchain χωρίς το πεδίο ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι επιτυχής. Ο μεγαλύτερος αγώνας κάθε βιομηχανίας blockchain είναι να κάνουν τους προγραμματιστές τους να επιταχύνουν την οικοδόμηση μιας πλατφόρμας blockchain και να συνεχίσουν να την αναπτύσσουν.

Γι ‘αυτό οι προγραμματιστές βρίσκουν νέους τρόπους ή χρησιμοποιούν νέες γλώσσες κωδικοποίησης για να εφαρμόσουν την πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διασφαλίσουν την απαραίτητη ανάπτυξη της νέας τους τεχνολογίας. Δεν θα είναι πολύ χρήσιμο ακόμα κι αν εισαγάγετε μια εντυπωσιακή τεχνολογία αλλά δεν την αναβαθμίσετε. Τελικά αυτό θα καταστεί άνευ αντικειμένου, δεν θα είναι?

Εδώ βρίσκεται το Lisk Swoops!

Τι είναι το Lisk, ρωτάτε?


Λοιπόν, το Lisk είναι η επαναστατική τεχνολογία blockchain, η οποία βασίζεται σε JavaScript, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο.

Περίεργος? Θα έπρεπε να είσαι! Ας μάθουμε περισσότερα στον οδηγό μου «τι είναι Lisk».

Τι είναι το Lisk: Η ρίζα πίσω από τις αποκεντρωμένες εφαρμογές?

Το Bitcoin χρησιμοποίησε τη γλώσσα C ++ ως τον ριζικό τους κώδικα και ο ανταγωνιστής του Ethereum εργάζεται στο Solidity. Το Solidity είναι μια λέξη-πλαίσιο που βασίζεται σε JavaScript και λειτουργεί ανεξάρτητα. Γι ‘αυτό οι νέοι προγραμματιστές δυσκολεύονται να καταλάβουν ποια γλώσσα θα επιλέξουν ή θα επικεντρωθούν σε ένα νέο έργο.

Σίγουρα όλοι θέλουν να παρουσιάσουν κάτι νέο.

Οι ιδρυτές των Lisk, Max Kordek και Oliver Beddows πέρασαν από τα προβλήματα και τους αγώνες για να κάνουν μια πλατφόρμα blockchain όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένη ή προσβάσιμη. Καθώς οι περισσότερες από τις δημοφιλείς εφαρμογές εκτελούνται σε JavaScript, τότε γιατί να μην την καταστήσουμε βασική βάση της πλατφόρμας.

Έτσι, εισήγαγαν το Lisk! Το Lisk επιτρέπει την ευκολότερη ανάπτυξη αποκεντρωμένης εφαρμογής μαζί με μια πλατφόρμα ανάπτυξης πλευρικής αλυσίδας.

Οι προγραμματιστές εργάζονται πάντα σκληρά για τη δημιουργία εξαιρετικών εφαρμογών, αλλά ορισμένες κεντρικές πλατφόρμες όπως το κατάστημα εφαρμογών της Apple ή το κατάστημα Google Play απολαμβάνουν τα καλύτερα. Αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις λαμβάνουν τα μέγιστα έσοδα και προσοχή.

Διαφορετικά προϊόντα Lisk

Συντελεστές εικόνας: Ιστοσελίδα Lisk

Έτσι, στο τέλος, πολλοί προγραμματιστές μένουν χωρίς το σωστό ποσό κέρδους και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του Lisk, αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Τώρα που οι άνθρωποι επενδύουν σε blockchain, είναι το τέλειο εργαλείο για να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Γι ‘αυτό, η Lisk θέλει να δημιουργήσει την τέλεια αποκεντρωμένη πλατφόρμα, όπου όλοι θα έχουν το δίκαιο μερίδιό τους στο παιχνίδι. Αυτό το σύστημα θα επιτρέψει σε όλους τους προγραμματιστές να κερδίσουν το κέρδος για το οποίο εργάστηκαν ειλικρινά για τώρα.

Η κύρια εστίαση είναι να προχωρήσουμε και να απλοποιήσουμε τη συνολική διαδικασία της ανάπτυξης χρησιμοποιώντας JavaScript. Η JavaScript ανοίγει την πόρτα σε πολλές ευκαιρίες, καθώς δεν είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, για να ξεκινήσετε.

Τι είναι το προηγούμενο ιστορικό της Lisk?

