Self-Sovereign Identity: Ο απόλυτος οδηγός για αρχάριους!

Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ακόλουθη συζήτηση για να κατανοήσουν τον ορισμό, τα οφέλη και τις περιπτώσεις χρήσης του Self-Sovereign Identity (SSI).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μας έφερε όλους σε ένα ενδιαφέρον ορόσημο στην ιστορία. Στην παρούσα εποχή, η επικοινωνία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα με διάφορες πλατφόρμες για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και των συναλλαγών μεταξύ ατόμων. Βασικά, ο ψηφιακός κόσμος γίνεται αργά μια εικονικοποιημένη αναπαράσταση του πραγματικού μας κόσμου.

Όπως οι πραγματικοί άνθρωποι στον κόσμο, ο ψηφιακός κόσμος βασίζεται σε ονόματα χρηστών και λογαριασμούς για την αναγνώριση της ταυτότητας. Επομένως, είναι σημαντικό να προβληματιστούμε σχετικά με τις προσεγγίσεις που ακολουθούνται για την ψηφιακή ταυτότητα στην παρούσα εποχή. Η αυτοδύναμη ταυτότητα ή το SSI έχει κερδίσει την προσοχή τα τελευταία χρόνια ως μία από τις αναδυόμενες έννοιες της ψηφιακής ταυτότητας. Η ακόλουθη συζήτηση χρησιμεύει ως χρήσιμος οδηγός για όλες τις βασικές αρχές και τις έννοιες που σχετίζονται με το SSI.

Το πιο σημαντικό από όλα, μπορείτε να μάθετε αποτελεσματικά την αυτοδύναμη εξίσωση blockchain ταυτότητας. Με την συνεχώς αυξανόμενη υιοθέτηση blockchain και πολυπλοκότητας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το SSI ως αξιόπιστο μοντέλο ταυτότητας.


Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Υφιστάμενη διαχείριση ταυτότητας

Πριν από τη διερεύνηση των λεπτομερειών σχετικά με την αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα, είναι σημαντικό να μάθετε τους λόγους για τους οποίους ήταν απαραίτητο. Το αρχικά αποδεκτό μοντέλο για την ψηφιακή ταυτότητα έπεσε στη φύση. Όλοι οι οργανισμοί εξέδωσαν ένα ενιαίο διαπιστευτήριο ψηφιακής ταυτότητας ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του οργανισμού.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες απαιτούσαν διαφορετικά διαπιστευτήρια ταυτότητας για αλληλεπίδραση με νέους οργανισμούς. Το επόμενο μοντέλο για την ψηφιακή ταυτότητα ή το ομοσπονδιακό μοντέλο ψηφιακής ταυτότητας αναπτύχθηκε για να αντισταθμίσει τις αδυναμίες που είναι εμφανείς στο siled model. Τρίτα μέρη εξέδωσαν διαπιστευτήρια ψηφιακής ταυτότητας για την επίλυση του προβλήματος της κακής εμπειρίας χρήστη στο μοντέλο χωρίς σίγαση.

Τα διαπιστευτήρια ψηφιακής ταυτότητας όπως οι δυνατότητες «Σύνδεση με Google» ή «Σύνδεση με Facebook» μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να συνδεθούν σε υπηρεσίες καθώς και σε άλλους ιστότοπους. Έτσι, κατά μία έννοια, οι επιχειρήσεις έπρεπε να αναθέσουν τα καθήκοντά τους στη διαχείριση ταυτότητας σε μεγάλες επιχειρήσεις με ενδιαφέρον να συλλέγουν τεράστιες βάσεις δεδομένων προσωπικών δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα, είναι αναπόφευκτο να σημειωθούν οι δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου με την Google, το Facebook και άλλα τρίτα μέρη να μετατραπούν σε διαμεσολαβητές εμπιστοσύνης. Η αυτοδύναμη ταυτότητα δημιουργήθηκε ως ένα τρίτο μοντέλο ψηφιακής ταυτότητας με την άνοδο της τεχνολογίας blockchain. Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιπτώσεις που σχετίζονται με τις βασικές αρχές του SSI για να το κατανοήσουμε καλύτερα.

Τι είναι η Αυτοδύναμη Ταυτότητα?

Μια αυτοδύναμη ταυτότητα μεταφράζεται κυριολεκτικά σε μια ταυτότητα που ανήκει στην ιδιοκτησία σας. Ωστόσο, κάποιος θα μπορούσε εύλογα να ρωτήσει σχετικά με την ανάγκη για ταυτότητα όπως το SSI όταν έχετε την εθνική σας ταυτότητα, την κάρτα μέλους στο γυμναστήριο και την ταυτότητα των μαθητών στις τσέπες σας. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη τις παγίδες που σχετίζονται με τα φυσικά και ψηφιακά αναγνωριστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως σήμερα.

