Αποκεντρωμένη Τεχνολογία Οικονομικών: Ένας περιεκτικός οδηγός

Το οικοσύστημα blockchain προήλθε από την επιθυμία να οικοδομήσουμε μια διαφανή και καλύτερη ψηφιακή υποδομή που περιλαμβάνει οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Το χρηματοοικονομικό μας σύστημα είναι πολύ πίσω σε αυτή τη σκηνή και χρειάζεται μια αλλαγή. Για να επιτευχθεί αυτό, η αποκεντρωμένη τεχνολογία χρηματοδότησης φέρνει νέες δυνατότητες στο τραπέζι με απρόσκοπτη παγκόσμια προσβασιμότητα, γρηγορότερο χρόνο διακανονισμού, λεπτομερή έλεγχο περιουσιακών στοιχείων και ούτω καθεξής.

Πριν από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, η χρηματοοικονομική μας υποδομή συγκεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Πιο συγκεκριμένα, οι κεντρικές αρχές όπως η BoE ή η Fed εκδίδουν το νόμισμα και ελέγχουν την προσφορά και τη ζήτηση. Καθώς είμαστε οικονομικοί χρήστες, δίνουμε επίσης στους οικονομικούς οργανισμούς τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων μας με την ελπίδα να κερδίσουν περισσότερα σε αντάλλαγμα.

Ωστόσο, αυτή η υποδομή είναι εξαιρετικά ελαττωματική όταν η κεντρική αρχή χειρίζεται το σύστημα όπως θέλει, μαζί με ένα τεράστιο ποσό ανθρώπινων σφαλμάτων που γίνονται κάθε μέρα. Ακόμη και για διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα, τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν είναι ασφαλή, επειδή χρησιμοποιούν παλαιά δίκτυα που δεν ταιριάζουν με τους σημερινούς κυβερνοεγκληματίες.

Όπως μπορείτε να δείτε, παρόλο που είναι τα περιουσιακά μας στοιχεία, τείνουμε να έχουμε μηδενικό έλεγχο σε αυτό. Αλλά τώρα είναι καιρός να απαλλαγούμε από αυτό το ελαττωματικό σύστημα και να αγκαλιάσουμε τη δύναμη της αποκεντρωμένης τεχνολογίας.

Έτσι, θα συζητήσω τα πλεονεκτήματα της αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης σε αυτόν τον οδηγό, και ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό για την οικονομία.

Ας ξεκινήσουμε!

Εγγραφείτε τώρα: Εισαγωγή στο μάθημα DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση)

Contents

Τι είναι η τεχνολογία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi)?

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι ο νέος τύπος αποκεντρωμένου νομισματικού συστήματος που χρησιμοποιεί τις δημόσιες blockchain όπως το Ethereum ως την υποκείμενη τεχνολογία. Συνήθως, τα στοιχεία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης περιλαμβάνουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, πρωτόκολλα, έξυπνες συμβάσεις και dApps.

Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς βλέπουν το Bitcoin ή το Ethereum ως μόνο κρυπτονομίσματα, πολύ λίγοι γνωρίζουν πραγματικά ότι αυτά τα κρυπτονομίσματα έχουν ένα τεράστιο σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αντιμετωπίζουν οικονομικές δραστηριότητες χωρίς καμία κεντρική αρχή.

Στην πραγματικότητα, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση άρχισε να χρησιμοποιεί το Ethereum από την αρχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού του τεράστιου οικοσυστήματος.

Τώρα που η αποκεντρωμένη τεχνολογία χρηματοδότησης είναι mainstream, πολλές εταιρείες ή άτομα ενδιαφέρονται για το τι μπορεί να κάνει αυτό το νέο σύστημα.

Στην πραγματικότητα, ο πρωταρχικός στόχος της εισαγωγής αυτού του νέου συστήματος είναι αρκετά απλός. Πρώτα απ ‘όλα, στόχος είναι η παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε 1,7 δισεκατομμύρια άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Δεύτερον, η χρήση του ανοιχτού συστήματος καθιστά εύκολο να απαλλαγούμε από αστοχίες και σφάλματα και να εισαγάγουμε ένα πιο διαφανές δίκτυο peer-to-peer.


Επίσης, καθώς η τεχνολογία DeFi είναι χωρίς άδεια, έτσι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο όταν το θέλει.

Αρκετά, προς το παρόν, ας δούμε πώς αποδίδει το DeFi σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)?

