Τι είναι το Mastercoin (Omni); Το πρώτο Altcoin

Αυτό το άρθρο μιλά για τα βασικά και την ιστορία του Mastercoin – το πρώτο altcoin. Επίσης, θα ξέρετε πώς το Mastercoin έγινε αργότερα Omni.

Το Mastercoin ήταν η πρώτη λύση για το bitcoin 2.0 για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας για ασφαλείς και προστατευμένες συναλλαγές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα νέες δυνατότητες για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και την αγορά. Με απλά λόγια, εάν θέλετε να μάθετε πώς εξελίχθηκε η βιομηχανία κρυπτογράφησης τα τελευταία χρόνια, πρέπει επίσης να μάθετε τι είναι το Mastercoin.

Με την εμφάνιση του Mastercoin, εμφανίστηκαν πολλές άλλες παρόμοιες προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες περιελάμβαναν την Tether, την Factom, ακόμη και τον ανταγωνιστή της Counterparty. Όλα αυτά προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες στο πελατολόγιό τους, ενώ τους καθιστούν χωρίς ανησυχία σχετικά με τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του bitcoin blockchain.

Παρόλο που υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοναδικών προϊόντων που χρησιμοποιούν το βάθρο Mastercoin, υπήρξε μια αλυσίδα διαφορών που έχουν μολύνει τη φήμη της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει την Counterparty στο προσκήνιο ως την καλύτερη τεχνολογία στον χώρο του ενισχυτή.

Καθώς το έργο έλαβε πολλούς αρνητικούς τύπους και υποψίες στην αρχή, η ομάδα πίσω από το έργο αποφάσισε να το επαναπροσδιορίσει με νέο όνομα. Το 2015, η ομάδα αποφάσισε να πάρει ένα νέο όνομα με την ελπίδα ότι αυτή η επωνυμία θα αφήσει τα πάντα πίσω. Τώρα, το γνωρίζουμε ως Omni.

Ας ρίξουμε μια λεπτομερή ματιά στο τι είναι το Mastercoin, που το δημιούργησε και να μάθουμε για το ταξίδι του από το Mastercoin στο Omni.

Εγγραφείτε τώρα:Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Mastercoin?

Γνωρίζετε λοιπόν τώρα ότι το Mastercoin βασίζεται σε blockchain Bitcoin, αλλά τι είναι το Mastercoin?

Είναι μια μορφή πρωτοκόλλου ψηφιακών νομισμάτων και επικοινωνιών. Το έργο προορίζεται κυρίως να επιτρέψει πολύπλοκες οικονομικές εργασίες σε κρυπτογράφηση. Τα προγραμματισμένα χαρακτηριστικά του Mastercoin περιλαμβάνουν την επέκταση ενός κατανεμημένου συμβιβασμού μαζί με την εφαρμογή έξυπνων περιουσιακών στοιχείων και πορτοφολιών ταμιευτηρίου.

Τι είναι η ιστορία έναρξης του Mastercoin?

Το πρώτο προσχέδιο του έργου κυκλοφόρησε ως λευκή βίβλος τον πρώτο μήνα του 2012. Σε αυτό το προσχέδιο, ο ιδρυτής του Mastercoin JR Willett πρότεινε ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν νέα επίπεδα νομισμάτων με νέες διαδικασίες χρησιμοποιώντας το υπάρχον Bitcoin σε επίπεδο πρωτοκόλλου . Η λευκή βίβλος είπε περαιτέρω ότι είναι δυνατό χωρίς να αλλάξει το βασικό έργο του bitcoin ή να χρειαστεί να δημιουργήσει μια υποκατάστατη τεχνολογία για τη φροντίδα νέων κανόνων.

Αυτή η πρόταση του Willett, όχι μόνο άνοιξε ένα φόρουμ για συζήτηση για αυτό το θέμα, αλλά βοήθησε επίσης στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Μερικά παραδείγματα είναι –


  • Προώθηση της σταθερότητας του Bitcoin με την έκδοση νέων νομισμάτων που έχουν προχωρήσει σε συμβόλαια τροποποίησης
  • Κερδίζοντας τους κατόχους Bitcoin μέσω της προσθήκης περαιτέρω αξίας σε αυτήν την τεχνολογία
  • Σχεδιασμός συστήματος χρηματοδότησης και επέκτασης λογισμικού
  • Προώθηση και συντήρηση των νέων επιπέδων πρωτοκόλλου
  • Η εύρεση μέσων για να βοηθήσει όσους υιοθετούν αυτήν την τεχνολογία νωρίς οικονομικά

Αυτό το νέο επίπεδο πρωτοκόλλου είχε ως στόχο να επιτρέψει στους χρήστες του Bitcoin να δημιουργήσουν νέα έξυπνα συμβόλαια χωρίς να εγκαταλείψουν τη ρύθμιση Bitcoin. Ένα έξυπνο πρωτόκολλο συμβολαίου που ενισχύεται χρησιμοποιώντας το Mastercoin ενσωματώνει τον έλεγχο ταυτότητας και την εφαρμογή των συμβάσεων. Αυτό καταλήγει να επιτρέπει την εικονική ανταλλαγή έξυπνων περιουσιακών στοιχείων, όπως ομόλογα, μετοχές, εκτάσεις γης και άλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το Altcoin?

