Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το NXT; Η πλατφόρμα Blockchain δεύτερης γενιάς

Έτσι, ενώ πολλοί από εσάς έχετε αρχίσει να εξερευνούν τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά νομίσματα, η τεχνολογία blockchain αναπτύσσεται ταχύτερα από ό, τι μπορείτε ποτέ να φανταστείτε. Αν και τα Bitcoin, Ethereum και Ripple έχουν την πλειοψηφία της αγοραίας αξίας, υπάρχουν ορισμένα κρυπτονομίσματα που λάμπουν με νέες τεχνολογίες, ιδέες και καινοτομία. Και, NXT, το cryptocurrency 2.0 είναι ένα από αυτά. Αλλά, τι είναι NXT?

Nxt – Να κατέχετε τα δεδομένα σας, να ελέγχετε το όνομά σας, τα αρχεία, τα IP, τα περιουσιακά στοιχεία, το εμπόριο, τον προϋπολογισμό, την ελευθερία και τον κόσμο

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013, Το NXT είναι ένα δίκτυο πληρωμών και ένα κρυπτογράφηση ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από τον ανώνυμο προγραμματιστή λογισμικού BCNext.

Το NXT είναι ένα προηγμένο δίκτυο blockchain που έχει δημιουργηθεί για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των αυξανόμενων κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, το Ethereum και άλλα. Τα ζητήματα που σχετίζονται με τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα είναι η επεκτασιμότητα και η αποτελεσματικότητα.

Επεκτασιμότητα- Το Proof Of Work στο Bitcoin επιβραδύνει ή περιορίζει την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται η συναλλαγή σε ένα δίκτυο ανά πάσα στιγμή.


Αποδοτικότητα: Η αποτελεσματικότητα είναι η διαδικασία που απαιτείται για την επαλήθευση των συναλλαγών. Επί του παρόντος, υπάρχει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας που διατηρεί το δίκτυο Bitcoin με σωστή λειτουργία. Έτσι, εάν ο όγκος συναλλαγών θα αυξηθεί, η χρήση ισχύος θα αυξηθεί ταυτόχρονα.

Το NXT είναι γνωστό ως το πρώτο blockchain που εισήγαγε απόδειξη πρωτοκόλλου πονταρίσματος για την επίτευξη συναίνεσης για συναλλαγές. (Υπάρχει στατική προσφορά χρημάτων και δεν συνοδεύεται από διαδικασία εξόρυξης, όπως το Bitcoin.) Το POS έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τον αριθμό των συναλλαγών και να λύσει το ζήτημα της αποτελεσματικότητας.

Συντελεστές εικόνας: NXT

Το NXT διαφέρει εντελώς από άλλα 1300 κρυπτονομίσματα και κωδικοποιείται από το μηδέν στην JAVA. Μαζί με αυτό, έρχεται επίσης με τα διάφορα περιοριστικά στοιχεία που το καθιστούν ένα εξαιρετικά ασφαλές δίκτυο από σφάλματα και χάκερ.

Στοχεύει στην πλήρη επανάσταση των βιομηχανιών διακυβέρνησης, crowdfunding και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, παρέχοντας όχι μόνο την κρυπτογράφηση NXT, αλλά και δίνοντάς τους την πρόσβαση στο blockchain και την τεχνολογία που σχετίζεται με αυτό.

Δίνει στους χρήστες την πλήρη ελευθερία να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές.

Το NXT διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη δυνατότητα Asset Exchange, marketplace και ένα σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για τη δημιουργία νέων νομισμάτων στο σύστημα.

Ιστορία του NXT 

Η ιδέα της κυκλοφορίας του NXT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά bitcointalk.org όταν συγκέντρωσε περίπου 21 Bitcoin για χρηματοδότηση.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, ένα μέλος του Bitcointalk.org δημιούργησε ένα νήμα φόρουμ που ανακοίνωσε την έναρξη του NXT ως «κρυπτογράφηση δεύτερης γενιάς» και ζήτησε μικρές δωρεές για τον καθορισμό της διανομής των αρχικών μεριδίων. Η συγκέντρωση χρημάτων έκλεισε στις 18 Νοεμβρίου 2013 και το μπλοκ δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2013.

