Non Fungible Tokens (NFTs): Ένας πλήρης οδηγός

Αυτό το άρθρο παίρνει μια βαθύτερη βουτιά στις βασικές αρχές των μη Fungible Tokens (NFTs) – συμπεριλαμβανομένων των ορισμών, παραδειγμάτων και εφαρμογών.

Έχουμε μιλήσει για το blockchain, έχουμε μιλήσει για tokens και έχουμε μιλήσει για τις διαφορές μεταξύ tokens και νομισμάτων, πράγμα που σημαίνει τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε μια λίγο προηγμένη και τελευταία μορφή διακριτικών – Non Fungible Token – επίσης γνωστό ως NFT.

Υπάρχει επίσης ένας έγκυρος λόγος για τον οποίο όλοι πρέπει να έχουμε καλή κατανόηση των Non Fungible Tokens. Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, τα NFT μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του blockchain, γι ‘αυτό λαμβάνουν έλξη από ενθουσιώδεις και χρήστες.

Εγγράφω Τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Non Fungible Tokens: Ένα μικρό υπόβαθρο

Ο όρος fungible σημαίνει κάτι που μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι παρόμοιο. Έτσι, με το όνομα Non Fungible Tokens, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι μιλάμε για έναν τύπο διακριτικού που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο παρόμοιο διακριτικό. Είναι μοναδικό και μη εναλλάξιμο.

Όμως, αρκεί αυτό για να κατανοήσουμε την έννοια πίσω από τα Non Fungible Tokens; Όχι, οπότε ας σκάψουμε λίγο πιο βαθιά.

Στο πλαίσιο της blockchain και της κρυπτογράφησης, τα tokens αποτελούν βασική ιδέα. Τα κουπόνια διατίθενται επίσης σε διάφορες μορφές και χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους. Το NFT είναι ένας από τους τύπους των διακριτικών με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές του.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό μας για διαφορετικούς τύπους διακριτικών ασφαλείας εδώ.

Στο πλαίσιο της κρυπτογράφησης, η ευφλεκτότητα είναι σημαντική. Στην πραγματικότητα, για οποιοδήποτε νόμισμα, παραδοσιακό ή ψηφιακό, η ευμετάβλητη ευχέρεια καθώς τα περισσότερα νομίσματα στοχεύουν να είναι ένα μέσο ανταλλαγής.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάξετε ένα δολάριο ΗΠΑ με άλλα δολάρια ΗΠΑ. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να το ανταλλάξετε με βρετανική λίρα ή πακιστανική ρουπία. Αυτό είναι ευφλεκτό.

Εάν δανείζετε ένα δολάριο σε κάποιον, δεν χρειάζεστε το ίδιο ακριβώς δολάριο με τον ίδιο σειριακό αριθμό, σωστά; Αυτό είναι ευφλεκτό. Ωστόσο, εάν δανείζετε σε κάποιον μια κάρτα μπέιζμπολ περιορισμένης έκδοσης, χρειάζεστε την ίδια ακριβώς κάρτα μπέιζμπολ περιορισμένης έκδοσης, αυτό δεν είναι ευανάγνωστο.

Το Fungibility είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό όλων των μεγάλων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Ωστόσο, το NFT εμφανίστηκε ως ένας νέος τύπος διακριτικού με το μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών του. Έχει επίσης μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Καθώς η ιδέα είναι νέα, πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, τις σχετικές δυνατότητες, το μέλλον της και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.


Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τους ορισμούς, τις δυνατότητες και τις εφαρμογές, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι τα μη ευέλικτα κουπόνια?

Το NFT είναι ένας τύπος διακριτικού που δεν είναι εναλλάξιμος και διακρίνεται μεταξύ τους. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά διαφοροποιημένο και επιθυμητό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα πραγματικό παράδειγμα μπορεί να είναι μια κάρτα μπέιζμπολ περιορισμένης έκδοσης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένα αεροπορικό εισιτήριο, καθώς δεν μπορείτε να ανταλλάξετε το εισιτήριό σας με κάποιο άλλο.

