Tutorial Hyperledger: Ο απόλυτος οδηγός

Τα επιχειρηματικά έργα blockchain γίνονται δημοφιλή μέρα με τη μέρα. Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να μάθουν για τις επιχειρήσεις blockchain. Στην πραγματικότητα, το Hyperledger είναι μια από τις δημοφιλείς πλατφόρμες εταιρικών blockchain στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από εσάς αναζητάτε ένα φροντιστήριο Hyperledger για να ξεκινήσετε.

Δυστυχώς, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με ψευδείς πληροφορίες και πληροφορίες που δεν προσφέρουν βάθη σε αυτό. Έτσι, γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί μια σταθερή πηγή για το Hyperledger tutorial. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας προσφέρω το σεμινάριο Hyperledger που έχει γεμίσει για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η τεχνολογία.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

 

Contents

Tutorial Hyperledger: Τι είναι το Hyperledger?

Το Linux Foundation παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του Hyperledger. Είναι ένα έργο ομπρέλας και επίσης ανοιχτού κώδικα. Επιπλέον, συνοδεύεται από πολλά δωρεάν εργαλεία και πλαίσια για να το δοκιμάσετε. Βασικά, αυτά τα εργαλεία, βιβλιοθήκες έχουν δημιουργηθεί για επιχειρήσεις και προγραμματιστές για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν μια νέα λύση blockchain βάσει αυτής.

Επίσης, έχετε πρόσβαση σε μια πολύ μεγάλη κοινότητα που θα σας βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων επαναστατικών τεχνολογιών. Εν πάση περιπτώσει, το Hyperledger δημιουργήθηκε το 2015 και προχώρησε πολύ με 15 νέα έργα.

Ωστόσο, μόνο 4 έργα είναι ενεργά προς το παρόν. Αν θέλετε να μάθετε σχετικά με αυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σεμινάριο Hyperledger. Ας δούμε τις βασικές αρχές αυτής της πλατφόρμας σε αυτόν τον οδηγό εκμάθησης Hyperledger.

Γιατί το Ίδρυμα Linux δημιούργησε αυτό το έργο?

Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί το ίδρυμα Linux έφτιαξε πραγματικά την ιδέα, ποια ήταν η ανάγκη; Λοιπόν, η τεχνολογία blockchain ήρθε το 2008 από το Bitcoin. Ωστόσο, δεν κέρδισε καμία πρόσφυση αργότερα.

Παρόλο που τότε ήταν μόνο μια τεχνολογία που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, σύντομα, πολλοί ενδιαφέρθηκαν περισσότερο από την υποκείμενη τεχνολογία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρχε εφαρμόσιμη ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε καμία εξερχόμενη λύση. Έτσι, οι επιχειρήσεις άρχισαν να αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να επιτύχουν ταχύτερη καινοτομία.

Άρχισαν λοιπόν να δουλεύουν μαζί και άρχισαν να δουλεύουν σε έργα και έτσι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και να βρουν μια πιο εφαρμόσιμη λύση πολύ πιο γρήγορα.


Στο σεμινάριο προγραμματιστών Hyperledger, θα γνωρίζετε πώς το Ίδρυμα Linux έκανε το βήμα και διαμόρφωσε το έργο με άλλες εταιρείες για να βελτιώσει τη δημοτικότητα του blockchain και να αλλάξει τον κόσμο. Έτσι, οι εταιρείες άρχισαν να αναπτύσσουν λύσεις που άλλες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και να αποδεχτούν το μοντέλο για τις επιχειρήσεις.

Και γιατί όχι; Το Blockchain είχε πολλά οφέλη σε σύγκριση με τα παλιά κεντρικά μοντέλα. Ένα αποκεντρωμένο πρότυπο θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχαν αποκλίσεις ή κατάχρηση εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα, όλα θα ήταν διαφανή.