Νέα έκδοση της Λευκής Βίβλου

Τον επόμενο χρόνο, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, εκδόθηκε μια άλλη έκδοση αυτού του λευκού βιβλίου, η οποία ήρθε με έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων για την εκτέλεση του έργου. Μια διεύθυνση Bitcoin Exodus ξεκίνησε να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να επενδύσουν. Όλοι όσοι έστειλαν Bitcoins σε αυτήν τη διεύθυνση μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2013, κατέληξαν να λαμβάνουν 100 φορές αυτό το ποσό με τη μορφή Mastercoins. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς έλαβαν επίσης επιπλέον Mastercoins ως μπόνους για πρόωρη υιοθέτηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ενός κινήτρου Mastercoin για κάθε δέκα Mastercoins. Στη συνέχεια προοριζόταν να σταλεί σταδιακά σε αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Exodus για τα επόμενα χρόνια για να βεβαιωθείτε ότι ο ιδρυτής και η ομάδα έχουν αρκετά χρήματα για να αυξήσουν την αξία των νομισμάτων τους.

Αυτή η πολιτική όχι μόνο προκάλεσε πολλές συζητήσεις και έλαβε μεγάλη αποδοκιμασία, αλλά και άλλαξε την εστίαση σε όλους γιατί ο αντισυμβαλλόμενος επέλεξε να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αποδείξεις συμμετοχής. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το Mastercoin αποδείχθηκε επιτυχημένο. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιτυχία, ο Willett ζήτησε από τους ανθρώπους να στείλουν αποθέματα στο πορτοφόλι του για ένα πειραματικό προϊόν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν με τα χρήματά τους..

Όλη η ιστορία τράβηξε πολλή προσοχή. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι το Mastercoin δεν έχει αποδειχθεί ποτέ για κατάχρηση οποιουδήποτε κεφαλαίου καθώς διατηρεί την οικονομική του έκθεση ανοιχτή στο κοινό.

Το ταξίδι από την ιδέα στην επένδυση

Η πρώτη συναλλαγή μέσω Mastercoin πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013, στις 15 Αυγούστου, με ακρίβεια, όταν στάλθηκε ένα δοκιμαστικό Mastercoin στο CryptoBegger. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ομάδα είχε ήδη λάβει ένα όμορφο ποσό στον λογαριασμό εξόδου τους για επενδυτικούς σκοπούς. Τα άτομα που έστειλαν τα χρήματα περιλάμβαναν τον δημιουργό του έργου και πολλά άλλα άτομα. Όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της επένδυσης ξεκινά από τα μέσα Αυγούστου, αμέσως μετά την παρουσίαση του Mastercoin BitAngel.

Το έργο κατάφερε να αυξήσει έως και 4740 BTC που δημιούργησαν περισσότερα από 0,56 εκατομμύρια MSC. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε να εκχωρηθεί ένα επιπλέον 10% αυτού του αρχικού ποσού για την επέκταση των Mastercoins για μια συγκεκριμένη περίοδο. Ωστόσο, δεν υπάρχει γενιά MSC από αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Exodus.

Εκκίνηση και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Mastercoin

Το έργο ξεκίνησε λίγο μετά τον Σεπτέμβριο με συνολικά 7 πάνελ μέλη που ήταν εθελοντικά για το έργο. Μερικά από αυτά τα μέλη περιελάμβαναν τους J.R. Willett, Ron Gross, Brock Pierce και Sam Onat Yilmaz.

Η πρωταρχική δουλειά της επιτροπής ήταν και είναι να κατευθύνει και να λαμβάνει τακτικές κρίσεις και συνεργασίες, να υποστηρίζει ανταμοιβές σύμφωνα με τις συστάσεις της κοινότητας και να παρακολουθεί προσεκτικά όχι μόνο το συνολικό οικονομικό σχέδιο αλλά και την απασχόληση του ενεργού προσωπικού . Το διοικητικό συμβούλιο φρόντισε αποτελεσματικά όλα αυτά τα καθήκοντα.

