Τι είναι το Stablecoin; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Το Blockchain μας έφερε ένα υπέροχο δώρο μαζί με όλες τις μαγευτικές πτυχές του – Cryptocurrencies. Τα κρυπτονομίσματα στοχεύουν στην κορυφαία θέση στον κόσμο των επενδύσεων εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, παρά όλα τα χαρακτηριστικά και τις προσπάθειές του, εξακολουθεί να αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το πραγματικό σενάριο του κόσμου.

Πρώτον, τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή και οι τιμές δεν σταθεροποιούνται ποτέ. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί χρήστες απομακρύνονται από αυτήν τη νέα αγορά κρυπτογράφησης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν πολύ μπροστά αν θέλουν να γίνουν ένα παγκοσμίως αποδεκτό νόμισμα.

Λοιπόν, μπορούμε ήδη να δούμε πώς αποδεικνύεται, φέτος, το 2018, έφτασαν τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια τους. Αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες, η κατάσταση αλλάζει δραστικά. Η τιμή άρχισε να μειώνεται πολύ γρήγορα και μετά από λίγο καιρό βρίσκεται στη ζώνη των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Contents

Εισαγάγετε το Stablecoin.

Το σταθερό νόμισμα είναι η νέα hotshot πόλη, και φαίνονται πολύ καλά. Πολλοί από εσάς πρέπει να το έχετε ακούσει, αλλά παραμένουν μπερδεμένοι για το τι είναι πραγματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο οδηγός θα καλύπτει όλα όσα σχετίζονται με stablecoin. Ας ξεκινήσουμε!

 

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Stablecoin?
Κεφάλαιο-2: Διαφορετικοί τύποι σταθεροποιητών
Κεφάλαιο-3: Stablecoin: Τα πιο δημοφιλή έργα
Κεφάλαιο-4: Ποιες είναι οι πραγματικές εφαρμογές?
Κεφάλαιο-5: Γιατί αυξάνεται η δημοτικότητα του Stablecoin?
Κεφάλαιο-6: Υπάρχουν περιορισμοί?
Κεφάλαιο-7: Κοιτάζοντας μπροστά

 

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Stablecoin?

Το Stablecoin είναι ένας τύπος κρυπτογράφησης που διατηρεί πάντα μια σταθερή τιμή. Αυτοί οι τύποι κρυπτονομισμάτων δημιουργούνται για να λαμβάνουν υπόψη το ασταθές σενάριο κρυπτογράφησης και να διασφαλίζουν ένα σταθερό έδαφος για όλους.

Έτσι, η κρυπτογράφηση Stable Coin είναι ζωτικής σημασίας για τους επενδυτές κρυπτογράφησης, τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και τη συνολική αγορά κρυπτογράφησης. Για παράδειγμα, πάρτε για παράδειγμα το Tether stablecoin. Το Tether υποστηρίζεται από χρήματα fiat και μπορείτε να ανταλλάξετε Tether μόνο με $ 1. Έτσι, βλέπετε πώς το Tether stablecoin μπορεί πραγματικά να εξισορροπήσει την ασταθή φύση των κρυπτονομισμάτων.

Σήμερα θα βρείτε πολλά σταθερά νομίσματα. Αυτά τα νομίσματα κερδίζουν αργά τη δημοτικότητα και αποκαθιστούν την πίστη των ανθρώπων στα ψηφιακά νομίσματα. Παρόλο που υπήρχαν και άλλα έργα που δεν μπορούσαν να φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο επιτυχίας ως δημοφιλή, εξακολουθούν να είναι δυνατά.

Ακόμα κι αν σκεφτείτε γιατί υπάρχουν τόσα πολλά έργα του σταθερού νομίσματος όταν όλα έχουν την ίδια έξοδο. Λοιπόν, το πράγμα είναι, κάθε σταθερό διακριτικό έχει το δικό του σύνολο μηχανισμών. Μερικά από αυτά έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα ή χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για τη σταθεροποίηση της τιμής.


Σχεδόν όλα τα σταθερά νομίσματα διατηρούν κάποια μορφή ασφάλειας και στη συνέχεια διαχειρίζονται την προσφορά τους για να επηρεάσουν την αγορά και να την κάνουν σταθερή. Το σταθερό διακριτικό που υποστηρίζεται από χρήματα διατηρεί τα πραγματικά χρήματα στο αποθεματικό και, στη συνέχεια, διασφαλίζει ένα εξαργυρώσιμο νόμισμα σε αντάλλαγμα για μάρκες.

Οι αρχικοί αλγόριθμοι πίσω από κάθε νόμισμα μπορεί να φαίνονται λίγο περίπλοκοι, αλλά ο απλός όρος θα ήταν «Κρατώντας μια σταθερή τιμή σε κάθε περίπτωση».

 

Γιατί υπάρχει το Stablecoin?

Λοιπόν, είναι πολύ απλό. Η διαπραγμάτευση ή η κυκλοφορία με χρήματα fiat δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Κυρίως λόγω των λεγόμενων περιορισμών και κανονισμών για τα χρήματα fiat.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων δεν ασχολούνται με δολάρια. Έτσι, γίνεται πολύ δύσκολο για επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα με μετρητά. Το σταθερό νόμισμα μπορεί να είναι ένα σταθερό υποκατάστατο των δολαρίων και θα σας βοηθήσει να επενδύσετε σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Η θεωρία είναι να μιμηθεί τη φύση των δολαρίων και να χρησιμοποιήσει αυτό για να πουλήσει bitcoin και να κερδίσει μετρητά. Έτσι λειτουργεί το stablecoins.

Αγορά κρυπτογράφησης στερείται ρευστότητας. Η λίστα σταθερών νομισμάτων, από την άλλη πλευρά, μπορεί να παρέχει τη ρευστότητα που χρειάζονται η αγορά κρυπτογράφησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητα για τη συνολική ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος και την παγκόσμια συμμετοχή.

 

Κεφάλαιο-2: Διαφορετικοί τύποι σταθεροποιητών

Ίσως πιστεύετε ότι όλα τα cryptocurrency του stablecoin έχουν τον ίδιο τύπο αλγορίθμων. Ωστόσο, δεν είναι η πραγματική περίπτωση εδώ. Θα βρείτε έναν διαφορετικό τύπο λίστας σταθερών κερμάτων στην αγορά με διαφορετικούς μηχανισμούς. Αυτά κατηγοριοποιούνται συνήθως σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα.

Ας δούμε τι είναι:

1. Σταθερό Bitcoin με υποστήριξη Fiat

Αυτά υποστηρίζονται από χρήματα fiat και μία από τις κοινές μορφές κρυπτογράφησης σταθερών νομισμάτων. Με απλά λόγια, είναι κάπως μια ψηφιακή μορφή χρημάτων fiat.