Είναι ένα εικονικό διακριτικό που δημιουργείτε για να αποδείξετε επαληθευμένα την αυθεντικότητα και την ιδιοκτησία ενός στοιχείου, μέσω κρυπτογραφίας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικονική ιδιότητα, όπως ένα εικονικό έργο τέχνης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μη Fungible Token για να συμβολίσετε το έργο τέχνης. Το NFT που έχετε τώρα αντικατοπτρίζει ότι η ιδιοκτησία του έργου τέχνης ανήκει σε εσάς. Δεν είναι εναλλάξιμο καθώς το έργο τέχνης σας είναι μοναδικό. Το NFT αποθηκεύεται στο blockchain ως ιδιοκτησία σας.

Το Non Fungible Token είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς ένα διακριτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έλλειψη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αξίας για αυτό το διακριτικό. Η καλύτερη περίπτωση είναι το CryptoKitties, το οποίο θα συζητήσω λεπτομερώς στις επόμενες παραγράφους. Ένα ψηφιακό γατάκι πωλήθηκε για έως και 120.000 USD στο CryptoKitties, ακολουθώντας αυτήν την αρχή.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε Non Fungible Tokens ως – «έναν τύπο διακριτικού που δημιουργεί ψηφιακή έλλειψη και μπορεί να επαληθευτεί χωρίς κανέναν κεντρικό οργανισμό που το επικυρώνει».

Για αυτό, τα NFT χρησιμοποιούν blockchain, το οποίο επιτρέπει σε αυτά τα tokens να χρησιμοποιούν έναν αποκεντρωμένο τρόπο για να διατηρούν ψηφιακά λιγοστά αντικείμενα.

NFTs που παρέχουν νέα ευκαιρία στους επενδυτές

Τους τελευταίους μήνες, τα NFT χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για το σκοπό αυτό. Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν ψηφιακή τέχνη ή διαφορετικά ψηφιακά πράγματα, συχνά τίποτα περισσότερο από άχρηστο χάλια, και το συμβάλλουν χρησιμοποιώντας NFTs για να δημιουργήσουν αξία.

Ωστόσο, υπάρχει μια πιο παραγωγική χρήση των NFT που γίνεται δημοφιλής και αναμένεται να γίνει mainstream στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός των φυσικών περιουσιακών στοιχείων καθώς και των αξιόλογων εικονικών περιουσιακών στοιχείων, όπως πραγματικά έργα τέχνης, αναμνηστικά και μετατρέποντάς τα σε συμβολισμένους τίτλους. Αυτό δημιουργεί μια νέα ευκαιρία για επενδύσεις.

Με απλά λόγια, με την ένδειξη των ενσώματων στοιχείων ενεργητικού, οι επενδυτές μπορούν να έχουν περισσότερη ρευστότητα.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το NFT είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, αλλά με πολλές εφαρμογές. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία κατανόησης και εύρεσης τρόπων εφαρμογής και χρήσης του.

Ποιος δημιούργησε το NFT?

Το πρώτο Non Fungible Token δημιουργήθηκε από τον Witek Radomski, συνιδρυτή της Enjin Coin όταν έγραψε τον κωδικό για το πρώτο νόμισμα τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, ο κωδικός κυκλοφόρησε στο κοινό δύο μήνες αργότερα τον Αύγουστο.

Θήκες χρήσης μη εύφλεκτων κουπονιών

Τα μη Fungible Tokens χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους σήμερα και μπορείτε να βρείτε πολλά παραδείγματα NFT όπως –

Παιχνίδια

Μία από τις πρώτες χρήσεις, στην πραγματικότητα, το παιχνίδι που εισήγαγε την έννοια των NFTs στον κόσμο ήταν το παιχνίδι CryptoKitties που βασίστηκε στο blockchain. Στο παιχνίδι που βασίζεται στο πρότυπο Ethereum blockchain και ERC-721, συλλέγετε, αγοράζετε, αναπαράγετε και πουλάτε ψηφιακά γατάκια, κάθε ψηφιακό γατάκι με τα δικά του γενετικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά που είναι αποθηκευμένα στο blockchain.