Ωστόσο, έχουν συνεργαστεί με περισσότερους από 250 οργανισμούς μέχρι στιγμής, και πρόσφατα συνεργάστηκαν με μια άλλη κοινοπραξία Enterprise Ethereum Alliance για να συμπεριλάβουν ένα διαφορετικό είδος τεχνολογίας.

 

Γιατί Ανοιχτός Κώδικας?

Εννοώ, θα μπορούσαν να είχαν εμπορευματοποιήσει ολόκληρο το έργο ή άλλα έργα κάτω από αυτό και να βγάλουν πολλά χρήματα πάνω από αυτό. Αλλά έκαναν τους κωδικούς κάθε έργου τους δημόσια ιδιοκτησία. Μα γιατί? Βασικά, επειδή οι ιδιόκτητες τεχνολογίες δεν έχουν πραγματικά όλα τα οφέλη που παρέχονται με μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πωλητές κλειδώνουν το σύστημα εάν κάποιος προσπαθήσει να κάνει αλλαγές στη βάση κωδικών τους. Επιπλέον, ακόμη και ως αμοιβή, και μερικές φορές αυτό μπορεί να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν.

Από την άλλη πλευρά, οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα είναι ανοιχτές και οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν αλλαγές σε αυτήν. Έτσι, η ανάπτυξη ή προσθήκη οποιωνδήποτε νέων δυνατοτήτων είναι εξαιρετικά ταχύτερη. Επιπλέον, δίνει περιθώριο για νέες καινοτομίες.

Έτσι, το να το κάνεις ένα έργο ανοιχτού κώδικα έχει πολύ νόημα, καθώς ο πρωταρχικός στόχος είναι να κάνεις το blockchain προσβάσιμο σε όλους.

Επίσης, είναι μια δημοφιλής μέθοδος και επίσης αξιόπιστη. Έτσι, ως αποτέλεσμα, οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα θα έχουν μεγαλύτερη έκθεση.

Ας δούμε την αρχιτεκτονική τους στο φροντιστήριο Hyperledger για επόμενο οδηγό για αρχάριους.

 

Tutorial Hyperledger για αρχάριους: Η αρχιτεκτονική

Αρθρωτή σχεδίαση

Όλα τα έργα του Hyperledger συνοδεύονται από αρθρωτό σχεδιασμό. Βασικά, η αρθρωτή σχεδίαση διασφαλίζει ότι όλα τα πλαίσια είναι επεκτάσιμα με κάθε τρόπο. Εν πάση περιπτώσει, συνήθως χρησιμοποιούν κοινά πρότυπα σε δομικά στοιχεία που ταιριάζουν σε κάθε είδους σενάριο.

Πιο συγκεκριμένα, η δομοστοιχειωτή δομή βοηθά στον οδηγό προγραμματιστών Hyperledger, καθώς μπορούν να πειραματιστούν χωρίς να επηρεάζουν όλους τους άλλους κωδικούς.

Είναι μια εξαιρετική στρατηγική για την κατασκευή των κατανεμημένων καθολικών, καθώς μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο που είχε κατασκευαστεί προηγουμένως. Βασικά, αυτές οι ενότητες έχουν αποθήκευση καθολικών, συναίνεση, έξυπνα συμβόλαια, κρυπτογραφία, πολιτική και επικοινωνία.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτό το σεμινάριο Hyperledger για οδηγό για αρχάριους.

 

Εξαιρετικά ασφαλής πλατφόρμα

Είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες κάθε είδους πλατφόρμας blockchain. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν υψηλό επίπεδο ευαίσθητων πληροφοριών. Και αυτές οι πληροφορίες χρειάζονται υψηλό επίπεδο ασφάλειας με κάθε τρόπο.