Το ταξίδι ξεκίνησε το 2014, με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Crypti, που δημιουργήθηκε για εφαρμογές. Η πλατφόρμα τελικά διαμορφώθηκε από τους ιδρυτές Max Kordek και Oliver Beddows.

Το Crypti ήταν επιτυχές, αλλά σε κοινοτικό επίπεδο, χρειαζόταν περισσότερη προσοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδρυτές διέθεσαν την Crypti στο Lisk μόλις τον Μάιο του 2016.

Τώρα, είναι μια από τις δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain! Υπήρξαν πολλές συγχύσεις στις παλιές μέρες σχετικά με το Lisk. Η κοινότητα του blockchain συνέχισε να θέτει την ερώτηση «Τι είναι το Lisk» καθώς πολλά μέλη της κοινότητας τα παραπληρούσαν.

Όμως ο συνιδρυτής Max ξεκαθάρισε τα πάντα! Σύμφωνα με αυτόν, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το Lisk όπως και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα blockchain όπως το Bitcoin ή το Ethereum! Μπορείτε επίσης να το αντιμετωπίσετε σαν κρυπτογράφηση και να χρησιμοποιήσετε το διακριτικό τους LSK!

Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Lisk ως πλαίσιο για ανάπτυξη εφαρμογών blockchain πιο αποδοτικά.

Lisk Rebranding: Επανεκκίνηση ως ολοκαίνουργια πλατφόρμα

Εάν οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να αναπτυχθεί και να γίνει μια πλατφόρμα μεγάλης κλίμακας χρειάζεται μια μοναδική ταυτότητα, βρεφική ηλικία και τοποθέτηση. Οι ιδρυτές του Lisk αναγνώρισαν αυτά τα ζητήματα και γι ‘αυτό η τεχνολογία ξεκίνησε ξανά με μια πιο σημαντική ενημέρωση.

Το ολοκλήρωσαν με αλλαγές στις δικές τους δικτυακός τόπος, το λογότυπό τους, το περιβάλλον εργασίας χρήστη και τον εξερευνητή blockchain.

Η ημερομηνία επαναπροσδιορισμού Lisk ήταν στις 20 Φεβρουαρίου, με νέο εταιρικό σχέδιο και κιτ μέσων. Η ομάδα εργάστηκε σκληρά, κυρίως για να κάνει την πλατφόρμα πιο κομψή και να αναβαθμίσει το κιτ ανάπτυξης λογισμικού Lisk (SDK).

Επίσης, η Lisk εισήγαγε έναν νέο αλγόριθμο, ο οποίος θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια οπτικοποίηση του εαυτού σας στο δίκτυο. Προσωπικά νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή τεχνολογία! Μαντέψτε το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας δεν είναι τόσο μακριά, είναι?

Το SDK είναι μέχρι στιγμής η ουσιαστική αναβάθμιση όλων! Αυτή η αναβάθμιση θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να καινοτομήσουν και να τη χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν δημιουργικά dApps στο σύστημα.

Γιατί το Lisk χρησιμοποιεί JavaScript αντί για άλλες γλώσσες?

Λοιπόν, γιατί ερωτεύεται το Lisk με το JavaScript; Η απάντηση είναι πραγματικά απλή. Πρώτον, η JavaScript είναι προσβάσιμη σε όλους τους προγραμματιστές εκεί έξω. μπορείτε να το βρείτε παντού στον ιστό. Σχεδόν όλοι οι ιστότοποι χρησιμοποιούν JavaScript για να προσθέσουν διαδραστικές λειτουργίες, γεγονός που τις καθιστά πιο ελκυστικές.

Το Plus JavaScript είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες εκεί έξω. Έτσι, χρησιμοποιώντας το οι προγραμματιστές του Lisk, μπορούν να κάνουν την τεχνολογία blockchain πιο προσιτή σε όλους τους προγραμματιστές.

Τι είναι το ειδικό χαρακτηριστικό του Lisk?

Χαρακτηριστικά Lisk

Συντελεστές εικόνας: Lisk

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τόνοι. Ο χρόνος αποκλεισμού για το Lisk είναι μόνο δέκα δευτερόλεπτα και ο χρόνος γύρου είναι περισσότερο ή λιγότερο 17 λεπτά!

Αυτό είναι συγκριτικά πιο γρήγορο από τα πιο δημοφιλή blockchain. Επίσης, η προσφορά LSK είναι τεράστια !, έως και 100 εκατομμύρια και το αυξάνουν ετησίως με επιβράβευση κουπονιών για σφυρηλάτηση.