Τώρα, το διοικητικό συμβούλιο έχει έναν νέο δρόμο για να ακολουθήσει. Εργάζεται με ενθουσιασμό για να μειώσει το προσωρινό θεμελιώδες μέρος του στο έργο. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τη ρύθμιση του Mastercoin Spec όσο και τη χορήγηση των ανταμοιβών. Το διοικητικό συμβούλιο προγραμματίζει αυτά τα πράγματα να ελέγχονται πλήρως από την κοινότητα μέσω της απόδειξης της ψηφοφορίας για τα μερίδια. Αυτό θα επιτρέψει στους κατόχους κερμάτων να ρυθμίσουν πλήρως την πρόοδο και την επέκταση όχι μόνο του πρωτοκόλλου αλλά και του συνδεδεμένου λογισμικού.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Mastercoin?

Για να μάθετε περαιτέρω τι είναι το Mastercoin, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι κατέχει την τιμή να είναι το πρώτο όνομα στους βελτιωτές της κατηγορίας altcoin. Κανένα άλλο νόμισμα προτού καταβάλει καμία προσπάθεια να δημιουργήσει τέτοια εφαρμογή τροφοδοτώντας την ανάπτυξη εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας blockchain.

Ωστόσο, το Mastercoin δεν είχε ακόμη δημοτικότητα και κοινή χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Willett, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, όπως:

  • Οικονομικός ανταγωνισμός με τα Bitcoin
  • Εσφαλμένη ερμηνεία του παγκόσμιου μηνύματός τους
  • Η αποδυνάμωση των προσπαθειών τους

Λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός του Mastercoin και τι κάνει?

Λοιπόν, είναι πολύ απλό. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το έργο είναι για όλους, είτε πρόκειται για άτομο είτε για επιχείρηση. Το Mastercoin επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν πόρους που έχουν εκχωρηθεί από τους χρήστες, οι οποίοι είναι κυρίως σε μορφή διακριτικών. Αυτά τα διακριτικά ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν οποιαδήποτε αξία, για παράδειγμα, αγαθά, πληροφορίες, αποθέματα και άλλα.

Πολλές καινοτόμες εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο με τον δικό τους τρόπο για να τροφοδοτήσουν την οικονομία των εταιρειών τους. Μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν το MaidSafe και το Tether.

Χρησιμοποιώντας το Tether

Η χρήση των κουπονιών είναι κατανοητή. Μπορείτε να το κάνετε με μια γρήγορη ματιά στο Tether. Τα νομίσματα αυτού του έργου αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά νομίσματα, όπως γιεν, δολάρια κ.λπ., σε ψηφιακή μορφή. Προφανώς, αυτά τα νομίσματα υποστηρίζονται από πραγματικούς πόρους που βρίσκονται στην κατοχή του Tether.

Ένα από τα αξιοσημείωτα πράγματα για το Tether είναι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια του. Είναι πάντα ανοιχτοί σε ελέγχους για την επίδειξη ολόκληρων των πρωτευουσών τους, οπότε είναι πολύ αξιόπιστο.

Μπορείτε να ανταλλάξετε τα κουπόνια με μετρητά χρησιμοποιώντας το βάθρο Tether. Για την αποθήκευση του Tether, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πορτοφόλι HD. Εάν όχι, υπάρχουν και μερικά πορτοφόλια Bitcoin που προσφέρουν αυτήν την επιλογή. Αυτό επιτρέπει στο νόμισμα να παραμένει ασφαλές σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να το μετατρέψουν σε Bitcoin όποτε θέλουν αμέσως.

Καμαριέρα

Ερχόμενοι προς το MaidSafe, παρέχει μια ανταλλαγή αποθήκευσης σκληρού δίσκου που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν τον επιπλέον αποθηκευτικό τους χώρο με άλλα άτομα που χρειάζονται ένα μέρος για να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους. Για την πώληση του χώρου αποθήκευσης, η μονάδα συναλλαγής είναι το SafeCoin. Το Mastercoin λειτουργεί το SafeCoin.

Αυτός ο ιδρυτής της MaidSafe, David Irvine, σχεδίασε να συλλέξει χρήματα μέσω της πλήρους πώλησης του Mastercoin, εκ των οποίων 400 εκατομμύρια SafeCoins δημιουργήθηκαν με εκτιμώμενη συνολική τιμή πώλησης 8 εκατομμυρίων USD.

Δεδομένου ότι αυτή ήταν μια αρκετά μοναδική και καινοτόμος ιδέα εκείνη την εποχή, προκάλεσε πολλά προβλήματα. Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι, σε αντίθεση με σήμερα, η πώληση δημόσιου / πλήθους ήταν μια ξένη ιδέα τότε. Επιπλέον, η εφαρμογή της ιδέας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αμαύρωση της φήμης του Mastercoin.

