Έξυπνες συμβάσεις: Ο απόλυτος οδηγός για τους αρχάριους

Το Blockchain έχει τόσες πολλές εγκαταστάσεις και το καλύτερο είναι ότι απαλλάσσει εντελώς τους μεσάζοντες. Επομένως, δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε κανένα ενδιάμεσο άλλο, όχι ενώ βρίσκεστε στο δίκτυο blockchain ούτως ή άλλως. Τι γίνεται αν αυτή η τεχνολογία blockchain εισάγει έξυπνα συμβόλαια που αλλάζουν τη φύση του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε σήμερα?

Αυτό το σύστημα εξοικονομεί πολύ χρόνο. Έχουν το δίκαιο μερίδιο των προβλημάτων τους. Ωστόσο, είναι μια από τις φθηνότερες, ταχύτερες και ασφαλέστερες μεθόδους από όλα τα παραδοσιακά μέσα. Είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι τράπεζες ή οι κυβερνήσεις δεν αγαπούν τόσο πολύ αυτήν την φοβερή τεχνολογία.

Το 1994, ένας νομικός μελετητής Nick Szabo ξεκίνησε για πρώτη φορά την ιδέα των έξυπνων συμβάσεων. Αργότερα το 1998, ανακάλυψε ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται «Bit Gold». Αυτό συμβαίνει πριν υπάρξει το Bitcoin. Το συμβόλαιο αυτό-εκτελέστηκε και μετατράπηκε σε κωδικούς για την εκτέλεση εργασιών.

Στη μορφή του Nick, το σύστημα εποπτεύονταν από άλλους υπολογιστές στο δίκτυο και επιπλέον, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ανατροφοδότησης, όπως συναλλαγή χρημάτων ή προϊόντων.

Η ιδέα είναι τόσο παρόμοια με τη σύγχρονη τεχνολογία έξυπνων συμβολαίων και blockchain που πολλοί πίστευαν ότι ο Nick είναι ο χαμένος Satoshi Nakamoto (ιδρυτής του Bitcoin)! Τρελή θεωρία, σωστά; Αλλά δυστυχώς δεν είναι αλήθεια.

Εάν σκέφτεστε για έξυπνα συμβόλαια ή πώς εξελίχθηκε στον σύγχρονο κόσμο τώρα, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Διότι σήμερα θα καλύψω τον απόλυτο οδηγό έξυπνων συμβάσεων. Λοιπόν, μείνετε συντονισμένοι!

Contents

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Τι είναι οι έξυπνες συμβάσεις?
Κεφάλαιο-2: Πώς οι έξυπνες συμβάσεις θα επηρεάσουν τη ζωή σας?
Κεφάλαιο-3: Αυτό που κάνει τις έξυπνες συμβάσεις τόσο επιθυμητές?
Κεφάλαιο-4: Οι έξυπνες συμβάσεις ανοίγουν έναν νέο ορίζοντα δυνατοτήτων
Κεφάλαιο-5: Εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων
Κεφάλαιο-6: Πώς λειτουργούν οι έξυπνες συμβάσεις?
Κεφάλαιο-7: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων?
Κεφάλαιο-8: Μειονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων
Κεφάλαιο-9: Έξι παραδείγματα έξυπνων εταιρειών βάσει συμβολαίου που βρίσκονται μπροστά στο παιχνίδι
Κεφάλαιο-10: Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο τυχαίοι σχετικά με το Blockchain έξυπνων συμβάσεων?
Κεφάλαιο-11: Γιατί οι έξυπνες συμβάσεις δεν είναι ακόμη βασικές?
Κεφάλαιο-12: Το μέλλον των έξυπνων συμβάσεων
Κεφάλαιο-13: 6 Έξυπνες πλατφόρμες συμβολαίων που θα σας καταπλήξουν σίγουρα!
Κεφάλαιο-14: Σύγκριση των δημοφιλών πλατφορμών έξυπνης σύμβασης
Κεφάλαιο-15: Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και χάκερ: Πόσο έξυπνοι είναι οι έξυπνες συμβάσεις?
Τελικές σκέψεις

Κεφάλαιο 1: Τι είναι οι έξυπνες συμβάσεις?

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι ακριβώς τα έξυπνα συμβόλαια. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι ακριβώς όπως τα συνηθισμένα συμβόλαια που θα σας επιτρέψουν να ανταλλάξετε ακίνητα, χρήματα, μετοχές ή οτιδήποτε πολύτιμο με ασφάλεια και διαφάνεια με λίγο.

Με έξυπνα συμβόλαια, δεν θα χρειαστείτε κανένα μεσάζοντα για να κάνετε την πράξη σας.

Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ τακτικών συμβάσεων και έξυπνων συμβάσεων. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω με ένα παράδειγμα. Σκεφτείτε το ως μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Συνήθως, για οποιαδήποτε επιπλέον πληρωμή, όπως δικηγόροι ή νοσοκομεία, θα πρέπει να τους πληρώσετε και να περιμένετε την υπηρεσία ή τα έγγραφα.

Όχι όμως για αυτό. Με αυτήν τη νέα τεχνολογία, θα τοποθετήσετε το Bitcoin σας σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης και θα βγάλετε την καραμέλα που βγαίνει. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα ορίσει μόνο τους κανόνες, αλλά θα τους επιβάλει επίσης!

Σύμφωνα με έναν προγραμματιστή του Ethereum, το περιουσιακό στοιχείο ή το νόμισμα μετατρέπεται σε πρόγραμμα. Το πρόγραμμα εκτελεί τον κώδικα και αξιολογεί με βάση τις εργασίες που κατά πόσον αυτό το στοιχείο πρέπει να πάει στο άλλο άτομο ή πίσω στον ιδιοκτήτη του.

Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο στη διαδικασία και τα πάντα σχετικά με το έργο παραμένουν δίκαια και για τα δύο μέρη.


Ένα έξυπνο παράδειγμα συμβολαίου

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα,

Ας υποθέσουμε ότι ο Todd θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από τον Jamie. Μπορεί εύκολα να πληρώσει τον Jamie χρησιμοποιώντας δίκτυο blockchain και μέσω κρυπτογράφησης. Ο Todd θα λάβει μια εικονική απόδειξη και θα συμπεριληφθεί στο έξυπνο συμβόλαιο.

Αφού ο Jamie σάς δώσει το κλειδί για το αυτοκίνητό σας εντός της καθορισμένης ημερομηνίας, ο Todd αποδεσμεύει την πληρωμή. Εάν ο Jamie δεν σας έδωσε το κλειδί, τότε το δίκτυο θα ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, εάν ο Jamie σας έδωσε το κλειδί μέσα στην καθορισμένη ώρα, τότε το κλειδί και η χρέωση θα παραμείνουν μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία.

Μόλις κυκλοφορήσει όλα τα στοιχεία, θα εκδώσει το κλειδί για τον Todd και το τέλος για τον Jamie.

Το σύστημα λειτουργεί με τη ρήτρα if-then και κανείς δεν μπορεί να εισβάλει στο σύστημα χωρίς να ειδοποιήσει το άλλο μέρος. Εάν κάποιος προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό, τότε κάθε συμβαλλόμενο μέρος που συνδέεται με τη σύμβαση θα ειδοποιηθεί αμέσως.

Το σύστημα παρακολουθείται από εκατοντάδες και μπορείτε εύκολα να το εμπιστευτείτε ότι είναι άψογο στον πυρήνα. Εάν ο Jaime δώσει το κλειδί, θα πάρει την πληρωμή, χωρίς αμφιβολία εκεί και ο Todd θα πάρει και το κλειδί.

Έτσι, και τα δύο μέρη κερδίζουν και το συμβόλαιο ακυρώνεται αυτόματα μετά την τήρηση ορισμένων κανόνων. Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την καταπληκτική τεχνολογία για οτιδήποτε όπως συμβόλαια παραβίασης, επιβολή πίστωσης, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ασφάλιστρα, νόμο περί ακινήτων και πολλά άλλα.

Κεφάλαιο 2: Πώς οι έξυπνες συμβάσεις θα επηρεάσουν τη ζωή σας?

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια κατάσταση για πρώτη φορά. Φανταστείτε ότι θέλετε να πουλήσετε ένα σπίτι. Η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη. θα πρέπει να ασχοληθείτε με πολλούς ανθρώπους, για να μην αναφέρουμε όλα αυτά τα χαρτιά.

Όλα αυτά καθιστούν τη διαδικασία πώλησης ακόμη πιο περίπλοκη. Γι ‘αυτό οι άνθρωποι αναζητούν έναν κτηματομεσίτη που θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και μπορείτε να χαλαρώσετε και να πραγματοποιήσετε την πώληση χωρίς καμία ταλαιπωρία..

Ωστόσο, οι κτηματομεσίτες θα πάρουν το 7% του συνολικού ποσοστού πώλησης, κάτι που μπορεί να είναι τεράστια προσφορά για πολλούς ανθρώπους. Το κτηματομεσιτικό γραφείο θα περιλαμβάνει μια μορφή υπηρεσίας μεσεγγύησης για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε στο σπίτι σας χωρίς να σας αποσπαστούν ή οτιδήποτε άλλο.

Οι έξυπνες συμβάσεις μπορούν εύκολα να είναι χρήσιμες σε αυτές τις περιπτώσεις. Η τεχνολογία θα απαλλαγούσε από την ανάγκη για τον μεσάζοντα (τον κτηματομεσίτη) και το ζήτημα με την εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να φοβάστε για τα χρήματά σας ή το ίδιο το ακίνητο.