Το χρήμα Fiat είναι το υπάρχον νόμισμα που έχουμε για κάθε χώρα. Με απλά λόγια, είναι τα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να αγοράσετε πράγματα και να εξοικονομήσετε χρήματα στις τράπεζες σας. Δολάρια ΗΠΑ, CHF, EUR, JPY και GBP είναι μερικά μόνο παραδείγματα, αλλά έχετε το νόημα?

Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν τη μορφή cryptocurrency stablecoin είναι ότι αυτά τα νομίσματα έχουν την ίδια αξία με το κανονικό νόμισμα. Αυτό σημαίνει, εάν το νόμισμά σας είναι $ 1, τότε κάθε σταθερό νόμισμα crypto θα έχει την ίδια τιμή $ 1. Έτσι, και οι δύο αυτές αναλογίες νομίσματος θα παραμένουν πάντα στο 1: 1. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο του stablecoin.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, όλοι αυτοί οι τύποι σταθερών νομισμάτων θα έχουν πραγματικά χρήματα που θα τους υποστηρίζουν από τις τράπεζες. Αυτή η υποδομή καθιστά τη συνολική έννοια της αποκέντρωσης κάπως άκυρη. Γιατί; Γιατί τελικά τα κρυπτονομίσματα ελέγχονται από τις τράπεζες, το οποίο είναι ένα κεντρικό σύστημα.

Ωστόσο, αυτός ο τύπος σταθερής νομίσματος είναι επίσης πολύ απλός. Ωστόσο, θα πρέπει να ασχοληθείτε με θέματα εμπιστοσύνης.

Η διαδικασία

Η επεξεργασία αυτού του τύπου σταθερού διακριτικού είναι αρκετά απλή. Μια εταιρεία τρίτου μέρους θα διαχειρίζεται τη ροή των χρημάτων fiat και των κουπονιών. Θα δεχτεί νέα χρήματα fiat και στη συνέχεια θα εκδώσει το ακριβές ποσό του stablecoin στο δίκτυο. Αυτή η εταιρεία θα είναι υπό την φύλαξη όλων των χρημάτων που αντιπροσωπεύει το διακριτικό.

Αλλά θα πρέπει να εμπιστεύεστε την εταιρεία τρίτων και να πιστεύετε ότι οι τράπεζες έχουν το ίδιο ποσό χρημάτων. Ωστόσο, δεν έχετε κανέναν τρόπο να το ξέρετε σίγουρα. Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, το οποίο αναδεικνύει ξανά το κοινό πρόβλημα.

Αφού εκδώσουν τα διακριτικά και αγοράσετε stablecoin με χρήματα fiat μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορες πλατφόρμες. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να πουλήσετε τα κουπόνια σας και να πάρετε τα μετρητά πίσω, η εταιρεία θα σας μεταφέρει χρήματα. Μετά από αυτό, θα καταστρέψουν τα διακριτικά που εξαργυρώσατε. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσουν την ίδια αναλογία 1: 1, ακόμα κι αν οι άνθρωποι αγοράσουν κάποια μάρκες ή τα καταστρέψουν. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος λειτουργίας των stablecoins.

Λοιπόν, βλέπετε ότι έχετε μια σταθερή τιμή σε αυτόν τον τύπο κρυπτονομίσματος σταθερού νομίσματος.

 

Έχει πλεονεκτήματα;?

 • Αρκετά σταθερό: Τα νομίσματα Fiat είναι αρκετά σταθερά καθώς έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε νομικά δικαιώματα, καθώς αυτό το stablecoin ασχολείται με νομικούς όρους.
 • Αρκετά απλό: Θα μπορείτε να κατανοήσετε τους μηχανισμούς αρκετά εύκολα. Επίσης, είναι ένας απλός αλγόριθμος, χωρίς περίπλοκες καταστάσεις ή απολύτως.

 

Σημαντικά μειονεκτήματα

 • Κεντρικό σύστημα: Η δομή αυτού του σταθερού νομίσματος είναι συγκεντρωτική και γνωρίζετε πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι. Η βασική απαίτηση του blockchain που απαλλάσσει τα ζητήματα κεντροποίησης δεν λειτουργεί εδώ. Επομένως, δεν μπορείτε να καλέσετε αυτά τα δίκτυα αποκεντρωμένα ή διανεμημένα.
 • Θέματα εμπιστοσύνης: Θα πρέπει να τους εμπιστευτείτε τυφλά. Αλλά αυτό το στοιχείο έρχεται αυστηρά ενάντια στη φύση των κρυπτονομισμάτων. Θα μπορούσαν να απαιτηθούν εξωτερικοί έλεγχοι για την επικύρωση όλων των λογαριασμών.
 • Κανόνες: Καθώς ασχολείστε παθητικά με τα χρήματα fiat, θα είστε υποχρεωμένοι με κανόνες και κανονισμούς. Αυτό κάτι που πολλοί από εμάς δεν θέλουν πραγματικά.

2. Stablecoin που υποστηρίζεται από εμπορεύματα

Αυτός ο τύπος κερμάτων δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας εμπορευμάτων όπως φυσικό αέριο, χρυσό, πολύτιμα μέταλλα κ.λπ. Εδώ, όλα αυτά τα προϊόντα θα έχουν πάντα μια σταθερή αξία στο δίκτυο. Μπορείτε να τοποθετήσετε προϊόντα σε εύφλεκτα περιουσιακά στοιχεία, καθώς μπορείτε να τα ανταλλάξετε με μετρητά στην ίδια αγορά.

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχουν εμπορεύματα αποθηκευμένα για βροχερές μέρες. Ένα πιο συνηθισμένο από αυτά είναι ο χρυσός, ένα πολύτιμο μέταλλο με μεγάλη αξία στην αγορά. Ο χρυσός είναι ένα σπάνιο μέταλλο και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως αξεσουάρ για γενιές.

Γι ‘αυτό θα βρείτε πάντα τη ζήτηση για αυτό το μέταλλο και άλλα πολύτιμα μέταλλα στην αγορά. Έτσι, θα είναι πάντα εμπορεύσιμο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα έχουν επίσης απαιτήσεις αλλά όχι τόσο υψηλά όσο ο ίδιος ο χρυσός. Οι επενδυτές αποθηκεύουν αυτό το μέταλλο και το θεωρούν ως ασφαλή επιλογή για άλλα μέταλλα.

Το Stablecoin που υποστηρίζεται από χρυσό θα έχει πάντα μια συγκεκριμένη τιμή που θα αποδίδεται σε καθένα από τα νομίσματα. Για παράδειγμα, ένα σταθερό χρυσό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα γραμμάριο χρυσού. Ωστόσο, ίσως αναρωτιέστε πού είναι ο ίδιος ο φυσικός χρυσός. Αυτά τα χρυσά φυλάσσονται σε ένα πολύ ασφαλές αξιόπιστο θησαυροφυλάκιο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το τρίτο μέρος.

