Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Tezos; Διαμόρφωση της Διακυβέρνησης Blockchain

Γνωρίζετε ότι μία από τις πρόσφατες πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων θέλει να δημιουργήσει ένα αυτοδιοικούμενο blockchain ως πραγματική ψηφιακή κοινοπολιτεία; Είναι η πλατφόρμα Tezos.

 

Συντελεστές εικόνας: Tezos

Ήταν στο προσκήνιο για τους καλούς και κακούς λόγους. Η Tezos κατέγραψε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε ICO. Αυτό είναι στην καλή πλευρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, ο Tezo αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα. Αντιμετωπίζει αγωγές δράσης και αγώνες εξουσίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου.


 

Σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε, η ομάδα θέλει να αναπτύξει μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων. Στην πλατφόρμα, άτομα με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα μπορούν να συναλλάσσονται – ο πραγματικός σκοπός της Κοινοπολιτείας.

Η ομάδα του Tezos προχώρησε για να επιτύχει μερικά από τα ορόσημα όπως η έναρξη του Betanet. Όμως, με αυτήν την προσπάθεια τι είναι το Tezos με πολλές λεπτομέρειες?

Τι είναι το Tezos: Νέα πλατφόρμα για αποκεντρωμένες εφαρμογές

Ιστορία της Τέζου

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη γένεση του Τέζου. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι η γένεση του Tezos μπορεί να χρονολογείται από το 2014. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο το Bitcoin λειτουργούσε. Το Ethereum ήταν ακόμα στα νηπιακά του χρόνια. Έτσι, το επιχείρημα ότι αν η Τεζός κατασκευάστηκε ποτέ για να είναι ανταγωνιστής, τότε ο ανταγωνισμός ήταν με το Bitcoin.

Ωστόσο, λόγω της στενής φύσης της πλατφόρμας με εκείνη του Ethereum, θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Ethereum. Το έξυπνο συμβόλαιο Ethereum αναπτύχθηκε στο Solidity. Όμως το έξυπνο συμβόλαιο της Tezos δημιουργήθηκε σε λειτουργική γλώσσα του OCaml.

Γλώσσα OCaml

Το OCaml είναι μια γενική γλώσσα προγραμματισμού. Η γλώσσα είναι στιβαρή. Αυτό σημαίνει ότι η γλώσσα είναι εύκολο να εντοπιστεί και να διατηρηθεί. Επίσης, η γλώσσα είναι ισχυρή σε θέματα εκφραστικότητας και ασφάλειας.

Τα επιχειρήματα υποστηρίζουν ότι η γλώσσα χρησιμοποιείται καλύτερα σε ένα σύστημα όπου ένα μόνο λάθος οδηγεί σε μεγάλες απώλειες. Επιπλέον, η γλώσσα διαθέτει μια ευρεία βάση εργαλείων ανάπτυξης και βιβλιοθηκών.

Επομένως, δεν είναι δύσκολο να πούμε γιατί ο Τέζος επέλεξε να επιλέξει τη γλώσσα.

Το Ethereum «Προβλήματα» που επιλύθηκε από τον Tezos

 • Θέματα ασφάλειας στην κρυπτογραφία. Η χρήση του Michelson στα έξυπνα συμβόλαια θα είναι η λύση.
 • Η απόδειξη του συστήματος εργασίας της Ethereum. Η Tezos θεωρεί ότι η απόδειξη της εργασίας Ethereum είναι πολύ δαπανηρή και συγκεντρωτική. Η Tezos το επιλύει με την εκχώρηση της απόδειξης του μηχανισμού πονταρίσματος.
 • Η γλώσσα συναλλαγών του Ethereum. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί το Ethereum δεν έχει μεγάλη έκφραση. Η Tezos χρησιμοποιεί γλώσσα OCaml για συναλλαγές. Η γλώσσα είναι πιο εκφραστική από άλλες όπως η Στερεότητα.
 • Θέματα συντονισμού που κάνουν το Ethereum να έχει την αδυναμία καινοτομίας δυναμικά.

Αντιμετωπίζοντας αυτές τις ανησυχίες, η ομάδα ανάπτυξης της Tezos πιστεύει ότι μπορούν να βρουν μια καλύτερη πλατφόρμα blockchain.