Αφού περάσει την ιδιοκτησία, ο αγοραστής θα αποδεσμεύσει τα χρήματα και θα μπορείτε να πουλήσετε το σπίτι σας χωρίς να πληρώσετε επιπλέον χρεώσεις.

Αυτή είναι μόνο μία περίπτωση. υπάρχουν πολλά περισσότερα. Θα διευκολύνουν κάθε μορφή περιουσιακού στοιχείου και χρημάτων και θα φροντίσουν να λάβετε το επιθυμητό προϊόν.

Δεν είναι αυτό το σύστημα αρκετά εύκολο; Αυτή η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο και αυτή τη στιγμή το κάνει.

 

Κεφάλαιο 3: Τι κάνει τις έξυπνες συμβάσεις τόσο επιθυμητές?

Μπορεί να έχετε κάποιες ερωτήσεις, όπως γιατί θα χρησιμοποιούσατε έξυπνα συμβόλαια ή πώς θα σας βοηθήσουν. Λοιπόν, εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις σας και θα λατρέψετε το έξυπνο συμβόλαιο. Τα παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων θα σας καταπλήξουν με τις σύγχρονες και ψηφιακές εφαρμογές τους.

 • Χωρίς διακοπές

Το πιο ενοχλητικό μέρος είναι όταν τρίτο άτομο ή τρίτο μέρος διακόπτει την απόφαση ή τη συμφωνία σας. Με τα έξυπνα συμβόλαια, δεν θα υπάρχει διακοπή τρίτου ατόμου. Θα είστε μόνο εσείς που παίρνετε όλες τις επιλογές σας και κάνετε οποιαδήποτε συμφωνία μόνοι σας.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε την επιβεβαίωση από οποιονδήποτε δικηγόρο ή μεσίτη. Έτσι, η συνολική διαδικασία θα είναι εντελώς απαλλαγμένη από χειραγώγηση.

 • Ασφάλεια

Σήμερα, το hacking έχει γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα. Όλοι θέλουν να διατηρήσουν τα έγγραφά τους ασφαλή από την πειρατεία. Το έξυπνο συμβόλαιο θα σας προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση σε ιστότοπους για τα έγγραφά σας.

Θα κρυπτογραφήσουν τους ιστότοπους με κωδικοποίηση υψηλότερου επιπέδου που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να σπάσει και να χακαριστεί. Έτσι θα είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη για τα έγγραφά σας.

 • Γρήγορη απόδοση

Για την επεξεργασία όλων των εγγράφων και των εγγράφων με μη αυτόματο τρόπο, συνήθως χρειάζεται κάποιος χρόνος. Αυτό κάνει η μη αυτόματη επεξεργασία. Όμως, το blockchain έξυπνων συμβάσεων κάνει τα πάντα ψηφιακά.

Επεξεργάζονται κάθε εργασία αυτόματα με κωδικούς λογισμικού και Διαδίκτυο. Θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Θα ολοκληρώσουν ολόκληρη την επεξεργασία σε μια αναλαμπή των ματιών σας. Δεν θα υπάρξει μη αυτόματη επεξεργασία.

 • Κέρδη

Όταν υπάρχει κάποιος μεσίτης ή διαμεσολαβητής ή οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος, πρέπει να τους πληρώσετε λίγο περισσότερο. Αλλά με ένα έξυπνο συμβόλαιο, δεν θα υπάρχει τρίτο άτομο ή μεσάζοντες. Εξαλείφουν τη μαζική αλυσίδα του μεσάζοντα Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αποτελεσματικά.

Έτσι, το blockchain θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Θα πρέπει να πληρώσετε για να παρακολουθήσετε τις συναλλαγές σας.

 • Χωρίς σφάλματα

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν συμπληρώνετε τυχόν φόρμες με μη αυτόματο τρόπο, υπάρχουν πιθανότητες να έχετε κάποια λάθη. Όμως, ένα αυτοματοποιημένο έξυπνο συμβόλαιο θα ολοκληρώσει αυτόματα ολόκληρη τη διαδικασία και δεν θα υπάρξει κανένα σφάλμα.

Θα υπάρχει πλήρης εγγραφή με κάθε λεπτομέρεια όλων των όρων και προϋποθέσεων. Έτσι, θα ολοκληρώσετε όλη την επεξεργασία σας με τρόπο χωρίς σφάλματα, γρηγορότερα και φθηνότερα.

 

Κεφάλαιο 4: Οι έξυπνες συμβάσεις ανοίγουν έναν νέο ορίζοντα δυνατοτήτων

Το έξυπνο συμβόλαιο ταιριάζει καλύτερα σε εκείνες τις βιομηχανίες όπου θα είναι χρήσιμη μια αυτόματη διαδικασία εκτέλεσης.

Τέτοιες βιομηχανίες είναι η υγειονομική περίθαλψη, οι τράπεζες, τα ακίνητα και οι ασφαλίσεις. Σε αυτές τις βιομηχανίες, τα έξυπνα συμβόλαια blockchain θα ταιριάζουν καλύτερα και υιοθετώντας αυτήν την τεχνολογία, θα ωφεληθούν πολύ. Εκτελούν όλη τη διαδικασία αυτόματα χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, κανόνες και έξυπνη κωδικοποίηση.

Βιομηχανίες όπου παρέχουν υπηρεσίες όπως φαγητό, ποτά και φιλοξενία, το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο εκεί.

Προχωρώντας μπροστά

Οι προγραμματιστές προσβλέπουν στο blockchain έξυπνων συμβάσεων για να προχωρήσουν προς ένα προηγμένο μέλλον. Πρόκειται να συγχωνεύσουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων με την τεχνολογία blockchain.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων είναι ένας διαφορετικός τύπος χρηματοοικονομικών παραγώγων. Οι πελάτες και οι προμηθευτές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να μπορούν να αντιστραφούν στις διακυμάνσεις της μελλοντικής τιμής. Οι άνθρωποι τις ανταλλάσσουν κυρίως σε μερικούς αριθμούς κεντρικών ανταλλαγών όπως το Eurex ή το CME.

Οι δραστηριότητες αυτών των ανταλλαγών είναι όπως ο μεσίτης ή οι μεσάζοντες και για αυτό οι χρήστες του πρέπει να πληρώσουν υψηλά τέλη για τη χρήση τους.

Οι προγραμματιστές είναι πολύ ενθουσιασμένοι για τη συγχώνευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Commodity με την πλατφόρμα blockchain και το έξυπνο συμβόλαιο. Έτσι, θα είναι σε θέση να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις τιμές που κυμαίνονται πιο απλά. Σύντομα, θα υπάρξει μια τεράστια επανάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Κεφάλαιο 5: Έξυπνες συμβάσεις Εφαρμογές

Πρέπει να ξέρετε πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain έξυπνων συμβάσεων. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων είναι ιδανικές για χρήση. Το έξυπνο συμβόλαιο διαθέτει το παραδοσιακό σύστημα αρχείων και συμφωνιών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις περιπτώσεις χρήσης του έξυπνου συμβολαίου.

 • Αποθήκευση αρχείων

Το έξυπνο συμβόλαιο έρχεται με την ψηφιοποίηση της πλήρωσης Ενιαίου Εμπορικού Κώδικα. Έτσι, μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία, να κυκλοφορούν και να τα ανανεώνουν αυτόματα όποτε χρειάζονται. Επιπλέον, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη ή απαίτηση για κατάργηση μίας μόνιμης εγγραφής από το νόμο, μπορούν επίσης να το κάνουν αυτόματα.

 • Δραστηριότητες συναλλαγών

Οι παραδοσιακές εμπορικές χρηματοοικονομικές δραστηριότητες απαιτούσαν πάντα έναν μεσίτη ή έναν μεσάζοντα. Αυτό έκανε όλη τη διαδικασία μακρά και λίγο δαπανηρή. Το έξυπνο συμβόλαιο εξαλείφει αυτό το μεσάζοντο μέρος της χρηματοδότησης συναλλαγών. Χρησιμοποιούν είτε τις μεθόδους επιστολής πίστωσης είτε την έναρξη της μεταφοράς μέσω εμπορικής πληρωμής. Έτσι, καθιστούν όλη τη διαδικασία χρηματοδότησης συναλλαγών απλούστερη, πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή για τους αγοραστές και επίσης τους προμηθευτές.

Κάνουν τη ρευστότητα καλύτερη για τους οικονομικούς πόρους. Ένα έξυπνο συμβόλαιο απαιτεί άψογο υπόβαθρο της βιομηχανίας και κατάλληλες νομικές κατηγορίες.

 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Μία από τις πιθανές χρήσεις του έξυπνου συμβολαίου είναι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το έξυπνο συμβόλαιο blockchain διατηρεί ολόκληρα τα αρχεία για όλη τη διαδικασία, ξεκινώντας από τη συλλογή υλικού έως την παράδοση του προϊόντος. Καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια ολόκληρης της διαδικασίας μαζί με τα ενδιαφερόμενα άτομα.

Το έξυπνο συμβόλαιο χρησιμοποιεί αισθητήρες Internet of Things (IoT). Μπορεί να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των προϊόντων κάθε φορά του ταξιδιού του, ξεκινώντας από τον κατασκευαστή έως τον προμηθευτή. Διατηρούν επίσης αρχεία εάν τα έτοιμα προϊόντα παραδίδονται στους αντίστοιχους πελάτες τους ή όχι. Ακόμη, κατέχουν το ιστορικό τυχόν απώλειας ή καθυστερημένης παράδοσης, καθώς και τους ακριβείς προορισμούς τους.

Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενο άτομο θα είναι σε θέση να ελέγξει εάν υπάρχει αποτυχία οποιουδήποτε ενδιαφερομένου να εκπληρώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβάσεων. Η έξυπνη σύμβαση καθιστά ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού διαφανή για τα σχετικά μέρη. Έτσι, κάνουν τη βιομηχανία της εφοδιαστικής αλυσίδας προχωρημένη και βελτιωμένη.

 • Σύστημα υποθηκών

Το έξυπνο συμβόλαιο blockchain μπορεί να είναι επωφελές για μια άλλη οικονομική περιοχή, όπως η υποθήκη. Η διαδικασία υποθήκης δεν είναι τόσο εύκολη. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες και από τις δύο πλευρές του ιδιοκτήτη και του ενυπόθηκου δανείου.

Τη στιγμή της σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης ενυπόθηκων δανείων, πρέπει να υπάρχει εκτίμηση των πληροφοριών σχετικά με την πίστωση, τα κέρδη, τις δαπάνες και ορισμένες άλλες σημαντικές πληροφορίες. Όλα αυτά τα πράγματα κάνουν τη διαδικασία περίπλοκη, δαπανηρή και χρονοβόρα.

Με την τεχνολογία έξυπνης σύμβασης, όλες οι διαδικασίες για την απόκτηση υποθήκης θα είναι τόσο εύκολη, φθηνή και γρήγορη. Αυτή η τεχνολογία θα χειρίζεται όλα τα πράγματα αυτόματα με μεγάλη προσοχή. Δεν θα υπάρξει σύγχυση, κανένα πρόβλημα, καμία επιπλέον χρέωση και καμία επιπλοκή με πολλά χαρτιά.

Το πιο σημαντικό, όλες αυτές οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς για όλα τα μέλη των ενδιαφερόμενων μερών. Αυτή η τεχνολογία θα συνδέσει τα ενδιαφερόμενα μέρη για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία υπογράφοντας τη συμφωνία που είναι εντελώς ψηφιακή και χωρίς σφάλματα. Και τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη θα γνωρίζουν τι υπογράφουν.

 • Αγορά ακινήτων

Μια άλλη από τις εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων είναι η αγορά ακινήτων. Λόγω της έξυπνης τεχνολογίας, η επιχείρηση ακινήτων έχει γίνει πολύ πιο εύκολη και απλή. Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε συμφωνία. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η έξυπνη τεχνολογία blockchain είναι πλήρως ψηφιακή. Θα ολοκληρώσει ολόκληρη τη διαδικασία συναλλαγής ψηφιακά χωρίς διακοπή ή σφάλμα.

Απαιτεί απλώς τις κατάλληλες πληροφορίες για το ακίνητο, τον ιδιοκτήτη του και τον αγοραστή. Και επίσης η ψηφιακή υπογραφή των ενδιαφερομένων. Η έξυπνη σύμβαση θα ελέγξει εάν οι πληροφορίες είναι γνήσιες. Θα εξετάσει τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα παρακολούθησης ταυτότητας.

Τέλος, θα λάβει την πληρωμή και θα δηλώσει την ιδιοκτησία στον νέο ιδιοκτήτη της.

 • Απασχόληση

Τόσο ο εργαζόμενος όσο και οι εργοδότες περιμένουν κάτι το ένα από το άλλο. Κάποιοι μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες και άλλοι αποτυγχάνουν. Όμως, ο μέγιστος χρόνος κανένας από αυτούς δεν ξέρει ποιες είναι οι προσδοκίες τους. Διαφορετικές εταιρείες έχουν τους διαφορετικούς κανόνες, τους όρους και τις προϋποθέσεις τους. Εάν ο εργαζόμενος δεν έχει ιδέα για αυτούς τους όρους, πώς θα μπορούσε να τους εκπληρώσει.

Θα λάβετε τη λύση με τα παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων. Αυτή η τεχνολογία θα τηρεί όλο το αρχείο των όρων και προϋποθέσεων της εταιρείας που πρέπει να πληρούν οι εργαζόμενοι. Εκτός αυτού, θα υπάρχουν αρχεία όλων των πληροφοριών και των μισθών των εργαζομένων.

Όλα θα είναι διαφανή για το αντίστοιχο άτομο. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να γνωρίζουν τις θέσεις και τα επιτεύγματά τους. Και θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν το στόχο τους και να διατηρήσουν μια καλή σχέση με τους εργοδότες τους και μεταξύ τους επίσης. Εάν θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις, όλοι θα μπορούν να τις δουν.

 • Προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων

Το έξυπνο συμβόλαιο blockchain μπορεί να διατηρήσει το περιεχόμενο των πνευματικών δικαιωμάτων. Όταν μια ομάδα συνεργάζεται, μπορεί να υπάρχουν κάποιες συγχύσεις σχετικά με τις ευθύνες και τα δικαιώματα για αυτήν την εργασία. Εάν υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των ευθυνών και των δικαιωμάτων μαζί με τα αντίστοιχα άτομα, θα είναι απλό για τα μέλη της ομάδας να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Η έξυπνη τεχνολογία συμβάσεων μπορεί να κάνει την ομαδική εργασία εύκολη για εσάς. Θα διατηρήσει όλα τα κομμάτια της συνεργασίας χρησιμοποιώντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα blockchain. Δεν θα υπάρχει πλέον αμφιβολία για το δικαίωμα και την ευθύνη.

 • Ασφαλιστική αποζημίωση

Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διαδικασία για μια ασφαλιστική απαίτηση είναι μια πολύ μακροχρόνια διαδικασία. Αυτό είναι τόσο περίπλοκο και ενοχλητικό τόσο για τους πελάτες όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν είναι δικό τους λάθος. Η ασφαλιστική απαίτηση απαιτεί τόσες πολλές διατυπώσεις και έγγραφα για την ολοκλήρωση. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εφαρμογών έξυπνων συμβάσεων.

Το έξυπνο συμβόλαιο blockchain μπορεί να βελτιώσει και να τροποποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αξίωσης με αυτοματοποιημένη τεχνολογία. Θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε κατάσταση και θα δηλώσει αυτόματα την αξίωση. Έτσι, θα διαχειριστεί την υπόλοιπη διαδικασία χωρίς κανένα σφάλμα.

 • Υπηρεσία κυβερνητικής ψηφοφορίας

Το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης βασίζεται στο σύστημα ψηφοφορίας. Δεν αμφιβάλλουμε για το θέμα ότι τα μη αυτόματα συστήματα ψηφοφορίας δεν είναι 100% ακριβή. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ψηφοφορίας είναι χρονοβόρα και ακατάλληλη.

Ένα έξυπνο συμβόλαιο έρχεται με το σύστημα ψηφοφορίας που προστατεύεται από το καθολικό. Αυτό το σύστημα παρέχει πολύ προστατευμένη κωδικοποίηση και υψηλότερη υπολογιστική ισχύ. Είναι σχεδόν αδύνατο να αποκωδικοποιηθεί και να χακαριστεί ολόκληρο το σύστημα. Επιπλέον, θα απαιτήσει επίσης τεράστια υπολογιστική ισχύ.

Αυτή η διαδικασία θα είναι απολύτως ακριβής και ταχύτερη από το μη αυτόματο σύστημα ψηφοφορίας.

 • Υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης

Τα ινστιτούτα υγειονομικής περίθαλψης μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την τεχνολογία έξυπνων συμβάσεων ως σύστημα καταγραφής τους. Σε τέτοια μέρη, απαιτεί τεράστιες πληροφορίες για τους σκοπούς της υπηρεσίας και της ασφάλειας. Η τεχνολογία blockchain θα μπορεί να διατηρεί μεγάλο αριθμό αρχείων.

Όλες οι εγγραφές θα κωδικοποιηθούν. Μόνο ένα ιδιωτικό κλειδί μπορεί να δώσει πρόσβαση στις εγγραφές και μόνο τα σχετικά άτομα θα λάβουν αυτό το ιδιωτικό κλειδί. Το καθολικό μπορεί επίσης να διατηρήσει ασφαλή όλες τις ερευνητικές εργασίες, να χειριστεί τις εκθέσεις δοκιμών, τα φάρμακα και τη διαχείριση άλλων αναλωσίμων.

 • Δίκτυο Διαδικτύου των πραγμάτων

Όταν τα έξυπνα συμβόλαια blockchain λειτουργούν μαζί με το IoT, γίνεται ισχυρότερο, πιο αποτελεσματικό και σημαντικό. Μαζί κινούνται προς την καλύτερη και προηγμένη εφαρμογή για τις βιομηχανίες. Το IoT, το Internet of Things, κάνει το έξυπνο συμβόλαιο σίγουρα μια πιο ισχυρή τεχνολογία.

Κάνουν ένα ισχυρό δίκτυο χρησιμοποιώντας υλικό και λογισμικό και καθιστούν δυνατή την εφαρμογή στην πραγματική ζωή. Κάνουν την τέλεια τεχνολογία ως τέλειο συνδυασμό.

Κεφάλαιο 6: Πώς λειτουργούν οι έξυπνες συμβάσεις?