Αποκεντρωμένες Vs. Παραδοσιακή χρηματοδότηση: Πώς διαφέρουν?

Από τεχνική άποψη, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι μια προηγμένη έκδοση της τυπικής χρηματοοικονομικής δομής. Ακολουθεί τα ίδια πρωτόκολλα ή λαμβάνει και δίνει χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές στην εργασία.

Επιπλέον, όλες οι αποκεντρωμένες εταιρείες τεχνολογίας χρηματοδότησης τείνουν να προσθέτουν τη δική τους πινελιά στις χρηματοοικονομικές τους λύσεις. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι νέες δυνατότητες.

 • Δεν χρειάζονται άνθρωποι:

Το πρώτο χαρακτηριστικό αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν χρειάζεται υπαλλήλους ή ιδρύματα για να λειτουργήσουν. Κυρίως όλα τρέχουν σε κώδικα γραμμένο για αυτό το περιβάλλον. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε τους δικούς σας κανόνες σε έξυπνες συμβάσεις, αλλά η συνολική ακολουθία εργασίας είναι η ίδια.

 • Διαφάνεια κώδικα:

Η κύρια διαφορά είναι η χρήση κώδικα και πόσο διαφανής είναι η διαδικασία. Στις παραδοσιακές τραπεζικές εφαρμογές, δεν θα βλέπετε καμία διαφάνεια για τους κωδικούς. Ωστόσο, στο DeFi, μπορείτε να ελέγξετε και να επαληθεύσετε τους κωδικούς. Έτσι, οι χρήστες θα γνωρίζουν πάντα με τι συνεργάζονται και πώς λειτουργούν τα συμβόλαια.

 • Εμφάνιση των dApps:

Το αποκεντρωμένο οικοσύστημα τεχνολογίας χρηματοδότησης είναι γεμάτο dApps για χρηματοδότηση. Επιπλέον, όλες οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι προσβάσιμες παγκοσμίως από την αρχή! Επομένως, δεν έχει σημασία ποια είναι η γεωγραφική σας τοποθεσία. μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα DeFi οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε.

 • Προσβάσιμο σε όλους:

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί να αναπτύξει αυτές τις εφαρμογές ή ποιος μπορεί να δημιουργήσει τους λογαριασμούς τους σε αυτές. Έτσι, σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας του χρηματοοικονομικού μας συστήματος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ή αρχή που να περιορίζει το δικαίωμά σας να έχετε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις. Επομένως, μπορείτε απλώς να έχετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και να χρησιμοποιήσετε έξυπνα συμβόλαια ή άλλες δυνατότητες για να λάβετε τα οφέλη από τα στοιχεία σας.

 • Αλγόριθμοι ανοιχτού κώδικα:

Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης και να βρείτε μια ολοκαίνουργια διαδικασία. Οι περισσότεροι από τους αλγόριθμους τους είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για χρήση από τους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα που μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές από ένα σημείο. Αυτό είναι κάτι που δεν θα λάβετε από το παραδοσιακό σύστημα χρηματοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα:DeFi vs CeFi – Κατανόηση των διαφορών

infographic αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης

Ποια είναι τα οφέλη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης?

Οι εταιρείες αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης χρησιμοποιούν τις αρχές του δημόσιου blockchain για να αυξήσουν τη συνολική χρηματοοικονομική διαφάνεια και ασφάλεια. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αυτό, μπορούν να ξεκλειδώσουν πολλές ευκαιρίες μαζί με τη ρευστότητα και να δημιουργήσουν ένα τυποποιημένο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν πολλά οφέλη σε αυτήν την τεχνολογία. Ας δούμε τι είναι αυτά –

 • Δεν μπορεί να παραβιαστεί

Όπως και η τεχνολογία blockchain, αυτές οι εφαρμογές είναι επίσης αμετάβλητες. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα μόλις αποθηκευτούν. Έτσι, κάθε στοιχείο ελέγχεται σωστά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Εξαιρετικά προγραμματιζόμενη αρχιτεκτονική

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις έξυπνες συμβάσεις όπως θέλετε. Επομένως, σας δίνει την ευελιξία να αναπτύξετε ένα νέο χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο ή μέσο.