αυτο-κυρίαρχο blockchain ταυτότητας

Τα φυσικά αναγνωριστικά είναι γενικά φυσικά διαπιστευτήρια, όπως κάρτες που εκδίδονται από την κυβέρνηση, εργοδότη, πανεπιστήμιο, γυμναστήριο ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα για την επαλήθευση ότι ο κάτοχος της κάρτας είναι πολίτης, υπάλληλος, φοιτητής, μέλος ή πελάτης του οργανισμού. Ωστόσο, τα φυσικά αναγνωριστικά έχουν πολλά ζητήματα, όπως ο χρόνος, το κόστος και οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, μαζί με ανησυχίες για κλοπή ταυτότητας και πλαστοπροσωπία. Τα φυσικά αναγνωριστικά στερούνται επίσης απορρήτου και δυνατότητες καταστροφής των αποθετηρίων που εκδίδουν φυσικά αναγνωριστικά.

Τα ψηφιακά αναγνωριστικά είναι προσβάσιμα κάνοντας εγγραφή για μια υπηρεσία με διεύθυνση email ή όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Τα ψηφιακά αναγνωριστικά δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιούν υπηρεσίες σύνδεσης τρίτων, όπως σύνδεση με Facebook ή σύνδεση με Google. Ωστόσο, οι ψηφιακές ταυτότητες έχουν επίσης το αντίστοιχο μερίδιο των αποτυχιών τους.

Οι χρήστες δεν έχουν κανέναν έλεγχο επί της κοινοποίησης των δεδομένων τους και αντιμετωπίζουν κινδύνους λόγω της ευπάθειας των κεντρικών αποθετηρίων προσωπικών δεδομένων στους διακομιστές του εκδότη. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα των εκδοτών για την επαλήθευση των διαπιστευτηρίων τους. Το απόρρητο κινδυνεύει συχνά με υπηρεσίες σύνδεσης τρίτων με οικονομικά κίνητρα για συλλογή και αποθήκευση δεδομένων.

Πώς διαφέρει η Αυτοδύναμη Ταυτότητα?

Οι δυνατότητες της αυτόνομης ταυτότητας είναι χρήσιμες για τη διαφοροποίησή τους από τις υπάρχουσες ψηφιακές ταυτότητες και τις φυσικές ταυτότητες. Η διαφορά του SSI με τα φυσικά και ψηφιακά αναγνωριστικά μπορεί να δείξει πώς είναι μια καλύτερη επιλογή. Η αυτόνομη ταυτότητα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εξαιρετικά ασφαλούς, ψηφιακού δικτύου peer-to-peer μεταξύ του εκδότη ταυτότητας, του επαληθευτή ταυτότητας και του κατόχου ταυτότητας.

Ακόμη και ο πάροχος συστήματος SSI δεν έχει ιδέα για την ανταλλαγή διαπιστευτηρίων. Επομένως, η διαδικασία έκδοσης διαπιστευτηρίων γίνεται ταχύτερη και απλούστερη. Τα αυτο-κυρίαρχα χαρακτηριστικά blockchain ταυτότητας είναι εμφανή με κρυπτογραφικό κατακερματισμό που διασφαλίζει ότι τα διαπιστευτήρια SSI είναι αδιάβροχα.

Τεχνολογία επιλεκτικής ταυτότητας

Η τεχνολογία Selective Identity Disclosure στο SSI επιτρέπει επίσης καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής στους χρήστες. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του SSI είναι ότι ο κάτοχος της ταυτότητας έχει το προνόμιο να επιλέξει τα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς του που θέλει να παρουσιάσει.

Ο κάτοχος ταυτότητας έχει επίσης δικαίωμα πλήρους ελέγχου των σχέσεων με επαληθευτές ταυτότητας για διαφάνεια στην κοινή χρήση δεδομένων. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να επαληθεύσετε εύκολα τα διαπιστευτήρια ταυτότητας αυτο-κυριαρχίας ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε τοποθεσία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή σχετικά με το SSI είναι ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από πολλούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν μόνο τον κωδικό πρόσβασής τους στο πορτοφόλι.