Είναι πραγματικά απλό. Ακριβώς όπως ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης απαιτεί απλώς ένα ποσό κρυπτογράφησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στη σύμβαση μαζί με τις πληροφορίες που θέλετε να διατηρήσετε ως αρχείο. Πρέπει επίσης να καθορίσετε τους κανόνες, τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν από την ολοκλήρωση οποιασδήποτε σύμβασης.

Αλληλοεξάρτηση

Ένα έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να λειτουργήσει ως μονό και μαζί με μια ομάδα έξυπνων συμβάσεων. Το single θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια ομάδα παραδειγμάτων έξυπνων συμβάσεων μεταξύ τους καθώς πρέπει να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο για να ολοκληρώσουν οποιαδήποτε εργασία.

Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη συνάψει μερικά έξυπνα συμβόλαια blockchain μαζί. Λειτουργούν αυτόματα ανάλογα με το ένα το άλλο.

Αντικείμενα έξυπνων συμβάσεων

Αυτό περιλαμβάνει τρία μεμονωμένα μέρη ή μπορείτε επίσης να τα ονομάσετε αντικείμενα.

Η πρώτη είναι οι ψηφιακές υπογραφές των ενδιαφερόμενων μερών, είτε ενδιαφέρονται ή όχι για τη συμφωνία.

Η συμφωνία απαιτεί ένα θέμα. Είναι το δεύτερο αντικείμενο. Όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη συμφωνία και σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Δεν θα υπήρχε κρυφή κατάσταση ή πληροφορίες σχετικά με τη σύμβαση.

Τέλος, πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι μαθηματικά περιγραφόμενοι σημαντικοί όροι και προϋποθέσεις. Οι κατάλληλες γλώσσες προγραμματισμού θα ορίσουν αυτούς τους όρους στο έξυπνο συμβόλαιο. Μόλις μια συμφωνία είναι έτοιμη, κάθε ενδιαφερόμενο άτομο πρέπει να αποδεχτεί και να ακολουθήσει τους κανόνες και τους κανονισμούς του.

περιβάλλον

Ένα έξυπνο συμβόλαιο απαιτεί μια τέλεια ρύθμιση για να λειτουργεί σωστά. Αρχικά, οι χρήστες πρέπει να έχουν τον μοναδικό κωδικό κρυπτογράφησής τους για να ενεργοποιούν και να επιτρέπουν όλες τις διαδικασίες συναλλαγών που πρέπει να είναι κατάλληλες για το περιβάλλον.

Μετά από αυτό, πρέπει να υπάρχει μια αξιόπιστη, αυτοματοποιημένη και αποκεντρωμένη, ανοιχτή βάση δεδομένων. Τα παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων είναι ένα τόσο μεγάλο περιβάλλον για την τεχνολογία.

Και το πιο σημαντικό, όλα τα προηγμένα δεδομένα των συμβάσεων πρέπει να προέρχονται από 100% αξιόπιστη πηγή. Για να διασφαλιστεί αυτό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά προηγμένα λογισμικά και πρωτόκολλα όπως HTTPS και πιστοποιητικά ασφαλείας root SSL.

 

Κεφάλαιο 7: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων?

Τα έξυπνα συμβόλαια αντικαθιστούν την παραδοσιακή διαδικασία με τα πλεονεκτήματά τους. Έχουν ήδη πολλά πλεονεκτήματα. Είμαι βέβαιος ότι θα βελτιωθούν περισσότερο και θα αυξηθούν στο μέλλον. Ας δούμε μερικά από τα οφέλη του έξυπνου συμβολαίου.

 • Συνολική διαφάνεια

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι απολύτως διαφανείς για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη τους. Οποιοσδήποτε από τα σχετικά άτομα θα έχει πρόσβαση για να δει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμφωνιών. Εάν κάποιος θέλει οποιεσδήποτε αλλαγές, πρέπει να το αποφασίσει προτού τα συμβόλαια είναι έτοιμα. Μόλις ετοιμαστεί το συμβόλαιο, δεν θα υπάρξει επιχείρημα σχετικά με αυτό.

 • Χωρίς εσφαλμένη επικοινωνία

Τώρα γνωρίζετε ότι τα παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων είναι εντελώς αυτόματα και έχουν όλες τις πληροφορίες με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κακής επικοινωνίας ή παρεξήγησης. Κάθε επικοινωνία μεταξύ του δικτύου θα είναι 100% καθαρή και αυτόματη. Δεν θα υπάρξει κενό επικοινωνίας.

 • Αποτελεσματική απόδοση

Η έξυπνη σύμβαση μπορεί να σας διαβεβαιώσει για την αποτελεσματική λειτουργία τους. Ο συνδυασμός ακρίβειας, ταχύτητας και αυτόματης λειτουργίας θα ολοκληρώσει αποτελεσματικά ολόκληρη τη διαδικασία της σύμβασης χωρίς κανένα σφάλμα ή διακοπή ενός μεσάζοντος. Θα επεξεργαστούν έναν τεράστιο αριθμό συναλλαγών με υψηλότερη απόδοση.

 • Χωρίς χαρτιά

Οι έξυπνες συμβάσεις συμβάλλουν στη φύση αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία. Χρησιμοποιούν τον εικονικό κόσμο για όλη την επεξεργασία τους, και έτσι καταργούν εντελώς τη χρήση χαρτιού. Είναι επίσης σημαντική συμβολή στο περιβάλλον και στον κόσμο. Κάνουν καλύτερα τόσο τον πραγματικό κόσμο όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο.

 • Αντιγράφων ασφαλείας

Υπάρχει πιθανότητα η τράπεζα να χάσει τα έγγραφα ή τους λογαριασμούς σας. Το έξυπνο συμβόλαιο έρχεται πάντα με αντίγραφο ασφαλείας. Θα υπάρχουν πολλά αντίγραφα των εγγράφων σας στο blockchain. Έτσι, δεν θα υπάρχει πιθανότητα να χάσετε κανένα από αυτά.

Οι έξυπνες συμβάσεις καταγράφουν μόνιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφά σας με ρητές λεπτομέρειες. Όποτε χρειάζεστε οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στον αποθηκευτικό χώρο τους. Το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι μπορείτε να ανακτήσετε οποιαδήποτε από τις πληροφορίες εάν υπάρχει απώλεια δεδομένων.

 • Αξιόπιστος

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν τυφλά ότι δεν θα χάσουν ποτέ τα έγγραφά σας, έτσι; Ωστόσο, μπορείτε να εμπιστευτείτε ένα έξυπνο συμβόλαιο για να μην χάσετε ποτέ τα αρχεία σας, καθώς θα τα κρυπτογραφήσουν σε κοινόχρηστο καθολικό.

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι απολύτως αξιόπιστες. Εκτελούν όλη τη δουλειά τους αυτόματα χρησιμοποιώντας το δίκτυό τους. Έτσι, δεν θα υπάρχει φόβος απώλειας, χειραγώγησης ή τυχόν σφάλματος με την τεκμηρίωσή σας. Θα υπάρχει μια απολύτως αξιόπιστη εκτέλεση κάθε διαδικασίας.

 • Εγγυημένα αποτελέσματα

Τα έξυπνα συμβόλαια επιτρέπουν στο μέλος του να δημιουργεί μόνες του συμφωνίες. Αλλά πρέπει να το κάνουν ακολουθώντας ορισμένους κανόνες που θα κάνουν τις προσφορές πιο σημαντικές. Δεν θα υπάρξει διακοπή εξωτερικών δικαστηρίων. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες που σας δεσμεύουν.

 

Κεφάλαιο 8: Μειονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων

Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο με καμία δυσκολία ή αδυναμία. Το έξυπνο συμβόλαιο έχει επίσης κάποια αδυναμία. Ας δούμε τι θα μπορούσαν να είναι.

 • Εμπιστευτικότητα

Το να είσαι διαφανής είναι καλό. Αλλά όχι πάντα. Μερικές φορές, υπάρχουν μερικά κρίσιμα πράγματα που απαιτούν προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μερικά παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων όπως το Hyperledger παρέχει στους χρήστες του το ιδιωτικό έξυπνο συμβόλαιο. Ωστόσο, παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων όπως το Ethereum δεν προσφέρουν αυτό το απόρρητο στους χρήστες του.

 • Λάθος

Γνωρίζετε ότι η κωδικοποίηση κρυπτογραφεί έξυπνη τεχνολογία συμβολαίου. Και είναι πολύ δύσκολο να τα αποκωδικοποιήσουμε. Τι γίνεται όμως αν οι κωδικοποιητές κάνουν κάποια λάθη στον κώδικα και οι χρήστες του θα βρίσκονται σε κενά ακούσια; Θα υπάρξει ζήτημα ακρίβειας.

 • Αναξιόπιστες πληροφορίες

Είναι αλήθεια ότι θα υπάρχει επεξεργασία χωρίς σφάλματα με τα καταγεγραμμένα δεδομένα. Όμως, στην αρχή, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αποθήκευσης λανθασμένων πληροφοριών. Σε αυτήν την περίπτωση, ολόκληρη η διαδικασία θα είναι ένα σφάλμα με αυτές τις ψευδείς πληροφορίες.

 • Rogue Συμβάσεις

Οι έξυπνες συμβάσεις blockchain αυτο-εκτελούνται. Είναι εκπληκτικό και χρήσιμο. Όμως, εάν ένας χάκερ χάκαρε το σύστημα κατά τύχη, θα ήταν σε θέση να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες που θα εκτελεστούν επίσης.

