Τι είναι τα συμβόλαια Ricardian; Ένας περιεκτικός οδηγός

Τα νέα συμβόλαια EOS Ricardian και η εισαγωγή ενός νέου τύπου ψηφιακής συμφωνίας έθεσαν πολλά φρύδια καθώς και ενδιαφέρον για το θέμα. Ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και ποια είναι τα πιθανά οφέλη.

Πρόσφατα, ορισμένες τεχνολογίες βασισμένες σε blockchain άρχισαν να υποστηρίζουν τις συμβάσεις Ricardian. Για παράδειγμα, ο Block.One ισχυρίστηκε ότι εργάζονταν για υποστήριξη για συμβάσεις Ricardian.

Όσοι από εμάς έχουμε τις βασικές γνώσεις του blockchain γνωρίζουν ήδη για τις έξυπνες συμβάσεις. Αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε περισσότερα για το Ricardian Συμβόλαιο. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε αυτόν τον νέο τύπο συμβολαίου που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο blockchain μαζί με ρήτρες Ricardian. Θα παρουσιάσουμε επίσης το Ricardian Contract με βάση το Ethereum, καθώς η ιδέα είναι σχετικά νέα στο blockchain.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain


Τι είναι οι συμβάσεις Ricardian?

Η σύμβαση Ricardian είναι μια νομική σύμβαση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995 από έναν γνωστό προγραμματιστή, τον Ian Grigg. Η ιδέα είναι πλέον μέρος του blockchain επίσης. Εδώ είναι ο βασικός ορισμός:

«Είναι μια μορφή ψηφιακών εγγράφων που λειτουργούν ως συμφωνία μεταξύ δύο μερών σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμφωνηθέντων μερών».

Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι – υπογράφεται και επαληθεύεται κρυπτογραφικά. Ακόμα και όταν είναι ψηφιακό έγγραφο, διατίθεται σε ένα αναγνώσιμο από τον άνθρωπο κείμενο που είναι επίσης εύκολο να κατανοηθεί για τους ανθρώπους (όχι μόνο για τους δικηγόρους). Πρόκειται για μια μοναδική νομική συμφωνία ή έγγραφο που είναι αναγνώσιμο για προγράμματα υπολογιστών, καθώς και για ανθρώπους ταυτόχρονα.

Με απλά λόγια, έχει δύο μέρη ή εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Πρώτον, είναι μια ευανάγνωστη νομική σύμβαση μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών. Ο δικηγόρος σας μπορεί να το καταλάβει εύκολα, ακόμη και μπορείτε να το διαβάσετε και να κατανοήσετε τους βασικούς όρους της Σύμβασης.

Δεύτερον, είναι ένα συμβόλαιο αναγνώσιμο από μηχανή. Με τις πλατφόρμες blockchain, αυτά τα συμβόλαια μπορούν πλέον να καταχωριστούν εύκολα, να υπογραφούν και να αποθηκευτούν στο blockchain.

Συνολικά, οι συμβάσεις Ricardian συγχωνεύουν τις νομικές συμβάσεις με την τεχνολογία, η τεχνολογία blockchain είναι ακριβής. Δεσμεύουν τα μέρη σε μια νομική συμφωνία πριν από την εκτέλεση των ενεργειών στο δίκτυο blockchain.

Ricardian συμβόλαια

Η ιστορία πίσω από τις συμβάσεις Ricardian

Παρόλο που τα συμβόλαια Ricardian είναι κάτι νέο για το blockchain, αλλά είναι έννοιες τριών δεκαετιών. Η σύμβαση Ricardian δεν είναι ο μόνος σύγχρονος όρος που σχετίζεται με το blockchain που παρουσιάστηκε στη δεκαετία του 1990.

Πολλές πρόσφατα εφαρμόσιμες ιδέες, όπως τα έξυπνα συμβόλαια και η απόδειξη της εργασίας, εισήχθησαν επίσης ταυτόχρονα, αλλά εφαρμόστηκαν αργότερα όταν το blockchain έγινε mainstream.