Αλλά μπορεί να γίνει δύσκολο να διατηρηθεί η πλήρης ασφάλεια όταν αντιμετωπίζετε πολλές ροές δεδομένων και βάσεις κώδικα. Έτσι, το Hyperledger εισάγει μια νέα μορφή ασφάλειας χρησιμοποιώντας την αμετάβλητη και αποκεντρωμένη φύση του blockchain.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο προγραμματιστών Hyperledger, όλα τα έργα τους υποβάλλονται σε έντονες δοκιμές για να καταλάβουν τυχόν κενά στο σύστημα. Έτσι, διασφαλίζει ότι κανένας χάκερ δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο και να χειριστεί τα δεδομένα σας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σεμινάριο προγραμματιστών Hyperledger, έχουν επίσης προσθέσει επίπεδα ασφάλειας για να σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τον ισχυρό.

Μια άλλη μεγάλη είδηση ​​είναι ότι όλες οι βάσεις δεδομένων τους περνούν από τακτικό έλεγχο για να δουν τυχόν αποκλίσεις σε αυτές. Εάν καταφέρει να βρει κάποιο, επιλύεται αμέσως.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτό το σεμινάριο Hyperledger για οδηγό για αρχάριους.

 

Διαλειτουργικό

Η τεχνολογία Blockchain πρέπει να είναι διαλειτουργική για να μπαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ωστόσο, χωρίς διαλειτουργικότητα, δεν υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει. Έτσι, όταν πολλά δίκτυα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν δεδομένα, όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Έτσι, η Hyperledger θέλει να εισαγάγει διαλειτουργικότητα για να κάνει όλες τις εφαρμογές και άλλες συμβάσεις φορητές σε κάθε είδους συσκευή. Επιπλέον, θα συνδέσει όλες τις βιομηχανίες μας σε έναν κόμβο όπου όλα συνδέονται.

Χρησιμοποιώντας τις διασυνδεδεμένες ροές δεδομένων, η αποτελεσματικότητα θα ανεβαίνει στα ύψη και θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο επίσης.

 

Cryptocurrency-agnostic

Το καλύτερο μέρος αυτής της πλατφόρμας είναι ότι δεν διαθέτει κανένα είδος κρυπτογράφησης για να βοηθήσει στη λειτουργία του συστήματος. Βασικά, σε άλλες πλατφόρμες, βλέπετε μια μορφή διακριτικού ή κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν για τη χρήση ορισμένων λειτουργιών του δικτύου.

Όχι όμως στο Hyperledger. Στην πραγματικότητα, όλα τα έργα κάτω από αυτό είναι κρυπτονομιστικά-αγνωστικά. Αλλά γιατί; Λοιπόν, επειδή το Hyperledger πιστεύει στην βασική τεχνολογία και δεν θέλει να διαχειριστεί κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις ενδέχεται να χρειάζονται ψηφιακή μορφή χρημάτων, θα σας δώσουν την επιλογή να εκδώσετε το δικό σας διακριτικό στην πλατφόρμα.

 

 Υποστήριξη API υψηλού επιπέδου

Σύμφωνα με το φροντιστήριο προγραμματιστών Hyperledger, όλα τα έργα τους περιλαμβάνουν υποστήριξη API προηγμένης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, κάθε API από τις λύσεις του προσφέρει τα καλύτερα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά και όλα αυτά μπορούν να χειριστούν τη διαλειτουργικότητα.

Εν πάση περιπτώσει, τα Hyperledger APIs θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με το κεντρικό τους δίκτυο από οποιοδήποτε εξωτερικό πρόγραμμα πελάτη και δίκτυο.

Το πιο σημαντικό, βοηθά όλα τα κατανεμημένα καθολικά να ανθίσουν σωστά και να είναι σε θέση να χειρίζονται πολλές άλλες περιπτώσεις χρήσης.

 

Tutorial Hyperledger: Τέσσερα έργα που πρέπει να δείτε

Καθώς το Hyperledger διαθέτει επί του παρόντος μόνο τέσσερα ενεργά έργα, πρέπει να γνωρίζετε για να τα χρησιμοποιήσετε. Λοιπόν, θα σας δώσω τα μαθήματά τους ένα προς ένα. Ας ξεκινήσουμε!

Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το Hyperledger Fabric είναι ένα αρθρωτό δίκτυο κατανεμημένων καθισμάτων που προσφέρει στους προγραμματιστές την υψηλότερη ποιότητα εφαρμογών. Το καλύτερο είναι ότι με τη βοήθεια του Hyperledger, θα έχετε ευελιξία, επεκτασιμότητα, εμπιστευτικότητα και ανθεκτικότητα.

Εν πάση περιπτώσει, όποια και αν είναι η εταιρεία σας ή σε ποια βιομηχανία εργάζεστε, το Fabric σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει.

Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική Fabric χρησιμοποιεί γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού και αυτό καθιστά αυτήν την πλατφόρμα εντελώς απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε εγγενείς μάρκες.

Καθώς το Fabric είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ όλων των άλλων ενεργών έργων του Hyperledger, προσφέρει μια διαφορετική κοινότητα για να σας βοηθήσει.

 

Αρθρωτότητα

Κάθε στοιχείο στο Hyperledger Fabric είναι αρθρωτό. Έτσι, εάν έχετε ένα σύστημα συναίνεσης ή διαχείρισης ταυτότητας με δυνατότητα σύνδεσης, μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε περίπτωση χρήσης για επιχειρήσεις.

Βασικά, η πλατφόρμα θα περιέχει τις ακόλουθες ενότητες –

 • Υπηρεσίες παραγγελίας: Επιτρέπει στους κόμβους να παραγγέλνουν μια συναλλαγή και στη συνέχεια το σύστημα τους μεταδίδει σε άλλους κόμβους. Επίσης, αυτή η λειτουργική μονάδα μπορεί να συνδεθεί.
 • Πάροχοι υπηρεσιών συνδρομής: Σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας κρυπτογραφικών ταυτοτήτων για τα μέλη της πλατφόρμας. Επίσης, αυτή η λειτουργική μονάδα μπορεί να συνδεθεί.
 • Υπηρεσίες κουτσομπολιού Peer-to-Peer: Είναι προαιρετικό, αλλά βοηθά στη διανομή της εξόδου κάθε μπλοκ μεταξύ όλων των άλλων κόμβων.
 • Έξυπνες συμβάσεις: Στην πραγματικότητα, αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να εκτελείτε έξυπνα συμβόλαια σε περιορισμένο περιβάλλον.

 

Λειτουργικές έξυπνες συμβάσεις

Τα έξυπνα συμβόλαια στο Hyperledger Fabric ονομάζονται αλυσίδες κώδικα. Επιπλέον, είναι επιχειρηματική λογική και λίγο διαφορετικό από τα τυπικά έξυπνα συμβόλαια. Σε αυτό, πηγαίνει από την εκτέλεση, την παραγγελία και τις επικυρώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα εκτελέσει μια συναλλαγή και θα ελέγξει την εγκυρότητά της. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσει τη σειρά στο πρωτόκολλο συναίνεσης. Αφού επιβεβαιωθεί η επικύρωση, ακολουθεί τους ειδικούς κανόνες της σύμβασης και το εκτελεί. Με το νέο σχεδιασμό, το έργο μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί και να βελτιώσει την απόδοση.

 

Εκπαιδευτικό Hyperledger Fabric

Προαπαιτούμενα

Πριν χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ορισμένες προϋποθέσεις στη συσκευή σας. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger Fabric στη συσκευή σας.

Εγκατάσταση του Git

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του git και να την εγκαταστήσετε. Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με την εκτέλεση εντολών curl.

Εγκατάσταση cURL

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Fabric, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση εντολών curl από τα αρχεία doc, κάντε λήψη της τελευταίας έκδοσης του εργαλείου cURL και εγκαταστήστε το.