Τρέχει σε σύστημα συναίνεσης κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξης-στοιχήματος.

Ο στόχος είναι να παρέχει μια πιο σημαντική πλατφόρμα όπως το NEO ή το Ethereum. Ωστόσο, θα αυτοσχεδιάσουν πολλά σε αυτήν την περίπτωση.

Το Lisk χρησιμοποιεί ένα ειδικό κιτ ανάπτυξης λογισμικού Sidechain και λογισμικού για να αντέξει το πλήρες πακέτο για τους προγραμματιστές. Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να τελειοποιήσουν οποιαδήποτε αποκεντρωμένη εφαρμογή χωρίς ταλαιπωρία.

Lisk Sidechains

Οι πλευρικές αλυσίδες είναι ένας συγκεκριμένος τύπος συστήματος καθολικών που συνδέεται με το δίκτυο Mainchain. Ωστόσο, παρόλο που σχετίζονται, οι παρενέργειες δεν επηρεάζουν ποτέ την απόδοση του Mainchain με κανέναν τρόπο.

Αυτό καθιστά τη διαλειτουργικότητα αρκετά εύκολη και μπορείτε να τη μεταφέρετε και να τη συγχρονίσετε γρήγορα με το καθολικό.

Τελικά, θα λάβετε πολλές προσαρμόσιμες εξουσίες για τους αλγόριθμους συναίνεσης, την παρακολούθηση στοιχείων, την κλιμάκωση δικτύου και τις εκδόσεις beta.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα στοιχεία σας.

Οι περισσότερες πλευρικές αλυσίδες που χρησιμοποιούνται σε πολλές τεχνολογίες blockchain δεν διαθέτουν την ευελιξία που δίνει ο Lisk εδώ. Όχι μόνο προσφέρει κλιμάκωση υψηλού επιπέδου, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι οι πλευρικές αλυσίδες δεν περιορίζονται ποτέ.

Η ομάδα Lisk συνεργάζεται με το Mainchain και οι προγραμματιστές έχουν πλήρη πρόσβαση στα sidechains. Επομένως, ακόμη και αν κάποιος εντοπίσει οποιοδήποτε σφάλμα σε άλλα συστήματα, αυτό δεν θα επηρεάσει το Κύριο κανάλι.

Διεπαφή πλευρικής αλυσίδας

Συντελεστές εικόνας: Lisk Blog

Το Lisk είναι διαφορετικό: Αλλά πώς?

Πρέπει να αναρωτιέστε με ποιους τρόπους το Lisk διαφέρει από τη συμβατική τεχνολογία blockchain; Επιτρέψτε μου να το καλύψω σε αυτόν τον οδηγό «τι είναι Lisk».

Όπως είπα νωρίτερα, η Lisk έφτιαξε το κιτ προγραμματιστών λογισμικού αποκλειστικά με βάση τη JavaScript, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να προσθέσουν δημιουργικότητα σε αυτό.

Το SDK έχει κυρίως τέσσερα κύρια μέρη –

  • Ο Αλγόριθμος συναίνεσης: χρησιμοποιεί το Delegated Proof of Stake, είναι κυρίως η προεπιλεγμένη ρύθμιση.
  • Front-end: Καλύπτει το περιβάλλον εργασίας χρήστη. Είναι πρακτικά δημόσια
  • Back-end: Διατίθενται προσαρμοσμένοι κωδικοί για προγραμματιστές για τη δημιουργία dApps χωρίς περιορισμούς.
  • Sidechain: μπορεί να συνεχίσει και να δημιουργήσει ένα τεράστιο blockchain, το οποίο συνδέεται περαιτέρω με το κύριο δίκτυο.

Επεξήγηση Lisk: Κόμβοι

Αφού συνδυάσουν το πρωτεύον δίκτυο με την τεχνολογία blockchain και το ενσωματώσουν με ένα κιτ SDK, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στη δύναμη και να το χρησιμοποιήσουν για τα οφέλη τους.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε αποκεντρωμένη κατάσταση, όπως κάνει και ένα κατάστημα εφαρμογών. Θα χρειαστείτε μάρκες για να καταναλώσετε τα προϊόντα και να χρησιμοποιήσετε το κεντρικό σύστημα δικτύου.

Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι προγραμματιστές θα επικεντρώνονται περισσότερο στην ίδια την εφαρμογή αντί να δημιουργούν ξανά ένα νέο blockchain.