 • Διαλειτουργικός σχεδιασμός

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα και τα πρότυπα της Ethereum. Έτσι, είναι ευκολότερο να τα καταστήσετε διαλειτουργικά καθώς τείνουν να έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική. Πιο συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες πάνω από οποιαδήποτε υπάρχουσα εφαρμογή DeFi. Έτσι, αυτό διασφαλίζει επίσης τη διαλειτουργικότητα αυτού του τύπου τεχνολογίας.

 • Πλήρως διαφανές δίκτυο

Καθώς η τεχνολογία DeFi χρησιμοποιεί δημόσιο blockchain για την τεχνολογία, θα ακολουθεί κάθε χαρακτηριστικό αυτού του τύπου blockchain. Για παράδειγμα, σε δημόσιους αποκλεισμούς, όλοι οι χρήστες επαληθεύουν τις συναλλαγές και όλα μεταδίδονται σε αυτούς. Επομένως, το επίπεδο διαφάνειας εδώ είναι τεράστιο και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει επιλογή να κάνετε αυτές τις συναλλαγές ιδιωτικές. Επίσης, ο πηγαίος κώδικας τους είναι ανοιχτός για χρήση, προβολή και έλεγχο από οποιονδήποτε.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας blockchain, όπου κάθε τύπος προσφέρει ένα διαφορετικό είδος χαρακτηριστικών. Ρίξτε μια ματιά στους διάφορους τύπους τεχνολογίας blockchain για να μάθετε για τις διαφορές και τις ομοιότητές τους.

 • Άδεια χωρίς πρόσβαση

Συνήθως, η παραδοσιακή χρηματοδότηση δεν προσφέρει πρόσβαση χωρίς άδεια. Επομένως, πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα οικονομικά τους δικαιώματα. Αλλά στο DeFi, μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς περιορισμούς. Έτσι, δεν έχει σημασία πού βρίσκονται ή η τοποθεσία τους. μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που συνοδεύουν αυτό το νέο οικοσύστημα.

 • Ενδυνάμωση χρηστών

Όλες οι εφαρμογές DeFi ενδυναμώνουν τους χρήστες και όχι τους οργανισμούς. Χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά πορτοφόλια, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το δίκτυο και να ελέγχετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Έτσι, θα έχετε την αποκλειστική φύλαξη των προσωπικών δεδομένων και των περιουσιακών σας στοιχείων.

Περιπτώσεις χρήσης τεχνολογίας αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

 • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Πολλές εταιρείες αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης ανέπτυξαν εφαρμογές για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Βασικά, χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε, να μεταβιβάσετε, να ποντάρετε και να κερδίσετε ενδιαφέροντα για τα ψηφιακά σας στοιχεία.

Όπως γνωρίζετε, εδώ θα έχετε τα δεδομένα και κανένας άλλος. Επομένως, αυτές οι εφαρμογές είναι απαραίτητες για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε όλα τα ψηφιακά σας στοιχεία χωρίς προβλήματα. Για παράδειγμα, το Gnosis Safe, το MetaMask και το Argent είναι εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε στοιχεία.

 • Γνωρίστε τους μηχανισμούς συναλλαγής (KYT)

Συνήθως, στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, οι κατευθυντήριες γραμμές Know-Your-Customer είναι εξαιρετικά απαραίτητες για τα προγράμματα καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT) και της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Χωρίς αυτά τα σχέδια, δεν είναι δυνατή η διακοπή της τρομοκρατίας ή των δόλιων δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση οδηγεί σε διαφορετικό επίπεδο. Εδώ, θα λάβετε μηχανισμούς γνώσης της συναλλαγής σας (KYT). Στην πραγματικότητα, θα επικεντρωθεί στις συμπεριφορές των συμμετεχόντων χρηστών παρά στην ταυτότητά τους.

 • Αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης του DeFi είναι οι DAO. Χωρίς το DeFi, η ιδέα του DAO δεν θα ήταν ποτέ δυνατή. Στην πραγματικότητα, ο αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός ακολουθεί πρωτόκολλα blockchain και εξαλείφει την ανάγκη για μια κεντρική αρχή.

Είναι μια μοναδική ιδέα της οργανωτικής δομής και γρήγορα έγινε δημοφιλής. Παρόλο που υπήρχαν κάποιες σκαμπανεβάσματα στη διαδρομή, εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες περιπτώσεις χρήσης των πρωτοκόλλων DeFi.