Ian Grigg: The Man Behind the Ricardian Συμβόλαια

Οι συμβάσεις Ricardian εισήχθησαν αρχικά ως μέρος του συστήματος πληρωμών Ricardo το 1995. Ο Ian Grigg, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος πίσω από αυτόν τον νέο τύπο νομικού εγγράφου, θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους της οικονομικής κρυπτογράφησης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ανέπτυξε συμβόλαια Ricardian, ήταν ακόμα στο σχολείο. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αποκαλούν επίσης αυτά τα συμβόλαια Ian Grigg Ricardian.

Όποιος μπορεί να διαβάσει το έργο του μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ανέπτυξε μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την ψηφιοποίηση ενός νομικού συμβολαίου ή οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου ή περιουσιακού στοιχείου.

Ωστόσο, στη δεκαετία του ’90, η κατάλληλη τεχνολογία για την εφαρμογή των ιδεών του σύμφωνα με την αξία τους δεν ήταν διαθέσιμη. Αλλά αυτός ο περιορισμός δεν είναι πλέον μετά την εμφάνιση της τεχνολογίας blockchain.

Εργάζεται επίσης ως συνεργάτης στο Block.One, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων blockchain υψηλής απόδοσης στον κόσμο. Είναι επίσης η ίδια εταιρεία που εισήγαγε την έννοια του Ricardian Contracts στο blockchain, το οποίο ονομάζεται επίσης EOS Ricardian Contracts.

Το Blockchain επίσης ήρθε πολύ πριν γίνει δημοφιλές. Ρίξτε μια ματιά στην ιστορία της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν.

Πώς λειτουργούν οι συμβάσεις Ricardian?

Οι συμβάσεις Ricardian είναι πρωτίστως μια αναγνώσιμη από τον άνθρωπο νομική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συμφωνία στο δικαστήριο του νόμου καθώς δεσμεύουν εσάς και το άλλο μέρος σε μια νομική συμφωνία. Μπορεί να χρειαστείτε δικηγόρους για να δημιουργήσετε την πραγματική νομική συμφωνία, μετά την οποία και τα δύο μέρη μπορούν να διαβάσουν, να κατανοήσουν, να συμφωνήσουν και να υπογράψουν το έγγραφο. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ψηφιοποιήσετε ή να κατακερματίσετε έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το λογισμικό για να εκτελεστεί στην πλατφόρμα blockchain.

Για την ισχύ της νομικής σύμβασης, ένας εκδότης μπορεί να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο. Και τα δύο μέρη ή οι κάτοχοι συμπληρώνουν αυτό το νομικό πλαίσιο και συμφωνούν σε αυτό υπογράφοντάς το.

Λάβετε υπόψη ότι τα συμβόλαια Ricardian είναι ένας τύπος έξυπνων συμβάσεων ή χρησιμοποιούν τον κωδικό που χρησιμοποιείται στις έξυπνες συμβάσεις. Είναι επίσης ζωντανές συμβάσεις που μπορεί να αλλάξει μετά την εκτέλεση ενός συμβάντος.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση μιας σύμβασης που αφορά την αγορά και πώληση ενός αυτοκινήτου μεταξύ των δύο μερών, μια ρήτρα μπορεί να αφορά την επικοινωνία με μια αρχή που μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ο πωλητής είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του οχήματος. Μόλις έχετε τις πληροφορίες, μπορείτε να τις προσθέσετε στο συμβόλαιο Ricardian, δημιουργώντας μια νέα έκδοση του συμβολαίου.

Με αυτόν τον τρόπο, το συμβόλαιο Ricardian εκτελεί διαφορετικά γεγονότα και κινείται προς ένα λογικό συμπέρασμα με βάση το αποτέλεσμα κάθε γεγονότος.

 • Αναφορά στο Hash

Μόλις ετοιμαστεί η Σύμβαση, υπογράφεται ψηφιακά και η Σύμβαση συμφωνείται να αναφέρεται στο κατακερματισμό της Σύμβασης. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει χρηματοοικονομική συναλλαγή βάσει της συμφωνίας, η συναλλαγή θα ισχύει για το κατακερματισμό αυτής της Σύμβασης, μαζί με τα μέρη πληρωμής.