Η πώληση δήλωσε μια εγγυημένη ανταμοιβή για την αγορά Safecoin με Mastercoin αντί για Bitcoin για την αύξηση του ανύπαρκτου όγκου πωλήσεων των Mastercoins. Η Irvine ήταν της γνώμης ότι θα υπήρχε τουλάχιστον το 25% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς στα Mastercoins που επιτρέπεται για πώληση.

Η προσφορά ανταμοιβής κατέληξε να συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσό Mastercoins και Bitcoins αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αύξησαν στιγμιαία την αξία. Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των πρώτων υιοθετών του Mastercoin έριξαν τα νομίσματά τους στο Irvine. Αυτό του άφησε με εκατομμύρια ρευστά χρήματα και πολύτιμο MSC, το οποίο εξακολουθεί να κατέχει.

Ωστόσο, κατάφερε ακόμη να μαζέψει Bitcoin με αξία 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των εργασιών του MaidSafe.

Από το Mastercoin στο Omni: Rebranding & Ανταγωνισμός

Οι ανησυχίες σχετικά με τη φήμη που προκάλεσε η SafeCoin ώθησαν την Mastercoin να αλλάξει το όνομά της σε Omni το 2015. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, μια άλλη πρόκληση ήταν έτοιμη για το Mastercoin με τη μορφή του εκκολαπτόμενου ανταγωνιστή της που ονομάζεται Counterparty. Μετά την εμφάνισή του, η Counterparty κατέλαβε αμέσως την αγορά, αφήνοντας την Omni πίσω.

Mastercoin Omni

Συντελεστές εικόνας: Όμνι

Σύμφωνα με ένα συνέντευξη από την ομάδα Omni, Το κύριο ελάττωμά τους ήταν στα μηνύματα, το οποίο παρείχε στην Counterparty ένα πλεονέκτημα πάνω τους. Ενώ ανέφεραν κάποιες από τις αξιοσημείωτες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το έργο τους, τα ζητήματα υποψίας παρέμειναν ακόμη άλυτα.

Επιστρέφοντας στο Omni, ο ρόλος του είναι ως βάθρο που εξυπηρετεί κατανεμημένα πρωτόκολλα όπως το Factom. Ο σύνδεσμος μεταξύ στρώματος Omni και Bitcoin είναι ότι το προηγούμενο χρησιμεύει ως επίπεδο εφαρμογής στο βασικό επίπεδο καναλιού και διαδικτύου TCP ή IP.

Τι είναι ο μελλοντικός προγραμματισμός της Omni?

Η Omni σχεδιάζει να κάνει καλύτερη χρήση του συνεργάτη, της τεχνολογίας του Factom. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την ασφαλή αποθήκευση τεράστιων κομματιών δεδομένων στο blockchain. Δεν χρησιμοποιεί τίποτα παρά ένα hash που αποστέλλεται κάθε 10 λεπτά. Το Mastercoin στοχεύει να το χρησιμοποιήσει για την αποστολή δεδομένων συναλλαγών δικτύου στο blockchain bitcoin.

Αυτό όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει το εμπορικό κόστος αλλά και θα μειώσει τις πιθανότητες φουσκώματος blockchain λόγω του Mastercoin.

Κατώτατη γραμμή: Τι είναι το Mastercoin (Omni)?

Το Omni ήταν πράγματι η πρώτη τεχνολογία ενισχυτή στον κόσμο του Blockchain. Η ιδέα ήταν πρωτοποριακή, αλλά αντιμετώπισε μερικά λάθη εδώ και εκεί. Δυστυχώς, αυτό ήταν αρκετό για να καταστρέψει τη θέση του. Αυτά τα αρχικά λάθη άνοιξαν επίσης το δρόμο για τον ανταγωνιστή του, Counterparty, να πάρει την πρώτη θέση. Ακόμα και η αλλαγή ονόματος δεν μπορούσε να κάνει πολλά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι είναι το μέλλον της Omni. Παρόλο που το Omni έχει παρουσιάσει πολλές συναρπαστικές τεχνολογίες που θα μπορούσαν να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες στη χρήση, είναι δύσκολο να προβλεφθεί εάν θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να στραφούν στον ανταγωνιστή ή όχι. Όντας μια μικρή αγορά, δεν υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός που μπορεί να αφήσει και τους δύο διαγωνιζόμενους να ευδοκιμήσουν. Επομένως, μπορείτε να περιμένετε ότι ένα από τα έργα θα εξαφανιστεί τελικά από το διάστημα στο εγγύς μέλλον. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Omni’s λαβή twitter και το Ιστότοπος Mastercoin.

Εάν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τις θεμελιώδεις έννοιες της τεχνολογίας blockchain, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το δωρεάν μάθημα blockchain.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map