 

Κεφάλαιο 9: Έξι παράδειγμα έξυπνων εταιρειών βάσει συμβολαίου που βρίσκονται μπροστά στο παιχνίδι

Τα έξυπνα συμβόλαια αλλάζουν τον κόσμο καθώς μιλάμε. Μετά την εισαγωγή, άρχισαν επιτέλους να διαδίδουν τις ρίζες τους σε όλο τον κλάδο της βιομηχανίας. Καθώς η Ethereum ήταν η πρώτη στον τομέα, οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την πλατφόρμα Ethereum για να δημιουργήσουν ένα συμβόλαιο.

Δείτε αυτά τα παραδείγματα έξυπνων συμβολαίων, τα οποία χρησιμοποιούν ήδη τη νέα τεχνολογία για να ηγηθούν στον ανταγωνιστικό κόσμο.

Ας δούμε τι είναι.

Slock. Και κοινή χρήση&Χρέωση

Slock. Αλλάζει τους τυπικούς τρόπους του κόσμου και της οικονομίας. Όλα χάρη στις έξυπνες συμβάσεις. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τώρα το Slock. Για να διασφαλιστεί ότι όλες οι πληρωμές, οι μετοχές και οι ενοικιάσεις τους είναι αυτοματοποιημένες.

Slock. Έδειξε στον κόσμο με το πρόσφατο κοινό τους&Χρεώστε τη συνεργασία πόσο χρήσιμα μπορούν να είναι τα έξυπνα συμβόλαια. Τώρα με τη βοήθεια αυτής της νέας τεχνολογίας, η διαδικασία πληρωμής ενοικίου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι αυτοματοποιημένη.

Slock. Αναπτύσσει επίσης ένα άλλο δίκτυο που ονομάζεται Universal Sharing Network. Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα όπου οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές blockchain. Μετά την ολοκλήρωση, θα μπορεί να προσθέσει επιπλέον αντικείμενα τρίτων όπως προϊόντα, υπηρεσίες κ.λπ..

Etherparty

Αυτή η εταιρεία εκκίνησης είναι γνωστό ως «Ο έξυπνος δημιουργός συμβολαίων». Γιατί?

Λοιπόν, παρέχουν μια πλατφόρμα για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα έξυπνα συμβόλαιά σας. Έχουν ήδη ξεκινήσει έναν οδηγό συμβολαίου με περισσότερα από 500 άτομα εγγεγραμμένα στο έργο.

Οι χρήστες θα λάβουν ένα προκατασκευασμένο πρότυπο beta στις πλατφόρμες τους για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους συμβόλαια.

Τι γίνεται όμως αν δεν ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε; Μην ανησυχείτε, με την Etherparty δεν θα χρειαστεί. Έχουν προκατασκευασμένα πρότυπα διαφορετικών έξυπνων συμβάσεων, όπως συμβάσεις ακινήτων, διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, συμβάσεις μεσεγγύησης, δημιουργία συμβόλων, συμβάσεις εργολάβων και πολλά άλλα.

Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη και οι άνθρωποι θα προσαρμοστούν σε αυτήν αρκετά γρήγορα.

Fizzy AXA

Η AXA είναι μια γαλλική αεροπορική εταιρεία, η οποία τυχαίνει να χρησιμοποιεί πλήρως το έξυπνο συμβόλαιο στο σύστημά τους. Η ιδέα είναι πραγματικά απλή. Γνωρίζουμε πώς μια καθυστερημένη πτήση μπορεί να χαλάσει διακοπές ή επίσημη περιοδεία. Αλλά η αντιμετώπιση της αποζημίωσης είναι πολύ χειρότερη.

Η αποζημίωση για καθυστερημένες πτήσεις είναι δύσκολη και το πιο σημαντικό μερικές φορές η ασφάλειά μας δεν την καλύπτει. Ο λόγος εξαρτάται από την αιτία της καθυστέρησης και μπορεί να είναι πονοκέφαλος για την επιστροφή των χρημάτων.

Με τη βοήθεια του Fizzy, θα μπορείτε να λάβετε αποζημίωση χωρίς καμία ταλαιπωρία. Εάν η πτήση σας καθυστερήσει περισσότερο από δύο ώρες, έχετε φορτώσει τα στοιχεία της αεροπορικής σας εταιρείας στην εφαρμογή. θα λάβετε μια ειδοποίηση.

Η ειδοποίηση θα σας πει τις επιλογές αποζημίωσης και αφού τις επιλέξετε, τα χρήματα θα εισέλθουν απευθείας στον λογαριασμό σας.

Η χρήση παραδειγμάτων έξυπνων συμβολαίων εδώ απαλλάσσει τυχόν απώλειες που σχετίζονται με αεροπορικές εταιρείες και αντισταθμίζει τις απώλειες ακόμη και εκτός της ασφαλιστικής κάλυψης. Η ασφάλιση λειτουργεί μόνο με μια σκανδάλη και για το Frizzy AXA, η σκανδάλη έχει καθυστέρηση άνω των δύο ωρών.

Ωστόσο, αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α. και στο Παρίσι προς το παρόν. Σκοπεύουν να την επεκτείνουν στα τέλη του 2018. Θα πρέπει να πληρώσετε ακόμη μια συνδρομή.

Propy

Όπως ανέφερα νωρίτερα, μία από τις κοινές περιπτώσεις χρήσης έξυπνων συμβολαίων είναι η βιομηχανία ακινήτων. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η εταιρεία «Propy» αρχίζει να ενσωματώνει έξυπνα συμβόλαια στο σύστημά τους.

Η πρώτη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 όπου ένας αγοραστής αγόρασε ένα διαμέρισμα για 60000 $ στην Ουκρανία.

Αυτός ο τύπος διασυνοριακής συμφωνίας μπορεί να ξεκλειδώσει το πραγματικό δυναμικό της βιομηχανίας ακινήτων μαζί με έξυπνα συμβόλαια.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα έξυπνων συμβάσεων. Ένας χρήστης θα είναι σε θέση να αναζητήσει ιδιότητες και να ξεκινήσει υποβολή προσφορών. Αφού περάσετε συγκεκριμένες διαδικασίες, λαμβάνονται άλλες επιλογές ασφαλείας για να διασφαλίσετε ένα δίκαιο παιχνίδι.

Ένας δυνητικός αγοραστής μπορεί να κάνει κράτηση ακινήτου με κάποια χρήματα και στη συνέχεια να πληρώσει μόλις ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο πωλητής δεν θέλει να πουλήσει το ακίνητο, ο αγοραστής θα πάρει τα χρήματα πίσω.

Κάθε υπογραφή ή άλλα έγγραφα κοινοποιούνται μέσω της εφαρμογής και δεν έχει σημασία πού ζείτε.

PolySwarm

PolySwarm είναι μια μοναδική εταιρεία, συνεργάζεται με την αγορά πληροφοριών για την απειλή. Χάρη στο έξυπνο blockchain συμβολαίου τώρα θα λειτουργούν πιο ομαλά από ποτέ. Οποιαδήποτε επιχείρηση ή πρεσβευτής μπορεί να δημοσιεύσει τη γενναιοδωρία του στο δίκτυο μαζί με μια καθορισμένη ανταμοιβή.

Το άτομο που το διορθώνει ανταμείβεται με το δικό του Nectar. Μετά την αξιολόγηση των ενεργειών τους, τα κονδύλια διατίθενται αυτόματα στους ειδικούς.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει σε έναν ειδικό να απαλλαγεί από τα κενά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εξασφαλίζει καλύτερη προστασία για όλους.

Πυκνοκατοικημένος

Η χρηματοδότηση τιμολογίων είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να λάβουν τα χρήματα από τυχόν μη πληρωμένα τιμολόγια. Οι αγοραστές τιμολογίων θα πληρώσουν προκαταβολικά χρήματα και θα αναλάβουν το τιμολόγιο. Αφού ο οφειλέτης έχει αρκετά χρήματα για να εξοφλήσει το τιμολόγιο, παίρνει τα υπόλοιπα χρήματα.

Το πλήθος μεταφέρει αυτήν τη διαδικασία σε ένα άλλο επίπεδο. Προς το παρόν εντοπίζονται μόνο, αλλά αργά καταλαμβάνουν τις παγκόσμιες αγορές. Η απαλλαγή από τον μεσάζοντα επιταχύνει τη διαδικασία εδώ.

Δεν υπάρχει ανθρώπινο σφάλμα κατά την αντιγραφή του τιμολογίου ή άλλη μορφή εσφαλμένων υπολογισμών. Με τη βοήθεια του πληθυσμού αφού ανεβάσετε το τιμολόγιό σας στο δίκτυο και καθορίσετε συγκεκριμένους όρους, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αυτόματα με τη βοήθεια blockchain έξυπνων συμβάσεων.

 

Κεφάλαιο 10: Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο τυχαίοι σχετικά με το Blockchain έξυπνων συμβάσεων?

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι μοναδικές επαφές που εκτελούνται από κρυπτονομίσματα. Κάθε όρος και όρος της σύμβασης κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας κωδικούς και ο κώδικας εκτελείται στην πλατφόρμα που βασίζεται στο blockchain. Κάθε συναλλαγή σε αυτό το δίκτυο είναι διαφανής, ανιχνεύσιμη και μη αναστρέψιμη.

Από την άλλη πλευρά, μια κανονική σύμβαση περιγράφει μόνο αυτούς τους όρους, αλλά δεν επιβάλλει αρκετά τη σχέση.