 • Κρυφή υπογραφή

Οι συμβάσεις Ricardian χρησιμοποιούν επίσης κρυφές υπογραφές για να κάνουν τη διαδικασία πιο ασφαλή. Η υπογραφή των συμβάσεων γίνεται μέσω ιδιωτικών κλειδιών. Αργότερα, το κατακερματισμό της σύμβασης χρησιμοποιείται για να επισυνάψετε αυτήν την κρυφή υπογραφή στη Σύμβαση.

Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ έξυπνων συμβολαίων και συμβολαίων Ricardian?

Το Blockchain χρησιμοποιεί μια άλλη σημαντική μορφή ψηφιακού συμβολαίου, που ονομάζεται Smart Contracts. Λοιπόν, πώς αυτές οι συμβάσεις Ricardian διαφέρουν από τις ήδη χρησιμοποιημένες έξυπνες συμβάσεις; Ας διερευνήσουμε λεπτομερώς τις διαφορές.

Έξυπνες συμβάσεις

Ακριβώς όπως τα συμβόλαια Ricardian που συζητήσαμε νωρίτερα, τα έξυπνα συμβόλαια είναι επίσης συμβόλαιο με δυνατότητα ανάγνωσης από μηχανή, ή μπορείτε να πείτε, ένα σύνολο οδηγιών που ελέγχουν και κατευθύνουν τις επερχόμενες ενέργειες και εκδηλώσεις.

Στη βιομηχανία blockchain, τα Smart Contracts λειτουργούν ως συμβόλαια για την παροχή εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συμβόλαια για να ανταλλάξετε χρήματα, μετοχές, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ορίζοντας υποχρεώσεις μεταξύ δύο μερών και εκτελώντας τους μέσω κώδικα υπολογιστή.

Αποτελούν ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας στο δίκτυο blockchain όπου τα μέρη παραμένουν ανώνυμα.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός έξυπνου συμβολαίου:

 • Εκτελείται από μόνο του με βάση τις οδηγίες που παρέχονται στον κωδικό υπολογιστή
 • Αυτο-επαλήθευση και αυτόματη επιβολή
 • Αμετάβλητο, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τους όρους
 • Εξοικονόμηση κόστους

Το μόνο πρόβλημα με τις Έξυπνες Συμβάσεις είναι ότι δεν είναι νομικά δεσμευτικές συμφωνίες, γι ‘αυτό, αν κάτι πάει στραβά, είναι δύσκολο να αποδειχθεί μια υπόθεση κατά της απάτης ή της απάτης στο δικαστήριο, καθώς δεν είναι νομικά δεσμευτική συμφωνία.

Η δεύτερη βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι αναγνώσιμο και από τον άνθρωπο. Είναι απλώς ένας κώδικας, αλλά οι συμβάσεις Ricardian είναι αναγνώσιμες τόσο από ανθρώπους όσο και από μηχανές.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις έξυπνες συμβάσεις; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό για έξυπνες συμβάσεις αυτήν τη στιγμή!

Σύμβαση Ricardian

Από την άλλη πλευρά, οι συμβάσεις Ricardian περιγράφουν τις προθέσεις και τις ενέργειες που βασίζονται στη νομική συμφωνία που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των δύο συμβολαίων σε πλατφόρμες blockchain είναι το είδος της συμφωνίας. Το ένα (συμβόλαια Ricardian) καταγράφει τη συμφωνία μεταξύ πολλών μερών, ενώ το άλλο (Έξυπνα συμβόλαια) εκτελεί ό, τι ορίζεται στη συμφωνία ως ενέργειες.

Το συμβόλαιο Ricardian είναι ένα νομικά έγκυρο συμβόλαιο, ενώ τα έξυπνα συμβόλαια δεν είναι. Μετατρέπει μια αναγνώσιμη από τον άνθρωπο νομική σύμβαση σε αναγνώσιμο από υπολογιστή κώδικα που μπορεί να εκτελεστεί από το λογισμικό.