Συντελεστές εικόνας: Tezos

Έξυπνες συμβάσεις Tezos.

Στην Tezos, οι έξυπνες επαφές είναι κρατικοί λογαριασμοί που καθορίζουν έναν εκτελέσιμο κωδικό. Κάθε λογαριασμός ή μάλλον μια σύμβαση έχει έναν διαχειριστή. Ο διαχειριστής θα ελέγχει τον λογαριασμό. Ο διαχειριστής είναι ο κάτοχος του λογαριασμού. Τα συμβόλαια έχουν δύο τύπους κλειδιών. το δημόσιο κλειδί και το ιδιωτικό κλειδί.

Τα δημόσια κλειδιά θα χρησιμοποιηθούν για υπογραφή μπλοκ και μπλοκ εξόρυξης.

Το έξυπνο συμβόλαιο θα είναι στη γλώσσα προγραμματισμού του Michelson. Η γλώσσα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έξυπνα συμβόλαια και dApps που θα είναι ανθεκτικά σε παρεμβολές τρίτων ή λογοκρισία.

Ας δούμε λίγο για αυτήν την έξυπνη γλώσσα συμβολαίου Michelson. Το Ethereum χρησιμοποιεί το Solidity ως τον τύπο γλώσσας της έξυπνης σύμβασης. Σε αντίθεση με το Solidity, η νέα έξυπνη γλώσσα συμβολαίου που εκμεταλλεύεται η Tezos δεν συντάσσεται με τίποτα. Ποια είναι η συνέπεια αυτού?

Η εικονική μηχανή Tezos ερμηνεύει τη γλώσσα. Είναι πιο συγκρίσιμο με το bytecode EVM μόνο με κατασκευές υψηλού επιπέδου. Αυτές οι κατασκευές υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν: χάρτες, λάμδα, σύνολα και συγκεκριμένη σύμβαση. Αυτό, συνεπώς, σημαίνει ότι η γλώσσα καθιστά τη ζωή ευκολότερη για τους ανθρώπους, καθώς η ανάγνωση είναι εύκολη. Η γλώσσα πιστώνεται με την εξεύρεση λύσεων για προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση της Στερεότητας.

Απόδειξη του στοιχήματος της Τέζου

Η πλατφόρμα είναι πλατφόρμα peer to peer. Κάθε συμμετέχων έχει έναν κόμβο. Η απόδειξη Tezos του συστήματος πονταρίσματος είναι ένας μηχανισμός στον οποίο διάφοροι κόμβοι θα καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με την κατάσταση του blockchain. Πολλές άλλες τεχνολογίες blockchain έχουν τα συστήματα PoS τους. Όμως, σε αντίθεση με τους άλλους μηχανισμούς PoS, η πλατφόρμα Tezos επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συμμετέχει στο PoS. Όποιος συμμετέχει στη διαδικασία για να καταλήξει σε συναίνεση για την πολιτεία της Τέζου, τότε ανταμείβεται.

Εκτός από το γεγονός ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει, ο μηχανισμός PoS στην Tezos είναι λιγότερο δαπανηρός. Επίσης, τα εμπόδια εισόδου είναι λιγότερα. Έτσι, είναι εύκολα προσβάσιμο.

Μπλοκ υπογραφής Tezos

Η Tezos χρησιμοποιεί την έννοια της υπογραφής μπλοκ για τον περιορισμό της εγωιστικής εξόρυξης. Αυτό που σημαίνει μπλοκ υπογραφής είναι ότι όταν κόβεται ένα μπλοκ, του εκχωρούνται 16 δικαιώματα τυχαίας υπογραφής. Οι 16 ενδιαφερόμενοι στους οποίους έχουν ανατεθεί τα δικαιώματα υπογραφής θα παρακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδικασία κοπής και θα υποβάλουν υπογραφές για την επικύρωση των μπλοκ.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι υπογράφουν κίνητρα. Η όλη διαδικασία υπογραφής μπλοκ είναι γνωστή ως Tezos Baking.

Είναι δυνατή η εξόρυξη στο Tezos?

Λοιπον ναι! Η πλατφόρμα επιτρέπει την εξόρυξη ρολών. Η εξόρυξη είναι γνωστή ως ψήσιμο. Ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να εξορύξει ένα μπλοκ μετά από ένα λεπτό και το επόμενο μπλοκ μετά από δύο λεπτά και η τάση συνεχίζεται.