Το μπλοκ αποκάλυψε ότι είχε διανείμει 1.000.000.000 νομίσματα στους 73 ενδιαφερόμενους στην ίδια αναλογία με την αρχική τους συνεισφορά. Ο πλήρης πηγαίος κώδικας κυκλοφόρησε το 2014 και από τότε, πολλοί έμποροι και προγραμματιστές έχουν αναπτύξει ενδιαφέρον για το NXT.

Αργότερα, στις 9 Νοεμβρίου 2015, τα μέσα Web της Farla ξεκίνησαν ένα έργο στο NXT Asset Exchange. Και, το 2016, η NXT κυκλοφόρησε μια ολόκληρη σειρά προτύπων Smart Transaction.

Το δίκτυο της NXT λειτουργεί με επιτυχία για έξι χρόνια, έχει μια ισχυρή ομάδα και ένα ίδρυμα.

Χαρακτηριστικά του NXT 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι nxt, ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας blockchain.

Τα 5 κύρια χαρακτηριστικά του NXT περιλαμβάνουν:

  1. Ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων: Όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, το NXT Asset Exchange είναι το βασικό λογισμικό peer to peer που επιτρέπει αποκεντρωμένες, γρήγορες και λειτουργικές συναλλαγές. Αλλά εξαλείφει την ανάγκη αποστολής των περιουσιακών στοιχείων στην ξένη επιχείρηση και έχει επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το ευρύ φάσμα επενδύσεων.
  2. Νομισματικό σύστημα: Εμφανίστηκε στην έκδοση 1.4.8 και είναι ένα σύστημα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να ανταλλάσσετε μάρκες γνωστά ως νομίσματα. Τα νομίσματα του Νομισματικού Συστήματος χρησιμοποιούνται για συναλλαγές εντός του συστήματος και εκτός του πυρήνα NXT επίσης.
  3. Cloud Data: Το NXT Data Cloud είναι γνωστό ως αποκεντρωμένο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων. Διατηρεί αρχείο όλων των συναλλαγών NXT και αποθηκεύει επίσης τον καθορισμένο από τον χρήστη Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ότι το blockchain NXT είναι μια μόνιμη εγγραφή που επιτρέπει στα νομικά αρχεία, όπως πιστοποιητικά και συμβόλαια, να παραμένουν σταθερά σε αυτό.
  4. Σύστημα ψηφοφορίας: Το σύστημα ψηφοφορίας NXT επιτρέπει στους κατόχους νομισμάτων να ψηφίζουν με κρυπτογραφικά αποδεδειγμένο τρόπο. Επιτρέπει επίσης τη δημιουργία απλών δημοσκοπήσεων και επιτρέπει στις συναλλαγές να λειτουργούν με την έγκριση και απόρριψη από τον χρήστη.
  5. Έλεγχος λογαριασμού: Με τη δυνατότητα ελέγχου λογαριασμού, μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό που μπορεί να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή μόνο με την έγκριση συγκεκριμένου κατόχου τρέχοντος και ενεργητικού. Βελτιώνει επίσης την ασφάλεια του λογαριασμού και διασφαλίζει ότι μόνο τα συγκεκριμένα άτομα έχουν πρόσβαση σε χρήματα.

Όλες οι δυνατότητες Nxt είναι διαθέσιμες μέσω του πελάτη Nxt core καθώς και με το Next API.

Πώς λειτουργεί το Nxt?

Το Nxt λειτουργεί στη διαδικασία που είναι γνωστή ως Forging. Βασίζεται στο τέλος συναλλαγής που λαμβάνει από την πλατφόρμα για να επιβραβεύσει τους ανθρακωρύχους.

Η ελάχιστη χρέωση για οποιαδήποτε συναλλαγή Nxt είναι 1 Nxt. Για να ξεκινήσει, ένας χρήστης πρέπει να αγοράσει κέρμα Nxt. Μόλις αγοράσουν το νόμισμα, πρέπει να δημιουργήσουν ένα πορτοφόλι και να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή σας. Στείλτε το νόμισμα στο πορτοφόλι και αφήστε το να τρέξει και να σφυρηλατήσει για το δίκτυο.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κερδίσουν μάρκες μέσω συναλλαγών για το fiat και τα κρυπτονομίσματα.