Με απλά λόγια, τα Smart Contracts αυτοματοποιούν τις ενέργειες σε μια εφαρμογή blockchain. Ωστόσο, έχουν επίσης ορισμένους περιορισμούς, καθώς δεν μπορείτε να έχετε μια σαφή ιδέα για το τι θα συμβεί στη συνέχεια σε πολλά σενάρια. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιήσετε κάτι για το οποίο δεν είστε σίγουροι.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν συμβεί ένα συμβάν που δεν έχει προγραμματιστεί για τις οδηγίες που παρέχονται στις έξυπνες συμβάσεις, μπορεί να προκαλέσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Καθώς το Έξυπνο συμβόλαιο δεν έχει επίσης κανένα νομικό πλαίσιο που να καθορίζει τον τρόπο προόδου σε μια τέτοια εκδήλωση, απλώς δεν λειτουργεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορείτε επίσης να πείτε ότι τα Έξυπνα συμβόλαια δεν έχουν την ικανότητα να εξελιχθούν γύρω από τέτοια σενάρια ελλείψει νομικού πλαισίου.

Εδώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των συμβάσεων Ricardian:

 • Διατίθεται σε εκτυπώσιμη μορφή και ανθρώπινο parsable
 • Το πρόγραμμα είναι αναλύσιμο με όλες τις μορφές ισοδύναμες από την άποψη της δήλωσης
 • Υπογραφή από τον εκδότη και από τα δύο μέρη

Έξυπνες συμβάσεις Vs. Ricardian Συμβόλαια: Πίνακας σύγκρισης

Ακολουθεί ένας γρήγορος πίνακας σύγκρισης των συμβολαίων Ricardian έναντι έξυπνων συμβάσεων:

Έξυπνο συμβόλαιο
Σκοπός Εκτελέστε τους όρους μιας συμφωνίας Καταγράψτε τους όρους μιας συμφωνίας ως νομικό έγγραφο
Ροή Αυτοματοποιήστε τις ενέργειες στις εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain Μπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες σε εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain
Εγκυρότητα Δεν είναι ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο Είναι ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο ή συμφωνία
Ευστροφία Δεν μπορούν να είναι συμβόλαια Ricardian Οποιοδήποτε συμβόλαιο Ricardian μπορεί επίσης να είναι έξυπνο συμβόλαιο
Ευανάγνωστο Οι έξυπνες συμβάσεις είναι αναγνώσιμες από μηχανή αλλά όχι απαραίτητα αναγνώσιμες από τον άνθρωπο Οι συμβάσεις Ricardian είναι τόσο αναγνώσιμες από μηχανή όσο και αναγνώσιμες από τον άνθρωπο

Έξυπνα συμβόλαια Ricardian: Εισαγάγετε τη σαφήνεια στις συμβάσεις που δημιουργείτε

Εδώ ακριβώς μπαίνουν οι συμβάσεις Ricardian. Προσθέτει στις προθέσεις και διευκρινίζει τις ενέργειες προσθέτοντας ένα νομικό πλαίσιο στη Σύμβαση. Καθορίζει τις προθέσεις της σύμβασης και απαντά σε πολλές ερωτήσεις που παρέμειναν αναπάντητες από τα Smart Contracts.

Για παράδειγμα, απαντά τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχουν σχετικές συνέπειες μιας ενέργειας; Καθορίζει το πεδίο εφαρμογής της Σύμβασης. Περιγράφει επίσης τα εμπλεκόμενα μέρη και τους εκπροσώπους τους, εάν υπάρχουν.

Το πιο σημαντικό, οι συμβάσεις Ricardian καθορίζουν τους κανονισμούς με νομικούς όρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση της διαφοράς.

Πριν από τις συμβάσεις Ricardian, η πρόληψη της απάτης και των συγκρούσεων δεν ήταν εύκολη στη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Οι συμβάσεις Ricardian επιτρέπουν περισσότερη ασφάλεια στους συμμετέχοντες που θέλουν να επενδύσουν ή να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία blockchain.