Έτσι, η σταθερή εταιρεία κρυπτογράφησης νομισμάτων θα χρησιμοποιούσε υπηρεσίες τρίτων για να σας προσφέρει αυτό το είδος πολυτελούς αντικειμένου. Ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε πριν προχωρήσετε με αυτά τα νομίσματα.

Το σταθερό κέρμα που υποστηρίζεται από εμπορεύματα δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο και τα υποστηριζόμενα από fiat. Αλλά παίρνετε μια εναλλακτική επιλογή εάν δεν θέλετε να επενδύσετε σε νομίσματα fiat. Είναι σαν μια απτή επιλογή για εσάς.

Η διαδικασία

Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο η λίστα σταθερών νομισμάτων με υποστήριξη fiat. Ένας χρήστης θα αγόραζε χρυσό ή άλλη μορφή του εμπορεύματος μέσω της πλατφόρμας. Μετά από αυτό, ο πωλητής θα παράσχει το χρυσό που μόλις αγόρασε ο χρήστης και ο θεματοφύλακας θα το διατηρήσει σε ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο.

Κάποτε, ο πωλητής αποθηκεύει το χρυσό, όλα όσα έκαναν τοποθετούνται σε οποιαδήποτε μορφή ψηφιακής κάρτας. Αυτή η κάρτα είναι απαραίτητη επειδή σε περίπτωση κακής διαχείρισης ο χρήστης ή ο πωλητής μπορεί να διεκδικήσει τις πομπές του βάσει των πληροφοριών.

Αυτή η ψηφιακή κάρτα αποστέλλεται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο στο δίκτυο και αυτό το συμβόλαιο κόβει στη συνέχεια νέο χρυσό stablecoin ή διακριτικό στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, οι χρήστες λαμβάνουν τα διακριτικά για τα οποία αξίωσαν στην αρχή. Αυτός είναι περισσότερο ένας περίπλοκος τρόπος λειτουργίας των stablecoins.

Δεν υπάρχει τόσο σταθερή λίστα κερμάτων, που να υποστηρίζεται από εμπορεύματα σήμερα. Ωστόσο, τα λίγα έργα δίνουν στους χρήστες λίγο περισσότερη επιλογή εκτός από αυτά που υποστηρίζονται από fiat, οπότε αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν αναφορές σχετικά με τα έργα λίστας σταθερών κερμάτων που υποστηρίζονται από απάτες, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι αυθεντικά πριν επενδύσετε.

 

Έχει πλεονεκτήματα;?

 • Πραγματικό περιουσιακό στοιχείο: Οποιοσδήποτε επενδυτής εδώ μπορεί να διατηρήσει πραγματικά στοιχεία ενεργητικού ως ψηφιακή μορφή. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περιουσιακά στοιχεία είναι απτά. Έτσι, μπορείτε να τα εξαργυρώσετε ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας το ποσοστό μετατροπής και να αποκτήσετε το ίδιο το στοιχείο.
 • Υψηλότερη σταθερότητα: Η αξία των εμπορευμάτων δεν κυμαίνεται πραγματικά τόσο πολύ. Έτσι, μπορείτε να τα θεωρήσετε ως μια σταθερή πηγή επενδύσεων. Μακροπρόθεσμα, αυτοί οι τύποι σταθερών νομισμάτων θα είναι σίγουρα χρήσιμοι
 • Προσφέρει ρευστότητα: Μια μοναδική προσέγγιση για την εμπορία εμπορευμάτων κάνει την πλατφόρμα blockchain πιο υγρή από πριν. Θα διευκολύνει επίσης ένα μεγαλύτερο εύρος ανακάλυψης τιμών.

 

Τι γίνεται με τα μειονεκτήματα?

 • Πάρα πολλές αρχές: Αυτός ο τύπος σταθερού νομίσματος απαιτεί πολλές επιπλέον αρχές, όπως οι πωλητές, οι θεματοφύλακες και άλλες αρχές. Γι ‘αυτό, τελικά, γίνεται ένα κεντρικό σύστημα και όχι ένα αποκεντρωμένο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο αποτυχίας.
 • Απαιτείται έλεγχος: Για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στο σημείο θα απαιτηθούν συνεδρίες ελέγχου. Αυτό καταναλώνει πολύ χρόνο και υπονομεύει τη συνολική εμπειρία blockchain.

 

3. Stablecoin με υποστήριξη κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας αυτού του τύπου σταθερού διακριτικού. Εδώ χρησιμοποιούνται δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum ή το Bitcoin, τα οποία έχουν μεγάλη αξία στην αγορά. Συνήθως, αυτά τα νομίσματα δεν υποστηρίζονται από ένα μόνο κρυπτογράφηση, αλλά ένα μείγμα διαφορετικών κρυπτονομισμάτων. Αυτή η δομή αποτρέπει τυχόν κινδύνους μεταβλητότητας.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα crypto για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτής της τιμής stablecoin, τότε ο πρωταρχικός στόχος του stablecoin καθίσταται άκυρος. Θα ήταν απλώς ένα νόμισμα που θα υποστηριζόταν από άλλο νόμισμα, το οποίο το καθιστά περιττό, αρχικά.

Ωστόσο, εάν αυτή η τιμή stablecoin υποστηρίζεται από ένα μείγμα κρυπτονομισμάτων, τότε ακόμα κι αν ένα από τα κρυπτονομίσματα έχει τεράστια πτώση των τιμών, άλλα νομίσματα μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την πτώση. Αυτό το σύστημα λειτουργεί και εξασφαλίζει μια σταθερή τιμή για τα διακριτικά.

Τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ πτητικά περιουσιακά στοιχεία, οπότε η επένδυση σε ένα μόνο είναι πολύ επικίνδυνη.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας των σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα είναι ότι είναι υπερβολικά εξασφαλισμένο. Αυτός ο τύπος δομής είναι απαραίτητος για τη διατήρηση των διακυμάνσεων της αξίας της αγοράς κρυπτογράφησης. Κάνοντας περισσότερα από ό, τι απαιτεί η κατάσταση αποτρέπει τη ζημιά από ξαφνική πτώση στην τιμή.

Μια πιο συνηθισμένη σκηνή για αυτούς τους τύπους σταθερών νομισμάτων είναι όταν οι χρήστες ποντάρουν τα νομίσματά τους σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και στη συνέχεια δημιουργούν μια σταθερή αναλογία σταθερών νομισμάτων.

Η διαδικασία

Σε αυτό, ο χρήστης θα κλειδώσει τα βασικά κρυπτονομίσματά τους και στη συνέχεια βάσει αυτού θα δημιουργηθεί το stablecoin. Μετά τη δημιουργία, όλα θα σταλούν στο πορτοφόλι των χρηστών. Ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις, θα δείτε ότι αυτή η κατηγορία τιμής stablecoin θα επιτρέψει στους χρήστες να πάρουν δάνειο από το έξυπνο συμβόλαιο.