 • Ανάλυση δεδομένων και διαχείριση κινδύνων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση για να αναλύσετε δεδομένα και να λάβετε αποφάσεις σχετικά με νέες ευκαιρίες. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για αξιολόγηση και μείωση κινδύνου. Συνήθως, το DeFi προσφέρει υψηλή διαφάνεια γύρω από τη δραστηριότητα του δικτύου και τα δεδομένα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να αναλύσετε τα δεδομένα και να προβλέψετε τυχόν επικίνδυνες δραστηριότητες εντός του δικτύου. Τα δεδομένα Defi Pulse ή Codefi είναι μερικές από τις δημοφιλείς εφαρμογές που γίνονται αποκλειστικά για αυτήν την περίπτωση χρήσης.

 • Παράγωγα με διακριτικά

Χρησιμοποιώντας τα έξυπνα συμβόλαια της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, μπορείτε να αναπτύξετε συμβολικά παράγωγα. Επιπλέον, τα παράγωγα θα πάρουν την αξία τους από ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Προφανώς, θα πρέπει επίσης να συμφωνήσετε για ορισμένους όρους με το άλλο μέρος προτού ορίσετε αυτά τα παράγωγα.

Επιπλέον, το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε πραγματικό περιουσιακό στοιχείο ως παράγωγα. Για παράδειγμα, τα ομόλογα, τα χρήματα fiat, ακόμη και τα εμπορεύματα μπορούν να γίνουν παράγωγα.

 • Ανάπτυξη υποδομών

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προσφέρουν τα εργαλεία που χρειάζεστε για την ανάπτυξη υποδομής. Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης αυτής της τεχνολογίας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να αναπτύξετε, να ενσωματώσετε και να μεταγλωττίσετε τους αλγορίθμους σας για να κάνετε τις δικές σας λύσεις blockchain.

Για παράδειγμα, ένα κοστούμι τρούφας αποτελείται από πλαίσια, περιβάλλον δοκιμών, βιβλιοθήκες πρώτης γραμμής και ούτω καθεξής. Έτσι, οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο για να αναπτύξει το δικό του έργο blockchain.

Υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία blockchain που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τα έργα blockchain πολύ πιο γρήγορα. Δείτε τα κορυφαία εργαλεία blockchain που λατρεύουν οι προγραμματιστές για να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτά.

 • Αποκεντρωμένη ανταλλαγή

Μια άλλη από τις υπέροχες περιπτώσεις αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης είναι η αποκεντρωμένη ανταλλαγή. Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές μπορούν να κάνουν το εμπόριο κρυπτονομισμάτων σας πολύ πιο εύκολο καθώς δεν διαθέτει κεντρική αρχή.

Επομένως, δεν υπάρχει χειραγώγηση στοιχείων ή απώλεια ελέγχου στα περιουσιακά σας στοιχεία. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές στοιχείων απευθείας με έναν άλλο ομότιμο και να αποκτήσετε τον έλεγχο των δικών σας στοιχείων.

Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ρευστότητας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανταλλαγές.

 • Παιχνίδια

Η αγορά εντός εφαρμογής είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές των βιομηχανιών τυχερών παιχνιδιών. Τώρα με τη νέα τεχνολογία, αυτή η βιομηχανία μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί αποκεντρωμένα νομίσματα χρηματοδότησης ως εναλλακτική λύση για τα χρήματα fiat.

Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών μπορούν επίσης να εισαγάγουν καινοτόμα μοντέλα κινήτρων και πολιτικές επιβράβευσης όπου οι χρήστες θα ανταμείβονται με κέρματα DeFi. Αυτό μπορεί να επιτεθεί γρήγορα σε περισσότερους χρήστες και να εξασφαλίσει αυξημένα έσοδα για αυτόν τον τομέα.

 • Ψηφιακή ταυτότητα

Μπορείτε να συνδυάσετε συστήματα ταυτότητας που βασίζονται σε blockchain με αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης για να δημιουργήσετε μια αυτόνομη ταυτότητα. Πρόκειται για έναν νέο τύπο ψηφιακής ταυτότητας όπου θα είστε υπεύθυνοι για τη δική σας ταυτότητα και δεδομένα. Επιπλέον, το DeFi μπορεί να σας προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες και να σας κάνει φορητές ταυτότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις εξέχουσες περιπτώσεις χρήσης αυτής της τεχνολογίας και μπορεί πραγματικά να είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις ψηφιακές ταυτότητες αυτή τη στιγμή.