Σε περιπτώσεις όπου ένας πελάτης βλέπει την ευκαιρία να εξορύξει ένα μπλοκ υψηλής προτεραιότητας, η Tezos επιτρέπει καταθέσεις ασφαλείας. Η κατάθεση ασφαλείας σας δίνει το προβάδισμα στην εξόρυξη πονταρίσματος υψηλής προτεραιότητας. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εγγύηση και δεν πραγματοποιείται εξόρυξη, το σύστημα επιστρέφει την εγγύηση στο πορτοφόλι του πελάτη.

Τι είναι ένα ρολό Tezos?

Τα ρολά είναι μια ομάδα διακριτικών της οποίας το κομμάτι διατηρείται στο καθολικό Tezos. Τα διακριτικά χρησιμοποιούνται για να επιλέξετε ποιοι εκπρόσωποι επιλέγονται για ψήσιμο. Η εξουσία ενός αντιπροσώπου να ψήνει είναι άμεσα ανάλογη με τα διακριτικά που τους έχουν παραχωρηθεί. Ένα ρολό έχει 10000 μάρκες.

Τι χρειάζεται για το ψήσιμο?

Το ψήσιμο είναι πολύ απλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις απαραίτητες για το ψήσιμο.

Πρώτα απ ‘όλα, για να φτιάξετε θα χρειαστείτε CPU, μνήμη και εύρος ζώνης. Το blockchain επιφορτίζει έναν αρτοποιό με την ευθύνη να δημιουργήσει τα μπλοκ που ψήνουν. Μετά τη δημιουργία των μπλοκ, θα πρέπει να επικυρώσουν τα μπλοκ. Αυτό θα καταλάβει σημαντικό χώρο μνήμης και εύρος ζώνης. Εκτός αυτού, μια σταθερή και ασφαλής σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη για τον αρτοποιό.

Στη συνέχεια, χρειάζονται ασφάλεια για τα μπλοκ που ψήνουν. Η πλατφόρμα Tezos προσφέρει κίνητρα στους αρτοποιούς για ασφαλή μπλοκ. Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους οι αρτοποιοί θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους.

Πρώτον, αποτροπή και μετριασμός της εισβολής που διασφαλίζει ότι κανένα απομακρυσμένο κέλυφος δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στη διαδικασία ψησίματος. Δεύτερον, η αντίσταση στο DDOS, ένας τρόπος με τον οποίο οι έξυπνοι αρτοποιοί θα εισάγουν τα μπλοκ τους από περισσότερες από μία διευθύνσεις IP. Τέλος, για λόγους ασφαλείας, ο αρτοποιός πρέπει να προστατεύσει το ιδιωτικό κλειδί.

Κουπόνια Tezos για το Baker

Για να φτιάξει ένας αρτοποιός ως εκπρόσωπος για το ψήσιμο πρέπει να έχει ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον το 8,25% των μαρκών που τους έχουν ανατεθεί.

Το κράτος της αντιπροσωπείας για την Τέζο

Η αποστολή είναι κατά κύριο λόγο η κατανομή των βραβείων ψησίματος. Το σύστημα μπορεί να κάνει την ανάθεση αυτόματα. Ποια είναι η κατάσταση της αντιπροσωπείας στο Tezos?

Υπάρχουν περίπου 33,33% ενεργά κουπόνια Tezos. Από αυτόν τον αριθμό, το blockchain μεταβιβάζει ένα τεράστιο κομμάτι έως και 90% των 33,33% ενεργών διακριτικών. Με αυτά τα στοιχεία, μπορεί κανείς να υποστηρίξει σωστά ότι το σύστημα ανάθεσης είναι υπερκορεσμένο και υπερκατανεμημένο. Η υπερβολική συνδρομή μπορεί να αποδοθεί σε:

 • Αισιοδοξία γύρω από τα κέρδη της αντιπροσωπείας
 • Ο δημόσιος μηχανισμός ψησίματος της Tezos είναι εύκολα προσβάσιμος και έχει σχετικά χαμηλό εμπόδιο στην είσοδο
 • Χαμηλή ανταλλαγή των διακριτικών καθώς οι κάτοχοι των διακριτικών αποφάσισαν να αποθηκεύσουν.