Θα κλειδώσουν την ασφάλεια και θα το χρησιμοποιήσουν για να εξοφλήσουν οποιοδήποτε είδος χρέους εάν η αξία της σταθερής τιμής του Bitcoin μειώνεται κάπως. Ο χρήστης θα ορίσει ένα επίπεδο ανάληψης και εάν συμβεί ένα ξαφνικό σφάλμα και πλησιάζει αυτό το επίπεδο, η ασφάλεια θα ρευστοποιηθεί αυτόματα.

Άλλες μέθοδοι, όπως συμπληρωματικά ή κίνητρα, διασφαλίζουν περαιτέρω τη σταθερότητα της τιμής του stablecoin. Επομένως, όλα δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από την ομάδα των κρυπτονομισμάτων αλλά από έναν συνδυασμό όλων. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος λειτουργίας των stablecoins.

 

Υπάρχουν οφέλη?

 • Αποκεντρωμένο σύστημα: Σε αντίθεση με άλλα σταθερά νομίσματα, αυτό έχει ένα πιο αποκεντρωμένο σχήμα όλων. Έτσι, αν σας αρέσει η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική, τότε θα μπορούσατε να το σκεφτείτε.
 • Υψηλότερη απόδοση: Μπορείτε γρήγορα να μετατρέψετε οποιοδήποτε είδος κρυπτογράφησης σε άλλο κρυπτογράφηση στο δίκτυο. Είναι σχετικά εύκολο να γίνει και αυξάνει τη διαδικασία εκκαθάρισης.
 • Διαφάνεια: Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται στο σύστημα καθολικών, οπότε θα μπορείτε να βλέπετε ό, τι συμβαίνει.
 • Δημιουργεί μόχλευση: Δεδομένου ότι τα κέρματα είναι υπερβολικά εξασφαλισμένα, κάθε χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως μέσο διαπραγμάτευσης, το οποίο εξασφαλίζει μια αποτελεσματική διαδικασία.

 

Τι γίνεται με τα μειονεκτήματα?

 • Ασταθής: Καθώς αυτοί οι τύποι σταθερών νομισμάτων υποστηρίζονται από τα ίδια τα κρυπτονομίσματα, είναι κοινή λογική ότι θα ήταν πιο ασταθές από άλλους τύπους σταθερού νομίσματος.
 • Πολύ σύνθετο: Η διαδικασία κοπής είναι λίγο περίπλοκη και εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες. Εάν ακόμη και ένα από αυτά λείπει, τότε ολόκληρη η διαδικασία θα καταρρεύσει.
 • Άμεση εκκαθάριση: Μπορεί να είναι μια ευλογία και κατάρα. Όπως γνωρίζετε ότι μπορείτε να ρευστοποιήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία εάν πέσει κάτω από την τιμή κατωφλίου. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, το εύρος τιμών θα μπορούσε να μετατοπιστεί δραστικά, καθιστώντας ολόκληρο το σύστημα ασταθές.

 

4. Seignorage-Style / Μη εξασφαλισμένο Stablecoin

Αυτή η κατηγορία κερμάτων είναι λίγο διαφορετική. Δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία για να τα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας. μάλλον χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για να κάψουν ή να προσθέσουν crypto για να σταθεροποιήσουν την τιμή. Αυτό το νόμισμα χρησιμοποιεί μια ελεγχόμενη προσέγγιση που διασφαλίζει την επέκταση ή τον περιορισμό των κερμάτων στο δίκτυο. Το σύστημα διασφαλίζει ότι οι μάρκες έχουν πάντα μια σταθερή τιμή.

Εάν η ζήτηση αυξηθεί, νέα νομίσματα κόβονται και σταθεροποιεί την αύξηση των τιμών. Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος, κάντε την τιμή να πλησιάζει το 1 $. Δυστυχώς, αυτός ο τύπος stablecoin δεν κέρδισε τόσο δημοτικότητα όσο οι άλλοι.

Αλλά η κατάσταση αλλάζει καθώς αυτός ο τύπος μπορεί να αλλάξει τις προοπτικές της τιμής του stablecoin.

Η διαδικασία

Είναι τόσο απλό όσο είπα νωρίτερα. Ο χρήστης στο δίκτυο απαιτεί σταθερό νόμισμα και το σύστημα θα παράγει κέρματα για να διατηρήσει τις απαιτήσεις και να σταματήσει την αύξηση των τιμών. Αλλά τι συμβαίνει όταν οι τιμές πέφτουν λόγω πάρα πολλών νομισμάτων?

Σε αυτήν την περίπτωση, το δίκτυο θα προσφέρει μετοχές και για να αγοράσετε μετοχές θα χρειαστείτε το stablecoin. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσουν τα πλεονάζοντα σταθερά νομίσματα και διατηρούν το σύστημα. Αυτό είναι ένα είδος παρόμοιας στρατηγικής που χρησιμοποιούν οι τράπεζες σήμερα.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

 • Πλήρως αποκεντρωμένο: Καθώς τα πάντα παρακολουθούνται από τους αλγόριθμους, το δίκτυο είναι πλήρως αποκεντρωμένο χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.
 • Χωρίς εφεδρικά στοιχεία: Αυτό το σταθερό διακριτικό δεν διαθέτει αντίγραφα ασφαλείας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τις διακυμάνσεις των τιμών της ασφάλειας που επηρεάζουν το σύστημα.
 • Πραγματικά σταθερό: Είναι συγκριτικά πιο σταθερό από άλλα είδη σταθερών νομισμάτων. Οι αλγόριθμοι θα διασφαλίζουν πάντα ότι δεν υπάρχουν ποτέ πάρα πολλά ή πολύ λίγα νομίσματα στο δίκτυο.

 

Υπάρχουν μειονεκτήματα?

Σύνθετη διαδικασία: Παρόλο που οι αλγόριθμοι φροντίζουν τα πάντα, η διαδικασία είναι εντελώς εξελιγμένη. Το να βεβαιωθείτε ότι ο λόγος νομισματοκοπίας και καταστροφής ισοσταθμίζει πάντα το ένα το άλλο, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

 

Κεφάλαιο-3: Stablecoin: Τα πιο δημοφιλή έργα

Έχουν υπάρξει πολλά έργα stablecoin μέχρι στιγμής. Όχι ότι όλοι κέρδισαν δημοτικότητα, αλλά ορισμένα έργα αξίζει πραγματικά να αναφερθούν. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα έργα.