 

Σύνθεση Docker και Docker

Σύμφωνα με το σεμινάριο προγραμματιστών Hyperledger Fabric, θα πρέπει να εγκαταστήσετε όλα τα ακόλουθα λογισμικά για να λειτουργήσετε ή να αναπτύξετε το Hyperledger Fabric –

Για Windows 10, * nix ή macOS, θα χρειαστείτε το Docker έκδοση 17.06.2-ce ή παραπάνω.

Για παλαιότερες εκδόσεις των Windows, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το Docker Toolbox και το Docker έκδοση 17.06.2-CE ή περισσότερο από αυτό.

Σύμφωνα με το σεμινάριο προγραμματιστών Hyperledger Fabric, όταν εγκαθιστάτε το Docker για Windows ή Mac, το Docker Toolbox θα εγκαταστήσει επίσης το Docker Compose. Αλλά αν το έχετε ήδη εγκαταστήσει, τότε πρέπει να ελέγξετε αν έχετε εγκαταστήσει την έκδοση 1.14.0 ή μεταγενέστερη ή όχι.

Εάν δεν το έχετε, συνιστάται να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του.

 

Hyperledger Indy

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy είναι ένα μοναδικό μοντέλο στη θέση blockchain. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης ένα κατανεμημένο καθολικό που συνοδεύεται από πολλά επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία μαζί με εργαλεία και βιβλιοθήκες. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί ειδικά για λύσεις που βασίζονται στην ταυτότητα.

Έτσι, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα για οργανισμούς, τομείς διαχείρισης και εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της δικής σας ταυτότητας και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, εάν δεν είστε εξουσιοδοτημένοι σε οργανισμούς, τότε ενδέχεται να απορρίψουν την πρόσβασή σας, αλλά δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι έχετε ψεύτικο αναγνωριστικό.

Εν πάση περιπτώσει, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για να βασίζονται σε μια μόνο πηγή αλήθειας, καθώς κάθε έγγραφο στην πλατφόρμα θα υποβληθεί σε επαλήθευση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο να εκθέσετε τις πληροφορίες που απαιτούνται και να αφήσετε άλλες πληροφορίες μυστικό.

 

Κύρια χαρακτηριστικά του Hyperledger Indy

 • Αυτο-κυριαρχία: Στην πλατφόρμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε αντικείμενα στο καθολικό. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα τεχνουργήματα θα έχουν κρυπτογραφικές κρυπτογραφίες για να το ασφαλίσουν. Κανείς άλλος από εσάς δεν μπορεί να διαγράψει την ταυτότητά σας ή να πραγματοποιήσει αλλαγές σε αυτήν.
 • Μυστικότητα: Θα έχετε το πλήρες απόρρητο των τεκμηρίωσών σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλατφόρμα προσφέρει επιλογές απορρήτου χωρίς να αφήνει ίχνη δεδομένων που μπορούν να σας συνδέσουν σε μια πλατφόρμα με την άλλη αν δεν το θέλετε.
 • Επαληθεύσιμες αξιώσεις: Όταν προσπαθείτε να διεκδικήσετε οποιαδήποτε νέα τεκμηρίωση, όπως πιστοποιητικά γέννησης, άδειες κ.λπ. Εν πάση περιπτώσει, εάν κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτά, μπορεί εύκολα να τα χειριστεί. Έτσι, η Indy χρησιμοποιεί αποδείξεις μηδενικής γνώσης για να αποκαλύψει ορισμένα δεδομένα χωρίς να αποκαλύψει το πλήρες έγγραφο.
 • Χωρίς παραβίαση: Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας. Στην πραγματικότητα, οι κεντρικοί διακομιστές δεν είναι αρκετοί για να προσφέρουν ασφάλεια στα έγγραφα σας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές κλοπές ταυτότητας που γίνονται καθημερινά. Αλλά με Ίντι, κάθε μεμονωμένο έγγραφο στο καθολικό παραμένει στο καθολικό.