Μια τακτική επαφή μπορεί να είναι ή να μην ισχύει για τη λέξη της, αλλά μια έξυπνη σύμβαση θα ισχύει πάντα για τους όρους. Εάν κάτι δεν εμπίπτει στους κανόνες, η σύμβαση θα λάβει αυτόματα μέτρα σύμφωνα με αυτό.

Έτσι, δεν υπάρχει πιθανότητα δυσπιστίας ή άλλες ανθυγιεινές καταστάσεις. Αυτό καθιστά αδύνατο να παραβιάσετε και να αποκτήσετε ένα ειδικό πλεονέκτημα.

Λοιπόν, πες μου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτήν τη νέα τεχνολογία.

Τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum ήταν τα πρώτα που δημιούργησαν την αγορά και είναι μόνο μια αρχή. Περισσότερα blockchains περιλαμβάνουν τώρα αυτήν την επιλογή, καθώς τα έξυπνα συμβόλαια έχουν καταστεί ζωτικό μέρος ολόκληρης της τεχνολογίας blockchain.

 

Κεφάλαιο 11: Γιατί οι Έξυπνες Συμβάσεις δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί?

Παρά όλα τα πλεονεκτήματα, τα έξυπνα συμβόλαια έχουν κάποια σημαντικά μειονεκτήματα. Η ιδέα είναι αρκετά νέα και οι νέοι περιορισμοί εισάγονται τώρα και ξανά.

Η κύρια απογοήτευση είναι η πρόσβαση. Οποιοσδήποτε χρήστης χωρίς τη γνώση του προγραμματισμού δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς πρέπει να κωδικοποιήσετε τους όρους. Έτσι, για τους μη προγραμματιστές, αυτή η τεχνολογία παραμένει απλώς μια ιδέα, και τίποτα άλλο και το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι υπέροχο.

Θα χρειαστεί ακόμη περισσότερες γνώσεις για να κάνει όλες τις τροποποιήσεις του συστήματος και να ενημερώσει τον κώδικα κάθε φορά που κάτι αλλάζει.

Τα έξυπνα συμβόλαια μπορεί να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα απαλλάσσοντας τον δικηγόρο ή τον μεσάζοντα. Αλλά δεν θα ξεφορτωθούν το γεγονός ότι πρέπει να είστε προγραμματιστής.

Ορισμένες από τις εταιρείες προσπάθησαν να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα εμποδίζει πραγματικά την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι mainstream ακόμα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και πολλοί προγραμματιστές προσπάθησαν να απαλλαγούν από την τεχνολογία κωδικοποίησης από αυτήν την τεχνολογία. Ένα από τα έργα είναι Εμπιστευτικό. Είναι ένας εικονικός επεξεργαστής που αναπτύχθηκε ειδικά έτσι ώστε οποιοσδήποτε χρήστης που δεν προγραμματίζει να μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς προβλήματα.

 

Κεφάλαιο 12: Το μέλλον των συμβάσεων

Πρόσφατα, μια εκπληκτικά μεγάλη τεχνολογία εμφανίστηκε στην αγορά και αντικατέστησε την παλιά παραδοσιακή διαδικασία χειρισμού των συμβολαίων και συμφωνιών. Αυτή είναι η νέα τεχνολογία blockchain μαζί με το νέο blockchain έξυπνων συμβάσεων. Καλώς ήλθατε στον κόσμο της τεχνολογίας blockchain και των έξυπνων συμβολαίων της.

Αρχικά, δημιουργήθηκε κυρίως για τη διατήρηση της κρυπτογράφησης Bitcoin. Όμως, αμέσως μετά, οι προγραμματιστές συνειδητοποιούν πόσο πιθανή είναι η τεχνολογία για να αντικαταστήσει το παραδοσιακό σύστημα αποθήκευσης δίσκων. Υπάρχει επίσης ένα κρυπτογράφηση που ονομάζεται Ethereum. Θεωρούσαν επίσης την Ethereum ως το μέλλον της τεχνολογίας συμβάσεων με την αποκλειστική πλατφόρμα blockchain.

Το blockchain είναι ένα τεράστιο ψηφιακό καθολικό συναλλαγών. Αυτό το καθολικό μπορεί να διατηρήσει ένα αρχείο οτιδήποτε σημαντικό με τις ρητές λεπτομέρειες. Εκτός αυτού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε αρχεία οικονομικών λογαριασμών, δραστηριότητες ιδιοκτησίας, αξιώσεις, πιστοποιητικά γέννησης και θανάτου, ιατρικές διαδικασίες και άλλα σημαντικά πράγματα που μπορεί να καταγράψει ο κώδικας του υπολογιστή.

Κεφάλαιο 13: 6 Έξυπνες πλατφόρμες συμβολαίων που θα σας καταπλήξουν σίγουρα!

 1. Αιθέριο

Εντάξει, ας ξεκινήσουμε με την αρχή της ιστορίας των έξυπνων συμβολαίων. Το Ethereum θα πάρει τον έπαινο για την ανάπτυξη μιας τόσο εκπληκτικής εφεύρεσης. Λοιπόν, για να πούμε την αλήθεια, το Ethereum με το διακριτικό τους ERC-20 και το Smart Contract μπορούν να αυτοαποκαλούνται οι καλύτερες επιχειρήσεις του εικοστού αιώνα.

Ως πρωτοπόρος, η Ethereum κατέχει τη θέση του ηγέτη της αγοράς όταν μιλάμε για έξυπνα συμβόλαια. Η πλατφόρμα Ethereum ξεκίνησε το ταξίδι της το 2015. Από την αρχή του ταξιδιού τους, έχουν εξελιχθεί πολύ και αντιμετώπισαν δυσκολίες σχεδόν σε κάθε φάση. Τώρα υπάρχουν έξυπνα συμβόλαια για τα πάντα, από το ηλεκτρονικό σπορ έως τους ICO.

Αναμφίβολα, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ήταν στην κορυφή θα ήταν η εκπληκτικά ισχυρή υποστήριξη και η υπέροχη κοινότητά τους. Έχουν ορίσει ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών για τη διατήρηση των συμβάσεων και της ακεραιότητας της τεχνολογίας blockchain. Γιατί οι άνθρωποι εμπιστεύονται το Ethereum; Λοιπόν, οι πολιτικές τους είναι απλές και καθόλου επικίνδυνες.

Ένας άλλος, σημαντικός λόγος για να τους αποκαλέσουμε βασιλιά θα ήταν η αξιοπιστία τους. Με το υψηλότερο ποσό κεφαλαιοποίησης της αγοράς, υπάρχουν χωρίς αμφιβολία πάνω από τη μορφή τους.

Επιπλέον, το Ethereum έχει αναπτύξει τη δική του γλώσσα προγραμματισμού – Solidity. Ενώ η Στερεότητα είναι απλή και πολύ εύκολη στη χρήση, δεν γνωρίζουν όλοι πολλά για τη Στερεότητα. Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το Ethereum.

Όπως λέγαμε, το Ethereum είχε χτυπήσει αρκετά χτυπήματα κατά μήκος του δρόμου. Πρώτα απ ‘όλα, το σύστημα ασφαλείας τους είχε κάποια σοβαρά ελαττώματα. Μια έκθεση αναφέρει ότι πάνω από 34.000 Έξυπνες συμβάσεις έχουν σοβαρά σφάλματα. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του Ethereum, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί αυτόματα. Δεν είμαστε σίγουροι πότε το Ethereum θα πάρει μια μεγάλη επιτυχία από αυτές τις επιθέσεις.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν απαιτείται κόστος εγκατάστασης. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα.
 • Το ευρέως αποδεκτό διακριτικό ERC-20 είναι διαθέσιμο.
 • Έχει τη γλώσσα προγραμματισμού τους για έξυπνα συμβόλαια που ονομάζουν Solidity.
 • Απλές οδηγίες είναι διαθέσιμες για τους προγραμματιστές και τους κωδικοποιητές.
 • Ισχυρή φιλική κοινότητα υποστήριξης.
 • Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν την ευρεία χρηστικότητα του Ethereum.

Μειονεκτήματα

 • Απειλή σχετικά με υπερφόρτωση δικτύου.
 • Λίγο πιο ακριβό από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες.
 • Ζητήματα ασφάλειας και σφάλματα.

 

 1. Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το Hyperledger Fabric μπορεί να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ethereum, ο ηγέτης της αγοράς. Το έργο Hyperledger ξεκίνησε επίσης το 2015. Λοιπόν, τεχνικά αργότερα από το Ethereum. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα τέλη του ίδιου έτους, τον Δεκέμβριο.

Πολλά πλαίσια έχουν ήδη αναπτυχθεί με την ονομασία του έργου Hyperledger – Burrow, Fabric, Sawtooth και Indy.

Η IBM είναι ο συν-προγραμματιστής του Hyperledger. Έτσι, περιμέναμε να είναι ένας σκληρός ανταγωνιστής του Ethereum. Πράγματι, έχουν αποδειχθεί ότι είναι ο πιο σκληρός ανταγωνιστής τους.

Εάν μιλάμε για τον αλγόριθμο συναίνεσης, έχουν τη δομή Blockchain που επιτρέπεται. Ενώ το Ethereum έχει Solidity, το Hyperledger έχει JavaScript. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς η JavaScript είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη γλώσσα προγραμματισμού μεταξύ των κωδικοποιητών.

Εκτός από το JavaScript, αποδέχονται το Go και ορισμένες άλλες γλώσσες. Επομένως, οι κωδικοποιητές δεν χρειάζεται να είναι αξιόπιστοι μόνο σε μία γλώσσα.

