Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Monero;

Τι είναι το Monero; Το Monero είναι ένα από τα καλύτερα κρυπτονομίσματα ασφαλείας τώρα. Είναι ιδιωτικό και ασφαλές. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι ανιχνεύσιμο.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Bitcoin, έλυσε το πρόβλημα του αποκεντρωμένου νομίσματος. Οι χρήστες μπορούν πλέον να στέλνουν bitcoin χωρίς να βασίζονται σε μια κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, περιορίστηκε με πολλούς τρόπους. Γι ‘αυτό λέμε το Bitcoin ως το blockchain 1ης γενιάς. Για παράδειγμα, δεν έλυσε το πρόβλημα της ιχνηλασιμότητας. Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση bitcoin κάποιου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες τις διαδικτυακές συναλλαγές του χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε από τους εξερευνητές blockchain bitcoin.

Τι είναι το Monero (XMR)?

Για την επίλυση των ίδιων προβλημάτων, το Monero κυκλοφορεί. Η Monero αποκρύπτει όλα τα στοιχεία συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του αποστολέα, του παραλήπτη και του ποσού που μεταφέρεται. Αυτή η ανωνυμία μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει το blockchain καλύτερο μέρος.

Το Monero είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στον κώδικα. Υποστηρίζει επίσης δυνατότητες εξόρυξης που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του δικτύου. Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται για τη συμβολή τους στο δίκτυο. Η εξόρυξη υποστηρίζει τσιπ που τροφοδοτούνται από ASIC.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

Στο σημερινό άρθρο, θα εξερευνήσουμε το Monero για περισσότερες λεπτομέρειες. Για να κατανοήσουμε καλύτερα, θα εξετάσουμε τα παρακάτω σημεία.

  1. Monero Origins
  2. Χαρακτηριστικά Monero
  3. Πώς λειτουργεί?

Έτσι, χωρίς καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Monero Origin

Η Monero ξεκίνησε το ταξίδι της το 2018. Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το CryptoNote, ένα πρωτόκολλο επιπέδου εφαρμογής. Το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση αποκεντρωμένων νομισμάτων. Το Monero είναι αρκετά παρόμοιο με το Bitcoin, αλλά διαφέρει στην εφαρμογή. Η δουλειά ξεκίνησε με το Bytecoin, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Εκδόθηκε σχεδόν το 80% των κερμάτων. Για την επίλυση του προβλήματος, η ομάδα αποφάσισε να το διώξει και να το ονομάσει “Bitmonero”. Αργότερα άλλαξε σε Monero.

Η ομάδα που εργάζεται πίσω περιλαμβάνει επτά βασικά μέλη, 48 προγραμματιστές, τρία μέλη της κοινότητας και τρία μέλη εργαστηρίου έρευνας. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ρίξτε μια ματιά στο Monero σελίδα ομάδας.

Χαρακτηριστικά Monero

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το Monero, πρέπει να εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του ένα προς ένα.


1. Πλήρης έλεγχος

Με τη Monero, έχετε τον πλήρη έλεγχο του νομίσματος και των συναλλαγών σας. Επίσης, το Monero είναι ιδιωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει τι, πότε και πώς λαμβάνετε την κρυπτογράφηση σας.

2. Μυώδης

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Monero. Χωρίς ευελιξία, το Monero ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο άλλα κρυπτονομίσματα. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι μπορεί να ανταλλαχθεί όπως τα δολάρια. Για παράδειγμα, εάν δανείζεστε 100 $ από κάποιον, μπορείτε να τους επιστρέψετε 50 $ μία φορά και τα υπόλοιπα στα 25 $ ή μόλις 10 $ κάθε φορά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε με ένα δολάριο διαφορετικών τιμών χωρίς προβλήματα. Το Monero είναι επίσης ευπροσάρμοστο. Βασίζεται στα μειονεκτήματα του Bitcoin. Οι χρήστες Bitcoin πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί με τις συναλλαγές. Όπως μπορείτε να παρακολουθείτε, μπορεί να σας προσδώσει προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης το χρησιμοποίησε για παράνομες δραστηριότητες και, στη συνέχεια, μεταβίβασε κάποιο Bitcoin σε εσάς, η τιμή ενδέχεται να μην παραμείνει η ίδια. Μπορεί επίσης να τραβήξετε περιττή προσοχή από τις αρχές, σκοτώνοντας ολόκληρη την ιδέα της ανωνυμίας και της αποκέντρωσης.

Η Monero το κάνει καλά και βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν γνωρίζει το ιστορικό συναλλαγών του νομίσματος σας. Αυτό είναι ένα τεράστιο χαρακτηριστικό!

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζει το Monero είναι η δυναμική επεκτασιμότητα, η συμβατότητα ASIC, τα πολλαπλά πλήκτρα και ούτω καθεξής.

Πώς λειτουργεί το απόρρητο στο Monero?

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του Monero είναι η δυνατότητα απορρήτου του. Για να το επιτύχει, χρησιμοποιεί υπογραφές δακτυλίου και διευθύνσεις μυστικότητας. Ας προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε παρακάτω.

Υπογραφές δαχτυλιδιών: Η υπογραφή κουδουνίσματος χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες αποστολέα δεν αποκαλύπτονται. Για να λειτουργήσει, η ταυτότητα του αποστολέα αναμιγνύεται σε μια ομάδα. Μόλις δημιουργηθεί η ψηφιακή υπογραφή από έναν τυχαίο χρήστη της ομάδας, καθίσταται χρησιμοποιήσιμο. Αυτό διασφαλίζει ότι η ταυτότητα του χρήστη που υπέγραψε δεν αποκαλύπτεται.

Τώρα, η υπογραφή κουδουνίσματος συνδυάζεται με τα κλειδιά λογαριασμού του αποστολέα. Τώρα, αναμιγνύονται ξανά με το δημόσιο κλειδί, καθιστώντας το μοναδικό. Κάνοντας όλα αυτά, η ταυτότητα του αποστολέα παραμένει απόρρητη.

Διευθύνσεις Stealth: Όπως και ο αποστολέας, η ταυτότητα του παραλήπτη πρέπει επίσης να προστατεύεται. Γίνεται με τη βοήθεια διευθύνσεων μυστικότητας. Προστατεύει τη διεύθυνση αποστολέα και παραλήπτη.

συμπέρασμα

Σύμφωνα με το ανώτατο όριο της αγοράς, η Monero είναι σήμερα 12η στο όριο της αγοράς. Έχει αυξηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ισχυρό. Λοιπόν, τι πιστεύετε για το Monero; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map