Επιπλέον, τα συμβόλαια Ricardian μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν αυθεντικότητα στη διαδικασία πώλησης ή αγοράς ενός περιουσιακού στοιχείου στο Διαδίκτυο ή στο δίκτυο blockchain. Τα συμβόλαια Ricardian μπορούν να ορίσουν από νομικής απόψεως τι αγοράζετε ή πουλάτε, και με ποιους νομικούς όρους, ποιοι είναι οι συμμετέχοντες και περισσότερες νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανταλλαγή.

Με απλά λόγια, τα έξυπνα συμβόλαια, όταν συγχωνεύονται με τα συμβόλαια Ricardian, μπορούν να προσφέρουν μια ισχυρή και ανθεκτική διαδικασία για το εμπόριο στο Διαδίκτυο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, γίνεται έξυπνο συμβόλαιο Ricardian. Επίσης, ένα συμβόλαιο Ricardian μπορεί να ενεργήσει και να κάνει το ίδιο με ένα έξυπνο συμβόλαιο, καθώς μπορείτε να ορίσετε τόσο νομικούς όρους όσο και οδηγίες για εκτέλεση ως κώδικα, αλλά ένα έξυπνο συμβόλαιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως σύμβαση Ricard.

Χωρίς να έχετε κατά νου ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως μόχλευση. Δείτε την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

Τι πληροφορίες περιέχει?

Οτιδήποτε μπορεί να προγραμματιστεί για τον ορισμό μιας νομικής σύμβασης μεταξύ πολλών μερών, καθώς και για οδηγίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση ενός συμβάντος ή ενέργειας, μπορεί να είναι μέρος των συμβάσεων Ricardian.

Ορισμένα βασικά μέρη της συμφωνίας που μπορεί να περιλαμβάνει περιλαμβάνουν:

 • Συμβαλλόμενα μέρη

Πόσα μέρη συμμετέχουν; Ποια είναι τα μέρη που συνάπτουν αυτήν τη συμφωνία; Ποιοι είναι οι εκπρόσωποί τους?

 • Ένα στοιχείο στο χρόνο

Ποια είναι η ισχύς της Σύμβασης; Ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή για πάντα; Τι ορίζει από την άποψη του χρόνου; Για παράδειγμα, μια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί εντός τριών μηνών, διαφορετικά η Σύμβαση ακυρώνεται.

 • Προσθήκη εξαιρέσεων για διαφορετικές δυνατότητες

Για παράδειγμα, τι συμβαίνει όταν ένα από τα μέρη πεθάνει; Ή παρόμοιες εξαιρέσεις.

 • Συνθήκες

Μπορείτε να προσθέσετε όσες και όσες προϋποθέσεις και εάν / τότε ρήτρες όπως θέλετε.

Είναι ασφαλείς?

Ναι είναι. Τα συμβόλαια Ricardian είναι πολύ ασφαλή καθώς χρησιμοποιούν κρυπτογραφική υπογραφή. Κάθε έγγραφο στη Σύμβαση έχει μοναδική αναγνώριση από τον κατακερματισμό του.

Τι σημαίνει αυτό? Αυτό σημαίνει ότι μόλις συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη και μετατραπεί σε μορφή αναγνώσιμη από μηχανή, είναι αδύνατο για κανέναν να αλλάξει αυθαίρετα τη νομική συμφωνία.

Αυτό προσφέρει επίσης προστασία από μια τακτική που χρησιμοποιείται συνήθως σε νομικές συμφωνίες που ονομάζονται βάτραχος ζέσεως. Σύμφωνα με τις παραδοσιακές νομικές συμφωνίες, ένας εκδότης με το πάνω χέρι συνεχίζει να αλλάζει τους όρους της σύμβασης κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Αυτό δεν είναι δυνατό με τις συμβάσεις Ricardian.

Για να υπογράψετε συμβόλαια Ricardian, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτικά κλειδιά. Όταν προσθέτετε την υπογραφή του εκδότη της Σύμβασης στο έγγραφο, δημιουργεί μια ευανάγνωστη και δεσμευτική συμφωνία σχετικά με τις πληροφορίες που περιγράφονται στο έγγραφο. Είναι επίσης δυνατό να παρακολουθείτε τα εμπλεκόμενα μέρη με τη βοήθεια του ιδιωτικού κλειδιού και να τα λογοδοτείτε.