 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η ασφάλιση είναι ένας άλλος σημαντικός κλάδος για την ενσωμάτωση περιπτώσεων χρήσης αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης. Η DeFi μπορεί να προσφέρει στους ασφαλιστικούς κλάδους μηδενική γραφειοκρατία, αυτοματοποιημένες ασφαλιστικές απαιτήσεις και ελέγχους. Για να μην αναφέρουμε, μπορεί να διασφαλίσει μια ασφαλή και διαφανή διαδικασία ασφαλιστικών απαιτήσεων.

Εδώ, λύσεις όπως οι Nexus Mutual, Opyn και VouchForMe μπορούν να προσφέρουν κοινή χρήση ασφαλιστικών κινδύνων και να προσφέρουν εγγυήσεις που εκδίδονται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Διαβάστε επίσης:50+ κορυφαία έργα DeFi το 2020

 • Πρωτόκολλο δανεισμού και δανεισμού

Το DeFi εισάγει έναν νέο τύπο πρωτοκόλλου δανεισμού και δανεισμού που μπορεί να σας βοηθήσει να δανείσετε ή να δανειστείτε απευθείας με άλλον ομότιμο χωρίς να χρειάζεστε μεσάζοντες. Πιο συγκεκριμένα, τα επιτόκια για τους δανειστές είναι επίσης μεγάλα, και υπάρχουν επίσης διαχειρίσιμες επιλογές για τους δανειολήπτες.

Το Compound είναι ένα από τα εργαλεία δανεισμού και δανεισμού που προσφέρουν αυτόνομα συμφέροντα στο δανεισμό.

 • Εμπόριο περιθωρίων

Συνήθως, οι έμποροι περιθωρίου πρέπει να δανείζονται χρήματα από μεσίτες, αλλά στο DeFi, η διαπραγμάτευση περιθωρίων μπορεί να πάρει μια νέα στροφή. Στην πραγματικότητα, αυτά τροφοδοτούνται κυρίως από πρωτόκολλα δανειοληψίας χωρίς στερητικό έλεγχο. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να δανειστείτε χρήματα από έναν μεσίτη για συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν επίσης να αυτοματοποιήσουν τις μεσιτικές δραστηριότητες, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών συναλλαγών.

 • Διαδικτυακή αγορά

Οι διαδικτυακές αγορές ανθίζουν λόγω της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Προς το παρόν, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παγκοσμίως, που πωλούν προϊόντα σε υπηρεσίες. Τα πάντα είναι ομότιμα ​​εδώ και μπορείτε να αγοράσετε απευθείας ένα προϊόν από τις μάρκες ή μεμονωμένους πωλητές.

 • Πληρωμές

Η αποκεντρωμένη τεχνολογία χρηματοδότησης είναι κατάλληλη για παγκόσμια συστήματα πληρωμών. Είναι μια από τις θεμελιώδεις περιπτώσεις χρήσης του DeFi. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να στείλετε και να λάβετε απευθείας χρήματα οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Δεν θα χρειαστείτε μεσάζοντες ή απολύτως. Έτσι, γίνεται ένας νέος πρωτοπόρος για τον πληθυσμό που δεν έχει τραπεζικές συναλλαγές και δεν είναι τραπεζικοί.

Διαβάστε περισσότερα:Ο τελικός οδηγός Ethereum Smart Contracts

 • Αγορές πρόβλεψης

Οι αγορές προβλέψεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του DeFi για να προβλέψουν μελλοντικά γεγονότα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να αποθηκεύσουν πολλές πληροφορίες και οι αγορές προβλέψεων μπορούν να τις αναλύσουν και να επιτρέψουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν αξία σε ένα μελλοντικό συμβάν.

Λύσεις όπως το Augur μπορούν να σας προσφέρουν προβλέψεις για αθλητικά παιχνίδια, οικονομικά γεγονότα, εκλογικά αποτελέσματα και ούτω καθεξής.

 • Οικονομίες

Οι αποκεντρωμένες λύσεις τεχνολογίας χρηματοδότησης μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα. Στην πραγματικότητα, οι παραδοσιακοί λογαριασμοί προσφέρουν ενδιαφέροντα αλλά μόνο σε ένα ορισμένο βαθμό. Σε σύγκριση με αυτό, το DeFi φαίνεται να προσφέρει εξαιρετικές πολιτικές ενδιαφέροντος που μπορούν να αυξήσουν γρήγορα το ποσό των αποταμιεύσεών σας. Εφαρμογές όπως το Dharma, το PoolTogether προσφέρουν επιλογές εξοικονόμησης χωρίς απώλειες για να τις δοκιμάσετε.