 

Εκπαιδευτικό Hyperledger Indy

Ρύθμιση προγραμματιστή

Υπάρχουν ορισμένα σενάρια μόνο για προγραμματιστές και αυτά θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον. Δυστυχώς, αυτά τα σενάρια προορίζονται μόνο για το Ubuntu. Άρα, μπορεί ή δεν λειτουργεί στα Windows.

Ο, τι χρειάζεσαι

Python 3.5 για εργασία με τη βάση κώδικα.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, συνιστάται η χρήση του εικονικού περιβάλλοντος Python για τη διαδικασία ανάπτυξης.

Επίσης, θα χρειαστείτε pytest για ενσωμάτωση και δοκιμή μονάδας.

Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσετε ορισμένες εξαρτήσεις για να εκτελέσετε τον κώδικα.

 

Γρήγορη εγκατάσταση στο Ubuntu 16.04

Εάν θέλετε μια γρήγορη διαδικασία εγκατάστασης για το Ubuntu 16.04, τότε θα πρέπει να δείτε το έγγραφό τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους ένα προς ένα και θα τελειώσετε.

 

Λεπτομερής ρύθμιση

Πύθων

Για τη ρύθμιση του Python 3.5, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σενάριο dev-setup / ubuntu / setup_dev_python.sh. Θα εγκαταστήσει γρήγορα το Python 3.5, το εικονικό περιβάλλον και το pip στο Ubuntu.

 

Ubuntu

Πρώτα εκτελέστε το sudo add-apt-repository ppa: deadsnakes / ppa

Στη συνέχεια, sudo apt-get ενημέρωση

Εάν βρίσκεστε στο Ubuntu 14, τότε για να εγκαταστήσετε το python 3.5, θα πρέπει να εκτελέσετε το sudo apt-get install python3.5. Εν πάση περιπτώσει, το Python θα πρέπει να βρίσκεται στο Ubuntu 16, αλλά δεν είναι εκεί που πρέπει να το εγκαταστήσετε επίσης.

 

Μακ

Σύμφωνα με το Hyperledger Indy φροντιστήριο, για εγκατάσταση Mac ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Κατεβάστε το πακέτο Python 3.5.0 ή την τελευταία έκδοση. Τότε πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, εάν είστε οπαδός homebrew, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή παρασκευής για να το εγκαταστήσετε επίσης – brew install python3

 

Παράθυρα

Για εγκατάσταση των Windows, κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση για Windows και εγκαταστήστε την. Είναι εξαιρετικά εύκολο.

 

Υπάρχουν άλλες πρόσθετες οδηγίες για τη ρύθμιση του δικτύου. Ρίξτε μια ματιά στο φροντιστήριο Dev για να μάθετε για αυτό.

 

Hyperledger Iroha

Το Hyperledger Iroha είναι μια άλλη καλή προσθήκη στην οικογένεια του έργου Hyperledger. Στην πραγματικότητα, οι προγραμματιστές δημιούργησαν αυτήν την πλατφόρμα για εύκολη ενσωμάτωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Εν πάση περιπτώσει, η Iroha έγινε ενεργή μετά τις πλατφόρμες Sawtooth και Fabric το 2016. Η Soramitsu ήταν η κορυφαία εταιρεία που ανέπτυξε αυτήν τη λύση με τη βοήθεια των δεδομένων Colu, Hitachi και NTT.

 

Χαρακτηριστικά του Iroha

Εύκολη ανάπτυξη και συντήρηση. Δεν υπάρχει πρόσθετη πολυπλοκότητα της αρχιτεκτονικής που θα ήταν δύσκολο να κατανοηθεί.

Υπάρχει μεγάλη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη για χρήση από προγραμματιστές. Βασικά, αυτές οι βιβλιοθήκες περιέχουν σενάρια και διαφορετικές ενότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Οποιοδήποτε είδος πρόσβασης στην πλατφόρμα εξαρτάται από το ρόλο του χρήστη. Επομένως, εάν ο ρόλος σας σας εμποδίζει να βλέπετε ευαίσθητες πληροφορίες, τότε δεν μπορείτε να τις δείτε.