Το ERC-721 είναι λίγο διαφορετικό από το διακριτικό ERC-20, το οποίο είναι το τυπικό πρωτόκολλο στο δίκτυο Ethereum. Ενώ το ERC-20 αντιπροσωπεύει έναν μόνο τύπο περιουσιακού στοιχείου, το ERC-721 δηλώνει μια ολόκληρη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό ξεκίνησε την ιδέα των μη ευέλικτων κουπονιών. Το παιχνίδι έγινε τόσο δημοφιλές που οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσα σε ένα χρόνο.

Ένα άλλο δημοφιλές παράδειγμα είναι Αποκεντρωτική, που είναι ένα παιχνίδι για ψηφιακά λιγοστή γη. Μπορείτε να αγοράσετε, να αναπτύξετε και να πουλήσετε τη γη στο Decentraland χρησιμοποιώντας Non Fungible Tokens. Έχετε τον πλήρη έλεγχο της γης σας, μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε πάνω από αυτό, να το κάνετε μοναδικό και να προσθέσετε αξία σε αυτό. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τον εικονικό κόσμο 360 μοιρών, οπότε νιώθετε σαν να βρίσκεστε στον πραγματικό κόσμο.

Η ιδιοκτησία των στοιχείων εντός του παιχνιδιού στα παραπάνω παιχνίδια που χρησιμοποιούν Non Fungible Tokens έχει δημιουργήσει αξία για αυτά τα στοιχεία. Μπορείτε να πουλήσετε τα περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού και στα δύο παιχνίδια, για κέρδος, με την πώληση των μη Fungible Tokens σας.

Αρκετά άλλα παιχνίδια δημιουργήθηκαν με την ίδια ιδέα, κάνοντας χρήση του NFT. Τα Non Fungible Tokens άνοιξαν μια πύλη δυνατοτήτων για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, η οποία αναπτύσσεται ήδη σε ό, τι αφορά τα ετήσια έσοδα και την ανάπτυξη. Χρησιμοποιώντας το NFT, οι χρήστες μπορούν πλέον να κατέχουν, να αγοράζουν και να πωλούν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού τους.

Συλλεκτικά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα NFT είναι η χρήση αυτών των διακριτικών για τη διατήρηση ψηφιακών στοιχείων στο όνομά σας. Έχουμε ήδη συζητήσει το παράδειγμα της ψηφιακής τέχνης παραπάνω. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα NFT για οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο για να το κάνετε μοναδικό και το εικονικό σας στοιχείο.

Με απλά λόγια, το NFT προσφέρει αδιαμφισβήτητη κυριότητα περιουσιακών στοιχείων εντός παιχνιδιού καθώς και εικονικών αγαθών. Υπάρχει πιθανότητα ότι στο εγγύς μέλλον, θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ιδιοκτησία ενσώματων αντικειμένων, όπως η ιδιοκτησία σπιτιού.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο για το Forbes, Τα μη Fungible Tokens από φυσικά συλλεκτικά αντικείμενα παίζουν ρόλο στην ενίσχυση των τίτλων που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία.

Αδειοδότηση

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεσματικής χρήσης του NFT είναι η χρήση του για άδεια χρήσης λογισμικού. Σύμφωνα με ειδικούς, η δημιουργία αδειών με βάση το NFT μπορεί να μειώσει την πειρατεία και επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλήσουν την άδειά τους σε μια ανοιχτή αγορά για ομοιόμορφο κέρδος. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν επίσης να αποφεύγουν τις ετήσιες συνδρομές, να χρησιμοποιούν λογισμικό έναντι της άδειας που αγοράστηκε και μετά τη χρήση, να το πουλήσουν σε κάποιον άλλο. Η άδεια χρήσης, σε αυτήν την περίπτωση, λειτουργεί ως πλεονέκτημα για τους χρήστες.

Οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν επίσης να επωφεληθούν καθώς μπορούν να δημιουργήσουν έξυπνα συμβόλαια που θα επιτρέψουν την κατανομή κερδών κατά τη μεταπώληση ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί επίσης να δημιουργήσει έσοδα για τον αρχικό προγραμματιστή.

Είναι μια win-win κατάσταση που προσφέρει η NFT τόσο στους χρήστες όσο και στους προγραμματιστές. Μπορεί να μειώσει την πειρατεία και επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να κερδίσουν χρήματα στην αγορά τους.