Nxt Προϊόντα και εργαλεία

Πλατφόρμα Nxt Blockchain

Είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων, τα οποία μπορείτε να κάνετε με ένα blockchain. Το NXT έρχεται με μια εντυπωσιακή σειρά λειτουργιών που υπάρχουν ήδη στο λογισμικό.

Με την πάροδο του χρόνου, οι προγραμματιστές του Nxt σηκώθηκαν ως Τζελουρίδα (Εκκίνηση με βάση την Ολλανδία). Για τους χρήστες που δεν είχαν προαιρετικά το blockchain, η Jelurida τους προσφέρει την άδεια για την ιδιωτική έκδοση του λογισμικού Nxt. Και για τα ανοιχτά έργα, υπάρχει ένα κιτ δημιουργίας blockchain που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του έργου να ξεκινήσουν νέα blockchain με βάση τον κώδικα.

Οι προγραμματιστές είχαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της τεχνολογίας και πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν διάδοχο του Nxt, γνωστό ως Ζέση.

Πλατφόρμα Ardor Blockchain

Συντελεστές εικόνας: Ardor

Είναι ο διάδοχος του λογισμικού Nxt που αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα του blockchain. Σύμφωνα με την Jelurida, είναι ένα οικοσύστημα όπου οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Επιπλέον, είναι ακριβώς όπως το Nxt και λειτουργεί ως δημόσιο λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

 

Το Ardor δεν θα αντικαταστήσει το Nxt αλλά μπορεί να συνυπάρχει ή όχι.

Ignis είναι η πρώτη παιδική αλυσίδα (ένα ελαφρύ blockchain που επιτρέπει την αυτο-ανάπτυξη του δικού σας blockchain) στο Ardor που βοηθά στη μείωση των προβλημάτων φουσκώματος επιτρέποντας στα δεδομένα να αποκόψουν σε προγραμματισμένη ώρα.

Άλλα εργαλεία NXT περιλαμβάνουν: Μετατροπέας τιμών, Εξερεύνηση Blockchain, Επισκόπηση ανταλλαγής στοιχείων, Επισκόπηση Nxt και Επισκόπηση ψηφοφοριών.

Διακριτικά NXT

Υπάρχουν δύο τύποι διακριτικών Nxt, δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία και τα νομίσματα νομισματικού συστήματος. Αυτά τα διακριτικά αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ιδεών, αποθεμάτων, ιδιοκτησίας, ομολόγων, εμπορευμάτων και οτιδήποτε προτιμάτε. Ακόμα και ιδέες!

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα διακριτικά για να συνδέσουν τον πραγματικό κόσμο από τον ψηφιακό. Μπορείτε επίσης να διανείμετε δικαιώματα ψήφου μέσω αυτών των νομισμάτων.

Το Nxt θα είναι το επόμενο Super Cryptocurrency?

Η Nxt έχει δει διάφορες δυνατότητες και έχει επίσης βρει τις λύσεις για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τεχνολογία blockchain. Έχουν δημιουργήσει διάφορες εφαρμογές, εργαλεία, προϊόντα, και συνέχισαν επίσης να δημιουργούν προβλήματα με την Jelurida.

Η τελευταία κυκλοφορία του επέτρεψε επίσης το σύστημα plug-in και τις δυνατότητες πολλαπλών υπογραφών για τον πελάτη. Και με την ανάπτυξη των Ardor και Ignis, μπορούμε ακόμα να παρακολουθούμε την κρυπτογράφηση.

Αλλά όπως κάθε άλλο κρυπτογράφηση, το ακριβές μέλλον του παραμένει αβέβαιο όπως πάντα. Ωστόσο, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Jelurida, Lior Yaffe λέει:

«Είστε σίγουροι οι φίλοι μου. Το NXT έχει ένα λαμπρό μέλλον, έχει περάσει για σχεδόν τέσσερα χρόνια και θα είναι εδώ και πολύ καιρό. “

 

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me