Στην πραγματικότητα, ο πλήρης σχεδιασμός της πλατφόρμας είναι πλήρως αρθρωτός και με δυνατότητα σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε λειτουργία και να τη χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να υποβάλετε ερώτημα στο καθολικό βάσει συγκεκριμένων εντολών και να διαχωρίσετε τα αποτελέσματα βάσει αυτού.

Έρχεται επίσης με ένα σύστημα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ταυτότητας για να σας βοηθήσει να επιτρέψετε μόνο κόμβους με άδεια στην πλατφόρμα.

 

Ελεγχος ποιότητας

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Iroha, έχουν τρία επίπεδα ποιοτικού ελέγχου για να διασφαλίσουν ότι η πλατφόρμα τους είναι ανθεκτική. Αυτά είναι –

Αξιοπιστία: Αυτό το επίπεδο ασχολείται με την ανοχή σφαλμάτων του συστήματος μαζί με τη διαδικασία αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφών.

Απόδοση: Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Iroha, αυτό το επίπεδο ασχολείται με τη χρονική συμπεριφορά της πλατφόρμας και τη χρήση πόρων.

Ευχρηστία: Εδώ, θα έχετε προστασία σφάλματος χρήστη, αναγνωρισιμότητα καταλληλότητας μαζί με δυνατότητα εκμάθησης.

 

Χρησιμοποιήστε Θήκες Iroha

 • Επαληθεύσιμα πιστοποιητικά από εκπαιδευτικά ιδρύματα και υγειονομική περίθαλψη
 • Διασυνοριακές μεταφορές.
 • Διάφορες χρηματοοικονομικές εφαρμογές για έλεγχο και απόρρητο.
 • Διαχείριση ταυτότητας για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των χρηστών.
 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας σε πραγματικό χρόνο.

 

Εκπαιδευτικό Hyperledger Iroha

Στο σεμινάριο, θα ξέρετε πώς να ξεκινήσετε το δίκτυο και να δημιουργήσετε συναλλαγές και να ελέγξετε τα δεδομένα. Για μια απλή λύση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Docker.

Προαπαιτούμενα

Προφανώς, το προαπαιτούμενα θα περιλαμβάνει μια συσκευή με εγκατεστημένο το Docker. Εάν δεν το έχετε εγκαταστήσει, απλώς ελέγξτε τον ιστότοπό του και κατεβάστε τον. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να το δημιουργήσετε από το μηδέν και να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο κόμβο. Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρει περισσότερο, θα πρέπει να δείτε το τμήμα Building Iroha.

Εκκίνηση κόμβου Iroha

Δημιουργία δικτύου Docker

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Iroha, θα χρειαστείτε τη βάση δεδομένων PostgreSQL για να το εκτελέσετε. Ξεκινήστε λοιπόν δημιουργώντας ένα δίκτυο Docker και θα επιτρέψει στο Postgres και το Iroha να τρέχουν στο ίδιο δίκτυο. Μπορείτε να το ονομάσετε όπως θέλετε.

Εκκίνηση κοντέινερ PostgreSQL

Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε το PostgreSQL σε ένα κοντέινερ, να συνδεθείτε στο δίκτυο και να λάβετε τις θύρες για επικοινωνία.

Εάν έχετε εκτελέσει τα Postgres στην προεπιλεγμένη θύρα, τότε βρείτε μια δωρεάν θύρα για την εκτέλεση της PostgreSQL.

Δημιουργία Blockstore

Επιπλέον, πρέπει να δημιουργήσετε έναν μόνιμο τόμο για τη συλλογή όλων των αρχείων και αυτό θα ήταν το Blockstore.