Οφέλη από συμβόλαια Ricardian

Οι συμβάσεις Ricardian έκαναν πραγματικότητα κάποιες νέες δυνατότητες στα δίκτυα blockchain. Μερικές από τις εφαρμογές του καθώς και τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Για πρώτη φορά, επιτρέπει τη νομικά εκτελεστή μεταφορά φυσικών περιουσιακών στοιχείων καθώς και δικαιωμάτων στο δίκτυο blockchain, κάτι που δεν ήταν δυνατό με τις έξυπνες συμβάσεις. Όταν τα έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τον ίδιο σκοπό, αλλά δεν μπορούν να επιβάλουν νόμιμα τη μεταφορά.
 • Τα συμβόλαια Ricardian μπορούν να εξοικονομήσουν προσπάθεια, κόστος και χρόνο που ίσως χρειαστεί να επενδύσετε όταν προκύψει διαφορά. Τα νομικά συμβόλαια αναγνώσιμα από μηχανήματα δεν είναι ανοιχτά σε καμία ερμηνεία, η οποία είναι το κύριο μειονέκτημα των νομικών συμβάσεων αναγνώσιμων από τον άνθρωπο. Οι δικηγόροι μπορούν να ερμηνεύσουν το περιεχόμενο με βάση τις προτιμήσεις τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διένεξη.
 • Τα συμβόλαια Ricardian αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προσθήκη περισσότερης διαφάνειας στο δίκτυο blockchain.

Το Blockchain έρχεται με το δίκαιο μερίδιο των πλεονεκτημάτων του. Μάθετε περισσότερα από τον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain.

Ζητήματα συμβολαίων Ricardian

Καθώς είναι ακόμα νωρίς για τις συμβάσεις Ricardian, ορισμένα πράγματα χρειάζονται ακόμη απαντήσεις ή περισσότερη σαφήνεια. Για παράδειγμα, ποιος θα επιβάλει τις συμβάσεις Ricardian; Είναι ακόμα ένα αναπάντητο ερώτημα για το πώς μπορεί να ενσωματωθεί η διαιτησία στο οικοσύστημα EOS. Ομοίως, πώς μπορούν οι χρήστες να υποβάλουν αξιώσεις?

Ωστόσο, οι συμβάσεις Ricardian βασίζονται σε προκαθορισμένα και προσυμφωνημένα νομικά συμβόλαια. Προσυμφωνημένο και νομικά δεσμευτικό μέσο όταν φτάσει η ώρα, μπορείτε να τα προσκομίσετε στους δικαστές του δικαστηρίου. Το συμβόλαιο Ricardian μπορεί τουλάχιστον να αφήσει τους διαιτητές να αποφασίσουν για την αρχική πρόθεση καθώς και τις υποχρεώσεις.

Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πλήρη φάση ανάπτυξης. Το νομικό πλαίσιο που περιστρέφεται γύρω από τις συμβάσεις Ricardian εξακολουθεί να υστερεί καθώς επιδιώκουμε περισσότερη σαφήνεια.

Τρέχουσες Εφαρμογές αυτής της Σύμβασης

Ναι, υπάρχουν μερικά παραδείγματα συμβολαίων Ricardian. Ένα από τα κύρια παραδείγματα συμβολαίων Ricardian είναι το OpenBazaar. Όπως αντικατοπτρίζει το όνομα, είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε οτιδήποτε. Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί επί του παρόντος συμβόλαια Ricardian όταν τα δύο μέρη ανταλλάσσουν αγαθά ως βασικό εργαλείο για την παρακολούθηση της ευθύνης των μερών.

Πως λειτουργεί, λοιπόν? Λοιπόν, κάθε φορά που δύο μέρη κάνουν ανταλλαγή στην πλατφόρμα, δημιουργεί συμβόλαιο Ricardian. Παρακολουθεί τη νομιμότητα της νομικής σύμβασης με την οποία συμφωνούν πολλά μέρη και υπογράφει να προχωρήσει περαιτέρω.