 • Σταθεροί

Τα Stablecoins είναι ένας από τους τύπους των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών κερμάτων όπου υποστηρίζονται από ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο. Κυρίως αυτά υποστηρίζονται από χρήματα fiat, ασήμι, χρυσό και ακόμη και άλλα σταθερά κρυπτονομίσματα. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο νομίσματος για να μειώσετε την ασταθή φύση του οικοσυστήματος crypto και να εξασφαλίσετε μια καλύτερη βιώσιμη λύση πληρωμής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα stablecoins; Ρίξτε μια ματιά στον ολοκληρωμένο οδηγό μας για stablecoin για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το αποκεντρωμένο νόμισμα.

 • Συνθετικά περιουσιακά στοιχεία

Τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία μοιάζουν περισσότερο με σταθερά νομίσματα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αυτός ο τύπος περιουσιακού στοιχείου είναι ένας συνδυασμός ενός άλλου στοιχείου για να γίνει πιο σταθερό. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε χρυσό, χρήματα για να δημιουργήσετε ένα συνθετικό περιουσιακό στοιχείο, ώστε οποιαδήποτε αύξηση ή πτώση των τιμών να εξισορροπηθεί με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

 • Tokenization

Οι αποκεντρωμένες λύσεις τεχνολογίας χρηματοδότησης συνοδεύονται από συμβολές. Έτσι, τα tokens είναι μια μορφή ψηφιακού στοιχείου που έχει αξία σε ένα δίκτυο blockchain. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διακριτικά για να λειτουργήσει ένα δίκτυο ή ακόμη και να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συναλλαγές μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, είναι μια νέα μορφή ψηφιακού στοιχείου.

 • Εμπορία

Οι συναλλαγές σε αυτόν τον χώρο μπορούν να κυμαίνονται σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως η διαπραγμάτευση περιθωρίων, η διαπραγμάτευση παραγώγων, η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης, η ανταλλαγή συμβόλων και ούτω καθεξής. Εν πάση περιπτώσει, οι συναλλαγές κρυπτογράφησης μπορούν να χρησιμοποιούν αποκεντρωμένες ανταλλαγές για χαμηλότερες περικοπές, ταχύτερες συναλλαγές, υψηλή ασφάλεια και ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Ποιες είναι οι προκλήσεις του DeFi?

 • Χαμηλή απόδοση

Το DeFi χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain και αυτά είναι πιο αργά σε σύγκριση με τα κεντρικά συστήματα. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε blockchain για αυτό, έχετε πιο αργή απόδοση.

Υπάρχει ένας τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση, αλλά για αυτό, πρέπει να πάτε για ιδιωτικά blockchain. Επομένως, οι προγραμματιστές πρέπει να λάβουν υπόψη αυτό το ζήτημα και να κάνουν αλλαγές για να το αντιμετωπίσουν.

 • Υψηλό σφάλμα χρήστη

Στο δίκτυο DeFi, είστε υπεύθυνοι για τα δικά σας δεδομένα και συναλλαγές. Έτσι, δεν θα υπάρξουν μεσάζοντες για να αναλάβουν την ευθύνη για εσάς. Έτσι, έρχεται με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης κάνει σφάλμα στις συναλλαγές, δεν υπάρχει τρόπος να το διαγράψετε ή να το αντιστρέψετε. Αλλά το να βεβαιωθείτε ότι κάθε χρήστης είναι αρκετά προσεκτικός για να λειτουργεί σωστά το δίκτυο είναι δύσκολο. Έτσι, το DeFi έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

 • Κακή εμπειρία χρήστη

Επί του παρόντος, οι χρήστες πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για τη χρήση αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, η ίδια η τεχνολογία είναι αρκετά νέα, και πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς λειτουργεί.

Έτσι, εάν θέλει πραγματικά να γίνει ένα ζωτικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας, τότε πρέπει να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

 • Διάσπαρτο οικοσύστημα

Υπάρχουν πάρα πολλές σουίτες εφαρμογών για μία εργασία στο οικοσύστημα DeFi. Επομένως, η εύρεση του καλύτερου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας είναι αποθαρρυντικό έργο. Εν πάση περιπτώσει, η προσδοκία των χρηστών να βρουν μόνες τους τις καλύτερες επιλογές δεν είναι λογική.