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας και προστασίας, είναι λιγότερο ευάλωτα σε σύγκριση με το Ethereum. Πως? Λοιπόν, έχουν το δίκτυο Blockchain που επιτρέπεται. Έτσι, όλες οι ταυτότητες των χρηστών είναι γνωστές στην εταιρεία. Το Hyperledger είναι φυσικά λιγότερο ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις και διαδικτυακά εγκλήματα.

Έχει κάποια μειονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, δεν έχουν το δικό τους διακριτικό. Αυτό περιορίζει το είδος των έξυπνων συμβάσεων που διατίθενται στην πλατφόρμα.

Πλεονεκτήματα

 • Δωρεάν για χρήση καθώς είναι ανοιχτού κώδικα
 • Υποστηρίζεται από την IBM.
 • Τα επιτρεπόμενα δίκτυα διασφαλίζουν καλύτερη προστασία.
 • Διατίθεται ευρύ φάσμα γλωσσών προγραμματισμού.
 • Τα εξαρτήματα προσθήκης είναι τέλεια.
 • Αξιόπιστη απόδοση.

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει δικό του διακριτικό.
 • Περιορισμός σε ποια είδη έξυπνων συμβάσεων είναι διαθέσιμα.

 

 1. Nem

Εάν επρόκειτο να μοιραστούμε τη λίστα του δικτύου blockchain με βάση την ασφάλεια, ο Nem προφανώς θα έφτανε στην κορυφή της λίστας. Ακόμα και το ταξίδι τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Λοιπόν, θα μπορούσατε να πείτε ότι το 2015 είναι η πρώτη στιγμή όλων των έξυπνων συμβολαίων.

Ο Nem χρησιμοποιεί Java. Η Java είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και κοινώς χρησιμοποιούμενες γλώσσες προγραμματισμού. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να μάθετε το Solidity για να είστε προγραμματιστής. Οι γνώσεις σας για την Java είναι περισσότερο από αρκετές.

Η κυκλοφορία της ενημέρωσης Catapult και Mijin 2.0 έκανε την πλατφόρμα ακόμη πιο ασφαλής. Σε σύγκριση με τις 15 συναλλαγές της Ethereum ανά δευτερόλεπτο, η Nem μπορεί να διαχειριστεί έως και 100 ανά δευτερόλεπτο.

Πλεονεκτήματα

 • Αναπτύχθηκε στην Java.
 • Ευκολότερη χρηστικότητα.
 • Ανώτερη απόδοση.

Μειονεκτήματα

 • Η κοινότητα υποστήριξης δεν είναι αρκετά ισχυρή.
 • Δεν είναι πραγματικά αποκεντρωμένο.
 • Δεν διατίθενται πολλά εργαλεία και πόροι.

 

 1. Αστρικός

Το Stellar είναι η παλαιότερη πλατφόρμα Blockchain Smart Contract εκεί έξω. Η ιστορία τους ξεκίνησε το 2014. Πρόσφατα, πολλά μεγάλα ονόματα στην αγορά ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Stellar στο σύστημά τους.

Λοιπόν, τα πράγματα κλιμακώθηκαν μετά τη συνεργασία της IBM και της KlickEx με τη Stellar. Τώρα αυτοαποκαλούνται ο καλύτερος τρόπος για να κάνουν διασυνοριακές συναλλαγές, ειδικά στον Νότιο Ειρηνικό.

Το Stellar είναι πολύ απλούστερη και πιο φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα σε σύγκριση με το Ethereum. Επικεντρώνονται κυρίως σε ICO και έξυπνα συμβόλαια. Επιπλέον, υπάρχουν λιγότερες αναφορές επιθέσεων και ζητημάτων ασφάλειας στην πλατφόρμα Stella20Smartr.

Πλεονεκτήματα

 • Προσανατολισμός ICO.
 • Φθηνότερο από το Ethereum.
 • Απλούστερη πλατφόρμα και βελτιωμένη απόδοση.
 • Υποστηρίζεται από την IBM και το KlickEx.

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι δυνατή η πιο σύνθετη ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων.

 

 1. ΝΕΟ

Πρώτα ένα ασήμαντο! Το NEO ονομάζεται συχνά “New Ethereum” ή “Ethereum of China.” Γιατί; Το NEO είναι βασικά Ethereum αλλά πολύ καλύτερα και ταχύτερα. Πιστεύουν στη δημιουργία μιας «έξυπνης οικονομίας» στην αγορά με ένα κατανεμημένο σύστημα δικτύου.

Μια έξυπνη οικονομία είναι μια έξυπνη σύμβαση με ψηφιακά στοιχεία και ψηφιακή ταυτότητα. Η ιδέα είναι καινοτόμος. Επιπλέον, η NEO έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας από την κινεζική κυβέρνηση, τη Microsoft και την IBM. Έτσι, η NEO είναι εδώ για να κάνει αντίκτυπο, από αυτό, μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Γιατί όμως συγκρίνεται με το Ethereum όλη την ώρα; Λοιπόν, η NEO υιοθετεί όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μηχανών. Ω, δεν χρειάζεται να μάθετε τη Στερεότητα για ανάπτυξη. Η παλιά σας καλή γνώση της JavaScript είναι αρκετή.

Έχουν εφεύρει ακόμη και το Smart Contract 2.0. Τέτοιες συμβάσεις έχουν τρία μέρη,

 • NeoVM,
 • DevPak και
 • InteropService

Πλεονεκτήματα

 • Διατίθεται έξυπνο συμβόλαιο 2.0.
 • Το JavaScript είναι διαθέσιμο για ανάπτυξη.
 • Μπορεί να χειριστεί 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Η εφεύρεση του Smart
 • Υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση, την IBM και

Μειονεκτήματα

 • Ρυθμίζεται από την κινεζική κυβέρνηση. Επομένως, δεν είναι πραγματικά αποκεντρωμένο.
 • Διατίθενται πολλές αλυσίδες ρίζας.

       6. ΝΧΤ

Το NXT ήρθε στη σκηνή το 2013. Είναι πραγματικά μεγαλύτεροι από τους Steller και Ethereum. Είχαν ένα όραμα να δημιουργήσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή θέλουν να αναπτύξουν. Εκτός από το ότι θα παρέχουν στο σύστημα πληρωμών οι χρήστες μπορούν να βασίζονται.

Μερικοί από τους ανθρώπους έλεγαν ότι η NXT είναι πολύ παλιά για να χειριστεί τον ανταγωνισμό. Αλλά ήρθαν και πάλι με το χτύπημα! Με το λανσάρισμα του Ardor του NXT 2.0, δημιουργούν ξανά buzz όχι επειδή το NXT είναι πολύ παλιό, αλλά επειδή είναι ένα τόσο καλά ρυθμισμένο, αποδεδειγμένο από το χρόνο blockchain γεμάτο ενσωματωμένα χαρακτηριστικά. Έχουν τόνους χαρακτηριστικών και πρόσθετων που τα καθιστούν πραγματικά ελκυστικά.

Το NXT σάς επιτρέπει να μετακινείτε τα περιουσιακά σας στοιχεία ελεύθερα χωρίς την ταλαιπωρία του παραδοσιακού συστήματος υπογράφοντας ομόλογα και περίπλοκες διαδικασίες. Η αγορά βοηθά τα ανυπόμονα μέρη να αγοράζουν και να πωλούν μαζί. Μια τέτοια πράξη επιλύει πλήρως την ανάγκη ενός τρίτου ματιού.

Στην πραγματικότητα, παρέχουν έναν διαφορετικό τρόπο για να ενώσουν τα μέρη. Το μέρος πώλησης παρέχει έναν σύνδεσμο λήψης για το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλουν να προσφέρουν. Ο αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τον σύνδεσμο για να λάβει το όφελος. Τόσο απλό.

Το NXT διαθέτει μια δυνατότητα αποθήκευσης cloud για τους χρήστες. Το cloud προστατεύεται από χάκερ και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, σε αντίθεση με τις διαθέσιμες κοινές αποθήκες cloud.

Το NXT προσφέρει επίσης στους χρήστες την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους κρυπτογράφηση. Μπορείς να το πιστέψεις? Το δικό σας νομισματικό σύστημα. Θα μπορούσατε ακόμη και να ανακατέψετε νομίσματα. Πολλά μεγάλα ονόματα στη βιομηχανία blockchain δεν προσφέρουν τέτοια προσφορά στους χρήστες.

Πλεονεκτήματα

 • Προηγμένο σύστημα ψηφοφορίας.
 • Αλγόριθμος συναίνεσης Proof-of-Stake.
 • Δημιουργία κρυπτονομισμάτων.
 • Ασφαλής υπηρεσία cloud data.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δυνατότητα εξόρυξης.

 

Κεφάλαιο 14: Σύγκριση των δημοφιλών πλατφορμών έξυπνης σύμβασης

Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα για να είστε σαφείς σχετικά με τις 6 καλύτερες πλατφόρμες Smart Contract.