 Πιθανές εξελίξεις στο Tezos

Καθώς η ομάδα ανάπτυξης επιδιώκει συνεχώς να κάνει την πλατφόρμα μεγαλύτερη και μεγαλύτερη. Εδώ είναι μερικές πιθανές εξελίξεις που μαγειρεύουν. Και, η κοινότητα των Τεζών πρέπει να περιμένει.

 1. Μη Διαδραστική Μηδενική Γνώση Απόδειξη Γνώσης. Αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για τη διατήρηση της παρακολούθησης των συναλλαγών. Ωστόσο, τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την καρποφορία αυτού του NIZKPoK θα είναι η βάση στα μοντέλα CRS. Και, έλλειψη επαρκούς έρευνας και αποδεικτικών στοιχείων για την επιτυχία του συστήματος στον κόσμο του blockchain. Το μοντέλο CRS θα σημαίνει μόνο ότι το σύστημα πρέπει να επιστρέψει στο σύστημα αξιόπιστων μερών. Ως αξιόπιστο μέρος θα παρέχει το μοντέλο CRS. Μια ευκαιρία για διείσδυση τρίτων.
 1. Υπογραφή δαχτυλιδιού. Λοιπόν, η CyptoNote ανέπτυξε υπογραφές δαχτυλιδιών για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Επομένως, ένας πελάτης μπορεί να ξοδέψει τα κέρματα του στο Tezos χωρίς να αποκαλύψει τη διεύθυνση του πελάτη.

Διακυβέρνηση του Τέζου

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες λειτουργίες στην πλατφόρμα, η Tezos έχει μια δομή διακυβέρνησης στην οποία η συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου είναι βασική. Η πλατφόρμα έχει έναν κύκλο εκλογών και ένα λόγο στις τροποποιήσεις του πρωτοκόλλου. Πρόκειται για μια κίνηση που οι πελάτες να αισθάνονται ότι εμπλέκονται στην πρόοδο του κρυπτονομίσματος καθώς επιδιώκει να αναπτυχθεί. Επίσης, η κίνηση επιτρέπει την παρακολούθηση κακόβουλων προσπαθειών τροποποίησης του πρωτοκόλλου.

Η ιδέα της αυτο-τροποποίησης Tezos εξήγησε

Λοιπόν, όταν οι προγραμματιστές εκτελούν αναβάθμιση σε μια πλατφόρμα blockchain, η πλατφόρμα χωρίζεται. Αναφερόμαστε στη διαδικασία διαχωρισμού ένα «forking». Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κοινότητα συνδέει το forking με τη διακοπή του δικτύου, τη διαίρεση της κοινότητας και την αλλαγή στα σχέδια κινήτρων των πελατών.

Για την Tezos, οι προγραμματιστές αναβαθμίζουν το σύστημα χωρίς διαχωρισμό. Ως εκ τούτου, εξαλείφουν προβλήματα που σχετίζονται με το πιρούνι. Εκτός αυτού, το κόστος εκτέλεσης για τις αναβαθμίσεις θα είναι πολύ προσιτό σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες blockchain.

Tezos Betanet

Το Alphanet, το δοκιμαστικό δίκτυο, αποδείχθηκε επιτυχημένο για πάνω από ένα χρόνο. Υπό αυτό το πρίσμα, το Ίδρυμα Tezos θεώρησε σκόπιμο να δοκιμάσει την πραγματική εμπειρία κρυπτογράφησης. Ξεκίνησαν το Betanet με ένα προτεινόμενο μπλοκ γένεσης. Το γενετικό μπλοκ έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις κατανομές που θα γίνουν στο ίδρυμα.

Το Betanet δίνει την πραγματική αίσθηση των συναλλαγών στο blockchain. Επιτρέπονται μέλη της κοινότητας που θα είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν στην εμπειρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πρόκληση που έρχεται με το Betanet είναι η συντήρηση, η προσαρμογή και η μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας κατά την εν λόγω περίοδο.

ICO Tezos

Το Tezos ICO είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον στην πρόσφατη ιστορία του blockchain. Όχι μόνο για την τιμή του νομίσματος, αλλά και για τα γεγονότα που ακολούθησαν τον ICO.