Έτσι, οι προγραμματιστές πρέπει να σκεφτούν μια στρατηγική που μπορεί να καθοδηγήσει άμεσα όλους τους χρήστες σε εφαρμογές που χρειάζονται και να μην αναγκάζει πάρα πολλές επιλογές σε αυτούς.

 • Έξυπνα συμβόλαια σφάλματα

Το οικοσύστημα DeFi βασίζεται πλέον στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι προγραμματιστές αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης χωρίς να ελέγχουν ή να ελέγχουν σωστά ελαττωματικούς κωδικούς στους αλγόριθμους.

Ως αποτέλεσμα, πολλά έξυπνα συμβόλαια έρχονται με σφάλματα που βλάπτουν τις εμπειρίες των χρηστών. Αυτά είναι επίσης ευαίσθητα σε κυβερνοεπιθέσεις. Έτσι, πολλοί χρήστες μπορούν να χάσουν την ασφάλεια των συμβολαίων τους.

 • Χαμηλή επεκτασιμότητα

Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά το DeFi. Στην πραγματικότητα, τα δημόσια blockchain δεν είναι αρκετά κλιμακούμενα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην παγκόσμια οικονομία. Όταν υπάρχουν πάρα πολλοί συμμετέχοντες στο δίκτυο, η συνολική απόδοση γίνεται κακή και δυσκίνητη.

Ωστόσο, εάν θέλει να κάνει το ντεμπούτο του ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τραπεζικό μας σύστημα, πρέπει να είναι επεκτάσιμη.

 • Χειρισμοί της Oracle

Το DeFi εξακολουθεί να εξαρτάται από oracle για τη λήψη πληροφοριών από το εξωτερικό του δικτύου. Όμως αυτά τα μαντεία είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωτικά και, επομένως, αρκετά ευάλωτα σε επιθέσεις.

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, οι χρησμοί είναι τεράστια ελαττώματα ασφαλείας των εφαρμογών που τις χρησιμοποιούν. Εάν η αποκεντρωμένη τεχνολογία χρηματοδότησης θέλει να προσφέρει 100% ασφάλεια, πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί κεντρικούς χρησμούς για τη λήψη πληροφοριών.

 • Πτητική φύση

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση χρησιμοποιεί ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ή στοιχεία κρυπτογράφησης, τα οποία είναι εξαιρετικά ασταθή. Παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιήσουν σταθερά νομίσματα για να τα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας, ο έλεγχος της αξίας τους δεν είναι δυνατός από αυτήν τη στιγμή. Έτσι, ολόκληρο το δίκτυο εφαρμογών που ασχολείται με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία γίνεται ένα ασταθές οικοσύστημα, το οποίο αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη.

 • Ζητήματα αποθήκευσης

Το Blockchain δεν προσφέρει μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης. Ωστόσο, για μια εφαρμογή χρηματοδότησης, πρέπει να προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Όμως, στην πραγματικότητα, οι χρήστες αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας, ανεπαρκή προβλήματα αποθήκευσης όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε αποκεντρωμένη εφαρμογή χρηματοδότησης. Για την καταπολέμηση αυτού, οι προγραμματιστές πρέπει να βρουν μια καλύτερη στρατηγική για να προσφέρουν σε κάθε χρήστη μια καλή χωρητικότητα αποθήκευσης χωρίς να καταστρέφει την απόδοση της πλατφόρμας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους στο DeFi; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για κινδύνους στο DeFi και πώς μπορείτε να τους διαχειριστείτε τώρα!

Τελική σημείωση

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια καλύτερη οικονομική δομή και να διασφαλίσουμε ένα διαφανές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με την DeFi να αλλάζει τα παραδοσιακά μας συστήματα, νέες ευκαιρίες έρχονται γρήγορα στο φως. Παρόλο που η τεχνολογία εξακολουθεί να έχει πολλά ελαττώματα, εξακολουθεί να μην υπάρχει τρόπος να υπονομευθούν επίσης τα οφέλη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη νέα αναπτυσσόμενη οικονομία για καλύτερη ευκαιρία σταδιοδρομίας. Επομένως, εάν μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας στο DeFi, μπορείτε επίσης να γίνετε μέρος μιας παγκόσμιας επανάστασης. Επομένως, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη πηγή για να μάθετε περισσότερα σχετικά. Θα σας συνιστούσα να δείτε το μάθημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης ως το πρώτο βήμα για την καριέρα σας στο blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map