Κατηγορία Αιθέριο Υφάσματα υπερκαλλιέργειας ΝΕΜ Αστρικός ΝΕΟ ΝΧΤ
Ξεκίνησε από 2015 2015 2015 2014 2016 2013
Διακριτικά ERC-20, ERC-223, ERC-777 Διακριτικό Kuma (εξέλιξη σε εξέλιξη) XEM XLM Διακριτικά NEP-5 NXT 1.0, NXT 2.0 (Ardor)
Γλώσσα συμβολαίου Στερεότητα Golang, JavaScript Java, C ++ XEM C ++, Go, Java, JavaScript, Python, Ruby, Shell .NET, Java, Kotlin, C, C ++, Go, Python, JavaScript Ιάβα
Ομοφωνία

Αλγόριθμος

PoW, PoS (μέλλον) No-op, PBFT, SIEVE POI SCP dBFT PoS
Προγραμματιζόμενος Ναί Ναί Οχι Ναί Ναί Οχι
Περιουσιακά στοιχεία Διακριτικά ERC Sphre, κέρμα VIVA Διαθέσιμος e-IOU Διακριτικά GoverningToken, UtilityToken, NEP-5 Διαθέσιμος
Ψηφοφορία 3ο μέρος 3ο μέρος Οχι Ναί Ναι, εισήγαγε 2 νέα συστήματα ψηφοφορίας Ναί
Ανωνυμία Οχι Ναί Οχι Οχι Οχι Ανακάτεμα νομισμάτων
Συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο 15 3.500 100 10.000 10.000 100
Πλεονεκτήματα Χωρίς κόστος εγκατάστασης, Ισχυρή υποστήριξη, Ευρύτερη χρηστικότητα Ανοιχτός κώδικας, καλύτερη ασφάλεια, ευρύ φάσμα γλωσσών Πολλαπλές συναλλαγές, Eigentrust ++, κρυπτογραφημένα μηνύματα ICO στόχευση, φθηνότερο, γρηγορότερο Έξυπνη σύμβαση 2.0,

Γρηγορότερες, Διάφορες διαθέσιμες γλώσσες

Πολλαπλές συναλλαγές, φιλικές εκκινήσεις, ψευδώνυμο, κλάδεμα συναλλαγών
Μειονεκτήματα Υπερφόρτωση δικτύου, θέματα ασφάλειας Δεν υπάρχουν ακόμη ενεργά διακριτικά Τέλη συναλλαγής Δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση περίπλοκης ανάπτυξης συμβολαίου Ρυθμίζεται από την κινεζική κυβέρνηση.  Δεν υπάρχει δυνατότητα εξόρυξης

 

Κεφάλαιο 15: Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και χάκερ: Πόσο έξυπνοι είναι οι συμβάσεις?

Το περιστατικό Hack DAO

Ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός είναι πιο γνωστός ως DAO. Θα μπορούσατε να τους αποκαλέσετε μια εξαιρετική εφαρμογή Smart Contracts of Ethereum. Η ιδέα είναι πραγματικά πρακτική και λύνει πολλά προβλήματα για οργανισμούς που έχουμε αυτές τις μέρες. Το DAO είναι ένα πραγματικά αποκεντρωμένο εταιρικό μοντέλο. Χωρίς κανένα κυβερνών σώμα, ο οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

Όμως, μια παραβίαση ασφαλείας στις 18 Ιουνίου 2018. μας συγκλόνισε. Το νεογέννητο “Child DAO” παραβιάστηκε. Οι αξιωματούχοι του Ethereum παρατήρησαν ότι ο Ether μετακόμισε από το DAO. Επιπλέον, η ισορροπία του Αιθέρα άρχισε να πέφτει. Το Ethereum έχασε 3,6 ETH λόγω αυτής της παραβίασης ασφαλείας. Σε αυτό το σημείο, 3,6 εκατομμύρια ETH άξιζαν 70 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ethereum ενήργησε γρήγορα για να μετριάσει αυτές τις απώλειες. Η πρώτη ενέργεια που έκαναν ήταν ένα τυπικό μαλακό πιρούνι 28 ημερών. Τέτοια μαλακή αναγνώριση των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από την DAO και θα τις μαύρη λίστα. Όμως η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, ψήφισαν ένα σκληρό πιρούνι.

Τα σκληρά πιρούνια μπορούν να επιστρέψουν το κλεμμένο ETH από το hack για να επιστρέψουν τα έξυπνα συμβόλαια. Η έξυπνη απόφασή τους μείωσε σίγουρα τον αντίκτυπο αλλά δεν μπόρεσε να αναιρέσει το ζήτημα των ζητημάτων ασφάλειας του Ethereum.

 

Παραβίαση πορτοφολιού πολλαπλών υπογραφών Parity

Τα πορτοφόλια είναι αρκετά κοινά πράγματα για τη διαχείριση κρυπτονομισμάτων. Η Parity ανέπτυξε ένα πορτοφόλι που επιτρέπει πολλαπλές υπογραφές. Αυτά τα πορτοφόλια χρειάζονται πολλές ψηφιακές υπογραφές προτού μεταφερθεί το Ethereum.

Ωστόσο, το parity Multi-sig Wallet v1.5 είχε κάποια σοβαρά ζητήματα ευπάθειας. Ορισμένοι χάκερ το εκμεταλλεύτηκαν. Στις 18 Ιουλίου 2017, ο κόσμος παρακολουθεί τη δεύτερη φορά που η Ethereum παραβίασε την ασφάλεια. Αυτή τη φορά οι χάκερ ληστεύουν 150.000 ETH. Το ποσό ισούται με 30 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά πως? Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση.

Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν 2 συναλλαγές στα συμβόλαια που υπέστησαν θύματα. Η πρώτη συναλλαγή θα αναλάβει την ιδιοκτησία Multi-sig. Το δεύτερο θα ξεπλύνει τα χρήματα. Για να εξαγάγουν τη λογική του κατασκευαστή στη βιβλιοθήκη, χρησιμοποίησαν τη συνάρτηση delegatecall.

Μετά από αυτό, ο καθένας θα μπορούσε να καλέσει τη βιβλιοθήκη και να κάνει αλλαγές. Οι εισβολείς κάλεσαν στη συνέχεια τη συνάρτηση initWallet για να αποκτήσουν την κυριότητα του συμβολαίου. Έτσι έκλεψαν οι εισβολείς περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Πάγωμα πορτοφολιού Parity

Το Parity Wallet μπήκε σε σκάνδαλο δύο φορές στην πραγματικότητα. Σε αυτό το δεύτερο σκάνδαλο, ένας χρήστης ονομάστηκε devops199 κατά λάθος πάγωσε το πορτοφόλι Parity και κατέστρεψε 300 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 500.000 ETH). Συνέβη στις αρχές Νοεμβρίου 2017.

devops199 αφότου το περιστατικό σχολίασε ένα νήμα ότι έκανε και «σκότωσε κατά λάθος». devops199 προφανώς έχετε έναν κενό λογαριασμό GitHub. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για τη φύση του. Θα μπορούσε να είναι ένα ατύχημα ή ίσως μια σκόπιμη επίθεση, ποιος ξέρει?

Λοιπόν, πώς το έκανε devops199 το χάκαρε; Βασικά χρησιμοποίησε δύο συναρτήσεις – τη λειτουργία initWallet () και τη λειτουργία kill (). Κάλεσε τη συνάρτηση initWallet () να κατέχει τη βιβλιοθήκη που και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη συνάρτηση kill () για να καταστρέψει τη βιβλιοθήκη.

Ζήτησε συγγνώμη, αλλά αυτό δεν θα βοηθούσε στην ανάκτηση των χαμένων 500K ETH. Λοιπόν, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι κωδικοί που γράφονται στο Solidity.

Το περιστατικό του Μπάνκορ

Τι γίνεται αν μια εταιρεία blockchain χάνει χρήματα λόγω χάκερ και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο; Λοιπόν, συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό. Η Bancor, εταιρεία crypto έχασε περίπου 23,5 εκατομμύρια δολάρια νομίσματα. Μεταξύ αυτών, 12,5 εκατομμύρια ήταν ETH, 1 εκατομμύριο ήταν το Pundi X και 10 εκατομμύρια ήταν το νόμισμα Bancor με το όνομα BNT.

Η Bancor προσπαθεί ακόμα να ανακτήσει το ποσό. Έχουν ήδη λάβει μέτρα, ώστε οι χάκερ να μην μπορούν να ρευστοποιήσουν το ποσό που έκλεψαν. Αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι να ακούσει καλά νέα.

 

Τελικές σκέψεις

Είναι καιρός ο κόσμος να κάνει ένα άλμα και να κάνει ένα καλύτερο σύστημα για να ξεπεράσει τα παλαιότερα παραδοσιακά συστήματα. Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να φέρουν επαναστατικές αλλαγές στον ίδιο τρόπο που δραστηριοποιούμαστε τώρα. Ναι, υπάρχουν ακόμα πολλά ελαττώματα και πολλοί κίνδυνοι, αλλά είναι μια υπέροχη και θετική αρχή για μια νέα εποχή.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των έξυπνων συμβάσεων κάνουν το σύστημα τόσο προσοδοφόρο και ελκυστικό. Μιλάμε για χαρακτηριστικά όπως το αμετάβλητο και το κατανεμημένο σύστημα δικτύου. Αλλά πάντα να θυμάστε, ολόκληρο το σύστημα εξαρτάται από την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών.

Αλλά μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε κάτι τώρα – το Smart Contract είναι το μέλλον. Πιστεύουμε με την πάροδο του χρόνου. το σύστημα θα γυαλιστεί και απαλλαγμένο από όλα τα ελαττώματα μέσα.

Ακόμα, θέλετε να μάθετε περισσότερα για όλα τα συναρπαστικά νέα και άρθρα σχετικά με την τεχνολογία blockchain; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας και προχωρήστε μπροστά από τη γραμμή τάσεων!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map