Κάθε πλαϊνή αλυσίδα στο δίκτυο θα λειτουργεί ξεχωριστά και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αλυσίδα ως τη δική σας προσωπική πλατφόρμα blockchain.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πλευρικές αλυσίδες ή στοίβα κόμβων για να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο ως υπηρεσία. Θα μπορείτε να ταυτοποιήσετε ως υπηρεσία. Για αυτό, ένα κουμπί θα είναι διαθέσιμο για κουμπιά single sing on.

Η αποκεντρωμένη φιλοξενία ως υπηρεσία θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία τύπου πολυμέσων σε άλλο χώρο αποθήκευσης cloud. Ο χώρος αποθήκευσης είναι φυσικά κρυπτογραφημένος. Η χρήση της έξυπνης εκτέλεσης συμβολαίου ως υπηρεσίας θα σας επιτρέψει να παρέχετε υπηρεσίες escrow.

Αλλά για αυτό, δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε καθόλου πλαστά!

Επίσης, η χρήση του Oracles ως υπηρεσίας θα σας δώσει μια αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και θα μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα από αυτήν.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα σχετικά με αυτήν την τεχνολογία είναι ότι επωφελείται από τυχόν νέους προγραμματιστές dApp που δημιουργούν στο δίκτυο. Άλλα blockchains δεν έχουν βιβλιοθήκη σαν ένα σύστημα ως Lisk. Έτσι, εάν ένας από τους προγραμματιστές δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή σε μία από τις πλευρικές αλυσίδες, ολόκληρο το δίκτυο θα επωφεληθεί από αυτήν.

Είναι όπως με κάθε νέα εφαρμογή, το ίδιο το δίκτυο θα αναπτυχθεί από μόνο του!

Τελικά, το δίκτυο θα γίνει πιο ισχυρό από άλλα blockchain.

Πρόβλεψη τιμών LSK

Εάν σκέφτεστε «είναι το Lisk μια καλή επένδυση;», επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω διευκρινίζοντας την τιμή του νομίσματος Lisk. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η Lisk διαπραγματεύεται τώρα στα 5,90 $. Αλλά το εύρος ποικίλλει πολύ και συνήθως κυμαίνεται από $ 38- $ 5.

Διαγράμματα Lisk

Συντελεστές εικόνας: CoinMarketCap

Η αγορά Lisk είναι 122.813.888 LSK και η ρευστή ποσότητα είναι 107.567.440 LSK. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το συνολικό κεφάλαιο είναι ήδη 634.946.934 USD!

Το Lisk είναι ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα στην αγορά και το νόμισμά του κατέχει τη 25η θέση στα 1601 κρυπτονομίσματα! Είναι Lisk μια καλή επένδυση ή όχι, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση εξ ολοκλήρου από εσάς.

Απλώς αναφέρω ορισμένα γεγονότα εδώ στον οδηγό μου «τι είναι Lisk» για να σας βοηθήσω να μάθετε περισσότερα!

Οδικός χάρτης και ανάπτυξη Lisk

Η Lisk έχει αντιμετωπίσει πολλές προσκρούσεις στο δρόμο κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού της. Όμως, παρόλο που αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, ο Lisk άνθισε σε ένα εξαιρετικό έργο και περνούσε με περισσότερη αυτοπεποίθηση κάθε φορά.

Συνεργάστηκαν με τη Microsoft το 2016. Αυτό εξασφάλισε την ευκαιρία τους να αποδείξουν τις υπηρεσίες τους ως Blockchain από την Azure μαζί με πολλές άλλες βιομηχανικές αναγνωρίσεις.

Η πιο σημαντική απόφαση ήταν να ξαναρχίσει ο οργανισμός. Για αυτό, προσέλαβαν επαγγελματίες σχεδιαστές μαζί με εταιρείες στρατηγικής μάρκας για να βεβαιωθούν ότι η επιστροφή τους είναι σωστή.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν τους άρεσε η διαδικασία επανέναρξης, και αντί να ανεβαίνουν οι τιμές τους, μειώθηκε λίγο. Αλλά οι αγορές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί, και οι άνθρωποι εκτιμούν την εταιρεία όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες.

Τώρα ας δούμε από πού μπορείτε να αγοράσετε μάρκες και κέρματα Lisk σε αυτόν τον οδηγό «τι είναι Lisk».