 

Έργα Stablecoin με υποστήριξη Fiat:

 • Tether (USDT)

Ας ξεκινήσουμε με ένα από τα αξιόπιστα σταθερά νομίσματα στην αγορά. Το Tether είναι ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από το USD. Επιπλέον, είναι μαζικά δημοφιλές στους λάτρεις του blockchain. Η Tether Limited είναι η εταιρεία που κατέχει την Tether, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που κατέχουν. Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτικά Bitfinex έχει στενότερο σύνδεσμο με το Tether stablecoin. και οι δύο φαίνεται να έχουν τον ίδιο CEO.

Αυτή η τιμή stablecoin χρησιμοποιείται κυρίως από επενδυτές κρυπτογράφησης, όποτε χρειαστεί να αποφύγουν πιθανή πτώση της αγοράς. Έτσι, θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως σωτήρα κάποιου είδους. Οι περισσότεροι έμποροι αγόρασαν το Tether ως πολύτιμη και σταθερή επένδυση.

Αυτό που κάνει ο Tether εδώ είναι ότι παρέχει μια καλύτερη λύση για την άμεση μετατροπή σε δολάρια ΗΠΑ. Εδώ, οι έμποροι μπορούν να μετατρέψουν όλες τις επενδύσεις τους σε stablecoin που αντιστοιχεί σε ισοδύναμο ποσό USD. Έτσι, δεν θα χρειαστεί πλέον να εξαργυρώσετε την κρίση.

 

Διαφωνίες σχετικά με το Tether

Παρόλο που ο Tether μπορεί να μοιάζει με το τέλειο catch, υπάρχουν κάποιες αντιπαραθέσεις στην αγορά. Πρώτα απ ‘όλα, πολλοί αμφισβητούν την έλλειψη διαφάνειας στο δίκτυο. Καθώς το stablecoin που υποστηρίζεται από fiat έχει κεντρική αρχιτεκτονική, αυτό το ερώτημα είναι αναπόφευκτο.

Πολλοί φοβούνται ότι το Tether stablecoin ενδέχεται να μην δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των μαρκών με το ακριβές ποσό χρημάτων. Από την άλλη πλευρά, ο Tether ισχυρίζεται πάντα ότι έχουν αρκετό USD για τη μετατροπή όλων των μαρκών. Πολλοί κριτικοί αμφισβήτησαν αυτόν τον ισχυρισμό, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να βρουν σταθερό έδαφος για τη θεωρία τους.

Στο τέλος, το Tether είναι ακόμα δημοφιλές με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια κεφάλαιο αγοράς.

 

 • TrueUSD (TUSD)

 

Το TrueUSD είναι ένα άλλο σταθερό νόμισμα με υποστήριξη fiat, αλλά είναι μια εναλλακτική λύση για το Tether. Θα έχετε περισσότερη διαφάνεια σε αυτό το νόμισμα, σε αντίθεση με το Tether. Το βασικό τους πλαίσιο τους επιτρέπει να διατηρήσουν αυτήν τη διαφάνεια.

Το σύστημά τους έχει κάποια άπταιστη σημασία με το σύστημα μεσεγγύησης. Κάθε χρήστης στην πλατφόρμα του μπορεί να ανταλλάξει TUSD με USD χρησιμοποιώντας αυτόν τον λογαριασμό. Αυτός ο λογαριασμός είναι ανέγγιχτος για την ομάδα και κανείς δεν μπορεί να το χειριστεί αυτό. Προφανώς, αυτό το σενάριο θα εξασφαλίσει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, καθώς θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να λάβετε αναλογία 1: 1 για το διακριτικό σας.

Η Bittrex παρουσίασε για πρώτη φορά το TrueUSD και αργότερα άλλες μεγάλες αγορές κρυπτογράφησης όπως οι CoinTiger, Binance και Upbit το καλωσόρισαν. Όσον αφορά τη δημοτικότητα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το Tether. Ωστόσο, η ομάδα προσπαθεί να προσαρμόσει αυτό το νέο stablecoin σε άλλους τομείς όπως η διεθνής πληρωμή ή η λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

 • Δίδυμοι (GUSD)

Δολάριο Gemini ή GUSD μπήκε στην αγορά με υψηλές προσδοκίες. Τα δίδυμα Winklevoss – ο Cameron και ο Tyler βρίσκονται πίσω από αυτόν τον νέο τύπο stablecoin που υποστηρίζεται από fiat.

Το δολάριο Gemini ακολουθεί όλους τους κανονισμούς των τυπικών χρημάτων fiat, καθώς υποστηρίζεται από USD. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο ρυθμιζόμενο νόμισμα στην αγορά αυτή τη στιγμή με πολλά χαρακτηριστικά. Ένα από τα αξιοσημείωτα μπορεί να είναι η δυνατότητα αποστολής και λήψης USD στην πλατφόρμα τους.

Έτσι, εξασφαλίζει ένα γρήγορο και ασφαλές σύστημα πληρωμών που έρχεται αντιμέτωπο με USD.

Πώς λειτουργεί?

Αρχικά, όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει Gemini θα μετατρέψει USD σε GUSD από το Gemini exchange. Αυτά τα διακριτικά θα μεταφερθούν απευθείας στον λογαριασμό Ethereum του. Από την άλλη πλευρά, εάν καταθέσει αυτό το ποσό στον λογαριασμό τους σε Δολάρια Δίδυμου, τότε μπορούν να το μετατρέψουν σε USD.

Τα δολάρια ΗΠΑ που εκδίδονται για αυτά τα διακριτικά αποθηκεύονται σε τράπεζα των Η.Π.Α., όπου θα είναι επιλέξιμα για μεταφορά και άλλες εφαρμογές. Για να διασφαλιστεί ότι έχουν πλήρη διαφάνεια, η εταιρεία συνεργάζεται με μια ανεξάρτητη λογιστική εταιρεία που ελέγχει την αναλογία 1: 1 κάθε μήνα.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το δολάριο Gemini όταν επενδύετε σε αυτό.

 

Έργα Stablecoin με υποστήριξη εμπορευμάτων:

 • Digix Gold Tokens (DGX)

Ένα από τα καλύτερα έργα stablecoins για ένα κέρμα που υποστηρίζεται από εμπορεύματα θα ήταν το Digix Gold. Αυτό το διακριτικό ERC-20 υποστηρίζεται από ένα απαιτητικό προϊόν – Gold. Υπάρχουν πολλοί χρήστες εκεί έξω που θέλουν να επενδύσουν στο Gold και η Digix φέρνει αυτήν την ευκαιρία απευθείας στις πόρτες τους.

Κάθε χρυσός ελέγχεται και στη συνέχεια αποθηκεύεται σε ένα εξαιρετικά προστατευμένο θησαυροφυλάκιο γνωστό ως “The Safe House”. Μπορείτε να εξαργυρώσετε το DGX όποτε θέλετε. δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η αξία κάθε διακριτικού εξαρτάται από την αγοραία τιμή του χρυσού. Ο χρυσός θεωρούσε πάντα ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο όσον αφορά την επένδυση μαζί με τα χρήματα fiat.