Ο ICO συνέβη τον Ιούλιο του 2017. Ο ICO συγκέντρωσε 232 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μέχρι τότε ήταν το μεγαλύτερο. Αυτό που ακολούθησε ήταν καταστροφικό. Οι ιδρυτές της Tezos, Kathleen και Arthur Breitman, οι οποίοι είναι σύζυγοι, είχαν διαφωνία με τον Johann Gevers, επικεφαλής του Swiss Foundation για τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο. Οι Breitmans ήθελαν να παραιτηθεί. Για να το αντικρούσει αυτό, ο επικεφαλής του Ελβετικού Ιδρύματος Johann Gevers είπε ότι ο ρόλος των Breitmans ήταν ασαφής και ήταν η αιτία της έναρξης του Tezos Αυτό έγινε αντικείμενο δικαστικής υπόθεσης άνω των 7 μηνών. Οι αναταραχές οδήγησαν συνεπώς σε καθυστέρηση στην κυκλοφορία του προϊόντος.

Στις αρχές του 2018 όμως, ο επικεφαλής του Ελβετικού Ιδρύματος παραιτήθηκε. Σε ένα tweet μετά την παραίτησή του, ανέφερε ότι η αποχώρησή του ήταν να ανοίξει το δρόμο για την έναρξη. Και, για χάρη του έργου.

Το αν η παραίτηση ήταν εθελοντική δεν είναι ασαφές. Αυτό που είναι ξεκάθαρο όμως είναι το γεγονός ότι υπήρξαν ανακατατάξεις του ιδρύματος και του διοικητικού συμβουλίου. Και το μάθημα είναι τώρα πολύ σε εξέλιξη ακόμη και με την αναστολή.

Η Tezos γνωρίζει τον πελάτη σας / το ξέπλυμα χρήματος (KYC / AML)

Στις πρόσφατες ειδήσεις, το Ίδρυμα Tezos ανακοίνωσε την εφαρμογή KYC / AML. Σε μια κίνηση που ακούγεται μη δημοφιλής. Οι άνθρωποι βλέπουν την κίνηση ως προσθήκη στην πολυπλοκότητα. Ωστόσο, το βήμα έπεισε τα θεμέλια ότι οι προγραμματιστές δεν έκαναν το βήμα για να περιπλέξουν τη ζωή των πελατών. Ούτε είναι η κίνηση για υπονόμευση της ιδιωτικής ζωής. Αλλά μια κίνηση για συμμόρφωση με την ταχεία εξέλιξη του ρυθμιστικού τοπίου.

Η διαφωνία μεταξύ των μελών της κοινότητας και το θεμέλιο σε αυτό το θέμα είναι μια πρόκληση. Η κοινότητα παρουσιάζει την πρόκληση ως ένα είδος διαιρεμένου σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πρόκληση να βάλουμε όλους στην ίδια σελίδα. Αν και, με τη δημοκρατία στην πλατφόρμα, θα ήταν συναρπαστικό να δούμε πώς συμβαίνει αυτό.

Διαδικασία δημιουργίας επιχορήγησης Tezos

Σε μια προσπάθεια παροχής κινήτρων στους προγραμματιστές στην πλατφόρμα, το Ίδρυμα Tezos ανακοίνωσε μια διαδικασία επιχορήγησης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μερικές φορές τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Οι επιχορηγήσεις θα στοχεύουν σε τρεις τομείς.

 • Μελέτη και έρευνα που στοχεύει στη βελτίωση της πλατφόρμας Tezos και των συναφών τεχνολογιών
 • Υποστήριξη για τη δημιουργία νέων εργαλείων και εφαρμογών για το οικοσύστημα Tezos
 • Προσπάθειες ενίσχυσης και καλλιέργειας της αναπτυσσόμενης κοινότητας Τέζου

Οποιοσδήποτε προγραμματιστής με τις δεξιότητες και τις γνώσεις έχει την ευκαιρία να το δείξει στο ίδρυμα και να κερδίσει χρήματα ενώ βρίσκεται σε αυτό. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τα μέλη της κοινότητας ενώ βελτιώνετε την πλατφόρμα.