Αυτό καθιστά την πλατφόρμα πολύ ασφαλή για τους χρήστες. Γιατί; Επειδή σε περίπτωση απάτης ή παραβίασης της σύμβασης, ένα μέρος μπορεί να έχει νόμιμο έγγραφο και αρχείο για προσκόμιση στο δικαστήριο του νόμου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συμβάσεις Ricardian μπορούν να έχουν σημαντικές περιπτώσεις χρήσης στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσθέτοντας ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα:Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Το μέλλον των συμβάσεων Ricardian

Οι συμβάσεις Ricardian μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, ακόμη περισσότερο από τις έξυπνες συμβάσεις. Συνήθως, τα έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιούνται κυρίως για οικονομικές συναλλαγές στο blockchain. Ωστόσο, δεν υπάρχει όριο στις περιπτώσεις χρήσης των συμβολαίων Ricardian και μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για άλλες εφαρμογές εκτός από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Καθώς η σύμβαση Ricardian καθορίζει την ευθύνη ή, από νομικής απόψεως, την ευθύνη ενός μέρους κατά τη διαπραγμάτευση με άλλο μέρος, οι εφαρμογές είναι τεράστιες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η χρήση των συμβάσεων Ricardian στο EOS θα γίνει mainstream μόνο στο εγγύς μέλλον.

Τα συμβόλαια Ricardian μπορούν να γίνουν ένα σημαντικό μέρος των συμφωνιών για το blockchain και μπορούν να αντικαταστήσουν τα έξυπνα συμβόλαια, καθώς μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως έξυπνα συμβόλαια.

Δηλαδή, μπορούν να καθορίσουν τις προθέσεις των μερών, να τους δεσμεύσουν νόμιμα σε μια σύμβαση και επίσης να εκτελέσουν τις οδηγίες βάσει των συμφωνηθέντων όρων. Αυτό καθιστά μόνο τις συναλλαγές blockchain και τις συναλλαγές καλύτερες, ασφαλείς και πιο διαφανείς.

Είναι ακόμη νωρίς για τα συμβόλαια Ricardian, καθώς η χρήση αυτών των συμβάσεων είναι νέα. Πρόσφατα έγιναν μέρος του οικοσυστήματος EOS. Ωστόσο, καθώς το blockchain εξελίσσεται μαζί με τα συμβόλαια Ricardian, μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το μέλλον τους επόμενους μήνες.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Τελικές λέξεις

Για να συνοψίσουμε αυτό που συζητήσαμε μέχρι στιγμής, οι συμβάσεις Ricardian είναι ένας ισχυρός νέος τύπος κώδικα που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εμπόριο στο δίκτυο blockchain, καθιστώντας τη διαδικασία πιο ασφαλή.

Ευθυγραμμίζει τη νομική συμφωνία και τους όρους ως σύμβαση με αναγνώσιμο από υπολογιστή κώδικα για εκτέλεση στο δίκτυο blockchain. Παρόλο που είναι μια ιδέα δεκαετιών, αλλά η τεχνολογία blockchain καθιστά δυνατή την αξιοποίηση στο έπακρο. Το Blockchain μας επιτρέπει να συμβολαιοποιήσουμε αυτά τα συμβόλαια, να τα ασφαλίσουμε σε ένα δίκτυο blockchain και να διατηρήσουμε μια πλήρη αναφορά του θέματος.

Μπορεί να προσθέσει περισσότερη σαφήνεια στις νομικές συμβάσεις μεταξύ πολλών μερών και μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, κόστος και προσπάθεια καθώς εξαλείφει τις πιθανότητες διαφωνιών. Όταν συγχωνεύονται με έξυπνα συμβόλαια, μπορούν επίσης να επικαλεστούν λειτουργίες και ενέργειες.

Εάν είστε απλώς ένας αρχάριος που θέλει περισσότερα για τα έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται σε blockchain και πώς λειτουργούν, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στον δωρεάν οδηγό blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me