Έτσι, από αυτή την άποψη, το DGX είναι ένα τέλειο παράδειγμα σταθερού νομίσματος που υποστηρίζεται από εμπορεύματα. Στο δίκτυο, εάν θέλετε να επενδύσετε σε χρυσό, θα λάβετε 1 γραμμάριο χρυσού για κάθε μάρκα DGX.

Εάν ανησυχείτε για τη διαφάνεια, τότε το DGX μπορεί σίγουρα να απαλλαγεί από τις ανησυχίες σας. Κάθε 3 μήνες παρέχουν μια πλήρως ελεγμένη δήλωση που διασφαλίζει την ασφάλεια του περιουσιακού σας στοιχείου.

 

 • Κέρμα του Τιβερίου

Με την κυκλοφορία του Tiberius Coin, Tiberius Group AG. Ξεκίνησε το ταξίδι τους με blockchain. Το Tiberius Group AG είναι μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και εμπορευμάτων που θέλει να δώσει στους επενδυτές μια άλλη επιλογή να αγοράσουν stablecoin.

Ωστόσο, είναι σχετικά νέα, μόλις κυκλοφόρησαν την 1η Οκτωβρίου 2018. Το νόμισμα Tiberius είναι κάπως ένα μοναδικό νέο cryptocurrency stablecoin που υποστηρίζεται από σπάνια μέταλλα.

Ένα από αυτό το νόμισμα θα αντιπροσωπεύει επτά τύπους μετάλλων. Έτσι, αυτό το cryptocurrency stablecoin δεν υποστηρίζεται από ένα μόνο σπάνιο μέταλλο, αλλά από συνδυασμό αυτών. Έχουν ακριβή αναλογία μετάλλου για κάθε νόμισμα. Κυρίως το διακριτικό έχει 6,569% πλατίνα, 11,057% κοβάλτιο, 19,595% χρυσό, 13,269% νικέλιο, 15,838% κασσίτερο, 24,959% χαλκό και 8,713% αλουμίνιο.

Όσον αφορά το βάρος, θα λάβετε 0,0015g πλατίνα, 1g κοβάλτιο, 0,003g χρυσό, 6g νικέλιο, 5g κασσίτερο, 25g χαλκό και 25g αλουμίνιο.

Σύμφωνα με αυτούς, θέλουν οι άνθρωποι να επενδύσουν σε βιομηχανικά μέταλλα που έχουν υψηλή ζήτηση και θα παραμείνουν για πολύ καιρό.

Σε αντίθεση με άλλους, το νόμισμα του Τιβερίου πωλείται νόμιμα στη δικαιοδοσία του ελβετικού νόμου. Αυτό το stablecoin θα σας κοστίσει μόνο 0,70 $ και φροντίστε να το διατηρήσετε σε αυτό το εύρος τιμών.

 

Έργα Stablecoin που υποστηρίζονται από Cryptocurrency:

 • MakerDAO (DAI)

Το MakerDAO εμπίπτει στα καλύτερα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από κρυπτογράφηση, αλλά με λίγη διαφορά. Όπως είπα νωρίτερα, τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή και αυτός ο τύπος πρέπει πάντα να έχει ένα μείγμα κρυπτογράφησης για να σταθεροποιείται ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στο MakerDAO. Έχουν δύο τύπους διακριτικών, ένα είναι MKR και ένα άλλο είναι το DAI stablecoin. Το DAI stablecoin υποστηρίζεται από το Ethereum. Ναι, μόνο το Ethereum. Αλλά πώς διατηρούν τη σταθερότητα τότε?

Όπως γνωρίζετε, αυτός ο τύπος νομίσματος μερικές φορές υπερ-εξασφάλιση. Έτσι, εάν θέλετε ένα σταθερό νόμισμα αξίας 20 $ στο δίκτυο, θα πρέπει να συνδέσετε Ethereum αξίας 40 $. Μόλις συνδέσετε το Ethereum, το δίκτυο θα χρησιμοποιήσει ένα έξυπνο συμβόλαιο και θα ξεκινήσει να κόβει το χρυσό Bitcoin DAI και να το στείλει στο πορτοφόλι σας.

Το βασικό μέρος αυτού του νομίσματος είναι ότι θα αποκτήσετε ένα πλήρως αποκεντρωμένο σύστημα, καθώς το DAI stablecoin δεν λειτουργεί με κανένα είδος κεντρικής μονάδας ή τρίτου μέρους.

 

 • Σύνθετο (Havven)

Το Synthetix, παλαιότερα γνωστό ως Havven, είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών. Ο Havven, ξεκίνησε το ταξίδι του για να προσφέρει την ίδια αξία με το USD και ξεκίνησε ένα σταθερό νόμισμα με το όνομα nUSD (τώρα sUSD).

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή μιας μεγαλύτερης λύσης για τις διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων και να προσφέρει μια αποκεντρωμένη διαδρομή. Αλλά πώς κόβεις το νόμισμα; Λοιπόν, για αυτό θα πρέπει να αγοράσετε το διακριτικό τους γνωστό ως SNX (Παλαιότερα HAV). Το δικό τους διακριτικό υποστηρίζει αυτό το άλλο διακριτικό και διασφαλίζουν ότι η προσφορά παραμένει πάντα σταθερή.

Ωστόσο, μετά την επανάληψη της επωνυμίας, η Synthetix εισήγαγε πολλά περισσότερα σταθερά νομίσματα όπως sEUR, sJPY, sAUD, sKRW και sXAU. Αυτά τα νομίσματα υποστηρίζονται επίσης από την SNX. Έτσι, για να τα έχετε πρέπει να χρησιμοποιήσετε νομίσματα SNX και, στη συνέχεια, η επιλογή σας για το σταθερό νόμισμα θα κοπεί.

Είναι πραγματικά συναρπαστικό γιατί, με το Synthetix, έχετε πολλές επιλογές και πολλά νομίσματα. Καθώς ως επί το πλείστον σταθερά νομίσματα είναι συνδεδεμένα σε δολάρια ΗΠΑ, εδώ έχετε και άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού.

 

Seignorage-Style / Μη εξασφαλισμένα έργα Stablecoin:

 • Ανθρακας

Είναι ένα άλλο καλύτερο παράδειγμα stablecoin που δεν έχει εξασφαλίσει stablecoin. Το Carbon stablecoin στοχεύει στο μέλλον της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού και πιστεύουν ότι τα stablecoin θα είναι το επόμενο πλεονέκτημα για την παγκόσμια οικονομία.

Το Carbon stablecoin ακολουθεί τη σταθερή τιμή του USD, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για τη σταθεροποίηση της συνολικής προσφοράς token. Έχουν δύο τύπους διακριτικών στο δίκτυο – Carbon Stablecoin και Carbon Credits. Η πίστωση άνθρακα είναι ένα ασταθές σύμβολο και χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της τιμής του carbon stablecoin ή του CUSD.