Παραδείγματα και πρότυπα μη ευέλικτων σημείων

Σε περίπτωση εύκαμπτων μαρκών, το πιο κοινό πρότυπο είναι το ERC-20 που βασίζεται στο Ethereum.

Ωστόσο, τα Non Fungible Tokens χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό σύνολο προτύπων και πρωτοκόλλων, όπως το ERC-721 που βασίζεται στο Ethereum ή την τελευταία αναβάθμισή του ERC-1155, ή ένα διαφορετικό πρότυπο που βασίζεται στην πλατφόρμα NEO blockchain.

Ακολουθεί η πιο λεπτομερής κριτική των Non Fungible Token Standards.

Τι είναι ERC-721 Non Fungible Tokens?

Προς το παρόν, τα περισσότερα NFT εφαρμόζονται στην κορυφή της πλατφόρμας Ethereum ως διακριτικά ERC-721. Μπορείτε να βρείτε άλλα παραδείγματα Non Fungible Token με διαφορετικά πρότυπα και σε άλλα πρωτόκολλα και blockchain, όπως αυτά στο NEO blockchain ή το EOS blockchain, αλλά το ERC-721 είναι επί του παρόντος το πιο δημοφιλές πρότυπο NFT. Βρίσκεται επίσης μεταξύ των καλύτερων Non Fungible Tokens.

Το ERC-721 διαθέτει ένα σύνολο τυπικών λειτουργιών και χαρακτηριστικών που το ορίζουν, με τη μορφή έξυπνου συμβολαίου. Πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες για να αποκτήσετε, να ανταλλάξετε και να διαχειριστείτε το ERC-721.

Με απλά λόγια, το ERC-721 μας παρέχει ένα πρότυπο για τη δημιουργία και την ανταλλαγή Non Fungible Tokens. Κάθε διακριτικό ERC-721 είναι μοναδικό, κάτι που δεν ισχύει για τα διακριτικά ERC-20.

Υπάρχει μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ ERC-721 και ERC-20 tokens. Τα διακριτικά ERC-20 είναι διαιρετά, όπως μπορείτε να διαιρέσετε 10 $ σε δύο λογαριασμούς $ 5. Ωστόσο, τα διακριτικά ERC-721 δεν μπορούν να διαιρεθούν. Μπορεί κάποιος στο μυαλό του να χωρίσει το εισιτήριο ή μια κάρτα μπέιζμπολ; Όχι, το ίδιο ισχύει και για τα Non Fungible Tokens.

Το ERC-721 είναι σήμερα το πιο χρησιμοποιούμενο πρότυπο για την ψηφιακή τέχνη και τα παιχνίδια blockchain. Έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες Dapps μέχρι στιγμής, και έχουν δημιουργηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο μοναδικά διακριτικά.

ERC-721 εναντίον ERC-1155

Παρόλο που το ERC-721 ήταν μια στιγμιαία επιτυχία, χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει πιθανώς εκατομμύρια NFT, αλλά είχε επίσης κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα, ήταν ακριβό, και σύμφωνα με τον δημιουργό του Non Fungible Token, Redomski, ήταν επίσης αναποτελεσματικό να αναπτύξει μεγάλες βάσεις δεδομένων αντικειμένων.

Για να ξεπεράσει αυτές τις ελλείψεις, ο Witek Radomski αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του πρότυπο, το ERC-1155. Αυτό σημαίνει ότι το ERC-1155 είναι μια προηγμένη και καλύτερη έκδοση του ERC-721 που προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες δημιουργίας NFTS.

Για παράδειγμα, με το νέο πρότυπο ERC-1155, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε απεριόριστους αριθμούς Non Fungible καθώς και Fungible αντικειμένων σε ένα έξυπνο συμβόλαιο που έχει αναπτυχθεί. Σύμφωνα με τον Witek Radomski, είναι επίσης εύκολο να χειριστεί το δίκτυο blockchain.

Ισχυρίζεται επίσης ότι αυτό το νέο σύνολο προτύπων δεν είναι μόνο καλό για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών που βασίζεται σε blockchain, αλλά και μια καλή επιλογή για τη δημιουργία διακριτικών για όλες τις μορφές ιδιοκτησίας, ανεξάρτητα από το ψηφιακό ή το απτό.