Επομένως, η ταυτότητα θα μπορούσε να είναι αυτόνομη αν πληροί τα ακόλουθα κριτήρια,

  1. Η ταυτότητα πρέπει να εστιάζεται μόνο στον χρήστη. Όλοι οι χρήστες της ταυτότητας έχουν ιδιοκτησία των προσωπικών τους δεδομένων και δεν εξαρτώνται από κεντρικές οντότητες για την απόδειξη των αξιώσεων ταυτότητάς τους.
  2. Η αυτοδύναμη ταυτότητα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα αξιοποιώντας το κοινό σύστημα ταυτότητας. Το κοινό σύστημα ταυτότητας επιτρέπει στους χρήστες για επαλήθευση ταυτότητας σε διαφορετικές τοποθεσίες και πλατφόρμες χρησιμοποιώντας το ίδιο μετασύστημα.
  3. Οι ταυτότητες SSI πρέπει επίσης να επιτρέπουν τις λειτουργίες για έλεγχο και συγκατάθεση. Οι αυτοδύναμες ταυτότητες παρέχουν στους χρήστες πλήρη έλεγχο και συγκατάθεση για τα προσωπικά στοιχεία που μοιράζονται και τα μέρη με τα οποία μοιράζονται τις πληροφορίες.

Επομένως, δεν θα ήταν άδικο να ισχυριστούμε ότι η αυτοδύναμη ταυτότητα διαθέτει καλύτερη φορητότητα, ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο, κάτι που μοιάζει πολύ με τις λειτουργίες blockchain.

Εξαρτήματα και εργασία SSI

Με την εντύπωση των χαρακτηριστικών στο SSI, ίσως ψάχνετε για αυτοδύναμες εφαρμογές blockchain ταυτότητας τώρα. Το Blockchain είναι ένα από τα εξέχοντα τεχνολογικά θεμέλια σε αυτόνομες ταυτότητες. Επιπλέον, το SSI βασίζεται επίσης σε επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια και αποκεντρωμένα αναγνωριστικά ως τα πιο κρίσιμα θεμέλια για τη λειτουργία. Ας βρούμε μια επισκόπηση των τριών στοιχείων και του ρόλου που διαδραματίζουν στη διασφάλιση των αυτοδύναμων λειτουργιών ταυτότητας.

Παρακολουθήστε διαδικτυακό σεμινάριο κατ ‘απαίτηση για αποκέντρωση της ταυτότητας στο blockchain με το TrustID τώρα!

Επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια

Σύμφωνα με το W3C, το πρωτόκολλο επαληθεύσιμων διαπιστευτηρίων είναι ένας θεμελιώδης πυλώνας της αυτο-κυριαρχικής ταυτότητας. Τα φυσικά διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται στον πραγματικό κόσμο, όπως άδεια οδήγησης ή ταυτότητα, έχουν μόλις ψηφιακούς αντιπροσώπους. Επομένως, είναι λογικό να αμφισβητούμε την αξιοπιστία ενός ψηφιακού διαπιστευτηρίου στο ίδιο επίπεδο με τις φυσικές κάρτες που εκδίδει η κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, τα επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια παρέχουν αντιπροσώπευση για δηλώσεις εκδότη που γίνονται με διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής και με προφανή παραβίαση.

Από τεχνική άποψη, τα επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια περιλαμβάνουν ψηφιακό υδατογράφημα δεδομένων αξιώσεων συνδυάζοντας κατακερματισμό δημόσιου κλειδιού στην κρυπτογραφία και τεχνικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Έτσι, τα φυσικά διαπιστευτήρια θα μπορούσαν να μετατραπούν με ασφάλεια σε ψηφιακά. Οι κάτοχοι των διαπιστευτηρίων έχουν επιλογές για επιλεκτική αποκάλυψη συγκεκριμένων πληροφοριών από τα διαπιστευτήρια χωρίς να αποκαλύπτουν πραγματικά δεδομένα διαπιστευτηρίων.

Γενικά, οι αυτοδύναμες εφαρμογές blockchain ταυτότητας βασίζονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα για τη διαφύλαξη του απορρήτου των κατόχων διαπιστευτηρίων. Τα δύο επίπεδα περιλαμβάνουν επιλεκτική αποκάλυψη και απόδειξη μηδενικής γνώσης. Η προσέγγιση επιλεκτικής αποκάλυψης επιτρέπει τη δημιουργία αποδείξεων από ορισμένα χαρακτηριστικά για ένα διαπιστευτήριο. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε τη διεύθυνσή σας στην άδεια οδήγησης για να αποδείξετε την ηλικία σας. Η προσέγγιση απόδειξης μηδενικής γνώσης βοηθά στην απόδειξη ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού των διαπιστευτηρίων χωρίς να αποκαλύπτεται η αξία του.