Μόλις οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν οι αλγόριθμοι πλειστηριάζουν την πίστωση άνθρακα σε χρήστες που θέλουν να συμμετάσχουν στην καύση του CUSD τους. Αφού έχουν αρκετό CUSD, ο αλγόριθμος τους εξαλείφει, γεγονός που δημιουργεί μια ανοδική πίεση στις τιμές.

Εάν κατά κάποιο τρόπο η τιμή αρχίσει να αυξάνεται, τότε το δίκτυο διανέμει CUSD στους κατόχους πίστωσης άνθρακα και σταθεροποιεί την προσφορά. Το σύστημα λειτουργεί και αποκτάτε μια αποκεντρωμένη φύση χωρίς να υποστηρίζεται τίποτα.

Έτσι, με έναν τρόπο η Carbon χρησιμοποιεί ένα πτητικό περιουσιακό στοιχείο για να σταθεροποιήσει ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Ο αλγόριθμος τους είναι αρκετά απλός και πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό χωρίς να ενοχλεί το δίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο.

 

 • Κοβάλα

Το μη εξασφαλισμένο stablecoin Kowala είναι ένα από τα καλύτερα σταθερά νομίσματα για να επενδύσετε εάν είστε σε αυτόν τον τύπο κρυπτονομισμάτων. Το kUSD είναι το επίσημο νόμισμα της Kowala και ακολουθεί την τιμή των USD. Το kUSD ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται αυτόματα και τρέχει το πρωτόκολλο Kowala.

Αυτό το πρωτόκολλο έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το Basis. Το πρωτόκολλο Kowala δημιουργεί και καταστρέφει το kUSD με βάση τις απαιτήσεις. Εάν η ζήτηση γίνει υψηλή, τότε δημιουργούν περισσότερα kUSD και εάν μειωθεί, τότε καταστρέφει τα tokens.

Εάν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, τότε η Kowala θα μπορούσε να γίνει ένα καθημερινό χρηστό stablecoin. Με αυτό θα μπορείτε να διεξάγετε πολλές δραστηριότητες όπως: διαδικτυακές αγορές, πληρωμή λογαριασμών, έξοδα νοσοκομείου και πολλά άλλα.

 

Κεφάλαιο-4: Ποιες είναι οι πραγματικές εφαρμογές?

Το Stablecoin συνοδεύεται από το δίκαιο μερίδιο των εφαρμογών τους και σε πραγματικά σενάρια που λειτουργούν τέλεια.

 

Ας δούμε τι είναι:

 • Καθημερινό νόμισμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σταθερά νομίσματα ως συνηθισμένο νόμισμα όπως τα χρήματα με νομικά αντίγραφα ασφαλείας. Θα είναι ακριβώς όπως το ψηφιακό χρήμα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε διαδικτυακές πληρωμές. Τώρα ίσως επιτέλους να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το κινητό σας και να πληρώσετε για τον πρωινό καφέ με κρυπτογράφηση.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως μέθοδο πληρωμής για πληρωμές στο εξωτερικό και τώρα δεν θα χρειαστεί να περάσετε καθόλου τη διαδικασία μετατροπής.

 • Επαναλαμβανόμενες πληρωμές P2P και εξορθολογισμός

Η πραγματοποίηση πληρωμών από ομοτίμους είναι ευκολότερη με stablecoin. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε έξυπνα συμβόλαια για να κάνετε αυτόματες πληρωμές. Η σύνδεση με έξυπνα συμβόλαια μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Εάν διευθύνετε μια εταιρεία, μπορείτε να πληρώσετε τους αξιωματικούς σας με κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας απλά έξυπνα συμβόλαια.

Όλα θα είναι αυτοματοποιημένα και διαφανή. Με αυτό το νόμισμα, θα μπορείτε να πληρώσετε το ίδιο ποσό που κερδίζουν. Με τις τράπεζες έξω από την εξίσωση, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά. Λοιπόν, λειτουργεί καλύτερα για τα δύο μέρη.

 • Προσιτά και εξαιρετικά γρήγορα εμβάσματα

Πολλοί από τις αναπτυσσόμενες χώρες πηγαίνουν σε άλλη χώρα για αναζήτηση εργασίας. Πρόκειται για μια σχετικά αναπτυσσόμενη θέση στον τομέα της εργασίας. Έχουν οικογένειες για υποστήριξη στο σπίτι τους και γι ‘αυτό πρέπει να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό. Η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό είναι πολύ πιο απλή με αυτά τα νομίσματα. Είναι εξαιρετικά γρήγοροι και έχουν την ίδια αξία με τα χρήματα fiat. Επομένως, δεν θα απαιτούνται τακτικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες.

Όχι μόνο θα γίνει μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά το κόστος συναλλαγών σε stablecoins είναι πολύ χαμηλότερο. Έτσι μπορούν να εξοικονομήσουν επιπλέον χρήματα.

 • Προστέθηκε Επίπεδο Ασφάλειας από Σφάλματα Νομισμάτων

Καθώς είναι σταθερά, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για διακοπή νομισμάτων κατά την επένδυση. Σε αντίθεση με άλλα κρυπτονομίσματα, οι τιμές σχεδόν δεν έχουν καμία διακύμανση. Όσον αφορά τυχόν διακοπές, οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν γρήγορα τα χρήματά τους με ένα σταθερό νόμισμα για να διατηρήσουν το ποσό.

Και όταν όλα ηρεμήσουν, μπορούν εύκολα να επιστρέψουν τα χρήματά τους χωρίς καμία ταλαιπωρία. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη προστασία από κάθε είδους νομισματική διακοπή. Η χρήση αυτού του νομίσματος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθεροποίηση των κανονικών χρημάτων fiat.

 • Περισσότερα σταθερά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων πρέπει να αντιμετωπίζουν πολλή αστάθεια. Καθώς τα κανονικά cryptos έχουν περιορισμένη προσφορά, η ζήτηση για αυτά αυξάνεται αργά καθιστώντας τα ιδιαίτερα ασταθή. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στο μυαλό των επενδυτών.

Το Crypto marketplace πρέπει επίσης να ασχολείται με κανονισμούς μετατροπής χρημάτων fiat και πολλά άλλα. Αλλά με το stablecoin, τα τραπέζια μπορούν να γυριστούν. Σταθεροποιώντας την αγορά, αυτά τα νομίσματα μπορούν να βελτιώσουν τις συνολικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων: χωρίς πρόσθετο κίνδυνο, χωρίς περιττούς κανονισμούς.

 

Κεφάλαιο-5: Γιατί αυξάνεται η δημοτικότητα του σταθερού νομίσματος?

