Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Tangle; Το όπλο δολοφονίας της IOTA

Οι άνθρωποι συγχέουν μερικές φορές τις μπλοκ αλυσίδες με κρυπτονομίσματα. Ακόμα και ορισμένοι θεωρούν ότι το crypto χωρίς blockchain είναι αδύνατο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διαθέσιμα χωρίς αποκλεισμούς δίκτυα κρυπτογράφησης. Μεταξύ αυτών, η IOTA έρχεται πρώτη στη λίστα. Το IOTA διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα δικτύου που ονομάζεται Tangle. Σήμερα, θα συζητήσω περίπλοκα – τι είναι το Tangle?

Όταν το blockchain ήρθε για πρώτη φορά στη σκηνή, επανάσταση στην ίδια την ιδέα της οικονομίας και της χρηματοδότησης. Όμως άνθρωποι και ειδικοί της τεχνολογίας προβλέπουν πάντα ότι αργά ή γρήγορα το blockchain θα καταστεί άνευ αντικειμένου. Όχι λόγω του κόσμου δεν θα το αποδεχτεί ή κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η νεότερη τεχνολογία θα αναλάβει το σενάριο.

Η IOTA είχε ακριβώς την ίδια ιδέα. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος δικτύου που θα μετριάσει όλα τα προβλήματα που είχε η τεχνολογία blockchain. Εφευρέθηκαν το Tangle.

Ο ορισμός: Τι είναι το Tangle?

Τι είναι το Tangle;

Συντελεστές εικόνας: IOTA

Το Tangle είναι μάλλον μια πολύπλοκη έννοια. Για να έχετε την καλύτερη εικόνα, πρέπει να πάρετε την ιδέα του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Κάθε συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο IoT. Αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο το smartphone ή ο φορητός υπολογιστής σας, το IoT μπορεί να διαμορφωθεί από το αυτοκίνητο GPS, ψυγείο, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Το πλυντήριο ρούχων μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλο για σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Το Tangle θα διασφαλίσει ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο. Η ομορφιά αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώνετε τέλη όταν κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή. Αυτή είναι μια από τις βασικές σημαντικές διαφορές με την τεχνολογία blockchain.

Μια πιο βαθιά ματιά στην τεχνολογία

Τι είναι το Tangle Blockchain;

Συντελεστές εικόνας: IOTA

Το Tangle υιοθετεί την τεχνολογία που ονομάζεται Κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφημα. Ένα γράφημα είναι δομή δεδομένων σύμφωνα με την επιστήμη των υπολογιστών. Οι οντότητες στο δίκτυο είναι κόμβοι. Οι κόμβοι δημιουργούν ένα σώμα που μοιάζει με web που ονομάζεται δίκτυο. Κάθε κόμβος μπορεί να δείχνει σε δύο άλλους κόμβους και επίσης εκεί δύο κόμβοι μπορούν να δείχνουν σε έναν μόνο κόμβο.

Και πάλι όλοι οι κόμβοι έχουν μια καθορισμένη τιμή. Έτσι κάθε κόμβος έχει μια αθροιστική τιμή που καθορίζει την ευρωστία ενός κόμβου. Οι κόμβοι στην άκρη δεν έχουν κόμβους κατάδειξης. Αυτοί οι κόμβοι ονομάζονται συμβουλές. Για τον προσδιορισμό της τιμής του αλγόριθμου PoW συμβουλών επιλέγεται. Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι το Tangle, μπορείτε να δείτε το δικό τους λευκό χαρτί.

Τι είναι τα βασικά οφέλη του Tangle?

Για να μάθουμε την απάντηση του τι είναι το Tangle, καλύτερα να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα του Tangle. Το Tangle ουσιαστικά προσπαθεί να μειώσει τα ελαττώματα της παλαιότερης τεχνολογίας blockchain.


1. Η ταχύτητα είναι η προτεραιότητα

Πλεονεκτήματα Tangle Blockchain

Συντελεστές εικόνας: IOTA

Το Tangle είναι πολύ πιο γρήγορο από το blockchain. Ένα τυπικό blockchain όπως το blockchain του Bitcoin μπορεί να χειριστεί μόνο 5-7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Ο μακροχρόνιος και απαιτητικός αλγόριθμος συναίνεσης αυτού του PoW προκαλεί τέτοιες καθυστερήσεις Ακόμη και οι πιο πρόσφατοι αλγόριθμοι συναίνεσης όπως το PoS δεν μπορούν να κάνουν την τεχνολογία πιο γρήγορη. Όταν τα παλαιότερα συστήματα πληρωμών, όπως η Visa, μπορούν να χειριστούν 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, το blockchain παίρνει μια μεγάλη γροθιά Το Tangle μπορεί να χειριστεί περίπου 800 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, οι οποίες εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλές αλλά καλύτερες από το blockchain.

2. Χωρίς ανθρακωρύχους και χωρίς πρόσθετα τέλη

Το Tangle χρησιμοποιεί το DAG για να επαληθεύσει τις συναλλαγές. Θα μπορούσατε να πείτε ότι τα άτομα που πραγματοποιούν συναλλαγές θα επικυρώσουν και τις συναλλαγές (άλλων). Αυτή η ιδέα αφαιρεί την ανάγκη για ανθρακωρύχους. Καθώς υπάρχουν ανθρακωρύχοι, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κανέναν για την επικύρωση της συναλλαγής σας. Η όλη διαδικασία είναι εγγενής.

3. Καλύτερη ασφάλεια

Το Tangle προσφέρει πολύ καλύτερη ασφάλεια ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις όπως το DDoS. Ενώ ο κόσμος χτυπά κάθε μέρα τους χάκερ, ο Tangle παρέχει κορυφαία προστασία έναντι τέτοιων επιθέσεων. Αυτό θα σας κάνει τα χρήματα πιο ασφαλή. Ακόμη, το Tangle είναι ένας καλύτερος μαχητής ενάντια στους χάκερ και τις κυβερνοεπιθέσεις.

4. Ένα σύστημα που είναι δίκαιο

Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν ποια συναλλαγή θα επικυρώσει και ποιες δεν θα κάνει. Οι ανθρακωρύχοι αναζητούν πάντα τις μεγαλύτερες συναλλαγές καθώς η ανταμοιβή της επικύρωσης είναι πολύ υψηλότερη με μεγαλύτερα ποσά. Έτσι, οι χρήστες που ξοδεύουν λίγα σκιάζονται από τα μεγαλύτερα ψάρια. Καθώς υπάρχει ανθρακωρύχος, το Tangle δεν έχει τέτοιο άδικο σύστημα. Οι συναλλαγές είναι αμερόληπτες και απολύτως δίκαιες.

Τελευταίες σκέψεις

Λοιπόν, όλα αυτά αφορούσαν τον υποψήφιο που αμφισβητεί την τεχνολογία blockchain. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν το Tangle θα κατακλύσει το ισχυρό blockchain ή το blockchain θα το συντρίψει. Αλλά καθώς μπαίνετε στον κόσμο της αποκέντρωσης, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το τι είναι το Tangle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map