Η απόδειξη μηδενικής γνώσης χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για να επιτρέψει σε μια οντότητα να αποδείξει τη γνώση ορισμένων πληροφοριών σε άλλη οντότητα χωρίς να αποκαλύψει τις πραγματικές πληροφορίες. Επομένως, τα επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια είναι πρωτίστως χρήσιμα στην αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποδείξουν την εγκυρότητα των διαπιστευτηρίων τους. Είναι ενδιαφέρον ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να αποκαλύψουν τις πραγματικές τους λεπτομέρειες για να αποδείξουν την ταυτότητά τους με επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια.

1. Αποκεντρωμένα αναγνωριστικά

Η επόμενη σημαντική πτυχή της αυτόνομης ταυτότητας αντικατοπτρίζει τα αποκεντρωμένα αναγνωριστικά. Τα αποκεντρωμένα αναγνωριστικά ή τα αναγνωριστικά ταυτότητας είναι μια κρίσιμη πτυχή του SSI και βοηθούν στη δημιουργία μοναδικών, ασφαλών και ιδιωτικών συνδέσμων μεταξύ δύο οντοτήτων. Προς το παρόν, οι χρήστες πρέπει να εξαρτώνται από αναγνωριστικά από ενδιάμεσους φορείς, όπως οι πάροχοι email, το Facebook, οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή η Google για τη σύνδεση μεταξύ τους..

Ωστόσο, η συμμετοχή τρίτων δημιουργεί αξιοσημείωτες ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή. Αν και οι διαμεσολαβητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας με άλλα μεταδεδομένα για να προσφέρουν στοχευμένες διαφημίσεις, οι πρακτικές συσχέτισης δεδομένων μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές συνέπειες. Τα αποκεντρωμένα αναγνωριστικά ή DID ταξινομούνται σε δημόσια και ιδιωτικά DID. Τα ιδιωτικά DID μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ δύο μερών για τη δημιουργία ενός ασφαλούς καναλιού που δεν είναι προσβάσιμο από άλλους. Τα ιδιωτικά DID επιτρέπουν τη δημιουργία ξεχωριστών DID για διαφορετικές σχέσεις για την αποφυγή συσχέτισης δεδομένων. Εδώ, χρησιμοποιούν ιδιωτικό blockchain για να αναπτύξουν τη λύση.

Από την άλλη πλευρά, τα δημόσια DID (χρησιμοποιεί δημόσια blockchain) είναι σημαντικά όταν οι χρήστες θέλουν να είναι δημόσια αναγνωρίσιμα, όπως στα παραδείγματα κυβερνητικών γραφείων που εκδίδουν διαβατήρια. Επομένως, οι αποκεντρωμένες ταυτότητες παρέχουν μια αξιόπιστη ώθηση στα αυτοδύναμα συστήματα ταυτότητας για τη διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής των κατόχων διαπιστευτηρίων.

Ακολουθεί ένας οδηγός σύγκρισης για το δημόσιο και το ιδιωτικό blockchain που θα σας βοηθήσει να κάνετε διάκριση μεταξύ των δύο πλατφορμών.

2. Blockchain

Τώρα, μπορούμε να στραφούμε προς την αυτοδύναμη εξίσωση blockchain ταυτότητας και πώς λειτουργεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν εύλογες ανησυχίες σχετικά με το ρόλο του blockchain στη λειτουργία του SSI. Στον τομέα της διαχείρισης ταυτότητας, το blockchain βοηθά κάθε συμμετέχοντα στο δίκτυο να έχει πρόσβαση σε μια παρόμοια πηγή αλήθειας. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά οφέλη της τεχνολογίας blockchain, είναι ιδανικό για χρήση σε φάσμα ψηφιακής ταυτότητας.

Μια παρόμοια πηγή αλήθειας βοηθά στον έλεγχο της εγκυρότητας των διαπιστευτηρίων και των ατόμων που βεβαιώνουν την εγκυρότητα των δεδομένων στο διαπιστευτήριο. Η υποδομή blockchain σε αυτόνομη ταυτότητα αφαιρεί την ανάγκη για έλεγχο της εγκυρότητας των πραγματικών δεδομένων. Αντίθετα, το blockchain βοηθά τα συστήματα SSI να επαληθεύουν την εγκυρότητα της βεβαίωσης και του συμβαλλόμενου μέρους. Έτσι, είναι το blockchain το μέλλον?

Το Blockchains βοηθά τα συστήματα SSI να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ εμπλεκόμενων μερών. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να διασφαλίσει την αυθεντικότητα των βεβαιώσεων και των σχετικών δεδομένων χωρίς να περιέχει προσωπικά δεδομένα στην blockchain. Με τη βοήθεια του blockchain, τα συστήματα SSI εγγυώνται επίσης ότι είναι αδύνατο να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε τυχόν προσωπικές πληροφορίες. Οι χρήστες πρέπει να σημειώσουν ότι τα συστήματα SSI δεν συνεπάγονται τοποθέτηση προσωπικών δεδομένων ποτέ στο καθολικό.