Είναι αρκετά προφανές γιατί τα stablecoins γίνονται μια δημοφιλής επιλογή. Το Stablecoin δεν είναι σαν άλλα κρυπτονομίσματα. Τα συνήθη κρυπτονομίσματα έχουν σταθερή ή περιορισμένη προσφορά με χρονοδιαγράμματα για την κυκλοφορία νέων κερμάτων. Από την άλλη πλευρά, αυτό το νόμισμα λειτουργεί μάλλον διαφορετικά. Αντί να έχουν περιορισμένη προσφορά, ρυθμίζουν την προσφορά με βάση την κατάσταση της αγοράς. Έχουν λοιπόν μια αρχιτεκτονική διανομής για την οικονομία κρυπτογράφησης και σταθεροποιούν την αγορά.

Παρόλο που μπορεί να σκεφτείτε πώς αυξάνεται η ζήτηση καθώς οι επενδυτές δεν θα μπορούν να κερδίσουν πολλά με τις σταθερές τιμές τους, ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτά ανοίγουν ένα άλλο είδος ευκαιρίας για νεοσύστατες επιχειρήσεις και επενδυτές.

Εάν θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για βροχερές μέρες ή από άποψη ανάγκης, τότε ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος εκτός από την αγορά stablecoin; Τα Stablecoins θα σας επιστρέφουν πάντα το ίδιο ποσό που επενδύσατε αρχικά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μείωση των τιμών.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι, καθώς προχωράμε στον ψηφιακό κόσμο, όλα τα νομίσματα τελικά θα ψηφιοποιηθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, το να έχουμε σταθερό νόμισμα ως την κύρια πηγή πληρωμής θα λειτουργούσε παρόμοια όπως χρησιμοποιούμε χρήματα fiat.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι stablecoins είναι οι τελευταίες δημοφιλείς φήμες στην αγορά.

 

Κεφάλαιο-6: Υπάρχουν περιορισμοί?

Τα σταθερά νομίσματα φαίνονται υπέροχα ως σύστημα, αλλά κάθε σύστημα έρχεται με το δίκαιο μερίδιο των ελαττωμάτων τους. Ας μάθουμε ποιοι είναι οι κύριοι περιορισμοί αυτών των νομισμάτων.

 • Κεντρική

Τα σταθερά νομίσματα έχουν κεντρική φύση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πρωτογενή φύση του blockchain. Αυτό ταιριάζει τέλεια με αυτά που υποστηρίζονται από fiat. Τα νομίσματα που υποστηρίζονται από Fiat πρέπει πάντα να συνεργάζονται με έναν μόνο φορέα ή τρίτο μέρος. Γι ‘αυτό η αρχιτεκτονική συγκεντρώνεται ευρέως.

Το Tether είναι ένα σταθερό νόμισμα με υποστήριξη fiat και δεν μπορεί να προσφέρει την πραγματική αποκέντρωση του blockchain. Έτσι, παρόλο που χρησιμοποιεί blockchain, δεν έχετε το ίδιο επίπεδο εμπειρίας.

 • Θέματα εμπιστοσύνης

Καθώς έχουν κεντρική φύση, οι άνθρωποι δεν μπορούν να εμπιστευτούν πλήρως το σύστημα. Πρέπει ακόμη να αποδείξουν τις αιτήσεις τους. Τα νομίσματα που υποστηρίζονται από Fiat ή με εμπορεύματα έχουν τέτοιου είδους περιορισμούς. Και οι δύο ισχυρίζονται ότι έχουν αρκετά χρήματα ή εμπορεύματα για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των διακριτικών, αλλά πώς θα το γνωρίζουν πραγματικά οι χρήστες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες δεν είναι σίγουροι εάν εξαπατούνται ή όχι. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται εύκολα μέσω τακτικών ελέγχων. Ωστόσο, δεν είναι κάθε σταθερό νόμισμα για αυτό.

Ένα άλλο γεγονός είναι ότι, αν θέλετε να αποκτήσετε το πραγματικό εμπόρευμα κάποια μέρα, θα μπορούσε να σημαίνει ένα ακριβό ταξίδι στο θησαυροφυλάκιο ή σε άλλα έγγραφα που δεν θέλετε να κάνετε.

 • Κανονισμοί

Ένας άλλος περιορισμός των τυπικών νομισμάτων που υποστηρίζονται από fiat. Αυτό το σταθερό νόμισμα χρησιμοποιεί πραγματικά χρήματα για να τα υποστηρίξει, έτσι τα περισσότερα νομίσματα έχουν τους ίδιους κανονισμούς με τα χρήματα fiat. Έτσι, αυτό έρχεται τελικά σε σύγκρουση με τον σκοπό των κρυπτονομισμάτων.

Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν κανονισμούς ή δεν εμπίπτουν στο ραντάρ. Γι ‘αυτό είναι πιο εύκολο να τα ρευστοποιήσετε. Ωστόσο, με το δίκαιο στο μείγμα, θα αντιμετωπίσετε προφανώς το ίδιο επίπεδο κανόνων όπως και με τα χρήματα fiat. Αυτό αποθαρρύνει πολλούς επενδυτές να αγοράσουν stablecoin.

 • Ασταθής

Σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από κρυπτογραφημένα ή υποστηριζόμενα από εμπορεύματα θα μπορούσαν να γίνουν ασταθή λόγω της πτώσης των τιμών. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας εάν οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων πέσουν στον πραγματικό κόσμο. Ναι, δημιουργούν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υποτιμούν τα πραγματικά σενάρια.

Τι θα συμβεί εάν η τιμή του εμπορεύματος μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ή τα κρυπτονομίσματα γίνουν πολύ ασταθή; Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πώς θα διαχειρίζονται τα κέρματα ώστε να είναι «Σταθερά» υπό αντίξοες συνθήκες.

 

Κεφάλαιο-7: Κοιτάζοντας μπροστά

Ακόμα κι αν γνωρίζετε τα κρυπτονομίσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Αυτό ισχύει και για σταθερό νόμισμα. Αυτά τα νομίσματα είναι αρκετά νέα για το παιχνίδι και εξακολουθούν να έχουν πολλά ελαττώματα που πρέπει να διορθωθούν.

Ωστόσο, με την πρώτη ματιά, φαίνονται πολλά υποσχόμενοι και θα μπορούσαν να αλλάξουν το συνηθισμένο σενάριο του κόσμου της κρυπτογράφησης. Κάθε μορφή του σταθερού νομίσματος έχει διαφορετική ρύθμιση και σχέδια. κανείς δεν είναι τέλειος. Ίσως εάν μπορούν να αποσπάσουν αυτόν τον νέο τύπο αρχιτεκτονικής μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να δέχονται θετικά το blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

Τα σταθερά νομίσματα μπορούν να αναπτυχθούν παγκοσμίως και είναι ακόμη νωρίς να σχολιάσουμε την επιτυχία τους.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι αξιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιες. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map