Πώς το ERC-1155 μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα ERC-721 και ERC-20?

Το ERC-1155 αναπτύχθηκε ως απάντηση στους περιορισμούς των ERC-721 και ERC-20, γεγονός που το καθιστά μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα, το κοινό πρόβλημα τόσο με το ERC-721 όσο και με το ERC-20 είναι ο περιορισμός της ανάπτυξης ξεχωριστού έξυπνου συμβολαίου για κάθε μεμονωμένο τύπο διακριτικού. Αυτό γεννά ένα άπειρο ποσό επαναλαμβανόμενων δεδομένων τόσο σε ERC-20 όσο και ERC-721 tokens.

Τι σημαίνει αυτό?

Ένας επαναλαμβανόμενος κωδικός σε εκατομμύρια μάρκες σε μηχανήματα σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα σπατάλη ισχύος επεξεργασίας, ηλεκτρικής ενέργειας και αποθηκευτικού χώρου.

Το πρότυπο ERC-1155 είναι η λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Στο νέο πρότυπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα σε μια κεντρική σύμβαση για κάθε παραλλαγή διακριτικού, στην οποία δίνεται ένας αριθμός αναγνώρισης.

Στη συνέχεια, κάθε νέο διακριτικό που απαιτεί τον ίδιο κωδικό μπορεί να το χρησιμοποιήσει μέσω ενός αναγνωρισμένου αναγνωριστικού. Με αυτό το εκχωρημένο αναγνωριστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κωδικοποίηση χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα ίδια δεδομένα.

Το ERC-1155 σάς επιτρέπει επίσης να εκτελείτε περισσότερες από μία πολύπλοκες εργασίες σε μία μόνο συναλλαγή. Αυτό θα μειώσει τη συμφόρηση στο blockchain Ethereum. Για παράδειγμα, στο πρότυπο ERC-1155, λειτουργίες όπως η έγκριση, η μεταφορά, η διαπραγμάτευση και η τήξη λαμβάνουν πίνακες ως παραμέτρους. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελείτε περίπου 100 έως 200 συναρτήσεις σε μία μόνο συναλλαγή.

Το ERC-1155 σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε και Fungible και Non Fungible Tokens, κάτι που δεν ήταν δυνατό με τα ERC-20 (μόνο Fungible tokens) και ERC-721 (μόνο Non Fungible Tokens).

ERC721 έναντι ERC1155: Πίνακας σύγκρισης

 ERC-721ERC-1155
Δημιουργία διακριτικών Μόνο ένα διακριτικό σε ένα συμβόλαιο Πολλαπλές μάρκες σε ένα συμβόλαιο
Περιορισμός Μπορεί να δημιουργήσει μόνο NFT Μπορεί να δημιουργήσει συμβόλαια Fungible και Non Fungible
Κόστος Ακριβός Πιο φθηνα
Ευκολία στη χρήση Επιτρέπει μεμονωμένη λειτουργία για κάθε συναλλαγή Επιτρέπει πολλαπλές λειτουργίες σε μία συναλλαγή
Απαίτηση αποθήκευσης Περισσότερο Πιο λιγο
Αποδοτικότητα Χαμηλός Υψηλός

Λίστα μη μόνιμων κωδικών

Μη Fungible Token στο αστρικό

Το Stelar είναι ένα άλλο δημοφιλές αποκεντρωμένο πρωτόκολλο βασισμένο σε blockchain που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η πλατφόρμα είναι ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους αποστολής χρημάτων σε οποιονδήποτε, σε οποιοδήποτε νόμισμα, και άμεσα.

Πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούν NFT. Χρησιμοποιεί Stellar λογαριασμούς για να αντιπροσωπεύει κάθε μεμονωμένο μοναδικό Non Fungible Token.

Κάθε διακριτικό χρησιμοποιεί τα μοναδικά μεταδεδομένα που το διακρίνουν από το άλλο διακριτικό και υπογράφεται ψηφιακά από τον δημιουργό του λογαριασμού προτού αποθηκευτεί σε αντικείμενο IPFS. Σε αντάλλαγμα, το IPFS multi-hash χρησιμοποιείται ως μυστικό κλειδί για τον λογαριασμό / χρήστη που σχετίζεται με το διακριτικό.

Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι, σε αντίθεση με άλλες κοινές μορφές NFT, τα Non Fungible Tokens στο Stellar δεν είναι εμπορεύσιμα στο Stellar DEX.

Μη Fungible Token για EOS

Έχουμε ήδη αναφέρει τα πρότυπα NFT που χρησιμοποιούνται στο Ethereum, το ERC-721 και το ERC-1155. Υπάρχει επίσης ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται στο NEO.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μη Fungible Token για EOS; Ναι υπάρχει. Λίγους μήνες πριν, η UNICO και η EOS Cafe Calgary συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το Non Fungible Token Standard για το EOS.

Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν NFT και στο EOS, εκτός από το blockchain Ethereum και NEO.

Non Fungible Token για NEO

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που εργάζονται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προτύπων Non Fungible Token στο NEO blockchain, μια κορυφαία κινεζική πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEO, Da Hongfei έδειξε το ενδιαφέρον του για το Non Fungibility of tokens. Ισχυρίστηκε επίσης ότι εργάζονται σε παρόμοιο πρότυπο με το ERC-721 στο Ethereum blockchain για NEO επίσης.

Αυτό είπε ο Χονγκφέι σε μια από τις συνεντεύξεις του τον Ιούλιο του 2018 – «Είχαμε ένα πρότυπο μόλις εγκριθεί. Θα συγχωνευθεί στον κύριο κλάδο μας. Τα μη ευέλικτα μάρκα είναι επίσης μια στρατηγική για το NEO. Όταν το παιχνίδι χτυπά blockchain, παίρνετε συλλεκτικά. Αυτά τα συλλεκτικά μπορούν να ανταλλαχθούν σε blockchain, οπότε είναι τέλειο ταίριασμα. “

Τον Μάρτιο του 2018, ο ιδρυτής του πρωτοκόλλου Trinity, ο David Li πρότεινε επίσης το πρότυπο NEP-10 για Non Fungible Tokens στην πλατφόρμα NEO. Αυτό το νέο πρότυπο διαφέρει από το πρότυπο NEP5, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μόνιμων κωδικών στο NEO.

Μάθετε περισσότερα για το πρότυπο NEP5 εδώ.

Το Μέλλον των Μη Fungible Token

Καθώς οι πιο πρακτικές χρήσεις της τεχνολογίας blockchain αναδύονται και το blockchain αποκτά κύρια ροή, μπορείτε να περιμένετε περισσότερους ανθρώπους να αναδείξουν τα ψηφιακά καθώς και τα υλικά στοιχεία τους στο blockchain. Για αυτό, χρειάζονται NFT.

Έχουμε ήδη συζητήσει τις πιθανές εφαρμογές του στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, την αδειοδότηση λογισμικού και τη διατήρηση συλλεκτικών αντικειμένων. Ομοίως, τα NFT μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση ταυτότητας και ακόμη και της ιδιοκτησίας.

Μια άλλη πιθανότητα είναι η χρήση του στον χρηματοπιστωτικό κλάδο για την αναγνώριση παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων όπως πολύτιμα μέταλλα, μετοχές ή ομόλογα. Εξαρτάται από τη μελλοντική μετεγκατάσταση αυτών των στοιχείων υψηλής αξίας στο blockchain στο μέλλον.

Τα NFT μπορούν επίσης να γίνουν αμετάβλητοι και ασφαλείς τρόποι διατήρησης ακαδημαϊκών διαπιστευτηρίων, πιστοποιητικών γέννησης, ταυτοτήτων και εγγυήσεων.

Τελικές λέξεις

Τα μη Fungible Tokens είναι αναμφίβολα ένα νέο παιδί στο μπλοκ που πρέπει να παρακολουθείτε. Οι εφαρμογές αυτού του νέου τύπου διακριτικού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά γίνεται ήδη δημοφιλής κυρίως λόγω της χρήσης του σε παιχνίδια, ειδικά για τη δημιουργία εσόδων από στοιχεία εντός του παιχνιδιού, όπως το CryptoKitties.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκινήσει να ελέγχετε και αυτόν τον τύπο blockchain. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain για να ξεκινήσετε!

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map