Νομίσματα Tezos: XTZ

Το Tezos νομίζει το XTZ, επίσης γνωστό ως tezzies είναι το επίσημο νόμισμα του νομίσματος. Υπάρχει συνολικά 763.306.930 νομίσματα XTZ ως η συνολική προσφορά. Από το σύνολο των 607.489.041 XTZ βρίσκονται σε κυκλοφορία. Αυτό μεταφράζεται σε ανώτατα όρια αγοράς 1.401.829.561 USD.

Στο γενετικό μπλοκ, η τιμή είναι στα 0,37 $ η τιμή, ωστόσο, θα εκφράσει μια ανοδική τάση και θα δει 100 φορές αύξηση σε λίγη ώρα. Με το μέγεθος του ICO τότε η ανάπτυξη είναι πολύ εφικτή.

Υπηρεσία στην πλατφόρμα Tezos

Στην πλατφόρμα Tezos, υπάρχουν τέσσερις υπηρεσίες. ο κόμβος, ο αρτοποιός, ο πελάτης και οι κακές υπηρεσίες πελατών. Ας εξερευνήσουμε κάθε υπηρεσία.

Ο κόμβος Tezos είναι το κύριο πρόγραμμα. Ο κόμβος συνδέεται στο δίκτυο, επικυρώνει συναλλαγές και συνδέεται με το καθολικό δημόσιο καθολικό.

Η πλατφόρμα Tezos χρησιμοποιεί τον όρο πελάτη για το πορτοφόλι. Το πορτοφόλι χειρίζεται διευθύνσεις συμβολαίου.

Ο αρτοποιός παρακολουθεί το δίκτυο και δημιουργεί μπλοκ. Ένας κακός πελάτης είναι ένα εργαλείο δοκιμής ολοκλήρωσης. Το εργαλείο προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόμβο για τον κόμβο για να αναγνωρίσει τα ψεύτικα δεδομένα ή μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Λεπτομέρειες Κόμβος Τέζου

Όπως τονίζεται σαφώς παραπάνω, ο κόμβος είναι το κύριο πρόγραμμα. Αναλύουμε λεπτομερώς τον κόμβο

Ο κόμβος έχει το επίπεδο peer to peer, τη βάση δεδομένων περιβάλλοντος και το κέλυφος δικτύου.

Το στρώμα Peer-peer

Το peer-peer είναι το πιο επιφανειακό συστατικό του κόμβου. Αυτό το ομότιμο επίπεδο ψιθυρίζει στον κόμβο. Το επίπεδο peer to peer έχει τα ακόλουθα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

 • Κάθε ομότιμο επίπεδο διαθέτει ένα ιδιωτικό κλειδί. Το ομότιμο στρώμα εξοπλίζει το κλειδί με μια σφραγίδα της απόδειξης πονταρίσματος. Η επίπτωση αυτής της δυνατότητας είναι εάν ένας συμμαθητής στην κοινότητα θέλει να ανοίξει μια νέα ταυτότητα εντός της πλατφόρμας, θα έχει ελάχιστο κόστος.
 • Η πλατφόρμα Tezos ανταλλάσσει τακτικά γνωστούς καλούς φίλους. Αυτή η ανταλλαγή είναι μια στρατηγική για την επίτευξη της καλύτερης συνδεσιμότητας μέσα στην πλατφόρμα.
 • Το peer layer παρακολουθεί και βαθμολογεί ομότιμους. Η πλατφόρμα τοποθετεί τους λάτρεις της συμπεριφοράς στη λίστα ή τη μαύρη λίστα. Και οι συμμαθητές με καλή συμπεριφορά μπορούν να κερδίσουν μια θέση στη λίστα επιτρεπόμενων.
 • Το στρώμα peer-peer διασφαλίζει ότι όλη η επικοινωνία μεταξύ των κόμβων είναι αυθεντική και κρυπτογραφημένη για ασφάλεια, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η βάση δεδομένων περιβάλλοντος

Αυτό το στοιχείο του κόμβου αποθηκεύει τα δεδομένα. Τα δεδομένα που αποθηκεύονται εδώ σχετίζονται με την κατάσταση του καθολικού. Η πλατφόρμα Tezos χρησιμοποιεί το Irmin ως backend. Το Irmin διασφαλίζει μια λειτουργική, προβολή του χώρου αποθήκευσης και κωδικοποιεί την κατάσταση του καθολικού. Η φόρμα κατακερματισμού εξηγεί την κατάσταση του καθολικού που διευκολύνει την άμεση επαλήθευση για τους πελάτες.