Πού να αγοράσετε Lisk Coin: Exchange

Το Lisk είναι ένα δημοφιλές νόμισμα και διαπραγματεύεται σε διάφορα χρηματιστήρια. Τα τρία κορυφαία ανταλλακτικά Binance, Poloniex και Bittrex έχουν αρκετή προσφορά κουπονιών LSK για να επενδύσετε. Αλλά δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας με μετρητά ακόμη!

Μπορείτε να το αγοράσετε μόνο με Bitcoins, οπότε πρέπει να τα αποκτήσετε πρώτα και μετά να αγοράσετε το Lisk. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε τις τρέχουσες συλλογές κρυπτογράφησής σας με Bitcoin και, στη συνέχεια, να αγοράσετε μερικά μάρκες LSK.

Διεπαφή Lisk Hub

Συντελεστές εικόνας: Lisk Blog

Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε το Lisk

Υπάρχουν κυρίως τρεις τύποι πορτοφολιών, το πορτοφόλι Lisk Hub, το πορτοφόλι Lisk Nano και το πορτοφόλι Lisk Core.

Το πορτοφόλι διανομέα είναι χρήσιμος χώρος αποθήκευσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα διακριτικά σας μαζί με την πρόσβαση στον εξερευνητή ανταλλαγής και άλλες μοναδικές δυνατότητες.

Το πορτοφόλι Nano είναι εξαιρετικά ελαφρύ και το πιο δημοφιλές και στα τρία.

Το Lisk Core συνδέεται με τον πλήρη πυρήνα του δικτύου και είναι κυρίως μόνο για προγραμματιστές. Προφανώς, έχει κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με άλλα δύο πορτοφόλια.

Ποια είναι η κύρια πρόκληση της Lisk στην αγορά?

Δεν χρειάζεται να είστε εγκεφάλοι για να παρατηρήσετε πώς το Ethereum είναι ο κύριος ανταγωνισμός στην αγορά. Από την αρχή, πολλά πρακτορεία έκαναν τα δύο μαζί και εναντίον του άλλου.

Δραστηριότητα Lisk Hub

Συντελεστές εικόνας: Lisk Blog

Τα μέλη της ομάδας Lisk παρατήρησαν επίσης ότι είναι η εναλλακτική λύση του Ethereum για χρήστες JavaScript. Έτσι, το κύριο πρόβλημα θα ήταν η σύγκρουση με το Ethereum σε κάθε επίπεδο.

Ωστόσο, άρχισαν να αποστασιοποιούνται από το Ethereum και τελικά επαναπροσδιόρισαν τον στόχο τους. Τώρα, το Lisk έχει διαφορετικό βασικό χαρακτήρα και μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλους άλλους στην αγορά. Επίσης, το Lisk στοχεύει να αφαιρέσει το φράγμα blockchain και να το ορίσει ως τη ρίζα πολλών dApps.

Ωστόσο, η χρήση του μοναδικού JavaScript μπορεί να είναι αμφίδρομη, καθώς η ποιότητα είναι αυτό που έχει σημασία. Έτσι, ακόμα και αν μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα, δεν μπορείτε να παρέχετε εξαιρετική ποιότητα για κάθε dApp. Το JavaScript είναι πολύ πιο εύκολο να κωδικοποιηθεί και για αυτόν τον λόγο θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά κακώς κωδικοποιημένα προγράμματα στο δίκτυο.

Το ήξεραν από την αρχή, αλλά πήραν ακόμη ένα άλμα πίστης. Εάν το Lisk μπορεί να προσφέρει μεγάλη ασφάλεια, σίγουρα θα εξελιχθεί σε μια υψηλή τεχνολογία ή πλατφόρμα.

Τελική ετυμηγορία,

Τώρα ξέρετε τα πάντα για το τι είναι το Lisk και πώς λειτουργεί. Αμέσως μετά το λανσάρισμά τους, ο Lisk ήταν σταθερός παίκτης και δεν έβλεπε μια τεράστια αύξηση των τιμών τους. Οι συνεχείς εξελίξεις, μάρκες είναι αυτό που το καθιστά μια εξαιρετική τεχνολογία blockchain.

Είναι ένα πνευματικό τέκνο των δύο ιδρυτών και το έχουν καλλιεργήσει σε ένα όμορφο και χρήσιμο εργαλείο για τους προγραμματιστές. Είναι ωραίο να βλέπουμε κάποια τεχνολογία blockchain που σκέφτεται και τους προγραμματιστές.

Ας δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me