Οφέλη από την Αυτοδύναμη Ταυτότητα

Η σαφήνεια σχετικά με τα βασικά στοιχεία της αυτο-κυριαρχικής ταυτότητας αρκεί για να κατανοήσουμε πώς μπορεί να φέρει επανάσταση στη διαχείριση ταυτότητας. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε τα οφέλη των συστημάτων SSI, τα οποία τα καθιστούν μοναδικά. Οι λύσεις SSI μπορούν να επιτρέψουν στους οργανισμούς να αποθηκεύουν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό προσωπικών δεδομένων των χρηστών που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να βρουν χαμηλότερα επίπεδα γραφειοκρατίας και περιορισμούς στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να βρουν καλύτερες ευκαιρίες για τη μείωση του κόστους διαχείρισης, ενισχύοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών αναγνώρισης. Ταυτόχρονα, τα αυτοδύναμα συστήματα ταυτότητας επικεντρώνονται επίσης στην ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών ως κορυφαίες προτεραιότητες.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain εστιάζουν επί του παρόντος στην αποθήκευση προσωπικών δεδομένων πελατών ή υπαλλήλων ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Ωστόσο, οι αυτοδύναμες λειτουργίες blockchain ταυτότητας επιτρέπουν την αποκέντρωση, αποτρέποντας έτσι τυχόν συμβιβασμούς στα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των εργαζομένων. Επομένως, πολλές εταιρείες είναι πιθανό να υιοθετήσουν λύσεις SSI για να αξιοποιήσουν αυτά τα οφέλη για τα συστήματα διαχείρισης ταυτότητάς τους.

Τα επιχειρηματικά μαθήματα blockchain μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη κατανόηση της ψηφιακής ταυτότητας και τον τρόπο με τον οποίο το blockchain εμπίπτει στο οικοσύστημα. Χρησιμοποιήστε τη μεγάλη ποικιλία μαθημάτων blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Παράδειγμα Χρήση Περιπτώσεων Αυτοδύναμων Ταυτοτήτων

Η τελική πτυχή του οδηγού για αρχάριους σχετικά με την αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα φέρνει τελικά την προσοχή στις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις. Επί του παρόντος, οι λύσεις SSI παρέχουν οφέλη για διάφορους κλάδους δημιουργώντας καλύτερες τραπεζικές εμπειρίες, αναπτύσσοντας ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με καλύτερη αποτελεσματικότητα, μειώνοντας την κυβερνητική γραφειοκρατία και υποστηρίζοντας την παροχή αποτελεσματικότητας στο σύστημα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης SSI σε διαφορετικούς κλάδους.

  1. Γνωρίστε τις εφαρμογές Πελάτη ή KYC από την Rabobank, μια αξιοσημείωτη τράπεζα στην Ολλανδία.
  2. Το Hyperledger Indy, από την κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά, βοηθά στην υλοποίηση εφαρμογών SSI για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
  3. Η διαχείριση ταυτότητας ασθενούς και τα διαλειτουργικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες SSI.
  4. Η αυτοδύναμη ταυτότητα απαιτεί περιορισμένη γραφειοκρατία με καλύτερη ταχύτητα διαδικασιών σε οργανισμούς παράλληλα με τη φορητότητα δεδομένων, επιτρέποντας έτσι ευκολότερη blockchain GDPR

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε με σαφήνεια, η αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα προορίζεται αργά να γίνει το όργανο διαχείρισης ταυτότητας επόμενης γενιάς. Εκτός από την αντιμετώπιση των παγίδων στα συμβατικά συστήματα διαχείρισης ταυτότητας, το SSI επιτρέπει καλύτερες λειτουργίες για όλους τους χρήστες. Με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων και τις αυτοδύναμες εφαρμογές blockchain ταυτότητας, είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα προς την υιοθέτηση λύσεων SSI.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί η μακροπρόθεσμη επίπτωση που θα είχε το SSI για διαφορετικούς τομείς. Οι διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης του SSI σε διάφορους τομείς δείχνουν την πολλά υποσχόμενη δυνατότητά τους να αλλάξουν για πάντα το παιχνίδι διαχείρισης ταυτότητας. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση ταυτότητας blockchain, ξεκινήστε με το μάθημα Blockchain Fundamentals τώρα! Προχωρήστε και μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αυτόνομες ταυτότητες τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me