Προετοιμασία των αρχείων διαμόρφωσης

Για τη διαμόρφωση του δικτύου, θα χρειαστείτε ένα αρχείο διαμόρφωσης, μια γεννήτρια που θα δημιουργήσει ζεύγη κλειδιών για τους κόμβους, πολλούς συνομηλίκους και μπλοκ γένεσης. Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Iroha, μπορείτε απλά να κλωνοποιήσετε τους κωδικούς από το Github καθώς είναι πιο γρήγορος.

Εκκίνηση κοντέινερ Iroha

Μόλις λάβετε τη διαδρομή προς τα αρχεία, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το κοντέινερ Iroha.

 

Hyperledger Sawtooth

Το Sawtooth είναι στην πραγματικότητα ένα κοστούμι blockchain για ανάπτυξη, λειτουργία και δημιουργία νέων κατανεμημένων καθολικών.

Προσφέρει έξυπνες εφαρμογές συμβολαίων για επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αρχιτεκτονική είναι πλήρως αρθρωτή και ικανή να συμβαδίζει με οποιοδήποτε είδος βιομηχανικού περιβάλλοντος, όπως το Fabric. Έρχεται με πολλές δυνατότητες, όπως μπορείτε να αλλάξετε τη συναίνεση κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, θα έχετε επίσης πρόσβαση στην απόδειξη του χρόνου που έχει περάσει, δηλαδή BFT.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth, θα έχετε επίσης οικογένειες συναλλαγών όπου η καθεμία έχει ξεχωριστές εργασίες και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε περισσότερες εγκαταστάσεις για να κάνετε άλλες λειτουργίες στο δίκτυο.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά είναι ότι προσφέρει συμβατότητα EVM μαζί με παράλληλες συναλλαγές. Στην πραγματικότητα, εξοικονομεί πολύ χρόνο.

 

Εκπαιδευτικό Hyperledger Sawtooth

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν τοπικό κόμβο για την πλατφόρμα Sawtooth. Είναι απαραίτητο γιατί θα το χρειαστείτε για δοκιμές. Μετά την εκτέλεση του κόμβου, μπορείτε να παραγγείλετε συναλλαγές και να ανακτήσετε τα δεδομένα από τα μπλοκ και να δηλώσετε πώς λειτουργεί.

Βασικά, θα λάβετε πληροφορίες από το Sawtooth REST API και HTTP. Για εγκατάσταση και εκτέλεση μόνο ενός κόμβου στο δίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προκαθορισμένο κοντέινερ Docker, το οποίο είναι ένα σύμπλεγμα Kubernetes μέσα στο VM της συσκευής σας.

 

Χρήση του Docker για έναν μόνο κόμβο Sawtooth

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth, πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση των στοιχείων. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εντολές Sawtooth για να ζητήσετε συναλλαγές, να δείτε την παγκόσμια κατάσταση και να εμφανίσετε δεδομένα μπλοκ.

Μετά από αυτό, εξετάστε τα αρχεία καταγραφής και, στη συνέχεια, σταματήστε το δίκτυο και επαναφέρετε το κοντέινερ Docker.

Αφού ολοκληρώσετε αυτό το φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον ανάπτυξης της πλατφόρμας.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε χρησιμοποιώντας το Kubernetes και το Ubuntu. Για αυτό, ρίξτε μια ματιά στον επίσημο τεκμηρίωση.

Για να χρησιμοποιήσετε πολλούς κόμβους στο δίκτυο, ελέγξτε τους τεκμηρίωση σε αυτό.

 

Τελική σημείωση

Το Hyperledger είναι ένα από τα εταιρικά blockchain έργα στην αγορά που επί του παρόντος κυριαρχεί στη θέση. Έτσι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μάθουν για την τεχνολογία, ξεκινώντας από τους ηγέτες της βιομηχανίας έως τους προγραμματιστές. Έτσι, με τη βοήθεια αυτού του οδηγού Hyperledger Tutorial, μπορείτε εύκολα να το μάθετε.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, ελέγξτε το μάθημα Enterprise Blockchain, καθώς σας βοηθά να μάθετε πράγματα με απλό τρόπο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map