Η Tezos εκτελεί περιστασιακά δοκιμές επεκτασιμότητας στο Irmin για να ελέγξει την απόδοσή της σε συναλλαγές μεγάλης κλίμακας. Επίσης, στη βάση δεδομένων βρίσκονται τα μπλοκ και οι λειτουργίες.

Κέλυφος δικτύου

Μεταξύ του δικτύου και του πρωτοκόλλου βρίσκεται η διεπαφή. Η διεπαφή είναι το κέλυφος του δικτύου. Παίζει ζωτικό ρόλο στην πλατφόρμα. Το κέλυφος δικτύου αναλαμβάνει τα μπλοκ που αποστέλλονται από τους ομότιμους και το επικυρώνει με το τρέχον πρωτόκολλο. Το κέλυφος του δικτύου είναι αναμφισβήτητα το πιο λεπτό μέρος του κόμβου. Η ευαίσθητη φύση δεν είναι από την άποψη της ασφάλειας, αλλά μάλλον η ικανότητα να το διορθώσει. Ωστόσο, το ίδρυμα Tezos αναζητά συνεχώς τρόπους για να το διορθώσει.

Τι είναι ο χάρτης πορείας του Tezos

Το Ίδρυμα Tezos έφτασε στο σφάλμα επειδή δεν έδωσε έναν σαφή χάρτη πορείας. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ο χάρτης πορείας θα περιλαμβάνει τεράστια μετακίνηση από το Betanet στο Mainnet.

Η μετάβαση από το αλφάβητο στο Betanet ήταν ένα σημαντικό ορόσημο. Όμως, το Mainnet πρέπει να είναι το απόλυτο. Προς το παρόν, τα μέλη της κοινότητας πρέπει να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε ανακοίνωση έκπληξης όπως ήταν με την κυκλοφορία.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Tezos

Ο κόσμος της κρυπτογράφησης δεν είναι ένα εύκολο χάκετ. Πρέπει να επιλυθεί και να θέλει να συνεχίσει. Μέχρι στιγμής, ορισμένες προκλήσεις έπληξαν την Τέζο.

Το πρώτο πρέπει να είναι η καθυστέρηση μεταξύ του ICO τον Ιούλιο και της ημερομηνίας έναρξης. Οι διαμάχες μεταξύ των μελών του ιδρύματος Tezos επηρέασαν τα ορόσημα που θα ήταν. Ωστόσο, από τότε υπήρξε μια λύση σχετικά με την κατάσταση των θεμελίων, και όλα φαίνεται να επιστρέφουν στο δρόμο.

Οι αγωγές είναι η δεύτερη πρόκληση. Η Τεζός είχε δύο αγωγές υψηλού προφίλ εναντίον της από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παίρνει τόσο πολύ χρόνο στο δικαστήριο πολεμώντας τις αγωγές. Η ομάδα του έργου θα χρησιμοποιούσε τον πολύτιμο χρόνο για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη του έργου.

Η τρίτη πρόκληση για τα μέλη της κοινότητας είναι τα χρονοδιαγράμματα έκπληξης. Οι προγραμματιστές δεν έχουν ορίσει σαφή χρονοδιαγράμματα για τα ορόσημα. Όλα τα ορόσημα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής όλα επιτεύχθηκαν χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα.

Τελικές σκέψεις

Μπορεί να υπάρχουν προκλήσεις που αντιμετωπίζει το blockchain. Ωστόσο, η ομάδα κάνει σημαντικά βήματα για να επιτύχει τον τίτλο το τελευταίο νόμισμα ως αποστολή του έργου.

Το Ίδρυμα Tezos αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από πιο καθιερωμένα νομίσματα όπως το Ethereum. Έχοντας υπόψη αυτόν τον ανταγωνισμό, κάνουν πάντα το καλύτερο για να διασφαλίσουν ότι το crypto ξεχωρίζει. Η διαδικασία λήψης επιχορηγήσεων είναι μόνο ένας τρόπος για να τονιστεί η δέσμευση για το μάθημα και την ανάπτυξή του.

Η ομάδα έχει ακόμη πολλά να κάνει ώστε το crypto να πάρει τη θέση του. Όμως, υπάρχουν σκόπιμες προσπάθειες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους δικτυακός τόπος.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me